Sydøsttyrkiet maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sydøsttyrkiet 15.-22.maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm"

Transkript

1 Sydøsttyrkiet maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm

2 En uproblematisk rejse bragte os til Adana, hvor vi overtog en fin udlejnings VW-Caddy. Vi fik ved ankomsten set bl.a. alpesejler, bysvale og hørt gulirisk. Vi kørte derefter til et fint hotel (Dedemanns Hotel) i Gaziantep. Det var et glimrende udgangspunkt for de næste par dages ekskursioner. 16. Maj. Morgen-, formiddags- og middagsture til områderne ved Isikli og Durnalik. Her så vi bla. slangeørn, vandrefalk, eleonorafalk, ørnevåge, hedehøg, syrisk flagspætte, vendehals, trænattergal, sørgemejse, biæder, hvidhals, østlig og alm klippespætmejse, gulgrå værling, hætteværling, hortulan, østlig mestersanger, steppegulbug, orientgulbug, høgesanger, rødrygget svale, palmedue, rødhovedet og rosenbrystet tornskade, spansk spurv. Om aftenen tog vi til Gaziantep centrum for at opsøge en restaurant, som Ejlsted havde navnet på. Det viste sig, at den kun havde til frokostservering. En meget venlig hoteldirektør (med egen restaurant på hotellet) anbefalede en fin folkloristisk middag lige over for basaren. Vi var meget tilfredse med den gode oplevelse af både mad og mennesker.

3 17. maj. Natten gav en kaldende kirkeugle. Tog fra Dedemanns kl 5.15 og kørte til Durnalik, på vejen sås sort glente. Fra landevejen mod Durnalik stoppede vi regelmæssigt og lyttede til bl.a. sydlig nattergal. Ved Durnalik valgte vi vejen nedenfor den nyanlagte lastbilsvej og kørte frem til vandløbet omgivet af en frugtplantage. Det var en herlig perle, der bød bla på cettisanger, rustværling, gulgrå og hætteværling, grå fluesnapper, syrisk spætte, palme-, tyrker- og turteldue, slangeørn og biæder. Kørte ad lastbilvejen mod Isikli og stoppede i det nøgne klippelandskab. Her var begge klippespætmejser, østlig mestersanger og middelhavsstenpikker. På vejen tilbage til en pragtfuld morgenmad så vi en steppevåge. Efter måltidet begav vi os mod Birecik. De 80 km blev hurtigt tilbagelagt (GPS er en god ting). Til glædelig adspredelse så vi 2 ellekrager og 1 hedehøg. I Birecik kørte vi direkte til eremitibis-resevatet og mødtes med Mustafa, der gav gode råd, kaffe og organiserede næste dages tur og vores overnatning. De ynglende ibisser med masser af unger var et flot syn. Det blev suppleret med 2 overflyvende skadegøge, flere syngende rosasangere og 3 bleg gulbug i vandhullet ved caféen. Dernæst kørte vi et par km nord på til pistacielunde, hvor vi så gulstrubet spurv.

4 Vi installerede os derefter på Motel Merkalam lige på vestsiden af Eufrat. Det er ikke et hotel, man skriver hjem om. Men det er OK. Cost-benefit. Efter indcheck kørte vi ud langs Eufrats vestbred og supplerede artslisten med bl.a. drosselrørsanger, rørsanger, rørhøg og sorthalset lappedykker. Desuden var en mindre samling flygtninge udtryk for Syriens nære beliggenhed. Det var blevet rigtig varmt og kombineret med ønsket om frokost var den skyggefulde og svale thehave i Gülhane-parken og fund af den stribede dværghornugle et perfekt match. Desuden var der fundet hvidøret bulbul, som vi så flygtigt. Senere så vi dem bedre samme sted. Vi afsatte tid til at se på hejrekolonien i floden. Der var masser af nathejre og dværgskarver, desuden silke-, ko-, top- og fiskehejrer. Vandringen langs promenaden gav yderligere dværgørn, hvidøjet-, rødhovedet- og gråand samt toppet lappedykker. Senere på eftermiddagen returnerede vi til vestbredden, hvor vi mødte Mustafa og to tyrkiske fotografer. Efter intensiv afsøgning lykkedes det at se Irak larmdrossel og yndefuld sanger. Vi hørte også sort frankolin. I øvrigt var der mange drosselrørsangere. Det var helt specielt at se dem fouragerer efter græshopper i den nærliggende hvedemark, sammen med svaler, biædere og ellekrager. Vi sluttede dagen af ved ynglested for sejlere på østbreddens smukke limstensklipper på østsiden af floden lidt nord for broen. Her så vi lille-, alpe- og mursejler. Vi fik en god og tyrkisk middag på nærliggende restaurant i forhold til Merkelam. 18. maj. Nok en gang op kl. 5. Kørte til vestbredden af Eufrat-floden (Firat på tyrkisk) og lykkedes med sort frankolin. Begav os derefter til Mustafas ven Achmed i landsbyen Akpinar 17 km nordøst for Birecik. Vi blev som det første hold udlændige bænket i hans nye anhænger til traktoren. Vi bumpede først til en wadi og så og hørte sisi ørkenhøne og lys stenspurv, samt kalanderlærke og korttået lærke mm. Dernæst kørte vi op på højderne i det storslåede landskab og fik set lille skrigeørn, sortbuget sandhøne, kirkeugle, isabellastenpikker, masser af lyse stenspurve, 300 forbiflyvende bysvaler! ellekrage og biæder. På vejen ned så vi hvidrygget- og isabellastenpikker.

5 Den efterfølgende the ved Achmeds hus bød på rosenstær og hærfugl. Netop som vi havde forladt huset fløj 3 sisi-ørkenhøns forbi os og i det fjerne kredsede ørne- og steppevåge.

6 Vi indtog mad på en flodbåd på Eufrat og hørte bl.a. mudderklire. Bagefter tog vi ud til Mustafa og eremitterne for at få et råd til eftermiddagens obs. Han anbefalede os en landsby 20 km sydpå, knap 10 km fra den syriske grænse. Han bad os udtrykkeligt om ikke at køre nærmere. På vej tilbage til en morfar studerede vi sølvmågerne i floden. De var næsten alle i 2k slidte sommerdraget. Det var noget af en udfordring at udrede dem. Vi endte med at finde adskillige armenske måger, 2 kaspiske og min. 4 middelhavsmåger. Efter et (næsten) varmebetinget hvil, kørte vi syd for Birecik med retning mod landsbyen Cicekalan, som ligger på østsiden af Eufrat. Vi valgte som tur i den sydgående retning en vej, der udgår lidt øst for Birecik. Undervejs sås bl.a. rødrygget, rødhovedet-og rosenbrystet tornskade, ellekrage og toplærke. Vi kørte gennem et meget tyndtbefolket land og nåede frem til en landsbyen og floden med observation af lille tårnfalk, fiskeørn og lærkefalk. På den anden side lå en kæmpe flygtningelejr. Vi kunne se mængder af snorlige rækker af telte, blå vagttårne i de 4 hjørner, FN- blåt hegn om hele lejren. Mængder af mennesker - måske syrere inde i lejren, og ikke et menneske uden for! Området omkring landsbyen rummede mange hærfugle, biæder-kolonier og ellekrager. Vi kørte nordpå tilbage ad en anden vej, der holdt os rimelig tæt ved floden. Vi gjorde et par afstikkere til bredden og så yndefuld sanger, rødhovedet and og mange blishøns. Langs vejen sås flere kirkeugler og hvidryggede stenpikkere. Maden blev igen indtaget i den gode restaurant fra dagen før. Den ligger lidt op ad vejen i vestlig retning fra Merkelam. Der ligger flere cafeteriaer. Men lidt tilbagetrukket ligger der er en restaurant, hvor vi blev fornemt serviceret. 19. maj. Op til sædvanlig tid, minutter senere sad vi alle 4 bænket i den velkørende og -kørte Caddy (Poul og Kim) og begav os de knap 450 km mod vest til Gøksu-deltaet, hvor vi ankom kl og gik i gang med kiggeriet med det samme.

7 Det er et stort interessant naturområde afvekslende mellem røromkransede søer, tørt sandet land med sukkulenter og fladvandede søer, samt lidt klitter og buskvegetation. Udslidte fugletårne og - platforme giver ikke de bedste vilkår for overblik over det flade landskab. Efter en lang formiddagstur tog vi ind til Tasucu og spiste frokost på havnen (ikke en fugl) og derefter bosatte vi os på Hotel Konak med udsigt over havnen. Derefter tilbage til Gøksu. Det blev til et godt supplement til artslisten med vadere, bl.a. de tre præstekraver, mange dværgryler, krumnæbbet, stylteløber, klyde og sortklire. Fjord-,dværg-, sandterne og sildemåge. På søen masser af rødhovedet ænder, desuden marmorand, pibeand og en almindelig pelikan. I rørene og buskvegetationen sås og hørte skægmejse, tamarisksanger, yndefuld sanger og drosselrørsanger.

8 Områdets mest i øjnefaldende fugle er sporevibe, rustand og toplærke, de mange hejre og sort frankolin, som høres regelmæssigt. Vi sluttede obs en kl20 og returnerede til en velfortjent øl på balkonen. 20. maj. Op til vanlig tid og afsted mod fyrreskoven ved Demircili. Et stenskred betød en bøvlet gruset omvej, men det skulle snart vise sig at være besværet værd. En lille km efter byen forbi den lille moske/begravelsesplads på v. hånd op ad bakken med skoven på højre hånd er der en god skovvej. Det kan varmt anbefales at gå ind ad den. Den kølige fyrreskov blandet med store limstensblokke på den ene side af vejen og lavere bevoksning på den anden side indeholdt en massiv bestand af olivensanger, suppleret med flere masketornskader og et par Krüpers spætmejse. Desuden hørtes natugle og der sås mange rustværlinger, solsorte, syriske spætter og turteldue. Ikke langt fra kirkegården sang en sortstrubet sanger.

9 Vi kørte tilbage til Tasucu, spiste morgenmad og provianterede. Kørte igen igennem Gøksu-deltaet på vores vej mod bjergene. Udover gensyn med meget af det, vi havde set dagen før. sås skestork, ravn, armensk- og kaspisk måge. Dværgrylerne var i dag oppe på 63 stk! Kursen vendes mod nord og efter ca 250 km vil vi nå Hassans sted Pension Safak i Demirkazikbjergene. På motorvejen nord for Adana var vi nødt til at køre ind i nødsporet, tænde havariblinket og stå ud (bag autoværnet). Oven over svævede minimum 1000 hvide storke. Turens ændrede landskab og højde til mere danske temperaturer og vegetation indebar også gensyn med bogfinke, sortmejse, bjergvipstjert og misteldrossel, foruden den første klippeværling. Da vi nåede det hyggelige Pension Safak i landsbyen Aladaglar blev vi vidne til endnu et af Tyrkiets storslåede landskaber. Fra den vinduesløse udsigt ved spisestedet kigger man op på de op til mere end 3 km høje sneklædte bjerge, som vi skal besøge i morgen. En forsmag på bjergene blev en sen eftermiddagstur til slugten NV for Aladaglar. Vi så bl.a. det ynglende kongeørnepar, alpekrage, alpesejler, klippesvale, klippeværling og husskade. I pensionen hilste vi på den vel engelsktalende, vidende og meget venlige vært Hassan og fik serveret tyrkisk, velsmagende bondemad. I middagen fik vi lydligt selskab af den lokale dværghornugle, som Hassan senere viste os i lygtens skær. Ved kaffen aftalte vi mødetid næste morgen kl3.45! 21. maj. Turen op i bjergene blev i anledning af at vi kun var os 4 gennemført i Hassans gamle 4-hjuls trukne, benzinstinkende Lada Niva jeep.

10 Det viste sig både at være mere komfortabelt, men først og fremmest hurtigere end traktor og ladvogn, så kl var vi oppe og hørte med det samme de første kaspiske kongehøns og chukarhøns. Efter en del leden spottede Hassan den første kongehøne og senere blev den suppleret med yderligere 6 stk.

11 Det blev en mindeværdig morgen i en fantastisk solopgang med stort set vindstille de første par timer og 6-7 grader. Bl.a. vil vi huske den for alpe- og raddes jernspurv, karmoisin- og snefinke, alpekrage og -allike, sten- og blådrossel, alm.-, hvidrygget- og isabellastenpikker og de mange ibexer, der sås på bjergtoppene. Nede efter godt 5 timer gjorde et velfortjent morgenmåltid godt (skovspurv, blåmejse og broget fluesnapper) og gav energi til straks at fortsætte tilbage til slugten (Cimbar Bogaci) i Nationalparken (Aladaglar Milli Parki) for at lede efter murløber, desværre uden held. Til gengæld var kongeørneparret i luften, en kirkeugle landede en sidsel, skældt gevaldigt ud af bjergvipstjert og vi så den første stenspurv. Senere kørte vi til Emledalen udenfor landsbyen Cukurbag. Det vrimlede med stenspurve og inde ved den gamle basecamp også med rødpandede gulirisker. Her sås bl.a. også bynkefugl og chukarhøne. Vi spiste af de indkøbte rester fra dagen før og nød alpekragernes luftakrobatik og de smukke rødpandede guliriskers fouragering i græsset. Trætheden begyndte at melde sig og vi tog tilbage til en velfortjent morfar på Safak. En sidste tur i slugten bag landsbyen Demikazik for igen forgæves at lede efter murløber. Sluttede igen aftenen med hjemmelavet mad i pensionen. 22. maj. I anledning af sidstedagen gav vi os selv lov til først at spise morgenmad kl.06. Kl var vi klar til afgang mod Adana. Efter lidt læsning blev vi enige om at satse syd for byen og første lokalitet var langs den første store kanal man møder sydfor Adana, lige syd for landsbyen Havutlu. Vi kørte mod vest og fandt snart smyrnaisfugl og så senere yderligere en mere.

12 Fortsatte derefter mod Tuzla for at lede efter oversvømmede marker. De var væk og vi kørte i et intensivt opdyrket land med frugt og grøntsager og miserable sigøjnerlandsbyer, hvor indbyggerne fungerer som gemene daglejere! Kørte gennem Tuzla for at finde den store lagunesø Tuzla Gølu. Der er ingen umiddelbar adgang, så vi gik fra vejen derned over markerne og det var en god ide. Den vestlige ende var bedst, men de 2 andre visitter til nordbredden gav også pip. Vi så bl.a. flamingo, skestork, rovterne, braksvale, stenvender, sort- og hvidklire, tyndnæbbet og hættemåge og masser af dværgterner, stylteløbere, hvidbrystet præstekraver og sporeviber. Markerne indeholdt top-, østlig kalander og korttået lærke, samt sorthovedet gul vipstjert. Vi returnerede til Adana lufthavn efter 8 vellykkede dage, hvor vi havde tilbagelagt 1808 km. Mellemlandingen i Istanbul bød på huskrage, så vi nåede 188 forskellige fuglearter.

13 Turprisen blev incl. flyrejse kr. pr. person. Vi fløj med Türkish Airlines fra København til Istanbul, hvor vi skiftede til et indenrigsfly til Adana. Vi fik bestilt så tilpas tidligt, at vi fik flyrejsen til pr billet. Udlejningsbilen kostede incl. forsikring. Vi havde valgt en lidt større bil med dieselmotor og 5 siddepladser. Brændstof er faktisk dyrere i Tyrkiet end her i DK. Desuden er diesel lidt dyrere end benzin. Vejanlægget i området er strålende med ny og meget komfortabel belægning på langt de fleste veje. Der er motorvejsafgift på udvalgte stykker motorvej. Vi aftalte på forhånd med udlejer en pris, idet han havde monteret en bizz i foruden. Vi betalte udlejer ca kr for vores brug af motorvej. Det må have været ok, for vi har ikke hørt noget siden. Hotelpriserne er meget forskellige. Dedemanns Hotel i Gaziantep var meget komfortabelt, men også relativt dyrt (ca 400.-/nat/mand). Merkelam Motel i Birecik var bestemt ikke dyrt (ca 75.-kr. /nat /mand). Det havde bestemt også en anden standard. Vores hotel i Tasucu lå med en fantastisk udsigt over havnen fra værelsets balkon. Da det var uden for sæsonen forhandlede vi os lynhurtigt til en fin pris, der ikke var meget over Merkelams pris. De 2 nætter i bjergene var på forhånd aftalt til 100 euro pr mand. Det var en samlet pakke indeholdende alle måltider, 2 overnatninger samt guidet tur incl transport op på bjerget. Turen var tilrettelagt så vi havde 2 morgener ved Isikli/Durnalik, 2 overnatninger i Birecik, 1 overnatning nær Göksu-deltaet og 2 overnatninger i Pension Safak, Aladag. Vi ankom til Adana kort før mørkets frembrud. De 2½ times køretur til Gaziantep foregik i mørke på motorvej. På sidstedagen forlod vi Adana om eftermiddagen Lokaliteter, der nævnes i artslisten: 1. Isikli og Durnalik lidt vest for Gaziantep. Halvbjerge med frugt-og grøntsagshaver. Mange fugle langs vejen. Desuden gik vi ved Isikli op i de lave kalkstensbjerge på østsiden af vejen. 2. Birecik. Byen ligger ved et vadested (der er en bro!) over Eufrat. På østsiden er der en klippevæg af kalksten både nord og syd for broen. På vestsiden er landskabet mere fladt. Specielt er området nord for broen meget sumpet med store rørskove. 3. Akpinar. Ligger ca 30 km nordøst for Birecik. Store, bløde morænebakker, hvor der dyrkes en del korn. Andre steder er der nærmest halvørken. 4. Göksu-deltaet (syd for Silifke). Et meget stort deltaområde, der kan være vanskeligt at overskue. Der er nogle gamle platforme/tårne på den vestlige side, der kan benyttes til at overskue den største af søerne. 5. Demircili. Nord for Silifke. Halvbjerge med fyrreskov og maki. Vi parkerede lige nord for en lille moske med begravelsesplads. Desuden gik vi ind i fyrreskoven på højre side af vejen ca. 300m nord for moskeen. 6. Aladag (Aladaglar). Bjergrigt område nord for Tarsus med højder op mod 3000m med fjeldheder, og frodige engstræk langs vandløb i dalene. Lidt længer nede vokser der popler. Der nævnes følgende navne: Cukurbag, Demirkazik/kløften ved Demirkazik, Camardi og Emledalen. Det er alle områder ved Aladag med en geografisk afstand på mindre end 10km. 7. Havutlu. Et intensivt opdyrket område syd for Adana. Lavtliggende områder med mange vandingskanaler. Deltaområde. 8. Tuzla (göl). Ca 30 km syd for Adana nær havet. En del af deltaområdet med saline planter og derfor ikke velegnet til dyrkning. Vanskeligt at komme tæt på. Vi valgte at parkere på landevejen nord for saltsøen, og så gå langs markskel til bredden

14 Artsliste: 1. Lille lappedykker Nogle stykker set og hørt ved Birecik 2. Toppet lappedykker 20 set i den opdæmmede 15km syd for Birecik 3. Sorthalset lappedykker 1 set i sumpene ved Birecik 4. Dværgskarv Talrig ved Birecik 5. Hvid pelikan 1 set i Göksu-deltaet 6. Dværghejre Talrig ved Birecik 7. Nathejre Talrig ved Birecik 8. Tophejre Enkelte ved Birecik 9. Kohejre Enkelte fugle 10. Silkehejre Talrig ved Birecik 11. Sølvhejre Set flere gange både ved Göksu og Tuzla 12. Fiskehejre Set ved Birecik (3), Göksu (19) og Tuzla (3) 13. Purpurhejre Set ved Birecik (1), Göksu (16) og Tuzla (2). 14. Hvid stork Enkelte fugle set ved Göksu. En flok på ca fugle kredsede over motorvejen ved Damlama nord for Tarsus 15. Eremitibis Småflokke og enkelte fugle fløj rundt i området langs floden ved Birecik. 45 sås med pull. i kolonien ved centeret

15 16. Skestork En enkelt fugl blev set ved Göksu. Desuden set ved Tuzla (22) 17. Flamingo Set ved Tuzla (85) 18. Rustand Flere fugle set i Göksu-deltaet. Mere end 40 + pull 19. Pibeand 2 blev set i Göksu-deltaet 20. Gråand Birecik (5) 21. Marmorand 1 blev efter lang tids søgen fundet i den store sø i Göksu-deltaet 22. Rødhovedet and Set både ved Birecik, og længere mod syd ved Eufrat-floden. Mere end 100 blev set i Göksu 23. Hvidøjet and 2 blev set syd for broen i Birecik. Desuden 5 m 3 pull i Göksu 24. Sort glente 1 set ved Durnalik, 1 set ved Eufrat syd for Birecik 25. Slangeørn Set ved Durnalik (3-4) 26. Rørhøg Enkelte iagttagelser ved Birecik og nede af Eufrat. Desuden ved Göksu (8) 27. Hedehøg Set på vejen mod Birecik, samt i området syd for Birecik 28. Musvåge (Steppevåge) Enkelte fugle set både ved Durnalik og ved Akpina (øst for Birecik) 29. Ørnevåge Enkelte fugle set ved Durnalik, Akpina, Adana og Cukubagi, Aladag 30. Lille skrigeørn En enkelt ad fugl set ved Akpina 31. Kongeørn 2 ad fugle set ved kløften ved Demirkacik

16 32. Dværgørn 1 2k fugl ved Birecik, samt 1 ad lys fase i Cukurbagi, Aladag 33. Fiskeørn 1 set fouragerende ved Eufrat 20 km syd for Birecik 34. Lille tårnfalk 5 set syd for Eufrat 35. Tårnfalk Set over hele området 36. Lærkefalk 1 set ved Eufrat 20 km syd for Birecik 37. Eleonorafalk 2 set ved Durnalik 38. Vandrefalk 1 set ved Isikli 39. Kaspisk kongehøne 7 fugle set og hørt på Demirkazik, Aladag. De var alle lidt langt væk, men på grund af det stille vejr var deres fløjten meget tydelig. 40. Chukarhøne 4 fugle set ved Demirkazik og 5 i Emledalen, Aladag 41. Si-si ørkenhøne 5 set ved Akpina øst for Birecik 42. Sort frankolin I alt 5 set ved Birecik. Desuden 8 ved Göksu. 43. Grønbenet rørhøne 2 fugle set i sumpene vest for Birecik 44. Sultanhøne 3 fugle set i rørkanten i nordenden af Göksu-deltaet 45. Blishøne Talrig ved Eufrat, specielt syd for Birecik (75) 46. Klyde Set i Göksu. Kun 2 fugle 47. Stylteløber Få fugle set i Göksu. Mere end 35 set i Tuzla

17 48. Rødvinget braksvale Det var på det hængende hår, idet vi blot så 2 overflyvende fugle i Tuzla 49. Lille præstekrave 9 fugle set i Göksu 50. Stor præstekrave Set rundt omkring i Göksu. I alt 12 observationer 51. Hvidbrystet præstekrave Den almindeligste præstekrave. Set i både Göksu og Tuzla i 2-cifrede tal 52. Strandhjejle 1 set d19.5 i Göksu 53. Sporevibe Set i både Göksu (22) og Tuzla, hvor der var mange (50+) 54. Dværgryle 34 fugle set 19.5 og 61 fugle d i Göksu 55. Krumnæbbet ryle Set i Göksu med 3 fugle 19.5 og 4 fugle Rødben 1 fugl set i Göksu 57. Sortklire 1 fugl i vinterdragt set i Göksu. 4 fugle set i sommerdragt i Tuzla 58. Hvidklire 1 fugl set i hhv. Göksu og Tuzla 59. Mudderklire 1 enkelt fugl fløj forbi os ved Eufrat, Birecik 60. Stenvender 9 fugle rastede i Tuzla 61. Hættemåge 1 fugl set ved Tuzla 62. Tyndnæbbet måge 1 fugl set ved Tuzla 63. Middelhavsmåge 4 2k set ved Birecik. Almindelig ved både Göksu og Tuzla

18 64. Kaspisk måge 2 2k fugle set ved Birecik. Desuden sås 2 3k fugle ved Göksu 65. Armensk måge Den almindeligste måge set ved Birecik (50+). Alle 2k. Desuden 1 ad set ved Göksu 66. Sildemåge 3 ad set ved Göksu 67. Sandterne 1 fugl set ved Birecik 68. Rovterne 1 ad sdr rastede ved Tuzla 69. Fjordterne 30+ set ved både Göksu og Tuzla 70. Dværgterne 2 set ved Göksu. Talrig ved Tuzla med mere end Sortbuget sandhøne 1 hørt overflyvende ved Akpina (ca. 30km øst for Birecik) 72. Klippedue Registreret flere steder med tal på op til 100/dag 73. Tyrkerdue 5 fugle set ved Birecik. 25+ set ved Havutlu syd for Adana 74. Turteldue 2 syngende fugle hørt ved Durnalik. 6 fugle set omkring Demircili 75. Ringdue 1 fugl set ved Birecik 76. Palmedue Set flere steder, bla. 7 ved Eufrat syd for Birecik 77. Skadegøg 2 set ved Eremitibis-centeret 78. Gøg 1 hørt i Birecik. 1 set og hørt ved Emle

