Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag"

Transkript

1 1 Studerende? Bliv foredragsholder hos Talerøret og tjen 1500 kr. pr. foredrag Er du god til at forklare din viden for andre? Synes du, det er sjovt at stå på en scene? Kan du gøre indtryk på publikum? Hvad får jeg ud af det? At være ansat som foredragsholder hos Talerøret er en fantastisk mulighed for dig, der gerne vil have erfaring og samtidig tjene penge. Som foredragsholdere får du både mulighed for at udfordre dig selv og få personlig sparring og så får du 1500 kr. hver gang, du holder foredrag! Hvem skal jeg holde foredrag for? Talerøret er en virksomhed, der sælger underholdende vidensforedrag afholdt af universitetsstuderende til bl.a. virksomheder, højskoler og biblioteker. Hos Talerøret tror vi på, at universitetsstof er forståeligt for alle - det handler om, hvordan det bliver forklaret. Og så tror vi på, at læring skal være sjovt! Hvad skal foredraget handle om? Foredraget kan handle om alt fra sundhed eller facebook til Kierkegaard elle dating. Det vigtigste er: 1) at foredraget tager udgangspunkt i et akademisk emne! (Vi sælger fx ikke coaching-foredrag). 2) at emnet har bred interesse! Vurderer dit emne og overvej, hvem det kunne være relevant for? Biblioteker, foreninger, virksomheder, højskoler, fagforeninger el. lign. Hvis du kun tror, det er relevant for dine medstuderende, så har du brug for et nyt emne eller en spændende vinkel. 3) at vinklen er ny / at det er et foredrag, der ikke ellers findes på markedet! Et af Talerørets koncepter er, at vi giver ny vinkel på verden. Har du fx hørt om andre foredragsfirmaer, der udbyder foredrag om, hvad Folkekirken kan lære af McDonalds? (Se mere om nye vinkler længere nede under Vejledning til ansøgningsskema ). Hvad så, hvis jeg bliver foredragsholder? Som foredragsholder hos Talerøret er det vores ansvar at sælge dit foredrag, tage billeder af dig til hjemmesiden, lave markedsføringsmateriale osv. Når vi får en forespørgsel fra en kunde, ringer vi til dig og sikrer os, at du kan på dagen. Og så er det op til dig at skabe en oplevelse, der gør indtryk på publikum. Da vi ikke altid kan regne ud, hvilke foredrag vores kunder viser interesse for, kan vi i Talerøret i princippet ikke garantere, at dit foredrag bliver solgt. Til gengæld garanterer vi, at vi kun ansætter dig,

2 hvis vi ser salgspotentiale i dit foredrag og at vi vil gøre alt i vores magt for, at dit foredrag vil blive solgt! 2 Jeg er klar men jeg har jo ikke et foredrag. Både vi og vores kunder har store krav til kvalitet! Men vi ved også godt, at du som studerende ikke har et foredrag liggende hjemme i skuffen. Derfor har vi udviklet et forløb, hvor du til at starte med blot skal skrive, hvad du vil kunne holde foredrag om. Gratis kursus, som en del af ansættelsesprocessen! Hvis vi vurderer, at dit foredragsemne vil kunne sælges, bliver du, sammen med en gruppe andre studerende, en del af et kort forløb, hvor I løbende får vejledning, så alle til sidst står med et færdigt foredrag. Slutteligt skal du vise dit endelige foredrag til os, og vi vurderer så, om dit foredrag er et, vi gerne vil udbyde. Se de specifikke datoer for forløbet længere nede på siden. Hvis dit foredrag ikke bliver valgt, har du fået masse ny viden, erfaring og gode oplevelser. Hvis dit foredrag bliver valgt, kan du se frem til at blive en del af en spændende virksomhed med en nogle initiativrige kolleger, fredagskage og god hyre. Hvordan ansøger jeg? For at komme i betragtning som foredragsholder hos Talerøret, er der nogle få kriterier, du skal leve op til. Du skal: 1) Være studerende på en videregående uddannelse med mindst 1 år tilbage, før du er færdiguddannet. 2) Sende et udfyldt ansøgningsskema til senest d. 20. marts kl. 22, hvor du beskriver din foredragsidé. Du finder ansøgningsskemaet herunder. (OBS! Har du flere forskellige foredragsideer, skal du udfylde ét skema pr. foredragsidé). 3) Have tid og lyst til at gennemgå et spændende formidlingsforløb. Hvor du skal være indstillet på at tage nogle dage ud af kalenderen, arbejde intensivt og have det sjovt! 4) Være selvstændig og initiativrig. Det er vigtigt, at du er klar på at udfordre dig selv i dine egne forestillinger om, hvordan akademisk viden bedst formidles. Hos Talerøret er publikum i centrum, og det er derfor vigtigt, at du løbende involverer dem, når du holder foredrag. 5) Være pligtopfyldende! Når vi sælger dit foredrag eller har aftalt en deadline, er det fuldstændig afgørende, at vi kan regne med, at du møder op på dit arbejde. Hvis dette ikke sker, er det fyringsgrundlag.

3 3 Tidsplan 20. marts senest kl. 22: Ansøgningsskema (må højest fylde 1 side i alt!) Udfyld ansøgningsskemaet og send det til Vi bekræfter pr. mail, at vi har modtaget dit skema. Er du ikke helt sikkert på, hvad du præcist vil sige i foredraget, så prøv alligevel. Du vil opleve, at du automatisk blive mere skarp i dine pointer, undervejs mens du udfylder. Mandag d. 2. marts: Fællespitch Når vi har læst ansøgningerne igennem, inviteres de bedste til en fælles aften. Her skal du overfor de andre på 5 min. kort fortælle om din foredragside og pointer. Vi afholder denne fællesaften for at se, hvordan du tager dig ud på en scene, og om du kan finde ud af at formulere dig, så vi andre kan forstå dig. Lørdag d. 14. april + lørdag d. 28. april: Heldags-undervisning Vi sender forberedelsesmateriale ud, som du skal have læst, før du kommer, og du vil blive knyttet til en feedbackpartner. I løbet af dagene får du undervisning i alt fra, hvordan du står på en scene, til hvordan du bliver mere skarp i dine pointer. Vi hjælper dig med at overføre denne viden til konkrete greb i dit eget foredrag. Efter d. 28. aprilskal du vise dit endelige foredrag for os og vi udvælger, om vi gerne vil udbyde dit foredrag. Uge 19: Afholdelse af dit færdige foredrag Maj (dato kommer senere): Ansættelsesmøde og hygge Samtale med tekstforfatter, billeder til hjemmeside og kontraktunderskrivning kombineret med kagehygge og møde med dine nye kolleger.

4 4 Ansøgningsskema (højest 1 side i alt!) Sendes til senest d. 22. marts kl. 22. Se vejledning til, hvordan du skal udfylde skemaet + eksempel på udfyldt skema længere nede på siden. 1. Foredragets titel 2. Undertitel Et foredrag om.. 3. Dine 3-4 vigtigste hovedpointer i foredraget Hvad er det nye/interessante ved dit foredrag? 5. Nævn tre konkrete virkemidler, du forestiller dig at benytte i foredraget: Navn / telefonnummer / mail: 7. Studie + semester:

5 5 Vejledning til ansøgningsskema 1. Titel Titlen er ikke endelig, men for at vi kan få en fornemmelse af, hvad dit foredrag handler om (for inspiration se fx vores hjemmeside). 2. Undertitel Et foredrag om..(igen se vores hjemmeside). 3. Dine 3-4 vigtigste hovedpointer i foredraget Vær så konkret, som muligt! Dårligt eksempel: Publikum skal lære noget om folkekirkens historie. Godt eksempel: At folkekirken er verdens ældste virksomhed, fordi den har formået at tilpasse sig. 4. Hvad er det nye/interessante ved dit foredrag? Der er rigtig mange konkurrenter på foredragsmarkedet. Hvis du bare holder foredrag om Kierkegaard, og kunden skal vælge mellem en professor, der er ekspert i Kierkegaard og dig, hvem tror du så, de vælger? Men hvis du i stedet holder foredrag om Kierkegaard fra en moderne vinkel, så er det ikke blot endnu et foredrag med Kierkegaard, men et foredrag, der faktisk kun kan holdes af dig og så kan vi sælge dig! Så tænk: Hvad nyt giver min vinkel til verden? 5. Nævn tre konkrete virkemidler, du forestiller dig at benytte i foredraget Vær konkret og skriv kort, hvorfor du har valgt dette element. Husk at overveje, hvad pointen med elementerne er! Øvelser er ikke for øvelsernes skyld de skal bruges til at pointere noget. Ikke sådan: 1. Videoer 2. Billeder 3. Øvelser. Ja sådan!: 1. Filmklip fra Hvem vil være millionær? med Niarn -> Eksempel på, hvad faktuel viden er. 2. Øvelse, hvor publikum skal spille om karameller > Skal illustrere, at vi mennesker faktisk stoler meget på hinanden. 3. Historie om, da jeg skulle lære at hoppe fra vippen, da jeg var lille -> Metafor til at forklare, hvad Kierkegaard mener, når han definerer tro og siger, mennesker baserer deres beslutninger både på logisk viden og mavefornemmelse. OBS! Du behøver ikke nødvendigvis at holde fast i præcis disse elementer, når du skal til at opbygge dit foredrag, Men det er vigtigt for os at vide, at du kan finde ud af at inddrage publikum og illustrere pointer på andre måder end blot ved, at du taler, og publikum lytter. Foredraget skal henvende sig til flere intelligenser hos publikum - ellers er læringsniveauet simpelthen ikke højt nok. 6. Studie + hvor langt er du + hvor lang tid har du tilbage på studiet: For at være ansat som foredragsholder, skal du mindst have 1 år tilbage af din kandidat.

6 6 Eksempel på udfyldt ansøgningsskema 1. Titel Gravsten og grædekoner 2. Undertitel Et foredrag om danskernes forhold til død og sorg 3. Dine 3-4 vigtigste hovedpointer i foredraget 1. Opfattelser af døden er kulturelt bestemt fx er lig ikke ulækre i alle lande. 2. I Danmark er døden overladt til læger, psykologer og bedemænd, hvorfor private mennesker næsten aldrig møder døden. Så når private mennesker endelig møder døden, ved vi ikke, hvad vi skal gøre. 3. Fordi mange danskere ikke har nogen erfaring med døden, sker der et sammenstød mellem den gængse forståelse af sorg, og hvordan folk i sorg faktisk oplever det. 4. En anden konsekvens af, at døden ikke er en del af vores hverdag er, at døden ikke følger moden i Danmark se fx hvordan danske gravstens udseende ikke har ændret sig i 100 år. 4. Hvad er det nye/interessante ved dit foredrag? Der er ikke andre, der tager dødsforståelser op fra en akademisk vinkel. Når det handler om død, er der ofte enten psykologer, der kommer med gode råd, eller pårørende, der fortæller deres personlige oplevelser. Dette foredrag dømmer ikke, hvordan vi gør i Danmark, men ved at inddrage personlige historier og eksempler fra udlandet, illustreres og konstateres det, hvordan døden opleves og opfattes. Det ligger derfor op til en helt ny måde at tale om døden på som fx at døden ikke følger moden i Danmark. 5. Nævn tre konkrete virkemidler, du forestiller dig at benytte i foredraget 1. Et videoklip med dagens tv-avis for at illustrere, hvor meget døden fylder i vores medier. 2. Jeg lader som om, jeg glemmer, hvad jeg skal sige, for at publikum fysisk mærker, hvordan deres krop og tanker reagerer, og hvor ubehageligt det er, når der opstår pinlig stemning som en forklaring på, hvad der sker, når døden bliver nævnt i pænt selskab. 3. Publikum skal til sidst prøve selv at designe gravsten for at give dem mulighed for at og for at illustrere hvordan man kan arbejde med og tale om døden på en anden måde. 6. Navn, telefonnummer, maii: Mie Nielsen / / 7. Studie + hvor langt er du + hvor lang tid ar du tilbage på studiet: Antropologi læser på kandidaten, har 2 år tilbage.

BRYD RAMMEN. Livet er for kort til kedelige præsentationer GRATIS PRØVE

BRYD RAMMEN. Livet er for kort til kedelige præsentationer GRATIS PRØVE BRYD RAMMEN GRATIS PRØVE Livet er for kort til kedelige præsentationer Bryd rammen livet er for kort til kedelige præsentationer! Claus Handberg & Visus Publishing 2012 1. udgave, 1. oplag Omslag og illustrationer:

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Denne vejledning er en hjælp til dig, som skal skrive en motiveret ansøgning i forbindelse med ansøgning om optagelse på IT-Universitetets kandidat- master

Læs mere

INSPIRATION TIL INVITATION

INSPIRATION TIL INVITATION INSPIRATION TIL INVITATION Når vi inviterer andre til at se på produkter / forretningsmulighed, er det afgørende, at de mærker du blot ønsker at VISE dem, hvad du personligt brænder for. Vores opgave er

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE Af Anette Nielsen, Nielsens Bureau - november 2012 revideret marts 2015 INDHOLD: 2 Hvad er søgemaskineoptimering (SEO)? 3 På

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Syv bud på den bedste ansøgning

Syv bud på den bedste ansøgning XXX Af xxx Syv bud på den bedste ansøgning Hvorfor skal tandplejen vælge dig som ansøger what s in it.. ikke kun for dig, men også for tandklinikken? Sidste spørgsmål er især vigtigt at få besvaret, og

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Projektopgaven 9. klasse

Projektopgaven 9. klasse Projektopgaven 9. klasse http://www.emu.dk/elever7-10/projektarbejde/projektopgaven/ Projektopgaven i 9. klasse Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder.

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke I denne gennemgang lægger vi vægt på hjemmesidens opbygning. For at få det optimale udbytte af en hjemmeside skal mange elementer spille sammen.

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

jobsøgning guide Sådan kommer du i mål med din sider Masser af tips og komplette guider Aha-oplevelser og ekspertviden

jobsøgning guide Sådan kommer du i mål med din sider Masser af tips og komplette guider Aha-oplevelser og ekspertviden Foto: Iris guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 32 sider Sådan kommer du i mål med din jobsøgning Masser af tips og komplette guider Aha-oplevelser og ekspertviden Jobsøgning INDHOLD

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

PRODUKTIONSSTYRING OG -PLANLÆGNING

PRODUKTIONSSTYRING OG -PLANLÆGNING PRODUKTIONSSTYRING OG -PLANLÆGNING Introduktion Er det egentlig præcist at tale om produktion når temaet er spiludvikling? For produktion dufter jo af faste procedurer, kendte milepæle, og definerede krav

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere