Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Teknik. Mødedato: 2. juni Mødetidspunkt: Kl. 13:00 18:30. Kantinen Uldum. Mødested:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Teknik. Mødedato: 2. juni 2015. Mødetidspunkt: Kl. 13:00 18:30. Kantinen Uldum. Mødested:"

Transkript

1 Refer Mødetidspunkt: Kl. 13:00 18:30 Mødested: Kantinen Uldum Deltagere:, Lars Poulsen, Steen Christensen, Jeppe Mouritsen, Tage Zacho Rasmussen Fraværende: Bemærkninger:

2 2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åben dagsorden 84 Fremtidig udbud af vejvedligeholdelsen 5 85 Indsamling af husholdningsaffald 8 86 Orientering om koncessioner for sejllads på Gudenåen Oversvømmelser af lavbundsarealer ved Bjørnkærgrøften Handleplan for Borgmesterpagten Høring af udkast til Vandområdeplaner for Orientering om stus for Grønt Partnerskabsprojekt om stier og formidling i Uldum kær Udsendelse i høring af varmeprojektforslag for udskiftning af fliskedel og etablering af en 600 m3 akkumuleringstank hos Uldum Varmeværk, Industrisvinget 9, 7171 Uldum Principiel beslutning om spildevandstillæg for Horsensvej i Hedensted Muligheder for sikring mod havvandsstigninger i Juelsminde til kote 1, Landzonesag på Annasmindevej, Eriknauer, 8700 Horsens Ansøgning om skovrejsning i Ølsted, inden for kirkeomgivelser og område, hvor skov er uønsket 32

3 3 96 Godkendelse af forslag til lokalplan 1080 for omfartsvej ved Ørum og kommuneplantillæg nr Endelig vedtagelse lokalplan 1091 Hellebjerg Idrætsefterskole i Juelsminde Endelig vedtagelse af lokalplan 1094, kommunetillæg nr. 10 og varmeprojektforslag på Søndre fælledvej i Tørring Overførsel af uforbrugte bevillinger fra 2014 til Udvalgets deltagelse i kurser, konferencer mv Opfølgning fra månedsmøderne - Budget Hvordan forventes regnskab 2015 holde i forhold til budgettet? Opstart af budgetlægning Budget takster Anlægsproces Orienteringssager Eventuelt 52 Lukket dagsorden 107 Principbeslutning om ekspropriion i forbindelse med vandplan Lukket sag budgetoplæg Tillægspunkter

4 4 108 Budgetoplæg 2016 ( se også punkt 102) 55

5 P Fremtidig udbud af vejvedligeholdelsen Beslutningstema Udvalget skal drøfte, hvilke udbudsformer det vil anbefale byrådet beslutte der skal anvendes til vedligeholdelse af vejnettet. Økonomi Ingen bemærkninger. Historik I budgetaftalen for 2015 er aftalt byrådet skal undersøge, om der er grundlag for lave funktionsudbud på asfalt. besluttede den 4. marts 2014, konklusioner fra Vejdirektorets rapport Vedligeholdelse af vejbelægninger i Hedensted Kommune indarbejdes i den fremtidige stregi for vejvedligeholdelsen. Byrådet diskuterede på temamøde den 25. marts 2015 forskellige udbudsformer efter oplæg fra administrionen, Asfaltbranchen og Skanderborg Kommune. Oplægget fra asfaltbranchen på temamødet er vedlagt som bilag. Sagsfremstilling Vejdirektoret konkluderer i deres rapport, Vedligeholdelse af vejbelægninger i Hedensted Kommune , vejnettet i Hedensted Kommune generelt er i en god stand, dog bør tilstanden på lokalvejene i byerne forbedres. Beregninger viser, vejnettet kan vedligeholdes i den nuværende stand for 25 mio. kr. om året. Hvis tilstanden skal forbedres på lokalvejene i byerne vil det kræve et budget på 28 mio. kr. om året. Udbudsformer der benyttes på vejområdet Funktionsudbud: På temamødet var der et ret entydigt billede af, funktionsudbud med fordel kan anvendes i de tilfælde, hvor der ønskes et hurtigt kvalitetsløft af et nedslidt vejnet. Da vejnettet på landet i kommunen generelt er i god stand taler dette ikke for bruge denne udbudsform. Funktionsudbud er ikke velegnet til veje i byer, da der her er behov for stor koordinering af vejarbejder med ledningsejere. Udbuddet bruges også hvor det er vanskeligt fastholde et budget til asfaltvedligeholdelsen da det omftede beløb er låst i de år kontrakten løber. Det er entreprenøren der beslutter driftsmetode og prioritering i kontraktperioden. Etårige udbud kan anvendes på alle typer af veje, og giver stor fleksibilitet med hensyn til den løbende anvendelse af budgettet og valg af metoder, og udføres til den aktuelle markedspris.

6 6 Udbudsformen giver stor fleksibilitet til prioritere særlige områder i de enkelte år, ex. opfølgning på større kloakeringsprojekter i byerne eller særligt fokus på boligveje. 4-årige rammeudbud, her udbydes en fasts mængde asfalt i perioden og, det giver den samme fleksibilitet i valg af områder hvor der invetseres de enkelte år som etårige udbud. Den store forskel er, budgettet kendes i flere år hvilket giver mulighed for en bedre langsigtet planlægning af vedligeholdelsesarbejderne, især af følgeudgifterne til fortove og regnvandsbrønde mm. Der kan f. eks. laves en fælles planlægning i forbindelse med Hedensted Spildevands flerårige renoveringsprojekter. Byrådet kan sammen med et rammeudbud opsætte et 4 årigt resultmål for indssen. 4-årig partneringkontrakt kan med fordel anvendes på veje i byer, hvor der ønskes et formaliseret samarbejde mellem entreprenør og kommune. Det giver mulighed for sparring og eventuelt udvikling af nye metoder og en gensidig interesse mellem kommune og entreprenør i anvende de mest rentable vedligeholdelsesmetoder. Vælges arbejde videre med funktionskontrakt eller partneringkontrakt må det forventes, kontrakt tidligst kan indgås med virkning fra Der foreligger et stort forarbejde med bl.a. afgrænsning af udbuddets omfang, fastlæggelse af krav og daindsamling. Det forventes, der vil være en udgift på ca. 0,5 mio. kr. til denne proces. Udarbejdelse af en infrastrukturplan bliver ét af de emner, der skal vælges mellem til Planstregi 2015 for den kommende kommuneplanlægning. Den fremtidige stregi for vejvedligeholdelse hænger i høj grad sammen med infrastrukturplan og kommuneplan. Det forventes, emnerne til Planstregi 2015 vælges i september 2015, Den 16. september 2015 afholder vejsektoren en temakonference om funktionskontrakter, hvor et af emnerne bliver evaluering af de første afsluttede funktionskontrakter og anbefalinger til opbygning af aftalerne. Det anbefales, der i forbindelse med en beslutning om udbudsform, samtidig tages en principiel drøftelse i byrådet af, hvad der er vigtigt prioritere på vejområdet de kommende år, da de enkelte valg alle giver nogle fordele og begrænsninger. Kommunikion Ingen bemærkninger. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Administrionen indstiller, udvalget drøfter og beslutter en anbefaling til byrådet om fremtidig udbudsform på vejområdet.

7 7 Beslutning Udvalget drøftede udbudsformerne, og indstiller til Byrådet der vælges den eksisterende model med et-årige udbud. Udvalget foreslår anlægsbudgettet til vejvedligehold lægges fast for en længere periode. Bilag Temamøde om funktionsudbud

8 P Indsamling af husholdningsaffald Beslutningstema Byrådet skal tage stilling til rammerne for den fremtidige indsamling af husholdningsaffald ud fra de 3 opstillede modeller. Økonomi Affaldsområdet er takstfinansieret, og ordningerne skal hvile i sig selv. De valgte ordninger medtages som budgetønsker og takstfastsættelse sker på baggrund heraf. Ved indkøb af ny 2-delt beholder i de foreslåede modeller forudsættes det opsparingen i affaldsordningen der er ca. 8,5 mio. kr ved udgangen af 2015, i 2016 anvendes til delvis finansiering af indkøbet på anslået 10 mio.kr. Formuen ved udgangen af 2016 forventes være ca. 1,5 mio. kr. Takstfastsættelsen beregnes ud fra princippet om, der ikke i det enkelte år oparbejdes negiv beholdning i ordningen. Der vil i en 5 års periode være en opsparing og afdrag til indkøb/afbetaling af nye renovionsspande i 2016 og Ca. 200 kr./år af taksten vil være afs til dette. Omkostningerne til den nye indsamlingsordning medtages som budgetønske til budgettet for 2016 samt overslagsårene. Anvendelsen af opsparingen i affaldsordningen på 8,5 mio. kr. vil belaste rammmen for henholdsvis drift eller anlæg i budgetforslaget for Indkøb af affaldsbeholdere kan eventuelt optages i budgettet som en anlægsudgift. Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter. Historik den 3. februar vedtagelse af tidsplan og beslutningsproces for den fremtidige indsamling af husholdningsaffald og for udbud af indsamlingsordningen for dagrenovion. den 14. april 2015 drøftelse af result af borgerundersøgelsen. var den 21. april 2015 på en studietur, hvor man hørte om og så forskellige affaldsløsninger i funktion. den 5. maj 2015 drøftelse af hvilke løsninger, der skal belyses nærmere.

