5 TEKNISK REGLEMENT UDKAST FOR DTC 2012 AF PETER RASMUSSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5 TEKNISK REGLEMENT UDKAST FOR DTC 2012 AF PETER RASMUSSEN"

Transkript

1 5 TEKNISK REGLEMENT UDKAST FOR DTC 2012 AF PETER RASMUSSEN 5.1 Introduktion De følgende regler er udarbejdet af DTC organisationen samt DTC A/S DTC organisationen garanterer stabilitet i regelsættet for mindst 2 år fra d. 1/ Der vil blive foretaget formel vurdering i maj, juli, september. 5.2 Generel beskrivelse og krav DTC serien er åben for standardbiler (SEDAN, STATIONCAR, COUPÉ eller HATCH BACK med en minimums længde på 4 meter) produceret i mindst stk. i 12 sammenhængende måneder. Bilmodellen må ikke være ældre end årgang 2002 eller identisk med denne Vægt inkl. fører: Beregnet vægt/effekt forhold = 4kg pr. hk (se 5.12) Der skal kunne fremvises homologeringsattest eller værkstedshåndbog, ved teknisk kontrol Kun biler med 2-hjulstræk er tilladt (FWD-RWD) Alle biler skal godkendes af DTC organisationen og de skal i enhver henseende være identiske med den serieproducerede model. For coupé-biler gælder det, at platformen skal være identisk med en af koncernens sedan-modeller Ingen special-udgaver af en model er tilladt, dette gælder også såkaldte evolution modeller Alle ændringer er forbudt medmindre dette reglement udtrykkeligt tillader dem Såfremt der skal udskiftes bolte, skruer eller møtrikker, må disse kun udskiftes med bolte, skruer eller møtrikker af samme størrelse eller større. Bolte skal være af samme materiale som originalt. 5.3 Sikkerhed Alle sikkerhedsbestemmelser i DASU's reglement 253 gældende for gruppe A, skal overholdes Der må kun deltages med racersæder med de såkaldte ører til hovedbeskyttelse Ballast og tillægsvægt skal være forsvarligt og synligt monteret i bunden af bilen, modsat føreren, i området hvor passagersædet originalt var monteret Trækkrog for og bag skal være af min. 6 mm stålwire og skal være forsvarligt fastgjort. 5.4 Karrosseri /Chassis Udvendigt karrosseri Karrosseriet skal være standard Det er tilladt at ombøje skærmkanter og bearbejde skærmen max. 3 % ud, i forhold til originale bredde-mål, opgivet i homologeringsattest/værkstedshåndbog ± 1 % dog aldrig over 1885 mm, målt i lodret linie midt over hjulcentret (Det er tilladt at overskride 3 % reglen til maksimum 1845 mm.) For forskærmen gælder: Det er tilladt at udskifte hele skærmen eller en del af denne for at opnå ønsket brede. Denne skærm skal respektere formen på originalskærmen mest muligt, originalmaterialet må erstattes med plast/glasfiber eller komposit materiale. For bagskærmen gælder: Det er tilladt lokalt at afskære den originale skærm for at give plads for hjulet. En ny skærm af plast/glasfiber eller komposit materiale, må monteres udenpå den originale. Alle udskiftninger af denne art skal være beskrevet i FIA eller National VK super 2000 homologeringen Materialet i bilens for og bagklap må ændres til andet materiale Der må monteres enkelt rudevisker.

2 Montering af ekstra front og bagspoiler samt sideskørter er tilladt, på betingelse af at disse dele er indenfor bilens originale omkreds, set ovenfra. Det indskærpes at højden på bagspoileren ikke må overskride 200mm fra anlægsfladen på karosseriet Montering af undervognsbeskyttelse (bundplade) er tilladt under forudsætning af, at denne skal kunne afmonteres, og kun er til beskyttelse af: Motor, køler, gearkasse, transmission, affjedring, tank og udstødningssystem. Der må ikke fastgøres bærende/styrende elementer til denne beskyttelsesplade, den skal udføres så den har mindst mulig aerodynamisk effekt, og skal godkendes af DTC's tekniske kontrol Inderskærme, som er monteret i skærmkasserne for støj eller anden form for beskyttelse, må fjernes eller udskiftes Isolering og rustbeskyttende materiale må fjernes Alle udvendige pyntegenstande må fjernes. Her menes kantlister, dørbeskyttelse, forlygtevisker og lign. Sidespejle er fri, men den reflekterende overflade skal have et areal på mindst 90cm Det er tilladt at udskifte sideruder og bagrude med gennemsigtigt lexanmateriale af original størrelse. Sideruden i førersiden skal, hvis den udskiftes med lexan, kunne afmonteres såvel ude- som indefra ved håndkraft alene, (dette for at lette rednings-arbejde i.f.m. uheld) det indskærpes at "solfilm ikke er tilladt Det er tilladt at montere og bruge air-jacks som donkraft. Det er tilladt at montere fixpunkter for donkraft i bunden af bilen. Max mål 10 x 10 cm Forstærkninger: Afstivninger må monteres mellem affjedringens monteringspunkter til karosseriet eller chassiset på samme aksel. Afstanden mellem affjedringens anlægspunkt og afstivningens anlægspunkt må ikke være mere end 100 mm, medmindre afstivningen er en homologeret tværgående del af buret, eller medmindre den er en øvre afstivning monteret til en MacPherson affjedring eller lignende. I det sidste tilfælde, må maksimumafstanden mellem anlægspunktet for afstivningen og det øverste forbindelsespunkt være 150 mm. Udover disse punkter må afstivningen ikke monteres til karrosseriet eller nogen mekanisk del. Forstærkning af de affjedrede dele er tilladt, forudsat at materialet følger den originale form og er i kontakt med disse. (Fuldsvejsning af punktsvejsede samlinger er tilladt.) Det er tilladt at lukke huller i kabine, motorrum, bagagerum og skærme. Hullerne må lukkes med metal dele, som må svejses, nittes eller limes fast Indvendig kabine Kabinen jf. DASU bestemmelser for Gr. A Dørbeklædning må udskiftes men ikke fjernes Vinduernes op/nedrulle-mekanisme må udskiftes eller fjernes Det er tilladt at bruge såvel højre- som venstrestyrede biler Reservehjulet skal fjernes. ( Gælder også udvendig monteret reservehjul ) Varmesystem for opvarmning af kabine må fjernes eller udskiftes, dog skal frontruden have et effektivt afdugningssystem Frihøjde Ingen dele af bilen må være mindre end 60 mm over underlaget.