19 79. Dværghornugle Camardi, Aladag 1-2 hørt. Hassans udstrakte service indebar også fremvisning af hans lokale fugle 80. Stribet dværghornugle Café Guilhane, Birecik 81. Kirkeugle Set flere steder på turen med op til 6 på turen langs Eufrat syd for Birecik 82. Natugle 1 hørt i Demircili/Imamli N for Silifke 83. Mursejler Set over hele turområdet 84. Alpesejler Set i Birecik (min 8), og i Demirkazik, Aladag (30+) 85. Lille sejler Set i Birecik med min. 25 fugle langs klippe nord for broen 86. Smyrnaisfugl 2 fugle set langs kanalerne ved Havutlu. 87. Gråfisker 2 fugle set ved Eufrat syd for Birecik 88. Biæder Set i hele området. Største tal i den østlige del 89. Ellekrage Enkelte set på vej til Birecik. Flere fugle set i Birecik, Akpina og ved Eufrat syd for B. 90. Hærfugl Set alle dage 91. Vendehals En fugl sang ved Durnalik 92. Syrisk flagspætte Set med enkelte fugle i hele området 93. Kalanderlærke Op til 15 ved Akpina. Desuden enkelte fugle både i Göksu og Tuzla

20 94. Østlig kalanderlærke Enkelte fugle set og hørt ved Akpina, Göksu og Tuzla 95. Korttået lærke Set i hele området. Talrig øst for Birecik med 50+ ved Akpina 96. Toplærke Områdets almindeligste lærke 97. Bjerglærke Den sydøstlige rac, Penicilata set med flere fugle på bjerget ved Aladag 98. Digesvale Meget almindelig 99. Klippesvale En enkelt set ved Isikli. Almindelig ved Aladag 100. Landsvale Set i hele området 101. Bysvale Set i hele området med relativt få fugle bortset fra et influx ved Akpina på 300+ på ½ time 102. Rødrygget svale Set i hele området med relativt få fugle Markpiber 2 forskellige fugle set ved Göksu 104. Hvid vipstjert Enkelte fugle set både ved Isikli og ved Eufrat 105. Gul vipstjert Racen Feldegg. Almindelig både ved Göksu og Tuzla 106. Bjergvipstjert Enkelte fugle set på vej til og i bjergene ved Aladag 107. Levantbulbul En almindelig fugle, der blev set i hele området 108. Hvidøret bulbul Er fornylig indvandret. Dagen før vores ankomst var 30+ set ved Guilhane caféen. Vi så og hørte 4.

21 109. Kaukasisk jernspurv 2+ set på bjerget ved Aladag 110. Alpejernspurv 3 fugle set ved bjerget, Aladag 111. Trænattergal Set og hørt i hele området med enkelte fugle 112. Sydlig nattergal Enkelte fugle set og hørt både ved Durnalik og i bjergene ved Aladag 113. Hvidhals Set ved Durnalik og Isikli med 8 syngende hanner hvert sted 114. Husrødstjert En enkelt forpjusket fugl set ved Durnalik. Desuden 2 ved Cukurbagi, Aladag 115. Bynkefugl En enkelt fugle set i Emledalen, Aladag 116. Isabellastenpikker 8 fugle set ved Akpina og 2 ved Demirkazik, Aladag 117. Stenpikker Talrig på bjerget ved cukurbagi, Aladag Middelhavsstenpikker (østlig) Set i de bjergrige områder ved Gaziantep og Demircili. Østlig race, Melanoleuca, virker næsten sort/hvid. Flere ex med helt hvid strube 119. Hvidrygget stenpikker Fed fugl. Set med enkelte fugle ved Akpina, Eufrat og Cukurbagi, Aladag 120. Blådrossel Set og hørt fåtalligt over hele området 121. Stendrossel Set i de bjergrig områder ved Gaziantep og Demirkazik, Aladag 122. Solsort Set i de bjergrige områder ved Gaziantep og Demircili 123. Misteldrossel 2 fugle set på vejen op mod Aladag 124. Cettisanger 1 fugl sang igennem ved Durnalik

22 125. Tamarisksanger 1 fugl set og hørt ved Göksu 126. Rørsanger Talrig i rørskoven ved både Birecik og Göksu 127. Drosselrørsanger Set og hørt over hele området bortset fra bjergene 128. Orientgulbug Op til 8 fugle set ved Durnalik og Isikli 129. Bleg gulbug Set og hørt i hele området 130. Olivensanger Den klassiske lokalitet ved Demircili/Imamli gav 12 syngende hanner 131. Sorthovedet sanger 1 han set og hørt ved Isikli 132. Rosenbrystet sanger Set og hørt flere steder ved Birecik bla. 2 syngende ved Eremitibiscenteret 133. Sortstrubet sanger 2 fugle sang ved Demircili 134. Yndefuld sanger Flere fugle set på egnede lokaliteter med rørskov i hele området 135. Østlig mestersanger Enkelte syngende hanner set og hørt ved Durnalik 136. Høgesanger En enkelt fugl sang fra en åben sangpost ved Isikli 137. Gærdesanger Set og hørt flere steder i bakket/bjergrigt terræn (Isikli/Durnalik og Demircili) 138. Tornsanger 2 fugle set/hørt i Göksu 139. Munk En enkelt fugl set og hørt ved Isikli 140. Grå fluesnapper Enkelte fugle set i halvbjergene bla ved Durnalik, Isikli og Demircili

