JULI 2015 MIDDELFART KOMMUNE MILJØRAPPORT FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 "BOLIGFORMÅL VED SKRILLINGE STRAND"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JULI 2015 MIDDELFART KOMMUNE MILJØRAPPORT FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 "BOLIGFORMÅL VED SKRILLINGE STRAND""

Transkript

1 JULI 2015 MIDDELFART KOMMUNE MILJØRAPPORT FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 "BOLIGFORMÅL VED SKRILLINGE STRAND"

2

3 JULI 2015 MIDDELFART KOMMUNE FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 "BOLIGFORMÅL VED SKRILLINGE STRAND" UDARBEJDET AF COWI PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. - VERSION 1.0 UDGIVELSESDATO 16. juli 2015 UDARBEJDET LLKR KONTROLLERET LOJO GODKENDT LLKR

4

5 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND 5 INDHOLD 1 Indledning 7 2 Ikke teknisk resume Landskabelige værdier Kulturarv/Kystkulturmiljø 9 3 Baggrund Eksisterende forhold Planforslagets indhold og formål Forholdet til anden planlægning alternativet Afgrænsning af miljøvurdering (scoping) 13 4 Miljøvurdering Landskabelige værdier Kulturarv/Kystkulturmiljø 21 5 Referencer 25

6

7 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND 7 1 Indledning Denne miljørapport er udarbejdet i henhold til Lov om Miljøvurdering af planer og programmer. Loven har til formål at fremme en bæredygtig udvikling ved at sikre, at der foretages en miljøvurdering af de planer og programmer, hvis gennemførelse kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Miljøvurderingen omfatter Forslag til lokalplan 159 og kommuneplantillæg nr. 2 for "Boligformål ved Skrillinge Strand". Visse af de ændringer af det eksisterende plangrundlag, som de nye planforslag foreskriver, vurderes at kunne have væsentlig indvirkning på miljøet. Derfor er der udarbejdet en miljørapport. Middelfart Kommune har udført en gennemgang (screening) af ændringerne i plangrundlaget, der ligger som et særskilt dokument. Scopingen udgør den konkrete afgrænsning af miljørapportens indhold. Afgrænsningen af planændringer og miljøparametre for miljøvurderingen er dels sket i en intern scopingproces i kommunen og dels gennem høring af berørte myndigheder i henhold til 7, stk. 4. Miljørapporten er udarbejdet af COWI A/S i samarbejde med Middelfart Kommune.

8 8 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND 2 Ikke teknisk resume Miljøvurderingen omfatter Forslag til lokalplan 159 og kommuneplantillæg nr. 2 for boligformål ved Skrillinge Strand, og er gennemført efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Det følgende udgør en sammenfatning af miljørapportens vurderinger og er inddelt efter scopingens indholdselementer med udgangspunkt i miljøvurderingslovens brede miljøbegreb. I det følgende er gengivet et resumé af vurderingen af de miljøkonsekvenser, der er behandlet i miljørapporten herunder også eventuelle afbødende foranstaltninger og overvågningstiltag samt vurdering af 0-alternativet. 2.1 Landskabelige værdier Planområdet ligger i kystzonen og i et område, der er udpeget som "værdifuldt landskab". Dette stiller særlige krav og begrundelser for indpasning af nye anlæg og aktiviteter, herunder særlige hensyn omkring arkitektur og samspil med landskabet. Afgrænsningen af boligområdet ved Hestehaven/Skrillinge Strand er sket i overensstemmelse med de faktiske forhold og de naturlige brugsmæssige og visuelle grænser i området i dag, f.eks haver og levende hegn. Desuden respekterer afgrænsningen gældende bygge- og beskyttelseslinjer samt hensynet om så vidt muligt at indpasse ny bebyggelse bag eksisterende. I planforslagene videreføres de overordnede principper for indpasning og udformning af boligbebyggelsen, beplantning mv., så nye boligudstykninger ikke afviger fra det eksisterende. Planforslagene indeholder endvidere nye bestemmelser omkring farve- og materialevalg mv., som skal medvirke til at sikre en god visuel helhed. For at belyse den visuelle påvirkning af kystlandskabet er der endvidere udarbejdet en række volumenstudier. På grundlag af de fastlagte bestemmelser om placering og udformning af nybyggeri, beplantning mv. samt volumenstudierne vurderes det, at planforslagene ikke vil udgøre en væsentlig påvirkning af områdets status som værdifuldt landskab.

9 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND Kulturarv/Kystkulturmiljø Planområdet ligger delvist inden for det afgrænsede særligt værdifulde kystkulturmiljø "Skrillinge Strand Fiskerleje", som fremgår af Kommuneplan De værdifulde kulturmiljøer skal bevares og beskyttes, og det skal ved evt. bygge- og anlægsaktiviteter i områderne sikres og godtgøres, at de beskyttelses- og bevaringsmæssige interesser ikke tilsidesættes. Med planforslagene inddrages den østligste del af kystkulturmiljøet, der i dag henligger som åben mark/landbrugsareal. Det konkrete areal bærer ikke direkte synlige eller funktionelle præg, der refererer til funktionen som fiskerleje, men fremstår som en integreret del af det åbne flade landskab mellem byen og kysten. På arealet er der plads til to nye boligudstykninger, der vil ligge i naturlig tilknytning til nabobebyggelserne. Den nye bebyggelse vurderes ikke at medføre visuel påvirkning ved ankomst til fiskerlejet ad Skrillinge Strand og arealreduktionen vurderes ikke at have konsekvenser for helhedsopfattelsen af kulturmiljøet. Dermed vil realisering af planforslagene ikke have væsentlig betydning for bevaringen af Skrillinge Strand Fiskerleje som særligt bevaringsværdigt kystkulturmiljø.

10 10 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND 3 Baggrund Miljøvurderingen tager afsæt i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (Miljøvurderingsloven LBK nr. 939 af 03/07/2013 med senere ændringer), som fastsætter kravene til miljøvurderingens proces og indhold. Rapportens indhold er baseret på lovens anvisninger, og opfylder de krav om miljøvurdering som stilles til gennemførelse af lokalplanen. 3.1 Eksisterende forhold Planområdet omfatter 18 ejendomme ved Hestehaven og østlige del af Skrillinge Strand. Området udgør et areal på ca. 4,3 ha. og ligger i landzone. I dag anvendes størstedelen af området til boliger og del af området dyrkes landbrugsmæssigt. I foråret 2014 blev højspændingsledningerne, som gik gennem området, nedtaget og kabellagt syd for området. Dette har muliggjort nyt byggeri i området. Området ligger naturskønt med en udsigt over farvandet ved Fænøsund og Teglgårds Bugt. Området grænser op til Golfklubben Lillebælt mod både nord og syd, mens Øgade-kvarteret ligger øst for Østre Houvej. Terrænet falder mod vest, hvor højdeforskellen fra øst mod vest er ca. 7 meter. Den eksisterende bebyggelse med større énfamilieshuse er primært opført i slutningen af 60-erne og i 70-erne, jf. Figur Planforslagets indhold og formål I forbindelse med den endelige vedtagelse af kommuneplan i december 2013 vedtog Middelfart Byråd, at området ved Skrillinge Strand kunne lokalplanlægges til boligformål og skulle inkludere områdets nuværende boliger. De nuværende boliger, som overvejende er opført i ét plan, er opført på baggrund af en ældre deklaration fra 1964 som vurderes at være utidssvarende og som vil blive aflyst i forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplanen. Middelfart Kommune gennemførte i perioden fra 18. december 2014 til 15. januar 2015 en fordebat i forbindelse med igangsætningen af planprocessen. I debatperioden indkom der 15 bemærkninger. Lokalplan og kommuneplantillæg muliggør, at to mindre arealer inden for den naturlige afgrænsning af området - fremadrettet kan anvendes til byudvikling (boligformål) og sikrer samtidig nutidige og ensartede be-

11 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND 11 stemmelser for anvendelse og bebyggelse i området som helhed. En del af det areal, der nu inddrages i planlægningen (del af matr. nr. 14d se Figur 2) udgør en del af et i kommuneplanen udpeget kystkulturmiljø med særlig bevaringsværdi. Arealudpegningen reduceres dermed som følge af planforslagene. Golfbane Eksisterende boligbebyggelse Figur 1: Planområdets afgrænsning og eksisterende forhold. Golfbane Overordnet betragtet vurderes området som værende særdeles velegnet til boliger, da udsigt og nærhed til vandet, grønne omgivelser og masser af rekreative muligheder er væsentlige karaktertræk i området. I forhold til deklarationens bestemmelser fastlægger lokalplan og kommuneplantillæg følgende justeringer/tilpasninger i regulering af planområdet: Maks. bebyggelsesprocent på 30 og maks. bygningshøjde på 6 meter Placering af bebyggelse ift. byggelinjer og eksisterende bebyggelse Mere detaljerede bestemmelser omkring materialer og farver, bygningsdetaljer og skiltning Udstykningsmulighed, herunder mindste grundstørrelse og antal grunde i området. Bestemmelser omkring vejudlæg og parkering Etablering af anlæg for solenergi og jordvarme samt øvrige tekniske anlæg Nye bestemmelse omkring terrænregulering og beplantning samt regnvandsbassin.

12 12 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND At der ved indpasning af ny boligbebyggelse skal redegøres for den visuelle påvirkning af kystlandskabet, bl.a. ved brug af visualiseringer. 3.3 Forholdet til anden planlægning Forholdet til anden planlægningen er beskrevet nærmere i forslag til Lokalplan nr. 159, herunder de statslige vand- og naturplaner, Kommuneplan 2013 for Middelfart Kommune samt eventuelle gældende lokalplaner og byplanvedtægter alternativet Der vurderes ingen hovedalternativer til planområdets udbygning. 0-alternativet karakteriseres ved den forventede udvikling, hvis området udbygges og sikres i henhold til det nuværende plangrundlag i form af deklaration om benyttelse, bebyggelse mv. af 20. oktober Det vil sige med krav om, at beboelsesbygninger skal opføres i ét plan med maks. 30 graders taghældning samt ikke-generende erhvervsvirksomhed. Endvidere var der overordnede krav til bebyggelsens udformning, omfang og placering af beplantning og hegning samt terrænregulering på maks. 0,3 m over eksisterende terræn. Deklarationen er kun gældende for matriklerne i lokalplanens delområde C plus matr. nr. 14c, jf. Figur 2. Dermed giver den ikke mulighed for bebyggelse på del af matr. 14d og 13f, som er inddraget i de nye planer. Figur 2: Matrikeloplysninger i planområdet.

13 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND Afgrænsning af miljøvurdering (scoping) I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK. Nr. 939 af med senere ændringer) skal der udarbejdes en miljøvurdering, når der tilvejebringes planer inden for fysisk planlægning, hvis planerne fastlægger rammer for anlægstilladelser for projekter omfattet af lovens bilag 3 eller 4, eller hvis planerne påvirker internationale naturbeskyttelsesområder væsentligt. Endelig er planer eller programmer, der må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet i øvrigt, ligeledes omfattet af kravet om miljøvurdering. Planerne i denne miljøvurdering vurderes at være omfattet af lovens 3 stk. 3: Andre planer og programmer, som i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, når myndigheden vurderer, at planen eller programmet kan få væsentlig indvirkning på miljøet. For at undersøge væsentligheden af planernes indvirkning på miljøet har Middelfart Kommune i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer udarbejdet en screening (en forundersøgelse). Screeningen foreligger som et særskilt dokument. Middelfart Kommune vurderer på baggrund af screeningen, at lokalplanforslaget kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Der er efterfølgende gennemført en scoping (emnemæssig afgrænsning), der fastlægger følgende emner, som miljøvurderingen skal omfatte: Landskabelige værdier Kulturarv/kystkulturmiljø Der gennemføres således ikke vurdering af planforslagets nye/ændrede bebyggelsesregulerende bestemmelser, da disse ikke vurderes at være væsentlige Høring af berørte myndigheder Med henblik på den endelige fastlæggelse af miljørapportens indhold og detaljeringsniveau har resultatet af scopingen været sendt til høring hos relevante myndigheder og organisationer, der kan være berørt af planforslagene, og som derved har mulighed for at foreslå emner eller bidrage med oplysninger, der kan indgå i miljøvurderingen. Høring af berørte myndigheder er foretaget i perioden xx. xxxx til xx. xxxxx Metode Miljøvurderingen er udført efter principperne beskrevet i vejledningen om miljøvurdering af planer og programmer (nr. 94 af 18. juni 2006). Som grundlag for miljøvurderingen er anvendt aktuel viden, dvs. med udgangspunkt i eksisterende lovgivning, planer, rapporter, målinger og -analyser mv. Jævnfør endvidere referencelisten bagest.

14 14 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND 4 Miljøvurdering I det følgende gennemgås planforslagets miljøpåvirkning for de 2 emner: Landskabelige værdier og Kulturarv/Kystkulturmiljø. For hvert emne sammenlignes de kommende miljøpåvirkninger med miljøforholdene i 0-alternativet, hvor 0-alternativet er en videreførelse af den nuværende tilstand i henhold til den gældende planlægning (Deklaration om benyttelse, bebyggelse mv. af ). 4.1 Landskabelige værdier Planområdet ligger inden for kystnærhedszonen, som er omfattet af planlovens bestemmelser om planlægning i kystområderne, herunder en vurdering af alle lokalplaner i kystnærhedszonen. For ny bebyggelse og nye anlæg i kystnærhedszonen skal der redegøres for den visuelle påvirkning af kystlandskabet. Kystnærhedszonen skal som udgangspunkt friholdes for bebyggelse og anlæg, som ikke er afhængige af en placering tæt på kysten og i kystnærhedszonen stilles særlige krav til planlægningen. Inden for kystnærhedszonen kan der således, i henhold til planlovens 5 b, nr. 1, kun inddrages nye arealer i byzone eller planlægges i landzone, hvis der er en særlig planlægningsmæssig eller funktionel begrundelse for kystnær placering. En nærmere redegørelse for dette fremgår af forslag til Lokalplan nr Planområdet ligger endvidere i et særligt værdifuldt landskabsområde se figur 3 - der er udpeget i kommuneplanen samt grænsende op til strandbeskyttet areal Miljøstatus og eksisterende miljøproblemer Planområdet indgår i det grønne landskabsbånd, der knytter sig til en stor del af kystlandskabet ved Lillebælt. Lokalt er landskabet ved Skrillinge Strand kendetegnet ved at være åbent og fladt med et let skrånende terræn i retning mod vandet. Nærområdet rummer kun ganske få beskyttede naturtyper ( 3) i form af mindre søer/vandhuller og et mindre moseområde umiddelbart nord for fiskerlejet.

15 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND 15 Overordnet set er det lokale landskab stærkt påvirket af forskellige former for menneskelig aktivitet, herunder boligbebyggelsen på strandparcellerne, golfklubbens bane og klubhus samt det store boligområde Øgade-kvarteret mod øst. Længere mod nord ligger Marinaen og lystbådehavnen, mens kysten mod syd ved Sølyst mere fremtræder som åbne marker med strimler af overdrev langs strandkanten, og hvor påvirkningen af bebyggelser og anlæg synes at være mere ekstensiv. Figur 3: Værdifulde landskaber i og omkring planområdet (markeret med rødt) Miljømål Kommuneplan 2013 indeholder følgende retningslinje for værdifulde landskaber: "De værdifulde landskaber skal som hovedregel friholdes for byggeri og anlæg. Hvor byggeri tillades, må det ikke forringe de visuelle, kulturhistoriske, geologiske eller oplevelsesmæssige værdier. Hvor byggeri og anlæg tillades, skal byggeriet besidde en høj arkitektonisk kvalitet og samspillet med landskabet prioriteres højt. For værdifulde landskaber skal der ved etablering af større byggeri og større anlæg uden for de udpegede områder tages hensyn til, at dette ikke forringer de visuelle og oplevelsesmæssige værdier i de udpegede områder". Af kommuneplanens redegørelse fremgår det, at hvor anlæg og byggeri nødvendigvis skal tillades, er det vigtigt, at der i hvert enkelt tilfælde tilvejebringes den bedst mulige løsning, i såvel arkitektonisk henseende som med hensyn til samspil med landskabet. Landskabsanalyser og visualiseringer skal i tvivlstilfælde sikre, at der ved opførelse af større bygninger og større tekniske anlæg i det åbne land tages de nødvendige landskabelige og arkitektoniske hensyn.

16 16 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND alternativet Hvis planforslagene ikke vedtages, vil boligområdet ved Hestehaven og Skrillinge Strand herunder også den del af matrikel 14c, der ikke er omfattet af strandbeskyttelse fortsat kunne bebygges og beplantes iht. gældende deklaration af Dog vil det ikke være muligt at etablere ny eller yderligere bebyggelse på matr. nr. 13f og del af matr. 14d (Kystkulturmiljø) Konsekvensvurdering Planforslagene viderefører i hovedtræk de overordnede principper for anvendelse samt bygge- og beplantningsmulighederne i den ældre deklaration fra Således kan bebyggelse opføres i højst 1 etage og med en maks. højde på 6 m. Farve- og materialevalg er af æstetiske hensyn afstemt ift. eksisterende bebyggelse og omgivelser. Hegning må kun være i form af levende hegn og ikke højere end 1,80 m. Overordnet betragtet er de reviderede byggemuligheder fastlagt med henblik på at begrænse byggeriets visuelle påvirkning mest mulig og på bedste vis tilpasse dette ift. de eksisterende boliger. Det planlagte byggeri vil dermed i højde, omfang og udseende ikke vil afvige fra eksisterende bebyggelse i området og vil ikke overstige en bygningshøjde på 8,5 m. Bebyggelsen vurderes dermed ikke at ville påvirke den visuelle oplevelse inden for kystnærhedszonen. Afgrænsningen af området er endvidere fastlagt, så det i videst muligt omfang fremstår som en naturlig afrunding af det eksisterende boligområde ved Hestehaven/ Skrillinge Strand, jf. Figur 1. Planerne muliggør udstykning af maksimalt 17 nye grunde og kan dermed betragtes som en beskeden forøgelse af boligrummeligheden i Middelfart se figur 4. I forbindelse med fastlæggelse af områdegrænsen har placeringen af eksisterende beplantning/ levende hegn indgået som vægtige argumenter. Andre forhold er den gældende strandbeskyttelseslinje på matr. 14c og 14d, som sikrer en fortsat naturlig grænse mellem bymæssig bebyggelse og det åbne kystlandskab. Endelig er der fastsat byggelinjer både mod vest og syd, som dels regulerer nybyggeri ift. de kabellagte højspændingsledninger samt for at sikre, at nybyggeri på matr. nr. 13f placeres bag eksisterende bebyggelse set ift. kysten. Den nye bebyggelse vil således blive placeret inden for de "rammer", der visuelt tegner områdets grænser i dag samt i naturlig sammenhæng med den eksisterende bebyggelse groft betragtet som en slags "hul-udfyldning". I forbindelse med planlægningen af området er der udarbejdet volumenstudier af den påtænkte bebyggelse set fra 3 standpunkter tæt ved kysten, jf. figur 4. Volumenstudierne er udarbejdet med henblik på at afdække den landskabelige og visuelle påvirkning ved planforslagenes realisering samt om nødvendigt - eventuelle muligheder for afbødende foranstaltninger. Nu-situationen og volumenstudierne for de 3 standpunkter fremgår af figur 5-10.

17 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND 17 Figur 4: Oversigt over fotostandpunkter for de udførte visualiseringer. Volumenstudierne underbygger, at boligområdet visuelt vil fremtræde som en naturlig del af det eksisterende boligområde både ift. placering og omfang. Det vurderes derfor, at realiseringen af planforslagene ikke vil have nogen nævneværdig indflydelse på oplevelsen af kystlandskabet og offentlighedens adgang hertil. Dermed forventes ingen væsentlig påvirkning af områdets status som værdifult landskab.

18 18 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND Figur 5: Fotostandpunkt 1 nuværende situation. Figur 6: Fotostandpunkt 1 volumenstudie af muligt byggeri.

19 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND 19 Figur 7: Fotostandpunkt 2 nuværende situation. Figur 8: Fotostandpunkt 2 volumenstudie af muligt byggeri.

20 20 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND Figur 9: Fotostandpunkt 3 nuværende situation. Figur 10: Fotostandpunkt 3 volumenstudie af muligt byggeri.

21 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND Afbødende foranstaltninger Der foreslås ikke afbødende foranstaltninger Overvågningstiltag Der vurderes ikke at være behov for overvågningstiltag. 4.2 Kulturarv/Kystkulturmiljø Et kulturmiljø er et geografisk område, der viser væsentlige træk af udviklingen i samfundet samt menneskelige aktiviteter f.eks. i forbindelse med byggeri. Den fælles kulturhistorie afspejler både udviklingen i by og land, og bidrager således til lokalområders identitet og udvikling. Kulturmiljøbegrebet er således et redskab, der har til formål at lade de enkelte delelementer udvikle sig, samtidig med at helheden bevares. Det vil sige at man tager hensyn til elementer med betydning inden for definitionen. Det kunne f.eks. være, at der skal tages særlige hensyn til stationsbygningen i en stationsby, da bygningen står som et bærende historisk element i landskabet. Det kan også være, at der er tale om særlige karakterer på anden vis f.eks. kan en bygning være knyttet til en tidsepoke eller en funktion der er indikator for et erhverv. Således kan kulturmiljøer være vandmøller, landsbyer, herregårde osv. Kystkulturmiljøer adskiller sig fra andre kulturmiljøer, da de har haft stor indflydelse på vores symboler og værdier. Det store kystareal omkring Fyn har sat sit præg på den måde havet og ressourcerne er blevet udnyttet på. Fiskeri og skibsfarten har sat fysiske spor i form af fiskerpladser og havnemiljøer. De senere år har dog taget hårdt på erhvervet, og det medfører at mange af aktiviteterne i forbindelse med kystkulturmiljøet er ophørt. Således oplever man, at anlæg forlades mens andre forsvinder helt ud af billedet. Den rigtige planlægning skal sikre, at miljøerne bevares i landskabet. I forbindelse med en undersøgelse udført af Fyns Amt og de fynske kulturhistoriske museer i 2001 blev kystkulturmiljøerne på Fyn vurderet og registreret. I Middelfart Kommune blev der registreret 33 kystkulturmiljøer, hvoraf 4 blev vurderet som særligt bevaringsværdige herunder Skrillinge Strand Fiskerleje. Afgrænsningen af kystkulturmiljøet ses på Figur 11.

22 22 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND Figur 11: Kommuneplan 2013's afgrænsning af kystkulturmiljøet ved Skrillinge Strand Miljøstatus og eksisterende miljøproblemer Fiskerlejet ved Skrillinge Strand, der er et typisk lille strandfiskeri hvor man anvendte bundgarn, formodes at være opstået i 1880'erne. Området blomstrede dog først for alvor op i begyndelsen af 1900-tallet, hvor de primære bebyggelser og anlæg til fiskerne og fiskerierhvervet blev opført i området. Kun én af de tilbageværende bygninger er udpeget som bevaringsværdig med bevaringsværdi 3, jf. Figur 12. Denne anvendes som privat beboelse. Sidenhen blev opført et større og mere moderne bådeskur længere mod øst. Visuelt er fiskerlejet fortsat synligt i området, selvom hovedparten af bebyggelsen ikke anvendes til fiskeriformål, men er ombygget til tidssvarende privatboliger. På arealerne tættest på vandet er der fortsat bådebro, slæbested, stejleplads og forskellige oplagsfaciliteter/overdækninger til garn, fiskekasser mv. Længere mod øst ligger det nyere bådeskur med tilhørende oplagsarealer bl.a. til bådoplag og parkering. Den restende del af arealudpegningen ind mod Østre Hougvej og lokalplanområdet henligger som landbrugsjord. Enkelte skel er markeret med levende hegn bl.a. omkring det nye bådskur men ellers fremtræder området ret åbent. Selvom sporende i de danske kystkulturmiljøer generelt er under pres synes Skrillinge Strand Fiskerleje at rumme vigtige synlige dele af det karakteristiske kystfiskeri.

23 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND 23 Nyere bådskur & bådoplag Slæbested, bådebro, stejleplads mv. Lillebælt Bevaringsværdig bygning: værdi 3. Figur 12: Oversigt over eksisterende bygninger og anlæg ved Skrillinge Strand Fiskerleje Miljømål Det er kommunens ansvar, at de værdifulde kulturmiljøer bevares og beskyttes, og således er det kommunens opgave at udpege de konkrete kulturmiljøer. Det er dog Kulturarvsstyrelsen, der sammen med Miljøministeriet udstikker de overordnede retningslinjer. Retningslinjen for bevaring af de kulturhistoriske værdier står beskrevet således i Middelfarts Kommuneplan: Inden for de udpegede kulturmiljøer må der kun planlægges for og udføres aktiviteter inden for byggeri, anlæg, råstofudgravning mv. hvis der tages hensyn til, de kulturhistoriske bevaringsværdier og det kan godtgøres, at de beskyttelses- og bevaringsmæssige interesser ikke tilsidesættes. Der redegøres endvidere for, at anlæg eller aktiviteter på søterritoriet skal ske under hensyntagen til forhistoriske lokaliteter i kystvande, herunder samspillet mellem land og hav. Nyanlæg og aktiviteter som berører havnemiljøer, fiskerlejer, ladepladser, bopladser, vrag mv., skal ske under hensyntagen til havnens funktioner og til de forhistoriske lokaliteter alternativet Hvis planforslagene ikke vedtages, vil boligområdet ved Hestehaven og Skrillinge Strand herunder også den del af matrikel 14c, der ikke er omfattet af strandbeskyttelse fortsat kunne udbygges iht. gældende deklaration af Afgrænsningen af det bevaringsværdige kystkulturmiljø vil kunne bevares intakt, men en eventuel udstykning og bebyggelse af del af matrikel 14c vil betyde, at "bygrænsen" rykker tættere på kulturmiljøet. Dog vil der fortsat være en tydelige friholdt overgang mellem det bebyggelse område og det åbne landskab med fiskerlejet, som er sikret med strandbeskyttelsen.

24 24 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR.2 SKRILLINGE STRAND Konsekvensvurdering Med planforslagene åbnes mulighed for, at matr. nr. 13f og del af matr. nr. 14d kan udstykkes til åben-lav boligbebyggelse. Afgrænsningen af det nye lokalplanområde er sket i tråd med strandbeskyttelseslinjen samt de naturligt oplevede visuelle grænser - herunder de eksisterende levende hegn på matrikel 13f, som markerer overgangen til det mere åbne kystlandskab. Den nye afgrænsningen fremtræder dermed som en naturlig udvidelse af det eksisterende boligområde, men under hensyntagen til de omgivende landskabs- og bevaringsværdier. Figur 13: Den østligste del af kystkulturmiljøet Skrillinge Strand Fiskerleje ses til højre for vejen. Planforslagene betyder, at et mindre areal i den østligste del af det udpegede kystkulturmiljø inddrages og planlægges til boligformål. Det konkrete areal henligger i dag som almindelig landbrugsjord og umiddelbart uden synlige eller aktivitetsmæssige referencer til funktionen som fiskerleje for kystfiskeri. Nærmeste anlæg er det nyere bådskur, som ligger afskærmet af beplantning bagest i billedet, jf. Figur 13. Planlagt ny bebyggelse vurderes ikke at medføre visuel påvirkning ved ankomst til fiskerlejet ad Skrillinge Strand. Reduktionen af arealudpegningen vurderes derfor at være uden betydning for helhedsopfattelsen af kulturmiljøet, som har sin primære tyngde på arealerne ned mod vandet. På den baggrund vurderes det, at realiseringen af planforslagene ikke vil have væsentlig hverken visuel eller funktionel betydning for bevaringen af Skrillinge Strand Fiskerleje som særligt bevaringsværdigt kystkulturmiljø Afbødende foranstaltninger Der foreslås ikke afbødende foranstaltninger Overvågningstiltag Der vurderes ikke at være behov for særlige overvågningstiltag.

25 MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LOKALPLAN 159 OG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 SKRILLINGE STRAND 25 5 Referencer Naturstyrelsen: Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen Miljøministeriet Kommuneplan 2013 for Middelfart Kommune Forslag til Lokalplan nr. 159 og tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013 "Boligformål ved Skrillinge Strand", Middelfart Kommune - juni 2015 Deklaration vedr. benyttelse, bebyggelse mv. af 20. oktober Miljøscreening af Lokalplanforslag nr. 159 og tillæg til kommuneplan nr. 2, Middelfart Kommune 16. juni Miljøportalen (

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Offentlig høring af planforslag for udvidelse af rekreativt område ved Espagervej og partshøring af udkast til VVM-screening.

Offentlig høring af planforslag for udvidelse af rekreativt område ved Espagervej og partshøring af udkast til VVM-screening. Haderslev Kommune Plan Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 15 abog@haderslev.dk 29. februar 2016 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie Offentlig høring af planforslag for

Læs mere

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn LOKALPLAN NR. 082 For et område ved Snogebæk Havn Februar 2016 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. januar 2015 og sendes i offentlig høring i

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

LOKALPLAN. Sønderborg Kommune. Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage

LOKALPLAN. Sønderborg Kommune. Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage LOKALPLAN Sønderborg Kommune Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage Plan og Teknik Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf 74126430 Fax 74126432 E-mail raadhus@sonderborg.dk I n d h o l d I NDHOLD BESKRIVELSE

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Lemvig Kommuneplan 2013-25. Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees

Tillæg nr. 7 til Lemvig Kommuneplan 2013-25. Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees Område til teknisk anlæg i form af solcelleanlæg ved Nees FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for at etablere et område til teknisk formål i form af solcelleanlæg

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 10.013 for nedlagt sygehus i Nibe K O M M U N E P L A N Den 23. februar 2015 er kommuneplantillæg 10.013

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4-013 for området ved Vejgård Vandværk Byrådet godkendte den 14. juni 2010 kommuneplantillæg

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit 27-08-2014 Malene Stentoft Sørensen Direkte: 7257 7365 Mail: mss@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.02.05-G00-2-13 Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit Forslag

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde. Rammeområde 1.V.2 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 6 for et vindmølleområde syd for Torrild Rammeområde 1.V.2 Marts 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 MARTS 2014 TREKANTOMRÅDET DANMARK MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg

Læs mere

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1

Vindmøller ved Lindum Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Lindum DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V1 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade Aalborg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. planen med eventuelle ændringer. Ved større ændringer skal planforslaget ud i offentlig høring

Indholdsfortegnelse. planen med eventuelle ændringer. Ved større ændringer skal planforslaget ud i offentlig høring [Skriv tekst] Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et juridisk bindende dokument, der regulerer den fremtidige anvendelse og udformning af det område planen omfatter. Ifølge Planloven

Læs mere

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.

FORSLAG. Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011. Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4. FORSLAG Vindmøller ved Bajlum/Vium APRIL 2011 Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V5 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune som energikommune

Læs mere

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal  ~ ' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse HVIDEBÆK KOMMUNE o o o og, Q ~,,, /, V' km ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' \" Ugertøse " Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse Indholdsfortegnelse Redegørelse Planens forhold til anden planlægning:

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Notat. Centerområde i Lumsås redegørelse for kystnær relokalisering. Beskrivelse af byen og området

Notat. Centerområde i Lumsås redegørelse for kystnær relokalisering. Beskrivelse af byen og området Notat Centerområde i Lumsås redegørelse for kystnær relokalisering 28. maj 2013 Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af I Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred udlægges der et nyt centerområde 2C2 i Lumsås

Læs mere

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde

Lokalplan 215.1. Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn. Lokalplanområde Lokalplan 215.1 Lokalplan for ældreboliger i Rødbyhavn Havnegade K H Kofoedsvej Færgevej Lokalplanområde Skolegade Jernbanegade Nordre Kaj 19. december 2005 Indholdsfortegnelse Lokalplanens formål...2

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.025 for Blåkildevej, Smedegård, Øst Aalborg Byrådet godkendte den 16. juni 2014

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nyt stuehus, samt lade på ejendommen matr.nr. 94 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Fiskbækvej 14, 6300 Gråsten

Læs mere

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Søndervig Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 1. april 2014 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2009-2021 N.B.10 N.R.1 N.R.1. Kort over nye rammer - kommuneplantillæg nr.

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2009-2021 N.B.10 N.R.1 N.R.1. Kort over nye rammer - kommuneplantillæg nr. Kommuneplantillæg Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2009-2021 N.O.3 N.L.1 T.L.1 N.R.1 N.B.10 N.B.2 N.R.1 N.B.1 Kommuneplanrammer Signaturer: N.B.1 Kommuneplan ramme Område der overgår til N.R.1 Kort over nye

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3

Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 9 for et vindmølleområde ved Tendrup Vestermark Rammeområde 8.V.3 September 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Tillæg nr. 12 til Tranekær Kommuneplan 2000 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 12 for campingplads og fritidsområde ved Løgismose Strand

Kommuneplantillæg nr. 12 for campingplads og fritidsområde ved Løgismose Strand Kommuneplantillæg nr. 12 for campingplads og fritidsområde ved Løgismose Strand Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere

Læs mere

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Offentlig fremlagt. fra den 11.01.2016. til den 07.03.2016. forslag. Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Offentlig fremlagt fra den 11.01.2016 til den 07.03.2016 forslag Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Mål. Rækkefølge for udbygning i Brændkjær - Dalby - Tved

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Mål. Rækkefølge for udbygning i Brændkjær - Dalby - Tved Boligudbygning Mål Målet er at skabe bysamfund, hvor bæredygtighed og hensynet til områdets landskabelige værdier og kulturmiljøer er styrende for udviklingen. Områdets nye boligområder Ved Lindgård og

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vesthimmerland Kommunes lokalplan nr. 122 og kommuneplantillæg nr. 57 for udvidelse af Hvalpsund Campingplads NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. april 2008 J.nr.: NKN-261-00031 ssc/tutbi Afgørelse i sagen

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248

EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 03.09.2003 EBELTOFT KOMMUNE Lokalplan nr. 248 Bøgebjerg - et område til boligbebyggelse i Ebeltoft 1 Hvad er en lokalplan? En lokalplan har hjemmel i Lov om Planlægning. Loven skal sikre, at en sammenfattende

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 Næsbjerg Rousthøje Årre Roust 28 FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag.

Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag. Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag. Redegørelse, Bebyggelse, side 12: Af forslaget fremgår det at: Størrelsen på de arealer, som kan bebygges og bebyggelsernes omfang, er fastlagt for

Læs mere

Lokalplan nr. 107 SUNDSØRE KOMMUNE. - Thise Mejeri. Oktober 2005

Lokalplan nr. 107 SUNDSØRE KOMMUNE. - Thise Mejeri. Oktober 2005 Lokalplan nr. 107 - Thise Mejeri Oktober 2005 SUNDSØRE KOMMUNE Lokalplan nr. 107 - Thise Mejeri Indhold Lokalplanens baggrund...side 3 Lokalplanområdet...side 4 Lokalplanens indhold...side 4 Lokalplanens

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 4.23 for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE....3 Eksisterende forhold....3 Lokalplanens formål....3 Lokalplanens

Læs mere

Solcelleanlægget fjernes, når anlægget ikke længere benyttes til produktion af strøm

Solcelleanlægget fjernes, når anlægget ikke længere benyttes til produktion af strøm Kirsten Lorenzen Snogbækskov 4 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere solcelleanlæg på tag på ejendommen matr.nr. 59 Snogbæk, Sottrup, der ligger på Snogbækskov 6, 6400 Sønderborg Sønderborg

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,-

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,- VORDINGBORG KOMMUNE BOR N CHS VEJ E T OLE G O N R Æ E V V E S U N D V E J N Y V E J T JØ R N E J LOKALPLAN NR. B - 15.2 Plejecenter Solvang, Ore Vordingborg april 2002 Pris kr. 20,- Om kommune- og lokalplaner

Læs mere

07.03.S02 07.03.S01. TILLÆG 23 Bed and breakfast, café og butik i Henneby. ENKELTOMRÅDE 07.03.S01 og 07.03.S02

07.03.S02 07.03.S01. TILLÆG 23 Bed and breakfast, café og butik i Henneby. ENKELTOMRÅDE 07.03.S01 og 07.03.S02 07.03.S02 07.03.S01 TILLÆG 23 Bed and breakfast, café og butik i Henneby ENKELTOMRÅDE 07.03.S01 og 07.03.S02 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JANUAR 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette

Læs mere

Lokalplan nr. 206. Træningsanlæg ved Horsens Golklub

Lokalplan nr. 206. Træningsanlæg ved Horsens Golklub Lokalplan nr. 206 Træningsanlæg ved Horsens Golklub TEKNISK FORVALTNING AUGUST 2004 2 Lokalplan 206 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Side 4 Lokalplanens formål Side

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed.

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed. Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Kit La Cour Bentzon og Jens Ole Andersen Tværgade 4 5500 Middelfart klc@estate.dk Jens.andersen@fredericia.dk

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj. 6430 Nordborg

Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj. 6430 Nordborg Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en carport og et redskabsrum på ejendommen matr.nr. 130 Mjels, Oksbøl, der ligger på Færgevej 61 6430 Nordborg Sønderborg Kommune

Læs mere

Lokalplan 246. for ejendommen Hørsholm Kongevej 51 ved Rude Skov. Rude Skov. Holte Hallerne. Rudegård Stadion. Rudesø

Lokalplan 246. for ejendommen Hørsholm Kongevej 51 ved Rude Skov. Rude Skov. Holte Hallerne. Rudegård Stadion. Rudesø Lokalplan 246 for ejendommen Hørsholm Kongevej 51 ved Rude Skov Hørsholm Kongevej Rude Skov Holte Hallerne Kongevejen Rudegårds Alle Rudegård Stadion Rudesøvej Rudesø Hvad er en lokalplan? Ifølge Lov om

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus Aalborg Byråd godkendte den 6. oktober 2014

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig

Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig Lokalplan nr. 93 for en ny boligbebyggelse i Søndervig INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Planens formål og indhold... 2

Læs mere

Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Sag: 04.18.10-P15-1-14 Henriette Rantzau Almtorp Plan og kultur

Læs mere

MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN

MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 MINDRE VINDMØLLER (HUSSTANDS-, MINI- OG MIKROVINDMØLLER) TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 GULDBORGSUND KOMMUNE OKTOBER 2011 REDEGØRELSE BAGGRUND Jf. Guldborgsund Kommunes klimaplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019

Kommuneplantillæg nr. 019 Kommuneplantillæg nr. 019 Tillæg til Kommuneplan 2009-2021 for Frederikssund Kommune. For nyt rammeområde LE 6.2. Ridecenter i Over Dråby. Kommuneplantillægget er endeligt vedtaget af Frederikssund byråd

Læs mere

Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg

Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 25 Nørreskov, Notmark, der ligger på Stenkobbel 3, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune har den

Læs mere

Holbæk Marina. Holbæk Fjord

Holbæk Marina. Holbæk Fjord Lokalplan Nr. 3.32 Holbæk Marina Holbæk Fjord Skelbækvej Sofiesminde Sofiesminde Sofiesminde Sofiesminde Sofiesminde Sofiesminde Sofiesminde Sofiesminde Sofiesminde Alle Planafdelingen August 2008 Hvad

Læs mere

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Høringsperiode 2. december 2014 til 27. januar 2015 Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være

Læs mere

10.9. Lokalplan nr. 10.9. for Kunstcentret i Kellers Park

10.9. Lokalplan nr. 10.9. for Kunstcentret i Kellers Park Børkop Kommune 10.9 Lokalplan nr. 10.9 for Kunstcentret i Kellers Park Lokalplan nr. 10.9 for kunstcentret i Kellers Park 3 Indhold Redegørelse.5 Lokalplanområdet...6 Lokalplanens baggrund...6 Lokalplanens

Læs mere

Solenergianlæg. Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2013-2025. Forslag

Solenergianlæg. Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2013-2025. Forslag Solenergianlæg Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2013-2025 Forslag Forslag vedtaget af Viborg Byråd d. 18. 12. 2013 Læsevejledning Til hver retningslinje hører en redegørelse, som nærmere fortæller om baggrunden

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege (Forslag) Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege Maj 2013 KOMMUNE- & LOKALPLANLÆGNING Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens udvikling

Læs mere

2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver

2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver 2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 2013 9 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3.

Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3. Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals

TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere en TDC A/S fiberstation for mobiltelefoni på ejendommen matr.nr. 65 Sarup, Lysabild, der ligger på Sarupvej 38, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 Retningslinjer for master og antenner Kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Indholdsfortegnelse Redegørelse

Læs mere

Bilag 1 - Vindmølleplan og kommuneplantillæg til KOMMUNEPLAN 09

Bilag 1 - Vindmølleplan og kommuneplantillæg til KOMMUNEPLAN 09 Retningslinjer Retningslinjer for opsætning af vindmøller i Nyborg Kommune skal sikre at vindmøllernes placering og udseende afpasses efter hinanden, og at vindmøllerne opstilles i harmoni med landskabet,

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en sidebygning til eksisterende maskinhus på ejendommen matr.nr. 22 Notmarkskov, Notmark, der ligger på Kornbæk 7, 6440 Augustenborg

Læs mere

Lokalplan 252- Forslag

Lokalplan 252- Forslag 1 Lokalplan 252- Forslag Selandia Erhvervspark ved Haslevvej INDLEDNING September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer SCOPING NOTAT Forventede hovedproblemer i VVM/Miljøundersøgelse for vindmølleprojekt i den tidligere Gårdbo Sø, vest

Læs mere

Lokalplan 241- Forslag

Lokalplan 241- Forslag 1 Lokalplan 241- Forslag Genbrugsplads og renseanlæg på Møllevej Marts 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om -

Læs mere

Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence

Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence Bilag 1: Beskrivelse af mulige lokaliteter til LAGI 2014 konkurrence a) Lynge Grusgrav Områdets karakter Lynge Grusgrav omfatter ca. 160 ha og er beliggende mellem Lynge og erhvervsområdet Vassingerød.

Læs mere

4. Rammeområderne for Tune Bydel

4. Rammeområderne for Tune Bydel 4. rne for Tune Bydel Planområde tematiseret på anvendelse Center, butik og kontor Fælles friareal og rekreativ anvendelse Industri, lager og værksted Servicefunktioner Tæt/lav boligbebyggelse Åben/lav

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til udstykning, Søvangsvej 17

AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til udstykning, Søvangsvej 17 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. november 2013 J.nr.: NMK-31-00986 Ref.: MILMA AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 26. august vedtaget forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner i Køng.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 26. august vedtaget forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner i Køng. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 24 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Lokalplan nr. 086-620

Lokalplan nr. 086-620 Lokalplan nr. 086-620 Bolig ved Ribelandevej Tønder TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Marts 2015 2 Indhold VEJLEDNING HVAD ER EN LOKALPLAN?... 4 LÆSEVEJLEDNING... 4 OFFENTLIGGØRELSE AF PLANFORSLAG... 4 INDSIGELSER,

Læs mere

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev TILLÆG nr. 1 om mulighed for solcelleanlæg til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1-29 Område til boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Indledning

Læs mere

LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009 For et område på den sydlige del af Hasle Havn April 2012 Lokalplanforslag 062 og kommuneplantillæg 006 blev endelig vedtaget af kommunalbestyrelsen den

Læs mere

Afgørelse Landzonetilladelse

Afgørelse Landzonetilladelse Haderslev Golfklub v. Lars Seide Olesen Viggo Carstenssensvej 7 6100 Haderslev 19. maj 2014 Sagsident: 14/15349 Sagsbehandler: Keld Roed Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A 1.sal 6100 Haderslev

Læs mere

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Vamdrup. Mål

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Vamdrup. Mål Boligudbygning Mål Målet er at udvikle attraktive boligområder i Vamdrup og i de omkringliggende lokal- og landsbyer i tæt tilknytning til og respekt for det eksisterende miljø og med høj arkitektonisk

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg 27 og lokalplanforslag 10.09 og forslag til tillæg 3 til OSD redegørelsen. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lbk nr.

Læs mere

Der har været foretaget nabohøring og ingen af naboerne har givet bemærkninger til kommunens udkast til vurdering.

Der har været foretaget nabohøring og ingen af naboerne har givet bemærkninger til kommunens udkast til vurdering. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Christian Riis Sindberg Kallerupvej 5 Kallerup 7790 Thyholm Opførelse af kornsilo på ejendommen Kallerupvej

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER

GENERELLE BESTEMMELSER FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR ALMENE BOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Borgerrepræsentationen har den 26. marts 2015 besluttet at sende dette forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 i offentlig høring

Læs mere

Kommuneplantillæg 6. Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup. Forslag

Kommuneplantillæg 6. Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup. Forslag Kommuneplantillæg 6 Kommuneplan Ryslinge 2004-2012 - Døgninstitution Børnehuset Ahornvænget i Fjellerup Forslag Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens 12 virke for kommuneplanens gennemførelse. Kommuneplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-20 for et område syd for Vråvejen, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for Lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 50. Ringkøbing-Skjern Kommune. Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 50. Ringkøbing-Skjern Kommune. Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 50 Til Kommuneplan 2009-2021, område til offentligt formål, bl. bolig- og erhvervsformål ved Nørredige, Ringkøbing Ortofoto 19. februar 2013 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov.

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. Det naturskønne område som bl. a. indeholder flere mindre søer,

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Lokalplan 049 Tillæg 003 til kommuneplan 2009

Lokalplan 049 Tillæg 003 til kommuneplan 2009 Lokalplan 049 Tillæg 003 til kommuneplan 2009 Vindmøller ved Krashave Indsigelsesfrist XX. xxxx 2012 XXXX 2012 OFFENTLIG HØRING TIL XX. xxxx 2012 Indsigelser og ændringsforslag Forslagene til kommuneplantillæg

Læs mere

Planlægning. Planlægning. November 2011. Januar 2013. Tillæg nr. 29. Til Kommuneplan 2009 FORSLAG. Plan for opførelse af små vindmøller - under 25 m.

Planlægning. Planlægning. November 2011. Januar 2013. Tillæg nr. 29. Til Kommuneplan 2009 FORSLAG. Plan for opførelse af små vindmøller - under 25 m. Planlægning Januar 2013 Planlægning November 2011 Tillæg nr. 29 Til Kommuneplan 2009 FORSLAG Plan for opførelse af små vindmøller - under 25 m. 2 Indholdsfortegnelse INDHOLD Indledning... 5 Retningslinjer...

Læs mere