3 5.5 Motor Maksimum slagvolumen er ccm. Det er tilladt at bruge en motor fra samme bilkoncern, såfremt der ikke findes egnet motor i den bilmodel man vil deltage med. Der skal i enhver henseende fremsendes ansøgning om motorskift til DTC organisationen. Motoren skal bibeholde den originale placering Stempler: Skal være af aluminium, ellers frie Plejlstænger: Må bearbejdes eller udskiftes med stål-plejlstænger Krumtap: må udskiftes til anden type af stål og med flg. Minimumvægt: 13 kg for 4 cylindret motor 15 kg for 5 cylindret motor 17 kg for 6 cylindret motor Diameteren på krumtaplejer og krumtapsøler må reduceres med maksimum 25 % og frit forøges Slaglængde : Original skal bibeholdes Kompressionsforhold: Fri Krumtaphus/motorblok må poleres og afgrates indvendig Oliepumpe, oliesi og oliesugerør skal forblive originale Bundkar: Må ændres ved tilførsel eller fjernelse af materiale, men skal kunne genkendes som det originale Knastaksler: Fri Ventilløfterne er fri, ventiler skal være fremstillet af stål ellers fri, ventilfjedre skal være fremstillet af stål og kun disse fjedre må aktiveres af ventilernes åbne-lukkebevægelse, ellers fri, fjederskåle og -låse er fri Der må ikke benyttes elektronisk eller mekanisk variable knastaksler ( for eksempel VTEC og Vanos ) i de tilfælde hvor dette er original monteret, skal systemet afmonteres Tandrem/kædehjul på knastaksler er fri, men skal kunne udskiftes med de originale. Alle remme og remhjul der driver vandpumpe, servopumpe, generator og hydraulikpumpe er fri, på betingelse af at deres placering og arbejdsprincip ikke ændres Indsugningsmanifoldet er frit, DTC organisationen forbeholder sig ret til, efter hvert løb, at pålægge en eller flere deltagere at montere en restrictor, såfremt der af konkurrencemæssige årsager, skulle være anledning dertil Luftfilter-system er frit. Det indskærpes at det ikke er tilladt at fremstille ekstra huller i udvendig karrosseri for tilførsel af indsugningsluft Det er tilladt at udskifte vandkøleren. Dog skal den originale placering i længderetningen bibeholdes. Det er tilladt at montere køleluftledere, på betingelse af, at disse ikke ændrer det udvendige karrosseri og ikke har aerodynamisk effekt Køleventilatoren er fri Termostat i kølesystemet er fri Det er tilladt at montere oliekøler på motoren, der må ikke ændres på karrosseriet for montering af køleren Topstykke-bearbejdning er frit, dog skal manifoldenes originale placering samt monteringsvinkel bibeholdes Speederkabel er frit Svinghjulet er frit, men skal minimum veje 5 kg. (excl. kobling og bolte) Indsprøjtningsdyser er fri. Men ikke deres antal.

4 Motorens elektroniske styreenhed skal bibeholde de originale funktioner ellers fri. Det er tilladt at montere en kontakt til manuel betjening af omdrejningsbegrænser. I det tilfælde hvor laderelæ er indbygget i enheden, er det tilladt at dette monteres særskilt Motorophæng er fri. såfremt motorens position og hældning ikke ændres Udstødning er fri. Dog skal original eller ONS katalysator benyttes. Max. støjgrænse 110db Trykladning ved hjælp af turbolader er tilladt for motorer hvis slagvolumen er under 2000 ccm og original monteret, i dette tilfælde skal indsugningsmanifold, udstødningsmanifold samt turbo, forblive som originalt, (det accepteres at turbolader udskiftes til andet fabrikat af samme dimensioner) DTC A/S vil godkende en enheds motor fra 1-2 faste leverandører, denne motor kan benyttes i alle bilmodeller. (nærmere herom i senere dokument) 5.6 Affjedring / Styretøj Ifølge DASU Med undtagelse af de i nævnte forhold Alle monteringspunkter på karosseriet for bærearme, må flyttes maks. 20 mm. fra original placering Alle broer og traverser hvorpå affjedringen er fastgjort, må forstærkes ved tilføjelse af materiale, på betingelse af at disse let kan genkendes Forreste bærearme er fri, men skal være af stål eller aluminium og monteringspunktet ved hjulsiden må maks. flyttes 60 mm. fra original, (det er deltagerens ansvar at kunne fremvise en original bærearm, i forbindelse med kontrolmåling) Alle gummibøsninger må udskiftes fx med nylon, aluminium, stål eller fiber Styretøjgeometri er fri Øverste bæreleje på macpherson-ophæng er frit. Det er tilladt at bore max. 4 stk. Ø8 mm. huller i karosseriet, for montering af dette bæreleje Det er tilladt at af-/påmontere servostyring, monteringen er fri Bagerste bærearme er fri, men skal være af stål eller aluminium og monteringspunktet ved hjulsiden skal bibeholdes. (det er deltagerens ansvar at kunne fremvise en original bærearm, i forbindelse med kontrolmåling) Bagaksel: Spindler for baghjulsophæng er fri. Det er tilladt at bukke/opskære og omsvejse bagbroen, for at opnå ønskede hjulvinkler. Det indskærpes at akselafstanden ikke må forøges/reduceres (+/-1 %). Hvis bagakslen kun har to befæstigelsespunkter til karosseriet, kan en ny bagaksel homologeres hvis følgende overholdes: Antal af monteringspunkter på karosseriet og det kinematiske arbejdsprincip skal bibeholdes og den nye bagaksel skal være udskiftelig med den originale bagaksel. Monteringspunkterne må maksimum flyttes 10mm. fra de originale punkter, karosseriet må ikke modificeres. Rotationsaksen på den nye bagaksel skal forblive som original mm. Brug af rullelejer ved monteringspunkterne på karosseriet er ikke tilladt, herudover er bagakselen fri På biler med torsions-fjedre er det tilladt at montere en hjælpefjeder mellem karrosseri og bærearm Krængningsstabilisatorer og deres montering, er fri, men må ikke være justerbare fra kabinen. Det tillades lokalt at ændre karrosseri/forbro for denne montering Forreste lejehus (up-rights): Skal være originale eller homologeret i VK super For VK 2000 varianten gælder: Skal stamme fra en anden af koncernens serieproducerede modeller (2.500 stk.)

5 Hjullejer: Udvendig diameter må forøges med 3 mm Spiral fjedre: Uanset hvor fjedrene originalt er placeret, er det tilladt at udskifte disse med fjedre monteret koncentrisk på støddæmperne 5.7 Transmission / Gearkasse / Bagtøj Der må isættes mekanisk spær i differentialet Gearkasse og bagtøj er frit, dog skal følgende overholdes: Kun mekanisk aktiveret gearskifte mekanisme og maksimalt 6 fremadgående gear er tilladt. Biler med RWD skal bibeholde det originale bagtøjshus samt monteringspunkter Differentialeudveksling er fri Tryksmøring af gearkasse og bagtøj er ikke tilladt, medmindre dette er originalt Gearkasseophæng er frie, men gearkassens position skal bibeholdes Gearstang og dennes forbindelser til gearkassen er fri, men skal bibeholde den originale placering Trækaksler er fri Koblingen er fri Koblingens aktiveringsmekanisme er fri Der må monteres oliekøler og cirkulationspumpe på gearkasse og bagtøj. 5.8 Elektrisk system Batteri er frit Ledningsnet er frit Det er ikke tilladt at montere nogen form for telemetri, gælder ikke laptimer Datalog er tilladt. 5.9 Bremser Bremseskiver er fri, men skal være af stål. Hvis De er 2-delt må navet være af aluminium Hovedcylinder er fri, bremseforstærker må afmonteres Der må monteres "pedalbox" med 2 hovedcylindere, men pedalernes originale placering skal bibeholdes +/- 200 mm Kalibre er fri, men må max. indeholde 6 stempler pr. hjul. Kaliberbeslag må udskiftes med andre af mindst samme brudstyrke som homologeret Håndbremse er fri Bremseklodser er fri Der må monteres bremsekraftregulator på baghjulsbremsekredsen, denne må være justerbar fra førerkabinen Vandkølede bremser er ikke tilladt ABS system skal afmonteres komplet Bremseslanger, må udskiftes med slanger af aeroquiptypen Det er tilladt at montere 1 fleksibel slange til hvert forhjul, for tilførsel af køleluft til bremser. Disse skal monteres i bilens kofanger/spoiler (evt. i huller til tågelygter eller lign.) og ikke mere end 31 cm over asfalten, og må over en længde på 30 cm ikke overstige en indvendig diameter på Ø 10 cm. Denne montering må ikke have nogen aerodynamisk effekt Hjul Kun 17x9 tommer fælge er tilladt Fælg fabrikat er fri, men må ikke være centermonteret.