9 9 Sagsfremstilling Hedensted Kommunes affaldshåndteringsplan blev vedtaget den 17. december Mål: for husholdningsaffaldet, 50 % af typerne; organisk affald, papir-, pap-, glas-, plast-, metal- og træaffald skal indsamles til genanvendelse i Stus; %. På baggrund af tidligere drøftelser i udvalget og på inspirionsturen er der opstillet 3 forskellige modeller for indsamling af husholdningsaffald i kommunen. Ved alle modeller er følgende forudsætninger brugt; Antallet af beholdere på hver ejendom, må makimalt blive 2 stk. Den eksisterende affaldsbeholder anvendes fors levetiden ud dvs. indtil ca Afregning af dagrenovion efter vægt afskaffes. De eksisterende affaldskuber genbruges i det omfang, det er muligt ingen køb af nye affaldskuber. Der indføres en miljøboks til alle husstande. De ordinære tømninger af dagrenovion ved sommerhuse øges fra 15 til 18 stk. pr. år. Der indføres en indsamling af genanvendeligt affald hos husstandene. Reglen om ½ miljøafgift for ejendomme med mere end 3 lejligheder afskaffes. Affaldsbeholdere med lås udfases løbende. Afhentning af affald i henteordninger sker ved ejendommens skel. Model 1 Dagrenovion Indsamling i eksisterende beholdere, som en samlet fraktion. 14 dags tømning. Tømning ved sommerhuse øges til 18 pr. år (mod nu 15) for tilgodese det øgede antal borgere, som bor hele året i sommerhuset. Genanvendeligt affald (plast, papir, pap/karton, metal og glas) Ny 2-delt genbrugsbeholder ved alle husstande incl. sommerhuse. Tømmes hver 4. uge. I etageboliger etableres fællesløsninger ved genbrug af de eksisterende kuber. Alle andre affaldsøer samt spejderordningen nedlægges. Problemaffald Ny miljøboks til alle husstande incl. sommerhuse. Tømmes i forbindelse med tømning af dagrenovion, når borgerne ønsker det (sæt på låget af din spand). Apotekerordning uændret. Genbrugsstioner uændret. Storskraldsordningen uændret.

10 10 Model 2a Dagrenovion Ny 2-delt affaldsbeholder til bioaffald og restaffald ved alle husstande incl. sommerhuse. Alle får et køkkenstiv samt 200 papirposer om året til bioaffaldet. 14 dags tømning. Tømning ved sommerhuse øges til 18 pr. år (mod nu 15) for tilgodese det øgede antal borgere, som bor hele året i sommerhuset. Genanvendeligt affald (plast, papir, pap/karton, metal og glas) Eksisterende beholder genbruges til indsamling af papir/karton ved alle husstande incl. sommerhuse. Tømmes hver 4. uge. I etageboliger etableres fællesløsninger til papir/karton ved genbrug af de eksisterende kuber. Alle glaskuber på eksisterende affaldsøer bibeholdes. Problemaffald Ny miljøboks til alle husstande incl. sommerhuse. Tømmes i forbindelse med tømning af dagrenovion, når borgerne ønsker det (sæt på låget af din spand). Apotekerordning uændret. Alle papirkuber på eksisterende affaldsøer nedlægges. Spejderordningen nedlægges. Genbrugsstioner uændret. Storskraldsordningen uændret. Model 2b Dagrenovion Ny 2-delt affaldsbeholder til bioaffald og restaffald ved alle husstande incl. sommerhuse. Alle får et køkkenstiv samt 200 papirposer om året til bioaffaldet. 14 dags tømning. Tømning ved sommerhuse øges til 18 pr. år (mod nu 15) for tilgodese det øgede Genanvendeligt affald (plast, papir, pap/karton, metal og glas) Eksisterende beholder genbruges til indsamling af metal, glas og plast ved alle husstande incl. sommerhuse. Tømmes hver 4. uge. I etageboliger etableres fællesløsninger til metal, glas og plast ved genbrug af de eksisterende kuber. Problemaffald Ny miljøboks til alle husstande incl. sommerhuse. Tømmes i forbindelse med tømning af dagrenovion, når borgerne ønsker det (sæt på låget af din spand). Apotekerordning uændret.

11 11 antal borgere, som bor hele året i sommerhuset. Alle papirkuber på eksisterende affaldsøer bibeholdes. Alle glaskuber på eksisterende affaldsøer nedlægges. Spejderordningen bibeholdes. Genbrugsstioner uændret. Storskraldsordningen uændret. For hver af de 3 modeller er der nedenfor opgjort, hvilken takst der skal opkræves i Taksten er baseret på budgettet for 2016, samt budgetoverslag for Udregningen er baseret på det bedste bud, ud fra erfaringer fra andre kommuners udbud. Økonomien kan ændre sig, når de forskellige udbud er overstået, ligesom affaldsmængderne kan ændre sig. Takst i 2016 Model 1 Model 2a Model 2b Takst 2015 Kr/år Kr/år Kr/år Kr/år Dagrenovion Helårs boliger 1100* 1325* 1325* ,19 kr/kg udover 130 kg sommerhuse ,19 kr/kg udover 75 kg Miljøgebyr Genbrugsstion Administrion Farligt affald Storskrald Genbrugsfraktioner 370* 370* 400* 65 Ialt Helårs Min Sommerhuse Min. 1335

12 12 Grøn markering ny affaldsbeholder i ordningen - * betyder der i taksten er indeholdt en afbetaling på ny beholder indkøbt i 2016 på ca. 100 kr. pr. år. Rød markering benyttelse af den eksisterende dagrenovionsbeholder - * betyder der i taksten er en opsparing på ca. 100 kr. pr. år til indkøb af nye beholdere om 4 år. Blå markering ny miljøboks i taksten er der indeholdt en afbetaling på boksen på ca kr. pr. år. I de ordninger, hvor der er indkøb af nye beholdere eller opsparing til en ny beholder vil der de første ca. 5 år være en forhøjet pris. Tidsplan: August 2015 Indsamling af dagrenovion i udbud Indsamling (tømning) af genbrugsfraktioner i udbud Indkøb af beholdere i udbud Efterår 2015 Kommunikionsplan/stregi Maj 2016 Nye ordninger i drift. Det er administrionens anbefaling, model 1 vælges nu med henblik på særskilt indsamling af bioaffald ved næste udbud. For opnå den største genanvendelse, skal dagrenovionen på sigt opdeles i 2 nemlig restaffald til forbrænding samt organisk affald til biogasproduktion med efterfølgende næringsstofudnyttelse af slammet. Det fordrer, der er en mulighed for afsætte affaldet til et biogasanlæg gerne lokalt. I dag indsamler nogle kommuner denne fraktion, andre er på vej, og der er gang i flere udredningsprojekter herunder om emballering af affaldet i f.eks. papirpose, biopose eller andet har betydning for renheden af affaldet. I løbet af de næste års tid vil viden på dette felt være langt større, og der vil nok også være en større mulighed for afsætning af affaldet. I forbindelse med udarbejdelse af handlingsplan for kommunens forpligtigelser i forhold til Borgmesterpagten er et delprojekt heri, undersøge muligheden for etablering af biogasanlæg i kommunen. Lovgrundlag Bekendtgørelse om affald nr af 18. december 2012, kapitel 7. Administrionen indstiller, model nr. 1 iværksættes nu, med henblik på særskilt indsamling af bioaffald ved næste udbud.

13 13 Beslutning Udvalget indstiller til Byrådet model 2b vælges, med en maks pris på 2800 kr. for dagrenovion for helårsbeboelse.

14 G Orientering om koncessioner for sejllads på Gudenåen Beslutningstema Orientering om koncessioner for sejlads på Gudenåen Koncessioner for sejlads på Gudenåen udbydes af kommunerne langs Gudenåen, som indebærer Favrskov, Hedensted, Horsens, Randers, Silkeborg, Skanderborg og Viborg kommuner. Sejlads på Gudenåen reguleres via Sejladsbekendtgørelsen, hvori det fastslås, kommunerne administrerer en tilladelsesordning for udlejningsvirksomhed. Ordningen skal overholde krav fasts i Europaparlamentets og Rådets Direktiv 2006/123/EF af 12.december 2006 om tjenesteydelser i det indre marked (Servicedirektivet). Indeværende koncessionsperiode løber fra Som forberedelse af det kommende udbud af koncessioner til langturssejlads, har Gudenåkomitéen på møde den 8. maj 2015, på baggrund af procesplan udarbejdet af advokfirmaet Bech Bruun, drøftet, hvorledes kanokoncessioner efter 2016 kan tildeles udlejere langs Gudenåen. Tildelingsproceduren for kano-koncessioner er omftet af reglerne i Servicedirektivet. Servicedirektivet indeholder ikke formkrav til tildelingsproceduren, men udstikker bl.a. følgende retningslinjer: Tilladelsesordningen bygger på ikke-diskriminerende, proportionelle, klare, entydige og objektive kriterier, som er offentliggjort på forhånd, og som skal være anskuelige for den, der ønsker ansøge om tilladelse. Der anvendes en procedure for udvælgelsen af, hvem der skal tildeles tilladelsen, som er objektiv, gennemskuelig og offentliggjort på forhånd (gennemsigtighedsprincippet). Under forudsætning af kommunerne overholder princippet om ikke-diskriminion samt gennemsigtighedsprincippet, er Gudenåkomitéen frit stillet i forhold til den tildelingsprocedure, der anvendes ved tildeling af koncessioner. På baggrund af Bech Bruuns anbefalinger er der peget på 3 modeltyper, som angives herunder: "Godkendelsesmodel : hvor alle kommunalt godkendte kanoudlejere får adgang til trække på de koncessioner, der er i systemet. Dette sker efter offentliggjorte regler, som sikrer ligebehandling af kanoudlejerne. Mellemmodel : hvor ikke udnyttede koncessioner efter en nærmere periode stilles til rådighed for samtlige kanoudlejere. Udbudsmodel": hvor kanoudlejeren tildeles et nærmere antal koncessioner for en nærmere given periode anvendes. Udbudsmodellen blev anvendt i forbindelse med det sidste udbud af langturskoncessioner. Det er Forvaltningens opftelse, der på mødet, blandt Gudenåkomiteens politiske medlemmer, var stemning for godkendelsesmodellen, som grundlag for regulering af kanosejladsen i perioden fra 2016 og frem. Forud for færdiggørelse af tilbudsmerialer vil Gudenåkomitéen inddrage de potentielle tilbudsgivere ved dialogmøder, politisk inddragelse af valg af annonceringsmodel og indhold i

15 15 annonceringsmerialet samt indhente ekstern udbudsjuridisk bistand for forbedre udbuddet af langturskoncessioner i forhold til processen før, under og efter udbuddet af langturskoncessioner i perioden Til Gudenåkomitéens møde den 25. september 2015 skal Gudenåkomitéens sekretari undersøge, hvorvidt en godkendelsesmodel er teknisk mulig. Desuden undersøge holdningen til en godkendelsesmodel blandt kanoudlejere langs Gudenåen og udarbejde et dagsordenspunkt, hvor Gudenåkomitéen vil blive bedt om tage stilling til udbudsformen. Lovgrundlag: 1. Bekendtgørelse nr. 416 af 17. april 2013 om ikke-erhvervsmæssig sejlads og anden færdsel på Gudenåen med sidevandløb og søer fra Tørring til Randers (Sejladsbekendtgørelsen). 2. Europa-Perlamentets og rådets direktiv 2006/123/EF af 12. december 2006 om tjenesteydelser i det indre marked (Servicedirektivet). Beslutning Orienteringen taget til efterretning.

16 K Oversvømmelser af lavbundsarealer ved Bjørnkærgrøften Beslutningstema Udvalget skal tage stilling til opprioritering af vandområdeindssen for Bjørnkærgrøften. Økonomi Ingen bemækninger. Sagsfremstilling Med baggrund i et ønske fra om oversvømmelse af agerjord ved Bjørnkærgrøften gennemgås problemstillingen. Administrionen er opmærksom på, der er en stor hydraulisk belastning af Bjørnkærgrøften, blandt andet fra udbygningen af erhvervsområdet på Vejle-siden. Arealerne ved Bjørnkærgrøften er udpegede i Kommuneplan som lavbundsarealer og potentielle vådområder. Dette er grunden til, der ikke umiddelbart kan gives tilladelse til en terrænregulering på arealerne. Det kan dog heller ikke udelukkes, arealerne ved dyrkningen har s sig, og derfor er lavere end tidligere. De vil derfor oftere være oversvømmet. Hvis en lodsejer oplever vådere jorder og/eller tab som en konsekvens af vandløbsreguleringer, har man ret til erstning efter reglerne i vandløbsloven. Bjørnkærgrøften afvander til Gesager Å. Gesager Å er i forvejen hydraulisk belastet. Tilbageholdelsen af vandet i Bjørnkærgrøften er derfor vigtig for Gesager Å. Ved en terrænregulering, yderligere dræning og/eller oprensning af vandløbet risikerer man flytte vandet længere ned i systemet, hvilket vil kunne give store afvandingsmæssige konsekvenser i Hedensted by. Med baggrund i dette har administrionen valgt prioritere Bjørnkærgrøften i Vandområdeplanen for , og Bjørnkærgrøften er på den baggrund udpeget til en restaurering af hele ådalen. Det vil derfor være muligt gennem Vandområdeplanen søge stslige midler til en omftede restaurering af Vandløbet. I den forbindelse vil det også være muligt søge kompension til de berørte lodsejere. I forbindelse med et sådan vandløbsprojekt vil der nurligt være et sammenarbejde mellem Hedensted og Vejle Kommuner, da der er tale om et grænsevandløb, problemstillingen vedrørende afledningen af vand fra Vejlesiden vil i den forbindelse også blive drøftet.

17 17 Lovgrundlag Vandløbslovens 23 Planlovens 11 Kommuneplanen Retningslinier: Lavbundsarealer og vådområder Vandområdeplan Administrionen indstiller, vandområdeplansindssen for Bjørnkærgrøften opprioriteres som en af de første indsser i planperioden der i denne forbindelse tages kontakt til Vejle Kommune. Beslutning Indstillingen tiltrådt. Der tages kontakt til lodsejerne, med henblik på informere om de handlinger kommunen vil igangsætte.

18 G Handleplan for Borgmesterpagten Beslutningstema Der skal tages stilling til administrionens forslag til handlingsplan for reducere CO2 udledningen efter Borgmesterpagten Økonomi Ingen bemærkninger. Historik Byrådet besluttede den 30. oktober 2013 tilslutte sig EU s Borgmesterpagt. Udvalget for Teknik besluttede den 12. august 2014 reducere udledningen af CO2 med 20% i 2020 i forhold til Udvalget besluttede endvidere, der tages udgangspunkt i kommuneplanens indsskalog, den Stregiske Energiplan og i Borgmesterpagtens 4 nøglesektorer herunder industrien. besluttede den 3. marts 2015, forpligtelsen til reducere CO2-udledningen i handleplanen for Borgmesterpagten opgøres som CO2-udledning pr. borger. besluttede den 14. april 2015, Klima- og Energirådets scenarie vælges som grundlag for en handlingsplan. blev den 5. maj 2015 orienteret om stsu for arbejdet med et udkast til handlingsplanen. Sagsfremstilling Byrådet besluttede den 30. oktober 2013 tilslutte sig EU s Borgmesterpagt. Hensigten i Borgmesterpagten er reducere CO 2 udledningen lokalt ved en lokal indss. Udvalget for Teknik besluttede efterfølgende reducere udledningen af CO 2 med 20% i 2020 i forhold til Administrionen har udarbejdet en "baseline" for udledningen af CO 2 for 1995 samt stus for 2007, 2009 og Året 1995 er valgt som udtryk situionen i 1990, idet det er det tidligste tidpunkt for da gennem Danmarks energistestik. Reduktionsbehovet fra 2011 til 2020 er efterfølgende opgjort til tons CO 2. I starten af 2015 oprettede kommunen Klima- og Energirådet bl. a. med henblik på rådgive om hvordan vi begrænser CO 2 udledningen. Rådet har drøftet en handlingsplan for Borgmesterpagten på 2 møder i foråret Rådets anbefalinger er indarbejdet i administrionens administrionens forslag til handlingsplan. I forslaget foreslås et reduktionsmål på ialt tons, hvilket burde sikre, den nødvendige reduktion på tons i 2020 kan realiseres. Der er allerede igangs eller realiseret en reduktion på ca tons CO 2. For perioden er indssen fordelt på 8 konkrete felter. Reduktionskravet udgør i perioden tons, og målet er s til tons, hvilket burde sikre den nødvendige reduktion. Klima- og Energirådet anbefaler, den konkrete reduktionsindss understøttes og suppleres med en langsigtet indss, hvor udfordring og viden kommunikeres til børn, borgere og virksomheder, så de bedre i stand til træffe beslutninger på området. Indssen indgår i

19 19 forslaget uden reduktionsforventninger. Klima- og Energirådet anbefaler endelig, handleplanen kun indeholder de indsser kommunen agter aktivt understøtte og forfølge. På den baggrund er en række mulige indsser fravalgt. Det fremgår af forslaget hvilke indssmuligheder der er fravalgt, og hvorfor. En aktiv kommunal indss for understøtte og forfølge handlingsplanen forudsætter, arbejdet organiseres på tværs af sektorer og fagområder, og der allokeres ressourcer til indssen. Administrionen har ikke fornuværende overblik over arten og omfanget heraf. Kommunikion Handleplanen indberettes til EU s sekretari for Borgmesterpagten. Administrionen indstiller, handleplanen for Borgmesterpagten vedtages, og handleplanen indberettes til EU s sekretari for Borgmesterpagten. Beslutning Indstillingen tiltrådt Bilag Handlingsplan for Borgmesterpagten

