Amager Øst Lokaludvalgs forslag til den fremtidige udvikling af Nordøstamager

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Amager Øst Lokaludvalgs forslag til den fremtidige udvikling af Nordøstamager"

Transkript

1 Amager Øst Lokaludvalgs forslag til den fremtidige udvikling af Nordøstamager

2 Amager Øst Lokaludvalg Jemtelandsgade 3, 4 sal (lokale 417) 2300 København S Web: Facebook:

3 Om Projekt Nordøstamager Med Projekt Nordøstamager vil Amager Øst Lokaludvalg påvirke byudviklingen i det nordøstlige hjørne af Amager og sikre, at denne afspejler lokale ønsker og behov. Lokaludvalget vil også gerne sikre, at områdets sammenhæng med de omkringliggende kvarterer styrkes samtidig med, at dets særkender bevares. Det er vigtigt, at vi arbejder frem mod en samlet vision samt, at vi fører områdets sjæl og identitet videre. Amager Øst Lokaludvalg har nedsat en arbejdsgruppe, som arbejder med projektet. Arbejdsgruppen har blandt andet afholdt et netværksmøde for grundejere i området samt en byvandring og en workshop for alle interesserede. Inputtene fra disse arrangementer kan du finde i denne folder. Det område, som Projekt Nordøstamager har fokus på, er afgrænset af Øresundsvej i syd, Øresundskysten i øst, Prags Boulevard i nord og Strandlodsvej i vest hertil den kreative zone i Siljangade og området mellem Prags Boulevard og Vermlandsgade. Området er indtegnet på kortet herunder. Foto: Signe Mie Jensen

4 Nordøstamager som at bo i en collage Det nordøstlige hjørne af Amager byder på et helt særligt klondikepræget miljø, som indeholder en blanding af småerhverv og iværksættere, større virksomheder og boliger nyt og gammelt i forening. At Nordøstamager har en fortid - og til dels stadig fungerer som industriområde - er tydeligt. Det er ikke uden grund, at en deltager til workshoppen om Nordøstamager sagde: Det er som at bo i en collage. En anden deltager brugte ordet industriromantik til at beskrive området med. Andre deltagere fremhævede områdets kvaliteter som tæt på by, vand og strand samt offentlig transport. Nogle mente, at området havde udtjent sin rolle som industri- og erhvervsområde, mens andre begræd de nybyggede boliger på Strandlodsvej. ERHVERV I det, som Københavns Kommune forstår som Nordøstamager, er der omkring 6000 arbejdspladser fordelt på 400 virksomheder. Dette område omfatter også Prøvestenen, Kløvermarken samt virksomhederne ved Raffinaderivej, Kraftsværkvej og Vindmøllevej, som ikke er med i Projekt Nordøstamager. Over de sidste 5 år er der sket et fald i arbejdspladserne på omkring 1/5. Det viser en erhvervsanalyse, som Københavns Kommune har arbejdet med i efteråret Det nuværende lejeniveau og områdets helt særlige rå karakter passer godt til virksomheder, som er iværksættere, har en kreativ produktion, en håndværksmæssig forretning eller lignende. Områdets lejere efterspørger især ældre lejemål enten for at få en lav husleje eller for at bo i ældre omdannede fabriksbygninger, som netop kan tilbyde et særligt miljø og en særlig industrisjæl. Nye, moderne lejemål i området er ifølge Københavns Kommune ikke så eftertragtede. På top tre over virksomhedstyper i området er tøjforretninger, engroshandel med beklædning og reklamebureauer. Det er altså ikke uden grund, at Nordøstamager også er ved at blive kendt som Modebyen. Der er også et par caféer at finde i området. BOLIGER Størstedelen af boligerne i Nordøstamager omfatter nybyggeriet ved Strandlodsvej, Øresundsvej og Amager Strandvej. Derudover er der en del kolonihaver mellem Amager Strandvej og vandet, men også det ældre byggeri byder på boliger. Disse boliger ligger dog skjult mellem de forskellige erhvervsbygninger. MENNESKER Fordi Nordøstamager er et så blandet område, er det også meget forskellige mennesker, der kommer i det og bruger det til daglig: Fra pensionistparret og børnefamilien i nybyggeriet på Øresund Parkvej til håndværkere, iværksættere og designere samt turister på vej til stranden.

5 Der var en gang For 100 år siden bestod Nordøstamager mest af strandarealer, og bønderne hentede her sand, grus og tang. Amager Strandvej blev anlagt i 1780 som kørevej mellem krudthusene og hed derfor Krudttårnsvej frem til Nordøstamager var altså et militært område og fungerede som forsvar mod svenskerne. Krudthusene kan ses den dag i dag. I 1907 blev Amagerbanen anlagt. Det var lidt af et spekulationsprojekt, da initiativtageren samt ham, der stod for linjeføringen, havde investeret i grunde langs banen. Øresundsvej Station, hvor metroen også har station i dag, var omdiskuteret, da området var så øde. Badegæster til Badeanstalten Helgoland fik dog glæde af stationen, da badeanstalten blev etableret i Københavnere, der skulle more sig på forlystelsesstedet Saltsøpavillonen på hjørnet af Øresundsvej og Amager Strandvej, har nok også taget Amagerbanen. Omkring århundredeskiftet medførte industrialiseringen, at området fik en ny betydning. Københavnerne skulle have frisk luft inde i byen, og de forurenende fabrikker flyttede derfor til Holmbladsgadekvarteret og resten af Nordøstamager. Her kunne de forurene alt det, de havde lyst til. Herunder et oversigtsbillede fra Nordøstamager fra første tredjedel af 1900-tallet. Foto: Sundby Lokalhistoriske Forening og Arkiv Foto: Sundby Lokalhistoriske Forening og Arkiv Amagerbanen stoppede med at køre med passagerer efter anden verdenskrig. I 1991 stoppede jernbanen også med at køre med gods til fabrikkerne i området. Samtidig mistede Nordøstamager langsomt sin status som industriområde. På Frilandsmuseet i Lyngby genopfører de den gamle Øresundsvej Station.

6 Hvad byder fremtiden på? Udviklingen af Nordøstamager er i fuld gang. Således er der allerede lavet en lokalplan for området mellem Lergravsvej, Strandlodsvej, Lindgreens Allé og Ved Amagerbanen. Foto: Lokalplan for Strandlodsvej Den østlige del af området, mellem Ved Amagerbanen og Amager Strandvej, er ifølge Kommuneplan 2011 udlagt til industri og blandet erhverv. Derudover står der i Kommuneplan 2011, at området kan udvikles i anden halvdel af planperioden, det vil sige fra 2013 og frem. Udviklingen af området er dog endnu ikke gået i gang, men Københavns Kommune er begyndt at overveje og drøfte, hvad der skal ske i fremtiden. Der er uden tvivl store forandringer på vej. Foto: Lokalplan for Strandlodsvej I størstedelen af dette område skal der være boliger og serviceerhverv i høje bygninger. En stor del af disse bygninger er allerede opført, og det tidligere byggeri revet ned. Københavns Kommune har i efteråret 2014 lavet en erhvervsanalyse af blandt andet Nordøstamager. Analysen viser, at dele af området fungerer godt som erhvervsområde. Dels ligger der forskellige former for håndværksvirksomheder og småindustri, der giver bydelen nogle lokale arbejdspladser. Dels er mange af områdets ældre bygninger en rigtig god ramme for kreative erhverv både fordi de tilbyder en billig husleje, og fordi de gamle industribygninger fremmer den kreative tænkning. Kommunen vurderer dog også, at der er plads til nye boliger i området, da dele af erhvervsbyggeriet ikke er så velfungerende.

7 Vision I september 2014 blev der holdt en workshop om Fremtidens Nordøstamager. På dagen deltog en blanding af studerende, grundejere, beboere, lokalpolitikere og iværksættere alle med forskellige syn på områdets udvikling. Ifølge deltagerne skal udviklingen af området have fokus på: BÆREDYGTIGHED BALANCE MANGFOLDIGHED Området skal være et socialt, økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt bykvarter med en mangfoldig blanding af grønne åndehuller, ny og gammel arkitektur samt en balance mellem forskellige erhverv, forskellige boligformer samt byliv. BÆREDYGTIGHED Nordøstamager skal være et socialt, økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt byområde. Blandt andet er det vigtigt at fremtidssikre nybyggeriet og derfor satse på vedvarende energi i positivt samspil med natur og biodiversitet. Der skal dog ikke kun være fokus på miljørigtigt byggeri og ressourceforbrug, men også fællesløsninger for den infrastruktur, som er knyttet til det at bo. I den forbindelse er det vigtigt at slå på, at området ligger stationsnært. Økonomisk og social bæredygtighed handler også om at sikre et blandet byområde, hvor der både er boliger og arbejdspladser. Derfor vil Amager Øst Lokaludvalg gerne arbejde videre med tæthedsprincippet. Læs om tæthedsprincippet på næste side. BALANCE Udviklingen af Nordøstamager skal sikre et blandet område, hvor der er plads til forskellige typer af erhverv: Serviceerhverv af forskellig karakter, småindustri, håndværksvirksomheder samt kreativt iværksætteri. Som det ser ud i dag, byder Nordøstamager på et særligt miljø for iværksættere på grund af de billige huslejer og områdets særlige karakter. Det ville derfor være oplagt, hvis medarbejdere fra Københavns Kommunes erhvervsenhed lejede et kontor blandt de nye virksomheder og iværksættere i området for dermed lettere at kunne hjælpe dem på vej. På den måde kunne kommunen indgå i en form for inkubatorcenter. Foto: Signe Mie Jensen Eftersom Nordøstamager byder på rigtig mange tøjfirmaer og efterhånden er blevet kendt som Modebyen, vil det også være oplagt, at udviklingen af området tager afsæt i dette brand. Samtidig er det vigtigt at sikre en udvikling, der ikke skræmmer den nuværende småindustri og håndværksvirksomhederne væk.

