Turen til Sverige. Mellem Svenske søer og Götakanalen 14. til 18. august 2009.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Turen til Sverige. Mellem Svenske søer og Götakanalen 14. til 18. august 2009."

Transkript

1 Turen til Sverige Mellem Svenske søer og Götakanalen 14. til 18. august

2 2 Turen var arrangeret af Ældre Sagen i Hundested i samarbejde med Panter Rejser Prisen var kr ,00/person inkl. halvpension og udflugter. Fredag den 14. august klokken 8.00 var der afgang, med Franks Bus fra Strandjægernes Hus på Hundested havn, klokken 8.10 fra Strandgården og klokken 8.45 fra Hillerød Station, hvor selskabets sidste 2 deltagere steg ombord. Vi var nu 41passagerer i bussen, der havde plads til 52 plus chaufføren der hed Ove, og guiden der hed Helge. Fra Hillerød fortsatte turen til Helsingør. På vej dertil fortalte guiden, at der på hele turen skulle påregnes 200 skr. til entreer. Bagefter fortalte chaufføren, at det var en 10-kroners bus, idet alle drikkevarer koster 10 dkr. Klokken 9.20 ankom vi til Helsingør, og 20 minutter efter var der afgang med færgen Aurora til Hälsingborg. Klokken kørte vi fra borde, og få minutter efter blev der serveret rundstykker, pålæg og ost, alt sammen betalt af Panter Rejser. Med kurs mod Markaryd, fortalte guiden om dagens program, hvor første punkt var Elgsafari med elggaranti. Meteorologerne havde godt nok lovet sol. Men da vi nåede Godisflyet, begyndte det at regne, men som guiden sagde, der var håb forude, for lidt efter blev det igen solskinsvejr. Klokken nåede vi vort mål Markaryds Elg- og Bison Safari. Få minutter efter havde vi alle taget plads i det lille tog, der skulle fragte os rundt på den 3 kilometer lange tur i det m² store område med de mange elge og bisoner. Der var både små og store elge, da vi var kørt over risten, som forhindrede dyrene at forlade området. Alle havde i toget fået udleveret kviste til at lokke med, så dyrene kom hen til toget.

3 3 Elgguiden havde navne på alle de elge, vi mødte, f. eks Karl med familie og Marialouise m.m. Han fortalte også, at en Elg som Karl spiste 30 kg. om dagen. Klokken var vi igen ude ved bussen. Efter en lille pause fortsatte vi mod næste stop,hvor frokosten skulle indtages. Vi kom over elven Lagan, som altid har haft godt ry for godt laksefiskeri. Da klokken var blevet havde vi 144 kilometer til Jönköping, og vi var kommet ind i Ljungby Kommune. Klokken nåede vi Värnamo Rasteplads, hvor vi gjorde holdt for at nyde frokosten, som de fleste havde medbragt hjemmefra. Solen skinnede, hvilket gjorde, at maden kunne indtages i det fri. Efter frokostpausen fortsatte vi mod Jönköping, og vores guide Helge fortalte, at han næste morgen vil bestille vækning klokken 7.00, og at vi skulle køre fra hotellet klokken Vi havde nu ¾ time til hotellet i Jönköping Vi kom gennem det område, hvor motorvejen på en strækning af 3 km. kan anvendes til start- og landingsbane for militærfly. Klokken kom vi til Vägrydds Kommune, og der var 50 km. til Jönköping. Guiden fortalte om Husqvarna, Jönköping, Vättern og Vänern. Klokken nåede vi vort hotel i Jönköping, Elite Stora Hotel, Mange benyttede de næste par timer til en tur på havnen og gågaden, inden aftensmaden skulle indtages med udsigt til Vättern. Aftens menu var rejetoast som forret, kyllinge-filet og flødekartofler til hovedret.

4 Lørdag den 15. august. Efter morgenmaden var der afgang mod Karlsborg, hvorfra vi skulle sejle på Gøtakanalen til Töraboda. Turen til Karlsborg gik ad vej 195 mod Barkeryd. Solen skinnede og sanghæfterne blev delt ud. Et kort over sejlturen gik rundt i bussen samtidig med, at guiden fortalte lidt om morgendagens program. Dagens første sang var Dagen i dag, og vi var nu i Varbo Kommune. Næste sange var Jeg elsker den gamle den vaklende rønne og Se hvilken morgenstund. Da ikke alle havde fået smurt halsen, blev dagen første lille skarpe, samt andet til halsen, alt efter ønske tilbudt i bussen. Klokken 9.30 kørte vi ind i Västergötland, og naturen bød stadig på skov og atter skov, og ind imellem nogle svendskerøde træhuse. Her var det guiden sagde, at såfremt man skal have en rigtig naturoplevelse i ferien, skal det være i Sverige eller Norge. Chaufføren fortalte, at han havde kørte cykelløb i Sverige i 1963, og han blev i Stockholm nr. 3 og sammenlagt nr. 5. Umiddelbart efter var der en rast på et lille udkigspunkt, hvor der blevet lavet kaffe, og køleskabet blev fyldt op med forfriskninger. Da vi igen sad i bussen, fortalte guiden om fæstningen i Karlsborg, som man startede med at bygge den 24. juli 1832, hvor kongen lagde grundstenen. Efter hundrede år var man færdig med byggeriet. Men på det tidspunkt var den forældet. Man har dog brugt fæstningen, under 2. Verdenskrig, hvor svenskerne her gemte deres guldreserver samt kronjuvelerne. Man har også bygget et større hus (slot) ude på næsset, hvor den kongelige familie kan bo. Alt dette hvis nogle fremmede magter skulle finde på at invadere Sverige. Klokken nåede vi Karlsborg, hvor vi havde ½ time ved Fæstningen, inden vi fortsatte til båden, der skulle fragte os ad Gøtakanalen til Töraboda. Det første syn der mødte os, da vi kom ombord var, hvor skal vi 41 gæster fra Panter Rejser være?. Men efter lidt masen her og masen der, fik vi endelig en stol. Vi skulle have sejlet med skibet Ceres, men af en eller anden årsag kom vi med Sandön. Sandön var et ældre skib, der var bygget i Det første kanalstykke var ved Forsvik, hvor vi også nåede den første sluse på vores sejltur. Efter ca. 1 time nåede vi ud i Viken. Farten blev sat lidt op, og turen fortsatte mod næste kanal. 4

5 5 Klokken ca lysnede det lidt, idet 50 % af bådens passagerer skulle til spisning, hvilket gik for sig i en lille restaurant for neden på skibet. Klokken blev det vores, selskabet fra Panter Rejsers, tur til at spise. Menuen var laks med grøntsager plus kaffe og kage. Netop som vi var færdige med at spise, nåede vi slusen i Tåtorp. Her var det nogle børn, der slusede os igennem. Derefter sejlede vi gennem en nyere kanal. Den gamle kanal havde vi på vores højre hånd lidt længere inde i skoven. Den sidste time af vores tur gik gennem åbne marker og en gang under 1 bro, som måtte åbnes for os. Klokken ca nåede vi vores mål, Töraboda, hvor vi bl.a. havde verdens mindste færge liggende. I Törbola ventede vores bus, og turen gik nu tilbage mod Jönköping ad vej Da vi nåede Skövde, blev der serveret diverse drikkevarer, med de problemer det indebar, når turen gik gennem de mange rundkørsler. Klokken nåede vi hotellet, og guiden fortalte, at der næste dag vil være vækning klokken 7.30 og afgang med bussen klokken Turen skulle gå op ad Vätterns østlige side. Aftensmaden var for egen regning. Nogle indtog aftenens menu på en af de små hyggelige restauranter nede ved havnen og andre på hotellet. Søndag den 16. august. Vejret: Tørt men med skyer på himlen. Afgang mod Gränna klokken Turen gik forbi Husqvarna og hermed Tændstikken og Midgårdsormen - kunstværkerne.

6 6 Det første stykke var ud ad motorvejen mod Stockholm. Dagens første sang var Sommersolen skinner når du er hos mig, og for dem, der ikke var med i første omgang, tog vi den endnu engang. Derefter sang vi Gem et lille smil til det bli r gråvejr. Guiden, Helge, fortalte om dagens program, og at der på Visingsø, som man sejler til fra Gränna, ikke kører biler. Han fortalte om Vättern, der er den anden største sø i Sverige og den femte største i Europa, og at den dækker et areal på km². Klokken 9.50 forlod vi motorvejen, og kørte videre ad kystvejen mod Gränna Første stop var altså Gränna, som blev grundlagt i 1652 af greve Per Brahe. Der var udsigt mod Visingsø, og himlen var næsten blå. I dag er Gränna mest kendt for sine polkagrise. Byen kaldes også Polkagrisstaden, fordi de røde- og hvidstribede pebermyntestænger kommer her fra. Vi gjorde holdt ved en butik, som den 22. juli 2009 vandt VM i polkagrisbagning, og som guiden sagde, at hvis man havde lyst til at knække tænderne, var muligheden til stede, når man købte polkagrise. I pausen her blev der serveret øl, vand og kaffe i bussen alt imens man kunne nyde udsigten ud over Vättern. Klokken fortsatte turen nordpå ad kystvejen mod Ödershög, og imens fortalte guiden mere om Per Brahe. Ruten vi kørte på, kan sammenlignes med Marguerit-ruten i Danmark. I Ödershög var der ½ times pause ved Röks Kirke, som blev indviet den 17. august 1845 af biskop Johan Jacob Hedren. Ved indgangen til kirkegården møder man Rökstenen, som er en af de mest betydningsfulde runestene i verden.

7 7 Klokken forlod vi Ödershög og kørte mod Vadstena, hvor vi var ca. ½ time senere. Bussen blev parkeret ved Vadstena Slot. Der var nu ca. 2½ time til at opleve byen, slottet, Santa Birgitta Klostermuseum og at bruge tiden til at finde et frokoststed. Vadstena slot blev bygget i år 1545, som et meget avanceret forsvarsanlæg, af kong Gustav Vasa til sønnen Magnus. Det var danske angreb, man var bange for. Klokken var der igen afgang med bussen ad småveje til Ödershög og derfra ad motorvejen mod Jönköping. Klokken nåede vi rastepladsen Brahehus, hvor der var ½ times pause og muligheden for at se Brahehus. Brahehus blev bygget som enkesæde til enken efter Per Brahe. Når man kom derned, var der den flotteste udsigt over Vättern med øen Visingsø i baggrunden. Derfra gik turen til Jönköping, hvor vi var klokken Klokken var der middag, og denne gang var det i Slyngelstuen til kold kartoffelsalat, kold roastbeef og kage til dessert. Mandag den 17. august. Køligt og lidt overskyet. Morgenmad og afgang mod Trollhättan klokken Turen gik nu mod Hövde. Guiden, Helge, fortalte lidt om dagens program og foreslog at frokosten kunne blive indtaget på Restaurant Albert i Trollhättan, som chaufføren, Ove, kendte og havde været i kontakt med. De kunne tilbyde laks eller bøf. Guiden spurgte, hvor mange der havde lyst til dette eller ville finde et sted selv. Syv deltagere ønskede selv at finde et spisested. Første stop på vejen til Trollhättan var Kungslena Kirke, hvor vi var klokken 10,00. Mens vi havde kørt havde det småregnet. Men da vi skulle ud af bussen, var det tørvejr. Kirken er opført af kong Erik Knutsson til minde om slaget ved Lena Man kunne også kigge på stenen rejst til minde derom. Klokken fortsatte vi i Arns spor på vejen mod Trollhättan, og nu sang vi Hist hvor vejen slår en bugt alt imens vi kørte ud ad grusvejen, hvor vi heldigvis ikke havde modkørende busser. Nu sang vi Jeg er sigøjner og Nu lokker atter de lange veje. Klokken nåede vi Falköbing og lidt senere kom vi forbi Gudhem klosteret, og (det var her) guiden fortalte, at det var på Gudhem kloster, at Arns elskede, Cecilia Algotsdotter, var nonne i 20 år, efter at hun var blevet bandlyst på egnen for sit forhold til Arn.

8 8 Nu opstod et lille problem, for hvem var hvem, og hvor sad de i bussen? Problemet var nemlig, at ikke alle 41 fra Ældre Sagen i Hundested sad som vist på den fremsendte pladsreservering, idet bussen ikke var indrettet som vist på planen. Vi fortsatte ad vej 184 og kom gennem området, som er kendt for Tranedans. Ud over de traner tiltrækkes her også mange turister.. Lidt efter nåede vi Skara Domkirke med de 2 skarpe tårnspidser, og indeni er det især de store blå, moderne mosaikvinduer, der giver lys i det store kirkerum. Mange gjorde et besøg i kirken, i biblioteket med bl.a. Arn - udstillingen og en tur rundt i byen, inden turen præcis klokken fortsatte mod Trollhättan. Først var der dog frokost på restaurant Albert, for dem der ønskede det. Klokken nåede vi Albert. Klokken var alle igen samlet ved Albert, og turen gik mod Trollhättan, hvor sluserne til byens imponerende vandfald skulle åbnes klokken Lidt efter lidt blev sluseportene én efter én åbnet, og efter ca. 10 minutter var alt åbent, og vandkaskaderne strømmede nu voldsomt mod kraftværket. Broen vi stod på blev bygget i 1969 og hed Oscarsbron. På den ene side kunne vi se sluserne blive åbnet til de flotte vandfald, og på den anden side se mod kraftværket som udnyttede vandmasserne. Klokken forlod vi vandfaldene og kørte mod sluserne, hvor bådene bliver sluset igennem. Vi var heldige, idet 2 sejlbåde blev sluset igennem, netop da vi var der. Klokken sad vi igen i bussen, og turen gik mod Jönköping gennem skov, skov og skov, og klokken nåede vi hotellet. Klokken var der spisning. Forretten var hvidløgsbrød og tomat. Hovedretten var laks, og desserten var rabarbertærte.

9 9 Derefter fandt mange plads i baren, da det var turens sidste aften. Tirsdag den 18. august. Vejret: Køligt og til dels klart. Morgenmad - og det var dagen, hvor vi skulle tage afsked med det dejlige morgenbord, med alt hvad hjertet begærede. Klokken 9.15 var bussen pakket og turen gik mod Nössjö og videre til Vestlanda og derfra ca. 10 km. øst på mod Kleva Gruva. Dagens første fællessange var Sommersolen skinner,, Det summer af sol over engen, Du danske sommer og selvfølgelig Hundested valsen Som skrevet var det gruben Kleva Gruva, der var første mål. For at se gruben samt glasværket betalte vi i alt kr. 100 skr/person., hvilket guiden opkrævede i bussen. Kort før klokken nåede vi Kleva Gruva ad en lille grusvej, og heldet var igen, at vi ikke mødte noget modkørende trafik. Inden vi begav os ind i gruben, var der en orientering om gruben samt en lille video-film. Derefter var det en god ide at tage hjelm på, idet der ofte ikke var ret højt til loftet, som var en del klipperne. Guiden fortalte, at minen er Sveriges ældste kobber- og nikkelmine, og at den blev åbnet i 1691 og dermed er den første af sin slags i Sverige, Han fortalte også, at temperaturen inde i minen er 8 grader, og at man kan gå rundt i de lange gange (6 km. gange, hvoraf man kan gå rundt i 2 km.). Minearbejderne løsnede i sin tid malmen med hakke, ild og vand.

10 På turen ind måtte vi sande, at der ikke var ret højt til loftet, og at det var en god ide med hjelmen. Da vi nåede ind i midten, kom vi til en lille sø, hvor dybden var 50 meter. Derfra gik vi længere ind til Malmkyrkan til tonerne af lidt orgelmusik. Herfra gik vi tilbage mod udgangen, som for nogle var samme vej, som vi var kommet ind, og for andre var op ad de stejle trin til udgangen i toppen af bjerget. Klokken var vi alle igen ude i det fri, og vi gik nu tilbage til bussen. Klokken var der afgang ad samme smalle vej, som vi var kommet. Du turen i gruben tog længere tid end beregnet, fandt chaufføren, til vores næste mål, en kortere rute ad mindre veje. Klokken nåede vi glasværket Koste Boda Her fik vi først en orientering om glasværkets historie og derefter et mindre kursus i fremstilling af glas, fade skåle m.m. Derefter var der rundvisning i glaspusteriet, hvor man kunne følge arbejdsgangen i fremstilling af f.eks. vinglas. Det var også muligt at købe produkterne eller bruge tiden ril at nyde dagens frokost. Klikken sad alle i bussen, og turen kunne nu starte mod Hälsingborg via Växjö ad vej 25. Nu gav guiden gav en kort orientering om hans mening og oplevelse af de 5 dage, vi havde været i Sverige En rigtig god måde at genoplive turen på. (Ep) Klokken blev der en lille pause på en raste-plads, hvor chaufføren kunne få vandtanken fyldt og dermed sætte vand over til den for mange ønskede kaffe. Herfra fortsatte turen mod Hälsingborg, og det var nu regnskabets time kom. Der var opkrævning for de drikkevarer, der, på turen, var nydt i bussen. Klokken nåede vi Hälsingborg, og klokken kom vi over med færgen Aurora. Via Hillerød, hvor dem fra Køge blev sat af, fortsatte turen til Hundested, hvor vi var klokken Vejret havde næsten været som meteorologerne havde lovet, lidt skyer, lidt regn og lidt sol. En god tur var til ende og husk! At rejse er at leve. Tekst og foto: Ernst Peters. Gennemlæst af Stephan Petersen. 10

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så er det blevet tid til frokost, som bestod af lækre frikadeller og kold kartoffelsalat. Man kunne så samtidig nyde udsigten til

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg

Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg Nyt fra Foreningen Norden Fredensborg Februar 2015 Vores næste arrangement er et møde med forfatteren Susanne Clod Petersen Mandag den 22. februar kl. 19.00-21 på Humlebæk Bibliotek Susanne Clod Petersen

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

Englændertræf i det smukke Nordsjælland

Englændertræf i det smukke Nordsjælland Englændertræf i det smukke Nordsjælland Sådan lød overskriften på invitationen til årets fælles træf med Rootes klubben, og vi kan kun give arrangørerne ret. Nordsjælland er smuk (ikke at forklejne andre

Læs mere

De 2-3 årige på grøn stue

De 2-3 årige på grøn stue Dagens Høst I september måned har alle børn i Dybbølsten Børnehave arbejdet med temaet høst. Vi har på de 3 stuer haft forskellige aktiviteter og oplevelser. Nogle af disse oplevelser vil vi dele med jer.

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant På en påskemorgenrøde!

Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant På en påskemorgenrøde! PRÆDIKEN 2.PÅSKEDAG DEN 6.APRIL 2015 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 22,22b-32; Ap.G. 10,34-44; Luk. 24,13-35 Salmer: 237,233,244,245,235 Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007 Lapning i fin stil Cyklister i Kolding Nr. 1 feb. 2007 Turudvalget Møder med Teknisk Forvaltning VCTA Indkaldelse til generalforsamling 29. 3 Göta kanal/göta Elv H.P. s fotos fra efterårets cykelture DANSK

Læs mere

Stockholm - Storby og skærgård

Stockholm - Storby og skærgård Stockholm - Storby og skærgård Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.295,- Højdepunkter Skærgård og by Skansen og Vasa Museet Centralt beliggende hotel Middag første aften er inkluderet

Læs mere

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet.

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. RY SKOVMUS Hej Skovmus og forældre Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. Vi skal have gjort klar til vores

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne I løbet af foråret er sket mange forskellige aktiviteter for beboerne i klynge 1. Nedenunder kommer et lille udpluk af de mange aktiviteter: Bowl n Fun i Viborg På beboernes husmøde

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Gladsaxe Internationale Venskabsforening.

Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Besøg i Veszprêm og Budapest, Ungarn, 30/9-4/6/10.2015. Onsdag den 30. sep. 2015. 26 medlemmer deltog i rejsen, og vi startede på Søborg Torv, hvor der var arrangeret

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Ferietur til Dresden Dag for dag

Ferietur til Dresden Dag for dag Ferietur til Dresden Dag for dag Søndag den 22. maj 2016 går turen til Dresden i Tyskland. Afgang fra Vamdrup er kl. 7.50 i 5 stjernet bus med Christian som Chaufføren Anne Lise som rejseleder 34 deltager

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

August 2009. Indhold: Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene

August 2009. Indhold: Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene August 2009 Indhold: Sidste nyt: Info: Konkurrence: Kalender : Opslagstavlen: Redaktion: Poul Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene August

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Tag med på eventyr og få en eventyrlig dag Et nyt løb af en ny klub ser interessant ud Start og mål ud for Kajakklubben Odin i havnebassinet. Kajakløbet foregår

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Udlandtur 2008 - Østrig

Udlandtur 2008 - Østrig Udlandtur 2008 - Østrig Lørdag den 28/6-2008: Vi har nu endelig fået gang i hjemmesiden. Vi vil forsøge at skrive en dagbog om vores oplevelser hver dag. Vi glæder os til at se jer alle sammen på mandag

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Solstrålen Årgang 21 Maj 2014

Solstrålen Årgang 21 Maj 2014 Solstrålen Årgang 21 Maj 2014 Telefonliste Plejecentret Solbakken 8911 1300 Køkkenet kl. 07:15-13:00 8911 1306 Sidste frist for tilmelding til mad samme dag: Varm mad til middag - senest kl. 08:00 Smørrebrød

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

6 års fødselsdag - Hip Hip!

6 års fødselsdag - Hip Hip! Nyhedsbrev Marts 2016 6 års fødselsdag - Hip Hip! Læs om klubbens udvikling Besøg os på adressen Slotsgade 5, 7800 Skive onsdag eller torsdag aften mellem 19 og 22. HUSK: GENERALFORSAMLING den 23. marts

Læs mere

Diktat 1. Navn. Klasse. Dato

Diktat 1. Navn. Klasse. Dato Diktat 1 Jeg har været i et land med mange b e e. Jeg har nemlig været i r e. Vi mødte en dreng som havde meget t l. Han for op og ned ad s å n e r. Nærmest som en hest der er løbet l ø. Men til si kom

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Del 10. DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol.

Del 10. DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol. Del 10 DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol. Oprindelig havde jeg planlagt et længere ophold på Sandsletta, hvilket ville give flere muligheder til at komme rundt på

Læs mere

Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015

Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015 Udflugt med dampfærgen Skjelskør og besøg på Jægerspris Slot tirsdag den 19. maj 2015 Kære senior DHI Seniorklub indbyder til en forårstur med dampfærgen S/S Skjelskør på Roskilde Fjord og efterfølgende

Læs mere

Diktat 1 Lørdag morgen

Diktat 1 Lørdag morgen Diktat 1 Lørdag morgen Det begyndte som en helt n l e. Til morgenmad fik vi o u med k f. Og som altid drak vi u. T e var at vi skulle se en film måske den der handler om en k r e. Eller også en s. Men

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

(Øster) Højst Aktiv Uge 36

(Øster) Højst Aktiv Uge 36 (Øster) Højst Aktiv Uge 36 Sommeren er snart ved at gå på hæld, vi går mod mørkere tider, og snart bliver aktivt udeliv erstattet af flere og flere indendørs aktiviteter. Men...inden vi tager definitivt

Læs mere

Turen til Skagen maj 2019.

Turen til Skagen maj 2019. Turen til Skagen 12. - 16. maj 2019. Søndag den 12. maj: 29 seniorer startede om morgenen fra henholdsvis Radiohuset og Lyngby Stationsplads turen til Skagen. Undervejs over Sjælland blev der serveret

Læs mere

3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT

3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT 3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT Bestyrelsen: Formand: Peter Ahrendt, ahrendt@c.dk Næstformand: Gunnar Svendsen, bogsvendsen@gmail.com Kasserer: Erik Kristensen, erkr@c.dk Turarrangør: Bent Jørgensen,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

H E L E E Nr 2 - februar 2015

H E L E E Nr 2 - februar 2015 H E L E E Nr 2 - februar 2015 HELENENYT Nr. 2 (februar årgang 26) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb.

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb. Rejsebrev 6. Torsdag den 10 april kører vi fra Porto. Vi følger den lille gule vej på kortet, N 108, der snor sig langs bredden af Dourofloden. På kortet er vejen markeret med grønt stort set hele vejen

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj oktober-november 2015 Mærkedage oktober- sædemåned Fødselsdage: Mette Gellberg-Rita Leona Lauritzen november-slagtemåned Fødselsdage:

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

5.A ved Ceres stranden

5.A ved Ceres stranden 5.A ved Ceres stranden Den 25. august 2015 tog 5.A en tur til Korsør Ceres engens strand og arbejdede med livet under Storebælt. Vi var sammen med biolog- og naturvejleder Søren Larsen. Han fangede forskellige

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Maj 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Maj 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Maj 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Social Kapital Den 21. maj er der læringsdag om Social Kapital i Ballerup Super Arena.

Læs mere