20 K Høring af udkast til Vandområdeplaner for Beslutningstema skal tage stilling til høringssvar til udkast til vandområdeplaner Økonomi Ingen bemærkninger, idet indsserne efter vandområdeplanerne forudsættes afholdt af sten. Historik Orientering om høring af vandområdeplaner , den 3. marts Byrådet vedtog den 27. august 2014 forslag til indssprogram for vandløb ( jr. Nr A ). den 14. april 2015, Politisk koordinion den 11. maj 2015, Byrådet den 27. maj 2015 og Byrådets dialogmøde den 1. juni Sagsfremstilling besluttede på mødet den 14. april 2015 videresende udkast til høringssvar til Byrådet med anmodning om bemyndiges til fremsende det endelige høringssvar til Miljøministeren. Byrådet behandler sagen på mødet den 27. maj 2015, og emnet er yderligere planlagt drøftet ved Byrådets dialogmøde den 1. juni Der foreligger således ikke på nuværende tidspunkt forslag til hvorledes administrionens udkast til høringssvar evt. ønskes revideret eller suppleret. Gudenåkomiteen er et samarbejde mellem kommunerne i oplandet til Gudenåen. Gudenåkomiteen har udarbejdet et forslag til høringssvar, og Hedensted Kommune vil således - medmindre andet besluttes - være medfremsender af Gudenåkomiteens høringssvar. Administrionen vurderer, er beslutningsdygtig i forhold til dette høringssvar såfremt Byrådet bemyndiger til fremsende det endelige høringssvar. Administrioen vurderer, forslaget til høringssvar fra Gudenåkomiteen er i overensstemmelse med, og supplerer administrionens forslag til høringssvar fra Hedensted Kommune. Det er også administrionens vurdering, forslaget til høringssvar fra Gudenåkomiteen indeholder nogle overordnede, politiske betragtninger om vandområdeindssen generelt, som eventuelt kan indgå i overvejelserne om hvorledes forslaget til høringssvar fra Hedensted Kommune evt. ønskes revideret eller suppleret. I administrionens forslag til høringssvar vurderes det, kommunerne pålægges nye opgaver med bekendtgørelserne, samt der gennemføres en centralisering af indssen for Vandområdeplanen og dens målopfyldelse. Administrionen frygter, det vil medføre øget bureaukri, og det vil blive væsentligt vanskeligere finde og gennemføre lokale, bæredygtige løsninger på lokale udfordringer. Administrionen finder også, grundlæggende demokriske principper om lokal forvaltning af lokale forhold og om klagemulighed

21 21 tilsidesættes. Endelig finder administrionen, bestemmelserne er udtryk for en yderligere hierarkisk organisering for løsningen af væsentlige samfundsmæssige udfordringer, som bedst løses gennem et vel forankret samarbejde mellem st og kommune, borgere og virksomheder. Herudover har administrionen en række bemærkninger til de konkrete miljømål og indssprogrammer. Administrionen anbefaler, Hedensted Kommune tilslutter sig Gudenåkomiteens forslag til høringssvar. Administrionen anbefaler endvidere, administrionens forslag til høringssvar fra Hedensted Kommune fremsendes til Miljøministeren som foreslået i vedhæftede udkast til høringssvar med de tilføjelser ønsker, og med en henvisning til Gudenåkomiteens høringsvar. Alternivt kan Hedensted Kommune undlade fremsende høringssvar. Kommunikion Kommunens høringssvar sendes til Miljøministeren med kopi til KL, Gudenåkomiteen og Det Grønne Råd. Gudenåkomiteen orienteres om Hedensted Kommunes beslutning vedrørende komiteens forslag til høringssvar. Lovgrundlag Lov nr af 26. december 2013 om vandplanlægning, kapitel 4 og 6. Bekendtgørelse nr af 15. december 2014 om fastlæggelse af miljømål for vandløb, søer, overgangsvande, kystvande og grundvand Bekendtgørelse nr af 15. december 2014 om overvågning af overfladevandets, grundvandets og beskyttede områders tilstand og om nurovervågning af internionale nurbeskyttelsesområder Bekendtgørelse nr af 15. december 2014 om basisanalyser Bekendtgørelse nr af 15. december 2014 om indholdet af vandområdeplaner Bekendtgørelse nr af 11. december 2006 med senere ændringer om karakterisering af vandforekomster, opgørelse af påvirkninger og kortlægning af vandressourcer Administrionen indstiller, Hedensted Kommune afgiver vedhæftede udkast til høringsvar fra Hedensted Kommune med tilføjelse af udvalgets yderligere bemærkninger om vandområdeplanlægning og -indss til Nurstyrelsen, og Hedensted Kommune tilslutter sig Gudenåkomiteens forslag til høringssvar Beslutning Indstillingen tiltrådt, idet udvalgets bemærkninger vil udgøre Hedensted Kommunes høringssvar, og det administrivt udarbejdede høringssvar vil blive vedhæftet.

22 22 Bilag Udkast til høringssvar fra Hedensted Kommune Gudenåkomiteens høringssvar til udkast til vandområdeplaner

23 P Orientering om stus for Grønt Partnerskabsprojekt om stier og formidling i Uldum kær Beslutningstema Grønt Partnerskabsprojekt om stier og formidling i Uldum Kær. Efter afslag fra Nordea-fonden blev det på udvalgsmøde i marts 2015 besluttet inddele projektet det Grønne Partnerskabsprojekt om stier og formidling i Uldum Kær i faser og starte ny fundraisingsindss for få fase 1 fuldt finansieret. Der er i mellemtiden ikke fundet nye egnede fonde, og administrionen vurderer, det ikke er realistisk nå projektets udførelse, inden for den givne tidsfrist for projektets afslutning senest 1. juli De allerede givne tilsagn fra LAG, Friluftsrådet og Nurstyrelsen er på tilsammen kr. Fristen er 1. juli 2015 for LAG midlerne, og fristen kan ikke forlænges. Da de to øvrige tilsagn fra Friluftsrådet og Nurstyrelsen supplerer finansieringen fra LAG, kan tilsagnene ikke udnyttes uafhængigt af hinanden. De bortfalder således samlet. To vigtige elementer i projektet, som har været efterspurgt, er etablering af bro over Ølholm Bæk og kanorasteplads ved Nordkærbroen i Uldum Kær. Disse anlæg skulle sammen med formidlingsdelen have været udført i fase 1. For fastholde det lokale engagement, støtte og sammenhold, der har været til projektet, samt højne de reakreive værdier i området, lægges der op til disse arbejder alligevel søges udført i 2015 uafhængigt af det oprindelige projekt. Administrionen vil efterfølgende gentænke projektet og vende tilbage efter sommeren. Der er behov for en økonomisk afklaring i forhold til ny LAG pulje og øvrige eksterne finansieringsmuligheder i forhold til et nyt projekt eller alternivt en ekstrabeviling til etablering af bro og kanorasteplads. De involverede parter i partnerskabsprojektet vil få besked snarest efter dette møde. Beslutning Orienteringen taget til efterretning.

24 P Udsendelse i høring af varmeprojektforslag for udskiftning af fliskedel og etablering af en 600 m3 akkumuleringstank hos Uldum Varmeværk, Industrisvinget 9, 7171 Uldum Beslutningstema Byrådet skal tage stilling til udsendelse af varmeprojektforslag i høring for udskiftning af en 2,4 MW fliskedel og etablering af en 600 m 3 akkumuleringstank hos Uldum Varmeværk. Økonomi Ingen bemærkninger. Historik Sagen har ikke tidligere været drøftet politisk. Sagsfremstilling Uldum Varmeværk har ansøgt om lov til udskifte den ene af deres fliskedler med en tilsvarende ny og samtidig etablere en akkkumuleringstank. Godkendelse af projektforslaget kræver forudgående høring hos berørte parter. Forud for projektets gennemførelse kræves en dispension for lokalplanens bestemmelser om bygningshøjde. Administrionen vurdere efter have holdt møde med ansøger, de nødvendige dispensioner kan meddeles. Dispensionerne vil på et senere tidspunkt blive behandlet selvstændigt, i forbindelse med der skal udstedes en byggetilladelse. Byrådet skal derfor beslutte, om projektforslaget skal sendes i høring. Administrionen anbefaler, ansøgningen imødekommes, da den er i overensstemmelse med kommunens energipolitiske mål. Kommunikion Projektforslaget sendes i høring hos DONG Energy og Rask Mølle Varmeværk. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 566 af 02. juni 2014 om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg, 3.

25 25 Administrionen indstiller, udvalget anbefaler byrådet sende projektforslaget i høring Beslutning Indstillingen tiltrådt. Bilag Bilag 1 kortbilag til dagsorden Bilag 2 Indstillingsnot godkendelse udskift af fliskedel Uldum varmeværk. Bilag 3 Samlet projektansøgning incl bilag

26 P Principiel beslutning om spildevandstillæg for Horsensvej i Hedensted Beslutningstema skal tage stilling til, om der skal udarbejdes et forslag til spildevandstillæg, der ændrer en del af det fælleskloakerede opland omkring Horsensvej i Hedensted til separkloakeret og efter hvilke principper, det udarbejdes. Økonomi Projektet omkring Horsensvej er med i den godkendte investeringsplan med 5 mio. kr. i 2016 og 4,5 mio. kr. i Historik I den gældende spildevandsplan vedtaget i 2009 har området omkring Horsensvej i Hedensted stus som fælleskloakeret. er på mødet den 2. september 2014 blevet præsenteret for ideoplæg og kvalitetsniveau 2015, og udvalget har godkendt en investeringsplan for spildevandsplan Sagsfremstilling Området omkring Horsensvej i Hedensted er i dag fælleskloakeret, og i situioner med kraftig regn eller meget langvarige byger aflastes der direkte i recipienten Thorup Bæk. Denne aflastning/overløb består af opspædet spildevand og er med til skabe uhygiejniske forhold for områder omkring bækken. En udskiftning af fællessystemet til et separsystem vil give færre overløb med opspædet spildevand til Thorup Bæk. Området omkring Horsensvej i Hedensted er indtegnet på bilag 1 som planlagt separkloakeret, mens de grunde, der har et grønt omrids, skal undersøges nærmere i forhold til, om de har tilslutning til fællessystemet i Horsensvej. Hvis grundene i dag har tilslutning til fællessystemet i Horsensvej, medtages de i spildevandsplantillægget. Hvis ikke grundene i dag har tilslutning fra Horsensvej, udelades de af tillægget, medmindre der er enkelte ejendomme, der viser sig svære sidenhen separere på anden måde, så vil de også blive medtaget. I forbindelse med ændring af området fra fælleskloak til separkloak, vil der kunne forsøges med LAR-løsninger, Lokal Afledning af Regnvand, og opstuvning på grønne arealer for tilbageholde vandmængden fra området. Tilbageholdelsen af vand vil have betydning for Thorup Bæk, der er meget belastet af vand. Alternivet til LAR-løsninger og opstuvning på grønne arealer er et traditionelt to-strenget system, som er vanskeligt forsinke inde midt i Hedensted. Hedensted Spildevand A/S

27 27 vurderer det ikke er muligt etablere forsinkelse på den øgede vandmængde til Torup bæk, hvis der laves et traditionelt to-strenget system og er samtidig positivt indstillet overfor benyttelse af LAR-løsninger og delvis udtræden af fælleskabet i kloakoplandet omkring Horsensvej. Kommunikion Ingen bemærkninger. Lovgrundlag Lov om miljøbeskyttelse, LBK nr. 879 af 26. juni 2010, 32 og 58. Administrionen indstiller, der udarbejdes et tillæg til spildevandsplanen, der ændrer en del af området omkring Horsensvej i Hedensted fra fælles- til separkloakeret. der i forslag til tillæg gives mulighed for delvis udtræden af kloakopland. der i forslag til tillæg gives mulighed for håndtering af rent overløbsvand på grønne arealer. Beslutning Indstillingen tiltrådt. Bilag Bilag 1- Oversigtskort Bilag 2 Indstillingsnot

28 P Muligheder for sikring mod havvandsstigninger i Juelsminde til kote 1,80 Beslutningstema skal drøfte resultet af undersøgelse af muligheder for højvandssikring for beskytte Juelsminde mod en havvandsstigning på op til 1,80 m og beslutte proces for gennemførelse. Økonomi De beskrevne projekter har en samlet beløbsramme på kr. og foreslås indarbejdet i anlægsbudget for Historik Byrådet besluttede i december 2014 sende Forslag til Risikostyringsplan for Juelsminde i høring. Sagsfremstilling Der er i forslag til risikostyringsplan 2015 en hensigt om sikre Juelsmindes grundlæggende funktioner hurtigst og billigst muligt, hvorfor der også i forslaget er beskrevet udførelse af et nivellement i foråret Denne opmåling er nu foretaget og har vist mere præcist, hvor der er behov for udføre terrænregulering for kunne højtvandsikre op til kote 1,80 m. Handlingsplanen i forslaget beskriver ligeledes, der skal ske en forhøjning af terræn, afskærmning eller andet, der kan hindre vandets frie indstrømning inden 2017, såfremt terrænet ligger lavere end kote 1,80. I bilag 2, indstillingsnotet, er der beskrevet projekter, der vil opfylde handlingsplanen i forhold til dette punkt og samtidig er der vurderet hvilke omkostninger, der vil være forbundet med gennemførelse af projekterne. Kommunikion Berørte lodsejere vil blive inddraget i videst muligt omfang. Administrionen indstiller, det besluttes anbefale en højtvandsikring til 1,80 m indarbejdet i anlægsbudgettet i 2016.

29 29 Beslutning Indstillingen tiltrådt. Bilag Bilag 1- Oversigtskort - anlæg Bilag 2 Indstillingsnot

30 P Landzonesag på Annasmindevej, Eriknauer, 8700 Horsens Beslutningstema skal tage stilling til ansøgningen om landzonetilladelse til en tilbygning på 165 m2 til et eksisterende udhus. Økonomi Ingen bemærkninger. Sagsfremstilling Der ansøges om landzonetilladelse til en tilbygning på 165 m2 til eksisterende udhus på mr. nr. 6a, Eriknauer By, Hting med adressen Annasmindevej 8, Eriknauer, 8700 Horsens. Bygningen ønskes tilbygget den eksisterende udhusbygning samt ønskes opført i pudsede lecablokke malet røde som de øvrige bygninger og med sort stål-profil eller tagpap tag. Bygningen skal anvendes til hestehold (2-3 heste), opbevaring af maskiner, strøelse og øvrige udhusformål. Det eksisterende udhusareal på ejendommen udgør 162 m2. Det fremtidige udhusareal vil blive 327 m2. Ejendommen er på m2 og beliggende i landzone. Der er ikke landbrugspligt på ejendommen. Det ansøgte ligger delvist inden for landsbyrammen 4.L.03 for Eriknauer og et særligt værdifuldt landskabsområde udpeget i Hedensted Kommuneplan Ejendommen ligger desuden i et område med særlige drikkevandsinteresser. Se indstillingsnotet. Kommunikion Beslutningen meddeles ansøger. Lovgrundlag Lov om planlægning, lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 2013, 35, stk. 1 I landzonesager er Nur- og Miljøklagenævnet (NMKN) 2. instans. Det betyder, NMKN i landzonesager udsteder landzonetilladelser eller afslag i forbindelse med stillingtagen til landzoneklagesagerne. Det følger af forvaltningsretten, 1. instansmyndigheden ikke må træffe afgørelser, der er i strid med 2. instansens praksis.

31 31 Det følger af NMKN's praksis, der ikke gives tilladelse til udhusbygninger på 100 m² og derover, med mindre der foreligger helt særlige omstændigheder. Eksisterende udhusbebyggelse på ejendommen frrækkes de 100 m². Jf. beslutning på Teknik- og Miljøudvalget den 2. december 2013 skal ansøgninger, der går ud over dette behandles i. Beslutning Et flertal i udvalget finder der kan meddeles tilladelse til det ansøgte udhusbyggeri, idet det anses som erstning for de tidligere nedrevne bygninger på enedommen. Et mindretal bestående af Steen Christensen tager forbehold. Bilag bilag 2 - Indstillingsnot bilag 1 - kort

32 P Ansøgning om skovrejsning i Ølsted, inden for kirkeomgivelser og område, hvor skov er uønsket Beslutningstema Der skal tages principiel stilling til, om der skal udarbejdes planforslag, som ændrer ved udpegning af område, hvor skov er uønsket og kirkeomgivelser i retningslinjerne i Hedensted Kommuneplan Økonomi Ingen bemærkninger. Historik Den 18. oktober 2013 har Hedensted Kommune svaret på samme ansøgning fremsendt den 6. juni 2012, der ikke kan dispenseres fra kommuneplanen til skovrejsning indenfor en udpegning af område, hvor skov er uønsket i retningslinjerne i Hedensted Kommuneplan Den 27. november 2013 vedtog Hedensted Byråd Hedensted Kommuneplan , og ansøgers ønske om en ændring af udpegningen af område, hvor skov er uønsket i kommuneplanens retningslinjer blev ikke imødekommet i kommuneplanrevisionen. Sagsfremstilling Den 14. april 2015 fremsendte firmaet Skovdyrkerne v/jan Teinborg igen på vegne af lodsejer Knud Ribergaard ansøgning om dispension fra udpegningen af område, hvor skov er uønsket i kommuneplanens retningslinjer til foretage skovrejsning. Byrådet skal ifølge 12, stk. 1 i planloven virke for kommuneplanens gennemførelse og må ikke dispensere fra kommuneplanen. Byrådet kan ændre kommuneplanen ved vedtagelse af en kommuneplantillæg eller -revision. Ifølge Oversigt over de stslige interesser i den kommunale planlægning må udpegning af "områder, hvor skovrejsning er uønsket" som udgangspunkt ikke skal ændres, og i dette tilfælde ville ændringen medføre, også udpegningen af kirkeomgivelser ved Ølsted i kommuneplanens retningslinjer skal ændres. Begge dele indebærer, de ønskede ændringer af kommuneplanens udpegning af områder, hvor skov er uønsket og kirkeomgivelsen ved Ølsted Kirke skal fremlægges som et planforslag i 8 ugers offentlig høring, før byrådet kan træffe afgørelse om ændre kommuneplanen. Det er overvejende sandsynligt, Nurstyrelsens vil gøre indsigelse på vegne af Haderslev Stift, hvilket har vetovirkning. Derfor vurderes det, et planforslag, som skal ændre kommuneplanens retningslinjer for skovrejsning og kirkeomgivelser ikke vil give mulighed for den ønskede skovrejning ved Ølsted Kirke.

33 33 Kommunikion Ansøgers konsulent og lodsejer meddeles udvalgets principielle beslutning. Lovgrundlag Lov om planlægning, LBK nr. 587 af 27. maj 2013, 11a, nr. 12 og 12, stk. 1 Administrionen indstiller, der træffes principiel beslutning om ikke igangsætte udarbejdelse af et planforslag, som skal ændre kommuneplanens udpegninger af og retningslinjer for skovrejsning og kirkeomgivelser. Beslutning Sagen udsættes. Der tages kontakt til ansøger med henblik på dialog om ansøgningen. Bilag bilag 1 - kort Bilag 2 - Indstillingsnot Bilag 3 - Ønske fra Knud Ribergaard om dispension fra skovrejsning uønsket Bilag 4 - Ølsted Lokalråds udtalelse vedr. skovrejsningen Bilag 5 - Seneste udtalelse fra Haderslev Stift ang. skovrejsning ved Ølsted Kirke

34 P Godkendelse af forslag til lokalplan 1080 for omfartsvej ved Ørum og kommuneplantillæg nr. 13 Beslutningstema Byrådet skal tage stilling til forslag til lokalplan 1080 for en omfartsvej ved Ørum med tilhørende kommuneplantillæg nr. 13 og den ledsagende miljøvurdering af forslagene. Økonomi Ingen bemærkninger. Historik Hedensted Byråd vedtog den 25. september 2013 fremlægge forslag til lokalplan 1080 for en omfartsvej vest om Ørum samt tillæg nr. 23 til Hedensted Kommuneplan i offentlig høring i 8 uger fra den 9. oktober til den 4. december Efter anmodning fra Haderslev Stift gjorde Nurstyrelsen den 4. december 2013 indsigelse mod byrådets endelige vedtagelse af kommuneplantillæg nr. 23 og lokalplan Sagsfremstilling Nurstyrelsen tilbød efterfølgende mægle mellem kommunen og stiftet, og på seneste mæglingsmøde den 13. marts 2015 fremlagde kommunen et justeret vejprojekt, som blev accepteret. Efter landskabskaraktermetodern er udvalgt et projekt for omfartsvejen med forbedret landskabelig tilpasning. Lokalplanen udlægger areal til en m lang vejstrækning fra Højkildevej nord for Ørum til Ørumvej sydvest for Ørum inklusive skråningsanlæg, ændringer af eksisterende veje og anlæg til lokal afledning af regnvand. Da skråninger anlægges med lave hældninger og forts kan være i landbrugsdrift, skal kun vejbaner og areal til regnvandsafledning udstykkes som offentligt vejareal. Lokalplanen ledsages af kommuneplantillæg nr. 13, som udlægger et nyt rammeområde 3.T.07 til omfartsvejen og miljøvurdering af begge planforslag. Kommunikion Da vejprojektet er aftalt med Nurstyrelsen og Haderslev Stift, vurderes borgerdeltagelse ikke være relevant og kan desuden medføre skuffelse over, der ikke er mulighed for ændringer. Planforslag og miljøvurdering fremlægges i den lovpligtige offentlige høring i 8 uger. De uploades til Plasystem.dk, hvorved alle myndigheder og relevante interesseorganisioner modtager underretning om høringen. Høringen annonceres på kommunens hjemmeside og direkte underretning om høringen sendes til beboere i Ørum og til Ørum lokalråd med digital post.

35 35 Lovgrundlag Forslag til lokalplan: Lov om planlægning, LBK nr. 587 af 27. maj 2013, 13 stk. 2 og 24 Forslag til kommuneplantillæg: Lov om planlægning, LBK nr. 587 af 27. maj 2013, 23c og 24 Afgørelse om miljøvurdering: Lov om miljøvurdering af planer og programmer, LBK nr. 939 af 3. juli 2013, 3. Administrionen indstiller, forslag til lokalplan 1080 fremlægges i 8 ugers offentlig høring, forslag til kommuneplantillæg nr. 13 fremlægges i 8 ugers offentlig høring, og den miljøvurderingen af planforslagene fremlægges i 8 ugers offentlig høring. Beslutning Indstillingen tilrådt. Bilag Bilag 1 - kort Bilag 2 - indstillingsnot Bilag 3 - Lokalplan 1080 Bilag 4 - Kommuneplantillæg nr. 13 Bilag 5 - Miljøvurdering

36 P Endelig vedtagelse lokalplan 1091 Hellebjerg Idrætsefterskole i Juelsminde Beslutningstema Der skal tages stilling til den endelig vedtagelse af lokalplan 1091 Hellebjerg Idrætsefterskole i Juelsminde. Økonomi Ingen bemærkninger. Historik Udvalget for Fritid & Fællesskab godkendte den 1. december 2014 principperne for udarbejdelse af lokalplanforslaget. Forslaget blev vedtaget af byrådet den 25. februar Planforslaget blev efterfølgende sendt i høring i perioden den 27. februar 2015 til den 24. april Sagsfremstilling For muliggøre fremtidige udvidelse af Hellebjerg Idrætsefterskole vest for Juelsminde by, beliggende Jens Engbergs Allé 4, 7130 Juelsminde, er der udarbejdet en lokalplan for det pågældende område. Der er i høringsperioden ikke indkommet bemærkninger eller indsigelser til planforslaget. Kommunikion Der er vurderet, der ikke har været tid, plads og rum til borgedeltagelse i denne lokalplanproces. Lokalplanen omhandler en priv ejet efterskole i udkanten af Juelsminde. Der udlægges ikke yderligere areal i forbindelse med planlægningen. Lokalplanen berører meget få beboer i nærområdet, idet lokalplanområdet er delvist omgivet af skov og golfbane. Det ses i høringsperioden for forslaget, der ikke er kommet bemærkninger hertil. Planen offentliggøres i henhold til planlovens 30 og 31. Lovgrundlag Lov om planlægning, LBK nr. 587 af 27. maj 2013, 13 stk. 2, 30 og 31. Administrionen indstiller, lokalplan 1091 vedtages endeligt uden ændringer

37 37 Beslutning Indstillingen tiltrådt. Bilag Bilag 1 Bilag 3 Lokalplan 1091 Bilag 2

38 P Endelig vedtagelse af lokalplan 1094, kommunetillæg nr. 10 og varmeprojektforslag på Søndre fælledvej i Tørring. Beslutningstema Byrådet skal tage stilling til om lokalplan 1094 tekniske anlæg ved Søndre Fælledvej i Tørring, kommuneplantillæg nr. 10 og varmeprojektforslag skal endelig vedtages. Økonomi Ingen bemærkninger. Historik 1. december 2014 godkendte Udvalget for Fritid & Fællesskab principperne for udarbejdelse af forslag til lokalplan 1094 og kommuneplantillæg nr februar 2015 vedtog Hedensted Byråd sende lokalplan 1094 og kommuneplantillæg 10 i 8 ugers offentlig høring. 25. marts 2015 vedtog Hedensted Byråd sende varmeprojektforslaget i 4 ugers høring ved berørte parter. Sagsfremstilling Lokalplan 1094 og kommuneplantillæg nr. 10 giver mulighed for, Tørring Kraftvarmeværk kan udvide deres eksisterende solfangeranlæg med ca m 2 solfangerpaneler. Solfangerpanelerne må maksimum have en højde på 2,5 m. Herudover giver lokalplanen og kommuneplantillægget mulighed for, Tørring Kraftvarmeværk kan opføre en akkumuleringstank med en maksimum højde på 18 m, samt andre bygninger nødvendige for driften af solfangeranlægget med henholdsvis en højde på 8,5 m og 5 m. Lokalplanen sikrer placering og udformning af bebyggelse og solfangerpaneler samt bevarelse af eksisterende beplantning. Forslag til lokalplan 1094 og forslag til kommuneplantillæg nr. 10 giver herudover mulighed for, Tørring Renseanlæg kan udvide deres kapicitet inden for deres eksisterende areal. Lokalplanens formål er sikre: der kan etableres anlæg til udnyttelse af solvarme og solenergi der åbnes mulighed for udvidelse af rensningsanlæg hindre miljømæssige gener herunder udsivning fra anlægget til grundvandet sikre hensigtsmæssig disponering af området. Administrionen anbefaler projektet godkendes, da projektet støtter op om kommunens energipolitiske mål med varmeværkerne skal omlægge til CO2 frit brændsels. Projektet udviser samtidig en positiv samfunds-, selvskabs- og forbrugerøkonomi.

