REFERAT - FYGO bestyrelsesinternat Molslaboratoriet maj 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT - FYGO bestyrelsesinternat Molslaboratoriet 13-14 maj 2011"

Transkript

1 REFERAT - FYGO bestyrelsesinternat Molslaboratoriet maj 2011 Fredag d. 13. Maj 1. Formalia Valg af referent: Helene. Kasper vælges som ordstyrer. 2. Godkendelse af referat fra BM April 2010 Referatet godkendes uden kommentarer. Det besluttes at navne for fremtiden skrives ud i stedet for initialer. 3. Visionen er der behov for ændring i politikpapiret. Ikke behov for tilføjelser eller rettelser. På baggrund af internatet udarbejdes en handlingsplan for 2011/ Kursistfokus. Bestyrelsen ønsker i 2011/2012 at udvide tilbuddet til de medlemmer, der er i kursusstilling. Brainstorm om kursusemner og andre initiativer møntet på kursister: Det besluttes at afvikle 3 kurser møntet på kursister. a. Speciallæge - Hvad så? Formål at formidle information og vejledning i forhold til karrieremuligheder efter endt speciallægeuddannelse - speciallægepraksis/industri/udlandet/subspecialisering. Kurset holdes som temadage for alle kursister på landsplan. Afholdes i efteråret - Oktober. Kursusudvalg: Kasper, Anne Cathrine, Marie, Helene. b. Bagvagtskursus Kursus i håndtering af relevante problemstilinger som bagvagt. Kurset afvikles som aftenkursus i hhv. Øst og Vest. Kursusudvalg: Elise, Julie (ØST), Christina, Maria Cathrine (VEST). c. Forskningskursus Formål at formidle information og vejledning om hvordan man kommer i gang med forskningsaktiviteter. Kurset holdes som temadage for alle kursister på landsplan. Afholdes i foråret Januar/Februar. Kursusudvalg: Ida, Maria Cathrine, Pernille, Sofie, Kristian. Yderligere initiativer møntet på kursister: Etablering af 12 mandsgrupper mhp sparring ml kursister om subspecialisering og profilering etc. Aftenmøder mhp evaluering af operativ eller kommunikation el lign med supervisor. Oplæg ved speciallæge med efterfølgende diskussion. Det besluttes at fokusere på kurserne i første omgang. Vi skal være bedre til at formidle det, vi rent faktisk gør, som er rettet mod kursisterne, herunder revision af målbeskrivelsen, prognoseudvalget etc. Det besluttes at etablere en mailingliste mhp. information møntet til kursister, herunder ovenstående kurser. Marie tager kontakt til L F mhp. oprettelse af dette.

2 Internatet bør have et emne møntet på alle medlemmer også kursister. 5. Kommunikationsstrategi Diskussion af hvad vi vil med vores kommunikation at formidle hvad vi laver og danne baggrund for medlemsdiskussioner omkring uddannelsespolitiske emner. Diskussionen omkring kommunikations i forhold til kursister samt øvrige medlemmer. Hjemmeside Bestyrelsen tilslutter sig webmasterens forslag til strukturering af hjemmesiden, herunder at forsiden kun skal fylde skærmbilledet, så man skal ikke scrolle. Dette for at fremme "enkeltheden" og gøre den mindre tekst tung. Der skal være mindre tekst og flere teasere/ links. Endvidere 2-3 søjler med klart defineret "indhold" fx. NYHEDER (fygopris, ENTOG, internat, kampagne), STATISKE/ FASTE LINKS (indmeldelse, tilmeld mailliste, forsvaret ph.d., problematisk uddannelse) og Kurser. Det diskuteres at udvide af håndbogen på baggrund af de planlagte kursistkurser fx karrierekatalog/job idéer/ udland/ praksis/ industri/ subspecialisering. Dette gøres efter kurserne har været afholdt fx ved at kursusmaterialet gøres tilgængeligt. Debatforum på hjemmesiden fx om hvad mangler vi i vores uddannelse? Hvad ønsker du at FYGO skal gøre for dig? Afstemninger på hjemmesiden. Klummen Klummen skal opdateres hyppigere og være breddere. Vi skal formidle, hvad vi laver, herunder fokus på kurser for kursisterne og vi skal opfordre vores medlemmer til at tage del i debatten. På hvert bestyrelsesmøde skal klummen sættes på som punkt mhp. sparring om emner. Evt kan også andre bestyrelsesmedlemmer end formanden stå for klummen Opsøgende aktivitet Det diskuteres om vi skal iværksætte en opsøgende kampagne med postkort el lign. I første omgang besluttes det at gøre dette via mailinglisterne. Anvendelse af vores mailingliste Meddelelse om opdatering af hjemmesiden til alle samt tilbud til særlige medlemsgrupper. Marie opsummerer Vi sætter hjemmeside på næste bestyrelsesmøde, 6. FYGO internat 2011 (dato, emne, sted/pris, undervisere, tovholdere) Tidspunkt: marts 2012 Deltagerantal: 75 inkl. bestyrelsen Tilmelding: Helene Kontaktperson til Vejlefjord / Comwell: Sofie Sponsoransvarlig: Kristina og Sofie. Underholdning: tryllekunstner? Helene Emne: obstetrisk og gynækologisk UL. Ultrakort gennemgang af hvordan. Fokus på 3D, FAST, UL i vagten, UL i den kliniske dagligdag vs. fremtidens UL. Foreløbigt program vedhæftet med forslag til undervisere og ansvarlige tovholdere.

3 Hands-on sessioner: Sofie undersøger mulighederne for at få sponsorer til at stille UL-udstyr til rådighed. Alternativt parallelsessioner med forskellige diskussionsemner, karrierevejledning eller subspecialepræsentation. Diskussionsemne før GF: Gyn/obs i FAME Målbeskrivelse hvad skal man lære, hvornår i speciallægeuddannelse Hvad kræves der af en speciallæge i DK eller Udlandet Introduktionsansættelsesprocedure. Alle tænker over relevante emner for og oplægsholdere til diskussionspunktet. Beslutningen udskydes til senere BM. 7. Samarbejde med studenterforeninger Helene er kontaktperson. Studenterforeningen er pt ikke meget aktiv. Vi afventer udspil fra dem. Lørdag d.14 Maj 8. Året der gik. Gennemgang af handleplanen for Vi har nået det meste. Vi har dog ikke fået etableret et kurser for kursisterne, men det løftes i jf. ovenstående. Og vi mangler at følge op på karrieguide/inspirationskataloget. God erfaring med arbejdsform med etablering af arbejdsgrupper. Godt med oplæg til bestyrelsesmøderne. Ønsket om at være synlige er lykkedes. 9. Fokusområder a. Kursistkurser b. Karrierevejledning af prækursister og kursister c. Kirurgisk oplæring efterårsmødet og Giv kniven videre d. Målbeskrivelse revidering, arbejdet er i gang. e. Prognose f. Synlighed og kommunikation, herunder fortsat opdatering af hjemmesiden 10. Status på Giv kniven videre Oplægget har været holdt på flere afdelinger og er blevet godt modtaget. På Rigshospitalet har været holdt et alternativt oplæg. Sofie følger op på dette. Opfølgning på hvordan det går på de forskellige afdelinger. Maria Cathrine i Nord, Julie i Øst og Pernille i Syd. Videoer skal lægges ud på hjemmesiden. Send til Christina. Elise og Marie følger op ifht Peter Secher mhp at få kampagne materiale på DSOGs hjemmeside, herunder vidoerne. 11. Status på prognoseudvalgets arbejde. Der mangler fortsat svar fra mange afdelinger. Vigtigt med opfølgning mhp højere svarprocent. Vigtigt at pointerer betydningen. Formålet med arbejdet er at have noget dokumentation ifht. eventuel nedjustering af i- og h-forløb. Elise angiver at reduceret uddannelseskapacitet og dermed reduceret kvalitet af uddannelsen som følge af afdelingssammenlægninger og nedskæringer bør anvendes som argument for at reducere antallet af uddannelsesstillinger. Sofie angiver, at Uddannelsesudvalget i Øst ikke mener, at uddannelseskapaciteten eller kvaliteten er forringet af sammenlægninger. Større afdelinger giver nogle andre og i nogles øjne bedre muligheder. Marie

4 pointerer, at der om 5 år kommer et dyk, når mange går på pension. Bestyrelsen vil gerne se høringssvaret inden det sendes. 12. Efterårsmødet Tidspunkt: november. FYGO står i år for lørdagens program. Emne: kirurgisk oplæring. Tovholder: Julie Forslag til oplæg og oplægsholdere: Udnyttelse af sectio-situationen: oplæg + video. M H + C R (10 min) J Ø: Effekten af feedback + implementering (20 min) 45 min: SM Slowing down when you should - Supervising the supervisor (45 min) Certificering af speciallæge fx P R Kirurgisk simulationsundervisning, udenlandskerfaring fx L C. CR/DØ Prisoverrækkelse som afslutning på Giv kniven videre. Deadline for programmet er mødet i juni! 13. Karriererådgivning Karriereguide for prækursister er nu rettet til. Vi mangler at justere inspirationskataloget. Helene sender ud mhp. endelig godkendelse på mødet i juni. Der vurderes ikke at være behov for yderligere. Alle, der får afslag i forbindelse med ansøgning til hoveduddannelse, får mundtlig og skriftlig karriererådgivning. Dog er det et problem, at alle får at vide at de skal skrive/forske! Etablering af en mentorordning for introlæger diskuteres. Varetages af Yngre Læger, hvorfor FYGO ikke vil etablere et sådant tilbud. Det diskuteres om der er behov for karriereguide / idékatalog for kursister. Vurderes ikke relevant aktuelt. Kursus i ansøgningsskrivning for prækursister: ØST Helene VEST Pernille. Afvikles inden ansøgningsrunden i efteråret. 14. Mødekalender 15. juni 25. august 29. september 2. november november: novembermøde 15. december 27. januar: møde julefrokost 22. februar marts: internat + bestyrelsesmøde 12. april maj: molsinternat Punkter til næste møde: Efterårsmødet endelig planlægning Kursistkursus Speciallæge hvad så Internat hurtig update Hjemmeside

5 15. Eventuelt NFYOG AC har været til møde i London. Planlægning af NFYOGs møde i september. Stort ønske om at Danmark er repræsenteret. Oplægget skal omhandle prænatal screeningsprogram i de respektive lande. Afholdes september 2011 afholdes i Stokholm. Prisen 50 euro + overnatning. ENTOG alle tre, der blev valgt har været af sted. AA er blevet valgt til bestyrelsen. Videoer skal sendes til Christina NU! Godkendte referater skal sendes til Christina deadline næste Marie og Elise taler med PS om opdatering af DSOGs hjemmeside. Evaluering af internatet Bestyrelsesinternatet skal planlægges på bestyrelsesmødet inden internatet med emner og tovholder på hvert punkt, der forventes at være oplægsholder/ordstyrer. Evt. materiale inden mødet. Godt med walk-and-talk eller andre procesmetoder.

Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2015/2016

Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2015/2016 Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2015/2016 Formandens beretning 2015/2016 Ved Camilla Mandrup I bestyrelsen har vi i det forgangne år dels haft fokus på vores grundarbejde - dvs. vores kursusaktivitet,

Læs mere

Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5. Tid Punkt Emne Ansvar

Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5. Tid Punkt Emne Ansvar Bestyrelsesmøde februar 2012 07-11-2011 1/5 17:00 17:15 1.0 Formalia Dirigent: Kristoffer Barfod Referent: Thomas Jensen 17:15 18:45 2.0 Gennemgang af handlingsplan for ansvarområderne 2.1 Handlingsplan

Læs mere

Casper Dragsted 4. Januar 2017 Middelfart Sygehus

Casper Dragsted 4. Januar 2017 Middelfart Sygehus Bestyrelsesmøde Januar 2017 18. januar 2017 1/8 17:30-17:45 17:45-19:00 1.0 Formalia Valg af dirigent og referent Christian Støttrup diregent, Magnus Bjarnason: referant. 2.0 Siden sidst - Årsplan fra

Læs mere

FYGO Strategiseminar Rosenlund, Rynkeby 20.-21. juni 2014

FYGO Strategiseminar Rosenlund, Rynkeby 20.-21. juni 2014 FYGO Strategiseminar Rosenlund, Rynkeby 20.-21. juni 2014 Referentliste: Tine Greve, Helle Kirkegaard, Hellen Edwards, Camilla Mandrup, Marie Cathrine Schmidt, Anne Cathrine Munk, Heidi Kammerlander, Vinnie

Læs mere

Konstituerende bestyrelsesmøde 2011 07-11-2011 1/5. Thomas Jensen 13.11.2011 Ryesgade, København. Tid Punkt Emne Ansvar

Konstituerende bestyrelsesmøde 2011 07-11-2011 1/5. Thomas Jensen 13.11.2011 Ryesgade, København. Tid Punkt Emne Ansvar Konstituerende bestyrelsesmøde 2011 07-11-2011 1/5 19:00 19:15 1.0 Formalia Valg af dirigent og referent Referent: Bjarke Dirigent: Thomas 19:15 19:30 2.0 Fremlæggelse af opgaver i bestyrelsen fra sidste

Læs mere

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København DAGSORDEN: 1. Ordstyrer: Birgit Referent: Mette Deltagere: Hanne N, Hanne M, Bitten, Marianne, Marlene,

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl. 10-16 Deltagere: Eva, Kristian, Birte (11-16),, Anja, Maria (med på skype). Afbud: Birgitte, Hanne. Ordstyrer: Referent: Kristian De angivede tider er sluttidspunkt

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder.

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. Referat af møde i UDDU 1/5 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. 2.0 Godkendelse af referat. Referatet godkendes uden yderligere kommentarer.

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

FYAM UDVALGSMØDE. Onsdag d. 7. september kl , J.B Winsløwsvej, Odense

FYAM UDVALGSMØDE. Onsdag d. 7. september kl , J.B Winsløwsvej, Odense FYAM UDVALGSMØDE Onsdag d. 7. september kl. 17.30-21.00, J.B Winsløwsvej, Odense REFERAT 1. Valg af ordstyrer og referent Annemette Pihl Lundberg er valgt til referent og Christina Svanholm er valgt til

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde fredag d kl

Referat fra bestyrelsesmøde fredag d kl Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde fredag d. 10.11.2017 kl. 9.30 15.30 Mødet afholdes på Sinatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73,

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde onsdag d. 04.10.2017 Mødet afholdes hos DS Århus, Søren Frichs Vej 42H, 1th 12, Århus, kl. 10-17

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere Inge Bech, Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Anders Andersen, Daniel Jensen, Thai Fuglsang og Stine

Læs mere

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt Referat fra møde i URSARN, torsdag d. 9. februar kl. 9.00 til 15.00 på Patienthotellet, Regionshospitalet Randers, mødelokale 4. 9.februar Charlotte B. Hansen Charlotte.b.hansen@stab.rm.dk Dagsorden: 1.

Læs mere

Mødereferat BILAG 1. Bestyrelsesmøde Dato: Kl. Aftalt (afsluttet ca ).

Mødereferat BILAG 1. Bestyrelsesmøde Dato: Kl. Aftalt (afsluttet ca ). Mødereferat BILAG 1 Emne: Bestyrelsesmøde Dato: 9.4.2018 Kl. Aftalt 19.30-21.00 (afsluttet ca. 22.15). Sted: SKYPE Deltagere: Louise Roer (LR), Anne Marie Vanderhoef (AMV), Kate Palmquist (KP), Anne Marie

Læs mere

Temaopdelt handlingsplan

Temaopdelt handlingsplan NR 9-12 Temaopdelt handlingsplan En opfølgning på anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens rapport: Speciallægeuddannelsen. Status og perspektivering. 2012 Sundhedsstyrelsen februar 2012 Indhold 1 Organisation

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2006-2007 til FYGOs generalforsamling 15. marts 2007

Bestyrelsens beretning 2006-2007 til FYGOs generalforsamling 15. marts 2007 Bestyrelsens beretning 2006-2007 til FYGOs generalforsamling 15. marts 2007 Bestyrelsen har i perioden haft følgende sammensætning: Christina Damsted Petersen, formand Torur Dalsgaard, næstformand Mathilde

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 28. marts 2018 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat 15. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen fredag

Læs mere

FYAM UDVALGSMØDE. Tirsdag d. 4. oktober kl , J.B Winsløwsvej, Odense

FYAM UDVALGSMØDE. Tirsdag d. 4. oktober kl , J.B Winsløwsvej, Odense FYAM UDVALGSMØDE Tirsdag d. 4. oktober kl. 17.30-21.00, J.B Winsløwsvej, Odense REFERAT 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Præsentationsrunde (til stede) 3. Hurtige datoer Maria Nikolajsen, Christina

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den Vi mødes kl.10-15

Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den Vi mødes kl.10-15 Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den 06.04 2016 Vi mødes kl.10-15 Mødeleder Karin 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt 2. Konstituering af bestyrelsen Formand: Lis Næstformand: Anders

Læs mere

a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt.

a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt. 1 1. Formalia a. Valg af dirigent: Søren Kold Valg af referent: Maj Haubuf Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde juni 2016 Godkendt. 2: Velkommen til Jan Duedal Rölfing(JDR)

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Dagsorden 1. Tjek ind (Bordet rundt) / 50 min 2. Valg af ordstyrer (Ea) / 5

Læs mere

Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5. Andreas Balslev-Clausen 3. dec. 2012 Pt.hotel Odense

Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5. Andreas Balslev-Clausen 3. dec. 2012 Pt.hotel Odense Referat af møde i UDDU 2. dec. 2012 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes med tilføjelse af punkt om frivillig eksamen i forb. med speciallægeanerkendelse. 2.0 Velkommen til Naja Bjørslev

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 18: Drøftelse af bestyrelsens organisering

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 18: Drøftelse af bestyrelsens organisering Spejdernes bestyrelse Mandag d. 12. marts 2018 kl. 14.00-19.00 Holmen, Salen REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak,

Læs mere

Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører

Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører Bestyrelsesmøde tirsdag den 13.01.2015, klokken 12.00 Mødedeltagere: Afbud: Referent: André Bjørn Nielsen, Janne Mosbak, Jakob Kruse Enemærke, Karl Zilmer,

Læs mere

Afbud: Marianne Roth Sørensen, Silja Junker Jørgensen, Helle Svendsen, Marie Kaas, Karin Horsted, Anette Bisgaard

Afbud: Marianne Roth Sørensen, Silja Junker Jørgensen, Helle Svendsen, Marie Kaas, Karin Horsted, Anette Bisgaard Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde tirsdag 3. maj 2016 Deltagere: Jørgen Peschardt, Anne

Læs mere

Dagsorden. Udvalgskommissoriet til posten ansvarlig for fagpolitisk samarbejde blev diskuteret og er stadig under udarbejdelse.

Dagsorden. Udvalgskommissoriet til posten ansvarlig for fagpolitisk samarbejde blev diskuteret og er stadig under udarbejdelse. Referat fra bestyrelsesmøde i Religionslærerforeningen Sted: Århus hos Thomas (Helga Pedersens Gade 3, 2.4, 8000 Århus C) Tid og dato: 24. april 2018, kl. 11 Til stede: Thomas Thomsen (TT), Jesper Østergaard

Læs mere

FYAM UDVALGSMØDE. Torsdag d. 30. august kl , Aarhus

FYAM UDVALGSMØDE. Torsdag d. 30. august kl , Aarhus FYAM UDVALGSMØDE Torsdag d. 30. august kl. 17.30-21.00, Aarhus DAGSORDEN 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Anne Mette Referent: Signe 2. Præsentationsrunde (til stede) 3. Hurtige datoer Maria

Læs mere

Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE

Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE Fredag d. 21. august 2015 fra kl. 9-14 Charlotte Holmerhøj fra DS deltager i mødet. 1. Valg af referent - Eva 2. Godkendelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen (Afbud pga. manglende tolkning) Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Miriam (ordstyrer) og Sif (referent) Bestyrelsesmøde

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Lise Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte

Læs mere

Generalforsamling Fredag d. 4. marts 2016 kl På Bjerget * Vejle Sygehus

Generalforsamling Fredag d. 4. marts 2016 kl På Bjerget * Vejle Sygehus Generalforsamling 2006-2016 Fredag d. 4. marts 2016 kl.17-18 På Bjerget * Vejle Sygehus Dagsorden 1. Valg af ordstyrer 2. Beretning fra formanden 3. Beretning fra udvalg o.a. 4. Forelæggelse af revideret

Læs mere

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS)

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) 1 Navn og formål Selskabets navn er Dansk Samfundsmedicinsk Selskab og indgår som fraktion i Dansk Selskab for Folkesundhed (DSFF). Selskabets formål

Læs mere

Forskningstræning i Geriatri

Forskningstræning i Geriatri Forskningstræning i Geriatri Forskningstræningsdelen i HUF til geriatri ser ud som følger: Teoretisk del: Tværfagligt introduktions/basiskursus på Universitet (3 dage) Det specialespecifikke forskertræningskursus

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014

Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014 Referat af bestyrelsesmøde den 13. april 2014 Ingen afbud Dagsorden godkendes Referent: Lea Mødeleder: Rie Økonomi: Økonomiansvarlig Kristina kontakter Marianne Friis fra hovedkontoret og laver en aftale.

Læs mere

Landsbestyrelsens handlingsplan 2019

Landsbestyrelsens handlingsplan 2019 Landsbestyrelsens handlingsplan 2019 Landsbestyrelsens fokusområder for 2019 Strategien 2020-22 3 En stærk økonomi - også i fremtiden 6 Klar kommunikation - strukturering og strømlining 8 Stærke lokalafdelinger

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet torsdag den 28. juni 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Kjeld Christiansen Stig Ove Jensen Danske Regioner:

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2009-2010 til FYGOs generalforsamling d. 11. marts 2010

Bestyrelsens beretning 2009-2010 til FYGOs generalforsamling d. 11. marts 2010 Bestyrelsens beretning 2009-2010 til FYGOs generalforsamling d. 11. marts 2010 Bestyrelsen har i perioden haft følgende sammensætning: Lotte B. Colmorn, formand Sofie Leisby Antonsen, næstformand Ida Kirkegaard,

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Foreningen af Danske Lægestuderende

Foreningen af Danske Lægestuderende Dagsorden Repræsentantskabsmøde Mandag den 13. November 2017, kl. 16:30,, 5230 Odense M 1. Formalia 16.30 16.40 1. Valg af dirigent Maria indstilles 2. Valg af referent Jonas indstilles 3. Valg af kommunikationsansvarlig

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2007-2008 til FYGOs generalforsamling 27. marts 2008

Bestyrelsens beretning 2007-2008 til FYGOs generalforsamling 27. marts 2008 Bestyrelsens beretning 2007-2008 til FYGOs generalforsamling 27. marts 2008 Bestyrelsen har i perioden haft følgende sammensætning: Mathilde Evaldsen, formand (barsel fra aug. 2007) Lotte B. Colmorn, næstformand,

Læs mere

Bestyrelsens beretning til FYGO s generalforsamling d. 10. marts 2011

Bestyrelsens beretning til FYGO s generalforsamling d. 10. marts 2011 Bestyrelsens beretning 2010-2011 til FYGO s generalforsamling d. 10. marts 2011 Bestyrelsen har i perioden haft følgende sammensætning: Marie Storkholm, formand Sofie Leisby Antonsen, næstformand Mette

Læs mere

Checklister. Version 1: 30/8-2017

Checklister. Version 1: 30/8-2017 Checklister Når du skal i gang med at forberede dit kursus, er der en række helt praktiske ting som du skal have styr på. Du er dog ikke alene. Alle kursusledere har en kursuskoordinator i PLO-E som tager

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

YN stiftende bestyrelsesmøde d. 27.februar 2010 fra 13-20

YN stiftende bestyrelsesmøde d. 27.februar 2010 fra 13-20 YN stiftende bestyrelsesmøde d. 27.februar 2010 fra 13-20 Tilstede: Bo, Anne Katrine, Mette, Anette og Anette. Fra kl. 15-17: Anne Mette Hejl Referent: Anette M Pkt. 1: Overdragelse af dokumenter. Anne

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 13. august 2012, kl. 18.00 i klubrummet

Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 13. august 2012, kl. 18.00 i klubrummet Dagsorden for bestyrelsesmøde i OIK Mandag den 13. august 2012, kl. 18.00 i klubrummet Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Valg af referent 3. Godkendelse af referat fra sidste møde. 4. Sportsudvalget

Læs mere

DAGSORDEN. 5. VIA-DSR møde 2017

DAGSORDEN. 5. VIA-DSR møde 2017 5. VIA-DSR møde 2017 Sted: VIA Pædagoguddannelsen i Ikast Bøgildvej 10 7430 Ikast Lokale 122 Mødedato: 2. november 2017 Kl. 16.00-19.00 Deltagere: Inge Lundin Bech (237682 LISKI) Cristian Russu (144036

Læs mere

Referat af. Bestyrelsesmøde IBK. Referatet fra seneste bestyrelsesmøde d. 1. juni blev godkendt.

Referat af. Bestyrelsesmøde IBK. Referatet fra seneste bestyrelsesmøde d. 1. juni blev godkendt. Referat af Bestyrelsesmøde IBK Dato: Mandag d. 17. august Tid: 18.30 Sted: Hos Anne Marie, Slotsherrensvej 74, Vanløse Deltagere: Anne Marie Christian Claus Hanne Jørgen Mette Ole Torben Dagsorden: 1.

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde den

Referat fra Bestyrelsesmøde den Referat fra Bestyrelsesmøde den 10.5.2017 STED: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, lokale 2 TID: 19.00 22.00 AFBUD: Inge Thorkild-Hansen Dagsorden. 1. Valg af ordstyrer og referent Arne og Lone Bossen 2.

Læs mere

Information til RB. Generalforsamling

Information til RB. Generalforsamling Information til RB Dette er informationer til RB forud for det kommende møde. Regionskontoret ønsker færre emner på dagsorden til RB-møderne, derfor har regionskontoret valgt at udsende informationer,

Læs mere

Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2017/2018

Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2017/2018 Beretning fra FYGO, bestyrelsesår 2017/2018 Formandens beretning Ved Camilla Mandrup Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen har i det sidste år bestået af følgende medlemmer: Camilla Mandrup, formand Malou

Læs mere

1. Regnskabsafslutning 2016 og budget 2017

1. Regnskabsafslutning 2016 og budget 2017 Afdelingsledermøde Mødedato 3. april 2017 Starttidspunkt 09:00 Sluttidspunkt 13:00 Afdeling/enhed Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Dokumentnavn Dagsorden Dokumentnummer Arbejdsområde Referent Helle 1.

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-Mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Børne- og

Læs mere

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk Referat Netværksmøde for jyske familienetværk Aarhus, den 29. august 2015 Program Mit/mine vigtigste emner Udslusning af familier - hvornår og hvordan? Emne fra familienetværk i Kolding Udslusning af familier

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012

Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 Referat af bestyrelsesmødet den 4. juni 2012 NB: Dagsordenen er revideret i forhold til den før mødet udsendte dagsorden. 1. FORMALIA 2. ORIENTERINGER 3. KONSTITUERING AF BESTYRELSEN 4. STUDIESTART 2012

Læs mere

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen Dato 13. februar 2014 SVN Sagsnr. 2-1410-146/1 7222 7562 Revision af vejledning om den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen fra 2005 - UDKAST Vejledning for den obligatoriske forskningstræning

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole

Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole 1 Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole Dato: Onsdag d. 26/10-2016 kl. 17.30-20.30 Sted: Nørholm Skoles personalerum Der vil blive serveret en let anretning Fraværende med afbud: Henrik, Jeanette, Tina,

Læs mere

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsens vejledning Juli 2007 1 Indledning I henhold til 6, stk. 2. i Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse nr. 660 af 10. juli 2003 om uddannelse af

Læs mere

Dagsorden til overgangsmøde

Dagsorden til overgangsmøde Fremmødte: BN, CD, CB, BM, CMD og MP Afbud fra: NV, CF og SL A. Valg af tegnstyrer - BN B. Valg af referent - BN C. Godkendelse af dagsorden - Godkendt Dagsorden til overgangsmøde Afholdt d. 27. april

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU september 2015 25.09.15 1. Referent: Udfærdiget dato : Mødested

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU september 2015 25.09.15 1. Referent: Udfærdiget dato : Mødested Dagsorden til møde i UDDU september 2015 25.09.15 1 1.0 Formalia a. Valg af dirigent (10.00-10.01) Søren Kold b. Valg af referent (10.01-10.02) c. Godkendelse af dagsordenen (10.02-10.05) d. Godkendelse

Læs mere

Region Midtjylland HR. Dagsorden. til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg.

Region Midtjylland HR. Dagsorden. til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg. Region Midtjylland HR 7. marts 2018 /TRKPEE Dagsorden til møde i RUR - Akut læger 15. marts 2018 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg. Lokale F7 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Møde i Studentersamfundets bestyrelse

Møde i Studentersamfundets bestyrelse Møde i Studentersamfundets bestyrelse Den 26. november, 2014 klokken 16.30, Wunderbar,. Ordinære medlemmer: Anders Steen Mortensen, Kristoffer Mæng, næstformand ** Johan Sørensen, kasserer Pia Gunvald,

Læs mere

Beretning 2016 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi

Beretning 2016 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Beretning 2016 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Bestyrelsens beretning 2016 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Beretningen dækker perioden marts 2016 til marts 2017. Bestyrelsen vi gerne

Læs mere

Senior Erhverv Kurser 2015. Kursuskatalog. Side 1 af 15

Senior Erhverv Kurser 2015. Kursuskatalog. Side 1 af 15 Kursuskatalog Side 1 af 15 Kursuskatalog 2015 med kurser 3 Deltagelse i kurser 3 Kursernes varighed 4 Introduktionskursus for nye medlemmer 5 Virksomhedsservice 6 Virksomhedsservice Struktur, 1-dagskursus

Læs mere

DEN OBLIGATORISKE FORSKNINGSTRÆNING I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN

DEN OBLIGATORISKE FORSKNINGSTRÆNING I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN DEN OBLIGATORISKE FORSKNINGSTRÆNING I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN Specialeuddannelsen i Almen Medicin Region Syd John Larsen Kursusleder Baggrund Organisering Formål Placering og indhold Vejledere Tutorlægen

Læs mere

Referat. Ældrerådet Dato: 11. september 2018 Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323. Indkaldelse. Grethe Klarskov Simonsen. Kirsten Leth-Nissen

Referat. Ældrerådet Dato: 11. september 2018 Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323. Indkaldelse. Grethe Klarskov Simonsen. Kirsten Leth-Nissen Referat Dato: Fra: 12:30 Sted: Mødelokale 323 Indkaldelse Grethe Klarskov Simonsen Kirsten Leth-Nissen Anne Østergaard Kirketerp Hans Frahm Hallbjørg Soelberg Else Petersen Lærke Kiær-Christensen Indholdsfortegnelse

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 27.11.2013

SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 27.11.2013 SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 27.11.2013 Leder af mødet: Cathrine Nørgaard. Deltagere: Cathrine Nørgaard, Pernille Libach Hansen, Pernille Nikolajsen, Tessa Dahl-Jensen og Helene Hørløck. 1. Underskrift

Læs mere

Onlinemøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde

Onlinemøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde FORMALIA: Hvor: Online Referent: Ordstyrer: Deltagere: Frederikke, Helena,,, Tilde, Sofus Ikke tilstede: Theis Tidsperspektiv for mødet: 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt 2): Godkendelse af referat

Læs mere

YODA NYHEDSBREV FEBRUAR 2013

YODA NYHEDSBREV FEBRUAR 2013 YODA NYHEDSBREV FEBRUAR 2013 Leder Den gode uddannelse! Hvad kan og skal vi gøre i YODA for at bidrage til en god ortopædkirurgisk uddannelse på alle landets afdelinger? Alle yngre ortopædkirurger er under

Læs mere

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU marts /4/ kl Referent: Udfærdiget dato : Mødested

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU marts /4/ kl Referent: Udfærdiget dato : Mødested Dagsorden til møde i UDDU marts 2016 14/4/ kl. 16 1 1. Formalia a. Valg af dirigent Søren Kold Valg af referent: Godkendelse af dagsordenen b. Godkendelse af referat fra UDDU møde december 2015 2. DOS

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Referat af møde i DASAMS uddannelsesudvalg den i KS&R Aarhus med deltagelse via video fra Socialmedicinsk afsnit, Frederiksberg.

Referat af møde i DASAMS uddannelsesudvalg den i KS&R Aarhus med deltagelse via video fra Socialmedicinsk afsnit, Frederiksberg. Referat af møde i DASAMS uddannelsesudvalg den 10.11.2015 i KS&R Aarhus med deltagelse via video fra Socialmedicinsk afsnit, Frederiksberg. Tilstede: Anita Ulvsgaard Sørensen, Sven Viskum, Anders Carlsen,

Læs mere

Handlingsplan 2011-12

Handlingsplan 2011-12 AF:\Sekretariatet\Bestyrelse\Handlingsplan 2011-12\Udkast til handlingsplan 2011-12.docx 22. juni 2011/MP Handlingsplan 2011-12 Medlemsstrategi Aktiv, systematisk og målrettet kampagne for rekruttering

Læs mere

Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014

Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014 Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014 Leder DOS' og YODAs uddannelsesdag samt YODAs forårsmøde var en bragende success, der gav os en del at tænke på. Specielt hvordan man strikker et godt kursus

Læs mere

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

Et nyt tillægspunkt under punkt 5 tilføjes godkendelse af referatet.

Et nyt tillægspunkt under punkt 5 tilføjes godkendelse af referatet. REFERAT Bestyrelsesmøde den 3.4.2018 Sted: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53 Tid: 17.00 20.00, lokale 2 afbud: Lone Christofferesen, Herluf Dose Christensen Dagsorden. 1. Valg af ordstyrer og referent Arne

Læs mere

DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab. Forskningstræning. Version og udgave:1.1 Dato: Ansvarlig: Anita Sørensen

DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab. Forskningstræning. Version og udgave:1.1 Dato: Ansvarlig: Anita Sørensen DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab Forskningstræning Version og udgave:1.1 Dato: 07.01.2015 Ansvarlig: Anita Sørensen Målgruppe et er en obligatorisk del af speciallægeuddannelsen jf. Vejledning for

Læs mere

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde 25. august 2016 På afd. Nordskov

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde 25. august 2016 På afd. Nordskov Dagsorden Skolebestyrelsesmøde 25. august 2016 På afd. Nordskov 19.00 21.00 Deltagere: Claus Elleman, Bent Zachariassen, Sigurd Brønnum, Nellie Bradsted, Sofie Paludan, Stine Baad, Dorthe Kvetny, Maria

Læs mere

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH Referat af møde i UDDU 2012.09.07 1/5 Andreas 2012.09.08 Patienthotellet OUH 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes. Naja Bjørslev og Thomas Lind har desværre måttet melde forfald. har

Læs mere

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 04.10.2014

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 04.10.2014 1. Formelt Tilstedeværende: Valg af ordstyrer: Mødeleder Valg af referent: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat fra sidst Opfølgning på opgaver fra sidste møde Jesper Mølgaard, Marie Hauerslev,

Læs mere

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen VEJ nr 9005 af 01/01/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Sundhedsstyrelsen, j.nr. Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Referat bestyrelsesmødet den 13.08.2015 kl. 10.00 på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart.

Referat bestyrelsesmødet den 13.08.2015 kl. 10.00 på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart. Referat bestyrelsesmødet den 13.08.2015 kl. 10.00 på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Hvordan har vi det? (Runde ca. 2 min. pr. person). 3. Program

Læs mere

LAS III - Kursus i ledelse, administration og samarbejde. Kursusbeskrivelse

LAS III - Kursus i ledelse, administration og samarbejde. Kursusbeskrivelse LAS III - Kursus i ledelse, administration og samarbejde Kursusbeskrivelse Oktober 2006 Revideret Juli 2008 Indholdsfortegnelse Kursusbeskrivelse...1 Indholdsfortegnelse...2 LAS III...3 Placering i hoveduddannelsen...3

Læs mere

FYAM UDVALGSMØDE. Onsdag d. 9. november kl , J.B Winsløwsvej 9, Odense

FYAM UDVALGSMØDE. Onsdag d. 9. november kl , J.B Winsløwsvej 9, Odense FYAM UDVALGSMØDE Onsdag d. 9. november kl. 17.30-21.00, J.B Winsløwsvej 9, Odense DAGSORDEN 1. Valg af ordstyrer og referent Annemette Lundberg er referent og Lene Therkelsen ordstyrer. 2. Præsentationsrunde

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Til medlemmer af URSARN Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 23. december 2015 Jesper Piculell jespic@rm.dk 1-30-72-74-15 Referat

Læs mere

EKIF Bestyrelsesmøde nr. 1 (19)

EKIF Bestyrelsesmøde nr. 1 (19) EKIF Bestyrelsesmøde nr. 1 (19) d. 15.01 16 REFERAT Deltagere: Casper, Tommy og Thore (fodbold), Anne Marie, Majbrit og Susan (håndbold), Marcus (badminton), Ib F. N. Ann Referat ifølge dagsorden: Velkommen

Læs mere

PACT Bestyrelsesmøde. Den 07.09 2015 Kl. 18:00-20:00

PACT Bestyrelsesmøde. Den 07.09 2015 Kl. 18:00-20:00 PACT Bestyrelsesmøde Den 07.09 2015 Kl. 18:00-20:00 Emne Diskussions Formål Kommentar /Baggrundsdokumenter 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Paul Referent: Gert Deltagere: Kirsten, Henrik, Rikke,

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden. Regionsbestyrelsesmøde Start: mandag den 19. januar 2009 kl. 14-19.

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 15. DECEMBER 2016, KL. 17:00 18:30

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 15. DECEMBER 2016, KL. 17:00 18:30 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 15. DECEMBER 2016, KL. 17:00 18:30 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Sted: KFUM soldaterhjem Treldevej 99 7000 Fredericia Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Deltagere: Vangsgaard Ingeborg Vind Nielsen Svend-Erik Mosegaard Hansen Kristen Foged Mads Nielsen

Læs mere