KENDELSE vedrørende fredning af ejendommen mtr.nr. 9a Bjørnstrup by, Røsnæs sogn afsagt af frednin~snævnet for Holbæk amt den 12. september 1962.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KENDELSE vedrørende fredning af ejendommen mtr.nr. 9a Bjørnstrup by, Røsnæs sogn afsagt af frednin~snævnet for Holbæk amt den 12. september 1962."

Transkript

1 Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Listrup Bakke Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer

2 FREDNINGSNÆVNET>

3 REG. NR..fJ9 Mtr.nr. 9a Bjørnstrup by, Røsnæs sogn. A n m e l d e r: Stempel- og gebyrfri i h.t. naturfredningsloven. Fr.j. nr. 15 6a/l9 60. KENDELSE vedrørende fredning af ejendommen mtr.nr. 9a Bjørnstrup by, Røsnæs sogn afsagt af frednin~snævnet for Holbæk amt den 12. september Ved skrivelser af 26/ og 28/7 s,å. har Danmarks Naturfredningsforening rejst fredningssag med hensyn til ejendommene: mtr.nr. 9a og 9b Bjørnstrup by, Røsnæs sogn (Listrupgaard) og mtr.nr. lob og lod smstds. (Snogekærgaard) samt mtr.nr. 8e smstds. (Lyngmosegaard) med det formål at bevare status quo. Sagens rejsning er foranlediget af, at de pågældende områder er påtænkt udstykket til sommerhusbebyggelse og begrundes med, at man ønsker tt\de pågældende arealer bovaret uændret for fremtiden, således som de nu henligger, først og fremmest på grund af deres landskabelige ejendommeligheder og skønhed, men tillige af naturvidenskabelig og botanisk interesse, hvilket ønske understregas yderligere af, at den pågældende fredning ses som et led i et forsøg på at opnå an almindelig fredning af hole den vestlige del af Røsnæs. Under sagens behandling er gennemført en udstykning af mtr.nr.ene 9a og 9b Bjørnstrup by, Rø snæs sogn (Listrupganrd), hvorved ca. 50 tønder ~and mod syd er frastykket som mtr.nr. 9h Bjørnstrup by, Røsnæs sogn, hvilken ejendom nu tilhører tømrermestcjr 'Ernst Nielsen 1 København, mens resten af ejendommen - bortset fra en mindre pareel~ mtr.nr. 9i - matrikulerot som 9a Bjørnstrup by, Røsnæs sogn nu ejes af advokat Vilhelm Leifer, Kø benhavn. la' Under sagens behandling har ejeren af mtr.nr. 9a frams~~ tilbud om at frede hele ejendommen under følgende forudsætning:

4 - 2 - l. ejendommen forudsættes delt i 3 parceller: en nord for den offentlige vej samt det som fredskov beplantede areal syd for vejen, en syd for vejen, hvor de nuværende landbrugsbygninger ligger og endelig en ligeledes syd for vejen skilt fra sidstnævnte parcel ved adgangsvejen til mtr.nr. 9h. 2. på førstnævnte parcel, på den del af parcellen, der betegnes som fredskov, må anbringes en helårsbeboelse med garage. på sidstnævnte parcel må anbringes en enkelt beboelse med garage. på parcellen med landbrugsbygningerne må ligeledns kun være en enkelt beboelse mod garage. bebyg?elsen skal godkendes af nævnet, hvorved bemærkes, at bebyggelsen ikke behøver at være egentlige landbrugsbygninger. 6. de ovennævnte 3 parceller må ikke fremtidig udstykkes yderligere. 7. fredningen går iøvrigt ud på i videst muligt omfang at bevare status quo, dog at beplantning skal kunne finde sted. 8. nævnet skal forpligte sig til at give landsretssagfører Leifer tilladelse til at anbringe et badehus på parce1l0rne 183 og 184 på den nærværende kendelse som bilag A vedhæftede af landinspektør N. Herlow udarbejdede udstykningsplan for Listrupgaard. Huset vil være at censurere af nævnet. Ejendommens ejer vil lade udfærdige og tinglyse deklaration i overensstemmelse med det lige anførte. -. Ved det fremsatte tilbud finder nævnet fredningsformålet tilstrækkeligt opfyldt og antager herefter dette, idet det bestemmes, at fredningen gennemføres i overensstemmelse med tilbudet. T h i b e s t e m m e s: Den begærte fredning af ejendommen mtr.nr. 9a Bjø+nstrup by, Røsnæs sogn gennemføres som foran br.stemt. Fredningsnævnet for Holbæk amtsrådskreds, den ~2. september 1962 Bærentsen. Niels Andersen. Jørgen Nielsen.

5 DISPENSATIONER> Afgørelser - Reg. nr.: Dispensationer i perioden:

6 . FredningslUBvnet for Vestsiællands amts nordlige fredningskred. odr. Dommerkontoret, Sofi_i., Holbek If r. ld)0c211 Kopi til orientering Modtaget' Skov- og Naturstyrefsen 1 9 JULI 198B 1 8 JULI Holbæk, den 19 Fr. j. nr. 176 B /19 87 I et af Kalundborg kommune hertil_ oversendt andragende har De ansøgt om tilladelse til at opføre et 80 m 2 stort maskinhus på Deres ejendom matr.nr. 9 ~ Bjørnstrup by, Røsnæs, i overensstemmelse med en medsend t tegning og beskrivelse. Nævnets tilladelse til det ans~gte er fornøden i medfør af den på ejendommen den 10/ tinglyste deklaration, hvoraf bl.a. fremgår, ~ der på ejendommen må anbringes en helårsbeboelse med garage, ~ bebyggelsen, der ikke behøver at være egentlige landbrugsbygninger, skal godkendes af nævnet, og ~ fredningen i videst muligt omfang går ud på at bevare status quo. Nævnet har om sagen brevvekslet med fredningsafdelingen under Vestsjællands amtskommune, hvis svarskrivelser af 7/ og 16/ vedlægges i kopi, ligesom De den 26/ har afgivet en skriftlig udtalelse. Nævnets flertal har den 8. juli 1988 besigtiget Deres ejendom og konstateret, at maskinhuset allerede er opført. Under henvisning til ovenstående udtalelser har nævnets flertal tt dog fundet, at der er tale om en for land- og skovbruget erhvervsøkonomisk fornøden bygning, hvorfor nævnet meddeler tilladelse til at tt opføre den ansøgte bebyggelse på ovennævnte ejendom i overensstemmelse med det medsendæmateriale. Af samme grund har nævnet fundet, at den ansøgte bebyggelse er omfattet af bestemmelsen i naturfredningslovens 47, stk.2, nr.3, hvorfor tilladelse i henhold til naturfredningslovens 47, stk.l, er ufornøden. Nævnets flertal har lagt vægt på, at der er skov på begge sider '~ af vejen, og at maskinhuset som følge af beplantningen ikke er iøjnefaldende.

7 Nævnet skal ~~get s~arpt p~tale, at De har ladet maskinhuset opføre, uden at nævnets tilladelse forinden har foreligget. Opmærksomheden henledes p~, at nævnets afgørelse inden 4 uger fra modtagelse af denne skrivelse kan påklages til overfredningsnævnet af de i naturfredningslovens 58 nævnte myndigheder. Schiønning. e e Røsnæsvej Kalundborg. Speciallæge Børge Buhl

