Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen"

Transkript

1

2 Gratis julegaver få råd til jul trods finanskrisen Har du mistet dit arbejde på grund af finanskrisen? Er det håbløst at finde penge til julegaver i år? Og føler du dig spundet ind i forventninger om bestemte julegaver til passende priser? Gratis.dk har redningen til dig: Et hæfte med ideer til gratis julegaver til bedsteforældre, søskende, teenagere og børn. Juleglæden serveres nemlig hverken fra en Le Creuset-gryde eller hældes op af en Alfi Juveltermokande. Og julelysene tændes heller ikke i dine kæres øjne af et Herstal vægstagesæt. Julelys i øjnene får du, når gaven er personlig og gennemtænkt. Juleglæde spreder du med personlige gaver, du har brugt tid på. Gaverne er mange hundrede kroner værd, men koster dig ikke en rød øre. Og du behøver heller ikke få røde ører over at lægge gratis gaver under træet. Gratis gaver er fulde af overskud, tid, personlige tanker og kreativitet. Du er nærværende i gaven, og dét glæder modtageren.

3 Gaveideer til bedsteforældre Glem fladskærm til mormor og morfar. De har jo fjernsyn og vil bare bøvle med en ny fjernbetjening. Glæd dem med en personlig gave, som enten direkte eller indirekte giver jer mere tid sammen. Et godt fotografi Find et særlig godt foto fra en tur, I har været på sammen, fra din dagligdag eller en situation, der viser, hvem du er. Dine bedsteforældre vil hænge det op eller stille det på hylden og glæde sig over det hver dag. De vil fortælle naboer og venner vidt og bredt om dig og din familie. Køb en billig ramme i en genbrugsbutik, genbrug en du har, eller lav en af pap, papmaché eller træ. Find en genbrugsbutik nær dig: Et gavekort på computerførstehjælp Er du god til it og computere? Det kan bringe dig tættere på dine bedsteforældre, selv om I bor langt fra hinanden. Giv et gavekort på computerførstehjælp, når det der edb-halløj driller. Du hjælper gennem programmet Teamviewer, som giver dig kontrol med mormors computer, mens jeres PC ere er koblet sammen, så I kan se, hvad der foregår på hinandens skærme. Det er gratis at downloade Teamviewer til privat brug, og den fås på dansk. Mormor skal vel at mærke have en forbindelse til internettet. Jule- eller forårsrengøring Kræfterne er ikke hvad de har været. Pensionen rækker ikke så langt, og hjemmehjælperen må dårligt nok vaske gulvet i badeværelset. Leg den gode fe og spred glæde og Ajaxskyer med et gavekort på gulvvask og andre husopgaver. Fyld en lille dåse med knofedt og læg sedler i med tekster som 1 stk vinduespudsning, 1 stk oprydning i skuffer eller 1 stk fjernelse af spindelvæv.

4 En sang, en koncertoptagelse, et digt Synger du i kor eller roder med sangskrivning eller har en skuffe fuld af halvfærdige digte? Giv det liv i form af en lydoptagelse, en CD, en lille bog. Design dit eget CD- eller bog-cover. Det kan være sort-hvide seje og klassiske fotos. En collage. Symboler fra teksterne og sangene. En børnetegning. Tænk, at få en sang eller et digt, der er skrevet til én selv. Hvad vil du gerne nå at fortælle dine bedsteforældre, mens du stadig har dem? Det er corny, men dine bedsteforældre vil sætte pris på det, og dine egne tekster skal være meget banale for at falde igennem sammenlignet med mange popnumre. Optag nummeret på computeren og brænd en CD. Det koster kun en CD-rom og nogle aftener, hvor du slukker for fjernsynet og giver dig tid til at skrive, synge og brænde.

5 Gaveideer til søskende og venner i børnefamiliealderen Øverst på de fleste børnefamiliers ønskeseddel står ikke Margretheskåle, ildfaste fade eller Bistrokander. Der står tid. Kærestetid. Og søvn. At finde et udhvilet, udearbejdende forældrepar med god tid, som kan huske, hvad det vil sige at være kærester, er som at finde en kontaktlinse i en høstak. Det er næsten for nemt at glæde dem. Og så er disse gaver endda hundreder af kroner værd. En kæresteaften i byen Giv et gavekort på en luksusbabysitning: Du ankommer tidlig eftermiddag, laver mad, lader forældrene skride fra kaos ud i byen, i biffen, teateret eller på disko, mens du passer børn, rydder op, bader og læser godnathistorie. Og står tidligt op med børnene og laver morgenmad, så gavemodtagerne kan sove længe. Hvid tornado og koteletter i fad Giv et gavekort på krisehjælp til børnefamilien, der ikke magter at få gjort rent. Du giver dig selv som hvid tornado x antal timer. Du ankommer tidligt fredag eftermiddag, og begynder med at smide nogle koteletter i et fad og ris i riskogeren. Maden passer sig selv, mens du suser over gulvene med støvsugeren, tager det værste på badeværelset og vasker gulv i køkkenet. Så skal du se julelys i øjnene hos gavemodtagerne, når de kommer trætte hjem til et rent hus og aftensmad på bordet. Så bliver samtalen straks meget hyggeligere. Vinduespudsning Vinduespudsning er ofte en del af rengøringen, der nedprioriteres, selv om ethvert hjem føles renere og dejligere at være i, når man kan se ud gennem en klar rude. Giv et gavekort på vinduespudsning. Et tip til udendørs vinduesvask er, først at vaske skidt af med varmt vand med lidt sæbe og derefter skylle med regnvand. Så undgår du kalkstriber på ruden. Inden døre er det nemmere at spraye Windex på ruden og pudse med en klud.

6 Udrykningshjælp til monsteropvask Hvem kender ikke opvaskekrisen: Man skal have gæster, men har ikke fået taget opvasken hele ugen, og det er ikke til at overskue at komme i gang med gæstemiddagen, før køkkenet ser nogenlunde civiliseret ud. Du giver et gavekort på krisehjælp til køkkenet. Det kan indløses med få timers varsel med mindre, selvfølgelig, du er forhindret. Syltetøj med personlig etiket Tøm fryseren for bær. Få familie og venners poser, de ikke bruger. Lav hindbærmarmelade, jordbærmarmelade eller alliance-marmelade. Er gavemodtageren politisk interesseret, kan du kalde det Ny Alliance-marmelade. Bland solbær, jordbær og ribs eller jordbær og rabarber. Trætte, runkne blommer, appelsiner, æbler eller pærer bliver til fabelagtig marmelade. Fyld marmeladen på glas fra købemarmelade. Lav en etiket, hvor du beskriver marmeladen. Om den er økologisk, med lavt eller højt sukkerindhold, kogt i åben gryde, med kærlighed, om den er til rundstykker eller steg. Personlig plante Mange sten og frø kan spire og vokse til planter. Avocadosten, kiwi-kerner, olivensten, kaffebønner, banankerner, granatæblekerner, kartofler og tomatkerner. Lån en bog om, hvilke andre sten og frø kan spire eller læs artikler på nettet som denne fra Idényt Hvis du spirer avocadostenen fra den guacamole, du og gavegiveren har spist sammen, får planten en historie. Du kan også tage en stikling fra en af dine stueplanter. Modtageren får et barn af din moderplante. I kommer i familie med hinanden, og modtageren tænker på dig, hver gang, han vander sin plante. Du gør planten endnu mere personlig ved at male urtepotten og skrive plantens navn: Flora, Violetta, Alexanders Avocado. Tilføjet det latinske navn. Skriv plantens fødselsdag - den dato, planten blev sat til spiring. Lav en plantepasserbog om vand, lys og næring. Bogen kan have fotos af plantens liv, så modtageren kan følge dens vækst.

7 Gaver til teenagere og unge Måske synes du teenagere er krævende. Kun de allerdyreste gaver bliver modtaget med andet end øjenrulninger eller overbærende træk på skuldrene. Teenagerens ønskeseddel opnår aldrig din bankrådgivers blå stempel. Den nyeste mobilmodel, dyreste bærbare. Mærkevaretøj. Store checks til byture og rejser. Men det er jo slet ikke det, teenageren ønsker sig allermest. Vi prøver i afmagt at glæde den vrantne teenager, men intet materielt optør reelt den søgende teenagesjæl. Du husker det nok stadig fra din egen ungdom: En teenager ønsker sig i bund og grund immaterielle ting: En bedsteven, en kæreste, en bumsefri hud, at se godt ud, at passe ind og alligevel skille sig ud, at finde ud af, hvad man vil med sit liv og selv at bestemme, hvornår man vil være hjemme og hvem man vil have besøg af. Og ikke mindst hvilken musik man vil lytte til og hvor højt. Gaven til teenageren kan derfor være et coachingkursus i karrierevalg, valg og fravalg af kærester, konflikthåndtering og råd om, hvordan man får og beholder rigtige venner frem for at være medløber til klassens populære trendsættere. Gode og realistiske råd om hudpleje og kost. Personligt og moderigtigt tøj. En analyse af det reelle kommunikations- og it-behov. Svære ønsker at opfylde, tænker du. Men dit netværk af venner og kolleger rummer sikkert mindst én af følgende personer: En coach, en it-person, en der arbejder i eller ved noget om mobil- eller televirksomheder, en der arbejder med kommunikation, markedsføring, salg, konfliktløsning, sund mad, hudpleje, en designer, en syerske eller en, der arbejder i en tøjforretning. Måske en personal shopper. Du kan bytte dig til en gratis rådgivningstime med hjælp til husarbejdet, babysitning eller en af de andre gaver i kategorien søskende og venner. På den måde får du en gratis og utraditionel gave, der vil glæde teenageren i din familie.

8 Gaveideer til børn Gavekatalogerne fra BR, Toys R Us og andre legetøjsforretninger bugner af dyre gaveideer, som tilsyneladende er det eneste saliggørende, når man skal give gaver til børn. Men hvor ofte har man ikke oplevet, at et barn fandt gavepapiret sjovest eller legede hele aftenen med æsken til den rigtige gave, mens racerbanen til 800 spir var udleget efter få heat? Byg selv et tankskib Legeværdien i et stykke legetøj har aldrig været ligefrem proportional med prisen. Vi har nok alle været vidne til nogle børn, der legede fantastisk i timevis med en håndfuld sten, en kasse, et stykke tov eller noget andet, voksne kalder skrammel. Ofte er det bedste legetøj noget, børnene selv har været med til at lave. Hvad med at bygge en supertanker af en bjælke træ og noget maling? Legeværdien er på højde med et skib købt i BR til flere hundrede kroner. Et tankskib fylder dejlig meget under træet. Dyk ned i kælderen eller ud i skuret og find en træklods. Spørg naboer og venner eller kig i rubrikken gratis ved afhentning i Den Blå Avis eller Gul & Gratis. Børnene kan selv være med til at indrette tankskibet med mennesker, inventar og gods. Et tankskib er tilpas stort og indeholder mange rum og aktiviteter. Folk bor på sådan en fætter i månedsvis, så det er lidt som en by, hvor der skal være alt, hvad man har brug for. Hvad mon skibet er lastet med? Gratis oplevelser En oplevelse kan være en suveræn gave. Og der findes masser af gratis oplevelser i hele landet. Aktuelt kan børn indtil 18 år komme gratis ind og opleve julen som på HC Andersens tid i den fynske landsby i Odense i weekenden den 12. og 13. december Skal oplevelsen kunne indløses efter juleaften, kan det være en tur til Børnenes Årtusindehave i Valby. Den er anlagt af en 3.klasse. Der findes en bellismark, hvor man kan lege elsker-elsker ikke, og et blomsterrigt, hjerteformet område, hvor man kan gå hen med sin kæreste. Der er også en junglesti med udfordringer og forhindringer.

9 Andre gratis oplevelser er Dyrehaven i Randers, Dyrehaven Ribelund med mange dyr, du kan komme tæt på, og en sansehave og boldplads. Eller Klithusegården i Hjørring. Det er blot nogle af de mange gratis oplevelser rundt om i landet. Find flere på Mindre børn har svært ved at forstå, når en gave ikke er en ting pakket ind i gavepapir. Pak derfor en ting ind, som lægger op til oplevelsen: Et lille juletræ bundet af grangrene, et postkort med tørrede bellis, nogle bondegårdsdyr af plastic. Småkagekit Børn elsker at bage småkager. Det er sjovt at skære dem ud i figurer og pynte dem med farvestrålende glasur og krymmel. Måske har du allerede en håndfuld småkageforme i skuffen. Ellers kan de købes billigt i en Tiger eller Søstrene Grenes eller en genbrugsbutik. Glæd også dig selv med denne kreative og lækre gave. Find opskrift på peberkagedej eller sugar cookies på nettet eller lån en bagebog på biblioteket. Købmandsbutik At lege købmandsbutik eller supermarked er en klassiker, og varerne til butikken får du gratis med hjem fra virkelighedens indkøb hver dag. Tøm og saml æsker, dåser, kartoner og pakker fra supermarkedet. Få tom emballage fra familie og venner, hvis du ikke selv kan nå at samle nok æsker inden jul. Pak i en stor papkasse. Penge kan børnene lave af papir eller bruge dem fra Matador-spillet. Kasseapparatet kan laves af en æske, der inddeles i rum til pengesedler og mønter. Dankort er dine forældede plastickort. Dankortmaskinen laver du af en æske, du skærer et hul i til kortet. Vanter, hue, halstørklæde, sokker Dejlige varme skisokker er bedre end en forlovelsesring, når man er barn. Få gang i pindene nu. Gennemgå dine garnrester. Scor fra familie og venner med støvede nøgler. Mix og match farverne. Er du skrap, indstrikker du motiver og navn.

10 Store Byttedag Alle julegaver bliver trods alt nok ikke gratis i år trods finanskrisen. Hvis du ender med at købe nogle julegaver, er det en fordel at vide, hvilke butikker, der giver pengene retur, og hvor lang tids byttefrist de har. Byttefidus Køb julegaver i en butik, hvor de giver pengene retur. Med held kommer samme vare på udsalg efter jul. Modtageren kan returnere gaven og købe den igen til nedsat pris og få penge til overs. Læs mere om bytteregler på Gratis.dk. 10

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre.

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre. Kære forældre. Nyhedsbrev Regnbuen Oktober 2016 Efteråret er i fuld gang og vi har nydt det fantastiske vejr, som vi har haft i september. Vi er snart klar til indflytning af børnehaven og med dette nyhedsbrev,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

OPGAVER SOM ER FORDELT BLANDT DELTAGENDE LEDERE: BESKRIVELSE AF AKTIVITETER. Fredag + lørdag aktivitet se video

OPGAVER SOM ER FORDELT BLANDT DELTAGENDE LEDERE: BESKRIVELSE AF AKTIVITETER. Fredag + lørdag aktivitet se video JULETUREN TIL BAVNEN OPGAVER SOM ER FORDELT BLANDT DELTAGENDE LEDERE: BESKRIVELSE AF AKTIVITETER Fredag aktivitet 19:0 til 0:0 Post : Julemandens rensdyr Eftermiddag 1:00-17:00 AKTIVITETSMATERIALER Fredag

Læs mere

og det store JULEMYSTERIE

og det store JULEMYSTERIE Detektiven Benny og det store JULEMYSTERIE Navn: Hvordan er det nu det er? Opvarmning 1 På denne mission skal i kende navneord, tillægsord, udsagnsord, for at kunne løse mysteriet. Herunder skal i farve

Læs mere

Børn og Pligter. (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme]

Børn og Pligter. (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme] Børn og Pligter (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme] Pligter er vigtige for dit barn Opdragelse et ord der sætter mange tanker i gang, både negative og positive.

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året.

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året. Tro og etik Omsorg Målgruppe: Spirer Årstid: Hele året. Varighed: 2 trin + et engagement Omsorg - niveau 1 - trin for trin Omdrejningspunktet for mærket Omsorg er i høj grad sladder. Idéen med at beskæftige

Læs mere

Lad det vokse - 5. Lad det vokse!!

Lad det vokse - 5. Lad det vokse!! Lad det vokse - 5 Lad det vokse!! Mål: Børn lærer om forudsætninger for vækst; børn opmuntres til at suge Guds ord til sig og derved lade troen vokse og bære frugt. Tekst: Mark. 4, 20-32 (i god jord).

Læs mere

Forbered jer på at blive eksperter i affald! Din Jr.FLL- udfordring i denne sæson er at:

Forbered jer på at blive eksperter i affald! Din Jr.FLL- udfordring i denne sæson er at: I 2015 skal Junior FIRST LEGO League holdene lære at indsamling af affald blot er begyndelsen på affaldets spændende rejse. Holdene skal se nærmere på reducering, genbrug og recirkulering, og hvilken betydning

Læs mere

Mange julehilsner Albert

Mange julehilsner Albert GLÆDELIG FØRSTE DECEMBER! Mit navn er, og jeg er flyttet ind i nat. Jeg elsker jul og gaver. Og så er jeg en rigtig drillenisse Så bare pas på, for ellers kan jeg finde på de skøreste ting. Jeg har en

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Lad det vokse -3. Intet må stå i vejen for min tro på Gud.

Lad det vokse -3. Intet må stå i vejen for min tro på Gud. Lad det vokse -3 Intet må stå i vejen for min tro på Gud. Mål: Børn lærer om forudsætninger for vækst. Børn lærer, hvilke ting der kan stå i vejen for vækst. Børn indser, at ikke alle, som tror på Jesus,

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Nyt fra AKT Til forældre i AKT-klassen Jamen, - hvad mener du Jette??

Nyt fra AKT Til forældre i AKT-klassen Jamen, - hvad mener du Jette?? Nyt fra AKT Velkommen tilbage til et nyt skoleår. Den nye skolereform har betydet ændringer i forhold til sidste år. Ændringerne ses tydeligst i den længere skoledag. Det var noget kroppen lige skulle

Læs mere

BØRNENES VERDENSMÅL. for bæredygtig udvikling i Fredericia

BØRNENES VERDENSMÅL. for bæredygtig udvikling i Fredericia BØRNENES VERDENSMÅL for bæredygtig udvikling i Fredericia AFSKAF AFSKAF FATTIGDOM SAMTALEKORT 1 1 HELTEHANDLING Inspiration til hvordan barnet kan være med til at opfylde Verdensmål nr. 1: Når du for

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kære forældre. Tiden er inde til et nyhedsbrev. Et af de længere..

Kære forældre. Tiden er inde til et nyhedsbrev. Et af de længere.. Kære forældre. Tiden er inde til et nyhedsbrev. Et af de længere.. Først vil jeg gerne sige, alle jer der deltog i forældrekaffe mandag den 11. april tak for en hyggelig eftermiddag. Den første rigtige

Læs mere

2. DECEMBER. Prærievognen

2. DECEMBER. Prærievognen 2. DECEMBER Prærievognen Mig og Per står og kigger ud af vinduet oppe på mit værelse, og Ulrik ligger på gulvet og kigger i et gammelt ugeblad. Det regner og blæser udenfor og vi kan se at Anders Krogh

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab.

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab. Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt Bondebjerget er et bofællesskab. Det ligger i Bellinge i Odense, cirka 9 km fra centrum. Her bor unge og gamle, små børn og pensionister. De bor her, fordi de godt

Læs mere

BOM & BJERKE - Hjemmets Regnskab, version 2012

BOM & BJERKE - Hjemmets Regnskab, version 2012 BOM & BJERKE - Hjemmets Regnskab, version 2012 Regnskabet er baseret på to voksne og ca. to børn, men modellen kan bruges af alle der bor sammen. Finten er, at du og din partner gennemgår regnskabet og

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden.

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden. Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden. Mål: At fylde børnene med forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker, at vi er med til

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 50 skolebørn og 4 voksne. Men i den

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

Rustursdigt. Lyrisk fortælling fra en matematisk rustur. Lyrik 9. Jonas Næbdyr Kyhnæb

Rustursdigt. Lyrisk fortælling fra en matematisk rustur. Lyrik 9. Jonas Næbdyr Kyhnæb Lyrik 9 Rustursdigt Lyrisk fortælling fra en matematisk rustur Jonas Næbdyr Kyhnæb Det var i august at russere engang, begyndte at drikke dagen lang og ej at forglemme fælles sang. Turen gik nemlig til

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Dagsrytme for Børnehuset

Dagsrytme for Børnehuset Hverdags morgen: Dagsrytme for Børnehuset Kl. 6.00 Vi møder ind nattevagten har fordelt børn. Vi snakker sammen om hvordan natten er gået. Nattevagten overleverer informationer. Vi starter med at tage

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børnehaveafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den pædagogiske

Læs mere

KAN EN BAMSE FÅ NYT LIV?

KAN EN BAMSE FÅ NYT LIV? FORLØB NR. 8 KAN EN BAMSE FÅ NYT LIV? Der er sikkert meget af dit legetøj, som du ikke leger med mere. Måske har du allerede givet det videre, eller det er solgt til nogen, som nu leger med det. Men det

Læs mere

Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II

Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II Disse laminerede dokumenter udleveres af bookingmaster sammen med nøglen og returneres igen, efter endt ophold i fælleslejligheden.

Læs mere

Lad det vokse -1. Du høster, hvad du sår.

Lad det vokse -1. Du høster, hvad du sår. Lad det vokse -1 Du høster, hvad du sår. Mål: Børnene lærer om forudsætninger for vækst. Børnene lærer hvilke ting, der kan stå vækst i vejen; de indser, at man høster det, man sår - både i det naturlige

Læs mere

Nyhedsbrev november 2018

Nyhedsbrev november 2018 Nyhedsbrev november 2018 Fælles Bedsteforældredag den 30 november: Der vises krybbespil og vi skal lave juledekorationer og spise julefrokost. Besteforældrerne skal medbringe skål/fad, pynt og lys. Vi

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en nedsmeltning Jeg har været dér, hvor du er og ved, hvordan det føles, når

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Gas: Når du ankommer til Gaasen. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Nøgler: Varmepumpe: Vandvarmer:

Gas: Når du ankommer til Gaasen. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Nøgler: Varmepumpe: Vandvarmer: Når du ankommer til Gaasen. Nøglen til huset finder du i denne nøgleboks, koden får du inden ankomst. Praktiske oplysninger når du er ankommet: Vandfosyningen skal åbnes. Det sorte dæksel finder du i indkørslen,

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

Lad det vokse -2. Satan stjæler de gode frø på vejen.

Lad det vokse -2. Satan stjæler de gode frø på vejen. Lad det vokse -2 Satan stjæler de gode frø på vejen. Mål: Børn lærer om forudsætninger for vækst; børn lærer hvilke ting, der kan stå vækst i vejen; børn indser, at det ikke er deres fejl, når andre vælger

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Spirer: Vi er spejderveninder

Spirer: Vi er spejderveninder Spirer: Vi er spejderveninder Formål Spirerne skal tænke over hvad det vil sige at være en god ven. Fokus er på, at man ikke sladrer og siger grimme ting om hinanden og driller hinanden. De skal meget

Læs mere

Nyhedsbrev december 2013. STU 2 i Møllehuset

Nyhedsbrev december 2013. STU 2 i Møllehuset Året 2013 er ved at nærme sig sin afslutning og det er tid til at kigge tilbage på det første halve skoleår. Det har været et helt fantastisk halvt år med masser af undervisning, aktivitet og gode, sjove

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

24. december Så er det jul!

24. december Så er det jul! 24. december Så er det jul! 24. DECEMBER Jeg vågner og må se at komme op, men det er nu dejligt at ligge og lytte til alle de kendte lyde. Ulrik sover endnu, og jeg lukker øjnene og lader tankerne løbe.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækkegården

Velkommen til Børnehuset Bækkegården Velkommen til Børnehuset Bækkegården Børnehuset Bækkegården Daglig leder: kate Halbech bækkegårds plads 3 Tlf: 27599696 3650 Ølstykke mail: kate.halbech@egekom.dk Telefon numre i huset. Rødderne: 72599694

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Gud er min far -3. Giv os i dag vort daglige brød

Gud er min far -3. Giv os i dag vort daglige brød Gud er min far -3 Giv os i dag vort daglige brød Mål: Børnene lærer at Gud vil give os alt det vi har brug for. Som en far passer på sine børn, passer Gud på os. Hvis vi mangler noget, må vi bede Gud om

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer 53 Will you follow? - Udaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 53 Will you follow? Introduktion til denne Ud-aften I aften skal vi hænge flødeboller op i træerne og sige tak for, at vi har en dejlig by - og

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17.

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17. Hold Øje uge 10 Foråret arbejder lige så stille på at bryde igennem. Temperaturen er ikke helt forårsagtig (eller er den) men der er mere lys og dermed forår i luften Det kan mærkes på ungerne på den gode

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Løfteteknik. Introduktion til nye medarbejdere i Børnehaven Valhalla. Udarbejdet i 2007 af Jytte B. Petersen og Lone Leimand

Indholdsfortegnelse. Løfteteknik. Introduktion til nye medarbejdere i Børnehaven Valhalla. Udarbejdet i 2007 af Jytte B. Petersen og Lone Leimand Indholdsfortegnelse Indledning og mål for personalet 3 Løfteteknik Målet med instruktionen.. 4 Visionen for børnelivet i Valhalla passer med de ergonomiske prioriteringer... 5 Aktiviteter og leg. 7 Måltider.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

November Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl i danserummet!!!!

November Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl i danserummet!!!! Husk at vi øver Lucia Mandag til fredag kl 15.00 i danserummet!!!! Torsdag 1-11 Fredag 2-11 Alexander starter drengeklub op, der er info møde i dag kl 15. Fra i dag og frem til jul kan du lave din egen

Læs mere

Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt

Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt Spørgsmål til kapitlerne - Quiz og byt Kapitel 1 Hvad ryger farmor? Hvor er Kokos mor? Hvor blev Koko født? Hvorfor dækkede far rokokostolen til? Hvor står rokokostolen nu? Hvor gammel er Koko? Hvem bestemte,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Tylstrup Skoles Regelsæt

Tylstrup Skoles Regelsæt Tylstrup Skoles Regelsæt Revideret sommeren 2011. Tylstrup Skoles Grundregler Hils på hinanden Vis hensyn Tal pænt Lad andres ting være i fred. Adfærd på skolen indebærer: Brug indestemme. På gangen Gå

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS ØSTERBRO LÅNEHØNS Høns er en god idé! De er bæredygtige affaldskværne, de producerer friske æg hver dag, de laver den bedste gødning til dine planter, de er ret tamme, og

Læs mere

Virker hovedet ikke som det plejer? - fire fif ved. tænkevanskeligheder. Arbejdsmedicin Herning Hospitalsenheden Vest

Virker hovedet ikke som det plejer? - fire fif ved. tænkevanskeligheder. Arbejdsmedicin Herning Hospitalsenheden Vest Virker hovedet ikke som det plejer? - fire fif ved tænkevanskeligheder Arbejdsmedicin Herning Hospitalsenheden Vest Stress påvirker de kognitive funktioner Hvis du har stress, går det ud over dine kognitive

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Brev fra Victoria Økonomisk bæredygtighed

Brev fra Victoria Økonomisk bæredygtighed Brev fra Victoria Økonomisk bæredygtighed Hvorfor er der noget, der hedder penge? Victorias storebror får lommepenge. Victoria ved ikke helt, hvad det er, men hun vil også gerne have lommepenge. Hendes

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre.

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. SFO-NYT sept 2010 Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. Som I sikkert allerede har bemærket er der kommet rigtig mange børn i vores SFO 95 helt præcist fra 0.-4. klasse så vi har været

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Forældre og børn sommer 2011

Forældre og børn sommer 2011 Forældre og børn sommer 2011 1. Hvilken aktivitet har du deltaget i? Djursland-lejr 23,5% 8 Falster-lejr 38,2% 13 Dagtur med Agape 28. maj 0,0% 0 Dagtur med Agape 29. maj 0,0% 0 Døgntur med Agape primo

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade.

Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade. Sundhedspolitik for Børnehaven Bredstrupsgade. Børnehaven Bredstrupsgades lokale sundhedspolitik er udarbejdet i et samarbejde mellem personale og forældrebestyrelse. Sundhedspolitikken har sit udgangspunkt

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

12. december (3-4år)

12. december (3-4år) 12. december (3-4år) Julemanden vil have, at alle gaver er pakket flot ind. Knud Nis skal lære at finde flotte gaver. Han skal også finde de gaver, som ikke er pæne nok pakket ind. Gaverne skal have papir,

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen Kaninen pixeline Af Kit G. Laugesen indledning Storyline er en lille historie om kaninen pixeline som godt kan lide farver. Målgruppe er dagpleje/vuggestuebørn i alder 1-3år,da jeg selv er dagpleje er

Læs mere