Udstillinger & messer Kongresarrangementer m.v. Udlejning af permanente showroom og kontorudlejning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udstillinger & messer Kongresarrangementer m.v. Udlejning af permanente showroom og kontorudlejning"

Transkript

1

2 Bella Centers hovedforretningsområder er: Udstillinger & messer Kongresarrangementer m.v. Udlejning af permanente showroom og kontorudlejning Halarealer ca m2 Permanente auditorier og mødelokaler ca m2. Permanente showroom og kontorer ca m2 Faciliteter til restaurationsdrift og bygningsdrift ca m2 Samlet bygningsareal på m begyndt byggeri af hotel- og mødefaciliteter, ca m2 Forum Copenhagen på Frederiksberg ca m2. Det samlede grundareal i Bella Center A/S udgør godt m2.

3 Elforbrug [MWh] Varmeforbrug korrigeret til normalår (MWh) Vandforbrug [m3] 0

4 April 2007 delegation fra UN/UM. Er BC og København egnet som COP15 vært? Besøget gik godt og resulterede i en positiv tilbagemelding August møde med Energistyrelsen og ingeniørfirma Wormslev om udarbejdelser af rapport over potentielle energibesparelser i BC Staten har meldt ud de vil spare 20% CO2 i BC beslutter at ville spare 20% i dec Sept Det Grønne Udvalg dannes (5 ledende medarbejder fra forskellige afd. i BC) for at arbejde med yderligere tiltag.

5 December 2007 Rapport færdig Energiforsyning Belysning Ventilation Køling Energiforbrugende udstyr Energistyring Energisparekampagner Januar 2008 møde med TAC/Energistyrelsen/Wormslev vedr. ESCO løsninger Foråret 2008 Indgår BC og TAC aftale om udarbejdelse af foranalyse (fase 1) Analyse/projektudvikling (fase 2) August 2008 Entreprisekontrakt, projektgennemførelse (fase 3)

6

7 November 2008 BC Greening præsenteres for alle BC medarbejdere Vi har alle fået aben - Miljøpolitik - Miljøstrategi & Målsætning - Miljøledelsessystem - Adfærd - Infrastruktur - Produktion - Forplejning

8 Adfærd/holdninger - medarbejdere De vigtigste og måske største udfordringer i hele processen er de menneskelige faktorer. Vi behøver opbakning fra medarbejdere, leverandører, kunder og gæster samt andre eksterne relationer. Medarbejderne er Bella Centers vigtigste ressource i den forandringsproces, vi står overfor i arbejdet mod en grønnere profil. Denne vigtige interne forankring vil vi opnå ved at: Afholde et opstartsinformationsmøde. Oprette et Grønt Hjørne på vores intranet. Udnævne ambassadører/forandringsagenter indenfor forskellige områder. Vi har et team af personer, der er gode kommunikatører i deres arbejdsgruppe, så det ikke altid er chefen, der videregiver informationen.

9 Adfærd/holdninger - medarbejdere Lave konkurrencer eller andre tiltag, der synliggør og belønner den enkelte medarbejders bidrag. Vi havde en officiel intern opstartsdag for Grønt BC, hvor vi synliggjorde, at en ny æra begyndte (gimmick på den enkelte arbejdsplads, mad & service var speciel grønt denne dag). Udarbejde Grønne bud, der skal efterleves (sorter dit affald, sluk lyset på kontor/arbejdsplads, sluk pc/skærm, tænk dig om inden du printer og giv store præsentationer på usb, dvd, mail, cirkuler dokumenter i stedet for at printe dem, print på begge sider, begræns farvekopier). BC deltog i år i kampagnen Vi cykler til arbejde med syv hold. Årets julegave sidste år havde en grøn vinkel (økologisk vin og chokolade) Personale, der har kundekontakt (fx kongres- og eventafdelingen), uddannes i at sælge og informere om husets grønne koncept.

10 Adfærd/holdninger - leverandører I arbejdet frem mod et grønnere hus er det også vigtigt at inddrage vores leverandører. På informationsmøder og i det daglige arbejde med vores leverandører vil disse blive inddraget i BC Greeening, hvor der vil blive stillet krav til leverandørerne om miljøvenlige leverancer. Vi arbejder pt. på vores Code of Conduct.

11 Adfærd/holdninger - arrangører/udstillere Bella Centers kerneområde er afholdelse af kongresser, møder, udstillinger etc.. Arbejdet med at gøre Bella Center mere grønt skal derfor ske via en konstruktiv dialog med de mange arrangører og udstillere, der benytter huset. Fx er affaldsmængden som arrangører efterlader, betydelig og BC ønsker at reducere og sortere dette yderligere.

12 Adfærd/holdninger - gæster Adfærden hos vores årlige gæster har naturligvis indflydelse på vores grønne linje. Disse skal derfor også inddrages i og informeres om vores greening arbejde. Vi vil, i de områder gæsterne færdes, have information om hensigtsmæssig adfærd, der kan være til gavn for miljøet i form af klar og tydeligt skiltning, ligesom vi vil levere oplysende information om grønne tiltag, der er sket i selve huset, indenfor F&B, kontorprocedurer etc.

13 Infrastruktur/Bella Center - IT Servere PC/skærme CRT skærme Elspareskinner Infrastruktur/Bella Center rengøring Rengøringsmidler Svanemærkede Dosering Klude og mopper Håndklæderuller Uddannelse af rengøringspersonale Infrastruktur/Bella Center transport Offentlige transportmidler - Metro

14 Forplejning Bella Center Service (BCS) er ansvarlig for al forplejning i Bella Center herunder indkøb og produktion. I forbindelse med afviklingen af COP15 er der iværksat adskillige initiativer, der mindsker CO2-udslippet indenfor dette område. Materialeforbrug Økologi overfor CO2 besparelse - Står valget mellem økologi og CO2-besparelse, vil vi vælge den løsning, der har størst indflydelse på CO2-reduktionen.

15 Forplejning Vi vil således tilbyde en menu baseret på følgende principper: Fisk fra danske farvande Dansk fjerkræ og svinekød, hvidt kød frem for rødt Vegetarretter lavet af danske grøntsager, økologiske når årstiden tillader det Økologisk brød, mejeriprodukter og juice Brug af emballage er et område, der har vores bevågenhed. Engangsservicet er af kompostérbart materiale (PLA=polylactose, majs og gulerodsstivelse). Al mad serveres på fade og i skåle, ligesom vand på flaske erstattes af kander med isvand. Til de meget store arrangementer opsættes vandværksanlæg. Halvere forbruget af vand på flaske i løbet af første år svarende til ca flasker om året. Brugen af flaskevand forventes udfaset helt i 2010.

16 Produktion Sund fornuft og godt købmandskab er en del af Bella Centers værdier, hvorfor genbrug altid har været en vigtig del af vores forretningsførelse. Materialeforbrug Tæpper (genbrugstæpper og nålefilt) Skilte og bannere Stande Inventar/møblement Flag Grønne planter og blomster Affaldssortering

17

18 Status pt. Vi arbejder på at finde de sidste % 6. oktober er BC blevet certificeret med Green key 25% er målet for 2015 Vi arbejder videre også efter COP15