Kapitel 24, Californien:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 24, Californien:"

Transkript

1 Kapitel 24, Californien: 174 Staten Californiens flag. I Californien var der mange ting der skulle kikkes på - Hollywood, Disneyland, Golden Gate Bridge, Sequoia National Park (med de store træer hvor der bl.a. går en vej igennem et af dem), Yosemite National Park En anderledes banegård end vi ser i Danmark. Los Angeles Central der nu tilhører Amtrak men dengang tilhørte den Union. Det er lige før Københavns Hovedbanegård kan være indendørs. Jernbanemuseet i Los Angeles: AT & SF har et museum i Los Angeles. Der var alt for meget at se, men jeg tog et par fotos af udstillingerne. Museet er stort næsten for stort. Hvis jeg skulle se det hele, var det sikkert blevet til et tre dages besøg bare der. Så kommer alt det andet til.

2 Jernbanekort over Californien: 175

3 176 Spisevogn nr er bragt tilbage til "1940 tilstand". California State Railroad Museum i Sacramento. Det indvendige. Virkelig flot vogn fra de amerikanske jernbaners storhedstid. Spisevogn nr var endnu i tjeneste i 1961, men den nye generation spisevogne var på vej.

4 177 Forsiden af "Railroads Magazine" 1946 San Joaqhin Dalen: En udflugt fra Los Angeles til den evige jordskælvszone. San Joaquin Valley strækker sig fra Sacramento - San Joaquin River Delta i nord til Tehachapi bjergene i syd, fra Californien kystnære områder i vest til Sierra Nevada i øst. San Joaquin Valley kaldes også Sankt Andreas forkastningen. USA's vestkyst forskydes langsomt men sikkert mod nord i forhold til resten af USA. Veje, floder... alt hvad der skal passere "revnen" tager lige et Z-sving eller to (eller mange). I modsætning til Sacramento dalen, strækker det flodsystem, som San Joaquin Valley er opkaldt meget langt langs med dalen. Dalens primære flod er det San Joaquin, som løber nordpå gennem omkring halvdelen af dalen i Sacramento- San Joaquin Delta. Kings og Kern floder løber ud i det sydlige bassin i dalen, og er alle stort set er blevet omdirigeret til landbrug og er for det meste tørt i deres nedre løb.

5 Kortet viser hvordan Californien er revnet på langs. Vestkysten forskydes langsomt men sikkert mod nord. 178 Geologisk historie (fra museet): San Joaquin Valley begyndte at dannes for omkring 65 millioner år siden under den tidlige Paleocæn æra. Bredt udsving i vandstanden forårsaget forskellige områder i dalen sørgede for at dalen blev oversvømmet med havvand de næste 60 millioner år. For omkring 5 millioner år siden begyndte de maritime oversvømmelser at lukke på grund af hævning af de kystnære områder og aflejring af sediment i dalen. For omkring 2 millioner år siden sørgede en serie af gletsjere for at en stor del af dalen blev til en ferskvandssø. Corcoran søen var den sidste udbredte sø og den fyldte det meste af dalen for omkring år siden. I dag er kun Buena Vista søen tilbage. Undervurderet tid: Nå ja, den vare havde jeg nok af. Der var også pengene. De skulle gerne slå til under hele rejsen USA rundt. Allerede nu kunne jeg mærke at tid og penge prikkede under huden. Disneyland og Hollywood Park kunne jeg ikke nå at få med, men jeg tog dog ovennævnte afstikker til San Joaqhin Valley den ville jeg ikke gå glip af.

6 Med tog gik det mod nord til San Francisco: 179 Det sammenkoblede tog, Super Chief og El Capitan kører til Perron i spor 10 på Los Angeles Union Station Los Angeles Union Passenger Terminal... (LAUPT)! Det var en smuk tur gennem hele Californien fra syd til nord. Lokomotiverne var GM. EMD F7 med alle fire enheder ABCD. Hjemmefra kendte man lokomotiver som et Märklin lokomotiv men kun med to enheder. I Stockton afbrød jeg rejsen for at kikke lidt mere på de evige jordskælv i San Joaqhin Valley. Stockton Banegård. Der var meget mere der skulle opleves: En badestrand ved "Det store stille hav": Bølgerne var store selvom det er Stillehavet der er tale om. Stillehavet er slet ikke så stille som det danske navn antyder. Men stort er det! San Francisco med kabelsporvognen, bare for at nævne nogen af de mange ting jeg "lige" skulle opleve.

7 180 Solens lys får Golden Gate Bridge til at skinne som guld. En tur på det store stille hav nå ja, så stille er det heller ikke: En overraskelse som (selvfølgelig) skulle udnyttes til det yderste: I havnen fandt jeg to store destroyere. På med den enlige uniform jeg havde i håndbagagen - resten var sendt til N.Y. - og så ellers ned og snakke kaptajnen begge ører af. Kan jeg komme med på en tur på havet sure you can, lød det. Det endte med at begge destroyere løb ud på en øvelsessejlads. Med ½ sømils afstand afsøgte de San Francisco bugten. Jeg måtte ikke fotografere, desværre, for det så rigtig flot ud med 40 knobs bovbølger der rejste sig tårnhøjt og et hvidskummende kølvand fra de kæmpestore bronzeskruer. Det så virkelig godt ud. Besøget i officersmessen var nu heller ikke værst.

8 181 Officielt pressefoto af United States Navy USS Norfolk: Det jeg kunne hive ud af skipper og hans officerer. United States Navy USS Norfolk: Værft: New York Shipbuilding Corporation Bestilt: 01. September 1949 Køllægning: 29. December 1951 Stabelafløbning: 04 Marts 1953 Afmønstret: 15 Januar 1970 Dømt til ophugning: 01 November 1973 Skæbne: Solgt 22 August 1974 og ophugget. General beskrivelse: Displacement: 5,600 tons Længde: 160 m. Bredde: 16 m. Dybgående: 7.9 m. Maskiner: Damp turbines Fart: 32 knob Udrustning, Våben 1951: Sensors and processing systems: AN/SQS-23 SONAR 8 3 in / 50 kaliber kanoner

9 Våben 1960: mm luftskyts kanoner 4 Weapon Alpha ASW rakeaffyringsramper 8 21 inch. torpedorør 3 inch. / 50 kanoner erstattet af 3 inch. / 70 kanoner. 20 mm kanoner fjernet ASROC affyringsrampe tilføjet. 182 Som CLK-1 hun var kontraheret 01. September 1949 af New York Shipbuilding Corporation, Camden, New Jersey. Kølen blev lagt 29. December 1951, sponseret af Miss Betty Duckworth og Kaptajn Clarence Matheson Bowley i Marinekommandoen. Dette første store amerikanske krigsskib bygget efter byggeboom af Anden Verdenskrig, blev Norfolk. I 1959 fik Norfolk otte 3 inch. /50 kaliber kanoner var blevet erstattet af otte 3 "/ 70 kaliber pistoler og hendes 20 mm. Batteriet er blevet fjernet. I 1960 tilføjelsen af en ASROC launcher forbedret hendes antisubmarine kapaciteter. Fra 10. maj 1960 blev hun overført til Destroyer Flotille 2. der opererede på Stillehavet. Officielt pressefoto af følge destroyeren United States Navy USS Wilkinson: Så let at komme ombord og ud på søen går det ikke i dag. Alt den slags ophørte brat en smertefyldt 11. september 2001.

10 183 Kabelsporvognen i San Francisco med Alcatraz i baggrunden. Postkort. Efter en dag med tåge som ellers kun London kan opvise mage til, forlod jeg San Francisco. Mine lunger reagerede næsten omgående, så jeg fik ikke set så meget af byen som jeg gerne ville. Jeg måtte nærmest flygte ud af byen til andre steder jeg gerne ville se. Næste stop blev Carson City. Et smut til Nevada og tilbage til Californien: Fra Carson City gik det med Greyhound tilbage til Californien og mod syd langs Nevadas grænse. Lake Tahoe befinder sig lige på grænsen mellem Californien og Nevada. Det meste i Californien og et lille bitte hjørne i Nevada. Lake Tahoe, postkort.

11 Yosemite National Park: Næste stop var Californiens mest populære nationalpark. Det er uden overdrivelse Yosemite National Park tre timers kørsel fra San Francisco. Parken tiltrækker hvert år op mod fire millioner turister. Det store antal besøgende er imidlertid også Yosemites akilleshæl, da Yosemites infrastruktur har svært ved at klare de mange gæster. Lange bilkøer og tætpakkede vandrestier er ofte scenariet i højsæsonen i juni, juli og august. Alternativet er at besøge Yosemite i det tidligere forår eller om efteråret. Yosemite Valley er Yosemites hjerte Selvom Yosemite National Park spreder sig over et gigantisk område, er det den frodige og smukke Yosemite Valley, der er hjertet i Yosemite og som tiltrækker sig hovedparten af turisternes opmærksomhed. Det er her, du kan opleve nogle af de berømte vandfald, der med enorm kraft plasker ned i dalen, når smeltevandet fra Sierra Nevada bjergene om foråret sender tonsvis af vand ned i Yosemite Valley. Det gælder ikke mindst det to-delte Yosemite Falls, der består af et øvre og et nedre vandfald, der er særdeles kraftfuldt om foråret - og noget mere afdæmpet om efteråret. Med sine i alt 739 meter er det det højeste i Nordamerika. Også brudesløret - Bridaveil Fall - er en sikker vinder. Det kan både opleves helt tæt på - eller på afstand fra parkeringspladsen ved Tunnel View. Tunnel View ligger på hovedvejen syd ud af Yosemite. Yosemite Valley opstod, da istidens gletchere udhulede dalen, inklusiv en række mindre dale, der alle munder ud i Yosemite Valley med hver deres vandløb og vandfald. El Capitan og Half Dome Yosemite er også verdensberømt for sine karakteristiske klipper med El Capitan og Half Dome som de mest prominente. El Capitan er en nærmest lodret klippe, der som en magnet tiltrækker utallige klatrere hvert år. Du skal være meget uheldig, hvis du ikke kan spotte nogle af vovehalsene på El Capitan - hvis vejret ellers er godt. Half Dome inde i bunden af Yosemite Valley er mere tilgængelig for almindelige mennesker. Half Dome kan opleve til fods, hvor du på en dagstur på egen hånd kan vandre op på toppen af den karakteristiske klippe på en forholdsvis stejl vandresti - ved hjælp af kabler. Handsker anbefales. Der er tale om en heldagstur på over 20 kilometer for de mere øvede. Alligevel er turen så populær, at du nu skal forhåndsreservere en tilladelse til overhovedet at få lov til at gå op på toppen af Half Dome. Det sker af sikkerhedshensyn, da flere personer de senere år er styrtet ned. 184

12 185 Glacier Point og Tioga Road: Yosemite er meget andet end Yosemite Valley. En af de mest populære udsigtspunkter i Yosemite er Glacier Point, der ligger 975 meter over bunden af Yosemite Valley - i meters højde. Fra Glacier Point har du en fantastisk udsigt over hele dalen. Vejen op til Glacier Point er 16 miles / 26 kilometer lang, og du skal beregne en lille times kørsel for at nå op til toppen. Bemærk at Glacier Point Road er lukket hele vinterhalvåret p.g.a. sne. Den åbner normalt først i slutningen af maj eller begyndelsen af juni - afhængig af snemængderne. Tioga Road, der er en del af California Highway 120, skærer sig vej gennem den nordlige og østlige del af Yosemite og går tværs gennem parken over Sierra Nevada bjergene - og kommer ud på den anden side af bjergkæden, hvor du kan køre videre til fx Las Vegas. Fra Yosemite Nationalpark.

13 Vejen er lukket af sne en stor del af året, da vejen på det højeste sted (Tioga Pass) når helt op i meters højde. Derfor åbner Tioga Road først for trafik i slutningen af maj eller starten af juni. Nogle år er man nået helt frem til starten af juli, før Tioga Road kunne åbnes p.g.a. af snemængderne i bjergpassene og lavinefare. 186 Fra Yosemite Nationalpark. Sequoia National Park - verdens største træer: Størstedelen af mine dias fra Sequoia er ødelagt af en tumpet flyttemand. Kæmpe træer, der er op til 11 meter i diameter og godt 30 meter i omkreds - og cirka år gamle. De enorme Sequoia træer er hovedattraktionen i Sequoia National Park lige syd for Kings Canyon og øst for byen Fresno i det centrale Californien - cirka tre timers kørsel fra Yosemite Sequoia National Park er arealmæssigt lidt større end Lolland og er en slags storebror til Kings Canyon nord for Sequoia, selvom Kings Canyon arealmæssigt er større end Sequoia National Park. Generalernes landevej - Generels Highway - er livsnerven gennem Seqouia, der giver bilister, motorcyklister og folk i motorhomes adgang til parkens herligheder. Det er de enorme kæmpetræer, sequoia'er, der er parkens store attraktion. Sequoia træerne er kendetegnet ved, at de får ekstremt tykke stammer, da stammerne bliver ved at udvide sig, så længe træet trives. Til gengæld bliver de ikke nær så høje som deres beslægtede artsfæller, redwoodtræerne i det nordlige Californien. De højeste sequoia træer i Sequoia National Park er godt 80 meter høje, mens visse redwoodtræer i det nordlige Californien er over 100 meter høje.

14 General Sherman er verdens største træ: Den mest velkendte lokalitet i Sequoia er kæmpetræet General Sherman, en gigantisk sequoia, der i massefylde er verdens største levende organisme. General Sherman består anslået af cirka kubikmeter træ og vejer over tons, og er dermed verdens største træ. General Sherman har en livvidde 31 meter ved roden, og stammen har en diameter på cirka 11 meter - eller hvad der svarer til bredden af tresporet motorvej. 187 General Sherman når cirka 84 meter i vejret - men bliver i øvrigt ikke højere, men kun tykkere med alderen. Den største gren i trækronen har en diameter på godt to meter! General Sherman er dermed hverken det højeste eller det ældste træ i verden - men det største! General Sherman er Sequoia National Parks helt store turistattraktion, og det vrimler med turister omkring kæmpen, der lige skal have taget deres foto ved foden af generalen. Giant Forest: Sequoia National Park er dog meget andet end General Sherman og hans slægtninge. I Giant Forest midt i parken kan du i sommerhalvåret tage en afstikker fra Generals Highway og køre en tur ind til en række forskellige naturseværdigheder. Det gælder fx klippen Moro Rock, som du kan gå helt op på toppen af, hvorfra der er en forrygende udsigt ud over store dele af Sequoia og High Sierra. Trappen op på toppen af Moro Rock er dog ret stejl og stiger 300 feet/ 90 meter fra parkeringspladsen. Så folk med knapt så gode ben, bør måske lige tænke sig om to gange, inden de begiver sig op mod toppen. Det er i øvrigt livsfarligt at opholde sig på Moro Rock i tordenvejr p.g.a. risikoen for lynnedslag.

15 Sequoia træer i Kings Canyon: Vejen gennem Giant Forest byder også på et andet oplagt fotostop, "Tunnel Log": Et kæmpe sequoia træ, der for år tilbage lagde sig ned over asfaltvejen. Men i stedet for at save træet helt over, valgte man at udhule stammen der, hvor der manglede frihøjde, og vupti, så havde man et "tunnel træ". Her skal du naturligvis have taget et foto af udlejningsbilen. Det kan godt betale sig at kigge efter bjørne, da der er masser af bjørne i Sequoia. Highways så således en bjørnemor med to bjørneunger, der uforstyrret gik rundt i en lysning og ledte efter føde, da vi besøgte Giant Forest. Også ved den åbne lysning Cresent Meadow, hvor du kan følge en lille natursti rundt i området, er der gode chancer for at se bjørne. Den sydlige del Sequoia National Park: Mens den nordlige vej ind i Sequoia ikke snor sig voldsomt meget, er den sydlige vej ud/ ind i parken en del mere snoet med adskillige hårnålesving - men også med en fantastisk udsigt over dalen nedenfor. På grund af de mange sving og stigninger, anbefales vejen ikke for køretøjer med en længde på over 22 feet/ 6,7 meter - typisk store motorhomes. I den sydlige del af Sequoia kan du tage en afstikker til Cystal Cave, en hule med marmor drypsten. Bemærk: Billetter til Cystal Cave skal købes på et af de to besøgscentre i Sequoia, men KAN IKKE købes ved indgangen til Crystal Cave. Derefter igen til Nevada hvor der var tørt og varmt. 188

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Californien rundt 10 dage - fra 9.998,- pr. person Afrejse fra 1. april 2015 San Francisco er byen de fleste efterlader deres hjerte i. Det er byen man bare må tilbage til. De stejle gader med sporvogne,

Læs mere

Californien, Grand Canyon + Vegas 22 dage

Californien, Grand Canyon + Vegas 22 dage Californien, Grand Canyon + Vegas 22 dage Dette forslag til en dag-for-dag rejseplan er målrettet børnefamilier med større børn, som på tre uger med udgangspunkt i Los Angeles vil opleve de klassiske højdepunkter

Læs mere

Californien rundt i bil

Californien rundt i bil Californien rundt i bil San Francisco er byen de fleste efterlader deres hjerte i. Det er byen man bare må tilbage til. De stejle gader med sporvogne, gadecafeer, søløvekolonien, museet på det topsikrede

Læs mere

Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA).

Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Sine Marianne Christensen Klipper DR Danmark Tidsperiode: 22.-25. november 2012 Formål: Hvert år i november omdannes Amsterdams

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Californien, Grand Canyon + Vegas 22 dage

Californien, Grand Canyon + Vegas 22 dage Californien, Grand Canyon + Vegas 22 dage Dette forslag til en dag-for-dag rejseplan er målrettet børnefamilier med større børn, som på tre uger med udgangspunkt i Los Angeles vil opleve de klassiske højdepunkter

Læs mere

Californien og sydvestlige USA på 30 dage

Californien og sydvestlige USA på 30 dage Californien og sydvestlige USA på 30 dage Dette forslag til en rejseplan dag for dag er målrettet familier med større børn, der med udgangspunkt i San Francisco vil have god tid til at opleve Californiens

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb.

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb. Rejsebrev 6. Torsdag den 10 april kører vi fra Porto. Vi følger den lille gule vej på kortet, N 108, der snor sig langs bredden af Dourofloden. På kortet er vejen markeret med grønt stort set hele vejen

Læs mere

Californien og sydvestlige USA på 30 dage

Californien og sydvestlige USA på 30 dage Californien og sydvestlige USA på 30 dage Dette forslag til en rejseplan dag for dag er målrettet familier med større børn, der med udgangspunkt i San Francisco vil have god tid til at opleve Californiens

Læs mere

Opgaver til lugtene du kan opleve på Fredericia Vold:

Opgaver til lugtene du kan opleve på Fredericia Vold: Opgaver til lugtene du kan opleve på Fredericia Vold: 1) Lugten kom til byen for cirka 50 år siden, og kan lugtes over hele verden. Den er blevet en fast del af vores hverdag, og vi lægger ikke så meget

Læs mere

Grand Tour of the West. Lad os gøre din rundrejse bedre.

Grand Tour of the West. Lad os gøre din rundrejse bedre. Grand Tour of the West Lad os gøre din rundrejse bedre. fakta om turen Grand Tour of the West 16 dages rundrejse i det vestlige USA med dansk rejseleder Det er USA a la carte, der er dækket op til på denne

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park.

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park. foto: frost I år er der 25 års jubilæum, og denne gang har tursejlerne også en chance, uden målerbrev Gå ind på : http://www.palbyfyncup.dk/ og læs om mulighederne, man kan også se hvem der er tilmeldt,

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Western Highlights i USA

Western Highlights i USA Western Highlights i USA Tag med på en fantastisk motorcykelrejse, hvor I får nogle helt fantastiske naturoplevelse. Denne tur er pakket med skønne oplevelser, når I kører gennem Californien, Nevada og

Læs mere

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag?

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Del 8 DAG 17. Bjerka Camping - Elvegård Camping (Saltstraumen). Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Jeg kan huske, at bare nogle få år tilbage,

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal

DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal Øvelsen består af 2 madskåle eller lignende fristelser samt 2 kegler, stolper eller personer og der skal gås et 8-tal rundt om de to yderste kegler.

Læs mere

Tue Tjur, april 2012. Personerne.

Tue Tjur, april 2012. Personerne. På billedet her ses de 8 ældste af de mange fotoalbums, som min mor Vibe efterlod sig da hun døde i 2007. Det øverste, som er det ældste, angives at være fra 1914-33. Det er billeder fra dette album, som

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Vi ønsker en glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår. 2013

Vi ønsker en glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår. 2013 Så er det igen blevet tid til den årlige føljeton over begivenheder der især har gjort 2013 til et særligt år. Vi ønsker en glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår. 2013 Dansk Klima Center har

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL

NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL Forstå, hvordan pludselige skift i vejret påvirker køreoplevelsen. EN RAPPORT FRA 2 RESUMÉ 4 Når godt vejr bliver til dårligt og dårligt vejr bliver værre 5 Vejrforhold i

Læs mere

Californien & Grand Canyon i autocamper

Californien & Grand Canyon i autocamper Californien & Grand Canyon i autocamper Foretag en naturskøn rundrejse til nogle af USA's største og mest spektakulære nationalparker krydret med storbyerne Los Angeles, San Francisco og Las Vegas. Nyd

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Andre motorcykelrejser: Canada & Yellowstone på motorcykel På motorcykel i Australien Western Highlights (USA)

Andre motorcykelrejser: Canada & Yellowstone på motorcykel På motorcykel i Australien Western Highlights (USA) Wild West 17 dage fra kr. 40.848 pr. person når 2 personer deler hotel og motorcykel En fantastisk tur i USA's vilde vesten på motorcykel Tag med på en spændende rejse, hvor I bl.a. skal ud og køre på

Læs mere

Kajaktur i Müritz Nationalpark 17.8.-23.8.08 af Keld Lund.

Kajaktur i Müritz Nationalpark 17.8.-23.8.08 af Keld Lund. Kajaktur i Müritz Nationalpark 17.8.-23.8.08 af Keld Lund. De sidste 10 år har Berlin været et regelmæssigt frekventeret rejsemål. Ved seneste ophold havde jeg hjemmefra planlagt at besøge forskellige

Læs mere

Island. 9. til 13. september

Island. 9. til 13. september Island 9. til 13. september NordjyskeFordele og OurWorld A/S har i samarbejde med andre medier fornøjelsen at præsentere denne rejse til Island. Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen

Læs mere

Drømmerejsen i campervan udløste familiekrise

Drømmerejsen i campervan udløste familiekrise Rejser 25.09.2014 kl. 19:00 Drømmerejsen i campervan udløste familiekrise AF Oliver Batchelor Tre måneder i en trang campervan ødelagde familieidyllen. En ny rejseplan blev lagt. Tre måneder i Nordamerikas

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Indkøb og transportvaner i København. Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012

Indkøb og transportvaner i København. Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012 Indkøb og transportvaner i København Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012 Baggrund 2 Hvad betyder cyklerne for Københavns butikker? Undersøgelser i blandt andet Holland og Sverige har udfordret

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010)

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) REJSEAVISEN4 Familie Rask Hansen s rejseavis Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) Da vi landede I lufthavnen var vi alle trætte, for vi havde fløjet i

Læs mere

Ud og se 2012. Mærk historiens vingesus omkring Kalø Gods. Turens overblik:

Ud og se 2012. Mærk historiens vingesus omkring Kalø Gods. Turens overblik: Ud og se 2012 Turens overblik: 9.20 - Kalø Gods og slot 10.00 Agri Baunehøj (Morgenkaffe) 11.30 Tinghulen gå-tur (Frokost) 13.30 Stenhuset dysse i Strands 14.00 Tre høje (Kaffe) Turen går først gennem

Læs mere

2. søndag efter Hellig Tre Konger 2015, Hurup og Hvidbjerg v. Å Johannes 2, 1-11. Herre, når dit rige kommer, lad os da se herlighedens sommer.

2. søndag efter Hellig Tre Konger 2015, Hurup og Hvidbjerg v. Å Johannes 2, 1-11. Herre, når dit rige kommer, lad os da se herlighedens sommer. 2. søndag efter Hellig Tre Konger 2015, Hurup og Hvidbjerg v. Å Johannes 2, 1-11 Herre, når dit rige kommer, lad os da se herlighedens sommer. AMEN Det var en dag i januar. Ude i klitten. Det var overskyet.

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Rocky Mountains på 23 dage

Rocky Mountains på 23 dage Rocky Mountains på 23 dage Dette forslag til en kør-selv rute gennem de amerikanske Rocky Mountains med udgangspunkt i Denver byder på noget af den mest imponerende natur, USA kan byde på. I kommer bl.a.

Læs mere

FOTO 01: VESTERVEJGÅRD OG GADEKÆRET (Det hvide hus ligger der, hvor Tværvej i dag munder ud i Vestervej)

FOTO 01: VESTERVEJGÅRD OG GADEKÆRET (Det hvide hus ligger der, hvor Tværvej i dag munder ud i Vestervej) På Sporet af Glostrup Byvandring ca 3,5 km. Landsbyen Først bevæger vi os på tværs af landsbyens gamle centrum 1 Kirken Kirken var centrum i den gamle landsby. Den er bygget i 1100-tallet, men er ændret

Læs mere

Rejse i privatfly i USA

Rejse i privatfly i USA Rejse i privatfly i Vestkyst rundrejse i privatfly. Oplev seværdighederne og byt timer på vejen ud med minutter i luften og mere tid til oplevelser. Du kan opleve på mange måder, men nu kan du opleve vestkystens

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder

Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder 2 3 1. Hvad kommer du til at tænke på, når du ser bygningerne? 2. Er det bygninger, som du har lyst til at komme

Læs mere

Kapitel 5. 5.december 965

Kapitel 5. 5.december 965 Kapitel 5 5.december 965 Lyden af en lille ynkelig gråd trængte gennem Fruens bevidsthed, en bevidsthed der var usammenhængende og tåget. Det var et spædbarns ynkelige råb på sin mor, på nærhed, tryghed

Læs mere

Canada Coast to coast

Canada Coast to coast Canada Coast to coast 12 dage Lad os gøre din rundrejse bedre. atlanterhavet Whistler Vancouver CANADA Jasper National Park USA Montréal Toronto Niagara Falls Banff National Park Calgary Ottawa canada

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2011 Alle ved hvor vigtigt det er at holde formen ved lige og evt. forbedre den i løbet af sommerferien. Mange af jer er kommet i en rigtig fin form især i den sidste tid

Læs mere

Øvelser i Begynderklassen.

Øvelser i Begynderklassen. Øvelser i Begynderklassen. 1 Her starter banen! Tidtagningen begynder, når dommeren kommanderer "Fremad". 2 Banen er slut - Tidtagningen stoppes 3* Højre sving. 90 skarp drejning til højre. Som ved normal

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Så lakker det mod enden

Så lakker det mod enden Så lakker det mod enden Efter en veloverstået eksamen valgte jeg at køre ned langs vestkysten af Sydøen, se the Deep South, afslutte i Dunedin og så rejse hjem. Da der er mange steder har jeg valgt at

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende!

Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Hvornår Pris Primitivt og VILDT spændende! Overnat i Ulvehytten i Knuthenborg Safaripark bo med et ULVEKOBBEL SOM NABO! Ulvehytten er fantastisk spændende og anderledes overnatningsmulighed i Knuthenborg Safaripark. Herunder finder I en række oplysninger,

Læs mere

Christian d. 3. kanal ved Randers.

Christian d. 3. kanal ved Randers. Christian d. 3. kanal ved Randers. Christian d. 3 kanal blev - som navnet siger - anlagt i 1552-53 på foranledning af Kong Christian d. 3 (født1503) som regerede Danmark fra 1534 og til sin død 1559 (2+3).

Læs mere

Rally Lydighed Øvelsesvejledning

Rally Lydighed Øvelsesvejledning Det primære i øvelserne er markeret med fed og kursiv. Begynderklassen 1 Her starter banen! Hunden behøver ikke at sidde inden start, men skal være i pladspositionen. Tidtagningen starter på dommerens

Læs mere

British Columbia - Canada BC Guide Outfitters 2013

British Columbia - Canada BC Guide Outfitters 2013 British Columbia - Canada BC Guide Outfitters 2013 Vor nyeste partner i British Columbia er bosiddende i Prince George, kun 1 times flyvning fra Vancouver. BC Guide Outfitters råder over 2 jagtområder

Læs mere

Julemandens arv. Kapital 13

Julemandens arv. Kapital 13 Kapital 13 Klimaet var behageligt på Galapagos på denne tid af året. Der var 23 grader og en lille hvid sky strøg ind foran solen nu og da og gav lidt skygge. Johnny så op mod toppen af plateauet på midten

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Nyt fra New Zealand. Milford Sound 1. marts 2006 Brev nr. 2

Nyt fra New Zealand. Milford Sound 1. marts 2006 Brev nr. 2 Nyt fra New Zealand Milford Sound 1. marts 2006 Brev nr. 2 I dette brev: GreyMouth, Franz Josef Glacier, Lake Matheson, Wanaka, Queenstown, Te Anau, Glowworms og Mirror Lake. 26. februar 2006. Vi sov virkelig

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Bolmen rundt med gratis færgetur

Bolmen rundt med gratis færgetur Bolmen rundt med gratis færgetur Alebo info@alebo.se http://www.alebo.se/fritid-sig... 129 km 3h 14 min Starts: Södra vägen 66, 310 83 Unnaryd, Sverige Ends: Södra vägen 53, 310 83 Unnaryd, Sverige Start

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud.

I armene på russerne. Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. I armene på russerne Tidligt om morgenen den 7. april 1944 blev jeg vækket af geværskud. Havde det bare været kanonskud, ville det nærmest have virket beroligende, for så havde russerne stadig været et

Læs mere

Studietur til Californien

Studietur til Californien ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur til Californien - fredag 7. november til tirsdag 18. november 2014 (begge dage inkl.) Studieturen med højst 12 deltagere er planlagt med både spændende faglige

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier. MANDØ rundt på cykel

OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier. MANDØ rundt på cykel OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier MANDØ rundt på cykel Vestervej Følg ruten og oplev hele MANDØ Klitvej Mandø Mølle Nytoftevej Mandø Byvej Østre Toftevej Nedenom Nørrevej Mandøhuset Tager I cyklen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

3 dages togtur i det vestlige Canada

3 dages togtur i det vestlige Canada Rockies Express 3 dages togtur i det vestlige Canada Eventyr med tog Danskerne har kåret os som bedste ferierejsebureau 2012 British Colombia Vancouver CANADA Kamloops Alberta Banff Calgary Med tog Med

Læs mere

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km

Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Den danske Pilgrimsrute Østsjælland 1-1 Kastrup Lufthavn Ishøj 22 km Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Retten til vind i håret

Retten til vind i håret Retten til vind i håret Det, der begyndte som kærlighed til cykling og almindelig medmenneskelig nysgerrig, er vokset til en verdensomspændende organisation for Ole Kassow og hans frivillige netværk Cykling

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

Rocky Mountains på 23 dage

Rocky Mountains på 23 dage Rocky Mountains på 23 dage Dette forslag til en kør-selv rute gennem de amerikanske Rocky Mountains med start i Denver byder på noget af den mest imponerende natur, USA kan byde på. I kommer bl.a. gennem

Læs mere

Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser 2014 Begynderklassen

Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser 2014 Begynderklassen 1. Start Rally Lydighed Begynderklassen I begynderklassen er hunden i snor og skal føres i løs line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder pladspositionen.

Læs mere

FRIMÆRKETS DAG ELSTED-LYSTRUP FRIMÆRKEKLUB

FRIMÆRKETS DAG ELSTED-LYSTRUP FRIMÆRKEKLUB Rapport over tilrettelæggelse og forløb. Der blev opstillet målsætning om så bred kontakt som muligt: Dels til børn og dels til potentielle nye medlemmer samt kontakt med frimærkesamlere fra andre klubber.

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 New South Wales i autocamper 16 dage fra 11.698 kr pr. person når 2 voksne og 2 børn rejser sammen Bag vinmarker og kystbyer Denne korte tur tager jer med gennem det bedste af New South Wales. Med udgangspunkt

Læs mere

Island. 9. 13. maj 2016. Udrejse fra Billund lufthavn

Island. 9. 13. maj 2016. Udrejse fra Billund lufthavn Island 9. 13. maj 2016 Udrejse fra Billund lufthavn Vi har hermed fornøjelsen at præsentere denne rejse til Island. Island er et land med et ekstremt natursceneri. Naturen er gold og barsk, men samtidig

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs Ledreborg 2016 Så fik vi klaret livsstilsmessen på Ledreborg slot. Igen fantastiske dage og vi var NÆSTEN heldige med vejret.. Kun søndag var hård med nedbør stort set fra morgen til aften. MEN de andre

Læs mere

Fra Rocky Mountains til Stillehavet

Fra Rocky Mountains til Stillehavet Fra Rocky Mountains til Stillehavet En enestående naturskøn rejse med god tid til at opleve naturen Tag med Giba Travel til USA 21 dages fly/busrejse 29.995 kr. Afrejse den 15. september 2012 Et spændende

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

VM Bjerget. Byens Netværk arrangement 11.04.08. Tekst: Kasper Boye Foto: Christina Bennetzen

VM Bjerget. Byens Netværk arrangement 11.04.08. Tekst: Kasper Boye Foto: Christina Bennetzen VM Bjerget Byens Netværk arrangement 11.04.08. Tekst: Kasper Boye Foto: Christina Bennetzen Det kølige blæsevejr netværket mødtes i uden for en byggeplads i Ørestad City fredag den 11. april var en passende

Læs mere

Bynatur og livskvalitet

Bynatur og livskvalitet AARHUS UNIVERSITET Bynatur og livskvalitet Danske Parkdage 2011 Lars Kjerulf Petersen Institut for Miljøvidenskab, AU-Roskilde Fremlægge analyser fra LiNaBy-projektet Derigennen sige noget om bynaturens

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant På en påskemorgenrøde!

Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant På en påskemorgenrøde! PRÆDIKEN 2.PÅSKEDAG DEN 6.APRIL 2015 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 22,22b-32; Ap.G. 10,34-44; Luk. 24,13-35 Salmer: 237,233,244,245,235 Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op

Læs mere

Møns Klint. Guidet kør selv fototur. Et af Danmarks vidundere

Møns Klint. Guidet kør selv fototur. Et af Danmarks vidundere Guidet kør selv fototur Møns Klint Et af Danmarks vidundere Velegnet til: En naturoplevelse uden lige Landskabsfotografering i et unikt og enestående naturområde Af naturfotograf Bjarne Nybo Medlem af

Læs mere

Yes, vi gjorde det.160 km på slæde som første dansker

Yes, vi gjorde det.160 km på slæde som første dansker Yes, vi gjorde det.160 km på slæde som første dansker med samojeder på Polardistans!! Med følelserne fuldstændig uden på kroppen sidder jeg nu her og forsøger at skrive om de oplevelser, jeg har haft før,

Læs mere