Va l l ø B ø r n e h u s

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Va l l ø B ø r n e h u s"

Transkript

1 Va l l ø B ø r n e h u s

2 Velkommen Med denne folder vil vi byde nye børn og forældre velkommen til Vallø Børnehus. Når jeres barn starter i institution, er der meget at forholde sig til, og der er mange spørgsmål, der ønskes svar på. Derfor indeholder denne folder mange forskellige informationer om husets kultur og pædagogiske værdigrundlag samt praktiske oplysninger om hverdagen i børnehuset. Er der ting, I er i tvivl om eller ønsker at få uddybet, kan I til enhver tid henvende jer til personalet. Eventyret om Vallø Børnehus I den smukke natur ved Vallø Stift ligger et hus et sødt lille hus med et frodigt stykke jord. Huset har den skønneste have, man kan tænke sig, med frugttræer, frugtbuske, høje, gamle træer, små kroge, huler, bakker, fugle og dyreliv omkring. Huset bliver kaldt Vallø Børnehus. Der er hele tiden 48 dejlige børn i alle aldre fra 0 til 6 år og 9 voksne, som alle gør deres bedste til at få historierne i børnenes eventyr til at blomstre. I huset kan alle børn bevæge sig rundt på kryds og tværs af alder, lyst og behov store som små og også dem, der knapt kan gå. Her er rig mulighed for at udfolde og udforske alle sine sanser. Der er værksteder ude og inde, lege- og hyggekroge samt et lavvu-telt, hvor børnene kan sove til middag. Sommetider kan man høre lyden af musik og sang, som fylder rummene med glade toner. Og mens bålet lystigt brænder, ligger pandekagen og venter på, at den snart bliver spist. Her er plads til alle og enhver, og der er stor samhørighed og glæde. Udenfor børnehusets dør ligger den skønneste natur, og i haven står kastanjetræet stolt og venter på, at eventyret skal begynde. VELKOMMEN! Børn, forældre, personale og bestyrelse

3 Om Vallø Børnehus Vallø børnehus blev oprettet af en forældrekreds i 2008 som en privat institution med en bestyrelse som øverste myndighed. Der er plads til 18 vuggestuebørn og 30 børnehavebørn. Vallø børnehus er tilknyttet Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem. Børnehuset ligger naturmæssigt i et smørhul. Vi har 4 km til stranden og 0,5 km til skoven. Desuden har vi ca. 1 1/2 tdl. stort udeareal, som rummer en masse muligheder for børnene lige fra den toppede bakke til en tur ind i vores lille skov, mens man hopper fra stub til stub og bruger alle sine sanser. Åbenplan/integration Vallø Børnehus er en integreret institution, hvilket betyder at vuggestuebørn og børnehavebørn er på de samme stuer. Vi er ligeledes en åben-plan institution. Det betyder, at alle døre står åbne, og at børnene selv kan vælge, hvor de vil være og hvem de vil lege med. I praksis fungerer åben plan på den måde, at børnene frit kan bevæge sig rundt i huset, lege de steder, der passer dem bedst, og selv vælge de kammerater og voksne, som de har lyst til at være sammen med. Alt er muligt på tværs af alder, køn, udvikling og interesser. Når jeres barn starter Når jeres barn skal starte i vuggestue/børnehave, er i ALTID velkomne til at komme på besøg inden opstart. Kom endelig og hils på os og se omgivelserne. Det er vigtigt, at både I og jeres barn får en god start. Vi hjælper meget gerne med planlægning af opstartsforløbet. Vi har ingen bestemte regler for, hvornår et barn skal være renligt, af med sutten eller stoppe med at sove til middag. Det er alt sammen ting, vi drøfter med jer forældre.

4 Praktiske oplysninger Åbningstider Lukkedage Goddag/farvel Kontaktperson Beskeder Barnets kuffert Sovebørn Åbningstiden er mandag til torsdag og fredag. Der er 17 lukkedage om året, hvoraf de 10 dage er i sommerferien. Vi henviser til vores årshjul, der hænger ved indgangen, og til hjemmesiden, som altid er opdateret. Man skal sammen med mor eller far selv flytte sin magnet brik, der fortæller, at man er kommet eller gået hjem. For at få en god dag og afslutning på dagen skal man også have sagt goddag og farvel til en voksen. Når man starter, får man en primær kontaktperson tilknyttet, som dagligt hjælper og guider barnet og sikrer, at det har det trygt og godt. Er barnet sygt, ringes eller SMS s der til Vallø Børnehus. Andre beskeder skrives på magnettavlen, fx holder fri i morgen eller hentes af mormor. Specielle beskeder gives til kontaktpersonen. Når barnet starter, får det en kuffert, som følger det igennem eventyret i Vallø børnehus. Denne kuffert indeholder fotos, tegninger, oplevelser og andre ting, der er værdifulde for barnet. Til kufferten tilknyttes barnets bog, som bruges til at følge barnets udvikling dagligt og til forældresamtalerne. Man har selv sin barnevogn med, som står i krybberummet. Når barnevognen er ved at være for lille, er det muligt at sove i vores Lavvu (samertelt) imellem kl og kl Her sover vi på renskind og i soveposer. Mad Morgenmad: Formiddagsmad: Madpakker: Indtil kl serverer vi morgenmad bestående af havregryn, rosiner og hjemmebagte boller. Vi frabeder os morgenmad, der er medbragt hjemmefra, med mindre andet er aftalt. Til de sultne er der knækbrød. Afleveres i køleskab og spises til frokost. Frugt: Vi spiser frugt hverdag omkring kl Drikkelse: Vi tilbyder mælk og vand hele dagen. Vi frabeder os drikkedunke. I øvrigt henvises til vores kostpolitik på side 11.

5 Flere praktiske oplysninger Eget legetøj Skiftetøj Bleer Der må ikke medbringes legetøj hjemmefra. Husk altid at have skiftetøj med efter behov og årstid. Husk ligeledes at skrive navn i alt tøj. I skal selv medbringe bleer til jeres barn. Disse bliver lagt i barnets kasse i puslerummet. Vi siger til, når det er ved at være tid til en opfyldning. Vi undgår helst buksebleer. Fredagsrengøring Oprydning Fødselsdag Medicin Solcreme og solhat Når I går hjem fredag, vil vi gerne have, at I tømmer jeres barn/børns garderoberum, så de kan blive gjort ekstra godt rene i weekenden. Det er vigtigt at børnene lærer at rydde op efter sig selv ude som inde. Derfor bestræber vi os på at lære børnene at rydde op efter en afsluttet leg eller aktivitet. Derudover skal de, inden de går hjem, hjælpe hinanden og rydde fem ting op. Når et barn har fødselsdag, sætter vi opslag op og hejser flaget. Den sidste hverdag i måneden afholder vi en stor fælles fødselsdag for alle dem, der har haft fødselsdag i den forgangne måned. Denne dag hejser fødselsdagsbørnene flaget, og de får hver en gave, der passer til deres alder. I samråd med fødselsdagsbørnene tilrettelægges dagens forløb, og vi får noget godt og lækkert at spise, så som pandekager, popcorn osv. Vi må ikke uddele medicin, så dette skal tages hjemmefra. Har man specielle behov, som fx astmamaske, skal hjælp til dette aftales med primærpersonen. Børnene skal være smurt ind hjemmefra og selv medbringe solhat. Vi smører derefter børnene midt på dagen med institutionens solcreme.

6 Endnu flere praktiske oplysninger Ferie Forældresamtaler Primær/ kontaktperson Traditioner Af hensyn til tilrettelæggelsen af vores arbejde og personalets ferie er det meget vigtigt, at vi i så god tid som muligt og senest den 1. april får at vide, hvornår I påtænker at holder sommerferie. Anden ferie skrives i så god tid som muligt på magnettavlen. 3-månederssamtaler og skolesamtaler er obligatoriske, og derudover tilbyder vi en gang om året i jan/feb en samtale. Vi vægter endvidere den daglige snak højt i forhold til forældresamarbejdet og jeres barns trivsel. Der tilknyttes 1-2 personaler, der guider og hjælper jer og jeres barn igennem hele eventyret her i Vallø Børnehus. Vi vægter højtider (jul påske fastelavn mv.) og traditioner meget højt. Eksempelvis har vi en årlig høstfest, hvor vi i tiden op til festen arbejder med at bearbejde afgrøder, synger sange om høsten m.m. for til sidst at slutte af med et fælles arrangement for både børn og familier. Følg med på vores hjemmeside og opslagstavle omkring disse aktiviteter. Adresseændring Stamkort Årshjul Ved ændring af bopæl, arbejdsplads, telefonnumre eller læge skal Vallø Børnehus have besked pr. mail. Udleveres og udfyldes ved start. Man skal selv sørge for at opdatere nye oplysninger (fx tlf.nr.). Der laves hvert år et årshjul, hvori man kan se samtlige temaer, aktiviteter, møder osv. der foregår i Vallø Børnehus. Kommende skolebørn Vi holder afslutning med overnatning og stor festivitas for de børn, der skal begynde i skole. I tiden op til afslutningen arbejder vi målrettet med at forberede førskolegruppen på den kommende skolestart. Vi har samarbejde med skolerne og besøger dem inden opstart.

7 Dagens gang og de voksnes roller Dagens gang 6.30 til 8.00: Der serveres morgenmad 8.30 til 10.30/11.00: Værkstederne er åbne, og børnene kan bevæge sig rundt både ude og inde til 12.00: Vi spiser frokost til 15.00: Fri leg, nogle aktiviteter fortsætter til 15.00: Fælles frugt til lukketid: Fri leg, nogle aktiviteter fortsætter Der lukkes ned fra kl De voksnes roller ift. dagens aktiviteter De små: Sommerfugl: Ude: Inde: Valløpatruljen: Aktiviteter: Magnettavlen: Der er altid 2 voksne omkring de helt små vuggestuebørn. Dette skaber ro og tryghed. Dette er en voksen, der hjælper og støtter børnene, fx ved at træne toiletbesøg og skifter bleer. Sommerfuglen er ligeledes til rådighed for de børn, der har brug for en ekstra hånd til at komme i gang med leg og aktiviteter. Der er som hovedregel altid en voksen til rådighed på legepladen. Vi kan dog også godt give større børn mulighed for at være ude alene for at give dem tillid og ansvar til at stå på egne ben, samtidig med at vi holder opsyn med, hvor de leger og hvad de laver. Der er en voksen til rådighed inde. Er en tværfaglig aktivitet, der foregår 1-2 gange om ugen med en fast voksen og en fast børnegruppe. Valløpatruljen har til formål at afhjælpe forskellige problemer, lige fra børn, der har det svært i kortere perioder, til børn, der har sprogproblemer osv. Her arbejdes der målrette med at guide og hjælpe børnene, så de hurtig kan komme på rette spor. 2-3 voksne sætter gang i forskellige aktiviteter/værksteder med udgangspunkt i vores temaer, traditioner, værdigrundlag og børnenes ønsker. Dette kan fx være at male, at tage på tur, at fange dyr (fx haletudser, edderkopper og bænkebidere), at tænde bål, at snitte og at få læst højt. Har kan man altid se, hvor de voksne er.

8 Pædagogik/værdier/mål/kerneydelser: Overordnede mål Vallø børnehus har en kultur baseret på integration og inklusion, hvor fællesskab, tryghed, nysgerrighed og faglighed er grundstenene. Vi har særligt fokus på eventyr, musik, udeliv og idræt, hvilket kommer til udtryk igennem forskellige funktionsrum og værksteder. Værdier Familieinstitution At børnene inddrages i hverdagens praktiske gøremål f.eks. rengøring, reparationer, bagning, indkøb, oprydning mm. At vi skaber, udvikler og bibeholder traditioner i samspil med børn, forældre og personale. At børnene har mulighed for, efter de voksnes vurdering, at bevæge sig rundt i hele huset, på tværs af alder, lyst og formåen. At vi tager udgangspunkt i Vallø Børnehus behov her og nu. At vi respekterer hinanden store som små, børn som voksne. At vi stiller krav til og sætter grænser for både børn, forældre og os selv. At børnene oplever at der er plads til alle, plads til den enkelte og plads til at være den jeg er i fællesskabet. Tryghed At børn, forældre og personaler oplever at der er en god omgangstone baseret på gensidig respekt. At konfliktløsning er en prioriteret del af hverdagen, dels for at forebygge usikkerhed eller fordomme børnene imellem og fremme kendskabet til egen identitet. At den enkelte føler sig værdsat, anerkendt og bekræftet på sin identitet. At børnene oplever, at personalet udviser oprigtig interesse for deres hverdag. At der er opmærksomhed på barnets fysiske, kognitive og følelsesmæssige udvikling og behov, og at der tages udgangspunkt i disse, i mødet med barnet At børnene oplever og udvikler sociale egenskaber som at hjælpe og trøste hinanden og behandle hinanden ordentlig. At børnene oplever tid til omsorg og nærvær for den enkelte. At der er en sammenhæng og forudsigelighed i hverdagen i Vallø Børnehus.

9 Fællesskab At der er respekt for den enkelte, og at forskelligheder værdsættes. At man som barn oplever et tilhørsforhold til store som små og derigennem opbygger forskellige venskaber på tværs af alder. At dagligdagens oplevelser og traditioner gøres til et fælles eventyr. Nysgerrighed At børnene oplever at nysgerrighed er en positiv drivkraft der værdsættes. At børnene oplever, at personalet er lydhør overfor deres ideer, og derigennem får erfaringer i forhold til begreber som medindflydelse og medbestemmelse. Faglighed Være nærværende og troværdige voksne. Tage ansvar for relationens indhold og udvikling, barn og voksen imellem. Være opmærksomme på betydningen af rollemodeller i forhold til udviklingen af evner, empati og sociale egenskaber. Bidrage til en kultur, hvor åbenhed og faglig sparring er en selvfølge. Deltage aktiv i videns deling med gruppen, i forbindelse med evt. kursusdeltagelse. Forholde sig til de særlige behov, der kan opstå omkring et barn og inddrage forældre og evt. tværfaglige samarbejdspartnere.

10 Ind og udmeldelse Dette foregår pr. mail.: Svar forefindes inden for 14 dage. Hvis der ikke er plads, kan man komme på venteliste. Udmeldelse sker skriftligt med 2 måneders varsel til d. 1. i måneden. Priser Vi følger Stevns Kommunes takster fordelt på 12 måneder. Derudover har man i bestyrelsen truffet den beslutning, at der betales 175 kr. ekstra pr. måned, således at man i Vallø Børnehus har flere personaleressourcer. I øvrigt henvises til hjemmesiden omkring takster. Normering Vi har en personalenormering på 210 pædagogtimer, 105 medhjælpertimer og 20 rengøringstimer. Det svarer til, at der er 5,5 børn pr. voksen. I en gennemsnitlig kommunal institution vil der være 7-8 børn pr. voksen. Forældrearbejdstimer Hver familie skal arbejde 20 timer om året, og eneforsørgere skal arbejde 10 timer om året. Hvis ikke dette er overholdt, afkræves der ekstra betaling i februar måned det efterfølgende år med 200 kr. pr. time. Starter man midt i året, udregnes der et fakta på 1,7 time pr. måned afhængig af opstart. I løbet af året vil der være forældrearbejdsdage. Det er eget ansvar at føre timer ind i forældrearbejdsmappen. Bestyrelsen Støtteforeningen Der afholdes årligt 6-8 bestyrelsesmøder. En gang om året er der generalforsamling med valg til bestyrelsen og godkendelse af budget. Støtteforeningen er en forening bestående af forældre og anden familie, som hjælper og bidrager til Vallø Børnehus, bl.a. med penge til større legeredskaber, hjælp til arrangementer, arbejdsdage mv. I støtteforeningens bestyrelse sidder en repræsentant fra personalet, en repræsentant fra bestyrelsen samt fire forældre. Der afholdes årligt 4-5 møder. Vi opfordrer alle familier med børn i Vallø Børnehus til at melde sig ind i støtteforeningen. Det koster 100 kr. om året, og indmeldelse kan ske ved henvendelse til støtteforeningens postkasse eller til børnehusets leder.

11 Børnemiljø Læreplaner For at sikre det bedst mulige børnemiljø, vægter vi den daglige dialog med børnene og deres ønsker i forhold til dagligdagen. Én gang om året tager vi børnetemperaturen via spørgeskemaer, som børnene sammen med mor & f ar udfylder. Vi arbejder med SMTTE modellen (Sammenhæng, Mål, Tiltag, Tegn, Dokumentation og Evaluering). De samlede læreplaner findes på hjemmesiden. Tværfagligt Vi indgår i Stevns Kommunes brobygning og distriktsmøder, hvor vi to gange Samarbejde årligt får besøg af fx socialrådgiver og PPR (pædagogisk, psykologisk rådgivning ) Derudover har vi et tværfagligt team, hvor der bl.a. er to sprogansvarlige, der sprogtester børnene, hvis der er et behov for dette. Er behovet til stede, samarbejdes der med en talepædagog eller anden faglig kompetenceperson. Forældresamarbejde Forældresamarbejdet er fundamentet og forudsætningen for, at hverdagen bliver en helhed for barnet, og vi lægger stor vægt på den daglige dialog forældre og personale imellem. Vi vil derfor opfordre jer til at følge med på opslagstavlerne og i diverse skrivelser. Opstår der problemer og usikkerheder omkring jeres barn, er det vigtigt, at vi er gensidigt åbne overfor hinanden, så problemerne løses bedst og hurtigst muligt. Er det svært at snakke med primærpersonerne, skal man gå til lederen. Alle ansatte i Børnehuset har tavshedspligt omkring al viden og dialog. Vi forventer: At I er aktive i forældresamarbejdet At I møder op til de arrangementer, der bliver holdt At I støtter op om og overholder de nævnte ansvarsområder, vi har i hverdagen At I følger med på opslagstavlen, i diverse skrivelser og på hjemmesiden At deadlines for diverse tilbagemeldinger overholdes En dialog om barnets ve og vel Husk at det er jeres institution, at det er jer, børnene og personalet, der igennem dagligdagen sætter præg på, hvordan eventyret i Vallø børnehus bliver til og udfolder sig.

12 Kostpolitik i Vallø Børnehus I henhold til vejledning fra Fødevaredirektoratet og Stevns kommunes kostpolitik i daginstitutioner. Kroppens byggesten Kosten udgør kroppens byggesten. Det er fra kosten, vi henter den nødvendige energi til udvikling, til at vokse, til at lære og indhente ny viden, samt til livet i almindelighed. Vi har her i Vallø Børnehus derfor besluttet at udforme en kostpolitik, der skal sikre at vores børn får et naturligt og selvfølgeligt forhold til sund og alsidig kost. Med kostpolitikken ønsker vi udelukkende at synliggøre Vallø Børnehus holdninger og værdier omkring mad. Vores hensigt er, at udstikke nogle retningslinjer i forhold til kost. Maden Om morgenen tilbyder vi hjemmebagte boller og havregryn. Som drys på havregryn tilbydes, rosiner eller et lille drys sukker. Af pålæg tilbydes der leverpostej, syltetøj og smør, der tilbydes ligeledes mælk og vand. Til de mindste tilbydes havregrød eller det forældrene selv medbringer. Der vil være vand fremme hele dagen, og til frokost er der mælk. Vi frabeder os derfor drikkedunke. Børnenes tilbydes et mellemmåltid om formiddagen og om eftermiddagen. Om formiddagen stilles der knækbrød og grønsager frem. Om eftermiddagen spises den medbragte frugt. Kostpolitik og læreplanerne Værdierne og pædagogikken bag/i vores kostpolitik bygger på vores læreplaner. Dette betyder at læreplanens temaer er gennemgående og indarbejdet i kostpolitikken. Pædagogiske overvejelser Personalet drøfter tilbagevendende måltidets pædagogiske betydning, bordskik hygiejne, individuelle behov omkring måltidet etc. Vi inddrager børnene i tilberedning, borddækning, afrydning m.m. Ved at børnene inddrages i hele processen omkring måltidet styrkes barnets forståelse af f.eks. håndtering af madvarer, og barnets alsidige personlige udvikling styrkes idet børnene på hver deres måde indgår i forberedelsen og derved bliver anerkendt for deres indsats dette er med til at styrke barnets selvværd.

13 Vi har faste spisetider til morgen og frokost, da vi mener dette skaber tryghed og forudsigelighed for børnene. Vi lærer børnene sunde kostvaner ved hjælp af gode eksempler og rart samvær omkring spisningen. Fødselsdag Vi holder fælles fødselsdag. En gang om måneden afholdes der fælles fødselsdag, hvor fødselsdagsbørnene og personalet sammen finder på noget godt vi alle skal spise. Måltidet Børnenes motoriske færdigheder udvikles ved spisningen. Der øves i at spise med fingre / med kniv og gaffel - afhængig af udviklingstrin. Der må gerne spises på andre tider; Børn der er her sent kan vælge at spise af madpakken igen i løbet af eftermiddagen. Til frokost vægter vi, at det er et fælles måltid med snak, og der ventes på hinanden. Vi vægter ligeledes at børnene guides og hjælpes i bordskik, samt at den påbegyndte portion så vidt muligt spises færdigt. Dette er med til at underbygge læreplanens temaer. F.eks. styrkes barnets sociale kompetence ved at vi har fokus på at vente på tur og lytte til hinanden rundt om bordet. Madpakken Madpakken er forældrenes ansvar. Dog er kage, slik, chips osv. ikke tilladt og vi forslår i stedet frugt og grønt. Vi vil gerne være behjælpelige med inspiration til indhold. Maden i madpakkerne er ikke til uddeling, men forbeholdt det enkelte barn. Vi opfordrer til, at følge Sundhedsstyrelsens kostråd. Hvis vi observerer ensidig kost, vil vi i dialog med forældrene prøve at ændre mønstret. Børnene må, som hovedregel, selv vælge i hvilken rækkefølge de spiser deres mad. Vi vurderer det enkelte barns behov og guider dem i rækkefølgen. Vi hjælper de børn, vi oplever spiser sig mæt i f.eks. figenstænger eller lign. Hjælpen består i, at vi kan sige, at de skal spise noget rugbrød først. Størsteparten af børnene kan selv regulere det, og spiser af alle de tilbud de har med i madpakken.

14 Særlige lejligheder Vi tilbyder saftevand og bager kun kager ved særlige anledninger som f.eks. høst/ sommerfest, afslutningsfest, fastelavn og lign. En festlig dag ved bålet kan byde på popcorn, pandekager med marmelade, snobrød med ketchup, grillede rodfrugter. Til orientering Danske kostundersøgelser viser at 3 ud af 4 børn indtager for meget sukker. Der er kun meget små mængder af vitaminer og mineraler i sukkerholdige produkter. Men de giver en mæthedsfølelse og tager pladsen op for anden mad. De børn får derfor ikke de makronæringsstoffer dvs. protein, kulhydrater, fedt samt mikronæringsstoffer, d.v.s. vitaminer og mineraler, som skal bruges til opbygning af en sund og velfungerende krop. Symptomer på for stort sukkerindtag er træthed, koncentrationsbesvær, svimmelhed, sultfornemmelse og trang til noget sødt. Ifølge NNR (Nordic Nutrition Recommendations 2004) og Fødevaredirektoratet har børn i børnehavealderen brug for 400g frugt og grønsager pr. dag. De 8 kostråd for børn 1. Spis frugt og grønt, 400g om dagen 2. Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen 3. Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag. 4. Spar på sukker, især fra sodavand, slik og kager. 5. Spar på fedt, især fra mejeriprodukter og kød. 6. Spis varieret og bevar normalvægten. 8. Sluk tørsten i vand. Vær fysisk aktiv mindst 60 minutter om dagen(her henviser vi til vores læreplan om motorisk udvikling)

15 Kærlige tanker I en verden af eventyr, normer og værdier er kærligheden det største. Dybt i os findes der et uendeligt forråd af kærlighed det er uudtømmeligt og findes i hver en krog af os. På vores vej gennem livet eventyret, tror vi på, at jo mere kærlighed vi giver, desto mere kærlighed og flere oplevelser får vi mangfoldigt tilbage igen. Hver dag med glæde med og udfordringer oplever vi med vores sanser kærligheden i forhold til andre og os selv Når vi giver kærlighed til andre og til hinanden hele livet igennem, vil vores hjerte fyldes med glæde og lykke vores veje til harmoni og det at være, vil blive et. Hvis vi ønsker mere kærlighed skal vi blot give mere kærlighed. Kærligheden er og vi er. Hver dag er en ny dag og mulighed. Møder vi denne med et smil og med kærlighed forandres dagen til en dejlig dag Anders Schjølin, leder Vallø Børnehus Va l l ø B ø r n e h u s

16 Adresse og telefonnumre Vallørækken 31, Valløby, 4600 Køge, Tel: Mobil huset: Mobil Leder: I er altid velkommen til at besøge Vallø Børnehus. Ring blot i forvejen, så I er sikker på, at det passer ind. Følg med på vores hjemmeside Www. Valloeboernehus.dk

Va l l ø B ø r n e h u s

Va l l ø B ø r n e h u s Va l l ø B ø r n e h u s Velkommen Med denne folder vil vi byde nye børn og forældre velkommen til Vallø Børnehus. Når jeres barn starter i institution, er der meget at forholde sig til, og der er mange

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Børnecentret Høllevang kostpolitik

Børnecentret Høllevang kostpolitik Børnecentret Høllevang kostpolitik Børnecentret Høllevangs kostpolitik Børnecentret Høllevangs kostpolitik er udarbejdet i samarbejde med personale og forældrebestyrelse. Vi følger de retningslinjer som

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger.

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger. Indhold Praktiske oplysninger... 1 Aflevering og afhentning... 1 Dagens rytme... 1 Mad og madpakker... 2 Skiftetøj... 3 Blebørn... 3 Fravær ved ferie... 3 Sygdom... 3 Fødselsdage... 4 Medbragt legetøj...

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til den integrerede daginstitution Grøndalen Kære forælder Vi vil gerne byde dit barn og dig velkommen i Grøndalen. Denne folder henvender

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN Svend Poulsensvej 154, 3060 Espergærde, Åbningsningstid: mandag-fredag kl. 6.30 17.00 Galaksen: 49284357 Himmel Stuen: 49284356 Stjernerne: 49284358 Leder David Seebach: 49282451

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Kærnen

Velkommen til Børnehuset Kærnen Velkommen til Børnehuset Kærnen VELKOMMEN I BØRNEHUSET KÆRNEN NORMERING Børnehuset Kærnen er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn, heraf 40 børn i vores skovafdeling i Nibsbjerg

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Valhalla

Velkommen til Børnehuset Valhalla Velkommen til Børnehuset Valhalla Med denne lille folder vil vi byde børn og forældre velkommen til Valhalla. Vi håber, at vi får en god tid sammen 1 Børnehuset Valhalla er en kommunal institution. I 1972

Læs mere

Børnehaven Møllegården. Velkommen i Møllegården. Nyttige informationer til forældre

Børnehaven Møllegården. Velkommen i Møllegården. Nyttige informationer til forældre Børnehaven Møllegården Velkommen i Møllegården. Nyttige informationer til forældre 01-07-2014 Velkommen i Børnehaven Møllegården, vi håber, I alle falder godt til! I denne brochure kan I læse lidt om alt

Læs mere

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større 1 Praktiske informationer Børnehuset Rævehøjen er normeret til 60 børn. 24 vuggestuebørn fordelt på 2 stuer og 1 gruppe bestående af 36 børnehavebørn, opdelt

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Udsigten!

Velkommen i Børnehuset Udsigten! BØRNEHUSET UDSIGTEN Forældrefolder 2013 / 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehuset Udsigten side 2 Afslutning for vuggestue- og skolebørn side 3 Andre informationer side 3 Bleer side 4 Dagsrytme

Læs mere

D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-1 -

D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-1 - D.I.I. Løgtengården Grenåvej 770 8541 Skødstrup Tlf. 87 13 81 88-12 - - 1 - Andre oplysning Det skal du huske hver dag En eftermiddagsmadpakke, så dit barn kan holde sig mæt til det skal hjem. Et par hjemmesko

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave

Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave Så kan I regne med, at vi her har nogle klare holdninger, en tydelig pædagogik og klassiske traditioner. Så kan I mærke og se, at her er der voksne tilstede og en

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Mad- og måltidspolitik i Marthagården

Mad- og måltidspolitik i Marthagården Mad- og måltidspolitik i Marthagården På baggrund af sundhedsprofilen af de 0-25-årige i Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at der skal udarbejdes og implementeres mad- og måltidspolitikker

Læs mere

Åbningstider i Havblik

Åbningstider i Havblik Velkommen I Havblik Åbningstider i Havblik Mandag torsdag: 6.45-16.30 Fredag : 6.45 15.45 Der kan, hvis der er et arbejdsrelateret behov søges om udvidet åbningstid i tidsrummet fra kl. 06.00 6.45. Skema

Læs mere

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk

Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800. www.laerke-reden.dk Idrætsbørnehaven Lærkereden Parkvej 55 9700 Brønderslev Tlf.: 9945 4800 www.laerke-reden.dk Velkommen i Idrætsbørnehaven Lærkereden Vi vil med denne velkomstfolder byde jer og jeres barn velkommen i Idrætsbørnehaven

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er:

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: VELKOMMEN TIL BØRNEINSTITUTIONEN HAMPELAND Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: Nærvær Anerkendelse. Samarbejde Struktur. Kære og forældre. Velkommen

Læs mere

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder

Dagplejen i Odder. Dagplejen i Odder Dagplejen i Odder Den kommunale dagpleje er et tilbud om pasning i et privat hjem, hvor hverdagen er præget af ro og harmoni. Børnene har mulighed for at deltage i hjemlige aktiviteter, som kan være at

Læs mere

Madmod og Madglæde. i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg

Madmod og Madglæde. i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg Madmod og Madglæde i daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg Småfolk er elskelige og sårbare, opmærksomme og letpåvirkelige. De er indlæringsparate og har alle muligheder for sammen med de voksne at skabe

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN TREKLØVEREN ENGBLOMMEN, KLOKKEBLOMST & KLUB 5 Børnehaven er normeret til 70 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 3 stuer, Engblommen, Klokkeblomst

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Mariehønen 1 Velkommen til Børnehaven Mariehønen har op til 39 børn fordelt på to basisgrupper, lyseblå og mørkeblå, med primær voksentilknytning. Vores ressourcegruppe indgår primært i Mariehønen med

Læs mere

Tangsø Børnehus. Her er godt at være lege og lære

Tangsø Børnehus. Her er godt at være lege og lære Her er godt at være lege og lære Velkommen Velkommen til vores børnehave. Med denne pjece vil vi fortælle dig om vores hus. Det være sig lige fra hverdags struktur til nogle praktiske informationer. Håber

Læs mere

Kostpolitik for Trækronerne

Kostpolitik for Trækronerne Kostpolitik for Trækronerne Udarbejdet af Forældrebestyrelsen Revideret 2012 Kostpolitik for Trækronerne Mad er vigtig som brændstof, nydelse og som samlende element i hverdagen. Både derhjemme, i institutionen

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

Velkommen til Kirsebærhuset.

Velkommen til Kirsebærhuset. Velkommen til Kirsebærhuset. Et kommunalt integreret dagtilbud Idrætsvej 73-75 2650 Hvidovre Tlf.: 72 48 99 44 1 Velkommen. Kirsebærhuset består af fire stuer: På hver stue er der to pædagoger og en medhjælper/studerende

Læs mere

Velkommen i Visby Børnehus

Velkommen i Visby Børnehus En dag på legepladsen Velkommen i Vores bålhytte Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

Velkommen i Svalen. En daginstitution for de 0-6 årige. Et godt sted at være

Velkommen i Svalen. En daginstitution for de 0-6 årige. Et godt sted at være Velkommen i Svalen Et godt sted at være En daginstitution for de 0-6 årige Skolegade 2, Holbøl 6340 Kruså. Tlf. : 73 76 84 45 Mail:svalen@aabenraa.dk Hjemmeside: svalen-holbøl.dk eller svalen-holboel.dk

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen 1 Dagplejen er kommunens største daginstitution med 48 dagplejere, 3 deltidsansatte pædagoger, 1 leder og en administrativ medarbejder. Dagplejen arbejder ud fra et anerkendende børnesyn,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuerne ; Kernen, Mini-bølgerne og børnehavegruppen Bølgerne Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Skovsbovænget 7: Skyerne (de ældste børnehavebørn)

Læs mere

Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2011. Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: De 8 kostråd (fra www.altomkost.

Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2011. Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: De 8 kostråd (fra www.altomkost. Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2011 Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: Den mad, der serveres i kommunens institutioner, er sund, varieret og ernæringsrigtig Institutionerne

Læs mere

Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2008. Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: De 8 kostråd (fra www.altomkost.

Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2008. Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: De 8 kostråd (fra www.altomkost. Mad - og måltidspolitik for Børnehuset Hyrdehøj August 2008 Roskilde Kommunes mål for kostpolitikken er at: Den mad, der serveres i kommunens institutioner, er sund, varieret og ernæringsrigtig Institutionerne

Læs mere

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse.

Børnehusene har fælles institutionsleder, Karen Sterling, samt fælles bestyrelse. Fraugde Børnehus Jakobsstigen 1 5220 Odense Sø Tlf.: 63 75 34 25 Åbningstider: Mandag torsdag: 6.15-16.30 Fredag: 6.15-16.15 Kære forældre Velkommen til Fraugde Børnehus Vi håber at I her kan få svar på

Læs mere

Kostpolitik for Børnehuset Nansensgade

Kostpolitik for Børnehuset Nansensgade Kostpolitik for Børnehuset Nansensgade Børnehuset Nansensgade Nansensgade 46 1366 Kbh K 82562950 37511@buf.kk.dk Kosten er afgørende for børns vækst og trivsel, derfor er det vigtigt, at børn fra begyndelsen

Læs mere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere 16 Velkommen i 16 Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere Voldum Børnehave 2 15 Østervænget 1 8370 Hadsten Hej Vi vil gerne byde dig velkommen i Voldum Børnehave, vi glæder os meget til du starter her

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN PALETTEN KLATTERNE & TUBERNE Børnehaven er normeret til 40 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 2 stuer, Tuberne og Klatterne, med 20 børn på hver.

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Søløven.

Velkommen til Børnehaven Søløven. Velkommen til Børnehaven Søløven. Børnehaven Søløven er en kommunal børnehave og er en del af Sparkær LBO. Adresse: Børnehaven Søløven Sølystvej 33, Sparkær 8800 Viborg TLF. 87871595 E-mail: bh.soeloeven@viborg.dk

Læs mere

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Vi vil med denne velkomstfolder byde jer velkommen til Svalen og håber på et godt samarbejde med jer forældre. Folderen indeholder lidt om Svalens

Læs mere

Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI

Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI Kostpolitik for HellumHejHuset børnehave under Hellum FRI Formålet med at have en kostpolitik, er at bidrage til styrkelse af børns sundhed, både her og nu og på længere sigt. For HellumHejHuset er det

Læs mere

Kostpolitik. Dokumentnavn: Folder Dokument #: 2115084 Forfatter: DL9YJS

Kostpolitik. Dokumentnavn: Folder Dokument #: 2115084 Forfatter: DL9YJS 1 Kostpolitik 1 Forord: Tønder kommunes overordnede kostpolitik danner grundlag for børnehavens kostpolitik. 2 Målsætningen: Vi vil sikre sunde og glade børn i Tønder Kommune. Tønder Kommune forventer

Læs mere

Kostpolitik Børnehuset Petra

Kostpolitik Børnehuset Petra Kostpolitik Børnehuset Petra Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. 1 I samarbejde med bestyrelsen

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Vængebo

Velkommen til Børnehaven Vængebo Velkommen til Børnehaven Vængebo Rudersdalsvej 91 A 2840 Holte 46 11 35 10 Indholdsfortegnelse Hjertelig velkommen... 2 En ny start... 2 Normering... 2 Åbningstid... 3 Hent og Fix ordning... 3 Vængebo

Læs mere

Velkommen til Børnehaven Skovparken!

Velkommen til Børnehaven Skovparken! Velkommen til Børnehaven Skovparken! Med disse sider vil vi gerne give jer nogle praktiske oplysninger og give jer et indtryk af, hvordan det er at gå i vores børnehave. Der er specielt to forhold, der

Læs mere

Forældresamtaler. Troldemarkens solpolitik: Afslutning:

Forældresamtaler. Troldemarkens solpolitik: Afslutning: Forældresamtaler Vi tilbyder samtaler et halvt år efter at barnet er startet, og så naturligvis i november året før barnet skal i skole. Desuden er vi altid til rådighed for samtaler efter behov. Troldemarkens

Læs mere

Børnebyens kostpolitik

Børnebyens kostpolitik Børnebyens kostpolitik Kernehuset / Kastanjehuset PILDAMSVEJ 4 C HAVNBJERG 6430 NORDBORG Kostpolitik: Sund mad God madpakke Hyggelige måltider God oplevelse behov Redigeret oktober 2011 Forord Kostpolitikken

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere

Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven

Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven Del 1: Kostpolitik - sund og lødig kost i Magdalene Haven Hvorfor en kostpolitik? I Magdalene Haven mener vi, det er vigtigt, at børn spiser sundt og varieret hver dag! Derfor har vi udarbejdet denne kostpolitik.

Læs mere

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder:

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Din kontaktperson hedder. Vi har aftalt at du og dine forældre kommer på besøg dag den / klokken. Det vil være

Læs mere

VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63

VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63 VESTERMARIE BØRNEHUS VESTERMARIEVEJ 16 3700 RØNNE Tlf.56 92 43 63 Børnehuset er en integreret institution, med børnehave og en skolefritidsordning. Vi er en mindre landinstitution, omgivet af marker og

Læs mere

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer. Langhøj Dagtilbud Mariehønen Integreret vuggestue og børnehave Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.dk http://langhoej.struer.dk Velkommen i Langhøj Dagtilbud, Mariehønen. Når

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr

Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Velkommen til Børnehuset Niels Bohr Niels Bohrs Allé 10 ; Vuggestuen Kernen og Bølgerne Skovsbovænget 7 : Skyerne (de ældste) Åbningstid ; Mandag-torsdag: 6.30 16.45 Fredag ; 6.30-16.30 Tlf. nr.: 6375

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. - udvikle sig til et selvstændigt menneske

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK I TINSOLDATEN

SUNDHEDSPOLITIK I TINSOLDATEN SUNDHEDSPOLITIK I TINSOLDATEN Politikken er udarbejdet af personalet og bestyrelsen i fælleskab og ved opstart har hele forældregruppen været inddraget. Overordnet målsætning Vi ønsker i fællesskab med

Læs mere

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet:

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet: Smørhullet Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094 Velkommen til Smørhullet: Denne folder er tænkt som en introduktion til nye forældre og andre interesserede, dels for at give nogle vigtige oplysninger, men

Læs mere

Børneinstitutionen Lindehuset Mad og måltidspolitik

Børneinstitutionen Lindehuset Mad og måltidspolitik Vedtaget 22. juni 2012 1. Lindehusets visioner og mål for mad og måltidspolitikken Et ernæringsrigtigt og varieret måltid som skal være med til at danne en sund og varieret madkultur hos børnene Børnene

Læs mere

SanseSlottets Madpolitik

SanseSlottets Madpolitik SanseSlottets Madpolitik Revideret februar 2014 Indhold Hvem får mad?... 2 Formål... 2 Målsætning... 2 Morgenmad... 2 Formiddags og eftermiddagsmad... 2 Frokost... 3 Drikkelse... 3 Spise-café... 3 Måltids-miljø...

Læs mere

Priser Prisen fastsættes af skolens bestyrelse. Der gives søskenderabat svarende til de kommunale takster. Der kan desuden søges friplads.

Priser Prisen fastsættes af skolens bestyrelse. Der gives søskenderabat svarende til de kommunale takster. Der kan desuden søges friplads. VIRKSOMHEDSPLAN Fribørnehuset Øster Jølby, Præstbrovej 276, 7950 Erslev, 97741157 Overordnet Fribørnehuset Øster Jølby er et Grundtvig-koldsk børnehus for børn fra 24 uger til skolestart. Fribørnehuset

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

BØRNEHAVEN Lauge Koch

BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Børnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik i børnehaven

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2. Personalet 3. Dagsrytmen 4. Når I starter i børnehave 5. Traditioner 6. Temauger 8. Indholdsfortegnelse Velkommen til Limfjordsbørnehaven 2 Personalet 3 Dagsrytmen 4 Når I starter i børnehave 5 Traditioner 6 Temauger 8 Ture 8 Mad 9 Praktiske oplysninger 10 Sådan er børnehaven indrettet

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Mad- og måltidspolitik

Mad- og måltidspolitik Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Dalgården revideret 2016 Et væsentligt omdrejningspunkt i børnenes hverdag er måltiderne. At få mad i maven er et grundlæggende behov, og måltiderne giver samtidig

Læs mere

Høringsforslag Forvaltningens kommentar Forslag til ændring

Høringsforslag Forvaltningens kommentar Forslag til ændring Politik for mad, måltider og bevægelse i fritidsinstitutioner og klubber Forord Mad, måltider og bevægelse er vigtige elementer i børns hverdag. Mange børn tager hjemmefra om morgenen uden at have spist,

Læs mere

Kostpolitik. Tovværkets Børnegård

Kostpolitik. Tovværkets Børnegård Kostpolitik Tovværkets Børnegård Formålet med en kostpolitik Vi har på Tovværkets Børnegård valgt at udarbejde en kostpolitik for at tydeliggøre, hvilke pædagogiske overvejelser vi har gjort os i forhold

Læs mere

Kostpolitik Sfo Åen Sengeløse skole 2010

Kostpolitik Sfo Åen Sengeløse skole 2010 Kostpolitik Sfo Åen Sengeløse skole 2010 Formålet: At stille alle børn på Sfoèn lige At give børnene gode og sunde kostvaner og dermed på længere sigt større livskvalitet At børn, personale og forældre

Læs mere

Kostpolitik. Regnbuen, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole

Kostpolitik. Regnbuen, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole Kostpolitik, Valhalla og Fjelsted Harndrup Skole Kære forældre! Middelfart Kommune ønsker at sætte fokus på sund levevis herunder sunde fødevarer og gode kostvaner i alle kommunens dagtilbud, skoler og

Læs mere

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.

Børnehuset Humlebien. Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419. Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien. . Børnehuset Humlebien Byvej 248c 2650 Hvidovre. Tlf. 36788419 Email: bornehusethumlebien@hvidovre.dk Hjemmeside: www.humlebien.hvidovre VELKOMMEN TIL HUMLEBIEN Denne pjece er tænkt som en hjælp, når dit

Læs mere

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk.

Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20. Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk. Vuggestuen Fuglereden Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se fugleredens hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00 Velkommen i Bremdal dagtilbuds

Læs mere

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Kulturbørnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN ÅKANDEN 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KÆRE NYE FORÆLDRE 3 Der er pladsgaranti indtil skolestart 3 Åkandens værdigrundlag 3 Start i vuggestuen 4 2. GENNEMGANG AF DAGEN 5 De yngste børn

Læs mere

Velkommen i vuggestuen Manegen

Velkommen i vuggestuen Manegen Velkommen i vuggestuen Manegen Byvej 248 A+B - 2650 Hvidovre Tlf.: 72 20 66 40 E-mail: manegen@hvidovre.dk Hjemmeside: www.manegen.hvidovre.dk Velkommen i vuggestuen Manegen. Byvej 248 A+B 2650 Hvidovre

Læs mere

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk Informationsmateriale til nye forældre i Delfinhusets vuggestuegruppen Indholdsfortegnelse Delfinhuset.... 2 Dagsrytme i vuggestuen.... 3 Aktiviteter. 4 Forældresamarbejde.. 5 Status- og udviklingssamtalen....

Læs mere

Børnehuset Stribonitten Her har hjertet plads.

Børnehuset Stribonitten Her har hjertet plads. Børnehuset Stribonitten Her har hjertet plads. Nøgleord i Stribonitten. Omsorg, nærvær og tryghed Sjov, leg og fantasi... Social og personlig udvikling... Praktiske oplysninger. Lidt om tøj Hej Vi glæder

Læs mere

Personalet i Børnehuset:

Personalet i Børnehuset: Svalestuen 1 Pilehytten Hovedgaden 74 4520 Svinninge. Kontor: Tlf. 72368280 Mobiltelefon Tlf. 72365317 Lærkestuen: Tlf. 72368284 Svalestuen: Tlf. 72368285 Personalet i Børnehuset: Daglig pædagogisk leder:

Læs mere

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk

DII Delfinhuset Bredevej 2c, 8250 Egå Tlf. 8674 2799 / E-mail: hmjun@aarhus.dk Informationsmateriale til nye forældre i Delfinhusets børnehaven Indholdsfortegnelse Delfinhuset.... 2 Dagsrytme.... 3 Aktiviteter. 4 Forældresamarbejde.. 5 Status- og udviklingssamtalen.... 5 Modulordning

Læs mere

Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik

Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik Ødsted-Jerlev Børnehus Førskolepolitik Forord I Ødsted-Jerlev Børnehus sætter vi stor fokus på førskolearbejdet med de børn, som skal starte i skole det kommende skoleår. Formålet med førskolearbejdet

Læs mere

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828

Velkommen i. Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Velkommen i Menighedsvuggestuen Østergade 67, 7620 Lemvig. 9663 1828 Menighedsvuggestuen er en afdeling af den selvejende institution, Lemvig Menighedsbørnehave og vuggestue, Børnehaven, Skolevej 7 og

Læs mere

En god start kan for eksempel se således ud:

En god start kan for eksempel se således ud: En god start i Firkløverens Vuggestue. Det kan virke meget overvældende at starte i en institution. Der er mange nye børn og voksne - og støjniveauet er til tider højt. Derfor er det en god ide, at I bruger

Læs mere

Velkommen til Gadekæret

Velkommen til Gadekæret Velkommen til Gadekæret Velkommen til Gadekæret Gadekæret er tegnet af arkitektgruppen Regnbuen og institutionen åbnede i 1998 og var med i en konkurrence om fremtidens daginstitutioner. Gadekæret er

Læs mere

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/

Gæstehuset GÆSTEHUSE. DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstehuset GÆSTEHUSE DAGPLEJEN Aalborg kommune Stationsvej 5, 9280 Storvorde Tlf. 99823100 www.aksos.dk/dagplejen/ Gæstedagpleje - så står du aldrig uden pasning Når du har valgt en kommunal dagplejer,

Læs mere

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250

Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 Aldersintegreret institution STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 7616 2250 VELKOMMEN BØRN: I Valmuen modtager vi ca. 90 børn i alderen 0-6 år, fordelt i 2 huse. I det ene hus har vi 3 vuggestuegrupper.

Læs mere