Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune?"

Transkript

1 Brug af vejarealet - Opgravning - Arrangement - Container, skurvogn, stillads m.m. - Flagstænger, flagallé - Plakat, banner, juleudsmykning m.m. - Vareudstilling - Udeservering - Stadepladser - Brug af vejareal i øvrigt Renholdelse Vedligeholdelse Vejens status Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune? Man kunne også spørger: Hvad gælder for mig? Hvad må jeg? Hvad skal jeg gøre? Brug af vejarealet Det kræver tilladelse fra kommunen at benytte offentlige veje og private fællesveje både til permanente og midlertidige foranstaltninger. Der skal eksempelvis søges tilladelse til: Opgravning af vejareal Afspærring af vejareal i forbindelse med fældning af træer o. lign. Arrangementer som foregår helt eller delvist på vejareal, såsom cykelløb o. lign. eller som kræver afspærring af vejareal. Opstilling af container, skurvogne, stillads, lift, byggekøretøjer o. lign. Opsætning af plakater, banner, juleudsmykning, flagstænger o. lign. Anbringelse af byggemateriale, affald o. lign. Er du i tvivl, så kontakt Borgerservice. Ren- og vedligeholdelse af veje og stier Lovgivningen tilskriver, at du, som grundejer, selv skal være med til at ren- og vedligeholde veje og stier enten helt eller delvist. Dette afhænger af vejens status.

2 Ansøg / opgravning Opgravning i veje Ved opgravning i Svendborg Kommunes offentlige veje og private fællesveje skal der søges om tilladelse ved Svendborg Kommune. Det gælder både fortov og kørebanen. Arbejdet skal udføres i henhold til Trafikministeriets regulativ "Standardregulativ for udførelse af ledningsarbejder og andre arbejder i og over veje". Du skal sende ansøgning om opgravning senest 8 dage, inden du ønsker at begynde gravearbejdet. Du kan også søge gravetilladelse ved at følge linket under Digital selvbetjening i højre side.

3 Ansøg / arrangement Arrangementer på vejarealet Arrangementer såsom cykelløb, motionsløb, gadefest, gadeoptog o. lign., som foregår helt eller delvist på vejarealet, kræver tilladelse fra Svendborg Kommune. Vær opmærksom på at søge i god tid specielt ved større arrangementer. Ansøgningen skal indeholde følgende oplysninger: Ansvarlig for arrangementet. Foreningens navn, adresse og telefonnummer. Dato/start- og sluttidspunkt for arrangementet Beskrivelse af arrangementet Antal deltagere Kortmateriale som angiver ønsker til vejlukninger, omkørsler og afspærringer.

4 Ansøg / container, skurvogn stillads m.m. Opstilling af container, skurvogn, stillads o. lign. på vej Opstilling af container, skurvogn, stillads o. lign. på offentlige veje og private fællesveje kræver tilladelse fra Svendborg Kommune. Lige meget om containeren o. lign. er din egen eller én du har lejet, skal du søge om tilladelse til opstilling på vejen. I Bekendtgørelse om anbringelse af beholdere og lignende genstande på vej kan du læse, hvilke regler der skal overholdes, bl.a. vedrørende afmærkning og belysning. Når du har fået tilladelsen, er du erstatningsansvarlig for ulykker forårsager af den opstillede container, skurvogn, stillads o. lign. Tilladelsen til opstilling af container o. lign. kan inddrages af kommunen, såfremt betingelserne i tilladelsen ikke overholdes. Brug blanketten i højre side under digital selvbetjening for at søge om tilladelse til at stille en container, skurvogn, stillads o. lign. på en vej.

5 Ansøg / flagallé Flagallé Opsætning af flagallé på offentlige veje og private fællesveje kræver tilladelse fra Svendborg Kommune. Retningslinjer Tilladelsen til flagallé kan kun meddeles foreninger, (handelsstandsforeninger, borgerforeninger el.lign.) Der tillades én flagallé pr. lokalsamfund i byzone. Flagbøsninger i fortove skal placeres min. 30 cm fra fortovets kantsten. Bøsningerne skal være af metal og kunne dækkes med fasthængslede metaldæksler, hvis overflade skal være i fortovets niveau. SÆRLIGT FOR GÅGADERNE: Flagstænger må kun opsættes i de offentligt etablerede flagstangshuller Flagstangshøjden skal være mellem 2,8 og 3,5 m over fortovsareal. Afstanden fra terræn til flag skal minimum være 2,1 m og må ikke være til ulempe for færdslen. Flagning må kun ske de officielle flagdage, mærkedage samt større almene lokale begivenheder. Svendborg kommune forbeholder sig ret til at foretage et skøn i hver enkel ansøgning. Såfremt en forening ønsker flagning ved andre lejligheder end nævnt i retningslinjerne, skal der indhentes en særskilt tilladelse fra kommunen. Foreningen er erstatningsansvarlig ved ulykker forårsaget af tilladte flagstænger og/eller bøsninger. Tilladelsen til flagning kan inddrages af kommunen, såfremt betingelserne i tilladelsen ikke overholdes. Kommunen gør opmærksom på, at der gælder samme regler for permanente bøsninger i fortov, som for ledningsejere i vejareal (gæsteprincip) Dvs. at kommunen kan kræve bøsningerne fjernet og reetableret på foreningens regning, når kommunen har behov for at foretage arbejder i vejarealet, som kræver bøsningerne midlertidigt fjernet. Endvidere kan kommunen kræver bøsningerne fjernet permanent, såfremt vejarealet ændres og det herefter ikke længere er muligt at reetablere bøsningerne efter gældende retningslinjer. Kommunen gør opmærksom på, at politiet kan kræve opsat flagallé fjernet jf. færdselsloven, såfremt politiet finder, at flagallé virker forstyrrende på eller til fare for færdslen.

6 Ansøg / plakater, banner, juleudsmykning m.m. Plakat, banner, juleudsmykning o. lign. Opsætning af plakater, banner, juleudsmykning o. lign. på offentlige veje og private fællesveje kræver tilladelse fra Svendborg Kommune. Retningslinjer Det opsatte skal fæstnes forsvarligt og må ikke være til gene eller fare for trafikken Ophængning over vejareal, hvor kørsel er tilladt, skal ske, så der er en frihøjde på min. 4,5 meter målt fra vejarealet Opsætterens navn og telefonnummer skal være at finde på det opsatte Publikationerne må alene indeholde budskaber af alment orienterende karakter. Ophængning af publikationer må tidligst ske 14 dage før en begivenhed og skal nedtages senest en uge efter at begivenheden har fundet sted. Tilladelse til juleudsmykning kan kun meddeles foreninger, (handelsstandsforeninger, borgerforeninger el.lign.) og tillades kun i perioden fra 1. november til 1. december. Det må man ikke. der må på det opsatte ikke forefindes reklamer for virksomheder eller virksomheders produkter det opsatte må ikke indeholde politiske budskaber eller henvisning til politiske partier Svendborg kommune forbeholder sig ret til at foretage et skøn i hver enkel ansøgning. Kommunen gør opmærksom på, at såfremt plakater, banner, juleudsmykning o. lign. skal opsættes på husfacade, kræver dette også tilladelse fra ejeren af den husfacade, som ønskes benyttet. Ansøgningen skal sendes til Borgerservice vedlagt skriftlig tilladelse fra eventuelle ejere af berørte husfacader. Opsætteren er erstatningsansvarlig ved ulykker forårsaget af det opsatte. Kommunen gør opmærksom på, at politiet kan kræve det opsatte fjernet jf. færdselsloven, såfremt politiet finder, at det opsatte virker forstyrrende på færdslen. Plakatsøjler Kommunen tillader ikke opstilling af private plakatsøjler på vejarealet. Valgplakater: Der henvises til lovbekendtgørelse nr. 379 af 2. maj 2011 om valgplakater på vejareal.

7 Ansøg / Vareudstilling Veje opdelt med en mellemzone Årlige leje af vejareal til vareudstilling / pris Vareudstilling I Svendborg kan butiksejere/-lejere få tilladelse til at bruge dele af det offentlige vejareal foran deres butik til vareudstilling. Da alle veje ikke er ens indrettet, hvad angår fortov og kørebane, er nogle veje i Svendborg, herunder gågaderne, blevet opdelt i bestemte zoner (gang-, mellem- og kørezone) Vareudstilling er på disse veje kun tilladt i mellemzonen. Du kan kontakte kommunen, hvis du ønsker oplyst, hvad der gælder på din vej. Udover tilladelse til vareudstilling, skal man også betale en årlig leje for brug af vejarealet. Retningslinjer Vareudstilling må kun opstilles på fortov under forudsætning af, at der kan friholdes en 1,5 m bred gangzone. Vareudstilling skal holdes i en afstand af mindst 50 cm fra kantsten. SÆRLIGT FOR BESTEMTE GADER, HERUNDER GÅGADERNE: Vareudstilling er kun tilladt i mellemzonen. Vareudstilling må maksimum være 1,6 meter høj Vareudstilling må kun være opstillet i butikkens åbningstid Er der erhvervsdrivende i flere etager, skal de indbyrdes træffe aftale om fordeling af arealet. Udstillingsarealet skal efterlades rengjort efter brug Hvis der ligger flere butikker langs gaden, skal alle butikker så vidt muligt følge samme indretning. Det kan være svært at angive præcise retningslinjer for vareudstillingens karakter og udseende. Men som udgangspunkt skal det falde naturligt ind i gademiljøet. Svendborg Kommune forbeholder sig derfor ret til at forbyde bestemte vareudstillinger, såfremt det vurderes ikke at være foreneligt med det naturlige gademiljø og en sikker færdsel. Det må man ikke. Ved vareudstilling er der kun tale om udstilling og ikke salg og kun af varer fra den pågældende butik. Endvidere må der ikke opstilles en bemandet / ikke bemandet informationsstander f. eks. med brochurer, informationsmateriale om salg af et produkt. Det skal foregå inde i butikken. Vareudstilling må ikke blokere for fodgængeres mulighed for at krydse gaden. Vareudstilling må ikke blokere for porte, passager og indgange Kommunalt gadeinventar som bænke, skilte og beplantning må ikke anvendes i forbindelse med vareudstilling ej heller til fastgørelse af udstillede varer. Udstillingsgenstande og klapskilte må ikke skærme for offentlig skiltning og trafikregulerende foranstaltninger Der må ikke anvendes levende lys, fakler o.lign. som kan udgøre en fare for færdslen Udstillingsarealet må ikke tildækkes med gulvtæppe, måtte el.lign.

8 Svendborg kommune forbeholder sig ret til at foretage et skøn i hver enkel ansøgning. Svendborg kommune fører jævnligt tilsyn og kan gribe ind, hvis retningslinjerne ikke bliver fulgt.

9 Ansøg / Udeservering Årlige leje af vejareal til udeservering / pris Udeservering I Svendborg kan restauranter, cafeer og andre beværtninger få tilladelse til at bruge dele af det offentlige vejareal til udeservering. Alle gader er ikke ens, hvorfor det ikke er alle steder, det er muligt at få tilladelse til udeservering. Udover tilladelse til udeservering, skal man også betale en årlig leje for brug af vejarealet. Retningslinjer Restauratøren må kun disponere over det areal, der er blevet anvist af kommunen. Serveringsarealet kan evt. kræves afgrænset med hegn eller steler i ca. 1 meters højde. Serveringsarealet skal fremstå ryddeligt og rent. Udeservering må kun være opstillet i restaurantens åbningstid og skal være fjernet og vejarealet rengjort senest kl medmindre andet er aftalt med Svendborg Kommune. Tilladte bøsninger til parasoller skal kunne dækkes med fasthængende jerndæksler, hvis overflade skal være i vejarealets niveau. Parasoller skal være ensfarvede og bør som hovedregel være i lyse, afdæmpende farver. Der må kun være anført butiksnavn/logo i maksimal højde 10 cm på parasolskørtet. Parasollen må ikke række ud over serveringsarealet. Terrassevarmere kan opstilles én pr m 2 serveringsareal. Dog bør terrassevarmere begrænses mest muligt af miljømæssige hensyn. Det kan være svært at angive præcise retningslinjer for udeserverings karakter og udseende. Men som udgangspunkt skal det falde naturligt ind i gademiljøet. Svendborg Kommune forbeholder sig derfor ret til at forbyde bestemte udeserveringer, såfremt det vurderes ikke at være foreneligt med det naturlige gademiljø og en sikker færdsel. Det må man ikke Kommunalt gadeinventar som bænke og beplantning må ikke anvendes i forbindelse med udeservering Der må ikke anvendes levende lys, fakler o.lign. som kan udgøre en fare for færdslen Serveringsarealet må ikke tildækkes med gulvtæppe, måtte el.lign. medmindre andet er aftalt Svendborg kommune forbeholder sig ret til at foretage et skøn i hver enkel ansøgning. Svendborg kommune fører jævnligt tilsyn og kan gribe ind, hvis retningslinjerne ikke bliver fulgt.

10 Ansøg / stadeplads Kort over stadepladser Stadeplads / pris Stadepladser Svendborg kommunen udlejer stadepladser på Torvet og Ramsherred i Svendborg By. Retningslinjer Stadepladser kan lejes enkeltvis eller som op til 4 sammenhængende pladser. Der må sælges varer, som er forarbejdet produkter, frembragt ved landbrug, skovbrug, gartneri og fiskeri samt husflidsprodukter. Tilladelsen er personlig og kan ikke overdrages til anden person/virksomhed. Der gives tilladelse til 3 mdr., 6 mdr. eller 1 år, samt for enkelte dage. Salg fra mindre biler, trailere og særlige salgsvogne (max kg totalvægt) kan tillades i begrænset omfang. Stadeplads-lejeren er ansvarlig for rengøring under og efter torvehandelen. Stadepladserne skal være fjernet en halv time efter torvehandelens lukketid. Under torvehandelen skal stadeplads-lejeren altid kunne fremvise tilladelsen på forlangende af Svendborg Kommune. Det må man ikke Stadeplads-lejere må ikke udeblive fra torvehandelen gentagende gange. BEMÆRK Efter en skriftlig advarsel kan tilladelsen til stadepladsen inddrages af kommune uden refusion af forudbetalt stadepladsleje. Stadeplads nr. 10 er forbeholdt til anvendelse ved arrangementer i byen, foreningers handel ved højtider o. lign. Stadeplads nr. 23, 24 og 25 er reserveret til brug for handel med ost. Stadeplads nr. 5, 6, 21 og 22 er reserveret til brug for handel med fisk. Svendborg kommune forbeholder sig ret til at foretage et skøn i hver enkel ansøgning. Tildeling af stadepladser sker efter en prioritering, hvor ansøgning til 1-årig stadeplads har fortrinsret. Såfremt der afholdes særlige arrangementer i byen, der kræver brug af Torvet eller Ramsherred, forpligte Svendborg Kommune sig til at anvise eventuelt anden stadeplads i byen. Der vil ikke kunne kræves refusion for ovenstående. Torvehandel er åben i tidsrummet: Lørdage kl til Onsdag kl til Kommunen gør opmærksom på, at parkering ikke er tilladt på torvet, når torvehandelen er åben.

11 Brug af vejarealet i øvrigt Det er ikke muligt for kommunen at lave en total liste over, hvilke aktiviteter eller arrangementer der kræver kommunens tilladelse, såfremt du ønsker at benytte offentlig veje og private fællesveje. Hvis du ønsker at benytte vejarealet og ikke kan finde svar på kommunens øvrige hjemmesider - så kontakt Borgerservice. Normalt gives der også tilladelse til velgørende organisationer, spejdere, sportsforeninger m.m. til gadesalg o. lign. Som eksempel kan nævnes spejdernes salg af juletræer og kørsel med tivolitoget.

12 Renholdelse Offentlige veje og stier Fortov Alle grundejere har pligt til at holde fortovet ud for deres ejendom rent også selvom vejen er offentlig. Fortov, rendesten skal holdes fri for ukrudt, løv og andet affald. Rendestensriste skal også renses, så vandet frit kan løbe ned i kloaksystemet. Ved snefald skal grundejeren sørge for at rydde for sne og is, så fortovet er sikkert at færdes på. Grundejeren er erstatningsansvarlig ved ulykker forårsaget af sne og is på fortovet. Kørebanen Svendborg Kommune renholder og rydder sne på selve kørebanen på offentlige vej. Særlige regler for gågaderne Gågadernes mellem- og gangzone renholdes og ryddes for sne og is af de erhvervsdrivende, hvis ejendom grænser ud til gågaden. Gågadernes kørezone renholdes og ryddes for sne og is af Svendborg Kommune Private fælleveje og stier. Grundejere skal selv renholde og rydde sne og is på fortov og kørebane ud for deres ejendom på en privat fællesvej eller sti. Mange steder har man enten en grundejerforening eller et vejlaug, hvor grundejerne i fællesskab varetager renholdelse af hele vejen eller stien.

13 Vedligeholdelse Offentlige veje og stier Svendborg Kommune vedligeholder alle offentlige veje og stier. Der kan være tale om alt fra udskiftning af knækkede fliser, lapning af huller i vejen til istandsættelse med helt nyt fortov eller asfaltlag. Hvis du ser huller i vejen, en flise som vipper, et ødelagt skilt el.lign. så kan du anmelde det her Private fælleveje og sti En privat fællesvej er en vej, der er færdselsareal for en anden ejendom, end den ejendom, som vejen er beliggende på (når ejendommene ikke har samme ejer). Dvs. at en privat fællesvej benyttes af flere ejendomme. Der er forskel på reglerne om vedligeholdelse i byområder og på landet. Har man vejret til en privat fællesvej i byområde, er man forpligtet til at deltage i vedligeholdelse af vejen. På landet er det kun de vejberettigede, som bruger vejen. I byområder er grundejeren forpligtet til at vedligeholde fra fortov og til kørebanens vejmidte ud for ens ejendom. Hvis ejendommen ikke har nogen genbo, skal grundejeren vedligeholde hele fortovet og kørebanen ud for sin ejendom. Mange steder har man en grundejerforening eller et vejlaug, hvor grundejerne i fællesskab varetager vedligeholdelsen af hele vejen eller stien. På landet er grundejeren forpligtet til at vedligeholde hele vejen i fællesskab med vejens andre vejberettigede, som også gør brug af vejen. Lov om privat fællesvej kræver, at vejen skal være i god og forsvarlig stand i forhold til færdslens art og omfang, herunder holde vejen forsynet med forsvarligt afløb. Grundejeren skal være særlig opmærksom på forhold, som kan udgøre en fare for bilister, cyklister og fodgængere: Huller i kørebanen Fliser og kantsten som ligger meget ujævnt eller vipper. Løse afløbsriste Hvis en grundejer ikke mener, at vejen er i god og forsvarlig stand og ikke kan blive enig med de andre vejberettigede grundejere om istandsættelse af vejen, kan grundejeren kontaktet kommunen.

14 Vejens status/kortinfo Vejens status Svendborg Kommune har et vejregisteret, som indeholder oplysninger om, hvilken status en vej har. Vejens status har stor betydning for, hvem der eksempelvis skal ren- og vedligeholde vejen og hvem der bestemmer, hvad vejen må bruges til. Statsveje (Faaborgvej (Rute 44) Svendborgmotorvejen og Sundbrovejen) Administreres, ren- og vedligeholdes af Vejdirektoratet. ( Offentlige veje og stier Administreres, ren- og vedligeholdes af Svendborg Kommune (jf. vejloven). Fortov renholdes af ejerne af de tilgrænsende ejendomme. Havnens veje, pladser og parkeringsarealer administreres af Svendborg Havn (se kort). Private fællesveje og stier Administreres af Svendborg Kommune (jf. vejloven og lov om private fælleveje). Ren- og vedligeholdes i byområder af ejerne af de tilgrænsende ejendomme - på landet af vejens brugere.

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade Januar 2015 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Juni 2014 Side 1 af 13 Side 2 af 13 Forord De offentlige vejarealer skal bruges til færdsel, men vejarealerne kan også indgå i bymiljøet

Læs mere

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STEVNS KOMMUNE Forslag til REGULATIV FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STORE-HEDDINGE BYCENTER 1997 REGULATIV FOR RÅDEN OVER OFFENTLIG VEJAREAL I STORE-HEDDINGE BYCENTER INDHOLD 1. Administrative bestemmelser...

Læs mere

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE Side 2 Gågaderegulativ for Skive er udarbejdet af Skive Kommune, Teknisk Forvaltning i samarbejde med COWI A/S Januar 2007 Fælles spilleregler

Læs mere

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune Regulativ for benyttelse af gadeareal i Hjemmel for bestemmelserne i dette regulativ findes i Lov om offentlige veje 102, og i Lov om private fællesveje 66. Regulativet omfatter offentligt tilgængelige

Læs mere

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Indholdsfortegnelse Forord...2 Del 1 Almindelige bestemmelser for brug af gadearealerne...3 Træer, kunst og byinventar...3 Færdselsforhold...3

Læs mere

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM Med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 671 af 19. august 1999 om offentlige veje, 102,, nr. 1, fastsætter Hørsholm Kommune i samråd med politimesteren

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte 1 Indledning Randers Byråd har med det nye regulativ for Randers bymidte, ønsket at få tilvejebragt et tidssvarende regelsæt. Det nye regulativ

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Omhandler: Vareudstillinger Renholdelse Skiltning Plakater, ophængning Udeservering fra erhvervsvirksomhed Udstillingsmulighed på

Læs mere

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte 1.udgave, Plan oktober 2014 1 2 Dok. nr. 727-2014-117770 Indhold Regulativet... 4 Fælles bestemmelser... 6 Administration og ansøgning om tilladelse...

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Vedtagelse og ikrafttræden 3 3. Revision af regulativ 3 4. Områdebegrænsning 3 5. Administration

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade December 2013 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Gaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige

Læs mere

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune.

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune. MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 13. maj 2013 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: byggesag@balk.dk Kontakt: Majbritt Marfelt Sagsnr: 2013-4906 Dok.nr:

Læs mere

Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune

Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune Sorø Kommune 2016 Forslag INDHOLD 1. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER... 4 Tilladelser... 4 Ansøgning... 5 Aflysning... 5 Ansvarsforhold... 5 Udstilling

Læs mere

Vejledning. vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune

Vejledning. vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune Vejledning vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune Indholdsfortegnelse Formål... 3 Administration... 3 Kommunale vejarealer... 4 Generelle bestemmelser... 4 Ansøgning om tilladelse... 4 Tilladelsens

Læs mere

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Formål Formålet med dette reviderede regulativ er at understøtte et godt og aktivt byliv i Birkerødbymidte gennem klare og enkle regler for, hvordan

Læs mere

Regulativ for Lyngby Torv

Regulativ for Lyngby Torv Regulativ for Lyngby Torv 5. september 2013 Side 1 Forord Regulativets formål er at sikre, at Lyngby Torv benyttes på en måde, der er i overensstemmelse med Lyngby Taarbæk Kommunes visioner og mål for

Læs mere

Ved en vejberettiget forstås i denne lov en ejer af en ejendom som nævnt i 1. pkt.

Ved en vejberettiget forstås i denne lov en ejer af en ejendom som nævnt i 1. pkt. Sætter man sig for at undersøge, hvem der ejer vejene i Grundejerforening Fogedmarkens område, dvs. Lupinvej og Rosenvej, opdager man, at Grundejerforeningen ejer det meste; men at der sandelig også er

Læs mere

Gågaderegulativ for Viborg Kommune

Gågaderegulativ for Viborg Kommune Gågaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige veje" fastsætter Viborg Kommune som vejmyndighed efter samråd med Midt- og Vestjyllands Politi følgende regler for

Læs mere

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv.

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv. Regulativ for benyttelse af s arealer mv. Generelle bestemmelser Dette regulativ gælder for brug af offentlige arealer - veje, pladser, torve, skove, grønne områder mv. i til offentlige arrangementer,

Læs mere

Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune Offentlige arealer i dette regulativ er veje, fortove, torvepladser og lignende som ejes af Vesthimmerlands Kommune. Dette regulativ

Læs mere

Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde.

Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde. Regulativ for Ulrikkenborg Plads 2015 1 Forord Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på fortovet skal være uhindret passage for

Læs mere

Regulativ for Råden over vejareal og offentlige pladser i Frederiksberg Kommune

Regulativ for Råden over vejareal og offentlige pladser i Frederiksberg Kommune Regulativ for Råden over vejareal og offentlige pladser i Frederiksberg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1 - Indledning 1. Formål 2. Retningslinjernes vedtagelse og ikrafttræden Kapitel 2 - Generelle

Læs mere

BY OG MILJØ. Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST

BY OG MILJØ. Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST BY OG MILJØ Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST Indholdsfortegnelse Nordsjællands bedste handelsby Kapitel 1 Regulativets Formål 1 Kapitel 2 Færdsel i gågaderne 2 Kapitel 3

Læs mere

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune.

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Indledning Anvendelsen af vej- og fortovsarealerne i kommunen skal først og fremmest sikre gode og sikre færdselsforhold, dog er det ofte

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Skilte og vareudstillingsregulativ

Skilte og vareudstillingsregulativ Skilte og vareudstillingsregulativ Januar 2018 Rev. 12.9.2018 Skilte og Vareudstillingsregulativet Køge Kommune I henhold til 80 stk.1+3, lov om offentlige veje fastsættes hermed forskrifter for råden

Læs mere

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Indhold: Kapitel 1 Indledning 1.1 Formål 1.2 Regulativets vedtagelse og ikrafttræden Kapitel 2 Generelle bestemmelser 2.1 Ansøgning

Læs mere

18. juli 2012, lov nr. 169 af 26. februar 2014 om ændring af færdselsloven og lov om offentlige veje og lov nr. 552 af 2. juni 2014.

18. juli 2012, lov nr. 169 af 26. februar 2014 om ændring af færdselsloven og lov om offentlige veje og lov nr. 552 af 2. juni 2014. Dato 30. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15375-5 Side 1/6 Afgørelse klage over påbud om beskæring Lyøvej 9 Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger - Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres,

Læs mere

Gågaderegulativ Viborg

Gågaderegulativ Viborg Gågaderegulativ Viborg 1. Generelle forhold Formål og anvendelsesområde Formålet med dette gågaderegulativ for Viborg er at skabe de formelle rammer for, at gågaden m.v. både kan bruges til trafikale formål

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Nyborg Kommune

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Nyborg Kommune REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Nyborg Kommune Udarbejdet af Nyborg Kommune, Teknik- og Miljøafdelingen, Vej og trafikgruppen, Nørrevoldgade 9 5800 Nyborg

Læs mere

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 1 - VINTER REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 2-19. juni 2007 VINTERUDVALGET FORORD Som følge af kommunalreformen har Vinterudvalget

Læs mere

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon:

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: Nyttige adresser Frederiksværk Kommune Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: 47 77 10 22 Åbningstid: Man - ons 9.30-15.00 Torsdag 9.30-18.00 Fredag 9.30-13.00 Telefontid: Man - ons 8.00-15.00 Torsdag 8.00-18.00

Læs mere

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE 3 Fælles spilleregler er nødvendige! Dette regulativ for brug af gågadearealet er vedtaget på mødet i Teknik og Forsyningsudvalget den 03.08.09. Udarbejdelsen

Læs mere

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning Gader & Pladser Til glæde for alle Vejledning Spilleregler 3 Gadeindretning og trafik 5 Udstilling 6 Fortovsrestaurenter 8 Facadeudstyr 9 Arrangementer 10 Rene gader og pladser 12 Der skal altid søges

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem

vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem byen. Læs mere om Teknik- og Miljøforvaltningens opgaver og

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres, og

Læs mere

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Guldborgsund Kommune Administrative bestemmelser: Gyldighedsområde: Regulativet gælder for gågader og alle fortovsarealer i bymidten. Byrådets

Læs mere

Vejledning til vejloven

Vejledning til vejloven Vejledning til vejloven Beplantning, tankanlæg, betaling for parkering, vejskilte, hegn mod vej December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

Læs mere

Snerydning bekæmpelse af glat føre og rengøring af veje m. m.

Snerydning bekæmpelse af glat føre og rengøring af veje m. m. Teknik & Miljø R E G U L A T I V Snerydning bekæmpelse af glat føre og rengøring af veje m. m. (Lov 714 af 11. september 1997) Teknik & Miljø Regulativ for snerydning, glatførebekæmpelse og rengøring af

Læs mere

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Fortovsarealet bruges ofte til andet end almindelig færdsel, fx til opsætning af skilte og udstillingsvare. I henhold til Vejloven er det generelt kommunen

Læs mere

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen Vedtægt for benyttelse af stadepladser Torvet og Markedspladsen 21. juni 2018 2 TORVEHANDELSOMRÅDET Torvehandelsområderne Torvet og Markedspladsen ligger i Ringsted bymidte og er markeret med grøntoning

Læs mere

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde CVR-NR. 18 41 18 30 BANK 3543 3534028210 DATO 2008.11.24 SAG NR. 9149 REF. FHH Vedr. etablering af

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade september 2013 Forord Regulativet skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Kapitel 9. Friluftsreklamer

Kapitel 9. Friluftsreklamer Kapitel 9. Friluftsreklamer 9.1. Indledning 9.2. Virksomhedsreklamer, trafikpropaganda m.v., samt mindre oplysningsskilte 9.3. Reklamer på idrætsanlæg 9.4. Ikrafttrædelse 9. l. Indledning Den hidtidige

Læs mere

Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer 1. Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer i Holstebro City

Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer 1. Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer i Holstebro City Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer 1 Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer i Holstebro City HOLSTEBRO KOMMUNE 2016 Regulativ for benyttelse af offentlige vejarealer 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. marts 2013 12/13620 AFGØRELSE OM PARKERINGSFORBUD Du har ved brev af 20. november 2012 klaget til Vejdirektoratet over Kommunens afgørelse af 10. marts 2011,

Læs mere

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 3 2.4

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 4 2.4

Læs mere

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv.

Regulativ. for benyttelse af Ikast-Brande Kommunes arealer mv. Regulativ for benyttelse af s arealer mv. Juni 2016 Generelle bestemmelser Dette regulativ gælder for brug af offentlige arealer (veje, pladser, torve, skove, grønne områder mv.) i til arrangementer, eller

Læs mere

LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune

LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune På baggrund af henvendelser fra nogle medlems foreninger, besluttede forretningsudvalget at emnet Vore veje skulle være indledning til delegeretmødet i Landliggersammenslutningen

Læs mere

NOTAT Forslag til lejeaftale om sæsonplads

NOTAT Forslag til lejeaftale om sæsonplads Campingpladsen: udlejer herved sæsonplads nr. til navn: adresse: postnr. og by: tlf.nr.: med følgende hjemmeboende børn under 18 år Børn over 18 år er ikke omfattet af lejeaftalen. Aftalen er indgået for

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

Nye regler om råden over offentlige vejarealer. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015

Nye regler om råden over offentlige vejarealer. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 Nye regler om råden over offentlige vejarealer Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 2 (Delvis) nye regler om råden over offentligt vejareal 80 i lov om offentlige veje mv.

Læs mere

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering Når en virksomhed ønsker at bruge en del af det offentlige vej- og fortovsareal til udstillinger, restauranter eller lignende, skal der søges om tilladelse hertil ved Vejvirksomheden. Vejvirksomheden kontakter

Læs mere

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade Tillæg nr. 1 til Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 1. udgave Sivegadestrækningen fra Torvet til Polititorvet samt den sydlige del af Aabygade gågade sivegade Polititorvet Odder Kommune 2006 Teknisk

Læs mere

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Odder Kommune 2004 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80667 Dette regulativ omhandler i første

Læs mere

Tillykke med. grundkøbet. - og lidt om ret og pligt

Tillykke med. grundkøbet. - og lidt om ret og pligt Tillykke med grundkøbet - og lidt om ret og pligt Først og fremmest tillykke med din nye byggegrund. Da du nu har taget én af livets store beslutninger, håber vi, at du får opfyldt dine drømme om både

Læs mere

Virksomhedsskilte i by-, bolig- og sommerhusområder

Virksomhedsskilte i by-, bolig- og sommerhusområder Virksomhedsskilte i by-, bolig- og sommerhusområder Når du søger om virksomhedsskiltning i by- og sommerhusområde undersøger kommunen (Afd. Byg & Miljø) følgende trin, som kan indeholde beskrivelse af

Læs mere

Regulativ for offentlige arealer og pladser

Regulativ for offentlige arealer og pladser Marts 2015 Regulativ for offentlige arealer og pladser Definition af vejareal Vejarealer er veje, fortove, cykelstier, cykelbaner, rabatter, pladser og torve, der er åbne for almindelig færdsel, og som

Læs mere

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 1. Indledning side 3 2. Vintertjeneste for offentlige veje og stier side 4 2.1. Aalborg Kommunes forpligtigelser ved vintervedligeholdelse

Læs mere

Boligforeningen Grønnevangen Solsikkehaven HAVE OG ORDENSREGLEMENT

Boligforeningen Grønnevangen Solsikkehaven HAVE OG ORDENSREGLEMENT Boligforeningen Grønnevangen Solsikkehaven HAVE OG ORDENSREGLEMENT 2013 Indhold: Generelt.. 3 Hæk. 3 Græs. 4 Træer 4 Terrasser 4 Facader 5 Redskaber, værktøjer og færdsel.. 5 Haveaffald og andet affald...

Læs mere

Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal

Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal 0 Indholdsfortegnelse Generelt Side 2 Lovhjemmel til ophængning af valgplakater... Side 3 Hvor må valgplakater ophænges.... Side

Læs mere

Gaderegulativ for Rudkøbing by

Gaderegulativ for Rudkøbing by Gaderegulativ for Rudkøbing by Rammer for vareudstilling og varehandel på gadearealer i Rudkøbing by 1. Kørebanen - må ikke benyttes til: Udstilling af varer Placering af reklameskilte og parasoller Opstilling

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 2 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6

Læs mere

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Sagsfremstilling Der har i flere år været en diskussion omkring mobile salgsenheder og deres berettigelse i Blåvand. Denne diskussion tog til i omfang i 2013.

Læs mere

Københavns Kommune træffer den 14. august afgørelse om afslag på jeres ansøgning af 19. juni 2015.

Københavns Kommune træffer den 14. august afgørelse om afslag på jeres ansøgning af 19. juni 2015. Dato 25. februar 2016 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/13242-14 Side 1/7 Vejdirektoratets afgørelse på jeres klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning

Læs mere

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM Byen er til for at blive brugt INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 TORVEHANDEL Varer og lovgivning Stadepladser Torvedage og tidspunkter Betaling El og vand m.v.

Læs mere

Retningslinjer for mobilt gadesalg

Retningslinjer for mobilt gadesalg Retningslinjer for mobilt gadesalg April 2016 Godkendt af Miljø- og Teknikudvalget Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Varer 3. Placering 4. Betaling 5. Varighed 6. Fremtoning og renholdelse 7. Ophør og

Læs mere

Forslag l nye ordensreglementer i Rødovre Kommune

Forslag l nye ordensreglementer i Rødovre Kommune Juni 2015 RØDOVRE KOMMUNE - Teknisk Forvaltning Forslag l nye ordensreglementer i Rødovre Kommune Visualisering, Stadionparken Indhold Baggrund for forslaget 3 Forslaget 5 Rødovre Rådhus 6 Schweidalsparken

Læs mere

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Oktober 2013 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum

Læs mere

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007 Side 1 af 5 Tillæg til vedligeholdelsesreglement Model A Råderetsregler samt ordens- og vedligeholdelsesregler for udendørsarealer for afdeling 766, Humlekærgård i Køge NB.: Godkendt på afdelingsmøde den

Læs mere

strøgmanual For strøggaderne i Indre København

strøgmanual For strøggaderne i Indre København strøgmanual For strøggaderne i Indre København 3. udgave, 1. oplag 2014 Københavns Kommune 2014 Redaktør Jens Barslund, byliv@tmf.kk.dk Foto Ursula Bach og Colourbox Layout TMF Grafisk Design Tryk GSB

Læs mere

Der må kun sælges dagligvarer. Herved forstås varer som forsvinder ved forbrug (fx mad- og drikkevarer).

Der må kun sælges dagligvarer. Herved forstås varer som forsvinder ved forbrug (fx mad- og drikkevarer). Generelt I Faaborg-Midtfyn Kommune gives der tilladelse til mobile salgsenheder, der dækker over en mindre vogn, fx en ladcykel, kaffeknallert, Christiania Cykel og lign. på 2,5 m 2. Der må kun sælges

Læs mere

DEKLARATION. a) De til enhver tid værende ejere af arealer inden for deklarationsområdet skal være medlemmer af Grundejerforeningen Fyrrelunden.

DEKLARATION. a) De til enhver tid værende ejere af arealer inden for deklarationsområdet skal være medlemmer af Grundejerforeningen Fyrrelunden. (Forslag til generalforsamlingen den 28. maj 2006) DEKLARATION Undertegnede Grundejerforeningen Fyrrelunden,som repræsentant for ejerne af grunde udstykket fra matr. nr. 1cp og 1cq Tollerup by, Melby sogn,

Læs mere

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6 3.2

Læs mere

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN GÅGADE REGULATIV Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

HAVEREGULATIV. Generelt for haverne

HAVEREGULATIV. Generelt for haverne Afdeling Langhusene HAVEREGULATIV Haveregulativet er et supplement til afdelingens gældende vedligeholdelsesreglement, råderetsreglement og husorden. Generelt for haverne Ændringer omfattet at dette regulativ

Læs mere

Vilkår for udendørsservering

Vilkår for udendørsservering - Vilkår for udendørsservering Kopi af tilladelse og evt. tegning skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Åbningstider - Du må opstille inventar såsom borde, stole, parasoller og godkendte

Læs mere

HILLERØD Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008

HILLERØD Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008 HILLERØD KOMMUNE Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Regler for færdsel og handel... 3 Orienteringskort... 4 Kapitel 2 Gadernes indretning... 5 Kapitel 3 Færdsel

Læs mere

Vejledning for salg af konsumfyrværkeri fra anmeldelsespligtig butik.

Vejledning for salg af konsumfyrværkeri fra anmeldelsespligtig butik. Vejledning for salg af konsumfyrværkeri fra anmeldelsespligtig butik. Københavns Brandvæsen Forebyggelse og Indsats Bag Rådhuset 3 1550 København V Tlf.: 33 66 33 66 www.brand.kk.dk Juli 2014 Denne vejledning

Læs mere

Afgørelse på klage over Odense Kommunes afgørelse om belysning på den private fællesvej Goldschmidtsvænget 3-21

Afgørelse på klage over Odense Kommunes afgørelse om belysning på den private fællesvej Goldschmidtsvænget 3-21 Dato 20. november 2014 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/13568-9 Side 1/5 Afgørelse på klage over Odense Kommunes afgørelse om belysning på den private fællesvej

Læs mere

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Odder Kommune August 2005 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80873 Dette regulativ omhandler i første udgave centrum

Læs mere

Vilkår for mobilt gadesalg

Vilkår for mobilt gadesalg Vilkår for mobilt gadesalg Halsnæs Kommune Marts 2017 Vilkår for mobilt gadesalg Der skelnes mellem: En lille mobilvogn under 2,5 m² - f.eks. ladcykel, kaffeknallert En større mobilvogn over 2,5 m² - f.eks.

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere Udgave 1.3 21. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Grundejerens pligter kommuneveje og offentlige

Læs mere

Aarhus Brandvæsen 2014. Vejledning om Anlæg af arealer til redning og slukning

Aarhus Brandvæsen 2014. Vejledning om Anlæg af arealer til redning og slukning Aarhus Brandvæsen 2014 Vejledning om Anlæg af arealer til redning og slukning 1. Formål Denne vejledning er grundlag for administration af bygningsreglementernes bestemmelser om en bebyggelses arealer

Læs mere

for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade.

for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade. l Lokalplan nr. 188 for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade. Redegørelse for lokalplanen: Kort fortalt kan

Læs mere

Grundejerforeningen Fredensborg Søpark. Ordensregler. Retningslinjer for fællesskabet

Grundejerforeningen Fredensborg Søpark. Ordensregler. Retningslinjer for fællesskabet Grundejerforeningen Fredensborg Søpark Ordensregler Retningslinjer for fællesskabet 2014 Forord Nedenstående retningslinjer er udarbejdet på baggrund af mere eller mindre uskrevne regler, som stort set

Læs mere

REGULATIV FOR TORVET.

REGULATIV FOR TORVET. REGULATIV FOR TORVET. INDLEDNING. Regulativet danner grundlag for Nykøbing Sjælland Handel & Erhvervs administration af Torvet. Det er udarbejdet på grundlag af 14, stk. 2 i næringsloven og 102, stk. 1

Læs mere

Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej

Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej 1 of 10 Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej Syddjurs Kommune, Udvalget for natur, teknik og miljø har bestemt, at der skal ske en harmonisering af boligveje i kommunen. Nogle boligveje har

Læs mere