Godkendt af Byrådet xx. oktober Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Godkendt af Byrådet xx. oktober 2013. Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet."

Transkript

1 Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet. Vej, trafik og affald september 2013 Ver. 4.1

2 Indledning Nærværende kogebog gør rede for takstfastsættelsen på affaldsområdet og principperne herfor. Kogebogen udgør et administrationsgrundlag, gældende både for den overordnede ramme for takstberegninger og for den daglige håndtering af ordningerne. Gebyrformer Gebyrerne er opdelt i to grupperinger for henholdsvis private husholdninger og erhverv: Private husholdninger Helårsboliger Sommerhuse Ubebyggede boliggrunde Erhverv Virksomheder Landbrug Butikker og forretninger Institutioner og skoler Offentlige kontorer For de to grupperinger betales der følgende takster Private husholdninger Erhverv Dagrenovation obl Dagrenovation for kommunale institutioner Genbrugsordninger obl Administrationsgebyr P-nr Farligt affald obl Dagrenovation. Takstprincippet Princippet for udregning af renovationstaksterne bygger på standardenheder, hvilket vil sige, at hver standardenhed bærer sin del af fællesomkostningerne og driftsomkostninger. Ekstraenheder der tilknyttes en standardenhed bærer kun de omkostninger der er forbundet med administration, tømning og behandling (driftsomkostninger). Ekstraenheder i form af minicontainere bærer en forholdsmæssig andel af fællesomkostningerne, fordi de benyttes i forbindelse med større boligbyggerier og kommunale institutioner, som ikke omfattes af standardenhederne.

3 Standardenheder Dagrenovation betales med udgangspunkt i en enhed der dækker en normal husholdnings behov. Følgende ordninger defineres som en standardenhed: o o Bolig med kildesortering, egne skraldespande og tømning hver 14. dag. Bolig uden sortering med egne skraldespande og tømning hver 14. dag. Herudover findes et antal supplerende standardenheder, som er begrundet i særlige forhold på adressen eller er historisk betinget ud fra forhold i den tidligere kommune. Disse beregnes ud fra standardenheden (se ovenfor). o Bolig med kildesortering, udvidet ordning og tømning hver 14. dag o Bolig med kildesortering, reduceret ordning og tømning hver 14. dag o Bolig med kildesortering, sækkestativ, ugetømning o Bolig uden kildesortering, reduceret ordning og tømning hver 14. dag o Bolig uden kildesortering, xtra-small ordning og tømning hver 14. dag o Bolig uden kildesortering, 2 stk. sækkestativ og tømning hver 14. dag Prisen for standardenhederne fastsættes ud fra de aktuelle omkostninger ved at tømme og behandle samt 10-årig lineær afskrivning af materiellet. Til standardenhederne kan der tilkøbes ekstra enheder med henholdsvis uge og 14. dages tømning. Ekstraenheder spande Ekstraenheder beregnes ud fra materielpris og afskrivning. Hertil lægges tømnings- og behandlingspris. Samlet udgør dette således kostprisen for ekstraenheden. For en bioaffaldsspand på 190 liter med tømning 1 gang om ugen beregnes kostprisen således: Materielpris (anskaffelsespris) Afskrivning pr. år (10 årig afskrivning) Tømning (52 uger x tømningspris) Behandling (kg x forholdstal x behandlingspris) Moms Ekstraenheder minicontainere Minicontainere benyttes især ved større boligbebyggelser og større erhvervsvirksomheder. Dækning af fællesomkostninger beregnes ud fra volumet i standardenheden, således at der bidrages ud fra den kapacitet der stilles til rådighed.