8 Det kunne være spændende at tiltrække mere byliv til området for eksempel i form af caféer og restauranter. Derfor kunne det være relevant at udpege en strøggade i området for på den måde at koncentrere bylivet. Strandlodsvej ville være en oplagt strøggade i området, og det er også her, at mange af områdets nye butikker og caféer er åbnet. Hvis caféer og restauranter skal overleve, kræver det et kundegrundlag udenfor normal arbejdstid. Derfor må et Nordøstamager i balance også kunne tilbyde boliger. Vigtigt er det dog, at der ikke kun bliver tale om ejerboliger, men både andelsboliger samt almene boliger. Hvorfor ikke afprøve nogle nye spændende boligformer i området? Som et led i at udvikle et Nordøstamager i balance foreslår Amager Øst Lokaludvalg, at tæthedsprincippet bliver bærende for udviklingen: Tæthedsprincippet Tæthedsprincippet handler om at sikre en blanding af bolig og erhverv i byen, så håndværkere og servicefag bor tæt på deres kunder og dermed sparer tid i trafikken og udleder mindre CO 2. Det er både økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt. risiko for, at de ældre bygninger blot bliver jævnet med jorden, når området skal udvikles. I hvert fald er der kun få ældre bygninger tilbage i det område, hvor der er blevet bygget nyt. Selvom området udvikler sig, skal det stadig være muligt at læse dets historie og nyde den rå industriromantik. Samtidig bør nybyggeriet også være spændende at se på og knapt så ensformigt som det, der allerede er opført. Hvorfor ikke gøre det attraktivt at bygge videre på de mange kvaliteter i området? Det foreslår en af de designere, der står bag renoveringen af Siljangade 1 og 3 til kreativt kontorfællesskab. Bevaringsværdige bygninger Første skridt mod at sikre mangfoldigheden i Nordøstamager er at få overblik over bevaringsværdige bygninger i området. Derfor har Amager Øst Lokaludvalg lavet et kort over interessante og spændende bygninger. Det er ikke nødvendigvis bygninger, som officielt er bevaringsværdige, men bygninger der kan være med til at bevare Nordøstamagers særlige karakter: MANGFOLDIGHED Mangfoldighed handler om, at Nordøstamager skal være et område med plads til både den tætte bebyggelse samt grønne og blå oaser, hvor der er plads til afslapning, leg og bevægelse. For at håndtere store regnmængder i området som netop bliver hårdt ramt ved skybrud kunne det for eksempel være en mulighed at etablere kanaler ind i bydelen ved Lergravsvej og Prags Boulevard. Det har Amager Øst Lokaludvalg i hvert fald foreslået Københavns Kommune i forbindelse med konkretiseringen af de mange skybrudsprojekter i hele København. Det er vigtigt, at Nordøstamager både byder på ny og gammel arkitektur. Allerede i dag er der både ny og gammel arkitektur i området, men der er en På de følgende sider kan du se og læse lidt om de enkelte bygninger. På bagsiden af folderen kan du finde et større kort over området.

9 A. Boligbyggeri på Lindgreens Allé C. Uplandsgade 72 B. Bygning på hjørnet af Jenagade og Nyrnberggade

10 D. Siljangade 1 og 3 Kontorpladser og værksteder for kreative iværksættere (Siljan ApS er i gang med at renovere bygningen, der ligger i den kreative zone) G. Prags Boulevard 63 MIH VVS H. Bygning på Strandlodsvej E. Bygning på hjørnet af Dalslandsgade og Uplandsgade F. Uplandsgade 68 æskefabrikken Elvo I. Gammel silo

11 J. Bygning på hjørnet af Prags Boulevard og Ved Amagerbanen skorsten L. Ved Amagerbanen 25 Forhus M. Ved Amagerbanen 25 Baghus N. Amager Strandvej 50: og 50A Qantum Amager Strandvej 50A Galleri Andersens Contemporary K. Bygning midt på Ved Amagerbanen O. Yderlandsvej 1 Gammel fabrik og søsterbygning til Amager Strandvej 50A

12

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Udkast: Bilag 2 - Ændringsforslag til kommuneplanens

Udkast: Bilag 2 - Ændringsforslag til kommuneplanens 1 2 3 Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg Økonomiforvaltningen Udkast: Bilag 2 - Ændringsforslag til kommuneplanens rammer 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Læs mere

BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015

BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015 BORGERMØDE VED AMAGERBANEN SYD DEN 5. MAJ 2015 Det følgende er referatet fra et velbesøgt borgermøde arrangeret i fællesskab af Københavns Kommune, Lokaludvalget og grundejerne med deltagelse af disse

Læs mere

Hvidbog: Resumé og bemærkninger til høringssvar ifm. offentlig høring af forslag til kommuneplantillæg om kreative zoner

Hvidbog: Resumé og bemærkninger til høringssvar ifm. offentlig høring af forslag til kommuneplantillæg om kreative zoner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Hvidbog: Resumé og bemærkninger til høringssvar ifm. offentlig høring af forslag til kommuneplantillæg om kreative zoner Borgerrepræsentationen

Læs mere

Jenagade. Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Jenagade"

Jenagade. Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan Jenagade Jenagade Startredegørelse Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Jenagade" Uplandsgade Kløvermarken Prags Boulevard Holmbladsgade Lemberggade Nyrnberggade Sternberggade Jenagade

Læs mere

Enhedslisten i Amager Øst. Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer. vi gør Strandparken endnu bedre

Enhedslisten i Amager Øst. Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer. vi gør Strandparken endnu bedre Enhedslisten i Amager Øst Læs hvordan: vi skaber nye spændende bykvarterer vi gør Strandparken endnu bedre vi gør plads til både busser, cykler og biler vi skaffer Amager grøn energi vi giver bydelens

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 42 Krimsvej Luftfoto af lokalplantillægsområde nr. 2, som er markeret med en hvid linje. ( JW luftfoto, oktober 201). Lokalplantillæggets baggrund

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Amager Øst Lokaludvalg Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager

Amager Øst Lokaludvalg Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Øst Lokaludvalg NOTAT 13. marts 2019 Amager Øst Lokaludvalg 2019 - Drøftelsesnotat til lokaludvalgsmøde den 21. marts 2019 vedrørende Nordøstamager

Læs mere

Noget vil være en gentagelse af tidligere fremsendte høringssvar, noget vil være nyt.

Noget vil være en gentagelse af tidligere fremsendte høringssvar, noget vil være nyt. København 22. december 2016 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Vedr. revideret lokalplan for Amagerbanen Syd. Vi har følgende kommentarer til det reviderede lokalplansforslag

Læs mere

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager.

AMAGER ØST BYDEL. Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan Læs hele planen på aoelu.dk. Nordøstamager. 1 AMAGER ØST BYDEL Nordøstamager Prøvestenen Kløvermarken Amagerbro Kyststrækningen Sundbyøster Villakvartererne Dette er pixi-udgaven af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan 2017-2020. Læs hele planen på

Læs mere

Følager. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med?

Følager. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af i Valby er begyndt. Vil du være med? KØBENHAVNS NYE TRAFIKALE HOTSPOT TIL SALG Freja har to ejendomme på i Valby til salg.

Læs mere

30. oktober Sagsnr

30. oktober Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 30. oktober 2018 Bilag 2 - Notat om bevaringsværdige bygninger i udviklingsområderne og i Indre By, Christianshavn og Middelalderbyen

Læs mere

TILLÆG NR. 29 TIL KOMMUNEPLAN 2011 KREATIVE ZONER. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 9. oktober 2014.

TILLÆG NR. 29 TIL KOMMUNEPLAN 2011 KREATIVE ZONER. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 9. oktober 2014. TILLÆG NR. 29 TIL KOMMUNEPLAN 2011 KREATIVE ZONER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 9. oktober 2014. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

1. Ordstyrer byder velkommen. De fire forskellige borgermøder gennemgås. Det fjerde er det, der holdes i aften.

1. Ordstyrer byder velkommen. De fire forskellige borgermøder gennemgås. Det fjerde er det, der holdes i aften. BILAG 14 Borgermøde om Ved Amagerbanen Syd Borgere til stede: Ca. 60 Onsdag d. 24.8.2016 Programmet: Kl. 19.00 Ordstyrer Johan Bramsen byder velkommen på vegne af TMF, Lokaludvalget og grundejerne. Kl.

Læs mere

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med?

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? KØBENHAVNS NYE TRAFIKALE HOTSPOT TIL SALG Freja har sat til salg. Ejendommen

Læs mere

København 26. september Teknik- og Miljøforvaltningen. Byens Udvikling. Postboks København V. Vedr. Lokalplan for Amagerbanen Syd.

København 26. september Teknik- og Miljøforvaltningen. Byens Udvikling. Postboks København V. Vedr. Lokalplan for Amagerbanen Syd. København 26. september 2016 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Vedr. Lokalplan for Amagerbanen Syd. Vi har følgende kommentarer til lokalplansforslaget for Amagerbanen

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV

UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 22-10-2015 Sagsnr. 2015-0224600 UDARBEJDELSE AF FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL LOKALPLAN NR. 425 KRIMSVEJ INTERNT HØRINGSBREV Dokumentnr. 2015-0224600-1

Læs mere

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Humleby Vi er 750 mennesker, der bor i 235 byggeforeningshuse, opført i perioden 1886-91 som arbejderboliger for B&W. Husene

Læs mere

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med?

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? KØBENHAVNS NYE TRAFIKALE HOTSPOT TIL SALG Freja har sat til salg. Ejendommen

Læs mere

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015 Håndværkerkvarteret debatoplæg april 2015 Baggrunden for dette debatoplæg Byen udvikler sig, og byomdannelsen nærmer sig Håndværkerkvarteret fra flere sider. Godsbanearealet vest for og Eternitten sydøst

Læs mere

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Indhold Forord 3 Balanceret vækst og bæredygtig udvikling 4 Blandede boliger 7 Kvalitet 10 Byrum og grønne områder 13 Lokal identitet 14 Boligpolitikken sætter

Læs mere

KOM MED IDÉER OG FORSLAG til udviklingen af et område mellem Værnedamsvej, Gl. Kongevej, Frederiksberg Allé og Skt. Thomas Allé

KOM MED IDÉER OG FORSLAG til udviklingen af et område mellem Værnedamsvej, Gl. Kongevej, Frederiksberg Allé og Skt. Thomas Allé KOM MED IDÉER OG FORSLAG til udviklingen af et område mellem Værnedamsvej, Gl. Kongevej, Frederiksberg Allé og Skt. Thomas Allé Høringsperiode fra den 30.05.2018 27.06.2018 1 Området Matrikler 2 GRUNDKORT

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018 Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde Sendt til administrationen i juni 2018 1 # 1 Afsender: Anne-Grethe Brings, Ulvemosen 18, st., 2960 Rungsted Modtaget d. 9. juni 2018 pr. mail

Læs mere

Verdensby med ansvar Forslag til Københavns Kommuneplan 2019

Verdensby med ansvar Forslag til Københavns Kommuneplan 2019 Verdensby med ansvar Forslag til Københavns Kommuneplan 2019 Søren Tegen Pedersen, plandirektør Mathias Økonomiforvaltningen Nordby Thøgersen, projektleder Økonomiforvaltningen Indhold 1. En introduktion

Læs mere

TIL SALG FØLAGER 5 2500 VALBY

TIL SALG FØLAGER 5 2500 VALBY TIL SALG FØLAGER 5 2500 VALBY 2 MATR. NR.: Matr. nr. 9 a, Valby, København. ADRESSE: Følager 5, 2500 Valby. GRUNDAREAL: Grundarealet udgør aktuelt 18.093 m², heraf vej 0 m². Efter gennemførsel af magelæg

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget 9. januar 2017 Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg for ISS-grunden Baggrund ISS-grunden er beliggende i Nordvestkvarteret

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Dato: 28. april qweqwe. Mangfoldige by og boligområder

Dato: 28. april qweqwe. Mangfoldige by og boligområder Dato: 28. april 2018 qweqwe Mangfoldige by og boligområder Boligudviklingen skal ske i balance med de landskabelige og naturmæssige værdier, der findes i kommunen og vi skal kunne tilbyde velfungerende

Læs mere

KREATIVE ZONER FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR

KREATIVE ZONER FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR KREATIVE ZONER Borgerrepræsentationen har den 22. maj 2014 besluttet at sende forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 for de kreative zoner i offentlig høring. Den offentlige

Læs mere

RETNINGSLINJER. 56 Den t;nkende storby Hovedstruktur 09

RETNINGSLINJER. 56 Den t;nkende storby Hovedstruktur 09 RETNINGSLINJER 56 Den t;nkende storby Hovedstruktur 09 INDLEDNING Hvilke forventninger er der til Københavns fremtidige udvikling, og hvor meget areal skal der bruges til byudviklingen? Hvor skal virksomheder,

Læs mere

hedegaardsvej Lokalplan nr. 31 med tillæg nr. 1

hedegaardsvej Lokalplan nr. 31 med tillæg nr. 1 hedegaardsvej Lokalplan nr. 31 med tillæg nr. 1 Borgerrepræsentationen har den 26. november 1981 vedtaget lokalplan nr. 31 Hedegaardsvej. Lokalplanen er bekendgjort den 7. april 1982. Borgerrepræsentationen

Læs mere

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus

Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Notat 3. januar 2018 Sagsbeh.:AT J.nr.: 01.00.05-P00-21-17 By Byggeri og Ejendomme Resumé og vurdering af input til program for Rolighedsvej Bycampus Input 1 Michael Kahr Jørgensen MJ har læst om projekt

Læs mere

Vi udvikler VEJGAARD. sammen. Borgermøde om byudvikling, 21. maj DEBAT 26. april maj 2019

Vi udvikler VEJGAARD. sammen. Borgermøde om byudvikling, 21. maj DEBAT 26. april maj 2019 Vi udvikler VEJGAARD sammen Borgermøde om byudvikling, 21. maj 2019 DEBAT 26. april - 29. maj 2019 19:00 Velkomst ved Rådmanden 19:10 Præsentation af temaer til debat 19:20 Oplæg, Samrådets arbejdsgrupper

Læs mere

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Husum, 2700 Brønshøj bestyrelsen@birkevang.dk www.birkevang.dk 16/05-2019 Kære Københavns Kommune, Vi sender

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

INDSIGTER FRA BORGERWORKSHOP

INDSIGTER FRA BORGERWORKSHOP INDSIGTER FRA BORGERWORKSHOP 11.02.2016 MOTIVATION FOR AT DELTAGE I WORKSHOP Deltagerne på workshoppen kan inddeles i tre overordnede motivations-grupper: 1. De der ønsker at flytte til Degnejorden Både

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

KOM MED IDEER OG KOMMENTARER til byudvikling af et område mellem Nordre Fasanvej, Finsensvej og metroens banetracé Høringsperiode fra den

KOM MED IDEER OG KOMMENTARER til byudvikling af et område mellem Nordre Fasanvej, Finsensvej og metroens banetracé Høringsperiode fra den KOM MED IDEER OG KOMMENTARER til byudvikling af et område mellem Nordre Fasanvej, Finsensvej og metroens banetracé Høringsperiode fra den 26.09.2017-24.10.2017 1 Metroens banetracé Nordre Fasanvej Kommuneplan

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER BEBOERE ANBEFALER BOLIG- SELSKABET SJÆLLAND SOM

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER

GENERELLE BESTEMMELSER FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Borgerrepræsentationen har den 26. marts 2015 besluttet at sende dette forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 i offentlig høring

Læs mere

carl jacobsens vej tillæg nr. 1

carl jacobsens vej tillæg nr. 1 carl jacobsens vej tillæg nr. 1 Lokalplan nr. 73 med tillæg nr. 1 Lokalplan nr. 73 Carl Jacobsens Vej er bekendtgjort den 26. marts 1985. Borgerrepræsentationen har den 13. november 2014 vedtaget tillæg

Læs mere

Sundby-hvorup boligselskab masterplan, nørresundby

Sundby-hvorup boligselskab masterplan, nørresundby Sundby-hvorup boligselskab masterplan, nørresundby 1 Sundby Hvorups Masterplanstilgang - Vejen frem Sundby Hvorup Boligselskab har en vision for deres Nørresundby. Derfor arbejder man på en samlet masterplan

Læs mere

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTEKST BAGGRUND I 2007 erhvervede BOKA GROUP A/S grunden Holmbladsgade 113, beliggende på Amager. Projektgrunden

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

TILLÆG NR. 11 TIL KOMMUNEPLAN 2005 OM RÆKKEFØLGEN FOR BYUDVIKLING

TILLÆG NR. 11 TIL KOMMUNEPLAN 2005 OM RÆKKEFØLGEN FOR BYUDVIKLING TILLÆG NR. 11 TIL KOMMUNEPLAN 2005 OM RÆKKEFØLGEN FOR BYUDVIKLING Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 13. december 2007 HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015

TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015 TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 22. juni 2017 Offentliggjort 29. juni 2017 KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt Kommuneplan 2013-2025 Erhvervsudvikling Kort fortalt 1 Cortex Park er et af Odenses nye byomdannelsesområder. Et område med et stærkt idéskabende miljø og plads til videnserhverv tæt på Odense centrum,

Læs mere

Bæredygtig byudvikling i Slagelse

Bæredygtig byudvikling i Slagelse Bæredygtig byudvikling i Slagelse Januar 2012 TIDSELBJERGET Bo i balance Visionen om et bedre sted at bo I Slagelse Kommune skal der være plads til at leve det hele liv - hele livet. Sådan udtrykker vores

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Regionplanen I den første regionplan for fra 1973, blev området ved Store Rørbæk udpeget som byvækstområde første gang. Regionplan 2005 Den nye by er nu udpeget som et

Læs mere

Fremtidens boligbyggeri i København

Fremtidens boligbyggeri i København Fremtidens boligbyggeri i København 16. januar 2012 Direktør Anne Skovbro, Københavns Kommune Side 2 > 100.000 flere københavnere i 2025! > Hvem er de nye københavnere? > Hvor kan de bo? Side 3 Høj befolkningsvækst

Læs mere

Bilag 4: Notat om midlertidige anvendelser. Sagsnr

Bilag 4: Notat om midlertidige anvendelser. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 4: Notat om midlertidige anvendelser I forbindelse med vedtagelsen af Forslag til Kommuneplan 2015 besluttede Borgerrepræsentationen,

Læs mere

Bilag 1. Sagsnr Resultat af bymidtegennemgangen. Dokumentnr

Bilag 1. Sagsnr Resultat af bymidtegennemgangen. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning NOTAT Bilag 1 Resultat af bymidtegennemgangen Bymidterne er fastlagt i kommuneplanen og skal regulere omfanget og placeringen af

Læs mere

NOTAT. Rette vedkommende. Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation. Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret. QA's Amager Fælled Kvarteret

NOTAT. Rette vedkommende. Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation. Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret. QA's Amager Fælled Kvarteret NOTAT Til: Rette vedkommende Fra: Bæredygtighed & Byliv, Sekretariat & Kommunikation Emne: Q&A s vedr. Amager Fælled Kvarteret 14. september 2016 S-20160503-0897 D-20160906-505538 QA's Amager Fælled Kvarteret

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter

Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter Borgerpanelsundersøgelse af input til ny lokalplan samt kommuneplantillæg for: Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter Ejeren af den tidligere ISS grund beliggende mellem Rentemestervej

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by

Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Kommuneplan 2015 Den sammenhængende by Anne Skovbro //Direktør //Økonomiforvaltningen Københavns Kommune Indhold 1. Den sammenhængende by 1. Temaer i Kommuneplan 2015 Boliger Sammenhæng Erhverv Greater

Læs mere

Forslag til princip om individuelle energiløsninger i forhold til kollektive løsninger.

Forslag til princip om individuelle energiløsninger i forhold til kollektive løsninger. Temadrøftelse : Klima og Bebyggelse Bilag til Planudvalgets møde den 2. oktober 2012 Principper for placering af solenergianlæg og vindmøller i Furesø kommune Indeværende principper er tænkt som afsæt

Læs mere

hedegaardsvej Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 31 Hedegårdsvej

hedegaardsvej Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 31 Hedegårdsvej hedegaardsvej Borgerrepræsentationen har den 17. juni 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 31 Hedegaardsvej. Lokalplanområdet ligger i bydelen Amager Øst. Offentlig høringsperiode fra

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard Punkt 6. Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Vejgaard 2019-020527 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender igangsætning af ovennævnte fordebat i perioden 26.

Læs mere

Indhold. Visionsplan for Nordøstamager

Indhold. Visionsplan for Nordøstamager Visionsplan for Nordøstamager Indhold Indhold Visionsplan for Nordøstamager... 1 Byudvikling på borgernes præmisser: En bydel med synergi mellem tradition og modernitet... 2 Boliger... 5 Erhverv... 6 Trafik...

Læs mere

Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2

Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2 Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2 TIRSDAG D. 25. SEPTEMBER 2012 KL. 17-20 HEDEHUSENE STATION HOVEDGADEN 437 C 2640 HEDEHUSENE s.2 Forventningsafstemning Hvad er formålet med aftenen?

Læs mere

Strategi og FN s 17 verdensmål

Strategi og FN s 17 verdensmål Strategi og FN s 17 verdensmål - Hvad har FN s verdensmål at gøre med dansk planlægning? Byggelovsdag 2018 Britt Vorgod Pedersen, Bychef Gladsaxe Kommune FN - 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling FN

Læs mere

Køge Nord skal ses i sammenhæng med Køge Kyst. Hvordan kan de 2 bydele komplementere hinanden.

Køge Nord skal ses i sammenhæng med Køge Kyst. Hvordan kan de 2 bydele komplementere hinanden. NOTAT Køge Nord Byudvikling: Opsamling på Byrådsseminar d. 24. marts 2015 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan 20. april 2015 2015-001256-14 Køge Nord Byudvikling: Opsamling på Byrådsseminar d. 24.

Læs mere

Velkommen til Søndre Havn

Velkommen til Søndre Havn Velkommen til Søndre Havn På Søndre Havn i Køge er den tidligere erhvervshavn godt på vej til at blive omdannet til et attraktivt og levende boligområde med adgang til badestrand, strandeng og grønne områder.

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Borgerrepræsentationen har den 2. februar 2017 vedtaget at sende dette kommuneplantillæg

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

10-04-2013 AREALUDLÆG TIL BYFORMÅL - SLAGELSE

10-04-2013 AREALUDLÆG TIL BYFORMÅL - SLAGELSE AREALUDLÆG TIL BYFORMÅL - SLAGELSE Rummelighed Med denne kommuneplan er der en fremtidig rummelighed til nye boligområder i Slagelse by på 1500 boliger. Tidselbjerget i nordbyen er det største samlede

Læs mere

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan Den 19. november 2010 Aftale om dispositionsplan Formålet med nærværende aftale er at bekræfte enigheden mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune om den endelige dispositionsplan for Gellerup og

Læs mere

Resultat undersøgelse Tingbjerg og Bystævneparken. Inviterede Ikke tilgængelige Respondenter Svarfrekvens ,7%

Resultat undersøgelse Tingbjerg og Bystævneparken. Inviterede Ikke tilgængelige Respondenter Svarfrekvens ,7% Resultat undersøgelse Tingbjerg og Bystævneparken Inviterede Ikke tilgængelige Respondenter Svarfrekvens 3862 52 2617 68,7% 1 2. Hvilket udsagn beskriver bedst din relation til Tingbjerg Jeg har været

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet

Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet Bilag: Kommentarer vedr. uhensigtsmæssige påvirkninger af Allébyen og manglende investering i byliv og bykvalitet Foretræde for Teknisk Udvalg vedr. lokalplan 1031 Mandag d. 23. maj kl. 18.09 Kamilla Gumede,

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010

ODENSE Forsker-og videnpark. Maj 2010 ODENSE Forsker-og videnpark Maj 2010 Odense Forsker- og videnpark En bydel der summer af viden Over de næste 10-15 år skal området nord for Syddansk Universitet i Odense forvandles til en dynamisk forsker-

Læs mere

Bilag 2 - Notat om væsentlige ændringer i kommuneplanens retningslinjer

Bilag 2 - Notat om væsentlige ændringer i kommuneplanens retningslinjer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 28-02-2019 Bilag 2 - Notat om væsentlige ændringer i kommuneplanens retningslinjer Forslag til Københavns Kommuneplan 2019 indeholder

Læs mere

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding

PROGRAM. Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind. Præsentation af planforslaget. + spørgsmål og debat. Temaborde. Opsamling og afrunding HVAD SKAL DER PROGRAM SKE PÅ ODENSE HAVN? Velkomst og introduktion v. rådmand Jane Jegind Præsentation af planforslaget + spørgsmål og debat Temaborde Opsamling og afrunding Tak for i aften Havnen er en

Læs mere

Infill, Boliger, Tøndergade, København V.

Infill, Boliger, Tøndergade, København V. Introduktion Med tanken på fortætning af byen og manglen på billige boliger i København, har jeg valgt at tegne en infill ejendom med boliger eg let erhverv. Beliggenheden er på Vesterbro, nærmere bestemt

Læs mere

FREMGANG I FÆLLESSKAB

FREMGANG I FÆLLESSKAB FREMGANG I FÆLLESSKAB Fremgang og fællesskab i en bæredygtig by med plads til både boliger og erhverv - Planstrategi 2019 - Herlev Kommune inviterer dig til at komme med ideer og forslag til den fysiske

Læs mere