Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 1 af 28. Brugervejledning AutoManager

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 1 af 28. Brugervejledning AutoManager"

Transkript

1 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 1 af 28 Brugervejledning AutoManager

2 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 2 af 28 Indholdsfortegnelse 1 Menuerne Fil Valutakurser Indstillinger Opret Udstyr Kreditor/Debitor Mærke Model Type Bil Bestilling Ordre Vis Udstyr Kreditor/Debitor Mærke Model Type Bil Bestilling Ordre Udskrifter Lagerliste Biler i bestilling Leveringsoversigt biler Leveringsoversigt model Leveringsoversigt kunde Leveringsoversigt forhandler Leveringsoversigt FF plader Transportomkostninger Kundeoversigt Export/import (DS) Søg Søg bil 25 2 Opsætning Systemfiler og mapper Udskrifter gemt på disk Server Database 28

3 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 3 af 28 Generelt for dokumentet vises et skærmbillede under beskrivelsen af funktionaliteten. Menuerne AutoManagers menu er opdelt efter funktionalitet. Første punkt Fil indeholder programmets indstillinger samt valutakurser. Næste punkt Opret dækker over funktionaliteter som opretter nyt i systemet, lige fra debitorer til tilbud. I menupunkterne under Vis er det muligt at se det oprettede samt ændre dette. Der findes under visse punkter ekstra funktionalitet som beskrives under det enkelte punkt. Sidste menupunkt Udskrifter dækker over et bredt udsnit af statistik og lister samt udskrifter af systemets data. Udskrifterne er på 3 sprog og af samme grund vil man flere steder i systemet møde steder hvor sprog-variabelt input er nødvendigt. Fil Menupunkterne i Fil har stor betydning for outputtet af programmet og man bør sikre sig at de er indstillet rigtigt. Valutakurser Systemet arbejder med og gemmer alle beløb i danske kroner (DKK). Alle beløb indtastes derfor også i danske kroner. Systemet har 2 valutakurser som man kan vælge at bruge til udskrifter. Valutakurserne er amerikanske dollars (USD) og Euro (EUR) som kan ændres efter behov.

4 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 4 af 28 Indstillinger Der er to ting som kan ændres i indstillinger. Den første er hvilken database man kører på. Der er 3 valgmuligheder. Den første er Server som bruges i et flerbrugermiljø. Systemet kan også køre lokalt ved at bruge Lokal. Det anbefales hvis man kun er én person som bruger systemet, eller hvis man er væk fra serveren og har behov for systemets data. Den sidste database-valgmulighed er til test og det anbefales ikke at bruge den. Opsætning af database omtales under installation. Den anden indstilling er brugernavnet på systemets bruger. Dette brugernavn bruges udelukkende til signering af udskrifter fra systemet.

5 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 5 af 28 Opret Menupunktet Opret har 8 mulige oprettelser. Det er her man skal ind når man f.eks. vil oprette en ny kunde eller en ny model. Udstyr Udstyr oprettes med dansk, engelsk og tysk navn. Systemet er opbygget med udskrifter på alle 3 sprog og det er derfor nødvendigt med navnene på alle sprog. Kreditor/debitor Kreditor/debitor dækker over alle kontaktpersoner og firmaer som er interessenter i firmaets handel med køretøjer. Dette inkluderer også transportfirmaer som kører for firmaet. For personer/kontaktpersoner er der flere ting som man skal være opmærksom på. Ved Land kan man vælge landekode. Landekode skal kun vælges hvis vedkommende er fra et andet EUland. Der er desuden også kun landekoder fra EU-lande. Der vælges desuden et sprog for personen, hvilket bruges til at bestemme sproget ved udskrift. Dansk, engelsk og tysk kan vælges. Købs- og salgsmoms skal udfyldes hvis vedkommende skal have udskrifter, hvor moms skal tillægges. Ud fra den angivende % beregnes momsen.

6 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 6 af 28 Mærke Bilmærker oprettes her og eneste input er navnet på bilmærket. Model Ved oprettelse af en model vælges hvilket bilmærke som modellen tilhører samt skrives navnet på modellen. På modellen er det muligt at tilføje standardudstyr og ekstraudstyr. Standardudstyret er som udgangspunkt ment som standardudstyret på basisudgaven af modellen, men er behovet anderledes, så er der ikke noget i vejen for at afvige udgangspunktet. Fabrikskoden bør udfyldes hvis en sådan findes.

7 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 7 af 28 Ekstraudstyret er det udstyr som der valgfrit kan vælges til på modellen og dens forskellige typer og varianter. Det er en god idé allerede på modellen at oprette ekstraudstyret med fabrikskode og priser, da modellens typer automatisk vil arve udstyret fra modellen (gælder også for standardudstyret). Det er muligt at tilføje/fjerne flere udstyr af gangen ved at markere flere udstyr ad gangen. Type Ved oprettelse af en type vælges hvilken model som typen er og derved bilmærke. Typens motor-data, udstyrsvariant osv. udfyldes. Toldnummeret udfyldes automatisk efter værdien af Cc. Udstyret vælges på samme måde som ved model. Standardudstyret overføres til de biler som oprettes af den type. Ekstraudstyret overføres også til bilen som oprettes af typen og skal derefter vælges til. Bil Ved oprettelse af bil vælges type og herved model og bilmærke. Det er muligt at oprette mere end 1 bil adgangen.

8 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 8 af 28 Forneden ses fanebladet Bil, hvor bilens data indtastes. Ved oprettelsen vil flere felter sikkert være tomme, da dataene endnu ikke foreligger, men disse kan udfyldes senere. På bilen er det muligt at tilføje fabriks- og forhandlerudstyr, som kan sidde på modellen. Standardudstyret kan også ændres såfremt det er nødvendigt at justere det fra typen. I det tilføjede udstyr er det muligt at ændre fabrikskoden og priserne. Udstyr som ikke findes på typen, er tilføjet efter typens specifikke ekstraudstyr såfremt det er nødvendigt at tilføje andet udstyr. Disse har hverken pris eller fabrikskode.

9 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 9 af 28 På fanebladet Kreditor vælges hvor bilen er købt henne. Det er muligt at søge i kontaktpersonerne, ved enten at taste navn, CVRnr. eller telefonnummer hurtigt. Der kan oprettes en ny kreditor vha. knappen til højre forneden, mens Nulstil nulstiller valget af kreditor. Fanebladet Status giver dig mulighed for at indtaste oplysninger om forløbet af handlen med bilen, bl.a. status, forventet levering mm. Alt omkring registrering af bilen findes under fanebladet Registrering herunder.

10 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 10 af 28 Det sidste faneblad er Tilbud som giver dig mulighed for at lave et tilbud på en model. Modellen er den som er valgt på fanebladet model. Udstyr og andet data indtastet vil blive brugt i tilbudet. Du har mulighed for at vælge hvilken valuta som tilbudet skal laves i, samt justere kurserne hvis der er behov for dette. Tilbudet kan sendes via , hvor det dog kræves at modtageren har en -adresse. Det er muligt at søge i kontaktpersonerne, ved enten at taste navn, CVRnr. eller telefonnummer hurtigt. Bestilling Ved oprettelse af bestilling vælges forhandler og i listen til højre vil biler fra forhandleren komme frem. De biler som skal på bestillingen tilføjes fra listen. For at bilen skal komme frem på listen til højre skal forhandleren være valgt som kreditor på selve bilen.

11 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 11 af 28 Ordre Oprettelse af en ordre indeholder information om ordrens detaljer som levering og betaling. Debitor og transportøren vælges på hvert deres faneblad. Biler uden ordre kan tilføjes til ordren fra listen til højre. Fanebladet Transport giver mulighed for at tilføje data om transport af bilerne.

12 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 12 af 28 Vis Vis -menuen er den samme som Opret -menuen, hvor der ved klik på menupunkterne i Vis - menuen gemmer sig en anden funktionalitet. Funktionaliteten er ændret fra oprettelse til vis/ændre, dvs. du kan se det oprette og ændre dette. Grafisk er ændringer små som følge af den ændrede funktionalitet. Udstyr Valgt udstyr vises på alle sprogene og kan ændres. Kreditor/Debitor Valgt kreditor/debitor vises og kan ændres. Ved at klikke på kan man skrive en til vedkommende såfremt der er en -adresse. Det er muligt at søge i kontaktpersonerne, ved enten at taste navn, CVRnr. eller telefonnummer hurtigt, hvilket er gældende alle steder i systemet hvor det er muligt at vælge en kreditor eller debitor mm.

13 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 13 af 28 Mærke Valgt bilmærke kan ændres. Model Det er muligt at ændre en model samt modellens udstyr. Funktionsmæssigt er det som ved oprettelsen af modellen. Der skal blot vælges hvilken model, der skal ændres. Type Valgt type, og herved bilmærke og model, kan ændres. Det er muligt at ændre alt typens data og udstyr efter behov. Ekstraudstyret tilføjet til typen kan tilføjes til en bils fabriks- eller forhandlerudstyr.

14 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 14 af 28 Det er desuden muligt at kopiere typen, da en models typer oftest ligner hinanden. Det gør det nemmere at lave en type næsten magen til med kun enkelte forskelle som Døre eller Motorstørrelse. Bil Her er det muligt at ændre en bil. En bil vælges ud fra mærke, model og type samt status på bilen. Nyt fra oprettelsen af en bil er faktura-, ordre- og bestillingsnummer, som fremgår hvis de eksisterer. Salgs- og oprettelsesdato er også nye felter. Fanebladet Tilbud er fjernet mens muligheden for at kopiere bilen er kommet. Idéen med at kopiere bilen er den samme som at kopiere en type, hvor man sparer indtastning, så man kun skal indtaste forskellen. Der er muligt at se bilens ordre og bestilling ved klik på henholdsvis Vis ordre og Vis bestilling. Bilen kan slettes ved klik på Slet.

15 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 15 af 28 Bestilling Menupunktet Bestilling i Vis-menuen viser oprette bestillinger. Først vælges forhandler som bestillingen er foretaget hos, og dernæst nummeret på bestillingen. Ved at markere en bil på bestillingen kan man se bilen ved klik på Vis bil. Bestillingen kan slettes ved klik på Slet. Bestillingen kan udskrives ved klik på Bestilling. Det er muligt at ændre valutakursen samt valutaen på udskriften, ligesom det er muligt at specificere om udskriften skal sendes pr. e- mail sammen med modtager -adressen og kontaktpersonen.

16 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 16 af 28 Ordre For at se en ordre vælges nummeret på ordren samt status. En ordre kan slettes ved klik på Slet. Ved markering af en bil på ordren kan bilens vises ved klik på Vis bil. En faktura på bilen kan ligeledes udskrives ved markering af bilen. Når fakturaen udskrives får bilen en salgsdato, fakturanummer og en endegyldig salgspris.

17 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 17 af 28 Transport af ordren styres ved fanebladet Transport. Omkostningerne og leveringsadresse kan indtastes her. Det er muligt at oprette, vise og ændre en transport her. Forneden til venstre i billedet herunder kan en transport oprettes for den pågældende ordre. Oprettede transporter vises midt i billedet. Skal den valgte transport have tilføjet en bil markeres bil til højre for den valgte transport og knappen Tilføj klikkes. Transportens nummer vil fremgå i tabellen med ordrens biler. Bilen fjernes fra transporten ved klik på Fjern. Transportsedlen udskrives ved klik på Transportseddel. Det er desuden muligt at slette transporten. Fanebladet Udskrifter giver mulighed for at udskrive tilbud og bekræftelse af ordren. Valuta og indstillinger på fanebladet gælder for alle ordrens udskrifter.

18 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 18 af 28 Udskrifter Menupunktet Udskrifter dækker over udelukkende udtræk af data fra systemet. Alle menupunkterne under Udskrifter har funktionaliteten at lave en liste med oplysninger som f.eks. statistik. Som menupunktet hedder, er det muligt at udskrive listerne. Lagerliste Lagerlisten viser alle biler på lager. Det er muligt at vælge en anden status på bilen for så at se hvilke biler der har hvilken status. Ved skift opdateres listen automatisk. Ved at markere en bil kan den vises ved klik på Vis bil. Listen udskrives ved klik på Udskriv, hvor sprog samt modtager og udskriftform kan vælges. Man kan vælge en kunde som ved udskrift kan modtage den på . Knappen Upload lagerliste oploader alle lagerbiler til hjemmesiden. Det tager ca minutter for i alt 100 biler. Når systemet er færdig med at oploade bilerne gives besked. Er denne besked en fejl besked i oploadningen bør den hjemmeside-ansvarlige kontaktes.

19 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 19 af 28 Biler i bestilling Biler i bestilling vises ved at klikke på Hent, hvor det er muligt at vælge en kunde og kun få vist de biler som er til pågældende. Et flueben kan sættes så der vises biler i bestillingen pr. forhandler i stedet for pr. kunde. Ved markering af en bil på listen kan denne vises ved klik på Vis bil. Udskrift af listen laves ved klik på Udskrift. Valuta og kurs kan sættes inden udskrift, samt valg af -afsendelse. Leveringsoversigt biler Leverede biler vises ved klik på Hent. Der er flere muligheder til at udvælge hvilke biler man vil se. F.eks. kan leverede biler specificeres ved år, måned, kunde, model osv. I højre hjørne foroven kan man vælge at se leverede biler pr. forhandler. Ved markering af bil vises denne ved klik på Vis bil. Listen af leverede biler udskrives ved klik på Udskriv.

20 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 20 af 28 Leveringsoversigt model Leverede modeller vises ved klik på Hent. Der er flere muligheder til at udvælge hvad man vil se. F.eks. kan leverede modeller specificeres ved år, måned, kunde, model osv. Desuden kan man vælge om listen skal vise pr. mærke, model eller type. Listen af leverede modeller udskrives ved klik på Udskriv.

21 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 21 af 28 Leveringsoversigt kunde Leverede biler til den enkelte kunde kan se og sorteres ud fra år, måned og kunde. Listen vises ved at klikke på Hent. Listen af leverede biler pr. kunde udskrives ved klik på Udskriv. Leveringsoversigt forhandler Leverede biler fra den enkelte forhandler kan ses og sorteres ud fra år, måned og forhandler. Listen vises ved at klikke på Hent. Listen af leverede biler pr. forhandler udskrives ved klik på Udskriv.

22 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 22 af 28 Leveringsoversigt FF plader Leverede biler på FF plader kan ses og sorteres ud fra år og måned. Listen vises ved at klikke på Hent. Listen over biler på FF plader udskrives ved klik på Udskriv. Transportomkostninger Leverede bilers transportomkostninger kan ses og sorteres ud fra år og måned. Listen vises ved at klikke på Hent. Listen over bilernes transportomkostninger udskrives ved klik på Udskriv.

23 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 23 af 28 Kundeoversigt Kundeoversigten indeholder alle kontakter i systemet og kan udskrives ved klik på Udskriv.

24 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 24 af 28 Export/import (DS) Denne funktion bruges til at lave et excel-ark med data over eksporteret og importeret handel med andre EU-lande. Kun fakturerede biler bruges i denne funktion. Excel-arket bruges til et eksternt program IDEP leveret af Danmarks Statistik/IntraStat og beskrives ikke her. Der vælges hvilket år og måned statistikken skal laves for og der klikkes på Opret. Filen som genereres vil ligge i stien /print/intrastat/%år%/%måned%.xls, hvor %måned% og %år% er variabelt efter det valgte. Læs mere om placeringen af filer Installation.

25 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 25 af 28 Søg Menupunktet Søg indeholder søgefunktioner hvor det er muligt at finde frem til data ved indtastning af kendt data. Søg bil Ved søgning af bil kan man enten vælge at indtaste chassisnummeret eller varenummeret. Varenummeret skal kun være den sidste numeriske værdi, og der skal derfor udelades modelkode mm.

26 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 26 af 28 Opsætning Der er en række specifikke krav til opsætning af AutoManager som skal være tilstede for at afvikle programmet. Programmet er et Java-program og kræver derfor Javas Virtuelle Maskine (Java VM), som gratis kan downloades fra Afsnittene under opsætning er sammenhængende, og bør alle læses for at få et overblik over afviklingen af AutoManager som standalone- og klient/server-program, da det er vigtigt at vide forskellen mht. opsætning af disse. Systemfiler og mapper Selve programmet er en exe-fil med navnet AutoManagerW.exe. Mappen, som programmet placeres i, kaldes for rodmappen i det følgende. Mapperne i rodmappen er alle nødvendige for programmet, minus mappen db som omtales under punktet Database. Mappen ini indeholder filen automanager.ini som indeholder indstillingerne i programmet. Indstillinger er de data som gemmes i punktet Indstillinger. I filen er et tal som refererer til databasen som bruges samt navnet på brugeren i systemet. Mappen log indeholder filen log.txt som alle programfejl skrives i. Mappen img indeholder billeder som bruges i programmet og til alle udskrifter. Rodmappen Mappen print skal indeholde mappen intrastat. Billedet herunder viser mappen print som indeholder op til flere mapper. Systemet opretter selv mapperne første gang de skal bruges, men intrastat mappen skal eksistere, da der skal ligge systemafhængige filer. Mappen 'print'

27 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 27 af 28 Mappen intrastat skal indeholde filerne default.xls og intrastat.xls, som bruges til at lave data til Danmarks Statistik/IntraStat under punktet Export/import (DS). Mappen 'intrastat' For at bruge systemets IntraStat-funktionalitet skal der tilføjes en odbc-datakilde. Datakilden tilføjes i Kontrolpanel->Administration->Datakilder (ODBC). Filen default.xls skal tilføjes som datakilde med en Excel driver. Den skal navngives INTRASTATLOCAL. Husk ikke at skrivebeskytte filen. Den datakilde bruges både ved valg af lokal og test-databasen i indstillinger. Mere om det under punktet Database. Udskrifter gemt på disk Alle udskrifter fra systemet gemmes i deres egen undermappe i mappen print. Ved at åbne filerne i en browser kan dokumentet ses. Alle dokumenterne er HTML-filer. Her er en forklaring til hvad de forskellige mapper indeholder: confirmation = Bekræftelse til kunde contacts = Liste over kontakter delivered_cars = Leverede biler delivered_debitor = Levering pr. debitor delivered_ff = Leverede biler på FF plader delivered_kreditor = Levering pr. kreditor intrastat = Information til Danmarks Statistik/IntraStat invoice = Fakturaer orderconfirmation = Bestilling af bil hos forhandler

28 Larsen Handel Brugervejledning AutoManager Side 28 af 28 ordered_cars = Biler i bestillling quotation = Tilbud stocklist = Lagerliste transportcosts = Transportomkostninger transportpaper = Transportseddel Server Hidtil er alt under opsætning af AutoManager omtalt som standalone afvikling af programmet. Skal programmet bruges i klient/server sammenhæng med et flerbrugermiljø, er programmets server-indstillinger forudprogrammeret til at have stien S:/AutoManager. Klienterne skal således have et netværksdrev S:. Programmet har databasen og udskrifterne distribueret på serveren. Som beskrevet under Systemfiler og mapper findes der 2 mapper med navnene img og print. I klient/server afvikling af programmet skal disse to mapper befinde sig i S:/AutoManager, som er serverens rodmappe, med de samme filer. For at bruge systemets IntraStat-funktionalitet i klient/server, skal der tilføjes en Excel-datakilde med navnet INTRASTAT, til filen default.xls på serveren. Arbejder man på serveren gemmes alle udskrifter på serveren og ikke lokalt på maskinen. De i dette afsnits få ting er hvad man skal bemærke ved opsætning for køre på en server. Desuden skal databasen også sættes op på serveren. Det beskrives i næste afsnit om databasen. Database Databasens opsætning foregår på samme måde som med ODBC-datakilden til Excel-ark under Systemfiler og mapper. Der skal dog vælges Access-driver i stedet for en Excel-driver. I AutoManager har man 3 database muligheder, Server, Lokal og Test. De refererer henholdsvis til datakildenavnene AutoManagerDB, AutoManagerLocal og AutoManager. Placeringen af databasen på harddisken er der ingen krav til, men den bør placeres efter om man vil arbejde lokalt eller distribueret.

Maskiner kan oprettes på 3 måder: Fra Købsordre Fra Salgsordre (indbyttede maskiner) Fra maskinkortet

Maskiner kan oprettes på 3 måder: Fra Købsordre Fra Salgsordre (indbyttede maskiner) Fra maskinkortet Maskiner Vedligeholdelse af Maskine Maskiner kan oprettes på 3 måder: Fra Købsordre Fra Salgsordre (indbyttede maskiner) Fra maskinkortet Se vejledningen Maskinoprettelsesguide for oplysninger vedr. oprettelse

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

Maskiner kan oprettes på 3 måder: Fra købsordre Fra salgsordre (indbyttede maskiner) Fra maskinkortet

Maskiner kan oprettes på 3 måder: Fra købsordre Fra salgsordre (indbyttede maskiner) Fra maskinkortet Maskiner Vedligeholdelse af Maskine Maskiner kan oprettes på 3 måder: Fra købsordre Fra salgsordre (indbyttede maskiner) Fra maskinkortet Se vejledningen Maskinoprettelsesguide for oplysninger vedr. oprettelse

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014

KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014 EPOS PORTAL KALENDER KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014 Indholdsfortegnelse 1 Kalenderen i Epos Portal... 2 2 Oprettelse af en kalender... 2 2.1 Autoopdatér... 3 2.2 Udvid... 4 2.3 Indlæsning af kalenderdage...

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering

Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering [Type text] Mamut Business Software Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering 1 Intrastatregistrering og rapportering Indhold Intrastat... 3 Indstillinger for Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Læs mere

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Sådan åbner du WEB-direct...2 2. Firmaopslag...3 3. Markedsudvalg...4 4. Udskrift af liste...14 5. Eksport af data...15 6. Fletning i Word...18 7. Brevfletning til ansøgninger...27

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse. 2. Landeopsætning. ClickLearn Bog October 4, 2010 NAV undervisning 1/15. SW-Tools ClickLearn Bog 10/4/2010 1/15

1. Indholdsfortegnelse. 2. Landeopsætning. ClickLearn Bog October 4, 2010 NAV undervisning 1/15. SW-Tools ClickLearn Bog 10/4/2010 1/15 NAV undervisning 1/15 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...1 2. Landeopsætning...1 3. Finansopsætning...2 4. Søgning efter debitor...5 4.1. Søgning efter debitor...6 4.2. Nyt i næste version...8

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk BRUGERMANUAL 8. MARTS 2012 Ruteplanlægning i RUT Røde Korsindsamlingen RødeKors.dk INDHOLD 1 Introduktion til RUT... 3 2 Sådan finder du og logger på RUT... 4 3 Et par tips... 4 4 Planlægning af ruter...

Læs mere

Kom godt i gang med Sydbanks NetBank

Kom godt i gang med Sydbanks NetBank Kom godt i gang med Sydbanks NetBank Du skal bruge dit kodebrev og dit nøglekort, som er på dit nøglebrev. På www.sydbank.dk, vælger du [Log på] dernæst NetBank. Indtast brugernummer og kodeord fra kodebrevet.

Læs mere

Brugervejledning til DHF's onlinesystem

Brugervejledning til DHF's onlinesystem Brugervejledning til DHF's onlinesystem Indholdsfortegnelse Oprette ny bruger 2 Login 4 Oprettelse af arrangement 5 Rettelse af arrangementsdata 7 Tilmelding på lukket liste 8 Deltagerliste 13 Ændre deltagerdata

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk]

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] Opret din joblog Joblog på Jobnet.dk Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere, organisere og målrette din jobsøgning. Med joblog får du

Læs mere

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Den nye version af netaflæsningsmodulet adskiller sig væsentligt fra den gamle version, ved at forbrugeren slår direkte op i værkets data, i stedet for

Læs mere

QUICKGUIDE TIL XMEDIA

QUICKGUIDE TIL XMEDIA QUICKGUIDE TIL XMEDIA 1 UPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL "MINE MAPPER" 2 ARBEJD MED EN SKABELON 3 OPRETTELSE AF PDF 4 ÅBN OG ARBEJD VIDERE MED EN SKABELON 1 OPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL MINE MAPPER Opret

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness...2 2. Sådan foretager man en søgning...3 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning?...4 a. Gem en søgning...4 b.

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Mamut Anlægsregister Introduktion

Mamut Anlægsregister Introduktion Mamut Anlægsregister Introduktion This program includes software developed by Skybound Software (http://www.skybound.ca) Mamut Anlægsregister INDHOLD 1 OM MAMUT ANLÆGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2

Læs mere

Download, installation og ibrugtagning af CQ

Download, installation og ibrugtagning af CQ Download, installation og ibrugtagning af CQ 1. Download og installation 2. Grundlæggende opsætning af CQ 3. Opdatering af CQ herunder registrering af CQ og licenser (3.12) 4. Opsætning af CQ til netværk.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter...

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter... Løn til Windows Indholdsfortegnelse 1. Installation af LØN... 1 2. Introduktion til LØN... 2 2.1. Første start af LØN...2 2.1.1. Ét eller flere distrikter...2 2.1.2. Lønperioder...3 2.1.3. Kartoteker...4

Læs mere

Integration til Unifaun Online og Pacsoft

Integration til Unifaun Online og Pacsoft Integration til Unifaun Online og Pacsoft Unifaun Online er et internetbaseret system, som kan håndtere flere forskellige speditørfirmaer. I systemet kan man eksempelvis udskrive etiketter, fragtsedler,

Læs mere

Hvis du altid vil starte med fuldskærm, klik på start.htm i stedet for index.htm

Hvis du altid vil starte med fuldskærm, klik på start.htm i stedet for index.htm BETJENINGSVEJLEDNING Når du er på start siden (index.htm), vælg altid fuld skærm. Herved får du bedre plads til at se på tegningerne. Du kan også klikke på F11 på tastaturet. Hvis du altid vil starte med

Læs mere

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB vejledning Savner du et system, der kan gøre håndteringen af dine dokumenter lettere og mere overskuelig? Berners APB-system er et enestående værktøj,

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del II Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Opret en Google konto (punkt 1-4).. 3 Upload filer fra computeren til Google docs

Læs mere

Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger

Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger April 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Metode til anvendelse af kuber med

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11 Indholdsfortegnelse 1. Sådan opretter du en konto i s kopi-/printsystem... 2 1.1 Opret kopi-/printkonto hjemmefra... 2 1.2 Aktivering af din kopi-/printkonto... 3 2. Sådan indbetaler du penge på din kopi-/printkonto...

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Velkommen til ABC Analyzer! Denne basis manual indeholder introduktion til: De primære funktioner De 6 faneblade Dataslicers Rapporter og klikrapport

Velkommen til ABC Analyzer! Denne basis manual indeholder introduktion til: De primære funktioner De 6 faneblade Dataslicers Rapporter og klikrapport Velkommen til ABC Analyzer! Denne basis manual indeholder introduktion til: De primære funktioner De 6 faneblade Dataslicers Rapporter og klikrapport Manual opdateret Oktober 2015 Copyright ABC Softwork

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

Betaling via Business Online

Betaling via Business Online Forløbet for en betaling Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du opretter og godkender en betaling i Business Online. 1. Opret betalinger/mapper 2. Kontroller betalinger 3. Luk mappen og godkend

Læs mere

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Indhold Hovedskærmens opbygning... 2 Tastaturgenveje... 3 Hovedskærmbilleder... 4 Stamdata generelt... 5 Kalender... 6 Opret/rediger kalender... 7 Specifik kalender pr.

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.48.0. Den 13. april 2016. J.nr. 4004-V0446-16

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.48.0. Den 13. april 2016. J.nr. 4004-V0446-16 Versionsbrev LUDUS Web version 2.48.0 Den 13. april 2016 J.nr. 4004-V0446-16 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Hvordan laver jeg en faktura i C5? Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5 (op til version C5 2012)

Hvordan laver jeg en faktura i C5? Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5 (op til version C5 2012) Sådan laver du en faktura til en kunde Når du har solgt en vare eller en ydelse til en kunde, vil du naturligvis gerne sende en faktura, så du kan få betaling for det, du har solgt. Du kan lave en faktura

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Minikursus i Outlook 2010. Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender

Minikursus i Outlook 2010. Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender Minikursus i Outlook 2010 Lidt om Navigation i outlook E-mails (Skriv, send, læs, organisér mail m.m.) Kontaktpersoner og grupper Kalender Outlook 2010 Søren E. Larsen, EUC Sjælland. Rev. februar 2013

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

MultiPlan Selvbetjening. Spærreplan

MultiPlan Selvbetjening. Spærreplan MultiPlan Selvbetjening Spærreplan spærreplan - søgning For at benytte SpærrePlan skal virksomheden oprette et eller flere profilnavne. Et profilnavn kan defineres som f.eks. Indkøb, Salg eller Produktion.

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Programopdatering Januar ver. 2005 2

Programopdatering Januar ver. 2005 2 Vejledning til indlæsning af programopdateringer Det tager ca. 5 min. at indlæse rettelserne. Alle terminaler SKAL stå i login billedet, inden indlægningen foretages. Login: med sipak. I hovedmenu vælges:

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Winfinans. Design fakturalayout. Denne vejledning gennemgår de ting man normalt skal gøre, når man

Winfinans. Design fakturalayout. Denne vejledning gennemgår de ting man normalt skal gøre, når man Design fakturalayout Denne vejledning gennemgår de ting man normalt skal gøre, når man vil ændre det standardlayout, der findes, når anvendelsen af løsningen påbegyndes. Her findes designværktøjet Fra

Læs mere

Mamut Business Software. Introduktion Mamut Import/Eksport

Mamut Business Software. Introduktion Mamut Import/Eksport Mamut Business Software Introduktion Mamut Import/Eksport Mamut Import/Eksport Indhold Mamut Import/Eksport... 2 Eksport af information... 3 Eksport af fakturaoplysninger... 4 Import af information...

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet standarden for e-samhandel Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, kan du kombinere økonomisystemet med det

Læs mere

Opret og godkend betalinger i mapper

Opret og godkend betalinger i mapper Kort beskrivelse Opret betaling i mappe Formålet med dette dokument er at beskrive, hvordan du opretter og godkender betalinger i mapper - inklusive: Opret mappe Gem én eller flere betalinger i mapper

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.42.1. Den 27. maj 2015. J.nr. 4004-V0720-15 Versionsbrev LUDUS Web version 2.42.1 Den 27. maj 2015 J.nr. 4004-V0720-15 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014 Introduktion Unifaun Online 29-04-2014 2 Indhold 1 Introduktion til Unifaun Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring

Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring Målgruppe: Campus katalogadministratorer Indhold: Denne vejledning giver dig et indblik i, hvordan du opretter en læringsaktivitet med læringsformen

Læs mere

Formler og diagrammer i Excel 2000/2003 XP

Formler og diagrammer i Excel 2000/2003 XP Formler i Excel Regneudtryk Sådan skal det skrives i Excel Facit 34 23 =34*23 782 47 23 =47/23 2,043478261 27³ =27^3 19683 456 =KVROD(456) 21,3541565 7 145558 =145558^(1/7) 5,464829073 2 3 =2*PI()*3 18,84955592

Læs mere

IDAP manual Analog modul

IDAP manual Analog modul IDAP manual Analog modul Dato: 15-06-2005 11:01:06 Indledning Til at arbejde med opsamlede og lagrede analoge data i IDAP portalen, findes en række funktions områder som brugeren kan anvende. Disse områder

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

DL-Bankon brugervejledning

DL-Bankon brugervejledning DL-Bankon brugervejledning Generelt: Denne vejledning beskriver installation og brug af DL-Bankon, samt indlæsning af debitorindbetalinger i AirBoss. Vejledningen er gældende fra DL-Bankon version 2.10B.

Læs mere

Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.:

Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.: Velkommen til ABC Analyzer! Grundkursusmanual 2 vil introducere dig til ABC Analyzers mere avancerede funktioner, bl.a.: Kategoriseringer uden ABC-kategorier Krydstabel (trebenede) Beregnede og avancerede

Læs mere

3456.78 123456 MANUAL TIL. Vvskatalogets alogets administrationssystem

3456.78 123456 MANUAL TIL. Vvskatalogets alogets administrationssystem 3456.78 123456 MANUAL TIL Vvskatalogets alogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du nemt i gang Side 5 Find frem til en vare Hierarkisøgning Side 6 Avanceret søgning

Læs mere

Brugermanual til Ventelistelukning. www.ventelistelukning.dk

Brugermanual til Ventelistelukning. www.ventelistelukning.dk Brugermanual til Ventelistelukning www.ventelistelukning.dk Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Klinisk Institut. 27. juni 2007

Klinisk Institut. 27. juni 2007 Brugervejledning i bestilling af forsøgsdyr ved Klinisk Institut. 1. Du åbner hjemmesiden. Af sikkerhedsmæssige grunde, er der begrænsninger på hvorfra man kan tilgå denne side. Følgende muligheder er

Læs mere

Stednavne og Googlemaps

Stednavne og Googlemaps Stednavne og Googlemaps Google modulet vedligeholdes kun via admin-modulet. Stednavne redigeres under det enkelte individ og herefter til lægges koordinaterne via google-modulet. Check allerførst om modulet

Læs mere

Brugervejledning til Djurspakken

Brugervejledning til Djurspakken Brugervejledning til Djurspakken Indtast www.djurspakken.dk i din WEB browser Login ved at klikke på login i øverst højre hjørne Indtast det tilsendte brugernavn og password husk at vælge domæne djurspakken.dk

Læs mere

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet.

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet. Køb af maskine Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet. Gå ind i menupunktet Maskinhandel Køb Købsordrer og placer markøren på ordrehovedet. Tryk F3 og tast Enter, så der udtages et nyt

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre ForældreIntra er en udvidelse af hjemmesiden. I modsætning til de øvrige dele af hjemmesiden, som er åbne for alle internetbrugere, så er ForældreIntra et beskyttet område, hvor kun forældre til elever

Læs mere

Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu. Opret en side:

Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu. Opret en side: Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu Opret en side: Log dig ind på hjemmesiden og klik på Tilføj indhold og dernæst på Side. Flere ting skal være udfyldt, før du kan få lov

Læs mere

Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden -

Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden - Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden - 2 Tekniske forudsætninger: Programmet kan normalt afvikles i almindeligt brugte browsere.

Læs mere

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium

Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Vejledning til Google Apps på Øregård Gymnasium Eksport af kontaktpersoner fra one.com... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Outlook... 2 Eksport af kontaktpersoner fra Firebird eller andre... 2 Import af

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser Juni 2016 Version 2.1 Indholdsfortegnelse Log ind 3 Auditorer 6 Tilknyt virksomhed 9 Søgefunktion 15 Opret rapport 18 Hent data som csv-fil 30

Læs mere

PentaCon C5 External Storage Manager

PentaCon C5 External Storage Manager PentaCon C5 External Storage Manager Manual 1 Indhold Beskrivelse og krav... 3 Licens... 3 Installation... 4 Af-installation... 4 Start og anvendelse... 4 Lager... 5 Debitor... 6 Kreditor... 6 Eksport...

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk WORKCYCLUS Handlingsplan Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk 1. Indholdsfortegnelse Handlingsplan... 3 Overblik på indsatsområder på handlingsplan...

Læs mere

ectrl Afsendelse af debitorformularer

ectrl Afsendelse af debitorformularer ectrl Afsendelse af debitorformularer Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Elektronisk fakturering 4 2.1. Typer af afsendelse 4 2.2. Formater 4 2.3. Opsætning på debitor 5 2.3.1. Kontaktperson 5 2.3.2.

Læs mere

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient.

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Side 1 af 18 Navision Stat 5.0 ØKO/CPS 24.08.2008 Den nye grænseflade Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Overblik Introduktion Følgende

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til administratorer 4. september 2015 Side 1 af 16 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administrator-delen... 4 1. Afd./grupper...

Læs mere

Opsætning på PC Luk Navision. På skrivebordet højreklikkes på Navision ikonet. Herefter vælges Rediger.

Opsætning på PC Luk Navision. På skrivebordet højreklikkes på Navision ikonet. Herefter vælges Rediger. Overførsel af købsordre til GRENE (Simpel) Fra købsordren dannes en fil, som typisk placeres lokalt på brugerens PC eller på et fællesdrev, som alle brugere har adgang til. På Grenes webshop trækker man

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Indholdsfortegnelse Om Trio Forvaltning... 3 Download Trio... 3 Opstart af Trio Forvaltning... 3 Hvis du har Trio installeret i forvejen... 4 Hvis du IKKE har Trio

Læs mere

Udtræk til KMD Regningsdebitor snitflade GQ418001Q

Udtræk til KMD Regningsdebitor snitflade GQ418001Q Udtræk til KMD Regningsdebitor snitflade GQ418001Q Menuen System Adm./Import & Eksport af data/kmd Regningsdebitor Miljø Udtrækket til KMD Regningsdebitor følger KMD's snitflade GQ418001Q af den 07.12.2009,

Læs mere

Guide til. webshoppen for bestillere/indkøbere. www.onemed.dk

Guide til. webshoppen for bestillere/indkøbere. www.onemed.dk Guide til webshoppen for bestillere/indkøbere 2 Indholdsfortegnelse Side 2-3 Log ind Side 6-7 Arbejd med din bestillingsliste Side 3-4 Find produkter Side 7-8 Bestil varer Side 5 Opret en bestillingsliste

Læs mere

Netkalenderen.dk. Vejledning. - til din private kalender på Internettet.

Netkalenderen.dk. Vejledning. - til din private kalender på Internettet. Netkalenderen.dk Vejledning - til din private kalender på Internettet. bjornhart IT 02-03-2011 Forord... 3 Ved PC brug... 4 Overblik... 4 Knapper... 5 Planlæggeren... 6 Aftaler... 7 Opret Almindelige datoer...

Læs mere

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0 GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Opsætning af GIS grænseflade til kreditor indlæsning... 5 2.1 Oprettelse af en datastrøm... 7 2.2 Filsystem...

Læs mere

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN Generelt I denne menu fortages alle de funktioner, som i løbet af året er nødvendige vedr. måleren. Dvs. målerudskiftninger, fremskrivning af målere, udskrivning af aflæsningskort,

Læs mere

Hånd@ Finansbilag til ØS

Hånd@ Finansbilag til ØS Hånd@ Finansbilag til ØS Indledning... 3 Gebyr... 3 Gebyrskema... 5 Finansbilag... 7 Finansjournal... 10 Økonomisystemet... 15 Økonomisystemet detaljeret vedr. dommerafregning... 16 Side 2 af 19 Indledning

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] Opret CV og Jobønsker på jobnet På Jobnets forside Jobnet.dk kan du oprette et CV. Det kan du gøre ved at oprette dig som bruger via linket Mit CV

Læs mere

OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB

OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB Modulet formularer giver dig mulighed for at oprette dynamiske formularer, som enten kan anvendes til kontakt, brugerundersøgelser, quiz eller tilmeldinger. Du

Læs mere

Opgavestyring Workflow:

Opgavestyring Workflow: Opgavestyring Workflow: 1 2 Indholdsfortegnelse Opgavestyring... 1 Opret opgave... 3 1. Via skema... 3 2. Via kuffert... 3 3. Via menuen... 4 4. Via Find udbudte aktiviteter via udbudte undervisningsforløb...

Læs mere

Vejledning for FMS_PBS

Vejledning for FMS_PBS Vejledning for FMS_PBS Vejledning for FMS_PBS... 1 Introduktion... 1 Demokunde... 1 Systemkrav... 1 Installation... 2 Import af kartotek for kunder og vareliste... 3 Betalingsoplysninger til PBS... 4 Supplerende

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp: Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.46, 24. februar 2009 Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Læsehusets

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

KOM GODT I GANG MED EPOS MANAGEMENT TIL EPOS LØN

KOM GODT I GANG MED EPOS MANAGEMENT TIL EPOS LØN KOM GODT I GANG MED EPOS MANAGEMENT TIL EPOS LØN BRUGERMANUAL FOR ADMINISTRATORER VERSIONSNR. 1.0 DECEMBER 2015 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Opbygning af Epos Management... 4 2.1 Normering...

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

C5 EDI Le@n (COOP/Dansk Supermarked) PentaCon A/S

C5 EDI Le@n (COOP/Dansk Supermarked) PentaCon A/S Tidligere var EDI forbeholdt større virksomheder på grund af den nødvendige investering, hvilket igen umuliggjorde samhandel fra mindre leverandører. Med Le@n EDI løsningen og s EDI integration til C5,

Læs mere

Guide til. e-bevillingssystemet. www.onemed.dk

Guide til. e-bevillingssystemet. www.onemed.dk Guide til e-bevillingssystemet 2 Indholdsfortegnelse Side 2-3 Log ind Side 8-9 Find en eksisterende bevilling Side 3 Brugere, roller og arbejdsområder Side 9-11 Ret borgerens bevilling Side 3-4 Opret en

Læs mere

I DSM omtales dette som Intrastat rapportering. Kundens eller leverandørens landekode Varens brugstarifnummer Varens nettovægt Transaktionsarten

I DSM omtales dette som Intrastat rapportering. Kundens eller leverandørens landekode Varens brugstarifnummer Varens nettovægt Transaktionsarten Intrastat Alle virksomheder i EU skal rapportere deres handel med andre EUlande. I Danmark skal bevægelsen af varer rapporteres til statistikmyndighederne hver måned, og rapporten skal indleveres til skattemyndighederne.

Læs mere

Installer Kommuniker: På Tryk 2.8

Installer Kommuniker: På Tryk 2.8 Installer Kommuniker: På Tryk 2.8 Udfør en administrativ installation Denne version af Kommuniker: På Tryk indeholder en symbolopdatering fra efteråret 2009. Du har nu over 10,000 Widgit Symboler. Disse

Læs mere

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Indholdsfortegnelse Side 1. Introduktion 2 2. Fra registrering til indberetning oversigt 2 3. Firmaets nummer 3 4. Min firmaside

Læs mere