Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé Søborg

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé 7 2860 Søborg"

Transkript

1 Foreningen TV København c/o advokat Jørgen Reipuert Christiansen Zolas Allé Søborg RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 28. januar 2009 Sagsnr: Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. Direkte tlf.: Klage over skjult reklame for PRISAS sendt på TV København (Kanal København) samt Klage over skjult reklame i forskellige tv-udsendelser sendt på TV København (Kanal København), produceret af DanComTV Ole Dam har ved af 29. maj 2008 indgivet følgende klage til Radioog tv-nævnet med anbringende om skjult reklame for PRISAS i et tvprogram sendt på TV København (Kanal København) den 28. maj 2008 kl , og hyppigt forekommende skjult reklame i udsendelser produceret af DanComTV, der sendes på Kanal København: " Jeg vil gerne klage over Dan-Com TVs udsendelser, konkret som generel. I en udsendelse i går på Kanal København udsendt af Dan-Com TV ca var der et indslag med PRISAS som er en ny investeringsrådgiver oprettet af Claus Silfverberg. Jeg mener at der er tale om skjult reklame eller reklame, der ikke overholder gældende regler. Dan-Com TV har i de seneste par år konstant lavet udsendelser, der overtræder reglerne om reklame, idet indslagene alene har til formål at fremhæve de interviewedes produkter og tjenester. Telefonnummer og internetadresser m.v. på leverandørerne blev løbende gentaget mundtligt og skriftligt...." Beskrivelse Foreningen TV København har som bilag til høringssvar af 10. juli 2008 tilsendt Radio- og tv-nævnet en cd-rom med indslaget om PRISAS sendt på TV København (Kanal København) den 28. maj 2008 samt efter anmodning

2 - 2 - af Radio- og tv-nævnet til belysning af klagens anden del 5 CD-R med et antal udsendelser, produceret af DanComTV sendt på TV København (Kanal København). 1. Indslaget om PRISAS Indslaget om varer i alt 10 minutter og 21 sekunder. Udsendelsen indledes af Skjold Christensen, der oplyser om Claus W. Silfverbergs 12-års baggrund som ildsjæl og forhenværende direktør for Dansk Aktionærforening og at han nu har startet en ny virksomhed. Efterfølgende interviewes Claus W. Silfverberg. Skjold Christensen siger: I 12 år har du været dynamo for aktionærerne i Danmark og så har du lige pludselig fundet ud af, at du vil stoppe. Hvorfor? Samtidigt vises et skærmbillede af hjemmesiden PRISAS.dk. Siden vises ca. 5 sekunder. Både firmaets logo foroven, skrevet med store blå bogstaver, og virksomhedsnavnet Pensionsopsparernes Rådgivnings- og InvesteringsSelskab A/S fremstår tydelige og kan let afkodes i den tid siden vises. C.W. Silfverberg siger: Jeg stopper jo ikke, jeg fortsætter bare på en anden måde. I 12 år har jeg rådgivet kollektivt vores medlemmer i aktionærforeningen, så nu har jeg fundet ud af at vil jeg prøve at gøre det på en anden måde. I stedet for at fortælle via vores blade og kurser om hvordan man gør, så vil jeg gå i in-fight med enkelte familier og enkelte mennesker, som sparer op til deres pension, som er interesseret i at få et meget bedre afkast end de gør i dag. Imens vises der i ca. 5 sekunder en fremhævet bjælke forneden med C.W. Silfverbergs navn, internetadressen samt et telefonnummer. Derefter fortsætter interviewet med en lang række spørgsmål og svar, herunder følgende:... Skjold Christensen spørger: Hvis man ikke ved noget om aktier og man gerne vil lære noget om aktiekurser, hvilken hjemmeside går man så gå ind på og ser samtlige danske aktier? C.W. Silfverberg svarer:

3 - 3 - Der findes jo selvfølgeligt aktionærforeningens hjemmeside der hedder shareholders.dk., og så findes der også min nye hjemmeside der hedder PRISAS.dk. Der kan man her i februar måned tilmelde sig mit nye ugebrev, og der vil jeg helt nede på jorden i løbet af 20 uger fortælle, hvordan man griber pensionsopsparinger og aktieinvesteringer langsigtet og lønsomt an. Så der kan alle følge med og alle kan tilmelde sig, det er helt gratis. Skjold Christensen spørger: Folk, der ikke har investeret i aktier før, eller har hørt noget dårligt om andre der har investeret fx i Kronebanken, hvordan finder de ud af, hvad de skal gøre? C.W. Silfverberg svarer: Det gør de fx ved at følge med i min føljeton inde på PRISAS.dk. Der er masser af myter omkring aktier. Mit budskab er, at det der med at investere i aktier, det er utroligt nemt at lære. Alle kan finde ud af det. Det er ikke svært og det kan læres på fx Dansk Aktionærforeningens aktieskoler eller ved at følge med i min føljeton. Det er ikke spor svært at lære. Det er bankerne, der påstår det er svært, men det er i realiteten enkelt, alle kan forstå det, det kræver ikke nogen særlig intellekt eller indsigt, så der er mange misforståelser der skal ryddes af vejen. Skjold Christensen spørger: Og du forvalter andres penge. Der er et eller andet med at man kan begynde og spare op hos dig? C.W. Silfverberg svarer: Ja det er klart. Man kan blive kunde hos PRISAS, og så kan vi rådgive omkring hvordan man skal gøre, og vi ser altså gerne alle mulige mennesker, som har fået den første million kroner sparet op. Men på sigt vil vi selvfølgeligt prøve at komme længere ned, men for at kunne gøre det skal vi have nogle rådgivnings værktøjer op at stå på nettet. Så måske laver vi en børsnotering inden vi rigtigt stort set faktisk kan komme i gang. Efter en drøftelse, hvor C.W. Silfverberg hævder, at bankernes rådgivning er dyrt pga. bankrådgivernes position som både rådgivere og sælgere samt bankernes dyre tv-reklamer, spørger Skjold Christensen: Hvad skal jeg så gøre? C.W. Silfverberg svarer:

4 - 4 - Jamen du skal jo skifte over til PRISAS.dk. Du skal over til en formueforvalter, som er mere beskeden. Konceptet går ud på, at du som pensionsopsparer, du som investor kan blive medejer i min virksomhed. Så hvis at PRISAS kommer til at tjene for mange penge, så bliver de kanaliseret tilbage til vores ejere, til vores private investorer. Hele konceptet, hele ideen i konceptet er, at det skal være en forbrugervirksomhed det her, det skal ikke være en virksomhed, hvor der sidder nogle smarte rådgivere og scorer kassen. Herefter bekræfter C.W. Silfverberg på Skjold Christensens spørgsmål, at man i fremtiden vil kunne starte en pensionsopsparing i PRISAS og han skildrer, hvorledes fremgangsmåden i givet fald vil være, fra indbetaling, styring og investering af opsparede penge til eksempler om mere konkret formuerådgivning for forskellige kundetyper mht. formuesituation, investeringshorisont og risikovillighed. I alt vises skærmbilledet med PRISAS.dk s hjemmeside 9 gange à 5 sekunder. Bjælken med C.W. Silfverbergs navn mv. vises i alt 5 gange à 5 sekunder. 2. De øvrige af indsendte TV København indsendte cd-rom TV København har til oplysning af klagerens anden klagepunkt angående DanComTVs udsendelser efter anmodning af Radio- og tv-nævnet indsendt 5 cd-rom med forskellige udsendelser, produceret af DanComTV for TV København. a. Den første cd-rom indeholder en udsendelse med titlen Travlhed i CPH, som varer 24 minutter. Udsendelsen starter med en ca. 8 sekunder lang visning af Københavns Lufthavns hjemmeside. Herunder står i store, tydeligt læselige bogstaver lufthavnens internetadresse, efterfulgt af en visning af udsendelsens titel. Derefter introducerer Skjold Christensen fra DanComTV udsendelsen, mens der vises en bjælke med hans fornavn, -adresse og telefonnummer i ca. 5 sekunder. Udsendelsen handler således om travlhed i lufthavnen på en af sommerferiens store rejsedage. Under udsendelsen vises der billeder af de mange rejsende og interviews med et antal erhvervsdrivende, der har virksomhed i lufthavnen. De erhvervsdrivende beskriver deres virksomheder generelt og deres særlige service under den travle sommerferietid.

5 - 5 - De eksponerede virksomheder er: - Star Tour: Stig Elling beskriver under interviewet med stor detaljeringsgrad og under fremhævelse af tal bl.a. Star Tours salgsservice på internettet, deres personlige service, deres særlige børnevenlige service under både flyrejser og ophold på rejser med StarTour, herunder temaaftener og shows, børneklubber mv. Der vises gentagne gange Stig Ellings navn og Star Tours internetadresse i en bjælke forneden i ca. 5 sekunder af gangen. Interviewet varer 9 minutter. - Thomas Cook Airlines Scandinavia: Interviewet med en medarbejder handler om stigende rejsepriser pga. stigende brændstofpriser og den generelle travlhed i lufthavnen, men der tales også om virksomhedens nye navn og søsterselskaber i udlandet, der giver gode forbindelser til billige hoteller mv. i udlandet. Medarbejderen informerer om muligheden for at bestille toldfrie varer hjemmefra, og leder derefter hen til virksomhedens særlige service mht. køb af spiritus mv.. I en bjælke forneden vises i ca. 5 sekunder af gangen hans og virksomhedens navn. Interviewet varer ca. 5 minutter. - Sterling: En medarbejder informerer om check in automaterne under fremhævelse af, at Sterling tilbyder denne nemme service. Bagved ses tydeligt et skilt med Sterlings navn på rød baggrund, og der vises hvordan automaterne virker, mens kameraet fokuserer på skærmen med Sterlings røde logo i hjørnet. Interviewet varer 3 minutter og 15 sekunder. - Københavns Lufthavne: En medarbejder informerer om de travleste dage i lufthavnen, antal rejsende og den forbedrede service på disse dage. Hun nævner lufthavnens tiltag for at håndtere de mange rejsende bedre som check-in automater, bestilling af parkeringspladser og særlig familieservice. Herefter svarer hun på spørgsmål angående reglerne om medbragt væske under flyrejser samt til lufthavens underholdning til de ventende rejsende som klovne og musikere. Interviewet varer 4 minutter og 20 sekunder. b. Den anden cd-rom indeholder en udsendelse om sangeren Bjarne Andersen og varer 23 minutter. Udsendelsen indledes af Skjold Christensen med en visning af hans og hans virksomheds navn, adresse og telefonnummer i en bjælke forneden. Derefter ses Bjarne Andersen, som præsenterer sig selv og omtaler to kommende koncerter i Danmark. Der zoomes ind på en plakat, der viser et billede af Bjarne med dato og sted for koncerten, i Dyrehavsbakken i Madam Blå.

6 - 6 - Derefter følger en visning af adressen til en anden koncert i Toksværd forsamlingshus, Holmegaard, hvor der også er angivet et telefonnummer til billetbestilling. Visningerne varer ca. 4 sekunder hver. Udsendelsen handler om Bjarnes liv i USA og hans arbejde i studiet derhjemme. Indimellem vises Bjarnes Andersens navn og internetadresse på en bjælke forneden i ca. 4 sekunder. Også adresse og telefonnummer til billetbestilling til koncerten i Holmegaard vises to gange mere. Også navne og telefonnumre til bestilling af cd er vises flere gange, den ene i over 10 sekunder. Afslutningsvis vises også telefonnummeret for billetbestilling for koncerten og Bjarne Andersens internetadresse igen i store bogstaver. c. Tredje cd-rom indeholder en udsendelse med titlen Madmagasinet, der varer 23 minutter. Skjold Christensen indleder udsendelsen med ordene: Hotel Siemsens Gård i Svaneke, det er et rigtigt lækkert sted. Det er nyrenoveret, de har en fantastisk dygtig kok, og flotte værelser og rigtig god mad. Imens vises en bjælke med Skjolds navn, produktionsvirksomhedens navn DanComTV, et tlf. nr. og DanComTv s adresse i ca. 4 sekunder. Der vises også ganske kort et skærmbillede af hotellets hjemmeside. Derefter følger et kort interview med hotellets leder, mens en bjælke med hendes og hotellets navn samt telefonnummer vises. Hun beskriver det idylliske hotel på Bornholm og hotellets gode køkken. Der vises billeder af hotellet forfra og en terrasse med spisende gæster. Herefter interviewes hotellets kok, også med en visning af en bjælke med hans og hotellets navn, samt telefonnummer og hotellets internetadresse. Han fortæller bl.a. om sin uddannelse på et andet restaurant og viser i hotellets køkken, hvordan han tilbereder forskellige retter. Der omtales, hvor mange gæster hotellets restaurant plejer at have og hotellets faglige stolthed angående madens kvalitet. Der tales også om det pressede miljø i et stort køkken og den hårde tone de ansatte imellem. Under samtalen og fremvisningen i køkkenet vises bjælken med navn, telefonnummer og internetadresse flere gange for ca. 4 sekunder. Udsendelsen afsluttes med en visning af produktionsfirmaet Dancom TV telefonnummer og adresse, samt tak til hotellets medarbejdere, under angivelse af hotellets internetadresse.

7 - 7 - d. Den fjerde cd-rom indeholder et program med titlen Dansk top scenen. Programmet varer 14 minutter og 12 sekunder. Skjold Christensen, der står i Dyrehavsbakken, indleder udsendelsen med den bemærkning, at det er udsendelse nr. 83 fra dansk top scenen. Han bemærker at Pierrot er børnenes særlige ven, der kan bestilles til firmafester og børnehavefester. Derefter vises coveret af en musik-cd med Ole Mørup, som en seer har vundet, og Ole Andersen optræder med sangen på scenen i Dyrehavsbakken. Efter sangen vises Skjold Christensen foran Restaurant Laura på Dyrehavsbakken, og han nævner, restaurantens kæmpe buffet, som ikke er særlig dyr. I baggrunden ses restaurantens forside og et skilt, der viser at frokostbuffeten koster 99 kr. På et tidspunkt befinder Skjold Christensen sig inden i Restaurant Laura og viser buffeten frem. Under udsendelsen vises flere gange en plakat, der oplyser om koncerter i Madam Blå i Dyrehavsbakken, med informationer om de optrædende kunstnere, entre samt tidspunkt og et telefonnummer til billetbestilling. Der følger mange flere sange, som seere har vundet, og i forbindelse hermed vises altid musik-cd ernes cover. Indimellem filmes Skjold Christensen kort foran forskellige forlystelser mv. på Dyrehavsbakken. Udsendelsen afsluttes med en oplistning af de deltagende kunstnere, en visning af alle deres cd-covers og rulletekster med bl.a. henvisninger til sangskriverne, DanComTV og tak til Madam Blå, Dyrehavsbakken. e. Den femte cd-rom indeholder en udsendelse med titlen Kulturmagasinet, som varer 11 minutter og 10 sekunder. Udsendelsen begynder med et musikunderlagt intro, hvor der vises titlen Kulturmagasinet.dk. Herefter indleder Jan Eberhardt, der introducerer sig selv som direktør på Teatret bag Kroen, udsendelsen med en beretning bl.a. om teatret generelt, og hvilke teaterstykker der spilles i den kommende sæson. Der vises flere gange en bjælke forneden, der oplyser hans og teaterets navn samt kulturmagasinets hjemmeside i ca. 4 sekunder. Derudover zoomes ind på et facadeskilt med teaterets navn og i baggrunden kan ses plakater med informationer om aktuelle forestillinger. Derefter følger et interview med Peter Holst-Beck, der er direktør for Gillelejerevuen. Interviewet finder sted på restaurant Fyrkroen i Gilleleje. Jan Eberhardt nævner restaurantens navn to gange. Interviewet handler

8 - 8 - om Gillelejerevuen og kommende forestillinger og kunstnere. Der falder flere bemærkninger om den gode udsigt fra tagterrassen samt at man kan spise på restauranten inden forestillingerne. Der oplyses om tidspunkter for forestillinger mv., men også om at restauranten kan lejes til firmaarrangementer. På et tidspunkt vises et skilt med påskriften: Fyrkroen, God dansk mad og Nordsjællands smukkeste havudsigt i ca. 3 sekunder. Peter Holst-Beck fortæller om Fyrkroens historie og betydning som Gillelejes varetegn. Indimellem vises biller af restaurantens tagterrasse og restaurantens forside samt lokalerne indenfor. Peter Holst- Beck oplyser om menuen på bestemte ugedage og prisen herfor. Han oplyser også om, at man kan bestille billetter telefonisk og på hjemmesiden. Flere gange vises en bjælke forneden i billedet, der oplyser hans navn, Gillelejerevuens internetadresse og telefonnummer til billetbestilling i ca. 4 sekunder. Derefter følger et indslag om en teaterforestilling af Teater Hund på Anemoneteatret og et indslag om Paradisets have, der fremstilles som et børnevenligt udflugtsmål med have, restaurant og klappedyr. Under begge indslag oplyses der internetadresser, telefonnumre mv. HØRING Foreningen TV-KØBENHAVN TV-KØBENHAVN har i høringssvar af 10. juli 2008 bl.a. anført følgende til Ole Dams klage: På linje med en række andre programleverandører er DanCom leverandør af tv-programmer til TV København. Vi har ikke tidligere modtaget kritik af vore programleverandører og deres programmer. Vi har gennemgået programmet om PRISAS. Vi finder ikke, at der sker en uberettiget fremhævelse af PRISAS. Vi finder, at der i programmet gives en række konkrete og væsentlige informationer til seere, som må ønske at investere i aktier. Ofte har vi set, at små investorer bliver sorteper når de går i gang med investering i aktier. Vi finder derfor, at en kritisk information om aktiehandel er relevant, også når det gælder bankernes gebyrpolitik. Vi må dog medgive, at der er enkelte elementer i programmet i form af dækbilleder, som burde være behandlet på en anden måde. Der er anvendt et visitkort, hvilket kan give anledning til misforståelse. Vi har gennemgået disse punkter med DanCom og præciseret, at fremtidige leverancer ikke må give nogen anledning til kritik.

9 - 9 - For så vidt angår klagepunkt 2 må vi medgive, at der er indslag af den omhandlede karakter i indslag modtaget af DanCom. Det er vores opfattelse, at programmer produceret af DanCom ikke væsentligt adskiller sig fra programmer i andre medier, omhandlende iværksættere og virksomhedsportrætter. " I høringssvar af 1. december 2008 har advokat Jørgen Reipuert Christiansen på vegne af Foreningen TV-København derudover oplyst følgende: Vi har drøftet Deres henvendelse med programproducenten. Denne har oplyst, at han ikke har fået vederlag fra PRISAS. Det kan endvidere oplyses, at PRISAS heller ikke har ydet betaling eller lignende til TV København. Vi kan endvidere oplyse, at der heller ikke er ydet lignende fra de virksomheder, som der henvises til i Deres skrivelse. DanComTV DanComTV har i udtalelse af 9. juli 2008 bl.a. anført følgende bemærkninger til Ole Dams klage: " DanComTV har ikke længere sendetilladelse og er i dag programleverandør til bl.a. Kanal København. Jeg er ked af, at man synes, at min udsendelse om PRISAS er ren reklame, da jeg synes at udsendelsen er sprængfyldt med god og relevant forbrugerinformation om hvordan man investerer sin pensionsopsparing på bedste vis. Mht. andre programmer som er leveret til Kanal København finder jeg ikke at de er fyldt med skjult reklame. Der er tale om en række virksomhedsportrætter, hvorfor der naturligvis vil være henvisning til virksomhedens produkter og serviceydelser, som på linje med DR s udsendelser om kroer, kroferier, lokale fiskehandlere og mange andre virksomheds typer. Jeg forsøger at leve op til de intentioner som det politiske og embedsmandssystemet ønsker, nemlig at få et så driftigt erhvervsliv som muligt i Danmark.

10 I udtalelse af 1. december 2008 har DanComTV desuden oplyst, at der ikke er blevet ydet betaling til DanComTV fra PRISAS samt fra de virksomheder, der portrætteres i de øvrige her behandlede indslag produceret af DanComTV. DanComTV anfører blandt andet: Madmagasinet på Bornholm Der var en dygtig kok som lavede noget lækker mad som vi fik. Men ingen betaling. Restaurant Laura Dyrehavsbakken har vi lavet oplæg foran fordi han er en utrolig flink indvandrer der ansætter unge mennesker i sin forretning, bl.a. en af mine veninders, og behandler dem pænt. Ingen betaling Travlhed i lufthavnen blev produceret på baggrund af en pressemeddelelse om store rejsedag. Jeg lavede interview med alle. Indbyrdes er de konkurrenter. Ingen betaling I den konkrete klage fra Ole Dam, hvor han klager over at Prisas får reklame, har jeg ingen betaling modtaget. Jeg er i øvrigt meget stolt over at være fremsynet. Hvis Roskilde Bank kunderne havde set mit indslag med Prisas måtte de i dag ikke skulle gå fra hus og hjem. Radio- og tv-nævnets vurdering Radio- og tv-nævnet har i henhold til 44, stk. 1, nr. 2, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed jf. lovbekendtgørelse nr. 338 af 11. april 2007 på sit møde den 26. januar 2009 behandlet sagen, og skal udtale: Ole Dam har indgivet klage med anbringende om skjult reklame for PRISAS i et tv-program sendt på TV København (Kanal København) den 28. maj 2008 kl Klager anfører, at der i programmet sker en uberettiget fremhævelse af PRISAS.

11 Klager påpeger derudover, at DanComTV i de seneste år konstant har lavet udsendelser, der overtræder reglerne om reklame, idet indslagene alene har til formål at fremhæve de interviewedes produkter og tjenester. Radio- og tv-nævnet skal indledningsvis bemærke, at Nævnets afgørelser vedrørende reklamer i radio og fjernsyn er rettet mod den udsendende radio- eller tv-station. Den foreliggende afgørelse er derfor udelukkende rettet mod tv-stationen Foreningen TV København. Foreningen TV København har som bilag til høringssvar af 10. juli 2008 tilsendt Radio- og tv-nævnet en cd-rom med indslaget om PRISAS sendt på TV København (Kanal København) den 28. maj 2008 kl samt 5 cdrom med et antal forskellige udsendelser, produceret af DanComTV, sendt på TV København (Kanal København). I henhold til 72, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 338 af 11. april 2007 og 3, stk. 1, i bekendtgørelse nr af 15. december 2005 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn, skal reklamer klart kunne identificeres som sådanne, således at de i indhold og præsentation adskiller sig fra ordinære programmer. Reklamer i fjernsyn må kun sendes i blokke, som skal placeres mellem programmerne, jf. reklamebekendtgørelsens 4, stk. 1, 1. pkt. og radioog fjernsynslovens 73, stk. 1, 1. pkt. Skjult reklame defineres i artikel 1c i direktiv 89/552 EØF som følgende: "mundtlig eller visuel fremhævelse af varer eller tjenesteydelser eller af en vareproducents eller en tjenesteydelsesleverandørs navn, varemærke eller aktiviteter i programmer, når fremhævelsen er tilsigtet fra tvradiospredningsorganets side i reklameøjemed og vil kunne vildlede offentligheden med hensyn til arten af denne fremhævelse. En fremhævelse anses navnlig for at være tilsigtet, når den foretages mod vederlag eller lignende betaling." For at udgøre skjult reklame skal fremhævelsen altså opfylde tre kumulative betingelser: Fremhævelsen skal være tilsigtet fra tv-radiospredningsorganets side; den skal være i reklameøjemed, og den vil kunne vildlede offentligheden med hensyn til arten af denne fremhævelse. Da skjult reklame er tilsigtet, kan det i praksis være ret vanskeligt at skelne mellem skjult reklame og lovlige henvisninger til varer m.v. Kommissionen har derfor i sin fortolkningsmeddelelse om visse aspekter ved bestemmelserne i direktivet om "fjernsyn uden grænser" i forbindelse med tv-reklamer (2004/C 102/02) bestemt, at det er berettiget at anvende kriteriet "uberettiget fremhævelse" af en vare eller tjenesteydelse eller en virksomheds varemærke eller navn: Det urimelige kan bl.a. ligge i, at

12 mærket eller den pågældende vare eller tjenesteydelse optræder gentagne gange eller fremhæves på en særlig måde. I den forbindelse skal der tages hensyn til det redaktionelle indhold i de udsendelser, disse elementer indsættes i. Hvis en vare f.eks. fremhæves uden berettigelse i forhold til udsendelsens redaktionelle indhold eller på grund af en påvirkning, som det redaktionelle indhold er blevet udsat for i kommercielt øjemed, tyder det på, at der foreligger skjult reklame. Advokat Jørgen Reipuert Christiansen har på vegne af Foreningen TV- København oplyst, at der ikke er blevet ydet vederlag fra PRISAS eller de i de øvrige her behandlede udsendelser fremstillede erhvervsdrivende hverken til programproducenten DanCom TV eller til TV København. Programmet om PRISAS fremstår som et virksomhedsportræt med oplysende elementer. Programmet indeholder et langt interview med C.W. Silfverberg, der svarer på spørgsmål angående Dansk Aktionærforening, sin nye rådgivningsvirksomhed PRISAS samt angående aktieinvestering og rådgivning desangående. Lignende gør sig gældende for de øvrige Nævnet forelagde udsendelser. Spørgsmålet er herefter, om omtalen og eksponeringen af rådgivningsvirksomheden PRISAS og de i de øvrige Nævnet forelagde udsendelser eksponerede virksomheder må betragtes som skjult reklame og dermed er udsendt i strid med reglerne. 1. For så vidt angår udsendelsen om PRISAS finder Nævnet, at der sker en omfattende fremhævelse af rådgivningsvirksomheden PRISAS. Indledende skal Radio- og tv-nævnet bemærke, at Nævnet i en tidligere afgørelse af 18. juni 2001 vedrørende virksomhedsportrætter udsendt på DanComTV, som dengang selv var tv-foretagende, fandt, at der forelå skjult reklame. Radio- og tv-nævnet var af den opfattelse, at udsendelserne fremstod som lange reklameudsendelser for de pågældende firmaer. Nævnet lagde bl.a. vægt på gentagne fremhævelser og anprisninger og eksponering af virksomhederne med navn, firma, telefonnummer og internetadresse. I udsendelsen om PRISAS vises der gentagne gange et skærmbillede af hjemmesiden PRISAS.dk i ca. 5 sekunder. Både firmaets logo foroven, skrevet med store blå bogstaver og virksomhedsnavnet Pensionsopsparernes Rådgivnings- og InvesteringsSelskab A/S fremstår tydelige og kan let afkodes i den tid siden vises. Af en bjælke, der vises gentagne gange i 5 sekunder, fremgår både C.W. Silfverbergs navn, internetadressen samt et telefonnummer.

13 Radio- og tv-nævnet henviser i denne sammenhæng til, at TV København i høringssvar af 10. juli 2008 har medgivet, at enkelte elementer i programmet i form af dækbilleder, burde være behandlet på en anden måde. Der er anvendt et visitkort, hvilket kan give anledning til misforståelse. TV København og DanComTV anfører derudover i de ovenfor refererede høringssvar, at der i programmet gives en række konkrete og væsentlige informationer til seere, som må ønske at investere i aktier, samt at udsendelsen indeholder god og relevant forbrugerinformation om hvordan man investerer sin pensionsopsparing. Radio- og tv-nævnet skal hertil udtale, at en række spørgsmål i interviewet forekommer stillet med henblik på at give anledning til at fremhæve og anprise PRISAS. Et overvejende antal af svarene er derudover præget af en anprisende fremhævelse af PRISAS. Som eksempler herpå kan Nævnet anføre følgende udtalelser: Man kan blive kunde hos PRISAS, og så kan vi rådgive omkring hvordan man skal gøre, og vi ser altså gerne alle mulige mennesker, som har fået den første million kroner sparet op. Men på sigt vil vi selvfølgeligt prøve at komme længere ned, men for at kunne gøre det skal vi have nogle rådgivnings værktøjer op at stå på nettet. Så måske laver vi en børsnotering inden vi rigtigt stort set faktisk kan komme i gang. ( ) På Skjold Christensens spørgsmål, hvad investorer kan gøre, for at undgå bankernes høje omkostninger, der bevirker dyre rådgivningsomkostninger, svarer C.W. Silfverberg: Jamen du skal jo skifte over til PRISAS.dk. Du skal over til en formueforvalter, som er mere beskeden. Konceptet går ud på, at du som pensionsopsparer, du som investor kan blive medejer i min virksomhed. Så hvis at PRISAS kommer til at tjene for mange penge, så bliver de kanaliseret tilbage til vores ejere, til vores private investorer. Hele konceptet, hele ideen i konceptet er, at det skal være en forbrugervirksomhed det her, det skal ikke være en virksomhed, hvor der sidder nogle smarte rådgivere og scorer kassen. ( ) Samlet set er det Nævnets opfattelse, at en lang række af udtalelserne i udsendelsen om PRISAS ikke er redaktionel berettigede i forhold til

14 almindelig forbrugerinformation om pensionsopsparinger og aktieinvesteringer. Nævnet finder på denne baggrund, at der ved visningen af skærmbilledet af hjemmesiden PRISAS.dk samt visningen af den bjælke, der oplyser både C.W. Silfverbergs navn, internetadressen og et telefon nummer, sammenholdt med den anprisende og detaljerede karakter af udtalelserne under interviewet, foretages en uberettiget fremhævelse af PRISAS i strid med reglerne om skjult reklame. 2. I det følgende behandles de øvrige indsendte udsendelser, produceret af DanComTV for TV København. Radio- og tv-nævnet har gennemgået de øvrige indsendte cd-rom med udsendelser, produceret af DanComTV, sendt på TV København. Samlet set finder Nævnet, at mange af de ovenfor beskrevne detaljer tillige gør sig gældende i de øvrige forelagde udsendelser. a. Dette gælder i særlig grad udsendelsen om Travlhed i CPH, hvor forskellige virksomheder, herunder især Star Tour og Sterling, fremhæves under angivelse af både internetadresser og telefonnumre. Gennem spørgsmål og svar opnås en særlig anprisende fremstilling af virksomhedernes service, rejsetilbud og andre ydelser. Nævnet bemærker, at interviewet med medarbejderen fra Københavns Lufthavne dog kan ses som en undtagelse, da dette interview overvejende indeholder neutral og relevant information om lufthavnens faciliteter og serviceniveau for flyrejsende. b. Til udsendelsen om Bjarne Andersen bemærker Nævnet, at det i en udsendelse om en kunstner af den foreliggende art er naturligt og uundgåeligt at der omtales udgivne cd er og kunstnerens koncertaktiviteter, da dette har karakter af almindelig forbrugerinformation. I den konkrete udsendelse finder Nævnet imidlertid, at den gentagne visning af reklameplakater for forestående koncerter under angivelse af telefonnummer til billetbestilling samt telefonnumre til bestilling af cd er går ud over grænsen for almindelig forbrugerinformation. c. I begyndelsen af udsendelsen Madmagasinet anprises og fremhæves hotellet under angivelse af internetadresse og telefonnummer, hvilket efter Nævnets opfattelse indebærer den samme form for uberettiget fremhævelse som fundet i de øvrige nævnte udsendelser. Interviewet og fremvisningen af madlavningen i køkkenet indeholder dog også mere neutrale elementer. Samlet set finder Nævnet imidlertid, at også denne udsendelse under henvisning til den anprisende omtale i udsendelsens

15 begyndelse og de gentagne angivelser af telefonnummer, internetadresse mv. indeholder skjult reklame. d. Udsendelsen om Dansk top scenen indeholder efter Nævnets opfattelse enkelte bemærkninger og fremhævelser, eksempelvis omtalen af Restaurant Laura og visningen af en reklameplakat for koncerter i Madam Blå på Dyrehavsbakken, der har karakter af skjult reklame. e. Med hensyn til udsendelsen Kulturmagasinet finder Nævnet, at der også her forekommer redaktionelt uberettigede fremhævelser af især Restaurant Fyrkroen i Gilleleje, gennem visning af en del billeder og en anprisende omtale under interviewet uden redaktionel berettigelse samt oplysninger om menuer og priser, telefonnumre mv. Lignende gør sig gældende for eksponeringen af udflugtsmålet Paradisets have. Nævnet skal derudover bemærke, at også fremhævelsen af tv produktionsvirksomheden DanComTV med navn, adresse og telefonnummer under en del af udsendelserne indeholder en fremhævelse af denne virksomhed uden redaktionel berettigelse i forhold til udsendelserne, der kan karakteriseres som skjult reklame. På baggrund heraf har Radio- og tv-nævnet på sit møde den 26. januar 2009 truffet følgende AFGØRELSE: Programmet om PRISAS, sendt på TV København (Kanal København) den 28. maj 2008, indeholder skjult reklame i strid med 72, i lov om radioog fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 338 af 11. april 2007 og 3, stk. 1, i bekendtgørelse nr af 15. december 2005 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn. Programmerne Travlhed i lufthavnen, Bjarne Andersen, Dansk top scenen, Madmagasinet og Kulturmagasinet, produceret af DanComTV og sendt på TV København (Kanal København) indeholder ligeledes skjult reklame i strid med 72, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 338 af 11. april 2007 og 3, stk. 1, i bekendtgørelse nr af 15. december 2005 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn.

16 På baggrund af graden og antallet af forekomst af skjulte reklamer i udsendelserne, påtaler Nævnet overtrædelsen og tildeler Foreningen TV København en advarsel. Nævnets sanktionsmuligheder i tilfælde af fremtidige overtrædelser af radio- og fjernsynslovgivningen er midlertidig eller endelig inddragelse af stationens programtilladelse, jf. 50, stk. 1, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 338 af 11. april Christian Scherfig formand / Ulrike Clade Christensen nævnssekretær

17 Kopi til: Klager Ole Dam

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi RADIO- OG TV-NÆVNET 7. december 2011 Sagsnr: 2010-018591 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. september 2012 Sagsnr: 2012-007952 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 5. juli 2010 Sagsnr: 2009-012920 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 20. marts 2006. Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 20. marts 2006. Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg København den 20. marts 2006 Klage over skjult reklame for Visa/Dankort i programmet OBS sendt på DR1 Peter Niels har ved mail af 15. december 2004 indgivet en

Læs mere

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland

Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Østjylland Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 16. marts 2005 Klage over reklame for www.århus.dk i nyhedsudsendelse på TV 2/Østjylland Tom Flangel Nielsen har ved mail af

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr: 2012-020676 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.:

Læs mere

TV 2/FYN Olfert Fischers Vej 31 5220 Odense SØ. København den 28. april 2006. Klage over skjult reklame for IKEA i indslag på TV2/FYN

TV 2/FYN Olfert Fischers Vej 31 5220 Odense SØ. København den 28. april 2006. Klage over skjult reklame for IKEA i indslag på TV2/FYN RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/FYN Olfert Fischers Vej 31 5220 Odense SØ København den 28. april 2006 Klage over skjult reklame for IKEA i indslag på TV2/FYN Tyge Clausen har ved e-mail af 21. december 2005

Læs mere

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 12. oktober 2007

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 12. oktober 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 12. oktober 2007 Klage over skjult reklame for køkkenfirmaet Invita i programmet Hammerslag sendt

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 24. november 2011 Sagsnr: 2010-026433 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: Reklamejura. Klage over skjult reklame for BMW i Go morgen Danmark vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: Reklamejura. Klage over skjult reklame for BMW i Go morgen Danmark vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV RADIO- OG TV-NÆVNET 26. marts 2010 Sagsnr: 2009-08228 Att.: Reklamejura Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 12. november 2012 Sagsnr: 2012-012574 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1

Klage over skjult reklame for Facebook i Aftenshowet, vist på DR1 6. september 2016 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk

Læs mere

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 8. januar 2008

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 8. januar 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 8. januar 2008 Klage over skjult reklame i programmet Hammerslag sendt på DR1 Per Bro har ved

Læs mere

TV 2 Lorry Allégade 7-9 DK-2000 Frederiksberg. København den 2. maj Klage over skjult reklame for magasinet Vores Kæledyr på TV 2/Lorry

TV 2 Lorry Allégade 7-9 DK-2000 Frederiksberg. København den 2. maj Klage over skjult reklame for magasinet Vores Kæledyr på TV 2/Lorry RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Lorry Allégade 7-9 DK-2000 Frederiksberg København den 2. maj 2007 Klage over skjult reklame for magasinet Vores Kæledyr på TV 2/Lorry Pia Spuur Larsen har ved mail af 17. november

Læs mere

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV 2/Danmark A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. november 2004. Mediesekretariatet

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV 2/Danmark A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 16. november 2004. Mediesekretariatet TV 2/Danmark A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C RADIO- OG TV-NÆVNET København den 16. november 2004 Klage over skjult reklame i Go aften Danmark sendt på TV 2 Jørgen Larsen har ved mail af 2. september 2004

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 26. april 2006. Klage over skjult reklame for Symantec Norton Internet Security på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 26. april 2006. Klage over skjult reklame for Symantec Norton Internet Security på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl København den 26. april 2006 Klage over skjult reklame for Symantec Norton Internet Security på DR1 Thomas Huulbæk Andersen har ved mail af 29.

Læs mere

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND

TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N. København den 6. marts 2007. Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 ØSTJYLLAND Skejbyparken 1 8200 Århus N København den 6. marts 2007 Klage over skjult reklame for diverse virksomheder på TV 2 ØST- JYLLAND Kirsten Sparre har ved mail af 14. september

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for fodboldmærket Select i nyhedsudsendelse

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for fodboldmærket Select i nyhedsudsendelse TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV RADIO- OG TV-NÆVNET 24. november 2011 Sagsnr: 2010-018591 Att.: TV 2 Jura Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Nyfortuna Danmark i TV-Avisen sendt på DR1

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Nyfortuna Danmark i TV-Avisen sendt på DR1 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 27. juni 2013 Sagsnr: 2013-005767 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 31. januar 2012 Sagsnr: 2011-014198 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura. Klager over skjult reklame for Danske Spil A/S under sportskampe sendt på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura. Klager over skjult reklame for Danske Spil A/S under sportskampe sendt på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. Reklamejura RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 27. august 2009 Sagsnr: - 2009-006663 - 2009-003384 - 2009-012046 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig,

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg. København den 4. juni 2008

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg. København den 4. juni 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg København den 4. juni 2008 Klage over skjult reklame i tv-programmet "Dawson s Creek" sendt på DR Jørgen Larsen

Læs mere

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

25. november 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 25. november 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Jan B. Jans Specialkonsulent, cand.jur. jbj@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 16. juni 2006

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 16. juni 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg København den 16. juni 2006 Klage over skjult reklame for modemagasinet Woman i en trailer for DR2 programmet Normalerweize vist på DR1 Nanna Gersov har ved mail

Læs mere

Københavns Miljø TV Allégade 12, st. 2000 Frederiksberg. Att. Peter Marsling

Københavns Miljø TV Allégade 12, st. 2000 Frederiksberg. Att. Peter Marsling Københavns Miljø TV Allégade 12, st. 2000 Frederiksberg Att. Peter Marsling RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 2. juli 2009 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

28. januar 2015. DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 28. januar 2015 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET Radio og TV 7. december 2011 Sagsnr: 2011-010742 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V

SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V SBS TV A/S v. Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1 1570 København V RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 30. april 2009 Sgsnr. 2009-005653 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att. Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att. Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. Juridisk Politisk Sekretariat Radio- og tv-nævnet 1. december 2010 Sagsnr. 2009-007339 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat Radio- og tv-nævnet 6. januar 2012 Sagsnr: 2011-006335 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 30. september 2013 Sagsnr: 2013-009058 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal København C. København den 8. januar Klage over skjult reklame for Falck på P4

DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal København C. København den 8. januar Klage over skjult reklame for Falck på P4 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. København den 8. januar 2008 Klage over skjult reklame for Falck på P4 Flemming Jensen har ved mail af 5. november

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr. 2013-008563 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. Reklamejura RADIO- OG TV-NÆVNET 10. februar 2010 Sagsnr: 2009-016994 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

dk4 Rådmandsgade København N. Att.: Frank Christensen København den 4. juli 2007 Klage over ulovlig reklame i shgopen sendt på dk4

dk4 Rådmandsgade København N. Att.: Frank Christensen København den 4. juli 2007 Klage over ulovlig reklame i shgopen sendt på dk4 RADIO- OG TV-NÆVNET dk4 Rådmandsgade 55 2200 København N. Att.: Frank Christensen København den 4. juli 2007 Klage over ulovlig reklame i shgopen sendt på dk4 Brian Steen har indgivet klage af 23. februar

Læs mere

24 Sjællandske Sjællandske Medier Dania 38 4700 Næstved. Klage over skjult reklame for Falck i nyhedsudsendelse sendt på 24 Sjællandske

24 Sjællandske Sjællandske Medier Dania 38 4700 Næstved. Klage over skjult reklame for Falck i nyhedsudsendelse sendt på 24 Sjællandske 24 Sjællandske Sjællandske Medier Dania 38 4700 Næstved Radio- og tv-nævnet 8. maj 2012 Sagsnr.: 2012-00248 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København. 7. november 2017

DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København. 7. november 2017 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til: jurachef Peter Skov (pets@dr.dk) advokat Susanne Helbo (suhe@dr.dk) & juridisk seniorkonsulent Ulrike Rosenmejer (ulhe@dr.dk) Radio- og

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Apple ipad sendt på DR Update

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Apple ipad sendt på DR Update DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 25. marts 2011 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi. Klage over skjult reklame for Fitness World vist i nyhederne på DR1 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014871 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg. Klage over skjult reklame for Forsvaret i programmet OBS sendt på DR1

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg. Klage over skjult reklame for Forsvaret i programmet OBS sendt på DR1 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. Hanne Bolbjerg RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 30. april 2009 Sagsnr: 2009-003348 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand. jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 12. oktober 2007

TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 12. oktober 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. København den 12. oktober 2007 Klage over skjult reklame for produkter fra Ole Henriksen i Nyhederne sendt på TV 2 Peter W. Rasmussen

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET Radio og TV 7. december 2011 Sagsnr: 2010-004340 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 13. januar 2006. Klage over skjult reklame for Politikens At Tænke Sig 2004 i Deadline på DR2

DR TV-BYEN 2860 Søborg. København den 13. januar 2006. Klage over skjult reklame for Politikens At Tænke Sig 2004 i Deadline på DR2 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg København den 13. januar 2006 Klage over skjult reklame for Politikens At Tænke Sig 2004 i Deadline på DR2 Svend Aage Hansen har ved brev af 16. januar 2005 indgivet

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør. 4. september 2017

Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør. 4. september 2017 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig,

Læs mere

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 21. oktober 2004

RADIO- OG TV-NÆVNET. TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. København den 21. oktober 2004 TV Danmark V/Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8. 1570 København V. RADIO- OG TV-NÆVNET København den 21. oktober 2004 Reklameafbrydelser og skjult reklame i Forunderlig forandring sendt på TV Danmark

Læs mere

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen

28. maj 2015. TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro. Att.: Mikael Justesen 28. maj 2015 TV 2/Nord Søparken 4 9440 Aabybro Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Mikael Justesen Klage over den fortsatte

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 3. december 2012 Sagsnr.: 2012-013815 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C. København den 31. august 2007

DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C. København den 31. august 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C København den 31. august 2007 Klage over skjult reklame for Post Danmark A/S i programmet OBS sendt på DR1 Formand

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 2. maj 2016

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 2. maj 2016 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 2. maj 2016 Klage over

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for Cocio i Go morgen Danmark sendt på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for Cocio i Go morgen Danmark sendt på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 1. oktober 2012 Sagsnr: 2012-009024 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand. jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

DR TV Byen Mørkhøjvej 500 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 23. november 2006

DR TV Byen Mørkhøjvej 500 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 23. november 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV Byen Mørkhøjvej 500 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl København den 23. november 2006 Klage over skjult reklame i videoen til sangen Vi redder Danmarks ære sendt på DR1 Forbrugerombudsmanden

Læs mere

Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen

Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen Oplæg om reglerne om skjult reklame ved Slots- og Kulturstyrelsen Hvad vil jeg fortælle jer om i dag? Reglerne om skjult reklame - Ikkekommerciel lokalradio nu og fra 2018 - Ikkekommerciel lokal-tv - Generelle

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat Radio- og tv-nævnet 6. januar 2012 Sagsnr: 2011-006336 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR har med sit høringssvar indsendt to videobånd med udsendelsen Hvad er det værd? sendt henholdsvis den 27. april og den 4 maj. 2004.

DR har med sit høringssvar indsendt to videobånd med udsendelsen Hvad er det værd? sendt henholdsvis den 27. april og den 4 maj. 2004. RADIO- OG TV-NÆVNET DR Peter Grosell s Antikvariat TV-Byen Læderstræde 15 2860 Søborg 1201 København K. København den 17. juni 2004 Klage over skjult reklame i udsendelsen Hvad er det værd? sendt på DR

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 12. juni 2012 Sagsnr: 2012-006222 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008

TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer. København den 8. januar 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 Sport Jenagade 22 2300 København S. Att.: Adm. direktør Claus Bretton-Meyer København den 8. januar 2008 Klage over ulovlig tv-reklame for Danske Spil A/S sendt på TV 2 Sport Henrik

Læs mere

TV 2/Danmark A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. København den 6. marts 2007

TV 2/Danmark A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. København den 6. marts 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Danmark A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV København den 6. marts 2007 Klage over skjult reklame for Apples ipod i programmet Letterman Late Show sendt på TV 2 Zulu Torben

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg. Klage over ulovlig reklame under håndboldkamp sendt på DR1

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg. Klage over ulovlig reklame under håndboldkamp sendt på DR1 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. Hanne Bolbjerg RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 19. december 2008 Sagsnr: 2008-0016 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand.jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV SYD El-vej 2 B 6000 Kolding. Att. Hans Egon Lorenzen. Klage over skjult reklame i Sommer i Syd sendt på TV SYD

TV SYD El-vej 2 B 6000 Kolding. Att. Hans Egon Lorenzen. Klage over skjult reklame i Sommer i Syd sendt på TV SYD TV SYD El-vej 2 B 6000 Kolding Att. Hans Egon Lorenzen Mediesekretariatet 19. december 2008 Sagsnr:2008-0185 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373 3334

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 7. januar 2010 Sagsnr: 2009-004365 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over reklame for indsamlingskampagnen Knæk Cancer vist på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C. Klage over reklame for indsamlingskampagnen Knæk Cancer vist på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Radio- og tv-nævnet 16. juli 2013 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Klage over reklame for indsamlingskampagnen

Læs mere

TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S. Klage over produktplacering i NFL-programmer sendt på TV 2 SPORT

TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S. Klage over produktplacering i NFL-programmer sendt på TV 2 SPORT TV 2 SPORT A/S Jenagade 22 2300 København S Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr: 2012-000227 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3335 Klage over produktplacering

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 5. april Klage over skjult reklame for Gulddreng i Natholdet sendt TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. 5. april Klage over skjult reklame for Gulddreng i Natholdet sendt TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Tomas Kærup Fuldmægtig, cand. jur. 5. april 2017 Klage over skjult reklame

Læs mere

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 22. december 2006. Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1

DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl. København den 22. december 2006. Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1 RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-BYEN 2860 Søborg Att.: Peter Kyhl København den 22. december 2006 Klage over skjult reklame for Oddset i VM-transmission på DR1 Peter Andersen-Rosendal har ved mail af 15. juni

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att. Steen Rødding Gori. Klage over skjult reklame for Roskilde Festivalen på DR1 og DR2

DR DR Byen Emil Holms Kanal København C. Att. Steen Rødding Gori. Klage over skjult reklame for Roskilde Festivalen på DR1 og DR2 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. Steen Rødding Gori RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 19. december 2008 Sagsnr: 2008-0183 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand.jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg. København den 8. marts 2004

DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg. København den 8. marts 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Direktionssekretariatet TV-Byen 2860 Søborg København den 8. marts 2004 Klage over skjult reklame i udsendelsesrækken Stjerne for en aften MEDIESEKRETARIATET Lars Holstener klager

Læs mere

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

29. august 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 29. august 2014 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 33 73 33 51 Att.: DR Jura, Politik og

Læs mere

30. oktober 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

30. oktober 2014. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 30. oktober 2014 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over TV-reklame vist på TV SYD for Region Syddanmark Regionsrådsvalget

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over TV-reklame vist på TV SYD for Region Syddanmark Regionsrådsvalget TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura RADIO- OG TV-NÆVNET 5. oktober 2011 Sagsnr: 2009-024971 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

dk4 SportMedia ApS Rådmandsgade 55 2200 København N Att.: Frank Christensen

dk4 SportMedia ApS Rådmandsgade 55 2200 København N Att.: Frank Christensen dk4 SportMedia ApS Rådmandsgade 55 2200 København N Att.: Frank Christensen Radio- og tv-nævnet 3. april 2012 Sagsnr: 2011-014468 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat. Klage over skjult reklame i Hammerslag sendt på DR1

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat. Klage over skjult reklame i Hammerslag sendt på DR1 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 24. november 2011 Sagsnr: 2010-028574 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand.jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS.

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over henvisning til Sputnik.dk i en udsendelse på TV 2 NEWS. TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 2. juli 2012 Sagsnr.: 2011-027308 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

LUX 1 (landsdækkende) Mediehuset København Reventlowsgade 14, 3. sal 1651 København V

LUX 1 (landsdækkende) Mediehuset København Reventlowsgade 14, 3. sal 1651 København V LUX 1 (landsdækkende) Mediehuset København Reventlowsgade 14, 3. sal 1651 København V Radio- og tv-nævnet 16. november 2012 Sagsnr: 2012-008562 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 27. marts 2009 Sagsnr: 2009-004249 Att. Reklamejura Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand. jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att. Reklamejura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att. Reklamejura RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 28. januar 2009 Sagsnr: 2008-0233 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 29. januar 2013 Sagsnr: 2012-018949 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.:

Læs mere

19. juni 2015. Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov

19. juni 2015. Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov 19. juni 2015 Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Jørgen Ramskov

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. DR Jura, Politik og Strategi DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 8. maj 2012 Sagsnr.: 2012-011795 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France

TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over ulovlig opdeling af programmet Tour de France TV 2 DANMARK A/S Teglholms Allé 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 03. april 2012 Sagsnr: 2011-016247 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:

Læs mere

MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER

MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SKJULT REKLAME I DE AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER EU direktiv om audiovisuelle medietjenester Lov om radio og fjernsynsvirksomhed r Bekendtgørelse

Læs mere

TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004

TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV Danmark V/Advokat Jan Christiansen Banegårdspladsen 1, 8 1570 København V. København den 20. januar 2004 Klage over reklameafbrydelser i diverse programmer på TV Danmark Ditlev Brodersen

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio og tv 28. maj 2013 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3334

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 23. august 2007

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 23. august 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura København den 23. august 2007 Klage over tv-reklame for inkclub AB sendt på TV 2 Per Rasmussen har ved mail af

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej Odense C. Klage over reklamer for satireprogrammet Radio Karen vist på TV 2 ZULU

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej Odense C. Klage over reklamer for satireprogrammet Radio Karen vist på TV 2 ZULU TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 5100 Odense C Radio- og tv-nævnet 31. januar 2012 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 3334 Klage over reklamer for

Læs mere

26. august 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

26. august 2015. DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi 26. august 2015 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: DR Jura, Politik og Strategi

Læs mere

4. juni 2015. TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

4. juni 2015. TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura 4. juni 2015 TV 2 DANMARK Teglholms Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Klage over

Læs mere

DR TV-byen 2860 Søborg. København den 22. december Klage over DR2 s program Drengene fra Angora

DR TV-byen 2860 Søborg. København den 22. december Klage over DR2 s program Drengene fra Angora RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-byen 2860 Søborg København den 22. december 2004 Klage over DR2 s program Drengene fra Angora Stig Christensen, som repræsenteres af advokat Michael Wallin, har ved brev af 27.

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura, Politik og Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura, Politik og Strategi Radio- og tv-nævnet 19. december 2013 Sagsnr. 2013-014118 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

TV 2 Danmark A/S har med sit høringssvar indsendt et videobånd indeholdende 3 forskellige indslag i Go morgen Danmark.

TV 2 Danmark A/S har med sit høringssvar indsendt et videobånd indeholdende 3 forskellige indslag i Go morgen Danmark. RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Danmark A/S Jørgen Larsen Rugaardsvej 25 Brønds Alle 42 5100 Odense C 8700 Horsens København den 12. august 2004 Klage over skjult reklame i udsendelsen Go morgen Danmark Jørgen

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Cult i programmet Cultpigerne DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr: 2013-007734 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Radio Storebælt Skolegade Korsør Att.: Rene Andersen. København den 4. juli Klage over skjult reklame i udsendelser på Radio Storebælt

Radio Storebælt Skolegade Korsør Att.: Rene Andersen. København den 4. juli Klage over skjult reklame i udsendelser på Radio Storebælt RADIO- OG TV-NÆVNET Radio Storebælt Skolegade 1 4220 Korsør Att.: Rene Andersen København den 4. juli 2007 Klage over skjult reklame i udsendelser på Radio Storebælt Korsør lokal radio har ved brev af

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 7. marts 2013 Sagsnr: 2012-020223 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Københavns Ungdoms-TV Allégade Frederiksberg. Klage over reklame for politiske partier sendt på Københavns Ungdoms-TV.

Københavns Ungdoms-TV Allégade Frederiksberg. Klage over reklame for politiske partier sendt på Københavns Ungdoms-TV. Københavns Ungdoms-TV Allégade 12 2000 Frederiksberg Radio- og tv-nævnet 8. marts 2012 Sagsnr.: 2011-015719 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 3334

Læs mere

2. marts 2015. TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura

2. marts 2015. TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura 2. marts 2015 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Radio- og tv-nævnet Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: TV 2 Jura Klage over

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Hanne Bolbjerg. Klage over skjult reklame for Roundup i tv-program sendt på DR1

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Hanne Bolbjerg. Klage over skjult reklame for Roundup i tv-program sendt på DR1 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg Radio- og tv-nævnet 3. september 2008 Sagsnr:2008-0133 Birgitte Durhuus Nielsen Fuldmægtig bdn@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.:3373

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg. København den 4. juni 2008

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg. København den 4. juni 2008 RADIO- OG TV-NÆVNET DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Hanne Bolbjerg København den 4. juni 2008 Klage over skjult reklame i radioprogrammet "Vinmagasinet" sendt på P1 Olav Willadsen

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over for tynde modeller i H&M reklamer sendt på TV 2

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over for tynde modeller i H&M reklamer sendt på TV 2 TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: TV 2 Jura RADIO- OG TV-NÆVNET Radio og TV 5. oktober 2011 Sagsnr: 2010-027129 Maria Magelund Madsen Fuldmægtig, cand. jur. mma@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V. Att.: Anne Schyum. Klage over reklamer for 3F sendt på NOVA fm og på Radio 100

SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V. Att.: Anne Schyum. Klage over reklamer for 3F sendt på NOVA fm og på Radio 100 SBS Radio H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att.: Anne Schyum Radio- og tv-nævnet 21. marts 2013 Sagsnr: 2012-017748 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter

Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-Byen 2860 Søborg København den 26. februar 2004 Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter På baggrund af DR s interne undersøgelser vedrørende for vidtgående

Læs mere