PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme"

Transkript

1 PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme Phendelings Program Forår 2013

2

3 INTRODUKTION NY OG NYSGERRIG? ved Daniel Moreau, Lisbet Rasmussen og Ebbe Losang Er du "ny" eller vil du bare gerne undersøge, om buddhismen er noget for dig, så er du velkommen i Phendeling til en uformel info-aften med fokus på buddhistisk filosofi og meditation. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål. Dato og tid: Torsdage d.7.3. og kl Fri adgang. Donationer til centerets drift modtages med stor tak!

4 INTRO-KURSUS ved Daniel Moreau, Lisbet Rasmussen og Ebbe Losang På kurset gennemgås de grundlæggende begreber i den buddhistiske filosofi og etik. Kurset er for dig, der har deltaget i intro-aftenen "Ny og nysgerrig", eller som i en anden sammenhæng har hørt om buddhismen og derfor er blevet interesseret i at vide mere. Der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål. Vi vil også gennemføre enkle meditationer. Datoer og tid: Torsdage d.21.3.; og kl Entre: 50,- pr. aften Tilmelding nødvendig til info@phendeling.dk "ÅBENT TEMPEL" Phendeling er åbent for stille meditation alle mandage i januar, februar og marts 2013 i tidsrummet Der gives ingen instruktion til nogen praksis. Du er velkommen til blot at nyde en stille stund i Phendelings fredfyldte og smukke tempelrum eller til at fordybe dig i din egen praksis. BUDDHISMEN I MIN HVERDAG ved Karolina Gyaljen, Steen Shovhuus og Kent Handlos Tre buddhister fortæller om, hvordan de bruger buddha-dharmaen i familie-relationer, på arbejdspladsen og i deres personlige liv. Dato og tid: Mandag d kl Entre: 50 kr.

5 FAMILIE-EFTERMIDDAG Søndag d kl Tag hele familien og meget gerne naboer og legekammerater med til familie-eftermiddag i Phendeling, hvor der vil være meditation for store og små, en historie, leg, kaffe og saftevand. Fri adgang. Donationer modtages som altid med hjertelig tak! Phendeling, her er spilopper se de springer og de hopper Når du sælger gummianden kan du købe actionmanden Vil du ha? - hvad kan du gi? Kan du gi, hvad du ka li? Cirkulerer dukken fin glæden både din og min Ta dit tæppe under armen Loppesjov i sommervarmen BØRNELOPPEMARKED Lørdag d.8.6. kl Lad ungerne sortere deres gamle legetøj og ta et tæppe med til børneloppemarked i Phendelings gård. Far og mor kan stå i kulissen og drikke en kop kaffe, mens junior gør sit livs kup. Alle børn er velkomne til at sælge legetøj og andre ting, de er vokset fra. Tag dine forældre med! Tilmelding nødvendig senest og det er gratis!

6 WEEKEND-KURSUS BUDDHANATUREN Weekend-kursus med Geshe Pema Samten 1.-3.marts 2013 Buddhanaturen er vores iboende potentiale for spirituel udvikling og det, som er årsag til, at vi kan gøre det samme, som Buddha gjorde, dvs. nå den fuldt oplyste tilstand for at gavne alle levende væsener. Geshe-la vil fortsætte undervisningen i Buddhanaturen på grundlag af Maitreyas (Asangas) skrift Uttaratantra, kap. 4. Dette skrift er inddelt i Syv Vajrapunkter, hvoraf det fjerde omhandler udvikling af buddha-naturen - det som er målet for mahayanapraktiserende. Geshe Pema Samten er født I 1983 blev han optaget som munk i Sera klosteret, hvor han aflagde eksamen som lharampa-geshe i Han er abbed for Dargye klostret i Tibet og spirituel leder af Tibetisches Zentrum, Hamborg, og det er med stor glæde, at vi også i år kan invitere til kursus med Geshe Pema Samten. Tidspunkt: Fredag kl og lørdag-søndag kl Entre: Medlemmer 800,-; andre 1.000,- støttemedlemmer 600,- for alle tre dage. Beløbet indbetales på Phendelings konto, se bagsiden. Kun fredag aften: 100,-; en formiddag eller eftermiddag:200,-/250,-/ 150,- Tilmelding: Til info@phendeling.dk eller på

7 RETREAT INDRE RO SHAMATA-RETREAT I NATURSKØNNE OMGIVELSER AUGUST 2013 Retreatet byder på to intensive døgn med shamata-meditation, meditation på De Fire Umådelige, Medicin-Buddha Puja, gåmeditation, skøn natur og forplejning. Du indkvarteres på Strandgaarden i hyggeligt eneværelse. Sengetøj incl. håndklæder koster 75 kr. pr. sæt (ikke pr. døgn) i leje. Eller man kan bringe sit eget med hjemmefra! Vi har rådighed over meditationssal, hyggestuer og køkken med spisestue samt diverse andre faciliteter. Forplejning: Strandgaarden sørger for fuld forplejning af gode, fortrinsvis økologiske råvarer, bestående at et dejligt veldækket morgenbord med frisk brød, en alsidig frokost buffet og et godt aftenmåltid - fri kaffe, te og en alsidig frugtskål hele dagen, samt kage til eftermiddags-kaffen. Har du brug for sær-forplejning, er du velkommen til at benytte køkkenet. Strandgaarden vil gerne være behjælpelig med indkøb. Deltager-gebyr: 1200 kr., som betales ved tilmelding. Beløbet dækker indkvartering og forplejning. Adresse: Strandgaarden, Esby Strandvej 8, 8420 Knebel Info og fotos på Retræten ledes af ani Tenzin, Daniel Moreau og Ebbe Losang. Tilmelding og betaling: Senest Se endvidere særskilt folder! ALLE ER HJERTELIGT VELKOMNE!

8 PRAKSIS OG MEDITATION HEALINGS-MEDITATION Medicin-Buddha Puja ved Daniel Moreau En dag med Medicin-Buddha praksis og meditation. En dybt healende meditation, og ikke blot healende, den fremmer også fred, ro og harmoni i hjertet. Dermed kan den lykke, du oplever, overføres til andre og gavne både dem og dig selv. - Introduktion gives. Medbring lidt blomster, frugt, kage eller lignende, som vi spiser sammen til sidst. Datoer og tid: Lørdage d. 2.2.; 9.3. og kl Foreslået donation: 100 kr. modtages med stor tak!

9 SINDSTRÆNING (Lojong) ved Bjarke Aage DE OTTE SINDSTRÆNINGSVERS Sindstræningsbegrebet spænder over en lang række metoder, som har været praktiseret i flere tusinde år. Disse metoder er ligeså relevante og effektive i dag, som de var dengang. Sindstræning styrker vores sind, giver os klarhed omkring vores vej i livet og byder på nogle unikke værktøjer til at håndtere vores problemer. Vi tager udgangspunkt i en gammel og elsket tekst fra den buddhistiske sindstræningslitteratur: De otte sindstræningsvers af Geshe Langri Thangpa ( ). Vi vil lægge stor vægt på at afprøve teorien i form af meditationsøvelser, så du efter hver gang vil være parat til at arbejde med metoderne i dagligdagen. NB: Det er ikke nødvendigt at deltage alle tre gange, selvom det er at foretrække. Jeg vil bestræbe mig på, at du går hjem med nogle praktiske værktøjer efter hver enkelt gang. Så kom endelig på drop-in basis. Dato og tid: Torsdage d ; og kl Entre: 50,-/ 75,- pr. aften DET VARME HJERTE - kilden til et meningsfuldt liv Kernen af sindstræning er kærlighed og medfølelse. Det er kilden til andres og vores egen lykke og velvære. Kærlighed og medfølelse er nødvendige for vores eksistens, og det som gør vores liv helt og meningsfuldt. Sammen vil vi udforske forskellige metoder fra buddhismen, hvorved vi kultiverer større kærlighed og medfølelse, som vil berige vores liv og alle omkring os. Dato og tid: Torsdag kl Entre: 50,-/ 75,- pr. aften Bjarke Aage fik interesse for buddhismen og meditation, da han var 15 år. Bjarke har gennemført en 4-årig tolkeuddannelse, hvor han også studerede de filosofiske emner, som munke gennemgår på en traditionel klosteruddannelse. Bjarke er optaget af, hvordan vi kan bruge den visdom, buddhismen har at byde på, i vores kontekst og dagligdag.

10 GRUNDKURSUS I MEDITATION ved ani Tenzin Begynderkursus i meditation baseret på grundlæggende meditationsteknikker. Du behøver derfor ikke vide noget om meditation i forvejen. Selv om grundlaget for kurset er buddhistisk meditation, er der tale om almene former for meditation og vejledning i at opbygge en meditationspraksis, som er anvendelig i det daglige også uden et dybere kendskab til den buddhistiske filosofi. - Da kurset er et progressivt forløb, anbefales du at deltage alle aftener. Datoer og tid: Ma. d ; 3.6.; og kl OBS: Mandag d.3.6. dog kl Entre: Medlemmer 50,-/ andre 75,- pr. aften. SHAMATA-MEDITATION - indre ro ved ani Tenzin Vi vil øve shamata med åndedrættet som objekt samt The Four Applications of Mindfulness. Begge dele med inspiration fra Alan Wallace s undervisning. De fire aftener udgør et progressivt forløb, men det er muligt kun at deltage enkelte aftener. Instruktion gives og alle er hjerteligt velkomne! Datoer og tid: Mandage d.7.1.; 14.1.; og kl Entre: Medlemmer 50 kr./ andre 75 kr. pr. aften

11 AKTIV STILHED ved Karolina Gyaljen Phendeling holder åbent hus for stille meditation. Der gives ingen introduktion til nogen praksis. Det er en mulighed for at komme og meditere i det omfang, man har tid til fordybelse. Man kan recitere sin sadhana i stilhed, hvis man ønsker det, eller man kan sige et mantra i stilhed - eller blot sende lys til een eller mange... Dato og tid: Søndag d.3.2. kl Fri adgang. Donationer er altid velkomne. SUTRA-RECITATION ved ani Tenzin Vi vil bl.a. recitere Hjertesutraen, Metta-sutraen og Sutraen om Akrobaterne. Herefter vil vi praktisere gå-meditation eller hvile i stille meditation. Dato og tid: Søndage d.7.4. og 9.6. kl Fri adgang, men donationer til centerets drift er som altid velkomne. OPMÆRKSOM STILHED ved ani Tenzin Tilbring en eftermiddag i Phendeling og mærk stilhedens healende og opladende energi! Eftermiddagen indledes med en kort vejledning, hvorefter vi vil sidde sammen i stilhed afvekslende med guidede meditationer, gåmeditation og oplæsning af korte tekster til inspiration. Dato og tid: Søndag d kl Gebyr: Medlemmer 125,-; andre 200,-

12 MEDITATION TIL SVÆRE STUNDER - tonglen ved ani Tenzin Tonglen er en meditationsform, hvor omsorg for både os selv og andre står i centrum, og som blidt åbner hjertet skridt for skridt. Anvendelsesmulighederne rækker lige fra hverdagens mindste irritation og ubehag til problemer i familie og partnerskab eller smerte, sygdom og død. Tonglen kan hjælpe os til at slutte fred med os selv og med andre. Da kurset er en et progressivt forløb, anbefales det at deltage alle aftener. Litteratur-anbefaling: Friendliness af Pema Chodron. Datoer og tidspunkt: Mandage d ; 3.6.; 10.6.; kl OBS: Mandag d.3.6. dog kl Entre: Medlemmer 50 kr./ andre 75 kr. pr. aften. ER MINDFULNESS NOGET FOR DIG? ved Anne Burchardi Det kursus, som begyndte i november 2012 fortsætter på nedenstående datoer. Holdet er lukket for tilmelding. Dato og tid: 8.1.; 15.1.; 22.1.og kl

13 FOREDRAGSRÆKKE "MAHAYANA BUDDHISMEN" MAHAYANA I KINA ved cand mag. Esben Andreasen Aftenens foredrag vil tage udgangspunkt i følgende emner: Ad hvilke kanaler kom mahayana-buddhismen til mainland Kina, og hvilke former for mahayana findes der i Kina idag? Hvordan er forholdet mellem dem, og af hvem praktiseres de? Hvordan er buddhismens udbredelse og situation i Kina i dag? Esben Andreasen: M.A. i engelsk litteratur, Kent State University, Ohio, USA Cand. mag. i engelsk (hovedfag) og kristendomskundskab (bifag) fra Københavns Universitet. Censor ved Københavns Universitet, Århus Universitet og Syddansk Universitet i religionshistorie/religionsvidenskab. Har udgivet en lang række bøger og artikler om buddhisme og andre asiatiske religioner, hvortil han har researchet on location. Dato og tid: Tirsdag d kl Entre: Medlemmer 50,-; andre 75,- MAHAYANA I JAPAN ved dansk zenmester Tim Pallis Zen er japansk buddhisme inden for Mahayana. To store skoler har gjort sig gældende: Rinzai og Soto og herunder en mængde mindre grene. Hvad betyder det, at zen er så "stram" i forhold til den tibetanske buddhisme? Den er tilsyneladende billedløs - i forhold til den tibetanske buddhisme, eller var der ikke noget med, at der også findes en esoterisk tradition i japansk zen?...er det askesen versus den tibetanske tantra? Hvad er zen egentlig - og hvordan er den mahayana?

14 Tim Pallis, dansk zen-enthusiast gennem en menneskealder, bor i Japan ½- årligt og er særdeles velbekendt med japansk kultur. Gå ikke glip af hans foredrag. Dato og tid: Tirsdag d kl Entre: Medlemmer 50; andre 75,- SUTRA-MAHAYANA I TIBET ved ani Tenzin Sutra-fartøjet, også kaldet paramitayana, folder sig ud i fuldt flor med Atishas ankomst til Tibet i det 11. århundrede. Sutra-vejen indeholder alle de buddhistiske mind-training øvelser samt praktiske handlinger til gavn for alle levende væsener - og det gode ved dem er, at når vi hjælper andre, så hjælper vi også os selv. Læs om ani Tenzin under Buddhistisk Universitet. Dato og tid: Mandag d.8.4. kl Entre: Medlemmer 50,-; andre 75,- TANTRISK BUDDHISME ved cand mag. Anne Burchardi Vajrayāna, den tantriske buddhismens kendemærke, anvender yoga og tantra som metoder til at opnå befrielse. Det er vigtigt at huske, at korrekt praksis af vajrayāna er forankret i korrekt forståelse af Madhyamaka. Vajrayāna er således en rituel og meditativ udøvelse af indsigt i tomhed, og enhver visualisering tager alle fænomeners iboende tomhed som udgangspunkt. Kun herigennem kan de fænomener, som udgør den praktiserendes personlighed, transformeres til mandalaernes guddomme. Læs om Anne Burchardi under Buddhistisk Universitet. Dato og tid: Mandag d.6.5. kl Entre: Medlemmer 50,-; andre 75,-

15 FOREDRAG EN TIBETANSK LAMAS BARNDOM OG UNDGOM ved Lama Yonten Lama Yonten, herboende tibetansk lama, fortæller om sin opvækst, ungdom, klosteruddannelse og center, Dharma-gate, her i Danmark Dato og tid: Onsdag d kl Entre: 75 kr. LÆR SAMTALENS KUNST ved Jens Christian Aagenæs Dalai Lama siger i sin bog Lederens Vej : Den bedste måde, hvorpå en regent kan lede sit land, er ved først og fremmest at lede sig selv. Ifølge buddhismen leder et menneske sig selv gennem at have Den rette Anskuelse og Den rette Adfærd". Det mindset, den indstilling vi går ind i kommunikationen med, påvirker direkte resultatet af vores kommunikation. At være opmærksom på dette betyder, at vi bevidst kan skabe bedre resultater med vores kommunikation. Dette program handler om, hvordan vi som leder, medarbejder, konsulent, sygeplejerske kan blive mere bevidste om, hvordan vi i vores hverdag, kan skabe en mere intelligent kommunikation og skabe bedre forudsætninger for vores omgivelser. Jens Christian Aagenæs har praktiseret yoga og beskæftiget sig med buddhisme i 35 år og arbejder i dag som rådgiver og coach fra sin egen virksomhed INSIGHTLEADERSHIP. Jens Christian har arbejdet som ledelsesrådgiver de sidste 20 år, og blandt andet støttet ledere og virksomheder i at udvikle en mere dialogbaseret ledelseskultur, hvor individet i større grad er i centrum. Han er coach for Phendelings bestyrelse. Dato og tid: Onsdag d kl Entre: Medlemmer 50,-; andre 75,-

16 ZEN OG ÆSTETIK ved dansk zenmester Tim Pallis Kom og oplev Tim Pallis, dansk zenmester, fortælle om zenæstetik. Med udgangspunkt i sin nyeste bogudgivelse, vil Tim Pallis foredra-ge om den særlige og delikate æstetik, der findes i zen. Hvad er det for specielle kvaliteter, der hyldes inden for den japan-ske æstetik - det er noget med ælde, underspillede indtryk, antyd-ningens kunst, spontanitet i skøn forening med den skarpeste præcision, noget med unika-kvalitet, naturens elementer anvendt på en særlig forfinet facon... Læs om Tim Pallis andetsteds i hæftet. Der vil være mulighed for at købe bogen med dedikation. Dato og tid: Tirsdag d kl Entre: Medlemmer 50,-; andre 75,

17 BUDDHISTISK UNIVERSITET Årgang I, forår 2013 OVERBYGNINGSMODUL, semester 2 PRAJNAPARAMITA ved Anne Burchardi Det kendteste og korteste eksempel på prajñāpāramita litteratur er Hjertesutraen. Den indeholder essensen af de længere versioner af prajñāpāramita. Samtidig er de kanoniske prajñāpāramita tekster nøglen til madhyamaka filosofien, som udgør en kritik af abhidharma og alle andre beskrivelser af betinget eksistens i øvrigt. Nāgārjuna (2.årh.) er den mest provokerende kritiker af relative forklaringer og betragtes som ophav til madhyamaka filosofien. Med udgangspunkt i udvalgte vers fra Nāgārjunas tekster vil vi diskutere og reflektere over den rette anskuelse af det relatives og det ultimatives sameksistens. Mandage kl : 4.2., 11.2., 18.2., 25.2., 4.3., 11.3., 18.3., 15.4., og

18 Kursusgebyr: Medlemmer af Phendeling 675 kr.; støttemedlem-mer i Phendeling 575 kr.; andre 875 kr. Tilmelding: Senest på info@phendeling.dk eller Cand mag. Anne Burchardi er ekstern lektor på København Universitet, hvor hun underviser i tibetansk sprog, kultur og religion. Hun har beskæftiget sig med tibetansk buddhisme siden 1976 og har fungeret som tolk for tibetanske lærere siden 1981 Årgang II, forår 2013 FORDYBELSES-MODUL, semester 1 LAMRIM I ved ani Tenzin Lamrim studiet tilbyder en trinvis, systematisk oversigt over hele den buddhistiske vejs filosofi fra hinayana til mahayana. På kurset vil vi beskæftige os med hvert enkelt trin og fordybe os i dets filosofi ved hjælp af guidede meditationer. Formålet med Lam Rim er at omsætte den buddhistiske filosofi til praksis og derved støtte os i vores spirituelle udvikling. Lam Rim er derfor velegnet for dem, der gerne vil meditere. Studiet tilrettelægges i tre blokke, der hver omfatter et antal temaer korresponderende med de tre niveauer af motivation på den spirituelle udviklingsvej: Ønsket om at opnå lykke; ønsket om at opnå befrielsen og ønsket om at opnå buddha-tilstanden for at gavne alle levende væsener. Mandage kl : 4.2., 11.2., 18.2., 25.2., 4.3., 11.3., 18.3., 15.4., og Kursusgebyr: Medlemmer af Phendeling 675 kr.; støttemedlem-mer i Phendeling 575 kr.; andre 875 kr. Såfremt du tidligere har deltaget i Lamrim på BU, inviteres du til at deltage for halv pris. Tilmelding: Senest på info@phendeling.dk eller Ani Tenzin er med-initivtager til Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme. Hun har praktiseret tibetansk buddhisme siden 1993 og modtog getsulma-ordination af H.H. Dalai Lama i Hun er uddannet dharmalærer fra Tibetisches Zentrum, Hamburg, hvor hun fortsat studerer.

19 UNGDOMSGRUPPE Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme inviterer unge i alderen omkring år til at deltage i en gruppe på buddhistisk grundlag for at markere overgangen fra barn til voksen. Gruppen, der mødes seks gange i foråret, vil beskæftige sig med emner som venskaber, kærlighed, tolerance, ansvar, lidelse og andre temaer, der er vigtige forvoksenlivet. Meditation vil indgå. De unge forventes at deltage aktivt og melde afbud, såfremt de ikke kan møde op. Deltagerne vil modtage et diplom, såfremt de deltager alle gange. Forløbet kan efter ønske afsluttes med, at de unge aflægger tilflugtsløfte, men det er ingen betingelse for at deltage. Tilmelding nødvendig til eller info@phendeling.dk. Husk at oplyse adresse, mail og tlf. nr. ved tilmelding. Gruppen oprettes ved min. 5 deltagere. Datoer og tid: Fredage d.1.2.; 8.3.; 5.4.; 3.5. og 7.6. kl Entre: Fri adgang for tilmeldte unge. Donationer modtages med tak!

20 PHENDELINGS STUDIEGRUPPE Studiegruppen mødes en gang månedligt på nærmere aftalte datoer. Gruppen optager ikke nye medlemmer i dette halvår. Støttemedlemmer fri adgang. Medlemmer betaler 200,- FILM SÅ DER BIF! Phendelings film-cafe med popcorn og cola. Filmene præsenteres af skiftende personer fra Phendelings kreds. Efter filmen er der mulighed for debat og socialt samvær. Lørdag d.2.2. kl ca.18 Film om en gruppe vesterlandske kvinder, der sammen med en rinpoche rejser til øst-tibet for at hjælpe de tibetanske nonner med at genetablere deres kloster og vender dybt berigede tilbage. Lørdag d.9.3. kl ca.18 Film optaget i Ladakh om Den Tibetanske Dødebog. Vi følger en ældre munk og hans elev, der sammen besøger en familie, hvor de læser op af dødebogen og rådgiver familien om, hvordan de bør forholde sig til afdøde. Lørdag d kl ca.18 Ny, smuk film om Buddhas livshistorie. Fri adgang Donationer modtages med tak!

21 PHENDELINGS PROGRAM FORÅR 2013 JANUAR Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl Shamata-meditation, indre ro Ti.d kl Er mindfulness noget for dig? To.d kl Sindstræning, otte vers Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl Shamata-meditation, indre ro Ti.d kl Er mindfulness noget for dig? Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl Shamata-meditation, indre ro Ti.d kl Er mindfulness noget for dig? To.d kl Sindstræning, otte vers Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl Shamata-meditation, indre ro Ti.d kl Er mindfulness noget for dig? FEBRUAR Fr.d kl Ungdomsgruppe Lø.d kl Healings-meditation Lø.d kl ca.18 Så der bif! Sø.d kl Aktiv stilhed Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim To.d kl Sindstræning, otte vers Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim Ti.d kl Mahayana buddhismen i Kina MARTS Fr.d kl Buddhanaturen, fortsat Lø.d kl Buddhanaturen, fortsat

22 Sø.d kl Buddhanaturen, fortsat Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim To.d kl Ny og nysgerrig? Fr.d kl Ungdomsgruppe Lø.d kl Healings-meditation Lø.d kl ca.18 Så der bif! Sø.d kl Familie-eftermiddag Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim Ti.d kl Mahayana buddhismen i Japan To.d kl Sindstræning, det varme hjerte Ma.d kl Åbent Tempel Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim Ti.d kl Zen og æstetik On.d kl En tibetansk lamas barndom og... To.d kl Intro-kursus Ma.d kl Åbent Tempel APRIL Fr.d kl Ungdomsgruppe Sø.d kl Sutra-recitation Ma.d kl Mahayana i Tibet, sutra To.d kl Intro-kursus Lø.d kl Healings-meditation Lø.d kl ca.18 Så der bif! Sø.d kl Opmærksom Stilhed Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim Ma.d kl BU, Prajnaparamita Ma.d kl BU, Lamrim MAJ Fr.d kl Ungdomsgruppe Ma.d kl Mahayana i Tibet, tantra Ma.d kl Buddhismen i min hverdag To.d kl Ny og nysgerrig? Ma.d kl Grundkursus i meditation

23 Ma.d kl Meditation til svære stunder On.d kl Lær samtalens kunst To.d kl Intro-kursus JUNI Ma.d kl Grundkursus i meditation Ma.d kl Meditation til svære stunder Fr.d kl Ungdomsgruppe Lø.d kl Børne-loppemarked Sø.d kl Sutra-recitation Ma.d kl Grundkursus i meditation Ma.d kl Meditation til svære stunder Ma.d kl Grundkursus i meditation Ma.d kl Meditation til svære stunder AUGUST Retreat på Strandgården, mere info i dette hæfte Almindeligt medlemsskab udgår 300 kr. pr.år. Søttemedlemsskab udgør 1500,- årligt. Ønskes undervisning for skoleklasser og andre uddannelsesinstitutioner: Mail til info@phendeling.dk

24 PHENDELING - Center for Tibetansk Buddhisme Nørregade 7 B 2.th, 1165 Kbh.K. Tlf.: , booking: , info@phendeling.dk Danske Bank reg.nr. 9570, kontonr.:

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme Phendelings Program Forår 2014 INTRODUKTION NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Ebbe Losang Er du "ny" eller vil du bare gerne undersøge, om

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET Forår 2014

BUDDHISTISK UNIVERSITET Forår 2014 BUDDHISTISK UNIVERSITET Forår 2014 Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme BUDDHISTISK UNIVERSITET i Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme blev etableret i 2008 på initiativ af

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2013

BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2013 BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2013 Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme BUDDHISTISK UNIVERSITET i Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme blev etableret i 2008 på initiativ

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET

BUDDHISTISK UNIVERSITET BUDDHISTISK UNIVERSITET 2010-2011 2011 Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme LAM RIM og GOM RIM Metode og visdom 5. semester, efteråret 2010 LAM RIM, DEN TRINVISE VEJ TIL OPLYSNING,

Læs mere

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme. 10 års Jubilæumsprogram

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme. 10 års Jubilæumsprogram PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme 10 års Jubilæumsprogram Phendelings Program Efterår 2013 INVITATION TIL PHENDELINGS 10 ÅRS FØDSELSDAG søndag d.1.9. kl. 15 - ca.17 I denne sommer er det 10 år

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2014

BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2014 BUDDHISTISK UNIVERSITET Efterår 2014 Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme BUDDHISTISK UNIVERSITET i Phendeling - Center for Tibetansk Buddhisme blev etableret i 2008 på initiativ af

Læs mere

MAITREYA RELIC EXHIBITION

MAITREYA RELIC EXHIBITION PROGRAM EFTERÅR 2014 MAITREYA RELIC EXHIBITION FREDAG D. 18.07. - SØNDAG D. 20.07. Denne sjældne og kostbare samling af hellige relikvier af den historiske Buddha Shakyamuni og mange andre buddhistiske

Læs mere

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme Phendelings Program Forår 2015 Onsdag den 11. februar kl. 13.15 15.30 Foredrag om: STYRKE GENNEM MEDFØLELSE OG SAMHØRIGHED Dalai Lama påpeger ofte, at mental styrke

Læs mere

INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION. NY OG NYSGERRIG? ved Steen Skovhus EFTERMIDDAGS-PRAKSIS MED LAKHA RINPOCHE

INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION. NY OG NYSGERRIG? ved Steen Skovhus EFTERMIDDAGS-PRAKSIS MED LAKHA RINPOCHE PROGRAM EFTERÅR 2016 INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION NY OG NYSGERRIG? ved Steen Skovhus Er du ny, eller vil du bare gerne undersøge, om buddhismen er noget for dig, så er du velkommen i Phendeling til

Læs mere

BUDDHISTISK UNIVERSITET

BUDDHISTISK UNIVERSITET BUDDHISTISK UNIVERSITET Studieprogram i Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme Buddha Manjushri Lakha Lama, Phendelings spirituelle leder, har taget initiativ til at starte et studieprogram af form

Læs mere

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme

PHENDELING. Center for Tibetansk Buddhisme PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme Phendelings Program Efterår 2012 INDVIELSE OG TILFLUGTS-CEREMONI HVID TARA INDVIELSE ved Lakha Rinpoche 15.-16.9.2012 Det er os en stor fornøjelse at annoncere,

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2019 LAKHA RINPOCHE LAKHA RINPOCHE FORTÆLLER OM SIT LIV Det er forbundet med meget stor glæde og taknemmelighed for Phendeling at arrangere denne aften med Lakha Rinpoche, hvor han vil fortælle

Læs mere

INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION. NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Gitte Gammelgaard ÅBENT TEMPEL

INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION. NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Gitte Gammelgaard ÅBENT TEMPEL PROGRAM EFTERÅR 2015 INTRODUKTION PRAKSIS OG MEDITATION NY OG NYSGERRIG? ved Lisbet Rasmussen, Kent Handlos og Gitte Gammelgaard Er du ny, eller vil du bare gerne undersøge, om buddhismen er noget for

Læs mere

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord havde Bodil Wellendorf svært ved at se meningen med livet. Men så fandt hun ro som nonnen Ani Tenzin Af Marie Varming, februar

Læs mere

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche PROGRAM FORÅR 2016 PROGRAM (undervisningen foregår på engelsk) Foredrag 1: Practical Buddhism in Daily Life Torsdag d.28.4. kl. 19-21 i Phendeling

Læs mere

P R O G R A M E F T E R Å R

P R O G R A M E F T E R Å R PROGRAM EFTERÅR 2018 PHENDELING FYLDER 15 ÅR! Det vil vi gerne fejre med alle medlemmer og venner af centeret. Vi udsender program, når tiden nærmer sig, men kan allerede nu love spændende foredrag, fødselsdagskagebord,

Læs mere

SJÆLESORG PÅ BUDDHISTISK GRUNDLAG

SJÆLESORG PÅ BUDDHISTISK GRUNDLAG PROGRAM EFTERÅR 2017 Introduktionsaften til kursus i SJÆLESORG PÅ BUDDHISTISK GRUNDLAG v. bhikshuni Tenzin Drolkar Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme har den store fornøjelse at tilbyde et halvandet-årigt

Læs mere

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche PROGRAM FORÅR 2017 KURSUS MED GESHE PEMA SAMTEN KARMA SKÆBNE ELLER MULIGHED? Det er en meget stor glæde at annoncere, at Geshe Pema Samten besøger

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Foreningen De Positive Budskaber

Foreningen De Positive Budskaber Foreningen De Positive Budskaber Efterårsprogram 2014 Søren Hauge Marianne Tiffanie Kirkskov Jette Harthimmer Martin Guldberg Christian Viborg Jens Erik Knudsen Dyb Magi At rejse i mange dimensioner Sådan

Læs mere

Foreningen De Positive Budskaber

Foreningen De Positive Budskaber Foreningen De Positive Budskaber Efterårsprogram 2013 Jette Harthimmer Marianne Tiffanie Kirkskov Martin Guldberg Jens Erik Knudsen Kim Pedersen Søren Hauge Spiritualitet i hverdagen Energimedicin & spiritualitet

Læs mere

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde Engagement, tillid og samarbejde Vi viser vejen! Et godt børneliv kræver synlige og troværdige voksne, der kan og vil vise vej. Vi er professionelle! Vi er et engageret personale, som tør stå ved vores

Læs mere

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche

Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche Under spirituel vejledning af T.D. Lakha Lama Rinpoche PROGRAM FORÅR 2018 2003-2018 I år har vi jubilæum, for Phendeling fylder femten år, og derfor er der ekstra mange spændende ting på programmet. Vi

Læs mere

En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet.

En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet. Pilgrimsrejse Bodhgaya og Varanasi 2019 En åndelig guidet tur for åbning af hjertet og frigørelse af sindet. Indien 26. nov. - 13. dec. 2019 Pilgrimsrejsen ledes af Tsewang Amadou, som vil fungere som

Læs mere

Åbningstider i Havblik

Åbningstider i Havblik Velkommen I Havblik Åbningstider i Havblik Mandag torsdag: 6.45-16.30 Fredag : 6.45 15.45 Der kan, hvis der er et arbejdsrelateret behov søges om udvidet åbningstid i tidsrummet fra kl. 06.00 6.45. Skema

Læs mere

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri Sæson 2016-2017 Præsentation af de enkelte fag Begynderkursus i IPAD Har du en IPAD, som du gerne vil lære (bedre) at kende? Så har du chancen for at deltage på begynderkursus på lokalcentret. Her lærer

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro 2016 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro Uge 27 3/7-9/7-2016 Side 2 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro og indre balance Kurset er for dig, der gerne vil nå lidt længere

Læs mere

INTRODUKTION til BUDDHISMEN

INTRODUKTION til BUDDHISMEN INTRODUKTION til BUDDHISMEN PHENDELING TRYK Getsulma Tenzin Drolkar og PHENDELING- Center for Tibetansk Buddhisme 2007 Det er ikke tilladt at kopiere hele eller dele af dette hæfte uden tilladelse fra

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Sarah Zobel Kølpin. Lev dig lykkelig. med Positiv Psykologi. Gyldendal. Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13

Sarah Zobel Kølpin. Lev dig lykkelig. med Positiv Psykologi. Gyldendal. Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13 Sarah Zobel Kølpin Lev dig lykkelig med Positiv Psykologi Gyldendal Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13 Indhold Lev_dig_lykkelig_AW.indd 4 10/03/08 11:43:13 7 Forord 13 Positiv psykologi hvad

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større

Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større Rævehøjvej 40 et godt sted at blive større 1 Praktiske informationer Børnehuset Rævehøjen er normeret til 60 børn. 24 vuggestuebørn fordelt på 2 stuer og 1 gruppe bestående af 36 børnehavebørn, opdelt

Læs mere

SOMMER HØJSKOLE M E N N ES K E T. 5.-11. August 2012. Seminarium

SOMMER HØJSKOLE M E N N ES K E T. 5.-11. August 2012. Seminarium SOMMER HØJSKOLE RUNDT OM M E N N ES K E T 5.-11. August 2012 Seminarium SOMMER PÅ Mennesker skal mødes, når noget nyt skal opstå. Marjatta inviterer til en uges sommer møde med fokus på spiritualitet,

Læs mere

Bilag 1. Transskription af interview med Kirsten. I: interviewer K: Kirsten

Bilag 1. Transskription af interview med Kirsten. I: interviewer K: Kirsten Bilag Bilag 1 Transskription af interview med Kirsten I: interviewer K: Kirsten O: Observatør I: Jamen altså, vi skriver om det her med buddhistiske traditioner i den vestlige verden, og det har ligesom

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

forord I dagplejen får alle børn en god start

forord I dagplejen får alle børn en god start Små skridt Denne bog tilhører: forord I dagplejen får alle børn en god start Denne bog er til jeres barn, der nu er startet i dagplejen. Den vil blive fyldt med billeder, tegninger og små historier om

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Sommer Retreat i Svendborg 2. 6. juli 2008. Bestil brochure eller læs nærmere på hjemmesiden. P r o g r a m

Sommer Retreat i Svendborg 2. 6. juli 2008. Bestil brochure eller læs nærmere på hjemmesiden. P r o g r a m Sommer Retreat i Svendborg 2. 6. juli 2008 Bestil brochure eller læs nærmere på hjemmesiden. P r o g r a m Februar - juli 2008 Teosofisk Fellowship København Teosofisk Fellowship København Sankt Peders

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

NY UDDANNELSE. Af SonjA Bruun Juli 2015

NY UDDANNELSE. Af SonjA Bruun Juli 2015 NY UDDANNELSE Af SonjA Bruun Juli 2015 Kursusdage for dig, der gerne vil være i dit hjerte, være ét med dit hjerte og leve herfra som din egen spirituelle energicoach. Kursusdage for dig der ØNSKER og

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011 KUNSTLEGEPLADS 24.-30. juli CIRKUS 3.-9. juli 10.-16. juli ROLLESPIL 17.-23. juli HJEMMELAVEDE SPIL - SKULPTUR - FOTO FUNKY FAMILIE 24.-30. juli FANTASI - HYGGE - FORTÆLLING DOGCAMP 3.-9. juli SAMMENSPIL

Læs mere

Impulsen Torsdag 3-10 Fredag 4-10 Airbrush m. Tom - Kanin-møde i Kaninhulen kl.15.00

Impulsen Torsdag 3-10 Fredag 4-10 Airbrush m. Tom - Kanin-møde i Kaninhulen kl.15.00 Månedsplan Oktober Uge 40 Michael Madbar Tirsdag 1-10 Musicon SkaterPark Tur m/michael Onsdag 2-10 Spring-træning kl.14.00 - Dyrehandel-tur Impulsen Torsdag 3-10 Fredag 4-10 Airbrush m. Tom - Kanin-møde

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Tæl dig til et fokuseret liv

Tæl dig til et fokuseret liv Artikel Tæl dig til et fokuseret liv To gange tyve minutter på en pude hver dag kan hjælpe med at fokusere mere på den opgave, man er i gang med. Zen-meditation giver ro både på arbejde og i privatlivet.

Læs mere

INTRODUKTION til BUDDHISMEN

INTRODUKTION til BUDDHISMEN PHENDELING Center for Tibetansk Buddhisme INTRODUKTION til BUDDHISMEN 2 INTRODUKTION til BUDDHISMEN PHENDELING TRYK 3 Getsulma Tenzin Drolkar og PHENDELING- Center for Tibetansk Buddhisme 2007 Det er ikke

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

Deltagerbrev - Gymnastikskole

Deltagerbrev - Gymnastikskole Deltagerbrev - Gymnastikskole Kære deltager på Gymnastikskole i Højby i uge 31 Så er der ikke længe til, at du skal af sted på Gymnastikskole! Vi glæder os rigtig meget til at have fem super gode dage

Læs mere

Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder.

Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder. Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder. Et feminint forvandlingsrum med genveje til mere nydelse, flere handlemuligheder og bedre balance i dit liv! Forestil dig at Du er fuld af

Læs mere

Nyhedsbrev fra Ann Fuglsang

Nyhedsbrev fra Ann Fuglsang Nyhedsbrev fra Ann Fuglsang Januar, februar, marts, april 2014 Industrivej 14, 5762 Vester Skerninge, Sydfyn NYT! Supervision for healere den 26. februar og 30. april, kl. 19-21 På en supervisionsaften

Læs mere

TalentWeek 2015. 28. juli - 2. august

TalentWeek 2015. 28. juli - 2. august TalentWeek 2015 28. juli - 2. august TALENTWEEK 2015 TalentCampDK afholder TalentWeek for talentelever, der har gået i 6., 7., 8. eller 9. klasse i skoleåret 2014/15. TalentWeek afholdes på Hjørring Private

Læs mere

Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus)

Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus) Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus) Underviser Niels Bilenberg Karen Nørby Kom til en højaktuel konference om, hvordan man kan lette dagen for børn med ADHD - til fordel for barnet og omgivelserne.

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3.

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3. Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3. marts 2016 Ønsker du et forløb med udvikling af egen yogapraksis. Blive

Læs mere

Den buddhistiske tilflugt

Den buddhistiske tilflugt Den buddhistiske tilflugt Af Merete Boe Nielsen Tilflugt handler om, hvor vi søger vores lykke, og begrebet er grundlæggende i buddhismen. Det gælder for alle buddhister, ligegyldig hvilken buddhistisk

Læs mere

KLAR-pædagogik og leg & læringsmiljøer i Svalereden 2016 Fælles fokus FRI FOR MOBBERI

KLAR-pædagogik og leg & læringsmiljøer i Svalereden 2016 Fælles fokus FRI FOR MOBBERI KLARpædagogik og leg & læringsmiljøer i Svalereden 2016 Fælles fokus FRI FOR MOBBERI NATUREN OG NATURFÆNOMENER KROP OG BEVÆGELSE SOCIALE KOMPETENCER BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGE UDVIKLING KULTURELLE UDTRYKSFORMER

Læs mere

P R O G R A M E F T E R Å R

P R O G R A M E F T E R Å R PROGRAM EFTERÅR 2019 LAKHA RINPOCHE LAKHA RINPOCHE UNDERVISER Lakha Rinpoche taler ud fra sin egen livserfaring baseret på den tibetansk buddhistiske filosofi. Tid og dato: Tirsdage d. 20.8., 3.9., 17.9.,

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Er du ung? Har du kræft? Det er noget lort Du er ikke alene! Så er det tid til Landsmøde Ung kræft 2015 Og DU er inviteret! Kom og få inspiration,

Læs mere

Retreat Juni 2017

Retreat Juni 2017 Retreat 8.-11. Juni 2017 Et intenst retreat i naturen med træning i mindfulness, nærvær og personligt lederskab med Roxana Kia og Lars Lundbye Styrk dit overskud Forny din energi Træn dit fokus I den amerikansk-indianske

Læs mere

KLAR-pædagogik og leg & læringsmiljøer i Svalereden 29.2.2016. Fælles fokus FRI FOR MOBBERI " Børnene laver deres egen bog "

KLAR-pædagogik og leg & læringsmiljøer i Svalereden 29.2.2016. Fælles fokus FRI FOR MOBBERI  Børnene laver deres egen bog KLARpædagogik og leg & læringsmiljøer i Svalereden 29.2.2016 Fælles fokus FRI FOR MOBBERI " Børnene laver deres egen bog " NATUREN OG NATURFÆNOMENER KROP OG BEVÆGELSE SOCIALE KOMPETENCER BARNETS ALSIDIGE

Læs mere

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio

KURSET: PRAKSIS: copyright all rights reserved hamsa yoga studio KURSET: Teknik bliver til kunst når den udvider ens potentiale. På Hamsa Yoga Studio er det ultimative mål med teknik er at forøge effekten af yogaen, så som stress reduktion, forbedret søvnkvalitet og

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Introduktion. Din mulighed nu er at ændre hele verden

Introduktion. Din mulighed nu er at ændre hele verden Introduktion Dét du søger at opnå, ved at læse denne bog, er en tilstand af indre ro og stilhed. Din rejse er en rejse i selvopdagelse og selvforståelse. Imidlertid må du erkende, at dette ikke er noget,

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2016

Mogenstrup Sportsuge 2016 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Sumobrydning Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2016 Onsdag d.

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014 God sommer! B Nyhedsbrev Juli 2014 B ønsker jer en rigtig god sommer og vi håber at I alle må nyde de varme dag og lyse nætter! Det har som altid været en fornøjelse at træne med jer og vi ser frem til

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Kontakt mig gerne for uforpligtende besøg. Velkommen til min dagpleje. Mine åbningstider:

Læs mere

Hesteassisteret Læring (heal) Facilitator

Hesteassisteret Læring (heal) Facilitator Hesteassisteret Læring (heal) Facilitator En vidensbaseret facilitatoruddannelse, der sætter dig i stand til at facilitere udvikling og læreprocesser med heste for både voksne og børn. Som eksamineret

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

Artiklen er oversat fra det amerikanske tidsskrift Tricycle og skrevet af Sohan Qadri i 2008.

Artiklen er oversat fra det amerikanske tidsskrift Tricycle og skrevet af Sohan Qadri i 2008. 1 Opmærksom balance Hvilken forståelse havde Buddha af begrebet "mindfulness"? B. Alan Wallace forklarer, hvordan en terminologisk misforståelse kan få konsekvenser for din praksis. Artiklen er oversat

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2.

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2. Om inklusionen og anerkendelsen er lykkedes, kan man først se, når børnene begynder at håndtere den konkret overfor hinanden og når de voksne går forrest. Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

Sommerskole. Superseje, spændende og sjove dage på Bakkelandets Friskole. Uge 27 d. 1. juli 5. juli 2013 Tilmeldingsfrist d. 20.

Sommerskole. Superseje, spændende og sjove dage på Bakkelandets Friskole. Uge 27 d. 1. juli 5. juli 2013 Tilmeldingsfrist d. 20. Sommerskole for alle fra kommende 0. klasse til 6. klasse Til børn og forældre Græstrup, Slagballe, Davding, Brædstrup, Bryrup, Horsens, Silkeborg, Sønderborg, Slagelse..:) Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Kærnen

Velkommen til Børnehuset Kærnen Velkommen til Børnehuset Kærnen VELKOMMEN I BØRNEHUSET KÆRNEN NORMERING Børnehuset Kærnen er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn, heraf 40 børn i vores skovafdeling i Nibsbjerg

Læs mere

Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. marts kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og

Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. marts kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og hæklerier og dejlige strikkepiger og koner sammen på Tisvilde

Læs mere

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig Sammen om velfærd Vi har brug for dig Vi lever i en ny virkelighed, hvor det kommunale husholdningsbudget er presset. Det kræver, at vi sammen skaber en ny velfærd. Det kalder vi Ny virkelighed Ny velfærd.

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Velkommen I Dagplejen

Velkommen I Dagplejen Velkommen I Dagplejen Dorrith Glibstrup Skovvejen 23 6064 Jordrup Mobil nr. 4016 9267 Åbningstider: Man-tors 6.45-16.30 Fredag 6.45-15.45 Jeg hedder Dorrith Glibstrup og er født i 1962. Jeg har været dagplejer

Læs mere

P r o g r a m. August 2008 - januar 2009. Teosofisk Fellowship København

P r o g r a m. August 2008 - januar 2009. Teosofisk Fellowship København P r o g r a m August 2008 - januar 2009 Teosofisk Fellowship København Teosofisk Fellowship København Sankt Peders Stræde 27B, 3. sal, 1453 København K www.teosofiskfellowship.dk En kort introduktion til

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Hundetræning Program 2016

Hundetræning Program 2016 Billeder fra hunde holdene Hundetræning Program 2016 TRIN 1 - UNGHUNDE TRIN 1 - FT SPANIELS SPECIEL TRIN 2 - ÅBENKLASSE TRIN 3 - APPORTERING Strandager Jagtforening www.strandagerjagtforening.dk 12 1 Velkommen

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

Dette er sidste (halve) dag af Stille Qi Gong uddannelsen, ikke hel dag som tidligere annonceret.

Dette er sidste (halve) dag af Stille Qi Gong uddannelsen, ikke hel dag som tidligere annonceret. Kursus 1 - Stille Qigong instruktørkursus del 2 Dette er sidste (halve) dag af Stille Qi Gong uddannelsen, ikke hel dag som tidligere annonceret. Tid: Tirsdag d. 15. september, kl. 13-17.00 Sted: Kursuslokale

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014 Ekstra Nyhedsbrev fra Januar 2014 Diplomforløb i innovation, værktøjskasse og blive-klogere-sammen arrangementer Velkommen til denne ekstraudgave af s nyhedsbrev! Grunden til at vi beder om din opmærksomhed

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Information Tinnitus

Information Tinnitus Information Tinnitus Hørerådgivningen Tinnitus Denne pjece er til dels udfærdiget for at give en kort information om tinnitus, dels for at give dig en inspiration til hvordan du kan arbejde med din tinnitus.

Læs mere

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv?

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv? 2006 Autentisk lederskab Moderne lederskab handler i dag ligeså meget om, hvem du er, som hvad du har opnået. Vi mener, at medarbejdere motiveres af ledere, der tør være sig selv i rollen som leder. Det

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere