Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn maj juni juli 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn maj juni juli 2015"

Transkript

1 Kirkeblad for Korup Sogn maj juni juli 2015 Artikel: Se pinsesolen danse 3. Flot indsamling 5. Kirkesusen for store 6. Nyt fra kunstforeningen 7.

2 2 Korup Kirkekontor Korupvej 40, 5210 Odense NV Tlf Fax Åbent: Tirsdag-fredag kl Henvendelse uden for åbningstid på tlf korup.sogn@km.dk Seneste nyheder på Kordegn: Aase Herping Sognepræst: John Børsting Mikkelsen Kirkebogsfører og begravelsesmyndighed Korupvej 45, 5210 Odense NV Tlf eller Træffes bedst i præstegården tirsdag til fredag kl og torsdag tillige kl Mandag fridag. jbm@km.dk Sognepræst: Kathrine Gørup Christiansen Tlf kgc@km.dk Mandag fridag Sognepræst: Line Stæhr Frantzen Tlf lisf@km.dk Mandag fridag Organist: Villy Bartolin Madsen, Tlf Kirkesanger: Jette Olsen, tlf Kirketjener: Pernille Guldbrandt Lindstrøm Kirkesvinget 2, 5210 Odense NV Tlf Kirkeværge: Knud Kirketerp-Møller Søvænget 2, 5210 Odense NV Tlf knud@kirketerp-moller.dk Korup kirkegård: Graver: Bendt Sørensen, tlf eller Lisbeth Andersen tlf evt. Korup Kirkekontor, tlf Menigrådsformand: Dag Waade Mosevej 16, 5210 Odense NV Tlf dagwaade@gmail.com Fotos: Flemming Wedell Anmeldelse ved fødsel til moderens bopælssogn Hvis moderen er ugift skal der inden 14 dage efter fødslen udfyldes en Omsorgs- og ansvarserklæring (medfører fælles forældremyndighed) med NemID via Dåb eller navngivning Barnet skal have et navn, inden det bliver 6 måneder. Navngivning skal ske til kirkekontoret i barnets fødesogn. Navngivning ved dåb bestilles på kirkekontoret ved den kirke, hvor man ønsker dåben foretaget. Yderligere oplysninger fås hos præsten eller kordegnen. Indtil barnet har fået navn, kan der rekvireres en fødselsattest, hvis man har brug for det. Vielse Bestil brylluppet i god tid på kirkekontoret, som informerer om, hvilke papirer man har brug for. Det samme gælder en kirkelig velsignelse. Dødsfald og begravelse Man er altid velkommen til at kontakte præsten og anmode om et besøg. Begravelsesforretninger kan være behjælpelig med de praktiske ting og de nødvendige papirer. Mindesammenkomst i Korup Sognegård kan bestilles ved henvendelse til kirkekontoret. Gravsted på Korup kirkegård aftales med graveren. Redaktion: Bjarne Pedersen (ansv.), John Børsting Mikkelsen, Lasse Guldbrand Lindstrøm. Redigering, layout, trykning: Blæsbjerghus, Deadline for næste nummer: 4. juni 2015 Kirkebil: Korup menighedsråd tilbyder gratis kirkebil til gangbesværede og ældre. Kirkebilen kan bestilles til alle gudstjenester i Korup Kirke ved at ringe til Korup kirkekontor på tlf senest fredag kl eller til præsten, som har gudstjenesten, senest lørdag aften. Der kan ligeledes bestilles kirkebil til alle arrangementer i Korup Sognegård ved at ringe til kirkekontoret senest dagen før.

3 Se pinsesolen danse 3 Nogen gange hører man folk sige: Vi skal ud og se pinsesolen danse. Det er, når de skal ud i deres sommerhuse eller deres campingvogne og rigtig slappe af med en ekstra fridag. Særlig religiøs er dette jo ikke, og alle ved jo godt, hvad denne pinsesol er. Men, hvad ikke ret mange ved er, hvad pinse egentlig er, og hvorfor den er placeret der, hvor den er! Derfor har jeg valgt med korte ord at genfortælle den beretning fra bibelen, der ligger til grund for den kristne pinse! Se da der var gået 50 dage efter, at Jesus var opstået fra de døde, var alle Jesu 12 apostle forsamlet. De 11 plus en mand ved navn Matthias, der var blevet valgt i stedet for Judas. Og pludselig kom der fra himlen en lyd, som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad. Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem. Da blev de alle fyldte af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter, hvad Ånden indgav dem at sige. Folk stimlede nu sammen og mange mærkede og så den glæde, som de lyste med, og de mærkede Guds nærvær, som de aldrig havde mærket det før. Ånden indgød dem at tale andre sprog, som de godt kendte i forvejen, for Gud ville tale til andre mennesker end lige dem, der talte Jesu eget sprog. Guds Hellige Ånd var kommet til jorden og dem, der hørte budskabet om Jesus kunne nu modtage troen, så at deres hjerter brændte, og ved det kunne kirken begynde at vokse og brede sig ud over hele jorden. Pinse betyder 50, fordi den falder 50 dage efter påske, og pinsen er kirkens fødselsdag, fordi Guds Hellige Ånd kom til os, og vi kunne begynde at mærke det brænde inden i os af tro. Vi kunne mærke at det, at Jesus, Guds Søn er død for os, er sandt, og vi kan tro på det og for den troende brænder det i hjertet, så at han ikke kan lade være med, at gå ud i sin verden og fortælle det videre. Gud er ikke bare en død gud, han er levende og nær ved os mennesker, og vi kan mærke det, når vi hører bibellæsning, siger trosbekendelsen sammen, når vi beder fadervor sammen, og når vi er til barnedåb og nadver. Uden Guds Ånd ville vi ikke kunne høre og føle, hvad kristendom er! Og vi ville føle Gud, som en død gud, men hans ånd giver liv, så at vi føler og opdager, at Gud er levende og taler til os som en levende og kærlig Gud! Han er nærværende, nær ved enhver af os og bøjer sig ned til os. Med det, at Guds Ånd kom til os, kunne vi begynde at brænde for troen og glæde os, og de fleste vil sige, at denne Hellige Ånd er Guds nærvær i menigheden. Med Helligånden kan vi mennesker se pinsesolen danse, ikke som jeg startede med at skrive, men som glæde og nærvær. En Gud, der elsker os, og som vil være med os alle dage, både de dage, hvor vi har det svært og de dage, hvor vi er glade og frimodige. Glædelig pinse. Sognepræst John Mikkelsen Dag Waade er blevet ny formand for menighedsrådet.

4 4 Døbte i Korup sogn Magne Rosenlund Jespersen Josephine Natalie Pagter Jensen Clara Nivi Bech Lange Max Kjærsgaard Mahs Lara Holmgreen Rasmussen Freya Holmgreen Rasmussen Emma Boye Vesterø Maria Boye Vesterø Victoria Kongstad N Andersen Døde og begravede i Korup sogn Niels Ove Mikkelsen Birgit Holgersen Nelly Højsgaard Have Anne-Lise Eriksen Lone Andersen Kristian Vedel Pinsedag den 24. maj 2015 Gudstjeneste i Korup kirke kl.: Ved denne lejlighed får vi besøg af Gitana Asionova-Balaban og Kajetan Marek Balaban, der begge medvirker i Odense Synfoniorkester. De spiller smukke duetter for violin til præludium, interludium og postludium. Desuden vil de spille sammen med organisten ved salmeledsagelsen. De to violinister er uddannet henholdsvis i Vilnius, Litauen og Katowice i Polen, og de har en flot karriere bag sig. - De har boet i Danmark i adskillige år. Vi kan forvente en smuk og spændende musikoplevelse. Villy Bartholin Madsen Korup-Ubberud Besøgstjeneste Besøgstjenesten er nu på 32 medlemmer, som har glæde af kontakten med hinanden. Har du også lyst til eller overvejer at blive besøgsven / besøgsmodtager, så kontakt Else Vedel, tlf Korup Kirke din kirke på internettet Savner du informationer om, hvad der foregår i Korup Kirke? Har du brug for at blive mindet om, hvornår du kan deltage i et af vores spændende arrangementer? Så besøg vores hjemmeside og tilmeld dig vores nyhedsbrev med månedlige udsendelser af nyheder fra din kirke.

5 Flot indsamling! Søndag den 8. marts blev en rigtig dejlig dag i Korup sogn. Folkekirkens Nødhjælp holdt sin årlige sogneindsamling, og foråret var kommet med sol og temperaturer over 10 grader. Omkring 33 friske indsamlere mødte op i sognegården, og alle ruter blev besat, så vi kom i år rundt i alle kroge af Korup sogn. Der var både børnefamilier, konfirmander, unge og ældre, der deltog i indsamlingen, og alle havde en god oplevelse. Selvom det langtfra er alle, der er hjemme, så er der blandt de fleste borgere i Korup en stor gavmildhed og offervilje. Vores samlede resultat blev i år på ,00kr. Det er godt 3000,- kr. mere end sidste år, og det er vi rigtig tilfredse og stolte over. 5 Vi er faktisk et af de sogne i Odense, der kan samle mest ind. Tak for alle bidrag store som små. På landsplan blev det til omkring 14 millioner, og det har enorm betydning for Folkekirkens Nødhjælps mulighed for at hjælpe derude, især kvinderne i verdens fattigste lande. Tak til alle indsamlerne og hjælpere. Jeg er stolt af vores indsats. Håber at se jer alle igen til næste år. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Datoen er søndag den 13. marts På gensyn! Indsamlingsleder Marianne Høgedal. Årets konfirmander Konfirmander 7A Konfirmander 7B Konfirmander 7C Malea Benediktson Nathalia Jensen Filtenborg Freya Holmgreen Rasmussen Mathias Michael Bjerggaard Kristian Bruun Thimmer Lara Holmgreen Rasmussen Asger Heuck Thrane Astrid Pontoppidan Hansen Mikkel Paagh Damsbo Julia Toftegaard Jensen Charlotte Chathrine Juel Jensen Lucas Mathias Christensen Andreas Lønskov Frederik Mølborg Phillip Elmer Rørmose Pedersen Rikke Birch Hermansen Julie Marie Hjorth Chrone Rasmussen Nathascha Josephine Møller Emil Holm Ladefoged Oliver Lundegaard Littau Tobias Christensen Mathias Møller Ø Jørgensen Jonatan Glasdam Wandrup Jørgensen Sebastian Buch Jørgensen Louise Lyhr Bengtzen Frederik Flintau Hansen Victor Baltzer Nørgaard Trine Frydenlund Varming Laura Halskov Nikoline Ringgaard Weber Lynge Mads Godt Maja Marie Rasmussen Oliver Bøgedal Dansbo Maria Bøje Vesterø Martine Krogh Sørensen Isabella Emilie Nørgaard Andersen Laura Eibe Jensen Jesper Erik Valdsgaard Sørensen Emil Okkels Jensen Emma Sofie Vinggaard Victor Skokholm Larsen Chili Louison Caspersen Patricia Weber Pedersen Frederik Verdier Jørgensen Melina Pagter Reinhold Christiansen Patrick Lindegaard Monefeldt Tobias Munk

6 6 Kirkemusen for store Mange bededage blev til en Stor Bededag. For mange hundrede år siden var der rigtig mange bededage i kalenderen. Det var små helligdage som lå i alle årets måneder. Ude på landet var det faktisk sådan at man havde bededag hver onsdag. Præsten kom og bad for fred, men man kunne også få tilgivelse for ens synder. Der blev uddelt bøder, og man kunne betale evt. bøde. Hans Bagger der var biskop over Sjælland syntes det var besværligt at have så mange små helligdage/bededage. Han gik til kong Christian den 5 de som da var konge i Danmark, og fik hans underskrift på at alle disse bededage blev samlet til en Stor Bededag om foråret. Nemlig 4. fredag efter påske. Kongen gjorde den til lov den 26 marts Hvert år aftenen før Stor Bededag blev landets kirkeklokker sat i gang. Folk blev på den måde gjort opmærksom på at alt skulle lukke. De skulle gå hjem og slappe af og sove godt, så de var klar til at gå i kirke på selve Stor Bededag. Selv bageren skulle lukke sin butik, og holde fri. Derfor bagte han hvedeknopper dagen før, som folk kunne købe og varme på helligdagen. Prøv selv at bage dejlige hvedeknopper til Stor Bededag. Hvedeknopper, 16 stk. 50 g gær 4 dl sødmælk 2 sammenpiskede æg ½ tsk. salt 1 tsk. stødt kardemomme 1 spsk. sukker 1 kg hvedemel Lun mælken og rør gæren heri. Tag 2 spsk. af æggemassen fra til pensling. Drys salt, kardemomme og sukker i melet. Tilsæt melet i gærblandingen. Tildæk dejen og lad den hæve i 30 min. Form 16 boller og læg dem på bagepladen med ca. 1 ½ cm imellem. Lad dem efterhæve i 20 min. Bland æggemassen med lidt mælk inden de pensles. Bag bollerne v 200 i ca min. Lad bollerne køle af og flæk dem, og læg dem tilbage på bagepladen med den skårne side opad. Lad dem tørre i ovnen v 200 i 4-5 min. Spises med smør. God fornøjelse og velbekomme.

7 7 Nyt fra kunstforeningen april 2015 Meddelelse til medlemmerne Aktiviteten Besøg hos kunstnere genoptages i år. Det sker i samarbejde med Aktiv Korup, således at vi er rimeligt sikre på et pænt deltagerantal ved besøgene. Moseholm vil give en kort introduktion ved ankomsten. Han åbner for både park og atelier. Der er garanti for en enestående oplevelse af en kendt og elsket kunstners værker i en dejlig park med udsigt over mod Lyø. Besøg hos: Keld Moseholm Jørgensen Knoldsborgvej 1 Dyreborg 5600 Fåborg Vi bliver en fælles oplevelse i dette forår rigere. Tilmelding senest d til hanne.korup@gmail.com. Onsdag d. 20. maj 2015 kl. 13 Entreen er 50.- kr. pro persona. Egen transport dertil Korup og Ubberud-Ravnebjerg sogne søger kordegn Stillingen er en deltidsstilling på 30 timer ugentlig med tiltrædelse 1.juni Ansøgningsfrist 15.april Se mere info på Venlig hilsen til alle medlemmer Hanne Nordentoft KSK

8 8 Gudstjenester i Korup Kirke Dato Helligdag Tekst Tid Præst 26 april Konfirmation af A klassen John Mikkelsen 1 maj Konfirmation af B-klassen John Mikkelsen 3 maj Konfirmation af C-klassen John Mikkelsen 10 maj 5 søndag efter påske Joh 16, 23b John Mikkelsen 14 maj Kristi himmelfartsdag Mark 16, John Mikkelsen 17 maj 6 søndag efter påske Joh 15, 15,26-16, Kathrine Christiansen 24 maj Pinsedag Joh 14, John Mikkelsen 25 maj 2 pinsedag Joh 3, John Mikkelsen 31 maj Trinitatis søndag Joh 3, Line Frantzen 7 juni 1 søndag efter trinitatis Luk 16, John Mikkelsen 14 juni 2 søndag efter trinitatis Luk 14, Kathrine Christiansen 21 juni 3 søndag efter trinitatis Luk 15, Line Stæhr Frantzen 28 juni 4 søndag efter trinitatis Luk 6, Kathrine Christiansen 5 juli 5 søndag efter trinitatis Luk 5, John Mikkelsen 12 juli 6 søndag efter trinitatis Matt 5, John Mikkelsen 19 juli 7 søndag efter trinitatis Luk 19, John Mikkelsen 26 juli 8 søndag efter trinitatis Matt 7, Line Stæhr Frantzen 2 august 9 søndag efter trinitatis Luk 16, John Mikkelsen 9 august 10 søndag efter trinitatis Luk 19, John Mikkelsen 16 august 11 søndag efter trinitatis Luk 18, John Mikkelsen 23 august 12 søndag efter trinitatis Mark 7, Kathrine Christiansen 30 september 13 søndag efter trinitatis Luk 10, John Mikkelsen 6 september 14 søndag efter trinitatis Luk 17, John Mikkelsen Denne liste er kun vejledende. Der tages forbehold mod ændringer. Vi henviser til offentliggørelse i Lokalavisen og på Korup Kirkes hjemmeside:

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn november 2015 januar 2016

Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn november 2015 januar 2016 Kirkeblad for Korup Sogn november 2015 januar 2016 Artikel: Tanker i oktober 3-4. Ny kordegn 5. Aktiviteter 6-9. Kirkemusen for store og små 10. Kunstforeningen 11. 2 Korup Kirkekontor Korupvej 40, 5210

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Vindere af skattejagten, månedsplan, quiz, opskrifter og meget mere TUSSENEWS

Vindere af skattejagten, månedsplan, quiz, opskrifter og meget mere TUSSENEWS Vindere af skattejagten, månedsplan, quiz, opskrifter og meget mere TUSSENEWS Nr. 20 MAJ 2013 Indholdsfortegnelse Chefens spalte Info fra klubben De sker i majl! Månedens opskrifter Resultater af: Vindere

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2016

Korup Sognenyt. Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2016 Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2016 Artikel: Vintertanker 3-4. Aktiviteter, ny organist, børnekor 6-9. Kirkemusen for store og små 10. Kunstforeningen 11. 2 Korup Kirkekontor Korupvej 40,

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2014 juli august september Indhold Et jubilæum nærmer sig 2 Aftensmad og madpakke 3 Kalender 4-5 Kirkestafet 5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn

Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme

Læs mere

Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne

Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne Kirkeblad for Keldby og Elmelunde sogne 2015 April, maj, juni og juli nr. 1 Pinse sol, fisk og ånd.. Ifølge dansk folketro kan man se pinsesolen danse pinsemorgen. Traditionen stammer oprindeligt fra påskemorgen,

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne juni - august 2011 65. årgang nr. 3 Konfirmation maj 2011 Prædiken-tekst: Hvad er der mere at sige! Er Gud for os, hvem kan da være imod os? Romerbrevet kap.8, vers 31. Kære

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Hjerm Vestre kirke Graver og kirketjener: Morten Gert Hansen Kirkevej 18, 7560 Hjerm tlf. 21 20 27 43 mail: hjermvkirkegaard@gmail.com Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale.

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale. Dåb Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2015. marts-april. 35. årgang. nr. 2

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2015. marts-april. 35. årgang. nr. 2 Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2015. marts-april. 35. årgang. nr. 2 Foråret er på vej. Læs om sogneudflugt, sogneindsamling og meget andet liv inde i bladet. 1 ...for der imellem kommer fasten

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD Marts- Juni 2010 Glesborg Fjellerup I påskens tegn Mens jeg sidder og skriver disse linjer er vore to sogne ligesom det øvrige Danmark klædt i hvidt. Efter mange år blev det endelig i vinter

Læs mere

Vetterslev - Høm Kirkeblad

Vetterslev - Høm Kirkeblad Februar 2009 - Kirkeblad 2. pinsedags gudstjeneste - under åben himmel! En gang om året, nærmere bestemt 2. pinsedag, mødes provstiets menigheder. Vi holder gudstjeneste sammen, fordi det styrker det enkelte

Læs mere

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse INDGANG (præludium) INDGANGS HILSEN Præsten: Menigheden: Og med din ånd! eller: Og Herren

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk.

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk. Læs i dette nummer: Visionen 2015 Kalender for april og maj Præsternes træffetider SKAT - Tjek dine fradrag for betaling til kirken Thomas Risager er optaget på nyt studium Søger du ny inspiration Nyhedsbrev

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Korup Sognenyt Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2014 Artikel: Det spirende påskehåb! 3. Det sker i sognet 4-7. Nyt fra kunstforeningen 11

Korup Sognenyt Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2014 Artikel: Det spirende påskehåb! 3. Det sker i sognet 4-7. Nyt fra kunstforeningen 11 Korup Sognenyt Kirkeblad for Korup Sogn februar marts april 2014 Artikel: Det spirende påskehåb! 3. Det sker i sognet 4-7. Nyt fra kunstforeningen 11 2 Korup Sognenyt Korup Kirkekontor Korupvej 40, 5210

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2015

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2015 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2015 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Vi har og en ledestjerne og når vi den følge gerne kommer vi til Jesus Krist Denne stjerne lys og mild, som

Læs mere

Sdr. Nærå. Marts April Maj Juni 2016. Valgmenighed

Sdr. Nærå. Marts April Maj Juni 2016. Valgmenighed Sdr. Nærå Marts April Maj Juni 2016 Valgmenighed Kære alle Nu går vi foråret i møde, dagene bliver lysere og længere. Snart er det påske og søndagen efter springer konfirmanderne ud sammen med blomster

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

Guide til til Højmessen

Guide til til Højmessen Guide til til Højmessen Velkommen til højmesse i Sct. Pauls Kirke. Denne guide beskriver forløbet af de højmesser, der ledes af sognepræst Flemming Baatz Kristensen. INDLEDNING: Klokkeringning og bedeslag.

Læs mere

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup

Kirkebladet. Flade Bjergby Sundby Skallerup Kirkebladet Flade Bjergby Sundby Skallerup Forår 2013 Gudstjenesteliste 10. marts til 9. juni incl. 10. marts 9:00 * 13. marts Fyraftenssang 16:30 Skallerup Kirke 17. marts 9:00 Sundby (Nørager) 20. marts

Læs mere

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 29. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække Salmer DDS 2: Lover den Herre, den mægtige konge med ære

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2016 17-01-2016 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2016 17-01-2016 side 1 17-01-2016 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2014. Tekst: Johs. 12,23-33. Det er vinter og sidste søndag efter helligtrekonger. I år, 2016, falder påsken meget tidligt, det er palmesøndag

Læs mere

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Salmer: DDS: 13 Måne og sol DDS: 448 Fyldt af glæde DDS: 674 Sov sødt barnlille

Læs mere

Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil dele fotoerfaringer, og udfordre hinanden med små spændende fotoopgaver.

Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil dele fotoerfaringer, og udfordre hinanden med små spændende fotoopgaver. Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil dele fotoerfaringer, og udfordre hinanden med små spændende fotoopgaver. Tag dit fotogrej med, hvad enten det er det avanceret udstyr eller en mobiltelefon

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Pinsedag søndag den 19-05-13 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Menighedssvar Judas, ikke Iskariot, sagde til Jesus:»Herre, hvordan kan det være, at du vil give dig

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

TUSSENEWS. Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører:

TUSSENEWS. Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører: TUSSENEWS Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører: Chefens Spalte Info fra klubben Kalenderen Billeder Månedens opskrift Resultater Flygtninge Støtte sang Fællesdag i Enghøj Konkurrence Indhold Februar måneds

Læs mere

Enghøj News Maj 2016 Nr. 5

Enghøj News Maj 2016 Nr. 5 Enghøj News Maj 2016 Nr. 5 Indhold Forside Indhold Billeder fra velkomst til vore nye medlemmer Info fra klubben Maj måneds aktivitets kalender Lol turnering Tegneserie quiz Månedens opskrift Musik top

Læs mere

Nr. 1 marts - august 2013

Nr. 1 marts - august 2013 Fredens Kirke Svendborg Nr. 1 marts - august 2013 RØDSPÆTTER OG PÅSKE Af sognepræst Jeg sidder med en af mine faste følgesvende på skrivebordet. Det er Naturkalenderen. Den har fulgt mig gennem snart mange

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Juni Juli August 2015. Er Gud en høne? - forestillinger om Gud

Juni Juli August 2015. Er Gud en høne? - forestillinger om Gud Juni Juli August 2015 Er Gud en høne? - forestillinger om Gud Kort om Gud af Doris Vest Steen En kølig eftermiddag i april er redaktionen taget i skoven til en snak om, hvilke billeder vi kan have af Gud.

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 22.s.e.trinitatis 2014.doc 16-11-2014. side 1. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 22.s.e.trinitatis 2014.doc 16-11-2014. side 1. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14. Der er noget man ikke kan tage selv. Der er i centrum af evangeliet en stærk hemmelighed, og det er at der er noget som Gud giver, og som man

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

UGEBREVET DATO: 3. 2014 NR.:

UGEBREVET DATO: 3. 2014 NR.: UGEBREVET DATO: 3. oktober 2014 NR.: 7. 19. årgang ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kære forældre, personale og elever Dagen

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Velkommen til gudstjeneste

Velkommen til gudstjeneste Velkommen til gudstjeneste Gospelkoret Emmaus Holy, holy, holy Velkommen til gudstjeneste Vision forandrer verden Vær du min glæde, vær du mit livs håb. Vær du den herre, der hører mit råb. Dagene glider

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Godt Nyt. Oktober 2005. Oktober 2005. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Oktober 2005. Oktober 2005. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Oktober 2005 Oktober 2005 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Hjemmesiden som opslagsbog Et lille tip til hvordan du og andre kan få ekstra stort udbytte af kirkens

Læs mere

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom

Ledervejledning. God fornøjelse med materialet. IMU - Indre Missions Ungdom Ledervejledning TeenTools Katekismus er et ledermateriale som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder eller dig som har andet arbejde med teenagere kan bruge og finde inspiration i. Vi siger forkyndelse

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

KIRKEHILSEN HENDRIKSHOLM KIRKE JUNI JULI AUGUST 2015

KIRKEHILSEN HENDRIKSHOLM KIRKE JUNI JULI AUGUST 2015 MENIGHEDSRÅDET Menighedsrådsformand Lene Jespersen Brandholms Allé 23, 3. mf. 2610 Rødovre Mob. 6140 9308 lenejespersen906@gmail.com Næstformand Lasse Stensby Baasch Blankavej 5, 3.tv. 2500 Valby Tlf.

Læs mere

Åbningshilsen. Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus. Amen.

Åbningshilsen. Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus. Amen. 1 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 17. januar 2016 kl. 16.00. Skitse - og stikordsagtig. Salmer: 289/277/439/362/Hvad er det der gør jul til noget særligt /143 Åbningshilsen. Nåde være

Læs mere

HELLEVAD-ØRUM KIRKEBLAD

HELLEVAD-ØRUM KIRKEBLAD HELLEVAD-ØRUM KIRKEBLAD 4/38 Juni juli august 2015 Nyt motiv kommer fra Gitte En sommerfugl i (h)ånden... St. Bededag og følgende søndag blev i alt 16 skønne unge konfirmeret. Borgerforeningen havde som

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 01-02-2015 Prædiken til septuagesima søndag 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 01-02-2015 Prædiken til septuagesima søndag 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til septuagesima søndag 2015. Tekst. Matt. 20,1-16. Retfærdighed eller godhed? Vi mennesker tænker meget på hvad løn vi får for vores arbejde og indsats. Kan det svare

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER September - december 2015 Jungshoved Allerslev 14. s. e. trin. 6. sep. Ingen 10.30 Høstgudstjeneste 15. s. e. trin. 13. sep. 10.30 Høstgudstjeneste Ingen 16. s. e. trin. 20. sep.

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2010

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2010 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2010 47. årg. Først skal der lyde et tillykke til årets konfirmander Forsiden viser et udpluk af de kors, konfirmanderne har lavet.

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

RINGIVE SOGN. Præstens Zarens Fostersøn. Konfirmander Dette års og sidste års. Arrangementer Påskegudstjenester, ny graver i Lindeballe

RINGIVE SOGN. Præstens Zarens Fostersøn. Konfirmander Dette års og sidste års. Arrangementer Påskegudstjenester, ny graver i Lindeballe RINGIVE SOGN Marts April Maj 2015 RINGIVE, LINDEBALLE & LANGELUND KIRKER WWW.PRINFOVEJLE.DK www.ringivesogn.dk Tjek vores hjemmeside ud. Her er alle de informationer, du har brug for om sognet og kirkelivet.

Læs mere

3 8-10 3 11 & 4 HJÆLP JERES BØRN!!!!

3 8-10 3 11 & 4 HJÆLP JERES BØRN!!!! Nyhedsbrev uge 43 2014 Side 1 Side 5 ÅBENT HUS Side 2 Skolehjemsamtaler Side 6-7 Filuren Side 3 Lus Side 8-10 Børnehaven Side 3 Glemt tøj Side 11 Kalender, rengøring & kontakt Side 4 HJÆLP JERES BØRN!!!!

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Juniorark. Bibeltimer 2016 TEMA MED LINK TIL NT. Dette tilhører: danmarks folkekirkelige. soendagsskoler BIBELCAMPING 2016 JUNIORARK

Juniorark. Bibeltimer 2016 TEMA MED LINK TIL NT. Dette tilhører: danmarks folkekirkelige. soendagsskoler BIBELCAMPING 2016 JUNIORARK Juniorark G I P M A C L BIBE Bibeltimer 2016 TEMA KOG DAVID MED LIK TIL T Dette tilhører: danmarks folkekirkelige soendagsskoler Bibeltime 1 Fra fårehyrde til løftet om en kongestol David salves 1. Hvorfor

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet

TIL SAMTLIGE HUSSTANDE. Nr. 1-2016. Informationer fra lokalområdet TIL SAMTLIGE HUSSTANDE Nr. 1-2016 Informationer fra lokalområdet Side 2 Vejrum Nyt Vejrum Kirke: Provst Vagn Ove Høgild, Snerlevej 42, 7500 Holstebro Tlf.: 3025 3347/ mail: VOH@km.dk Graver Gerda Kvisgaard

Læs mere

Fadervor vs. den store tabel

Fadervor vs. den store tabel 38. årgang Nr. 17 Marts - April - Maj 2016 Fadervor vs. den store tabel De fleste af os kender H.C. Andersens fantastiske eventyr Snedronningen om de to børn Kay og Gerda. Kay får en splint af troldens

Læs mere