Sammenfatning af høringssvarene

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sammenfatning af høringssvarene"

Transkript

1 Devoteam A/S Lyngbyvej 2 DK-2100 Copenhagen Denmark Tel info.dk@devoteam.com 9. december 2014 Sammenfatning af høringssvarene Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget 12 høringssvar vedr. ny elprisportal, og takker for såvel disse svar som for drøftelserne på kick off-mødet for høringen den 6. november Dette notat sammenfatter høringssvarene, inkl. sekretariatets umiddelbare svar på høringssvarene. Hvem har afgivet høringssvar? Type af aktør Antal svar Andre myndigheder 1 Interesseorganisationer 3 Branchen, herunder 8 - Brancheorganisationer 1 - Elhandlere 6 - Mæglere / indkøbsforeninger 1 I alt 12 Ikrafttrædelse Ikrafttrædelse har ikke af Sekretariatet for Energitilsynet været fremhævet som et tema i høringen, men blev bragt op af deltagerne allerede på kick off-mødet for høringen den 6. november 2014 Svarene fra branchen peger på, at den nye portal bør sættes i kraft samtidig med engrosmodellen. Fem svar tilråder dette. Begrundelsen er, at engrosmodellen introducerer ny afregningsmodel over for forbrugerne, og nye indberetningskrav til elhandlere / netselskaber. Et enkelt høringssvar ønsker, at den nye prisportal skal træde i kraft 1/ , idet det er opfattelsen, at det er samme funktionalitet (prisoverblik og prissammenligninger) der skal anvendes på portalen før og efter engrosmodellen. VAT N DK PBS: Bank: Danske Bank, Branch N 4260, Account N IBAN: DK CVR N

2 2/6 Ikrafttrædelse overblik over interessenternes svar For at fastholde ikrafttrædelse 1 Ønsker at ikrafttrædelse skal være samtidig med engrosmodellen 5 Forholder sig ikke til ikrafttrædelsestidspunktet 6 App En række aktører peger på at en App er overflødig/unødvendig og at det er vigtigere/tilstrækkeligt at elprisportalen får en god browser og bliver en god, responsiv side, der er tilpasset visning på mobile enheder. Dong er dog positiv over for udarbejdelsen af en App. En enkelt aktør peger på, at en App, der blot leder hen Elprisportalen, kunne være hensigtsmæssig. App overblik over interessenternes svar App er overflødig 2 App bør overvejes nøje 2 App er ønskelig 1 Forholder sig ikke til App 7 Profil Der er enighed om, at profilen skal kunne vises / anvendes ved enten simple klik af prædefinerede felter (botype, antal personer i husstanden, el-varme ja/nej) og ved en detaljeret afkrydsning / indberetning af oplysninger. Der er enighed om, at mere detaljerede oplysninger skal kunne tastes af brugeren Der er enighed om, at det skal være valgfrit, om brugen vil tilgå datahub en via nemid og hente detaljerede forbrugsoplysninger. Faste produktkategorier Sekretariatet for Energitilsynet viste på kick off-mødet for høringen eksempler på to faste produktkategorier: 6 måneders fast og 6 måneders variable pris inkl. alle uundgåelige afgifter, abonnementer mv. Andre produkter kunne omregnes, så visningen ville svare til pris for 6 måneder. Der er ikke enighed om, hvorvidt det er en god idé eller ej, jf. at 4 er for og 3 imod.

3 3/6 Et enkelt høringssvar peger på, at elhandlerne også efter den nye portal har fuld frihed til at vælge, hvilke produkter de udbyder. Derfor bliver det nødvendigt at skalere elhandlernes produkter til den produktperiode, som der sammenlignes på Alle produkter samt deres tilbagefaldsprodukter hvor nødvendigt kan fx skaleres til den valgte produktperiode for sammenligning via en fælles sæsonprofil, som ejes af portalen. Faste produktkategorier overblik over interessenternes svar Faste produktkategorier er en fordel og fremmer gennemsigtighed 4 Faste produktkategorier hæmmer innovation 3 Forholder sig ikke til faste produktkategorier 5 Pris Der er et flertal for, at historiske priser skal vises, og at de bibringer forbrugeren en større forståelse for markedet. Historisk priser overblik over interessenternes svar Historiske priser skal vises 5 Historiske priser skal ikke vises / skaber ikke værdi 3 Forholder sig ikke til historiske priser 4 Der er meget stor men ikke total enighed om, at alle gebyrer skal inddrages, når prissen beregnes. Nuancerne i høringssvarene går på, hvilke gebyrer der medregnes og hvordan. Der er stor enighed om, at alle de gebyrer, der ikke kan undgås, skal medregnes i prisen. Der er meget stor men ikke total enighed om, at forbrugernes eksisterende pris ikke er relevant for at træffe et oplyst valg fremadrettet. Flere høringssvar peger på, at prisen (fremadrettet) ikke kan vises retvisende, da prisen netop vil variere. Det peger hen mod, at når forbrugeren vælger sammenlign produkter, så vises ikke besparelsen i fht. nuværende forbrug, men den mest sandsynlige prisforskel for en given tidsperiode for de pågældende valgte produkter, hvoraf et kan være forbrugerens nuværende produkt. Timebaserede produkter Der er enighed om, at portalen skal kunne vise det, når det bliver relevant. Enkelte høringssvar peger på, at portalen ikke bør koncentrere sig om denne funktionalitet fra start, da det ikke er relevant p.t. Flere høringssvar peger på, at timebaserede priser stiller øgede krav nøjagtigheden af forbrugerens bopæl.

4 4/6 Mæglere/indkøbsforeninger Hvorvidt mæglere/indkøbsforeningers priser skal vises har ikke været foreslået som høringstema. Blandt de svar, som forholder sig til det, er der ikke enighed. Sekretariatet for Energitilsynet har noteret sig svarene vedr. priser. Indberetning Der er enighed om i branchen, at engrosmodellen stiller større krav til indberetning af data, idet netafgiften kan udlignes over områder. Det giver større mulighed for fejl, idet der er flere data der skal indberettes. Der er derfor enighed i branchen om, at automatisk indberetning eller system til systemindberetning er en fordel, og at denne funktionalitet skal tilvejebringes så hurtigt som muligt, og gerne inden /samtidig med, at engrosmodellen træder i kraft. 7 ud af 12 svar fra branchen peger på dette. Et høringssvar peger på, at det vil være en fordel, at portalen kan hente de faktiske nettariffer fra datahub en. Derimod peger høringssvarene generelt set på, at det vurderes at være uforholdsmæssigt besværligt at give brugerne af elprisportalen mulighed for at indhente oplysninger om det nuværende produkt (priser og vilkår) fra Datahubben. Indberetning overblik over interessenternes svar Ønsker mulighed for automatisk indberetning via API fra start 7 Forholder sig ikke til automatisk indberetning 5 Klimaeffekt Der er stor, men ikke total, enighed om at følge branchedeklareringen. Flere høringssvar peger på, at deklarationen er opdateret, således at den gældende version er revideret 31. januar Klima overblik over interessenternes svar Branchedeklareringen bør følges 8 - Heraf branchedeklareringen bør udvides 3 Forholder sig ikke til klimaeffekt 4 Sekretariatet for Energitilsynet har noteret sig svarene, og bemærker, at hvis branchen bliver enige om at revidere branchedeklareringen, vil sekretariatet være positiv over for at lade den seneste version af branchedeklareringen ligge til grund for visningen af klimaeffekt på elprisportalen.

5 5/6 Service og kvalitet Der er stor men ikke total enighed om, at der ikke i dag findes anerkendte branchestandarder for service og kvalitet. Enkelte høringssvar peger på trustpilot og uafhængige tredjepartsundersøgelser. Hertil kommer, at Elreguleringsudvalget netop er kommet med anbefalinger, som enkelte høringssvar anbefaler, at Energitilsynet følger. Service og kvalitet overblik over interessenternes svar Ønsker visning af service og kvalitet i form af eksterne 2 undersøgelser, trustpilot o.lign. Ønsker ingen visning af service og kvalitet, før der evt. måtte 2 foreligge en branchestandard Peger på Energiudvalgets anbefalinger 1 Forholder sig ikke til visning af service og kvalitet 8 Sekretariatet for Energitilsynet har noteret sig svarene, og bemærker, at hvis branchen bliver enige om en standard for service og kvalitet, vil sekretariatet være positiv over for at lade den denne standard ligge til grund for visningen af service og kvalitet på elprisportalen. Bundling Der er meget stor men ikke total enig om, at bundlede produkter ikke skal vises på elprisportalen. Og hvis de bliver vist, at det så sker på en selvstændig side. Bundling overblik over interessenternes svar Bundlede produkter skal (som udgangspunkt) ikke vises 2 Bundlede produkter skal vises på selvstændig side, og værdien af 4 tilbundlede produkter skal ikke fraregnes prisen Bundlede produkter skal vises og rabatten (tilbundlede produkters 1 værdi) fratrækkes pris Forholder sig ikke til bundling 5 Følgegruppe og inddragelse i øvrigt Der er enighed om, at det er positivt, at Energitilsynet nedsætter en følgegruppe. Tre aktører har tilkendegivet, at de gerne deltager i en følgegruppe. Tre elhandlere tilkendegiver, at de gerne vil deltage i test af den automatiske indberetning. Der er enighed om, at det er godt, at portalen brugertestes.

6 6/6 Følgegruppe mv. overblik over interessenternes svar Ønsker at deltage i følgegruppe 3 Ønsker at deltage i test af API 3 Videregivelse af data til 3. mand (andre elprisportaler) Sekretariatet for Energitilsynet har ikke foreslået videregivelse af data til 3. mand (andre elprisportaler) som et tema i høringen. En række interessenter har selv bragt det op. Alle de tre høringssvar, der nævner emnet, ønsker, at det skal være muligt for en elhandler at undgå, at data videregives. Videregivelse af data til 3. mand overblik over interessenternes svar Ønsker, at det kræver aktivt samtykke fra elhandleren, før priser kan 3 videregives Forholder sig ikke til videregivelse af data 9 Kontrol af priser Sekretariatet for Energitilsynet har ikke foreslået kontrol af priser som et tema i høringen, men alene konstateret, at de almindelige markedsføringsregler gælder. De høringssvar, der forholder sig til dette, ønsker, at Sekretariatet for Energitilsynet har en vis kontrol med priserne. Kontrol af priser overblik over interessenternes svar ET skal føre en vis kontrol med priserne 3 Forholder sig ikke til kontrol af priser 9 Sekretariatet for Energitilsynet har noteret sig svarene og bemærker, at kontrol af priserne kan være et tema, der kan drøftes i en evt. følgegruppe. Såfremt der er enighed i branchen om, hvordan en priskontrol konkret skal udformes, vil Sekretariatet for Energitilsynet være positiv over for at lade det indgå i drøftelserne om videreudvikling af elprisportalen. Sammenligning med nuværende forbrug Der er generelt enighed blandt de afgivne høringssvar om, at sammenligning af nuværende forbrug med (fremtidige) elpriser ikke er relevant for forbrugernes fremadrettede valg af produkt.

Kick off for høring af ny elprisportal

Kick off for høring af ny elprisportal Kick off for høring af ny elprisportal Energitilsynet 6. november 2014 Partner Per Schultz Eeg Dagsorden 1. Formål, rammer og tidsplan v/ kontorchef Rune Moesgaard, Energitilsynet 2. Temaer i høringen

Læs mere

Forbrugerrådet Tænks høringssvar vedr. ny elprisportal

Forbrugerrådet Tænks høringssvar vedr. ny elprisportal 1) Profil for elforbrugeren Elforbrugeren skal som minimum vælge botype, varmeform, antal personer i husstanden og postnummer, hvorefter portalen foreslår et samlet årligt forbrug af el. Kommentar: For

Læs mere

Til Energitilsynet. Høringssvar fra OK a.m.b.a. vedrørende ny elprisportal. Behov for API til indrapportering af data. Ingen faste produkter

Til Energitilsynet. Høringssvar fra OK a.m.b.a. vedrørende ny elprisportal. Behov for API til indrapportering af data. Ingen faste produkter Til Energitilsynet Høringssvar vedrørende ny elprisportal Viby d. 27/11/2014 Høringssvar fra OK a.m.b.a. vedrørende ny elprisportal Hermed fremsendes OK s kommentarer til de områder, der i OK s øjne er

Læs mere

Høringssvar - Energitilsynets høring vedr. udformning af kommende elprisportal

Høringssvar - Energitilsynets høring vedr. udformning af kommende elprisportal Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Jan H. Pedersen, jhp@energitilsynet.dk cc.: Per Schultz Eeg, per.schultz.eeg@devoteam.com Dok. ansvarlig: HGB/CTS Sekretær: Sagsnr: s2012-463 Doknr:

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE 28. marts 2017 Ret & Administration 16/13465 SBCL ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE BAGGRUND 1. Ret og Administration har

Læs mere

Dansk Energis kommentarer til Energitilsynets analyse af konkurrencen på detailmarkedet for el

Dansk Energis kommentarer til Energitilsynets analyse af konkurrencen på detailmarkedet for el Sekretariatet for Energitilsynet post@energitilsynet.dk Dok. ansvarlig: HGB Sekretær: Sagsnr: 2003-209 Doknr: d2012-6272-3.0 31-08-2012 Dansk Energis kommentarer til Energitilsynets analyse af konkurrencen

Læs mere

Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse"

Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse Til Høringsparterne Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse" 1. september 2015 HSF/LJD Energinet.dk har i peroden

Læs mere

Evaluering af aftale om gennemsigtighed, initiativ 1 og 3

Evaluering af aftale om gennemsigtighed, initiativ 1 og 3 Notat om evaluering af aftale om gennemsigtighed, initiativ 1 og 3 Kontor/afdeling Center for Tele April 2016 J nr. 2016-1033 Evaluering af aftale om gennemsigtighed, initiativ 1 og 3 / Initiativ1 skal

Læs mere

Dette bilag vedrører anmeldelsen af Dansk Energis standardgebyrer under engrosmodellen. Bilaget indeholder to hovedafsnit:

Dette bilag vedrører anmeldelsen af Dansk Energis standardgebyrer under engrosmodellen. Bilaget indeholder to hovedafsnit: Bilag 1 Dok. ansvarlig: JUK Sekretær: Sagsnr.: s2013-460 Doknr: d2015-11698-7.0 14-09-2015 Bilag til anmeldelse af Dansk Energis standardgebyrer Dette bilag vedrører anmeldelsen af Dansk Energis standardgebyrer

Læs mere

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE TAG/1.b TEKNISK ARBEJDSGRUPPE 27. juni 2017 J.nr. 2017-46 Ref. PBZ/TKJ Referat af møde i Tekniske Arbejdsgruppe d. 24.5.2017 Til stede: Dansk Energi, Naturgasselskaberne, Dansk Fjernvarme, Energi- og Olieforum

Læs mere

Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen

Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen Elpris.dk Nye opgaver vedr. engrosmodellen v/ Pia Rønager Elpris.dk: Oplysninger på elpris.dk og virksomhedens hjemmeside Proces og mål Data om elpris.dk Forslag til ændringer Nye opgaver vedr. engrosmodellen:

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til ovennævnte punkter. Energistyrelsens kommentarer hertil er anført i kursiv.

I det følgende gennemgås de væsentligste høringssvar til ovennævnte punkter. Energistyrelsens kommentarer hertil er anført i kursiv. Kontor/afdeling Center for Forsyning Dato 18. december 2015 J nr. 2015-5895 / XB Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om energivirksomheders oplysning til forbrugere om energiforbrug og fakturering Udkast

Læs mere

Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015. Cookiepolitik. 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester

Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015. Cookiepolitik. 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester Sag 61828-mho Udkast 06.05.2015 Cookiepolitik 1. Politik for brug af HC Containers onlinetjenester På denne side oplyses om de nærmere vilkår for brugen af www.hccontainer.dk og eventuelle andre hjemmesider,

Læs mere

10. AUGUST 2016 ELPRISSTATISTIK 2. KVARTAL 2016

10. AUGUST 2016 ELPRISSTATISTIK 2. KVARTAL 2016 10. AUGUST 2016 ELPRISSTATISTIK 2. KVARTAL 2016 Side 2/9 ENERGITILSYNET ELPRISSTATISTIK 2. KVARTAL 2016 DEN NYE ELPRISSTATISTIK Elprisstatistikken angiver den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt

Læs mere

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde Februar

Engrosmodellen. Teknik- og implementeringsgruppen. Møde Februar Engrosmodellen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 30 4. Februar 2016 14-15488-71 1 Agenda 1. Etablering af Change Advisory Board 2. Leveranceplan kommentarer og holdninger 3. Eventuelt 14-15488-71

Læs mere

Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el

Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el 15. oktober 2014 Engros 14/04339 LVM/MDP Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el Sekretariatet for Energitilsynet har gennemført en undersøgelse af fordelingen af kunder og volumen

Læs mere

HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3

HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3 Høringsnotat vedr. revidering af markedsforskrift H1 og H3 1/6 NOTAT HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70102244 info@energinet.dk

Læs mere

Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 EDIkommunikation

Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 EDIkommunikation Til Energitilsynet Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 EDIkommunikation med DataHub i elmarkedet Juni 2014 HBK/ADA Energinet.dk skal ifølge Energistyrelsens bekendtgørelse nr. 1085 af 20. september

Læs mere

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v.

Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Til bestyrelsen for Institutioner for erhvervsrettede uddannelser og almengymnasiale uddannelser samt almene voksenuddannelser m.v. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Høringssvar vedr. anmeldelse af metoder i markedsforskrifter D1, F1, H1, H2, H3 og I

Høringssvar vedr. anmeldelse af metoder i markedsforskrifter D1, F1, H1, H2, H3 og I Bilag 5 Sekretariatet for Energitilsynet Att. Susanne Bollhorn Sendt pr e-mail til post@energitilsynet.dk; cc: subo@energitilsynet.dk DONG Energy Salg & Service A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark 27.

Læs mere

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM

Lasso for. Microsoft Dynamics CRM Lasso for Microsoft Dynamics CRM Brugerguide Opdateret d. 21.07.2017 BRUGERVEJLEDNING TIL LASSO I MICROSOFT DYNAMICS CRM Denne vejledning beskriver anvendelsen af Lasso i Microsoft Dynamics CRM. Har du

Læs mere

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Bilag nr. 4 10. april 2015 Detail & Distribution 15/00115 LRN & LAA HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Sekretariatet for Energitilsynet sendte den 23. januar 2015 udkast til notat om metodegodkendelse

Læs mere

4700 Næ stved Fax 55 73 98 06

4700 Næ stved Fax 55 73 98 06 NOTAT, den 27. september 2011 Benchmarking med Sønderborg Fjernvarme Indledning Der har været en debat i medierne omkring prisniveauet for Varmeværk i forhold til andre varmeværker blandt andet Sønderborg

Læs mere

Dine klager af 5. og 7. februar 2014 over adgang til målerdata hos Dong Energy Eldistribution

Dine klager af 5. og 7. februar 2014 over adgang til målerdata hos Dong Energy Eldistribution Hanne Kjærskov Get Through Power Aps Storegade 7 8382 Hinnerup 11.04.2014 Sag 14/02266 / LAA Din ref.: Dine klager af 5. og 7. februar 2014 over adgang til målerdata hos Dong Energy Eldistribution Ved

Læs mere

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv.

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. HBK/SHR September 2015 September 2015 Dok. 15-08076-5 1/8 Indholdsfortegnelse Kapitel 3. Generelle

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe Datakvalitet

Kommissorium for Arbejdsgruppe Datakvalitet Kommissorium for Arbejdsgruppe Datakvalitet Engrosmodellen 1 Kommissorium - Datakvalitet I forbindelse med Engrosmodel projektet etableres en ekspertgruppe med deltagere fra, udvalgte aktører og it-leverandører

Læs mere

Udbudsbetingelser. for Etablering, udvikling og drift af nationalt børnesite

Udbudsbetingelser. for Etablering, udvikling og drift af nationalt børnesite Devoteam Consulting A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Copenhagen, Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk Udbudsbetingelser for Etablering, udvikling

Læs mere

CAMPridge Medlemssystemet kan udbygges med en række ekstra funktioner og faciliteter, kaldet tilvalg.

CAMPridge Medlemssystemet kan udbygges med en række ekstra funktioner og faciliteter, kaldet tilvalg. CAMPridge for Dynamics AX - Tilvalg Landeuafhængige tilvalg til CAMPridge Medlems-system CAMPridge Medlemssystemet kan udbygges med en række ekstra funktioner og faciliteter, kaldet tilvalg. Persondata,

Læs mere

Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift, møde 9

Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift, møde 9 Koordinerende Styregruppe for Engrosmodellen og DataHub Drift, møde 9 Tid Onsdag 16. juni 2015, kl. 15.00-17.00 Sted Energinet.dk, Ballerup Deltagere Styregruppens medlemmer: Adm. dir. Peder Ø. Andreasen,

Læs mere

Prisblad. Pr. 1. april 2016. Thy-Mors Energi Elnet A/S

Prisblad. Pr. 1. april 2016. Thy-Mors Energi Elnet A/S Prisblad Pr. 1. april 2016 Thy-Mors Energi Elnet A/S Engrosmodellen indføres pr. 1. april 2016 og er fastlagt i Lov om elforsyning samt Lov om afgift af elektricitet og momsloven. Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Ny version af "Søg boligstøtte"

Ny version af Søg boligstøtte Ny version af "Søg boligstøtte" Går i luften den 1. juli 2015 17-06-2015 Hvorfor kommer der en ny version af Søg boligstøtte? Søg boligstøtte er tilpasset lovgivningen vedr. eindkomst Det fremgår af loven,

Læs mere

Elselskab for første gang

Elselskab for første gang Elselskab for første gang En guide til at træffe den rigtige beslutning, når du skal vælge elleverandør for første gang Super nyttig guide #2 Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor skal jeg skifte elselskab? 2.

Læs mere

Metodeanmeldelse af Vilkår for adgang til og brug af DataHub - Tredjepart

Metodeanmeldelse af Vilkår for adgang til og brug af DataHub - Tredjepart Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af Vilkår for adgang til og brug af DataHub - Tredjepart USS/SHR 13. januar 2016 Energinet.dk skal ifølge Bekendtgørelse om netvirksomheders, regionale

Læs mere

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING MV. OG FORSKRIFT H3: AFREGNING AF ENGROSYDELSER OG AFGIFTSFORHODL

METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING MV. OG FORSKRIFT H3: AFREGNING AF ENGROSYDELSER OG AFGIFTSFORHODL Metodeanmeldelse for ændringerne til markedsforskrift H1 og H3 1/6 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT METODEANMELDELSE FOR ÆNDRINGER TIL FORSKRIFT H1: SKIFT AF ELLEVERANDØR, FLYTNING

Læs mere

Legitime interessenters adgang til data

Legitime interessenters adgang til data Til Aktører i Elmarkedet April 2012 LRO/HSF Legitime interessenters adgang til DataHub'en vil indeholde en række informationer, som vil være interessante for en række forskellige aktører at få adgang til.

Læs mere

27. APRIL 2017 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2017

27. APRIL 2017 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2017 27. APRIL 2017 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2017 Side 2/9 ENERGITILSYNET ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2017 DEN NYE ELPRISSTATISTIK Elprisstatistikken angiver den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt

Læs mere

10. JANUAR 2018 ELPRISSTATISTIK 4. KVARTAL 2017

10. JANUAR 2018 ELPRISSTATISTIK 4. KVARTAL 2017 10. JANUAR 2018 ELPRISSTATISTIK 4. KVARTAL 2017 Side 2/9 ENERGITILSYNET ELPRISSTATISTIK 4. KVARTAL 2017 DEN NYE ELPRISSTATISTIK Elprisstatistikken angiver den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt

Læs mere

Agenda Spor 1. 13.00 Nyheder om afregning og potentielle nye moduler. 14.00 Slut på spor 1. 27. maj 2015

Agenda Spor 1. 13.00 Nyheder om afregning og potentielle nye moduler. 14.00 Slut på spor 1. 27. maj 2015 13.00 Nyheder om afregning og potentielle nye moduler Velkomst (Esben) Undlad udbetalinger overfør til kontrakt (Esben) Debitor og afregning (Kai) Datavalidering (Karina) Nye DataHub-moduler? (Sophie)

Læs mere

17. OKTOBER 2016 ELPRISSTATISTIK 3. KVARTAL 2016

17. OKTOBER 2016 ELPRISSTATISTIK 3. KVARTAL 2016 17. OKTOBER 2016 ELPRISSTATISTIK 3. KVARTAL 2016 Side 2/9 ENERGITILSYNET ELPRISSTATISTIK 3. KVARTAL 2016 DEN NYE ELPRISSTATISTIK Elprisstatistikken angiver den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt

Læs mere

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen.

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen. Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode 30. januar 2015 Pr. e-mail: lisfod@erst.dk Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om indsendelse til og

Læs mere

Tildeling af rettigheder i NemLog-in

Tildeling af rettigheder i NemLog-in Tildeling af rettigheder i NemLog-in - En vejledning for NemLog-in administratorer Før du går i gang Denne vejledning forudsætter adgang til internettet og gyldigt NemID Erhverv (medarbejdersignatur eller

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Indklagede

ESS Portal. Brugermanual Indklagede ESS Portal Brugermanual Indklagede Indhold Indledning...3 Notifikationsmail...4 Login for medarbejdere (indklagede)...4 Sagsoversigt...6 Sagsbilledet...6 Upload dokumenter... 7 Tilføj besked... 8 Send

Læs mere

Elprisstatistik for el-handelsprodukter på det frie el-marked. 1. kvartal 2014

Elprisstatistik for el-handelsprodukter på det frie el-marked. 1. kvartal 2014 11. april 2014 Sag 14/03001 / LVM Deres ref. Elprisstatistik for el-handelsprodukter på det frie el-marked 1. kvartal 2014 Siden markedsåbningen i 2003 har forbrugerne frit kunne vælge elleverandør. For

Læs mere

TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN

TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN VEJLEDNING TILDELING AF RETTIGHEDER I NEMLOG-IN Side 1/18 INDHOLD EN VEJLEDNING FOR NEMLOG-IN ADMINISTRATORER... 2 FØR DU GÅR I GANG... 2 VEJLEDNINGENS INDHOLD... 2 HJÆLP... 2 DEL 1 - TILDELING AF RETTIGHEDER

Læs mere

Elprisstatistik for el-handelsprodukter på det frie el-marked. 4. kvartal 2014

Elprisstatistik for el-handelsprodukter på det frie el-marked. 4. kvartal 2014 7. januar 2015 Sag 14/03001 / LVM Deres ref. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsensvej 35 2500 Valby Elprisstatistik for el-handelsprodukter på det frie el-marked 4. kvartal 2014 tlf. 41 71 54

Læs mere

Vejledning - Stamdata i ENAO

Vejledning - Stamdata i ENAO Vejledning - Stamdata i ENAO Formål Formålet med denne vejledning er at vise hvilke stamdata der kan/skal redigeres i ENAO-systemet, hvordan stamdata redigeres og hvilke funktioner stamdata har. Før du

Læs mere

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.

Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom. Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone. Mundio Mobile (Denmark) Limited 54 Marsh Wall London E14 9TP United Kingdom 5. februar 2013 /mobljo Brev fremsendes via e-mail til adressen: p.lemke@vectone.com Afgørelse om den maksimale pris for terminering

Læs mere

KUNDERNE OG ELPRISEN I 2015

KUNDERNE OG ELPRISEN I 2015 KUNDERNE OG ELPRISEN I 2015 Energiforum 26. maj 2016 Kontorchef, Mads Lyndrup Engros & Transmission, Energitilsynet 1 Baggrund for prisundersøgelsen Udvikling på el-detailmarkedet Tilbagefaldsproduktet

Læs mere

NY BEKENDTGØRELSE OM ELHANDELS- VIRKSOMHEDERS INDBERETNING AF PRI- SER MV. PÅ ELPRIS.DK

NY BEKENDTGØRELSE OM ELHANDELS- VIRKSOMHEDERS INDBERETNING AF PRI- SER MV. PÅ ELPRIS.DK PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 31. MAJ 2016 NY BEKENDTGØRELSE OM ELHANDELS- VIRKSOMHEDERS INDBERETNING AF PRI- SER 4. maj 2016 Ret & Administration 16/05074 TRY, OTS RESUMÉ 1. I dette notat orienteres

Læs mere

5. APRIL 2018 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2018

5. APRIL 2018 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2018 5. APRIL 2018 ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2018 Side 2/9 ENERGITILSYNET ELPRISSTATISTIK 1. KVARTAL 2018 DEN NYE ELPRISSTATISTIK Elprisstatistikken angiver den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt

Læs mere

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 3. kvartal 2014

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 3. kvartal 2014 Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 3. kvartal 2014 Indledning Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog

Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog Kontor/afdeling Center for forsyning Dato 10. november 2017 J nr. 2017-5414 Indledning Energistyrelsen indbyder hermed kvalificerede

Læs mere

Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1.

Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1. Til Netvirksomheder, elleverandører, balanceansvarlige og øvrige parter 1 Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1. 04. januar 2013 JOG/JOG Energinet.dk gennemførte en

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2015

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2015 Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2015 Indledning Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små

Læs mere

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Att: Jens Ammitzbo Sendt med mail til: jeam@se.dk og net@se.dk Dato: 26-06-2014 Sagsnr.: 14/05431 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration AFGØRELSE

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELOVERBLIK

PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELOVERBLIK Privatlivspolitik for Eloverblik 1/5 Energinet DataHub A/S DK-7000 Fredericia NOTAT PRIVATLIVSPOLITIK FOR ELOVERBLIK 1. Introduktion Når du besøger Eloverblik herunder også siden for tildeling af fuldmagt

Læs mere

Strategi for Energitilsynet 2013 og 2014

Strategi for Energitilsynet 2013 og 2014 Strategi for Energitilsynet 2013 og 2014 1. Indledning: Præsentation af Energitilsynet Energitilsynet arbejder for velfungerende sektorer inden for el, gas og varme. Energitilsynet består af en formand,

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Årsopgørelse og 1. acontoregning

Årsopgørelse og 1. acontoregning Årsopgørelse og 1. acontoregning Tidligere DONG Energy 1 af 9 Ellen Elisabeth Grieg Andersen Dato 6. marts 2018 Her er din årsopgørelse og 1. acontoregning. Opgørelsen dækker perioden den 1. marts 2017

Læs mere

Notat. Status på fortsatte og nye udfordringer

Notat. Status på fortsatte og nye udfordringer Notat Dok. ansvarlig: HHO Sekretær: Sagsnr.: 2007-143 Doknr: d2016-8998-3.0 15-06-2016 Status på fortsatte og nye udfordringer Engrosmodellens start har givet diverse udfordringer som behøver løsninger.

Læs mere

Opsætning af din digitale postkasse på Virk. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Opsætning af din digitale postkasse på Virk. Vejledning til Digital Post for virksomheder Opsætning af din digitale postkasse på Virk Vejledning til Digital Post for virksomheder Opsætning af din digitale postkasse på Virk Denne vejledning hjælper dig med at aktivere og opsætte din digitale

Læs mere

Vejledning start Test Indberetning i ENAO

Vejledning start Test Indberetning i ENAO Vejledning start Test Indberetning i ENAO Formål Formålet med denne vejledning er at vise hvordan man foretager indberetning af Test indberetning i Energitilsynets nye indberetningssystem, ENergiAnmeldelse

Læs mere

UDVALGSSEKRETARIATET NOTAT TIL PRÆSIDIET OM HØRINGSFRISTER I FOLKETINGSÅRET

UDVALGSSEKRETARIATET NOTAT TIL PRÆSIDIET OM HØRINGSFRISTER I FOLKETINGSÅRET UDVALGSSEKRETARIATET NOTAT TIL PRÆSIDIET OM HØRINGSFRISTER I FOLKETINGSÅRET 2015-16 Sammenfatning: Notatet beskriver resultatet af Folketingets Administrations undersøgelse af høringsperioder for lovforslag

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 182 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 182 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 182 Offentligt Europaudvalget og Erhvervs- og Vækst-, og Eksportudvalget ERU. Udvalgssekretæren EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer 22.

Læs mere

Kvik guide: GT-Command Mobile

Kvik guide: GT-Command Mobile GamesOnTrack A/S, Uhresoevej 35, DK 7500 Holstebro, Denmark, www.gamesontrack.com Tel: +45 3070 3777, email: nb@gamesontrack.com, CVR and VAT number: DK 3105 3013 Kvik guide: GT-Command Mobile I version

Læs mere

Indhold. Bilag 6. Til. Sekretariatet for Energitilsynet. 15. december 2017 JMJ/ADA. 1. Høringssvar fra DONG Energy... 2

Indhold. Bilag 6. Til. Sekretariatet for Energitilsynet. 15. december 2017 JMJ/ADA. 1. Høringssvar fra DONG Energy... 2 Bilag 6 Til Sekretariatet for Energitilsynet Energinets kommentarer til høringssvar fra Energitilsynets høring af forskrifter til tilsynsnotat vedr. metodeanmeldelser af Energinet.dk s markedsforskrifter

Læs mere

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2014

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2014 Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 14 Indledning Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små og

Læs mere

nmeld håndværker anmeld Persondatapolitik for anmeld-haandvaerker.dk version 1.0 maj 2018

nmeld håndværker anmeld Persondatapolitik for anmeld-haandvaerker.dk version 1.0 maj 2018 nmeld anmeld håndværker Persondatapolitik version 1.0 maj 2018 for anmeld-haandvaerker.dk Indhold: 1. Dataansvarlig og kontaktoplysninger. 3 2. Formål og retsgrundlag for behandling af personoplysninger.

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 151 Bilag 1 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 151 Bilag 1 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 151 Bilag 1 Offentligt H Ø RI NGSNO T AT 19. februar 2015 Center for Forsyning Høring af udkast til forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Justering

Læs mere

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger Gældende fra 27. juni 2017 Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger MDL ApS ( MDL vi, os, vores ) ved, hvor vigtig fortrolighed er i forhold til vores kunder, og vi bestræber os på

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K.

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K ministersvar@ft.dk T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar

Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar ENERGITILSYNET Bilag 3 d. 11. juni 2010 Energicenter EL 4/0720-0200-0096 /LR Energitilsynets sekretariats bemærkninger til de forskellige høringssvar Høringssvar fra 1. høringsrunde ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes

Læs mere

ENERGINET.DKS METODER I VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUBBEN - TREDJEPART

ENERGINET.DKS METODER I VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUBBEN - TREDJEPART PUNKT 4B FORMANDSAFGØRELSE DEN 14. MARTS 2016 ENERGINET.DKS METODER I VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUBBEN - 14. marts 2016 Ret & Administration 16/00932 LRN RESUMÉ 1. Som følge af implementeringen

Læs mere

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice.

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT 17. juni 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ERU den 17. juni 2013 - spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

Forretningsgang for rådgivning

Forretningsgang for rådgivning FinansSparring er uvildig økonomisk rådgivning til private - til dig der har brug for et godt råd til at få råd. FinansSparring ApS Kragelundvænget 135 7080 Børkop Din vej til større overblik og mere overskud

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

Hjælp Fælles Indberetningsportal for Geodata

Hjælp Fælles Indberetningsportal for Geodata Hjælp Fælles Indberetningsportal for Geodata 1. Indledning Denne hjælpefil beskriver applikationens formål, dens opbygning samt, hvordan man indberetter en fejl/mangel/ajorføringsdata. Den Fælles IndberetningsPortal

Læs mere

Engrosmodellen. 26 nov Henrik Hornum

Engrosmodellen. 26 nov Henrik Hornum Engrosmodellen 26 nov. 2013 ENGROSMODELLEN Informations- og betalingsstrømme Betaling Måledata og tarifoplysninger Data hub Net Energinet.dk Elhandel Forbruger SKAT Energistyrelsen 26 nov. 2013 Engrosmodellens

Læs mere

Prisblad. Pr. 1. januar Thy-Mors Energi Elnet A/S

Prisblad. Pr. 1. januar Thy-Mors Energi Elnet A/S Prisblad Pr. 1. januar 2017 Thy-Mors Energi Elnet A/S Note: Engrosmodellen indførtes pr. 1. april 2016 og er fastlagt i Lov om elforsyning samt Lov om afgift af elektricitet og momsloven. Sekretariatet

Læs mere

Årsopgørelse og 1. acontoregning

Årsopgørelse og 1. acontoregning Årsopgørelse og 1. acontoregning Tidligere DONG Energy 1 af 9 Lali Khotenashvili Holsteinsgade 64, 2. tv. Dato 14. november 2017 Her er din årsopgørelse og 1. acontoregning. Opgørelsen dækker perioden

Læs mere

PRISSTATISTIK FOR ELHAN- DELSPRODUKTER PÅ DET FRIE ELMARKED

PRISSTATISTIK FOR ELHAN- DELSPRODUKTER PÅ DET FRIE ELMARKED 1. KVARTAL 2016 PRISSTATISTIK FOR ELHAN- DELSPRODUKTER PÅ DET FRIE ELMARKED Side 1/13 ENERGITILSYNET PRISSTATISTIK FOR ELHANDELSPRODUKTER PÅ DET FRIE ELMARKED Obs: 1. kvartal 2016 er sidste gang elprisstatistikken

Læs mere

Elprisstatistik 2. kvartal 2012

Elprisstatistik 2. kvartal 2012 Elprisstatistik 2. kvartal 2012 Indledning Formålet med elprisstatistikken er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små og store virksomheder. Der kan være lokale prisforskelle,

Læs mere

ENERGINET.DKS METODER I VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUBBEN - TREDJEPART

ENERGINET.DKS METODER I VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUBBEN - TREDJEPART UDKAST: PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN [X. MÅNED ÅR] ENERGINET.DKS METODER I VILKÅR FOR ADGANG TIL OG BRUG AF DATAHUBBEN - 9. februar 2016 Ret & Administration 16/00932 LRN RESUMÉ 1. Som følge af implementeringen

Læs mere

Ankenævnet ESS Portal

Ankenævnet ESS Portal ESS Portal Brugermanual Indklagede Indhold Indledning...3 Notifikationsmail...4 Login for medarbejdere (indklagede)...4 Sagsoversigt...7 Sagsbilledet...7 Upload dokumenter... 8 Tilføj besked... 9 Send

Læs mere

Husk altid at overvej grundigt, hvem du giver ekstern adgang til, da denne person vil have mulighed for at eksportere lister ud af systemet.

Husk altid at overvej grundigt, hvem du giver ekstern adgang til, da denne person vil have mulighed for at eksportere lister ud af systemet. Hvad kan jeg under fanen Eksternt Login? Eksternt Login kan bruges med flere forskellige formål for øje, men overordnet set er det en adgang, der giver en ekstern person adgang til visse data i tilmeldingen.

Læs mere

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange på Serviceplatformen...

Læs mere

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER RETNINGSLINJER, MARTS 2015 INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER ENERGITILSYNET INDBERETNING AF AFVIKLINGSPLANER FOR DIFFERENCER Side 1/1 INDHOLD INDLEDNING... 1 LOVGRUNDLAG... 2 OPSTÅEN

Læs mere

Teknik- og implementeringsgruppen

Teknik- og implementeringsgruppen Teknik- og implementeringsgruppen Møde 15 19. november 2014 Dato - Dok.nr. 1 Agenda 1. Referat fra sidste møde 2. Status E2E-test 3. Status datamigrering 4. Status datakonsistens 5. Nyt lovforslag konsekvens

Læs mere

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2013

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2013 Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2013 Indledning Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små

Læs mere

Anmeldelse af ændret metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering. 1. Baggrund. Sekretariatet for Energitilsynet

Anmeldelse af ændret metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering. 1. Baggrund. Sekretariatet for Energitilsynet Til Sekretariatet for Energitilsynet Anmeldelse af ændret metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering 19. februar 2016 HEP/HEP Med henvisning til Elforsyningslovens 73a anmoder

Læs mere

LOGIN OG FULDMAGTSGIVNING JUNI 2019

LOGIN OG FULDMAGTSGIVNING JUNI 2019 1/5 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT LOGIN OG FULDMAGTSGIVNING JUNI 2019 +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 Dato: 25. juni 2019 Forfatter: DNI/MSI Indhold 1. Login...

Læs mere

Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om elhandelsvirksomhederns opgaver og forpligtelser i forbindelse med levering af elektricitet

Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om elhandelsvirksomhederns opgaver og forpligtelser i forbindelse med levering af elektricitet 4. november 2015 J.nr. 2015-1458 / XB Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om elhandelsvirksomhederns opgaver og forpligtelser i forbindelse med levering af elektricitet Bekendtgørelse om elhandelsvirksomhedernes

Læs mere

Elprisstatistik 1. kvartal 2019

Elprisstatistik 1. kvartal 2019 Elprisstatistik 1. kvartal 2019 DEN 16. APRIL 2019 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/10 FORSYNINGSTILSYNET ELPRISSTATISTIK

Læs mere