Ansøgning om Sponsorat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om Sponsorat"

Transkript

1

2 Ansøgning om Sponsorat Footbag En livsbekræftende livsstil. En new-school nyhed der blander delikat dans med action attitude og svedig stil. En lækker luksus leg som skaber funky fællesskaber og ny nydelse. Et spil hvor de bedste har en brutal balance og kanon koordination. Fænomenet er kendt som Hacky Sack men navnet på sporten er footbag og det er tid til at afholde det største Europæiske Mesterskab nogensinde. Nogle af verdens mest atletiske footbag udøvere vil mødes i København i perioden juli til en af årets mest anderledes, fantastiske og gribende konkurrencer: IFPA European Footbag Championships 04. Der vil blive konkurreret i disciplinerne Footbag Freestyle, Footbag Net og Footbag Golf. Arrangementet har tiltrukket en stor del kreative mennesker og økonomiske samarbejdspartnere i de sidste på måneder. Budgettet for European Footbag Championships 2004 er på ,- som skal indhentes via indtægter fra eventen, legater, støtte og sponsorater. Officielle navn IFPA European Footbag Championship 2004 Dato Turneringen afholdes i perioden juli (begge dage inklusive). Aldersgruppe og antal deltagere Der forventes at deltage ca. 150 spillere i alderen år. Locations De indledende runder vil blive afholdt i København i Indre By Medborgerhus, i HC Ørstedsparken og i Fredens Park. Alle finaler afholdes ved Indre By Medborgerhus. Formål med sponsoraftale Formålet med sponseringen er at bidrage til et spændende, farverigt og anderledes arrangement, til gavn for spillere, publikum, arrangører og sponsorer. Uden bidrag fra sponsorer er midlerne desværre yderst begrænsede, hvorfor vi søger mulighederne for at lave et flot arrangement tilgodeset gennem sponsorater. Arrangementet skal ikke være overskudsgivende hvorfor alle midler går direkte til afholdelse af arrangementet.

3 Bagggrund for sponsoratet 2004 står i footbag ens (hacky sack) tegn i Danmark. Den lille pose med sand i, står foran en kæmpe revival, ikke mindst i Danmark, som har repræsentanter blandt Europas bedste spillere. I år er København vært ved det officielle europamesterskab (EM) i footbag, med deltagelse af spillere fra 20 forskellige lande. Sidste års afholdelse af Danish Footbag Open, var en stor sportslig succes og blev et tilløbsstykke med bred interesse fra såvel publikum som medier. Eksponering på/i hvilke medier Der er alsidige muligheder for sponsorering af turneringen. Konkret vil der være mulighed for at eksponere produktnavn på spilleunderlag/baner, billede og lyd via projektor, parasoller og bannere direkte på location. Derudover er der mulighed for eksponering på tøj til officials, turnerings T-shirts og naturligvis på plakaten/flyer i forbindelse med promovering af arrangementet. Der vil blive oprettet et særskilt web-site tilknyttet eventen, hvor publikum og deltagere finder alt information om sporten og turneringen. Der vil i den forbindelse være mulighed for bannerannoncering. Der forventes mediedækning i både tv og trykte medier. Finalerne forventes stream et online fra eventens hjemmeside. Det vil blive muligt at køre reklame-spots på en storskærm bag hovedscenen. Der indrettes sponsor væg med sponsor logoer til alle interview. Fordele ved sponsoraftale Footbag spås til at blive det helt store hit blandt unge i sommeren Trenden forventes at nå sit højdepunkt omkring afholdelsen af EM, hvorfor interessen for arrangementet fra alle sider (medier, udøvere og publikum) vil være meget stor. Turneringen afholdes så tidligt på sommeren, at de afledte effekter af turneringen vil være mærkbare i månederne der følger. Sponsorer får hér en enestående mulighed for at profilere sig overfor en bred modtagergruppe, på en spændende og interessant måde som afviger markant fra sponsering af mere traditionelle og kedelige sportsgrene. Kombinationen af en nichesportsgren med eksponering overfor en stor modtagergruppe er unik.

4 Typer af sponsorater Tilknyttet aktivitet Der tilrettelægges footbag happenings i hele København hele ugen op til begivenheden. Eventen råder over fire eldrevne ladcykler med ideelle reklameflader. Københavns gader vil således bære præg af mange footbag relaterede PR aktiviteter med både danske og udenlandske footbag stjerner. Derudover planlægges 7 dages event med workshops og shows på Roskilde Festivalen. Her bliver eventuelle sponsorer eksponeret gennem en cool alternativ sportsgren overfor en ung modtagergruppe på over mennesker. Eftervirkninger af sponsoratet Sommeren ender ikke med EM. Efterfølgende vil footbag i Danmark ride på en bølge. Desuden vil det danske footbag landshold vil være repræsenteret til VM i Montreal med gode medaljemuligheder. Landsholds-sponsorater kunne omhandle udgifter til rejser og nationale spilledragter. I sensommeren afvikles Danish Footbag Open 04 (DM), som opfølger til sidste års succes. Der er klart at en kommerciel involvering i EM kunne videreføres til DM. Denne event vil ikke kræve særligt omfattende midler. Andet: Foruden ovenstående oplæg kan der udarbejdes specifikke eksponeringsløsninger efter jeres ønsker. Der forventes endvidere mediedækning i bl.a. ungdomsprogrammerne Boogie, Snurresnups Søndagsklub og DR- og TV2 sporten, Go morgen Danmark samt flere landsdækkende aviser. Der vil være shows mellem konkurrencerne med danske mestre i både bordfodbold, yo yo, human beatbox og street-dance. Finalerne vil blive fejret med et brag af et after-party med en håndfuld hemmelige dj s samt et stort battle mellem street-dansere, footbag-spillere samt andre kunstnere og talenter fra dagens shows. Deadline: Forløbet omkring sponsoraterne forventes at tage udgangspunkt i en dialog for at tilpasse sponsoratet til jeres ønsker. Første udsagn om interesse skal gives inden 15/3 og er ikke bindende. Endelig deadline for sponsorat er 15/4. v

5 med venlig hilsen DFK Dansk Footbag Klub Formand Mads Hole Tlf: W: E:

6