4 For en minicontainer til restaffald på 800 liter med tømning 1 gang om ugen beregnes kostprisen således: Materielpris (anskaffelsespris) Afskrivning pr. år (10 årig afskrivning) Tømning (52 uger x tømningspris) Behandling (kg x forholdstal x behandlingspris) Andel fællesomkostninger (enhedspris x forholdstal) Moms Fællesomkostninger Til drift af hele dagrenovationssystemet afholdes omkostninger til materielhåndtering, finansudgifter/indtægter, personale, materialer, kontor og IT. Affaldskontoret løser opgaver vedr. driftsafvikling, kvalitetsstyring, planlægning, information, budget og regnskab, håndhævelse, klagebehandling, registrering, EU-udbud, kontrakter, aftaler, udvikling og sagsforberedende arbejde. Der forekommer også indtægter fra kørselsbidrag fra Vestforbrænding. Nettoomkostningerne fordeles på alle standardenheder med ligelige bidrag. Alle minicontainere pålægges et forholdsmæssigt bidrag i forhold til standardenheden. Dækning af fællesomkostninger beregnes ud fra volumet i standardenheden, således der bidrages ud fra den kapacitet der stilles til rådighed. Al anden administration som ikke er drifts- og ordningsrelateret fordeles forholdsmæssigt mellem de enkelte ordninger på baggrund af den budgetterede omsætning. Ordning med nedgravede fællesbeholdere i boligforeninger m.v. Dagrenovation i nedgravede beholdere er en regulativsat ordning vedtaget af byrådet i Det er en ordning for større etagebebyggelser i tæt bebyggede områder. Ordningen adskiller sig ved at den enkelte boligforening selv investerer i det nedgravede materiel, jf. retningslinjer for ordningen. Taksten for ordningen udgør således kun behandling, tømning og administrationsandel. Administrationsandel betales i henhold til ovennævnte beskrivelse af fællesomkostninger pr. boligenhed. Tømning betales ud fra den tømningspris kommunen betaler hos vognmanden. Behandlingsprisen beregnes ud fra et gennemsnit af indvejede mængder på linje med den øvrige dagrenovationsordning og tilpasses således årligt de indvejede mængder.

5 Ændringsgebyr Tilmeldinger der indebærer udbringning/hjemtagning af materiel, udløser et ændringsgebyr jf. forureneren betaler princippet. Gebyret afspejler omkostningerne ved at håndtere ændringen. Dette er en ændring af tidligere praksis, hvor udgiften lå under de generelle omkostninger og derfor blev dækket af alle brugere. Gebyret beregnes som et fast gebyr pr. hændelse pr adresse altså uanset om der ændres flere stykker materiel på adressen. Ændringsgebyret betales ved tilmelding, men dækker også en efterfølgende afmelding. Nytilmeldinger i forbindelse med nyopførte boligenheder opkræves ikke ændringsgebyr. Særgebyrer Der findes enkelte særlige ydelser som borgerne kan vælge at benytte sig af som engangsydelse. Ekstrasække kan købes i større dagligvare-butikker og bibliotekerne. Sækken er mærket og der er betalt for både affald og afhentning. Gebyrer opkræves kontant ved køb. Udsalgsprisen beregnes således: Sækkepris (anskaffelsespris) Tømning (enhedspris) Behandling (10 kg x behandlingspris) Forhandleravance Moms Ekstraordinær tømning af renovationsbeholder/sækkestativ kan rekvireres af borgeren i tilfælde hvor borgeren har behov for at få tømt sin beholder/sækkestativ ekstraordinært uden for den faste rutekørsel og i tilfælde, hvor ekstrasæk ikke kan benyttes. Gebyret opkræves på næstkommende renovationsregning som et engangsgebyr. Taksten beregnes således: Tømning (enhedspris x 10) Behandling (10 kg x behandlingspris) Administration og dækningsbidrag Moms

6 Genbrugsordninger Særligt om gebyrer for virksomheder. Genbrugspladserne Fra 1. januar 2013 trådte en ny affaldsbekendtgørelse i kraft. Hermed kom der for fjerde år i træk nye regler for virksomheder på affaldsområdet. Det er lovbestemt at virksomheder skal have adgang til genbrugspladserne. Affaldsbekendtgørelsen stiller detaljerede krav om at der skal opkræves gebyr for de virksomheder der vælger at benytte genbrugspladserne. Frederikssund har tilsluttet sig fællesordningen i Vestforbrænding. Det er derfor Vestforbrænding der driver ordningen med virksomheders betaling for adgang til genbrugspladserne, - og herunder også økonomi, takster og kontrol. Denne ordning har egen økonomi og taksterne godkendes særskilt af byrådene i medlemskommunerne. Erhvervsaffaldsgebyr For øvrige udgifter som ikke vedrører affaldsordninger opkræves et erhvervsaffaldsgebyr for alle virksomheder omfattet af affaldsbekendtgørelsens regler på p-nummer niveau. Det er omkostninger til affaldsplanlægning, regulativer, gebyropkrævning, klagebehandling, anvisninger, information, udgifter til den nationale regulativdatabase, affaldsdatasystemet, tilsyn og vedligehold af gamle deponier samt administration i forbindelse med disse opgaver. Gebyret giver ikke adgang til at benytte kommunale affaldsordninger. Særligt om gebyrer for husholdninger og ubebyggede grunde For husholdninger og ubebyggede grunde opkræves et samlet gebyr for genbrugsordninger. Gebyret består af følgende enkeltordninger med eget regnskab og mellemværende: o Genbrugspladserne o Farligt affald o Storskrald o Glas og papir o Øvrige ordninger og anlæg o Administration af affaldsplanlægning m.v.

7 For kommunale ordninger fastlagt i regulativet for husholdningsaffald er der jf. Affaldsbekendtgørelsens 39 benyttelsespligt for borgere og grundejere. Gebyret opkræves på ejendomsniveau, således at boligejendomme opkræves et gebyr pr. boligenhed registeret i BBR. Ubebyggede grunde opkræves et gebyr pr. registreret tinglyst ejendom. Følgende benyttelseskoder pålignes gebyrer pr. enhed med de pågældende benyttelser: Beboelser Benyttelse Beboelsesejendomme 01 Beboelse og forretning 02 Landbrug 05 Selvstændig skovejendom 06 Gartneri 07 Sommerhus 08 Ubebygget areal 09 Statsejendom 10 Kommunal bebo/forretning 11 Kommunal ejendom 12 Andre vurderinger, feriekolonier m.v. 13 Ejerlejlighed, beboelse 21 Ejerlejlighed, Beboelse og forretning 22 Ejerlejlighed, i øvrigt (sommerhus o.l.) 25 Ejerlejlighed, Beboelse i enfamiliehus, dobbelthus, tofamilie- eller trefamiliehus 26 Ejerlejlighed, beboelse i rækkehusbebyggelse 27 Andelsboliger 31 Privat institution 33 Speciel Erhverv 34 Beboelse på fremmed grund 41 Beboelse/Forretning på fremmed grund 42 Revideret 19/ Bemærkninger til: Farligt affald Denne ordning er knyttet til de afleveringsmuligheder, der tilbydes på genbrugspladserne. Herudover findes ordninger med mulighed for at aflevere batterier og malingsrester hos et antal butikker/forretninger.

8 Der fastsættes takster og pålignes gebyrer med et fast beløb pr. gebyrpligtig enhed. Bemærkninger til:øvrige ordninger og anlæg Dette er i praksis deponier i Frederikssund kommune. Disse modtager ikke affald mere. Opgaverne på anlæggene består i tilsyn og vedligeholdelse af afværgeinstallationerne herunder bortledning af perkolat, overvågning af grundvand og årlig rapportering til tilsynsmyndigheden. Såvel husholdninger som erhverv har i fortiden bidraget til deponeringen af affaldet. Udgifterne dækkes med et fast beløb pr. gebyrpligtig enhed. Bemærkninger til: Administrationsomkostninger Tidligere har kommunen som opfyldelse af kravene i Affaldsbekendtgørelsen for 2012 fra december 2011 opkrævet et særskilt fastsat gebyr for generelle omkostninger til affaldsplanlægning, regulativer, gebyropkrævning, klagebehandling, anvisninger, information, udgifter til den nationale regulativdatabase, affaldsdatasystemet, samt administration i forbindelse med genbrugsordningerne. Med en ny ændring af bekendtgørelsen for 2013 i dec indførtes en ny regel som betød at disse omkostninger så vidt muligt i stedet skal fordeles på de enkelte ordninger, således at gebyret kun omfatter omkostninger til affaldsplanlægning, regulativer, anvisninger, udgifter til den nationale regulativdatabase, affaldsdatasystemet og lignende omkostninger der ikke kan henføres til en konkret ordning. Dette bidrag bliver jf. den seneste affaldsbekendtgørelse fastsat og opkrævet særskilt fra Praksis for budgetter og takstfastsættelse Hele affaldsområdet er omfattet af krav om hvile i sig selv (HISS). Hver ordning har statuskonti med egne mellemværender, således at over-/ underskud overføres til efterfølgende år. Forslag til budgetter og takster forelægges hvert år for Byrådet til godkendelse. De godkendte takster offentliggøres på kommunens hjemmeside umiddelbart efter godkendelse. Opkrævningen sker over kommunens økonomisystem Prisme med to årlige rater til forfald hhv. 1.marts og 1.september. Modregninger, refusioner og opkrævninger af opsagte og tilmeldte ekstraydelser sker til hhv. den sidste/første dag i måneden fra bestillingstidspunktet.

Godkendt af Byrådet xx. oktober 2012 KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4.

Godkendt af Byrådet xx. oktober 2012 KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4. KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4.0 Indledning Nærværende kogebog gør rede for takstfastsættelsen på affaldsområdet og principperne

Læs mere

Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet.

Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet. Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet. Affaldskontoret august 2017 Ver. 4.2 Indledning Nærværende kogebog gør rede for takstfastsættelsen på affaldsområdet og principperne

Læs mere

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S liste 2012 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugspladser Farligt affald Flaskekuber Administration er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugspladser Administration

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S liste gældende fra 2016 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugsstationer Farligt affald Flaskekuber er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugsstationer

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2015 Gebyrer 2016 Grundgebyr fordelt

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

Affaldsgebyrer i 2012 for virksomheder og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010

Affaldsgebyrer i 2012 for virksomheder og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 By- og Udviklingsforvaltningen Affaldsgebyrer i 2012 for og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 Renovation, Administration Juni 2011 Affaldsgebyrer for. Forudsætninger:

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Postadresse: Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf.: 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Indholdsfortegnelse I Generel del...3 1 Formål m.v....3 1.1 Affaldshåndtering...3

Læs mere

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510 Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2019 (kr. inkl. moms) HUSHOLDNINGSAFFALD FRA HAVEBOLIGER Dagrenovation 110 liter sæk 1.110 140 liter beholder 1.180 190 liter beholder 1.320 240 liter beholder

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen.

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen. Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2018 (kr. inkl. moms) Husholdningsaffald fra haveboliger 110 liter sæk 1.050 140 liter beholder 1.100 190 liter beholder 1.230 240 liter beholder 1.410 Containere

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald TM Veje og Grønne områder Affald og Genbrug Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 199548 Brevid. 1258412 Ref. ANSE Dir. tlf. 4631 3788 Anettesej@roskilde.dk Budgetindstilling 2012 for renovationsområdet

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 19 Mødedato: Torsdag den 6. september 2012, kl. 11.30 13.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Indhold Indledning... 1 Husholdningsaffald... 1 Dagrenovation... 2 Restaffald... 2 Madaffald... 2 Dispensationsmulighed for ejendomme som i dag har 14

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2011. Indholdsfortegnelse

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2011. Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Indholdsfortegnelse Administration, bolig... 2 Administration, erhverv... 3 Dagrenovation, bolig... 4 Dagrenovationslignende affald, erhverv... 5 Storskrald

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2018 2022 for affald I henhold til affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen i det

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014 Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

REGLER FOR ERHVERVSAFFALD

REGLER FOR ERHVERVSAFFALD REGLER FOR ERHVERVSAFFALD Vejledning til virksomheder Genanvendeligt erhvervsaffald Genanvendeligt erhvervsaffald er for eksempel: pap, papir, plastfolie og flasker/glas fra erhverv. Delvist liberalt marked

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse

Ny Affaldsbekendtgørelse Ny Affaldsbekendtgørelse Introduktion Ny affaldsbekendtgørelse udstedt 18. december 2009. Justeret bekendtgørelse udstedt 13. januar 2010. Fodnoten til bilag 6 B om forbrænding slettet Undtagelse for restprodukter

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer

Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer Gebyrer Gebyrer Ikrafttræden Opkrævning af gebyrer via CVRregistret fra 1.1.2010 Opkrævning af gebyr for virksomheders adgang til genbrugspladser fra 1.1.2010. Undtagelser

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse af 29. april 2010 til en borger:

Statsforvaltningens udtalelse af 29. april 2010 til en borger: Statsforvaltningens udtalelse af 29. april 2010 til en borger: 29-04- 2010 Du har ved brev af 3. august 2009 klaget til Statsforvaltningen Syddanmark, det kommunale tilsyn, over, at Aabenraa Kommune har

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Takster Tømning af samletanke i Vordingborg Kommune kan tilbydes til følgende priser m/moms:

Takster Tømning af samletanke i Vordingborg Kommune kan tilbydes til følgende priser m/moms: Takster 2017 Teknik- og Miljøudvalget TØMNING AF SAMLETANKE Tømning af samletanke i Vordingborg Kommune kan tilbydes til følgende priser m/moms: Tømning til og med 2.000 liter Takst pr. tømning 1.405,00

Læs mere

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2016 2020 for affald I henhold til gældende affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen

Læs mere

Batterirapport. - en del af byen

Batterirapport. - en del af byen Batterirapport 2015 1 - en del af byen Indhold Forord... 3 Aktiviteter i 2015... 4 Kommunernes egne ordninger... 5 Indsamlingsresultater i 2015... 6 Økonomi... 8 Planlagte aktiviteter i 2016... 9 2 Forord

Læs mere

Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ

Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ Præcisering af definition: Punkterne er inddelt efter relevans Ændret beskrivelsen af SØNDERBORG FORSYNING Specificeret forskellen på container

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

. Obligatoriske affaldsordninger... 3

. Obligatoriske affaldsordninger... 3 AFFALDSTAKSTER KOMMUNALE INSTITUTIONER 2019 Indholdsfortegnelse. Obligatoriske affaldsordninger... 3 Restaffald, alm. beholdere... 3 Genanvendeligt affald, alm. beholdere... 3 Offentlige nedgravede beholdere...

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2015 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2015 2 Boligbidrag 2015 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2015 6 Ekstra tømninger 2015 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2015 7 Vask af beholdere

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2014 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2014 2 Boligbidrag 2014 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2014 6 Ekstra tømninger 2014 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2014 7 Vask af beholdere

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2017-20 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2016 2017 AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms I løbet af 2017 bliver gebyrstrukturen på affaldsområdet ændret med implementeringen af den

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 4. oktober Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 4. oktober Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune.

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune. AFFALDS Indholdsfortegnelse.. Indledning... 2 Almindelige beholdere... 3 2- og 4- hjulede beholder - Enfamiliehus.... 3 2- og 4- hjulede beholder - Etageejendomme... 3 2- og 4- hjulede beholder - Sommerhus

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/31121 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr gældende for 2011. Gebyret

Læs mere

Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet

Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet Notat Fra: Lars Høier 05. februar 2010 Dokumentnr.: 51042 Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet Der er i januar 2010 kommet to nye bekendtgørelser på affaldsområdet: Affaldsbekendtgørelsen,

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller organisk affald

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE 2014 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2014-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/02983 Dato: 01-12-2009 Sag: Affaldsgebyrer for erhverv 2010 Sagsbehandler: Per Hauge Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Ny lovgivning betyder, at der

Læs mere

Øget genanvendelse i Frederikssund Kommune

Øget genanvendelse i Frederikssund Kommune Øget genanvendelse i Frederikssund Kommune Indledning Frederikssund Kommune har i 2015 nået en genbrugsprocent på 52,8 %. Med udgangspunkt i kommunens affaldsordninger redegør dette notat for mulighederne

Læs mere

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering... Regulativ for jord Holbæk Kommune Gældende fra 28.6 2012 Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Læs mere

Forslag til gebyrer og takster 2016

Forslag til gebyrer og takster 2016 Forslag til gebyrer og takster 2016 FORSYNING Øvrige gebyrer - samt administrative gebyrer Rykker 100,00 100,00 100,00 Ejerskifte/flyttere 125,00 125,00 125,00 Kontrolaflæsning 500,00 500,00 500,00 Utidig

Læs mere

Takstoversigt. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013. 01.38 Renovation mv. Dagrenovation

Takstoversigt. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013. 01.38 Renovation mv. Dagrenovation 1 2013 2013 Forsyningsvirksomhederne Dato Senest godkendt Dato Takstforslag takst Kr. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013 01.38 Renovation mv. Dagrenovation Abonnement: Abonnement,

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Senest godkendt Dato Takstforslag

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Senest godkendt Dato Takstforslag Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2016 01-01-2016 01.38 Affaldshåndtering Abonnement: Abonnement, bolig: - Boligenhed (ekskl. kolonihaveforeninger, men inkl. huse i landområde), abonnements pr.

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse 1 Formål.......................................................... 2 2 Lovgrundlag..................................................

Læs mere

PRISER 2016 SAMLET PRISLISTE

PRISER 2016 SAMLET PRISLISTE PRISER 2016 SAMLET PRISLISTE Vand Alle priser 2016 Fast bidrag enhed ekskl. moms inkl. moms Målerstørrelse Qn1,5/2,5/4 (Husstandsmåler) kr./måler/år 630,00 787,50 Målerstørrelse Qn 6 kr./måler/år 2.520,00

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen

Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen Punkt 7. Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen 2017-043449 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at godkender principper for gebyrer for benyttelse

Læs mere

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD 2 REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune Indhold: 1 Formål m.v. 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 3 4 Registrering af udenlandske virksomheder 3 5 Gebyrer 4

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. februar 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1917 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/00104

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2017 Gebyrer 2018 Grundgebyr fordelt

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken)

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken) Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven (Blokken) Miljøberetning 2011 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom

Læs mere

Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2020 2024 for affald I henhold til affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen

Læs mere

Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v.

Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.1 - side 1 Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v. Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser.

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Version 5 (3-1-2019) Dette notat beskriver fire forslag til forbedring af indsamlingsordningerne i boligselskaber,

Læs mere

Ballerup rækkehuse. Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald

Ballerup rækkehuse. Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald Ballerup rækkehuse Løsningsforslag til sortering og indsamling af affald Villa modellen Individuelle beholdere Villaboliger - Tre tokammer beholdere (240 L) - De to todelte beholdere er - 108 cm høje -

Læs mere

Ny ordning for virksomheders adgang til MiljøCenter Greve fra 1. januar 2012

Ny ordning for virksomheders adgang til MiljøCenter Greve fra 1. januar 2012 Notat Dato: 6. oktober 2012 Vedrørende: Virksomheders adgang til MiljøCenter Greve fra 1. januar 2012 Notat udarbejdet af: Forvaltningerne i Solrød og Greve Kommune samt Greve Solrød Forsyning Ny ordning

Læs mere

3 Grundejerens forpligtelser

3 Grundejerens forpligtelser Gribskov Kommune Regulativ for tømningsordning for samletanke 1 Formål Tømningsordningen indføres primært af miljømæssige hensyn, for at sikre at samletanke i Gribskov Kommune bliver kontrolleret og tømt

Læs mere

Denne vejledning beskriver de krav der skal opfyldes når en forening ønsker at etablere nedgravede affaldssystemer.

Denne vejledning beskriver de krav der skal opfyldes når en forening ønsker at etablere nedgravede affaldssystemer. Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger i Frederikssund Kommune Ikke godkendt forslag Affaldskontoret oktober 2011 Indledning Med virkning fra årsskiftet 2011/12 har byrådet besuttet at

Læs mere

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 05-06-2014 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 3 6 Overtrædelse og straf 3 7 Bemyndigelse 3 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -669-1.484

Læs mere

REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Bilag 1 REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Århus Kommune 2007 1 2 2 Lovgrundlag 2.1 Regulativet er udarbejdet med hjemmel i: Lovbekendtgørelse nr. 698 af 22. september 1998 om Miljøbeskyttelse med senere

Læs mere

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6 REGULATIV FOR JORD Side 1 af 6 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Frederikshavn

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140 Gebyrblad 2014 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2014 2013 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Takstoversigt 2016. Budget 2016-19

Takstoversigt 2016. Budget 2016-19 Budget -19 Takstoversigt Dette bilag indeholder takstoversigt for og. Der er områder hvor taksterne endnu ikke er beregnet, men bliver konsekvensberegnet på baggrund af det endelige budget. De udestående

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2007 Indledning Siden Allerød Genbrugsplads blev åbnet i 2001, og frem til og med 2007, er mængden af tilført affald steget med 35 procent og antallet af besøgende

Læs mere

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning Bilag 2 Baggrund for koncept for gebyropkrævning Indledning Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet beskriver hvordan alle gebyrer på affaldsområdet bliver fastsat. Konceptet er udarbejdet

Læs mere

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse SOMMERHUSE Affaldsprisen er sammensat af to gebyrer. Grundgebyret fastsættes som udgangspunkt ud fra ejendommens BBR-oplysninger. Hvis sommer huset benyttes hele året, betales grundgebyr som en almindelig

Læs mere

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund

Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal genanvende mindst 50 % af vores husholdningsaffald senest i 2018. Det

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Forsyning Ballerup December 2013 Regulativ for tømning af bundfældningsog samletanke i Ballerup Kommune 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Morsø Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 17-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 2 6 Overtrædelse og straf 2 7 Bemyndigelse

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 28-08-2009 Sag nr.: ØU 201 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

3. udgave marts 2011. Prisoversigt

3. udgave marts 2011. Prisoversigt Prisoversigt 2011 Fjernvarme Forbrugsbidrag: (1/6-2010 - 31/12-10 219,00 kr. pr MWh) kr. pr. MWh 338,00 398,00 Afkølingsbidrag: kr. pr.(mwh x C) 3,38 3,98 Der betales et tillægsbidrag på 1% af forbruget

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere