Udkast til TMU Anlægsoversigt Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb Smedegade (Anlægstorvet) HM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til TMU Anlægsoversigt 2013. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb. 1.40 Smedegade (Anlægstorvet) 2.625 HM"

Transkript

1 1.40 Smedegade (Anlægstorvet) HM I forbindelse med Rema 1000s flytning til Vestergade (tidligere Løvbjerg) skal chaussestensbelægningen skiftes ud med asfalt, så det bliver nemmere at køre med kundevogne. Udskiftningen følger oplægget fra Preben Skårups Tegnestue, så projektet skal forberedes, så konceptet fra området ved højhuset går igen (projektet gennemføres indenfor den røde streg på nedenstående illustration). Projektet omfatter afvanding, belysning og asfaltering af parkeringsarealer på Anlægstorvet. Kantstenen flyttes, så Smedegade gøres smallere, der etableres chausséstensfelter, som foran Infocentret og beplantningen på nordsiden af Smedegade fjernes. Den fremtidige adgang til parkeringsarealet bliver fra Smedegade. Indkørslerne fra Anlægsvej og Torvegade lukkes. Den del af chausséstensbelægningen der ligger nord for den fremtidige parkeringsplads forbliver chaussésten. Antallet af parkeringspladser bliver næsten uændret. 89 parkeringspladser før omlægningen og 86 parkeringspladser efter omlægningen.

2 1.40A Smedegade (Anlægstorvet) Alternativ forslag A HM I forbindelse med Rema 1000s flytning til Vestergade (tidligere Løvbjerg) skal chaussestensbelægningen skiftes ud med asfalt, så det bliver nemmere at køre med kundevogne. Udskiftningen følger oplægget fra Preben Skårups Tegnestue, så projektet skal forberedes, så konceptet fra området ved højhuset går igen (projektet gennemføres indenfor den røde streg på nedenstående illustration). Projektet omfatter afvanding, belysning og asfaltering af parkeringsarealer på Anlægstorvet. Kantstenen flyttes, så Smedegade gøres smallere. Der etableres chausséstensfelter, som foran Infocentret og beplantningen på nordsiden af Smedegade fjernes. Den fremtidige adgang til parkeringsarealet bliver fra Smedegade. Indkørslerne fra Anlægsvej og Torvegade lukkes. Den del af chausséstensbelægningen der ligger nord for den fremtidige parkeringsplads forbliver chaussésten. Det samme er gældende for området, hvor der er indtegnet sivdam. Antallet af parkeringspladser bliver næsten uændret. 89 parkeringspladser før omlægningen og 86 parkeringspladser efter omlægningen.

3 1.40B Smedegade (Anlægstorvet) Alternativ forslag B HM Projektet kan gennemføres uden udkørsel til Smedegade. Dette vil medføre mindre anlægsudgift, men også medfører væsentlige ulemper. (projektetgrænsen er det røde felt i nedenstående illustration. De røde streger er de nuværende kantsten). Projektet holder sig indenfor de eksisterende grænser af parkeringspladsen, men omfatter stadig afvanding, belysning og asfaltering af det fremtidige parkeringsareal. Da der bliver etableret parkeringspladser ud mod Anlægsvej, vil der kun blive ind- og udkørsel via Torvegade. Teknisk Drift og Anlæg kan ikke anbefale denne løsning, da skellet mellem det asfalt, der vil blive etableret i år, og det efterfølgende, altid ville kunne ses. Det er umuligt at undgå, at der vil opstå en revne i skellet, og der vil gå mange år, før asfalten får samme farve. Derudover vil trafikafvikling umiddelbart virke ulogisk.

4 1.40C Smedegade (Anlægstorvet) Alternativ forslag C 250 HM Projektet gennemføres uden at følge oplægget fra Preben Skårups Tegnestue. Projektet omfatter optagning og asfaltering af en del af parkeringspladsen. For at holde på de tilbageblivende chaussésten sættes en kantsten i skellet. Der ændres ikke på vejafvandingen, belysningen eller tilkørselsforholdene. Nedenstående ses det asfalterede område i det røde felt.

5 2. Trafiksikkerhedsprojekter 2.76 Cykelstriber på Hjermvej (Drøwten til Peter Bangs Vej) 250 HM For at forbedre trafiksikkerheden på Hjermvej etableres en 30 cm bred hvid kantstribe med blå "cyklistbelægning" bagved. Umiddelbart ser det ud til at der er plads til 90 cm cykelbane i hver side og 2 kørebaner på min. 3,1 m. Dette indebærer dog, at der etableres parkeringsforbud i hele gaden. Der er nogle ejendomme, som ikke har mulighed for at parkere på egen grund. Strækningen kan opdeles i etaper Drøwten Nørmarkvej 170 Nørmarkvej Peter Bangs Vej 80 I alt 250 Det er planen på sigt at fortsætte striberne helt ned til Danmarksgade med følgende etapefordeling: Peter Bangs Vej Ringgade 100 Ringgade Danmarksgade Grønne områder 4.22 Blomstersøjler i bycentrum 70 FJ I 2012 er der afsat kr. til leasing af blomstersøjler. Handelsstandsforeningen bidrager med kr. til initiativet, hvilket betyder at der i alt placeres ca. 20 stk. blomstersøjler i og omkring gågaderne. Blomstersøjlerne fås i mange farver, former og størrelser. De leveres i maj måned i fuldt flor og hentes igen i oktober. Fordelen ved konceptet er, at der ikke er store udgifter til indkøb af blomsterkummer. De skal kun vandes hver 14. dag uanset vejret og det er en speciel type blomster der næsten passer sig selv. En blomstersøjle koster kr. med alle udgifter inkl. pasning. 6. Diverse 6.03 Dispositionspulje 100 JJ Til dækning af uforudsete småopgaver der kræver hurtig indsats Oddesundbroens 75 års jubilæum 50 FJ Til dækning af uforudsete opgaver der kræver hurtig indsats i forbindelse med Oddesundbroens 75 års jubilæum. Herunder ekstra skiltning, wcforhold, parkeringsforhold osv.

6 7. Naturprojekter 7.03 Projekt for Udvikling af Oddesund 150 LJ Udvikling af Oddesundområdet tager udgangspunkt i oplevelser forbundet med tre centrale fokuspunkter - nemlig natur, kultur og friluftsliv. Fokuspunkterne går på tværs af udvalgsstrukturen, og har interesse for både Teknik- og Miljøudvalget og for Kultur- og Fritidsudvalget. Udviklingen af området skal derfor ses som en fælles opgave, der kan gavne begge fagområder. Opstarten af projektet er sket på baggrund af en række henvendelser fra borgere og brugere i området, som uafhængigt af hinanden har fremsendt ønsker og idéer til tiltag i Oddesundområdet. Der er undervejs i processen nedsat tre arbejdsgrupper bestående af borgere/ brugere samt en medarbejder fra administrationen i hver gruppe. Grupperne har udarbejdet et oplæg indenfor hver af emnekategorierne natur, kultur og friluftsliv. Med udgangspunkt i de tre oplæg er der lavet et fælles idéoplæg, som samler og koordinerer de mange gode forslag og idéer, så der sikres en overordnet sammenhæng i hele området. Idéoplægget samt kommissorium for projektet er fremlagt den 22. januar på et fællesmøde mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget. Det anbefales, at der frigives kr. til igangsætning af projektet, og at de frigivne midler stilles til rådighed for styregruppen for prioritering af indsatsen.