Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008"

Transkript

1 Tid og sted Referat fra konstituerende repræsentantskabsmøde i DSI-Ungdom 2008 Feriecenter Slettestrand Slettestrandvej 142, DK-9690 Fjerritslev Fra fredag d. 28. marts kl til søndag d. 30. marts kl Deltagere: ATTAK DBSU DDU Epilepsiforeningens ungdom FNUG HSK Hovedtropperne Høreforeningens ungdomsudvalg MUG PSO Ung Spastikerforeningens Ungdom UK ULF DSI-Ungdoms sekretariat Steffen Møller Fjordside Miriam Madsen Ditte Heering Holt Fredag kl : ikke repræsenteret Lars Holm Sørensen delegeret Steffen Filskov delegeret Mark Sonne observatør Cathrine Jeppesen Anne Kristina Ladingkær delegeret Tine Cornett Sørensen Lars Theils Larsen delegeret Rebecca Delfs delegeret ikke repræsenteret Jennifer Nielsen delegeret Rina Krøyer delegeret Anna Vita Ross delegeret Torben Mikkelsen delegeret Ditte Guldbrand Christensen delegeret Isak Kornerup Houe delegeret ikke repræsenteret Rasmus Storgaard delegeret Thomas Arpe delegeret Morten Stadsvold - observatør Rie Lynge Rasmussen delegeret Sif Holst delegeret Susan Fleron delegeret Kristoffer Kempe - hjælper 1. Valg af dirigent Steffen Møller Fjordside blev valgt som dirigent. Steffen konstaterede, at repræsentantskabsmødet var lovligt varslet, og at materialet var sendt ud 3 uger før mødet. Repræsentantskabet er beslutningsdygtigt, da mere end en tredjedel af medlemsorganisationerne er repræsenteret. 11 medlemsorganisationer er til stede. 2. Valg af referent og stemmetællere Referent: Ditte Holt og Miriam Madsen blev valgt som referenter Miriam Madsen, Rasmus Storgaards hjælper og Ditte Guldbrands hjælper blev valgt som stemmetællere.

2 3. Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt. 4. Opfølgning på referat fra sidst Der var ingen kommentarer. Workshop: a. Udvidet præsentation af deltagerne. Hver deltager præsenterede sig med navn, organisation og funktion, erfaring med DSIU, studie/ arbejde, samt fordomme de har mødt omkring deres handicap. Eksempler på fordomme: Folk råber som om man er døv, når man er spastiker. Taler man abesprog eller kan man overhovedet lære noget, når man er døv? Skal man bare bede mere (tro og religion) for at blive helbredt? Er gigt ikke noget for gamle mennesker? Kan man manøvrere en kaffemaskine eller løfte kasser når man er blind? Usynlige handicap (fx fødevareallergi)= hypokonder Folk tiltaler hjælper i stedet for den person det handler om. Giver ikke hånden pga. berøringsangst Lægen kunne slet ikke finde ud af at det var kæresten der var syg, da Ditte Guldbrand kom ind i kørestol. Interviewøvelse:10 spørgsmål 2 og 2 sammen for at lære hinanden bedre at kende. b. Forventningsafklaring om repræsentantskabsmødets forløb Hver deltager fortalte hvad de forventede at få ud af sin deltagelse i DSI-Ungdoms repræsentantskabsmøde, og hvorfor de deltog: - Mulighed for at sige ordentlig farvel (pga. det er sidste gang der deltages) - skal med nu pga. alder (vil med i bestyrelsen) - udvide netværk - lære mere om DSI-U og finde ud af hvad DSI-U kan bruges til i egen organisation - Ulandsarbejde, vidensdeling - lære mere om handicappolitik - samarbejde - være repræsentant for egen organisation - hvad kan DSI-U tilbyde/ hjælpe med i forhold til egen organisation - lære de andre organisationer at kende, samarbejde - øge kendskab til DSI-U - fokus på mennesker med handicap som potentiale - unormal nej - fælles forståelse Hovedpointer: skabe netværk og nogle er med for at blive valgt til bestyrelse

3 Hvad skal der til for at repræsentantskabsmødet har været en succes? - god stemning/ humor (sort) - berigelse/ gode input (de nye skal på banen) - debat. Gode samtaler om DSI-U s fremtid - man føler man har bidraget og modtaget - høre om politiske fremskridt - udbrede viden om egen organisation - pauser - ikke kun beslutninger, også snak - flere repræsentanter til udvalg, sikre bredde - skabe omtale og reklame blandt medlemsorganisationerne Hvordan overstiges forventningerne: - kampvalg - masser af synlighed fra på mandag, terrorceller - Få et billede af fremtidens handicap-ungdomsorganisationer - Undgå at ungdoms-handicaporganisationerne skal begravet sig selv, dvs. sikre at de ikke uddør - Mere arbejdsglæde/iver c. Debat om forholdet mellem medlemsorganisationerne og DSI-Ungdom. Dette punkt nåede vi ikke på repræsentantskabsmødet Præsentation af forslag til nyt logo og grafisk profil Ditte Guldbrand præsenterede forslag til ny grafisk profil inklusiv logo, de nye superhelte og hjemmeside. Der var generelt stor ros til bestyrelsen for udkastet til logo, web og superhelte. Dog medførte farverne lidt diskussion. Alle syntes godt om superhelte-universet og tanken om at vende svaghed til styrke, samt det ungdommelige udtryk. Der var ros til logoet for at favne bredt og rumme flere handicapgrupper, men lidt usikkerhed om superheltefiguren PinTin (den blinde figur). Endelig opfordrede bestyrelsen repræsentantskabet til at bruge hjemmesiden mere, for at få de nyeste informationer og nyheder. Lørdag kl : 5. Beretning fra formand og udvalg Formand Ditte Guldbrand Christensen fremlagde sin beretning. Rasmus: Spasserspillet er et fantastisk koncept, også fordi det fik folk op af stolene. Når forældrene i Spastikerforeningen er kølet lidt ned, kan de måske se, at der var en pointe i det. Spastikerforeningens Ungdoms formand ville ønske, at han havde fået lidt mere information om kampagnen, så han var forberedt på den medie-storm som kom til ham.

4 Ditte Guldbrand: Rasmus har stået meget for skud som formand, fordi nogle ældre personer med spastisk lammelse var sure over ordet spasser. Vi er meget taknemmelige over medieopmærksomheden, som de har været med til at skabe. Vores pointe var ikke ordet spasser. Pointen var at provokere for at skabe debat. De mennesker var ikke vores målgruppe, så de har lov til at have deres egen mening, og når man laver en provokerende kampagne, skal der også være nogen der bliver provokerede. Jennifer: Det er en god måde humoren er kommet ind i kampagnen. Savl bliver vendt om til humor frem for noget træls. Ditte Guldbrand: Det er første gang i DSI-Ungdoms historie, at vi er nået så bredt ud i så mange medier, og hvor så mange har hørt vores budskaber. Rasmus: Det er fedt, at vi bliver ved med at tænke nyt at paraplyorganisationen kan tænke så meget anderledes med den nye hjemmeside og logo. Det tyder på, at der er nogle rigtige dygtige mennesker bag. Thomas: DSI-Ungdom har gjort et godt stykke arbejde med at tænke fremad, og har tænkt på mange emner som uddannelse og Handicaporganisationer for alle også etniske minoriteter. Ditte Guldbrand: I 2007 er der også lagt vægt på Ulandsarbejdet det har jeg glemt i beretningen. Thomas: Der bliver både arbejdet med etniske minoriteter i UK og Spastikerforeningen, så der sker noget. 6. Bestyrelsen fremlægger regnskabet for 2007 Næstformand Isak Kornerup Houe gennemgik resultatopgørelsen. Sif: DUF-møder er en relativt høj post, på trods af, at kurser ikke engang er talt med. Steffen Fjordside: Det handler om, at handicaporganisationernes særaftale om Tipstilskud er blevet sagt op, og derfor har vi holdt en række møder for at finde ud af, hvordan vi vil forhandle den nye særaftale på plads. Thomas: Han har ikke modtaget noget papir på regnskabet. Steffen Fjordside: 6 uger før mødet blev der sendt de første dokumenter ud, og 3-4 uger før mødet er de sidste papirer sendt ud. Det er beklageligt, at der er nogen, der ikke har modtaget det. Regnskabet blev godkendt. 7. Godkendelse af Årsberetningen Årsberetningen blev godkendt. 8. Handleplan for indeværende år, og herunder godkendelse af budget for 2008 samt fastsættelse af kontingent for 2009 Bestyrelsesmedlem Kristina Ladingkær præsenterede handleplanen. Rasmus: Opklarende spørgsmål er formandsnetværket ikke forsøgt opstartet før?

5 Kristina: Det er korrekt. Det er blevet opstartet tidligere, men ikke med så stort held. Dengang skulle medlemsorganisationerne selv stå for at få det til at køre. Nu vil DSI-Ungdom i højere grad understøtte og facilitere netværket. Kristoffer: Vil gerne provokere lidt for at få DSI-Ungdom til at arbejde for at skabe nogle vilde udendørs aktiviteter, som unge med handicap kan deltage i. Han har givet en projektbeskrivelse omkring dette til DSI-Ungdom som en gave. Det handler også om sundhed. Ditte Guldbrand: Vi laver ikke medlemsaktiviteter vi laver politisk arbejde. Men vi arbejder meget for, at unge med handicap skal kunne have et fritidsliv. Vi arbejder både for det gennem DUF og ved at opfordre vores aktive til at melde sig ind i andre ungdomsorganisationer. Rie: Det er godt at DSI-Ungdom laver politisk arbejde. Især temadagen var god, men det var ærgerligt at der ikke kommer flere repræsentanter fra højrefløjen. Rasmus: Hvis man laver et politisk arrangement, så dukker politikerne nogle gange ikke op. Men vi må håbe at fremtidens politikere er bedre til at møde op end dem der er der nu. Ditte Guldbrand: Vi har arbejdet meget for at alle partier skulle repræsenteres, men desværre har partierne på højrefløjen ikke ønsket at deltage. VU møder op hver gang og tager imod tæsk, det skal de have ros for. Kristina: Skal mødes med deltageren fra VU for at få gjort Venstres Ungdom mere socialt bevidst. Det betyder noget at mødes og lære mere om hinanden. Hvad er det vigtigste i handleplanen? Rie: Brevkassen er et godt initiativ, for mange små organisationer mangler et sted, hvor de kan søge rådgivning. European Disability Forum er et godt forum, og det kunne være sejt, hvis der kunne blive skabt et ungdomsforum i Europa for handicaporganisationen. Anna Vita: Uddannelsespolitisk udvalg og tilgængelighedspolitisk udvalg er det vigtigste, fordi vi er unge mennesker og gerne vil ud i samfundet. Vi har forskellige forudsætninger for behov i forbindelse med tilgængelighed. Rina: Det kunne være en ide at inddrage/ tage kontakt til de unge med handicap som dyrker sport på højt niveau. Der er en masse stærke mennesker der. Torben: Tilgængelighed er vigtigt, samt mere hjælp til medlemsorganisationerne. Der mangler noget om politisk synlighed. Jennifer: Tilgængelighed blandt andet på hospitaler med tolkning for døve. Uddannelse skal også være mere tilgængeligt. Cathrine: Hvis man er døv og skal starte på en uddannelse, så skal man igennem en uddannelseskonsulent, og man skal have tolk med, og så er det nemt at give op. Over 70% døve er arbejdsløse og har ikke nogen uddannelse. Det er vigtigt at have noget til at motivere til at tage en uddannelse. Det er svært at komme i gang. Ditte Guldbrand: Vi skal arbejde for at gøre systemet nemmere, så det ikke skal være en kamp hver gang man skal i gang med noget nyt et hjælpemiddel eller en uddannelse. Cathrine: Jeg vil gerne tilføje, at i USA er der et universitet for døve. De har gode regler noget der hedder ADA, en Disability Act. Alle der har et handicap skal ikke vente på noget, de er ligestillet med andre, der ikke har et handicap. Rasmus: Der er problemer med tilgængeligheden i offentlige bygninger også i Aalborg, blandt andet til kulturnatten. Steffen Fjordside: Det er en god idé hvis man får arrangørerne til at tænke tilgængelighed bredt ind.

6 Tine: De usynlige handicaps er et problem uddannelsesmæssigt. Det bliver ikke anerkendt af uddannelserne, at man har ekstra behov, når handicappet er usynligt. Thomas: Der er for dårlige tilbud til forældre, der får børn med handicap. Børnene bliver ikke integreret godt nok i samfundet. Sif: Det er frustrerende, at nye bygninger ikke er tilgængelige, som f.eks. Skuespilhuset. Det er vigtigt at fastholde kontakten med DUF, fordi her sidder fremtidens politikere, og det er vigtigt at få dem til at forstå, at der er andre unge end unge uden handicap. Steffen Fjordside: Hver gang der bliver bygget noget nyt stort, kan vi måske sende et hold ud og teste tilgængeligheden og skabe opmærksomhed, hvis tilgængeligheden ikke er god nok. Steffen Filskov: Man kan kun få materiale til blinde til en enkelt videregående uddannelse. FNs Handicapkonvention vil få stor betydning for alle disse ting. Sif: Vi mangler at kigge lidt mere på udvalgene, hvordan vi kan få dem endnu mere op at køre. Vi unge vil også gerne inviteres til høringer om ungdomsuddannelser. Anna Vita: Det er et problem, at TV-tekstningen er så mangelfuld. Rina: Det kunne være en idé til en event at invitere en politiker til at have et handicap i nogle dage og teste de nye bygninger. Rasmus: Spørger til, om andre har oplevet intern diskrimination overfor andre unge med stærkere handicap? Thomas: Vil gerne have mulighed for dansk tale i biografer i høretelefoner for ordblinde. Steffen Fjordside: Det kunne også være en sag for Ordblindeforeningen. Vi vil gerne have denne slags kommentarer løbende i løbet af året. Herunder diskussion i grupper om emnerne: a. Socialpolitik. Snak om de tre politiske fokuspunkter. Udlandsrejser: også problematikker pga. kognitive handicap ved udlandsrejser fx rejsepartner. Ledsager versus hjælperordning blev diskuteret. Familieliv: giver kommunerne folk reelle chancer og hvor skal grænsen gå? Problematik når to med hjælperordning flytter sammen (tidsbegrænsning) Vigtighed af at informationsmateriale om handicap er korrekt b. Tilgængelighedspolitik De kom meget vidt omkring. Tv-tekstning i forhold til både tv og biografer: Undertekster skal sættes ned i tempo Let-tilgængelige aviser og medier (fx ULF i forhold til Folketingsvalg) Usynlige handicap: Man kunne lave et mærke til folk med usynlige handicap til offentlig transport, så folk ikke undrer sig over de fx ikke rejser sig. Når steder bliver gjort tilgængelige er det ofte kun tænkt som tilgængeligt for brugere og ikke som arbejdsplads. DSI-Ungdom er et godt sted for at skabe et samlet, generelt fokus på tilgængelighed (medlemsorganisationer har den specifikke viden) men DSIU kan samle den. Fx skabe synlighed på festivaler inspireret af menneskebiblioteket (ikke let at få politikere til at sidde i kørestol hver dag) Ikke kun fysiske lokaliteter som mindsker tilgængelighed: måske kan man godt komme ind til møde, men så laves der aktiviteter a la ryste-sammen, som ikke er tilgængeligt.

7 Nedbryde tabuer: synliggøre handicap og også nedbryde blandt os selv/ medlemsorganisationerne c. Uddannelsespolitik. Meget i tråd med de ting uddannelsespolitisk udvalg allerede er i gang med. Uddannelsesinstitutionerne er dårlige til at leve op til de krav, der stilles til dem. Fx udlevering af materiale i tide, mulighed for at bruge teleslynge eller andre hjælpemidler. Der er tilsyneladende store problemer med de nye regler om SU, i forhold til at tage uddannelse på normeret tid. Forslag om at DSI-Ungdom kan lave et katalog og samle information om mulige støttemuligheder, rettigheder m.m. Godkendelse: Handleplanen blev enstemmigt godkendt. Kontingentsats: Kontingentsats på 3000 kr. blev enstemmigt godkendt. Budget: Pga. det større underskud er egenkapital nu på en passende størrelse. Budgettet skal derfor balancere i nul. (budgetteres med 500 kr. overskud) Der forventes de samme indtægter som sidste år; lidt større kontingent. Håb om at fundraise i højere grad end tidligere, derfor forhåbentlig flere aktiviteter end der er budgetteret med. Budgettet enstemmigt godkendt 9. Handicaporganisationer for alle også etniske minoriteter. Da Benedikte Møller Kristensen var syg, præsenterede Ditte Holt kort projekt Handicaporganisationer for alle også etniske minoriteter. Sif: Der er inviteret til seminar lørdag d. 17. maj om projektet. Alle opfordres til at deltage. 10. Behandling af indkomne forslag a. Vedtægtsændringsforslag Nyt navn: bestyrelsen stiller forslag om at ændre navn. Flere årsager: DSI har skiftet navn og derfor mærkeligt at fortsætte med DSI-Ungdom. Der ud over er DSI utidssvarende. Bestyrelsen har været igennem en lang proces for at finde et nyt navn Bestyrelsens forslag: Sammenslutningen af Unge med Handicap undertitel: Danske handicaporganisationers Ungdom Navnet skal signalere paraplyorganisation, ungdomsorganisation og handicaporganisation. Hvorfor ikke bare hedde DH ungdom:

8 Ditte: Handicaporganisationer er et tungt navn, ikke særlig fornyende. Vi fik ideen pga. norsk søsterorganisation. De hedder unge funktionshæmmede. God dynamik i navnet. Vi tænkte at vi skulle hedde unge med handicap. Det viser bare ikke bredden af medlemsorganisationerne? Der skulle mere til for at signalere paraplyen. Formentlig vil det blive Unge med Handicap i daglig tale, men når vi sender skrivelser m.m. ud til politikere med mere, kan de se at vi er sammenslutningen Isak: Undertitlen: signalerer tilhørsforholdet til DH, men vil formentlig mest være en formel sag, der står i vores vedtægter. Sif: Det er et meget langt navn. Hvis man beholder DH Ungdom som undertitel er Sammenslutningen ikke så interessant. Klarhed og lettere at huske med kort og præcist navn. Nyt navn: det nye navn Sammenslutningen af Unge med Handicap med undertitlen Danske Handicaporganisationers Ungdom blev enstemmigt vedtaget DSI ændres til DH: formalitet To fejl skal rettes: Der fjernes et kun som ikke skal være der. Og ændre HB til repræsentantskab. 4, stk. 2: Den nuværende 4, stk.2: To repræsentanter per organisation To stemmer per organisation To suppleanter per organisation som organisationen selv skal betale for Kun de to repræsentanter er valgbare til bestyrelsen Med vedtægtsændringen ønsker bestyrelsen at ophæve skellet mellem suppleanter og repræsentanter for at undgå at når et bestyrelsesmedlem går af, at der så ikke kan indvælges et nyt medlem fra samme organisation. Organisation med afgående medlem slipper for at vente et år med at få valgt en ny ind Løsningsforslag Vi ophæver skellet mellem repræsentanter og suppleanter Hver organisation har stadig to stemmer Hver organisation skal stadig betale hvis den vil have flere end to repræsentanter til repræsentantskabsmødet En organisation kan stadig højst have to medlemmer af bestyrelsen (inklusive formand og næstformand) konsekvenser Organisationer skal ikke vente et år på at få et nyt medlem i bestyrelsen Der er ikke længere forskel på medlemmerne af repræsentantskabet 4, stk. 3 bortfalder, da det ikke længere er muligt at have observatør-status Kommentar: Vigtigt at være opmærksom på at tælle stemmer i forhold til organisationer og ikke for fremmødte. Forslaget om vedtægtsændring blev enstemmigt vedtaget

9 11. Fastsættelse af bestyrelsens størrelse Rie: behovet for og brugen af suppleanter bør overvejes. Det har været utilfredsstillende at være suppleant. Det skal klarlægges hvilken rolle suppleanter har og hvilke informationer de skal have. Rasmus: Der er masser af arbejde og en masse at tage fat på i bestyrelsen, har repræsentantskabsmødet vist indtil nu, så det kunne være en god idé at bestyrelsen er på 7 Bestyrelsen: der er brug for manpower, men samtidig kan det også svært at være rigtig mange, så de foreslår en bestyrelse på 6 personer. I tilfælde af stemmelighed tæller formandens stemme dobbelt. Det blev vedtaget at bestyrelsen skal være på 6 medlemmer 13 stemte for 6 medlemmer. 3 stemmer for 7 medlemmer af bestyrelsen. Den nye ekstrapost i bestyrelsen bliver på 2 år. 12. Opstilling af kandidater til bestyrelsen med valgtaler. De opstillede kandidater præsenterede sig selv og deres politik. Søndag kl : 13. Valg til bestyrelsen a. Formand for 1 år: Ditte Guldbrand Christensen fratræder, og der er yderligere et år tilbage i valgperioden b. Næstformand for 2 år: Isak Kornerup Houe genopstiller (til formandsposten). c. Bestyrelsesmedlem for 2 år: Cathrine Jeppesen genopstiller. d. Bestyrelsesmedlem for 2 år: Lars Holm Sørensen genopstiller ikke. e. Anne Kristina Ladingkær ikke på valg. Opstillede kandidater til bestyrelsen: Rebecca Delfs (FNUG), Rie Lynge Rasmussen (UK), Sif Holst (UK), Thomas Arpe (spastikerforeningens Ungdom) Valgt til formand: Isak Kornerup Houe (MUG) blev valgt uden modkandidat Valgt til næstformand: Anne Kristina Ladingkær (Epilepsiforeningen) blev valgt uden modkandidat Tre kandidater blev valgt for 2 år til bestyrelsen: Cathrine Jeppesen (DDU) Sif Holst (UK) Rie Rasmussen (UK) Rebecca Delfs (FNUG) blev valgt for 1 år til bestyrelsen. Der var 20 stemmeberettigede

10 Der blev sagt tak til Ditte Guldbrand Christensen og Lars Holm Sørensen for deres arbejde i Bestyrelsen. 14. Fastsættelse af tidspunkt for næste års repræsentantskabsmøde. Bestyrelsen foreslår d. 27. til 29. marts Datoen blev vedtaget. 15. Meddelelser Kristoffer fortalte, at ULF sætter fokus på sundhed. De har opstartet projekt om alkohol og har givet et projektforslag til Unge med Handicap (DSI-Ungdom) om muligheder for adventure-sport m.m. Ét spørgsmål er hvordan der kan uddannes unge guider, som kan hjælpe medlemsorganisationerne til at komme i gang med disse ting. Tilgængelighed, sundhed og muligheden for at få lov at bevæge sig kan kobles sammen. Kristina: Opfordrer alle til at engagere sig i de politiske udvalg og i formandsnetværket, så de gode ideer og engagementet også forankres i Unge med Handicap (DSI-Ungdom) resten af året og ikke kun engagement på repræsentantskabsmødet. Sif: mange aktiviteter i ungdomskredsen: bl.a. at få regionsafdelinger op at stå. Også ny hjemmeside + mulighed for at tilmelde sig nyhedsbrev Thomas: Bowling arrangement i Viby J, Århus, på lørdag kl. 16, Bowling fun, Skanderborgvej Tilmelding til Thomas Arpe, tlf: , thomas@arpe.eu Jennifer: Hovedtropperne bliver en del af Kronisk Ung: som bløderforeningen og Epilepsiforeningen står bag, og nu Hovedtropperne. Det er en hjemmeside, hvor der sker meget erfaringsudveksling. Kristina opfordrer flere (FNUG og ATTAK) til at være med 16. Eventuelt Ditte sagde farvel og tak for hendes år som formand. Ditte vil ikke forlade Unge med Handicap helt. Nu skal Medie- og kampagneudvalget startes ordentligt op og hun vil stå til disposition for Isak og resten af bestyrelsen. Ditte er meget stolt af den organisation som DSI-Ungdom er blevet og den udvikling den har været igennem mens hun var formand, og hun håber at Unge med Handicap fortsat vil være en dynamisk og progressiv organisation Ditte understregede, at det er vigtigt også at holde fast i det overordnede fokus: Pas på med ikke at gøre sit handicap til sit korstog, alle mennesker må gå på kompromis, også mennesker med handicap. Mennesker med handicap skal også være fleksible og indgå som en aktiv del af samfundet. Ditte ønskede held og lykke fremover til den nye bestyrelse og Unge med Handicap. Lars: lidt vemodigt at sige farvel til bestyrelsen, men vil prioritere sine kræfter og fortsætter i udvalg Lars er stolt af den organisation som han forlader og synes Unge med Handicap er en rigtig fed platform, som viser hvad man kan i en handicappolitisk ungdomsorganisation.

11 Lars opfordrer Unge med Handicap til at gå ud og kæmpe og slås og lave en masse fede ting. Rina takkede for hendes år i repræsentantskabet. Hun kan ikke fortsætte pga. alder. Den ny formand, Isak, takkede for valget og lukkede mødet.

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30 Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom (Sammenslutningen af Unge med Handicap) Onsdag d. 23. april kl. 16.30 19.30 Til stede: Isak Kornerup Houe Kristina Ladingkær Rie Lynge Rasmussen Rebecca Delfs DSI-Ungdoms sekretariat;

Læs mere

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007.

2. Kommentarer til og opfølgning på referatet fra bestyrelsesmødet den 12. december 2007. Godkendt referat Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Onsdag d. 16. januar kl. 15 18.00 Til stede: Isak næstformand Cathrine Kristina Lars Fra sekretariatet: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Afbud:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen (Afbud pga. manglende tolkning) Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Miriam (ordstyrer) og Sif (referent) Bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tilstede: Isak Kornerup Houe, Rie Lynge Rasmussen, Kristina Ladingkær, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl-Madsen, Miriam Madsen, Danny Nymand Lajer og Tina Langerskov Buchhave

Læs mere

3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 15.01.12

3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 15.01.12 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. februar 2012 Tilstede: Tim Hansen, Rasmus Storgaard, Rie Rasmussen, Thomas Arpe, Ulrik Klintrup Dahl Madsen, Mads Brix Baulund, Isabella Leandri-Hansen og Miriam Madsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. marts 2014 Tilstede: Mads, Signe, Sigrid, Louise, Rie, Miriam (referent), Esben (under punkt 11-16), Peter (under punkt 14-16) og Ida (via skype under punkt 14). Afbud:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Anne Kristina Ladingkær, Cathrine Jeppesen Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer),, Benedikte og Sif (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Fredag d. 28.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH

Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Referat af bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 1. september 2009, kl. 16-20, Kløverprisvej, mødelok. 2 Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Peter Mikkelsen, Ulrik Dahl Madsen, Cathrine Jeppesen, Isak Kornerup

Læs mere

REFERAT Viborg Afdeling 15. marts 2016

REFERAT Viborg Afdeling 15. marts 2016 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT Viborg Afdeling 15. marts 2016 9. marts 2016 kl. 18.30-21.30 Restaurant Latinerly, Sct. Mathiasgade

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Lørdag den 8. december kl. 13. til 18.00, på DSI-Ungdoms kontor på Kløverprisvej.

Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Lørdag den 8. december kl. 13. til 18.00, på DSI-Ungdoms kontor på Kløverprisvej. Referat fra bestyrelsesmødet den 8. december: Til stede: Ditte Guldbrand Christensen Isak Kornerup Houe Lars Holm Sørensen Kristina Ladingkær Cathrine Jeppesen (punkt 1-4c) Ditte Heering Holt Steffen Møller

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Referat af DFUNKs generalforsamling den 16. januar2014

Referat af DFUNKs generalforsamling den 16. januar2014 Referat af DFUNKs generalforsamling den 16. januar2014 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere Dirigent: Lars Feldvoss Referent: Aja Heinze Stemmetællere: Ella Samberg og August Olrik 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007. 3. Kommentarer på referat fra sidste møde (23. marts 2007)

Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007. 3. Kommentarer på referat fra sidste møde (23. marts 2007) Referat af bestyrelsesmøde 13.- 14. juni 2007 Kalundborg Vandrehjem, Tilstede: Ditte Guldbrand Christensen, Isak Kornerup Houe, Lars Holm Sørensen, Kristina Ladingkær og Cathrine Jeppesen. Fra sekretariatet:

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Palle Jørgensen 29. september 2001 Til stede Thomas M. Widmann, Thorsten Nielsen, Peter B. Frederiksen, Peter J. Christiansen, Thomas

Læs mere

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Inden vi gik i gang med den egl. Generalforsamling, fik foreningens nye direktør, Morten Lorenzen ordet for

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde i De Samvirkende Invalideorganisationers-Ungdom 23.- 25. marts 2007

Referat af Hovedbestyrelsesmøde i De Samvirkende Invalideorganisationers-Ungdom 23.- 25. marts 2007 Referat af Hovedbestyrelsesmøde i De Samvirkende Invalideorganisationers-Ungdom 23.- 25. marts 2007 Tilstede: Repræsentanter fra medlemsorganisationer: Ditte Guldbrand Christensen (MUG), Isak Houe (MUG),

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Bestyrelsesmøde i SUMH D. 14. maj kl. 10-15.30 Bestyrelsesmødet afholdes på Musholm Bugt Feriecenter Tilstede: Rie Lynge Rasmussen, Thomas Arpe, Peter Mikkelsen, Tim Pettersson, Ulrik Klintrup Dahl Madsen,

Læs mere

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne:

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Forslag til vedtægtsændringer Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Kontingent 6, stk 2. Der kan tegnes såvel aktivt som passivt medlemskab. Desuden kan der tegnes et familie medlemskab,

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Indledning og mindeord Gert Clausen blev mindet Valg af dirigent og stemmetællere og referat Poul Weber blev valgt til dirigent Dirigenten erklærede årsmødet

Læs mere

Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer

Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer Referat af generalforsamlingen den 19. november 2015 Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer 1. Valg af dirigent Johnny Eriksen

Læs mere

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole.

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Generalforsamlingen indledtes kl. 19.10 af formand Dorthe Mørch. 44 stemmeberettigede grundejere er fremmødt. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsøde Off-Track 2016 på Scandic Bygholm Park

Referat fra Repræsentantskabsøde Off-Track 2016 på Scandic Bygholm Park Referat fra Repræsentantskabsøde Off-Track 2016 på Scandic Bygholm Park Møde: Repræsentantskabsmøde 2016 Mødedato: 05.03.16 Referent: Kasper Darfelt Dato: 07.03.16 1. Konstatering af møderet og stemmetal

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016 Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016 1) Valg af dirigent Viggo Jonasen 2) Valg af stemmetællere Knud Aage Flohr Knudsen og Peter Nørdam 3) Bestyrelsens beretning

Læs mere

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen,

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, Frederikssund, den 2. december 2015 Kære Alle Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, som kan ses nedenfor. Vi minder om vores juleafslutning søndag

Læs mere

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen.

Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts 2014 Formand Ida Jørgensen, Autismeforeningen bød velkommen. Danske Handicaporganisationer Kolding v/ formand Ida Merethe Jørgensen Mobil: 61867915 E-mail: idjo50@hotmail.com Hjemmeside: www.handicap.dk/lokalt/kolding Referat fra DH Kolding Årsmøde den 27. marts

Læs mere

Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT

Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT 2008 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på Repræsentantskabsmøde den / 2009. Dirigent Dansk Blindesamfunds Ungdom, DBSU

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i SF-Gladsaxe Partiforening fredag den 13.marts 2015

Referat fra Generalforsamling i SF-Gladsaxe Partiforening fredag den 13.marts 2015 Referat fra Generalforsamling i SF-Gladsaxe Partiforening fredag den 13.marts 2015 Dagsorden for generalforsamlingen 1. Valg af dirigent Carsten blev valgt. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Indskrivning fra kl. 15.00 15.30. Vejgaardhallen Vejgaard Torv 1 Aalborg. 112 medlemmer, 1 dirigent og 1 referent, 2 gæster

Indskrivning fra kl. 15.00 15.30. Vejgaardhallen Vejgaard Torv 1 Aalborg. 112 medlemmer, 1 dirigent og 1 referent, 2 gæster 22. februar 2007 JIJ/ 2006-SL01-01826 SL Nordjylland Stiftende Generalforsamlingen 2006 - referat Dato: 27. september 2006 Tid: kl. 15.30 19.30 Indskrivning fra kl. 15.00 15.30 Sted: Vejgaardhallen Vejgaard

Læs mere

Generalforsamling d. 19. november 2009

Generalforsamling d. 19. november 2009 Dagsorden Generalforsamling d. 19. november 2009 1. Valg af dirigent godkendelse af forretningsorden Beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år Forelæggelse af årsregnskab og status Behandling

Læs mere

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors VEDTÆGTER for Ungdommens Røde Kors 1 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen

Læs mere

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132 Referat fra ordinær generalforsamling, 12. marts 2011 på EKVH kl. 10:00. Side 1 af 5 Erik Nørskov byder velkommen til generalforsamling. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Frank Sandeløv. Valgt

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj

Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Gorm Riksted fra nr. 42. Gorm vælges uden modkandidater. Gustav nr. 23 vælges til

Læs mere

Landsformand Susanne Olsen og organisationskonsulent Louise Lindberg Poulsen fra Dansk Handicap Forbund

Landsformand Susanne Olsen og organisationskonsulent Louise Lindberg Poulsen fra Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsens landsmøde 2014 Dato: 22. marts 2014 Sted: Til stede: Egmont Højskolen, Villavej 25, Hou, 8300 Odder 16 stemmeberettigede Landsformand Susanne Olsen og organisationskonsulent Louise Lindberg

Læs mere

REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015

REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015 REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015 Efter spisningen indledte lokalformanden Hans Jeppsen årsmødet med henvise til dagsordenen for årsmødet, og gik straks til Dagsordenens

Læs mere

DAGSORDEN for den 18. maj 2012. 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH

DAGSORDEN for den 18. maj 2012. 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN ILH Referat af bestyrelsesmøde d. 18. maj 2012 Tilstede: Osman Sari, Camilla Heide Sørensen, Mads Brix Baulund, Isabella Leandri-Hansen (fra punkt 6), Rasmus Storgaard (via skype), Rie Lynge Rasmussen og Miriam

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH

Bestyrelsesmøde i SUMH Til stede: Isak Kornerup Houe, Kristina Ladingkær, Rie Lynge Rasmussen Fra SUMHs sekretariat: Steffen (ordstyrer), Miriam og Ditte (referent) Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 17. oktober kl. 12.00 17.00

Læs mere

REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007.

REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007. Referat godkendt REFERAT AF FU-MØDE, fredag d. 5. januar 2007. Tilstede: Ditte Guldbrand Christensen, Lars Holm Sørensen, Thomas Settergren og Brian Damsgaard. Samt Steffen Møller Fjordside og Line Mørkegaard

Læs mere

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde.

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde. Dansk Socialrådgiverforening Seniorsektionen Generalforsamling 29.4.2014 Formanden, Anita Barfod, bød velkomme og konstaterede, at ud over de tilmeldte årsmødedeltagere var der én deltager i generalforsamlingen,

Læs mere

Referat fra. Generalforsamling for Dansk Australsk New Zealandsk Venskabsforening. Lørdag den 26. april 2008 kl. 13.00

Referat fra. Generalforsamling for Dansk Australsk New Zealandsk Venskabsforening. Lørdag den 26. april 2008 kl. 13.00 Referat fra Generalforsamling for Dansk Australsk New Zealandsk Venskabsforening Lørdag den 26. april 2008 kl. 13.00 Formanden bød velkommen og opdaterede deltagerlisten. Der var 22 deltagere tilstede.

Læs mere

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Årets hovedtema: Projektrådgivningen under forandring: Ny lov, ny udviklingsstrategi, nye støtteformer: I

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 19. august kl. 13.00 17.00

Bestyrelsesmøde i SUMH Tirsdag d. 19. august kl. 13.00 17.00 Til stede: Isak Krnerup Hue, Ladingkær, Cathrine Jeppesen, Sif Hlst, SUMHs sekretariat: Steffen (rdstyrer), Benedikte, Miriam g Ditte (referent) Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Bestyrelsesmøde

Læs mere

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16 Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16 Deltagere: Sanna (SANDs sekr., praktikant), René (SANDs sek.), Niels Elbrønd (E- huset, SAND Hovedstaden), Ole Svendsen (SAND Hovedstaden), Michael Høyer (Bornholm),

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl. 18 21.00

Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl. 18 21.00 Referatet er godkendt Referat fra bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 18. oktober kl. 18 21.00 Til stede: Ditte G, Kristina, Isak, Cathrine, Lars, Steffen, Ditte, 2 tolke 1 Valg af referent og ordstyrer

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14.

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Punkterne følger dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Finn Aagaard blev valgt med akklamation. Finn takkede for valget og meddelte, at generalforsamlingen

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med:

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med: Ølstykke tennisklub - generalforsamling 2011 Sted: I hallen Dato: 31/03-11 Tidspunkt: 19.30 Deltagere fra bestyrelsen: Steen Seitner, Flemming Adriansen, Jørn Østergren, Flemming Scheuer- Larsen, Torben

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Referat fra DMJU s generalforsamling 2. april 2016 i Bramdrupdam.

Referat fra DMJU s generalforsamling 2. april 2016 i Bramdrupdam. Referat fra DMJU s generalforsamling 2. april 2016 i Bramdrupdam. Dagsorden var: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af: a. Referent. b. 2 stemmetællere. 3. Formandens beretning. 4. Kassereren fremlægger det

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15

Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15 Referat af Diplomkemi Rådsmøde Torsdag d. 20.11.2013 kl. 17:15 1. Formalia (Behandlingstid: 15 min.) - Tilstede: Hanne Jensen, Ida Simonsen, Shelia Hansen, Cecilie Wehnert, Simone Wehnert, Helle H.H.,

Læs mere

Årsberetning 2009... 1. Indholdsfortegnelse... 2. Indledning og resumé... 4. Formandens beretning... 4. Politiske aktiviteter... 4. Projekter...

Årsberetning 2009... 1. Indholdsfortegnelse... 2. Indledning og resumé... 4. Formandens beretning... 4. Politiske aktiviteter... 4. Projekter... Årsberetning 2009 Indholdsfortegnelse Årsberetning 2009... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Indledning og resumé... 4 Formandens beretning... 4 Politiske aktiviteter... 4 Projekter... 4 Organisation... 4 Eksterne

Læs mere

Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016

Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016 Referat fra den ordinære generalforsamling i Herfølge Fitness den 7. marts 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Aflæggelse af beretning 4. Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet.

Der mangler stadigt at blive holdt møder med de organisationer der ikke deltog i repræsentantskabsmødet. Referat fra bestyrelsesmødet, tirsdag, d. 28. april 2009 kl.17-20.30 på sekretariatet Tilstede: Isak K. Houe, Rie Rasmussen, Ninna Engelbrecht, Peter Mikkelsen, Miriam Madsen (sekretariatet) og Sif Holst

Læs mere

Referat af generalforsamling i VIDA

Referat af generalforsamling i VIDA Referat af generalforsamling i VIDA Dato: Mandag den 17. maj 2010 kl. 16.45 på Hotel Frederiksdal Dagsorden: Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning og årets arrangementer

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

Referat af DUNs generalforsamling søndag den 2. marts 2003 i København.

Referat af DUNs generalforsamling søndag den 2. marts 2003 i København. Referat af DUNs generalforsamling søndag den 2. marts 2003 i København. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse. 3. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

Dagsorden Riffel sektions Møde

Dagsorden Riffel sektions Møde Dagsorden Riffel sektions Møde TID: Onsdag den 7. oktober 2015 17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Anders

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35

Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 18.00-19.00 19.00-19.30 19.30-20.00 20.00-20.20 20.20-20.35 Referat fra repræsentantskabsmøde 2013 Fredag d. 5. april 17.30-18.00 Introduktion af nye repræsentanter 18.00-19.00 Aftensmad 19.00-19.30 Velkomst Valg af dirigent, valg af referent og stemmetællere Isak

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Udnyt potentialet trin for trin

Udnyt potentialet trin for trin UDNYT POTENTIALET ivsmodempativiljestyrkespontanit tivitetgeistiderigdomviljekraftmod enhedstyrkelivsmodstolthedrumm Udnyt potentialet trin for trin SpontanitetNærværVisdomHumor jekraftmodmangfoldighedalternativ

Læs mere

Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT

Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT Sammenslutningen af Unge Med Handicap Kløverprisvej 10B 2650 Hvidovre ÅRSRAPPORT 2009 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på Repræsentantskabsmøde den / 2010. Dirigent Dansk Blindesamfunds Ungdom, DBSU

Læs mere

REFERAT FRA MØLLESTENSPARKENS GENERALFORSAMLING 2011. FREDAG DEN 11. NOVEMBER kl. 19.00 i Møllehuset

REFERAT FRA MØLLESTENSPARKENS GENERALFORSAMLING 2011. FREDAG DEN 11. NOVEMBER kl. 19.00 i Møllehuset REFERAT FRA MØLLESTENSPARKENS GENERALFORSAMLING 2011 Dagsorden: FREDAG DEN 11. NOVEMBER kl. 19.00 i Møllehuset 1. Valg af dirigent, jvf. 6, stk. 4. 2. Beretning om foreningens virksomhed det forløbne år,

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013. indkaldt. Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen

Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013. indkaldt. Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013 1. Thomas Milverts vælges som dirigent. Generalforsamlingen er rettidigt indkaldt 2. Referant Anne Larsen Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen

Læs mere

Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl

Afbud: Rie Lynge Rasmussen, Rebecca Delfs Hvidovre den 16. december Bestyrelsesmøde i DSI-Ungdom Torsdag d. 29. maj kl Til stede: Isak Kornerup Houe Kristina Ladingkær Cathrine Jeppesen Sif Holst DSI-Ungdoms sekretariat: Steffen Møller Fjordside (ordstyrer), Miriam Madsen, Ditte Holt (referent) Afbud: Rie Lynge Rasmussen,

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården Referat af afdelingsmødet Afholdt den 21. august 2014 2 Referat af afdelingsmødet den 21. august 2014 56 husstande svarende til 112 uddelte

Læs mere

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 Del: Den nye smalle V-regering giver Socialdemokraternes nykronede leder,

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 17. Marts 2015 kl. 18.30

Referat af bestyrelsesmøde 17. Marts 2015 kl. 18.30 Referat af bestyrelsesmøde 17. Marts 2015 kl. 18.30 Fremmødt: Nadia, Rasmus, Parbæk, Thorup, Steffen, Kåre Afbud: Bo Formalia Ordstyrer: Steffen Referent: Kåre 1. Opgavelisten Parbæk laver en analyse af

Læs mere

Handleplan 2008 DSI-Ungdom

Handleplan 2008 DSI-Ungdom Handleplan 2008 DSI-Ungdom Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Letlæselig version... 3 Indledning... 4 Visioner for DSI-Ungdom... 4 Politiske aktiviteter... 5 Uddannelsespolitisk

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Referat af generalforsamling mandag den 25. februar 2013 kl. 19.06

Referat af generalforsamling mandag den 25. februar 2013 kl. 19.06 Referat af generalforsamling mandag den 25. februar 2013 kl. 19.06 Tilstede: 5 fra bestyrelsen og 19 medlemmer. Præcis klokken 19.06 bød formanden de mange fremmødte velkommen til generalforsamlingen 2013.

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 29. august kl. 12-17 med efterfølgende hygge Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 12.00 Frokost Ansvar 12.45 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 13.00 2. Godkendelse af

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato: 27.11.2014

NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato: 27.11.2014 NORDDJURS GOLFKLUB Ordinær generalforsamling Dato: 27.11.2014 Tidspunkt: Kl. 19.30 Lokale: Klubhuset Ordstyrer: Peter Hjulmand Referent: Rita Kirkegaard Deltagerantal 80 Hvoraf 80 er stemmeberettigede.

Læs mere

Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30. 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt

Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30. 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt 2. Beretning af foreningens Formand Anne-Marie Toftensberg berettede om klubbens aktiviteter

Læs mere

I denne sommerhilsen vil du bl.a. kunne læse om træningstider, trænere 2010-2011 og vigtige datoer for fester og meget andet.

I denne sommerhilsen vil du bl.a. kunne læse om træningstider, trænere 2010-2011 og vigtige datoer for fester og meget andet. ASV Sommerhilsen juli 2010 Solen skinner fra en skyfri himmel og en forrygende sommer er over os. Vandet er varmt, øllene kolde og volleyball er noget der for tiden foregår med en al for blød bold på et

Læs mere

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig.

Hans Jørgen Boelt blev valgt. Generalforsamlingen er indvarslet lovligt og dermed beslutningsdygtig. Referat af generalforsamling i BMI 2014 - tirsdag, den 25. februar 2014 kl. 19.00 i hallens cafeteria: Formand bød velkommen til generalforsamlingen. Mødt var i alt 32 personer, incl. bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 3. december 2011 i CPH Conference i København 1. Åbning af delegeretmødet Rune Siglev bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2011. 2. Vedtagelse af forretningsorden Rune Siglev

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter:

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: Generalforsamling Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: 1. Konstatering af fremmødte stemmeberettigede medlemmer. Der mødte 5 medlemmer.

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Tirsdag d. 25/2 2014 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kassererens beretning - herunder fastsættelse af kontingent for

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010.

Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010. Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsen aflægger beretning 4. Kassereren

Læs mere