Støvring Brandstations Nyheds-noter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Støvring Brandstations Nyheds-noter"

Transkript

1 November 2013 November gav 5 udkald, og er dermed en gennemsnitlig måned - målt på antal udkald - i dette år med få udrykninger. Lidt usædvanligt var 3 af udkaldene til forureninger af vejbane eller å-løb og de 2 sidste til færdselsuheld. Altså ingen brande i vores slukningsdistrikt. Det første udkald kom ved midnat, og var en forurening af vejbane med tyktflydende minkfoder. En lidt usædvanlig opgave, som krævede yderligere assistance fra en vejservice maskine, som kan spule med varmt vand og suge vand og opløst materiale op med en støvsuger efterfølgende. Efter et par timer var det glatte foder væk fra vejbanen, og vi kunne kom hjem i kassen og knurre igen. Det andet udkald var til et solo uheld på E45 før Haverslev, hvor en bilist var kommet ud i rabatten og derpå trillede rundt med bilen. Pga. uklarhed om position for uheldet blev Aars kaldt først, men da uheldet var i sydgående før Haverslev var det i vores område, og vi blev derpå kaldt, da Aars ellers skulle helt til Støvring og vende for at komme til uheldsstedet. Da Aars kommer til afkørselsrampen ved Haverslev og kan se uheldsstedet samt at trafikken er stoppet, vælger de at køre ned til den forulykkede bil mod kørselsretningen. Bilisten var således frigjort umiddelbart før vores ankomst. Vi overtog derpå ansvaret på ulykkesstedet, og Aars kunne så returnere til deres station. Den næste store opgave var en fredag aften ved halv ni tiden, hvor vi blev kaldt til færdselsuheld på Hobrovej i Støvring. En ung mand fra lokalsamfundet var forulykket, og var blevet kastet ud af bilen og døde desværre kort efter. Vores opgave bestod i sikring af skadested, assistance til ambulancemandskab samt oprydning på skadestedet. Dette er en af de slags udkald, vi frygter mest, når udkaldet omfatter lokale, som vi personligt kender fra skole, arbejde eller bopæl. Vi har på stationen en fast procedure, hvor vi laver en defusing eller snak blandt alle de involverede, således at der kommer ord på det hændte, og vi får en fælles forståelse. Dette sikrer, at ingen tager hjem uden lejlighed til at tale og få luft for de tanker og oplevelser vi hver især har behov for at dele, og er der behov, er alle indstillede på at mødes igen nogle dage senere. Det sidste udkald i måneden var til en forurening af vandløb med spildevand fra en produktionsvirksomhed i Støvring. Der var ved et uheld udledt spildevand i vandløb med forbindelse til Lindenborg Å systemet, og vores opgave bestod i at assistere med belysning, inddæmning og opsamling. Indsatslederen fik ud over vores assistance hjælp fra NKI med slamsugere, Rebild Forsyning og Miljøvagten. Således på vej ind i julemåneden et godt råd om at have en røgdetektor med friske batterier opsat samt en vandforstøver klar i alle hjem med levende lys, hvis der ved et uheld skulle blive antændt en juledekoration.

2 Oktober 2013 Oktober var en meget stille måned med kun et udkald. Vi er efter oktober oppe på 47 brande i år, og det kan meget vel ende med, at vi kommer under det rekord lave antal udkald på 60, som vi så i Det ene udkald kom under den store oktoberstorm, der som bekendt var nådig mod Nordjylland. I den kraftige kuling havde ejeren til en skorsten i Aarestrup opdaget, at der var brand i hans skorsten. Det er sin sag at stå på et tag i den vindstyrke, på et regnglat underlag, og så feje en skorsten. Indsatslederen vurdere at vi kunne slukke ilden og rense skorstenen fra en renselem inde på loftet. Dette lykkedes til fulde, og dermed undgik vi at kravle til vejrs på udvendig side. Vi har desværre ikke billeder fra denne indsats. I mangel af øvrige nyheder bringes en beskrivelse af brandøvelsen i september - især overtændingscontaineren. Øvelsen foregår i en modificeret 40 fods skibscontainer, som i den ene ende beklædes indvendigt med spånplader, og der sættes en kurv op med pindebrænde i den ene ende som arnested. Vi sidder så på gulvet (der er meget varmere længere oppe), iført komplet røgdykkerudstyr og observerer brandens forløb, herunder dannelsen af røggasserne. På et tidspunkt begynder gasserne over os at brænde, og så er overtændingen en realitet. Vi øver derefter forskellige discipliner, såsom temperaturkontrol og køling af røggasser - sidstnævnte en teknik der anvendes, når vi er nødt til at befinde os inde i et brændende hus, f.eks. under eftersøgning af nødstedte. Vi kan med denne teknik sikkert trænge frem uden at risikere, at vores vej ud er blokkeret af brand. Denne øvelse er ret fascinerende, og varm, og man møder ikke en brandmand, som bagefter er uden et stort smil. En anden god øvelse var indtrængning i et 3-etagers brandhus, hvor der var røg og ild på alle etager. Vi skulle her eftersøge en tilskadekommen og være opmærksom på særlige forhold, f.eks. gasflasker. Det er en øvelse, hvor man går 2 mand i af gangen, starter i kælderetagen, afsøger denne og tager derefter de andre etager opad. Der startes altid nedefra da ild bevæger sig væsentligt hurtigere opad end nedad (tænk på brændeovnen), og vi har ved eftersøgning og slukning i nedre etager først sikret at vi ikke bliver fanget i et ildhav på vejen ud. Den sidste øvelse var redning og førstehjælp efter eksplosionsulykke med 3 tilskadekomne. En øvelse hvor vores lærdom og evne til systematisk af få overblik, evakueret truede patienter, prioriteret tilskadekomne, opstartet livreddende førstehjælp og kommunikere med vagtcentral virkelig blev testet. Et meget realistisk scenarie, hvor de fejl og mangler, som manglende rutine i denne type indsats afstedkommer, blev tydelige - og genstand for læring i den efterfølgende debriefing. En forudgående repetition inden øvelseselementet kunne overvejes en anden gang, men det er nok en smagssag.

3 September 2013 Bipperen kaldte på os 5 gange i september og vi var derudover på skift i Rørdal over 6 aftener, hvor årets store brandøvelse sammen med Jammerbugt skulle afvikles. Emnerne var overtændingscontainer, brandhus og førstehjælp efter eksplosionsulykke. Udkaldene var til 2 ABA, 1 industribrand, 1 oprydning efter færdselsuheld og 1 skorstensbrand. Optakten til industribranden skal også med. Vi var 5 mand afsted med A-sprøjten til en demo af brandimprægneret træ vs. Ikke-brandimprægneret træ ifm. Keflicos 60 års jubilæum. Der er efterfølgende lagt en film på youtube ( hvor demo en kan ses. Under oprydning efter demo blev vi bippet til industribranden, hvor der var ildløs i filterposerne i et sandblæsningsanlæg. Det blev til en ret beskidt omgang, da indholdet i filteret blev blæst ud på røgdykker holdene under slukningsarbejdet. Efter endt arbejde spulede vi røgdykkerne med HT-slangen før dragterne blev lagt i de poser vi har fået udleveret til dette. Meningen hermed er at reducere risikoen for helbredsmæssige konsekvenser, som følge af udsættelse for sundhedsskadelige partikler og stoffer. Natten efter industribranden blev vi kaldt på motorvejen, hvor en bil havde påkørt en kronhjort ved Haverslev. Vi var nødt til at spærre motorvejen kortvarigt, mens kølervædske og plastikstumper blev opsuget og fjernet. Selve kronhjorten (død) blev afhentet af Falck s dyreambulance. Den 20/9 kom der lidt over 8 et udkald til en skorstensbrand. Fremme på adressen blev det vurderet at en slukning ville kræve assistance af lift, hvorfor Hobro s lift blev tilkaldt. Efter et par timer var branden slukket og skorstenen renset igennem.

4 Støvring Brandstations Nyheds-noter Nyhedsnoterne har haft en sommerferie, og vender nu tilbage med opsamling af juni, juli og august. Juni bød på 3 udkald og en fælles brandøvelse med Terndrup, juli på 6 udkald og august på 9 udkald. Vi er dermed oppe på 41 udkald samlet i år, hvilket er nogenlunde normalt antal på denne tid af året. Udkaldenes art har været spredt bredt over de typer vi normalt kaldes ud til, dog ingen færdselsuheld med frigørelser trods sommerens rejsetrafik. I starten af juli havde vi en større gårdbrand med dyrehold i Sønderup. Der var gået ild i et fyldt halmloft over en stald med en del kalve i. Grundet konstruktionen med Bauta-dæk valgte indsatsleder i samråd med dyrelæge ikke at evakuere. Et halvloft er ret besværlig at slukke, og vi valgte derfor at fjerne tag og spær med kran, grabbe halmet ned på jorden og slukke ild og gløder bid for bid. I de første timer havde vi assistance af fuldslukningstog fra Aars samt tankvogne fra Arden og Farsø. Det blev en lang og udmattende brand på 8½ time, men heldigvis kun med materiel skade. I starten af August blev vi kaldt til en større markbrand ved Aarestrup, som på grund af vinden og halm der var revet sammen klar til presning udviklede sig meget hurtigt. Vi fik assistance af Arden med fuld slukningstog og tankvogn fra Terndrup. En tur med tankvognen gennem røgen og om foran ilden, hvor vandkanonen blev betjent iført røgdykkerudstyr, bremsede ildens fremmarch effektivt, og således i kontrol kunne vi begynde at slukke og efterslukke fra en kant. I slutningen af august blev vi kaldt ud til en lastbil brand på motorvejen. Fremme på stedet kunne vi konstatere at det var en lastbil designet til opstregning af vejbaner, og at det var den indkapslede kedel hvor malingen tilvirkes der var i brand. På ladet var der 3 pallefulde maling i pilleform og adskillige gasflasker a 45 kg stykket. Så ud over selve branden var der også såkaldte særlige farer. Under slukning af brand blev gasflaskerne indledningsvist fjernet, og metalbeklædning på kedelhuset fjernet således vi kunne komme ind til den brændende isolering. Efter et par timers indsats kunne vi forlade stedet igen og returnere til stationen, hvor aftensmaden blev indtaget. I september afvikles brandøvelsen over 10 dage i Rørdal sammen med andre brandsstationer i bl.a. Rebild og Jammerbugt kommune. Vi drager da afsted 2-3 mand ad gangen og kommer i brandhus, overtændingscontainer osv. - Det er som regel en garanti for svedig kluns, men også et gensyn med gode kolleger fra andre stationer.

5 5. Juni 2013 Maj gav os 6 udkald fordelt på 6 typer alarmering; Fyrrum, Gylle, bilbrand, Villa, skorsten og gårdbrand. Sidstnævnte var i øvrigt en blind en af slagsen, da det viste sig at være et udkald udløst af en anmeldelse fra bilist på motorvejen, som havde observeret røg fra lade. Da vi endelig fandt adressen vidste det sig at være støv fra en igangværende sandblæsning! Branden i fyrrummet var på en gård uden dyrehold, og var opstået i et kombineret raps og træpillefyr. Selve fyrrummet var udbrændt, men ilden havde ikke spredt sig til andre rum. Der blev slukket ned, udluftet med overtryksventilator og eftersøgt for brandlommer mv. Efter minutter var vi færdige på stedet og returnerede til stationen. Gylleudslippet bippede ind kl 5:50 om morgenen og skyldes at en tankbil med gylle var kommet ud i en blød rabat med det resultat, at den var væltet om på siden. Der blev ikke behov for den store indsats fra mandskabet, som stod standby indtil en tilkaldt stor gyllespreder samt en slamsuger havde fået pumpet så meget over direkte fra tankbilen, at aktionen kunne afblæses. Det er heldigvis ikke ofte vi får disse udkald, og vi var hjemme i morgenbadet efter et par timer. De resterende 3 udkald - skorstensbranden, bilbranden og Villabrand var uden den store dramatik. Bilbranden var lidt røg fra motorrummet på en bil, som så fik lidt vand og villabranden var røg fra transformator indbygget i armatur til lysstofrør i udbygning. Slutteligt skal der lyde et tillykke til Jesper, som har gennemgået en komplet brandmands uddannelse, og derfor må virke på alle positioner, herunder som røgdykker. Jesper arbejder (udover deltidshvervet som brandmand) som pædagog i en døgninstitution. TILLYKKE

Falck Aalbæk. Udrykninger i 2004. I perioden 01.12.03 10.12.04 har Falck Aalbæk haft 23 udrykninger.

Falck Aalbæk. Udrykninger i 2004. I perioden 01.12.03 10.12.04 har Falck Aalbæk haft 23 udrykninger. Falck Aalbæk Udrykninger i 2004 I perioden 01.12.03 10.12.04 har Falck Aalbæk haft 23 udrykninger. December 2003: Tirsdag den 16.12.03 Alarmen lød kl. 14.14 Melding: Aba alarm, Jerupvej 140, Hoveddepot

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Februar 2015

Brandvæsenets udrykninger i Februar 2015 Brandvæsenets udrykninger i Februar 205 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 3 Småredskaber 2 HT-rør 5 strålerør 3 2-3 strålerør 2 Over 3 strålerør 0 Blind 20 Falsk 0 Mindre uheld m farlige stoffer

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i December 2014

Brandvæsenets udrykninger i December 2014 Brandvæsenets udrykninger i December 2014 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 7 Småredskaber 4 1 HT-rør 5 1 strålerør 1 2-3 strålerør 0 Over 3 strålerør 1 Blind 20 Falsk 0 Mindre uheld m farlige

Læs mere

Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning

Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning Hoved overskrift Beløb Konsekvens 1. Nedlæggelse af hjælpebrandstation i Feldborg Stationen har ca. 8-13 udrykninger om året 6. Længere kørervej til Haderup

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i November 2015

Brandvæsenets udrykninger i November 2015 Brandvæsenets udrykninger i November 2015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 3 Småredskaber 2 1 HT-rør 6 1 strålerør 1 2-3 strålerør 1 Over 3 strålerør 0 Blind 25 Falsk 0 Mindre uheld m farlige

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Januar 2014

Brandvæsenets udrykninger i Januar 2014 Brandvæsenets udrykninger i Januar 214 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 2 Småredskaber 5 1 HT-rør 9 1 strålerør 2-3 strålerør 1 Over 3 strålerør Blind 32 Falsk Mindre uheld m farlige stoffer

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Juni 2015

Brandvæsenets udrykninger i Juni 2015 Brandvæsenets udrykninger i Juni 015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 3 Småredskaber 4 1 HT-rør 11 1 strålerør 0-3 strålerør 1 Over 3 strålerør 0 Blind 19 Falsk 0 Mindre uheld m farlige stoffer

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Juli 2014

Brandvæsenets udrykninger i Juli 2014 Brandvæsenets udrykninger i Juli 014 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 4 Småredskaber 5 1 HT-rør 3 1 strålerør 1-3 strålerør 0 Over 3 strålerør 0 Blind 3 Falsk 1 Mindre uheld m farlige stoffer

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i April 2015

Brandvæsenets udrykninger i April 2015 Brandvæsenets udrykninger i April 015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst Småredskaber 7 1 HT-rør 1 1 strålerør 1-3 strålerør 1 Over 3 strålerør 0 Blind 18 Falsk 0 Mindre uheld m farlige stoffer

Læs mere

Side 1 af 5 Antal Dato/Tid 1. Melding Stationer 317 31-12 13:38 Containerbrand i det fri Toftlund 316 31-12 13:37 Containerbrand i det fri Tønder 315 31-12 13:36 Containerbrand i det fri Tønder 314 29-12

Læs mere

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den DØGNRAPPORT Vagtdøgnet fra kl. 08.00 den 09-06-2016 til kl. 08.00 den 10-06-2016 Tidspunkt Adresse Melding Beskrivelse 09:20 Sollentuna Alle Brand alarm Blind alarm, rengøring ramt detektor. 10:15 Thorsgade

Læs mere

Støvring Brandstations Nyheds-noter

Støvring Brandstations Nyheds-noter Støvring Brandstations Nyheds-noter 04-08-2012 Juli bød på 5 udkald; 2 bilbrande og 3 færdselsuheld. 5 udkald er ikke unormalt for en juli måned og vi har dermed været kaldt ud 36 gange i år, hvilket til

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014

Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014 Brandvæsenets udrykninger i Maj 2014 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 1 Småredskaber 5 1 HT-rør 9 1 strålerør 0 2-3 strålerør 2 Over 3 strålerør 0 Blind 31 Falsk 1 Mindre uheld m farlige

Læs mere

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den 08:04 Helgolandsgade Brandalarm Blind alarm, idet en detektor var aktiveret på grund af støv fra håndværkers arbejde tæt på detektoren. 08:44 Julius Thomsens Plads Brandalarm Blind alarm, idet en detektor

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Marts 2015

Brandvæsenets udrykninger i Marts 2015 Brandvæsenets udrykninger i Marts 015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 4 Småredskaber 3 1 HT-rør 8 1 strålerør 0-3 strålerør 0 Over 3 strålerør 1 Blind Falsk 1 Mindre uheld m farlige stoffer

Læs mere

DRIFTSRAPPORT 2. Kvartal 2014

DRIFTSRAPPORT 2. Kvartal 2014 Kilde: ODIN, GIS kort, Beredskabsstyrelsen April - juni 82 opgaver kørt af Falck. 7 indsatsledereftersyn og udkald af det frivillige beredskab 1/10 Varde Kommune 2. kvartal. 2014 Opgave- og stationsfordeling:

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Maj 2015

Brandvæsenets udrykninger i Maj 2015 Brandvæsenets udrykninger i Maj 015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 3 Småredskaber 1 HT-rør 1 1 strålerør 0-3 strålerør 3 Over 3 strålerør 0 Blind 3 Falsk 0 Mindre uheld m farlige stoffer

Læs mere

Nordjyllands Beredskab Statusrapport -år til dato pr

Nordjyllands Beredskab Statusrapport -år til dato pr Nordjyllands Beredskab Statusrapport -år til dato pr. 18.1.216 1 Nordjyllands Beredskab Myndighed: Byggesager - år til dato (opgjort per 18/1-16) Byggelov BR1 kap. 5 Beredskabslov tekniske forskrifter

Læs mere

Oplæg til øvelsesafvikling

Oplæg til øvelsesafvikling Oplæg til øvelsesafvikling Øvelse Kompetencemål Indholdstemaer Sted: Instruktør/kontakt Bemærkning 1 Deltageren kan selvstændigt og i samarbejde med andre virke som røgdykker og på en sikkerhedsmæssig

Læs mere

Støvring Brandstations Nyheds-noter

Støvring Brandstations Nyheds-noter Støvring Brandstations Nyheds-noter 02-09-2011 Vi har siden sidste nyhedsnote haft 4 udkald, og dermed i alt 6 udkald i august. De 3 har været ABA er og det er en forholdsvis stor og usædvanlig andel ABA

Læs mere

Beredskabsplan. for...

Beredskabsplan. for... BILAG 3 Beredskabsplan Beredskabsplan for.... Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 4 OVERLØB AF GYLLE... 5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD... 6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...

Læs mere

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den DØGNRAPPORT Vagtdøgnet fra kl. 08.00 den 05-05-2016 til kl. 08.00 den 06-05-2016 Tidspunkt Adresse Melding Beskrivelse 08:52 Ringduestien Eftersyn Ild i skraldespand, slukket af beboer før beredskabets

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i August 2015

Brandvæsenets udrykninger i August 2015 Brandvæsenets udrykninger i August 2015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 3 Småredskaber 2 1 HT-rør 10 1 strålerør 0 2-3 strålerør 1 Over 3 strålerør 0 Blind 38 Falsk 0 Mindre uheld m farlige

Læs mere

Årsrapport 2012. Branden på Nørlund savværk maj 2012. Rebild Brand og Redning

Årsrapport 2012. Branden på Nørlund savværk maj 2012. Rebild Brand og Redning Årsrapport 2012 Branden på Nørlund savværk maj 2012 Rebild Brand og Redning Maj 2013 1 Indholdsfortegnelse: Side Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Beredskabets Opbygning 5 Personale / organisation 6 Udrykninger

Læs mere

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den DØGNRAPPORT Vagtdøgnet fra kl. 08.00 den 13-09-2016 til kl. 08.00 den 14-09-2016 Tidspunkt Adresse Melding Beskrivelse 08:16 Motorring 3 Brand-Bil i det fri Brand i bil slukket med 1 HT. 08:26 Svendebjergvej

Læs mere

1/31 Bilag 1 2/31 Bilag 2 Bilag 3 3/31 Bilag 4 4/31 5/31 6/31 Bilag 5 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Hans Kristian Oksbjerg, Majbølvej 21, 6470 Sydals Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...

Læs mere

Beredskabsplan. for. Tøstrupvej 47

Beredskabsplan. for. Tøstrupvej 47 1 of 11 Beredskabsplan for Tøstrupvej 47 Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...7 STRØMSVIGT...8 TRANSPORT

Læs mere

Beredskabsplan. for TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...

Beredskabsplan. for TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE... Miljø- og Planlægningsudvalget L 55 - Bilag 8 Offentligt Beredskabsplan for.. Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER /

Læs mere

Stations dimensionering på Djursland anno 2013.

Stations dimensionering på Djursland anno 2013. Stations dimensionering på Djursland anno 2013. Version 1.0 Denne dimensionering bygger på kommentar, henvisninger og anbefalinger fra den dimensionering Anders Enggaard har analyseret sig frem til. Analyse

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i December 2015

Brandvæsenets udrykninger i December 2015 Brandvæsenets udrykninger i December 2015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 2 Småredskaber 0 1 HT-rør 4 1 strålerør 0 2-3 strålerør 3 Over 3 strålerør 1 Blind 39 Falsk 0 Mindre uheld m farlige

Læs mere

Bilag 1a - Oversigt over beliggenhed eksisterende anlæg

Bilag 1a - Oversigt over beliggenhed eksisterende anlæg Bilag 1a - Oversigt over beliggenhed eksisterende anlæg 1/32 Bilag 1b Oversigt over beliggenhed ny stald 2/32 Bilag 2 Situations- og afløbsplan ny smågrisestald 3/32 Bilag 3 Tekniske installationer 4/32

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering (1-0-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 01.doc Side 1 Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at Faaborg Midtfyn Kommune har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen

Læs mere

Brandforløb og overtænding. Forbrændingsteori, brandforløb, overtændinger og slukningsteknik

Brandforløb og overtænding. Forbrændingsteori, brandforløb, overtændinger og slukningsteknik Brandforløb og overtænding Forbrændingsteori, brandforløb, overtændinger og slukningsteknik Hvad er overtænding? Overtænding er: Antændelse af røggasser i et mere eller mindre lukket rum Video Typer af

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Udarbejdet af Miljø- og Sikkerhedsudvalget, Marselisborg

Læs mere

Beredskabsplan for. Peter Skau Ørby 2 6100 Haderslev Tlf.74579178 mobilnr. 40301728

Beredskabsplan for. Peter Skau Ørby 2 6100 Haderslev Tlf.74579178 mobilnr. 40301728 G:\Natur og landbrug\2 Landbrug\Miljøgodkendelser\Godkendelser og tilladelser\ 12 Godkendelse\Ørby 2, 6100 Haderslev\Version 12-39743\Skema 39743 - Bilagsfiler\20120309 ig Beredskabsplan.DOC 74579178,

Læs mere

Beredskabsplan for Solbækgård

Beredskabsplan for Solbækgård Bilag 1 1/31 Bilag 2 2/31 Bilag 3 3/31 Bilag 4 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Solbækgård Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 6 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 7 OVERLØB AF GYLLE...8

Læs mere

DRIFTSRAPPORT 1. Kvartal 2014

DRIFTSRAPPORT 1. Kvartal 2014 Kilde: ODIN, GIS kort, Beredskabsstyrelsen Januar-Marts 70 opgaver kørt af Falck. 8 indsatsledereftersyn og udkald af det frivillige beredskab 1/7 Varde Kommune 1. kvartal. 2014 Opgave- og stationsfordeling:

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering. Risikoanalyse Indledning

Risikobaseret Dimensionering. Risikoanalyse Indledning Risikoanalyse Indledning Afsnit : 0 Side : Dato : -0-00 Risikoanalyse. Risikoanalysen er udført å baggrund i risikoidentifikationen og den består af hændelsesanalyse og kaacitetsanalyse. Hændelsesanalyse

Læs mere

STATUSRAPPORT 2. KVARTAL 2015 64.539112-OPKALD 1.541UDRYKNINGER 415BRANDE 48REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE

STATUSRAPPORT 2. KVARTAL 2015 64.539112-OPKALD 1.541UDRYKNINGER 415BRANDE 48REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE STATUSRAPPORT 2. KVARTAL 2015 64.539112-OPKALD 1.541UDRYKNINGER 415BRANDE 48REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE 22-07-2015 STATUSRAPPORT BRAND OG REDNING 2. KVARTAL 2015 Distortion, Experimentarium-brand

Læs mere

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den

DØGNRAPPORT. Vagtdøgnet fra kl den til kl den DØGNRAPPORT Vagtdøgnet fra kl. 08.00 den 15-09-2016 til kl. 08.00 den 16-09-2016 Tidspunkt Adresse Melding Beskrivelse 08:07 Hovedvejen/ndr ringvej Trafik ulykke Lastbil påkørt skiletbro- Stor materiel

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved uheld på Ry Marina. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved uheld på Ry Marina. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved uheld på Ry Marina Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Indhold: 1. Formål 2. Alarmering 3. Brand 4. Drukneulykker 5. Personskader

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Januar 2015

Brandvæsenets udrykninger i Januar 2015 Brandvæsenets udrykninger i Januar 215 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 7 Småredskaber 2 1 HT-rør 8 1 strålerør 2-3 strålerør 2 Over 3 strålerør 1 Blind 26 Falsk 1 Mindre uheld m farlige

Læs mere

Lektionsplaner for ringøvelserne 2015

Lektionsplaner for ringøvelserne 2015 Lektionsplaner for ringøvelserne 2015 Øvelse 1 - Brandhuset: Afsøgningsteknikker Evaluering med fokus på Instruktøroplæg med sikkerhedsgennemgang selvstændigt og i og redning af klasse 1 den enkelte deltagers

Læs mere

Kort fortalt: Fredericia Brandvæsen

Kort fortalt: Fredericia Brandvæsen Kort fortalt: Fredericia Brandvæsen Et minuts beredskab. ISL + HL + 3-4 brandmænd. (standard udrykning) Fem minutters beredskab. HL + 5 brandmænd (tilkald af deltid/fast) Vagtfri grupper. 10HL + 30 brandmænd

Læs mere

Beredskabsplan for. Nørregård Brandsgårdsvejen 17, 3730 Nexø & Bukkegård Slotsvejen 5, 3730 Nexø

Beredskabsplan for. Nørregård Brandsgårdsvejen 17, 3730 Nexø & Bukkegård Slotsvejen 5, 3730 Nexø Beredskabsplan for Nørregård Brandsgårdsvejen 17, 3730 Nexø & Bukkegård Slotsvejen 5, 3730 Nexø Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 BRAND- OG EVAKUERING... 4 OVERLØB AF GYLLE... 5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...

Læs mere

Beredskabsplan. for. Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg

Beredskabsplan. for. Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg Beredskabsplan for Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 4 OVERLØB AF GYLLE... 5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD... 6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...

Læs mere

Der arbejdes ud fra at alle 11 kommuner er med i en samlet beredskabsenhed samt de fire plejemærker fremhævet af Styregruppen.

Der arbejdes ud fra at alle 11 kommuner er med i en samlet beredskabsenhed samt de fire plejemærker fremhævet af Styregruppen. Delrapport fra arbejdsgruppen Operativ Struktur 1. Status 2. Forslag til løsning 3. Faglige forklaringer 4. Bilag 1. Status Inden for det operative område er der på visse områder store forskelle på hvorledes

Læs mere

Brandvæsenets udrykninger i Oktober 2015

Brandvæsenets udrykninger i Oktober 2015 Brandvæsenets udrykninger i Oktober 2015 Udrykninger : Antal i måneden Løst før ankomst 1 Småredskaber 1 1 HT-rør 10 1 strålerør 1 2-3 strålerør 2 Over 3 strålerør 0 Blind 37 Falsk 0 Mindre uheld m farlige

Læs mere

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 2016 REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 1 2016 I HALSNÆS KOMMUNE Denne beretning er på given foranledning udarbejdet til Halsnæs Kommune, for at klarlægge servicemålenes indfrielse. Det skal bemærkes,

Læs mere

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Institutions adresse: Leder: Funktion: Bygninger: Formål: Ansvar: Marselisborg Gymnasium Birketinget 9 8000 Århus C Rektor Kirsten Skov Marselisborg Gymnasium

Læs mere

Holdlederes efteruddannelse i Østsjællands Beredskab.

Holdlederes efteruddannelse i Østsjællands Beredskab. Holdlederes efteruddannelse i. Formålet med uddannelsen er at vedligeholde holdlederes fornødne kompetencer for at kunne varetage ledelsen af eget mandskab på et skadested, hvor opgaven ledelsesmæssigt

Læs mere

Det var arbejdsgruppens formål at evaluere skæreslukkeren, nærmere at undersøge om skæreslukkeren:

Det var arbejdsgruppens formål at evaluere skæreslukkeren, nærmere at undersøge om skæreslukkeren: FORSØG MED SKÆRESLUKKER I PERIODEN APRIL - JUNI 2007 RAPPORT V. 1.3 TIL OFFENTLIGGØRELSE KØBENHAVNS BRANDVÆSEN BRAND- & REDNINGSAFDELINGEN H. C. ANDERSENS BOULEVARD 23 1553 KØBENHAVN V Side 1 af 9 /HET

Læs mere

2) Bekæmp om muligt branden uden at forsinke evakuering af børn og giv nødvendig førstehjælp.

2) Bekæmp om muligt branden uden at forsinke evakuering af børn og giv nødvendig førstehjælp. Den 9. september 2009 Brand- og evakueringsplan for Byens Skole Alle medarbejdere skal læse hele planen i gennem Medarbejderopgaver 1) Enhver, som opdager brand eller overhængende fare herfor, skal straks

Læs mere

Beredskabsplan. for. Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg

Beredskabsplan. for. Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Beredskabsplan Bilag 5 for Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 7 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS...8 OVERLØB AF GYLLE ELLER VASKEVAND... 9 KEMIKALIE-

Læs mere

SKEMA TIL ANALYSE AF ARBEJDSULYKKER

SKEMA TIL ANALYSE AF ARBEJDSULYKKER SKEMA TIL ANALYSE AF ARBEJDSULYKKER 0. Grunddata Skema udfyldt af: Dato: Af: Og: Skadelidte: Navn: Ansættelsestidspunkt: Stilling: Tjenestested: Ulykkessted: Adresse: Præcist sted: Tidspunkt: Har ulykken

Læs mere

Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort. Faxe Kommune 2012

Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort. Faxe Kommune 2012 Bilag 1.2: Udrykningsanalyse i form af statistik og GIS-kort Faxe Kommune 2012 Indholdsfortegnelse 1. FREMGANGSMÅDE TIL UDARBEJDELSE AF UDRYKNINGSANALYSE... 2 1.1 DATAGRUNDLAGET FOR UDRYKNINGSANALYSEN...

Læs mere

Bilag 5: Udrykningsstatistikker.

Bilag 5: Udrykningsstatistikker. Bilag 5: Udrykningsstatistikker. Indhold Generelt for statistikken.... 3 Datagrundlaget for statistikken... 3 Kvalitetssikring af datagrundlaget... 3 Følgende er taget med i statistikken:... 3 Statistik

Læs mere

Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen

Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen Færre røggener og mindre træforbrug Tænd op fra toppen Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltning, Miljøområdet Optænding fra toppen Brændeovnsejerne, der tænder op fra toppen, nedbringer antallet af

Læs mere

Ekstern beredskabsplan Havnearealet Prøvestenen, 2300 København S.

Ekstern beredskabsplan Havnearealet Prøvestenen, 2300 København S. Ekstern beredskabsplan Havnearealet Prøvestenen, 2300 København S. 1 Forord 2 Planens mål 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver 4 Indsatsleder redningsberedskab (ISL-RB) opgaver 5 Indsatsleder sundhedsberedskabs

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Enhed Enhedstakst Grundbeløb Enhedstakst Håndslukningsmatriel, årlig vedligeholdelse af Taksterne reguleres hvert år den 1. januar på grundlag af nettoprisindekset for nov. året før. *) Indskrives snarest

Læs mere

Beredskabet Slagelse Landevej 3, 4220 Korsør. TLF. 58 57 97 00 E-mail: beredskab@slagelse.dk

Beredskabet Slagelse Landevej 3, 4220 Korsør. TLF. 58 57 97 00 E-mail: beredskab@slagelse.dk Regulativ for afbrænding i Slagelse Kommune August 2009 Beredskabet Slagelse Landevej 3, 4220 Korsør. TLF. 58 57 97 00 E-mail: beredskab@slagelse.dk 1 1. GENERELT...3 Brandhensyn...3 Miljøhensyn...3 Hvad

Læs mere

Beredskabsplan. for. Solevadvej Tommerup

Beredskabsplan. for. Solevadvej Tommerup Beredskabsplan for Solevadvej 35 5690 Tommerup Side 1 af 10 1 INDHOLD 1. INDLEDNING OG FORMÅL MED BEREDSKABSPLANEN... 3 2. SELVE BEREDSKABSPLANEN... 4 2.1 Kortmateriale... 4 2.2 Telefonnumre... 4 2.3 Brand-

Læs mere

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS Bilag 1 Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS 2006 For hver af de 12 øvelser er nedenfor anført, hvad øvelsen skal omhandle. Indholdet svarer til en del af

Læs mere

Veluddannede medarbejdere og ledere, der håndterer forebyggelse og indsatser kompetent

Veluddannede medarbejdere og ledere, der håndterer forebyggelse og indsatser kompetent Bilag 7: Operativ kapacitet Beredskab arbejder effektivt for Rettidig og rigtig indsats, når beredskabet rykker ud Veluddannede medarbejdere og ledere, der håndterer forebyggelse og indsatser kompetent

Læs mere

DOKUMENTATION OG. Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN VEJLEDNING. Indholdsfortegnelse

DOKUMENTATION OG. Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN VEJLEDNING. Indholdsfortegnelse DOKUMENTATION OG VEJLEDNING Definitioner til brug for indberetning af udrykningsaktiviteter i ODIN Denne definitionsvejledning er en hjælp til at sikre ensartet indtastning i de enkelte felter i ODIN.

Læs mere

Bilag 2

Bilag 2 Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Bilag 6 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Bygaden 42, 6440 Augustenborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 8 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS...

Læs mere

DØGNRAPPORT Vagtdøgnet fra kl den til kl den

DØGNRAPPORT Vagtdøgnet fra kl den til kl den Vagtdøgnet fra kl. 08.00 den 29-05-2018 til kl. 08.00 den 09:38 Brydes Allé Brandalarm Blind alarm, idet en detektor var aktiveret ved kraftig damp/os fra madlavning. 10:57 Smedeland Brandalarm Blind alarm,

Læs mere

Beredskab ved brand. 1. Bevar ro og omtanke, og giv klare og præcise instruktioner.

Beredskab ved brand. 1. Bevar ro og omtanke, og giv klare og præcise instruktioner. Beredskabsplan Beredskab ved brand Ved brand i virksomheden gøres følgende: 2. Alle evakueres. Bring om muligt eventuelle tilskadekomne i sikkerhed. Ved brandsår anvendes masser af koldvand. Brandtæppe

Læs mere

Hvad er det 1 punkt i førstehjælperens hovedpunkter? Hvad er førstehjælperens 4 hovedpunkter?

Hvad er det 1 punkt i førstehjælperens hovedpunkter? Hvad er førstehjælperens 4 hovedpunkter? Hvad er førstehjælperens 4 Skab sikkerhed. Vurder personen. Tilkald hjælp. Giv førstehjælp. Hvad er det 1 punkt i førstehjælperens Skab sikkerhed. Hvad er en nødflytning? Det er en måde til, at flytte

Læs mere

Kommune Faxe Næstved Ringsted Vordingborg. Beredskabskommissionen. Håndslukningsmatriel, årlig vedligeholdelse af

Kommune Faxe Næstved Ringsted Vordingborg. Beredskabskommissionen. Håndslukningsmatriel, årlig vedligeholdelse af Antal KMU Gnsn. Takst Håndslukningsmatriel, årlig vedligeholdelse af Taksterne reguleres hvert år den 1. januar på grundlag af nettoprisindekset for nov. året før. *) Indskrives snarest efter beregning.

Læs mere

PROJEKT. gennem ild og vand

PROJEKT. gennem ild og vand PROJEKT gennem ild og vand PROJEKT gennem ild og vand Når du læser denne folder, er det enten fordi du er: Elev på en skole i Vejle Kommune og er i alderen 13-16 år. Er forældre til en ung i alderen 13-16

Læs mere

Beredskabsplan. 10. KlasseCenter Bornholm. Førstehjælp. 1. Stands ulykken

Beredskabsplan. 10. KlasseCenter Bornholm. Førstehjælp. 1. Stands ulykken Førstehjælp 1. Stands ulykken Trafikulykker - Advar trafikken Arbejdende maskiner - Stands maskinen El-ulykker - Afbryd strømmen Beredskabsplan 2. Giv livreddende førstehjælp 10. KlasseCenter Bornholm

Læs mere

Repetitionsspørgsmål inden start på Holdlederuddannelsen:

Repetitionsspørgsmål inden start på Holdlederuddannelsen: Repetitionsspørgsmål inden start på Holdlederuddannelsen: Nedenstående spørgsmål er udarbejdet med henblik på at kommende deltagere på Holdlederuddannelsen har mulighed for at teste viden og fagligt niveau

Læs mere

Bilag 1. Østsjællands Bredskab er forkortet - ØSB Vestsjællands Brandvæsen er forkortet - VSBR

Bilag 1. Østsjællands Bredskab er forkortet - ØSB Vestsjællands Brandvæsen er forkortet - VSBR Bilag 1 Ydelsesbeskrivelse for Østsjællands Beredskab leverance af brandberedskab (First respond) i Lejre Øst for perioden 2018-2019 for Vestsjællands Brandvæsen version 1,2 I forlængelse af notat pr.

Læs mere

Frigørelse fra køretøjer

Frigørelse fra køretøjer Frigørelse fra køretøjer Version 2 Gældende til 01-02-2014 Metodehæfte Funktionsuddannelse Indsats Frigørelse fra køretøjer Forfatter: Mads Blaabjerg Nielsen og Alexander Sylvestersen-Platz Copyright:

Læs mere

Scenarie-/kapacitetsanalyse: Bygningsbrand - gård

Scenarie-/kapacitetsanalyse: Bygningsbrand - gård Scenarie-/kapacitetsanalyse: Bygningsbrand - gård Hændelsestitel: Brand Tidspunkt: Mandag den. september, kl.6.0 Beliggenhed: Drejergårdsvej, Kjellerup Afstand fra brandstation: 9,8 Meteorologiske forhold:

Læs mere

Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne

Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne Gode råd om miljørigtig brug af brændeovne Brug brændeovnen rigtigt! Din brændeovn er kun miljøvenlig, hvis du bruger den rigtigt. Hvis du fyrer med vådt træ og affald, eller hvis du ikke sørger for tilstrækkelig

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering for Faaborg-Midtfyn Kommune, 2012, supplerende

Risikobaseret Dimensionering for Faaborg-Midtfyn Kommune, 2012, supplerende Til Beredskabsstyrelsen Center for Beredskabstilsyn og Rådgivning Datavej 16 3460 Birkerød Att.: Elsebeth Grinvalds Bent Jørgensen Beredskabsstyrelses sag nr.: 2010/018610 Risikobaseret Dimensionering

Læs mere

Station Alarmmodtaget Første meldings ordlyd 1-92 Falck Orø :05:18 Redn.-Drukneulykke SØER - HAVN 1-92 Falck Orø :13:34

Station Alarmmodtaget Første meldings ordlyd 1-92 Falck Orø :05:18 Redn.-Drukneulykke SØER - HAVN 1-92 Falck Orø :13:34 Station Alarmmodtaget Første meldings ordlyd 1-92 Falck Orø 1-1-216 1:5:18 SØER - HAVN 1-92 Falck Orø 3-4-216 19:13:34 Brand-Landbrugsredskab 1-92 Falck Orø 7-5-216 18:3:17 SØER - HAVN 1-92 Falck Orø 5-6-216

Læs mere

Beredskab & Sikkerhed. Spørgsmål og Svar - som opsamling på informationsmøderne i juni 2015

Beredskab & Sikkerhed. Spørgsmål og Svar - som opsamling på informationsmøderne i juni 2015 Beredskab & Sikkerhed Spørgsmål og Svar - som opsamling på informationsmøderne i juni 2015 I forbindelse med stormøderne for medarbejdere og frivillige blev der rejst en række gode spørgsmål. Nedenfor

Læs mere

Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv,

Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv, Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv, dine kolleger og ikke mindst beboerne på plejehjemmet,

Læs mere

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst. D O M afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.)) i ankesag V.L. B 2344 13 Forsikringsselskabet Vejle Brand af 1841 g/s

Læs mere

UDDANNELSPLAN FOR BEREDSKAB OG SIKKERHED 2017

UDDANNELSPLAN FOR BEREDSKAB OG SIKKERHED 2017 Kære Kollegaer Hermed følger vores uddannelsesplan for 20. For at sikre, at vi får optimal anvendelse af alle undervisningsressourcer i Beredskab og Sikkerhed, er intern og ekstern uddannelse samlet under

Læs mere

Kære beboere i Tranehaven

Kære beboere i Tranehaven Boligorganisationen Tranemosegård Kære beboere i Tranehaven Vi er nu næsten færdige med renoveringen af blok 4, nr. 2-8, der er dog stadig delvist stillads pga. materialehejsen, som benyttes til blok 5.

Læs mere

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS Bilag 1 Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS 2005 For hver af de 12 øvelser er nedenfor anført, hvad øvelsen skal omhandle. Indholdet svarer til en del af

Læs mere

Grill, bål og ukrudtsbrænder

Grill, bål og ukrudtsbrænder Grill, bål og ukrudtsbrænder med omtanke Læs om, hvordan du håndterer grill, bål og ukrudtsbrænder, så hverken du eller andre kommer til skade. www.brs.dk Almindelige forsigtighedsbestemmelser: Hold afstand

Læs mere

Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Virksund Lystbådehavn Sandkrogen 10, 7840 Højslev Beredskabsplan for indsats ved uheld på Virksund Lystbådehavn Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Udarbejdet af

Læs mere

Retningslinier for afbrænding

Retningslinier for afbrænding ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Retningslinier for afbrænding af halm, kvas, haveaffald og bål m.v. Februar 2003 Århus Brandvæsen Kirstinesmindevej 14, 8200 Århus N - Tlf. 8676 7676 Fax : 8676

Læs mere

Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen

Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen Prøve til certificering i Indsatsuddannelsen Prøven gennemføres i rækkefølgen A, B og C. Opgave A og B ses herunder. Spørgsmål til opgave C medbringes til prøven af censor. Når eksaminanden har trukket

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR. Steen Stenskrog, Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup TELEFONNUMRE... 4 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 5

BEREDSKABSPLAN FOR. Steen Stenskrog, Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup TELEFONNUMRE... 4 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 5 BEREDSKABSPLAN FOR Truelsmosegård Steen Stenskrog, Skovsbjergvej 22, 5631 Ebberup INDHOLDSFORTEGNELSE TELEFONNUMRE... 4 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 5 OVERLØB AF GYLLE INSTRUKS... 6 Kemikalie- og oliespildsinstruks

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Håndslukningsmatriel, årlig vedligeholdelse af Taksterne reguleres hvert år den 1. januar på grundlag af nettoprisindekset for nov. året før. *) Indskrives snarest efter beregning. Håndslukkere pr. stk.

Læs mere

Opgaver Operativ afdeling

Opgaver Operativ afdeling Opgaver Operativ afdeling 29 Fuldtidsansatte Personale 2 deltidsansatte Rengørings ass. 2 Flex-jobber 2 Seniorjobbere Fordelt på de 3 store stationer. Ringsted, Næstved og Vordingborg) Samt vagtcentral

Læs mere

Referat. Beredskabskommissionen

Referat. Beredskabskommissionen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 1, Rådhuset i Støvring Møde slut: 15:00 Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 7 Godkendelse af sidste referat 3 8 status Rebild

Læs mere

EVAKUERING AF SÅREDE

EVAKUERING AF SÅREDE ,, EVAKUERING AF SÅREDE Sygehuset skal gøres klart til at tage imod strømme af sårede. Derfor skal vi have flyttet de mindre akutte patienter til midlertidigt ophold på nødhospital på Morten Børup Skolen,

Læs mere

Ekstern beredskabsplan. Foreningen Danske Olieberedskabslagre (FDO) Lager J-4 Vestergade 60, 8990 Fårup

Ekstern beredskabsplan. Foreningen Danske Olieberedskabslagre (FDO) Lager J-4 Vestergade 60, 8990 Fårup Foreningen Danske Olieberedskabslagre (FDO) Lager J-4 Vestergade 60, 8990 Fårup Indholdsfortegnelse 1 Forord...3 2 Planens mål...3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver...3 4 Indsatsleder redningsberedskab

Læs mere

På gensyn til mange spændende uddannelsestimer i Beredskab og Sikkerhed.

På gensyn til mange spændende uddannelsestimer i Beredskab og Sikkerhed. UDDANNELSPLAN FOR BEREDSKAB OG SIKKERHED 20 Kære Kollegaer Hermed følger vores uddannelsesplan for 20. Vi glæder os til at fortsætte den faglige udvikling af frivillige, brandmænd, holdledere og indsatsledere

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Indsats Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne

Læs mere

Vejledning om Brug af grill og åben ild på flytbare bålsteder, mindre bålpladser i det fri samt i bålhuse.

Vejledning om Brug af grill og åben ild på flytbare bålsteder, mindre bålpladser i det fri samt i bålhuse. Forebyggende afdeling Vejledning om Brug af grill og åben ild på flytbare bålsteder, mindre bålpladser i det fri samt i bålhuse. 4. udgave maj 2014 Vagtcentral (døgnåben) Ådalsvej 52, 2970 Hørsholm Telefon

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2014

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2014 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne for indsatspersonalet

Læs mere

STATUSRAPPORT 1. KVARTAL OPKALD (hele hovedstadsområdet) 2.189UDRYKNINGER 466BRANDE 43REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE

STATUSRAPPORT 1. KVARTAL OPKALD (hele hovedstadsområdet) 2.189UDRYKNINGER 466BRANDE 43REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE STATUSRAPPORT 1. KVARTAL 2016 60.248112-OPKALD (hele hovedstadsområdet) 2.189UDRYKNINGER 466BRANDE 43REDNINGER 7PERSONER REDDET FRA BYGNINGSBRANDE 24-06-2016 STATUSRAPPORT BRAND OG REDNING 1. KVARTAL 2016

Læs mere