38 EFFEKTIVE MIDLER TIL 38 STORE UDFORDRINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "38 EFFEKTIVE MIDLER TIL 38 STORE UDFORDRINGER"

Transkript

1 38 EFFEKTIVE MIDLER TIL 38 STORE UDFORDRINGER Edward Bach inddelte sine 38 blomsterremedier i grupper på baggrund af typiske symptomer på alment mennskelige emotioner. Den engelske Bach-ekspert og forfatter Stefan Bloom inddeler i bogen Bloom remedierne efter, hvordan de får dig til at vokse og udvikle dig. FAT MOD OG FÅ TILLID Kirsebærblomme Styrker din oplevelse af at have mental kontrol og bevidst blive vejledt. Kirsebærblomme hjælper dig til at koncentrere, tænke klart og handle rationelt i situationer, hvor du bliver udfordret eller ligefrem provokeret. Soløje Redder dig fra at gå i panik. Når store (reelle eller indbildte) ulykker rammer, kan vores krybdyrhjerne billedligt talt lamme os og få os til at fryse til is. Soløje giver dig mod til at se situationen/faren i øjnene, overskue situationen og tage hensigtsmæssige beslutninger. Abeblomst Mobiliserer dit mod i situationer eller perioder, hvor du frygter noget konkret. F.eks. er bange at flyve, for tandlæger, for at bade, hvor du ikke kan bunde eller måske for en eksamen eller ansættelsessamtale. Abeblomst hjælper også, hvis du genert, har det svært med sociale sammenkomster eller med at være centrum. Rød Hestekastanje Dæmper overdreven angst og bekymring for, at der skal ske vores kære noget. Uanset for gerne vi vil beskytte dem, vi elsker og holder af, er det vigtigt at erkende, at bortset fra små børn har vi alle ansvaret for os selv, for de beslutninger vi tager og for de risici, vi løber. Rød hestekastanje dæmper din angst, så du får overskud til at støtte dine kære ved at vise, at du tror på dem og på deres evne til at lede deres liv. Bævreasp Giver dig tillid til, at det ordner sig, og tro på at du klarer det! Bævreasp er remediet, når du er bange uden rigtigt at vide, hvad du er bange for. Også angst, der skyldes overtro eller overbevisninger, forsvinder med bævreaspens modige tillidsfulde energi.

2 LYT TIL DIT HJERTE OG FØLG DIN MAVE Tusindgylden Forvandler dig fra en ydmyg slave til en værdig tjener. Tusindgyldens store styrke er evnen til uegennyttigt at hjælpe og tjene andre. Men netop denne smukke egenskab gør, at du let kan blive udnyttet og misbrugt af amoralske og egoistiske personager. Tusindgylden-remediet hjælper dig til at mærke dig selv, dine behov og dine grænser, så du kan sætte foden ned, INDEN du bliver misbrugt. Kristtorn Befrier dig for drænende had, jalousi, misundelse og trangen til at hævne (reelle eller indbildte) uretfærdigheder. Kristtorn hjælper dig med at hæve dig højt op over sådanne negative og energislugende følelser og erstatte og gengælde had, jalousi og misundelse med kærlighed, rummelighed og tilgivelse. Valnød Hjælper dig med at bevare jordforbindelsen og stå fast f.eks. på en beslutning om forandring og udvikling når fortiden eller omgivelserne prøver at fastholde dig i de gamle spor. Du har brug for at blæse på fortiden og andres meninger og følge din indre stemme, som du ved har ret. Det hjælper valnød dig med! Agermåne Bringer dig i kontakt med dine skyggesider og hjælper dig med at få dem godt integreret i din personlighed. Agermåne-mennesker bryder sig ikke om deres negative tanker og følelser og gør sig stor umage med at skjule deres bekymringer og at vise et glad ansigt og en uproblematisk overflade udadtil. Hellere vende ryggen til sine problemer end forsøge at løse dem.

3 Skovhejre Viser dig formålet med dit liv dvs. hvad du blev født til at gøre. Skovhejre er for dig, der brænder for at gøre en forskel og leder efter men endnu ikke har fundet dit kald. Skovhejre hjælper os simpelthen med at få retning på vores liv og viser os den vej, vi skal gå ad for at give vores liv mere mening BLIV SIKKER, BESLUTSOM OG HANDLEKRAFTIG Cerato Hjælper dig, når du udmærket godt ved hvad der er det rigtige at sige/gøre men ikke tør stole på, at du har ret. Når du inden du melder ud, spørger alle andre om deres mening og former din egen udmelding derefter. Cerato gør dig tryg og modig nok til at sige hvad du mener og gøre hvad du vil uden at spørger andre til råds! Knavel Gør dig mere beslutningsdygtig i situationer, hvor du har svært ved at beslutte, om du skal gøre det ene eller det andet. Det gælder alt fra om du skal bestille fisk eller fjerkræ på en restaurant til om du skal blive i dit nuværende job/forhold eller bryde op Knavel får dig nemlig til at lytte til din krop og din intuition, og så er det nemt at vælge. Avnbøg Får dig ud af fjerene, op af sofaen og i gang med de opgaver, som du af en eller anden grund følte, du ikke kunne afslå, men som tapper dig for energi, og som du derfor bliver ved med at udsætte. Avnbøg giver dig masser af viljekraft både til at få tingene gjort og til at sige nej til energi-drænende forpligtelser. Ensian og Tornblad Er begge remedier, der kan forvandle modløshed, håbløshed og fortvivlelse til en oplevelse af, at der er lys for enden af tunnelen. Hvilket remedium, du skal vælge, afhænger af graden af modløshed (eller desparation) Ensian er redningsplanken, hvis du bliver slået ud af skæbnen og havner i et sort hul, som du ikke ved, hvordan du skal komme op af. Er du derimod ramt af håbløshed og fortvivlelse på et dybere plan, har et kulsort syn på livet og fremtiden og en overbevisning om, at ingen og intet kan hjælpe dig så er tornblad det vigtigste af de to remedier.

4 LEV LIVET - HER OG NU Kastanjeknop Skal du tage, når du opdager at du gør de samme fejltagelser igen og igen. Kastanjeknop får dig til at lære af dine erfaring og se nye vinkler, nye muligheder, nye løsninger Hunderose Giver dig entusiasmen og appetitten på livet tilbage. Hunderose gør os nærværende og bevidste, når vi begynder at dagdrømme og lade stå til resignerer, bliver apatiske og ligeglade alt imens vi føler, at livet glider forbi os. Kaprifolie Henter dig fra fortiden tilbage til nutiden! Kaprifolie er til dig, der lever intenst i fortiden med alle dens glæder og skuffelser. Du mener ikke der flere glæder, fornøjelser og oplevelser til dig her i livet så både nutiden og fremtiden rager dig faktisk en papand. Klemantis Er en hjælp, hvis tankerne flyver og dagdrømmerne forbliver drømme, som aldrig bliver realiserede. Klematis henter dig tilbage til virkeligheden og giver dig jordforbindelse, så du også kan handle på dine drømme.

5 LEV LIVET - HER OG NU Oliven Hjælper dig med at genvinde din styrke, når du er så træt, at du har mistet evnen til at engagere dig Sennep Gør dig, når du er deprimeret og synes at livet er surt uden rigtigt at vide hvorfor, bevidst om alle de glæder, der jo også er ved livet. Sennep trækker os op af dyndet og får os til at føle os heldige. Hestekastanje Sætter en stopper for tanker, der kværner og kører i ring og får sindet til at falde til ro. Hestekastanje hjælper dig til at jage påtrængende tanker på flugt og koncentrere dig helt og fuldt om det, der er vigtigt og du er i gang med her og nu.

6 KOM I KONTAKT MED VERDEN Vandrøllike Gør det lettere at bevæge dig ned fra den piedestal, hvorfra du afvisende sidder og messer, at du klarer dig selv og ikke har brug for andre og ned på jorden, hvor vi alle er en del af et fællesskab og har brug for hinanden. Vandrøllike giver dig lyst til både at hjælpe og at bede om hjælp. Lyng Er lidt en modsætning til Balsamin og Vandrøllike. Lyng har du brug for, når du bliver opmærksom på, at du trætter dine omgivelser ved at snakke og snakke og vel at mærke mest om dig selv. Lyng får dig til også at huske at lytte. Balsamin Lægger en dæmper på din rastløshed, utålmodighed og irritation over, at andre ikke er lige så hurtige som dig. Balsamin får dig til at værdsætte stilhed, ro og at ting ta r tid lidt mere og acceptere at vi mennesker jo er forskellige.

7 VÆR POSITIV OG INTUITIV Eg Gør dig stærk, udholdende og til en person, man kan stole 100 procent på en, der støt, roligt, velovervejet og uden at give op bevæger dig gennem livet og frem mod dine mål. Så har du gang I store projekter kan eg være det, der får dig til at holde ud og gå hele vejen. Ægte kastanje Hjælper dig til at genfinde håbet og føle fred i situationer, hvor alt ser sort ud. Ægte kastanje er et fantastisk rermedie til at hjælpe dig gennem længerevarende kriseperioder f.eks. i forbindelse sygdom eller en skilsmisse. Sødæble Hjælper dig til at acceptere dig selv som du er og ikke lade dig gå på af bagateller! Sødæble giver dig nemlig evnen til at skelne imellem hvilke ting I dit liv, der er virkelig vigtige og hvilke der ikke er. Fuglemælk Skal du ty til, når du sørger og har brug for trøst. Remediet hjælper dig med at forløse traumer og chok og er ligesom ægte kastanje en fantastisk støtte i forbindelse med eksempelvis en dødelig sygdomme eller skilsmisse. Elm Handler om selvtillid tillid til og tro på, at du rent faktisk er I stand til klare de store udfordringer, du stilles overfor. Du har brug for elm, når tvivlen om, hvorvidt du kan klare alt det, du har sat dig for eller lovet og skyldfølelsen over at svigte kommer væltende.

8 VÆR POSITIV OG INTUITIV Guldpil Jager misundelse, selvmelidenhed og følelsen af at være afvist på vild flugt! Guldpil gør dig generøs og i stand til at glæde dig på andres vegne også i (konkurrence)situationer, hvor du selv har været lidt uheldig. Fyr Får dig til at bedømme dig selv, dine handlinger og dine resultater retfærdigt, klart, realistisk og kærligt. Du har hårdt brug for fyr, hvis du har gjort det til en vane at bebrejde og mobbe dig selv, hver gang du laver en fejl eller tingene ikke lige går, som du havde håbet på. Lærk Fylder dig med håb, tro og positivitet i situationer, hvor du bilder dig ind, at du ikke er lige så god som andre. Lærk får dig til at gribe dine muligheder og lærer dig at det man lærer mest af her I livet, er sine fejl.

9 GIV SLIP - OG BLIV FRI Kildevand Får dig til at forstå at harmoni er vigtig for din udvikling, og at det er spild af tid og energi at føle sig som martyr. Det er ok, når tingene går langsommere, end du kunne ønske og ok, hvis dine gode råd og høje idealer ikke er noget, dine omgivelser synes, de kan bruge i deres liv. Vin Hjælper dig til at blive beslutsom uden at dominere, og gør dig til en fantastisk guide for andre, som føler sig fortabte i den ene eller anden sammenhæng. For du ved også, hvornår det er bedst at træde tilbage og lade dine omgivelser gøre de fejl, der skal til for at de kan lære. Jernurt Gør din idealisme og stærke overbevisninger til et plus. Jernurt gør dig i stand til at se kritisk på dig selv, ændre holdning, hvor det er rimeligt og allervigtigst: Ikke kæmpe så hårdt for at få hevet dine holdninger ned over hovedet på alle andre. Du vil altid forsøge at influere og inspirere men jernurt hjælper dig til at mærke, hvor grænsen går. Bøg Gør dig i stand til at se det positive i andres måde at leve, tænke og handle på også selv om den er meget anderledes end din. Du bliver hurtig til at værdsætte og langsom til at dømme En empatisk fortaler for gensidig tolerance. Cikorie Gør dig mere medfølende, omsorgsfuld og rummelig. Du hjælper, støtter og inspirerer andre i deres udvikling UDEN at forvente noget til gengæld OG selvom du risikerer, at de ender med at vokse fra dig.

10 EN VEN I NØDEN - RESCUE Kaldes også nødhjælperemediet. Rescue indeholder fem enkelt-remedier: t t t t t Balsamin Fuglemælk Kirsebærblomme Soløje Klematis Rescue gør dig rolig og afbalanceret, når stress, frygt, angst, chok eller andet truer med at bringe dig ud af flippen og handle i panik. Udover som dråber kan man også få Rescue også som spray, creme og pastiller. DE 10 MEST POPULÆRE BACH-REMEDIER OLIVEN - Som giver dig ny energi HESTEKASTANIE - Som giver dig ro i tankerne ABEBLOMST - Som giver dig mod og ro i kroppen BÆVREASP - Som mindsker din ængstelse FUGLEMÆLK - Som hjælper mod chok og sorg LÆRK - Som giver dig (mere) selvtillid SKOVHEJRE - Som viser dig din livsvej VALNØD - Som giver dig mod til forandring BALSAMIN - Som gør dig (mere) tålmodig, lindrer stress AVNBØG - Som får dig ud af fjerene og startshullerne

alternativ behandling Bachs Blomsterremedier DRÅBER TIL DIN SJÆL 48 www.livogsjael.dk

alternativ behandling Bachs Blomsterremedier DRÅBER TIL DIN SJÆL 48 www.livogsjael.dk Bachs Blomsterremedier DRÅBER TIL DIN SJÆL 48 www.livogsjael.dk Hvis du tror, at Bachs blomsterremedier blot er et andet ord for nødhjælpsremediet Rescue Så tager du fejl! Rescue er en lille del af denne

Læs mere

Gode pakkeløsninger til kvinder i overgangsalderen

Gode pakkeløsninger til kvinder i overgangsalderen Casu Shoppen har altid et godt tilbud! Kom med på en tur! Alle Bachprodukter er de originale fra Bach Centret i England. Alle priser er inkl. moms. Gode pakkeløsninger til kvinder i overgangsalderen Nød-

Læs mere

Information om Bachs Blomsterremedier (BBR)

Information om Bachs Blomsterremedier (BBR) Information om Bachs Blomsterremedier (BBR) Hvad er BBR? Kort fortalt er det et system af 38 forskellige blomsteressenser. Blomsterne er fortyndende i vand, og derefter tilsat cognac som konserveringsmiddel.

Læs mere

Information om Bachs Blomsterremedier (BBR)

Information om Bachs Blomsterremedier (BBR) Information om Bachs Blomsterremedier (BBR) Hvad er BBR? Kort fortalt er det et system af 38 forskellige blomsteressenser. Blomsterne er fortyndende i vand, og derefter tilsat cognac som konserveringsmiddel.

Læs mere

Gode pakkeløsninger til kvinder i overgangsalderen:

Gode pakkeløsninger til kvinder i overgangsalderen: Casu Shoppen har altid et godt tilbud! Kom med på en tur! Alle Bachprodukter er de originale fra Bach Centret i England. Alle priser er inkl. moms. Gode pakkeløsninger til kvinder i overgangsalderen: Nød-

Læs mere

Hvilken type er du? Susanne Løfgren. Typerne og Bach blomsterne

Hvilken type er du? Susanne Løfgren. Typerne og Bach blomsterne Susanne Løfgren Hvilken type er du? Typerne og Bach blomsterne Casu Alle rettigheder forbeholdes. Kopiering af indhold er ikke tilladt. Enhver anden type gengivelse af indhold kræver skriftlig aftale med

Læs mere

Tjekliste: Sådan bruger du dine følelser til at hele din krop

Tjekliste: Sådan bruger du dine følelser til at hele din krop Tjekliste: Sådan bruger du dine følelser til at hele din krop Der er en mening med sygdom. Når du forstår den mening, ved du, at din krop er her for at hjælpe dig. Jeg er terapeut og hjælper dig med at

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

Nyborg Strand 13. november 2012 Workshop - kl. 10.45-12.15. Stress hos unge. Charlotte Diamant psykolog og underviser PsykiatriFonden Børn og Unge

Nyborg Strand 13. november 2012 Workshop - kl. 10.45-12.15. Stress hos unge. Charlotte Diamant psykolog og underviser PsykiatriFonden Børn og Unge Nyborg Strand 13. november 2012 Workshop - kl. 10.45-12.15 om Stress hos unge Charlotte Diamant psykolog og underviser PsykiatriFonden Børn og Unge PsykiatriFonden Børn og Unge Unge og stress Stressniveau

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

HVAD DEFINERER MIG? En stærk bog om Tro og Selvbillede. Benedicte Frölich

HVAD DEFINERER MIG? En stærk bog om Tro og Selvbillede. Benedicte Frölich DEDIKATION Denne bog er dedikeret til min mor og min far, hvem jeg elsker så usigeligt højt og for hvem min respekt og kærlighed kun er vokset med den indsigt jeg har opnået, gennem min egen personlige

Læs mere

Pårørende - reaktioner og gode råd

Pårørende - reaktioner og gode råd Pårørende - reaktioner og gode råd Når et menneske får kræft, rammes hele familien. Sygdommen påvirker ofte familiens liv, både praktisk og følelsesmæssigt. Det er hårdt for alle parter, også for de pårørende.

Læs mere

Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford.

Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford. Healing Your Heart: Sådan heler du skyggerne i dine relationer. Et gennemprøvet forløb, skabt af Debbie Ford. Fordi din livskvalitet er direkte proportional med kvaliteten af dine relationer. Hvis dine

Læs mere

Den svære samtale - ér svær

Den svære samtale - ér svær Conny Hjelm 18. november 2017 www.diakoni.dk cohj@filadelfia.dk Den svære samtale - ér svær Conny Hjelm, Filadelfia Uddannelse cohj@filadelfia.dk Den svære samtale ér svær Nogle gange er samtalen svær,

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Citater fra borgere:

Citater fra borgere: Citater fra borgere: Jeg har fået hjælp til at blive en bedre mor, at finde mig selv og vide, hvem, jeg er Kunne min søn tale, ville han nok sige, at han er glad for, at mor er i Familiehuset Det er et

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK KÆRE SKØNNE DU! Tak for din interesse til mig og kurset 'Det bare mad' vejen til større frihed og indre madro. En ting er at læse Sofias,

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Et liv med mening, passion & formål MODUL 3

Et liv med mening, passion & formål MODUL 3 Et liv med mening, passion & formål MODUL 3 Modul 3 - opgave 1 Fuldfør sætningen "Jeg er...". 1. 'Jeg er...' Skriv ALT ned hvad der falder dig ind. Skriv og skriv indtil du kommer til et punkt, hvor du

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Forældre Loungen Maj 2015

Forældre Loungen Maj 2015 Forældre Loungen Maj 2015 FRA FORLØBET SÅDAN HOLDER DU OP MED AT SKÆLDE UD Dag 1 handler om Hvorfor skæld ud er ødelæggende for vores børn Vores børn hører ikke altid de ord, vi siger, de hører budskaberne

Læs mere

Find 38 indsatsområder

Find 38 indsatsområder Mini-ebogen: Find 38 indsatsområder Personlig udvikling Arbejde & uddannelse Forhold til andre Bolig & miljø Sundhed & velvære Fritid & hobbyer Kærlighed & sex Penge & økonomi Side 1/5 Hvorfor ønsker folk

Læs mere

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22.

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 1 Dagens tekst er hentet fra Jesu afskedstale den sidste aften, han er sammen med sine disciple inden sin tilfangetagelse, lidelse, død og opstandelse. Han forudsiger,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Jeanette Ringkøbing Rothenborg

Jeanette Ringkøbing Rothenborg INTRODUKTION Jeanette Ringkøbing Rothenborg cand.merc.int. (interkulturel kommunikation, strategi & ledelse, CBS/WSU) Journalist og ICC-certificeret coach Kommunikationschef Center for Familieudvikling,

Læs mere

Kreativiteten findes i nuet

Kreativiteten findes i nuet Kreativiteten findes i nuet Af Marianne Nygaard, Cand.mag. i kommunikation og psykologi Kreativitet kan læres, og kreativitet gror og blomstrer i de rette omgivelser og under den rette ledelse. Hvad er

Læs mere

Om metoden Kuren mod Stress

Om metoden Kuren mod Stress Om metoden Kuren mod Stress Kuren mod Stress bygger på 4 unikke trin, der tilsammen danner nøglen til endegyldigt at fjerne stress. Metoden er udviklet på baggrund af mere end 5000 samtaler og mere end

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne Opfindsom GENNEMSYN Opfindsom Du elsker at finde nye veje og måder at gøre ting på. Du får mange idéer og motiveres af udfordringer, hvor du skal tænke alternativt. Du interesserer dig for nytænkning og

Læs mere

SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN

SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN SELVVÆRD, SELVVÆRD OG MENNESKEVÆRD SEPTEMBER 2015 STOLPEGÅRDEN, Psykolog., Ph.D., Adj. professor SKOLEN FOR EVIDENSBASERET PSYKOTERAPI REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Selvtillid og selvværd Personlig styrke

Læs mere

Udgivet af Susan Schvartz Larsen

Udgivet af Susan Schvartz Larsen Udgivet af Susan Schvartz Larsen Kære læser Først en lille introduktion til, hvordan du kan bruge Dagenes tekster. Dine tanker styrer alt i dig det er den helt korte version. Den lange kan du få på et

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

ACT. Acceptance and Commitment Therapy. Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner

ACT. Acceptance and Commitment Therapy. Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner ACT Acceptance and Commitment Therapy Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner Programmet Hvad er ACT Hvordan virker ACT Tanker Overbevisninger Pause Værdier Adfærd Hvordan gør jeg Litteratur Hvad er

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser

Positive Bekræftelser stress/depression. Positive Bekræftelser Kathe Daewaell Grønning Positive Bekræftelser stress/depression Positive Bekræftelser stress/depression Chi Publishing 1 Positive Bekræftelser stress/depression Kathe Daewaell Grønning Tekst og foto: Kathe

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

21 Ting, du Bliver Du Markant Bedre Til i Dit Job Ved At Blive Certificeret Shadow Facilitator.

21 Ting, du Bliver Du Markant Bedre Til i Dit Job Ved At Blive Certificeret Shadow Facilitator. PERNILLE MELSTEDS SHADOW FACILITATOR TRAINING. 21 Ting, du Bliver Du Markant Bedre Til i Dit Job Ved At Blive Certificeret Shadow Facilitator. Hvad får du (og dem, du arbejder med) ud af, at du deltager

Læs mere

Forældre Loungen Juli 2015

Forældre Loungen Juli 2015 Forældre Loungen Juli 2015 De fleste af os ar et meget hektisk liv med mange ansvarsområder: børn, arbejde, familie, venner og andre aktiviteter. Det kræver en konstant udadrettet opmærksomhed, og derfor

Læs mere

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid

Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt. Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Når du og dit barn har været udsat for noget alvorligt Godt at vide som forælder eller pårørende i den første tid Denne booklet er udviklet af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte som en del af projektet

Læs mere

Øvelser Modul 1 Del 1

Øvelser Modul 1 Del 1 Øvelser Modul 1 Del 1 1. Skriv alle dine selvsaboterende mønstre ned (alt det du med din logik ved er dårligt for dig) 2. Hvilke følelsesmæssige dele af dig bliver ikke opfyldt? (kærlighed, leg og glæde,

Læs mere

BLIV VEN MED DIG SELV

BLIV VEN MED DIG SELV Marianne Bunch BLIV VEN MED DIG SELV - en vej ud af stress, depression og angst HISTORIA Bliv ven med dig selv - en vej ud af stress, depression og angst Bliv ven med dig selv Copyright Marianne Bunch

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne august 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne august 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne august 2014. Vædderen: Retvendt. Retvendt. Retvendt. Store energier er i spil, få samling på brikkerne i dit livs puslespil. Fristeren, angsten for noget forgangent stikker

Læs mere

3.s.e.påske 17. april 2016.

3.s.e.påske 17. april 2016. 3.s.e.påske 17. april 2016. Joh 14,1-11: Jesus er vejen, sandheden og livet. Der var engang, hvor verden bevægede sig langsomt fremad. Man havde ikke biler eller andre motorkøretøjer eller tog for den

Læs mere

22.s.e.trin.A 2017 Matt 18,23-35 Salmer: Det er sagt så klogt: Den som ikke kan tilgive andre, brænder den bro ned, som han

22.s.e.trin.A 2017 Matt 18,23-35 Salmer: Det er sagt så klogt: Den som ikke kan tilgive andre, brænder den bro ned, som han 22.s.e.trin.A 2017 Matt 18,23-35 Salmer: 753-523-522 885-845-598 Det er sagt så klogt: Den som ikke kan tilgive andre, brænder den bro ned, som han selv skal gå over. Det er rigtigt. Vi er klart afhængige

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juni 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. Retvendt. Lad impulserne fra dit indre, give dig svaret på hvad dit hjerte ønsker sig. Når du siger jamen tre gange, er der

Læs mere

Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk

Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk 1. Særligt sensitive mennesker er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er mere fintfølende og

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3. søndag i Advent side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3. søndag i Advent side 1 11-12-2016 side 1 Prædiken til 3.søndag i advent 2016. Engesvang, Christianshede Tekst. Matt. 11,2-10. Hvis man skulle sætte en farve på 3. søndag i Advent, som den kommer til os i gudstjenestens læsninger,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Guide. Sådan kommer du videre efter utroskab. sider. Få ekspertens gode råd. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus.

Guide. Sådan kommer du videre efter utroskab. sider. Få ekspertens gode råd. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 24 sider Sådan kommer du videre efter utroskab Få ekspertens gode råd Parforhold og utroskab INDHOLD: Derfor er vi utro...4-7

Læs mere

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet Erogi Manifestet Erogi Manifestet Vi oplever erogi som livskraft Vi har modet til at sige ja Vi er tro overfor os selv Vi elsker, når vi dyrker sex Vi er tilgængelige Vi gør os umage Vi har hemmeligheder

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

GUDRUN BOOST. Styrken er inden i dig. Det har den altid været. Er du villig til at udvide din tænkemåde og vække denne styrke til live? Louise L.

GUDRUN BOOST. Styrken er inden i dig. Det har den altid været. Er du villig til at udvide din tænkemåde og vække denne styrke til live? Louise L. GUDRUN BOOST Føler du dig låst fast i livet? Tror du på at du fortjener et godt liv? Saboterer din underbevidsthed din fremgang? Trænger du til et skud kærlighed fra dig selv? Skal de pessimistiske briller

Læs mere

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia?

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Tror du som de fleste andre, at det vil kræve 'helt vildt meget' at få mere overskud i dit liv? Det er ikke tilfældet, det er faktisk enkelt.

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

Maj-juni serien Episode 4

Maj-juni serien Episode 4 15-06-17 Maj-juni serien Episode 4 Velkommen til denne 4 og sidste episode af maj-juni serien hvor vi har arbejdet med hjertet og sjælen, med vores udtryk og finde vores balance i alle de forandringer

Læs mere

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g m ø b e r g s f o r l a g UDDRAG Indhold forord 7 INDLEDNING 9 12 Fællestræk 15 Er du også særligt sensitiv? 16 Forskningen bag Overstimulering 17 18 Hvad er stimulering? 18 Tilpas stimulering 21 Kilder

Læs mere

SAMMENBRAGTE FAMILIER

SAMMENBRAGTE FAMILIER SAMMENBRAGTE FAMILIER POLITIKENS HUS 3. FEBRUAR 2014 V/ CHARLOTTE DIAMANT Psykiatrifonden PROGRAM FOR I AFTEN FORÆLDREEVNENS 7 FUNKTIONER At have realistiske forventninger til, hvad barnet kan klare.

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol Hjælp til dig? Det er nemt at glemme sig selv, når ens partner har et for stort forbrug. Navnlig hvis han/hun er kommet i behandling. Men vær opmærksom på at der findes flere steder, hvor man også yder

Læs mere

Født for tidligt? Pjece til pårørende og venner

Født for tidligt? Pjece til pårørende og venner Født for tidligt? Pjece til pårørende og venner Indhold Forord....................................... s. 3 Forældrenes reaktion......................... s. 4 Hvordan skal man forberede sig?..............

Læs mere

INTRO MINDFULNESS. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og supervisor. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og Supervisor

INTRO MINDFULNESS. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og supervisor. Lone Gaarskjær Schultz. Parterapeut og Supervisor INTRO MINDFULNESS Parterapeut og supervisor Mindfulness: hvad er det? BEVIDST NÆRVÆR At blive nærværende i det nu, hvor du befinder dig lige der hvor livet sker At være, frem for at gøre At være med det

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer.

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. For at nå frem til det, der for dig er det gode liv uden stress og i stedet med gode

Læs mere

2.s.i fasten. A Matt 156,21-28 Salmer: Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde.

2.s.i fasten. A Matt 156,21-28 Salmer: Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde. 2.s.i fasten. A. 2019 Matt 156,21-28 Salmer: 753-410-128 582-25-6 Kvinde, din tro er stor, siger Jesus til den kanaanæiske kvinde. Men hvad mener Jesus med det? Jo, han kender hjerterne, kan man sige,

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11 1 3. søndag efter påske II. Sct. Pauls kirke 17. april 2016 kl. 10.00. Salmer:674/434/219/206//230/430/379/efter bortsendelsesordene: Hos dig er glæde (129 salmer nr. 936)/375 Åbningshilsen Lagde I mærke

Læs mere

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning:

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning: SCL - 9 -R Navn: Vejledning: I skemaet er der anført en række problemer og gener, som man undertiden kan have. Læs punkterne igennem ét ad gangen og sæt derefter et kryds ved det tal, der bedst beskriver

Læs mere

Forlaget casu.dk BACH. dit barn op! En opslagsbog om Bachs blomsterremedier. Susanne Løfgren

Forlaget casu.dk BACH. dit barn op! En opslagsbog om Bachs blomsterremedier. Susanne Løfgren Forlaget casu.dk BACH dit barn op! En opslagsbog om Bachs blomsterremedier til børn og deres voksne Susanne Løfgren Bach dit barn op! Af Susanne Løfgren Redaktion: Kristine Bindslev, Maria Lindegaard Rasmussen

Læs mere

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697

Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014. Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Prædiken til 9. søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2014 Salmer: 754 447 674 v. 583 // 588 192 v.7 697 Læsninger: 1. Mos. 18,20-33 og Luk. 18,1-8 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Det er

Læs mere

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728 Dengang jeg gik på pastoralseminariet for at skulle lære at være præst, fik jeg et godt råd af en af underviserne. Han sagde, at når man sidder og taler med et menneske, og samtalen går i stå, så skal

Læs mere

23-05-2016. Livets knubs set i et psykologisk perspektiv. De svære følelser. De brugbare tanker. Opbygning af robusthed. Spørgsmål fra salen..

23-05-2016. Livets knubs set i et psykologisk perspektiv. De svære følelser. De brugbare tanker. Opbygning af robusthed. Spørgsmål fra salen.. Irene Oestrich, Chefpsykolog., Ph.D. PSYKIATRISK CENTER FREDERIKSBERG HOSPITAL REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Livets knubs set i et psykologisk perspektiv De svære følelser De brugbare tanker Opbygning

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Det er nærliggende at tro, at det, der føles godt, vil vi gerne have mere af. Og det, der føles ubehageligt, vil vi gerne undgå.

Det er nærliggende at tro, at det, der føles godt, vil vi gerne have mere af. Og det, der føles ubehageligt, vil vi gerne undgå. Næste gang: Lørdag d. 16. april 2016 Kl. 10.00 16.00 5 TRIN TIL DINE DRØMME Kan man få, hvad man beder om? Ja! Men det kræver indsigt og træning. Få her 5 trin, der sætter dig på sporet til at nå dine

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Bilag 8. Styrkekort til yngre børn

Bilag 8. Styrkekort til yngre børn Bilag 8. Styrkekort til yngre børn Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du leder tit efter svar på nettet. Du synes, det er dejligt,

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere