Rapport Intranet til Ballonparken Svendeprøve Andreas Stjerneklar Kristensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport Intranet til Ballonparken Svendeprøve Andreas Stjerneklar Kristensen"

Transkript

1 Rapport Intranet til Ballonparken Svendeprøve Andreas Stjerneklar Kristensen

2 Indledning...3 Ballonparken...3 Problemet...3 Idé...4 Målgruppe...4 Produktionsplan...5 Design...6 Teknologivalg...7 Multi-tier kode arkitektur...7 Indhold...8 Login...8 Forside...8 Reservation...9 Information...9 Forum...10 Kategori Oversigt...10 Tråd oversigt...10 Oprettelse af ny tråd:...10 Post Oversigt...11 Klasser...12 SiteLogic...12 DataBLL...12 Data Access Layer:...13 Udviklingsmuligheder...14 Glemt brugernavn/adgangskode?...14 Original side...14 PDF upload...14 Konklusion:...14

3 Indledning Mit projekt fokuserer på at udvikle et Intranet til mit bosted og barndomshjem, Ballonparken. Et intranet er en teknologi, hvormed man internt i en organisation får adgang til dokumenter og tjenester via internetprotokoller. -Wikipedia Ballonparken Ballonparken har sine rødder i et militærområde der blev anlagt i Ti år efter kom de første af de røde barakker der stadig bruges i dag. Navnet kommer af, at der blev opsendt balloner for at observere artilleriets præcision. Da tyskerne besatte Danmark under anden verdenskrig var Ballonparken en af de militærbaser der led de hårdeste tab, med tre dræbte og fem sårede, i kamp mod en tysk kampvogn (denne blev også uskadeliggjort). Efter krigen blev Ballonparken gjort til et nødkollegium for boligløse mandlige provinsstuderende, men gradvis overgik den til at være et hjemsted for hippier. I 1971 blev Ballonparken en selvejende institution og også kvinder fik adgang. Ballonparken er i dag et kollektivt selvejende boligområde administreret af Fonden Ballonparken, med en bred vifte af beboere der består af alt fra jordemødre til advokater, læger og pædagoger. I alt er der cirka 100 voksne beboere. Problemet Der er sket en del ting siden 1971, men beslutningstagningsprocessen giver ikke det indtryk. Beboerdemokratiet lader til at sidde fast i hippie tiderne og debatten på de jævnlige beboermøder mangler ofte "vægt" i form at input fra et bredere segment af beboerne. Problemet er efter min mening, at beslutningstagningsprocessen i Ballonparken er eksklusiv til en sådan grad, at der sjældent er mere end 10 beboere til stede under diskussionen af beslutningerne Dette til trods for at der bor mere end 100 individer i Ballonparken. Årsagen til dette mener jeg er at finde i en række omstændigheder relateret til at holde faste, fysiske møder på frivillig basis i et åbent og ubureaukratiskt beboerdemokrati.

4 Idé Mit primære fokus med dette projekt er at forbedre kommunikationen i Ballonparken. Derfor vil jeg, som alternativ/supplement til beboermødet, lave et forum hvor beboerne frit, nemt og direkte hjemmefra kan debattere med hinanden om alt der har med Ballonparken at gøre. Sekundært ser jeg mange steder, hvor et intranet ville være til hjælp, så som en central informationsbank og event-management/reservation af diverse fællesrum. Grunden til at jeg specifikt har valgt at lave et Intranet og ikke et Internet, er delvist at den funktionalitet jeg vil tilbyde kun er relevant for beboere, og delvist at Ballonparken ikke har brug for at markedsføre sig selv. Der er allerede en alt for lang venteliste til boligerne. Målgruppe Målgruppen er, meget logisk for et intranet, organisationen der skal serviceres. I Ballonparkens tilfælde er denne gruppe ret lille og statisk. Ballonparken vokser ikke - der er ingen udvidelsesmuligheder og beboerne flytter ikke ofte derfra. En fuldkommen succes ville være at alle beboere bruger intranettet, men her snakker vi stadig om maksimum ca. 100 personer, der bor i samme område. Da et stort segment af målgruppen ikke har stor IT erfaring skal sitets design være enkelt og overskueligt, for ikke at gøre teknikken til en afskrækkende faktor i forsøget på at udbrede beboerdemokratiet.

5 Produktionsplan: november: Planlægning Problemformulering, tidsplan, research november: Produktion Site opsætning, Design, Forum, Reservation og Artikler november: Rapportskrivning 29. november 3. december: Test, fremlæggelse for AABs IT afdeling, færdiggørelse, aflevering.

6 Design: Layoutmæssigt har jeg forsøgt at holde alting så simpelt som muligt og brugt ret store fonte for at fremme tilgængelighed. Farverne på sitet tager udgangspunkt i grønne nuancer, noget der går igen i Ballonparkens miljø i døre, buske og træer. Baggrunden er hvid, for overskuelighedens skyld. Det virker som en behagelig farvesammensætning for mig personligt og jeg har fået positiv feedback fra testpersoner. Banneret er inspireret af et billede fundet på Wikipedias artikel om Ballonparken. (se bilag 1 for original og udvikling)

7 Teknologivalg: Sitet er kodet i ASP.net og C#(C-Sharp) Grunde til dette valg kan findes blandt andet i det helstøbte udviklingsmiljø der leveres af eksempelvis Visual Web Developer, med intellisense, query analyser, database diagram, XSD datasets, debugging ect. Jeg har desuden i min research stødt på mange udsagn om, at.net er mere populært i erhvervssektoren og i størrere firmaer. Mange danske CMS systemer bruger ligeledes.net, eg Sitecore, Umbraco og Tangora Multi-tier kode arkitektur N-tier er en måde at opdele en web applikation i lineært forbundne lag. En af de centrale temaer I N-tier er, at et lag udelukkende kommunikerer med forbundne lag, og ikke udenom. Hvis jeg for eksempel vil hente alle brugere ud, må jeg ikke kalde direkte til databasens tabeller fra den side, hvor jeg har brug for dataene. I stedet får jeg dataene igennem logic lagets klasser. Dette strømliner databehandling og gør genbrug af funktionalitet nemmere. Diagram over N-tier modellen (fra Wikipedia). For mere om N-Tier:

8 Indhold: Login: Da sitet er struktureret som et intranet, er det første der sker når en bruger går til adressen, at vedkommende bliver præsenteret for en Login skærm. Der er med vilje ikke lavet nogen mulighed for at selv-oprette en bruger, fordi brugerbasen er relativt konstant og tilmed geografisk baseret; derfor mener jeg at husomdeling af brugernavne og adgangskoder er mere passende. Forside: På denne side vises de seneste site nyheder, hvornår næste beboermøde afholdes, og en introduktionstekst til sitet der oplyser om features.

9 Reservation På denne side kan brugeren reservere udvalgte Ressourcer indenfor et givent tidsrum. Brugeren vælger en startdato og en slutdato igennem en ASP:Calendar kontrol. Hvis den valgte ressource er ledig oprettes en reservation, ellers vises de reservationer der blokerer de valgte datoer. Checket af datoerne som brugeren har valgt sker igennem et hjernevridende SQL kald. SELECT FROM WHERE id, fk_user_id, fk_resource_id, startdate, enddate Event (fk_resource_id AND (startdate AND (enddate OR (fk_resource_id AND (startdate AND (enddate OR (fk_resource_id AND (startdate AND (enddate OR (fk_resource_id AND (startdate AND (enddate Hvis SQL kaldet finder noget så vises det til brugeren som de blokerende events der forhindrer brugerens reservation. På grund af kompleksiteten af dette kald tegnede jeg et diagram over de cases der skal testes: 1: begge datoer bruger vælger er før startdato: intet findes, reservation oprettes. 2: valgt slutdato er startdato på et eksisterende event, dette event findes. 3: valgt startdato er startdato på event, dette event findes. 4: begge datoer er mellem eksisterende events start og slut datoer, dette event findes. 5: valgt slutdato er slutdato på eksisterende event, dette findes. 6: valgt startdato er slutdato på event, dette event findes. 7: begge datoer bruger vælger er efter slutdato: intet findes, reservation oprettes. 8: valgt slutdato er efter eksisterende startdato og før eksisterende slutdato, dette event findes. 9: valgt startdato er før eksisterende slutdato og efter eksisterende startdato, dette event findes. 10: begge datoer er identiske med et eksisterende events datoer, dette event findes. 11: valgt startdato er før eksisterende startdato og valgt slutdato er efter eksisterende slutdato, dette event findes. Yderligere validering sker før SQL kald, eksempelvis check på om bruger har valgt en slutdato der ligger tidligere end startdato. Information Her kan brugere finde information om Ballonparken så som regelsæt, kontakt info, ect. Dette segment af sitet genbruger forum strukturen bag scenen : Information er en forum kategori, og hver artikel er en tråd. Andre brugere kan kommentere artiklerne, ligesom de kan svare på en tråd

10 Forum: Kategori Oversigt Bruger vises de kategorier han kan tilgå. Dette sker vha en SQL-select på kategorier med weight mindre eller lig med brugers session weight (taget fra brugers user role weight ved login). Tråd oversigt Bruger vises de aktive (ikke slettede) tråde i den valgte kategori. Oprettelse af ny tråd: Muligheden for at oprette en tråd er tilgængelig på Tråd-oversigts nivauet. protected void createthread(object sender, EventArgs e) { //insert tråd og sæt dennes værdi til retur værdien på insertreturnid methoden, hvilket giver os ID'et på den nye tråd threadbll tbll = new threadbll(); int newthread; newthread = tbll.insertreturnid(textboxtitle.text, Convert.ToInt32(Request.QueryString["cat"])); //insert post PostBLL pbll = new PostBLL(); pbll.insert(convert.toint32(session["user_id"]), newthread, TextBoxContents.Text.ToString(), DateTime.Now); //reload data & reset fields Repeater_Threads.DataSource = tbll.selectbycategoryid(convert.toint32(request.querystring["cat"])); Repeater_Threads.DataBind(); TextBoxContents.Text = ""; TextBoxTitle.Text = ""; FS_createthread.Visible = false; } Når en tråd oprettes gøres det med en speciel insert metode, der returnerer værdien af den nye tråds ID felt. Dette ID bliver brugt til at inserte den tilhørende post i tråden.

11 Dato-Sortering af tråde skete tidligt i projektet udfra trådens creationdate vha et specialiseret SQL kald, men jeg valgte at fjerne creationdate fra tråde da det gik op for mig at mange informationer gik igen imellem mine tråd og post objekter. Da den første post i en tråd altid oprettes i samme omgang som tråden, tilføjede jeg et Firstpost Post objekt til mit Tråd objekt. Dette betyder at i stedet for at alle tråde har creationdate og en user author, henter jeg disse værdier ud fra trådens firstpost post objekt, og firstposts user author objekt. Post Oversigt Her vises ikke-slettede posts i den valgte tråd. Hvis brugeren har ejerskab over en post, eller er administrator, vises mulighed for at slette posts eller tråd.

12 Klasser Klasserne i mit Logic Layer er opdelt i to Namespaces: SiteLogic Håndterer site funktionalitet og er yderligere opdelt i klasserne Navigation (menu indhold og logik), Security (login og rollestyring, se bilag) og Statistics (Statistikker). DataBLL Håndterer og definerer data-objekter i én-til-én forhold med database tabeller. Er inddelt efter objekt Visse objekter indeholder andre objekter, mit yndlings eksempel er min User constructor, der kun behøver et user id for at hente et user objekt, der også indeholder instanser af brugerens rolle og room klasser, ligeledes hentede som objekter udfra ID'er fra user objektet. //opret bruger udfra user id public User(int userid) { UserBLL ubll = new UserBLL(); User userobj = ubll.objectbyid(userid); _id = userobj.id; _name = userobj.name; _password = userobj.password; _ = userobj. ; _fk_role_id = userobj.roleid; _fk_room_id = userobj.roomid; _imagename = userobj.imagename; RoomBLL rbll = new RoomBLL(); _room = rbll.objectbyid(userobj.roomid); RoleBLL robll = new RoleBLL(); } _role = robll.objectbyid(userobj.roleid); Resultatet af dette er at jeg kan kalde en brugers rolle navn frem bare ved at instansiere userklassen, lave en user/samling af users udfra en af userklassens metoder og sætte denne til hvad det skal være... eg: UserBLL ubll = new UserBLL(); User userobj = new User(qs); Label_UserRoleName.Text = userobj.role.name; I dette eksempel med en string value fra objektet der bruges som text behøver jeg heller ikke konvertere værdien. Alternativet jeg plejede at bruge, var at at håndkode flere SQL kald efter hinanden og hive ud fra datatable rows, hvilket kræver en masser arbejde mange steder. Med objekt klasser bygger man et kompliceret system til at levere data, der leverer dataene på en nem måde alle andre steder.

13 Data Access Layer: DAL er laget der håndterer hentning og behandling af data. Dette sker via et strongly typed dataset der indeholder standardiserede sql kald for alle tabeller I løsningen. Udfra dette bliver en TableAdapter klasse skabt for hver tabel. Wizarden laver per default den simple fill/get metode, men det står én frit for at tilføje flere metoder til datahåndtering. Disse TableAdapters er den eneste måde jeg interagerer med mine databaser. Mit Data Access Layer

14 Udviklingsmuligheder: Glemt brugernavn/adgangskode? Giv mulighed for at brugeren kan indtaste en adresse, og hvis denne findes i databasen, modtage en mail på denne adresse med login detaljer. Status: Jeg har på brugere, men da mit site endnu ikke er online har jeg ikke mulighed for at teste funktionaliteten. Original side Hvis bruger bliver redirected fra en adgangsbeskyttet side pga. manglende session data, bliver den side brugeren var på opbevaret i en querystring. Når brugeren logger på igen bliver han redirectet til siden han prøvede at komme ind på, i stedet for at ryge til forsiden. Status: Mine masterpages gør deres del ved at sende brugeren til login siden med den side der redirectes fra I querystring, men login funktionen giver en fejl mht. at redirecte til siden. Tidsbegrænsninger samt at funktionaliteten ikke er essentiel har dog tvunget mig til at droppe dette for nu. PDF upload Upload af pdf vil også være en oplagt udviklingsmulighed. Det ville gøre distribution af referater og andre dokumenter langt enklere. Konklusion: Jeg har efter planen udviklet et intranet site med forum og event management. Der mangler stadig nogle detaljer før sitet er fuldstændig funktionsdygtigt til brug af Ballonparkens beboere, men den overordnede site struktur er velopbygget. De testpersoner jeg har brugt finder sitet overskueligt og let tilgængeligt. Jeg tror derfor på at mit ønske om at styrke beboerdemokratiet gennem dette intranet kan lykkes. ase

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Rapport. Udarbejdet af: Mayianne Nøks Pedersen. Skole login: knmape68. E-mail: mypedersen@gmail.com

Rapport. Udarbejdet af: Mayianne Nøks Pedersen. Skole login: knmape68. E-mail: mypedersen@gmail.com Rapport Udarbejdet af: Mayianne Nøks Pedersen Skole login: knmape68 E-mail: mypedersen@gmail.com URL til brugerundersøgelsen: http://web328.webkn.dk/hjemmeside/image/laering/sem2brugerundersogelse/brugerundersogelse/

Læs mere

IndentifyIT Survey Rapport

IndentifyIT Survey Rapport IndentifyIT Survey Rapport af Andreas Stjerneklar Kristensen Login: Knankr23 Email: Andreas.kristensen@gmail.com SurveyID: ASKsurvey3 Løsning findes på http://andreasstjerneklar.dk/#nav=spørg eskema Portfolio

Læs mere

Databaseadgang fra Java

Databaseadgang fra Java Databaseadgang fra Java Grundlæggende Programmering med Projekt Peter Sestoft Fredag 2007-11-23 Relationsdatabasesystemer Der er mange databaseservere Microsoft Access del af Microsoft Office MySQL god,

Læs mere

Denne rapport er skrevet af:

Denne rapport er skrevet af: Rapport til Kajakklubben Rapport til Kajakklubben Generelt: Frontend: Backend Admin: Backend instruktør sign up: Backend medlem sign up: Database: Oprettelse af database og SQL sætning: Konklusion: Bilag:

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden.

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. VENSTRE kolonne indeholder flere elementer (se illustration

Læs mere

Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser?

Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser? OODBMS Vs. RDBMS 1 Indholdsfortegnelse Hvorfor skal vi bruge objekt orienteret databaser?... 3 OODBMS i erhvervslivet... 4 Bagsiden af medaljen... 5 OODBMS i praksis... 6 Konklusion... 8 2 Hvorfor skal

Læs mere

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND 1/10 Indledning Dette projekt er den afsluttende del af web udvikling studiet på Erhvervs Lillebælt 1. semester. Projektet er udarbejdet med Del-pin

Læs mere

Portfolio Andreas Stjerneklar Kristensen. Multimedia Designer Eksamen 1. Semester

Portfolio Andreas Stjerneklar Kristensen. Multimedia Designer Eksamen 1. Semester Portfolio Andreas Stjerneklar Kristensen Multimedia Designer Eksamen 1. Semester Indledning Design Skitser ASK logoet Teknologivalg No database Javascript Eksempel Udviklingsmuligheder Mere relation mellem

Læs mere

En Kort Introduktion til Oracle

En Kort Introduktion til Oracle En Kort Introduktion til Oracle Henrik Bulskov 12. februar 2001 bulskov@ruc.dk 1 Start SQL*Plus... 1 1.1 TELNET... 1 1.2 WINDOWS SQL PLUS... 2 2 Kør et SQL-script... 3 3 Hjælp i SQL*Plus... 3 4 Editering

Læs mere

Bemærk! Et PHP script har kun brug for at forbinde én gang til databaseserveren. Det kan så sagtens udføre flere kommandoer vha. denne forbindelse.

Bemærk! Et PHP script har kun brug for at forbinde én gang til databaseserveren. Det kan så sagtens udføre flere kommandoer vha. denne forbindelse. Mysqli Webintegrator Når vi arbejder med server-side scripting ( i vort tilfælde PHP), har vi ofte behov for at kunne tilgå data, som vi opbevarer i en database. Det kan f.eks. dreje sig om nyhederne i

Læs mere

Go-Kart DMKA Dokumentation

Go-Kart DMKA Dokumentation Go-Kart DMKA Dokumentation April 2009 v.1 Created by MwaZone Auther Mark Weber Andersen Page 2 of 21 Indhold Sidens struktur og opbygning... 3 A. Log-ind... 4 B. Redigere side indhold... 5 Overblik...

Læs mere

Hjemmesidens andre funktioner

Hjemmesidens andre funktioner Hjemmesidens andre funktioner Observationer Når du er logget ind, ser du dagens udmeldinger. (Det er her at dine sendte udmeldinger vil blive vist). Billedet nedenfor viser at udmeldingen, som vises, kan

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

Procesbeskrivelse - Webprogrammering

Procesbeskrivelse - Webprogrammering Procesbeskrivelse - Webprogrammering Indholdsfortegnelse Forudsætninger... 1 Konceptet... 2 Hjemmesiden... 2 Server-side... 3 Filstrukturen... 3 Databasehåndtering og serverforbindelse... 4 Client-side...

Læs mere

Arkitektur for begyndere

Arkitektur for begyndere Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Arkitektur for begyndere Denne artikel beskriver forskellige basale n-tier arkitekturer. Som man bør kende og have valgt inden man går igang med at udvikle

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit- kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 OM MIT KVARTER... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit Kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter... 4 KVARTER-FUNKTIONER

Læs mere

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login VEU admin login 4.0 VEU admin - ulæste ansøgninger

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Indholdsfortegnelse Databaser og PHP... 3 Opgave... 4 Opgave... 5 Opgave... 6 Sidste opgave er en lille gæstebog... 7 Kilder og nyttige links:...

Indholdsfortegnelse Databaser og PHP... 3 Opgave... 4 Opgave... 5 Opgave... 6 Sidste opgave er en lille gæstebog... 7 Kilder og nyttige links:... Indholdsfortegnelse Databaser og PHP... 3 Opgave... 4 Opgave... 5 Opgave... 6 Sidste opgave er en lille gæstebog... 7 Kilder og nyttige links:... 9 Nogle HTML tags... 9 Databaser og PHP Når vi snakker

Læs mere

The Boerboel Pedigree

The Boerboel Pedigree The Boerboel Pedigree The Boerboel Pedigree er opdelt i tre applikationer - (a) Visning af stamtavle (b) Indtastning af nye hunde i The Boerboel Pedigree. (c) Administration af indtastede hunde, opdrættere

Læs mere

Guide til Træningsmakker

Guide til Træningsmakker Guide til Træningsmakker Du har fået endnu en medlemsfordel på hjemmesiden: Træningsmakker. Med træningsmakker kan du se, hvilke hold din træningsmakker skal på, I kan booke hold på hinandens vegne, I

Læs mere

Listen over reserverede ord er meget lang, men de væsentligste vil jeg beskrive her i denne artikel:

Listen over reserverede ord er meget lang, men de væsentligste vil jeg beskrive her i denne artikel: Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk SQL og ASP En artikel omkring simpel SQL og hvordan disse opbygges, udformes og udføres, sådan at man kan få et brugbart resultat i ASP. Dette ligefra

Læs mere

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2

Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION. Brugermanual august-2013 vers. 1.2 Midttrafik TRAFIKADMINISTRATION 2 34 Brugermanual august-2013 vers. 1.2 1 intro! På de følgende sider vil du finde en lille og hurtig gennemgang af Midttrafik Trafikadministration. Med Midttrafik Trafikadministration

Læs mere

AU Timeløn. Vejledning til godkendelse (godkender rolle) TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk

AU Timeløn. Vejledning til godkendelse (godkender rolle) TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk AU Timeløn Vejledning til godkendelse (godkender rolle) TIMEmSYSTEM ApS Link: https://au.mtime.dk Version 2.3 Januar 2017 Forord: Velkommen til AU Timeløn. Denne vejledning er udviklet for, at give dig

Læs mere

UV-Forum. Konferencesystem for UU ere og Studievalg

UV-Forum. Konferencesystem for UU ere og Studievalg UV-Forum Konferencesystem for UU ere og Studievalg INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Hvordan logger jeg på?... 4 Hvordan ændrer jeg mine personlige oplysninger?... 4 Hvordan opretter jeg et nyt forum?...

Læs mere

Udvikling af DOTNET applikationer til MicroStation i C#

Udvikling af DOTNET applikationer til MicroStation i C# Udvikling af DOTNET applikationer til MicroStation i C# Praktiske tips for at komme i gang. Gunnar Jul Jensen, Cowi Hvorfor nu det? Mdl og Vba kan det hele Fordelene er : udviklingsmiljøet er eksternt

Læs mere

Parameters. Denne artikel beskriver hvorfor parameters er gode. Den forudsætter lidt kendskab til C# og ADO.NET.

Parameters. Denne artikel beskriver hvorfor parameters er gode. Den forudsætter lidt kendskab til C# og ADO.NET. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Parameters Denne artikel beskriver hvorfor parameters er gode. Den forudsætter lidt kendskab til C# og ADO.NET. Der findes en tilsvarende artikel med

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VOL.1

BRUGERVEJLEDNING VOL.1 www.mit-kvarter.dk BRUGERVEJLEDNING VOL.1 Indholdsfortegnelse: Om Mit-Kvarter... 2 Kom godt i gang... 2 Kontaktpersoner... 2 Mit-kvarter s struktur... 3 Opret dig som bruger... 3 Tilmeld dig et kvarter...

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Afsluttende opgave Ældre og handicappede Frederik & Peter

Roskilde Tekniske Gymnasium. Afsluttende opgave Ældre og handicappede Frederik & Peter Roskilde Tekniske Gymnasium Afsluttende opgave Ældre og handicappede Frederik & Peter Indhold Indledning... 2 Problemformulering... 2 Ressource planlægning... 2 Kommunikationsplanlægning... 3 Case... 3

Læs mere

HVAD KAN GOLFBOX GØRE FOR DIG?

HVAD KAN GOLFBOX GØRE FOR DIG? GOLFBOX Det har været bestyrelsens ønske at højne informationsniveauet og gøre det nemt for alle at få de øjeblikkelige informationer vedrørende klubben, banen, turneringer og sidst men ikke mindst elektronisk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

Samspillet mellem databaser og kort styres af GeoCAD programmet GeoDB.

Samspillet mellem databaser og kort styres af GeoCAD programmet GeoDB. GeoCad modul GeoDB I GeoCAD er det muligt at koble relationsdatabase til GeoEDIT. Her igennem er det muligt at lagre forskellige oplysninger i databasen og koble disse oplysninger til objekter i kortet.

Læs mere

Introduktion til frontend

Introduktion til frontend Side 1 af 43 Introduktion til frontend Dette dokument beskriver kort, hvordan du bruger WeroShop frontend. Dette omfatter at sætte dig ind i varegrupper, producenter og produkter, filtrering af produkter,

Læs mere

grafisk design Se webappen på din mobil

grafisk design Se webappen på din mobil ideudvikling Jeg har valgt at bruge kulturbegivenheden Aarhus Festuge, som udgangspunktet i min svendeprøve. Jeg vil redesigne deres marketingsmateriale såsom logo, magasin, plakater m.m. Derudover vil

Læs mere

The Design Diaries PHP projekt

The Design Diaries PHP projekt The Design Diaries PHP projekt Anna Emely Jensen cph-aj215@cphbusiness.dk www.annaemely.dk Oliver Alexander Vedel Trojhan cph-ot46@cphbusiness.dk www.olivervedeltrojahn.com Link til GoLogo blog http://olivervedeltrojahn.com/project%203%20php/index.php

Læs mere

Grafik Design...2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Målgruppe...6 Købskriterier Design Parametre...8 Tekst Illustrationer

Grafik Design...2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Målgruppe...6 Købskriterier Design Parametre...8 Tekst Illustrationer Grafik Design...2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Målgruppe....6 Købskriterier Design Parametre...8 Tekst Illustrationer Farver Form AIDA.... 10 Attention Interest Desire Action

Læs mere

Reeksamen, DSDS, forår 2008

Reeksamen, DSDS, forår 2008 Reeksamen, DSDS, forår 2008 Introduktion til Scripting, Databaser og Systemarkitektur Jonas Holbech IT Universitetet i København 22. august 2008 Alle hjælpemidler er tilladte, dog ikke computer og kommunikationsmidler.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse - 1 Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse...1 Indledning...1 Formål...1 Beskrivelse...1 Basale krav til det bibliotek/website

Læs mere

Skrevet den 18. Feb 2010 af arne_v I kategorien Programmering / Visual Basic.NET

Skrevet den 18. Feb 2010 af arne_v I kategorien Programmering / Visual Basic.NET Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Parameters Denne artikel beskriver hvorfor parameters er gode. Den forudsætter lidt kendskab til VB.NET og ADO.NET. Der findes en tilsvarende artikel

Læs mere

FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER

FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER VEJLEDNING Vejledning til tilgængelighedstest Digitaliseringsstyrelsen 2012 Design: www.kopilot.dk 1 Før du tester tilgængelighed på hjemmesider Det er ofte

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

DATABASE Projekt 1-3. semester

DATABASE Projekt 1-3. semester DATABASE Projekt 1-3. semester Gruppe 2- CLmul-a12e Projekt URL http://www.lucasperch.dk/projekter/database.pdf Gruppe 2 Lucas Perch-Nielsen cph-lp14@cphbusiness.dk http://lucasperch.dk/skole.php Niclas

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Indberetning af driftsforstyrrelser

Indberetning af driftsforstyrrelser Trafikservicesystem TSS Indberetning af driftsforstyrrelser 1 Introduktion I denne manual finder du en gennemgang af Midttrafiks Trafikservicesystem - TSS. TSS anvendes (fra sept. 2019) af busselskaberne

Læs mere

Vinavlerdatabasen høstrapport og meget mere

Vinavlerdatabasen høstrapport og meget mere Vinavlerdatabasen høstrapport og meget mere Huseby, den 27. januar 2011 Det er blevet meget lettere at indrapportere høstrapporten elektronisk og samtidigt får vi udbygget vore informationer om vinavl

Læs mere

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05. 1 EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login

Læs mere

Spiller / Pårørende manual Til www.kampseddel.dk

Spiller / Pårørende manual Til www.kampseddel.dk Spiller / Pårørende manual Til www.kampseddel.dk Brugervejledning for Spiller/Pårørende Kort om kampseddel.dk Kampseddel.dk er udarbejdet som et webbaseret værktøj til den frivillige Træner/Leder i en

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

1 Domæne 2 1.1 Design valg... 2 1.1.1 User... 2. 2 Klassediagran 5

1 Domæne 2 1.1 Design valg... 2 1.1.1 User... 2. 2 Klassediagran 5 INDHOLD 1 Domæne 2 1.1 Design valg.................................... 2 1.1.1 User.................................... 2 2 Klassediagran 5 3 Serbio 7 3.1 Kommunikation..................................

Læs mere

Dansk manual for app en Safety Observer

Dansk manual for app en Safety Observer Dansk manual for app en Safety Observer Version 1.21 (26-11-2017) x. Header 1 Indhold 1. Om app en Safety Observer (A+B) 2. Opret din egen virksomhedskonto (A) 3. Aktiveringskoder (A) 4. Download app en

Læs mere

Elektronisk rokort Brugerguide

Elektronisk rokort Brugerguide Elektronisk rokort Brugerguide INDHOLD Adgang / login... 1 Registrering af ture... 3 Medlemmer... 7 Både... 10 Reservationer... 12 Skader... 13 Meddelelser... 14 Aktiviteter... 15 Statistik... 16 ADGANG

Læs mere

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber

Website Redaktør - Brugermanual version Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Website Redaktør - Brugermanual version 3 11.01.2017 Zonta District 13, Area 01, 02, 03 og 04 inkl. klubber Indhold: 1. Login på redaktørside 2 2. Første login som redaktør 3 3. Login fremover 7 4. Ændring

Læs mere

Brugervejledning Digital Post for administratorer

Brugervejledning Digital Post for administratorer Brugervejledning Digital Post for administratorer 1. Login Login til administrationsmodulet i Digital Post sker via Admin -knappen på forsiden. I login-billedet tastes det opgivne brugernavn og adgangskode

Læs mere

Dalux Field Brugermanual

Dalux Field Brugermanual Dalux Field Brugermanual Brugerstyring Version 2.0 Dato: 11. Juli 2014 Dalux Field Brugermanual - Brugerstyring Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Om denne brugermanual... 3 Registrering af bruger... 3 Indstilling

Læs mere

Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa.

Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa. EKSAMENS OPGAVE Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa. Det første jeg startede ud med var at brainstorme hvad det var jeg skulle bruge i min side da jeg nu ved hvad den skal

Læs mere

KIF Brugerguide Holdsider webmaster@kjellerupif.dk

KIF Brugerguide Holdsider webmaster@kjellerupif.dk Indholdsfortegnelse 1)Login på hjemmesiden...2 1.1)Oprettelse af en bruger med adgang...2 1.2)Generel login information...2 1.2.1)Glemt personlig kode...2 2)Forklaring af administrationssiden...3 2.1)Navigationsområdet...4

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Funktionsliste til Flexintra

Funktionsliste til Flexintra Funktionsliste til Flexintra Funktionsliste til flexintra systemet. Nedenfor er kort beskrevet funktionalitet i flexintras websystem. Det er en kort beskrivelse af hver funktionalitet, og vi er klar over

Læs mere

UPLOAD. Af Database og Website til Skolens Server

UPLOAD. Af Database og Website til Skolens Server UPLOAD Af Database og Website til Skolens Server INDHOLDSFORTEGNELSE Fra projekt til server... 3 Overførsel af SQL Database... 3 Eksekvering af T SQL Script... 8 Modificering af Visual Studio Projekt...

Læs mere

Manual til frivillige om mulighederne på mitrødekors.dk

Manual til frivillige om mulighederne på mitrødekors.dk Manual til frivillige om mulighederne på mitrødekors.dk Indhold. Rediger din profil på Min Side a. Sådan retter du i din profil 2. Opret et indlæg under din aktivitet eller afdeling a. Skriv ud til andre

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere

Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo

Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo Administration af UNI-Login i forbindelse med Biblo Alle børn og børnebibliotekarer skal bruge det landsdækkende UNI-Login for at oprette en profil på www.biblo.dk. Langt de fleste skolebørn i DK har fra

Læs mere

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside 10.0 Velkommen til manualen for bruger administration 1 10.1 Introduktion til manualen 1 10.2 Startside 1 10.3 Menuen Startside 2 10.3.1 Din brugerprofil 2 10.3.1.1 Ret password 3 10.4 Rediger kanaler

Læs mere

Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse

Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse Webintegrator Thomas á Rógvi 221191-2505 Indholdsfortegnelse Opgaven... 3 Tidsplan... 4 Målgruppe... 5 Layout... 6 Design... 7 Fonte... 7 Browser... 7 Bilag... 8 Det

Læs mere

Program Dokumentation PC Software Skrevet af. Gruppen. Version 1.0

Program Dokumentation PC Software Skrevet af. Gruppen. Version 1.0 Program Dokumentation PC Software Skrevet af Gruppen. Version 1.0 Indholds fortegnelse 1. INDLEDNING...3 1.1. FORMÅL...3 1.2. REFERENCER...3 1.3. VERSIONSHISTORIE...3 1.4. DEFINITIONER...3 1.5. DOKUMENTATIONENS

Læs mere

Det Nye Testamente lyd-app. v. Stefan Lykkehøj Lund

Det Nye Testamente lyd-app. v. Stefan Lykkehøj Lund Det Nye Testamente lyd-app v. Stefan Lykkehøj Lund Indledning For nogle år siden, fik jeg Det Nye Testamente som lydbog på USB. I starten lyttede jeg en del med tiden blev det dog til mindre og mindre.

Læs mere

3. PROJEKT, 2 SEMESTER

3. PROJEKT, 2 SEMESTER 3. PROJEKT, 2 SEMESTER Bruger undersøgelse, af sociale medie. KENDSKAB TIL OG BRUG AF ONLINE SOCIALE MEDIER FORENINGEN AF DANSKE INTERAKTIVE MEDIER, FÅET TIL OPGAVE AT AFDÆKKE DANSKERNES BRUG AF SOCIALE

Læs mere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Version 1.05 juli 2010 1 Velkommen til Tilskudsportalen Energistyrelsens tilskudsportal giver mulighed for oprettelse af en elektronisk ansøgning

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

ADMINISTRATIONS MANUAL

ADMINISTRATIONS MANUAL ADMINISTRATIONS MANUAL onmap.dk Administrations Manual Dansk Version 0.1 Side 1 Denne manual beskrive hvordan en race administrator kan opsætte og bruge onmap.dk race protalen til at lave en specialiseret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning System krav side 1

Indholdsfortegnelse. Indledning System krav side 1 Indholdsfortegnelse Indledning System krav side 1 Brugerflade Hovedvindue side 2 Sprog side 2 Funktionsknapper side 2 Programmér kort side 3 Rapport side 4 Program menu Comport, login side 5 Rev.1.1 2014

Læs mere

Secure O matic. Gruppe 5 2. SEMESTERPROJEKT. Udgave. Testspecifikation

Secure O matic. Gruppe 5 2. SEMESTERPROJEKT. Udgave. Testspecifikation Udgave 1 2. SEMESTERPROJEKT Gruppe 5 Secure O matic Testspecifikation Benjamin Sørensen, 02284 Tomas Stæhr Hansen, 03539 Stefan Nielsen, 02829 Mubeen Ashraf, 9279 Hussein Kleit, 9281 SECURE O MATIC Testspecifikation

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

SecureAware Compliance Analysis Manual

SecureAware Compliance Analysis Manual SecureAware Compliance Analysis Manual Manualen beskriver brugen af SecureAware version 3 Dokument opdateret: november 2009 Om dette dokument Dette dokument er en vejledning i, hvordan du opretter compliance-checks.

Læs mere

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Indledning Denne vejledning beskriver hvordan man som forening har mulighed for at indsætte arrangementer og nyheder på portalen

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Hjemmesidemanual for Østkredsen

Hjemmesidemanual for Østkredsen Hjemmesidemanual for Østkredsen Version 0.1 Historik: 01-09-2007 0.1: Dokument oprettet af Flemming Bruun Indhold Indledning...2 Administration...3 Logge på siden...3 Logge af siden...3 Ret navn og kodeord...3

Læs mere

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner Hvad er VELUX Tilbudsberegner Anmod om adgang Opret password Opret din brugerprofil 2 veje til et kundetilbud Dine tilbud 1 VELUX TILBUDSBEREGNER HVAD ER VELUX

Læs mere

PORTFOLIO SEBASTIAN NYHOLM. Eksamensprojekt. 1. Semester

PORTFOLIO SEBASTIAN NYHOLM. Eksamensprojekt. 1. Semester PORTFOLIO SEBASTIAN NYHOLM Eksamensprojekt 1. Semester Indledning Dette projekt gik ud på at designe og udvikle sit eget portfolio, hvor indhold fra tidligere projekter, læring, brugerteste og begrundelse

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Spil Rapport. Spil lavet i GameMaker. Kevin, Mads og Thor 03-02-2011

Spil Rapport. Spil lavet i GameMaker. Kevin, Mads og Thor 03-02-2011 Spil Rapport Spil lavet i GameMaker Kevin, Mads og Thor 03-02-2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 HCI... 2 Planlægning / Elementær systemudvikling... 2 Kravspecifikationer... 4 Spil beskrivelse...

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Vandforsyning brugermanual: Indhold

Vandforsyning brugermanual: Indhold Vandforsyning brugermanual: Indhold Vandforsyning brugermanual:... 1 Indberetter:... 2 Log-in:... 2 Forsiden:... 2 Borings-, og indtagsanvendelser:... 3 Edit anvendelser:... 4 Tilknyttet boringer og indtag:...

Læs mere

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter Indhold Hvad er et webinar?... 2 Hvordan foregår det?... 3 Deltag via tablet... 9 Forskellige former for interaktion... 11 Hvilket udstyr skal jeg bruge?... 12 Hvad skal jeg ellers bruge?... 13 Kan man

Læs mere

Gratis reservationssystem på Internettet

Gratis reservationssystem på Internettet Gratis reservationssystem på Internettet www.bookingportal.com Introduktion Valuenetics a/s introducerer nu version 2, af sit bookingsystem til sportsklubber, foreninger, virksomheder og private. Systemet

Læs mere

Succes med intranet til Office 365. Den 13. august 2014 Webtop A/S s. 1

Succes med intranet til Office 365. Den 13. august 2014 Webtop A/S s. 1 Succes med intranet til Office 365 Webtop A/S s. 1 Hvem er jeg https://twitter.com/jeslas http://www.linkedin.com/in/jesslassen Webtop A/S s. 2 Hvad er Office 365 Office pakken (Word, Excel..) Skyudgaver

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Introduktion til Indholdsredigering

Introduktion til Indholdsredigering Sitecore Foundry 4.0 Introduktion til Indholdsredigering 18. oktober 2013 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Så er IOS CMS her Endelig - et Content Management System, der passer til alt lige fra den mindre private side til store firmasider

Så er IOS CMS her Endelig - et Content Management System, der passer til alt lige fra den mindre private side til store firmasider IOS CMS Så er IOS CMS her Endelig - et Content Management System, der passer til alt lige fra den mindre private side til store firmasider IOS CMS 2009: et med alle funktioner CMS system med ny og kraftfuld

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] uden ydelse Meld dig ledig på Jobnet Uden ydelse Når du skal melde dig ledig, går du ind på forsiden af Jobnet.dk. Her er der to muligheder. 1. Er du allerede

Læs mere