Flere kvinder i Århus Byråd. Invitation til dialoginvitatioinvitation til dialog i din partiforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Flere kvinder i Århus Byråd. Invitation til dialoginvitatioinvitation til dialog i din partiforening"

Transkript

1 Flere kvinder i Århus Byråd Invitation til dialoginvitatioinvitation til dialog i din partiforening

2 FO-Århus i samarbejde med Århus Kommune

3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Tema 1-10 Kvindelige kolleger i Byrådet søges...7 Tema Hvordan er det med kvinder og politik?...12 Praktiske oplysninger...16 Århus Kommune markering af 100 året for kvinders kommunale valgret...18

4 Forord I år er det 100 år siden kvinder fik kommunal valgret. Ved det første valg med den nye lov (den 12. marts 1909) blev to kvinder valgt ind i Århus Byråd. På landsplan lykkedes det kun at få en lav repræsentation af kvinder svarende til 1,3 %. Der er sket meget siden. Men kvinder udgør stadig en mindre andel af Byrådet. Ved sidste kommunalvalg i 2005 blev resultatet en kvindeandel på kun 25,8 % af Byrådet. På landsplan er tallet 27,4 %. En procentdel, der har været næsten uændret de seneste 15 år. Hvad skal der til for, at det bliver mere attraktivt for kvinderne at gå aktivt ind i kommunalpolitik? Er der forskelle i kvinders og mænds motivation og krav til et aktivt liv i kommunalpolitik? Hvilken rolle spiller de politiske partier?

5 Århus Kommune opfordrer samtlige lokale partiforeninger og politiske ungdomsforeninger til at sætte spørgsmålene om barrierer og muligheder for flere kvinder i lokalpolitik på dagsorden. Med dette lille hæfte Flere Kvinder i Århus Byråd vil vi gerne inspirere foreningerne til at tage aktiv del i dialogen om, hvad der skal til for at øge kvindeandelen i Byrådet. Jeg håber, at du på de følgende sider finder et tema som du ønsker at få sat på dagsordenen i din forening. God læselyst! Borgmester Nicolai Wammen Århus Kommune

6

7 Kvindelige kolleger i Byrådet søges En række lokale politikere (se listen side 9) tilbyder at deltage i en dialog om kvinder i kommunalpolitik i din politiske partiforening. Med udgangspunkt i et af nedenstående konkrete temaer inddrager de egne erfaringer for at belyse, hvorfor de mener, der er så få kvinder i kommunalpolitik, og hvad der skal til for at øge kvindeandelen i Århus Byråd Hvad kræver det egentlig at gå ind i kommunalpolitik? Om at springe ud i det. Hvilke faglige og personlige kompetencer er i spil? Om egne og andres forventninger til byrådspolitikere. Find balancen! Om at finde balancen mellem arbejdsliv, familieliv og det politiske arbejde. Hvilke overvejelser skal inddrages for at få en dagligdag som byrådspolitiker til at gå op? Hvorfor gik vi ind i politik? Hvilke overvejelser og motiver ligger bag kvindelige politikeres indgang til byrådsarbejdet. Hvorfra hentede de opbakning og støtte til at træffe beslutningen om at blive byrådspolitiker? Hvad overraskede dem? Første dag på arbejde i Byrådet. Hvordan var det at være ny og kvinde i Byrådet? Hvordan forbereder man sig? Hvor kan man hente hjælp og støtte?

8 Kvinder velkommen! Hvordan kan partiforeningerne medvirke til styrke kvinders lyst og mulighed for at stille op til byrådsvalget? Hvilken rolle spiller partiforeningen? Kasketten giver muligheder! Hvilken indflydelse i lokalområdet og i kommunen medfører arbejdet som byrådspolitiker? Hvem lytter og hvilke muligheder giver det? Byrådspolitiker en karrierevej? Hvilke fremtidsmuligheder ligger i kortene for en kvindelig byrådspolitiker? Hvad betyder arbejdet i Byrådet for den faglige karriere? Styrk netværket! Hvilken rolle spiller netværket? Hvordan klædes baglandet på? Hvilke relationer har betydning i dagligdagen som byrådspolitker? Kvindelige kolleger i Byrådet søges! Hvad indebærer arbejdet som byrådspolitikere? Hvordan er dagligdagen? Hvad kan Byrådet og partiforeningen tilbyde nye byrådspolitikere? Hvad er med til at gøre arbejdet attraktivt? 10. At blive set og hørt! Hvordan håndteres pressen? Pressen som medspiller og modspiller. Hvem sætter dagsorden? Hvordan trænger man igennem med sine centrale budskaber?

9 Følgende politikere deltager gerne enkeltvis eller parvis: Susan Arac (A) Medlem af Århus Byråd siden 1. januar 2006 for Socialdemokraterne. Læs mere om politikeren her: Rabih Azad-Ahmad (B) Medlem af Århus Byråd siden 1. februar 2007 for Det Radikale Venstre. Læs mere om politikeren her: ww.aarhuskommune.dk/byraad Marc Perera Christensen (C) Medlem af Århus Byråd siden 8. marts 2006 for Det Konservative Folkeparti. Læs mere om politikeren her: Jette Jensen Clay (Ø) Medlem (suppleant) af Århus Byråd for Enhedslisten De Rød-grønne. Læs mere om politikeren her: (søg under Find din politiker ) Louise Gade (V) Rådmand for Børn og Unge, 2. viceborgmester og medlem af Århus Byråd siden 1. januar 1994 for Venstre Læs mere om politikeren her:

10 10 Jonna Fonnesbæk Hansen (B) Kommunalpolitisk koordinator i Det Radikale Venstre i Århus Laura Hay (V) Medlem af Århus Byråd siden 1. januar 2006 for Venstre Læs mere om politikeren her: Dorthe Laustsen (F) Rådmand for Sundhed og Omsorg siden april 2006, 1. viceborgmester i Århus Byråd og medlem af Århus Byråd for Socialistisk Folkeparti. Læs mere om politikeren her: Keld Hvalsø Nedergaard (Ø) Medlem af Århus Byråd siden 1. januar 2002 for Enhedslisten De Rød-Grønne. Læs mere om politikeren her: Jette Skive (O) Medlem af Region Midtjylland for Dansk Folkeparti. Læs mere om politikeren her: Anne Mette Villadsen (C) Medlem af Det konservative Folkeparti i Århus. Læs mere om politikeren her:

11 12 Hvordan er det med kvinder og politik? Forslag til dialog med eksperter udefra. 11. Kommunal valgret 100 år efter V/ Kirsten Brosbøl, MF (A) Hvordan går det med ligestillingen i Danmark 100 år efter, kvinder fik kommunal valgret? Hvor langt er vi kommet, og hvorfor er det egentlig så vigtigt med ligestilling i politik? Hvad er barriererne for, at flere kvinder stiller op til valgene, og hvad kan vi gøre i foreningerne, i partierne, og fra politisk hold for at mindske barriererne? Læs mere om foredragsholderen på: Er det politik eller kvinder, der er noget galt med? Kortlægning og diskussion af de barrierer, der holder kvinder fra ledelsesposter. Et dobbeltforedrag med Kontrabanderne Mette Bom og Stine Carsten Kendal, der fremlægger fakta om kvinder i politik og ledelse og diskuterer, hvorfor der ikke er flere kvinder på ledende poster også i politik. Mette Bom er medforfatter til bøgerne F , Nu er det Nok, Udslag, og Pakidanerdialogerne og har som journalist skrevet om ligestilling, politik og kvinder. Hun er bestyrelsesmedlem i Albrightgruppen og Dannerhuset, tidligere webredaktør og initiativtager til ligestillingsnetværk i Socialdemokraterne og medarbejder på kampagne for at få flere kvinder i kommunalpolitik. Mette er i dag

12 13 seniorrådgiver i Kontrabande og holder foredrag om ligestilling og politik. Stine Carsten Kendal er medforfatter til bogen Grib magten om kvinder og ledelse, og rådgivningschef i Kontrabande. Stine har skrevet om mediernes dækning af kvinder i valgkampe, om andelen af kvinder i politik, mediernes ledelse og erhvervslivet. Stine er medlem af K2 netværket og Albrightgruppen Læs mere om Kontrabande på: NB. Dette foredrag kan kun bestilles, hvis 4 vælgerforeninger går sammen om det. 13. Medier, magt og køn i dansk politik V/ Christina Fiig, lektor, ph.d., Center for Kønsforskning, Aalborg Universitet. Hvordan tegner billedet sig af forholdet mellem medier, magt og køn i dansk politik i disse år, hvor medierne fremstår som en magtfuld politisk arena for forhandling af politik, kompetence og køn? Forskningen har påpeget forskelle i de måder, som kvindelige og mandlige politikere portrætteres i og bruger medierne på. Læs mere om foredragsholderen på: (søg på navnet)

13 Kvinder i ledelse - hvorfor er der så få - og hvorfor skal vi bekymre os om det? V/ Mette Verner, lektor ved Handelshøjskolen i Århus. Omfattende studier af danske virksomheder viser, at andelen af kvindelige topledere har ligget stabilt på et meget lavt niveau (4 %) længe. Hvordan kan det være, når det faktisk er vist, at virksomheder med kvindelige ledere klarer sig mindst lige så godt som virksomheder med mandlige ledere? Hvilke faktorer er det, der spiller ind, når forfremmelserne uddeles? Og hvilke samfundsstrukturer fastholder de klassiske kønsrollemønstre? Læs mere om foredragsholderen på: Sprog, kommunikation og køn i Århus Byråd og i TV V/ Lektor Kirsten Gomard, Institut for Historie og Områdestudier. Kvindelige og mandlige politikere i live-udsendelser i TV af krydsildstypen. Hvad kan der ske, og hvad skal man være opmærksom på, når det drejer sig om mikro-niveauet i den politiske kultur, hvor hverdagens samarbejdsklima skabes? Kan man f.eks. forpligte sin partigruppe på nogle kulturelle spilleregler? Læs mere om foredragsholderen på: (søg på navnet)

14 Håndtasken, heksen og de blåøjede blondiner - danske kvindelige politikere ifølge pressen - og sig selv. V/Ulrikke Moustgaard, redaktør, journalist, forfatter, foredragsholder. Kvinder er for alvor blevet synlige i dansk politik, hvor flertallet af de danske partier nu har kvindelige ledere. Men er vilkårene for mænd og kvinder i politik de samme? Ja, siger de kvindelige politikere - i hvert fald inden for Christiansborgs mure. Anderledes ser det ud i medierne. Køn kan være en genvej til rampelyset, men prisen er høj, når medierne puster liv i sejlivede fordomme om kvinder og politik. Læs mere om foredragsholderen på: (søg på navnet) 17. Pigerne går efter socialudvalget - Kvinder i kommunalpolitik V/Anna Wowk Vestergaard, museumsinspektør, Horsens Museum. Hvordan var vilkårene for de første kvindelige kommunalpolitikere? Ud fra en undersøgelse af kvindelige kommunalpolitikere og deres arbejdsområder gennem 11 kommunalvalg i perioden gives bud på arbejdsdelingen mellem mænd og kvinder i sogneråd og byråd - og på hvordan omverdenen, de mandlige kolleger og ikke mindst kvinderne selv så på de kvinder, som var blandt de første til at betræde den politiske arena. I oplægget inddrages masser af konkrete eksempler og gode historier fra det politiske liv i perioden

15 16 Praktiske oplysninger Arrangør FO-Århus arrangerer dialogarrangementerne for din partiforening. Dog max. 2 dialogarrangementer pr. parti (partiforeninger inkl. deres politiske ungdomsorganisation) fra denne folder. Pris og procedure for bestilling 1. Der vælges et tema under rækken af forslag. Vedrørende dialoger med lokale politikere (tema nr. 1-10). Der vælges 1 eller 2 foredragsholdere. De valgte foredragsholdere vil tage afsæt i det valgte tema, men vil sandsynligvis komme rundt om mange af de øvrige temaer undervejs i deres oplæg. Pris: kr. 500 pr. arrangement (max. 2 foredragsnavne). Vedrørende dialoger med eksperter udefra (tema nr ): Der findes en vælgerforening, som man kan bestille arrangementet sammen med. Minimum to og gerne flere vælgerforeninger skal gå sammen og hver betale kr Der vælges dato og klokkeslæt Der oplyses sted for arrangementet (foreningerne lægger selv lokaler til)

16 Kontakt FO-Århus med ønskerne: Marianne Rosell, tlf eller via mail: Marianne Rosell kontakter de valgte politikere eller foredragsholdere og laver kontrakter til dem og til vælgerforeningen, hvis de siger ja til opgaven. Hun koordinerer ligeledes, hvis der skal nye datoer på bordet for at få en aftale i stand. FO-Århus står for aflønning af foredragsholderne. Tid Bestilling af arrangementer kan ske fra nu og indtil næste byrådsvalg tirsdag den 17. november Andre emner Har de politiske partiforeninger eller ungdomsorganisationer forslag til andre emner eller foredragsholdere, står Marianne Rosell også gerne til rådighed med at få aftaler i stand. Inviter gerne kvindelige ikke-medlemmer med til arrangementerne! Se desuden hjemmesiden:

17 18 Århus Kommunes markering af 100 året for kvinders kommunale valgret På initiativ af Århus Kommunes Ligestillingsudvalg og med et enigt Byråd bag, søsætter Århus Kommune i 2008 og 2009 en række initiativer, der sammen med flere lokale aktører skal medvirke til en målrettet indsats for en mere ligelig kønsfordeling til kommende kommunalvalg. Målet er samtidig at få en styrket mangfoldighed af kvinder på kandidatlisterne. Udgangspunktet er Århus Kommunes markering af 100 året for vedtagelse af loven om kvinders kommunale valgret. Loven blev vedtaget den 20. april 1908, og året efter den 12. marts 1909 blev de første 2 kvinder valgt ind i Århus Byråd. I dag sidder der 8 kvinder i Århus Byråd. De udgør dermed godt en fjerdel af Byrådets medlemmer på i alt 31. For at understøtte debatten om flere kvinder i Byrådet har Århus Kommune udvalgt en række temaer, som kommunen i samarbejde med FO-Århus tilbyder at arrangere for de politiske partiers lokale vælgerforeninger og ungdomsforeninger. Lokale og nationale politikere, forskere og fagfolk inviterer med udgangspunkt i et konkret tema og egne erfaringer til dialog på tværs af partiskel om, hvorfor der er så få kvinder i kommunalpolitik og hvad der skal til for at øge kvindeandelen i Århus Byråd.

18 19 Århus Kommune ønsker gennem dialog og synliggørelse af rollemodeller at styrke kvinders mulighed og lyst til at stille op som kandidater ved de kommende valg til Århus Byråd. Århus Kommunes markering af 100 året for kvinders kommunale valgret er en del af Århus Kommunes Ligestillingsudvalgs Handlingsplan til fremme af ligestilling og mangfoldighed Sammen med 12 medarbejder- og lederrepræsentanter fra Århus Kommune står følgende 6 Byrådsrepræsentanter bag handlingsplanen: Susan Arac (A) Formand Rabih Azad-Ahmad (B) Laura Hay (V) Cemal Metin (F) Ali Nuur (V) Reza Tamerian (A) Læs mere om Århus Kommunes indsats for Flere kvinder i politik : Kontakt Ligestilling og Integration, Borgmesterens Afdeling, Århus Kommune Ligestillingskonsulent Inge Lisbeth Nygaard Tlf: iln@aarhus.dk,

19

100-året for kvinders valgret til kommunerne. et inspirationskatalog. Den 20. april 1908 vedtog Rigsdagen Lov om Kommunale

100-året for kvinders valgret til kommunerne. et inspirationskatalog. Den 20. april 1908 vedtog Rigsdagen Lov om Kommunale 100-året for kvinders valgret til kommunerne et inspirationskatalog Den 20. april 1908 vedtog Rigsdagen Lov om Kommunale Valg, hvor kvinder fik valgret til kommunerne Forord: Den 20. april 2008 er det

Læs mere

Kvinder styrker det lokale Demokrati!

Kvinder styrker det lokale Demokrati! Kvinder styrker det lokale Demokrati! Ministerens forord 2 Jeg vil præge udviklingen 4 Jeg kunne bidrage med noget 6 Verdenen åbner sig i lokalpolitik 8 Vi forhandler mere 10 Jeg begyndte at blande mig

Læs mere

Ligestilling og mangfoldighed på arbejdspladsen 2006-2009. Ligestillingsudvalgets beretning, november 2009

Ligestilling og mangfoldighed på arbejdspladsen 2006-2009. Ligestillingsudvalgets beretning, november 2009 Ligestilling og mangfoldighed på arbejdspladsen 2006-2009 Ligestillingsudvalgets beretning, november 2009 2 Indhold Lighed i Ledelse.. 4 Markering af 100 året for kvinders kommunale valgret... 6 Antidiskrimination

Læs mere

NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008

NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008 NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008 Program Onsdag, den 21. maj 2008 Ankomst og indkvartering på Hotel Scandic Plaza, Banegårdspladsen. Hotellet ligger i centrum af Århus 200 meter fra Banegården

Læs mere

Aarhus byrådsmøde onsdag 18. marts 2015. Sag 10: Charter for mangfoldighed

Aarhus byrådsmøde onsdag 18. marts 2015. Sag 10: Charter for mangfoldighed Sag 10: Charter for mangfoldighed Så er vi nået til sag nummer 10, som er charter for mangfoldighed. Jeg vil egentligt foreslå, hvis byrådet er med på det, at vi behandler den sammen med sag nummer 8,

Læs mere

Indstilling. Videreudvikling af ligestillingsudvalgets kommissorium samt en styrket forankring i organisationen af udvalgets indsats. 1.

Indstilling. Videreudvikling af ligestillingsudvalgets kommissorium samt en styrket forankring i organisationen af udvalgets indsats. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 1. oktober 2009 Videreudvikling af ligestillingsudvalgets kommissorium samt en styrket forankring i organisationen af udvalgets indsats Århus Kommune Borgmesterens

Læs mere

TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd

TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd Demokrati og valgret Public Metode Målgruppe: Repræsentativ stikprøve, oversampling af unge i alderen 16-25 år. Metode: Internetbaseret undersøgelse (CAWI) på

Læs mere

Ligestilling og Mangfoldighed på arbejdspladsen

Ligestilling og Mangfoldighed på arbejdspladsen Ligestilling og Mangfoldighed på arbejdspladsen Handlingsplan til fremme af ligestilling og mangfoldighed 2006-2009 Århus Kommune Ligestillingsudvalget Borgmesterens Afdeling Indhold Ligestillingsudvalget

Læs mere

SF-Gladsaxe Nyhedsbrev, April 2015

SF-Gladsaxe Nyhedsbrev, April 2015 SF-Gladsaxe Nyhedsbrev, April 2015 Partiforeningens mail: SF-Gladsaxe@live.dk Bestyrelsen: Formand: Poul Reher Jensen Høje Gladsaxe 25, 9. th. 2860 Søborg Poul.R.Jensen@gmail.com Tlf. 20 15 57 97 Kasserer:

Læs mere

Aarhus Kommune. Kommunalvalg 2013. Aarhus Kommune. TNS November 2013 Projekt: 59557

Aarhus Kommune. Kommunalvalg 2013. Aarhus Kommune. TNS November 2013 Projekt: 59557 Kommunalvalg 2013 TNS November 2013 Projekt: 59557 Gallup om kommunalvalg i 2013 Feltperiode: Den 1.-10 november 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere I på 18 eller derover Metode: En kombination

Læs mere

Gallup om KV13. National prognose. Gallup om KV13. TNS Dato: 18. november 2013 Projekt: 59618

Gallup om KV13. National prognose. Gallup om KV13. TNS Dato: 18. november 2013 Projekt: 59618 National prognose TNS Dato: 18. november 2013 Projekt: 59618 KV13 national prognose Feltperiode: Den 15. 18. november 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode:

Læs mere

Inspirationsgrupper og udvalg:...din vej til indflydelse. Socialdemokratiet i Århus Kommune

Inspirationsgrupper og udvalg:...din vej til indflydelse. Socialdemokratiet i Århus Kommune Inspirationsgrupper og udvalg:...din vej til indflydelse Socialdemokratiet i Århus Kommune et helt århus - hvordan?...3 børn og unge...4 kultur og borgerservice...5 sociale forhold og beskæftigelse...6

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Notat. Mainstreaming i rekruttering af direktører og forvaltningschefer. Ansættelsesudvalget. Den 8. august 2008. i Århus Kommune

Notat. Mainstreaming i rekruttering af direktører og forvaltningschefer. Ansættelsesudvalget. Den 8. august 2008. i Århus Kommune Notat Til: Ansættelsesudvalget Den 8. august 2008 Århus Kommune Mainstreaming i rekruttering af direktører og forvaltningschefer i Århus Kommune Borgmesterens Afdeling I forbindelse med af ansættelse af

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Vedtægter. Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune.

Vedtægter. Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at arbejde for tilslutning til Socialistisk

Læs mere

Struer Kommune. Kommunalvalg Struer Kommune. TNS November 2013 Projekt: 59577

Struer Kommune. Kommunalvalg Struer Kommune. TNS November 2013 Projekt: 59577 Kommunalvalg 2013 TNS November 2013 Projekt: 59577 Gallup om kommunalvalg i 2013 Feltperiode: Den 1.-10. November 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode:

Læs mere

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev oktober 2016

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev oktober 2016 Kære medlem Dette er fjerde gang, vi udsender partiforeningens halvårlige nyhedsbrev. Vi håber, at brevet er med til at styrke kontakten mellem medlemmerne og foreningen. På de næste sider kan du læse

Læs mere

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Vi starter med sag nummer 1 fra borgmesterens afdeling, Aarhus Vand A/S, generalforsamling 2015. Nogle korte bemærkninger? Ja, jeg beder jer undertegne under

Læs mere

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge

Ledelsesforventninger blandt unge 2001. Ledelsesforventninger blandt unge Ledelsesforventninger blandt unge Ledernes Hovedorganisation Juni 2001 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ambitionen om at blive leder... 3 Fordele ved en karriere som leder... 5 Barrierer... 6 Undervisning

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008. Public

TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008. Public TNS Gallup - Public Tema: København 29. september 2008 Public Metode Feltperiode: 24.-29. september 2008 Målgruppe: Borgere i Københavns kommune over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews)

Læs mere

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling Fremtidens velfærdsmedarbejder - når viden bliver til handling En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere FREDAG DEN 29. MAJ 2015 KL. 9.30 15.00 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN

Læs mere

SOCIALDEMOKRATERNE ODDER KOMMUNE Blad nr. 4 2012

SOCIALDEMOKRATERNE ODDER KOMMUNE Blad nr. 4 2012 SOCIALDEMOKRATERNE ODDER KOMMUNE Blad nr. 4 2012 Redaktionsudvalget takker af Dette er det sidste blad som dette redaktionsudvalg står for. Vi vil gerne sige tak for denne gang. Det har været sjovt og

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

FL København. - nye strukturer? nye muligheder. Bridging the Gender gap i fremtidens fagbevægelse? - sammen om ligestilling

FL København. - nye strukturer? nye muligheder. Bridging the Gender gap i fremtidens fagbevægelse? - sammen om ligestilling 2015 FL 2015 - København - sammen om ligestilling - nye strukturer? nye muligheder for kvinder? Bridging the Gender gap i fremtidens fagbevægelse? Baggrund: Fagbevægelsen, og især de kvindedominerede forbund,

Læs mere

Modstand mod kvindelige præster:

Modstand mod kvindelige præster: Modstand mod kvindelige præster: Dette rollespil er tænkt at gøre Eastons model aktiv, således at eleverne opnår dybere indsigt i modellen samt indsigt i både de formelle såvel som uformelle beslutningsprocesser

Læs mere

Du kan gøre en forskel

Du kan gøre en forskel Kommunaludvalget 2011-12 KOU alm. del Bilag 118 Offentligt Myter og fakta om kommunalpolitik Du kan gøre en forskel Kommunalvalg Den 19. november 2013 er der valg til kommunalbestyrelserne i Danmarks 98

Læs mere

KL, august 2004. Grafik: Rumfang. Produktion: www.mekato.dk. Tryk: Bogtrykkergården.

KL, august 2004. Grafik: Rumfang. Produktion: www.mekato.dk. Tryk: Bogtrykkergården. KL, august 2004. Grafik: Rumfang. Produktion: www.mekato.dk. Tryk: Bogtrykkergården. Kommunen og det lokale demokrati Konference for borgmestre, kommunalpolitikere og kommunale topchefer Onsdag den 10.

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

UNGKOLDING - LÆRERVEJLEDNING SEPTEMBER/OKTOBER 2017 LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE

UNGKOLDING - LÆRERVEJLEDNING SEPTEMBER/OKTOBER 2017 LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE Lærervejledning Samfundsfag Undervisningsforløb: Uge 40,41 & 43 1 Undervisningsmaterialet til Danmarks største valgmøde for unge er udarbejdet af en samfundslærer,

Læs mere

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge 37 7700 Thisted Tlf.: 97924807 mail jan.bang@os.dk Beretning for Thisted by partiforening 2010 Det sidste år har foreningen haft mange opgaver, her tænker jeg selvfølge

Læs mere

Ligestilling i kommunalpolitik

Ligestilling i kommunalpolitik En artikel fra KRITISK DEBAT Ligestilling i kommunalpolitik Skrevet af: Ann-Dorte Christensen Offentliggjort: 15. oktober 2005 Det står sløjt til med ligestillingen i de kommunale bestyrelser og i den

Læs mere

Ligestillingspolitik i Lyngby-Taarbæk kommune

Ligestillingspolitik i Lyngby-Taarbæk kommune Ligestillingspolitik i Lyngby-Taarbæk kommune 2013 HR og Personalejura 29-10-2013 Baggrund Lyngby-Taarbæk Kommune har en lang tradition for at sætte ligestilling på dagsordenen. Gennem næsten 20 år havde

Læs mere

Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune

Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune 1. Formål Venstres mål er et liberalt samfund, der bygger på frihed, frisind og fællesskab: - Retten til at leve et liv

Læs mere

BYGGET PÅ KOMPETENCER. OG KOMPETENCER POLITIKERNES HOLDNING TIL LOBBYISME SURVEY MED DANSKE POLITIKERE. November 2015

BYGGET PÅ KOMPETENCER. OG KOMPETENCER POLITIKERNES HOLDNING TIL LOBBYISME SURVEY MED DANSKE POLITIKERE. November 2015 CLICK TO ADD TEXT BYGGET PÅ KOMPETENCER. OG KOMPETENCER Vi kombinerer altid faglig indsigt I kundernes verden med skarpe kommunikationskompetencer. Det kalder vi dobbeltkompetencer. POLITIKERNES HOLDNING

Læs mere

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for?

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for? Vi satser på mennesker Hvad brænder du for? Pjece.indd 1 5/27/08 5:28:21 PM Vi brænder for lokalpolitik - kunne du? Pjece.indd 2 5/27/08 5:28:23 PM Fokus på lokalpolitik I samarbejde med partiforeningerne

Læs mere

Holstebro Kommune. Kommunalvalg 2013. Holstebro Kommune. TNS November 2013 Projekt: 59557

Holstebro Kommune. Kommunalvalg 2013. Holstebro Kommune. TNS November 2013 Projekt: 59557 Kommunalvalg 2013 TNS November 2013 Projekt: 59557 Gallup om kommunalvalg i 2013 Feltperiode: Den 1.-10. November 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere fra Holstebro kommune på 18 eller derover

Læs mere

Projektvejledning. Del 2: Sæt fokus på røgfri dagpleje til kommunalvalget

Projektvejledning. Del 2: Sæt fokus på røgfri dagpleje til kommunalvalget Projektvejledning Del 2: Sæt fokus på røgfri dagpleje til kommunalvalget Velkommen til anden del af Ren luft til ungerne Kære frivillige Vi har et vigtigt budskab: Børn skal ikke udsættes for tobaksforurening

Læs mere

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006

Velkommen til en ny forening. Louise Høst - Slagkraft i Folketinget. Urafstemning. Nyhedsbrev, december 2006 Velkommen til en ny forening På en stiftende generalforsamling den 2. november blev foreningerne Gug-Visse og Gistrup-Nøvling slået sammen til den nye partiforening Socialdemokraterne Gug- Gistrup. Du

Læs mere

FL2016. Investering i ligestilling betaler sig

FL2016. Investering i ligestilling betaler sig FL2016 Investering i ligestilling betaler sig Anna Berg Fødevareforbundet NNF FL2016 Velkommen FL er et netværk for centralt placerede kvinder i fagbevægelsen, der sætter fokus på ligestilling med mange

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold PRESSEMEDDELELSE Foredrag om Fruentimmere og Folkehold Med efterårets foredragsrække stiller Gammel Estrup Herregårdsmuseet skarpt på fortidens Fruentimmere og Folkehold. Foredragsrækken indledes med en

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 29. juni 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed 2013 Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed Anne-Mette Michaelsen, Berrit Kvorning og Anita Mac vil med godt humør og stor seriøsitet støtte dig i at udvikle

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Udvikling af den politiske struktur, 09-02-2015 Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 9. februar 2015 Mødested: Meldahls Rådhus

Læs mere

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017 Folkehøring Christiansborg 25.-26. februar 2017 Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg Derfor holder Folketinget Folkehøringen Hvad er en folkehøring? Hvordan er deltagerne

Læs mere

Børnekultur i hele landet Invitation til dialogseminarer om børnekulturens rolle i kommunalreformen

Børnekultur i hele landet Invitation til dialogseminarer om børnekulturens rolle i kommunalreformen BØRNEKULTURENS NETVÆRK NYHAVN 31 E DK-1051 KØBENHAVN K TELEFON +45 33 73 42 03 FAX +45 33 73 42 13 E-POST bkn@boernekultur.dk 7. august 2006 Børnekultur i hele landet Invitation til dialogseminarer om

Læs mere

Gallup om juridisk abort

Gallup om juridisk abort TNS 16. december 2013 Projekt: 59662 Feltperiode: Den 10.-15. dec. 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer

DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Allan Christensen @journallan Onsdag den 3. februar 2016, 05:00 Del: Både i Folketinget, regionsrådene og

Læs mere

Dansk Folkeparti står foran en krise

Dansk Folkeparti står foran en krise Dansk Folkeparti står foran en krise To ud af tre vælgere - og over halvdelen af Venstres vælgere - ønsker mindre til Dansk Folkeparti. Kun inden for ældreplitik vurderer flertallet at DF har positiv.

Læs mere

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010 1. september 2010 Der bliver omdelt over en kvart million foldere. Der hænger plakater over alt i landet. Margrethe Vestager optræder med videoer på landets største nyhedssites. Og pressen fortæller lystigt

Læs mere

Referat arbejdsudvalgets temadag

Referat arbejdsudvalgets temadag Referat arbejdsudvalgets temadag fredag den 29. til lørdag den 30. januar 2016, Christiansminde, Svendborg Indbudte Mødt Afbud Ej Mødt Regionsformand, Niels Ole Beck Regionsnæstformand og hovedbestyrelsesmedlem,

Læs mere

ligestillingspolitik En rummelig arbejdsplads giver plads til kreativitet og nytænkning En ligeværdig arbejdskultur

ligestillingspolitik En rummelig arbejdsplads giver plads til kreativitet og nytænkning En ligeværdig arbejdskultur ligestillingspolitik En ligeværdig arbejdskultur Den familievenlige arbejdsplads sikrer en sammenhæng mellem familieliv og arbejdsliv Ly n g by-ta arbæk Kommune En rummelig arbejdsplads giver plads til

Læs mere

Indstilling. Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og menneskehandel.

Indstilling. Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og menneskehandel. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 16. juli 2007 Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og 1. Resume

Læs mere

Dansk Forfatterforening NYHEDSBREV FEBRUAR F-STYRELSEN F-gruppen FEBRUAR 2018

Dansk Forfatterforening NYHEDSBREV FEBRUAR F-STYRELSEN F-gruppen FEBRUAR 2018 Dansk Forfatterforening F-STYRELSEN F-gruppen NYHEDSBREV FEBRUAR 2018 FEBRUAR 2018 ÅRSMØDET 2018 INDKALDELSE TIL ÅRSMØDE - den faglitterære gruppe Fredag 23. marts 2018 kl. 16, Strandgade 6, København

Læs mere

Lyngallup profil af partier til BT Dato: 13. juni 2012

Lyngallup profil af partier til BT Dato: 13. juni 2012 Lyngallup profil af partier til BT Dato: 13. juni 2012 Metode Feltperiode: 7. juni 13. juni 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

Notat. Blandt indvandrerne stemmer folk fra de gamle EU-lande markant mere end folk fra ikke vestlige lande og fra de nye EU-lande.

Notat. Blandt indvandrerne stemmer folk fra de gamle EU-lande markant mere end folk fra ikke vestlige lande og fra de nye EU-lande. Staben Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5015 Fax +45 8888 5501 Dato: 15. maj 2013 Sagsnr.: 2013-005238-4 Martin.Albertsen@middelfart.dk

Læs mere

KØN & RUM. Årskonference for Dansk Kønsforskning 2014

KØN & RUM. Årskonference for Dansk Kønsforskning 2014 KØN & RUM Årskonference for Dansk Kønsforskning 2014 Hvor: Nobelparken, Aarhus Universitet Hvornår: Lørdag den 29. marts 2014 Foreløbigt program (9.januar 2014) 09.00-10.00: Indskrivning og kaffe 10.00-10.15:

Læs mere

Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013

Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013 Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013 Roger Buch Forskningschef, Ph.d., cand.scient.pol. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Kan det ikke være ligegyldigt? -

Læs mere

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats 1. marts 2012 Radikale Venstres Uffe Elbæk har haft et mål, lige siden han satte sig i kulturministerstolen i oktober 2011: at bidrage til, at kunsten og kulturen bliver sat afgørende på det samfundsmæssige

Læs mere

Kommunelobby hvordan? Kommunikationsdøgn, Korsør 12. oktober 2018

Kommunelobby hvordan? Kommunikationsdøgn, Korsør 12. oktober 2018 Kommunelobby hvordan? Kommunikationsdøgn, Korsør 12. oktober 2018 Hvem er Henriette Kjær? Født 3. maj 1966 i Aarhus Medlem af KU fra 1982 Formand for Aarhus KU fra 1983-1986 Medlem af KU's forretningsudvalg

Læs mere

Kommissorium for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Kommissorium for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 23. marts 2018 mangfoldighed og ligestilling 1. Resume På baggrund af Byrådets beslutning den 15. november 2017 om at revitalisere

Læs mere

Ministrenes karakterbog 2014

Ministrenes karakterbog 2014 TNS Dato: 4. december 2014 Projekt: 61570 Feltperiode: Den 2.-4. december 2014 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Vedtægter for SF København

Vedtægter for SF København Vedtægter for SF København 1 Navn og formål 1.1. Organisationens navn er SF Socialistisk Folkeparti, København, i daglig tale SF København. 1.1 SF København er underlagt SF Socialistisk Folkepartis generelle

Læs mere

ETISKE PRINCIPPER - FOR VELFÆRDSLISTENS VALGTE

ETISKE PRINCIPPER - FOR VELFÆRDSLISTENS VALGTE ETISKE PRINCIPPER - FOR VELFÆRDSLISTENS VALGTE 1 af 8 FORORD Demokratiet i Randers Kommune har det ikke godt. Velfærdslisten vil erstatte det voksne demokratiske underskud med et virkeligt demokrati, der

Læs mere

Indstilling. Internationaliseringsudvalg. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014

Indstilling. Internationaliseringsudvalg. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. december 2014 Internationaliseringsudvalg Som led i budgetforliget 2015 blev det besluttet at nedsætte et midlertidigt internationaliseringsudvalg

Læs mere

LOKAL INTERESSEVARETAGELSE

LOKAL INTERESSEVARETAGELSE LOKAL INTERESSEVARETAGELSE Workshop 2. kreds weekendkonferencen Kredskonsulent Christina Krog & Mette Tams Konventum, Helsingør, d. 27. januar 2018 https://www.youtube.com/watch?v=fj6r3-sqr58&feature=em-share_video_user

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Kommunalvalg. TNS November 2013 Projekt: 59557

Ringkøbing-Skjern Kommune. Kommunalvalg. TNS November 2013 Projekt: 59557 Kommunalvalg TNS November 2013 Projekt: 59557 Gallup om kommunalvalg i 2013 Feltperiode: Den 1.-10. november 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: En kombination

Læs mere

Konference Kønsbaseret vold fokus på unge og forebyggelse

Konference Kønsbaseret vold fokus på unge og forebyggelse Konference Kønsbaseret vold fokus på unge og forebyggelse Arrangør: Det Nationale Voldsobservatorium under Kvinderådet i samarbejde med Center for Sundhedsfremmeforskning, RUC Mandag d. 7. marts, 2011,

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

Indstilling. Indsatser til fremme af valgdeltagelsen ved byrådsvalget samt fastsættelse af antallet af stillere. 1. Resume

Indstilling. Indsatser til fremme af valgdeltagelsen ved byrådsvalget samt fastsættelse af antallet af stillere. 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 15. maj 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Kultur og Borgerservice Borgerservice og Biblioteker Indsatser til fremme af valgdeltagelsen

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen 5. februar 2018

Referat fra generalforsamlingen 5. februar 2018 Referat fra generalforsamlingen 5. februar 2018 Tilstede var 24. medlemmer 1. Valg af dirigent: Tove Larsen modtog valg. 2. Godkendelse af dagsorden samt valg af referent og stemmetæller: Alice Andersen

Læs mere

LOKAL INTERESSEVARETAGELSE

LOKAL INTERESSEVARETAGELSE LOKAL INTERESSEVARETAGELSE Workshop 9. kreds weekendkonferencen Kredskonsulent Christina Krog & Jens Løkke Møller Konventum, Helsingør, d. 10. marts 2018 https://www.youtube.com/watch?v=fj6r3-sqr58&feature=em-share_video_user

Læs mere

CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE

CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE Dato 4. juli 2008 Indholdsfortegnelse 1 FORORD... 3 2 ANALYSE... 4 3 HANDLINGSPLAN 08/ 09... 4 4 MÅLINGER AF RESULTATER... 5 1 Forord I DONG Energy ønsker vi at tilbyde vores medarbejdere spændende udviklingsmuligheder

Læs mere

Konference om samarbejde mellem forskere og VUC d. 4. oktober

Konference om samarbejde mellem forskere og VUC d. 4. oktober Konference om samarbejde mellem forskere og VUC d. 4. oktober VUC Videnscenter og Center for Forskning i Skoleudvikling (CFS), Syddansk Universitet inviterer hermed til idékonference om forskningstilknyttet

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø

Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø 1 Navn og hjemsted stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg - Fanø, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg - Fanø. stk. 2 Foreningen har

Læs mere

Lyngallup. Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål. Lyngallup. TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783

Lyngallup. Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål. Lyngallup. TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783 Fødevarer bakterier i frugt og grønt 2. levering - 3 nye spørgsmål TNS Dato: 11. oktober 2012 Projekt: 58783 Fødevarer bakterier i frugt og grønt Feltperiode: Den 9.-11. oktober 2012 Målgruppe: Repræsentativt

Læs mere

Som en start kan I tage en runde, hvor I deler jeres opfattelser af, hvordan valgkampen er gået. Husk i skal have kreds perspektivet når i evaluere.

Som en start kan I tage en runde, hvor I deler jeres opfattelser af, hvordan valgkampen er gået. Husk i skal have kreds perspektivet når i evaluere. Evaluering af Regionsvalgkampen 2017. Som en start kan I tage en runde, hvor I deler jeres opfattelser af, hvordan valgkampen er gået. Husk i skal have kreds perspektivet når i evaluere. 1. Kampagnestrategi

Læs mere

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre!

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! 1. december 2010 Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! Tak fordi I vil være med til at tage ansvar. Fordi I stoler. Også på udlændinge.

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

Vores nye slogan "Tag ansvar" danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp.

Vores nye slogan Tag ansvar danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp. 1. juli 2010 Vores nye slogan "Tag ansvar" danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp. Men kampagnen bliver ikke en succes uden lokalopbakning,

Læs mere

Den danske struktur. Tre niveauer - Stat - Regioner - Kommuner. Strukturreform i 2007-14 amter bliver til 5 Regioner - 271 kommuner blev til 98

Den danske struktur. Tre niveauer - Stat - Regioner - Kommuner. Strukturreform i 2007-14 amter bliver til 5 Regioner - 271 kommuner blev til 98 VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER Den danske struktur Tre niveauer - Stat - Regioner - Kommuner Strukturreform i 2007-14 amter bliver til 5 Regioner - 271 kommuner blev til 98 Opgavefordeling Økonomi Kommunerne

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsesmøde d. 23. oktober 2012

Referat. Regionsbestyrelsesmøde d. 23. oktober 2012 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Hovedstaden 23. oktober 2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Maja Pejs Jensen 29. oktober 2012 Deltagere: Tine Nielsen, Per Normann Jørgensen,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019 Godkendt referat RB-møde 190430 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019 Bestyrelsesmødet afholdes på Cafe Utopia, Danmarksgade 3, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Kønsligestillingspolitik for Aalborg Kommune (Høringsgrundlag).

Kønsligestillingspolitik for Aalborg Kommune (Høringsgrundlag). Punkt 6. Kønsligestillingspolitik for Aalborg Kommune (Høringsgrundlag). 2011-36181. Forvaltningen indstiller, at Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling godkender høringsgrundlaget for ny Kønsligestillingspolitik

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 142 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 142 Offentligt Forskningsudvalget 2014-15 FIV Alm.del Bilag 142 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 11. marts 2015 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir

Læs mere

Børnekultur i hele landet. Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen. Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17.

Børnekultur i hele landet. Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen. Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17. Børnekultur i hele landet Konference om børnekulturens rolle i kommunalreformen Mandag den 29. maj 2006, kl. 10.00 17.00 Filmby Århus Børnekulturens Netværk og Børne- og Kulturchefforeningen arrangerer

Læs mere

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal.

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal. E-mail Nyhedsbrev nr. 31 Kære medlemmer af Scleroseafdelingens Lokalafdeling. Hermed fremsender vi invitation til arrangementer i januar, februar og marts 2014 Vi starter det nye år med en Caféaften med

Læs mere

Krydstabeller Thorning, side 1/23

Krydstabeller Thorning, side 1/23 Krydstabeller, 25. 27. juni 2012 MEGAFON/TV 2 Nyhederne/Politiken Thorning, 1.030 respondenter 04. Regeringen med Helle 03. Hvad stemte du på ved folketingsvalget den 15. september 2011? A. Socialdemo

Læs mere

Online-appendiks til. Hvordan påvirkes vælgerne af meningsmålinger? Effekten af meningsmålinger på danskernes stemmeadfærd og sympati for partierne

Online-appendiks til. Hvordan påvirkes vælgerne af meningsmålinger? Effekten af meningsmålinger på danskernes stemmeadfærd og sympati for partierne Online-appendiks til Hvordan påvirkes vælgerne af meningsmålinger? Effekten af meningsmålinger på danskernes stemmeadfærd og sympati for partierne Jens Olav Dahlgaard, Jonas H. Hansen, Kasper Møller Hansen

Læs mere

FL 2014 - København Definitionsmagt, netværk og Organisering af kvinder.

FL 2014 - København Definitionsmagt, netværk og Organisering af kvinder. FL 2014 - København Definitionsmagt, netværk og Organisering af kvinder. Et netværk for kvinder, etableret i samarbejde mellem CEVEA og FIU-Ligestilling. 1 FL 2014 er et netværk af kvinder, der i 2014

Læs mere

Aarhus byråd onsdag 18. november Sag 5 Etablering af Fjordgades Forenings- og fritidshus

Aarhus byråd onsdag 18. november Sag 5 Etablering af Fjordgades Forenings- og fritidshus Sag 5 Etablering af Fjordgades Forenings- og fritidshus Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på transskriberingen Vi går videre til sag nummer 5, som er etablering af Fjordsgades Forenings-

Læs mere

KONSTITUERINGSAFTALE 2014-2017. Horsens Kommune

KONSTITUERINGSAFTALE 2014-2017. Horsens Kommune KONSTITUERINGSAFTALE 2014-2017 Horsens Kommune Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Konservative, Venstre og Liberal Alliance. I forlængelse af kommunalvalget

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune

Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune 20-3-2013 Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune Dette dokument udgør vedtægterne for Venstre i Viborg Kommune i henhold til Venstres Landsorganisations vedtægter

Læs mere

Borgerpanel: Lokaldemokratiet i Fredericia Kommune

Borgerpanel: Lokaldemokratiet i Fredericia Kommune Borgerpanel: Lokaldemokratiet i Fredericia Kommune Byrådet i Fredericia Kommune ønsker at styrke lokaldemokratiet i kommunen. Derfor har vi brug for dine inputs til, hvordan vi engagerer endnu flere borgere

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 7. oktober 2015. Sag 5 Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune

Aarhus byråd onsdag den 7. oktober 2015. Sag 5 Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune Sag 5 Orientering om fattigdom i Aarhus Kommune Og så kan vi gå videre til sag nummer 5, orientering om fattigdom i Aarhus. Der skal jeg bede om indtegnede. Hvem ønsker ordet? Hüseyin Arac, Socialdemokraterne,

Læs mere

Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune

Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune Vi går videre til sag nummer 12 og 13, henholdsvis styrkelse af handicapområdet

Læs mere