Tema 1: Cykling og sundhed. Input fra Cykelseminar den 14. marts 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tema 1: Cykling og sundhed. Input fra Cykelseminar den 14. marts 2013"

Transkript

1 Dato J. nr Input fra Cykelseminar den 14. marts 2013 Cykelseminaret formål og rammer I forbindelse med udviklingen af en ny national cykelstrategi afholdte transportministeren et Cykelseminar torsdag den 14. marts 2013 i København. Seminaret var tænkt som et indledende møde mellem interessenter på cykelområdet: Staten, kommuner, trafikselskaber, interesseorganisationer mv. Formålet var at udveksle idéer og erfaringer med cykeltiltag inden for fire overordnede temaer: Cykling og sundhed, Cykling og mobilitet, Cykling som branding, og Flere veje til mere cykling. Deltagerne havde mulighed for at bidrage med input og idéer via uddelte ipads og på baggrund af oplæg ved eksterne oplægsholdere. Derudover fik deltagerne stillet en række konkrete spørgsmål og opgaver i løbet af seminaret. Nedenfor findes et sammendrag af materialet fra de anvendte ipads. Tema 1: Cykling og sundhed Spørgsmål fra salen til oplægsholderne Hvis man cykler hvor der er meget luftforurening, er det så stadigt sundt? Men hvad er det, der skal til for, at cyklen gør os endnu sundere? Er der lavet samfundsøkonomi på cykling og sundhed? Hvordan kan vi bruge de gode forskningsresultater bedst til at få flere til at vælge cyklen? Hvor tit cykler I til daglig? Har alle skolebørn i Svendborg 6 timers idræt? Og hvordan kobler I det med cykling? Hvorfor først fra 4. klasse? Nogle børn cykler til børnehave, og mange steder cykles der fra 0. klasse! Hvordan får vi børnene til at cykle til skole, når forældrene ikke vil? Kan en kommune stille krav til forældre om, at alle fra 4. kl skal cykle?

2 Hvad skulle der til, Curt (Curt Sørensen (red.)), for at du ville cykle på arbejde? Bemærkninger fra salen til temaet Side 2/11 De fleste nævner ikke sundhed som grund til at cykle, men at det er nemt og hurtigt. Hver gang en trafikant vælger ti km på cykel, i stedet for bil, sparer samfundet 55 kr. i sundhedsomkostninger. "Cykling, motion, miljø og sundhed", Økologisk Råd 2005, regner bl.a. på samfundsøkonomi. Der findes gråbusser fra 0. kl. Cykling skaber livskvalitet og mindre omkostninger til psykiatri. Spørgsmål til salen: Med hvilke redskaber kan cyklen gøre os sundere? Cykelsuperstier Også i mindre byer? Kalorietæller til cykelturene (fx app) - slanke-aspektet kan motivere mange. Alle Børn Cykler - kampagnen har deltagere - næsten hvert fjerde skolebarn. Hvad med +50 generationen? En massiv satsning på el-cykler ville få flere ældre ud på cyklen. Gør cyklen tilgængelig for alle skolebørn. Fokus på socialt svage grupper, ghettoer osv. 4 % af alle ture sker på cykel. 4 % af investeringer i næste trafikinvesteringsplan skal gå til cykling. Gode cykelstier og broer, uden for mange "stop". Vigtigt at bevare flow. Behold DSB-ordningen, så vigtig. Velbegrunde de-facto begrænsning af bil-tilgængelighed (som i København). Hvad med opladningsstationer til el-cykler på tog- og s-togstationer? Alle kommuner bør have "trafikpolitikker" på skolerne, som fordrer cykling og aktiv transport til og fra skole. Tema 2: Cykling og mobilitet Spørgsmål fra salen til oplægsholderne Hvordan holdningsbearbejder vi forældrene (Jf. Aalborgs intentioner)?

3 Hvordan ser Aalborg Kommune cykling i henholdsvis Aalborg by og landområderne? Kan man forestille sig, at DSB, kommuner og staten går sammen omkring at etablere (finansiere) cykelparkering og pendlercykler ved stationerne? Er det en god idé at begrænse bilernes adgang til byer for at fremme cyklerne? Hvordan får vi FDM s medlemmer til at bruge cyklen til pendling til og i byerne? (Spørg FDM, som er til stede her i salen) Hvordan kan cyklen og den kollektive trafik i højere grad sammentænkes steder, hvor bussen er det bærende i den kollektive trafik? Infrastruktur eller holdningsændring (kampagner m.m.)? Cykelsupersti ekstra 10 pct. Hvor mange pct., af transportkilometrene på Vestegnen er det? Hvor stor er sundhedseffekten af el-cykler i forhold til almindelige cykler? Hvad er det for nogle nye initiativer, der bør tages fra transportministeriet/ regeringen? Hvornår kan jeg cykle på den nye pendlercykel i Kbh? Hvornår vil salget af el-cykler overhale salget af alm. cykler? Den store begrænsende faktor i yderområderne er afstandene. Hvilken rolle spiller el-cykler i udvikling af yderområderne? Er der steder, hvor man må acceptere, at folk ikke cykler? Økonomi og tid er en parameter for den enkelte i valget. Så hvis den kombinerede rejsetid med cykel og tog/bus er billigst og hurtigst, så vil den vel vælges. Kan det økonomiske incitament fremmes? Tilstedeværelse af cykelsti er også et demokratisk issue. Hvorfor findes der veje, hvor folk kun er beskyttet af et hårdt karosseri trygt kan benytte? Side 3/11 Bemærkninger fra salen til temaet Mobility management. Arbejde med transportadfærd og vaner. Befordringsfradrag for kortere ture vil gøre det mere attraktivt at vælge cyklen frem for bilen. (Til Susanne Krawack): Det er urealistisk at etablere cykelstier overalt på landet. Der skal tænkes i alternativer: Hastighedsnedsættelse etc. Indgå samarbejde med Undervisningsministeriet om trafik- og cykelplaner for alle skoler.

4 Lav en vejregel med tvunget udlæg på 50 cm asfaltrabat + stiplet linje på nye landeveje og ved renoveringer på strækninger, hvor rigtige cykelstier er utænkelige. Tænk hvis man altid havde lagt cykelsti langs jernbanen, over og under alle krydsende veje, det havde måske kostet 1 % ekstra. Der er også udkantsproblematik i hovedstadsområdet. Vi har en kæmpe udfordring med mangelfulde faciliteter til cykelparkering. Her ville et joint venture betyde rigtig meget. Indfør transportfradrag på de kortere ture. Altså der hvor cyklerne er i fokus. Husk højklasset cykelsti langs/ved siden af de kommende letbaner i de større byområder i DK. Husk kombinationen; bus og cykel, også på landet, hvor der er langt til toget. Den sidste supercykelsti mangler til Malmø. Så kan man cykle til Bornholm. Økonomi og tid er en parameter for den enkelte i valget, så hvis den kombinerede rejsetid med cykel og tog/bus er billigst og hurtigst, så vil den vel vælges. Kan det økonomiske incitament fremmes? Side 4/11 Spørgsmål til salen: Identificer de 3 muligheder for at cyklen kan fremme mobilitet? At ens cykel ikke bliver stjålet. By og pendlercykelsystemet. At det er trafiksikkert at køre på den. Afsæt penge, plads og opmærksomhed til cyklisterne. Fjern beskatning af firmacykler. Cykling skal gøres til en naturlig del af dagen i børnehaver, skoler og fritidstilbud Bedre sammentænkning af cyklen og bussen, særligt uden for København. Bedre cykelforhold ift. indkøb, eksempelvis udstyr, cykelparkering mv. Invester i forebyggelse frem for behandling. Utilstrækkelig cykelparkering ved busstoppesteder, stationer, arbejdspladser (overalt). Sammenhængende infrastruktur og intermodalitet. Bedre muligheder for at komme af med cyklen på ruten til arbejde/studie: Aflåst, opdækket cykelparkering. Bedre stier med god belægning. Lettere at komme frem. Byer for alle mennesker - også børn og ældre.

5 Faciliteter, sammenhæng, synlighed (skiltning, belysning). Cyklen har indlysende fordele, i hvert fald i byområder. Mere kommunikation om dette, og om hvad fx virksomheder kan gøre ift. deres ansatte: Cykler i stedet for taxabon osv. Krav om cykeltrafikplaner ved skoler - som minimum ved skolesammenlægninger. Cykler med i bussen i landzoner og pendlercykler på alle stationer. Etablering af cykelgader. 30 km zoner i byer (herunder overtalelse af Justitsministeriet). Det er grundlæggende sjovt at cykle, det indbyder til mobilitet. At fremme god og hensynsfuld cykeladfærd i trafikken - god cykelkarma. Flere og bedre muligheder for at kombinere den kollektive trafik med cykeltrafik. Etablering af strategisk cykelnet og bedre og mere sikker parkering ved stationer. Konsekvent sammentænkning af cykling og kollektiv trafik. Prioritere sikre skoleveje i nærområdet. Bedre vedligeholdelse af eksisterende stier. Mobiliteten er nu engang bedst i bil, så hvis mobiliteten skal øges på cykel, må vi rykke balancen mellem bil og cykel. Skolerne skal understøtte en god cykelkultur. Fremkommelighedstiltag i lyskurve o.l. Benyt mulighederne, der ligger i de andre sektorer til at fremme cyklismen, skolevæsen, sundhed, miljø m.m. Cykelmedtagning i busser - og mulighed for stativ foran på bussen. Booste cykelisme med 10 mia. kr. frem mod Cyklen skal altid være gratis i offentlig transport ligesom barnevognen, kufferten osv. Byfortætning og stationsnærhed for nye virksomheder. Bedre muligheder for at få cykler med alle tog - gerne gratis som i S-tog, og evt. i nogle busser. De eksisterende cyklisters adfærd bør ændres/forbedres, hvis flere skal cykle. Pendlercyklen; Kan jeg regne med, at der er en cykel, når jeg skal bruge den? Børn: Stor sikkerhed er afgørende; stikrydsninger og cykelstier osv. Børn skal meget mere end i skole. Supercykelruter: en ny runde. Fremme for firmacykler. Gerne med elmotor. Side 5/11

6 Etablering af statslig pulje for cykelfremkommelighed - fx 50 procent medfinansiering. Mobilitetsvurdering af alle anlægs-/byudviklingsprojekter. Indtænk cykling i alt. By - og pendlercykelsystem i stor skala i hele DK. Befordringsfradrag på al cykeltransport. Ligesom i fx Belgien Arbejdspladserne skal fremme og understøtte en god cykelkultur. Cykler bidrager positivt på mange måder. Miljøministeriet og Transportministeriet skal samarbejde. Økonomiske incitamenter, fx vedr. transportfradrag og takster. Side 6/11 Tema 3: Cyklisme og branding Spørgsmål fra salen til oplægsholderne Inddrag idrætsforeningerne i arbejdet. Hvorfor skal man køre til sin idrætsgren / træning? Er det ikke livsfarligt at få flere turister op på cyklen? Mange er jo begyndere. Udvikler VisitDenmark og lokale Visit-enheder cykelturismetilbud mv. Eller er det op til de lokale kommuner? Er der nogle steder i DK, der i særlig grad har lykkedes med at lave samlede tilbud til cykelturisterne? Hvad er det der gør at DK ikke allerede er i front på cykelturisme? Hvor har vi fejlet tidligere? Hvad skal helt konkret være med i cykelturisme-pakken, for at den sælger godt? København-Berlin den store cykeloplevelse er på cykelruter i Tyskland, men det stopper ved grænsen mod København. Hvad er galt? Bemærkninger fra salen til temaet Lav bilfri zoner på m. omkring skolerne. Bilfri veje i de større byer. Branding af cykelturisme i Danmark: De nationale cykelruter er et godt grundlag, men kræver mere care. Rudersdal har udviklet "Rudersdal ruten"' som har en maratons længde, med seværdigheder undervejs. Perfekt distance og i overkommelig afstand fra Kbh. Hvad skal vi med vandrehjem. Vi har behov for "cykelhjem". Afmærkede opmålte ruter til motion og oplevelser:

7 Spørgsmål til salen: Hvad kan gøre dig til cykelturist? Det regner faktisk ikke særligt meget i Danmark. Kun få regnvejrsdage. Det er et statistisk faktum. At der er tilbud i forskellige prisklasser og rettet mod børnefamilier. Sammentænke rekreativ cykling for borgere og gæster. Jeg foretrækker vandreferier. Cykelferie er for stressende. Lettere adgang til anbefalede ruter og oplevelser - også med små børn. Samlede pakker vil gøre cykelferien langt mere attraktiv. Man skal kunne bestille alt ét sted: Overnatning, rutekort, cykelservice, entre til seværdigheder osv. At det foregår på en tandem med en stærk fyr bagved og mig ved styret. Gøre den kollektive trafik til en del af en cykelpakke, så man kan komme frem selvom det regner. Cykelruterne skal være bedre afmærkede, samt der skal kunne udleveres gps' er med ruten indtegnet. Du er nødt til at tænke volumen - kritisk masse. Sikkerhed for at grejet er i orden, at servicen er i top. Planlagt pakke. Convenience-pakke: Hvor overnatning, god restaurant og cykel, bookes sammen og med kort cykelafstand. Mulighed for at leje gode el-cykler - gerne med lad til børn og baggage. Muligheder for transport af bagage, afhentning hvis cyklen punkterer, pitstops. Endnu bedre (nationalt og regionalt) cykelrutekort. God sammenhæng med togtransport, så man evt. kan kombinere. Og ikke være nødt til at have bil for at komme dertil, hvor turen nu skal starte. Samlede koncepter med overnatning, madoplevelser, bagagetransport mv. Cykel-natur-ruter, så man ikke behøver køre langs store veje. Pakkeløsninger i forskellige niveauer. Lave tematiske pakker, hvor man fx kombinerer med nordisk mad mv. Mulighed for at få sin bagage transporteret mellem overnatningssteder, så man kan køre med let oppakning. Vi skal blive bedre til at vise vores land frem - det er for svært at finde oplevelserne. Bedre ruteplanlægning og offentliggørelse. Faciliteterne skal være i orden, dvs. stier, overnatning, spisesteder. Og så skal det være sikkert at køre på cykel Temaruter: Som f.eks. Hærvejen. Cykelhjem med mulighed for at blive hængt til tørre. Side 7/11

8 Bedre vejr. Bedre og billigere cykeludlejning. Et attraktivt bycykelsystem, der også fungerer for turister. Billigere færger. Mange ruter ud fra gode baser. Vi skal have en Donau-radweg i Danmark. Studenterjobs for Uni-studerende i sommerferien: At være cykelguide for turister. Opdatering af de nationale og regionale cykelruter. Ingen synes det er fedt at være fortabt i en skov, når skiltningen er forsvundet. En oplevelsesrute, hvor lokale initiativer skal trække nicheaktiviteter til. Ex. Kulturruter, landbrugsruter, mv. Cykelteknologi som et brand. Vi har Christianiacyklen og andre ladcykler, med og uden el, men kan vi udvikle vores cykelbrand på den teknologiske side? Turisme: Gode cykler som del af pakke, når man lejer sommerhus. Side 8/11 Tema 4: Flere veje til mere cykling Spørgsmål fra salen til oplægsholderne Hvordan karakteriserer du de tyve pct. som ikke opdrages til cykelkultur hjemme? Har der været problemer med børn, der ikke har en cykel? Eller forældre der ikke tør lade deres børn cykle med skolen? Herning er en af de byer, hvor børn cykler mest. Hvorfor det? På hvilken måde inddrager I borgerne i udvikling og valg af cykelløsninger? Hvad betød Giro d'italia for cykling i Herning? Bjarne Riis effekten? Bemærkninger fra salen til temaet Fantastisk projekt - lige til at tænke ind i heldagsskolen. Rigtig godt at lægge noget undervisning i byen - en slags mini ekskursioner. Ja, fantastisk projekt i Odense. Og ikke kun til heldagsskolen. Giv børnene nogle gode vaner.

9 Spørgsmål til salen: Identificer de tre vigtigste forudsætninger for at få flere til at cykle? Side 9/11 Det skal være det letteste valg. Gode cykelveje. Sæt benzinprisen væsentligt op. Nemt, sikkert og trygt. Bedre relativ tilgængelighed pr. cykel (f.eks. øget afstand fra bilparkering til målet). Gulerod: Endnu bedre infrastruktur. Lad være med at drukne folk i sikkerhedsveste og cykelhjelme. Flere cykelsuperstier. (1) Mulighed for at medbringe cyklen i mere offentlig transport, (2) det skal være lettest at vælge cyklen frem for bilen, (3) det skal gøres "smart" at cykle. Væn børnene til det. Pisk: Luk bykerne for biltrafik. Start med børnene. Så giver de det videre hjemme. Ikke flere idekataloger. Handling på baggrund af gode eksempler med dokumenteret effekt - de er der. Gode cykler, færre punkteringer og godt vejr Sikre tryghed. Ja, der findes "herninggensere" overalt i Danmark, så metoden i Herning kan bestemt bruges. Walk the talk. Borgmestre og virksomhedsledere skal vise vejen ved at cykle selv - og tale om det. God service omkring cyklen - gør det let når jeg er punkteret. Det skal gøres vanskeligt for bilisterne at komme direkte. Cykler skal have ret til at køre i begge retninger på ensrettede veje fx. I København er der bedre cykeladfærd blandt mange af de eksisterende cyklister. Måske kunne en politi-indsats på området være ønskelig. Det er den eneste trafikkantgruppe, hvor der så godt som ingen kontrol er. Selvjustits er ikke tilstrækkelig. Gode muligheder for kombi-transport med tog. At give cyklister lov til at dreje til højre for rødt lys. Penge. Tid (til transport). Alle medtænker cykel i deres planlægning og virke. Cyklen skal selv eller i kombination med kollektiv trafik levere en realistisk løsning fra dør til dør.

10 Mange kommuner giver ipads gratis til eleverne. Hvorfor ikke give gratis cykler til eleverne. Slå på det sociale i kampagner - kolleger og netværk kan hjælpe hinanden i gang. Gør det svært at køre i bil på de korte strækninger. Indtænke cyklen i sammenhæng med byplanlægning. Flyt opfattelsen af, at det er besværligt, men det skal bakkes op af forbedrede forhold på virksomhederne, bedre infrastruktur. Holdningsbearbejdning som vej til adfærdsændring. Gode vaner, god cykelkultur. Tamburin: Kampagner, adfærdspåvirkning og formidling. For børn. Det skal være sejt at cykle. Det skal gøres til en del af undervisningen. Hvor er det omkostningseffektivt at få flere op på cyklen? Cykelpendlerruter skal tænkes på tværs af kommunegrænser. Også i landkommuner, forstæder. Indtænkes i kommuneplaner og landsplanlægning, fx fingerplanen, DØM, osv. Mange flere mia: Til investeringer i cykelfremme. Sidestil cykel med andre transportformer. Byerne i højere grad på cyklisternes præmisser. Cykelgader, højresving tilladt, lav hastighed for biler i byer etc. Børn gør, hvad deres forældre og andre forbilleder gør. Derfor er det lige så vigtigt at skabe en god cykelkultur blandt voksne som blandt børn. Sammenhængende net, partnerskaber og nationalt pendlercykelsystem der tænkes som del af det kollektive trafiksystem Bred indsats, stat, regioner, kommuner, foreninger, virksomheder og ildsjæle. Er det et mobilitetstab for bilister, hvis en bilist vælger at tage cyklen i stedet? Shop n ride. Husk at tænke cykelforhold ind i detailhandlen. Udbringning af varer på ladcykler. Hjælp til pendlerne, så det bliver nemt for dem at ordne indkøb på vejen hjem. (Til Torben Lund Kudsk): Vil FDM gå aktivt ind i at begrænse turene under 5 km? Byudvikling som gør det let at transportere sig på cykel. Nærhed for skole, arbejde, indkøb og fritidsliv. By - og pendlersystem som er koblet op til kollektiv transport - vi skal have et verdensklassesystem. Nye bydele uden biler. Side 10/11

11 Er det for skræmmende for en turist at blive sluppet løs i den københavnske cykeltrafik? Det at cyklister kan køre forskellige veje til samme mål i en by, og derved kan få nye oplevelser er en stor fordel for cyklisterne. Det skal der gøres mere opmærksom på. (Til Karsten Nonbo): Vil I holde fast i, at strategien skal være tværgående og ikke kun et produkt fra Transportministeriet? Tror en af de store målgrupper for strategien er veluddannede familier i omegnskommunerne til Kbh., der har flere biler per husstand, lever i en travl hverdag, og har vanskeligt ved at prioritere at bruge tid på at cykle til skole, ikke kan få deres cykel med eks. Kystbanen og arbejder for langt fra bopælen til at kunne cykle hele vejen. Tak for et godt arrangement - nu går vi hjem og gør det -:) V. H Karsten Nonbo Vil transportministeren overveje at nedsætte en arbejdsgruppe med repræsentanter fra turistorganisationer, forskellige typer af kommuner, andre organisationer, osv. mhp. at skabe synergi i den nationale cykelstrategi? Side 11/11

f f: fcykelpolitikken2012-20

f f: fcykelpolitikken2012-20 -20 f f: fcykelpolitikken2012-20 Forord Cykling er ikke alene godt set ud fra økonomiske og sundheds- og miljøperspektiver. Cykling er en ideel transportform, som medfører uafhængighed for den enkelte

Læs mere

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen!

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! Side 1/6

Læs mere

Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå.

Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå. Tag en ide, du har hørt/fået i dag og kvalificer den på de næste ti minutter. Udfyld så meget du kan nå. 1. Få personer med balanceproblemer til at cykle på 3-hjulet el-cykler frem for ikke at cykle eller

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

SUPERCYKELSTIER DEN KORTE VERSION PITCH

SUPERCYKELSTIER DEN KORTE VERSION PITCH BUDSKABSKATALOG SUPERCYKELSTIER DEN KORTE VERSION PITCH Supercykelstier er et samarbejde mellem Region Hovedstaden og 22 kommuner om at skabe et net af cykelpendlerruter i høj kvalitet. Supercykelstierne

Læs mere

Supercykelstier den korte version

Supercykelstier den korte version 4. september 2014 Supercykelstier Et samarbejde mellem Region Hovedstaden og 22 kommuner om at skabe et net af cykelpendlerruter i høj kvalitet. Supercykelstierne skal gøre det let, fleksibelt og trygt

Læs mere

Mange byrådskandidater parat til at give cyklister mere plads og bilister mindre

Mange byrådskandidater parat til at give cyklister mere plads og bilister mindre KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK ANALYSEPAPIR OKTOBER 2017 Mange byrådskandidater parat til at give cyklister mere plads og bilister mindre Hver anden byrådskandidat er ifølge en ny undersøgelse fra Cyklistforbundet

Læs mere

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune.

