True North Aps Savsvinget Hørsholm Telefon CVR:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "True North Aps Savsvinget 7 2970 Hørsholm Telefon 60 216 206 info@truenorth.dk CVR: 30562569 kontor@truenorth.dk"

Transkript

1 True Norths historie True North blev grundlagt i 2006 af Nicolai og Cathrine Moltke- Leth i håbet om at forbedre unges livskvalitet. Da uddannelse er en effektiv vej til at skabe forandring, skabte de i samarbejde med førende internationale eksperter True Norths første program: Camp True North. På Camp True North gives teenagere en række oplevelser, som hjælper dem med at udvikle deres personlige styrker og sociale kompetencer, så de kan navigere deres liv i retning af den bedste version af sig selv. Mere end danske teenagere har deltaget i dette fem dages program med overvældende resultater. Hvorfor laver vi det arbejde? Verden som nutidens unge er en del af, bliver stadig mere kompleks. Forvirring om de unges identitet og rolle i samfundet bliver indlysende, når man ser de statistiske oplysninger om frafald fra uddannelser, depression, selvmord, spiseforstyrrelser og generel utilfredshed og manglende retning. Teenageårene er en vigtig periode, hvor mønstre og vaner skabes; mønstre der vil sætte retningen for resten af deres liv. True North hjælper teenagere med at sætte kursen mod deres sande nord i retningen mod den bedste udgave af dem selv. True North giver ikke blot de unge håb, formål og retning i livet, men også færdighederne til at bevæge sig i det, der er den rigtige retning for dem. Ved at hjælpe teenagere med at ændre deres tanker om, hvem de er, og hvad de er i stand til, hjælper True North med succes teenagere med at blive personligt stærke, socialt kompetente og fagligt dygtige. Hvad underviser vi teenagere i? Essensen af vores program er at opbygge teenageres personlige og sociale kompetencer. Forestil dig et samfund, hvor teenagere... tager personligt ansvar for deres liv. drives mod deres mål, i stedet for at sidde på sidelinjen af deres eget liv. lærer af modstand og fejltagelser. vælger venner, som har en positiv indflydelse på dem. yder deres bedste i skolen, derhjemme og i deres relationer. besidder modet til at prøve nye ting, der vil forbedre deres liv. har tillid til at stå ved sig selv, i stedet for at følge mængden. løser konflikter med passende tovejskommunikation. har en optimistisk tilgang til livet. samarbejder med andre for at opnå maksimale resultater. True Norths karakterkompas er et metaforisk værktøj, der kan bruges til at vejlede os i retning af vores bedste selv. Kompasset indeholder de grundlæggende karakterprincipper, vi underviser i på vores True North- programmer. De er baseret på forskning om, hvilke egenskaber succesrige og lykkelige mennesker besidder. Vi underviser direkte i disse egenskaber, samtidig med at det meste af vores pensum vedrører dem på den ene eller den anden måde. True Norths Karakterkompas rummer følgende karaktertræk:

2 Optimisme kvaliteten i at se det positive i den nuværende situation og i fremtiden. At være optimistisk i tanker, ord og handlinger er et valg, vi kan træffe i enhver situation. Forskningen i optimisme og dens fordele i : Optimister lever længere og er sundere. Optimister oplever mindre angst end pessimister, når de beskæftiger sig med problemer i deres liv. For eksempel lider de mindre af angst og depression. Optimister er bedre til at tilpasse sig negative begivenheder. Optimister er i stand til at lære af erfaringerne fra negative situationer. Således har optimister en fordel i forhold til pessimister, når det kommer til håndtering. Optimister har ikke en tendens til at bruge benægtelse, mens pessimister ofte forsøger at distancere sig fra problemet. Optimister synes at være mere produktive på arbejdspladsen. Vedholdenhed at have den mentale og følelsesmæssige styrke til at holde sig til sine mål, selv når ting bliver svære eller forhindringer dukker op. Forskningen i vedholdenhed og dens fordele ii : En undersøgelse af 120 mennesker i verden, som har drevet det ualmindeligt vidt i deres liv, viste, at kun nogle få af dem som børn blev vurderet som værende vidunderbørn. For langt de flestes vedkommende tog det års hårdt arbejde, før succesen viste sig. Drive og energi i barndommen er mere forudsigende for succes end intelligens. Når man undersøger elever på eliteuniversiteter, ser man, at det er elever der er seje og robuste versus intelligente elever, der har det højeste karaktergennemsnit. Ejerskab at tage personligt ansvar for vores valg og de konsekvenser, der følger. Det betyder at undgå vanen med at beskylde, lyve og give op. Det betyder at tage ansvar, indrømme fejl, og acceptere succes. Forskningen i ejerskab og dens fordele iii : Ejerskab fører til at man bliver mere fokuseret på at præstere og mere tilbøjelig til at tage udfordringer. Personer der tager ejerskab oplever af at have større indflydelse på sin tilværelse Er overbevist om, at de kan blive en succes. Har en tendens til at være ledere. Udviser større kontrol over deres adfærd. Søger at lære så meget, de kan. Tager personligt ansvar for deres handlinger. Dealer bedre med udfordringer og stress. Bruger udfordringer til at komme stærkere videre. Trives i forandring. Er mindre tilbøjelige til at underkaste sig autoriteter. Integritet når handlinger passer sammen med ens værdier. Det betyder, at vores handlinger stemmer overens med det, vi ved er rigtigt.

3 Forskningen i integritet og dens fordele iv : Integritet er den vigtigste egenskab økonomidirektører ser på, når de vælger fremtidige ledere. Ved spørgsmålet, "Hvad kigger du mest efter, og hvad beundrer du mest, i en leder?" blev svaret ærlighed hos lederen, hvilket er på linje med integritet, valgt oftere end nogen anden lederegenskab. AT&T (verdens største teleselskab) bruger integritetsundersøgelser til at frasortere ansøgere, som kan forventes at stjæle, snyde eller bedrage virksomheden. Partnerskaber med True North Lego I de sidste mange år har True North samarbejdet med Lego om at give Lego medarbejderes teenagebørn en True North oplevelse. Programmet foregår på engelsk med teenagere fra mere end 15 lande, hvor Lego har driftsfaciliteter. LøkkeFonden Tidligere statsminister i Danmark - Lars Løkke Rasmussen etablerede i 2012 LøkkeFonden og herunder DrengeAkademiet hvis formål er at få skabt synlighed om de alt for mange drenge, der falder ud af fælleskabet og ender med et liv på kanten. True North blev valgt som den bedste samarbejdspartner til at skabe rammerne og udvikle programmet til DrengeAkademiets første 3- ugers program med fokus på faglige, personlige og sociale kompetencer. Egmont Fonden. Projekt Lær for Livet. Lær For Livet er Egmont Fondens store signaturprojekt. Målet med projektet er at øge anbragte børns selvværd, faglige successer, tilknytning til skolen og i sidste ende fundament for at gennemføre en ungdomsuddannelse og skabe et godt liv for sig selv. True North var med til at kickstarte projektet og stod for udvikling og afvikling af projektets første 3 Learning Camps. Formålet på Learning Camp var at udvikle børnenes mindset, samt træne personlige, sociale og faglige kompetencer. True North Efterskole En efterskole hvor danske teenagere kan afvikle deres 9. eller 10. skoleår. Efterskolen forsøger at inkorporere den forskning og alle de erfaringer, True North har erhvervet, om hvordan man underviser unge i at blomstre fagligt, personligt og socialt. Under ledelse af True North arbejder skolen med elever, forældre og lærere i overensstemmelse med True Norths mindset om udvikling og personlig ekspertise. Forskning True North forpligter sig til at sikre, at vores arbejde er baseret på en række troværdige forskningsområder, som alle har direkte indflydelse på unges udvikling. Nogle af disse områder er: Positiv psykologi v

4 Vi kan fremme mental sundhed og velvære ved at fokusere på styrker i stedet for at forsøge at helbrede psykisk sygdom ved at fokusere på symptomerne. Kognitiv psykologi vi En psykologisk tilgang, der lægger vægt på, hvordan folk erhverver sig, behandler og lagrer informationer, der forbinder stimuli til respons. Accelereret læring vii Et undervisningssystem der indebærer fuld udnyttelse af miljøet, hjernevenlige læringsstrategier samt samarbejde mellem eleverne som en vej til effektiv læring. Eksperimentel læring viii Et højt niveau af aktiv inddragelse fører til en mere effektiv læringssituation. Cooperative Learning ix Undervisningsform, som bruger en høj grad af strukturerede samarbejdsprocesser til at skabe dynamiske og personligt relevante læringsprocesser. Hjernebaseret læring x Bruger pædagogisk neurovidenskab til at overføre den aktuelle viden om hjernen til metoderne, hvormed vi underviser. Neurovidenskab/Neurolingvistisk programmering xi Neurovidenskab er den grundlæggende forståelse af den menneskelige hjerne. NLP bidrager med teknikker til at bryde eksisterende mønstre og forandre dem til noget bedre.

5 Sagt af eksperterne "Den vigtigste forudsætning for læring er elevens overbevisning om, at læring er mulig. Uden denne grundlæggende overbevisning er det yderst vanskeligt at opnå faglige mål på en hvilken som helst skole. På Camp True North så jeg unge blive opmærksomme på deres styrker gennem en fem- dages træning af deres personlige kompetencer. Alle unge skulle have mulighed for at få dette værktøj i hænderne. Det vil gavne hele deres liv i forbindelse med skole, arbejde, studier og valget af profession." Susanne Aabrandt Førende ekspert i læsning i Danmark "En ting alle mennesker har til fælles, er, at vi er forskellige. Denne relation kan og skal udnyttes konstruktivt. Ved at deltage i Camp True North får unge en enestående mulighed for at opdage individuelle styrker og anvende dem aktivt i forbindelse med fremtidige udfordringer. Ligesom de vil styrke deres tolerance over for hinandens forskelle." Svend Erik Schmidt Førende ekspert i læringsstile i Danmark "Jeg anser True North for at være et ambitiøst pædagogisk initiativ, hvor der formidles viden om læring, kreativitet, ledelse og ansvar til de unge i stor stil. Ved at fokusere på det, de unge er mest interesserede i, nemlig sig selv, og ved på dette grundlag at hjælpe dem til at blive vigtige for andre på en positiv måde, arbejder True North på linje med de bedste politiske og pædagogiske idealer. " Hans Henrik Knoop Aarhus Universitet Europæisk formand for Positiv Psykologi

6 i The Optimist Bias by Tali Sharot Happiness, Hope and Optimism by Patricia A. Dunavold ii Grit: Perseverance and Passion for Long- Term Goals by Angela Duckworth et al. iii Stumbling on Happiness by Dr. Daniel Gilbert Resiliency Advantage by Dr. Al Siebert What Is Locus of Control by James Neill iv Integrity: The most Important Trait of Leadership by Steven Mintz The Leadership Quarterly Volume 24, Issue 3 v Authentic Happiness homepage by the University of Pennsylvania Journal of Positive Psychology YouTube clip explaining Positive Psychology vi What is Cognitive Psychology? by Lisa Roundy Cognitive Psychology by Saul McLeod vii The Accelerated Learning Handbook by Dave Meier What is Accelerated Learning? by Delphin viii Experiential Learning by UNESCO Experiential Education by Heather Coffey ix Introduction to Cooperative Learning by David & Robert Johnson x Teaching with the Brain in Mind by Eric Jensen Brain- based Education An Overview by Leslie Owen Wilson xi What is NLP? by Leslie Cameron- Bandler YouTube clip explaining the pedagogy of NLP

BLIK FOR RESSOURCER. teori- og metodehæfte. Ressourcesyn: fokus på styrker frem for mangler

BLIK FOR RESSOURCER. teori- og metodehæfte. Ressourcesyn: fokus på styrker frem for mangler BLIK FOR RESSOURCER teori- og metodehæfte Ressourcesyn: fokus på styrker frem for mangler læsevejledning Hæftet indgår i hæfteserien blik for ressourcer blik for ressourcer inspiration til lærere i 0.-6.

Læs mere

Talentfuldekvinder.dk Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf. 2949 4588 mail@talentfuldekvinder.dk 1

Talentfuldekvinder.dk Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf. 2949 4588 mail@talentfuldekvinder.dk 1 Talentfuldekvinder.dk Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf. 2949 4588 mail@talentfuldekvinder.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 6 Kapitel 1 - Introduktion 9 - Hvad vil det sige "at være leder

Læs mere

Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element.

Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element. Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element. Træner for Træner koncept. Quantum innovation 1 Træner for Træner Formål Formålet med Træner for Træner projektet, er at træne deltagerne i komplekse

Læs mere

DRENGE AKADEMIET 2012

DRENGE AKADEMIET 2012 DRENGE AKADEMIET 2012 Et pilotprojekt, der kan give drenge med faglige og personlige udfordringer en ny chance for at lære og samtidig udvikle ny viden om undervisning af drenge, som kan inspirere folkeskolen

Læs mere

Guide og Lektionsplaner Eksempler med forslag til aktiviteter og ressourcer

Guide og Lektionsplaner Eksempler med forslag til aktiviteter og ressourcer Project Reference 502647-LLP- 1-2009-1-IT-COMENIUS-CMP Guide og Lektionsplaner Eksempler med forslag til aktiviteter og ressourcer Projektrapport No: 4 Juli 2011 Dette projekt er finansieret med støtte

Læs mere

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 5 Kapitel 1 Introduktion 8 Hvad vil det sige "at være leder

Læs mere

Afgangsprojekt DUEK Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning SELVOPFATTELSENS BETYDNING FOR KARRIEREVALG

Afgangsprojekt DUEK Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning SELVOPFATTELSENS BETYDNING FOR KARRIEREVALG Afgangsprojekt DUEK Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning Modul 213058 - efterår 2011 Hanne Bøge dip17350 Vejleder: Lisbeth Højdal HVEM ER JEG? HVAD KAN JEG BLIVE? SELVOPFATTELSENS

Læs mere

Dokumentet indeholder også definitioner på de otte nøglekompetencer. Definitionen på at lære at lære er:

Dokumentet indeholder også definitioner på de otte nøglekompetencer. Definitionen på at lære at lære er: Project: P.R.E.S.T.O. Peer Related Education Supporting Tools 142301 LLP -1 IT COMENIUS -CMP Guide to learning to learn activities in the schools Guide til at lære at lære Final Version Redigeret af Istitutul

Læs mere

Talent er for Alle. Tablets i udeskoleundervisning. Projekt: Talent er for Alle

Talent er for Alle. Tablets i udeskoleundervisning. Projekt: Talent er for Alle Talent er for Alle Tablets i udeskoleundervisning Projektet tager udgangspunkt i overbevisningen om, at talent er for alle. Alle børn har talent, og det er skolens opgave, at give eleverne de bedste muligheder

Læs mere

Anerkendende HR og Organisationsudikling

Anerkendende HR og Organisationsudikling (2008) Maja Louise Haslebo & Danielle Bjerre Lyndgaard Anerkendende HR og Organisationsudikling Den 09-03-2012 Søren Moldrup side 1 af 14 sider 1: INDLEDNING Denne bog er en praksisorienteret brugsbog

Læs mere

Mindfulness i undervisningen

Mindfulness i undervisningen Mindfulness i undervisningen Hverdagen i skole og institutioner er fyldt med udfordringer og krav om læring og udvikling i fællesskabet. Dette stiller store krav til den enkelte, og de mange relationer

Læs mere

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag 2 http://www.tack.dk/ Personlig Power 1 "Dem, der gerne vil realisere sit personlige potentiale, genfinde sine resurser, overvinde

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Fælles Mål 2009 Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Faghæfte 21 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 23 2009 Fælles Mål 2009 Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Faghæfte

Læs mere

jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business

jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business 1 1. Indledning: ABSTRACT Titel: Personlig vækst hjælp til din udvikling som leder. Forfatter: Jens Moberg. L&R Business 2011. Jens Mobergs nye

Læs mere

COME ON. Bilag A. online genplaceringsforløb De Universelle To. Bilag A - COME ON online genplaceringsforløb (Testforløb)

COME ON. Bilag A. online genplaceringsforløb De Universelle To. Bilag A - COME ON online genplaceringsforløb (Testforløb) COME ON online genplaceringsforløb De Universelle To Bilag A De Universelle To. Side 1 af sider 40 Indholdsfortegnelse Overblik over arbejdsmarkederne, der bevæger sig... 4 Værdier... 6 Forpligtende engagement...

Læs mere

God ledelse i Psykiatrien Region H

God ledelse i Psykiatrien Region H God ledelse i Psykiatrien Region H Forord Psykiatrien i Region H er en stor virksomhed, hvor 5.300 engagerede medarbejdere hver dag stræber efter at indfri en fælles ambition om at være førende i forskning

Læs mere

Sati. Mindfulness Intro. Tredie udgave 01.06.2011 af David F.

Sati. Mindfulness Intro. Tredie udgave 01.06.2011 af David F. Sati Mindfulness Intro Tredie udgave 01.06.2011 af David F. 1 Introduktion Tak fordi du downloadede denne Mindfulness Introduktion! Dette er en simpel, men også nyttig introduktion til at få dig i gang

Læs mere

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet

Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Syv interview om brugerinddragelse som begreb, som udfordring og som mulighed for udvikling i sundhedsvæsenet Hvad er brugerinddragelse i sundhedsvæsenet? VIDENSCENTER FOR BRUGERINDDRAGELSE i sundhedsvæsenet

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske:

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske: Sportspsykologiens professionsmodel - Bagom Team Danmarks sportspsykologiske ydelser Det sportspsykologiske fagfelt i Danmark har været præget af en mangfoldighed af tilgange og har fungeret som en redskabsdisciplin.

Læs mere

Personprofil og styrker

Personprofil og styrker Personprofil og styrker Et redskab til at forstå dine styrker gennem din personprofil Indhold Dette værktøj er udviklet med henblik på at skabe sammenhæng mellem de 24 karakterstyrker udviklet af The VIA

Læs mere

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret TIPSKATALOG Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret 1 Indholdsfortegnelse Introduktion s. 3 Del I: Metoder til kompetenceudvikling på jobbet s. 4 Kursus eller læring på jobbet s. 4 På egen

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

Rammeplan for arbejdet med de 10-14 årige. - et læringsgrundlag

Rammeplan for arbejdet med de 10-14 årige. - et læringsgrundlag Rammeplan for arbejdet med de 10-14 årige - et læringsgrundlag Januar 2011 Rammeplan for det pædagogiske arbejde med de 10-14 årige - om det betydningsfulde i børns læring og udvikling Rammeplanen er udarbejdet

Læs mere

Skolen for Recovery. Efterårskurser 2013. www.skolenforrecovery.dk. - For mennesker med psykiske sårbarheder

Skolen for Recovery. Efterårskurser 2013. www.skolenforrecovery.dk. - For mennesker med psykiske sårbarheder Skolen for Recovery - For mennesker med psykiske sårbarheder Efterårskurser 2013 www.skolenforrecovery.dk Indholdsfortegnelse Om Skolen for Recovery s. 2 Undervisere s. 4 Kurser: Kreativt Værksted s. 5

Læs mere

Tanker fra et hyttefad - en guide til at skabe positiv udvikling i din organisation

Tanker fra et hyttefad - en guide til at skabe positiv udvikling i din organisation Tanker fra et hyttefad - en guide til at skabe positiv udvikling i din organisation Af: Cand. Psych. Henrik Kongsbak, Partner i Resonans I 1982 blev der gennemført et indlæringsforsøg ved Universitet i

Læs mere

Projektopgave i Ledelses- og organisationspsykologi, LOOP, 3. semester

Projektopgave i Ledelses- og organisationspsykologi, LOOP, 3. semester Indhold Indledning... 2 Personlig motivation for emnefeltet... 3 Kort præsentation af vores egen ledelsesmæssige kontekst... 3 Problemformulering... 4 Begrebsafklaring... 4 Motivation... 4 Kreativitet

Læs mere

MINDFULNESS KAN AFHJÆLPE STRESS

MINDFULNESS KAN AFHJÆLPE STRESS HVAD VIRKER? EVIDENS OM EFFEKTER NR. 01 2012 Artiklen bygger på denne Campbell forskningsoversigt: de Vibe, M., Bjorndal, A., Tipton, E., Hammerstrom, K., Kowalski, K.: Mindfulness Based Stress Reduction

Læs mere