Natur- Fritids- og Kulturudvalget BF BO BO BO beslutning Igangværende/nye anlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Natur- Fritids- og Kulturudvalget BF BO BO BO beslutning Igangværende/nye anlæg 2016 2017 2018 2019"

Transkript

1 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Udvalgets BF BO BO BO beslutning Igangværende anlæg Vandløb NFK beslutning Behandles i august Unesco Behandles i august Nye anlæg Projektpulje Grønt Råd Behandles i august Udviklingspulje Behandles i august Natura plejeplaner Behandles i august Vandløbsregulativer Behandles i august Natur og Miljø i landsbyer 50 Tværgående projekt stier i kommunen Behandles i august Pulje til oprensning af gadekær Behandles i august Støtte til sløjning af brønde og boringer Behandles i august Grønt tag svømmehal Behandles i august Stevnshal model 2, nybyg Behandles i august Indretning motionsrum 1 sal svømmehal Behandles i august Svømmehal, vind ved indgang 440 Behandles i august Toiletbygning/scene Hårlev Byskov 500 Behandles i august Energilandsby Holtug 50 Behandles i august Udvikling af lokalområder Behandles i august Strøby Fælled 100 Behandles i august Indsatsplaner Behandles i august Aktiviteter ifm klimatilpasningsplan Behandles i august Renovering af sluseport Behandles i august

2 Kultur Munkegården 175 Behandles i august Parkeringsareal Hårlevhallen 70 Behandles i august Anlæg i alt

3 400 Vandløb NFK beslutning Sommeren 2011 blev den næst vådeste sommer siden man begyndte at registrere nedbørsmæmgder i Danmark. NFK udvalget beslutttede derfor 31. januar 2012 at der årligt skal afsættes kr. til indsats omkring offentlige vandløb.

4 401 Unesco KB har afsat 3 mil Stevns Klint verdensarv i årene Beløbet skal bruges til at understøtte de opgaver der skal løses i henhold til forvaltningsplanen for Stevns Klint. Opgaverne varetages af udviklingsgruppen Stevns klint som har ansat fagligt personale til sekretariatsfunktionen. Opgaverne er bl. a udviklingen af Højerup med nyt besøgscenter for verdensarven. Monitering af verdensarvsstrækningen og kontakt til diverse interessenter langs klinten.

5 402 Projektpulje Grønt råd Der er i 2007 oprettet er Grønt Råd i Stevns Kommune. Den afsatte budgetramme er til brug for tilskud til opgaver, som skal udføres som følge af beslutning i rådet i samarbejde med NFK. Der kommer flere forslag om naturforbedringer fra rådet. Der er givet midler til at oprette en grebandk hvor fiskenet, leer mv. kan lånes af ungdomsorganisationer.

6 403 Udviklingspulje Udviklingspuljen skal sikre etableringen af projekter, ved at garantere en kommunal egenfinansiering ved fond- og puljesøgninger. Dette gælder bl.a. for fondsansøgning i forbindelse med etablering af rekreative områder, håndtering af regnvand, borgerinddragelsesforløb, forbedringer af lokale forhold i de Stevns Landsbyer mv.

7 404 Natura plejeplaner Efter vedtagelse af de kommunale handleplaner for Natura 2000 er vedtaget ultimo 2012, skal kommunerne udarbejde konkrete plejeplaner for del af områderne. Denne opgaver vil i visse tilfælde kræve specialviden som fagligt ikke er tilstede i kommunen. Driftsplanerne er en konkret plan for et område, som målrettet redegøre for hvilken indsats der skal gennemføres for at opnå det ønskede naturmæssige resultat. Ex. hvorledes plejen skal foregå omkring de særlige og meget artsrige knoldkær i Tryggevælde ådal.

8 405 Vandløbsregulativer Som led i vandplanerne og de stillede krav til vandløbene skal de eksisterende vandløbsregulativer revideres. Som udgangspunkt skal alle offentlige vandløb have et regulativ. Regulativerne vil blive ændret i takt med at rørlagt vandløb åbnes. Større spærringer fjernes eller grødeskæringen ændres.et større antal regulativer skal revideres i perioden Det forventes at alle er revideret i perioden 2013 og 16. En revision forventes at koste ca kr. pr regulativ, afhængig af behov for opmåling mv. Der skal udarbejdes nyt regulativ for en række af de 20 offentlige vandløb.

9 406 Natur og Miljø i landsbyer 50 Projektet blev sat igang i 2010 til udvikling af landsbyernes nærmiljø. Med fokus på de rekreative muligheder.pleje af gadekær, borde/bænke, stier mm. Projekterne i landbyerne sættes i gang sammen med borgerne som selv overtager driften.

10 407 Tværgående projekt stier i kommunen Stevns Kommune ønsker at tilbyde borgere og besøgende et varieret og sammenhængende net af stier og rekreative ruter, som skal gå på tværs af kommunen og på tværs af interesser. Projekt Rekreative ruter har til formål at kortlægge og vurdere eksisterende stier og derefter foreslå tiltag, som forbereder og sammenkobler kommunens stier og ruter, så folk får mulighed for at bevæge sig ud i det stevnske landskab, hvad enten deres interesse er sundhed/motion, naturoplevelser eller områdets kulturhistorie. Resultatet af arbejdet skal være en samlet plan, som definerer temaer og mulige ruter i fremtiden. Herefter er ønsket at lave en strategi for formidling af ruterne med foldere og info omkring de enkelte stiers tema og beliggenhed, så ruterne gøres tilgængelige for alle på kommunens hjemmeside, Friluftsguiden.dk og Udinaturen.dk.

11 408 Pulje til oprensning af gadekær I forbindelse med landsbyprojekterne tages der ikke fat på en fysisk oprensning af gadekæret da det medfører væsentlige omkostninger til at fjerne bundslammet fra gadekæret. Bundslammet betragtes som stærkt forurenet og skal derfor på specieldepot. Der er lavet en tilstandsrapport over de 44 gadekær i kommunen. For at få et bedre dyre og planteliv anbefales det at der der på nogle af gadekærene foretages en oprensning.

12 409 Støtte til sløjning af brønde og boringer Der blev i 2013 afsat kr. til støtte til frivillige sløjfninger af gamle drikkevandsbrønde. Der blev udbetalt kr. i støtte til hver sløjfning. Ordningen har resulteret i 24 sløjfninger med støtte i Pga. det gode resultat er ordningen videreført med tilskud på kr. pr. sløjfning i Beløbet på er taget fra for driftsbevillinen til sagsbehandling på brønde og børinger Der er en stor besparelse pr. sag ved at støtte frem for at give påbud. Det er desuden en meget mere positiv oplevelse for borgeren, der får økonomisk hjælp til en opgave, som vil blive pålagt borgeren på et eller andet tidspunkt alligevel. Et øget tilskud fra 2015 vil fremme sløjfningerne og dermed mindske den risiko for forurening af drikkevandet som kan ske på grund af ubenyttede brønde og boringer.

13 410 Grønt tag svømmehal I forbindelse med, at Stevns Kommune modtog tilbud på den nye svømmehal i 2010 fik kommunen en tillægspris på levering og montering af grønt tag. (Stenurt) Taget blev fravalgt af økonomiske årsager. Grønt tag vinder udbredelse idet opsamling af regnvand i det levende materiale har en dokumenteret effekt på reduktion af vand som afledes til kloaksystemer. Afhængig af tagtype og hældning kan der opnås en reduktion af tilledning til kloak på mellem 60 til 70 %. Der er driftomkostninger forbundet med grønt tag, idet der skal foretages vanding i tørkeperioder og der skal gødes hvert år i de første fem år. Der skal også være gennemgang af taget for at sikre, at træer ikke får rodfæste. Levering og montering af grønt tag vil koste kr Tillagt til byggestyring

14 411 Stevnshal model 2, nybyg Indretning motionsrum 1 sal svømmehal Sagen har været behandlet på KB møde Ifølge udarbejdet rådgiverrapport fra Danakon vil en samlet renovering af hallen koste 12,6 mio. kr. Hvis der i stedet for opføres ny "stålhal" vil hallens pris udgøre ca. 7,9 mio. kr. Der til kommer nedrivning af den gamle hal på 1,5 mio. kr. og ønskes der f.eks cafeterielign. forhold for både den nye hal og svømmehallen skal der der regnes med ca. 1 mio. kr. Model 1: Renovering af gammel hal budget 2010 niveau Model 2: Hallens pris (ny hal) uforuset Nedrivning gammel hal Cafeterialignende forhold Byggestyring I alt Indretning motionsrum 1 sal svømmehal Inventar skydebaneanlæg mv Projektering spadestik forår 2017

15 412 Svømmehal, vind ved indgang 440 Vindfang v. svømmehallen En utilsigtet virkning af indretningen af den nye svømmehal betyder at personalet sidder i gennemtræk dagligt ved udførsel af deres arbejde. Det er forsøgt at minimere gennemtrækken ved opsætning af fejelister, men der er stadig vind ind i forhallen når hoveddørene åbner og lukker Det anbefales derfor at opsætte et vindfang ved indgangen til svømmehallen, således at vinden bremses inden denne kommer ind af dørene. Det anbefales at vindfanget tegnes af den tegnestue som har tegnet svømmehallen for at bevare det arkitektoniske udtryk. Det er muligt at der kan findes en anden løsning i samarbejde med tegnestuen. Vindfang, skøn på baggrund af andet projekt

16 413 Toiletbygning Hårlev Byskov 400 Scene 100 Hårlev Borger og Erhvervsforening søgte til budget 2014 om midler til etablering af toilet/vand og strøm i Hårlev Byskov. Stevns kommune modtog ansøgningen 26. juli 2013, hvor 2. version til budget 2014 allerede var udfærdiget. HBE har et ønske om at viderudvikle Hårlev Byskov til forskellige kulturelle formål for foreninger m.m. 4 lokale håndværkere har givet et prisoverslag på ca kr. for toiletbygning udført i lærketræ. Derudover ønske om en scene, anslået udgifter kr. Der kan evt søges LAG-midler i 2015 eller fra andre fonde.

17 414 Energilandsby Holtug 50 Energilandsby Holtug blev i april 2013 udvalg som én af de to Energilandsbyer på Stevns. Projektet løber over en toårig indkøringsperiode og er finansieret via en anlægsbevilling på kr. Holtug Energilandsby har sit udspring i det lokale samarbejdsforum, der består af borgerforening, forsamlingshuset, lodsejere, strandlauget, vandværket, menighedsrådet og bøgeskovens sejlklub. Der bor 268 borgere i Holtug fordelt på 124 adresser. Energilandsbyen har siden sin opstart bl.a. afholdt en energimarkedsdag lørdag den 17. august 2013 hvor et par hundrede mennesker kom forbi Grønningen. Der har været afholdt møder om LAR løsninger for private grundejere, udskiftning af oliefyr, energirenovering mv. De har lavet en idebank, hvor de samarbejder om fælles indkøb af bræde og træpiller, fælles indkøb af LED, fokus på køkkenhaver med bl.a. byttedage og indkøb af en fælles el-cykel. Der arbejdes pt på at få fælles grøn elforsyning, oplæg ved skorstensfejerforbundet omkring fyringsæsonen og der planlægges en inspirationstur til Samsø. Som det fremgår af ovenstående er der gang i mange forskelligartede aktiviteter og energilandsbyen vil gerne fortsætte det arbejde som nu er kommet så godt i gang og ansøger derfor om midler der kan understøtte dette arbejde. De ansøger om en toårig anlægsbevilling på kr. fordelt over 2015 & 2016.

18 415 Udvikling lokalområder Til budget 2013 blev politisk afsat kr. til udvikling af lokalområder, uden man derved præciserede bestemte steder og formål.

19 416 Indsatsplaner Naturstyrelsen er 1. juni 2015 færdig med kortlægningen af vandindvindingsområdet i Gl. Vallø Herefter skal kommunen udarbejde indsatsplaner i samarbejde med vandværkerne indenfor et år. Herudover skal der løbende laves indvindingstilladelser på vandværkerne og markboringer

20 417 Klimatilpasning, bækken Store Heddinge Øvrige projekter I april 2014 godkendte kommunalbestyrelsen Stevns Kommunes første klimatilpasningsplan. Formålet med klimatilpasningsplanen er at kortlægge de steder i kommunen, hvor problemerne med store regnmængder er størst. Klimatilpasningsplanen er udarbejdet på baggrund af risikokortlægning, områder med kendte problemstillinger, generelle tiltag og igangværende anlægsprojekter. Planen indeholder en handleplan for over de udpegede områder, hvor det kræver tiltag af forskellig karakter. Bækken, Store Heddinge er et højt prioriteret projekt i handleplanen. Muligheder for synergi mellem kommende klimatilpasningstiltag og den igangværende etablering af bassiner ved Bækken, undersøge muligheder for dobbeltprofil, udnyttelse af vandløbsnære områder Etableringen og ekspropriotion sættes i gang i 2016 Den øvre del af Bækken er fokuspunkt i forhold til kommunens klimaplan. Det vil give mening at omlægge en længere strækning af Bækken, for at sikre et bedre fald på vandløbet. Der findes i dag 115 m rørlagt ledning, som skal renoveres, anslået pris ca kr. Gevinsten ved dette er, at vi kan udbygge det rekreative område til glæde for en større del af byen. Penge til dette er ikke medregnet her. Øvrige projekter i 2017 og 2018: I 2015 er der afsat midler til forundersøgelser. På baggrund af dem vil der i 2016 blive udarbejdet projekter og eventuelle tiltag og der vil blive klarhed over den økonomiske ramme. Der afsættes 1,5 mio. kr i 2017 og Tingvejen. Undersøge langtidsholdbar løsning for vejstrækning på tværs af Tryggevælde Ådal evt. i sammenhæng med en evt. ny vej til Sydmotorvejen Infrastruktur til byer og landsbyer. Miniundersøgelse af adgange til og fra bysamfund ved ekstreme stormflods- eller nedbørshændelser Kommunale ejendomme. Prioritering i forhold til sårbarhed og efterfølgende oversvømmelsesscreening af kommunale ejendomme Fastsættelse af en minimumssokkelshøjde i fremtidig byggeri. Analyser af og fastsættelse af koter for sokkelkoter i nybyggeri. Forebyggelse af skader pga. oversvømmelser fra stormflod og åløb

21 418 Renovering af sluseport Vurderingen er, at 3 ud af de 4 port sektioner bør renoveres. Ligeledes bør der ske nogle tilpasninger af karmtræ, så at portene fremadrettet. vil opnå en større tæthed, end tilfældet er med den nuværende konstruktion. Der tages udgangspunkt i, at porte og karmtræ renoveres i ege. De nuværende porte har haft en levetid på år. COWI har vurderet, at en etablering af en mole, parallelt med den eksisterende, vil kunne reducere problemstillingen med sedimentdannelse. Molen vurderes at skulle have en længde svarende til den eksisterende på ca. 125 m. Pris overslag Renovering porte mv. ca kr. og etablering af mole ca. 1,2 mio. kr. i alt 2,1 mio. kr. Der er i budget 2015 et anlægsbudget på kr. til Tryggevælde å/renovering af sluseport, som forventes brugt til projektet i 2015.

22 419 Kultur Munkegården 175 Med et nyudviklet Munkegården, hvor overliggeren for udviklingen er at styrke attraktiviteten for fastholdelse af borgere i Stevns Kommune, og hvor det gennem et aktivt og skabende kulturcenter som Munkegården kan styrke unge-, kultur- og foreningslivet, ansøger forvaltningen om et anlægsbudget til indkøb af PA-system, projektorer, lys, stole, cáfeborde og indretningselementer i øvrigt. Indkøbene skal især benyttes til aktiviteter i huset, der i fremtiden kunne indeholde følgende: Selvetablerede ungeaktiviteter inden for et bredt spektrum Et hus for ildsjæle i foreningerne Foreningsseminarer og lign. Mødeaktiviteter Drop-in mulighed for unge Projektværksteder Let salg af cafékarakter Med indkøbene vil Munkegården blive styrket i sine kernefunktioner som et moderne socialt og kulturelt hus, der rummer et væld af aktiviteter. Et fremtidigt Munkegården som kraftcenter inden for kulturel og frivillig udvikling og en indgangsportal for frivillige og kulturelle aktører. Pengene søges under forudsætning af, at der på henholdsvis NFK møde d. 4. juni og BU møde d. 9. juni bliver besluttet, at der kan arbejdes videre med Munkegården som nyt socialt og kulturelt hus.

23 Nye anlæg 9. juni Strøby fælled 100 Med afsæt i Helhedsplanen for Tryggevælde har der på tværs af de etablerede arbejdsgrupper været udtrykt et ønske om, at forbedre formidlingen af stedets særlige landskab, natur og kulturhistorie. Der er et ønske om at styrke og koordinere den viden, som allerede findes hos private, museer og foreninger. Ved visionsmødet blev følgende punkter prioriteret: - samle og forbedre formidlingen af stedets natur- og kulturhistorie, - lave strategi for formidling og skiltning, - etablere et Tryggevælde Hus - et sted til undervisning og formidling, et sted der henvender sig til børn og unge (via udstillinger og temalegeplads). Der afsættes kr til projektering i 2016.

24 Udvalg NFK 421 Hårlevhallen Parkering 70 For at løse udfordringen med især Handicap parkering tæt på indgang, samt behov for gæste parkering tæt på indgang. Etablering af areal på 240 m2 med belægningssten til Handicap/gæste og personale parkering langs hallens ene langside ved indgangen. Udgiften dækker materialer, flytning af jord, samt arbejdsløn

Natur- Fritids- og Kulturudvalget BF BO BO BO beslutning Nr. Igangværende/nye anlæg 2016 2017 2018 2019. Igangværende anlæg

Natur- Fritids- og Kulturudvalget BF BO BO BO beslutning Nr. Igangværende/nye anlæg 2016 2017 2018 2019. Igangværende anlæg Natur- Fritids- og Kulturudvalget Udvalgets BF BO BO BO beslutning Nr. Igangværende anlæg 400 Vandløb NFK beslutning 230 230 230 230 401 Unesco 3.000 3.000 Nye anlæg 402 Projektpulje Grønt Råd 50 50 50

Læs mere

Nr. Funktion NFK BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Unesco

Nr. Funktion NFK BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Unesco Nr. Funktion BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 400 064862 Unesco 2.000 1.500 1.500 1.500 401 005280 Projektpulje grønt råd 2017 50 50 50 50 402 Udviklingspulje 2017 175 175 175 175

Læs mere

Netto serviceudgifter 877.756 877.473 876.968 876.863

Netto serviceudgifter 877.756 877.473 876.968 876.863 Resultatopgørelse Hele 1.000 kr. Positive beløb = udgifter Negative beløb = indtægter Budgetaftale 2015 - partierne: (V-B-C-O-L) BF 2015 statsgaranti 2016 2017 2018 Finansiering i alt -1.247.928-1.256.378-1.272.494-1.289.768

Læs mere

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg Nr. Funktion Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 400 064862 Unesco 2.000 1.500 1.500 1.500 Anbefales opjusteres tilbage til 3. mio. 400a 064862 Unesco 3.000 3.000

Læs mere

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 400 003850 Vandløb NFK beslutning 230 230 230 230 Forslaget blev drøftet 401 064862 Unesco 3.000 3.000 3.000?

Læs mere

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF

Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Nr. Funktion NFK Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 400 003850 Vandløb NFK beslutning 230 230 230 230 Forslaget blev drøftet 401 064862 Unesco 3.000 3.000 3.000?

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Natur- Fritids- og Kulturudvalget Anlægsforslag BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Udvalgets beslutning Til prioritering (Skal) 400 Verdensarv Stevns 3.000 3.000 3.000 3.000 Afventer 402 Natura 2000 50 50

Læs mere

Side 1 Handleplan 2013 for Grøn Plan

Side 1 Handleplan 2013 for Grøn Plan Side 1 Handleplan for Grøn Plan Med denne handleplan beskriver vi de handlinger, aktiviteter eller initiativer vi på baggrund af Ballerup Kommunes Grønne Plan vil igangsætte i. Baggrund Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde:

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde: Klimaindsats 01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Klima og energiarbejdet er drevet af et lokalt politisk ønske om, at arbejde for en bedre forsyningssikkerhed og at mindske sårbarheden

Læs mere

Anlægsoversigt - budget til politisk prioritering

Anlægsoversigt - budget til politisk prioritering Økonomiudvalget Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk. 507 33 13 0 Til prioritering (Skal) 104 Sikringstiltag

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner.

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner. Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-54-14 Dato:06.05.2015 Teknik- og Miljøudvalget anlægsbudget 2016-2021 I dette notat beskrives følgende: Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

Opr. budget Periodisering. overført til 2019

Opr. budget Periodisering. overført til 2019 Investeringsoversigt (- = indtægt / + = udgift) I hele 1.000 kr. Opr. budget 2018 Periodisering overført til 2019 Korr. budget 2018 BO1 2019 BO2 2020 BO3 2021 Anlæg i alt 65.637 18.937 46.700 130.633 60.694

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018 Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF 300 5.14 Fælles Børnepasningsplan - Område Store Heddinge og Hårlev 1.000 18.000 18.000 301 3.01-5.14 302 3.01-5.14

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

3. Nordsjællands Landboforening 4. Grundejerforeningen Jellerødgård

3. Nordsjællands Landboforening 4. Grundejerforeningen Jellerødgård NOTAT Karen Tommerup 22. juni 2014 Resume af høringssvar til Forslag til Klimatilpasningsplan 2014-17 og Kommuneplantillæg 3 Klimatilpasning Forslag til Klimatilpasningsplan 2014-2017 og det tilhørende

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Anlæg Budgetbemærkningerne til anlægsprojekter er i budget 2016 samlet i ét afsnit. Beskrivelserne er opdelt under de forskellige udvalg og center. Der er alene anlægsprojekter under Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-601 Reduktion i budgettet til lokaletilskud til de folkeoplysende foreninger og aftenskoler Politikområde 602 Folkeoplysning Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Lokaletilskud

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Succes gennem samarbejde

Succes gennem samarbejde Gulddysse Kulturgård Succes gennem samarbejde Som politiker er man nødt til at nå sine mål gennem andre mennesker men det kræver, at man tør give rum for nytænkende initiativer. Det turde man i Gundsø,

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 13 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Rehabilitering Bakkegården-ombygning thekøkkener Plejehjemsområde Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32

Læs mere

Vand & klimatilpasning Det skal ske i

Vand & klimatilpasning Det skal ske i Vand & klimatilpasning Det skal ske i 2014-2017 Version marts 2015 1 Vand & Klimatilpasning 2014-17, Geografisk indsatsområde Ansvar 2015 2016 2017 senere Konkrete områder udpeget og prioriteret efter

Læs mere

Fokuspunkt 3 Infrastruktur. Forbedring af busforbindelser fra Strøby E. til Køge Station.

Fokuspunkt 3 Infrastruktur. Forbedring af busforbindelser fra Strøby E. til Køge Station. Socialdemokraternes fokuspunkter: Fokuspunkt 1 Infrastruktur. Forbindelse til det overordnede trafiknet. Fokuspunkt 2 Infrastruktur. Forbedring af den digitale infrastruktur på Stevns. Fokuspunkt 3 Infrastruktur.

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019.

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Partierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk

Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk Sorø Sportsråd Grandalen 2, 4180 Sorø Tlf.: 5783 2211 www.sportsraadet.dk ingridogjussi@stofanet.dk Idrættens ønsker om nye faciliteter, og samarbejdet med Sorø Kommune i 2012/13. Indhold: 1) Formål. 2)

Læs mere

Reglerne om VVM findes i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1654 af 27. december 2013.

Reglerne om VVM findes i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1654 af 27. december 2013. Vej- og Parkafdelingen VandPlus projekt Lindevangsparken og Sløjfen. Afgørelse om ikke VVMpligt Lovgivning - VVM Reglerne om VVM findes i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1654 af 27. december 2013.

Læs mere

Referat af møde i Landsbyforum d. 11. november 2010

Referat af møde i Landsbyforum d. 11. november 2010 Referat af møde i Landsbyforum d. 11. november 2010 Deltagere: Annette Kappel Lausten (Tornby-Vidstrup) Søren Hjelm Kristensen (Bjergby-Mygdal) Kjeld Larsen (Tversted-Uggerby-Tuen) Kaj M. Larsen (Lørslev)

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Samarbejde mellem kommunerne og forsyningen om at forebygge oversvømmelser Fra planlægning til projekter

Samarbejde mellem kommunerne og forsyningen om at forebygge oversvømmelser Fra planlægning til projekter Samarbejde mellem kommunerne og forsyningen om at forebygge oversvømmelser Fra planlægning til projekter Indhold Udfordringen Baggrund: Klimatilpasningsplanerne ind i kommuneplanen Klimatilpas/afhjælp:

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Referat. Vedrørende: Brugerrådsmøde, Hvidovre Stadion. Dato: 3. februar 2016. Mødelokalet, Hvidovre Stadion

Referat. Vedrørende: Brugerrådsmøde, Hvidovre Stadion. Dato: 3. februar 2016. Mødelokalet, Hvidovre Stadion Vedrørende: Brugerrådsmøde, Hvidovre Stadion Dato: 3. februar 2016 Referat Sted: Deltagere: Mødelokalet, Hvidovre Stadion Ena Christiansen Idrætsrådet Kim Madsen Hvidovre Fodbold A/S Søren Friis Trebbien

Læs mere

budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Ændringer version 2 til basis budget BO BO BO - serviceudgifter BF2016 2017 2018 2019 Afledt drift 95 123 123 123 Børneudvalget 0 20 20 20 Natur- Fritids- og kulturudvalget 95 103 103 103 IKKE

Læs mere

Klimaprojekt Kokkedal -Samarbejder og medfinansiering

Klimaprojekt Kokkedal -Samarbejder og medfinansiering Klimaprojekt Kokkedal -Samarbejder og medfinansiering -Hvorledes flere partnere i fællesskab skaber klimatilpasning med merværdi Plan - og Klimachef Christian Peter Ibsen, Fredensborg Kommune Adjunkt Dorthe

Læs mere

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Dagsorden For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN Torsdag den 18. december 2014 Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Mødelokale 2 i Grøn Fløj, Mølholm Skole ÅBEN DAGSORDEN:... 17 SAGER TIL EFTERRETNING:...

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Handleplan for vandområderne i København 2012-2020. Sammendrag

Handleplan for vandområderne i København 2012-2020. Sammendrag Handleplan for vandområderne i København 2012-2020 Sammendrag 1 Indledning EU's vandrammedirektiv kræver, at alle EU-lande skal sikre, at de har et godt vandmiljø. Derfor har den danske stat lavet vandplaner

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING

VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING VEJLEDNING TIL ANSØGERE OM GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 3 Hvad kan du søge til? 3 Hvem kan søge? 4 Praktisk vejledning - hvordan søger

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

Klimatilpasning og lokal afledning af regnvand (LAR) Søren Gabriel sgab@orbicon.dk

Klimatilpasning og lokal afledning af regnvand (LAR) Søren Gabriel sgab@orbicon.dk Klimatilpasning og lokal afledning af regnvand (LAR) Søren Gabriel sgab@orbicon.dk Hvorfor overhovedet klimatilpasning Klimaændringerne er en realitet Temperatur Vandstand Nedbør Store værdier at beskytte

Læs mere

Information. Rettigheder

Information. Rettigheder Information Rettigheder - til ejere af forurenede grunde Københavns Kommune Miljø- og Forsyningsforvaltningen Miljøkontrollen Kortlægning af jordforurening Derfor gør vi det Kortlægning I Danmark har der

Læs mere

Middelfart Kommunes strategi for klimatilpasning 2012-2016

Middelfart Kommunes strategi for klimatilpasning 2012-2016 Middelfart Kommunes strategi for klimatilpasning 2012-2016 November 2012 Indhold Indledning... 3 Strategi... 5 Fokusområder... 6 Processen... 8 Planlægningshierarki... 9 Vidensdeling... 10 Afslutning...

Læs mere

Resume. Spildevandsplan 2014-2017

Resume. Spildevandsplan 2014-2017 Resume Spildevandsplan 2014-2017 1. Indledning Spildevandsplanlægning handler om hygiejne, håndtering og behandling af spildevand, vandmiljø i vores vandløb, søer, fjorden og havet herunder badevand. Denne

Læs mere

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden 3 indstillinger fra byggesporet i den administrative forandringsproces Vedlagt følger indstillinger fra bygningssporet vedrørende: 1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller

Læs mere

Statusnotat for projekter i bygge- og anlægsforum 10.03.2015

Statusnotat for projekter i bygge- og anlægsforum 10.03.2015 1 Statusnotat for projekter i bygge- og anlægsforum 10.03.2015 Udvalg Projekt Økonomi / budget / Til- og ombygning af Terndrup skole, idrætshal og svømmehal. (Tidligere benævnt Terndrupprojektet ) Licitation

Læs mere

Alment boligbyggeprogram 2015 2018. - Prioritering ØK 26. august 2015 - Viborg Kommune; Viborg Baneby

Alment boligbyggeprogram 2015 2018. - Prioritering ØK 26. august 2015 - Viborg Kommune; Viborg Baneby Alment boligbyggeprogram 2015 2018 - Prioritering ØK 26. august 2015 - Viborg Kommune; Viborg Baneby Overordnet prioritering Efter anmodning fra Viborg Kommune fremsendes hermed prioriteringsforslag i

Læs mere

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb

Udkast til TMU Anlægsoversigt 2014. Anlægsaktivitet Overslags- Projektbeløb 1. Veje og pladser 1.42 Udskiftning af busskure 375 LL Ved flere stoppesteder trænger busskuret til at blive skiftet ud og i nogle tilfælde vil et skifte fra et træskur til et glasskur være pænest. I bymæssige

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

Der er mange om at sikre, at forvaltningen af Stevns Klint som verdensarv lever op til UNESCOs krav:

Der er mange om at sikre, at forvaltningen af Stevns Klint som verdensarv lever op til UNESCOs krav: Der er mange om at sikre, at forvaltningen af Stevns Klint som verdensarv lever op til UNESCOs krav: UNESCO er en del af FN og forvalter verdensarvskommissionen. Verdensarvscenteret ligger i Paris. IUCN

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

Eksempler på kommuneplanretningslinjer vedr. klimatilpasning

Eksempler på kommuneplanretningslinjer vedr. klimatilpasning Eksempler på kommuneplanretningslinjer vedr. klimatilpasning Som en hjælp/inspiration til kommunerne i forbindelse med udarbejdelsen af klimatilpasningsplanerne, har Naturstyrelsen samlet de kommunale

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494 BAGGRUNDSNOTAT Teknisk budget 2016-2019 Køb/salg af plejeboligpladser Gennemgang af de tekniske budgetter for køb- og salg af plejeboliger 2016-2019 har vist, at de nuværende budgetter ikke kan realiseres

Læs mere

BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING

BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING I min tale til Kommunalbestyrelsens 1. behandling af budgettet var mit hovedbudskab, at det kunne blive vanskeligt, at nå frem til et

Læs mere

Kommune / vandløbsrepræsentant møde forår 2012

Kommune / vandløbsrepræsentant møde forår 2012 Kommune / vandløbsrepræsentant møde forår 2012 17.00 Velkomst og præsentation af dagens program (Paul) 17.10 Vandløbsvedligeholdelse (Jimmi og Allan) Vandløbsvedligeholdelse 2011 Drænsager 2011 Vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Tilpasning til mere vand, integreret vandforvaltning og en sluse i udløbet af Aarhus Å

Tilpasning til mere vand, integreret vandforvaltning og en sluse i udløbet af Aarhus Å Tilpasning til mere vand, integreret vandforvaltning og en sluse i udløbet af Aarhus Å Mogens Bjørn Nielsen, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune Claus Møller Pedersen, Aarhus Vand A/S Masser af vand og mere

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 05.06.2012 i Borgmesterens mødelokale Afbud John M Schmidt (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetforslag 2013-2016 - tekniske ændringer -Socialudvalget...

Læs mere

Projekt: Lokalplan 36-009 for boliger ved Rytterholt og et område til sommerhuse ved Holten Sejs/Svejbæk og Kommuneplantillæg 32.

Projekt: Lokalplan 36-009 for boliger ved Rytterholt og et område til sommerhuse ved Holten Sejs/Svejbæk og Kommuneplantillæg 32. Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200 PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2012-2015 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2012 2013 2014 2015 A C O V Teknik-

Læs mere

Uddannelsespolitik POLITIK 2015-2019

Uddannelsespolitik POLITIK 2015-2019 Uddannelsespolitik POLITIK 2015-2019 Bilag Klima, natur og miljøpolitikken bygger på følgende visioner fra Vision 2017 og Vision 2021: I Randers Kommune følger vi klimaplanen frem mod 2030 (75 procent

Læs mere

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter Oversigt over puljer Dette notat orienterer om øvrige udviklingspuljer kommunen råder over udover den eksterne udviklingspulje. Oversigten orienterer om puljernes formål, økonomi, samt hvilket udvalg,

Læs mere

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Visionen for LAG Randers-Favrskov er at støtte og udvikle tiltag, der forbedrer mulighederne for erhvervsliv og attraktive levevilkår i området. Vi vil

Læs mere

Plan- og Agenda 21 strategi 2015. Møde i Grønt Råd 25. november 2014

Plan- og Agenda 21 strategi 2015. Møde i Grønt Råd 25. november 2014 Plan- og Agenda 21 strategi 2015 Møde i Grønt Råd 25. november 2014 Hvad er en Plan- og Agenda 21 strategi? Planstrategien er Byrådets strategi for kommunens fremtidige udvikling. Agenda 21 strategien

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE ISHØJ KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET 2013 Ishøj kommune skal være en kommune, som vi kan være bekendt og stolte af. Venstre vil gå forrest for at gøre

Læs mere

UDSATTERÅDETS ÅRSRAPPORT 2015... 3 UDSATTERÅDETS VIRKSOMHED I 2015... 3

UDSATTERÅDETS ÅRSRAPPORT 2015... 3 UDSATTERÅDETS VIRKSOMHED I 2015... 3 Årsrapport 2015 Indhold UDSATTERÅDETS ÅRSRAPPORT 2015... 3 UDSATTERÅDETS VIRKSOMHED I 2015... 3 FOKUSOMRÅDER... 3 HELDAGSSEMINAR PÅ SANDBJEG SLOT... 4 UDADVENDTE AKTIVITETER... 5 UDSATTERÅDETS FORTSATTE

Læs mere

Idéer og input fra dialogmøder

Idéer og input fra dialogmøder Idéer og input fra dialogmøder december 2014. På fire dialogmøder i efteråret 2014 mødtes borgere, erhvervsliv, foreninger og politikere for at fylde den nye visionen ud med konkrete eksempler på de mange

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Idekatalog. Fra konferencen. De almene boligers bidrag til vækst i Vejle Kommune. den 6. april 2011

Idekatalog. Fra konferencen. De almene boligers bidrag til vækst i Vejle Kommune. den 6. april 2011 Idekatalog Fra konferencen De almene boligers bidrag til vækst i Vejle Kommune den 6. april 2011 Vejle skal være en attraktiv bosætningskommune og tiltrække ressourcestærke borgere, som kan være med til

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009

Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009 Faaborg-Midtfyn Kommune 11. november 2009 Fagsekretariatet for Plan og Kultur j. nr. 01.00.00-P20-1-08 Natur og parker cpalu / svepe Redegørelse Strandpark/havnebad i Faaborg Indledning I og omkring Faaborg

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. U-201 Forslag Udvidelse på vandløbsområdet Politikområde 202 Natur, miljø og vandløb Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Det foreslås, at udvide driftsbudgettet for Vandløbsvæsen

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSREGNSKABSSKEMA... 5 TILSKUD

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

Notat. Dato: 15-6-2015. Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid

Notat. Dato: 15-6-2015. Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid Natur og Vand Dato: 15-06-2015 Sagsnr.: 15/33599 Sagsbehandler: vpjojo Notat Dato: 15-6-2015 Supplerende materiale om Gudenåsamarbejdets fremtid Som supplement til dagsordenen om Gudenåsamarbejdets fremtid

Læs mere

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Baggrund Integrationspolitikken skal være med til at understøtte Jammerbugt Kommunes overordnede vision

Læs mere

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige.

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige. Pkt.nr: 10 Sent udviklede 16-24 årige - ny linie påproduktionsskolen. 226183 Indstilling: der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede

Læs mere

Den samlede økonomi. Resume

Den samlede økonomi. Resume Den samlede økonomi Resume Der er udarbejdet en ambitiøs plan for skybrudssikring af Frederiksberg og resten af københavnsområdet. En del af planen inkluderer følgende hovedinvesteringer for Frederiksberg

Læs mere

TOUR DE LANDDISTRIKT. Invitation til alle byer i landdistriktet

TOUR DE LANDDISTRIKT. Invitation til alle byer i landdistriktet TOUR DE LANDDISTRIKT Invitation til alle byer i landdistriktet BRØNDERSLEV KOMMUNE Kære repræsentant i landsbyrådet - og lokale beboere i landdistriktet Som oplyst på landsbyrådets møde d. 14. september

Læs mere

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011 Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011 Lokalrådet December 2011 1 Kilde. Kms/Hillerød kommune 2 Baggrund Sommeren 2011 afholdt lokalrådet for Alsønderup sogn en visionsdag på Kulsviergården i Alsønderup,

Læs mere

Bruttoliste til budget 2015 Udvalget for Erhverv, Beskæftigelse og Kultur

Bruttoliste til budget 2015 Udvalget for Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Politikområde: Udvikling af Svendborg Havn 1.000 kr. + = udgift, - = indtægt 2015 2016 2017 2018 1: Frederiksø maritimt kulturcenter Værftet - forprojekt 2.000 2.000 2: Grundsalgskonkurrence for området

Læs mere

4. Bevar Danmark brug diger! - Bevaring og sikring af de eksisterende værdier

4. Bevar Danmark brug diger! - Bevaring og sikring af de eksisterende værdier 4. Bevar Danmark brug diger! - Bevaring og sikring af de eksisterende værdier Indholdet af nedenstående vision er en sammenfatning af gruppearbejdet, diskussionerne samt deltagernes afsluttende præsentationer

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Fællesskab giver nærmiljøet værdi. Det gode seniorliv i Landsbyen 10.11.14 - Steen Hjorth, Kerteminde Landsbyråd

Fællesskab giver nærmiljøet værdi. Det gode seniorliv i Landsbyen 10.11.14 - Steen Hjorth, Kerteminde Landsbyråd Fællesskab giver nærmiljøet værdi Steen Hjorth 60 år tilfreds efterlønner Bl.a formand for Mesinge Sogns Lokalråd og Kerteminde Landsbyråd Bor i Midskov på Hindsholm, Kerteminde Kommune Fællesskab giver

Læs mere

Planer i Aarhus hvad siger de omkring vand og klimatilpasning

Planer i Aarhus hvad siger de omkring vand og klimatilpasning Temadag om Vandhandleplaner Samtænkning af klimatilpasning og vandplan 2 - en ønskeseddel v/inge Halkjær Jensen Aarhus Vand A/S Tekstslide SPLASH - 1 layout Skift layout: Højreklik på slidet / layout og

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår Vi har igen i år indgået et bredt budgetforlig. Det samlede resultat er økonomisk i balance vi respekterer aftalen

Læs mere

Anlægsprojekter i 2014.

Anlægsprojekter i 2014. Punkt 3. Anlægsprojekter i 2014. 2014-1638. Forvaltningerne indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at anlægsmidlerne for budget 2014 anvendes som beskrevet i sagsfremstillingen. Sagsbeskrivelse

Læs mere

Del A Indhold og vision. Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1

Del A Indhold og vision. Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1 Del A Indhold og vision Program -Områdefornyelse 2016 2018 for Vordingborg by De Røde Løbere Plads til at mødes A.1 Kolofon Juni 2015 Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg

Læs mere

Klimatilpasning i København

Klimatilpasning i København Klimatilpasning i København Oplæg september 2011 Lykke Leonardsen og Jon Pape Klimatilpasning i København Planen endetligt vedtaget af vores Borgerrepræsentation d. 25 august 2011 Hovedudfordringer for

Læs mere