Billetsalg Billetter til arrangementerne kan købes eller bestilles på biblioteket i Info og salg eller på telefon i åbningstiden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Billetsalg Billetter til arrangementerne kan købes eller bestilles på biblioteket i Info og salg eller på telefon 4849 5750 i åbningstiden."

Transkript

1 Oplevelser Hørsholm Bibliotek Efterår 2011 Film Musik Debat Teater Foredrag Videnskab Workshops Udstillinger Forfatterevents

2 Billetsalg Billetter til arrangementerne kan købes eller bestilles på biblioteket i Info og salg eller på telefon i åbningstiden. Åbningstider Mandag - Fredag Lørdag Bibliotekstorvet Hørsholm Telefon Dit link til mere viden: biblioteket.horsholm.dk

3 Første mandag i hver måned kl Pigeklub Pigeklubben er en klub for piger mellem 9 og 12 år som mødes den første mandag hver måned på biblioteket. Vi snakker om nye bøger og anmelder bøger for hinanden. Vi snakker også om biblioteket og er kreative. Første gang efter sommerferien er den 5. september Tilmelding foregår i børnebiblioteket. Sidste onsdag i hver måned kl Drengeklub Drengeklubben er en klub for drenge mellem 9-13, der mødes den sidste onsdag i hver måned på biblioteket. Da drengeklubben er et nyt koncept på biblioteket, vil vi den første gang udvikle konceptet sammen. Om vi skal læse og anmelde bøger, spil, musik etc. er op til jer. Første gang efter sommerferien er den 28. september Tilmelding foregår i børnebiblioteket.

4 Første torsdag i hver måned kl Eventyrtime for de 1½-4 årige Vi holder eventyrtime, hvor vi synger nogle sange, fortæller rim og remser, ser film og billeder af dyr, store biler og andre spændende ting fra hverdagen. Det foregår i børnebibliotekets eventyrrum. Første gang efter sommerferien er torsdag den 1. september. Eventyrtimerne er for dagplejebørn og hjemmegående børn. Der kræves hverken billetter eller tilmelding.

5 Udstillinger i foyeren i august Jenny Stockfleth Simelev Alle mine malerier er nøje planlagt. Jeg har aldrig malet impulsivt, uden en predetermineret plan for mine malerier. Jeg ser ofte på forskellige ideer, for at sikre mig, at emnet har stof nok i sig selv til at bære at blive arbejdet på i mine serier. Motiverne i mine malerier har uløste spændinger, så de ikke kan afkodes direkte, men rummer plads til fortolkning. Kunst er næring til sjælen.

6 Torsdag den 25. august kl. 19 Hanne Bech Hansen Mød forfatter og tidligere chef for Københavns Politi, Hanne Bech Hansen, til en spændende foredragsaften på Hørsholm Bibliotek. Foredraget tager udgangspunkt i debutkrimien Lasten, i tiden som politidirektør i København. Hun debatterer desuden hvad det vil sige at være tryg, både som individ og på det samfundsmæssige plan, i dagens Danmark. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Nykredit, Hørsholm. Billetter afhentes efter først-til-mølle princippet i banken fra den 8. august. Første sag for den nyudnævnte vicekriminalkommissær Malika Asmina Els ved Københavns Politi drejer sig om to mord. En ung advokat bliver skudt og dagen efter bliver et vidne til drabet kvalt i sit eget hjem. Det andet mord kan forklares - kvinden havde set noget hun ikke skulle se, men hvorfor blev advokaten dræbt? Hanne Bech Hansen benytter sig af tricket med at belyse sagen fra flere sider. Vi er med i Malikas overvejelser, men også med hos en polsk lejemorder, en engelsk forbyder, en afstumpet lastbilchauffør, de rige bagmænd og en af de kidnappede små piger.

7 Udstillinger i foyeren i september Hørsholmudstillingen 2011 Kultur og Idræt og Hørsholm Bibliotek inviterer endnu en gang alle borgere i Hørsholm Kommune til at udstille deres kunstneriske værker i Bibliotekets og Trommens foyer i september måned på Hørsholm udstillingen. I år er det 33. gang at kreative borgere har mulighed for at udstille deres kunstværker i den store ucensurerede udstilling. De udstillede værker kan opleves fra den 5. til 30. september Formanden for Sport, Fritid, og Kulturudvalget, Nadja Maria Hageskov vil åbne udstillingen ved en fernisering mandag den 5. september 2011 kl. 16:30. Kunsten indgår i kommunens arbejde med at skabe gode oplevelser, trivsel, fællesskaber, innovation og kreativitet. Kunsten er med til at skabe synlighed og lokal sammenhængskraft. Jeg tror på at kunst og kultur har værdi og skaber værdi. Kunst kan skabe debat og sætte spørgsmålstegn ved samfundet og tidsånden, ligesom den også kan have æstetisk værdi som udsmykning, man dagligt glædes over. Kunst kan være hverdagens og samtidig også samfundets råstof, kit og flødeskum. Jeg glæder mig til at åbne årets Hørsholmudstilling og se mangfoldigheden af hørsholmborgernes kreativitet og egne kunstneriske udtryk.

8 Fredag den 2. september kl Kulturnat i Hørsholm Biblioteket holder åbent til kl. 21. Vi lader latinostemningen strømme frit mellem reolerne med bozalounge, dansefilm og spændende salsaoverraskelser. Tirsdag den 13. september kl Intro og Workshop om netmedier Lær at bruge Filmstriben.dk, BibZoom.dk, Netlydbog.dk og E-bøger. Du kan gratis og lovligt streame film og downloade musik og litteratur på din PC og overføre til mp3-afspiller eller tablet. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån.

9 Onsdag den 14. september kl. 19 Booktalk - fem bibliotekarer præsenterer nye bøger Fem læselystne bibliotekarer fortæller om nye bøger fra 2011 og tilknytter personlige kommentarer og litterære perspektiveringer. Efter bogpræsentationerne vil en litteraturkonsulent fremlægge udvalgte litterære begreber og aktuelle tendenser. Til arrangementet udleveres et katalog og vi byder på en forfriskning undervejs. Billetter 30 kr. inklusiv forfriskning købes i Bibliotekets Info & salg Torsdag den 15. september kl Intro og Workshop om netmedier Lær at bruge Filmstriben.dk, BibZoom.dk, Netlydbog.dk og E-bøger. Du kan gratis og lovligt streame film og downloade musik og litteratur på din PC (ikke Mac eller Linux-styresystem) og overføre til mp3-afspiller eller tablet. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån.

10 Tirsdag den 20. september kl Torsdag den 22. september kl Bliv klog på bibliotekets online databaser og licenser Start din rejse i den digitale litteraturverden. Lær at finde anmeldelser og artikler i Infomedia.dk, Bibliotek.dk og Library Press Display og samt forfatteroplysninger og fortolkninger via netbaserne Forfatterweb og Literature Resource Center. Få ideer til gode bøger fra Litteratursiden.dk og Krimisiden.dk. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Torsdag den 22. september kl. 19 Dobbeltmordet på Peter Bangs vej v/ forfatter Peer Kaae Dobbeltmordet på ægteparret Jacobsen på Peter Bangs Vej den 20. februar 1948, har opnået mytisk status. Dels på grund af de mystiske og makabre omstændigheder ved mordene, dels fordi sagen aldrig blev opklaret, trods en massiv politiindsats og afhøring af mere end personer. Tag med på efterforskningsrejse gennem Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssag - en rejse, som forfølger alle sporene, både blandt modstandsbevægelsen og i det myrdede ægtepars omgangskreds. Historien vrimler med mistænkte og motiver, men kun én morder som gik fri men Peer Kaae har et bud! Billetter 40 kr. købes i Bibliotekets Info & salg.

11 Fredag den 23. september kl. 15 Sokken Teater for de 1½ - 4 årige Kolde fødder er der ingen der skal have, så længe der er gode røde uldsokker, som luner. Ret, vrang, ret, vrang. Nu skal der strikkes, for når den ene fod har fået en flot rød sok, så vil den anden også ha en. Det er vaskedag og Hønen vil så gerne hjælpe med at sortere tøjet i farver, den kender bare ikke forskel på rødt og hvidt. Men den ved, at sure sokker, de skal vaskes. Så det bliver de! En forestilling for de yngste, der fortæller os, at selv om man er lille og til ingenting, så kan man gøre en stor forskel. Forestillingen spilles af Randers EngsTeater og varer ca. 40 min. Billetter 30 kr. købes i Bibliotekets Info & salg fra 17. september. Tirsdag den 27. september kl PC for begyndere Hvad er en computer egentlig, og hvordan bruger jeg den? Introduktion for begyndere, bl.a. med musetræning. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån.

12 Tirsdag den 27. september kl. 19 Kom godt i gang med slægtsforskning Flemming Dalhauge fortæller om hvordan man kommer godt i gang med slægtsforskning. Hvordan indsamles familieoplysninger? Hvilke bøger, foreninger og digitale hjælpemidler findes der? Hvordan udarbejdes en anetavle og en slægtsbog? Billetter 30 kr. købes i Bibliotekets Info & salg. Onsdag den 28. september kl. 15 Booktalk - fem bibliotekarer præsenterer nye bøger Fem læselystne bibliotekarer fortæller om nye bøger fra 2011 og tilknytter personlige kommentarer og litterære perspektiveringer. Efter bogpræsentationerne vil en litteraturkonsulent fremlægge udvalgte litterære begreber og aktuelle tendenser. Til arrangementet udleveres et katalog og vi byder på en forfriskning undervejs. Store Mødelokale på 1. sal. Billetter 30 kr. inklusiv forfriskning købes i Bibliotekets Info & salg.

13 Torsdag den 29. september kl PC for begyndere Hvad er en computer egentlig, og hvordan bruger jeg den? Introduktion for begyndere, bl.a. med musetræning. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Fredag den 30. september kl. 15 Grev Gris Teater for de 5 9 årige Prins Knud møder en dag en lille gris. Grisen leger i en mudderpøl i udkanten af en skov. De to bliver hurtigt bedste venner, og fortællingen tager for alvor fart, da Prins Knud beslutter, at præsentere den lille gris for resten af hoffet. En mand, en ghettoblaster og fire stofbleer. Det er alt. Resultatet er en medrivende, tosset og gakket historie uden sidestykke. Fortællingen om Grev Gris er baseret på Thorstein Thomsens bøger og går rent ind hos sit publikum. Forestillingen er spillet af Peter Holst og varer ca. 35 min. Billetter 30 kr. købes i Bibliotekets Info & salg fra den 24. september.

14 Udstillinger i foyeren i oktober Louise T Jeg har malet og tegnet siden jeg var barn. Jeg er uddannet konditor, pædagog, og sløjdlærer, og gennem livet har jeg altid kunnet flette kunsten ind i mit arbejde. Naturen med alle dens farver og fantastiske former inspirerer mig: At fokusere på en lille detalje, eller stemning, og så male ud fra det. Jeg prøver at videregive min glæde til livet gennem mine motiver. Der er en historie i alt.

15 Tirsdag den 4. oktober kl Iben Hasselbach - En litterær oversætters udfordringer og glæder, krydret med sang og strengespil. Den prisbelønnede oversætter Iben Hasselbalch fortæller om sit litterære arbejde med udgangspunkt i Cervantes' Don Quijote, Nobelpristageren Mario Vargas Llosas litteratur og populære forfattere som Isabel Allende og Carlos Ruiz Zafón. I foredraget kommer hun ind på kontakten med forlag, strategier og den økonomiske og menneskelige gevinst. Hun nyder dansen med sproget, også i selvkomponerede sange, og giver relevante prøver på sine tekster sunget til eget guitarakkompagnement. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Ældresagen i Hørsholm. Billetter 30 kr. købes i Bibliotekets Info & salg. Torsdag den 6. oktober kl. 19 Den gyldne swingtid Oplev en musikalsk fortælling om swingmusikkens storhedstid og indtog i Danmark i perioden Med glimt i øjet fortæller Edutainer Flemming Olsen om denne spændende musikalske periode historierne og anekdoterne! Med sig har han et 19 mands big band (Golden Swing Band) med en dygtig sangerinde i ryggen, der spiller musikken som den blev spillet af de store danseorkestre i Den Gyldne Swingtid. Billetter 40 kr. købes i Bibliotekets Info & salg.

16 Fredag den 7. oktober kl. 15 Trip Trap Træsko Teater for de 1½ - 4 årige Et stykke musikalsk dukketeater for de mindste om kyllingen der med nye træsko og med en lidt for stor spand drager ud i verden for at hente vand. Om et par mus der hører og lugter og ser, og lærer det første om det højeste og det længste og det tungeste Forestillingen spilles af Olsens Teater og varer ca. 30. min. Billetter 30 kr. købes i Bibliotekets Info & salg fra den 1. oktober. Fredag den 7. oktober National Seniorsurfdag Mange ældre benytter ikke de mange muligheder for at holde kontakt til venner og familie, holde sig orienteret eller spare tid og penge, som internettet tilbyder. På Seniorsurf-dagen 2011 skal nogle af os danskere, der i forvejen er digitale, introducere en ældre ven eller bekendt til internettet. Det kan fx foregå foran en computer derhjemme eller ved at man tager en ældre med på biblioteket. Omdrejningspunktet bliver en sjov og let digital skattejagt, der bliver udviklet til dagen. På biblioteket er vi klar til at guide og hjælpe med intro til Internettet. Seniorsurfdagen er et samarbejde mellem IT- og Telestyrelsen, Ældreorganisationerne og Folkebibliotekerne.

17 Lørdag den 8. oktober kl Bogsalg Vi sælger ud af kasserede materialer. Her er noget for alle. Børnebøger, tegneserier, romaner, magasiner Fyld kurven og pak reolen. 10 kr. pr stk. Fem tidsskrifter eller tegneserier for 10 kr. Bogsalget fortsætter ugen ud og slutter lørdag den 15. oktober med Fyld posen for 20 kr.

18 Kalenderoversigt Dato Tid Arrangement 25/ Hanne Bech Hansen 1/ Eventyrtime 2/ Kulturnat på Biblioteket 5/ Pigeklubben 13/ Intro og workshop om netmedier 14/ Booktalk 15/ Intro og workshop om netmedier 20/ Bliv klog på bibliotekets online databaser & licencer 22/ Bliv klog på bibliotekets online databaser & licencer 22/ Dobbeltmordet på Peter Bangsvej 23/ Sokken 27/ PC for begyndere 27/ Kom godt i gang med slægtsforskning 28/ Drengeklub 28/ Booktalk 29/ PC for begyndere 30/ Grev Gris 3/ Pigeklubben 4/ Iben Hasselbach 6/ Eventyrtime 6/ Den gyldne swingtid 7/10 National Seniorsurfdag 7/ Trip Trap Træsko 8/10 Bogsalg 11/ Intro og workshop om netmedier 12/ Rundrejse i cyberspace og sociale medier 13/ Intro og workshop om netmedier 18/ Bliv klog på bibliotekets online databaser & licencer

19 Kalenderoversigt Dato Tid Arrangement 18/ Kæledyrszoo 18/ Peter Bastian 20/ DTU Science Show 20/ Bliv klog på bibliotekets online databaser & licencer 25/ PC for begyndere 25/ Ny mad på gamle råvarer 26/ Drengeklub 27/ PC for begyndere 28/ Halloween for børn 2/ Kulturens korte rødder 3/ Eventyrtime 7/ Pigeklubben 9/ Debataften om bibliotekernes fremtid 15/ Mobil for begyndere 17/ Mobil for begyndere 18/ Sikke et vejr! 19/ Hørsholm Bibliotek fylder 140 år 21/ Digitale selvbetjeningsmuligheder i Hørsholm 22/ PC for begyndere 23/ Kom i gang og kom videre med SKATs digitale tilbud 24/ Det arabiske oprør - den store krise i Mellemøsten 26/ Børnejazz 30/ Drengeklub 30/ Enevældens historie 1/ Eventyrtime 5/ Pigeklub 9/ Juleklip 9/ Luciaoptog

20 Tirsdag den 11. oktober kl Intro og Workshop om netmedier Lær at bruge Filmstriben.dk, BibZoom.dk, Netlydbog.dk og E-bøger. Du kan gratis og lovligt streame film og downloade musik og litteratur på din PC (ikke Mac eller Linux-styresystem) og overføre til mp3-afspiller eller tablet. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Onsdag den 12. oktober kl Rundrejse i Cyberspace og sociale medier v/mads Weltzer Måske besøger du Google og zapper lidt rundt for at finde et godt link, men hvad med Facebook og Twitter? Muligheder er der masser af, Internettet vokser hele tiden og junglen bliver større hver dag. Bliv guidet igennem Internettets mange muligheder som sociale medier, geotagging og internethandel med kommunikationsspecialist Mads Weltzer. Billetter 30 kr. købes i Bibliotekets Info & salg.

21 Torsdag den 13. oktober kl Intro og Workshop om netmedier Lær at bruge Filmstriben.dk, BibZoom.dk, Netlydbog.dk og E-bøger. Du kan gratis og lovligt streame film og downloade musik og litteratur på din PC (ikke Mac eller Linux-styresystem) og overføre til mp3-afspiller eller tablet. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Tirsdag den 18. oktober kl Bliv klog på bibliotekets online databaser og licenser Start din rejse i den digitale litteraturverden. Lær at finde anmeldelser og artikler i Infomedia.dk, Bibliotek.dk og Library Press Display og samt forfatteroplysninger og fortolkninger via netbaserne Forfatterweb og Literature Resource Center. Få ideer til gode bøger fra Litteratursiden.dk og Krimisiden.dk. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån.

22 Tirsdag den 18. oktober kl. 14 Kæledyrszoo for børn Oplev søde og spændende kæledyr og hør erfarne dyrepassere fortælle og demonstrere. Kom i nærkontakt med dyrene - fjer, pels og skæl og få svar på alverdens spørgsmål om kæledyr. Der kræves ikke billetter til arrangementet. Tirsdag den 18. oktober kl. 19 Peter Bastian Den populære musiker, foredragsholder og forfatter Peter Bastian fortæller om sin nye bog 'Mesterlære en livsfortælling'. Han tager fat i sin samtid og giver med afsæt i sit eget liv en kærlig og nådesløs karakteristik af nutidens mennesker, nutidens dårskab og nutidens målløshed. Ingen væsentlige emner går fri - roller, opdragelse, musikkens væsen, identitet og mangel på samme, global bevidsthed - Peter Bastian tager livtag med det hele. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Nykredit, Hørsholm Billetter afhentes efter først-til-mølle princippet i banken.

23 Torsdag den 20. oktober kl. 14 DTU Science show for børn DTU Scienceshow underholder med spændende og sjove naturvidenskabelige forsøg, der forklares på en måde så stort set alle kan være med. Der vil være forsøg med ild, brag og spændende farver! Forsøgene viser og beskriver hverdagsfænomener på en måde som du aldrig har tænkt over dem før. Hvad er ild? Hvad er farver? Hvorfor siger bomber bang? Arrangementet foregår i voksenudlånet. Der kræves ikke billetter til arrangementet. Torsdag den 20. oktober kl Bliv klog på bibliotekets online databaser og licenser Start din rejse i den digitale litteraturverden. Lær at finde anmeldelser og artikler i Infomedia.dk, Bibliotek.dk og Library Press Display og samt forfatteroplysninger og fortolkninger via netbaserne Forfatterweb og Literature Resource Center. Få ideer til gode bøger fra Litteratursiden.dk og Krimisiden.dk. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån.

24 Tirsdag den 25. oktober kl PC for begyndere Hvad er en computer egentlig, og hvordan bruger jeg den? Introduktion for begyndere, bl.a. med musetræning. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Tirsdag d. 25. oktober kl Ny mad på gamle råvarer Ved Bi Skaarup Dette er historien om hvordan Det Nye Nordiske køkken blev til. Hvorfor det fandtes nødvendigt at konstruere en helt ny madkultur. Bi Skaarup, som er opvokset i Hørsholm, er madhistoriker. Hun var en af oplægsholderne ved det store møde på NOMA, hvor Det Nye Nordiske Køkkens manifest blev udformet, og hun arbejder med den danske madkultur såvel teoretisk som praktisk. Da mad ikke blot skal beskrives, men bør smages, vil der være smagsprøver og eksempler på ny mad lavet på gamle danske råvarer og inspireret af gamle egnsretter. Billetter 80 kr. inkl. smagsprøver købes i Bibliotekets Info & salg.

25 Torsdag den 27. oktober kl PC for begyndere Hvad er en computer egentlig, og hvordan bruger jeg den? Introduktion for begyndere, bl.a. med musetræning. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Fredag d. 28 oktober kl Halloween for børn I år fejrer børnebiblioteket vaskeægte halloween. Kom udklædt som heks, djævel eller hvad du kan finde på. Skuespiller og historiefortæller Christina Falkberg underholder med klamme og uhyggelige historier alt imens du kan nyde et glas grønt saft og gyserguf. Tag gerne en voksen med for det bliver rigtig uhyggeligt. Billetter 30 kr. inkl. saftevand og guf, købes i Bibliotekets Info & salg. Arrangementet foregår i Bibliotekets Børneteatersal i kælderen.

26 Udstillinger i foyeren i november Aktiv kunst Medlemmer af Aktiv kunst udstiller deres værker. Her kan du se alt fra malerier til stentøj til brugskunst og skulpturer.

27 Onsdag d. 2. November kl Kulturens korte rødder v/ Henning Kierkegaard Gymnasieelever har dårlig kendskab til dansk litteratur. Det bekymrer Henning Kirkegaard. Han er økonom, født i 1938 og tidligere lektor på CBS. Her underviste han studerende fra hele verden, og erfarede, hvor vigtigt det er, at man som dansker er klar over sit eget væsen og egne rødder. Kirkegaard holder et venskabeligt provokerende foredrag som oplæg til en debat, om at bevare og styrke den danske kulturs alt for korte rødder. Gratis billetter udleveres i Bibliotekets Info & salg. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Ældresagen i Hørsholm. Onsdag d. 9. november kl Debataften om bibliotekernes fremtid v/ Jens Thorhauge & Casper Hvenegaard I dag kan en del af bibliotekernes materialer hentes på nettet. I fremtiden bliver der endnu flere digitale tilbud. Har vi fortsat brug for fysiske biblioteker? Jens Thorhauge, direktør for Styrelsen for Bibliotek og Medier, mener, at fremtidens bibliotek må indstille sig på, at brugerne både efterspørger klassiske biblioteksydelser i form af udlån, men at de i stigende grad også forventer involverende tilbud på biblioteket som lektiecaféer, romanog debatklubber, foredrag og it-kurser. Ifølge Casper Hvenegaard, lektor på det Informations Videnskabelige Akademi, vil biblioteker af sten og glas ikke blive opløst i cyberspace, men vil få nye funktioner. Han viser med eksempler, hvordan biblioteket i dag handler om andet og mere end udlån af bøger og andre medier. Arrangementet er gratis. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån.

28 Tirsdag d. 15. november kl Torsdag d. 17. november kl Mobil for begyndere Har du købt en mobiltelefon og har du ikke helt lært at bruge den? Få hjælp til at bruge de mest almindelige funktioner i din mobil fx hvordan man sender en sms eller mms, hvordan telefonbogen og kameraet virker. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Fredag d. 18. november kl Sikke et vejr Børneteater for de 1½ - 3 årige. En paraply åbner sig og en frisk forårseng folder sig ud. Blomsterne spirer og muldvarpen vågner. Med en enkelt håndfuld sand forvandles rummet til den hede sommerstrand. Og fødderne bliver brændende varme. En blå snor trylles om til det kølige hav og på magisk vis kan man nu både soppe og dykke under havoverfladen. En komisk og poetisk forestilling for de mindste. Line Svendsen tager børnene med på en fantastisk rejse gennem de fire årstider. Varighed ca. 40 min. Billetter 30 kr. købes i bibliotekets Info og Salg fra 12. november.

29 Lørdag d. 19. november Hørsholm Bibliotek fylder 140 år Hørsholm Bibliotek fejrer sin fødselsdag hele november måned med en stor udstilling om bibliotekets historie. Udstillingen viser, gennem tekst og billeder, hvordan Hørsholm Bibliotek har udviklet sig igennem de sidste 140 år. Lørdag den 19. november holder vi fødselsdag og inviterer alle Hørsholm borgere på fødselsdagskage i udlånet kl. 11. Mandag d. 21. november kl Digitale selvbetjeningsmuligheder i Hørsholm Dette kursus henvender sig til dig, der gerne vil introduceres til Mit Hørsholm. Lær bl.a. hvordan du kan bestille pas til hele familien, anmelde skadedyr, bestille sundhedskort og skifte læge. Mit Hørsholm giver dig desuden overblik over familiens biblioteksbøger, skoleskemaer og meget mere. Introduktionen foregår i Store Mødelokale på 1. sal.

30 Tirsdag d. 22. november kl PC for begyndere Hvad er en computer egentlig, og hvordan bruger jeg den? Introduktion for begyndere, bl.a. med musetræning. Tilmelding er nødvendig. Ring: , voksenudlån, mail: eller personligt ved bibliotekarbordet i voksenudlån. Onsdag d. 23. november kl Kom i gang og kom videre med SKATs digitale tilbud SKAT tilbyder i samarbejde med biblioteket undervisning til borgere, der gerne vil vide mere om SKATs digitale tilbud. SKAT vil vise, hvordan du betjener dig selv på nettet, fx: Hvordan finder du love og regler? Hvordan ser du de oplysninger, SKAT har modtaget på dig? Hvordan kan du let få et overblik over dine egne skatteforhold? Hvordan ændrer du din forskuds eller årsopgørelse? Har du avance eller tab fra aktiehandel med på årsopgørelsen? Introduktionen foregår i Store Mødelokale på 1. sal.

31 I uge 47 vil Hørsholm Bibliotek, i samarbejde med regionens biblioteker, sætte fokus på emnet Oprør. Oprør kan komme til udtryk på mange måder. Gennem vold og hærværk eller via kunst, musik, litteratur og andre kreative udtryksformer. Oprør og vrede kan være forløsende og skabe grobund for nytænkning og nyindretning af samfundet. Torsdag d. 24. november kl. 19 Det arabiske oprør den store krise i Mellemøsten Ved Jens Nauntofte Mellemøsten har i de sidste ni måneder oplevet et voldsomt oprør. Et drama, hvor en hel region er sat i brand ved en række samtidige oprør nedefra. Der er bred utilfredshed med de politiske ledere - og nu lyder gadernes krav om demokrati så højt, at der ingen vej er tilbage. Vi fokuserer på det arabiske oprør med et foredrag af Jens Nauntofte, en virkelig kender af den arabiske verden. Jens Nauntofte fortæller om netop de døgn der ændrede Mellemøstens historie. Bagefter bliver der mulighed for spørgsmål og debat. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Nykredit, Hørsholm. Billetter afhentes efter først-til-mølle princippet i banken fra den 1. november.

32 Lørdag den 26. november kl. 15 Børnejazz Med Mads Vinding og Frans Bak Denne børnekoncert handler lidt om jazz - og viser, at meget af den musik børnene lytter til kommer fra jazzen, - men den kommer også ind på musik i det hele taget. Den viser, hvordan en melodi kan spilles på mange forskellige måder, og hvordan man kan frembringe forskellige stemninger og associationer med musik og lyde. Børnene er med til at bestemme forløbet af en historie og Frans lægger sandsynligvis et æg undervejs! Børnene inddrages meget aktivt som sangere, kor, trommeslagere og hvad man ellers finder på i den spontane situation. Billetter 30 kr. købes i Bibliotekets Info & salg fra den 19. november. Onsdag den 30. november kl. 19 Enevældens historie Ved Søren Mentz I 1660 finder et ublodigt, men dramatisk statskup sted i Danmark. Kong Frederik III, som er bundet af en håndfæstning med kraftige begrænsninger i sin magtudfoldelse, overrumpler stænderforsamlingerne og udråber sig til enevældig konge af Guds nåde. Hvad er baggrunden for statskuppet? Hvor kommer inspirationen fra? Hvordan stækker kongen adelen og Rigsrådets magt og tiltager sig uindskrænkede beføjelser til at udforme love og regler, opkræve skatter, gå i krig, straffe og indføre arvefølge? Arrangør: Foreningen Norden i Rudersdal og Hørsholm i samarbejde med DOF Fritidsskole i Hørsholm og Hørsholm Bibliotek. Billetter 50 kr. købes i Bibliotekets Info & salg.

33 Udstillinger i foyeren i december Hele december måned Juleudstilling og hygge i foyeren Tag en pause fra juleræset og kom i julestemning med gran, nisser og julestads.

34 Fredag den 9. december kl Juleklip Vi julehygger, klipper og klistrer i Børneudlånet. Der vil være masser af papir, glimmer og andre hobbymaterialer. Husk blot at medbringe en saks. Til dette arrangement kræves ikke billetter. Fredag den 9. december kl Luciaoptog Vi slukker lyset og lader børn fra Hørsholm Lille Skole gå Luciaoptog i voksenudlånet. Til dette arrangement kræves ikke billetter.

35 Netmedier - få mere ud af dit bibliotek! Gennem bibliotekets website kan alle bibliotekets brugere, der bor i Hørsholm kommune, streame spillefilm og kort- og dokumentarfilm både for børn og voksne. Når du har logget på med dit CPR-nr og pinkode, har du adgang til filmen i 24 timer. Du kan klikke på pause, spole og se filmen så mange gange du vil. Du kan låne fem film om måneden. Gennem bibliotekets website kan alle bibliotekets brugere, der bor i Hørsholm kommune, låne netlydbøger. Der tilbydes adgang til 1000 populære bøger, både skønlitteratur, faglitteratur og børne og ungdomsbøger. Udvalget spænder fra fantasy, krimi og romaner til biografier, psykologi, historie og rejser. Få tematiseret inspiration og læs anmeldelser. Gennem bibliotekets website kan alle bibliotekets brugere, der bor i Hørsholm kommune, downloade musik i alle genrer; populært og alternativt, nyt og ældre, kendt og ukendt. Du har mulighed for at downloade musikken til din egen pc eller dit mobile device døgnet rundt, året rundt. Der er over 3 millioner musiknumre. Du kan på BibZoom læse mere om musikken i artikler, anmeldelser, nyheder og anbefalinger. Gennem bibliotekets website kan alle bibliotekets brugere, der bor i Hørsholm kommune, låne e-bøger på dansk, svensk og engelsk. Der tilbydes adgang til over 3000 bøger, både skønlitteratur, faglitteratur og børnebøger. Følg linket til ebib.dk eller ebogsbibliotek.dk. Find din bog. Log ind med CPR-nr og pinkode. Lån og download bogen til din pc.

36

Oplevelser Efterår 2014

Oplevelser Efterår 2014 Oplevelser Efterår 2014 Kontakt Bibliotekstorvet 1 2970 Hørsholm Telefon 4849 5750 horsbib@horsholm.dk Dit link til mere viden: biblioteket.horsholm.dk Betjent åbningstid Mandag - Fredag 11-18 Lørdag 10-14

Læs mere

AUG-DEC 2014. Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER. for børn og voksne

AUG-DEC 2014. Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER. for børn og voksne AUG-DEC 2014 Svendborg Bibliotek ARRANGEMENTER for børn og voksne Fra side Fra side 19 Fra side 4 Arrangementer 22 Arrangementer for voksne Undervisning for børn & unge Fra side Fra side Fra side 33 Udstillinger

Læs mere

Julie Hastrup. Pernille Højmark. Anne Hjernøe. Kim Leine. Program Efterår 2015. Lotus Turéll. Jacob Haugaard

Julie Hastrup. Pernille Højmark. Anne Hjernøe. Kim Leine. Program Efterår 2015. Lotus Turéll. Jacob Haugaard Anne Hjernøe Kim Leine Pernille Højmark Julie Hastrup Program Efterår 2015 Jacob Haugaard Lotus Turéll Forord ved Else Søjmark Det er en fornøjelse at præsentere efterårets arrangementsprogram for små

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kære lærer, SFO og klubfolk Helsingør Kommune er en af de kommuner i Danmark, der har flest både små og store kulturinstitutioner. Tilsammen byder de skoleklasser

Læs mere

Oplevelses- og aktivitetsfolder

Oplevelses- og aktivitetsfolder Oplevelses- og aktivitetsfolder Forår/sommer 2013 DebatFilmForedragForfattereMusik TeaterUdstillingerUndervisning VidenskabWorkshopsm.m. Kontakt Bibliotekstorvet 1 2970 Hørsholm Telefon 4849 5750 horsbib@horsholm.dk

Læs mere

GENTOFTE BIBLIOTEKERNE

GENTOFTE BIBLIOTEKERNE GENTOFTE BIBLIOTEKERNE Årsberetning for Kultur og Bibliotek 2004 GENTOFTE KOMMUNE Indholdsfortegnelse Forord............................................................................. 4 Struktur............................................................................

Læs mere

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Parkposten Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia Årgang 5 Nr. 1 Marts 2015 Redaktionen Leder Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Bygge bro og netværk Beskæftigelse og udd. Aktivitetshus

Læs mere

forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov

forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov forår 2010 Program for biblioteker og kulturhuse i favrskov Ungdom, gavekort og Facebook Velkommen til et kulturelt forår i Favrskov Velkommen til forårets program for biblioteker og kulturhuse i Favrskov.

Læs mere

Program Vinter/Forår 2015

Program Vinter/Forår 2015 Program Vinter/Forår 2015 Forord ved Else Søjmark Bibliotekerne i Norddjurs Kommune inviterer igen os alle til gode, lærerige oplevelser der udvider vores horisont og binder os sammen. Bibliotekernes samarbejde

Læs mere

ARRANGEMENTER SILKEBORG KJELLERUP THEM GJERN. UNDERVISNING - Vend kataloget - THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE

ARRANGEMENTER SILKEBORG KJELLERUP THEM GJERN. UNDERVISNING - Vend kataloget - THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE SILKEBORG BIBLIOTEKERNE ARRANGEMENTER THE HOUSE DUKKETEATER FOR VOKSNE FEM MÆND PÅ ORANGE SCENE VINTERFERIE FOR BØRN LAKRIDS DET SORTE GULD LOUISE ZEUTHEN OM SUZANNE BRØGGER BIOGRAFI IT HJÆLP -VEND KATALOGET

Læs mere

Gent fte. Ren By Hver Dag LIGE NU. > Side 4-5. Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig.

Gent fte. Ren By Hver Dag LIGE NU. > Side 4-5. Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig. Engagerede unge Årets streetfestival finder sted den 29. april kl.14-18. Unge drivkræfter står bag. > Side 6 Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig. > Side 13 Bliv

Læs mere

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015

ROSENBLADET. internet dating. Ekspressionisme. juni 2015 ROSENBLADET juni 2015 internet dating Den moderne verdens metode til at finde en kæreste er kommet under lup, når karen fortæller om, hvad denne jungle af digital dating har givet hende af erfaringer Ekspressionisme

Læs mere

Wafande. November 2012. Efter Undtagelsen Christian Jungersen bestsellerforfatteren fortæller om sin seneste roman

Wafande. November 2012. Efter Undtagelsen Christian Jungersen bestsellerforfatteren fortæller om sin seneste roman Husk at Tjekke www.ballerup.dk for kulturelle arrangementer November 2012 Groft Baghusrevyen er tilbage med satire og grov humor Side 2 Efter Undtagelsen Christian Jungersen bestsellerforfatteren fortæller

Læs mere

forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening

forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening leder nye medlemmer indhold En anden virkelighed Ide Hejlskov Larsen F Jan Flemming Scheel L Faldende bogindkøb siden bloktilskuddenes indførsel

Læs mere

LÆR MERE OM IT EFTERÅR 2011

LÆR MERE OM IT EFTERÅR 2011 LÆR MERE OM IT EFTERÅR 2011 Bliv bedre til at søge på internettet, at behandle billeder fra dit digitale kamera, at sende e-mail, at bruge offentlige digitale selvbetjeningsløsninger, at bruge sociale

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR VOKSNE EFTERÅR 2014

ARRANGEMENTER FOR VOKSNE EFTERÅR 2014 ARRANGEMENTER FOR VOKSNE EFTERÅR 2014 FREDERIKSHAVN BIBLIOTEK Parallelvej 16, 9900 Frederikshavn Tlf.:98 45 91 00 Åbningstider med personlig betjening: Mand, tirsd, torsd og fred kl. 10-18 Lørdag kl. 10-13

Læs mere

Glostrup Bibliotek. Alt mellem himmel og jord

Glostrup Bibliotek. Alt mellem himmel og jord Glostrup Bibliotek Alt mellem himmel og jord 2 Velkommen til Glostrup Bibliotek På Glostrup Bibliotek kan man finde alt mellem himmel og jord Havebøger, Harry Potter og hygge, fodbold, Familieklub og franske

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

NUMMER 7 7. SEPTEMBER 2010 VALLENSBÆK. Frokostordning i daginstitutionerne side 3. Promenadebåndet i Nordmarken bagsiden. Forebyggende arbejde side 5

NUMMER 7 7. SEPTEMBER 2010 VALLENSBÆK. Frokostordning i daginstitutionerne side 3. Promenadebåndet i Nordmarken bagsiden. Forebyggende arbejde side 5 NUMMER 7 7. SEPTEMBER 2010 VALLENSBÆK Frokostordning i daginstitutionerne side 3 Forebyggende arbejde side 5 Promenadebåndet i Nordmarken bagsiden 1 INDHOlD 5 6 3 Motion Børn der bevæger sig Revy Oplev

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

VALLENSBÆKNU. Idrætsudøvere og frivillige blev fejret BORGERMØDE OM BALANCE. Ny udstilling i den digitale kunsthal IVÆRKSÆTTER OG NYBAGT MOR 7

VALLENSBÆKNU. Idrætsudøvere og frivillige blev fejret BORGERMØDE OM BALANCE. Ny udstilling i den digitale kunsthal IVÆRKSÆTTER OG NYBAGT MOR 7 VALLENSBÆKNU NUMMER 02 3.-4. MARTS 2015 VALLENSBAEK.DK BORGERMØDE OM BALANCE 02 Ny udstilling i den digitale kunsthal Idrætsudøvere og frivillige blev fejret PENSIONIST- SKOVTUREN Bagsiden NY APP FRA JOBCENTRET

Læs mere

2014-2015. Kend en kunstner til 1/4 pris. sideminiaturer for at navigerer i kataloget.

2014-2015. Kend en kunstner til 1/4 pris. sideminiaturer for at navigerer i kataloget. Klik på sideminiaturer for at navigerer i kataloget. Klik på bogmærker, som giver dig mulighed for at klikke dig ind på netop de områder, der måtte have din interesse. 2014-2015 Dorit Grundahl Kend en

Læs mere

Idekatalog til Hjørring Bibliotek

Idekatalog til Hjørring Bibliotek 2013 Idekatalog til Hjørring Bibliotek Thomas Madsen IVA Aalborg 31-03-2013 1 Idékatalog Skrevet af Thomas Madsen Indhold Indledning... 3 Metode og læsevejledning... 3 PR... 3 Drømme... 4 Oplæg med backpackers...

Læs mere

SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG

SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG SÆSON 14/15 SKOLEKATALOG KÆRE SKOLE Vi byder jer her hjerteligt velkommen til en ny teatersæson. Vi glæder os meget til at dele mange gode oplevelser med jer i sæsonen. Mange tror, at fantasi er en flugt

Læs mere

Kursuskatalog - Esbjerg - Varde - Fanø

Kursuskatalog - Esbjerg - Varde - Fanø Motion og bevægelse Kreativ fritid Sprog Foredrag Kursuskatalog - Esbjerg - Varde - Fanø og debat IT og EDB Mennesker imellem Mad og vin Musik, sang og drama Motion Efterår 2013- forår 2014 og bevægelse

Læs mere

GLADSAXE OPLYSNINGS FORBUND

GLADSAXE OPLYSNINGS FORBUND GLADSAXE OPLYSNINGS FORBUND 2014-2015 Indhold Bevægelse og sundhed Afspænding... 30-31 Alexanderteknik... 26 Body-SDS... 30 FysioPilates... 30 Gymnastik... 22-23 KOL... 23 Krop, bevægelse, pers. udvikling...

Læs mere

Lærervejledning. Hele Verden i Skole 2 En Sikker Vinder 3 Skolen i Regnskoven 4 Den globale aktivitetsuge 5 Undervisningsidéer 7-16

Lærervejledning. Hele Verden i Skole 2 En Sikker Vinder 3 Skolen i Regnskoven 4 Den globale aktivitetsuge 5 Undervisningsidéer 7-16 Lærervejledning Velkommen til Hele Verden i Skole 2007, som består af tre elementer, der sætter fokus på alle børns ret til en uddannelse af god kvalitet. Læsebogen LæseRaketten fortæller både fantasifulde

Læs mere

BIBLIOTEKSKALENDEREN FORÅR 2015

BIBLIOTEKSKALENDEREN FORÅR 2015 BIBLIOTEKSKALENDEREN FORÅR 2015 Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune www.aakb.dk Forfatter Shadi Angelina Bazeghi Fotograf: Kaisa Gullberg BIBLIOTEKSKALENDEREN FORÅR 2015 Forside: Forfatter Lone Hørslev

Læs mere