HOME/LAND script (april 2011)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HOME/LAND script (april 2011)"

Transkript

1 HOME/LAND script (april 2011) Intro: 1. Scene/Ude. Et badekar hænger ned fra Skibets forstavn, middag Et par står i et badekar mens det bliver sænket ned i kæder fra et gigantisk fragtskib. Solomon, en kraftig mand, sidst i trediverne er klædt i en enkelt frakke, habit og hat. Berta, hans kone, er først i trediverne, hun er også i vinterfrakke og har en elegant hat. Hun er gravid og læner sig op ad en ramponeret kuffert. De holder hinanden i hånden og kigger ud mod horisonten, mens de bliver sænket ned. 2. Scene/Ude. Havnen på en smuk kyst / Riviera, middag Fragtskibet går ikke i havn. Da de er firet ned, skubber Solomon badekarret gennem det lave vand ind til kajen. Filmens titel Home/Land toner frem. Del 1: Landgang 1. Scene/Ude. Havnen på en smuk kyst / Riviera, middag Missende med øjnene i det stærke sollys kommer de til en køn Riviera by i Bauhaus-stil. Berta sveder. Solomon tager kærligt håret væk fra hendes ansigt. De smiler og omfavner hinanden, de er spændte og synes godt om de charmerende gader med skyggefulde balkoner og svajende palmetræer. Berta og Solomon baner sig vej ad stien der fører til check-punktet. Berta åbner sin parasol og forsøger at gå elegant i sandet, trods høje hæle og et bevægeligt tyngdepunkt. Solomon trækker badekarret hvor kufferterne ligger i. 2. Scene/Ude. Check-punkt ved stranden, middag Immigrations-kontoret er ikke andet end en skranke med en solskærm på, et glemt checkpunkt. En stor uniformeret mand sidder bag den og sover med hovedet hvilende på skranken. Der sidder en toilet-svuppert på hans hoved. Hans store krop kan næsten ikke være i skyggen fra solskærmen. En sværm af fluer cirkler om hans hoved, men han synes ikke at bemærke det. Da de nærmer sig, vågner betjenten og stirrer mistænksomt på parret 3. Scene/Ude. Check-punkt ved stranden, middag Berta ser målbevidst på Solomon. Solomon tørrer sig på panden med en klud og tager to brune pas op af frakkelommen. Betjenten tager dokumenterne, og ser mistænksomt både på papirerne og på ejerne. Og bemærker Bertas gravide mave. Han ser ikke tilfreds ud, som om de må have glemt et eller andet.. Han bøjer sig ned og roder under skranken. Så retter han sig op igen, med en svuppert i hver hånd. En til Solomon, en til Berta Han nøder dem til at tage den, med et falsk smil.

2 4. Scene/Ude. Check-punkt ved stranden, middag Solomon rækker ud efter svupperterne og giver den ene til Berta. Bag dem forsvinder fragtskibet i horisonten. De ser på hinanden og tilbage på betjenten, som opmuntrer dem med fagter. Solomon tager langsomt sin hat af, og placerer resigneret svupperten på hovedet. Den stritter lige op. Han ser på Berta. Hun morer sig over det bizarre syn, men hendes smil forsvinder hurtigt, da betjenten begynder at miste tålmodigheden. Solomon ser bedende på hende. Hun sukker stille, da hun tager sin hat af og sætter toiletsvupperten på i stedet for. 5. Scene/Ude. Check-punkt ved stranden, middag Betjenten stempler vredt deres pas med et lille svuppert-lignende stempel og rækker passene tilbage. Han gør dem opmærksom på byens matterede omgivelser. Han bøjer sig ned for at rede en snor ud. Landskabet, som nu viser sig at være et maleri, rulles op som et kæmpe projektionslærred og afslører en stor ørken bagved. Solomon og Berta stirrer chokerede på det golde landskab. Del to: Velkommen til Utopia 1. Scene/Ude: Sandklitter, eftermiddag Solomon og Berta traver af sted med deres badekar gennem de tilsyneladende endeløse sandklitter. Berta tager sine upraktiske sko af. De skubber begge (badekarret) og kommer kun langsomt fremad. Intet viser sig i horisonten udover sand og atter sand. Berta går forpustet og sammenkrøbet over sin lille mave. Til sidst hjælper Solomon hende med at kravle op i badekarret, og fortsætter med at slæbe det gennem klitterne. De bliver mere og mere indhyllet i sand. 2. Scene/Ude: Sandklitter, solnedgang Berta og Solomon fortsætter fremad gennem pøle af kviksand, indtil de sidder i sand til halsen. De stirrer tavse på hinanden og trækker vejret dybt. Sandet opsluger dem, med en våd sugelyd. Del tre: Berta og Solomon 1. Scene/Inde. Boligejendom trappe, dag Berta og Solomon arbejder sig op ad den endeløse trappe i en høj, tætbefolket boligblok. De har begge en toiletsvuppert på deres hoveder. Berta går langsomt opad, mens Solomon bag hende skubber badekarret op ad de stejle trapper. Støjen de laver får naboerne til at stirre ud gennem dørsprækkerne.

3 2. Scene/Inde. Lejligheden, dag Berta smækker en dør op. Rummet er mørkt. Hun kigger efter el- kontakten på væggen. Et skarpt lys tændes og oplyser et meget lille rum, tomt for møbler med undtagelse af et toilet og et afløb. Der er et hul i loftet og en stige fører op til en lille hems med en enkel seng. Berta går ikke ind i rummet, men bliver stående og betragter det. Så styrter hun ud på toilettet og kaster op. Solomon med badet kommer til syne bag hende, pustende og stønnende af udmattelse. Han stiller sig hen til hende og støttet og trøster hende mens hun kaster op. Han trækker ud i toilettet, som flyder over, som et lille springvand. Plop. 3. Scene/Inde. Lejligheden, dag Solomon undersøger røret i væggen. Det er kun alt for tydeligt, at installationen i væggen ikke passer sammen med deres badekar. Solomon klør sig tvivlrådigt i hovedet, Berta ser forstyrret ud. Så fortsætter hun med at udforske lejligheden og kravler op ad stigen til hemsen. 4. Scene / Inde. Hemsen, aften Den rustne springmadras knirker, når Berta og Salomon bevæger sig sammen. En stærk lysstråle trænger ind i rummet gennem dens eneste, ovale vindue. Solomon går hen for at finde ud af hvad det er. Han åbner vinduet og stikker hovedet ud. 5. Scene/Ude. Boligejendom, aften Hele byens profil ses gennem vinduet. De urban-industrielle bygninger er cylinderformede og ligner hinanden. Alle vinduerne ses som små, spredte punkter. Kilden til lysstrålen er et fjerntliggende fyrtårn med et roterende søgelys. Lysstrålen drejer hele tiden indtil den falder på Solomons bygning, og så stopper den pludselig. Lyset begynder at blinke hurtigt og en fjern sirene hyler. Solomons fremstrakte, bare hoved er spottet!!. En nabo åbner sit vindue og gestikulerer panisk til Solomon at han skal sætte svupperen på sit hoved. Solomon trækker sig tilbage i lejligheden og viser sig straks efter med svupperten på hovedet. Lysstrålen holder op med at blinke og går tilbage til at cirkle rundt. Solomons trækker sit hoved ind igen og vinduet lukkes. Del fire: Det indre 1. Scene/Inde. Lejligheden, morgen Berta og Solomon placerer sig i hver sin ende af deres mærkværdige nye hjem. Selvom der ikke er andet at sove i end en alkove er de produktive og de får en aktiv start på deres nye liv. Da Berta åbner deres kuffert afsløres en symaskine. Hun begynder at arbejde med et stykke stof afmærker, klipper og syr medens Solomon arbejder nedenunder. Han prøver på forskellige måder at forbinde badet til den ejendommeligt udseende vandinstallation, der rager frem fra væggen.

4 Men Solomon er helt slået ud. Udsigterne for hans forsøg ser ikke lovende ud. Han bander sagte, svedende i sit undertøj. Både Solomon og den bypass, som han har lavet er en fiasko, og de ser begge helt forkerte ud. Berta ser også lidt fjollet ud. Men i modsætning til Solomon vugger hun ned ad trappestigen for at vise sin succes, nemlig et lille mislykket stykke babytøj. 2. Scene/Inde. Badeværelset, aften Berta ligger i det tomme badekar og stirrer på bruserhovedet over hende. Der kommer ikke noget vand fra den. Solomon ligger udstrakt på det våde betongulv og prøver at lede vandet hen mod Berta, i et forgæves forsøg på at tilfredsstille hende. Berta finder det ikke spor morsomt. 3. Scene/Inde. Badeværelset, eftermiddag Solomon og Berta sidder på gulvet som ved et improviseret spisebord. De deler en tepose og spiser pickled fisk. Deres vasketøj hænger over hovedet. De nyder et øjebliks samvær i et forsøg på at være sig selv, men Solomon er åbenbart nervøs og Berta åbenlyst skuffet. 4. Scene/Inde. Hemsen, nat Berta arbejder ved sin symaskine, mens Solomon ligger på sengen. Han prøver at sove, men bliver irriteret på den monotone støj, da han stirrer på den spindende sytråd. 5. Scene/Inde. Badeværelset, dag Solomon står overfor et vældigt blikkerslagerproblem, mens den den klaprende lyd af bertas symaskine gør ham gal. Han holder en stor hammer med begge hænder og han prøver at løsne stativet. Han slår på det. Hårdt. Pludseligt slår han hele stativet af og efterlader et gabende hul I muren. Solomon bliver forskrækket af en banken fra den anden side af muren. Han kigger gennem hullet og ser først ind i et rum og derefter ser han naboen! Solomon trækker sig forbavset væk fra hullet. En hånd rækkes venligt frem gennem hullet. Solomon tager den forsigtigt. Han drejer sig pludseligt væk, da han hører Berta nærme sig. Hun står i døren. Solomon prøver at skjule det roderi, han har lavet i muren. Hun går ud af døren og smækker den bag sig, da hun forlader lejligheden. Solomon vender tilbage til sit blikkenslagerarbejde. Pludseligt får han et drilsk udtryk i ansigtet. Han har fået en ide og klatrer op til soveværelset og lader fingrene løbe hen over symaskinen. 6. Scene/Inde. Badeværelset, aften Berta kravler besværligt op ad trappen; hun åbner døren til lejligheden, men standser. Hun ser forbavset ud. Solomon viser sig selv frem, nøgen, mens hans demonstrerer viser sin nye opfindelse: Berta s symaskine er sat fast på væggen. Han har udviklet en anordning, der virker. Han drejer på symaskinens håndsving. Man hører en gurglende lyd fra rørene og vandet strømmer overvældende ud af brusehovedet. Berta ryster mistroisk på hovedet da hun forsøger at vurdere situationen. Symaskinen var hendes middel til at sikre dem begge, men nu har de ikke noget! Hun stamper i gulvet og taber den lille fisk, som det er lykkedes hende at skaffe til middag; den falder på gulvet.

5 7. Scene/Inde. Hemsen, aften Berta sidder på sengen; hun holder hovedet i hænderne. Lyskeglen fra søgelyset generer hende. Hun ser vredt hen mod vinduet. Berta råber ud af vinduet. Truer med den knyttede hånd samtidig med, at hun bander. Alarmklokken lyder og Solomon trækker hende tilbage. Hun banker ham vredt på brystet, og de tumler klodset rundt i det lille værelse i et skænderi. Da skænderiet er overstate har de et øjeblik af forsoning. Solomon ligger med hovedet på Berta s mave. Hun stryger ham over ansigtet. Tiden går, akkompagneret af lyden af en fjern hjertebanken. Maven vokser hastigt i bump; den tredje gang bliver lyden af hjertebanken til en høj banken på døren Solomon skynder sig ned for at åbne. Del fem: Inspektion 1. Scene/Inde. Lejligheden, nat Et besøg fra myndighederne: Fire mænd vælter ind i det lille rum. En særligt stor mand og tre andre, alle klædte i lægekitler. De bærer alle små svupperter på deres hoved. Solomon prøver at gøre modstand, men den store fyr vrider armen bag ryggen på ham og tvinger ham til at stå stille, mens de andre snuser omkring og undersøger rummet. Så klatrer de én efter én op ad stigen til hemsen. Solomon gør sit bedste for at rive sig løs, men vagten er for stærk. Han ser på, mens de tre mænd forsvinder ovenpå. 2. Scene/Inde, Hemsen, nat Berta bliver fanget bagfra. Èn mand går bag ved sengen og holder hende fast, mens de to andre udfører en teatralsk undersøgelse af hende. Èn tager et målebånd og måler Bertas gravide mave. Den anden bruger et gammeldags hørerør og lytter til babyen i maven. Berta er alt for forfærdet til at gøre modstand. Da undersøgelsen er slut får Berta et stykke papir med et trykt nummer, hendes termin, klistret på sin mave. Mændene hilser og går ned ad trappen. 3. Scene/Inde, Lejligheden, nat Lægerne går ud af døren. Den store fyr slipper Solomon fri og vender sig for at gå ud. Men lige før han går, kommer han tilbage, tager svupperten, der ligger på gulvet, og sætter den på Solomons hoved. Så giver han ham et venligt klap på skulderen og forlader rummet. Solomon er rystet, står stille, lammet og ude af stand til at gå op og hjælpe den krænkede og hulkende Berta. Han ser op på loftet, men i stedet for at kravle op, går han mod badekarret tager sit første rigtige brusebad. 4. Scene/Inde, hemsen, nat. Berta ligger sammenkrøbet på sengen, vågen og rystet over det der er sket og over Solomon s forræderi. Hun vender ryggen til Solomon, han sidder på sengen og ser den anden vej. Da han lægger sig ned ved siden af, rører de ikke hinanden. 5. Scene/Inde, badeværelse, nat.

6 Mens Berta og Solomon sover ovenpå, kommer der en hvinende lyd op gennem rørene. Solomons improviserede rørføring ryster. Presset vokser langsomt, og hele systemet brister. Vandet oversvømmer lejligheden og hvirvler omkring. En kraftig sugelyd høres, og hele værelset bliver suget ned i afløbet Del seks: Colosseum 1. Scene/Inde. Afløbsrørene, ukendt tidspunkt Grebet af strømmen kan Berta, knapt nok holde på svupperten, som sidder fast på badekarret. Et blændende lys for enden af tunnelen kommer hurtigt nærmere. 2. Scene/inde. Cellen under arenaen, dag Badekarret smadrer mod en jernbarriere, standses og tipper over. Vandet fortsætter med at flyde, og vandstanden falder. Forslået og våd bruger Berta sin svuppert til at klatre op på det kæntrede badekar. Det rustne jern hviner, og portene åbnes op. Badekaret bliver slynget rundt af det strømmende vand ind imod midten af arenaen, hvor det fortsætter med at dreje langsomt rundt. 3. Scene/Ude. Colosseum, dag Berta finder sig selv i et vældigt Colosseum. Titusinder af mennesker fylder tilskuerpladserne. Bunden af arenaen er spildevandsbassinet. Der lyder en trompet. Et enormt råb stiger fra tribunerne. Alle mennesker bærer toilet svupperter på hovedet og skriger som gale. Råbene bliver enstonige og alle vender på samme tid deres tommelfingre nedad. Masserne: pompa, pompa, pompa, pompa En port åbnes op på den modsatte side af Colosseum. Solomon, som ser rystet og forvildet ud som Berta, holder sin toilet-svuppert tæt til brystet. Han står oven på et toiletsæde. Akkompagneret af massernes råben flyder de begge ind mod midten af arenaen. Presset stiger. De to stirrer hjertegribende på hinanden. Det er klart, at tilskuerne ønsker at se blod. Berta svinger sin svuppert med retning mod Solomon. Han springer tilbage. Hendes svuppert strækkes nu ud til forsvar. Den komiske kamp eskalerer, mens han trækker sig tilbage. Mængden gisper. Berta har Solomon i et hoved(falds)greb, parat til at stikke svupperten i hans ansigt. Blændet skubber Solomon sin svuppert ind mellem Bertas ben, han trækker hårdt til og trækker babyen ud! Babyen skriger, da den dingler i luften med svupperten på sit hoved, og med navlestrengen svingende frem og tilbage. Mængden bliver tavs.

7 Del syv: Point of departure 1. Scene/Inde Hemsen, aften Solomon holder en nyfødt baby i sine arme. Han nynner blidt til barnet, mens Berta pakker kufferten, der ligger åben på sengen. Rummet er mørkt, bortset fra søgelyset, der svinger monotont og fylder rummet med lys. Solomon bevæger sig med ryggen til vinduet og blokerer det med sin krop. Rummet er mørkt nu. 2. Scene/Inde. Boligejendom, trappen, nat En dør åbnes stille. Berta sniger sig ud af lejligheden mens hun holder den lille baby. Hun prøver at holde ham rolig, mens hun går ned af trappen. Solomon følger efter hende. med badekarret på ryggen, og prøver at være så stille som muligt. Men han laver selvfølgelig en masse støj. Lige før han når stueetagen, bliver en dør åbnet på klem. En skræmt nabo ser på Solomon. Der er et øjebliks intens øjeblik. Naboen giver tegn til at han skal vente og forsvinder ind i lejligheden. Han dukker op et sekund senere med en redningskrans, som han hænger om halsen på Solomon. Solomon smiler taknemmeligt. Naboen sniger sig tilbage og lukker døren. De forlader bygningen. 3. Scene/Ude. Byens gader, nat I ly af mørket og den tætte regn undslipper Berta, Solomon og deres lille baby mellem bygningerne. De skjuler sig for det søgende lys. Berta går forrest, mens Solomon mindre elegant følger efter med badekarret. Gemt bag badekarret dykker de ned og står ubevægelige, hver gang søgelyset kommer på tværs. Først krydser de gennem udkanten af et tæt byområde, derefter gennem et område med høje siv, der fører dem frem til molen. 4. Scene/Ude. Havnen, nat Da de når havnen, hopper Berta op i badekarret og Solomon rækker hende forsigtigt babyen. Så begynder han at skubbe dem ned mod enden af molen. Badekarret slår mod de høje bølger og falder til ro. Solomon kryber sammen og tager et hop, lander inde i badekarret, som er lige ved at tippe over. De bruger deres svupperter som årer og sejler bort. Del otte: Håb 1. Scene/Ude. Åbent hav, dag De sejler bort på et sølvglinsende hav; Berta, Solomon og den lille baby i tæt omfavnelse. Scenen udvider sig og afslører et umådeligt hav. Havet viser en masse pletter, der ligner fartøjer: toiletter, badekar fyldt med andre flygtningen. De bliver til silhuetter der flyder i horisonten, kammerater på rejse mod det ukendte. - SLUT -

Home/Land Storyboard (April 2011)

Home/Land Storyboard (April 2011) Home/Land Storyboard (April 2011) Intro: 1. Seq. 1 Sc. 01a Et par står i et badekar mens det bliver sænket ned i kæder fra et gigantisk fragtskib. 2. Seq. 1 Sc. 01b Berta kaster op ud over kanten af badekaret.

Læs mere

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred.

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred. Rio Grande Jeg sidder ved siden af min far. Vi har kørt på ladet af en lastbil hele dagen, og der stinker af sved, bræk og pis under den tykke presenning. Jeg stikker forsigtigt min hånd ud mellem ladet

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Forladt. Mathias Amsinck Kalhauge. mkalhauge@gmail.com

Forladt. Mathias Amsinck Kalhauge. mkalhauge@gmail.com Forladt By Mathias Amsinck Kalhauge mkalhauge@gmail.com INT. - ETNRÉ (GANG) - EFTERMIDDAG FADE IN: En tom gang vises. Der er ingen, men en fjern lyd af dialog nærmer sig. Dialogen bliver tydeligere, og

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Mavebøjning i kæde. Mavebøjning i makkerpar FYSIK TRÆNING FYSIK TRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Mavebøjning i kæde. Mavebøjning i makkerpar FYSIK TRÆNING FYSIK TRÆNING Nr.10256 Alder: 8-90 år - Tid: 5 min. Nr.10255 Alder: 8-90 år - Tid: 5 min. Mavebøjning i kæde Materiale Bold Mavebøjning i makkerpar At styrke de lige mavemuskler Deltagerne sætter sig skråt for hinanden.

Læs mere

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå).

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå). Motorik - aktiviteter Her er forskellige udfordrende og sjove øvelser/aktiviteter, som også kan bruges til at krydre andre aktitviteter med. f.eks. gøre dem sjovere eller sværere. De er gode og kan bruges

Læs mere

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen

Inderst Inde. Et manuskript af. 8.B, Herningsholmskolen Inderst Inde Et manuskript af 8.B, Herningsholmskolen 3. Gennemskrivning, juni 2009 1 SC. 1 FLASHBACK - MØRKT RUM Intromusik Irakiske oprørssoldater terrorisrer private hjem, Lejla er fanget i mængden,

Læs mere

EVA/IDA: cherrybombs. Tone Ottilie Frederiksen. tone

EVA/IDA: cherrybombs. Tone Ottilie Frederiksen. tone /: cherrybombs By Tone Ottilie Frederiksen tone SCENE 1. I EN HAVE. EXT. FORMIDDAG. Eva og ida sidder i en have i bare ben sammen i en havestol og hører musik i et fælles høretelefonssæt. Ida sidder halvt

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Drengen der tegnede. Frederik von der Hude. Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12

Drengen der tegnede. Frederik von der Hude. Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12 Drengen der tegnede af Frederik von der Hude Frederikhude@gmail.com tlf. 28 59 12 12 1 SC. EXT. PARK. DAG Det er en sjælden varm efterårsdag, solen skinner, luften er helt ren og de rød-gule blade dækker

Læs mere

Mek. Anna Brynskov (& Vanja Holmaa)

Mek. Anna Brynskov (& Vanja Holmaa) Mek af Anna Brynskov (& Vanja Holmaa) SCENE 1. EXT. UNDER RINGGADEBROEN, EFTERMIDDAG (17) er ude med sine to venner (16) og (18). står med en graffitidåse i hånden til højre for de to andre og sprayer

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde.

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde. Manus Luk Øjnene Op. 5th draft. Scene 1 Int. Drengeværelse - Morgen Alexander(12) sidder på sin seng med skoletaske på. Omkring i værelset står flere dinosaurfigurer, men væggene er tomme. Han må tydeligvis

Læs mere

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Fisketuren Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 INT. S BADEVÆRELSE DAY Vi ser et badekar, fyldt med vand og legetøj.

Læs mere

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne.

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Sort Hvid Spilpersoner - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Jheck' Han går sammen med Nathanael ud af kirken. De går og snakker. Imens han rammes

Læs mere

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.)

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) SCENE 6 ET STED I S INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) FLODHEST 1 Jeg keder mig FLODHEST 2 Det er snart overstået. Han gør det i nat. FLODHEST

Læs mere

Kornet kulsort mørke, det knitrer i mørket. Lyden af en filmrulle der snurrer.! HUN (V.O.)! Vi kan mærke mørket i vores krop, når vi ser et mørke.!

Kornet kulsort mørke, det knitrer i mørket. Lyden af en filmrulle der snurrer.! HUN (V.O.)! Vi kan mærke mørket i vores krop, når vi ser et mørke.! SOLEN! Af Maya Ilsøe! EXT. BJERG / KULISSE I MØRKE - NAT! Kornet kulsort mørke, det knitrer i mørket. Lyden af en filmrulle der snurrer.! Vi kan mærke mørket i vores krop, når vi ser et mørke.! Nogen rømmer

Læs mere

[nummerpladen] Written by. Rikke Jessen Gammelgaard. Stammen 15/16, basis, hold B

[nummerpladen] Written by. Rikke Jessen Gammelgaard. Stammen 15/16, basis, hold B [nummerpladen] Written by Rikke Jessen Gammelgaard Stammen 15/16, basis, hold B EXT. FLASHBACK - UDE FORAN LEJLIGHED - DAG Helle, 12 år, står ved en vej og kigger på biler med en plastikpose i den ene

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen Om mol 15. udkast Af Ida Åkerstrøm Knudsen 2013 1. EXT. UDENFOR S HUS - DAG Mathias (19) går ned af en vej med rækkehuse. Han tager et brev op af lommen ser på adressen. Så stopper han ved huset med det

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus.

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus. Side 1 Ulvens børn historien om romulus og remus Side 2 Personer: Numitor Amulius Rea Romulus Remus Side 3 Ulvens børn historien om romulus og remus 1 Tronen 4 2 Guden Mars 6 3 To sønner 8 4 Romulus og

Læs mere

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering Rekruttering Sammenhold er en stor del livet. Om det er i et kollektiv eller i forsvaret, om det er der hjemme eller på arbejdet, fungerer det bedst, hvis der er et godt sammenhold. Allerede som barn lærer

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Skyggehævn

Nicole Boyle Rødtnes. Skyggehævn Nicole Boyle Rødtnes ; Skyggehævn ELVERSKUD 3: SKYGGEHÆVN Tekst 2014 Nicole Boyle Rødtnes og Forlaget Alvilda, København Omslag: Marlene Diemar/Imperiet Omslagsfoto: Aleshyn Andrei/Shutterstock Redaktion:

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE

DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE DE UNDERJORDISKE LYRIK ALBUM: IND I FLAMMERNE 1. Ind I Flammerne Selvom jeg ved at der kun er mørke for enden af tunnelen kaster jeg mig hovedløst ind i flammerne der omgiver dig Du efterlader mig i et

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

LIV "Er vi okay efter i lørdags" VICTORIA "Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det?"

LIV Er vi okay efter i lørdags VICTORIA Ja det tror jeg da... Hvorfor skulle vi ikke være det? Screenplay 1. SKOLEN (GANGEN) EFTERMIDDAG I starten af scenen er der mange på gangen efterhånden er der kun dem (Isabella(14), Liv(14) og Victoria(14). Isabella, Victoria og Liv står ude på gangen og snakker.

Læs mere

Motorik. Sammenhæng. Mål

Motorik. Sammenhæng. Mål Motorik Sammenhæng Vi kan ikke forære barnet en god motorik, men vi kan tilbyde det gode rammer for at udvikle sine iboende potentialer. Motorikken er en vigtig del af barnets udvikling. Barnet lærer verden

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Rita og Krokodille. Pindsvinet. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Pindsvinet. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Pindsvinet Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 EXT. FARMORS HAVE -DAY En lille overgroet have. Et lille hus med

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

ALRIK VIGGO MAGNAR ESTRID

ALRIK VIGGO MAGNAR ESTRID ALRIK VIGGO ESTRID M MAGNAR SUGGEN OG GALTEN MAGGIE MIGR NE FREJA BJÆREN åsa larsson & ingela korsell henrik jonsson på dansk ved lilian kingo Kan du huske, hvad der skete i Mylingen? Simons kammerat,

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Sølystgade 29. Han kan ikke tælle, hvis han står på en rulletrappe.

Sølystgade 29. Han kan ikke tælle, hvis han står på en rulletrappe. Sølystgade 29 Mor står tidligt op og smører madpakke til min bror og mig. Jeg får en halv rugbrød med pølse og en klapsammen med ost og skinke. Min bror foretrækker knækbrød: "Så kan jeg nemlig høre, hvor

Læs mere

Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting:

Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting: Tidlig matematik, Workshop 10. februar 2016 Aktiviteter Hvad er matematik? Gæt hvor mange og hvad Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting: Hvad er i beholderen?

Læs mere

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard Papirsklip Written By Malthe Elgaard 1 START OF ACT #1 INT. SCENE 1 VENTEVÆRELSE - DAY En lille dreng (Kasper) sidder ved et bord på et venteværelse og klipper forskellige former ud i farvet karton. Hans

Læs mere

Forsvarstræning med 5 stationer

Forsvarstræning med 5 stationer Forsvarstræning med 5 stationer Intervaltræning arbejde 30 sek / hvile 30 sek. Sammen 2 og 2. God i forbindelse med opvarmning. Ved alle øvelser arbejdes der med mindst én fod i gulvet ( slæbende ), lidt

Læs mere

Rita og Krokodille. Sne. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Sne. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Sne Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 FADE IN: INT. BADEVÆRELSET DAY Vi ser en tropisk strand. Vi zoomer ud

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Kinesisk cirkeltræning - arm og ben. Styrkeøvelse ben og knæ 4 FYSISK TRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Kinesisk cirkeltræning - arm og ben. Styrkeøvelse ben og knæ 4 FYSISK TRÆNING Nr.9753 Nr.9752 Alder: 15-40 år - Tid: 30 min. Styrkeøvelse ben og 4 Øvelsen udføres som vist i videoen. Det er vigtigt at begge fødder peger lige fremad, og at den bagerste fod kun sættes i på forfoden.

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Makkerredning eller T- redning

Makkerredning eller T- redning Makkerredning eller T- redning En af grundpillerne for sikkerheden er at kunne udføre en overbevisende makkerredning på omkring et minut. Nogle lærer bedst ved at prøve i praksis, og andre vil have gavn

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

HVALPEKØB. Lidt om avl

HVALPEKØB. Lidt om avl Friis Lara Lidt om avl Vil man begynde at opdrætte schæferhunde, er der nogle ting, som man bør være opmærksom på. Det er meget vigtigt at avle på en tæve, hvor sundheden er i orden. En avlstæve bør være

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31.

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31. HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Gud skabte jorden Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31 Budskabet: Gud skabte alt det smukke, fordi han elsker os. Kan

Læs mere

Få dit livs fladeste, flotteste og stærkeste mave

Få dit livs fladeste, flotteste og stærkeste mave 24 JULE PLANKER Få dit livs fladeste, flotteste og stærkeste mave Plejer din mave også at få en ekstra delle eller to i december? Bare rolig, i år kommer I FORM dig til hjælp. Redningen hedder PLANKEN

Læs mere

Jaques & Julie. Manuskript af: Steffen Findinge

Jaques & Julie. Manuskript af: Steffen Findinge Jaques & Julie Manuskript af: Steffen Findinge Final Draft, 3 November, 2007 1. INT. BIBLIOTEK DAG (indledningssekvenser og titel) Et stort bibliotek i åbningstiden. Folk går rundt med bøger og lign. Ved

Læs mere

Instruktion i kommandoerne.

Instruktion i kommandoerne. Instruktion i kommandoerne. Velkommen til Risskov Roklub. Roklubben er fra 1935 og har altid ligget på Bellevue Strand. Vi er medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under D.I.F. Vores daglige rofarvand

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Terapiafdelingen. Patienter med KOL. Patientvejledning

Terapiafdelingen. Patienter med KOL. Patientvejledning Terapiafdelingen Patienter med KOL Patientvejledning Hvad er KOL? KOL betyder Kronisk Obstruktiv Lungesygdom. Symptomerne er åndenød, hoste, øget slimproduktion og nedsat aktivitetsniveau. Når man har

Læs mere

Jeg skal et stykke ud på isen. Jo tættere man er på bredden, jo tykkere er isen. Jeg skal så langt ud, at isen bare lige kan holde mig, men der skal

Jeg skal et stykke ud på isen. Jo tættere man er på bredden, jo tykkere er isen. Jeg skal så langt ud, at isen bare lige kan holde mig, men der skal 1 youtube.com Fessor har flest views. 977. Men fuck det. Nu får han så meget baghjul, at han aldrig gider se den film igen. Jeg har forberedt mig til den her dag i flere måneder. Høj frost og solskin.

Læs mere

http://www.svoem.org/discipliner/livredning/livredning-i-skole-fritid-og-klub/livredning-somen-sport/

http://www.svoem.org/discipliner/livredning/livredning-i-skole-fritid-og-klub/livredning-somen-sport/ Livredning i svømmeskolen Relevante links Nedenfor finder du en række relevante links, som du kan gøre brug af, hvis du gerne vil integrere livredning i svømmeundervisningen. Rescue kid og aqua champ mærkerne

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Læs om Dronning Dagmar

Læs om Dronning Dagmar Læs om Dronning Dagmar Tekster: Keld Kirstein Tegninger: Jette Jørgensen Kongen byder Valdemar er konge i Danmark. Han har ingen kone. Men så hører han, at der i et andet land bor en ung, smuk prinsesse.

Læs mere

GennemGangen. - Sætninger og modsætninger - om døden, livet, vilkårene og arbejdet med mennesker. et billeddigt af Lotte Kjøller

GennemGangen. - Sætninger og modsætninger - om døden, livet, vilkårene og arbejdet med mennesker. et billeddigt af Lotte Kjøller GennemGangen - Sætninger og modsætninger - om døden, livet, vilkårene og arbejdet med mennesker et billeddigt af Lotte Kjøller GennemGangen I 2004 var jeg med i en konkurrence som Fagforeningen FOA havde

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Kapitel 5. 5.december 965

Kapitel 5. 5.december 965 Kapitel 5 5.december 965 Lyden af en lille ynkelig gråd trængte gennem Fruens bevidsthed, en bevidsthed der var usammenhængende og tåget. Det var et spædbarns ynkelige råb på sin mor, på nærhed, tryghed

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder

Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder Sådan træner du, når du har fået fjernet lymfeknuder i armhulen Du har fået fjernet lymfeknuder i din armhule. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter operationen.

Læs mere

BENSVING UNDGÅ SKADER TRÆNINGSØVELSER. Formål: Smidighed i ryg og hofte

BENSVING UNDGÅ SKADER TRÆNINGSØVELSER. Formål: Smidighed i ryg og hofte BENSVING Formål: Smidighed i ryg og hofte Lig på ryggen med armene ud til siden, benene bøjede og skulderne i mod gulvet Kør roligt knæene ud til siden til de rører jorden og tilbage igen Hold fødderne

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M500 DAVID OG SAUL Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 19,9-24 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Tøj til dukkerne harpe til David (eller evt. guitar mundharmonika eller andet)

Læs mere

Genoptræning efter graviditiet

Genoptræning efter graviditiet Terapiafdelingen Genoptræning efter graviditiet Patientinformation www.koldingsygehus.dk 2 INDHOLD Bækkenbunden side 4 Venepumpeøvelserne side 6 Træning af bækkenbunden side 8 Knibeøvelser side 10 Hvilestilling

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

DM i Fodboldloven 2015. 2 Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede

DM i Fodboldloven 2015. 2 Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede Navn: Favoritdommer: Beskrivelse 1. Under en straffesparkskonkurrence pådrager målmanden sig sin anden advarsel og bliver udvist. Må holdet sætte reservemålmanden ind? 1 Ja Nej 2 Ja, hvis de ikke har brugt

Læs mere

Øvelse 2. Lig på ryggen med armene ned langs siden. Gør nakken lang, pres skuldrene ned i madrassen i ca. 10 sek.

Øvelse 2. Lig på ryggen med armene ned langs siden. Gør nakken lang, pres skuldrene ned i madrassen i ca. 10 sek. Øvelseskatalog A. Øvelse 1 Lig på ryggen. Læg rask sides hånd lige under kravebenet på opererede side. Hvil i stillingen i nogle minutter. Gentag på samme måde med hånden på arret samt under arret. A Øvelse

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

DUEL Final Draft. Af Saida Edberg Loveless. Baseret på idé af toppen. 5. Oktober 2007

DUEL Final Draft. Af Saida Edberg Loveless. Baseret på idé af toppen. 5. Oktober 2007 1 DUEL Final Draft Af Saida Edberg Loveless Baseret på idé af toppen 5. Oktober 2007 2 1. INT. STUE - NIGHT En hånd kommer frem bag fra en sofa med en legetøjspistol. Der lyder et SKUD, da fingeren trækker

Læs mere

Sådan træner du i hverdagen, efter du er blevet opereret i mavesækken

Sådan træner du i hverdagen, efter du er blevet opereret i mavesækken Sådan træner du i hverdagen, efter du er blevet opereret i mavesækken Du er blevet opereret i mavesækken gennem et snit i din mave og brystkasse. Operationen er foregået tæt på dit mellemgulv, og det betyder,

Læs mere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere PROLOG Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere Øverst på Saint-Charles-banegårdens høje trappe stod Guitou, som hans mor stadig kaldte ham, og kiggede ud over Marseille.»Storbyen«,

Læs mere

Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser 2014 Begynderklassen

Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser 2014 Begynderklassen 1. Start Rally Lydighed Begynderklassen I begynderklassen er hunden i snor og skal føres i løs line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder pladspositionen.

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

INFORMATION & ØVELSER EFTER BRYSTOPERATION FYSIOTERAPIEN FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER. Fysioterapien Frederiksberg Sundhedscenter

INFORMATION & ØVELSER EFTER BRYSTOPERATION FYSIOTERAPIEN FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER. Fysioterapien Frederiksberg Sundhedscenter INFORMATION & ØVELSER EFTER BRYSTOPERATION Fysioterapien Frederiksberg Sundhedscenter Stockflethsvej 4, 2000 Frederiksberg Telefon: 38 21 54 75 FYSIOTERAPIEN FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER Udarbejdet af

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling vol. 2. Brain breaks

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling vol. 2. Brain breaks Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling vol. 2 Brain breaks Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 2 SOCIALE BODY TWIST... 3 GRUPPE-JONGELERING... 5 SEND DEN RUNDT... 6 KOORDINATION TÆL TIL ABC...

Læs mere

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg?

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg? Gamemaster Manuskript 1. INT. Stue Aften To drenge (13) og (13) sidder i en stue i et parcelhuskvarter. Stuen er dunkel, og er indrettet i halvfjerdserstil. Der er et spisebord med stole til, et skrivebord

Læs mere

Jeg nedlagde ham med et spark i KLASSEKAMPEN.

Jeg nedlagde ham med et spark i KLASSEKAMPEN. De tre muskelterer Det begyndte med, at solen stod op som en stor blodappelsin. Jeg stod midt på prærien med en rygende seksløber i hver hånd. Jeg havde allerede gennemhullet et bundt indajanere på krigsstien

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Terapiafdelingen. Skulderalloplastik. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Terapiafdelingen. Skulderalloplastik. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Terapiafdelingen Skulderalloplastik Patientinformation www.koldingsygehus.dk Information: Du har fået et nyt skulderled og nu starter et genoptræningsforløb, der vil vare i cirka 3 mdr. Inden udskrivelsen

Læs mere

Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4

Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4 Motorisk træning Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4 Hermed inspiration til motorisk træning og forskellige rammer, man kan

Læs mere