39 39 Høring Forslag til lokalplan 1094 og kommuneplantillæg nr. 10 har været udsendt i 8 ugers offentlig høring. I den forbindelse er der indkommet én bemærkning til lokalplanen. Bemærkningen omhandler et ønske om en dækkende, pæn og høj beplantning langs skellet mod Søndre Fælledvej og mod naboer til området for sikre, naboer ikke bliver generet af genskin fra solfangerpanelerne. Administrionens kommentar: Lokalplanen indeholder i 9 stk. 1 en bestemmelse om, beplantning mod Søndre fælledvej og naboerne, skal bevares og vedligeholdes som et tætsluttende hegn af træer og buske. Herved sikre, lokalplanen den pågældende beplantning bliver dækkende og derved vil solfangerne ikke skabe gener for naboerne. Kommunikion Lokalplan 1094 og kommuneplantillæg 10 endelig vedtagelse offentliggøres i henhold til planlovens 30 og 31. Beslutningen i forhold til projektforslaget meddeles berørte parter. Der er vurderet, der ikke har været tid, plads og rum til borgedeltagelse i denne lokalplanproces. Tørring Kraftvarmeværk har i forbindelse med planlægningen afholdt møde med de omkringliggende grundejerforeninger. Lovgrundlag Lokalplan: Lov om planlægning, LBK nr. 587 af 27. maj 2013, 13 stk. 2, 30 og 31 Kommuneplantillæg: Lov om planlægning, LBK nr. 587 af 27. maj 2013, 23 c, og 30 Forslag til projekt for kollektive varmeforsyningsanlæg: Klima-, Energi- og Bygningsministeriets bekendtgørelse nr. 566 af 02. juni 2014 om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg, 11. Administrionen indstiller, lokalplan 1094 tekniske anlæg ved Søndre Fælledvej i Tørring endelig vedtages kommuneplantillæg nr. 10 endelig vedtages varmeprojektforslaget godkendes. Beslutning Indstillingen tiltrådt.

Punkt 5. Form af tildelingsmodel af langturskoncessioner på Gudenåen

Punkt 5. Form af tildelingsmodel af langturskoncessioner på Gudenåen Punkt 5. Form af tildelingsmodel af langturskoncessioner på Gudenåen Baggrund På Gudenåkomitéens møde, blev det besluttet, at Sekretariatet til indeværende møde skulle undersøger hvorvidt en godkendelsesmodel

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat med åbne punkter. Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat med åbne punkter. Byrådssalen Juelsminde Rådhus Referat med åbne punkter Mødetidspunkt: Kl. 17:00-18.00 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø,

Læs mere

Potentialeafklaring for etablering af frit valg på genoptræningsområdet.

Potentialeafklaring for etablering af frit valg på genoptræningsområdet. Potentialeafklaring for etablering af frit valg på genoptræningsområdet. Indhold 1. Baggrund og formål... 3 2. Beskrivelse af opgaven... 3 3. Reglerne på området... 4 4. Frit valg scenarier... 5 5. Økonomi...

Læs mere

DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8

DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8 DEBATOPLÆG Vindmøller ved Knuthenborg/Hunseby Lokalitet 360-T8 November 2010 Baggrund Lolland Kommune vedtog den 23. september 2010 Temakommuneplan for vindmøller. Temakommuneplanen vil blive en del af

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Genopretning af vådområder

Genopretning af vådområder Genopretning af vådområder Tillæg nr 33 til Regionplan 1997-2009 Viborg Amtsråd august 1999 /.nr. 8-50-11-2-6-98 Regionplantillæg nr. 33 til Regionplan 1997-2009 er udarbejdet af Miljø og Teknik Skottenborg

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 06.00.05-P16-2-14

Læs mere

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 Statens Indkøbspolitik...3 Samarbejde på tværs af Danmark...4 Lokale

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 Næsbjerg Rousthøje Årre Roust 28 FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Sådan administrerer vi: Transportkorridoren Vi vil sikre, at der kun under særlige omstændigheder tillades

Sådan administrerer vi: Transportkorridoren Vi vil sikre, at der kun under særlige omstændigheder tillades Mål Tekniske anlæg skal medvirke til at udvikle vores moderne samfund med en hurtig, sikker og stabil forsyning af grundlæggende velfærdsgoder som f.eks. drikkevand, energi, transport og kommunikation.

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

9 Redegørelse. Odder Kommune. Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder. Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id.

9 Redegørelse. Odder Kommune. Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder. Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id. Odder Kommune 9 Redegørelse Miljøvurdering af Kommuneplan 2013-2025 for Odder Plan, Odder Kommune 05-08-2013 Dok.id.: 727-2013-70537 Indhold 1. Indledning... 3 2. Integrering af miljøhensyn... 3 3. Miljørapportens

Læs mere

2013 Udgivet den 30. april 2013. 17. april 2013. Nr. 416.

2013 Udgivet den 30. april 2013. 17. april 2013. Nr. 416. Lovtidende A 2013 Udgivet den 30. april 2013 17. april 2013. Nr. 416. Bekendtgørelse om ikke-erhvervsmæssig sejlads og anden færdsel på Gudenåen med sidevandløb og søer fra Tørring til Randers 1) I medfør

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021

Tillæg nr. 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 05.11.2012 udkast Tillæg nr. 2 til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009-2021 Foreløbig version Natur- og Miljøafdelingen februar 2013 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Forhold

Læs mere

06-01-2015 14/32918. Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten

06-01-2015 14/32918. Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten 06-01-2015 14/32918 Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at hæve terræn på mark til brug for vinterfold til heste, opsætte flytbart læskur

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Lindum DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2012-2020 Hvalpsund Havn Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54482 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2. Lov-

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 11. februar 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 11. februar 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 11. februar 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 193. Orientering 3 194. Trafikplan for Aars 4 195. Omfartsveje, Aars by 6 196. Jyllandsgade

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 for et teknisk område, Solvarmeanlæg ved Mangehøje i Jelling Hører til lokalplan nr. 1196 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

Læs mere

Tiltag til at fremme vedvarende energi

Tiltag til at fremme vedvarende energi Tiltag til at fremme vedvarende energi Lov om fremme af vedvarende energi (også kaldet VE-loven) indeholder 4 ordninger, som administreres af Energinet.dk: Garantiordning som garanterer lån til finansiering

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat med åbne punkter Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Pkt.nr. 5 Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at de ændringer til forskriftens

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for 2012-2020 Dayz, Rønbjerg

Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for 2012-2020 Dayz, Rønbjerg Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for 2012-2020 Dayz, Rønbjerg Dato: 28-02-2014 Sags nr. 820-2013-64206 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2. Lov-

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. august 2010 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Udarbejdelse af plan for langsigtede, kommunale investeringer i trafikinfrastruktur.

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

5560/14 ADD 1 lao/js/mc 1 DG E 2 A

5560/14 ADD 1 lao/js/mc 1 DG E 2 A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 17. marts 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2011/0398 (COD) 5560/14 ADD 1 AVIATION 15 ENV 52 CODEC 149 UDKAST TIL RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets førstebehandlingsholdning

Læs mere

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL!

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! ? Kontakt Hedensted Kommune Fritid & Fællesskab By & Landskab Tjørnevej 6 7171 Uldum byoglandskab@hedensted.dk Indledning

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling December 2015. Teknik-

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. oktober 2009 til en kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. oktober 2009 til en kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. oktober 2009 til en kommune: Statsforvaltningen Syddanmark, det kommunale tilsyn, har modtaget Kolding Kommunes anmodning om at forhåndsgodkende en påtænkt

Læs mere

Aktiviteterne kan opdeles i:

Aktiviteterne kan opdeles i: Sag nr. 32 Frederikssund havn - analyse af udviklingsmuligheder Journal nr.: 000608-2009 Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Frederikssund Havn rummer i dag ca. 50 bådpladser hvoraf de 8 er udlejet til museumsskibe

Læs mere

Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding. cp@vica.dk

Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding. cp@vica.dk Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding cp@vica.dk Landzonetilladelse til enfamiliehus med garage og udestue som erstatning for eksisterende bolig. By- og Udviklingsforvaltningen Plan

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2013 består for kommunerne

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle

LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle TRANEKÆR KOMMUNE LOKALPLAN NR. 22.03 for fælles skydebaneanlæg ved Lejbølle 1 FORORD Denne lokalplan omfter et område sydøst for Lejbølle, hvor der i en lang årrække har ligget en riffelskydebane, fortrinsvis

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den 01-12-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den 01-12-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. Møde slut: 16.10 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Støvring Vandværk - Ny kildeplads 138 2. Status for assistance

Læs mere

REFERAT. Vedrørende: Dialogmøde om ny ordning med genbrugsbeholdere for haveboliger. Dato: 20. juni 2012

REFERAT. Vedrørende: Dialogmøde om ny ordning med genbrugsbeholdere for haveboliger. Dato: 20. juni 2012 Vedrørende: Dialogmøde om ny ordning med genbrugsbeholdere for haveboliger Dato: 20. juni 2012 Sted: Teatersalen, Frihedens Idrætscenter, Hvidovrevej 446 Deltagere: Cirka 55 fremmødte borgere Repræsentanter

Læs mere

Ideoplæg til temaplan for større vindmøller

Ideoplæg til temaplan for større vindmøller Ideoplæg til temaplan for større vindmøller april 2012 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk miljo-og-kultur@kerteminde.dk Forord Med dette oplæg indkalder

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Bemærkninger til dom om ændring af regulativ for Gammelå

Bemærkninger til dom om ændring af regulativ for Gammelå Danske Vandløb Att. Knud Erik Bang Pr. e-mail: bang@fibermail.dk 16. november 2015 Bemærkninger til dom om ændring af regulativ for Gammelå Som aftalt skal jeg i det følgende kommentere Silkeborg Kommunes

Læs mere

Opdatering af spildevandsplan og tidsplan for Gl. Stevns

Opdatering af spildevandsplan og tidsplan for Gl. Stevns Teknik og Miljø Opdatering af spildevandsplan og tidsplan for Gl. Stevns Tillæg 5 til Spildevandsplan 2012 2020 Vedtaget af Kommunal Bestyrrelsen d. XX. xxxx XXXX 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021

Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 15. april 2016 Sagsid 16/4286 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Hermelintoften - et kommende boligområde på matrikel 7af og 90f V. Vedsted By, V.

Læs mere

SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB

SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB Til Skanderborg Kommune Rådhuset Adelgade 44 8660 Skanderborg Skovby Vandværk Skovby 25. maj 2012 SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB Projektforum Galten-Skovby og Skovby Vandværk anmoder hermed Skanderborg

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående Indledning offentlighed Ideer, forslag

Læs mere

Uldum Varmeværk A.m.b.A.

Uldum Varmeværk A.m.b.A. Side 1 af 7 Uldum Varmeværk A.m.b.A. Projektforslag for etablering af 2,4 MW fliskedelanlæg og 600 m³ akkumuleringstank. marts 2015 Formål. På vegne af bygherren, Uldum Varmeværk A.m.b.A, fremsender Tjæreborg

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter LBK nr 1410 af 07/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrencestyrelsen, j.nr. 4/0404-0200-0002 Senere

Læs mere

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud

Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Muligheder for at tage miljøhensyn og gøre brug af miljømærker i udbud Maria Haugaard, Advokat Gå-hjem-møde om udbudsloven og miljømærker 4. Maj 2016 Introduktion til udbudsloven og de nye muligheder for

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden 21-06-2011 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:55 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut

Læs mere

Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14

Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14 Spildevandsplan 2009-2018 Forslag til tillæg nr. 14 Tillægget omfatter: Spildevandsrensning i det åbne land ved Alken, Boes, Illerup og syd for Låsby Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf.

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Kommuneplantillæg om nye Vejanlæg i Aalborg Syd Byrådet vedtog den 14. december 2009

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30.

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30. sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30. juni 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udmøntning af besparelser i

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holstebro Kommunes spildevandsplan 2004

Tillæg nr. 2 til Holstebro Kommunes spildevandsplan 2004 Tillæg til Spildevandsplan 2004 Maj 2006 Holstebro Kommune Tillæg nr. 2 til Holstebro Kommunes spildevandsplan 2004 Procedure for vedtagelse, indsigelser og klager Tillægget har været fremlagt til offentligt

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 3. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Vedtaget. Tillæg 3. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Vedtaget Tillæg 3 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Vedtaget af Silkeborg Byråd den 26. maj 2014 Silkeborg Kommune

Læs mere

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a.

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. Punkt 11. Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. 2015-060394 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget godkender projekt for etablering af

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING

VEJLEDNING TIL ANSØGNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING Her findes en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet, samt til de bilag, som ansøger som minimum skal indsende sammen med ansøgningen. Hvis ansøgningen om tilskud ikke

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010-19

Tillæg nr. 2 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010-19 Tillæg nr. 2 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010-19 0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Planlægningsgrundlag 3 3. Kloakering af 3 ejendomme på Gammelgårdsvej og Valnæsvej 4 4. Tidsplan 5 5. Økonomi

Læs mere

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, AABYBRO KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANREDEGØRELSE... 3 INDLEDNING / BESKRIVELSE... 3 BAGGRUND OG FORMÅL... 4 TILLADELSER I ØVRIGT... 5 SAMMENHÆNG

Læs mere

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Notat Dato 4. juni 2012 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Baggrund Skraldemændene fra Miljø Team A/S har gennem længere tid ønsket at anvendelse af sækkestativer

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 31. januar 2006 Tidspunkter 10:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 25. Lokalplan

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 734 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 734 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 734 Offentligt Notat J.nr. MST-771-00018 Ref. JESJU/LLN/KAVJE Den 8. september 2010 NÆRHEDS- OG GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens

Læs mere

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Sagsfremstilling Der har i flere år været en diskussion omkring mobile salgsenheder og deres berettigelse i Blåvand. Denne diskussion tog til i omfang i 2013.

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken Hermed indkalder bestyrelsen til ordinær generalforsamling Mandag d. 12. april 2010 kl. 19.00 I mødelokalet ved Kantinen i HEI

Læs mere

Ishøj Kommune. Smågårdsrenden med sideløb

Ishøj Kommune. Smågårdsrenden med sideløb Forslag til Regulativ For Smågårdsrenden med sideløb November 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Grundlaget for regulativet 1 2. Betegnelse af vandløbet 1 3. Afmærkning og stationering 2 4. Vandløbets skikkelse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4. FORSLAG Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011 Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V5 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune som energikommune

Læs mere

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Byrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 6. juli 2015 Mødested: Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 9:30-9:45 Medlemmer: Fraværende: Borgmester: Jacob Bjerregaard

Læs mere

Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen

Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen Notat Det åbne land og friluftsliv J.nr. NST-103-00050 Ref. HWI/HINEL Den 11. april 2011 Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen Vindmølleindustrien har med pressemeddelelse

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Tilladelsen meddeles efter bestemmelserne i planlovens 35 og dispensation for å- beskyttelseslinjen efter 65, jf. 16 i naturbeskyttelsesloven.

Tilladelsen meddeles efter bestemmelserne i planlovens 35 og dispensation for å- beskyttelseslinjen efter 65, jf. 16 i naturbeskyttelsesloven. ARKITEKTFIRMAET BØGELUND ApS Tornsbjergvej 58 7120 Vejle Øst Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Anne Palmgren Juul Dir: 79755696 Mob: e-mail: anne.palmgren.juul @hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-158-14

Læs mere

Historik Udvalget for Teknik godkendte den 15. maj 2015 principperne for udarbejdelse af planforslagene.

Historik Udvalget for Teknik godkendte den 15. maj 2015 principperne for udarbejdelse af planforslagene. Notatark Sagsnr. 01.02.05-P16-1-15 Sagsbehandler Troels Munk-Olsen 23. juni 2015 Bilag 2 Indstillingsnotat Beslutningstema Byrådet skal tage stilling til forslag til lokalplan 1096, forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 29. november 2018 side 1 af 5 277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé PMT og KB er på tidligere møder

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af Kommuneplantillæg 7 for Syddjurs Klimatilpasningsplan 2014. Afgørelse På baggrund af oplysninger i Bilag 1 afgør Natur

Læs mere

Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138. Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune

Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138. Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Februar 2015 sag nr. 14-35138 Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune Omdannelse af område ved Gudme Rådhus, Kirkegade 14 Vedtaget af Miljø,

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Prækvalifikationsbetingelser Gribvand Spildevand A/S: To selvstændige rammeaftaler vedrørende henholdsvis tømning af bundfældningstanke og tømning af samletanke Forsyning Helsingør A/S: Rammeaftale vedrørende

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Teknik. Mødedato: 5. april 2016. Mødetidspunkt: Kl. 13:00 16:30. Kantinen Uldum.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Teknik. Mødedato: 5. april 2016. Mødetidspunkt: Kl. 13:00 16:30. Kantinen Uldum. Referat Mødetidspunkt: Kl. 13:00 16:30 Mødested: Kantinen Uldum Deltagere:, Lars Poulsen, Steen Christensen, Jeppe Mouritsen, Tage Zacho Rasmussen Fraværende: Bemærkninger: Jeppe Mouritsen forlod mødet

Læs mere

Oversigt over forsøgsområder

Oversigt over forsøgsområder Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Oversigt over forsøgsområder Fællesbilag Bilag 1 til alle delrapporter TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Bilag 1 Oversigt

Læs mere

Godkendelse til vandløbsrestaurering af Dunmose Bæk

Godkendelse til vandløbsrestaurering af Dunmose Bæk Skanderborg Kommune Nur & Miljø Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf.: 87 94 70 00 www.skanderborg.dk Nur og Miljø Knudsvej 34 8680 Ry Do: 23/11 2015 Sagsnr.: 14/68119 inspirion se 08/55280

Læs mere

Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj. 6430 Nordborg

Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj. 6430 Nordborg Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en carport og et redskabsrum på ejendommen matr.nr. 130 Mjels, Oksbøl, der ligger på Færgevej 61 6430 Nordborg Sønderborg Kommune

Læs mere

ADMINISTRATIONSPRAKSIS

ADMINISTRATIONSPRAKSIS ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, september 2012 INDHOLD Indledning 3 Hvilke projekter støttes? 3 Geografi sk fordeling af VE-midlerne 3 Hvordan ansøger

Læs mere

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Offentlig fremlagt fra den 11.01.2016 til den 07.03.2016 forslag Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport September 2015 Indhold 1 Vejledningens formål... 3 1.1 Hvilke projekter kan der gives støtte til?...

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne:

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne: Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskaberne: Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg Affald A/S Nordborg Kraftvarme

Læs mere