Xergi skaber avanceret økonomi- og ledelsesrapportering på få minutter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Xergi skaber avanceret økonomi- og ledelsesrapportering på få minutter"

Transkript

1 Xergi skaber avanceret økonomi- og ledelsesrapportering på få minutter Med en business intelligence løsning udviklet af Solitwork har Xergi fået en mere fleksibel platform til at styre virksomheden. Løsningen er så brugervenlig, at økonomiafdelingen nu er selvhjulpen og kan udvikle nye økonomi- og ledelsesrapporter på få minutter.

2 Xergi, med hovedkontor i Støvring syd for Ålborg, udvikler avancerede biogasanlæg, som bygges i en lang række europæiske lande og i USA. Virksomheden er ansvarlig for projektering, design, udvikling og idriftsætning af anlæggene, mens forskellige underleverandører leverer hver deres byggeklods til anlæggene. Værdiskabelsen opstår i den måde som Xergi vælger at sammensætte de rette byggeklodser, og derefter idriftsætter anlæggene. Et biogasanlæg er et relativt stort projekt. Hvert år gennemfører vi en række projekter, og det tager typisk et par år at lande en ordre, fortæller økonomidirektør i Xergi Bill Tobin. Han har arbejdet i Xergi siden 2010 og har det daglige ansvar for økonomi, administration og it. Selskabets økonomiafdeling består af fire personer, mens it-driften er outsourcet til den ene af Xergis ejere: Hedeselskabet. Et rapporteringsmæssigt vakuum Vi er egentlig en meget traditionel projektorienteret virksomhed med en helt almindelig økonomi-opfølgning, der er baseret på kreditor- og debitorstyring, timeregistrering osv. Den store udfordring i en virksomhed som vores er altid at opgøre værdien af de igangværende arbejder ved månedsskiftet, fortæller Bill Tobin. I 2010 indførte Xergi et nyt økonomistyringssystem og efterfølgende opstod der ifølge Bill Tobin et rapporteringsmæssigt vakuum. Vi måtte sande, at det nye økonomisystems standardrapporter ikke matchede vores behov. Hver gang vi skulle have lavet en tilretning af en rapport eller udviklet en ny rapport, så kostede det omkring kr. Situationen var uholdbar. Da vi efterfølgende undersøgte, hvordan brugerne anvendte systemet, konstaterede vi, at den knap der automatisk linker til Excel, var den mest brugte. Så vores intention om at gøre op med Excel havde faktisk fået den modsatte effekt, nemlig at Excel var endnu mere brugt, siger han. Kort tid efter at Bill Tobin var tiltrådt, skulle det kommende års budgetter fastlægges. En proces som blev håndteret i Excel, og det stod hurtigt klart for ham, at Xergi ville være godt tjent med en bedre og hurtigere ledelses- og økonomirapportering. Ønsket var et mere fleksibelt og fremtidssikkert opfølgningssystem.

3 Jeg kan på under en halv time lave en ny rapport i Excel og publicere den på vores webportal. På business intelligence området er jeg i høj grad blevet selvhjulpen. Bill Tobin, økonomidirektør, Xergi Opgør med gamle rutiner Fotos: Carsten Lundager Vi bad forskellige it-leverandører om at give deres bud på, hvordan vi fik et bedre og mere fleksibelt overblik over vores økonomi. Og efter grundige overvejelser faldt valget på business intelligence løsningen fra Solitwork, siger Bill Tobin og fortsætter: Mit mål var at gøre op med de gamle og traditionelle rapporteringsrutiner, hvor vi i økonomiafdelingen en gang om måneden udskrev alenlange rapporter, som vi afleverede til projektlederne i huset. Rapporter som de sjældent brugte lang tid på at læse. I stedet ønskede jeg at give dem adgang til et system, hvor de selv kan trække data på netop det niveau, de har brug for - når de har brug for det. Og det er præcis, hvad vi har fået med vores løsning fra Solitwork, fortæller han. Xergi har nu fået en langt mere fleksibel økonomirapportering, hvor det er muligt at foretage en hurtig konsolidering på en række forskellige niveauer. Nu er det f.eks. muligt for projektlederne at vende og dreje tallene, som de ønsker, og ikke mindst har både økonomifunktionen og projektlederne mulighed for at foretage budget- og prognoseplanlægninger på et meget mere detaljeret niveau. På den måde har både økonomiafdelingen og de mange projektledere i hele virksomheden fået dels et bedre overblik over økonomien, dels et bedre styringsredskab for det enkelte projekt og Xergi i sin helhed. Solitwork var det perfekte match Solitwork har igennem hele processen vist stor forståelse for vores forretning. Vi valgte Solitwork, fordi vi vurderede, at der var et godt personligt match mellem dem og os. Fordelen ved Solitwork er, at deres medarbejdere taler et sprog, som vi forstår og ikke mindst, at de har en god forståelse for vores daglige udfordringer. Derudover præsenterede Solitwork os for en fleksibel og åben løsning, hvor Excel var brugergrænseflade. I dag håndteres stort set alle økonomioplysninger via vores løsning fra Solitwork, siger Bill Tobin. Igennem de seneste par år har Xergi løbende udvidet brugen af økonomi- og ledelsesrapporteringsløsningen. Senest har vi lanceret en fuldt web-baseret løsning, som betyder at projektledere i hele organisationen kun behøver en web-browser for at få adgang til løsningen, siger økonomidirektøren.

4 Self-service for økonomer Bill Tobin er utrolig glad for løsningen og fremhæver, at en af styrkerne, er, at han selv kan designe nye dynamiske rapporter på et opdateret datagrundlag, uden hjælp fra hverken it-folk eller Solitwork. Jeg kan på under en halv time lave en ny rapport i Excel og publicere den på vores webportal. På business intelligence området er jeg i høj grad blevet selvhjulpen, siger han og fortsætter: Vores hverdag i økonomifunktionen er i dag ændret markant. Tidligere brugte vi meget tid på at sikre, at alle data var indtastet rigtigt i de forskellige systemer og ikke mindst på at indtaste de samme oplysninger i mange forskellige systemer. I dag lægges data kun ind et enkelt sted, og vi har i økonomifunktionen fået frigivet værdifuld tid, som vi kan anvende til være controllere og sparringspartnere for resten af organisationen. Tidligere fulgte man i Xergi op på økonomien i projekterne en gang i kvartalet. Denne praksis er nu ændret, så økonomien i projekterne bliver gennemgået en gang om måneden. Udfordringen i en projektdrevet organisation som vores er, at ledelsen og bestyrelsen ønsker løbende opfølgning, mens projektlederne udelukkende tænker på projektet og dermed tænker i hele projektets levetid - ikke i måneds- eller kvartalsskifter, fortæller Bill Tobin. Den helt rigtige løsning for os Med løsningen fra Solitwork kan vores projektledere nu selv skaffe sig de oplysninger, de har behov for. Ligesom vi hurtigt kan få deres input til budgetter, garantistillelser mm. På den måde har vi alle langt bedre mulighed for at forstå og følge projektets økonomi, siger Bill Tobin. Han forklarer, at virksomhedens økonomistyringssystem udelukkende giver bagudskuende information, men at det i en projektdrevet virksomhed som Xergi er mest relevant at kigge på forventningerne til fremtiden og styre benhårdt efter disse. Og det er netop disse styringsparametre, som Xergi har fået i spil gennem løsningen. Vi har måske ikke fået den løsning, der er rigtig for alle, men vi har fået den løsning, der er rigtig og bedst for os, fortæller han og afslutter med følgende bemærkning: I den nærmest fremtid er vores fokus på for alvor at få alle projektledere til at forstå potentialet i løsningen. Med de rapporter vi er i stand til at skabe, får projektlederne et helt unikt og brugervenligt ledelsesværktøj. Mit bud er, at hvis vi kigger bare et par år frem, så har vores økonomi- og ledelsesrapporteringsløsning fået en endnu mere fremtrædende rolle i virksomheden. Jeg glæder mig til den dag, hvor systemet er blevet et uundværligt værktøj, som projektledere og ledelsen anvender dagligt.

5 Om Xergi Vedvarende energi til krævende kunder Xergi designer og bygger biogasanlæg og har bygget mere end 50 biogasanlæg i hele Europa og USA. Alle projekter, som udføres af Xergi, gennemføres altid med udgangspunkt i lokale markedsforhold og den lokale lovgivning. Xergis nøglefordele Selvhjulpen i rapportudvikling Mulighed for højere rapporteringsfrekvens Bedre opfølgningsgrundlag og styringsredskab Altid opdateret datagrundlag FAKTA OM XERGIS SOLITWORK LØSNING XLCubed rapportværktøj FCC Budget Add-in til Excel Microsoft platform Solitwork er specialister i finansiel Business Intelligence, herunder koncernkonsolidering, budgettering og forecast samt internt og eksternt regnskab. Vi udvikler skalerbare løsninger med fokus på gennemsigtighed, tilgængelighed og visualisering. Vores kunder betragter os som en kompetent og tilstedeværende sparringspartner, og det har givet os langvarige og tætte relationer. Vi leverer løsninger på selv de mest komplekse finansielle problemstillinger gennem dialog og tæt samarbejde. KONTAKT Tlf.: ÅRHUS Hovedgaden 56 DK-8220 Brabrand KØBENHAVN Toldbodgade 51B, 1. sal DK-1253 København K.

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Mobiltelefoner, internetforbindelser og TV-pakker er blot nogle af de mange ydelser, som TDC tilbyder sine kunder. Med hjælp fra Solitworks økonomi- og

Læs mere

BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt

BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt Farvel til Excel anarkiet og velkommen til ny indsigt og forretningsforståelse. Det er hovedgevinsten ved BankInvests nye data warehouse framework,

Læs mere

KHer hvor sommeren og sommerferien for alvor banker på

KHer hvor sommeren og sommerferien for alvor banker på News Nr.4 ære læser KHer hvor sommeren og sommerferien for alvor banker på døren, er jeg stolt af endnu engang at kunne præsentere et nyt nummer af vores kundemagasin Innofactor News. I de forgangne måneder

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder

KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder News Nr.2 ære læser KEfteråret er for alvor ved at melde sin ankomst, men det betyder ikke, at vi hos Innofactor er ved at gå i hi tværtimod. For kort tid siden afholdte vi Innofactors første kundedag:

Læs mere

Kommunernes økonomifunktion. Opgaver, brugere og kompetencer

Kommunernes økonomifunktion. Opgaver, brugere og kompetencer Kommunernes økonomifunktion Opgaver, brugere og kompetencer 1 2 Indhold Indledning Økonomifunktionens rolle Det strategiske samspil Sæt ord på tallene I spændingsfeltet mellem direktion og fagcentre Brugere

Læs mere

Det handler om at vælge rigtigt - første gang!

Det handler om at vælge rigtigt - første gang! AuditPlus - Revisorbranchens foretrukne løsning Det handler om at vælge rigtigt - første gang! Indhold AuditPlus - en brancheløsning til revisorene...side.2 Processer...Side.3 Magnus Informatik...Side.4

Læs mere

4kommuner er. Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg. allerede i gang. varme.danfoss.dk

4kommuner er. Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg. allerede i gang. varme.danfoss.dk Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg ECL Comfort 310 er kommunernes stærke genvej til styring af varme,- brugsvandsog ventilationsanlæg i gamle såvel som nye bygninger. Det skyldes ikke

Læs mere

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at

OM DETTE TEMA. It-strategi Når vi rådgiver virksomheder omkring it-strategi, er der grundlæggende fem skridt, vi gennemgår for at IT-STRATEGI Tema Hvordan kommer du fra virksomhedens overordnede strategi til en it-strategi, som er drevet af forretningens mål og understøtter virksomheden bedst muligt? OM DETTE TEMA Hvordan kommer

Læs mere

Nr. 3 december 2003. business intelligence

Nr. 3 december 2003. business intelligence Nr. 3 december 2003 business intelligence Indhold Samarbejde med resultater... 3 Lars Qvortrup Business Intelligence til små og mellemstore virksomheder 4 Tim Hansson og Thomas Møhring Fælles viden og

Læs mere

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du?

Hvad motiverer dig? De færreste ved det gør du? Når chefen også skal være mor og far. - De unge kan være besværlige men uundværlige! Møder himmel eller helvede? Fusionen skal vendes til succes! - Og hvordan gør man så lige det? Magasinet for Medarbejdernes

Læs mere

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det

Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det ARTIKEL De svageste led Hvorfor E-business løsninger ofte ikke lever op til forventningerne og hvordan man kan undgå det Dato: 24 aug 2000 Ver.: Draft Rev.: 11 Forfatter: Anders Munck I den seneste tids

Læs mere

UVNEWS. Fremtidens elevplan skabes med MinUddannelse i Gentofte. Praktiksedler digitaliseres. Kompetenceløft i Horsens-Hedensted SKAT

UVNEWS. Fremtidens elevplan skabes med MinUddannelse i Gentofte. Praktiksedler digitaliseres. Kompetenceløft i Horsens-Hedensted SKAT UVNEWS NYHEDSBREV NOVEMBER 2012 Fremtidens elevplan skabes med MinUddannelse i Gentofte Gentofte Kommune har afviklet et udbud med henblik på at anskaffe og få udviklet et produkt, der kunne understøtte

Læs mere

Visma Consulting. It-løsninger til Liv & Pension

Visma Consulting. It-løsninger til Liv & Pension Visma Consulting It-løsninger til Liv & Pension Visma Consulting It-løsninger til Liv & Pension Som repræsentant for en pensionskasse eller et pensionsselskab kan du sikkert nikke genkendende til disse

Læs mere

Gevinstrealisering bliv medlem af en eksklusiv klub

Gevinstrealisering bliv medlem af en eksklusiv klub Af: og Martin J. Ernst Udarbejdet i samarbejde med: Indholdsfortegnelse 1 HVER TREDJE MENER, DE GØR, HVAD DE KAN FOR AT GEVINSTERNE REALISERES!... 3 2 GEVINSTEJER? DET MÅ VÆRE INDE VED SIDEN AF!... 4 2.1

Læs mere

SÆT MÅL OG STYR EFTER DEM

SÆT MÅL OG STYR EFTER DEM SÆT MÅL OG STYR EFTER DEM - OM RESULTATBASERET STYRING I JOBCENTRE > AUGUST 2011 BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK 2 DET ER RELATIVT ENKELT AT MÅLE PÅ DE ARBEJDSMARKEDSPARATE HVOR HURTIGT DE KOMMER I JOB,

Læs mere

Din virksomhed. Microsoft Dynamics NAV 2009 - med dine medarbejdere i hovedrollerne

Din virksomhed. Microsoft Dynamics NAV 2009 - med dine medarbejdere i hovedrollerne Din virksomhed Microsoft Dynamics NAV 2009 - med dine medarbejdere i hovedrollerne Lars Forsendelse og modtagelse Lars holder styr på forsendelser og modtagelser af varer. Han er også team leder for for

Læs mere

ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE. Kom nemt i gang!

ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE. Kom nemt i gang! ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE Kom nemt i gang! Hvordan gør jeg? Vejledning til værktøjet Dette værktøj er udviklet af Quartz+Co til Dansk Byggeri og 3F. Det bygger videre på rapporten Øget Produktivitet

Læs mere

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 Organisering og ansvar Værktøjer og brugere Anvendelse internt og eksternt Prioritering og fremtid FORORD Denne rapport indeholder resultaterne af en undersøgelse af

Læs mere

FINANCE TRANSFORMATION HOS VOLVO CAR CORPORATION

FINANCE TRANSFORMATION HOS VOLVO CAR CORPORATION CFO CONTENT Vol. 3-2012 FINANCE TRANSFORMATION HOS VOLVO CAR CORPORATION SIDE 3 KRIG MOD KOMPLEKSITETEN DER ER PENGE TIL BUNDLINJEN Omfanget af kompleksitet i virksomhederne er støt stigende også i finansfunktionen.

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

Apport Nyt. Irma.dk sætter kurs mod tårnhøje vækstmål

Apport Nyt. Irma.dk sætter kurs mod tårnhøje vækstmål Apport Nyt 4. kvartal 2014 Irma.dk sætter kurs mod tårnhøje vækstmål Irma.dk sætter kurs mod tårnhøje vækstmål... Side 2 Lagerstyring som konkurrenceparameter... Side 4 Nye kunder... Side 5 Nye medarbejdere...

Læs mere

Svigt fra IT-leverandør endte lykkeligt trods stort tidspres

Svigt fra IT-leverandør endte lykkeligt trods stort tidspres DC Magazine oktober 2013 FORRETNINGSSYSTEMER Svigt fra IT-leverandør endte lykkeligt trods stort tidspres FORRETNINGSSYSTEMER side 18 Forøg konkurrencekraften med Datacon FORRETNINGSSYSTEMER side 14 Fakturaworkflow

Læs mere

Elektronisk handel kom i gang

Elektronisk handel kom i gang November 1999 Elektronisk handel kom i gang En guide for mindre og mellemstore virksomheder HK DANMARK Elektronisk handel kom i gang! En guide for mindre og mellemstore virksomheder Udgivet af: Arbejdsgruppen

Læs mere

Behold+ på tidsskrifter lige om hjørnet. Introduktion til bogsæsonen 2014 i nye klæder. Automatiske statusmeddelelser fjerner rykkerbesvær

Behold+ på tidsskrifter lige om hjørnet. Introduktion til bogsæsonen 2014 i nye klæder. Automatiske statusmeddelelser fjerner rykkerbesvær l.a: Nyt fra Biblioteksmedier - juni 2014 Behold+ på tidsskrifter lige om hjørnet Introduktion til bogsæsonen 2014 i nye klæder Automatiske statusmeddelelser fjerner rykkerbesvær 02 LEDER Biblioteksmedier

Læs mere

Bredana CRM Foodservice brancheløsning

Bredana CRM Foodservice brancheløsning Bredana CRM Foodservice brancheløsning Vejen til optimal styring af salgs- og marketing processerne i foodservicebranchen baseret på Microsoft Dynamics CRM www.bredana.dk Indhold» Vi kan hjælpe dig med

Læs mere

UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER

UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER KLAR TIL VÆKST SPECIALMAGASIN UDGIVET AF FSR DANSKE REVISORER ANNONCEFINANSIERET FEBRUAR 2014 Revisor i centrum Revisorerne spiller en central rolle for danske virksomheder. Magasinet Klar til Vækst giver

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

Plus: Er du parat til. Din nye databaseplatform Sikker backup og nye muligheder. Microsoft Office 2010 Øget fleksibilitet via Internettet

Plus: Er du parat til. Din nye databaseplatform Sikker backup og nye muligheder. Microsoft Office 2010 Øget fleksibilitet via Internettet M a m u t M a g a z i n e F o r å r 2 0 1 0 Et kundemagasin med fokus på at forenkle hverdagen Er du parat til netskyen? Din nye databaseplatform Sikker backup og nye muligheder Microsoft Office 2010 Øget

Læs mere

Hvor ligger det gemte guld?

Hvor ligger det gemte guld? Hvor ligger det gemte guld? Du kan finde din virksomheds skjulte it-ressourcer med hjælp fra HP s it-eksperter [side 02] Tør du nytænke dit it-budget? [side 04] Spiller du stadig Commodore 64? [side 06]

Læs mere