6 Den øverste tredjedel af det komplette hjul (nav+fælg+dæk) skal være dækket af karrosseriet, set lodret ovenfra Spacer (sporviddeforøgere) er tilladt Dæk Der skal deltages med de af DTC organisationen bestemte dæk Der må kun godkendes 6 sliksdæk til hvert løb, hvoraf max. 4 dæk må være nye. Til første løb kan der godkendes 6 nye dæk Antallet af regndæk er fri. Der må dog kun køres på regndæk under tidtagning og løb, såfremt der af løbsledelsen erklæres WET RACE Det er ikke tilladt at bruge kunstig opvarmning af dæk Vægt Alle DTC biler skal have monteret en GPS powerlogger som konstant registrere minimum bilens acceleration, hastighed, motor omdrejninger, speederstilling, ladetryk samt omgangstider. Data fra denne Powerlogger vil lægge til grund for beregning af en bils vægt. Alle DTC biler skal minimum veje 4 kg pr. beregnet HK Det er tilladt at montere vægt i bilen for at opnå minimumsvægten Vægten skal være monteret forsvarligt og med sikkerhedsbolte, i bunden af bilen, modsat føreren, i området hvor passagersædet originalt var monteret, det indskærpes at al vægt skal monteres synligt, og være forberedt for plombering Såfremt der bliver monteret kamera i bilen, kan denne vægt medregnes i den samlede vægt DTC organisationen forbeholder sig ret til, efter hvert løb, at ændre minimumsvægten på en eller flere af de deltagende bilmodeller, såfremt der af konkurrencemæssige årsager, skulle være anledning dertil Der kan blive foretaget kontrolvejning og ny beregning af data efter hver tidtagning og løb. Biler der ved kontrol efter tidtagning eller heat viser sig ikke at overholde det beregnede vægt/effekt forhold, vil blive udelukket/straffet Benzin Der må kun benyttes normal blyfri benzin. Max. Oktan 99. Målemetode jf. DASU reglement Der må monteres sikkerhedstank i henhold til DASU reglement gældende for gr A Der skal være mindst 3 l. benzin til kontrolbrug tilbage i tanken efter hver tidtagning og hvert løb

TEKNISKE BESTEMMELSER

TEKNISKE BESTEMMELSER DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 254S SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR 1600 CHALLENGE TEKNISKE BESTEMMELSER 1600 Challenge afvikles efter FIA s Gruppe N reglement 254 og bestemmelserne i RA 2, pkt. 252, 253 samt de

Læs mere

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER

9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT 9 HISTORISKE BILER 9.3REGLEMENT for YOUNGTIMER 9.3.1.1 Introduktion Hensigten med Youngtimer klassen er at give motorsportsinteresserede en mulighed for at dyrke

Læs mere

279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 2 279B-1.5. Hjul og Dæk...

279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 2 279B-1.5. Hjul og Dæk... DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279B RALLYCROSS 0-1600 Gr. N Indhold 279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 2 279B-1.5. Hjul

Læs mere

Teknisk Reglement 2016

Teknisk Reglement 2016 Teknisk Reglement 2016 DRIFTING Februar 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Tilladte Biler 2. Karosseri/Chassis 3. Bur 4. Kabine 5. Elektrisk 6. Undervogn 7. Bremser 8. Motor 9. Drivlinje Februar 2016

Læs mere

Reglement Legend Car 2013

Reglement Legend Car 2013 Reglement Legend Car 2013 1. Generelle bestemmelser og definitioner Legend Cup er åbent for Legend Car fra 600 Racing Inc USA købt igennem Padborg Park, Ved Flyvepladsen 10, 6330 Padborg. Legend Cup er

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lavet af Patrick Schjødt

Indholdsfortegnelse. Lavet af Patrick Schjødt Indholdsfortegnelse Vægten... 3 Kølersystem... 4 Datalogging... 4 Gæsterkører... 5 Handisæt... 6 Dæk... 8 Dækbegrænsning... 8 Kofanger... 10 Døre... 10 Motorhjelm/taget/bagklap... 10 Skærme... 10 Ruder...

Læs mere

Vinduer, frit men af gennemsigtigt materiale, frontrude af minimum 5 mm polycarbonat (lexan), eller lamineret glas.

Vinduer, frit men af gennemsigtigt materiale, frontrude af minimum 5 mm polycarbonat (lexan), eller lamineret glas. 237.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG KRAV... 2 237.1.1... 2 237.1.2 SIKKERHED... 2 237.2 GRUPPE/VÆGT-INDDELING... 2 237.2.1... 2 237.2.2 SUPER TOURING... 2 237.2.3 GT-B... 2 237.2.4 EXTREME... 3 237.2.5 GENERELT

Læs mere

Teknisk Reglement 2015 DRIFTING

Teknisk Reglement 2015 DRIFTING MOTOR SPORT SØNDERJYLLAND Teknisk Reglement 2015 DRIFTING Indholdsfortegnelse: 1. Tilladte Biler 2. Karosseri/Chassis 3. Bur 4. Kabine 5. Elektrisk 6. Undervogn 7. Bremser 8. Motor 9. Drivlinje 1. Tilladte

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT AUTOSPEEDWAY

TEKNISK REGLEMENT AUTOSPEEDWAY Indhold 1. TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 2. STARTNUMRE... 2 3. MOTORBESTEMMELSER... 2 4. BESKYTTELSESBUR... 3 5. FØRERSÆDE... 4 6. SIKKERHEDSSELE... 4 7. ILDSLUKKERE... 4 8. KAROSSERI OG CHASSIS... 5 9. STÆNKLAPPER...

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 293 Gr. E Med tilføjelse og ændringer gældende for deltagelse i Opel Corsa Rally Cup (OCRC)

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 293 Gr. E Med tilføjelse og ændringer gældende for deltagelse i Opel Corsa Rally Cup (OCRC) DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 293 Gr. E Med tilføjelse og ændringer gældende for deltagelse i Opel Corsa Rally Cup (OCRC) Begrænsninger gældende for deltagerne i OCRC markeret med overstregninger i forhold

Læs mere

Indhold. Februar 2009 Side 1

Indhold. Februar 2009 Side 1 Indhold 279A-1. TILLADTE BILER... 2 279A-2. CHASSIS... 2 279A-3. UNDERVOGN... 3 279A-4. DRIVSYSTEM... 4 279A-5. BREMSESYSTEM... 10 279A-6. STYRETØJ... 10 279A-7. KAROSSERI... 11 279A-8. KOMMUNIKATION...

Læs mere

5.2.SIKKERHED. Alle sikkerhedsbestemmelser i DASU s reglement 2 afsnit 253 gældende for gruppe A, skal overholdes.

5.2.SIKKERHED. Alle sikkerhedsbestemmelser i DASU s reglement 2 afsnit 253 gældende for gruppe A, skal overholdes. 5. TEKNISK REGLEMENT. 5.1.GENERELLE BESTEMMELSER OG KRAV De følgende regler er udarbejdet af Driftsforeningen Padborg Park og godkendt af DASU. DEC serien er åben for biler nævnt under de enkelte klasser

Læs mere

Teknisk Reglement 2017

Teknisk Reglement 2017 Teknisk Reglement 2017 PRO Marts 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Tilladte Biler 2. Karosseri/Chassis 3. Bur 4. Kabine 5. Elektrisk 6. Undervogn 7. Bremser 8. Motor 9. Drivlinje 10. Personlig udrustning

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION. Teknisk reglement OK Mobil 1 Legends Car Cup

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION. Teknisk reglement OK Mobil 1 Legends Car Cup Teknisk reglement OK Mobil 1 Legends Car Cup 1. Generelle bestemmelser og definitioner OK Mobil1 Legends Cup er åbent for Legend Car fra 600 Racing Inc USA købt igennem Padborg Park, Ved Flyvepladsen 10,

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2012

TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2012 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANISH ENDURANCE CHAMPIONSHIP TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2012 Indhold 5. TEKNISK REGLEMENT.... 2 5.1. Generelle bestemmelser og krav.... 2 5.2. Sikkerhed....

Læs mere

November 2018 Side 1

November 2018 Side 1 237.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG KRAV... 2 237.1.1... 2 237.1.2 SIKKERHED... 2 237.2 GRUPPE/VÆGT-INDDELING... 2 237.2.1... 2 237.2.2 SUPER TOURING... 2 237.2.3 GT-B... 2 237.2.4 EXTREME... 3 237.2.5 GENERELT

Læs mere

Vinduer, frit men af gennemsigtigt materiale, frontrude af minimum 5 mm. polycarbonat plast, eller lamineret glas.

Vinduer, frit men af gennemsigtigt materiale, frontrude af minimum 5 mm. polycarbonat plast, eller lamineret glas. 231.1 GENERELT... 3 231.1.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG KRAV... 3 231.1.2 SIKKERHED... 3 231.1.3 SIKKERHEDSTANK/TANKSYSTEM... 3 231.1.4 BREMSESYSTEM... 3 231.1.5 KOMMUNIKATION/UDSYN/LYGTER... 3 231.1.6 ANDRE

Læs mere

Tillæg 1 til reglement 9.1

Tillæg 1 til reglement 9.1 Tillæg 1 til reglement 9.1 Nærværende tillæg til reglement 9.1 er en oversættelse til dansk af Appendix VIII og IX til FIA APP. K. INGEN ANDRE ÆNDRINGER/MODIFIKATIONER ER TILLADTE. Generelt må enhver del

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 290.1 GRUPPE SRB GENERELT... 2 290.1.1... 2 290.1.2... 2 290.1.3... 2 290.1.4 TILLADTE KØRETØJER... 2 290.2 HOMOLOGERING/DOKUMENTATION... 2 290.2.1 HOMOLOGERINGSATTEST... 2 290.3 DEFINITIONER... 3 290.3.1

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2014

TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2014 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANISH ENDURANCE CHAMPIONSHIP TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2014 Indhold 1. TEKNISK REGLEMENT.... 2 1.1. GENERELLE BESTEMMELSER OG KRAV... 2 1.2. Sikkerhed....

Læs mere

279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER...

279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... Indhold 279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner...2 279B-1.2. Vægt...2 279B-1.3. Udstødning...2 279B-1.4. Brændstof...2 279B-1.5. Hjul og Dæk...2 279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... 3 279B-2.1.

Læs mere

Sikkerhedsseler skal være FIA homologeret, min. 8853/98, der tillades +5 år fra udløbsdato.

Sikkerhedsseler skal være FIA homologeret, min. 8853/98, der tillades +5 år fra udløbsdato. 231.1 GENERELT... 2 231.1.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG KRAV... 2 231.1.2 SIKKERHED... 2 231.1.3 SIKKERHEDSTANK/TANKSYSTEM... 2 231.1.4 BREMSESYSTEM... 2 231.1.5 KOMMUNIKATION/UDSYN/LYGTER... 2 231.1.6 ANDRE

Læs mere

Teknisk reglement for Gruppe N National SuperCup

Teknisk reglement for Gruppe N National SuperCup Teknisk reglement for TEKNISK REGLEMENT GRUPPE N NATIONAL SUPER CUP Gruppe N National afvikles efter FIA s Gruppe N reglement 254 og bestemmelserne i RA 2, pkt. 252, 253 samt de ændringer, der er anført

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 9.5 GR. 1+

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 9.5 GR. 1+ 9.5 TEKNISK REGLEMENT FOR GRUPPE 1+... 2 9.5.1 TILLADTE BILER... 2 9.5.2 TILLADTE ÆNDRINGER... 2 9.5.3 HJULOPHÆNGNING... 2 9.5.4 FJEDRE... 3 9.5.5 GENERATOR, TÆNDING OG STARTER... 3 9.5.6 MOTOR... 3 9.5.7

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement. 1:24 Scaleauto

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement. 1:24 Scaleauto Dansk Mini Racing Union 2016 Vognreglement 1:24 Scaleauto DMRU 2016 v.3-1 - GENERELLE REGLER VOGNREGLEMENT 1. TYPE SCALE-RACING Skalamodeller med metal- eller plastchassis, skumdæk, gummi dæk og hårde

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT DANSK DRIFTING SERIE 2015. Reglementet er ikke åbent for tolkninger, står det ikke nævnt er det - som udgangspunkt - ikke tilladt.

TEKNISK REGLEMENT DANSK DRIFTING SERIE 2015. Reglementet er ikke åbent for tolkninger, står det ikke nævnt er det - som udgangspunkt - ikke tilladt. TEKNISK REGLEMENT DANSK DRIFTING SERIE 2015 Reglementet er ikke åbent for tolkninger, står det ikke nævnt er det - som udgangspunkt - ikke tilladt. Indhold 254T-1. BIL... 3 254T-2. MOTOR... 3 254T -2.1.

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT DANSK DRIFTING SERIE 2014. Reglementet er ikke åbent for tolkninger, står det ikke nævnt er det - som udgangspunkt - ikke tilladt.

TEKNISK REGLEMENT DANSK DRIFTING SERIE 2014. Reglementet er ikke åbent for tolkninger, står det ikke nævnt er det - som udgangspunkt - ikke tilladt. DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION DANSK DRIFTING SERIE TEKNISK REGLEMENT DANSK DRIFTING SERIE 2014 Reglementet er ikke åbent for tolkninger, står det ikke nævnt er det - som udgangspunkt - ikke tilladt. Indhold

Læs mere

Indhold. Februar 2009 Side 1

Indhold. Februar 2009 Side 1 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279 D FOLKERACE Indhold 279D-1. TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 279D-2. STARTNUMRE... 2 279D-3. MOTORBESTEMMELSER... 2 279D-4. BESKYTTELSESBUR... 3 279D-5. FØRERSÆDE... 4 279D-6.

Læs mere

Tilladte ændringer for biler fra periode E, F og G1 for Modificerede Standardbiler (CT) og Modificerede GT-biler (GTS)

Tilladte ændringer for biler fra periode E, F og G1 for Modificerede Standardbiler (CT) og Modificerede GT-biler (GTS) TILLÆG 2 - Appendix IX til app. K, dansk oversættelse... 2 T2.1 CHASSIS... 2 T2.2 HJULOPHÆNGNING... 2 T2.2.1 KRÆNGNINGSSTABILISATOR.... 2 T2.2.2 STØDDÆMPERE... 2 T2.2.3 FJEDERPLATFORM... 2 T2.2.4 FJEDRE

Læs mere

279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 3 279B-1.5. Hjul og Dæk...

279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 3 279B-1.5. Hjul og Dæk... Indhold 279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner... 2 279B-1.2. Vægt... 2 279B-1.3. Udstødning... 2 279B-1.4. Brændstof... 3 279B-1.5. Hjul og Dæk... 3 279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER...

Læs mere

279D-1. TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 279D-2. STARTNUMRE... 2 279D-3. MOTORBESTEMMELSER... 2 279D-4. BESKYTTELSESBUR...

279D-1. TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 279D-2. STARTNUMRE... 2 279D-3. MOTORBESTEMMELSER... 2 279D-4. BESKYTTELSESBUR... DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279 D FOLKERACE Indhold 279D-1. TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 279D-2. STARTNUMRE... 2 279D-3. MOTORBESTEMMELSER... 2 279D-4. BESKYTTELSESBUR... 3 279D -4.1. BURELEMENTER... 3

Læs mere

279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER...

279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... Indhold 279B-1. GENERELT... 2 279B-1.1. Definitioner...2 279B-1.2. Vægt...2 279B-1.3. Udstødning...2 279B-1.4. Brændstof...2 279B-1.5. Hjul og Dæk...2 279B-2. TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... 3 279B-2.1.

Læs mere

November 2018 Side 1

November 2018 Side 1 9.4 TEKNISK REGLEMENT FOR YOUNGTIMER CLASSIC (YT Classic)... 2 9.4.1 INTRODUKTION... 2 9.4.2 BILERNE... 2 9.4.3 BEREGNING AF VÆGT/EFFEKT... 2 9.4.4 GENERELLE BESTEMMELSER... 3 9.4.5 DOKUMENTER... 3 9.4.6

Læs mere

279-2. FORSKRIFTER OG BESTEMMELSER FOR ÆNDRINGER I SUPERCARS /SUPER 1600/ TOURING BILER...

279-2. FORSKRIFTER OG BESTEMMELSER FOR ÆNDRINGER I SUPERCARS /SUPER 1600/ TOURING BILER... DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279 Rallycross SuperCars/Super 1600/Touring biler Indhold 279-1. GENERELT.... 3 279-1.1. Definitioner.... 3 279-1.2. Støj - udstødning.... 3 279-1.3. Brændstof.... 4 279-1.4.

Læs mere

Vinduer, frit men af gennemsigtigt materiale, frontrude af minimum 5 mm. polycarbonat plast, eller lamineret glas.

Vinduer, frit men af gennemsigtigt materiale, frontrude af minimum 5 mm. polycarbonat plast, eller lamineret glas. 231.1 GENERELT... 3 231.1.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG KRAV... 3 231.1.2 SIKKERHED... 3 231.1.3 SIKKERHEDSTANK/TANKSYSTEM... 3 231.1.4 BREMSESYSTEM... 3 231.1.5 KOMMUNIKATION/UDSYN/LYGTER... 3 231.1.6 ANDRE

Læs mere

INDHOLD. 279C-0. TILLADTE BILER... 2 279C-1. CHASSIS... 2 279C-2. UNDERVOGN... 2 279C-2.0. Hjul...2 279C-2.1. Affjedring...2 279C-2.2. Hjulophæng...

INDHOLD. 279C-0. TILLADTE BILER... 2 279C-1. CHASSIS... 2 279C-2. UNDERVOGN... 2 279C-2.0. Hjul...2 279C-2.1. Affjedring...2 279C-2.2. Hjulophæng... INDHOLD 279C-0. TILLADTE BILER... 2 279C-1. CHASSIS... 2 279C-2. UNDERVOGN... 2 279C-2.0. Hjul....2 279C-2.1. Affjedring....2 279C-2.2. Hjulophæng...2 279C-3. DRIVSYSTEM... 2 279C-3.0. Motor...2 279C-3.1.

Læs mere

Løbsreglement for 4x4 Trophy

Løbsreglement for 4x4 Trophy Løbsreglement for 4x4 Trophy TR. 1 Arrangementsbeskrivelse Trophy er en hold konkurrence, der består af et antal specialprøver. Formålet med Trophy er at teste holdets evne til løse specialprøver i svært

Læs mere

279-2. FORSKRIFTER OG BESTEMMELSER FOR ÆNDRINGER I SUPERCARS /SUPER 1600/ TOURING BILER...

279-2. FORSKRIFTER OG BESTEMMELSER FOR ÆNDRINGER I SUPERCARS /SUPER 1600/ TOURING BILER... DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279 Rallycross SuperCars/Super 1600/Touring biler Indhold 279-1. GENERELT.... 3 279-1.1. Definitioner.... 3 279-1.2. Støj - udstødning.... 3 279-1.3. Brændstof.... 4 279-1.4.

Læs mere

Tekniske Reglement 2017

Tekniske Reglement 2017 Tekniske Reglement 2017 1. Klasse og vægt indelling. 1.1 DEC er opdelt i 6 klasser. 1.2 Klasse 1 : 0 til 1600 ccm Vægt er ccm. gange 0,65 Tilladte biler : S. Klasse 2 : 0 til 2000 ccm Vægt er ccm. gange

Læs mere

Super Cup afvikles efter FIA s Gruppe N reglement 254 og bestemmelserne i 252, 253 samt de ændringer, der er anført i dette reglement 254R.

Super Cup afvikles efter FIA s Gruppe N reglement 254 og bestemmelserne i 252, 253 samt de ændringer, der er anført i dette reglement 254R. 254R.1 DEFINITION... 2 254R.2 VÆGT/EFFEKT... 2 254R.3 MINIMUMSVÆGT... 2 254R.4 MOTOR... 2 254R.5 UDSTØDNING... 3 254R.6 GEARKASSE... 3 254R.7 AFFJEDRING... 3 254R.8 HJUL OG DÆK... 4 254R.9 BREMSER... 4

Læs mere

Teknisk reglement. OK Mobil 1Legend Car 2014

Teknisk reglement. OK Mobil 1Legend Car 2014 Teknisk reglement OK Mobil 1Legend Car 2014 Februar 2014 Side 1 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 1. Generelle bestemmelser og definitioner Legend OK Mobil1 Cup er åbent for Legend Car fra 600 Racing Inc USA

Læs mere

SCALEAUTO 1:24 REGLEMENT

SCALEAUTO 1:24 REGLEMENT SCALEAUTO 1:24 REGLEMENT Det er kørerens ansvar at alle dele er monteret på Scaleauto bilerne, inklusive de foto ætsede og små plastic dele. Alle de dele som leveres til chassis og karrosseri på ovenstående

Læs mere

279C-0. TILLADTE BILER... 2 279C-1. CHASSIS... 2. 279C-2. UNDERVOGN... 2 279C-2.0. Hjul... 2 279C-2.1. Affjedring... 2 279C-2.2. Hjulophæng...

279C-0. TILLADTE BILER... 2 279C-1. CHASSIS... 2. 279C-2. UNDERVOGN... 2 279C-2.0. Hjul... 2 279C-2.1. Affjedring... 2 279C-2.2. Hjulophæng... INDHOLD 279C-0. TILLADTE BILER... 2 279C-1. CHASSIS... 2 279C-2. UNDERVOGN... 2 279C-2.0. Hjul.... 2 279C-2.1. Affjedring... 2 279C-2.2. Hjulophæng... 2 279C-3. DRIVSYSTEM... 2 279C-3.0. Motor... 2 279C-3.1.

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT FOR LEGEND CUP OFF ROAD 2012

TEKNISK REGLEMENT FOR LEGEND CUP OFF ROAD 2012 Indhold TEKNISK REGLEMENT FOR 2012 TEKNISK REGLEMENT FOR... 1 LEGEND CUP 2012... 1 1. LEGEND... 2 1.1. Godkendte biler til serien... 2 1.2. dæk... 3 1.3. specifikationer... 3 2. ÆNDRINGER... 4 3. HANDISÆT...

Læs mere

(254.1) Tilføjelse: Seriefremstillede standardbiler ccm med begrænset vægt/effekt forhold. Kun 2-hjulstrukne biler er tilladt.

(254.1) Tilføjelse: Seriefremstillede standardbiler ccm med begrænset vægt/effekt forhold. Kun 2-hjulstrukne biler er tilladt. 254S.1 DEFINITION... 2 254S.2 HOMOLOGERING/INFOLISTE... 2 254S.2.1... 3 254S.3 MINIMUMSVÆGT... 3 254S.3.1 MOTOR... 3 254S.3.2 UDSTØDNING... 4 254S.3.3 GEARKASSE... 4 254S.3.4 AFFJEDRING... 5 254S.3.5 HJUL

Læs mere

OSCC Sæson 2012/2013 In-Linecup: Teknisk reglement:

OSCC Sæson 2012/2013 In-Linecup: Teknisk reglement: In-Linecup: Alm. Forekommende Le-Mans biler scala: 1:32 Samt GT-Biler og Prototyper fra andre Europæiske serier, ikke ældre end 1978 Fabrikat: Karosseri: Standard med fult interiør (Lexan cockpit er tilladt,

Læs mere

235.1 TEKNISK REGLEMENT

235.1 TEKNISK REGLEMENT 235.1 TEKNISK REGLEMENT... 2 235.1.1 INTRODUKTION... 2 235.1.2 GENEREL BESKRIVELSE OG KRAV... 2 235.1.3 SIKKERHED... 4 235.1.4 DÆK... 4 235.1.5 TELEMETRI, DATALOG OG RADIOKOMMUNIKATION... 5 235.1.6 BENZIN...

Læs mere

TEKNISKE REGLER 2012

TEKNISKE REGLER 2012 Læs følgende regler grundigt og glem ikke, at enhver form for modifikation eller ændring af motor eller dens tilbehør IKKE er tilladt, med mindre det er godkendt af X30 DK. X30 DK ser enhver form for modifikation

Læs mere

Road Racing og Drag Racing reglement. Afsnit 4 RR Specifikationer

Road Racing og Drag Racing reglement. Afsnit 4 RR Specifikationer Road Racing og Drag Racing reglement Afsnit 4 RR Specifikationer Ændringer fra 2007 til er markeret med. Forkortelser: FIM = Federation Internationale de Motocyclisme (verdensforbund). UEM = European Motorcycle

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 9.4 TEKNISK REGLEMENT FOR CLASSIC CAR CUP (CCC)... 2 9.4.1 INTRODUKTION... 2 9.4.2 TILLADTE BILER... 2 9.4.3 BEREGNING AF VÆGT/EFFEKT... 2 9.4.4 GENERELLE BESTEMMELSER... 3 9.4.5 DOKUMENTER... 3 9.4.6

Læs mere

Historisk bane nyt i 2018

Historisk bane nyt i 2018 Historisk bane nyt i 2018 Danish Masters, se også Danish Masters 2018 - oversigt Nyt i 65-, 71-, 76/81-klassen 90-klassen YT YT-Teknisk Classic Car Cup (CCC) Andre nye projekter Danish Masters, nyt i 2018

Læs mere

National homologeringsattest Gruppe DK - tillægsattest

National homologeringsattest Gruppe DK - tillægsattest Side 1 af 9 Generel beskrivelse: General description: Gruppe: DK Gyldig fra: 08. Apr. 2015 Group: DK Valid from: Apr. 08. 2015 Fabrikat: Mercedes Benz Typegodkendelsesnummer: 201.034 Manufacturer: Mercedes

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement. 1:24 Hardbody GT

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement. 1:24 Hardbody GT Dansk Mini Racing Union 2016 Vognreglement 1:24 Hardbody GT DMRU 2016 v.1-1 - GENERELLE REGLER VOGNREGLEMENT 1. TYPE SCALE-RACING Skalamodeller med metal- eller plastchassis, skumdæk, gummi dæk og hårde

Læs mere

254.3 ANTAL AF SÆDER 2 254.4 MODIFIKATIONER OG TILFØJELSER SOM ER TILLADTE ELLER OBLIATORISKE 3

254.3 ANTAL AF SÆDER 2 254.4 MODIFIKATIONER OG TILFØJELSER SOM ER TILLADTE ELLER OBLIATORISKE 3 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 254 SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR GRUPPE N Indholdsfortegnelse 254.1 DEFINITION 2 254.2 HOMOLOGERING 2 254.3 ANTAL AF SÆDER 2 254.4 MODIFIKATIONER OG TILFØJELSER SOM ER TILLADTE

Læs mere

National homologeringsattest

National homologeringsattest Side 1 af 9 Generel beskrivelse: General description: Gruppe: Gyldig fra: Group: DK og E Valid from: 31. marts 2009 Fabrikat: Manufacturer: Peugeot Model: Teknisk typekode Model: 106 Type E7848 Motorvolumen:

Læs mere

Forslag til ændring Generalforsamling Kørerforeningen Gr. N

Forslag til ændring Generalforsamling Kørerforeningen Gr. N 2016-1 Sportsligt reglement 2.3 POINT I mesterskabsslutstillingen skal en deltagers 2 dårligste resultater fjernes. Alle heat skal være tællende. 0 10-11-2016 Rasmus Hansen 2016-2 Sportsligt reglement

Læs mere

Historisk Motorsport

Historisk Motorsport DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT 9 HISTORISKE BILER Indholdsfortegnelse: Historisk Motorsport REGLEMENT 9.1 5 9.1.1 Indledende bemærkninger til Historisk Motorsport 5 9.1.2 Læsevejledning til App.K.

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2013

TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2013 TEKNISK REGLEMENT FOR Danish Endurance Championship 2013 Indhold 5. TEKNISK REGLEMENT.... 2 5.1. Generelle bestemmelser og krav.... 2 5.2. Sikkerhed.... 2 5.3. Gruppe/vægt-inddeling og beregnings-koefficient....

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279 J RALLYCROSS

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279 J RALLYCROSS 279J.1 GENERELT... 2 279J.2 DEFINITIONER... 2 279J.3 VÆGT... 2 279J.4 SIKKERHED... 2 279J.4.1 FØRERSÆDE... 2 279J.4.2 SIKKERHEDSSELE... 2 279J.4.3 VINDUESNET... 2 279J.4.4 ILDSLUKKER... 3 279J.4.5 SIKKERHEDSBUR...

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 230.1 TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 230.2 DEFINITION... 2 230.3 MINIMUM VÆGT... 2 230.4 MOTOR... 2 230.4.1 GEARKASSE... 2 230.5 UDSTØDNING... 2 230.6 HANDISÆT... 3 230.7 AFFJEDRING... 3 230.8 HJUL OG DÆK...

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279 J RALLYCROSS

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279 J RALLYCROSS 279J.1 GENERELT... 2 279J.2 DEFINITIONER... 2 279J.3 VÆGT... 2 279J.4 SIKKERHED... 2 279J.4.1 FØRERSÆDE... 2 279J.4.2 SIKKERHEDSSELE... 2 279J.4.3 VINDUESNET... 2 279J.4.4 ILDSLUKKER... 2 279J.4.5 SIKKERHEDSBUR...

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 230.1 TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 230.2 DEFINITION... 2 230.3 MINIMUM VÆGT... 2 230.4 MOTOR... 2 230.4.1 GEARKASSE... 2 230.5 UDSTØDNING... 2 230.6 HANDISÆT... 3 230.7 AFFJEDRING... 3 230.8 HJUL OG DÆK...

Læs mere

Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Harry Laursen (HL), Henrik Pedersen (HP), Anni Andersen (AA).

Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Harry Laursen (HL), Henrik Pedersen (HP), Anni Andersen (AA). Bestyrelsen Brøndby den 22. juni 2009 Protokol af bestyrelsesmøde 4-2009 Afholdt torsdag den 11. juni 2009 i Brøndby Tilstede: Afbud: Referent: Bent Mikkelsen (BM), Hans Bruun (HB), Harry Laursen (HL),

Læs mere

Carbusters Autospeedway Club. TEKNISK REGLEMENT AUTOSPEEDWAY

Carbusters Autospeedway Club. TEKNISK REGLEMENT AUTOSPEEDWAY Indhold 1. TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 2. STARTNUMRE... 2 3. MOTORBESTEMMELSER... 2/3 4. BESKYTTELSESBUR... 3/4 5. FØRERSÆDE... 4 6. SIKKERHEDSSELE... 5 7. ILDSLUKKERE... 5 8. KAROSSERI OG CHASSIS... 5/6

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement 1:24 White Point CanAm + 1:24 Retro Formel 1 DMRU 2015-1 -

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement 1:24 White Point CanAm + 1:24 Retro Formel 1 DMRU 2015-1 - Dansk Mini Racing Union 2015 Vognreglement 1:24 White Point CanAm + 1:24 Retro Formel 1 DMRU 2015-1 - GENERELLE REGLER VOGNREGLEMENT 1. TYPER Der skelnes mellem følgende minracing-typer; A) SLOT-RACING

Læs mere

236.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG DEFINITIONER

236.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG DEFINITIONER 236.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG DEFINITIONER... 2 236.1.1 ÆNDRINGER / FORSTÆRKNINGER... 2 236.1.2 REPARATIONER... 2 236.2 VÆGT... 2 236.2.1 STANDARDVÆGT... 2 236.2.2 BALLAST... 2 236.2.3 FRIHØJDE... 3

Læs mere

Regler for traktortræk i Farmklasse 2016

Regler for traktortræk i Farmklasse 2016 Regler for traktortræk i Farmklasse 2016 Regler gældende for perioden: Sæsonen 2016 med DM efteråret 2016 Røde markeringer slettes Grønne markeringer er tilføjelser 1. Dommer skal respekteres og har al

Læs mere

ST 20 B Betjeningsvejledning

ST 20 B Betjeningsvejledning FSI power-tech Erhvervsparken 2 DK-7160 Tørring +45 7580 5558 ST 20 B Betjeningsvejledning EF-overensstemmelseserklæring Maskindirektivet 2006/42/EF Producent... FSI power-tech aps Adresse... Erhvervsparken

Læs mere

Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline DIAMANT BLACK

Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline DIAMANT BLACK DK: Samlevejledning og sikkerhedsbestemmelser NO: Monteringsinstruksjoner og sikkerhetsbestemmelser SE: Monteringsinstruktioner och säkerhetsföreskrifter FI: Asennusohjeet ja turvamääräykset Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline

Læs mere

Februar 2015 Side 1. Indhold

Februar 2015 Side 1. Indhold Indhold 279F-1. TILLADTE BILER... 2 279F-2. CHASSIS... 2 279F-3. UNDERVOGN... 3 279F-4. DRIVSYSTEM... 5 279F-5. BREMSESYSTEM... 10 279F-6. STYRETØJ... 10 279F-7. KAROSSERI... 11 279F-8. INSTRUMENTER...

Læs mere

Side 1 af 6 1.8 TX - 7 sæder Af FDM Opdateret den 13/7/13 kl 17:17 af FDM Toyota Verso 1.8 TX - 7 sæder - årgang 2012 til 322.619 kr. Bilen har 5 døre, en motorstørrelse på 1,8 liter og et brændstofforbrug

Læs mere

279G-1. TILLADTE BILER... 3 279G-1.1... 3 279G-1.2... 3

279G-1. TILLADTE BILER... 3 279G-1.1... 3 279G-1.2... 3 DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 279G RALLYCROSS SUPERNATIONAL Indhold 279G-1. TILLADTE BILER... 3 279G-1.1.... 3 279G-1.2.... 3 279G-2. CHASSIS... 3 279G-2.1. Bærende dele og deformationszoner... 3 279G-2.2.

Læs mere

5.01 Haverich. 3 hjulede cykler. 2 hjulede cykler med støttehjul. 2 hjulede tandemcykler. 3 hjulede tandemcykler. 3 hjulede cykler, hånddrevne

5.01 Haverich. 3 hjulede cykler. 2 hjulede cykler med støttehjul. 2 hjulede tandemcykler. 3 hjulede tandemcykler. 3 hjulede cykler, hånddrevne 5.01 Haverich 3 hjulede cykler 2 hjulede cykler med støttehjul 2 hjulede tandemcykler 3 hjulede tandemcykler 3 hjulede cykler, hånddrevne 3 hjulede sportscykler Cykler med hjælpemotor Stort udvalg i tilbehør

Læs mere

NV400 motor udvalg DK-18B-351

NV400 motor udvalg DK-18B-351 DK-18B-351 motor udvalg Motor Manual transmission Robot transmission Motor specifikation 100hp 125hp 125hp 150hp 125hp 125hp 150hp Emmisionsnorm Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Motor volumen

Læs mere

November 2018 Side 1

November 2018 Side 1 9.3 REGLEMENT FOR YOUNGTIMER... 2 9.3.1 INTRODUKTION... 2 9.3.2 BILERNE... 2 9.3.3 BEREGNING AF VÆGT/EFFEKT... 2 9.3.4 GENERELLE BESTEMMELSER... 3 9.3.5 DOKUMENTER... 3 9.3.6 SIKKERHEDSFORSKRIFTER... 3

Læs mere

November 2018 Side 1

November 2018 Side 1 279B.1 GENERELT... 2 279B.1.1 DEFINITIONER... 2 279B.1.2 VÆGT... 2 279B.1.3 UDSTØDNING... 2 279B.1.4 BRÆNDSTOF... 2 279B.1.5 HJUL OG DÆK... 2 279B.2 TILLADTE ÆNDRINGER OG FORSKRIFTER... 3 279B.2.1 STOP-

Læs mere

ROTAX DD2. Non-tech elementer: ikke-originale beslag, clips, underlagsskive, yder- inderkabler, benzinslanger er tilladt med mindre andet er angivet.

ROTAX DD2. Non-tech elementer: ikke-originale beslag, clips, underlagsskive, yder- inderkabler, benzinslanger er tilladt med mindre andet er angivet. Denne tekniske specifikation sætter den tekniske kontrollant og / eller det tekniske udvalg i stand til at bekræfte den originale stand af ROTAX 125 DD2 MAX og 125 DD2 MAX EVO. Kun originale ROTAX komponenter,

Læs mere

Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi

Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi Bemærkninger Specificeret værdi Målt værdi Identifikation Cylinderantal Type 4/OHC Kapacitet ccm 1781 Kompressionsforhold :1 10,0 Blyfri-passende Oktantal RON 95 Type Mono-Mot. MA1.2.3 Beskrivelse Map-h

Læs mere

November 2018 Side 1

November 2018 Side 1 236.1 GENERELLE BESTEMMELSER OG DEFINITIONER... 2 236.1.1 ÆNDRINGER / FORSTÆRKNINGER... 2 236.1.2 REPARATIONER... 2 236.2 BOP/VÆGT... 2 236.2.1 STANDARDVÆGT... 2 236.2.2 BALLAST... 3 236.2.3 FRIHØJDE...

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark Kontrolliste til rallysyn Brøndby 18/01-2016 1. Stelnummer 1.1. Stemmer stelnummer med registrerings attesten (Hvis der findes en registrerings attest på bilen) 1.2. Stemmer stelnummer med vognbogen 1.3.

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION 240.1 ARION GENERELT... 2 240.2 TILLADTE KØRETØJER... 2 240.3 MINIMUMSVÆGT... 3 240.4 MOTOR OG UDSTØDNING... 3 240.5 TRANSMISSION... 3 240.6 AFFJEDRING... 4 240.7 BREMSER... 4 240.8 HJUL... 5 240.9 KARROSSERI

Læs mere

3.50 Konkurrenceform... 2 3.51 Tilladte køretøjer... 2 3.52 Klasser... 4 3.53 Deltagere, licens... 4 3.54 Anmeldelse... 4

3.50 Konkurrenceform... 2 3.51 Tilladte køretøjer... 2 3.52 Klasser... 4 3.53 Deltagere, licens... 4 3.54 Anmeldelse... 4 Regler for Hill Climb, manøvre- og specialprøver Indhold 3.50 Konkurrenceform... 2 3.51 Tilladte køretøjer... 2 3.52 Klasser... 4 3.53 Deltagere, licens... 4 3.54 Anmeldelse... 4 3.55 Konkurrenceformen...

Læs mere

ROTAX MAX MICRO. Før en eventuel afgørelse om lovlighed skal alle eventuelle Rotax Bulletin efterses for eventuelle ændringer.

ROTAX MAX MICRO. Før en eventuel afgørelse om lovlighed skal alle eventuelle Rotax Bulletin efterses for eventuelle ændringer. Denne tekniske specifikation sætter den tekniske kontrollant og / eller det tekniske udvalg i stand til at bekræfte den originale stand af ROTAX motor type FR 125 Micro Max. Kun originale ROTAX komponenter

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation. Del 1 teknisk data chassis. Motor og ydelse. Cylinderplacering/-antal

Bilag 2 Kravspecifikation. Del 1 teknisk data chassis. Motor og ydelse. Cylinderplacering/-antal Del 1 teknisk data chassis Motor og ydelse Cylinderplacering/-antal Slagvolumen (cm³) Nominel ydelse (kw [HK] ved o/min) brændstof V6 Inden for normalområdet for en 3000 cm3/3,0 liters motor min (220/6.500)

Læs mere

9.3 REGLEMENT FOR YOUNGTIMER

9.3 REGLEMENT FOR YOUNGTIMER 9.3 REGLEMENT FOR YOUNGTIMER... 2 9.3.1 INTRODUKTION... 2 9.3.2 BILERNE... 2 9.3.3 BEREGNING AF VÆGT/EFFEKT... 2 9.3.4 GENERELLE BESTEMMELSER... 3 9.3.5 DOKUMENTER... 3 9.3.6 SIKKERHEDSFORSKRIFTER... 4

Læs mere

Motoreffekt: 26 HK Maskinvægt: 1599 kg KUBOTA MINILÆSSER

Motoreffekt: 26 HK Maskinvægt: 1599 kg KUBOTA MINILÆSSER Motoreffekt: 26 HK Maskinvægt: 1599 KUBOTA MINILÆSSER STÆRK, MANØVREDYGTIG OG ALSIDIG Kubota har udviklet en ny serie af knækstyrede minilæssere med en driftsvægt fra 1.000 til 2.800. Maskinerne i den

Læs mere

Bruttoprisliste 2012 Indholdsfortegnelse:

Bruttoprisliste 2012 Indholdsfortegnelse: Bruttoprisliste 2012 Indholdsfortegnelse: STAMA Løvsuger... Prisliste nr. 2012-1 STAMA Mini Truck El.... Prisliste nr. 2012-2 Tilbehør til Mini Truck El... Prisliste nr. 2012-2T STAMA Multi Truck El..

Læs mere

El-ladcykel, Cargo9000 JL-48

El-ladcykel, Cargo9000 JL-48 Samlevejledning El-ladcykel, Cargo9000 JL-48 Arbejdstid: Cirka 2,5 time 1 Før du begynder at samle Tillykke med købet af din nye ladcykel! Din nye ladcykel er et fremragende stykke personlig transportudstyr,

Læs mere

Referat fra årsmøde den 18 oktober 2015

Referat fra årsmøde den 18 oktober 2015 Referat fra årsmøde den 18 oktober 2015 6 1. Jens-Kim bød velkommen til de 32 fremmødte 2. Jens-kim blev valgt til ordstyrer, Inge blev valgt som referent 3. Forslag fra bestyrelsen: Indstille til DASU

Læs mere

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby, Danmark Historisk rally: Vejledning for periode J1- og J2-biler Maj 2018 Gruppe N, A og B homologerede biler BMW M3 - Gruppe A Hermed en kort vejledning om hvad der er tilladt for Rallybiler i periode J1 og J2.

Læs mere

Indhold. 279E-1. ALMENT... 2 279E -1.1. Maskinkontrol...2 279E -1.2. Personlig udrustning...2 279E -1.3. Startnumrer...2 279E -1.4. Vognbog...

Indhold. 279E-1. ALMENT... 2 279E -1.1. Maskinkontrol...2 279E -1.2. Personlig udrustning...2 279E -1.3. Startnumrer...2 279E -1.4. Vognbog... Indhold 279E-1. ALMENT... 2 279E -1.1. Maskinkontrol....2 279E -1.2. Personlig udrustning....2 279E -1.3. Startnumrer...2 279E -1.4. Vognbog...2 279E-2. BÆRENDE DELE OG GATE.... 3 279E -2.1. Chassis...3

Læs mere

TOLEDO. Tekniske Specifikationer TECHNOLOGY TO ENJOY

TOLEDO. Tekniske Specifikationer TECHNOLOGY TO ENJOY TOLEDO Tekniske Specifikationer TECHNOLOGY TO ENJOY TOLEDO UDSTYR TOLEDO Reference Style SIKKERHED 6 airbags Deaktivering af passagerairbag Selehusker til fører og forsædepassager (optisk og akustisk)

Læs mere

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd KOMPLET VOGNPROGRAM Vogne designet af danske landmænd DESIGNET AF DANSKE LANDMÆND KONSTANT UDVIKLING AF VOGNENE MI tipvognprogrammet består i dag af 5 serier af tipvogne med lasteevner på fra 8 til 30

Læs mere

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer

Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer FÆRDSELSSTYRELSEN Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr mv. Dato Medd. nr. J. nr. 10.10.08 1922 FS350-000004 Standardtypegodkendelse for tunge køretøjer Færdselsstyrelsen har den 9. oktober 2008

Læs mere

Reglements punkt der bør ændres

Reglements punkt der bør ændres 279H Tilføjelse Motor 4 Motor 4.4 Alment Honda GX 270 4takt skal monteres som original enhed. Den skal benytte original tank, karburator, udstødning, tænd/sluk. Motoren som enhed må ikke bearbejdes eller

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement. 1:24 Scaleauto

Dansk Mini Racing Union. Vognreglement. 1:24 Scaleauto Dansk Mini Racing Union 2018 Vognreglement 1:24 Scaleauto DMRU 2018 v.1.0-1 - GENERELLE REGLER VOGNREGLEMENT 1. TYPE SCALE-RACING Skalamodeller med metal- eller plastchassis, skumdæk, gummi dæk og hårde

Læs mere

Reglement for 100 ccm Klassisk gokart (F100DK)

Reglement for 100 ccm Klassisk gokart (F100DK) Reglement for 100 ccm Klassisk gokart (F100DK) 1. Generelt F100DK afvikles med karter og motorer produceret før år 2000. Der må alene anvendes luftkølede motorer med direkte træk. F100DK er et spring tilbage

Læs mere

Tekniske specifikationer Standard- og ekstraudstyr. Alfa 159 og Alfa 159 Sportwagon

Tekniske specifikationer Standard- og ekstraudstyr. Alfa 159 og Alfa 159 Sportwagon Tekniske specifikationer Standard- og ekstraudstyr Alfa 159 og Alfa 159 Sportwagon 159/159 Sportwagon Tekniske specifikationer SPECIFIKATIONER Antal cylindre/ventiler 4/16 1750 TBi Boring x slaglængde

Læs mere

Elite. Allround Standard

Elite. Allround Standard Elite Allround Standard Mustang byder på gennemførte løsninger fra Mustang hestetrailer er konstrueret til komfortabel og sikker transport under alle forhold. Der ligger mange beregninger og forsøg med

Læs mere