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. Punkt 12. Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. 2013-3793. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender Cykelhandlingsplan 2013, der afløser Cykelstihandlingsplan

Læs mere

Cykelhandleplan 2012 lang udgave udmøntning af Cykelpolitik Esbjerg Kommune 2012-20. Version 10 10 2012

Cykelhandleplan 2012 lang udgave udmøntning af Cykelpolitik Esbjerg Kommune 2012-20. Version 10 10 2012 Cykelhandleplan 2012 lang udgave udmøntning af Cykelpolitik Esbjerg Kommune 2012-20 Version 10 10 2012 1 Indholdsfortegnelse område 1: Forbedrede faciliteter for cyklister... 5 område 2: Sikkerhed....

Læs mere

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN 1 2 Dette hæfte er udarbejdet af: Den Fælleskommunale Projektgruppe vedr. Fremtidens Cykeltrafik i Frederikssundfingeren FOTO OG LAYOUT: NIRAS Konsulenterne

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

Odense Kommune. Susanne Ursula Larsen 205 Thomas Hjarup Andersen 211 Tonny Vest 216 Ulla Gudiksen Chambless 221

Odense Kommune. Susanne Ursula Larsen 205 Thomas Hjarup Andersen 211 Tonny Vest 216 Ulla Gudiksen Chambless 221 Odense Kommune Abir Al-kalemji 2 Alex Ahrendtsen 7 Anette Thysen 12 Annette Blynél 17 Birgitte Knudsen 22 Bjørn J. Bjerrehøj 27 Bo Libergren 32 Brian Lauridsen 37 Brian Skov Nielsen 42 Christell Gall 47

Læs mere

Du kan læse mere på supercykelstier.dk eller følge os på facebook.com/supercykelstier

Du kan læse mere på supercykelstier.dk eller følge os på facebook.com/supercykelstier ni nye supercykelstier på vej Supercykelstier 17 kommuner og står sammen bag ni nye Supercykelstier. Der bliver investeret 208 mio. kr. i de nye ruter. Staten og kommunerne dækker hver halvdelen. De 53

Læs mere

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011.

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. PÅ

Læs mere

Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde. Idékatalog Brug Vi cykler til arbejde til at få liv på din arbejdsplads. Formålet med Vi cykler til arbejde er helt enkelt at øge folkesundheden ved at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde.

Læs mere

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK

KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen RESULTATER SAMLET KOMMUNALVALG 2017 OG CYKELPOLITIK Publiceret af Trine Stig Mikkelsen Hvilket parti stiller du op for? 10 6,3% Alternativ

Læs mere

Cykelregnskab 2012 Solrød Kommune kommune - februar 2013

Cykelregnskab 2012 Solrød Kommune kommune - februar 2013 TEKNIK OG MILJØ Cykelregnskab 01 Solrød Kommune kommune - februar 013 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 3 Datagrundlag... 3 Vilkår for cykeltrafikken... 4 3.1 Cykelstier... 4 3. Cykelparkering... 5 4 Cyklisters

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Randers

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Randers Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Randers Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 17 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Tekst til ansøgningsskema: Projektet: Projektets titel: Projektets hovedformål: Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Hovedstadsregionen skal være verdens bedste cykelregion med et højklasset

Læs mere

Den nationale cyklistundersøgelse

Den nationale cyklistundersøgelse 2016 Den nationale cyklistundersøgelse Kommunerne i Danmark Spørgsmålskatalog: Fællesspørgsmål og tilvalgsspørgsmål for undersøgelsen Fællesspørgsmål (Obligatoriske) 08.01.16 Den Nationale cyklistundersøgelse,

Læs mere

CykelPolitik ESBJERGKOMMUNE

CykelPolitik ESBJERGKOMMUNE CykelPolitik ESBJERGKOMMUNE 2012-20 541 TRYKSAG 457 Rosendahls f f: fcykelpolitikken2012-20 Forord Cykling er ikke alene godt set ud fra økonomiske og sundheds- og miljøperspektiver. Cykling er en ideel

Læs mere

Cykelregnskab 2010. Udsendt i offentlig. Forslag 13.04.2011-11.05.2011. høring

Cykelregnskab 2010. Udsendt i offentlig. Forslag 13.04.2011-11.05.2011. høring Cykelregnskab 21 Forslag Udsendt i offentlig høring 13.4.211-11..211 Cykelregnskab 21 Indhold Cykelregnskab 21 Hvor meget cykler svendborggenserne? Hvorfor cykler svendborgenserne?...og hvorfor ikke? Cykling

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011 Cykelpolitik 2011-2020 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Vision for 2020...5 4. Målsætninger....6 5. Indsatsområder.....................................

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for København

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for København Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for København Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Esbjerg Banegård og i Esbjerg

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Cykelhandleplan. I Køge cykler vi det er sjovt, sundt, nemt og trygt

Cykelhandleplan. I Køge cykler vi det er sjovt, sundt, nemt og trygt Cykelhandleplan I Køge cykler vi det er sjovt, sundt, nemt og trygt 2015 Projektnr. A042982 Dokumentnr. A042982-1 Version 1.0 Udgivelsesdato 22.05.2015 Udarbejdet KBJN/EBKN Kontrolleret VIFO Godkendt EBKN

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Ishøj

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Ishøj Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Ishøj Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 1:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse Lær om trafik Opgaver til dig Navn Klasse Hej, jeg hedder Hugo. Jeg er 6 år og er lige begyndt i skole. Jeg har trænet skolevejen sammen med min mor og far. Men der er stadig meget, jeg ikke er helt sikker

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

CYKLEN - REDSKABET TIL SUNDHED OG BEDRE MILJØ

CYKLEN - REDSKABET TIL SUNDHED OG BEDRE MILJØ 152 CYKLEN - REDSKABET TIL SUNDHED OG BEDRE MILJØ Cyklen - redskabet til sundhed og bedre miljø Af seniorforsker Thomas Alexander Sick Nielsen, seniorforsker Linda Christensen og seniorrådgiver Thomas

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune FORSLAG Cykel- og stipolitik En politik for cyklisme og stier Randers Kommune 1 Indholdsfortegnelse En kommune i bevægelse... 3 Formål og vision... 5 Formålet med en cykel- og stipolitik... 5 Hvordan bruges

Læs mere

Stop cykeltyven! Inspirationskatalog

Stop cykeltyven! Inspirationskatalog Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 02 68 Fax 7262 6790 jjg@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 4. maj 2015 Stop cykeltyven! Inspirationskatalog Hver dag parkerer ca. 70.000

Læs mere

Cykeltrafik - noget for sig?

Cykeltrafik - noget for sig? Indhold 1. 2. Kommunikation Cykeltrafik - noget for sig? 3. Lyngby 4. Nogle betragtninger Thomas Krag Mobility Advice Lyngby-Taarbæk Kommune 28. november 2005 Grundkursus i trafik kens mængde er nogenlunde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020 TÅRNBY KOMMUNE Cykelregnskab 2015-2020 1 Indhold: Indledning - Cykelregnskab 2015... 3 Hvorfor cykler borgerne i Tårnby?... 4 og hvorfor ikke?... 6 Ikke - cyklisterne i Tårnby Kommune... 7 Cykling og trafiksikkerhed...

Læs mere

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole 1 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 --Mobilitetsplan-- Af: civilingeniør, trafikplanlægger Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen Rambøll Danmark A/S mtm@ramboll.dk

Læs mere

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP Kære forældre Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP Scan koden og hent app en GRATIS! Eller læs mere på www.odense.dk/skolevej Er du klar

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN Opgaver til dig og dine forældre Det her er Arthur. Han er 6 år og lige begyndt i skole. Han har trænet skolevejen sammen med sin mor og far. Men der er stadig meget, han ikke

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Lyngby- Taarbæk Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Hillerød

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Hillerød Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Hillerød Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 14:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Cykelsuperstier. Styregruppemøde 24. september 2013

Cykelsuperstier. Styregruppemøde 24. september 2013 Cykelsuperstier Styregruppemøde 24. september 2013 Dagsorden 1.Velkommen 2.Projektplan 2014-2015 Leverancer, set-up og økonomi 3.Vejdirektoratets deltagelse v. Ivan Christensen 4.Underskriftsceremoni v.

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Silkeborg

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Silkeborg Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Silkeborg Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Bilag 1 Projektbeskrivelse Herning Cykler Fase 4

Bilag 1 Projektbeskrivelse Herning Cykler Fase 4 Bilag 1 Projektbeskrivelse Herning Cykler Fase 4 Baggrund og formål Herning Kommune igangsatte i 2011 projekt Herning Cykler, med støtte fra cykelpuljen. Projektet er et storstilet og ambitiøst projekt,

Læs mere

Bilag 2 Forventede resultater og effekter Herning Cykler Fase 2

Bilag 2 Forventede resultater og effekter Herning Cykler Fase 2 Bilag 2 Forventede resultater og effekter Herning Cykler Fase 2 Evalueringsplan Evalueringsplanen indeholder en: n skal give et billede af, hvor mange der ved projektstart cykler i Herning Kommune fordelt

Læs mere

Cykelpolitik 2013-18

Cykelpolitik 2013-18 Cykelpolitik 2013-18 2 02 Forord 03 Status for cykeltrafikken i Frederiksberg Kommune 2012 06 Vision, mål og indsatsområder 07 Indsatsområde 1: Fremkommelighed og sikkerhed for cyklister 09 Indsatsområde

Læs mere

Elcykel Testpendlerforløb

Elcykel Testpendlerforløb Forår Sommer 2015 Sekretariatet for Supercykelstier Elcykel Testpendlerforløb Cases Forløbet I slutningen af 2014 efterlyste Sekretariatet for Supercykelstier frivillige testpendlere til et pilotelcykel-testforløb.

Læs mere

Mobility Management - påvirkning af transportadfærd i en grøn retning

Mobility Management - påvirkning af transportadfærd i en grøn retning Mobility Management - påvirkning af transportadfærd i en grøn retning Centerchef Per Gellert Lyngby 21. april 2015 1 Movia Trafikselskab for Sjælland og øerne Ejet af kommuner og regioner Ansvar for: Planlægning

Læs mere

Region Hovedstaden. Region Hovedstaden REGIONALT CYKELREGNSKAB

Region Hovedstaden. Region Hovedstaden REGIONALT CYKELREGNSKAB Region Hovedstaden Region Hovedstaden REGIONALT CYKELREGNSKAB Indhold 50 Forord 60 Regionale forskelle - Vi cykler i Region Hovedstaden 10 Sundhed på cykel 13 Cykling reducerer trængsel 14 Cyklen gør noget

Læs mere

Cykling. sundhed og regional vækst. Udviklingsplan 2012-2016. Bilag til ansøgning til Transportministeriets Cykelpulje Marts 2012

Cykling. sundhed og regional vækst. Udviklingsplan 2012-2016. Bilag til ansøgning til Transportministeriets Cykelpulje Marts 2012 Cykling sundhed og regional vækst Udviklingsplan 2012-2016 Bilag til ansøgning til Transportministeriets Cykelpulje Marts 2012 Kolofon Borgmesterens forord Udviklingsplanen er udarbejdet af en tværfaglig

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Frederiksberg

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Frederiksberg Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Frederiksberg Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 14:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Cykelhandlingsplan 2010-2012

Cykelhandlingsplan 2010-2012 Cykelhandlingsplan 2010-2012 2 Frederiksberg Kommunes Cykelhandlingsplan Indledning... 3 Baggrund for cykelhandlingsplanen... 3 Udarbejdelsen af cykelhandlingsplanen... 3 Indsatsområde 1: Fremkommelighed...

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Esbjerg 2013-2030 ESBJERG TRAFIK OG MOBILITETSPLAN

Trafik- og Mobilitetsplan for Esbjerg 2013-2030 ESBJERG TRAFIK OG MOBILITETSPLAN Trafik- og Mobilitetsplan for Esbjerg 2013-2030 1 ESBJERG TRAFIK OG MOBILITETSPLAN Formål Formålet med Trafik- og Mobilitetsplanen er bl.a. at: Sikre mobiliteten i Esbjerg frem mod 2030 Gøre transporten

Læs mere

Tvis Skoles trafikpolitik

Tvis Skoles trafikpolitik Tvis Skole har vedtaget følgende overordnede trafikpolitik, der er udgangspunkt for skolens samlede arbejde med trafiksikkerhed: Tvis Skoles trafikpolitik Skolen vil på enhver måde medvirke til at forebygge

Læs mere

Odense og Fredericia. 2 sykkelsuksesser i Danmark

Odense og Fredericia. 2 sykkelsuksesser i Danmark Odense og Fredericia 2 sykkelsuksesser i Danmark Andelen af cykelture i danske kommuner er 10 30 % Fredericia Cykelby 2010-2013 Cykelstier At skabe sammenhæng og sikkerhed i cykelstinettet. 7 km cykelsti

Læs mere

Idékatalog for cykeltrafik 2011

Idékatalog for cykeltrafik 2011 Idékatalog for cykeltrafik 2011 Af mobilitetschef Marianne Weinreich, VEKSØ A/S (maw@vekso.com) & projektleder Malene Kofod Nielsen, COWI A/S (mkni@cowi.dk) De seneste 10 år er der gennemført adskillige

Læs mere

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik Side 1 Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik SKANDERBORG KOMMUNES TRAFIKPOLITIK 2016 Trafikpolitik 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indledning Skanderborg Kommune har vokseværk. Især flytter

Læs mere

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik 2014 Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik for Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Denne trafikpolitik er udarbejdet af Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen i samarbejde

Læs mere

Hellerup Skoles trafikpolitik

Hellerup Skoles trafikpolitik Hellerup Skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at børn, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole

Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole Indholdsfortegnelse Gl. Lindholm Skole Forord Side 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 11 Rollemodel..

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Rudersdal

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Rudersdal Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Rudersdal Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Cykel klima test. Benchmarking. www.trendy-travel.eu. supported by

Cykel klima test. Benchmarking. www.trendy-travel.eu. supported by Benchmarking Cykel klima test supported by www.trendy-travel.eu Det fulde ansvar for indholdet i denne publikation ligger hos forfatterne. Indholdet afspejler ikke nødvendigvis holdningerne ved den Europæiske

Læs mere

Fremtidens Trafikudvikling - med fokus på persontransport. Susanne Krawack Trekantområdet

Fremtidens Trafikudvikling - med fokus på persontransport. Susanne Krawack Trekantområdet Fremtidens Trafikudvikling - med fokus på persontransport Susanne Krawack Trekantområdet Drivkræfterne bag. Trafikstigning Større forbrug Flere biler DK: 360 biler/1000 indb. S og D: 550 575 biler/ 1000

Læs mere

Forord: Cyklistforbundet i Hvidovre fremsender hermed et notat om Hvidovre en Cykel-kommune til Agenda 2100 strategi & handlingsplan for 2012 15.

Forord: Cyklistforbundet i Hvidovre fremsender hermed et notat om Hvidovre en Cykel-kommune til Agenda 2100 strategi & handlingsplan for 2012 15. Forord: Cyklistforbundet i Hvidovre fremsender hermed et notat om Hvidovre en Cykel-kommune til Agenda 2100 strategi & handlingsplan for 2012 15. Det er vores håb at notatet kan give idéer og inspiration

Læs mere

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Tidl. politisk behandling Forventet sagsgang Lovgrundlag BY, 03.05.11, pkt. 57 TM-U, ØK, BY Vejloven SAGENS INDHOLD I budget 2014 er der afsat 4,0 mio.

Læs mere

Højboskolens trafikpolitik

Højboskolens trafikpolitik Højboskolens trafikpolitik Skolebestyrelsen og skolens ledelse på Højboskolen har i 2013 udarbejdet nærværende Trafikpolitik for at bevidstgøre forældrekredsen, skolens elever og skolens ansatte om vigtigheden

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Nordfyn

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Nordfyn Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Nordfyn Publiceret af Trine Stig Mikkelsen Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes landsdækkende kandidatundersøgelse

Læs mere

Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark?

Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark? Hvad er der kommet ud af arbejdet med transportplaner i Danmark? Forfatter: Per Thost, RAMBØLL NYVIG Baggrund og formål RAMBØLL NYVIG har med assistance fra COWI for Miljøstyrelsen gennemført et udredningsprojekt

Læs mere

Trafikpolitik Stolpedalsskolen

Trafikpolitik Stolpedalsskolen Trafikpolitik Stolpedalsskolen Indholdsfortegnelse Stolpedalsskolen Forord Side 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 13 Rollemodel.. 16

Læs mere

Kom Rundt i Odense. Guide til din hverdag

Kom Rundt i Odense. Guide til din hverdag Kom Rundt i Odense Guide til din hverdag By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune - april 2015 Der er mange måder at komme rundt i Odense. Nogle gange er det lettest i bil, andre gange på cykel. Det

Læs mere

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK 2 FORORD I januar 2014 besluttede Folketinget at give et massivt løft til de danske jernbaner. Investeringer i nye skinner og hurtigere forbindelser skal

Læs mere

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen?

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 256 Offentligt Folketingets Transportudvalg 11. april Høring om jernbanens fremtid Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Susanne Krawack CONCITO Medlem

Læs mere

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Roskilde

Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Roskilde Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes KV17- undersøgelse for Roskilde Publiceret af Trine Stig Mikkelsen 14 september 2017 klokken 15:09 Introduktion til rapporten Cyklistforbundet og Dansk Cykelturismes

Læs mere

Trafikpolitik Mou Skole

Trafikpolitik Mou Skole Trafikpolitik Mou Skole Indholdsfortegnelse Mou Skole Side Forord 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 12 Rollemodel.. 15 Samarbejde 17

Læs mere

Kommunikationsanalyse af Minikøbenhavner

Kommunikationsanalyse af Minikøbenhavner Kommunikationsanalyse af Minikøbenhavner Indledning Vi vil i følgende opgave foretage en analyse af materiale fra kampagnen Minikøbenhavner. Vores primære fokus er kampagnens forretningsstrategi med henblik

Læs mere

CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser

CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser Session: Trafik og miljø i byer CykelBus'ter projektet fra Århus - effektundersøgelser Af Lektor Harry Lahrmann og Lektor Anker Lohmann-Hansen Trafikforskningsgruppen, Aalborg Universitet 200 århusianske

Læs mere

Brædstrup Skoles trafikpolitik og handlingsplan

Brædstrup Skoles trafikpolitik og handlingsplan Bræd Brædstrup Skoles trafikpolitik og handlingsplan Skolebestyrelsen har vedtaget en trafikpolitik og forslag til handlinger - for at fremme viden om trafiksikker adfærd for skolens elever. Vores ambition

Læs mere

Oplæg til visionsworkshop. D. 19. november 2018 Hos Destination Fyn

Oplæg til visionsworkshop. D. 19. november 2018 Hos Destination Fyn Oplæg til visionsworkshop D. 19. november 2018 Hos Destination Fyn Fokus Tre fokusområder: Kvalitet Invitation og adgang Differentiering Samt et grundlag: Det skal være bæredygtigt Kvalitet Mål: Cykelturisterne

Læs mere

10 gode råd om færdsel

10 gode råd om færdsel 10 gode råd om færdsel 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Træn skolevejen med jeres barn både før og efter skolestart Vælg den skolevej der er sikrest ikke kortest Opstil få og enkle regler for færdsel i trafikken Lær

Læs mere

En sammenhængende løsning, der reducerer trængsel ved at samtænke parkering, cykler og kollektiv trafik

En sammenhængende løsning, der reducerer trængsel ved at samtænke parkering, cykler og kollektiv trafik 20-08-2013 En sammenhængende løsning, der reducerer trængsel ved at samtænke parkering, cykler og kollektiv trafik - Løsningen er ved at blive implementeret og arbejdet er i gang. Der er blot brug for

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

DURS Følgegruppemøde den 14. December

DURS Følgegruppemøde den 14. December DURS Følgegruppemøde den 14. December Gruppe 1: - Thomas Thume Nielsen Kirting Olesen Peter Hjulmand Anne-Marie Foged Inger Therkildsen Hans Nielsen Gruppe 2: - Peter Sandell Arne Povlsen Kristen Nordby

Læs mere

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland.

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland. Trafikstyrelsen Dato: 26. oktober 2012 Udkast til høringssvar om trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Region Sjælland har modtaget trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 i høring med

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

INDHOLD. Hvad er ITS ITS - konkurrencen i København Fra Cyklist til Supercyklist Fra Cykelsti til Supercykelsti Fra Supercykelsti til Cykel-

INDHOLD. Hvad er ITS ITS - konkurrencen i København Fra Cyklist til Supercyklist Fra Cykelsti til Supercykelsti Fra Supercykelsti til Cykel- ITS MERE POWER TIL PEDALERNE SUPERCYKELSTI HVEM ER VI? 2 INDHOLD Hvad er ITS ITS - konkurrencen i København Fra Cyklist til Supercyklist Fra Cykelsti til Supercykelsti Fra Supercykelsti til Cykel- Supersti

Læs mere

FRA ASFALT TIL ADFÆRD

FRA ASFALT TIL ADFÆRD Præsentation af findings FRA ASFALT TIL ADFÆRD Ved IS IT A BIRD 13. maj 2014 Rasmus Thomsen, rasmus@isitabird.dk FRA ASFALT FRA CYKELSTI TIL ADFÆRD TIL ANDERS WICKED PROBLEM 35% I DAG 50% I 2015 (kilde:

Læs mere

CYKELREGNSKAB 2009 1

CYKELREGNSKAB 2009 1 CYKELREGNSKAB 2009 1 INTRODUKTION 3 CYKELTRAFIK I SILKEBORG 3 CYKLENS ANDEL AF TURE 3 ÅRSDØGNTRAFIK 3 INFRASTRUKTUR 4 CYKELSTINETTET 4 CYKELPARKERING 4 TRAFIKSIKKERHED 5 BORGERUNDERSØGELSE 2009 6 HVEM

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland En fælles vision fra kommunerne og Region Sjælland Et samlet syn

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

4. UDKAST FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN - STATUS OG PERSPEKTIVER AUGUST 2012

4. UDKAST FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN - STATUS OG PERSPEKTIVER AUGUST 2012 4. UDKAST 1 FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN - STATUS OG PERSPEKTIVER AUGUST 2012 INDHOLD Flere på cykel i Frederikssundfingeren 3 Arbejdet med cykeltrafikken i Frederikssundfingeren 4 Den

Læs mere

6.1 Trafikplanlægning Mål De overordnede mål på trafikområdet er: At virke for en overordnet trafikstruktur som sikrer, at Odense kan varetage sin rolle som regionalt center, og tilgodeser alle befolkningsgruppers

Læs mere