23 141. Broget fluesnapper En han sang i Cukurbagi, Aladag 142. Irak larmdrossel Flere fugle set, bla. 8 i en flok, i rørskovene på vestsiden af Eufrat nord for Birecik 143. Skægmejse 5 fugle drog forbi vores obspost i Göksu 144. Halemejse Set ved Durnalik 145. Sørgemejse Set ved både Isikli, Durnalik (2 ad med udfløjne unger) og Demircili 146. Sortmejse Set på vej til Aladag og i Emledalen 147. Blåmejse Set med enkelte fugle i haven til Pension Safak, Aladag 148. Musvit Enkelte fugle set i området bla. ved Aladag 149. Krüpers spætmejse 3 fugle set ved Demircili 150. Østlig klippespætmejse Set både ved Isikli og Durnalik. Samlet så vi i området 26 fugle 151. Klippespætmejse Set både i halvbjergene ved Isikli/Durnalik og i Demirkazik, Aladag 152. Pirol Enkelte fugle hørt ved Isikli og Durnalik, samt en enkelt ved Birecik 153. Rødrygget tornskade Enkelte fugle set over hele området 154. Rosenbrystet tornskade 1 set på vejen mellem Isikli og Gaziantep 155. Rødhovedet tornskade 4 fugle set ved Isikli og Durnalik 156. Masketornskade 8 fugle set ved Demircili

24 157. Skovskade Set i de skovrige bjerge/halvbjerge i den vestlige del af området 158. Husskade Set i områderne omkring Aladag 159. Alpeallike Mindre flokke set ved Demirkazik, Aladag 160. Alpekrage En del flokke og enkeltfugle set og hørt i Aladagområdet 161. Huskrage En fugl fløj lige hen over hovedet på os, da vi steg ud af flyet i Istanbul 162. Gråkrage Set over hele området 163. Ravn 164. Stær 3 fugle fouragerede i Göksu-deltaet. Desuden 1 set på vej til Aladag Set med enkelte fugle el. småflokke over hele områdetover 165. Rosenstær En flok på 50+fløj rundt i landsbyen Akpina, mens vi drak te hos Ahmed 166. Gråspurv Set over hele området 167. Spansk spurv En flok på 15 set ved Durnalik 168. Dødehavsspurv Enkelte fugle, samt en koloni på vestsiden af Eufrat lidt nord for broen i Birecik 169. Skovspurv 2 fugle set i haven ved Pension Safak, Aladag 170. Lys stenspurv 2 fugle set ved Isikli. 50+ ved Akpina 171. Gulstrubet spurv Set i Birecik i oliventræer i et område nord for Ibiscenteret 172. Stenspurv Flere fugle set både i kløften ved Demirkazik og i Emledalen, Aladag

25 173. Snefinke 18 fugle set på morgenturen på Demirkazik, Aladag 174. Bogfinke 2 fugle set i fyrreskoven på vej mod Aladag. Desuden 1 set i Emledalen, Aladag 175. Rødpandet irisk En flok på 25 set meget fint i Emledalen, Aladag. Desuden 3 set ved kløften 176. Gulirisk 1 sang ved ankomst til Adana. Desuden 3 fugle ved Havutlu syd for Adana 177. Grønirisk Få fugle. Set både ved Isikli og Göksu 178. Stillits Set med få fugle over hele området 179. Tornirisk Enkelte fugle set ved Isikli og ved Aladag 180. Karmoisinfinke 5 fugle set på morgenturen på Demirkazik, Aladag 181. Ørkenfinke 5 fugle set ved Akpinar 182. Gærdeværling 5 fugle set i kløften ved Demirkazik, Aladag 183. Klippeværling 1 set på vej til Aladag. Desuden flere i kløften ved Demirkazik, Aladag 184. Gulgrå værling 9 fugle set ved Isikli og 2 ved Durnalik 185. Hortulan 2 set ved Isikli og enkelte fugle ved Cukurbagi/Demirkazik, Aladag 186. Rustværling 4 fugle set ved Isikli/Durnalik. Desuden 4 fugle ved Demircili 187. Hætteværling Relativt almindelig over hele området 188. Bomlærke Kun set i den østlige del af området med 2 ved Isikli og flere ved Birecik

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Fugle-, patterdyr- og orkidéliste Foto: Stor Hornugle i Storke-koloni 30/4-15 Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og selvfølgelig ikke set af alle i gruppen.

Læs mere

Det sydøstlige. Tyrkiet. 7 maj til 15 maj - 2011. Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli. Franck Ishøi & Aase Mielow

Det sydøstlige. Tyrkiet. 7 maj til 15 maj - 2011. Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli. Franck Ishøi & Aase Mielow Det sydøstlige Tyrkiet 7 maj til 15 maj - 2011 Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli Franck Ishøi & Aase Mielow 1 I maj måned 2011 besøgte vi det sydøstlige Tyrkiet i ca. 1 uges tid. Vi arrangerede først turen

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde)

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Artsnavn (dansk) Sommerhalvåret (ynglesæsson)* Vinterhalvåret* Føde/Trofiske niveau** Knopsvane Pf/vand-sumpplanter/rodstængler/alger/vinterafgrøder/raps

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

SPANIEN 17/9 5/10 2013

SPANIEN 17/9 5/10 2013 SPANIEN 17/9 5/10 2013 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 I lighed med de foregående år er det især vandfuglene og fuglearter der er tilknyttet grusgravssøerne der er optalt. I år er der i forbindelse med Dansk Ornitologisk

Læs mere

BULGARIEN 14. 28. september 2002

BULGARIEN 14. 28. september 2002 BULGARIEN 14. 28. september 2002 INTERNETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Københavnsafdelingen BirdLife Denmark Forord Fra den 14. 28. september 2002 afholdt Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

DOF Travel sydøst Tyrkiet maj 2011

DOF Travel sydøst Tyrkiet maj 2011 15 dage ca. 14/5-28/5 2011 Ledere: Jan Hjort Christensen og Soner Bekir (lokalguide). Dag 1: Afrejse fra København til Gaziantep. Flytider kendes ikke for nuværende. Første nat på Hotel i Gaziantep. Dag

Læs mere

Scanbird / Politiken Plus: Marokko

Scanbird / Politiken Plus: Marokko Scanbird / Politiken Plus: Marokko 11.3 18.3 2017 Audouinsmåger, sildemåger og ikke mindst eremitibisser ved Tinkertfloden 12.3. Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og flere af de mest bemærkelsesværdige

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Amatørprojekt Ynglefugletællinger ved Lehnskov i Fredskov

Amatørprojekt Ynglefugletællinger ved Lehnskov i Fredskov Amatørprojekt Ynglefugletællinger ved Lehnskov i Fredskov Området ved Lehnskov ligger i den allervestligste udkant af Svendborg, Rantzausminde, som ses til højre. Skoven og kysten er meget benyttede til

Læs mere

RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013

RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013 RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013 Foto Torkild Kristensen DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Turen blev planlagt i samarbejde med www.hobbytours.ro.

Læs mere

Müritz. 19. 23. maj 2003 (Af Martin Jessen) Müritztur 19/5 24/5 2003

Müritz. 19. 23. maj 2003 (Af Martin Jessen) Müritztur 19/5 24/5 2003 Müritz 19. 23. maj 2003 (Af Martin Jessen) Müritztur 19/5 24/5 2003 Orla havde længe leget med tanken om en flerdagstur til Müritz, og i maj 2003 var det så vidt. Der var bestilt overnatning, købt proviant

Læs mere

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen Rapport Extremadura - Spanien Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen 26. april - 3. maj 2013 1 Fredag den 26. april 2013 Vi mødtes - Palle, Mogens og Jens - med afgang fra

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Mandag d. 17. juni: Gråkragetur til Kølsen-Skals Engsø. Bedre vejr til en tur kan man næppe ønske sig, og der var da også møde 30 deltagere frem denne dag, så parkeringspladsen

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Tirsdag d. 14. maj: Gråkragetur til Værnengene og Skjern Å. 15 deltagere vart kørt turen over til Værnengene denne flotte morgen og mødtes ved P-Pladsen ved krydset

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Nordfyns Feltstation 2007

Nordfyns Feltstation 2007 Ringmærkning på Nordfyns Feltstation 2007 Den største fugl i nettene blev ubetinget denne Skovhornugle d. 25. maj 2007 I efteråret 2006 var der en elev med på Keldsnor Fuglestation, og et par stykker mere

Læs mere

Fugleferie på Mallorca

Fugleferie på Mallorca Fugleferie på Mallorca 23.-30. april 2005 Deltagere: Simon Berg Pedersen, Bo Berg og Kim Berg Fotograf: Simon Berg Pedersen Indledning ved Bo Berg Da jeg har været på Mallorca på kombineret fugle-/familieferie

Læs mere

Nordjylland Juli 2012

Nordjylland Juli 2012 Nordjylland Juli 2012 Bygholm Vejle 16-7-2012 Turrapport fra en Nordjyllandstur fra søndag den 15. juli til tirsdag den 17. juli 2012. Deltagere Leif Frederiksen (LFR). Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank

Læs mere

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen 30. juni Brændegård Sø (12:40-14:00): Toppet Lappedykker 10 R, Skarv 400 R, Fiskehejre 2 R, Knopsvane 12 R, Grågås 180 R, Gravand 8 AD R, Gravand 14 PUL R, Knarand 4 R, Krikand 3 R, Gråand 30 AD R, Gråand

Læs mere

Fuglene på Filsø. Årsrapport 2012. 01-10-2011 til 15-07-2012. Filsøgruppen. Jens Rye Larsen. Foto: Henning Simonsen

Fuglene på Filsø. Årsrapport 2012. 01-10-2011 til 15-07-2012. Filsøgruppen. Jens Rye Larsen. Foto: Henning Simonsen Fuglene på Filsø Foto: Henning Simonsen Årsrapport 2012 01-10-2011 til 15-07-2012 Filsøgruppen Jens Rye Larsen Baggrund Den 1. oktober 2011 blev Filsø overtaget af Aage V. Jensen Naturfond. Formålet var

Læs mere

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Af Lisbeth og Jens Dithmarsen Denne lille rapport gennemgår kort de ca. 65 fuglearter, som vi observerede på en kombineret afslapnings- og fugletur til turistbyen Kemer, der

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Oversigt over fuglearter til spillekort

Oversigt over fuglearter til spillekort Oversigt over fuglearter til spillekort 1. Drosselfugle - Smådrosler Rødhals Blåhals Husrødstjert Rødstjert Bynkefugl Sortstrubet bynkefugl Stenpikker - Egentlige drosler Ringdrossel Solsort Sjagger Sangdrossel

Læs mere

SPANIEN 31/3 16/4 2014

SPANIEN 31/3 16/4 2014 SPANIEN 31/3 16/4 2014 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2015. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2015. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere

Ynglefugletællinger 2010

Ynglefugletællinger 2010 Ynglefugletællinger 2010 Borris Skydeterræn og Flyvestation Karup Ole Olesen og Egon Østergaard August 2010. Indhold Baggrund og fokusarter... 2 Optællinger... 3 Artsgennemgang... 5 Flyvestation Karup...

Læs mere

Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Udvikling (DK) Udbredelse og kommentar til DK forhold Vinterkvarter

Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Udvikling (DK) Udbredelse og kommentar til DK forhold Vinterkvarter Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Knopsvane YS/VG 5700-6300 2013 (+/-) Hele landet dog mest på øerne, i spredning Nogle spredes til lidt syd for DK 200-300 Sangsvane YS/VG 3 2012 (+)Indvandring

Læs mere

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Turen Vores tur til Østrig Ungarn i de sidste to uger af Maj måned. Var et længe næret ønske om at få et godt kendskab til den midteuropæiske natur typer, speciel at

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Tyrkiet. Scanbird ApS www.scanbird.com. Kultur & Fugle Istanbul & Bursa. med Politiken Plus. 15.-22. september 2015

Tyrkiet. Scanbird ApS www.scanbird.com. Kultur & Fugle Istanbul & Bursa. med Politiken Plus. 15.-22. september 2015 Tyrkiet Kultur & Fugle Istanbul & Bursa 15.-22. september 2015 med Politiken Plus Scanbird ApS www.scanbird.com På grænsen mellem Europa og Asien ligger Istanbul, der før 1931 hed Konstantinopel, hovedstad

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

Ungarn 4-11 maj 2014.

Ungarn 4-11 maj 2014. Ungarn 4-11 maj 2014. Dag til dag program. Mandag den 5. maj 2014. Morgenmad + madpakker ca. kl. 08.00. Tur fra Farm Lator ad gul rute. Turen er på ca. 6 km. tur/retur. (08.15-14.00.) Vi kommer først gennem

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Species Picture Sounds Rødstrubet Lom 2 3 Sortstrubet Lom 2 3 Islom 3 Hvidnæbbet Lom 3 Lille

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

GRÅKRAGERNE ÅRSRAPPORT 2015

GRÅKRAGERNE ÅRSRAPPORT 2015 19. januar 2015 - Klostermølle og Mossø GRÅKRAGERNE ÅRSRAPPORT 2015 Årets første tur gik til Klostermølle og Mossø med 14 deltagere. Turen startede 12.30 ved Klostermølle, hvor vi gik ned til papirtørreladen

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

De 2-3 årige på grøn stue

De 2-3 årige på grøn stue Dagens Høst I september måned har alle børn i Dybbølsten Børnehave arbejdet med temaet høst. Vi har på de 3 stuer haft forskellige aktiviteter og oplevelser. Nogle af disse oplevelser vil vi dele med jer.

Læs mere

31. august. 30. august. 29. august. Espe: Landsvale 25. Blodrød Hedelibel

31. august. 30. august. 29. august. Espe: Landsvale 25. Blodrød Hedelibel 31. august Landsvale 25. Blodrød Hedelibel 8. Blodrød Hedelibel 30. august Engpiber 3, Skovskade 1. Det Hvide C 1, Lille Ildfugl 1, Okkergul Randøje 2, Almindeælig Blåfugl 3, Admiral 6, Kålsommerfugl 5,

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere

Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen

Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i 2017 Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen I 2017 blev der planlagt og gennemført hele 3 atlaslejre fra centralt hold. Formålet med lejrene

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Efterårstræk på Stevns

Efterårstræk på Stevns Efterårstræk på Stevns Af Tim Andersen De fleste forbinder et efterårstræksted for landfugle med vest- og sydvendte pynter. At det ikke altid behøver at være sådan, er Stevns Klint et eksempel på. Her

Læs mere

Constant Effort Site ringmærkning på Vestamager 2007. Af Peter Søgaard Jørgensen

Constant Effort Site ringmærkning på Vestamager 2007. Af Peter Søgaard Jørgensen Constant Effort Site ringmærkning på Vestamager 2007 Af Peter Søgaard Jørgensen Constand Effort Site (CES) projektet fik trods sin lange historie i flere europæiske lande først sin start i Danmark i 2004

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Pionergrenen Af Petra Wolfhagen

Pionergrenen Af Petra Wolfhagen Pionergrenen Af Petra Wolfhagen Pionergrenen er for spejdere mellem 18 og 25 år. I Grib Skov Trop ligger pionergrenen under tropsledelsen. Det er tropsledelsen der er ansvarlig for arbejdet hos pionererne

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005.

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 2: Ejerforhold 4b 3d 5d 4i 8ac 1bc 5a 4ah 3b 1cx 1cu 5d 4ae 2ae 8at 3s 5i 5b 5h 1a 1h

Læs mere

Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh

Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh Denne rejse bringer os til to uberørte og sjældent besøgte delstater i den nordøstlige del af Indien, grænsende op til Tibet og Burma. Det er et af de sidste

Læs mere

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen Portugal 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur med Stig Jensen Scanbird ApS www.scanbird.com Portugal bliver af mange glemt som iberisk rejsemål grundet storebror Spaniens størrelse og mange

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos Program til: Destination: Galapagos øerne Varighed: 3 uger Ankomst til: * Hjemrejse: * *Ankomst dato og hjemrejsedato er de dage, hvor man ankommer til Galapagos øerne og forlader dem igen. Der skal altså

Læs mere

Spanien. Andalusien, Extremadura, Madrid, Castilla. April/Maj 1997

Spanien. Andalusien, Extremadura, Madrid, Castilla. April/Maj 1997 Spanien Andalusien, Extremadura, Madrid, Castilla April/Maj 1997 Deltagere: Alex Bühring (noter) Jesper Larsen (chauffør, livlæge uden medikamenter) Peter Lafrenz (dagbog + rapport) 1 Den 21. april 1997

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Tour de Harzen socialt samvær og træning

Tour de Harzen socialt samvær og træning Indbydelse til kammeratligt samvær i bjergrige omgivelser med Galten CK Tour de Harzen socialt samvær og træning Sidste år arrangerede klubben den første tur det fantastiske cykelområde "Harzen". Igen

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

TURRAPPORT UNGARN OKTOBER 2011

TURRAPPORT UNGARN OKTOBER 2011 TURRAPPORT UNGARN OKTOBER 2011 Deltagere: Gitte og Allan Kruuse, Marta Grun og Henning Skjelborg Aktive medlemmer i DOF-Køge Bugt Tekst: Henning Skjelborg Foto: Allan Kruse Turen var planlagt således,

Læs mere

Bjørnesafari. Finland

Bjørnesafari. Finland Bjørnesafari til Finland Juni 2008 med Politikken Plus Indledning I perioden 13. 17. juni 2008 var jeg så heldig at få lov at lede en naturrejse til Finland for Politiken Plus, arrangementsafdeling i et

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

rende med glade børn, et sødt personale samt en god leder. Indkøbene af diverse manglende værktøj og beslag og kæder til gyngerne gjorde vi i Nablus

rende med glade børn, et sødt personale samt en god leder. Indkøbene af diverse manglende værktøj og beslag og kæder til gyngerne gjorde vi i Nablus En legeplads i Jenin Baggrund Mange gode kræfter i Danmark og England har gjort det muligt, at der kunne bygges en legeplads ved en børnehave i flygtningelejren i Jenin på Vestbredden. De ædle givere er

Læs mere

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Bulgarien 13/9 28/9 2008 Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord Fra den 13. 28. september 2008 afholdt DOF Travel atter tur til

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Englændertræf i det smukke Nordsjælland

Englændertræf i det smukke Nordsjælland Englændertræf i det smukke Nordsjælland Sådan lød overskriften på invitationen til årets fælles træf med Rootes klubben, og vi kan kun give arrangørerne ret. Nordsjælland er smuk (ikke at forklejne andre

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

Fugle i Guldager Plantage

Fugle i Guldager Plantage Bogfinken er en meget almindelig ynglefugl i Danmark. Den træffes hele året. Om sommeren lever de især af insekter og smådyr. Om vinteren lever de mest af frø og frugt, som de finder på buske og på jorden.

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI

DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Dato: 04. 07 2016 DEN ULTIMATIVE TIGER-SAFARI Tag på den ultimative tiger-safari i Junglebogens hjemegn og den verdensberømte forfatter Rudyard Kiplings fodspor Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere