Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen"

Transkript

1

2 Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen Har du mistet dit arbejde på grund af finanskrisen? Er det håbløst at finde penge til julegaver i år? Og føler du dig spundet ind i forventninger om bestemte julegaver til passende priser? Gratis.dk har redningen til dig: Et hæfte med ideer til gratis julegaver til bedsteforældre, søskende, teenagere og børn. Juleglæden serveres nemlig hverken fra en Le Creuset-gryde eller hældes op af en Alfi Juveltermokande. Og julelysene tændes heller ikke i dine kæres øjne af et Herstal vægstagesæt. Julelys i øjnene får du, når gaven er personlig og gennemtænkt. Juleglæde spreder du med personlige gaver, du har brugt tid på. Gaverne er mange hundrede kroner værd, men koster dig ikke en rød øre. Og du behøver heller ikke få røde ører over at lægge gratis gaver under træet. Gratis gaver er fulde af overskud, tid, personlige tanker og kreativitet. Du er nærværende i gaven, og dét glæder modtageren.

3 Gaveideer til bedsteforældre Glem fladskærm til mormor og morfar. De har jo fjernsyn og vil bare bøvle med en ny fjernbetjening. Glæd dem med en personlig gave, som enten direkte eller indirekte giver jer mere tid sammen. Et godt fotografi Find et særlig godt foto fra en tur, I har været på sammen, fra din dagligdag eller en situation, der viser, hvem du er. Dine bedsteforældre vil hænge det op eller stille det på hylden og glæde sig over det hver dag. De vil fortælle naboer og venner vidt og bredt om dig og din familie. Køb en billig ramme i en genbrugsbutik, genbrug en du har, eller lav en af pap, papmaché eller træ. Find en genbrugsbutik nær dig: Et gavekort på computerførstehjælp Er du god til it og computere? Det kan bringe dig tættere på dine bedsteforældre, selv om I bor langt fra hinanden. Giv et gavekort på computerførstehjælp, når det der edb-halløj driller. Du hjælper gennem programmet Teamviewer, som giver dig kontrol med mormors computer, mens jeres PC ere er koblet sammen, så I kan se, hvad der foregår på hinandens skærme. Det er gratis at downloade Teamviewer til privat brug, og den fås på dansk. Mormor skal vel at mærke have en forbindelse til internettet. Jule- eller forårsrengøring Kræfterne er ikke hvad de har været. Pensionen rækker ikke så langt, og hjemmehjælperen må dårligt nok vaske gulvet i badeværelset. Leg den gode fe og spred glæde og Ajaxskyer med et gavekort på gulvvask og andre husopgaver. Fyld en lille dåse med knofedt og læg sedler i med tekster som 1 stk vinduespudsning, 1 stk oprydning i skuffer eller 1 stk fjernelse af spindelvæv.

4 En sang, en koncertoptagelse, et digt Synger du i kor eller roder med sangskrivning eller har en skuffe fuld af halvfærdige digte? Giv det liv i form af en lydoptagelse, en CD, en lille bog. Design dit eget CD- eller bog-cover. Det kan være sort-hvide seje og klassiske fotos. En collage. Symboler fra teksterne og sangene. En børnetegning. Tænk, at få en sang eller et digt, der er skrevet til én selv. Hvad vil du gerne nå at fortælle dine bedsteforældre, mens du stadig har dem? Det er corny, men dine bedsteforældre vil sætte pris på det, og dine egne tekster skal være meget banale for at falde igennem sammenlignet med mange popnumre. Optag nummeret på computeren og brænd en CD. Det koster kun en CD-rom og nogle aftener, hvor du slukker for fjernsynet og giver dig tid til at skrive, synge og brænde.

5 Gaveideer til søskende og venner i børnefamiliealderen Øverst på de fleste børnefamiliers ønskeseddel står ikke Margretheskåle, ildfaste fade eller Bistrokander. Der står tid. Kærestetid. Og søvn. At finde et udhvilet, udearbejdende forældrepar med god tid, som kan huske, hvad det vil sige at være kærester, er som at finde en kontaktlinse i en høstak. Det er næsten for nemt at glæde dem. Og så er disse gaver endda hundreder af kroner værd. En kæresteaften i byen Giv et gavekort på en luksusbabysitning: Du ankommer tidlig eftermiddag, laver mad, lader forældrene skride fra kaos ud i byen, i biffen, teateret eller på disko, mens du passer børn, rydder op, bader og læser godnathistorie. Og står tidligt op med børnene og laver morgenmad, så gavemodtagerne kan sove længe. Hvid tornado og koteletter i fad Giv et gavekort på krisehjælp til børnefamilien, der ikke magter at få gjort rent. Du giver dig selv som hvid tornado x antal timer. Du ankommer tidligt fredag eftermiddag, og begynder med at smide nogle koteletter i et fad og ris i riskogeren. Maden passer sig selv, mens du suser over gulvene med støvsugeren, tager det værste på badeværelset og vasker gulv i køkkenet. Så skal du se julelys i øjnene hos gavemodtagerne, når de kommer trætte hjem til et rent hus og aftensmad på bordet. Så bliver samtalen straks meget hyggeligere. Vinduespudsning Vinduespudsning er ofte en del af rengøringen, der nedprioriteres, selv om ethvert hjem føles renere og dejligere at være i, når man kan se ud gennem en klar rude. Giv et gavekort på vinduespudsning. Et tip til udendørs vinduesvask er, først at vaske skidt af med varmt vand med lidt sæbe og derefter skylle med regnvand. Så undgår du kalkstriber på ruden. Inden døre er det nemmere at spraye Windex på ruden og pudse med en klud.

6 Udrykningshjælp til monsteropvask Hvem kender ikke opvaskekrisen: Man skal have gæster, men har ikke fået taget opvasken hele ugen, og det er ikke til at overskue at komme i gang med gæstemiddagen, før køkkenet ser nogenlunde civiliseret ud. Du giver et gavekort på krisehjælp til køkkenet. Det kan indløses med få timers varsel med mindre, selvfølgelig, du er forhindret. Syltetøj med personlig etiket Tøm fryseren for bær. Få familie og venners poser, de ikke bruger. Lav hindbærmarmelade, jordbærmarmelade eller alliance-marmelade. Er gavemodtageren politisk interesseret, kan du kalde det Ny Alliance-marmelade. Bland solbær, jordbær og ribs eller jordbær og rabarber. Trætte, runkne blommer, appelsiner, æbler eller pærer bliver til fabelagtig marmelade. Fyld marmeladen på glas fra købemarmelade. Lav en etiket, hvor du beskriver marmeladen. Om den er økologisk, med lavt eller højt sukkerindhold, kogt i åben gryde, med kærlighed, om den er til rundstykker eller steg. Personlig plante Mange sten og frø kan spire og vokse til planter. Avocadosten, kiwi-kerner, olivensten, kaffebønner, banankerner, granatæblekerner, kartofler og tomatkerner. Lån en bog om, hvilke andre sten og frø kan spire eller læs artikler på nettet som denne fra Idényt Hvis du spirer avocadostenen fra den guacamole, du og gavegiveren har spist sammen, får planten en historie. Du kan også tage en stikling fra en af dine stueplanter. Modtageren får et barn af din moderplante. I kommer i familie med hinanden, og modtageren tænker på dig, hver gang, han vander sin plante. Du gør planten endnu mere personlig ved at male urtepotten og skrive plantens navn: Flora, Violetta, Alexanders Avocado. Tilføjet det latinske navn. Skriv plantens fødselsdag - den dato, planten blev sat til spiring. Lav en plantepasserbog om vand, lys og næring. Bogen kan have fotos af plantens liv, så modtageren kan følge dens vækst.

7 Gaver til teenagere og unge Måske synes du teenagere er krævende. Kun de allerdyreste gaver bliver modtaget med andet end øjenrulninger eller overbærende træk på skuldrene. Teenagerens ønskeseddel opnår aldrig din bankrådgivers blå stempel. Den nyeste mobilmodel, dyreste bærbare. Mærkevaretøj. Store checks til byture og rejser. Men det er jo slet ikke det, teenageren ønsker sig allermest. Vi prøver i afmagt at glæde den vrantne teenager, men intet materielt optør reelt den søgende teenagesjæl. Du husker det nok stadig fra din egen ungdom: En teenager ønsker sig i bund og grund immaterielle ting: En bedsteven, en kæreste, en bumsefri hud, at se godt ud, at passe ind og alligevel skille sig ud, at finde ud af, hvad man vil med sit liv og selv at bestemme, hvornår man vil være hjemme og hvem man vil have besøg af. Og ikke mindst hvilken musik man vil lytte til og hvor højt. Gaven til teenageren kan derfor være et coachingkursus i karrierevalg, valg og fravalg af kærester, konflikthåndtering og råd om, hvordan man får og beholder rigtige venner frem for at være medløber til klassens populære trendsættere. Gode og realistiske råd om hudpleje og kost. Personligt og moderigtigt tøj. En analyse af det reelle kommunikations- og it-behov. Svære ønsker at opfylde, tænker du. Men dit netværk af venner og kolleger rummer sikkert mindst én af følgende personer: En coach, en it-person, en der arbejder i eller ved noget om mobil- eller televirksomheder, en der arbejder med kommunikation, markedsføring, salg, konfliktløsning, sund mad, hudpleje, en designer, en syerske eller en, der arbejder i en tøjforretning. Måske en personal shopper. Du kan bytte dig til en gratis rådgivningstime med hjælp til husarbejdet, babysitning eller en af de andre gaver i kategorien søskende og venner. På den måde får du en gratis og utraditionel gave, der vil glæde teenageren i din familie.

8 Gaveideer til børn Gavekatalogerne fra BR, Toys R Us og andre legetøjsforretninger bugner af dyre gaveideer, som tilsyneladende er det eneste saliggørende, når man skal give gaver til børn. Men hvor ofte har man ikke oplevet, at et barn fandt gavepapiret sjovest eller legede hele aftenen med æsken til den rigtige gave, mens racerbanen til 800 spir var udleget efter få heat? Byg selv et tankskib Legeværdien i et stykke legetøj har aldrig været ligefrem proportional med prisen. Vi har nok alle været vidne til nogle børn, der legede fantastisk i timevis med en håndfuld sten, en kasse, et stykke tov eller noget andet, voksne kalder skrammel. Ofte er det bedste legetøj noget, børnene selv har været med til at lave. Hvad med at bygge en supertanker af en bjælke træ og noget maling? Legeværdien er på højde med et skib købt i BR til flere hundrede kroner. Et tankskib fylder dejlig meget under træet. Dyk ned i kælderen eller ud i skuret og find en træklods. Spørg naboer og venner eller kig i rubrikken gratis ved afhentning i Den Blå Avis eller Gul & Gratis. Børnene kan selv være med til at indrette tankskibet med mennesker, inventar og gods. Et tankskib er tilpas stort og indeholder mange rum og aktiviteter. Folk bor på sådan en fætter i månedsvis, så det er lidt som en by, hvor der skal være alt, hvad man har brug for. Hvad mon skibet er lastet med? Gratis oplevelser En oplevelse kan være en suveræn gave. Og der findes masser af gratis oplevelser i hele landet. Aktuelt kan børn indtil 18 år komme gratis ind og opleve julen som på HC Andersens tid i den fynske landsby i Odense i weekenden den 12. og 13. december Skal oplevelsen kunne indløses efter juleaften, kan det være en tur til Børnenes Årtusindehave i Valby. Den er anlagt af en 3.klasse. Der findes en bellismark, hvor man kan lege elsker-elsker ikke, og et blomsterrigt, hjerteformet område, hvor man kan gå hen med sin kæreste. Der er også en junglesti med udfordringer og forhindringer.

9 Andre gratis oplevelser er Dyrehaven i Randers, Dyrehaven Ribelund med mange dyr, du kan komme tæt på, og en sansehave og boldplads. Eller Klithusegården i Hjørring. Det er blot nogle af de mange gratis oplevelser rundt om i landet. Find flere på Mindre børn har svært ved at forstå, når en gave ikke er en ting pakket ind i gavepapir. Pak derfor en ting ind, som lægger op til oplevelsen: Et lille juletræ bundet af grangrene, et postkort med tørrede bellis, nogle bondegårdsdyr af plastic. Småkagekit Børn elsker at bage småkager. Det er sjovt at skære dem ud i figurer og pynte dem med farvestrålende glasur og krymmel. Måske har du allerede en håndfuld småkageforme i skuffen. Ellers kan de købes billigt i en Tiger eller Søstrene Grenes eller en genbrugsbutik. Glæd også dig selv med denne kreative og lækre gave. Find opskrift på peberkagedej eller sugar cookies på nettet eller lån en bagebog på biblioteket. Købmandsbutik At lege købmandsbutik eller supermarked er en klassiker, og varerne til butikken får du gratis med hjem fra virkelighedens indkøb hver dag. Tøm og saml æsker, dåser, kartoner og pakker fra supermarkedet. Få tom emballage fra familie og venner, hvis du ikke selv kan nå at samle nok æsker inden jul. Pak i en stor papkasse. Penge kan børnene lave af papir eller bruge dem fra Matador-spillet. Kasseapparatet kan laves af en æske, der inddeles i rum til pengesedler og mønter. Dankort er dine forældede plastickort. Dankortmaskinen laver du af en æske, du skærer et hul i til kortet. Vanter, hue, halstørklæde, sokker Dejlige varme skisokker er bedre end en forlovelsesring, når man er barn. Få gang i pindene nu. Gennemgå dine garnrester. Scor fra familie og venner med støvede nøgler. Mix og match farverne. Er du skrap, indstrikker du motiver og navn.

10 Store Byttedag Alle julegaver bliver trods alt nok ikke gratis i år trods finanskrisen. Hvis du ender med at købe nogle julegaver, er det en fordel at vide, hvilke butikker, der giver pengene retur, og hvor lang tids byttefrist de har. Byttefidus Køb julegaver i en butik, hvor de giver pengene retur. Med held kommer samme vare på udsalg efter jul. Modtageren kan returnere gaven og købe den igen til nedsat pris og få penge til overs. Læs mere om bytteregler på Gratis.dk. 10

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage 2 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Tilbage i topform på jobbet og i privaten Kirsti Hauge Weightless Ink 3 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Af Kirsti Hauge 1. udgave,

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere.

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Den perfekte jul Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Ordet Fangers store julekonkurrence "Skriv om din perfekte jul" blev en stor succes Ca. 400 skoleelever sendte i julen 2012

Læs mere

hvordan støtter jeg bedst mine børn?

hvordan støtter jeg bedst mine børn? hvordan støtter jeg bedst mine børn? 1 Denne pjece er skrevet til dig, der har en alvorlig fysisk sygdom, og som har børn, der er teenagere eller i 20 erne. Den giver en række forslag til, hvad du kan

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Vi kan hjælpe andre til at være trygge.

Vi kan hjælpe andre til at være trygge. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 2 En voldsom storm Ugens tekst og referencer: Luk 8,22-25. Mark 4,35-41. Den Store Mester, kap.35. Huskevers: Herren er hos mig, jeg frygter ikke. (Sl 118,6) Hovedformålet

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af Vis os det som du selv har lavet og som du er stolt af. Her er det kun positivt at prale. Det giver nemlig idéer til andre. Nr 5. 2 Årgang April 2009 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Cool Klima. Gode vaner er seje!

Cool Klima. Gode vaner er seje! Gode vaner er seje! Jeg er glad for, at I børn og unge vil være med til at gøre en indsats for at ændre jeres vaner og bruge energien fornuftigt. Når mange mennesker gør tingene anderledes, giver det en

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

LEG MED MILJØ - i daginstitutionen

LEG MED MILJØ - i daginstitutionen LEG MED MILJØ - i daginstitutionen LEG MED MILJØ SIDE 2 Indledning... side 3 DE FIRE TEMAER Energi... side 4 Vand... side 8 Indkøb, affald og genbrug... side 16 Ude... side 23 Det Minigrønne Flag... side

Læs mere

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring

S P E C I A L. UGANDA en rejse til Nilens udspring S P E C I A L UGANDA en rejse til Nilens udspring CARITAS SPECIAL Man sk al bare følge Nil en hel e ve jen Kort om Uganda UGANDA Hvad er fattigdom? 12 ud af 100 børn dør inden deres 5 -års fødselsdag Det

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Formandsberetning 2001

Formandsberetning 2001 Formandsberetning 2001 Året 2001 var et af de gode år. Vi blev ikke ramt af nogle store overraskelser (som ellers har ramt os de foregående år). Så enten er vi bare heldige, eller også er vi efterhånden

Læs mere

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til Bilagshæfte til Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier Side 2 Side 6 Side 8 Side 9 Side 19 Side 28 Side 29 Side 47 Side 49 Side 50 Side 62 Side 71 Side 72 Side

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre!

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre! Bliv en h@j på nettet! Til dig og dine forældre! Kom smart og sikkert på internettet Hvad er en søgemaskine? 10 Hvad er en portal? 16 Hvad gør jeg, hvis jeg oplever noget ubehageligt på nettet? 18 Hvordan

Læs mere