Anmeldelse: Bladet, der visnede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anmeldelse: Bladet, der visnede"

Transkript

1 Anmeldelse: Bladet, der visnede - Film og TV Anmeldelse: Bladet, der visnede Niels Lind Larsen, Onsdag den 1. oktober 2014, 09:23 Det går skidt for Ekstra Bladet. I sine velmagtsdage kunne vagthunden gø med et dagligt oplagstal på Da Mikala Krogh i 2013 begynder sine optagelser til Ekstra Bladet - uden for citat, piber den med under trykte aviser om dagen. Og rutsjeturen fortsætter. Det er en udvikling, alle dagblade kan nikke genkendende til, men Krogh gør det specifikt til Ekstra Bladets historie i sin tankevækkende, nærgående og vemodigt underholdende dokumentarfilm. Som en dødsdom, der venter på at blive eksekveret, kaster de dystre fremtidsudsigter en skygge over avisen og præger naturligvis alle i det turbulente år, hvor instruktøren har fulgt livet på redaktionsgangene. Vi er med overalt Vi er med, når der laves journalistiske stramninger til morgendagens forside, når Lars Løkke ristes for sit rejseforbrug, og når praktikanten skal ringe på hos en familie, hvis barn lige er faldet ud ad vinduet. Og vi er med til møderne om nye spareplaner, alle kan mærke, og redningsplaner ingen rigtigt tror på. Men først og fremmest får vi Ekstra Bladet og dets krise personificeret gennem dets kontante chefredaktør Poul Madsen. Han er ydmyg og prisværdigt åben, når han til kameraet fortæller om bladets økonomi, og kry som en skoledreng, når han lugter journalistisk ballade. Og begge dele får vi masser af gode eksempler på, for det år vælger Ekstra Bladet at gå enegang med historien om sømændene Eddy og Søren, der er kidnappet af somaliske pirater. I sin selvforståelse kæmper avisen for fangernes frihed. Det er den fjerde statsmagt, der griber til handling. Men det politiske Danmark anklager Ekstra Bladet for at forpurre forhandlingerne, og Pressenævnet tildeler dem hård kritik. Fornemt journalistisk håndværk Til gengæld udøver Mikala Krogh selv et fornemt journalistisk håndværk. Hun er den nøgterne journalist - eller instruktør - der iagttager uden at kommentere, men vinkler og klipper sin film så fint, at vi hele tiden mærker energien i nuet, frygten for fremtiden, desperationen over udviklingen og kærligheden til bladet. Der er ingen tvivl om, at Madsen gerne vil redde sin avis, men han ser bare ikke andre muligheder end gentagne gange at skyde sig selv i foden. For først og fremmest handler det om at redde Ekstra Bladets økonomi, og det sker ved hele tiden at lægge mere energi i netavisen og spare sider og stillinger på papirudgaven. Derfor ender Ekstra Bladet - uden for citat også som en gravskrift over et vigtigt dansk stykke journalistik- og kulturhistorie. En verden med tryksværte, kioskbaskere og Side 9-piger, der måske snart er forbi. Inden for 10 år kan det være slut med Ekstra Bladet som papiravis, frygter Poul Madsen selv. Og hvad skal vi så pakke vores fisk ind i? Ekstra Bladet - uden for citat Instruktør: Mikala Krogh Genre: dokumentarfilm 5/6 stjerner 1 af 1 06/10/

2 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K... Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven Mikala Krogh har været fluen på væggen i medieverdenen i 'Ekstra Bladet - uden for citat' 30. Sep kl. 21:45 Opdateret 01. Okt kl. 09:24 Af Per Juul Carlsen Det er jo en kærlighedshistorie, det her - en fortælling om mennesker, der bliver ved med at slås for en gammel flamme, som for længst har mistet sin skønhed og som kun i små glimt viser den charme, der engang var så lokkende og betagende. Ingen taler om kærlighed og de elskende bruger alt andet end romantiske ord, men tag ikke fejl. Dokumentaren 'Ekstra Bladet uden for citat' er en fortælling om mennesker, der slås for deres kærlighed. Per Juul Carlsen Per Juul Carlsen er filmanmelder og vært på radioprogammet Filmland. Se profil (http://www.dr.dk/nyheder/kultur/film/profiler/per_juul_carlsen/per-juul-carlsen.htm) 1. God historie men det friske pust mangler den her gang (/Nyheder/Kultur 1 af 5 06/10/

3 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K /Film/Filmanmeldelser/Per_Juul_Carlsen/4/2014/09/30/ htm) Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven (/Nyheder/Kultur /Film/Filmanmeldelser/Per_Juul_Carlsen/4/2014/09/30/ htm) 3. Ny frydefuld musikdokumentar gør intet af det en musikdokumentar skal (/Nyheder /Kultur/Film/Filmanmeldelser/Per_Juul_Carlsen/5/2014/09/30/ htm) Se alle Anmeldelser (http://www.dr.dk/nyheder/kultur/film) Forsimplet journalistik Mange af os vil nok hævde, at der aldrig har været noget betagende eller charmerende ved tabloidavisen Ekstra Bladet, og at avisen i rigtig mange år har været skideirriterende med sin manglende evne til at skelne mod fra forsimplet journalistik. Men den balance på kanten af moral og anstændighed er ligegyldig i Mikala Kroghs 'Ekstra Bladet uden for citat'. De dage, hvor Ekstra Bladet havde pondus til at sætte en dagsorden, er for længst forduftet. Og den tabloidavis, der bliver præsenteret i 'Uden for citat' er et nedbrudt væsen, der står med sit ene ben i graven, men kæmper for at ignorere det. Bare babser og skøre hændelser Oplagstallene rasler ned. Fra at have ligget på i år 2000 er den nu et godt stykke under Og oplaget falder stadig. Samtidig er eb.dk, Ekstra Bladets hjemmeside, landets mest læste nyhedssite, men det er en ringe trøst eftersom netsider er svære at tjene penge på og eb.dk's succes først og fremmest skyldes historier om bare babser og skøre hændelser fra den store vide verden, som avisens tillidsmand ærgerligt konstaterer. Solid journalistik om seriøse problemer er ikke det store trækplaster på eb.dk. Alt ser kulsort ud Alt ser altså kulsort ud på den gamle avis, der altid har sat en dyd i IKKE at være hæderkronet. Det eneste lyspunkt er at medarbejderne, med chefredaktør Poul Madsen i spidsen, nægter at slå op med den gamle flamme. Det handler naturligvis om at beholde sit arbejde i et fag med en høj ledighed, men hele vejen gennem 'Ekstra Bladet uden for citat' viser medarbejderne en sjovt irrationel hengivenhed til avisen. Redaktør Madsen taler om at være vokset op med aviser og konkluderer at man stadig bør kunne tjene penge på en avis, selvom dens oplag er under Det er ikke synderligt romantisk eller følelsesladt, men som bekendt kan den irrationelle kærlighed være en svær størrelse at sætte ord på. Mere naivt end kynisk Det er altså ikke de forventede benhårde og kyniske journalister, der dukker op i Mikala Kroghs dokumentar, snarere famlende mennesker, som håber på at finde midlet til at 2 af 5 06/10/

4 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K... vende skuden. Det er muligt at Poul Madsen og hans stab har talt helt anderledes kynisk sammen når Mikala Krogh og hendes kamera har forladt redaktionen, men selv i forhold til en af de seneste års mest omdiskuterede Ekstra Blads-historier, sidste års kampagne for at få frigivet de to sømænd, der blev holdt som gidsler i Somalia, optræder Poul Madsen & co. mere naivt end kynisk. Det er som om de ikke vil indse, at spillet omkring piraterne er dybt kompliceret, og at det ikke bare handler om nogle fedtede skibsredere, der ikke vil betale en håndfuld pirater en løsesum så de stakkels søfolk kan komme hjem. Ikke bare historien om Ekstra Bladet Historien om Ekstra Bladets fald er naturligvis ikke bare historien om Ekstra Bladet. Det er i store træk beretningen om den gamle papiravis, der kæmper samme kamp som pladebranchen gjorde for nogle år siden og som filmbranchen også skal igennem, kampen for at finde nyt fodfæste i en digital tidsalder. 'Uden for citat' er altså en ren pendant til Andrew Rossis tre år gamle dokumentar 'Page One: Inside the New York Times' - men med den forskel at aviser knapt bliver mere respekterede end New York Times, mens de fleste vel på et eller andet tidspunkt har tænkt at verden sgu nok klarer sig uden Ekstra Bladet. Sparker benene væk under én Det er her, Mikala Kroghs dokumentar sparker benene væk under én. Man kunne have stillet tonsvis af spørgsmål til Poul Madsen og hans folk, om deres moral, om deres eksistensberettigelse, om deres journalistiske idealer, men det gør ingen forskel. Det her er sgu en kærlighedshistorie, en smuk fortælling om folk, der har drømme om hvordan verden skal se ud, som ser drømmene smuldre, men bliver ved med at kæmpe uanset hvor naivt det ser ud. 'Ekstra Bladet - uden for citat' bliver vist som en del af serien DOX:BIO i en række biografer landet over onsdag den Derefter fortsætter den i almindelig distribution. Kultur tophistorier 1. (/Nyheder/Kultur/Medier/2014/10 /06/ htm) Region Hovedstaden: DR mørklægger Eurovision-tal (/Nyheder /Kultur/Medier/2014/10/06/ htm) kl. 07:48 3 af 5 06/10/

5 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K (/Nyheder/Kultur/Kunst/2014/10/02/ htm) Billedkunstnere ser rødt: EU-forslag kan sætte stopper for de skrigende farver (/Nyheder/Kultur/Kunst/2014/10 /02/ htm) 04. Okt kl. 09:00 3. (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/03/ htm) Disney udvider Star Wars-galaksen (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/03/ htm) 03. Okt kl. 17:57 Film seneste nyt 1. VIDEO Poul Madsen: Jeg bliver ikke den sidste chefredaktør (/Nyheder/Kultur /Film/2014/10/05/ htm) 05. Okt kl. 12:11 2. Ridley Scott: Ingen Aliens i ny Alien-film (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/02/ htm) 03. Okt kl. 20:01 3. Disney udvider Star Wars-galaksen (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/03/ htm) 03. Okt kl. 17:57 4. Først Pippi Langstrømpe: Nu er Tom og Jerry også racistisk (/Nyheder/Kultur/Film/2014 /10/02/ htm) 02. Okt kl. 12:00 5. Sofie Gråbøl får stor rolle i ny britisk krimiserie (/Nyheder/Kultur/Film/2014/10/01 / htm) 01. Okt kl. 20:00 Se alle nyheder om film (/nyheder/allenyheder/kultur/film) Kultur i tv (http://www.dr.dk/tv/se/filmselskabet/filmselskabet-80) Filmselskabet (http://www.dr.dk/tv/se/filmselskabet/filmselskabet-80) 05. Okt kl. 23:15 Se program (http://www.dr.dk/tv/se/filmselskabet/filmselskabet-80) (http://www.dr.dk/tv/se/smagsdommerne/smagsdommerne-97) Smagsdommerne (http://www.dr.dk/tv/se/smagsdommerne/smagsdommerne-97) kl. 00:35 Se program (http://www.dr.dk/tv/se/smagsdommerne/smagsdommerne-97) (http://www.dr.dk/tv/se/2-sektion/2-sektion-28) 2. sektion (http://www.dr.dk/tv/se /2-sektion/2-sektion-28) 05. Okt kl. 23:00 4 af 5 06/10/

6 Dansk dokumentar følger Ekstra Bladet på vej mod graven K... Se program (http://www.dr.dk/tv/se/2-sektion/2-sektion-28) Kultur i radio Filmland (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/filmland-124) 01. Okt kl. 13:03 Hør program (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/filmland-124) Skønlitteratur på P1: Litteraturens fortid, nutid og fremtid (http://www.dr.dk/radio/player /?psdb/skoenlitteratur-pa-p1-134) 01. Okt kl. 10:03 Hør Program (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/skoenlitteratur-pa-p1-134) Kulturnyt (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/kulturnyt-1026) 26. Sep kl. 18:10 Hør program (http://www.dr.dk/radio/player/?psdb/kulturnyt-1026) 5 af 5 06/10/

7 Elisabet Svane: Farvel til en avis - fyens.dk - Elisabet Svane oktober :00 Af: ELISABET SVANE, fyens.dk Elisabet Svane: Farvel til en avis dokumentarfilm, "Ekstra Bladet - uden for citat" Det var lige der, jeg kunne mærke en tåre trille ned ad kinden. Da min gamle erhvervspraktikant fra Ullerslev - hende, der senere blev journalist og også tillidsmand - sagde, at hun havde besluttet at forlade Ekstra Bladet, som hun altid har elsket. Det gav bare ingen mening for hende længere. Papir- avisen er døende, og nettet handler kun om hurtige klik og "bare babser". Det er en af de centrale scener i Mikala Kroghs dokumentar, "Ekstra Bladet - uden for citat". En fremragende film. Intet mindre. Mikala Krogh er som instruktør fluen på væggen, der lader sine fordomme falde for professionalismen og viser, med respekt og ynde, en avis, nærmere en institution, der er på vej væk. Læs også: Ekstra Bladet-film indtager verden Modig Madsen Chefredaktør Poul Madsen, der modigt og åbent står frem i filmen, siger det selv: Det varer ikke længe, før papiravisen Ekstra Bladet er en saga blot. Den udfordring har hele mediebranchen, men udviklingen er ekstra hård for løssalgsaviserne, som skal sælge sig selv hver dag. Det har altid været en kamp. Jeg ved det. Jeg var der selv fra 1990 til Som politisk medarbejder. Som politisk redaktør. Som EU-medarbejder og som lederskribent. Da jeg startede, var Ekstra Bladet præcis det, avisen skal være i min optik: Både fladpandet og højpandet. Dengang var der også sex og bare babser, noget, som især vi kvindelige medarbejdere ofte harcelerede over. Forgæves, skulle jeg hilse og sige. Der var en fremmedkampagne i slut-90'erne, som splittede avisen internt, men som set i bakspejlet nok var det kollektive bøvs, Danmark havde brug for. Der var "hor, mord og vold" på forsiden. Der var privatlivshistorier, der gik til og over grænsen. Der var solide afsløringer af magthavernes gøren og laden. Sådan en som mig kunne skrive langt og, mente mine chefer af og til, trangt om politik. Kulturstoffet var super elitært, og i perioder var avisen ikke bare førende på litteraturstoffet, men også på ballet-anmeldelser. Hva'be'ha'r. 1 af 2 06/10/

8 Ulideligt selvbevidste Vi var Danmarks største avis, selvbevidste til det ulidelige, men også bevidste om, at vi var både elskede og hadede. Især elskede mange at hade os. Det gav sammenhold, men også en usund mangel på indre kritik. Vi kunne altid overbevise os selv om, at vi havde ret. Næsten som i en sekt. Sådan er det stadig, kunne jeg se i filmen, som stiller skarpt på sagen om piratgidslerne Søren og Eddy. Filmen viser, at avisen med Poul Madsen i spidsen havde et oprigtigt ønske om at få gidslerne ud. Men den viser også, at Madsen, modsat sine journalister og sin medredaktør, Karen Bro, som flere steder i filmen er den fornuftige stemme, ikke lyttede til advarslerne, så Ekstra Bladet endte med en af de hårdeste kendelser fra Pressenævnet. Man blev skurk, hvor man troede man var helt. Det var ikke det, der kaldte tåren frem. Det var erhvervspraktikantens, Tine Johansen hedder hun, oplevelse af, at journalistikken havde tabt kampen på Ekstra Bladet. Og hun er ikke sart eller frøken-fin. Den vigtigste avis dengang Når Ekstra Bladet forvandles til ligegyldigheder, er den inderligt... ligegyldig. Avisen har bedre historier i dag end for bare et par år siden, men den bliver tyndere og tyndere og alt andet lige derfor en skygge af sig selv. Uden det vid og bid og såmænd også vanvid, der gjorde, at vi var en del, der engang syntes, det var den sjoveste og vigtigste avis at være journalist på. Om filmen "Ekstra Bladet - uden for citat" af Mikala Krogh har premiere i dag i en lang række af landets biografer Læs hele Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis på mitfyn.dk Prøv Fyens Stiftstidende eller Fyns Amts Avis GRATIS i 21 dage

9 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... KØB ABONNEMENT ABONNEMENT & KUNDECENTER LÆS AVISEN POLITIKEN PLUS POLITIKEN BILLET ANNONCER PRIVATLIVSPOLITIK MERE OPRET PROFIL LOG IND Politiken % Kultur Film & tv Musik Medier Bøger Kunst Arkitektur Mad & drikke Scene Mode Festivaler SENESTE 10! # FILM & TV 1. OKT KL Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og fængende Mikala Kroghs film om Ekstra Bladet er en slags forskudsnekrolog for alle aviser. Film ibyen FILM Begravet i fortiden Nordisk Film Biografer Palads og 5 andre biografer 18. september oktober Action, Drama, Krimi, Thriller FILM Nick Cave: dage på Jorden Nordisk Film Biografer Dagmar og 5 andre biografer 27. september oktober Dokumentar, Drama, musik, Musikfilm FILM Fasandræberne Nordisk Film Biografer Palads og 12 andre biografer 15. september - 2. november Dansk, Thriller FILM The Equalizer Kilde: Nordisk Film Biografer Palads og 7 andre biografer 25. september oktober Action, Krimi, Thriller $ DEL GEM TIL LISTE Anbefal 44 personer anbefaler dette. FILM Ekstra Bladet uden for citat Grand Teatret og 3 andre biografer 1. oktober oktober Dansk Dokumentar Steder i nærheden Find restauranter Find cafeer Seneste Filmanmeldelser Find takeaway DORTE HYGUM SØRENSEN FILM & TV 2. OKT. KL Peddersen og Findus Et sted i Mikala Kroghs spændingsopbyggede film om Ekstra Bladet står chefredaktør Poul Madsen på Ærø. Med en lunende klud om halsen og et par propagandaskilte i den ene hånd.»vi kræver handling«, fortæller skiltene. I den konkrete situation henviser kravet til, at Ekstra Bladet er gået aktivt ind i sagen om to danske gidsler i piraters fangenskab i Somalia. Hver dags printavis fra Ekstra Bladet og mange af spisesedlerne skal måned efter måned minde danskerne om, at Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez er gidsler. Om Ekstra Bladet handler i en god sags EKSTRA BLADET - UDEN FOR CITAT. Instr.: Mikala Krogh. Dansk. 95 min. Premiere i morgen i samarbejde med Doxbio i hele landet. OM EKSTRA BLADET 12. februar 1904 udgav dagbladet Politiken for første gang ' Politikens Ekstra Blad' med de seneste nyhedstelegrammer om krigen mellem Rusland og Japan. I løbet af året blev navnet ændret til Ekstra Bladet, og fra 1. januar 1905 blev avisen udskilt fra Politiken og fik egen redaktion. I 1961 blev tabloidformatet indført sammen med en fornyelse af indhold og form, og fra 1963 med Victor Andreasen ( ) i spidsen steg oplaget kraftigt. Det toppede i 1981 med et hverdagsoplag på I 1987 begyndte avisen også at udkomme om søndagen. I dag udkommer avisen alle årets dage. Ekstrabladet. dk blev lanceret 10. oktober Chefredaktionen består af Poul Madsen (ansvarshavende) og Karen Bro (chefredaktør). Ekstra Bladet beskæftiger omkring 315 medarbejdere, hvoraf ca. 150 er journalister. FILM & TV 2. OKT. KL Krummerne - Alt på spil FILM & TV 2. OKT. KL Let's Be Cops FILM & TV 2. OKT. KL Nick Cave-film er oplivende underholdende og original FILM & TV 1. OKT. KL Fasandræberne mangler fascination og højspænding FILM & TV 1. OKT. KL Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og fængende FILM & TV 29. SEP. KL Familiedrama bliver til melodrama i færøsk film 1 af 7 06/10/

10 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... FILM & TV 25. SEP. KL Rørende publikumssucces byder på sporty oldemødre tjeneste eller ej er tvivlsomt undervejs i filmen. Research: Politikens Bibliotek FILM & TV 25. SEP. KL Filmatiseret koma-døs presser tårer frem Både før og efter befrielsen af gidslerne hagler kritikken ned over avisen fra forskellige sider, og der kommer oven i købet også et retsligt efterspil. FILM & TV 25. SEP. KL Denzel Washington giver den som afdanket CIA-dræber i byggemarked Tophistorier Kultur BØGER 6. OKT. KL LÆS OGSÅ Ekstrabladet om kritik i piratsag: Vi ville gøre det igen Som case i Mikala Kroghs film er gidseltagningen og Poul Madsens visit på Søren Lyngbjørns hjemø imidlertid under alle omstændigheder et godt valg. For gennem årtier har Ekstra Bladet solgt aviser på et rennomé som den frækt skandale- og magtmisbrugsafslørende smøre. Murakami er igen topfavorit til modtage Nobelprisen MEDIER 6. OKT. KL Selv om avisen under skiftende chefredaktørers ledelse har skullet tage grænseoverskridende journalistiske metoder i brug. Ekstra Bladets engagement i gidseltagningen er tilstrækkelig ugennemskueligt til, at det fungerer som en af de fascinerende fortælletråde i Mikala Kroghs film. Etisk tåkrummende Hvilke overvejelser gjorde de skrivende journalister sig, mens sagen stod på? Hvad talte de om, før de besluttede at bringe interview med et gidsel, der talte under sine fangevogteres pres? Hvad laver ham Poul Madsen egentlig, når DR-chef: Vi holder på Eurovisiondokumenter af han ikke profilerer sin avis på Ærø? Og hvordan er han som chefredaktør? konkurrencehensyn LÆS OGSÅ Ekstra Bladet - den nødvendige elefant i porcelænsbutikken MEDIER 5. OKT. KL DR har mørkelagt Eurovision 2014 Spørgsmålene besvarer filmen. Ligesom den også går tæt på Ekstra Bladet, når avisen er i en anden typisk rolle: som den etisk tåkrummende nærgående medieinstitution, der får en journalistpraktikant til at ringe på døren hos et forældrepar, hvis to-årige søn netop er faldet i døden fra et vindue på 2. sal. KUNST 6. OKT. KL Sverige vil stoppe skrigende farver i kunst Også afsløringer af Lars Løkkes kreative bilagsdrift, indtelefonering af massageannoncer og arbejdet med at få en kommentar til en kendt politikers datters død er med i filmen, som dermed i et afvekslende tempo og emnevalg kommer fint omkring, hvad avisen står for. SCENE 6. OKT. KL Seneste kultur-tv En tikkende bombe Portræt: Eller bliver det snart nødvendigt at skrive stod for? En væsentlig tråd i Kontroversiel filmen er en stadig mere påtrængende bekymring, næsten samtlige danske performancegruppe giver al magt til papiraviser kan spejle sig i. publikum Oplagene rasler ned. Færre og færre vil betale for journalistik på papir. Punge ud med at betale for at få historierne digitalt vil de heller ikke. I hvert fald ikke endnu. KULTUR 4. OKT. KL TV 2. OKT. KL TV The William Blakes:»Vores egne holdninger til musikken er nonsens«tv Se traileren til 'Mænd og Høns' LÆS OGSÅ Avisen er død! Avisen længe leve! For Ekstra Bladets vedkommende er det daglige oplagstal faldet fra i slutningen af 70 erne til i dag. I filmen er nedgangen illustreret af Torsten Høgh Rasmussens i sig selv sigende dramatisk grafisk kurve, der fungerer lige så godt i denne her dokumentar som synet af en tikkende bombe skræmmer i en spillefilm. KULTUR 2. OKT. KL TV Se traileren til 'Fasandræberne' Benovelsen over Huffington Post Hele vejen gennem Ekstra Bladet uden for citat anvender instruktør og fotograf Mikala Krogh og hendes klipper (Kasper Leick), lyddesigner (Rasmus Winther) og komponist (Jonas Struck) elementer fra spillefilm. KULTUR 2. OKT. KL KULTUR 2. OKT. KL TV Se traileren til 'Let's Be Cops' TV Se traileren til 'Krummerne - Alt På Spil' Amerikaneren Andrew Rossis tre år gamle dokumentar Page One: Inside The New York Times har været en god inspiration for Mikala Krogh også i den henseende. Ekstra bladet uden for citatet er på sin egen måde lige så spændende som en amerikansk eller dansk tv-film om det redaktionelle miljø på et nyhedsmedie. Sammenligningen halter noget, for der er hverken flirterier eller sex på redaktionen i filmen. 2 af 7 06/10/

11 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... LÆS OGSÅ Ny dokumentar viser Ekstra Bladets nedtur indefra Til gengæld er der Poul Madsens og resten af ledelsens benovelse over, hvor fantastisk det digitale medie The Huffington Post har klaret sig, siden det blev grundlagt i I dag er The Huffington Post verdens største digitale medie. Forskudsnekrolog For at blive inspireret af den amerikanske solstrålehistorie tager Poul Madsen og blandt andre avisens chefredaktør Karen Bro til USA for at møde The Huffington Posts administrerende direktør, danske Jimmy Maymann-Holler. Mikala Krogh tager med og er også til stede med sit kamera, da Poul Madsen må bede en række af journalisterne på sin avis om at fratræde. Instruktøren Mikala Krogh er journalistdatter. Hendes far var Informations afdøde chefredaktør Torben Krogh, og i forbindelse med Ekstra Bladet - uden for citat har hun haft fri adgang til fortælle om redaktionen uden at nogen har forlangt noget ændret i hendes film. Ellers ville værket heller ikke være meget bevendt. Men det er det. Som almen interessant fortælling om en markant medieinstitutions overvejelser og metoder. Og også som perspektivrig forskudsnekrolog om ikke bare Ekstra Bladet, men også andre andre aviser på papir. Del artiklen: & ' ( + * Anbefal Del 44 personer anbefaler dette. LÆS I MAGASINET FEATURE Avisen er død! Avisen længe leve! Ekstra Bladet har givet op, kan man se i en ny dokumentarfilm, i hvert fald som papiravis. I det hele taget er papiravisen på vej i graven. Kun gamle mennesker gider læse dem. Er der overhovedet brug for aviser? SE OGSÅ FILM & TV 2. OKT KL Tyskernes 'Peddersen og Findus' er for tungnemme FILM & TV 2. OKT KL Ny omgang 'Krummerne' er hyggeligt kedelig FILM & TV 2. OKT KL Karnevalsstrissere skaber sig i pinagtig pubertetsfantasi FILM & TV 2. OKT KL Nick Cave-film er oplivende underholdende og original 3 af 7 06/10/

12 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... FILM & TV 1. OKT KL Fasandræberne mangler fascination og højspænding KRONIKEN 10. SEP KL Nettet er en gave for mediernes etik FILM & TV 27. AUG KL Ny dokumentar viser Ekstra Bladets nedtur indefra DEBATTØRER 12. FEB KL Ekstra Bladet - den nødvendige elefant i porcelænsbutikken MEDIER 12. FEB KL Portræt af Ekstra Bladet: Den glammende slagterhund fylder 110 år FOTO 12. FEB. KL Ekstra Bladet - til stregen og lidt endnu Kultur % BØGER 6. OKT. KL Murakami er igen topfavorit til modtage Nobelprisen Sære ting kan nå at ske, før Nobelprisen i litteratur uddeles på torsdag. MEDIER 6. OKT. KL KUNST 6. OKT. KL DR-chef: Vi holder på Eurovision-dokumenter af konkurrencehensyn Sverige vil stoppe skrigende farver i kunst SCENE 6. OKT. KL af 7 06/10/

13 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... Portræt: Kontroversiel performancegruppe giver al magt til publikum Monna Dithmer tegner et portræt af den skelsættende performancegruppe Signa. MUSIK 6. OKT. KL MEDIER 5. OKT. KL Debutalbum drager med sfærisk elektropop og skandinavisk melankoli DR har mørkelagt Eurovision 2014 BØGER 5. OKT. KL Maria Helleberg:»Dybest set er vi alle sammen miniudgaver af Leonora«I fredags udkom Maria Hellebergs roman?leonora Christine?. SKØNLITTERATUR 5. OKT. KL Roman om Rosekrigene har hæsblæsende slagscener og mordbrande Første bind af Conn Igguldens romantrilogi om Rosekrigene er ude på dansk. SKØNLITTERATUR 5. OKT. KL Holger Danske-inspireret roman vinder især på kampscenerne Forsiden lige nu % 5 af 7 06/10/

14 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... ØKONOMI 6. OKT. KL Bagmandspolitiet: Kæmpe kartel aftalte priser på plejehjem og skoler 33 firmaer i byggebranchen har angiveligt aftalt priser for op mod en halv milliard kroner. Læs også: Millionbøder i én af Danmarks største kartelsager MEDIER 6. OKT. KL DR-chef: Vi holder på Eurovisiondokumenter af konkurrencehensyn Programvirksomhed er hemmelig, siger DR's Eurovision-chef, Pernille Gaardbo. Læs også: DR har mørkelagt Eurovision 2014 Foto: Se danmarks-historiens største tv-show i glimt FEATURE 6. OKT. KL Lars Løkke - folkelig formand med fejl og mangler Feature. Her er historien om Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fortalt af seks mennesker, der mødte ham på weekendens landsmøde. POLITIK 6. OKT. KL Lidegaard står fast: Vil ikke anerkende Palæstina som stat Regeringen anerkender først Palæstina som stat, når der er chance for, der bliver en stat. BØGER 6. OKT. KL Murakami er igen topfavorit til modtage Nobelprisen Sære ting kan nå at ske, før Nobelprisen i litteratur uddeles på torsdag. FODBOLD 6. OKT. KL Fodboldredaktøren: Den irettesatte Aggers form er god nok EM-anføreren i hovedrolle i Brøndby og møder i landsholdslejren som en vinder. Tendens: Superligaens leveringer til landsholdet rammer lavpunkt PolitikenPlus Inside Llewyn Davis Musikalsk Pluspris 100 perle kr. skrevet og instrueret Alm. pris 150 af kr. Coen-brødrene Køb Arvingerne Første Pluspris sæson 350 kr. af DRs seneste drama Alm. pris succes 400 kr. om familieintriger og splid, når Køb Gensynet Vinder Pluspris af 80 et kr. hav af priser. Bl.a. Alm. pris Guldbaggen 100 kr. for årets bedste film i Sverige. Køb Mor & Søn Vinder Pluspris af 80 Bedste kr. Film ved Guldbjørnen Alm. pris 100 kr. Køb Fortiden Oscar-vinderen Pluspris 80 kr. Asghar Farhadi Alm. pris 100 er tilbage kr. med endnu et syleskarpt og universelt Køb 6 af 7 06/10/

15 Dokumentar om banditavisens dødskramper er dramatisk og... arven efter den rige kunstner Veronika Grønnegaard skal gøres op. menneskeligt drama med thrillerelementer. Politiken % AVISARKIV Find ældre artikler på Politiken Danmark Magasinet Internationalt Kultur Debat Politik EP-valg Vejret Uddannelse Samfund Efterskoleliv Interview Feature Klassikere Portrætter Fortælling Sket i ugen Europa Krim-konflikten USA Rusland Mellemøsten Kina Film & tv Musik Medier Bøger Kunst Arkitektur Mad & drikke Scene Mode Festivaler Leder Kronik Debattører Dagens tegning Debatregler Debat i avisen Økonomi Forbrug & Liv ibyen Sport Motion Kurser Arbejdsmarked Bolig Privatøkonomi Global økonomi Virksomheder Dansk økonomi Bolig Sundhed Digitalt Forbrug Biler Livsstil Guider Opdag København IBYEN-prisen Fodbold Håndbold Cykling Golf Tennis Formel 1 Ishockey Svømning Sofaspil Copenhagen Marathon Triatlon Løb Motionscykling Fitness Politiken PLUS Guides Test Mad Rejser Viden Navne Foto Kogebogen Opskrifter Nyt om mad Guide Kokkeskole Kokkens køkken Vin Nyheder Sol og strand Storby og kultur Flybilletter Hoteller Temarejser Afbudsrejser Turen Går Til Fødselsdage Dødsfald Dødsannoncer Nyt om navne TV Striber Bagsiden Politiken Plus Politiken Rådhuspladsen Kbh. V. Tlf: ' ( UDGIVER JP/Politikens Hus Copyright 2014 Politiken CHEFREDAKTION Bo Lidegaard (ansvarshavende) Lars Grarup Anne Mette Svane REDAKTIONSCHEF Karl Erik Stougaard DIGITAL UDVIKLINGSCHEF Anders Emil Møller ANNONCEDIREKTØR Henrik Børjesson JOURHAVENDE NU Mie Louise Raatz KONTAKT Kundecenter Annoncer Redaktionen Bestil Politiken GENVEJE Nyhedsbreve RSS feeds Politikens oplysning Køb abonnement Privatlivspolitik 7 af 7 06/10/

16 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... MUSIK FILM MODE Søgeord SØG Transparent : Amazon giver Netflix kamp til stregen Ekstra Bladet uden for citat 2 Tweet 43 Like Video: Ben Affleck kalder talkshowvært for racist i ophedet islam-debat Riget 20 år efter: Stor artikel går bag facaden på Triers tv-revolution Anmeldelse af Uffe Paulsen 30. september 2014 kl. 10:56 Dokumentar Instruktion Mikala Krogh Medvirkende Poul Madsen Spilletid 95 min. Premiere 1. oktober»hvordan fanden gør man lige det her uden at være det største svin i verden«, spørger en grøn praktikant på Ekstra Bladet sig selv, da hun skal ringe på hos forældrene til en toårig dreng, der er faldet i døden fra anden sal. Det er en af mange sigende detaljer i Mikala Kroghs nye dokumentar, der tilsammen danner et fascinerende dobbeltportræt af både en branches dødskamp og af den unikke tabloid-institution Ekstra Bladet. I stil med den prisvindende amerikanske dokumentar Page One: Inside the New York Times fra 2011 har Mikala Krogh fulgt livet på en redaktion midt i papiravisernes tilsyneladende endeløse oplagsfald. Annoncerne var papiravisens guldkalv gennem det 20. århundrede, og de er sammen med de fleste af læserne flyttet på nettet. Ekstra Bladet har fra et oplag på i år 2000 ramt i år 2012 og mister yderligere undervejs i filmen og faldet ser ud til at accelerere. Ekstra Bladet befinder sig nærmest diametralt modsat New York Times på pressens lødighedsbarometer, men udfordringerne er ikke så forskellige endda, og Mikala Kroghs film lægger sig stilmæssigt meget tæt opad Page One : En blanding af facts, interviews og fluen-på-væggen-optagelser fra det daglige redaktionsarbejde de to film begynder endog begge med optagelser af enorme papirruller på et avistrykkeri. Lyt: Ricky Gervais i skønsang som David Brent fra The Office Vi rangerer: Nikolaj Lie Kaas bedste og værste roller Amazon giver grønt lys for piloterne Hand of God og Red Oaks Print the Legend On demand: Gode film med musikere som skuespillere Det skal du se på MIX-festivalen i København Det trækker dog ikke fra Mikala Krogs solide skildring af en nedturshistorie af de helt store. På trods af chefredaktør Poul Madsens insisterende optimisme er det på flere af de interne møder tydeligt, at modløsheden breder sig. En ny online betalingsdel præsenteres med papirtynd entusiasme, og det viser sig rigtig nok senere, at det mest populære indhold her ikke er den idealiserede dybdeborende journalistik, men hvad en desillusioneret journalist kalder»bare babser og en skør, skør verden«. Og bare babser er der stadig en del af på Ekstra Bladet, som er en meget særlig arbejdsplads: Mens man forsøger at implementere nye idéer fra det eksplosivt succesfulde amerikanske netmedie Huffington Post, fotograferes der stadig Side 9-piger på et skrivebord inde ved siden af. Og mens Poul Madsen og hans graver-journalister lytter til en hjerteskærende telefonsamtale med de desperate gidsler Søren og Eddy en sag, avisen ender med at få en alvorlig irettesættelse for tager garvede telefondamer imod annoncer fra en»fræk brunette med hh-skåls bryster«, der»tilbyder alle blide former«. Ekstra Bladet er ikke udelukkende usmageligt udnyttende, retfærdigt indigneret eller et lummert levn fra den snuskede del af 1970 ernes frisind. Avisen er det hele på en gang, og det hele er med i Mikala Kroghs underholdende undergangshistorie. Kort sagt: 1 af 5 06/10/

17 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... Ekstra Bladet uden for citat er en underholdende undergangshistorie om tabloidavisen, man enten elsker eller elsker at hade, og om en hel branche, der har mistet pusten. Læs også: Mikala Krogh om filmene, der har defineret hende Søger du drama fra virkeligheden? Prøv den aktuelle dokumentar I Putin A Portrait eller kom bag facaden på en af verdens bedste restauranter i El Bulli: Cooking in Progress. EMNER EKSTRA BLADET UDEN FOR CITAT, MIKALA KROGH 2 Tweet 43 Like Skriv kommentar LOG IND MED FACEBOOK MEST LÆSTE PÅ SOUNDVENUE.COM Filmen om Nick Cave: Et genialt hyperkonstrueret stykke rockhistorie 'Fasandræberne': Danica Curcic er det store højdepunkt Hey Hollywood: Hyr disse 10 danske skuespillere! USA har haft bud efter en imponerende flok danske spillere. Og de her bør stå i næste række. Vi rangerer: Nikolaj Lie Kaas bedste og værste roller On demand: Det skal du streame i oktober Se billeder: Eloqs nye klubkoncept Rumskib lettede for første gang On demand: Gode film med musikere som skuespillere Style Wise: 10 bud på bukser med svaj 2 af 5 06/10/

18 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... Teaser: Mads Mikkelsen gokker den af i første klip fra Mænd og høns Ekstra Bladet uden for citat : En underholdende undergangshistorie Få overblikket: Hvad ligger lønnen på i Hollywood On demand: Det skal du streame i oktober Hypede tv-serier, Triers sexfilm, mexicansk narko og forrygende komik. Der er noget for enhver smag på streaming-tjenesterne i denne måned. Her er filmene, du skal se i oktober 3 af 5 06/10/

19 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... KONTAKT SOUNDVENUE MEDIEINFO/ANNONCERING SITEMAP ABONNEMENT MIN SIDE SOUNDVENUE A/S, STUDIESTRÆDE 19, DK-1455 COPENHAGEN TEL (45) , FAX (45) , ALL RIGHTS RESERVED SOUNDVENUE A/S , PRIVACY POLICY. SOUNDVENUE ER OFFICIEL MEDIEPARTNER MED ROSKILDE FESTIVAL DISTORTION FESTIVAL COPENHAGEN FASHION FESTIVAL CPH PIX CPH:DOX 4 af 5 06/10/

20 Ekstra Bladet uden for citat / ANMELDELSE / FILM /... MUSIK FILM MODE Hør Top Track: Kill J har aldrig lydt så direkte som på 'Cold Stone' Oh Land Head Up High Flying Lotus 'You're Dead!' Caribou 'Our Love' Iceage 'Plowing into the Field of Love' Video: Ben Affleck kalder talkshowvært for racist i ophedet islam-debat Transparent Vi rangerer: Nikolaj Lie Kaas bedste og værste roller Amazon giver grønt lys for piloterne Hand of God og Red Oaks Det skal du se på MIX-festivalen i København ASAP Rocky sviner tidligere vens streetwear-mærke Style Wise: 10 bud på bukser med svaj Neighborhood og adidas Originals byder på et indianer-inspireret efterår American Dad! sætter sit aftryk på Adidas klassiske tennissko Buy or Die: Dover Street Market x Spalwart Marathon Trail -sneaker 5 af 5 06/10/

Efter modeuge: Bureauer klar til bedre forhold for modeller

Efter modeuge: Bureauer klar til bedre forhold for modeller KØB ABONNEMENT ABONNEMENT & KUNDECENTER LÆS AVISEN POLITIKEN PLUS POLITIKEN BILLET ANNONCER PRIVATLIVSPOLITIK MERE OPRET PROFIL LOG IND Politiken SENESTE 10 Økonomi Kurser Arbejdsmarked Bolig Privatøkonomi

Læs mere

Filmfotograf og VJ siden 1997. Medlem af Dansk Filmfotografforbund DFF. Reel: http://kennethsorento.com

Filmfotograf og VJ siden 1997. Medlem af Dansk Filmfotografforbund DFF. Reel: http://kennethsorento.com CURRICULUM VITAE Filmfotograf og VJ siden 1997. Medlem af Dansk Filmfotografforbund DFF. Reel: http://kennethsorento.com VJ / ONE MAN ONE CAMERA Tusinde tak for denne her gang, det har været super fedt

Læs mere

Avisens rolle i idrætten? En del af festen? En kritisk iagttager?

Avisens rolle i idrætten? En del af festen? En kritisk iagttager? Avisens rolle i idrætten? En del af festen? En kritisk iagttager? Lige om lidt bryder Giro-feberen så for alvor ud og det hele er i fuld gang. Jeg håber i den forbindelse, at det sure mindretal af mennesker,

Læs mere

DUBCNN INDTAGER DANMARK

DUBCNN INDTAGER DANMARK DUBCNN INDTAGER DANMARK Dubcnn Magazine er et nyt, gratis, dansksproget hiphop-magasin, som udkommer første gang i december, 2008. Dubcnn Magazine går fra starten efter at være Danmarks største trykte

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B FUNDRAISING JDE ØKONOMI PR INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide er lavet for at gøre det let at lave en forening og for at gøre arbejdet

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN

HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HAR VI BRUG FOR OPHAVSRETTEN HVAD ER OPHAVSRET? I Danmark og stort set resten af den øvrige verden har man en lovgivning om ophavsret. Ophavsretten beskytter værker såsom bøger, artikler, billedkunst,

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013

Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Side 1 af 12 YouSee A/S, Presse DATO 17/4-2013 INITIALER BWJ/IKJE Version: FINAL Forbrug af film- og tv-serier og pirateri i danske husstande 2013 Forord Denne analyse er den fjerde i en række, som YouSee

Læs mere

Fotografen som skrev sin egen film af Kenneth Sorento

Fotografen som skrev sin egen film af Kenneth Sorento Fotografen som skrev sin egen film af Kenneth Sorento Mange fotografer oplever, at der kan gå lang tid mellem de spændende opgaver. Derfor er nogle gået over til også at instruere de film, de selv er fotografer

Læs mere

Her er de bedste streamingtjenester

Her er de bedste streamingtjenester Her er de bedste streamingtjenester Internetalderen har for alvor ramt tv-branchen, og Danmark er helt fremme i skoene. Efter at have kigget misundeligt mod USA i mange år, kan vi danskere nu glæde os

Læs mere

Love Birds. Handling. 1. Blind date

Love Birds. Handling. 1. Blind date Titel: Love Birds Instruktør: Trylle Vilstrup Produktionsår: 2000 Filmens længde: 9 min. 38 sek. Målgruppe: Udskoling Alderscensur: Tilladt for alle Timetal for undervisningsforløb: 3 4 lektioner Love

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Yousee digital kanaloversigt for Fyn. 16. november 2009. Kræver Canal+ Film pakken. C+ Dram Kræver Canal+ Film pakken.

Yousee digital kanaloversigt for Fyn. 16. november 2009. Kræver Canal+ Film pakken. C+ Dram Kræver Canal+ Film pakken. 143 MHz C+ Come Kræver Canal+ Film pakken. C+ Dram Kræver Canal+ Film pakken. C+ First Kræver Canal+ Film pakken. C+ Hits Kræver Canal+ Film pakken. TV Dram 156 MHz C+Act Kræver Canal+ Film pakken. TV

Læs mere

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2015 på Gentofte Rådhus Mandag d. 28/9 Tirsdag d. 29/9 Onsdag d. 30/9 Torsdag d. 1/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til Rådhusdage

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

FROST ONE CHANCE. MANDELA: VEJEN TIL FRIHED Spilleperiode: 1. 4. februar 2 timer og 19 min.

FROST ONE CHANCE. MANDELA: VEJEN TIL FRIHED Spilleperiode: 1. 4. februar 2 timer og 19 min. Kære Teaterbio-gæst, INTRO Den mørke tid er biograftid. Vi inviterer inden for i varmen i februar med 11 meget forskellige film. I vinterferien kan man se film hele dagen og der er både noget for de små,

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Unge på spil om problemspil og ludomani blandt unge

Unge på spil om problemspil og ludomani blandt unge Per S t raarup S øndergaar d Unge på spil om problemspil og ludomani blandt unge Unge på spil om problemspil og ludomani blandt unge 2013 Per Straarup Søndergaard Bogen er udgivet med støtte fra: Foto:

Læs mere

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Gruppe 7: Melissa, Line, Terese, Anita og (Sofie). Spørgsmål ud fra teksterne af Jenkins, Mossberg og Fuchs: Danmarksindsamlingen (Byg videre på jeres tidligere observationer

Læs mere

Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder

Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder Af journalistisk lektor Filip Wallberg Center for Journalistik, Syddansk Universitet Odense, marts 213 1 af 5 Forord

Læs mere

Studietur til Washington Præsidentvalg - digitale medier - politisk kommunikation

Studietur til Washington Præsidentvalg - digitale medier - politisk kommunikation Studietur til Washington Præsidentvalg - digitale medier - politisk kommunikation Danske Medier inviterer til studietur Washington/New York 23. 29. september 2012 I samarbejde med Lasse Jensen (radioprogrammet

Læs mere

Uge 40 2009 Stop før 5

Uge 40 2009 Stop før 5 Uge 40 2009 Stop før 5 Baggrund Danmark har en kedelig europæisk rekord, hvad angår unge og alkoholforbrug. Hvor det i mange andre lande er uacceptabelt at være fuld og ukontrolleret, er det i Danmark

Læs mere

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele Der er masser af muligheder i dit tv TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele TDC HomeTrio Tv, bredbånd og telefoni Med TDC HomeTrio får du de bedste tv-kanaler direkte gennem dit telefonstik,

Læs mere

CV: Rikke Stokholm Qvist Rasmussen

CV: Rikke Stokholm Qvist Rasmussen CV: Rikke Stokholm Qvist Rasmussen Bosiddende i Odense Opvokset i Solrød Strand på Sjælland Født den 15. oktober 1993 Mobil: +45 27 51 39 95 Mail: rikkesq@hotmail.com www.rikkesq.dk Journalistisk erfaring:

Læs mere

GO morgen Danmark som APP

GO morgen Danmark som APP GO morgen Danmark som APP BESKRIVELSE AF PROGRAMMET Go morgen Danmark er Danmarks største morgenprogram på TV med samlet set op imod 500.000 seere hver morgen hele ugen året rundt (undtaget månederne maj-august,

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

DUBCNN Magazine er et nyt, gratis, dansksproget hiphop magasin, som udkommer første gang i december, 2008.

DUBCNN Magazine er et nyt, gratis, dansksproget hiphop magasin, som udkommer første gang i december, 2008. Side 1 DUBCNN Magazine er et nyt, gratis, dansksproget hiphop magasin, som udkommer første gang i december, 2008. DUBCNN Magazine går fra starten efter at være Danmarks største trykte hiphop medie med

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Intermezzo. God fornøjelse Frederik Berg Olsen

Intermezzo. God fornøjelse Frederik Berg Olsen Metode Kære Læser, Et novellescenarie af Frederik Berg Olsen til Orkons Højhus-koncept Natural Born Holmers København 2002 Velkommen Hvis du har modtaget dette som en række A4-ark, så er det meningen,

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9 Kommunikation Hjemmeside 2 Intranet 3 Sociale medier 4 Reklamekampagner 5 Aktiviteter / events 8 360 graders kommunikation 9 Kontakt til pressen 10 damkjær & vesterager 1 Hjemmeside ECCOs hjemmeside har

Læs mere

Facebook guide for begyndere

Facebook guide for begyndere Facebook guide for begyndere Facebook er stor Facebook er ikke bare kraftfuldt. Det er fleksibelt. Ligegyldigt hvilken type virksomhed du kører, er der nok af forskellige markedførings-muligheder som du

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

DEADLINE ATHEN. et interaktivt rollespil ELEVAKTIVITETER

DEADLINE ATHEN. et interaktivt rollespil ELEVAKTIVITETER DEADLINE ATHEN et interaktivt rollespil ELEVAKTIVITETER INDHOLD Klar, parat, start flygt ind i spillet 3 Fakta 4 Sådan arbejder du journalistisk med Deadline Athen 5 Aktiviteter 6 Indledende aktiviteter

Læs mere

VI ER RØDE VI ER HVIDE

VI ER RØDE VI ER HVIDE VI ER RØDE VI ER HVIDE DANMARK SKAL MED TIL EM I FODBOLD 2016 På det nye landshold glimter fremtidens stjerner. Med 24 hold i slutrunden og en gunstig pulje i kvalifikationen har Danmark alle muligheder

Læs mere

Få overblik over digitale tv-pakker hos Skanderborg Antenneforening. Maj 2009

Få overblik over digitale tv-pakker hos Skanderborg Antenneforening. Maj 2009 Få overblik over digitale tv-pakker hos Skanderborg Antenneforening Maj 2009 Undgå nitter vælg dine egne favoritter Med Digitalt kabel-tv får du adgang til Danmarks bredeste og mest fleksible udbud af

Læs mere

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND Er du motiveret, er du næsten helt sikker på succes. Motivationen er drivkraften, der giver dig energi og fører dig i mål. Mangler du den, slæber det hele sig afsted, trækker

Læs mere

September 2013 Gratis magasin #Aarhuspanorama Januar/Februar 2014 P. Kend dit værtshus 50 NUANCER AF BRUN CARPARK NORTH GODSEJERNE

September 2013 Gratis magasin #Aarhuspanorama Januar/Februar 2014 P. Kend dit værtshus 50 NUANCER AF BRUN CARPARK NORTH GODSEJERNE Mediekit 2014 GRATIS MAGASIN September 2013 Gratis magasin #Aarhuspanorama Januar/Februar 2014 P NYT G R AT I S M AG A S I N TIL DIG Kend dit værtshus 50 NUANCER AF BRUN CARPARK NORTH + I HÆLENE PÅ EN

Læs mere

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting:

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting: Nyt skoleår 2015 Hvad er meningen med livet? Og med at blive designer? Tale v. Elsebeth Gerner Nielsen Velkommen til Designskolen Kolding. Velkommen til et nyt skoleår. Velkommen til nye og gamle studerende.

Læs mere

Weekend højskole 2015

Weekend højskole 2015 Weekend højskole 2015 Biografier - og det der ligner Kan vi lære af andre menneskers erfaringer? Tre dages weekend-højskole om og med biografier. Fem spændende foredrag med meget forskellige tilgange til

Læs mere

Blair redder dansker fra at drukne

Blair redder dansker fra at drukne Blair redder dansker fra at drukne 1 1 Den britiske premierminister, Tony Blair, har under et ophold på Seychellerne angiveligt reddet en dansk turist fra druknedøden.turisten - der ifølge det franske

Læs mere

SPECIALE 1 INNOVATION & IVÆRKSÆTTERI

SPECIALE 1 INNOVATION & IVÆRKSÆTTERI SPECIALEKATALOG SPECIALER Efter basisperiode 3 er det tid til at fordybe sig i et specialefag. Specialeperioden finder sted i ugerne 14 og 15, og eleverne skal sammen med primærlærerne lave tre prioriteringer.

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Virksomhedsevents med

Virksomhedsevents med Virksomhedsevents med DR EVENTS DR Salg kan som noget nyt tilbyde at sammensætte en eventpakke til din virksomhed. Skarpe værter og opfindsomme aktiviteter kan sættes sammen til en unik dag i firmaets

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Brugervejledning Fiberbredbånd TV Telefoni 01 Fiberbredbånd TV Telefoni

Brugervejledning Fiberbredbånd TV Telefoni 01 Fiberbredbånd TV Telefoni Brugervejledning Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Oversigt over indholdet i waoo.tv...4 TV kanaler på computer... 4 Velkommen til waoo.tv... 6 Waoo! Web TV betjeningsvejledning...11 Genvejstaster...14

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk

- om branding for begyndere. TEKSTPERTEN Københavnsvej 69, 1. 4000 Roskilde Tlf. 6068 1939 www.tekstperten.dk TEKSTperten workshopkatalog WORKSHOPS: TEKSTperimentariet - om pressemeddelelser der virker - om salgsmateriale der sælger - om branding for begyndere - om at blive fundet på nettet - om at kende sine

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

30 april 2015. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 4

30 april 2015. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 4 30 april 2015 Nr. 4-30. april 2015. Nr. 4 Efterløn er en ny frihed Pia Porning tog en vuggende overgang fra seniorjob til efterløn en lang sejltur i den svenske skærgård. Nu er hun flyttet til Sverige.

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

31 oktober 2013. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 7

31 oktober 2013. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 7 31 oktober 2013 Nr. 7-31. oktober 2013. Nr. 7 Seniorjobbere: Skriv endelig at vi morer os Der er plads til flere på Københavns Stadsarkiv Fotos: Per Sichlau Hvis man gerne vil vide, hvad børn vejede og

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Castet og berømt Fag: Dansk Målgruppe: 5.- 6.klasse Titel: Stjerner i børnehøjde Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Castet og berømt Fag: Dansk Målgruppe: 5.- 6.klasse Titel: Stjerner i børnehøjde Vejledning Lærer Titel Castet og berømt Stjerner i børnehøjde Hvor langt vil du gå for at blive stjerne? Denne vejledning bringer debatten ind i dit klasseværelse. Hvad vil det sige at være stjerne, og hvilke konsekvenser

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Opinion Tekster med holdninger og meninger

Opinion Tekster med holdninger og meninger Opinion Tekster med holdninger og meninger Leder En leder eller en ledende artikel er som regel skrevet af avisens chefredaktør eller et medlem af chefredaktionen. Den er som regel anbragt på samme side

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet

Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet TokeWith DanmarksMedie2ogJournalisthøjskole 20142PUJ Forsidehistorie.+ 5 Danskerne ser mere ulovligt TV på nettet Forbrugerne ser mere og mere TV på 25 Det er et oprør mod priserne. Og nu sætter de dem

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Teater Nordkrafts PR-afd. Copyright Teater

Læs mere

Cavling-komiteen. Ang. Cavling-prisen 2010

Cavling-komiteen. Ang. Cavling-prisen 2010 Cavling-komiteen Ang. Cavling-prisen 2010 Metoderapport for afdækningen af socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidts mands skatteforhold. B.T. 2010. Indstillet: Thomas Nørmark Krog og Kasper

Læs mere

Se eller gense Margrethe Vestagers tale på landsmødet

Se eller gense Margrethe Vestagers tale på landsmødet 1.oktober 2013 En solbeskinnet septemberweekend holdt Radikale Venstre sit årlige landsmøde. Afstemninger, taler, comeback til en Helveg og overraskelsesvisit fra en Price var blot nogle af højdepunkterne.

Læs mere

Børnekultur og børns kultur. Det børnekulturelle system. Kulturel frisættelse. børn, barndom, kultur og biblioteker i en multimediekultur

Børnekultur og børns kultur. Det børnekulturelle system. Kulturel frisættelse. børn, barndom, kultur og biblioteker i en multimediekultur Børnekultur og børns kultur børn, barndom, kultur og biblioteker i en multimediekultur Det børnekulturelle system Den litterære institution (forfattere manus forlag konsulenter bøger formidlere) Den dramatiske

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

SALMON AND SEATROUT SOLUTION.

SALMON AND SEATROUT SOLUTION. Afiskeri.dk gik online på nettet i December 2008. Hjemmesiden henvender sig til alle lystfiskere. Det er klart et mål for Michael Aagaard Olsen, der står bag siden, at den skal være et vigtigt værktøj

Læs mere

VI GI R DIG. Vil du også have Danmarks bedste bredbånd? Læs mere om vores aktuelle kampagnetilbud og hvorfor vi har Danmarks bedste bredbånd.

VI GI R DIG. Vil du også have Danmarks bedste bredbånd? Læs mere om vores aktuelle kampagnetilbud og hvorfor vi har Danmarks bedste bredbånd. VI GI R DIG Vil du også have Danmarks bedste bredbånd? Læs mere om vores aktuelle kampagnetilbud og hvorfor vi har Danmarks bedste bredbånd. 2 Fibernet forbinder dig med fremtiden Fiberbredbånd med garanteret

Læs mere

Undersøg job. Arbejdskort 1. Job på skolen. Opgave. Hjælp. Resultat. Tid

Undersøg job. Arbejdskort 1. Job på skolen. Opgave. Hjælp. Resultat. Tid Arbejdskort 1 Undersøg job Job på skolen Hver dag møder du mennesker på job overalt, hvor du kommer. Hos bageren, i butikker, i sportshallen, i biografen, på gaden. På skolen er der dine lærere, servicemedarbejdere

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus. Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media

Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus. Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media Kulturens digitale udvikling og udfordringer - set fra et mediehus Ved Trine Nielsen Direktør for Forretningsudvikling i Berlingske Media Dagens tekst Berlingske hvem er vi? Mediernes digitale udfordringer

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv E T E R OPGAVER TIL H.C. Andersens liv NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Hvad ved du om H.C. Andersen? Skriv stikord til de fire overskrifter i cirklen. Se eksemplet. P E R S O N E R T I N

Læs mere

25 juni 2015. Tage holder styr på Kunsthallens penge. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6

25 juni 2015. Tage holder styr på Kunsthallens penge. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6 25 juni 2015 Nr. 6-25. juni 2015. Nr. 6 Tage holder styr på Kunsthallens penge Seniorjob er en win-win-ordning, mener administrator i Nikolaj Kunsthal, Helene Hertzum. Af Eva Birgitte Jensen Fotos: Per

Læs mere

Netmedier med fjernadgang

Netmedier med fjernadgang Netmedier med fjernadgang Bibliotekerne i Varde Kommune www.vardebib.dk Varde Bibliotek Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Netmedier med fjernadgang Varde Biblioteks tilbud med virtuelle medier, som du gratis

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU LIDT OM PETER LUNDBERG Billedkunstner, forfatter og foredragsholder. (F: 1955) Peter Lundbergs billedkunstneriske karriere startede i 1969, og i mange år blev

Læs mere

V I S D O M PÅ K A N T E N Film & mindfulness

V I S D O M PÅ K A N T E N Film & mindfulness Fire SamtaleSaloner Fire lørdage formiddage Fire film med udgangspunkt i forskellige kunstarter ansporer til at sætte begreb på visdom VISDOM PÅ KANTEN er skabt i samspil med psykolog Lisbeth Bruus-Jensen.

Læs mere

Case study: Pinterest

Case study: Pinterest Case study: Pinterest Hvad? Pinterest er en social medieplatform, der hovedsageligt fungerer som værktøj til at samle, dele og udforske visuelt indhold. Udbredelse, hvor mange, vækstpotentiale? Pinterest

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Et af formålene med Stafet For Livet er at indsamle midler til bekæmpelse af kræft her spiller I som hold en vigtig rolle. En meget stor del af indtægterne til Stafet

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

ALLER MEDIA EVENTKALENDER ALLER MEDIESALG / DIGITAL : PRINT : EVENT

ALLER MEDIA EVENTKALENDER ALLER MEDIESALG / DIGITAL : PRINT : EVENT ALLER MEDIA EVENTKALENDER E 1 INTRO EVENT I 360 0 SALG Tilgang Aller mediesalg arbejder med 360 0 løsninger. Event spiller typisk den opgave at skabe rammerne for det kreative omdrejningspunkt, som eksponeres

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014 Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014 Juleværksteder er fordybelse og selvbestemmelse Endnu en gang åbner lærerne på friskolen for værktøjskassen og byder eleverne indenfor til årets juleværksteder.

Læs mere

28 unge mener noget om narkotika

28 unge mener noget om narkotika Tættere på os helt ærligt! 28 unge mener noget om narkotika Tættere på os helt ærligt! Den 19. og 20. september 2006 var 28 unge mennesker sammen i ungdomscafeen Sted1 i Viborg for at snakke narkotika

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne.

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne. 1. november 2010 Folketingets traditionsrige åbning fandt sted tirsdag den 5. oktober. Hele Christiansborg emmede af højtidelig stemning, nysgerrighed og en altoverskyggende forventningsglæde. Omdrejningspunktet

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Journalistik. En avis

Journalistik. En avis Journalistik Det nærmeste man kommer den absolutte sandhed En avis En avis er et blad med historier om ting, folk ikke ved i forvejen. Tingene skal være sket i virkeligheden. Historierne i en avis er ikke

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU?

NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU? NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU? Din virksomhed kan fremme sin sag og konkurrencekraft, hvis I har det rigtige netværk og ved, hvordan I vinder gehør for

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget mandag 17. sep 2012. Uge 38, mandag 17. sep 2012 18/09/2012 15:10. 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget mandag 17. sep 2012. Uge 38, mandag 17. sep 2012 18/09/2012 15:10. 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst Side 1 Uge 38, mandag 17. sep 2012 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst Hvis du gerne vil være gravid skal du undgå stress, for meget soja, hvidt sukker og rødt kød. Du bør hverken ryge eller drikke og skal

Læs mere