8 -.t1ngsnævnet for VeståJæUands 'i.mts nordlige fredningskreds adr. Dommerkontoret: SofleveJ 4, Holbæk t1f,nr, 63 a KopI til orientering Modtaget I Skov- og Naturstyrelsen.1 3 S EP REG. NR Holbæk, den :2 '187 12/ Fr.J,nr. 2 O B Angående bebyggelse på l118tr.nr. 9 B og 8 cb 8jørnstrop by, Røsnæs, beliggende Røsnæsvej 444. Ved brev modtaget i Kalundborg kommune den 12/1 1989, af kommunen videresendt hertil, har Børge Buhl som ejer af ovennævnte ejendom ansøgt om nævnets tilladelse til en bebyggelse på ejendommen bestående af en tømmerlade pa 7 x 15 m med eternittag pa trykimprægnerede stolper, lukket mod syd, men iøvrigt Aben. ~ Nævnets tilladelse er nødvendig, fordi ejendommen omfattes af deklaration tinglyst 10/ , hvoraf fremgår, at bebyggelse skal godkendes af nævnet. Nævnet har forelagt sagen for Vestsjællands amtskommunes fredningsafde- _ ling. I anledning af ansøgningen tillader nævnet herved i medfør af den nævnte fredningsafgørelse for sit vedkommende den ansøgte bebyggelse i overensstemmelse med det fremsendte projekt. Nævnets tilladelse bortfalder efter naturfredningslovens 64 a, hvis den ikke er udnyttet inden 5 Ar fra tilladelsens meddelelse. Nævnets afgørelse kan påklages tiloverfredningsnævnet, Slotsmarken 15, 2970 Hørsholm, af ansøgeren, Skov- og Naturstyrelsen, Vestsjællands amtsrad, kommunen og Danmarks Naturfredningsforening. Klagefristen er 4 uger fra den dag afgørelsen er meddelt den pågældende klageberettigede. Den meddelte tilladelse kan derfor ikke udnyttes før klagefristens udløb, naturfredningslovens 58. Et eksemplar af afgørelsen er herfra tilsendt ansøgeren, Børge Buhl, 4It Røsnæsvej 444, 4400 Kalundborg.

9 0N-S Oh+ /8 fredningsnævnet for Vestsjællands Amt Sven Aage Madsen Røsnæsvej Kalundborg Modtaget i Skov- og NaturstyreJsen Fredningsnævnet for Vestsjællands Bøllingsvej Ringsted Tlf Fax Amt - 4 OKT Journal m. F 76/06 V.A. Natur & Miljøs j.m Den 3. oktober 2006 Ved skrivelse af 19. september 2006 har Vestsjællands Amt, Natur & Miljø videresendt ansøgning af25. marts 2006 fra Dem om tilladelse til etablering og udvidelse af sø på Deres ejendom matr. nr. 9 a Bjørnstrup by, Røsnæs, beliggende Røsnæsvej 444. Ved sagens fremsendelse til nævnet har Natur & Miljø udtalt: "Ejendommen er omfattet affredningsnævnets kendelse af22. september 1962, tinglyst 10. december 1962, vedrørende fredning af ejendommen matr. nr. 9 a Bjørnstrup by, Røsnæs, med de formål at bevare status quo. Man ønsker de pågældende arealer bevaret uændret for fremtiden, således som de nu henligger, først og fremmest på grund af deres landskabelige ejendommeligheder og skønhed, men tillige af naturvidenskabelig og botanisk interesse. r-i 'w Fredningsbestemmelserne pkt. 7: Fredningen går i øvrigt ud på i videst muligt omfang at bevare status quo, dog at beplantning skal kunne finde sted. Det nuværende areal er skovbevokset, og der søges om etablering og udvidelse af søen fra 180 m 2 op til 2000 m 2 for at skabe et vandmiljø til gavn for vildt, fugle, pattedyr, krybdyr og fisk - og til glæde for de mange, der går tur i skoven. Amtet har den 7. september 2006 på nærmere vilkår givet dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at udvide søen fra de nuværende 180 m 2 op til 2000 m 2 Kopi af dispensationen vedlægges. Amtet har vurderet, at naturkvaliteten kan forbedres gennem en dispensation efter naturbeskyttelseslovens 65, såfremt den nuværende sø udvides som ansøgt på nærmere vilkår. Amtet har tillige vurderet, at etablering og udvidelse af søen ikke vil være u- forenelig med fredningsbestemmelserne eller i strid med fredningens formål, da anlægget vil være med til at forbedre naturkvaliteten i området".

10 L '" Nævnets afgørelse: Etablering og udvidelse af den ansøgte sø findes ikke i strid med formålet med Fredningsnævnets kendelse tinglyst den 10. december Nævnet tillader derfor i medfør afnaturbeskyttelseslovens 50, stk. 1 etablering af sø op til 2000 m 2 på det ifølge de fremsendte tegninger samt fotos angivne sted. Nævnet kan tiltræde vilkår for søen som fastsat af Natur & Miljø i sin afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3 af7. september Tilladelsen bortfalder såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år, jf. naturbeskyttelseslovens 50, jf. 66, stk. 2. Afgørelsen kan efter naturbeskyttelseslovens 43, jf. 86, jf. 87, stk. 1 påklages til Naturklagenævnet (adr. Frederiksborggade 15, 4., 1360 København K) af bla. ansøgeren, ejeren og forskellige myndigheder, foreninger og organisationer. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt den pågældende klageberettigede. Hvis klagefristen udløber en lørdag eller helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag. Klage indgives skriftligt til Fredningsnævnet. Tilladelser må ikke udnyttes, før klagefristen er udløbet. Rettidig klage har opsættende virkning for den påklagede afgørelse, medmindre klagemyndigheden bestemmer andet. Det er en betingelse for Naturklagenævnets behandling af Deres klage, at De indbetaler et gebyr på 500 kr. Naturklagenævnet vil sende Dem en opkrævningpå gebyret, når nævnet har modtaget klagen fra amtet/kommunen/ fredningsnævnet. Naturklagenævnet vil ikke påbegynde behandlingen af klagen, før gebyret er modtaget. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Naturklagenævnets hjemmeside lane

11 DISPENSATIONER> Afgørelser - Reg. nr.: Dispensationer i perioden:

12 .. UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR FREDNINGSNÆVNET FOR VESTSJÆLLAND 'KOPI &Nl 2 l g? (JO Modtaget i 8v ('r" lanrit;kabsstyrelsen 1 O JAN År 2007 den 14. december kl afholdt Fredningsnævnet for Vestsjælland v/formanden dommer Flemming Jørgensen, Ringsted, det afmiljøministeren udpegede medlem Rolf Dej1øw, 0rslev, og det lokale medlem Jørgen Hansen møde i Kalundborg kommune. Der foretoges: F 44/07 Sag om opførelse af udhus på matr. nr. 9 gr Bjørnstrup by, Røsnæs, der er omfattet afkendelse af22. september Der fremlagdes Kalundborg kommunes skrivelse af 10. august 2007 med sagens bilag ialt 7 stk.: Mødt var: Ejerne Benny og Lise Hansen med en nabo. For Kalundborg kommune Knud Groth. For Danmarks Naturfredningsforening, lokalkomiteen i Kalundborg, formanden Michael Hansen. Nævnets formand oplyste, at Miljøcenter Roskilde er forhindret i at deltage i mødet, som følge af internt arrangement. Ejerne oplyste, at have erhvervet ejendommen for ca. 1~ år siden. Ejendommen er på 8,5 ha og registreret som landbrug, men er næsten fuldt beplantet _ med træer. Der blev på ejendommen registreret et større halvtag af ældre dato, der nu bruges til opbevaring aftræredskaber m.v. Endvidere har ejerne opført et skur i træ til deres to heste. Nævnets formand redegjorde for den på ejendommen 22. september 1962 tinglyste kendelse om fredning. Iflg. kendeisens pkt. 3, må der på ejendommen kun anbringes en enkelt beboelse med garage. Idet der allerede er såvel et beboelsehus som en garage på ejendommen, findes det vanskeligt for nævnet at tillade yderligere bebyggelse. Under hensyn til, at det eksisterende halvtag med mos er af ældre karakter, finder nævnet at ejerne istedet bør forelægge nævnet et renoveringsprojekt for dette halvtag, således at det kan dække ejernes behov for opbevaring af maskiner, brænde m.v. ~l $- \2\- 0'0 [12. evfd- II

13 Side 2/'1 Ejerne bemærkede, at der på matr. nr. 9 a umiddelbart nord for Røsnæsvej af nævnet er tilladt maskinhus m.v. Tidspunkt og vilkår for en sådan tilladelse kunne ikke oplyses. Det blev aftalt, at udsætte sagen på ejernes og Knud Groth's undersøgelse af, om andre, der er omfattet af samme fredningskendelse, har fået tilladelser i strid med kendeisens indhold. Ejerne bemærkede dertil, at ville overveje et renoveringsprojekt for det gamle mosbeklædte halvtag. Sagen udsat. Mødet hævet. /~~ FI~iI}.g) Ui./ ørgensen

14

15

16

17

18

19

20

21

22 KOPI UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR FREDNINGSNÆVNET FOR VESTSJÆLLAND Stadfæstet af Natur- og Miljøklagenævnet, se afgørelse af 6. december, Fredag den 22. marts 2013 kl holdt Fredningsnævnet bestående af næstformanden, dommer Svend Erik Hansen, det af Miljøministeren udpegede medlem, Rolf Dejløw, og det kommunalt udpegede medlem, Bodil Brockdorff samt nævnets juridiske sekretær, Peter Bruun Sejersen møde på Røsnæsvej 444, 4400 Kalundborg. Der foretoges: F 91/2012 NST Ansøgning fra ejeren af matr. nr. 9a Bjørnstrup By, Røsnæs beliggende Røsnæsvej 444, 4400 Kalundborg, om tilladelse til at opføre et maskinhus. Der fremlagdes: Mail af 30. november 2012 fra Kalundborg Kommune byggeansøgning og vedhæftet fredningsbestemmelser og tidligere afgørelser fra området, Udtalelse af 10. januar 2013 fra Naturstyrelsen, Mail af 15. januar 2013 fra Kalundborg Kommune med udtalelse. For Kalundborg Kommune mødte planlægger Miriam Thastum, Plan og Byg. For Naturstyrelsen mødte specialkonsulent cand.scient. Lars Thiim. For Danmarks Naturfredningsforening mødte Carsten Clausen. Ejeren Jens Johan Demant mødte med sin søn Mads Demant samt bygningskonsulent Peter Raabymagle, Gefion. Der foretoges besigtigelse af ejendommen. Ejeren forklarede, at han driver landbrug (folde til høslet til heste), hesteavl og skovbrug på et areal af 26 ha., sidstnævnte med blandet nål, eg og bøg. Hallen er forlænget med ca. 40 m 2 til opbevaring af maskiner til driften. Nævnet kunne konstatere at der i tilbygningen, der allerede er delvis opført, henstod en brændeflækker og en større motorbåd. Det fremgår af ansøgningen, at Jens Johan Demant ønsker at bygge et maskinhus på 48 m 2 på sin ejendom, beliggende Røsnæsvej 444, 4400 Kalundborg. På ejendommen er tinglyst en deklaration af 10. december 1962 om fredning af ejendommene matr.nr. 9a og 9b Bjørnstrup By, Røsnæs, matr. nr. 10b og 10d samme steds samt matr. nr. 8c samme steds med det formål at bevare status quo. Sagens rejsning var foranlediget af, at de pågældende Side 1 af 6

23 KOPI områder påtænktes udstykket til sommerhusbebyggelse og begrundedes med, at man ønskede arealerne bevaret uændret for fremtiden, således som de da henlå, først og fremmest på grund af deres landskabelige interesse, men tillige af naturvidenskabelige og botaniske interesse, hvilket ønske understreges yderligere af, at fredningen ses som et led i et forsøg på at opnå en almindelig fredning af hele den vestlige del af Røsnæs. Fredningskendelsen indeholder følgende bestemmelser: 1) ejendommen forudsættes delt i 3 parceller: en nord for den offentlige vej samt det som fredskov beplantede areal syd for vejen, en syd for vejen, hvor de nuværende landbrugsbygninger ligger og endelig en ligeledes syd for vejen skilt fra sidstnævnte parcel ved adgangsvejen til matr.nr. 9-h- 2) på førstnævnte parcel, på den del af parcellen, der betegnes som fredsskov, må anbringes en helårsbeboelse med garage. 3) på sidstnævnte parcel må anbringes en enkelt beboelse med garage. 4) på parcellen med landbrugsbygninger må ligeledes kun være en enkelt beboelse med garage. 5) bebyggelsen skal godkendes af nævnet, hvorved bemærkes, at bebyggelsen ikke behøver at være egentlige landbrugsbygninger. 6) de ovennævnte 3 parceller må ikke fremtidig udstykkes yderligere. 7) fredningen går i øvrigt ud på i videst muligt omfang at bevare status quo, dog at beplantning skal kunne finde sted. I en afgørelse af 18. juli 1988 godkendte fredningsnævnet, at der var opført et 80 m 2 stort maskinhus på matr.nr. 9a Bjørnstrup By, Røsnæs. Nævnets flertal fandt, at der er tale om en for land- og skovbruget erhvervsøkonomisk fornøden bygning. Flertallet lagde vægt på, at der er skov på begge sider af vejen, og at maskinhuset som følge af beplantningen ikke er iøjnefaldende. I en afgørelse af 12. september 1989 gav fredningsnævnet tilladelse til bebyggelse på samme ejendom med en tømmerlade på 7x15 m med eternittag på trykimprægnerede stolper, lukket mod syd, men i øvrigt åben. I en afgørelse af 3. oktober 2006 gav fredningsnævnet tilladelse til etablering og udvidelse af en sø på samme ejendom. I en afgørelse af 4. juni 2008 gav fredningsnævnet ejerne af matr. nr. 9gr Bjørnstrup By, Røsnæs, tilladelse til renovering af bygning på 4,5 x 14,2 m med et halvtag beregnet til opbevaring af maskiner og brænde. Ved samme afgørelse blev der givet tilladelse til opførelse af et læskur til heste og en cirkelbane til heste. Naturstyrelsen har i sin udtalelse af den 10. januar 2013 oplyst, at ejendommen er en landbrugsejendom på i alt ca. 26,5 ha. Ifølge BBR er ejendommen bebygget med et stuehus til landbrugsejendommen med 269 m 2 boligareal, en garage på 49 m 2, en driftsbygning på 80 m 2 og en erhvervsbygning på 105 m 2. Størstedelen af ejendommen er pålagt fredskovspligt, men arealet hvor tilbygningen ønskes opført ligger uden for dette areal. Lars Thiim bemærkede, at man efter en tommelfingerregel i fredskov tillader opførelse af maskinhuse og lignende på ca. 35 m 2 til dækning af maskinbehovet på en skovejendom på ca. 50 ha. Side 2 af 6

24 KOPI Kalundborg Kommune har den 15. januar 2013 udtalt, at idet der ligger eksisterende bebyggelse på begge sider af det ansøgte samt mellem det ansøgte og skovbrynet holdt i samme farver og materialer som, er kommunen sindet at dispensere fra skovbyggelinjen. Fredningsnævnets bemærkninger og afgørelse. Opførelse af det ansøgte maskinhus findes under hensyn til det allerede etablerede byggeri på ejendommen at ville være i strid med fredningens formål. Nævnet tillader derfor ikke opførelse af den ansøgte bygning, jf. naturbeskyttelseslovens 50, stk. 1. Rolf Dejløw Svend Erik Hansen Bodil Brockdorff Side 3 af 6

25 KOPI Klagevejledning. Denne afgørelse kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. Klageberettigede er, jf. naturbeskyttelseslovens 86: adressaten for afgørelsen ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører offentlige myndigheder en berørt nationalparkfond lokaleforeninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, og landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige, rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser Klage skal indsendes til Fredningsnævnet for Vestsjælland, c/o Retten i Nykøbing F., Vestensborg Allé 8, 4800 Nykøbing F., som videresender klagen til Natur- og Miljøklagenævnet sammen med afgørelsen og det materiale, der er indgået i sagens behandling. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af klagen, at der indbetales et gebyr på 500 kr. De modtager en opkrævning på gebyret fra Natur- og Miljøklagenævnet, når nævnet har modtaget klagen fra fredningsnævnet. De skal benytte denne opkrævning ved indbetaling af gebyret. Naturog Miljøklagenævnet modtager ikke check eller kontanter. Natur- og Miljøklagenævnet påbegynder behandlingen af klagen, når gebyret er modtaget. Betales gebyret ikke på den anviste måde og inden for den fastsatte frist på 14 dage, afvises klagen fra behandling. Vejledning om gebyrbetaling kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside. Gebyret tilbagebetales, hvis 1. klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, 2. klageren får helt eller delvis medhold i klagen, eller 3. klagen afvises som følge af en overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi klagen ikke er omfattet af Natur- og Miljøklagenævnets kompetence. Det bemærkes, at hvis den eneste ændring af den påklagede afgørelse er forlængelse af frist for efterkommelse af afgørelse som følge af den tid, der er medgået til at behandle sagen i klagenævnet, tilbagebetales gebyret dog ikke. Natur- og Miljøklagenævnet kan også beslutte at tilbagebetale klagegebyret hvis Side 4 af 6

26 KOPI 1. der er indledt forhandlinger med afgørelsens adressat og/eller førsteinstansen om projekttilpasninger, og disse forhandlinger fører til, at klager trækker sin klage tilbage, eller 2. klager i øvrigt trækker sin klage tilbage, før Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse i sagen. Gebyret tilbagebetales dog ikke, hvis nævnet vurderer, at der er forhold, der taler imod at tilbagebetale gebyret, f.eks. hvis klagen trækkes tilbage meget sent, herunder efter at klager har haft et afgørelsesudkast i partshøring. Såfremt en klage indgives, må nævnets dispensation ikke udnyttes, før sagen er færdigbehandlet og stadfæstet af Natur- og Miljøklagenævnet. Projektet må ikke påbegyndes, før klagefristen er udløbet. Denne dispensation bortfalder, såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år. Såfremt projektets gennemførelse kræver tilladelse eller dispensation efter anden lovgivning, skal ansøgerne rette henvendelse til den myndighed, der administrerer tilladelser eller dispensationer i henhold til denne lovgivning. Side 5 af 6

27 KOPI Kopi sendes til Jens Johan Demant, Røsnæsvej 444, 4400 Kalundborg Kalundborg kommune att. Miriam Thastum, Plan og Byg Naturstyrelsen, Det Åbne Land, Haraldsgade 53, 2100 København Ø Danmarks Naturfredningsforening, lokalafdeling i Kalundborg Rolf Dejløw, Nyvangsvej 10, 4100 Ringsted Bodil Brockdorff, Solsiden 5 C, Bjerge, 4480 St. Fuglede Peter Bruun Sejersen, Sønderødvej 31, 4291 Ruds Vedby Side 6 af 6

28 Rentemestervej København NV Telefon: nmkn@nmkn.dk 6. december 2013 J.nr.: NMK Ref.: MEH-NMKN AFGØRELSE i sag om opførelse af tilbygning til maskinhus i Kalundborg Kommune Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 50, stk. 1. Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster Fredningsnævnet for Vestsjællands afgørelse af 22. marts 2013 om afslag til opførelse af tilbygning til maskinhus på matr.nr. 9a Bjørnstrup By, Røsnæs, beliggende Røsnæsvej 444 i Kalundborg Kommune. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. 17 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet 1. Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. naturbeskyttelseslovens 88, stk. 1. Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet. 1 Lovbekendtgørelse nr. 736 af 14. juni 2013 om Natur- og Miljøklagenævnet

29 Klagen til Natur- og Miljøklagenævnet Afgørelsen er påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet af Gefion Byggerådgivning på vegne af ejendommens ejer. Klager finder navnlig ikke, at det ansøgte er i strid med fredningens formål. Sagens oplysninger Ejendommen, der er en landbrugsejendom på ca. 26,5 ha, ligger i landzone vest for landsbyen Bjørnstrup på Røsnæs. Ejendommen er omfattet af Fredningsnævnet for Holbæks kendelse af 22. september 1962 om fredning af ejendommen matr.nr. 9a Bjørnstrup by, Røsnæs. Endelig er størstedelen af ejendommen pålagt fredskovspligt. Det fremgår af fredningskendelsen, at fredningen er rejst af Danmarks Naturfredningsforening foranlediget af, at de pågældende områder i sin tid påtænktes udstykket til sommerhusbebyggelse. Man ønskede dermed at sikre, at områderne blev bevaret uændret for fremtiden således som de henlå på fredningstidspunktet navnlig med henvisning til områdernes landskabelige ejendommeligheder og skønhed men tillige af naturvidenskabelig og botanisk interesse. Endvidere fremgår det, at den pågældende fredning var et led i et forsøg på at opnå en almindelig fredning af hele den vestlige del af Røsnæs. Af fredningen følger det bl.a.: Ejendommen forudsættes delt i tre parceller: en nord for den offentlige vej samt det som fredskov beplantede areal syd for vejen, en syd for vejen, hvor de nuværende landbrugsbygninger ligger og endelig en ligeledes syd for vejen skilt fra sidstnævnte parcel ved adgangsvejen til matr.nr. 9h. På førstnævnte parcel, på den del af parcellen, der betegnes som fredskov, må anbringes en helårsbeboelse med garage. På sidstnævnte parcel må anbringes en enkelt beboelse med garage. På parcellen med landbrugsbygningerne må ligeledes kun være en enkelt beboelse med garage. Bebyggelsen skal godkendes af nævnet, hvorved bemærkes, at bebyggelsen ikke behøver at være egentlige landbrugsbygninger. De ovennævnte 3 parceller må ikke fremtidig udstykkes yderligere. Fredningen går i øvrigt ud på i videst muligt omfang at bevare status quo, dog at beplantning skal kunne finde sted. Efter fredningen kan der således på den i sagen omhandlede ejendom, der ligger i den nordlige del af fredningen, anbringes en helårsbeboelse med garage. Ejendommens eksisterende bebyggelse består ifølge BBR af et stuehus på 269 m 2, en garage på 49 m 2 samt to driftsbygninger på henholdsvis 80 m 2 (maskinhus) og 105 m 2 (tømmerlade). Der er ansøgt om dispensation til opførelse af en tilbygning på 48 m 2 til det eksisterende maskinhus. Maskinhuset ønskes således udvidet i den sydlige gavl ud mod Røsnæsvej og tilbygningen udføres som det eksisterende maskinhus. Naturstyrelsen har på fredningsnævnets anmodning om teknisk bistand bl.a. oplyst, at størstedelen af ejendommen er pålagt fredskovspligt, men at arealet hvor tilbygningen ønskes opført ligger uden 2

30 for dette areal. Endvidere har styrelsen henledt fredningsnævnets opmærksomhed på, at nævnet tidligere i afgørelse af 28. februar 2008 har meddelt afslag på ansøgning om opførelse af et maskinhus/brændehus på ca. 50 m 2 på naboejendommen matr.nr. 9gr, som er beliggende umiddelbart syd for matr.nr. 9a og omfattet af samme fredning, idet fredningsnævnet ikke fandt grundlag for at dispensere til det ansøgte. Nævnet lagde til grund, at den i fredningskendelsen bestemte udnyttelse af ejendommen til bebyggelse var udnyttet i 1980 ved opførelse af beboelseshus og garage. Kalundborg Kommune har udtalt til fredningsnævnet, at kommunen har vurderet, at det ansøgte ikke er problematisk i forhold til skovbyggelinjen, og at kommunen er sindet at meddele dispensation, hvis fredningsnævnet dispenserer fra fredningen. Kommunen har lagt vægt på, at der ligger eksisterende bebyggelse på begge sider af det ansøgte samt mellem det ansøgte og skovbrynet, og at det ansøgte er en forlængelse af eksisterende bygning holdt i samme farver og materialer som denne. Fredningsnævnet for Vestsjælland har den 22. marts 2013 besigtiget ejendommen med deltagelse af ejendommens ejer og hans konsulent, Naturstyrelsen, Kalundborg Kommune samt Danmarks Naturfredningsforening. Under besigtigelsen blev det konstateret, at der i tilbygningen, der allerede er delvist opført, henstod en brændeflækker og en større motorbåd. Ejeren oplyste, at han driver landbrug (folde til høslet til heste), hesteavl og skovbrug på et areal på ca. 26 ha, sidstnævnte med blandet nål, eg og bøg. Den eksisterende maskinhal er forlænget med ca. 40 m 2 til opbevaring af maskiner til driften. Naturstyrelsen bemærkede, at man efter en tommelfingerregel i fredskov tillader opførelse af maskinhuse og lignende på ca. 35 m 2 til dækning af maskinbehovet på en skovejendom på ca. 50 ha. Fredningsnævnet har tidligere ved afgørelse af 18. juli 1988 lovliggjort et 80 m 2 stort maskinhus på ejendommen, idet nævnets flertal fandt, at der var tale om en for land- og skovbruget erhvervsøkonomisk fornøden bygning. Flertallet lagde vægt på, at der var skov på begge sider af vejen, og at maskinhuset som følge af beplantningen ikke var iøjnefaldende. I afgørelse af 12. september 1989 meddelte fredningsnævnet endvidere tilladelse til en delvis lukket tømmerlade på 7 x 15 meter med eternittag og trykimprægnerede stolper på ejendommen. Ved afgørelse af 28. februar 2008 har fredningsnævnet vedrørende naboejendommen matr.nr. 9gr meddelt afslag på ansøgning om opførelse af et maskinhus på 50 m 2. Nævnet fandt det således betænkeligt at tillade yderligere nyt byggeri bl.a. med henvisning til fredningens bestemmelse om, at ejendommen kun må udnyttes til bebyggelse med en enkelt bolig med garage. Senere har fredningsnævnet ved afgørelse af 4. juni 2008 i stedet meddelt tilladelse til renovering af et eksisterende gammelt halvtag på 64 m 2 til opbevaring af maskiner og brænde på samme naboejendom under hensyntagen til, at halvtaget havde samme alder som de godkendte bygninger på ejendommen. I samme afgørelse meddelte fredningsnævnet tilladelse til opførelse af et læskur til heste og en cirkelbane til heste. 3

31 I den aktuelle sag har fredningsnævnet vurderet, at det ansøgte projekt under hensyn til det allerede etablerede byggeri på ejendommen vil være i strid med fredningens formål, hvorfor fredningsnævnet ikke kan meddele tilladelse til det ansøgte projekt. Klager har navnlig anført, at ejendommen er en landbrugsejendom med et bygningssæt bestående af stuehus, garage, maskinhus og tømmerlade. Ejendommen drives med græs, hestehold/stutteri og skovdrift, og der modtages enkeltbetaling til landbrugsdrift til et areal på ca. 11 ha. Der er ansøgt om en udvidelse af maskinhuset med 48 m 2 således, at maskinhusets samlede areal bliver 125 m 2. Ansøgningen er begrundet med, at der er flere landbrugsredskaber og -vogne, der må stå ude i det fri, hvilket medfører et stort vedligeholdelseskrav og en hurtigere nedslidning af materialet. Klager finder derfor, at der et driftsmæssigt behov for den ansøgte udvidelse. Endvidere anføres det, at det fremgår af fredningens forudsætninger, at der kun kan opføres ét stuehus på hver ejendom, og at bebyggelsen skal godkendes af fredningsnævnet, hvorved bemærkes, at bebyggelsen ikke behøver at være egentlige landbrugsbygninger. Klager finder, at forudsætningerne for fredningen må skulle forstås således, at der kun må være én beboelse på hver ejendom og at øvrig bebyggelse ikke nødvendigvis skal være landbrugsbygninger men skal godkendes af fredningsnævnet. Klager finder således, at en forudsætning for fredningen er, at der skal tillades flere bygninger på ejendommene. Endvidere finder klager, at den landbrugsdrift, der er i området, må kunne fortsætte for at kunne opretholde status quo i området som anført i fredningen. Hvis ikke vil områdets landskabelige og botaniske forhold forandre sig og status quo vil ikke kunne opretholdes. Derfor er det, efter klagers opfattelse, nødvendigt at der kan opføres nyt landbrugsbyggeri til de enkelte ejendomme til brug for driften, og det ansøgte landbrugsbyggeri er således ikke i strid med fredningens formål. Endelig henviser klager til, at hverken Kalundborg Kommune eller Danmarks Naturfredningsforening har indsigelser mod det ansøgte projekt. Natur- og Miljøklagenævnets bemærkninger og afgørelse Ifølge naturbeskyttelseslovens 50, stk. 1, kan fredningsnævnet dispensere fra bestemmelserne i en fredning, når det ansøgte ikke er i strid med fredningens formål. Videregående afvigelser fra en fredning end nævnt i stk. 1, og hel eller delvis ophævelse af en fredning kan, jf. stk. 5, kun foretages efter reglerne om gennemførelse af fredninger. Det fremgår af fredningskendelsen, at der på klagers ejendom, der ligger i den nordlige del af fredningen, kan anbringes én helårsbeboelse med garage. Herudover går fredningen i øvrigt ud på i videst muligt omfang at bevare status quo dog således, at beplantning skal kunne finde sted. Der er ansøgt om dispensation til opførelse af en tilbygning på 48 m 2 til et eksisterende maskinhus, hvorved maskinhuset udvides i den sydlige gavl ud mod Røsnæsvej. Tilbygningen udføres som det eksisterende maskinhus. Ejendommen er på 26,5 ha og den eksisterende bebyggelse består af et stuehus på 269 m 2, en garage på 49 m 2, et maskinhus på 80 m 2 samt en tømmerlade på 105 m 2. 4

32 Natur- og Miljøklagenævnet lægger til grund, at det har været hensigten med fredningens bestemmelser at begrænse byggeri mest muligt i det fredede område, og at der (til dels) i modstrid med fredningens ordlyd allerede er givet dispensation til et mindre maskinhus og en tømmerlade. På den baggrund og efter en samlet vurdering finder nævnet ikke, at der bør meddeles dispensation til yderligere byggeri på ejendommen. Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster hermed Fredningsnævnet for Vestsjællands afgørelse af 22. marts 2013 om afslag til opførelse af tilbygning til maskinhus. Lars Busck Fredningskonsulent / Mette Hemmingsen Fuldmægtig, cand.jur. Afgørelsen er sendt pr. til: Fredningsnævnet for Vestsjælland, F91/2012, vestsjaelland@fredningsnaevn.dk Gefion Byggerådgivning, Att.: Peter Raabymagle, pra@gefion.dk; bogholder@gefion.dk Kalundborg Kommune, Plan, Byg og Miljø, miriam.thastum@kalundborg.dk; kalundborg@kalundborg.dk Naturstyrelsen, Att.: Fredningsregistret, nst@nst.dk Naturstyrelsen, Det åbne land, NST , lanth@nst.dk; Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg, kalundborg@dn.dk; dn@dn.dk og pr. brev til: Jens Johan Demant, Røsnæsvej 444, 4400 Kalundborg 5

Yt- V1. ~Jb REG. NR. 'i! U D S K R I F T af Forhandlingsprotokollen for Fredningsnævnet for Holbæk Amtsraadskreds.

Yt- V1. ~Jb REG. NR. 'i! U D S K R I F T af Forhandlingsprotokollen for Fredningsnævnet for Holbæk Amtsraadskreds. 00836.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00836.00 Fredningen vedrører: Bognæs Skov Domme Taksations kom m iss ionen Naturklagenævnet Overfred nings nævnet Fredningsnævnet 03-06-1942 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Strandbjerggårdens Grundejerforening Kalundborg v/søren Birk Pedersen, soerenbirkpedersen@gmail.com Anette Mathiesen, abmathiesen@gmail.com Det åbne land J.nr. NST-4132-326-00172 Ref: pivha Den 21. januar

Læs mere

Bygningen skal opføres, som ansøgt, i tilknytning til ejendommens eksisterende bygningsmasse.

Bygningen skal opføres, som ansøgt, i tilknytning til ejendommens eksisterende bygningsmasse. Kjeld Mortensen Abterp 1 6261 Bredebro Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-610-13 22-01-2014 Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje

Læs mere

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr.

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr. Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg Dato: 18. november 2015 Sagsnr.: 15/22359 Tilladelse efter planlovens 35 til lovliggørelse af udhus Der meddeles

Læs mere

00539.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00. Fredningen vedrører: Urania. Domme. Taksations kom missionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

00539.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00. Fredningen vedrører: Urania. Domme. Taksations kom missionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 00539.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00 Fredningen vedrører: Urania Domme Taksations kom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredni ngsnævnet 03-03-1937 Kendelser Deklarationer o._- FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst kopi

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk Naturstyrelsen Bornholm Sendes pr. mail: bon@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014 Dispensation til opførelse af multihus inden for strandbeskyttelseslinjen på

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Naturstyrelsen Vestjylland Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Att. Hans Henning Riber email: vjy@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4122-661-00028 Ref: mhe Den 8. juli 2014 Dispensation til udstykning inden for

Læs mere

Landzonetilladelse til tilbygning til garage og udhus

Landzonetilladelse til tilbygning til garage og udhus Bjarne Bjørn Hansen Vamdrupvej 14 6580 Vamdrup By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til tilbygning til garage og udhus Kolding Kommune har den 19. december 2011 modtaget din ansøgning

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Assens Kommune Kim Walsted Knudsen kiwak@assens.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-420-00089 Ref: mackj Den 19. september 2014 Dispensation til at foretage sandfodring af badestrand inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet.

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet. FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 99 68 48 00 Telefax: 99 68 48 99 Den 1.D"SEP. 2013 FRS nr. 22/2013 Dok 22-2013A Rudersdal Kommune Byplan Plan

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. november 2008 NKN-121-00130 jav Afgørelse i sagen om opførelse

Læs mere

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015 JUUL EJENDOMME ÅRHUS ApS v/ Michael Juul (mail: michael@juulejendomme.dk) Adelgade 87 8660 Skanderborg Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt stuehus og udhus Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET> ! UDSKRIFTaf Forhandlingsprotokollen

Læs mere

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

Hvis anvendelsen af ridebanen ophører skal det tilhørende skur til ridebanespring

Hvis anvendelsen af ridebanen ophører skal det tilhørende skur til ridebanespring Ninna Schmidt Stenderupvej 146 6092 Sønder Stenderup Landzonetilladelse til udvidelse af bolig og garage samt lovliggørelse af ridebane og skur Kolding Kommune har den 21. juni 2013 modtaget din ansøgning

Læs mere

00100.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00. Fredningen vedrører: Espergærde Strand. Domme. Taksationskom missionen.

00100.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00. Fredningen vedrører: Espergærde Strand. Domme. Taksationskom missionen. 00100.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00 Fredningen vedrører: Espergærde Strand le Domme Taksationskom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 18-01-1922

Læs mere

Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12.

Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12. Carsten Dahl Godballe Blæsbjergvej 12 Bøvling 7650 Bøvlingbjerg 7. november 2014 Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12. Med ansøgning af den 10. oktober 2014, har du ansøgt

Læs mere

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013 Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning 11.september 2013 Anmeldelse af etablering af gyllebeholder - Resenborgvej 20, 7400 Herning Ikast-Brande Kommune har den 13. august 2013 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen Minna og Ole Mortensøn Kærvej 2, Strynø 5900 Rudkøbing E-mail: om@strynet.dk Odense vand J.nr. NST-4132-482-00074 Ref. inhol Den 31. oktober 2012 Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Jan Svend Andersen Bremerskovvej 4 5550 Langeskov. Landzonetilladelse til carport, brændeskur og redskabsskur Afslag på ansøgning om garage

Jan Svend Andersen Bremerskovvej 4 5550 Langeskov. Landzonetilladelse til carport, brændeskur og redskabsskur Afslag på ansøgning om garage Jan Svend Andersen Bremerskovvej 4 5550 Langeskov Miljø- og Kulturforvaltningen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 Fax 65 15 14 99 natur-miljo@kerteminde.dk Landzonetilladelse til carport,

Læs mere

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486 AMU Nordjylland Sofievej 61 9000 Ålborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 09-07-2010

Læs mere

Til Kystdirektoratet. Med venlig hilsen / Best regards Ingolf Jensen

Til Kystdirektoratet. Med venlig hilsen / Best regards Ingolf Jensen From: Ingolf Jensen Sent: 28. januar 2014 15:12:57 To: Kystdirektoratet (kdi) Cc: Peter Sandorff Subject: Retablering af voldanlæg på Aabenraa Sønderstrand Til Kystdirektoratet Vedlagt fremsendes på vegne

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees.

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Tonny Brian Christensen Sandbækvej 9 Nees 7570 Vemb 2. oktober 2015 Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Lemvig Kommune har den 21. august 2015 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord.

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord. Uffe Strandby Naturstyrelsen Vestjylland Forstfuldmægtig Gl. Landevej 35 7620 Lemvig 15. marts 2016 Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken Erik Aagaard Pr. mail: aagaard0605@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation til etablering af carporte med fladt tag ved Andelsforeningen Vandværksparken II

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation til etablering af carporte med fladt tag ved Andelsforeningen Vandværksparken II Andelsboligforeningen Vandværksparken II Nørremarksvej 25-27 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte

Læs mere

01870.00. Afgørelser - Reg. nr.: 01870.00. Fredningen vedrører: Køge As. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

01870.00. Afgørelser - Reg. nr.: 01870.00. Fredningen vedrører: Køge As. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 01870.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01870.00 Fredningen vedrører: Køge As Domme Taksationskomm issionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 28-05-1952 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Landzonetilladelse til udstykning af eksisterende vindmølle

Landzonetilladelse til udstykning af eksisterende vindmølle Landinspektør Finn Skøt Nygade 13 9620 Aalestrup By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til udstykning af eksisterende vindmølle Kolding Kommune har den 25. august 2011 modtaget din ansøgning

Læs mere

Dispensation til opstilling af restauranttelt og toiletvogn ved Nørlund Slot efter naturbeskyttelseslovens 18

Dispensation til opstilling af restauranttelt og toiletvogn ved Nørlund Slot efter naturbeskyttelseslovens 18 Center Natur og Miljø Nørlundfonden Conradsminde 23 Postboks 15 9510 Arden Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.05.02-P25-19-13 Ref.: Anja Daugbjerg

Læs mere

Notat om skovning i Dammegaardsskoven

Notat om skovning i Dammegaardsskoven Notat om skovning i Dammegaardsskoven Skrevet af Rolf Molich, 20. februar 2016 på baggrund af materiale fra Torben Westh Jensen, Jens Fangel og Eva Hansen I januar og februar 2016 er der fældet en del

Læs mere

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Roskilde natur J.nr. NST-4132-400-00038 Ref. lanth Den 6. januar 2012 Sendes pr mail: teknikogmiljoe@brk.dk Dispensation til udvidelse

Læs mere

Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved. Landzonetilladelse til ny bolig, carport og ombygning af eksisterende bolig til værksted

Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved. Landzonetilladelse til ny bolig, carport og ombygning af eksisterende bolig til værksted Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Landzonetilladelse

Læs mere

JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse

JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 1 Kumled, Brede, beliggende Kummerlev 5, 6261 Bredebro

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 1 Kumled, Brede, beliggende Kummerlev 5, 6261 Bredebro Henrik Seidelin Kummerlev 5 6261 Bredebro Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-5-14 23-01-2014 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle

Læs mere

Ejendommen ligger i landzone og det søgte kræver derfor landzonetilladelse.

Ejendommen ligger i landzone og det søgte kræver derfor landzonetilladelse. Stenvad Put & Take Bjerrevænget 44 7080 Børkop Att.: Allan Lindgaard Nielsen Landzonetilladelse til ændring af eksisterende mandskabsbygning til beboelse. Kolding Kommune har den 3. december 2012 modtaget

Læs mere

04114.00. Afgørelser - Reg. nr.: 04114.00. Fredningen vedrører: Fuglevad. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

04114.00. Afgørelser - Reg. nr.: 04114.00. Fredningen vedrører: Fuglevad. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 04114.00 Afgørelser - Reg. nr.: 04114.00 Fredningen vedrører: Fuglevad Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 31-07-1966 DEKLARATIONER>

Læs mere

Der har været foretaget nabohøring og ingen af naboerne har givet bemærkninger til kommunens udkast til vurdering.

Der har været foretaget nabohøring og ingen af naboerne har givet bemærkninger til kommunens udkast til vurdering. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Christian Riis Sindberg Kallerupvej 5 Kallerup 7790 Thyholm Opførelse af kornsilo på ejendommen Kallerupvej

Læs mere

Landzonetilladelse til at tilbygge stuehuset med en udestue på Højvej 2, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse til at tilbygge stuehuset med en udestue på Højvej 2, 9490 Pandrup. Thomas Brøndum Clemmensen Højvej 2 Moseby 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Landzonetilladelse til lovliggørelse af skur - Skyggevej 21 A, 7441 Bording Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 21 Gærup, Daler, beliggende Gærupvej 17, 6280 Højer

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 21 Gærup, Daler, beliggende Gærupvej 17, 6280 Højer Susanne og Leif Eskildsen Gærupvej 17 Gærup 6280 Højer Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-231-13 11-02-2014 Landzonetilladelse til at opstille

Læs mere

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Landzonetilladelse til udvidelse af en maskinhal og lovliggørelse af et brændeskur, Floritsvej 4, 8765 Klovborg Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage NB. Dette er ikke en byggetilladelse Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Niels Christian Schultz Vester Nebelvej 4 6040 Egtved. Landzonetilladelse til etablering af ridebane og jordvold

Niels Christian Schultz Vester Nebelvej 4 6040 Egtved. Landzonetilladelse til etablering af ridebane og jordvold Niels Christian Schultz Vester Nebelvej 4 6040 Egtved By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til etablering af ridebane og jordvold Kolding Kommune har den 24. maj 2012 modtaget din ansøgning

Læs mere

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri.

Der meddeles samtidig dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 17 (skovbyggelinje) til opførelse af det ovenfor anførte byggeri. Alterna Huse Nr. Hostrupvej 20 6230 Rødekro Team Byg og Landzone Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-164-12 10-09-2012 Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslinje

Læs mere

Sendt pr. mail til: crn@hededanmark.dk

Sendt pr. mail til: crn@hededanmark.dk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Hede Danmark v/ Christian Nørgaard Rettrup Kærvej 23 7800 Skive Sendt pr. mail til: crn@hededanmark.dk

Læs mere

Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning

Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning Afgørelser Reg. nr.: 08126.00 Fredningen vedrører: Fredning vedr. udstykning og bibeholdelse af beplantning Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 06-01-1958

Læs mere

Husstandsvindmøllen må ikke opføres i reflekterende materiale.

Husstandsvindmøllen må ikke opføres i reflekterende materiale. Knud Hyldahl Thyregodvej 11 7323 Give Sendt pr mail: [rapsbil@gmail.com] Dato: 26. juni 2015 Sagsnr.: 14/87540 Tilladelse efter planlovens 35 til opstilling af husstandsvindmølle Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

01851.00. Afgørelser - Reg. nr.: 01851.00. Fredningen vedrører: Arslev Kirke. Domme. Taksatio nskomm iss io nen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

01851.00. Afgørelser - Reg. nr.: 01851.00. Fredningen vedrører: Arslev Kirke. Domme. Taksatio nskomm iss io nen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 01851.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01851.00 Fredningen vedrører: Arslev Kirke Domme Taksatio nskomm iss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 12-02-1953 Kendelser Deklarationer e, FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at anlægge flisebelagt hundetræningsbane på overdrev

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at anlægge flisebelagt hundetræningsbane på overdrev DcH Vojens civile Hundeføreforening V/ Frede Pedersen fp1499@bbsyd.dk Dato: 30-6-2014 Sagsident: 14/6189 Sagsbehandler: Søren Karmark Obel Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus (overdækning samt redskabsrum)

Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus (overdækning samt redskabsrum) Jacob Mai Lemming Vestre Skolevej 19 8464 Galten Mail: lemming.j@gmail.com Dato: 8. oktober 2015 Sagsnr.: 15/48834 Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus

Læs mere

At arealet indgår i jordfordelingssag, hvor ejerne sælger den unoterede og bygningsløse ejendom matr.nr. 27g Nr. Bjert By, Nr.

At arealet indgår i jordfordelingssag, hvor ejerne sælger den unoterede og bygningsløse ejendom matr.nr. 27g Nr. Bjert By, Nr. NaturErhvervstyrelsen Natur & Jordfordeling, Center for Erhverv Att.: Landinspektør Per Øbro, PERBRO@naturerhverv.dk By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til udstykning af areal fra matr.nr.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til udstykning, Søvangsvej 17

AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til udstykning, Søvangsvej 17 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. november 2013 J.nr.: NMK-31-00986 Ref.: MILMA AFGØRELSE i sag om Vordingborg Kommune, afslag på landzonetilladelse til

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af et vandhul på 1200 m² på matr. nre. 11c og 22b Albøge By, Albøge

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af et vandhul på 1200 m² på matr. nre. 11c og 22b Albøge By, Albøge Kaj Haakon Sørensen l Svenstrupvej 2 Svenstrup 8570 Trustrup TEKNIK OG MILJØ Dato: 21.09.2012 Reference: Annette Jessen Direkte telefon: 8959 4001 E-mail: anje@norddjurs.dk Journalnr.: 12/15824 Tilladelse

Læs mere

Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt.

Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt. Peter Winther Carlsen Aldrupvej 86 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Kolding og omegnens civile hundeførerforening Att.: Vagn Myrhøj. vagnmyrhoej@gmail.com. Landzonetilladelse til opførelse af hal til hundetræning

Kolding og omegnens civile hundeførerforening Att.: Vagn Myrhøj. vagnmyrhoej@gmail.com. Landzonetilladelse til opførelse af hal til hundetræning Kolding og omegnens civile hundeførerforening Att.: Vagn Myrhøj vagnmyrhoej@gmail.com Landzonetilladelse til opførelse af hal til hundetræning Kolding Kommune har den 27. marts 2014 modtaget din ansøgning

Læs mere

Landzonetilladelse til klatrebane

Landzonetilladelse til klatrebane Funky Monkey Park A/S v/ Søren Madsen Østerskovvej 15 6000 Kolding sm@woa.dk Landzonetilladelse til klatrebane Kolding Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en klatrebane/ trætopsbane

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til byggeri

Landzonetilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til byggeri Per Ole Nielsen Ulvehusvej 117 9440 Aabybro Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 16-05-2008

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til byggeri på Guldagervej 45, 9493 Saltum Karin og Niels Guldager Guldagervej 45 Ejersted 9493 Saltum Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en sidebygning til eksisterende maskinhus på ejendommen matr.nr. 22 Notmarkskov, Notmark, der ligger på Kornbæk 7, 6440 Augustenborg

Læs mere

o"~. 01581.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01581.00 Fredningen vedrører: Hellebæk Kirke Domme Taksatio ns kom miss io nen Naturklagenævnet

o~. 01581.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01581.00 Fredningen vedrører: Hellebæk Kirke Domme Taksatio ns kom miss io nen Naturklagenævnet o"~. 01581.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01581.00 Fredningen vedrører: Hellebæk Kirke Domme Taksatio ns kom miss io nen Naturklagenævnet I. Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 04-05-1951 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 Knud Thor Larsen Arvad Møllevej 3 7330 Brande 14. marts 2013 Landzonetilladelse til etablering af et overdækket privat svømmebassin - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande Teknik- og miljøudvalget har den 5. marts

Læs mere

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Urhøj Smedje ApS Krogvejen 40 4281 Gørlev Att: Heidi Daggaard Johansen Sendt til: heidi@urhoj.dk 3. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Matr. Nr. 42m, Grænge By, Toreby, Majbøllevej 166,

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Svebøllegavn Træer. Domme. Taksationskommissionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Svebøllegavn Træer. Domme. Taksationskommissionen. "- 00984.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00984.00 Fredningen vedrører: Svebøllegavn Træer Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfred nings nævnet Fredningsnævnet 18-09-1945 Kendelser Deklarationer

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01285 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46

Læs mere

Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg. Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3.

Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg. Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3. Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3. juli 2014 Afgørelse Naturstyrelsen giver hermed tilladelse til anlæg af

Læs mere

Carl Peter Schmidt Langholtgårdsvej 5 6000 Kolding. carlpeterschmidt@hotmail.com

Carl Peter Schmidt Langholtgårdsvej 5 6000 Kolding. carlpeterschmidt@hotmail.com Carl Peter Schmidt Langholtgårdsvej 5 6000 Kolding carlpeterschmidt@hotmail.com Landzonetilladelse til placering og udformning af nyt stuehus og garage/lade Kolding Kommune har den 23. april 2012 modtaget

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er anvendt inden for 3 år fra dato for offentliggørelsen, jævnfør 56 i lov om planlægning.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er anvendt inden for 3 år fra dato for offentliggørelsen, jævnfør 56 i lov om planlægning. Dronninglund Civile Hundeførerforeningen v/flemming Wiederholt Vissehøj 6 92010 Aalborg SØ Byggeri, Planer, Trafik og Veje Dato: 23. april 2013 J. nr.: 68877-13 Sagsbeh.: Charlotte Hornemann Lokaltlf.:

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af to 11,5 m høje kornsiloer indenfor beskyttelseszonen omkring Alsted Kirke i Sorø Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af to 11,5 m høje kornsiloer indenfor beskyttelseszonen omkring Alsted Kirke i Sorø Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. februar 2003 J.nr.: 97-132/300-0057 bol Afgørelse i sagen

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af fugle- og udkigstårn ved Hejlsminde Nor

Landzonetilladelse til opsætning af fugle- og udkigstårn ved Hejlsminde Nor Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Natur og Vand Landzonetilladelse til opsætning af fugle- og udkigstårn ved Hejlsminde Nor Planafdelingen, Kolding Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus Marianne og Morten Gade Birkmosevej 120 9740 Jerslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07506.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00 Fredningen vedrører: Dyndeby Domme Taksations kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 20-11-1990 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013

KOPI. Fredningsnævnet for Vestsjælland. Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø. Att. Janus Storland Høhne F 65/2013 Sorø Kommune Fagcenter Teknik og Miljø Rådhusvej 8 4180 Sorø Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Att. Janus Storland Høhne Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30

Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30 Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30 1. november 2013 Landzonetilladelse til opførsel af kedelhus til

Læs mere

Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm. 5. september 2013

Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm. 5. september 2013 Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm 5. september 2013 Landzonetilladelse til opførelse af en ny carport med redskabsrum, Engvej 7, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F.

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F. Vigersted Lokalråd v/ Peter Hansen ph@carlhansens.dk Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk FN-VSJ 23/2016 NST-4112-03644

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Vibeke Aarup Kristensen Martin Schou Lindenborgvej 118 4000 Roskilde Sendt til martinschou@dadlnet.dk Job nr. 24573851 Job nr. 24574083 Job nr. 24574257 Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej

Læs mere

A/S Dyrehavsbakken har den 5.2.2013 søgt om dispensation fra lokalplan 66 til forlængelse af åbningstiden med en dag til den 1.9.2013.

A/S Dyrehavsbakken har den 5.2.2013 søgt om dispensation fra lokalplan 66 til forlængelse af åbningstiden med en dag til den 1.9.2013. A/S Dyrehavsbakken Dyrehavevej 62 2930 Klampenborg Att.: Nils-Erik Winther new@bakken.dk Dato: 7-05-2013 Ref: eka J.nr.: 20130410272 Tidsbegrænset tillæg til miljøgodkendelse af august 2011 til A/S Dyrehavsbakken

Læs mere

Markvejens beliggenhed er angivet med rød stiplet linje på kortet neden for.

Markvejens beliggenhed er angivet med rød stiplet linje på kortet neden for. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Lars Dinesen Krogh Vesterkærvej 16 7600 Struer Nedlæggelse af markvej Struer kommune har den 13.

Læs mere

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen Niels Weinreich Dato: 20-11-2013 Lilleskovvej 25 Sagsb.: Milee 4350 Ugerløse Sagsnr.: 13/15688 Dir.tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har søgt om landzonetilladelse til at

Læs mere

Thomas Aabling Vandmiljø Korsørgade 19, 2. tv 2100 København Ø

Thomas Aabling Vandmiljø Korsørgade 19, 2. tv 2100 København Ø Thomas Aabling Vandmiljø Korsørgade 19, 2. tv 2100 København Ø Lovliggørende dispensation til på vilkår at brinksikre søbredden på matr.nr. 77 d, Hareskov By, Værløse, beliggende Åvej 20 A, Hareskovby.

Læs mere

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen.

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen. Grete Thygesen Nellikevej 19 6705 Esbjerg Ø Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.05.02-P25-17-15 Dispensation fra skovbyggelinje til at inddrage eksisterende

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse og opførelse af et stuehus til landbrugsejendommen Havvejen 241, 9690 Fjerritslev.

Landzonetilladelse til ændret anvendelse og opførelse af et stuehus til landbrugsejendommen Havvejen 241, 9690 Fjerritslev. Kirsten Hvelplund Hårbyvej 19 Stjær 8464 Galten Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 14-01-2008

Læs mere

Du har søgt om dispensation til at der etableres en adgangsvej langs sydsiden af det nye vandløbstrace ved Gram Slotssø på matrikel nr. 453 Gram.

Du har søgt om dispensation til at der etableres en adgangsvej langs sydsiden af det nye vandløbstrace ved Gram Slotssø på matrikel nr. 453 Gram. Naturstyrelsen Ribe Arealforvaltning Skovridervej 3 6510 Gram raf@nst.dk Dato: 5-5-2014 Sagsident: 08/34890 Sagsbehandler: Søren Karmark Obel Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej

Læs mere

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed.

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed. Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Kit La Cour Bentzon og Jens Ole Andersen Tværgade 4 5500 Middelfart klc@estate.dk Jens.andersen@fredericia.dk

Læs mere

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget).

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget). Claus Sørensen Dorthe Smidt Bystrædet 1 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Johan Christian Rosenkrantz Scheel Munkholmvej 376 4060 Kirke-Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte:

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding. cp@vica.dk

Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding. cp@vica.dk Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding cp@vica.dk Landzonetilladelse til enfamiliehus med garage og udestue som erstatning for eksisterende bolig. By- og Udviklingsforvaltningen Plan

Læs mere

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nyt stuehus, samt lade på ejendommen matr.nr. 94 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Fiskbækvej 14, 6300 Gråsten

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Tinglev Byskov. Domme. Taksations kom miss ion en.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Tinglev Byskov. Domme. Taksations kom miss ion en. 06642.00 Afgørelser - Reg. nr.: 06642.00 Fredningen vedrører: Tinglev Byskov Domme Taksations kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 14-04-1978 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

www.ikast-brande.dk René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015

www.ikast-brande.dk René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015 René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015 Landzonetilladelse til etablering af et nyt stuehus på matr. nr. 2c, Borup By, Brande, beliggende ved Sandfeldvej 23, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Lovliggørende dispensation fra skovbyggelinjen

Natur, Miljø og Trafik Lovliggørende dispensation fra skovbyggelinjen Simon Gade Jensen Solsortevej 17 5500 Middelfart Den 3. marts 2016 Natur, Miljø og Trafik Lovliggørende dispensation fra skovbyggelinjen Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 22. oktober 2015

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg Tina Klose Hjermind Flinterup Mark 14 Flinterup 4480 Store Fuglede DATO 19. juni 2015 SAGSNR. 326-2015-16117 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Lovliggørende

Læs mere

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Birgit Dupont Thorlundvej 30A 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Landzonetilladelse til etablering af Bed & Breakfast og lokaleudlejning - Thorlundvej

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 196 til opførelse af garage på Annelisevej 3, 9480 Løkken (Matr.nr 7æ Klitterne, Ingstrup) (planlovens 19)

Dispensation fra Lokalplan 196 til opførelse af garage på Annelisevej 3, 9480 Løkken (Matr.nr 7æ Klitterne, Ingstrup) (planlovens 19) Annie Spejlborg Valmuemarken 15 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af ny helårsbolig i fredskov i Mariagerfjord Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af ny helårsbolig i fredskov i Mariagerfjord Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 16. juni 2009 J.nr. NKN-51-00060 meh Afgørelse i sagen om opførelse af ny helårsbolig

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

Anette Møller & Carsten Bredgaard Myrup Stationsvej 35 Vindblæs 9670 Løgstør AMMY@domstol.dk

Anette Møller & Carsten Bredgaard Myrup Stationsvej 35 Vindblæs 9670 Løgstør AMMY@domstol.dk Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Anette Møller & Carsten Bredgaard Myrup Stationsvej 35 Vindblæs 9670 Løgstør AMMY@domstol.dk Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk

Læs mere