Anmeldelse: Bladet, der visnede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anmeldelse: Bladet, der visnede"

Transkript

1 Anmeldelse: Bladet, der visnede - Film og TV Anmeldelse: Bladet, der visnede Niels Lind Larsen, Onsdag den 1. oktober 2014, 09:23 Det går skidt for Ekstra Bladet. I sine velmagtsdage kunne vagthunden gø med et dagligt oplagstal på Da Mikala Krogh i 2013 begynder sine optagelser til Ekstra Bladet - uden for citat, piber den med under trykte aviser om dagen. Og rutsjeturen fortsætter. Det er en udvikling, alle dagblade kan nikke genkendende til, men Krogh gør det specifikt til Ekstra Bladets historie i sin tankevækkende, nærgående og vemodigt underholdende dokumentarfilm. Som en dødsdom, der venter på at blive eksekveret, kaster de dystre fremtidsudsigter en skygge over avisen og præger naturligvis alle i det turbulente år, hvor instruktøren har fulgt livet på redaktionsgangene. Vi er med overalt Vi er med, når der laves journalistiske stramninger til morgendagens forside, når Lars Løkke ristes for sit rejseforbrug, og når praktikanten skal ringe på hos en familie, hvis barn lige er faldet ud ad vinduet. Og vi er med til møderne om nye spareplaner, alle kan mærke, og redningsplaner ingen rigtigt tror på. Men først og fremmest får vi Ekstra Bladet og dets krise personificeret gennem dets kontante chefredaktør Poul Madsen. Han er ydmyg og prisværdigt åben, når han til kameraet fortæller om bladets økonomi, og kry som en skoledreng, når han lugter journalistisk ballade. Og begge dele får vi masser af gode eksempler på, for det år vælger Ekstra Bladet at gå enegang med historien om sømændene Eddy og Søren, der er kidnappet af somaliske pirater. I sin selvforståelse kæmper avisen for fangernes frihed. Det er den fjerde statsmagt, der griber til handling. Men det politiske Danmark anklager Ekstra Bladet for at forpurre forhandlingerne, og Pressenævnet tildeler dem hård kritik. Fornemt journalistisk håndværk Til gengæld udøver Mikala Krogh selv et fornemt journalistisk håndværk. Hun er den nøgterne journalist - eller instruktør - der iagttager uden at kommentere, men vinkler og klipper sin film så fint, at vi hele tiden mærker energien i nuet, frygten for fremtiden, desperationen over udviklingen og kærligheden til bladet. Der er ingen tvivl om, at Madsen gerne vil redde sin avis, men han ser bare ikke andre muligheder end gentagne gange at skyde sig selv i foden. For først og fremmest handler det om at redde Ekstra Bladets økonomi, og det sker ved hele tiden at lægge mere energi i netavisen og spare sider og stillinger på papirudgaven. Derfor ender Ekstra Bladet - uden for citat også som en gravskrift over et vigtigt dansk stykke journalistik- og kulturhistorie. En verden med tryksværte, kioskbaskere og Side 9-piger, der måske snart er forbi. Inden for 10 år kan det være slut med Ekstra Bladet som papiravis, frygter Poul Madsen selv. Og hvad skal vi så pakke vores fisk ind i? Ekstra Bladet - uden for citat Instruktør: Mikala Krogh Genre: dokumentarfilm 5/6 stjerner 1 af 1 06/10/

2 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K... Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven Mikala Krogh har været fluen på væggen i medieverdenen i 'Ekstra Bladet - uden for citat' 30. Sep kl. 21:45 Opdateret 01. Okt kl. 09:24 Af Per Juul Carlsen Det er jo en kærlighedshistorie, det her - en fortælling om mennesker, der bliver ved med at slås for en gammel flamme, som for længst har mistet sin skønhed og som kun i små glimt viser den charme, der engang var så lokkende og betagende. Ingen taler om kærlighed og de elskende bruger alt andet end romantiske ord, men tag ikke fejl. Dokumentaren 'Ekstra Bladet uden for citat' er en fortælling om mennesker, der slås for deres kærlighed. Per Juul Carlsen Per Juul Carlsen er filmanmelder og vært på radioprogammet Filmland. Se profil (http://www.dr.dk/nyheder/kultur/film/profiler/per_juul_carlsen/per-juul-carlsen.htm) 1. God historie men det friske pust mangler den her gang (/Nyheder/Kultur 1 af 5 06/10/

3 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K /Film/Filmanmeldelser/Per_Juul_Carlsen/4/2014/09/30/ htm) Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven (/Nyheder/Kultur /Film/Filmanmeldelser/Per_Juul_Carlsen/4/2014/09/30/ htm) 3. Ny frydefuld musikdokumentar gør intet af det en musikdokumentar skal (/Nyheder /Kultur/Film/Filmanmeldelser/Per_Juul_Carlsen/5/2014/09/30/ htm) Se alle Anmeldelser (http://www.dr.dk/nyheder/kultur/film) Forsimplet journalistik Mange af os vil nok hævde, at der aldrig har været noget betagende eller charmerende ved tabloidavisen Ekstra Bladet, og at avisen i rigtig mange år har været skideirriterende med sin manglende evne til at skelne mod fra forsimplet journalistik. Men den balance på kanten af moral og anstændighed er ligegyldig i Mikala Kroghs 'Ekstra Bladet uden for citat'. De dage, hvor Ekstra Bladet havde pondus til at sætte en dagsorden, er for længst forduftet. Og den tabloidavis, der bliver præsenteret i 'Uden for citat' er et nedbrudt væsen, der står med sit ene ben i graven, men kæmper for at ignorere det. Bare babser og skøre hændelser Oplagstallene rasler ned. Fra at have ligget på i år 2000 er den nu et godt stykke under Og oplaget falder stadig. Samtidig er eb.dk, Ekstra Bladets hjemmeside, landets mest læste nyhedssite, men det er en ringe trøst eftersom netsider er svære at tjene penge på og eb.dk's succes først og fremmest skyldes historier om bare babser og skøre hændelser fra den store vide verden, som avisens tillidsmand ærgerligt konstaterer. Solid journalistik om seriøse problemer er ikke det store trækplaster på eb.dk. Alt ser kulsort ud Alt ser altså kulsort ud på den gamle avis, der altid har sat en dyd i IKKE at være hæderkronet. Det eneste lyspunkt er at medarbejderne, med chefredaktør Poul Madsen i spidsen, nægter at slå op med den gamle flamme. Det handler naturligvis om at beholde sit arbejde i et fag med en høj ledighed, men hele vejen gennem 'Ekstra Bladet uden for citat' viser medarbejderne en sjovt irrationel hengivenhed til avisen. Redaktør Madsen taler om at være vokset op med aviser og konkluderer at man stadig bør kunne tjene penge på en avis, selvom dens oplag er under Det er ikke synderligt romantisk eller følelsesladt, men som bekendt kan den irrationelle kærlighed være en svær størrelse at sætte ord på. Mere naivt end kynisk Det er altså ikke de forventede benhårde og kyniske journalister, der dukker op i Mikala Kroghs dokumentar, snarere famlende mennesker, som håber på at finde midlet til at 2 af 5 06/10/

4 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K... vende skuden. Det er muligt at Poul Madsen og hans stab har talt helt anderledes kynisk sammen når Mikala Krogh og hendes kamera har forladt redaktionen, men selv i forhold til en af de seneste års mest omdiskuterede Ekstra Blads-historier, sidste års kampagne for at få frigivet de to sømænd, der blev holdt som gidsler i Somalia, optræder Poul Madsen & co. mere naivt end kynisk. Det er som om de ikke vil indse, at spillet omkring piraterne er dybt kompliceret, og at det ikke bare handler om nogle fedtede skibsredere, der ikke vil betale en håndfuld pirater en løsesum så de stakkels søfolk kan komme hjem. Ikke bare historien om Ekstra Bladet Historien om Ekstra Bladets fald er naturligvis ikke bare historien om Ekstra Bladet. Det er i store træk beretningen om den gamle papiravis, der kæmper samme kamp som pladebranchen gjorde for nogle år siden og som filmbranchen også skal igennem, kampen for at finde nyt fodfæste i en digital tidsalder. 'Uden for citat' er altså en ren pendant til Andrew Rossis tre år gamle dokumentar 'Page One: Inside the New York Times' - men med den forskel at aviser knapt bliver mere respekterede end New York Times, mens de fleste vel på et eller andet tidspunkt har tænkt at verden sgu nok klarer sig uden Ekstra Bladet. Sparker benene væk under én Det er her, Mikala Kroghs dokumentar sparker benene væk under én. Man kunne have stillet tonsvis af spørgsmål til Poul Madsen og hans folk, om deres moral, om deres eksistensberettigelse, om deres journalistiske idealer, men det gør ingen forskel. Det her er sgu en kærlighedshistorie, en smuk fortælling om folk, der har drømme om hvordan verden skal se ud, som ser drømmene smuldre, men bliver ved med at kæmpe uanset hvor naivt det ser ud. 'Ekstra Bladet - uden for citat' bliver vist som en del af serien DOX:BIO i en række biografer landet over onsdag den Derefter fortsætter den i almindelig distribution. Kultur tophistorier 1. (/Nyheder/Kultur/Medier/2014/10 /06/ htm) Region Hovedstaden: DR mørklægger Eurovision-tal (/Nyheder /Kultur/Medier/2014/10/06/ htm) kl. 07:48 3 af 5 06/10/

5 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K (/Nyheder/Kultur/Kunst/2014/10/02/ htm) Billedkunstnere ser rødt: EU-forslag kan sætte stopper for de skrigende farver (/Nyheder/Kultur/Kunst/2014/10 /02/ htm) 04. Okt kl. 09:00 3. (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/03/ htm) Disney udvider Star Wars-galaksen (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/03/ htm) 03. Okt kl. 17:57 Film seneste nyt 1. VIDEO Poul Madsen: Jeg bliver ikke den sidste chefredaktør (/Nyheder/Kultur /Film/2014/10/05/ htm) 05. Okt kl. 12:11 2. Ridley Scott: Ingen Aliens i ny Alien-film (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/02/ htm) 03. Okt kl. 20:01 3. Disney udvider Star Wars-galaksen (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/03/ htm) 03. Okt kl. 17:57 4. Først Pippi Langstrømpe: Nu er Tom og Jerry også racistisk (/Nyheder/Kultur/Film/2014 /10/02/ htm) 02. Okt kl. 12:00 5. Sofie Gråbøl får stor rolle i ny britisk krimiserie (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/01 / htm) 01. Okt kl. 20:00 Se alle nyheder om film (/nyheder/allenyheder/kultur/film) Kultur i tv (http://www.dr.dk/tv/se/filmselskabet/filmselskabet-80) Filmselskabet (http://www.dr.dk/tv/se/filmselskabet/filmselskabet-80) 05. Okt kl. 23:15 Se program (http://www.dr.dk/tv/se/filmselskabet/filmselskabet-80) (http://www.dr.dk/tv/se/smagsdommerne/smagsdommerne-97) Smagsdommerne (http://www.dr.dk/tv/se/smagsdommerne/smagsdommerne-97) kl. 00:35 Se program (http://www.dr.dk/tv/se/smagsdommerne/smagsdommerne-97) (http://www.dr.dk/tv/se/2-sektion/2-sektion-28) 2. sektion (http://www.dr.dk/tv/se /2-sektion/2-sektion-28) 05. Okt kl. 23:00 4 af 5 06/10/

6 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K... Se program (http://www.dr.dk/tv/se/2-sektion/2-sektion-28) Kultur i radio Filmland (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/filmland-124) 01. Okt kl. 13:03 Hør program (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/filmland-124) Skønlitteratur på P1: Litteraturens fortid, nutid og fremtid (http://www.dr.dk/radio/player /?psdb/skoenlitteratur-pa-p1-134) 01. Okt kl. 10:03 Hør Program (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/skoenlitteratur-pa-p1-134) Kulturnyt (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/kulturnyt-1026) 26. Sep kl. 18:10 Hør program (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/kulturnyt-1026) 5 af 5 06/10/

7 Elisabet Svane: Farvel til en avis - fyens.dk - Elisabet Svane oktober :00 Af: ELISABET SVANE, fyens.dk Elisabet Svane: Farvel til en avis dokumentarfilm, "Ekstra Bladet - uden for citat" Det var lige der, jeg kunne mærke en tåre trille ned ad kinden. Da min gamle erhvervspraktikant fra Ullerslev - hende, der senere blev journalist og også tillidsmand - sagde, at hun havde besluttet at forlade Ekstra Bladet, som hun altid har elsket. Det gav bare ingen mening for hende længere. Papir- avisen er døende, og nettet handler kun om hurtige klik og "bare babser". Det er en af de centrale scener i Mikala Kroghs dokumentar, "Ekstra Bladet - uden for citat". En fremragende film. Intet mindre. Mikala Krogh er som instruktør fluen på væggen, der lader sine fordomme falde for professionalismen og viser, med respekt og ynde, en avis, nærmere en institution, der er på vej væk. Læs også: Ekstra Bladet-film indtager verden Modig Madsen Chefredaktør Poul Madsen, der modigt og åbent står frem i filmen, siger det selv: Det varer ikke længe, før papiravisen Ekstra Bladet er en saga blot. Den udfordring har hele mediebranchen, men udviklingen er ekstra hård for løssalgsaviserne, som skal sælge sig selv hver dag. Det har altid været en kamp. Jeg ved det. Jeg var der selv fra 1990 til Som politisk medarbejder. Som politisk redaktør. Som EU-medarbejder og som lederskribent. Da jeg startede, var Ekstra Bladet præcis det, avisen skal være i min optik: Både fladpandet og højpandet. Dengang var der også sex og bare babser, noget, som især vi kvindelige medarbejdere ofte harcelerede over. Forgæves, skulle jeg hilse og sige. Der var en fremmedkampagne i slut-90'erne, som splittede avisen internt, men som set i bakspejlet nok var det kollektive bøvs, Danmark havde brug for. Der var "hor, mord og vold" på forsiden. Der var privatlivshistorier, der gik til og over grænsen. Der var solide afsløringer af magthavernes gøren og laden. Sådan en som mig kunne skrive langt og, mente mine chefer af og til, trangt om politik. Kulturstoffet var super elitært, og i perioder var avisen ikke bare førende på litteraturstoffet, men også på ballet-anmeldelser. Hva'be'ha'r. 1 af 2 06/10/

8 Ulideligt selvbevidste Vi var Danmarks største avis, selvbevidste til det ulidelige, men også bevidste om, at vi var både elskede og hadede. Især elskede mange at hade os. Det gav sammenhold, men også en usund mangel på indre kritik. Vi kunne altid overbevise os selv om, at vi havde ret. Næsten som i en sekt. Sådan er det stadig, kunne jeg se i filmen, som stiller skarpt på sagen om piratgidslerne Søren og Eddy. Filmen viser, at avisen med Poul Madsen i spidsen havde et oprigtigt ønske om at få gidslerne ud. Men den viser også, at Madsen, modsat sine journalister og sin medredaktør, Karen Bro, som flere steder i filmen er den fornuftige stemme, ikke lyttede til advarslerne, så Ekstra Bladet endte med en af de hårdeste kendelser fra Pressenævnet. Man blev skurk, hvor man troede man var helt. Det var ikke det, der kaldte tåren frem. Det var erhvervspraktikantens, Tine Johansen hedder hun, oplevelse af, at journalistikken havde tabt kampen på Ekstra Bladet. Og hun er ikke sart eller frøken-fin. Den vigtigste avis dengang Når Ekstra Bladet forvandles til ligegyldigheder, er den inderligt... ligegyldig. Avisen har bedre historier i dag end for bare et par år siden, men den bliver tyndere og tyndere og alt andet lige derfor en skygge af sig selv. Uden det vid og bid og såmænd også vanvid, der gjorde, at vi var en del, der engang syntes, det var den sjoveste og vigtigste avis at være journalist på. Om filmen "Ekstra Bladet - uden for citat" af Mikala Krogh har premiere i dag i en lang række af landets biografer Læs hele Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis på mitfyn.dk Prøv Fyens Stiftstidende eller Fyns Amts Avis GRATIS i 21 dage

9 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... KØB ABONNEMENT ABONNEMENT & KUNDECENTER LÆS AVISEN POLITIKEN PLUS POLITIKEN BILLET ANNONCER PRIVATLIVSPOLITIK MERE OPRET PROFIL LOG IND Politiken % Kultur Film & tv Musik Medier Bøger Kunst Arkitektur Mad & drikke Scene Mode Festivaler SENESTE 10! # FILM & TV 1. OKT KL Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og fængende Mikala Kroghs film om Ekstra Bladet er en slags forskudsnekrolog for alle aviser. Film ibyen FILM Begravet i fortiden Nordisk Film Biografer Palads og 5 andre biografer 18. september oktober Action, Drama, Krimi, Thriller FILM Nick Cave: dage på Jorden Nordisk Film Biografer Dagmar og 5 andre biografer 27. september oktober Dokumentar, Drama, musik, Musikfilm FILM Fasandræberne Nordisk Film Biografer Palads og 12 andre biografer 15. september - 2. november Dansk, Thriller FILM The Equalizer Kilde: Nordisk Film Biografer Palads og 7 andre biografer 25. september oktober Action, Krimi, Thriller $ DEL GEM TIL LISTE Anbefal 44 personer anbefaler dette. FILM Ekstra Bladet uden for citat Grand Teatret og 3 andre biografer 1. oktober oktober Dansk Dokumentar Steder i nærheden Find restauranter Find cafeer Seneste Filmanmeldelser Find takeaway DORTE HYGUM SØRENSEN FILM & TV 2. OKT. KL Peddersen og Findus Et sted i Mikala Kroghs spændingsopbyggede film om Ekstra Bladet står chefredaktør Poul Madsen på Ærø. Med en lunende klud om halsen og et par propagandaskilte i den ene hånd.»vi kræver handling«, fortæller skiltene. I den konkrete situation henviser kravet til, at Ekstra Bladet er gået aktivt ind i sagen om to danske gidsler i piraters fangenskab i Somalia. Hver dags printavis fra Ekstra Bladet og mange af spisesedlerne skal måned efter måned minde danskerne om, at Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez er gidsler. Om Ekstra Bladet handler i en god sags EKSTRA BLADET - UDEN FOR CITAT. Instr.: Mikala Krogh. Dansk. 95 min. Premiere i morgen i samarbejde med Doxbio i hele landet. OM EKSTRA BLADET 12. februar 1904 udgav dagbladet Politiken for første gang ' Politikens Ekstra Blad' med de seneste nyhedstelegrammer om krigen mellem Rusland og Japan. I løbet af året blev navnet ændret til Ekstra Bladet, og fra 1. januar 1905 blev avisen udskilt fra Politiken og fik egen redaktion. I 1961 blev tabloidformatet indført sammen med en fornyelse af indhold og form, og fra 1963 med Victor Andreasen ( ) i spidsen steg oplaget kraftigt. Det toppede i 1981 med et hverdagsoplag på I 1987 begyndte avisen også at udkomme om søndagen. I dag udkommer avisen alle årets dage. Ekstrabladet. dk blev lanceret 10. oktober Chefredaktionen består af Poul Madsen (ansvarshavende) og Karen Bro (chefredaktør). Ekstra Bladet beskæftiger omkring 315 medarbejdere, hvoraf ca. 150 er journalister. FILM & TV 2. OKT. KL Krummerne - Alt på spil FILM & TV 2. OKT. KL Let's Be Cops FILM & TV 2. OKT. KL Nick Cave-film er oplivende underholdende og original FILM & TV 1. OKT. KL Fasandræberne mangler fascination og højspænding FILM & TV 1. OKT. KL Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og fængende FILM & TV 29. SEP. KL Familiedrama bliver til melodrama i færøsk film 1 af 7 06/10/

10 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... FILM & TV 25. SEP. KL Rørende publikumssucces byder på sporty oldemødre tjeneste eller ej er tvivlsomt undervejs i filmen. Research: Politikens Bibliotek FILM & TV 25. SEP. KL Filmatiseret koma-døs presser tårer frem Både før og efter befrielsen af gidslerne hagler kritikken ned over avisen fra forskellige sider, og der kommer oven i købet også et retsligt efterspil. FILM & TV 25. SEP. KL Denzel Washington giver den som afdanket CIA-dræber i byggemarked Tophistorier Kultur BØGER 6. OKT. KL LÆS OGSÅ Ekstrabladet om kritik i piratsag: Vi ville gøre det igen Som case i Mikala Kroghs film er gidseltagningen og Poul Madsens visit på Søren Lyngbjørns hjemø imidlertid under alle omstændigheder et godt valg. For gennem årtier har Ekstra Bladet solgt aviser på et rennomé som den frækt skandale- og magtmisbrugsafslørende smøre. Murakami er igen topfavorit til modtage Nobelprisen MEDIER 6. OKT. KL Selv om avisen under skiftende chefredaktørers ledelse har skullet tage grænseoverskridende journalistiske metoder i brug. Ekstra Bladets engagement i gidseltagningen er tilstrækkelig ugennemskueligt til, at det fungerer som en af de fascinerende fortælletråde i Mikala Kroghs film. Etisk tåkrummende Hvilke overvejelser gjorde de skrivende journalister sig, mens sagen stod på? Hvad talte de om, før de besluttede at bringe interview med et gidsel, der talte under sine fangevogteres pres? Hvad laver ham Poul Madsen egentlig, når DR-chef: Vi holder på Eurovisiondokumenter af han ikke profilerer sin avis på Ærø? Og hvordan er han som chefredaktør? konkurrencehensyn LÆS OGSÅ Ekstra Bladet - den nødvendige elefant i porcelænsbutikken MEDIER 5. OKT. KL DR har mørkelagt Eurovision 2014 Spørgsmålene besvarer filmen. Ligesom den også går tæt på Ekstra Bladet, når avisen er i en anden typisk rolle: som den etisk tåkrummende nærgående medieinstitution, der får en journalistpraktikant til at ringe på døren hos et forældrepar, hvis to-årige søn netop er faldet i døden fra et vindue på 2. sal. KUNST 6. OKT. KL Sverige vil stoppe skrigende farver i kunst Også afsløringer af Lars Løkkes kreative bilagsdrift, indtelefonering af massageannoncer og arbejdet med at få en kommentar til en kendt politikers datters død er med i filmen, som dermed i et afvekslende tempo og emnevalg kommer fint omkring, hvad avisen står for. SCENE 6. OKT. KL Seneste kultur-tv En tikkende bombe Portræt: Eller bliver det snart nødvendigt at skrive stod for? En væsentlig tråd i Kontroversiel filmen er en stadig mere påtrængende bekymring, næsten samtlige danske performancegruppe giver al magt til papiraviser kan spejle sig i. publikum Oplagene rasler ned. Færre og færre vil betale for journalistik på papir. Punge ud med at betale for at få historierne digitalt vil de heller ikke. I hvert fald ikke endnu. KULTUR 4. OKT. KL TV 2. OKT. KL TV The William Blakes:»Vores egne holdninger til musikken er nonsens«tv Se traileren til 'Mænd og Høns' LÆS OGSÅ Avisen er død! Avisen længe leve! For Ekstra Bladets vedkommende er det daglige oplagstal faldet fra i slutningen af 70 erne til i dag. I filmen er nedgangen illustreret af Torsten Høgh Rasmussens i sig selv sigende dramatisk grafisk kurve, der fungerer lige så godt i denne her dokumentar som synet af en tikkende bombe skræmmer i en spillefilm. KULTUR 2. OKT. KL TV Se traileren til 'Fasandræberne' Benovelsen over Huffington Post Hele vejen gennem Ekstra Bladet uden for citat anvender instruktør og fotograf Mikala Krogh og hendes klipper (Kasper Leick), lyddesigner (Rasmus Winther) og komponist (Jonas Struck) elementer fra spillefilm. KULTUR 2. OKT. KL KULTUR 2. OKT. KL TV Se traileren til 'Let's Be Cops' TV Se traileren til 'Krummerne - Alt På Spil' Amerikaneren Andrew Rossis tre år gamle dokumentar Page One: Inside The New York Times har været en god inspiration for Mikala Krogh også i den henseende. Ekstra bladet uden for citatet er på sin egen måde lige så spændende som en amerikansk eller dansk tv-film om det redaktionelle miljø på et nyhedsmedie. Sammenligningen halter noget, for der er hverken flirterier eller sex på redaktionen i filmen. 2 af 7 06/10/

11 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... LÆS OGSÅ Ny dokumentar viser Ekstra Bladets nedtur indefra Til gengæld er der Poul Madsens og resten af ledelsens benovelse over, hvor fantastisk det digitale medie The Huffington Post har klaret sig, siden det blev grundlagt i I dag er The Huffington Post verdens største digitale medie. Forskudsnekrolog For at blive inspireret af den amerikanske solstrålehistorie tager Poul Madsen og blandt andre avisens chefredaktør Karen Bro til USA for at møde The Huffington Posts administrerende direktør, danske Jimmy Maymann-Holler. Mikala Krogh tager med og er også til stede med sit kamera, da Poul Madsen må bede en række af journalisterne på sin avis om at fratræde. Instruktøren Mikala Krogh er journalistdatter. Hendes far var Informations afdøde chefredaktør Torben Krogh, og i forbindelse med Ekstra Bladet - uden for citat har hun haft fri adgang til fortælle om redaktionen uden at nogen har forlangt noget ændret i hendes film. Ellers ville værket heller ikke være meget bevendt. Men det er det. Som almen interessant fortælling om en markant medieinstitutions overvejelser og metoder. Og også som perspektivrig forskudsnekrolog om ikke bare Ekstra Bladet, men også andre andre aviser på papir. Del artiklen: & ' ( + * Anbefal Del 44 personer anbefaler dette. LÆS I MAGASINET FEATURE Avisen er død! Avisen længe leve! Ekstra Bladet har givet op, kan man se i en ny dokumentarfilm, i hvert fald som papiravis. I det hele taget er papiravisen på vej i graven. Kun gamle mennesker gider læse dem. Er der overhovedet brug for aviser? SE OGSÅ FILM & TV 2. OKT KL Tyskernes 'Peddersen og Findus' er for tungnemme FILM & TV 2. OKT KL Ny omgang 'Krummerne' er hyggeligt kedelig FILM & TV 2. OKT KL Karnevalsstrissere skaber sig i pinagtig pubertetsfantasi FILM & TV 2. OKT KL Nick Cave-film er oplivende underholdende og original 3 af 7 06/10/

12 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... FILM & TV 1. OKT KL Fasandræberne mangler fascination og højspænding KRONIKEN 10. SEP KL Nettet er en gave for mediernes etik FILM & TV 27. AUG KL Ny dokumentar viser Ekstra Bladets nedtur indefra DEBATTØRER 12. FEB KL Ekstra Bladet - den nødvendige elefant i porcelænsbutikken MEDIER 12. FEB KL Portræt af Ekstra Bladet: Den glammende slagterhund fylder 110 år FOTO 12. FEB. KL Ekstra Bladet - til stregen og lidt endnu Kultur % BØGER 6. OKT. KL Murakami er igen topfavorit til modtage Nobelprisen Sære ting kan nå at ske, før Nobelprisen i litteratur uddeles på torsdag. MEDIER 6. OKT. KL KUNST 6. OKT. KL DR-chef: Vi holder på Eurovision-dokumenter af konkurrencehensyn Sverige vil stoppe skrigende farver i kunst SCENE 6. OKT. KL af 7 06/10/

13 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... Portræt: Kontroversiel performancegruppe giver al magt til publikum Monna Dithmer tegner et portræt af den skelsættende performancegruppe Signa. MUSIK 6. OKT. KL MEDIER 5. OKT. KL Debutalbum drager med sfærisk elektropop og skandinavisk melankoli DR har mørkelagt Eurovision 2014 BØGER 5. OKT. KL Maria Helleberg:»Dybest set er vi alle sammen miniudgaver af Leonora«I fredags udkom Maria Hellebergs roman?leonora Christine?. SKØNLITTERATUR 5. OKT. KL Roman om Rosekrigene har hæsblæsende slagscener og mordbrande Første bind af Conn Igguldens romantrilogi om Rosekrigene er ude på dansk. SKØNLITTERATUR 5. OKT. KL Holger Danske-inspireret roman vinder især på kampscenerne Forsiden lige nu % 5 af 7 06/10/

14 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... ØKONOMI 6. OKT. KL Bagmandspolitiet: Kæmpe kartel aftalte priser på plejehjem og skoler 33 firmaer i byggebranchen har angiveligt aftalt priser for op mod en halv milliard kroner. Læs også: Millionbøder i én af Danmarks største kartelsager MEDIER 6. OKT. KL DR-chef: Vi holder på Eurovisiondokumenter af konkurrencehensyn Programvirksomhed er hemmelig, siger DR's Eurovision-chef, Pernille Gaardbo. Læs også: DR har mørkelagt Eurovision 2014 Foto: Se danmarks-historiens største tv-show i glimt FEATURE 6. OKT. KL Lars Løkke - folkelig formand med fejl og mangler Feature. Her er historien om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fortalt af seks mennesker, der mødte ham på weekendens landsmøde. POLITIK 6. OKT. KL Lidegaard står fast: Vil ikke anerkende Palæstina som stat Regeringen anerkender først Palæstina som stat, når der er chance for, der bliver en stat. BØGER 6. OKT. KL Murakami er igen topfavorit til modtage Nobelprisen Sære ting kan nå at ske, før Nobelprisen i litteratur uddeles på torsdag. FODBOLD 6. OKT. KL Fodboldredaktøren: Den irettesatte Aggers form er god nok EM-anføreren i hovedrolle i Brøndby og møder i landsholdslejren som en vinder. Tendens: Superligaens leveringer til landsholdet rammer lavpunkt PolitikenPlus Inside Llewyn Davis Musikalsk Pluspris 100 perle kr. skrevet og instrueret Alm. pris 150 af kr. Coen-brødrene Køb Arvingerne Første Pluspris sæson 350 kr. af DRs seneste drama Alm. pris succes 400 kr. om familieintriger og splid, når Køb Gensynet Vinder Pluspris af 80 et kr. hav af priser. Bl.a. Alm. pris Guldbaggen 100 kr. for årets bedste film i Sverige. Køb Mor & Søn Vinder Pluspris af 80 Bedste kr. Film ved Guldbjørnen Alm. pris 100 kr. Køb Fortiden Oscar-vinderen Pluspris 80 kr. Asghar Farhadi Alm. pris 100 er tilbage kr. med endnu et syleskarpt og universelt Køb 6 af 7 06/10/

15 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... arven efter den rige kunstner Veronika Grønnegaard skal gøres op. menneskeligt drama med thrillerelementer. Politiken % AVISARKIV Find ældre artikler på Politiken Danmark Magasinet Internationalt Kultur Debat Politik EP-valg Vejret Uddannelse Samfund Efterskoleliv Interview Feature Klassikere Portrætter Fortælling Sket i ugen Europa Krim-konflikten USA Rusland Mellemøsten Kina Film & tv Musik Medier Bøger Kunst Arkitektur Mad & drikke Scene Mode Festivaler Leder Kronik Debattører Dagens tegning Debatregler Debat i avisen Økonomi Forbrug & Liv ibyen Sport Motion Kurser Arbejdsmarked Bolig Privatøkonomi Global økonomi Virksomheder Dansk økonomi Bolig Sundhed Digitalt Forbrug Biler Livsstil Guider Opdag København IBYEN-prisen Fodbold Håndbold Cykling Golf Tennis Formel 1 Ishockey Svømning Sofaspil Copenhagen Marathon Triatlon Løb Motionscykling Fitness Politiken PLUS Guides Test Mad Rejser Viden Navne Foto Kogebogen Opskrifter Nyt om mad Guide Kokkeskole Kokkens køkken Vin Nyheder Sol og strand Storby og kultur Flybilletter Hoteller Temarejser Afbudsrejser Turen Går Til Fødselsdage Dødsfald Dødsannoncer Nyt om navne TV Striber Bagsiden Politiken Plus Politiken Rådhuspladsen Kbh. V. Tlf: ' ( UDGIVER JP/Politikens Hus Copyright 2014 Politiken CHEFREDAKTION Bo Lidegaard (ansvarshavende) Lars Grarup Anne Mette Svane REDAKTIONSCHEF Karl Erik Stougaard DIGITAL UDVIKLINGSCHEF Anders Emil Møller ANNONCEDIREKTØR Henrik Børjesson JOURHAVENDE NU Mie Louise Raatz KONTAKT Kundecenter Annoncer Redaktionen Bestil Politiken GENVEJE Nyhedsbreve RSS feeds Politikens oplysning Køb abonnement Privatlivspolitik 7 af 7 06/10/

16 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... MUSIK FILM MODE Søgeord SØG Transparent : Amazon giver Netflix kamp til stregen Ekstra Bladet uden for citat 2 Tweet 43 Like Video: Ben Affleck kalder talkshowvært for racist i ophedet islam-debat Riget 20 år efter: Stor artikel går bag facaden på Triers tv-revolution Anmeldelse af Uffe Paulsen 30. september 2014 kl. 10:56 Dokumentar Instruktion Mikala Krogh Medvirkende Poul Madsen Spilletid 95 min. Premiere 1. oktober»hvordan fanden gør man lige det her uden at være det største svin i verden«, spørger en grøn praktikant på Ekstra Bladet sig selv, da hun skal ringe på hos forældrene til en toårig dreng, der er faldet i døden fra anden sal. Det er en af mange sigende detaljer i Mikala Kroghs nye dokumentar, der tilsammen danner et fascinerende dobbeltportræt af både en branches dødskamp og af den unikke tabloid-institution Ekstra Bladet. I stil med den prisvindende amerikanske dokumentar Page One: Inside the New York Times fra 2011 har Mikala Krogh fulgt livet på en redaktion midt i papiravisernes tilsyneladende endeløse oplagsfald. Annoncerne var papiravisens guldkalv gennem det 20. århundrede, og de er sammen med de fleste af læserne flyttet på nettet. Ekstra Bladet har fra et oplag på i år 2000 ramt i år 2012 og mister yderligere undervejs i filmen og faldet ser ud til at accelerere. Ekstra Bladet befinder sig nærmest diametralt modsat New York Times på pressens lødighedsbarometer, men udfordringerne er ikke så forskellige endda, og Mikala Kroghs film lægger sig stilmæssigt meget tæt opad Page One : En blanding af facts, interviews og fluen-på-væggen-optagelser fra det daglige redaktionsarbejde de to film begynder endog begge med optagelser af enorme papirruller på et avistrykkeri. Lyt: Ricky Gervais i skønsang som David Brent fra The Office Vi rangerer: Nikolaj Lie Kaas bedste og værste roller Amazon giver grønt lys for piloterne Hand of God og Red Oaks Print the Legend On demand: Gode film med musikere som skuespillere Det skal du se på MIX-festivalen i København Det trækker dog ikke fra Mikala Krogs solide skildring af en nedturshistorie af de helt store. På trods af chefredaktør Poul Madsens insisterende optimisme er det på flere af de interne møder tydeligt, at modløsheden breder sig. En ny online betalingsdel præsenteres med papirtynd entusiasme, og det viser sig rigtig nok senere, at det mest populære indhold her ikke er den idealiserede dybdeborende journalistik, men hvad en desillusioneret journalist kalder»bare babser og en skør, skør verden«. Og bare babser er der stadig en del af på Ekstra Bladet, som er en meget særlig arbejdsplads: Mens man forsøger at implementere nye idéer fra det eksplosivt succesfulde amerikanske netmedie Huffington Post, fotograferes der stadig Side 9-piger på et skrivebord inde ved siden af. Og mens Poul Madsen og hans graver-journalister lytter til en hjerteskærende telefonsamtale med de desperate gidsler Søren og Eddy en sag, avisen ender med at få en alvorlig irettesættelse for tager garvede telefondamer imod annoncer fra en»fræk brunette med hh-skåls bryster«, der»tilbyder alle blide former«. Ekstra Bladet er ikke udelukkende usmageligt udnyttende, retfærdigt indigneret eller et lummert levn fra den snuskede del af 1970 ernes frisind. Avisen er det hele på en gang, og det hele er med i Mikala Kroghs underholdende undergangshistorie. Kort sagt: 1 af 5 06/10/

17 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... Ekstra Bladet uden for citat er en underholdende undergangshistorie om tabloidavisen, man enten elsker eller elsker at hade, og om en hel branche, der har mistet pusten. Læs også: Mikala Krogh om filmene, der har defineret hende Søger du drama fra virkeligheden? Prøv den aktuelle dokumentar I Putin A Portrait eller kom bag facaden på en af verdens bedste restauranter i El Bulli: Cooking in Progress. EMNER EKSTRA BLADET UDEN FOR CITAT, MIKALA KROGH 2 Tweet 43 Like Skriv kommentar LOG IND MED FACEBOOK MEST LÆSTE PÅ SOUNDVENUE.COM Filmen om Nick Cave: Et genialt hyperkonstrueret stykke rockhistorie 'Fasandræberne': Danica Curcic er det store højdepunkt Hey Hollywood: Hyr disse 10 danske skuespillere! USA har haft bud efter en imponerende flok danske spillere. Og de her bør stå i næste række. Vi rangerer: Nikolaj Lie Kaas bedste og værste roller On demand: Det skal du streame i oktober Se billeder: Eloqs nye klubkoncept Rumskib lettede for første gang On demand: Gode film med musikere som skuespillere Style Wise: 10 bud på bukser med svaj 2 af 5 06/10/

18 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... Teaser: Mads Mikkelsen gokker den af i første klip fra Mænd og høns Ekstra Bladet uden for citat : En underholdende undergangshistorie Få overblikket: Hvad ligger lønnen på i Hollywood On demand: Det skal du streame i oktober Hypede tv-serier, Triers sexfilm, mexicansk narko og forrygende komik. Der er noget for enhver smag på streaming-tjenesterne i denne måned. Her er filmene, du skal se i oktober 3 af 5 06/10/

19 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... KONTAKT SOUNDVENUE MEDIEINFO/ANNONCERING SITEMAP ABONNEMENT MIN SIDE SOUNDVENUE A/S, STUDIESTRÆDE 19, DK-1455 COPENHAGEN TEL (45) , FAX (45) , ALL RIGHTS RESERVED SOUNDVENUE A/S , PRIVACY POLICY. SOUNDVENUE ER OFFICIEL MEDIEPARTNER MED ROSKILDE FESTIVAL DISTORTION FESTIVAL COPENHAGEN FASHION FESTIVAL CPH PIX CPH:DOX 4 af 5 06/10/

20 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... MUSIK FILM MODE Hør Top Track: Kill J har aldrig lydt så direkte som på 'Cold Stone' Oh Land Head Up High Flying Lotus 'You're Dead!' Caribou 'Our Love' Iceage 'Plowing into the Field of Love' Video: Ben Affleck kalder talkshowvært for racist i ophedet islam-debat Transparent Vi rangerer: Nikolaj Lie Kaas bedste og værste roller Amazon giver grønt lys for piloterne Hand of God og Red Oaks Det skal du se på MIX-festivalen i København ASAP Rocky sviner tidligere vens streetwear-mærke Style Wise: 10 bud på bukser med svaj Neighborhood og adidas Originals byder på et indianer-inspireret efterår American Dad! sætter sit aftryk på Adidas klassiske tennissko Buy or Die: Dover Street Market x Spalwart Marathon Trail -sneaker 5 af 5 06/10/

Danmark Kommunalvalg Politik Vejret Uddannelse Samfund Ungdomsuddannelser

Danmark Kommunalvalg Politik Vejret Uddannelse Samfund Ungdomsuddannelser KØB ABONNEMENT ABONNEMENT & KUNDECENTER LÆS AVISEN POLITIKEN PLUS POLITIKEN BILLET ANNONCER PRIVATLIVSPOLITIK MERE OPRET PROFIL LOG IND Politiken SENESTE 10 Danmark Kommunalvalg Politik Vejret Uddannelse

Læs mere

Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk. Peter Mørk Nordjyske Medier

Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk. Peter Mørk Nordjyske Medier Til: Pressens uddannelsesfond ebj@pressensuddannelsesfond.dk Peter Mørk Nordjyske Medier Journalnummer (A979-15) New York Start-up mentalitet i journalistikken. 18.10.2015 25.10.2015 Kursuset i New York

Læs mere

Danmark Politik EP-valg Vejret Uddannelse Samfund Studieliv

Danmark Politik EP-valg Vejret Uddannelse Samfund Studieliv KØB ABONNEMENT ABONNEMENT & KUNDECENTER LÆS AVISEN POLITIKEN PLUS POLITIKEN BILLET ANNONCER PRIVATLIVSPOLITIK MERE OPRET PROFIL LOG IND Politiken SENESTE 10 Danmark Politik EP-valg Vejret Uddannelse Samfund

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Danmark Politik EP-valg Vejret Uddannelse Samfund Studieliv

Danmark Politik EP-valg Vejret Uddannelse Samfund Studieliv KØB ABONNEMENT ABONNEMENT & KUNDECENTER LÆS AVISEN POLITIKEN PLUS POLITIKEN BILLET ANNONCER PRIVATLIVSPOLITIK MERE OPRET PROFIL LOG IND Politiken SENESTE 10 Danmark Politik EP-valg Vejret Uddannelse Samfund

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Igen i denne måned har vi en europæisk kvalitetstegnefilm på programmet med Rabalder Bio visning af den italienske nyfortolkning af PINOCCHIO.

Igen i denne måned har vi en europæisk kvalitetstegnefilm på programmet med Rabalder Bio visning af den italienske nyfortolkning af PINOCCHIO. Kære Teaterbio-gæst, INTRO Så er juleaften for filminteresserede også kaldet Oscarnatten forbi og vi har en masse nye vindere. Årets bedste film Steve McQueens 12 YEARS A SLAVE kan ses lige nu i Teaterbio,

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Avisens rolle i idrætten? En del af festen? En kritisk iagttager?

Avisens rolle i idrætten? En del af festen? En kritisk iagttager? Avisens rolle i idrætten? En del af festen? En kritisk iagttager? Lige om lidt bryder Giro-feberen så for alvor ud og det hele er i fuld gang. Jeg håber i den forbindelse, at det sure mindretal af mennesker,

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

TV2's praktikanter til New York maj 2016

TV2's praktikanter til New York maj 2016 TV2's praktikanter til New York maj 2016 Duften af danske journalister i USA en studierejse til New York, maj 2016 - TV 2 Nyhederne: Tre praktikanter og en freelancers jagt efter journalister på den amerikanske

Læs mere

Spilleperiode 6/11-13/12

Spilleperiode 6/11-13/12 Spilleperiode 6/11-13/12 Program.indd 1 20-10-2014 22:39:04 FORMANDENs KLUMME Vi var til DM i revy... Vores sidste forestilling Revy 2014 Det er ikke lutter lagkage, blev i al beskedenhed en stor succes.

Læs mere

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Fælles foredragsrække i Hillerød og omegns kirker, efterår 2015 Fortsættelsen af Salmemaraton projektet HVER GENERATION har brug for at kunne kaste sit eget

Læs mere

Rangliste: Varme hænder har fået højere prestige blandt danskerne - UgebrevetA4.dk 03-05-2016 22:00:45

Rangliste: Varme hænder har fået højere prestige blandt danskerne - UgebrevetA4.dk 03-05-2016 22:00:45 Rangliste: Varme hænder har fået højere prestige blandt danskerne - UgebrevetA4.dk 03-05-2016 22:00:45 PRESTIGE Rangliste: Varme hænder har fået højere prestige blandt danskerne Af Mathias Svane Kraft

Læs mere

Rapport for deltagelse i Input i Sydney

Rapport for deltagelse i Input i Sydney Rapport for deltagelse i Input i Sydney København, 31.5.2012 Christian Friis Degn Journalist, DR Nyheder (primært Bag Borgen og 21 Søndag ) Dato for deltagelse: 5. maj til 13. maj, inkl. rejse. Hvad er

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk/medieudviklingen

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

INPUT 2016 Calgary International konference for public service-producenter og -broadcastere

INPUT 2016 Calgary International konference for public service-producenter og -broadcastere INPUT 2016 Calgary International konference for public service-producenter og -broadcastere Input-konferencen er en lækker bouillonterning af international public service-inspiration for tvfolk! Konferencen

Læs mere

fakta Læs mere om undersøgelsen HER.

fakta Læs mere om undersøgelsen HER. mormors bordel indhold om mormors bordel 5 om suzanne bjerrehuus 7 om karen thisted 9 episode 1 (se programmet) 11 episode 2 13 episode 3 15 episode 4 17 episode 5 19 episode 6 21 episode 7 23 download

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Efter modeuge: Bureauer klar til bedre forhold for modeller

Efter modeuge: Bureauer klar til bedre forhold for modeller KØB ABONNEMENT ABONNEMENT & KUNDECENTER LÆS AVISEN POLITIKEN PLUS POLITIKEN BILLET ANNONCER PRIVATLIVSPOLITIK MERE OPRET PROFIL LOG IND Politiken SENESTE 10 Økonomi Kurser Arbejdsmarked Bolig Privatøkonomi

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

Nyt røveri mod luksusbutik i Cannes Nyheder DR Friday, August 16, 2013

Nyt røveri mod luksusbutik i Cannes Nyheder DR Friday, August 16, 2013 Nyt røveri mod luksusbutik i Cannes DR Friday, August 16, 2013 Place: 180 Times: Friday, 18 December 2015 to Friday, 18 December 2015 Contact person: 180 E-Mail address: 71537@yahoo.com Web Site: 180 Telephone:

Læs mere

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner?

Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvornår tilbyder Det Kongelige Teater billetter til 100 kroner? For unge under 25 Om tirsdagen For grupper Om fredagen X 1. Hvad koster telefon + fri sms om måneden?

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget mandag 31. jan 2011. Uge 5, mandag 31. jan 2011 31/01/2011 14:36

Side 1. Rettelser foretaget mandag 31. jan 2011. Uge 5, mandag 31. jan 2011 31/01/2011 14:36 Side 1 Uge 5, mandag 31. jan 2011 21:25 Horisont: Revolution i Egypten Nyt program. - Horisont: Fanget af mikrogæld flyttet til kl.22 I disse døgn afgøres det, hvem der skal lede Egypten i fremtiden. Hvem

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

André fik vendt sit liv hos Headspace AF: ANNETTE BRUUN JARL, Publiceret 06. oktober 2016 kl. 12:30

André fik vendt sit liv hos Headspace AF: ANNETTE BRUUN JARL, Publiceret 06. oktober 2016 kl. 12:30 Side 1 af 7 KØB ABONNEMENT Lån penge, 5.000-400.000 Unde Nem udbe Lån u BILLUND André fik vendt sit liv hos Headspace AF: ANNETTE BRUUN JARL, ABJ@JV.DK Publiceret 06. oktober 2016 kl. 12:30 ME 1 2 André

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Intro, Tysklands Største Musikmagasin, Hylder Dansk Kunst, Musik og Mode i September-Udgaven

Intro, Tysklands Største Musikmagasin, Hylder Dansk Kunst, Musik og Mode i September-Udgaven Dette indhold er fra websitet MXD.dk. http://mxd.dk//arkiv/2016/intro-tysklands-stoerste-musikmagasin-hylder-dansk-kunst-musikog-mode-i-september-udgaven/ Intro, Tysklands Største Musikmagasin, Hylder

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

fra de virksomheder, som deltog med en to, tre, fire medarbejdere.

fra de virksomheder, som deltog med en to, tre, fire medarbejdere. Flemming Sørensen, dagens lærer, som et lokomotiv i venteposition med dampen oppe, klar til start. Der lyttes intenst bordet rundt, for at få det hele med. Vi leverer varen 2 4 6 8 10 12 14 16 Det blev

Læs mere

Filmfotograf og VJ siden 1997. Medlem af Dansk Filmfotografforbund DFF. Reel: http://kennethsorento.com

Filmfotograf og VJ siden 1997. Medlem af Dansk Filmfotografforbund DFF. Reel: http://kennethsorento.com CURRICULUM VITAE Filmfotograf og VJ siden 1997. Medlem af Dansk Filmfotografforbund DFF. Reel: http://kennethsorento.com VJ / ONE MAN ONE CAMERA Tusinde tak for denne her gang, det har været super fedt

Læs mere

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech I Himmerige er der ikke noget centrum med de bedste pladser som var

Læs mere

Dokumentarfilm Publikumsanalyse. Det Danske Filminstitut Juni 2015

Dokumentarfilm Publikumsanalyse. Det Danske Filminstitut Juni 2015 Dokumentarfilm Publikumsanalyse Det Danske Filminstitut Juni 2015 HVEM SER DOKUMENTARFILM I BIOGRAFEN? Eksisterer der et kernepublikum til dokumentarfilm, eller henvender vi os til nye målgrupper for hver

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Castet og berømt Fag: Dansk Målgruppe: 5.- 6.klasse Titel: Stjerner i børnehøjde Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Castet og berømt Fag: Dansk Målgruppe: 5.- 6.klasse Titel: Stjerner i børnehøjde Vejledning Lærer Titel Castet og berømt Stjerner i børnehøjde Hvor langt vil du gå for at blive stjerne? Denne vejledning bringer debatten ind i dit klasseværelse. Hvad vil det sige at være stjerne, og hvilke konsekvenser

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

et undervisningsforløb

et undervisningsforløb et undervisningsforløb Her skal du arbejde med en af tidens helt store fortællinger, nemlig Lene Kaaberbøls Skammerens datter. Forløbet er som en tretrinsraket: Først skal du læse begyndelsen af romanen

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA).

Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Sine Marianne Christensen Klipper DR Danmark Tidsperiode: 22.-25. november 2012 Formål: Hvert år i november omdannes Amsterdams

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

UGEOPGAVE 6.A UGE 50 2010

UGEOPGAVE 6.A UGE 50 2010 Hvorfor ser de ikke bare normale ud? Hvorfor skal de absolut ha sådan et specielt udseende? Hvorfor kan de ikke bare se ud som os andre? Hvorfor har de trang til at være anderledes? Hvad får de ud af at

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HVAD ER OPHAVSRET? I Danmark og stort set resten af den øvrige verden har man en lovgivning om ophavsret. Ophavsretten beskytter værker såsom bøger, artikler, billedkunst,

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Hvornår er man egentlig dansker? Når man ser dansk ud? Når man har dansk pas? Eller danske forældre? Er man

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Afrapportering: journal nr: A922-2015. Deltagelse i international tv-konference: INPUT 2015 i Tokyo. Dato for deltagelse: 8. 16. maj 2015 i TOKYO HVAD

Afrapportering: journal nr: A922-2015. Deltagelse i international tv-konference: INPUT 2015 i Tokyo. Dato for deltagelse: 8. 16. maj 2015 i TOKYO HVAD Afrapportering: journal nr: A922-2015 Deltagelse i international tv-konference: INPUT 2015 i Tokyo Dato for deltagelse: 8. 16. maj 2015 i TOKYO HVAD På tv-konferencen INPUT screenes tv-programmer fra hele

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Kira Eggers Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 01. juli 2008 Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Det er almindelig

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Start: 17/3 2010 slut: 30/4 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Tidsplan...4 3. Kanylemodel...5 4. Kravspecifikationer...6 4.1. Multimedia film 6-12 år...6 4.2.

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig. #oldschool1962 På opdagelse i 1962 Alle mine kyllinger, Bro bro brille og To mand frem for en enke er alle en del af de lege, som workshop 6 omhandlede. Skolegården var fyldt med smilende piger med røde

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Ulrich Thomsen INTERVIEW MED ULRICH THOMSEN I FORBINDELSE MED FILMEN KOLLEKTIVET, AF STEEN BLENDSTRUP, FOTO ALEKSANDAR K

Ulrich Thomsen INTERVIEW MED ULRICH THOMSEN I FORBINDELSE MED FILMEN KOLLEKTIVET, AF STEEN BLENDSTRUP, FOTO ALEKSANDAR K Han har spillet Bond-skurk og været gennemgående karakter i HBO s Banshee, men før eller siden vender snakken alligevel tilbage til gennembruddet i Festen. Nu genoptager Ulrich Thomsen sit samarbejde med

Læs mere

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer 2/2017 Østjylland Unge talenter til forbundet OK 2017: Sådan kommer vi videre Høj pensionsalder kræver bedre rammer Flemmings leder Tilbagetrækningsalderen er stadig for høj Da det i slutningen af maj

Læs mere

Ved i arbejder på jeres 18 album, hvordan har i valgt at gribe det an denne gang? Chief 1 som fødselshjælper

Ved i arbejder på jeres 18 album, hvordan har i valgt at gribe det an denne gang? Chief 1 som fødselshjælper Slangetræf på Samsø Skrevet af Lonni Andersen www.la-music.dk Det er morgen, og solens stråler falder ind af vinduerne i restauranten på Brundby hotel, hvor jeg sidder og forsøger ruste mig til mit kommende

Læs mere

INSTRUKT ION. Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE. Michael Ramløse MEDV IRKENDE. Claes Bang. ond skaben. Efter Jan Guillous roman

INSTRUKT ION. Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE. Michael Ramløse MEDV IRKENDE. Claes Bang. ond skaben. Efter Jan Guillous roman INSTRUKT ION Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE Michael Ramløse MEDV IRKENDE Claes Bang ond skaben Efter Jan Guillous roman INDHOLDSFORTEGNELSE Kære underviser / 3 Handling / 4 Jan Guillou / 5 Claes Bang

Læs mere

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Forud for nedenstående interview, fremsendte vi følgende spørgsmål til Jakob Damsholt i en e-mail: 1. Hvordan forholder redaktionen på Debatten sig til

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier.

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier. Kære lokalforeninger. Der er stadig mange danskere, som drikker alt for meget og som har brug for støtte til at komme ud af alkoholproblemet. Derfor er det vigtigt, at Lænken er synlig og meget mere kendt,

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere