Indberetningsvejledning MFI-statistikken haleinstitutter [Version 5]

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indberetningsvejledning MFI-statistikken haleinstitutter [Version 5]"

Transkript

1 - 1 - DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling 20. februar 2013 Sagsnr.: Dokumentnr.: Indberetningsvejledning MFI-statistikken haleinstitutter [Version 5] Indhold 1 Generelt om MFI-indberetningen Læsevejledning Masterdataark (Ark masterdata) Virksomhedsark Haleark (Ark HaleBal) Dimensionsoplysninger Datavariabel... 49

2 2 1 Generelt om MFI-indberetningen 1.1. Indledning Indberetningen for Monetære Finansielle Institutioner (MFI'er) vedrører data om MFI'ernes balance. Formålet er at dække Nationalbankens statistikbehov og herigennem opfylde internationale krav fra Den Europæiske Centralbank (ECB), Den Internationale Betalingsbank (BIS) og Den Internationale Valutafond (IMF). MFI-statistikken bygger primært på en række internationale krav til nationale statistikker på det finansielle område. Derfor indgår også oplysninger om MFI-sektoren, som skal bruges til andre finansielle statistikker Hjemmel Nationalbanken indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger inden for dens kompetenceområde i medfør af nationalbanklovens 14a indsat ved lov nr. 579 af 1. juni Anvendelse Nationalbanken anvender de indsamlede oplysninger til at producere og offentliggøre statistik. De anvendes også i forbindelse med overvågningen af den finansielle stabilitet og ved tilrettelæggelsen af penge- og valutapolitikken, samt i relation til Nationalbankens deltagelse i det europæiske samarbejde på det finansielle område. Oplysningerne sendes til ECB, BIS, IMF og andre institutioner, som Nationalbanken skal indberette til. Der kan også blive tale om i særligt velbegrundede tilfælde at sende oplysningerne på institutniveau til Finanstilsynet og European Systemic Risk Board (ESRB) Fortrolighed De indberettede oplysninger behandles fortroligt, så institutspecifikke oplysninger ikke misbruges eller kommer uvedkommende i hænde Supplerende indberetningsmateriale Indberetningsvejledningen udgør en del af det samlede indberetningsmateriale, der er relevant for indberetningen til Nationalbanken. Kodelisten samt dokumenter og filer af mere teknisk karakter er alle væsentlige i forhold til indberetningen. Materialet er tilgængeligt på Nationalbankens ekstranet (NEXT). Som supplement til indberetningsvejledningen udarbejder Nationalbanken desuden løbende manualer, som også bliver lagt på NEXT. Hver manual beskriver et udvalgt emne inden for MFI-statistikken, og formålet er at uddybe specifikke emner. Manualerne udgør derfor en væsentlig del af det samlede indberetningsmateriale. Bemærk, at manualerne tager udgangspunkt i indberetningen for de fuldt indberettende institutter.

3 Population Indberetningspligtige institutter Ved MFI'er forstås 1 : Kreditinstitutter som defineret i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om adgang til at optage og udøve virksomhed som kreditinstitut (2006/48/EF), dvs. et foretagende, hvis virksomhed består i fra offentligheden at modtage indlån eller andre midler, der skal tilbagebetales, samt at yde lån for egen regning. Andre residente finansielle institutioner, der hovedsageligt beskæftiger sig med finansiel formidling, og hvis hovedaktivitet består i at modtage indlån og/eller indlånslignende indskud fra enheder undtagen MFI'er, og som for egen regning (i det mindste i økonomisk henseende) yder lån og/eller investerer i værdipapirer. Danmarks Nationalbank. Pengemarkedsforeninger i overensstemmelse med Nationalbankens udmøntning af ECB's definition. Udstedere af elektroniske penge, som defineret i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om adgang til at optage og udøve virksomhed som udsteder af elektroniske penge (2009/110/EF), dvs. virksomheder, der udsteder betalingsmidler i form af en pengeværdi, som repræsenterer et krav på udstederen og er lagret på et elektronisk medium. Pengemarkedsforeninger indberetter til Nationalbankens "Balancestatistisk for investeringsforeninger mv.". Følgende MFI'er er indberetningspligtige til Nationalbanken i henhold til denne indberetningsvejledning: MFI'er, som er residente i det danske økonomiske område. Filialer i Danmark, som er ejet af udenlandske MFI'er, indgår derfor i den danske MFI-population. RESIDENS Boks 1.1 Residenter er defineret i artikel 1 i forordning (EF) nr. 2533/98 og er fysiske eller juridiske personer hjemmehørende i et land. Fysiske personer betragtes som hjemmehørende i det land, hvor de har fast bopæl, og juridiske personer som hjemmehørende i det land, hvor de har fast driftssted. I mangel af nogen væsentlig fysisk egenskab ved en juridisk enhed bestemmes dens residens ved det økonomiske territorium, i henhold til hvis lovgivning den er registeret. Hvis enheden ikke er registreret, anvendes i stedet dens lovmæssige beliggenhed som kriterium, dvs. det land, hvis retssystem regulerer enhedens oprettelse og fortsatte beståen. Residenter på Færøerne og i Grønland er, i overensstemmelse med beskrivelsen, udenlandske residenter og har derfor deres egne landekoder. 1 Definitionen af MFI'er følger ECB's forordning om den konsoliderede balance i MFIsektoren (ECB/2008/32).

4 4 Derudover er der også en række krav til residente MFI'ers udenlandske enheder: Udenlandske filialer. Filialaktiviteten udgør en rapporteringsenhed pr. land, hvor MFI'en har én eller flere filialer. Udenlandske dattervirksomheder, som er MFI'er eller kreditinstitutter i de lande, hvori de er beliggende. Udenlandske dattervirksomheder, der udøver aktiviteter, der er nært beslægtet med MFI-virksomhed i de lande, hvori de er beliggende. De udenlandske enheder har en selvstændig indberetningsvejledning Udvælgelse af population De indberetningspligtige institutter, som er residente i Danmark, opdeles i to populationer: Fuldt indberettende population, som indberetter månedligt Halepopulation, som indberetter årligt. 2 Den fuldt indberettende population har en selvstændig indberetningsvejledning. Nationalbanken fastlægger populationen hvert år i april på baggrund af data frem til december. Nationalbanken anvender flere udvælgelseskriterier. De største MFI'er, der repræsenterer mindst 96 pct. af den totale balancesum, er fuldt indberettende institutter. Derudover ønsker Nationalbanken en tilstrækkelig dækning af udlånet til husholdninger og udlånet til erhverv fra henholdsvis realkreditinstitutterne og pengeinstitutterne på månedsbasis. Målet er her, at dækningen over tid skal nå op på mindst 90 pct. Endvidere ønsker Nationalbanken, at Finanstilsynets gruppe 2 er dækket af de fuldt indberettende. Endelig tages eventuelle udmeldte ændringer i virksomhedsstrukturen, som har relevans for statistikdækningen, med i overvejelserne, når populationen fastlægges. De mindre MFI'er, der repræsenterer maksimalt 4 pct. af den totale balancesum, er haleinstitutter. Populationen gælder for hele det efterfølgende kalenderår, og de berørte institutter og datacentraler får besked i maj. Hvis Nationalbanken vurderer, at det er nødvendigt, kan andre udvælgelseskriterier inddrages, når et instituts indberetningsform skal fastlægges. Haleinstitutter kan til enhver tid vælge at blive fuldt indberettende. 2 Hvis Danmark bliver en del af eurosamarbejdet, skal haleinstitutter indberette nogle særlige reservekravsposter kvartalsvis, der som udgangspunkt ikke indgår i den årlige indberetning. For de fuldt indberettende institutter er reservekravene som udgangspunkt dækket i de nuværende skemaer, dog vil dimensionen "reservekrav" først blive aktiv, hvis Danmark indtræder i eurosamarbejdet.

5 Etablering og ophør af en MFI Nyetablerede MFI'er skal indberette haleindberetning første gang. Indberetningen gælder for etableringsmåneden og skal være Nationalbanken i hænde senest 8. bankdag i den efterfølgende måned. Herefter vurderer Nationalbanken, hvilken population instituttet tilhører. MFI'er, der ophører, herunder som led i en fusion, eller der ikke længere er omfattet af definitionen, indberetter sidste gang for ophørsmåneden Fusion af MFI'er I forbindelse med fusion af institutter er det den samlede balance på fusionstidspunktet, der afgør, hvilken population det fortsættende institut tilhører Indberetningsark Indberetningen består af ét indberetningsark. OVERSIGT OVER INDBERETNINGSARKET OG NEDBRYDNING Tabel 1.1 Balancen Aktiver Kontantbeholdning... Udlån... Gældsinstrumenter... Aktier og andre kapitalandele... Finansielle derivater... Andre aktiver... Passiver Indlån... Udstedte gældsinstrumenter... Kapital og reserver... Finansielle derivater... Andre passiver... Yderligere nedbrydning Indberettes på overpostniveau Nedbrydning på instrumenter Indberettes på overpostniveau Indberettes på overpostniveau Indberettes på overpostniveau Indberettes på overpostniveau Nedbrydning på instrumenter Indberettes på overpostniveau Indberettes på overpostniveau Indberettes på overpostniveau Indberettes på overpostniveau 1.4. Indberetningstidspunkt Indberetningen for haleinstitutter skal være Nationalbanken i hænde senest 8. bankdag i april kl Opgørelsesmetoder og definitioner Værdiansættelsesprincipperne for de enkelte instrumenter varierer og gennemgås under de respektive instrumenter Beløbsangivelse For alle instrumenter indberettes datavariablen ultimobalance. Alle beløb indberettes i danske kroner afrundet til nærmeste heltal Valutakursopgørelse Poster i udenlandsk valuta indberettes omregnet til danske kroner efter lukkekursen på opgørelsestidspunktet. Som lukkekurs anvendes samme kurs som i regnskabspraksis.

6 Opgørelsestidspunkt Ultimobalancen opgøres ultimo sidste kalenderdag i året Opgørelsesprincip Køb eller salg af finansielle instrumenter kan indregnes enten på handelseller afregningsdagen. Metoden skal følge valget i det indberettende instituts regnskabsopgørelse Erstatningsindberetninger og revisioner Erstatningsindberetninger Hvis Nationalbanken stiller krav om erstatningsindberetning, jf. figuren i boks 1.2, inden kl , skal den foreligge senest den efterfølgende bankdag kl For at optimere korrespondancen mellem Nationalbanken og det indberettende institut, opfordrer vi til, at instituttet oplyser en gruppe- -adresse til Nationalbanken. På den måde sikres det, at der altid er flere modtagere af Nationalbankens tilbagemeldinger. Gruppe- -adressen angives på Masterdataarket, jf. afsnit Den generelle kontrolproces Nationalbankens kontrolproces begynder, jf. figuren i boks 1.2, når en indberetning modtages i STINA. 3 For at det kan ske, skal følgende tre variable på masterdataarket være angivet korrekt: Registreringsnummer Indberetningsperiode Løbenr. Hvis registreringsnummeret ikke er kendt af Nationalbanken som indberetter af MFIH, indberetningsperioden endnu ikke er aktiv, eller løbenummeret ikke er korrekt angivet, vil indberetningen blive afvist af STINA med besked herom. Det indberettende institut retter en eller flere af de tre variable og sender indberetningen igen. Efter at indberetningen er modtaget af STINA, udføres tre typer af kontroller (format-, objektive og analytiske kontroller), der alle kan medføre krav om, at instituttet sender en erstatningsindberetning, hvor fejlene er rettet og udslag, der ikke skyldes fejl, er kommenteret. Bemærk, at indberetningen først betragtes som indberettet til Nationalbanken, når det første kontroltjek, formatkontroller, ikke medfører fejl. Det vil også sige, at objektive og analytiske kontroller ikke kan udføres, før eventuelle formatfejl er rettet. Ne- 3 STINA (STatistisk Indberetning til NAtionalbanken) er et elektronisk system til indberetning af oplysninger til Nationalbanken. For yderligere information om systemet, se MFI3-området på Nationalbankens ekstranet (NEXT).

7 7 denfor er de tre kontroltyper: formatkontroller, objektive kontroller og analytiske kontroller kort beskrevet. DEN GENERELLE KONTROLPROCES Boks 1.2 Nationalbanken Indberetning STINA Formatkontroller Objektive kontroller Analytiske kontroller Automatisk besked om formatfejl med det samme Automatisk besked om objektive fejl kort efter indsendelse Besked om udslag fra analytiske kontroller når indberetning er blevet sagsbehandlet Formatkontroller Når en indberetning er modtaget af STINA, foretages der som det første en række formatkontroller, fx at der ikke skrives tekst i datafelter, og at datoer er angivet korrekt. Ved fejl modtager det indberettende institut besked, straks indberetningen forsøges sendt. Instituttet retter fejlene og sender indberetningen igen Objektive kontroller Når indberetningen er modtaget af Nationalbanken, udføres en række objektive kontroller. De er defineret som et sandt eller falsk udsagn, hvorfor alle fejl skal rettes. Der er for hver objektiv kontrol defineret en bagatelgrænse, så fx afrundinger ikke resulterer i fejludslag. Kontrollerne omfatter fx aktiver lig med passiver, overholdelse af strømidentiteten og primo lig med ultimo i foregående periode. Ved fejl modtager det indberettende institut besked, sædvanligvis kort tid efter indsendelse. Instituttet retter fejlene og sender en erstatningsindberetning. [Der er udarbejdet en oversigt over alle objektive kontroller, som indtil videre findes på MFI3-området på Nationalbankens ekstranet (NEXT).] Analytiske kontroller Efter at de objektive kontroller er udført på indberetningen, udføres der analytiske kontroller. Udslag fra disse kontroller er ikke nødvendigvis fejl, og derfor skal de vurderes af en medarbejder i Nationalbanken, som tager stilling til, om udslaget kræver stillingtagen af det indberettende institut. Hvis udslaget skyldes en fejlindberetning, skal instituttet sende en erstatningsind-

8 8 beretning. Hvis det ikke er en fejl, skal instituttet give en forklaring på udviklingen. Da udslag fra analytiske kontroller skal vurderes af en medarbejder i Nationalbanken, er det ikke muligt at angive, hvornår instituttet kan forvente at få besked om eventuelle udslag. Det kan derfor ske i perioden, fra Nationalbanken har modtaget indberetningen, og til Nationalbanken offentliggør data. Bemærk, at Nationalbanken også kan stille spørgsmål til indberetninger efter, at data er offentliggjort. Hvis en sådan korrespondance fører til krav om ny indberetning, er der tale om revisioner, jf. afsnit Revisioner Revisioner defineres som enhver ændring i en statistik, der har været offentliggjort. Revisioner kan være resultatet af en række faktorer, heriblandt at fejl i kildedata (fx MFI-indberetninger) rettes. Nationalbankens revisionspolitik er et element i udarbejdelsen af pålidelig, relevant og konsistent finansiel statistik. Revisionspolitikken er formuleret i overensstemmelse med internationale anbefalinger og best practice. Nationalbankens finansielle statistikker revideres efter en fast, sammenhængende og offentliggjort plan, kaldet en revisionscyklus. Revisionscyklus afspejler desuden en afvejning af kvalitative, praktiske og omkostningsmæssige faktorer for såvel indberettende institutter og brugere af statistikkerne som for Nationalbanken. Revisionscyklussen for statistikkerne, der anvender data i MFI-indberetningen, er følgende: Revisionstidspunkt: Statistikkerne revideres hver måned, når data for en ny opgørelsesmåned offentliggøres. Revisionsperiode: Statistikkerne revideres normalt 2 opgørelsesmåneder tilbage. Ved offentliggørelsen i september kan der forekomme revisioner af alle historiske data. I de fleste tilfælde forventes revisionerne i september dog at begrænse sig til data for indeværende og de 2 foregående kalenderår. Med baggrund i revisionspolitikken skal instituttet derfor være i stand til at sende XML-erstatningsindberetninger for de to foregående år. Konstaterede fejl kan alternativt rettes manuelt via Nationalbankens webapplikation FIO- NA Online, hvor instituttet kan tilgå den eller de "gamle" indberetninger og rette fejlen. Af sikkerhedsmæssige årsager er alle historiske indberetninger ikke umiddelbart tilgængelige via FIONA Online. Derfor er det nødvendigt, at instituttet kontakter Nationalbanken, hvis fejlen skal rettes via FIONA Online.

9 Oversigt over relevante love, ECB/EU-forordninger og dokumenter Danske love, bekendtgørelser mv. Nationalbankens hjemmel til at indsamle og anvende statistik: Nationalbankloven 14a, indsat ved lov nr. 579 af 1. juni 2010 Dansk Branchekode 2007 (DB07) fra Danmarks Statistik Bekendtgørelse nr. 898 af 4. september 2008 om realkreditlån og realkreditobligationer m.v. Bekendtgørelse nr. 148 af 29. februar 2008 om afgrænsning af ejendomskategorier og indfrielse af lån ved overgang til anden ejendomskategori Bekendtgørelse nr af 23. september 2010 af lov om finansiel virksomhed Bekendtgørelse nr. 795 af 20. august 2009 inkl. ændringer t.o.m. 25. juni 2010 af lov om værdipapirhandel m.v Dokumenter fra ECB og Eurostat Den Europæiske Centralbanks forordning (EF) nr. 25/2009 om den konsoliderede balance i MFI-sektoren (Monetære finansielle institutioner) (omarbejdet) (ECB/2008/32) Guidance notes to the regulation ECB/2001/13 on the MFI balance sheet statistics (november 2002) Den Europæiske Centralbanks forordning (EF) nr. 290/2009 om ændring af forordning (EF) nr. 63/2002 (ECB/2001/18) vedrørende statistik over de monetære finansielle institutioners rentesatser på indlån fra og udlån til husholdninger og ikke-finansielle selskaber (ECB/2009/7) Manual on MFI interest rate statistics (ECB/2001/18) Den Europæiske Centralbanks retningslinje om monetær statistik og statistik over finansielle institutioner og markeder (ECB/2007/9) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om adgang til at optage og udøve virksomhed som kreditinstitut (2006/48/EF) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om adgang til at optage og udøve virksomhed som udsteder af elektroniske penge og tilsyn med en sådan virksomhed (2009/110/EF) Den Europæiske Centralbanks forordning (EF) nr. 24/2009 om statistik over aktiver og passiver hos financial vehicle corporations, der deltager i securitisationstransaktioner (ECB/2008/30) European Union balance of payments/international investment position statistical methods (maj 2007) Den Europæiske Centralbanks retningslinje om Den Europæiske Centralbanks statistiske rapporteringskrav inden for betalingsbalancestatistik og statistik over kapitalbalancen over for udlandet samt opgørelse af internationale valutareserver (ECB/2004/15) Den Europæiske Centralbanks henstilling om Den Europæiske Centralbanks statistiske rapporteringskrav inden for betalingsbalancestatistik

10 10 og statistik over kapitalbalancen over for udlandet samt opgørelse af internationale valutareserver (ECB/2004/16) Det Europæiske Nationalregnskabssystem 2010 (ENS2010), Eurostat Money and Banking Statistics Sector Manual. Guidance for the statistical classification of customers (2. udgave november 1999) Money and Banking Statistics Compilation Guide Addendum I: Money market paper (revideret version november 1999) Balance of payments Vademecum, Eurostat, opdateres årligt Regulation (EC) No 184/2005of the European Parliament and of the council on community statistics concerning balance of payments, international trade in services and foreign direct investment, Eurostat Den Europæiske Centralbanks retningslinje om Den Europæiske Centralbanks statistiske rapporteringskrav inden for kvartalsvise finansielle sektorkonti (ECB/2002/7) The "Centralised Securities Database" in brief (CSDB, 2010/2) Andre internationale dokumenter Guide to the international financial statistics, BIS Papers no. 49, juli 2009, BIS Guideline to the international locational banking statistics, November 2006 (opdateret december 2008), BIS Guideline to the international consolidated banking statistics, November 2006 (opdateret december 2008), BIS Balance of Payments and International Investment Position Manual, 6th Edition (BPM6), IMF OECD Benchmark Definition of Foreign Direct Investment, 4th Edition, OECD System of National Accounts 2008 (SNA2008), 2009.

11 11 2 Læsevejledning Afsnittet beskriver, hvordan indberetningsvejledningen skal læses. Først beskrives indberetningsarket og dernæst dimensionerne (modparts- og instrumentoplysninger) Halearket Afsnit 5 beskriver halearket (HaleBal), som er opdelt i aktiver og passiver. Afsnittet omfatter en beskrivelse af de enkelte balanceposter. Beskrivelsen af hver balancepost følger i store træk samme struktur med en række delafsnit, der er beskrevet nedenfor: Generelt Giver en overordnet beskrivelse af indholdet for balanceposten Afgrænsning og præcisering Beskriver om eventuelle tvivlstilfælde skal medtages for posten Indberetningsarket Viser, om balanceposten skal underopdeles på flere instrumenter, og de dimensioner, der skal indberettes for hvert instrument. I boks 2.1 er et udsnit for balanceposten kontantbeholdning vist som eksempel. EKSEMPEL PÅ ARK Boks 2.1 INSTRUMENT DIMENSION/ DATAVARIABEL Land Valuta Sektor Branche Koncern Oprindelig løbetid Formål Afdrag Efterstillet kapitalindskud Ultimobalance Kodeliste L2 L3 L4 L5 L6 L8 L11 L12 L15 - Kolonne i ark Kontantbeholdning ZZ X ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Tabellerne har følgende opbygning: Første kolonne viser instrumenterne. Resten af kolonnerne viser dimensioner: modpartsoplysninger (farvet orange), instrumentoplysninger (farvet grønne) og datavariabel (farvet gul). Første række viser navnene på dimensionerne. Anden række henviser til kodelisten for den pågældende dimension, hvor hvert udfald er tildelt en kode. Tredje række viser dimensionens position på arket.

12 12 For hvert instrument er angivet et kryds (X) ud for de dimensioner, hvor instrumentet skal udspecificeres. Når dimensionen ikke skal udspecificeres, er det angivet med "ZZ" Oversigt over instrument- og modpartsoplysninger Oversigten viser de mulige udfaldsrum og eventuelle betingelser for indberetningen af oplysningerne. Boks 2.2 viser tabellen for Udlån som eksempel. INSTRUMENT- OG MODPARTSOPLYSNINGER Boks 2.2 Dimension Kodeliste Udspecificeres kun for Udfaldsrum Instrument L1H - - Land L2 - Alle lande Valuta L3 - Alle valuta Sektor L4 - Alle sektorer Branche L5 Land = DK Alle brancher; ZZ Koncern L6 - Moder; Datter; Filial; Søster; Associeret; ikke-koncern Oprindelig løbetid L8-3m, 3m-1å, 1å-2å, 2å-5å, >5å Formål L11 Husholdninger Boligformål; Forbrugerkredit; Andet formål; ZZ Afdrag L12 Husholdninger og ikke-finansielle selskaber, dog alle sektorer for "Obligationsbaseret udlån" Ja, med afdrag; Nej, uden afdrag; ZZ Efterstillet kapitalindskud L15 Udspecificeres ikke for udlån ZZ Tabellerne har følgende opbygning: Første kolonne indeholder alle dimensionerne med samme farveangivelse som i indberetningsarket. Anden kolonne henviser til kodelisten for den pågældende dimension, hvor hvert udfald er tildelt en kode. Tredje kolonne viser, om indberetning af dimensionen er betinget af udfaldet af andre dimensioner. Fx skal dimensionen "Formål" kun udspecificeres for udlån, hvis dimensionen "Sektor" er husholdninger. Fjerde kolonne viser dimensionens udfaldsrum Instrumenter Afsnittet beskriver hvert enkelt instrument, der skal indberettes på arket Nogle instrumenter kan kun have ét specifikt udfald for en eller flere dimensioner. Det er beskrevet i en tabel. Eksemplet nedenfor er for instrumentet "Dag-til-dag indskud" og viser, at dimensionen "Oprindelig løbetid" skal angives med 3 måneder.

13 13 FORUDDEFINERET DIMENSIONSUDFALD FOR DAG-TIL-DAG INDSKUD Tabel 2.1 Dimension Oprindelig løbetid... Udfald 3 måneder 2.2. Dimensionsafsnit Dimensionerne (ekskl. datavariabel) er beskrevet i alfabetisk rækkefølge i afsnit 6. Ud over en forklarende tekst omfatter hver beskrivelse en tabel som i eksemplet nedenfor. Tabellen indeholder følgende: Titlen består af dimensionens navn, og en henvisning til den kodeliste, hvor hvert dimensionsudfald er tildelt en kode. Udfaldsrum omfatter de mulige udfald, dimensionen kan udfyldes med. Skal angives for viser de instrumenter, hvor dimensionen skal udspecificeres. Instrumenter, hvor dimensionen ikke skal udspecificeres, indberettes med koden for ufordelt (ZZ). Betingelser. I nogle tilfælde skal dimensionen kun udspecificeres, hvis andre dimensioner har et specifikt udfald. I så fald angives dimensionen og de specifikke udfald. Fx skal dimensionen "Afdrag" kun udspecificeres for udlån, når dimensionen "Sektor" er udfyldt med husholdninger eller ikke-finansielle selskaber. Hvis betingelserne ikke er opfyldt, indberettes med koden for ufordelt (ZZ). AFDRAG (L12) Tabel 2.2 Udfaldsrum Skal fordeles for Ja, med afdrag Nej, uden afdrag Ukendt Ufordelt Aktivsiden Repoudlån Obligationsbaseret udlån nominallån Obligationsbaseret udlån indekslån Øvrige udlån Betingelser Sektor Lønmodtagere og pensionister mv. Personligt ejede virksomheder Non-profitinstitutioner rettet mod husholdninger Offentlig del af ikke-finansielle selskaber Privat del af ikke-finansielle selskaber For "Obligationsbaseret udlån nominallån" og "Obligationsbaseret udlån indekslån" skal Afdrag angives for alle sektorer Særlige formuleringer For overskuelighedens skyld anvendes betegnelser, som dækker over flere fx sektorer eller instrumenter. I tabel 2.3 er en oversigt over de anvendte betegnelser.

14 14 ANVENDTE BETEGNELSER Tabel 2.3 Betegnelser Husholdninger Ikke-finansielle selskaber Obligationsbaseret udlån Kreditkort Elektroniske penge Værdipapirer Omfatter Lønmodtagere og pensionister mv. Personligt ejede virksomheder Non-profitinstitutioner rettet mod husholdninger Offentlig del af ikke-finansielle selskaber Privat del af ikke-finansielle selskaber Obligationsbaseret udlån nominallån Obligationsbaseret udlån indekslån Kreditkort rentefri Kreditkort forlænget Elektroniske penge hardwarebaseret Elektroniske penge softwarebaseret Værdipapirer ekskl. finansielle derivater

15 15 3 Masterdataark (Ark masterdata) Indberetningen skal ledsages af et ark med masterdata. Det indeholder oplysninger om indberetningen og det indberettende institut. Masterdata - Information om indberetterenheden Registreringsnummer Indberetningsperiode (ååååmm) Løbenummer Er indberetningen endelig (ja/nej) Information om virksomheden Virksomhedens navn Gadenavn og nr. Postnr. Postboks By Telefonnr. Kontaktpersoner Navn Telefonnr. -adresse 3.1. Registreringsnummer Registreringsnummeret skal være 5-cifret. Udfyld derfor evt. med 0 foran det tildelte registreringsnummer fra Finansrådet Indberetningsperiode Viser den opgørelsesmåned, som indberetningen vedrører. Indberetningen for december 2011 skal angives som Løbenummer Løbenummeret for den første indsendte indberetning for en ny opgørelsesperiode skal være 1. Senere indberetninger for samme opgørelsesperiode skal nummereres fortløbende også ved en testindberetning Er indberetningen endelig Hvis indberetningen er endelig og klar til, at Nationalbanken manuelt begynder at se på analytiske kontroller, udfyldes med "ja". Hvis det er en testindberetning, hvor Nationalbanken kun skal foretage automatiske objektive kontroller, udfyldes med "nej" Information om virksomheden Her angives det indberettende instituts navn, postadresse og hovedtelefonnummer (fx: eller ) mv.

16 Kontaktpersoner I hver indberetning skal det indberettende institut angive én eller flere kontaktpersoner med navn, direkte telefonnummer og -adresse. De har ansvaret for indberetningen og kan kontaktes med eventuelle spørgsmål. Det er muligt at tilføje flere linjer, hvis mere end én person er ansvarlig for indberetningen, og det er muligt at angive en gruppe- -adresse.

17 17 4 Virksomhedsark Indberetningen skal ledsages af virksomhedsark, som har generelle informationer om den konkrete indberetning og den måde, som det indberettende institut er organiseret på. De består af følgende tre ark: Virksomhedsdata (VirkData) Oplysninger om udenlandske enheder (VirkUdenlandskEnhed) Oplysninger om ændringer til virksomhedens struktur (VirkStruktur). VirkData skal indsendes af alle, mens de øvrige to kun er relevante for nogle institutter Virksomhedsdata (Ark VirkData) CVR-nr. Antal filialer i Danmark Antal ansatte i Danmark Hvis den indberettende virksomhed har puljeordninger, som bliver administreret af andre Navn på virksomhed som administrerer puljeordningen Registreringsnummer på virksomhed som administrerer puljeordningen Hvis den indberettende virksomhed er ejet fra udlandet Virksomhedens relation til modervirksomhed (F/D) Navn på modervirksomhed Modervirksomheds residensland Modervirksomheds registreringsnummer CVR-nr. Virksomhedens CVR-nummer ifølge Det Centrale Virksomhedsregister Antal filialer i Danmark Antallet af filialer, der er placeret i Danmark Antal ansatte i Danmark Det gennemsnitlige antal beskæftigede i opgørelsesåret i Danmark Hvis den indberettende virksomhed har puljeordninger, som bliver administreret af andre Navn og registreringsnummer på den virksomhed, som administrerer en puljeordning for den indberettende virksomhed. Hvis virksomheden er dansk, skal nummeret være 5-cifret (udfyld evt. med 0 foran det tildelte registre-

18 18 ringsnummer fra Finansrådet). Hvis den er hjemmehørende i andre lande i EU, benyttes ECB's MFI-liste Hvis den indberettende virksomhed er ejet fra udlandet Udfyld med, om virksomheden er en filial (F) eller datter (D) af en udenlandsk moder, navn på modervirksomhed, residensland for modervirksomhed (jf. ISO-kodeliste, fx SE for Sverige) samt registreringsnummer for modervirksomheden, hvis den er hjemmehørende i EU efter ECB's MFI-liste Oplysninger om udenlandske enheder (Ark VirkUdenlandskEnhed) Hvis den indberettende virksomhed ejer udenlandske MFI'er, skal den indberette navn på den udenlandske enhed, residensland (jf. ISO-kodeliste, fx SE for Sverige), om det er en filial (F) eller dattervirksomhed (D), og registreringsnummer (det tildelte 7-cifrede registreringsnummer fra Nationalbanken). Navn på udenlandsk enhed Udenlandske enheds residensland Udenlandsk enheds relation (F/D) Udenlandske enheds registreringsnummer 4.3. Oplysninger om ændringer til virksomhedens struktur (Ark VirkStruktur) Hvis der er sket ændringer til virksomhedens struktur, skal der indberettes flere oplysninger. Type af ændring (FUSIONF, FUSIONO, DELVISSALG, DELVISKOB, OPHOR eller FISSION) Godkendt af Finanstilsynet (ååååmm) Gennemføres (ååååmm) Navn på involveret institut Registreringsnummer på involveret institut Udfyld med: "FUSIONF", hvis det indberettende institut er det fortsættende "FUSIONO", hvis det indberettende institut er blevet opkøbt "DELVISSALG", hvis det indberettende institut har solgt dele af virksomheden fra "DELVISKOB", hvis det indberettende institut har købt dele af en anden virksomhed "OPHOR", hvis det indberettende institut blot ophører med at eksistere "FISSION", hvis det indberettende institut opsplittes. For hver ændring skal det angives, hvornår den er godkendt af Finanstilsynet, hvornår den gennemføres i MFI-indberetningen, samt navn og registreringsnummer på det involverede institut. Når der sker nye ændringer, tilføjes blot flere linjer. 4 MFI-listen kan findes på

19 19 5 Haleark (Ark HaleBal) I dette afsnit beskrives indberetningsarket opdelt på balanceposter. DIMENSIONER OG DATAVARIABEL FOR HALEARKET Boks 5.1 INSTRUMENT DIMENSION/ DATAVARIABEL Land Valuta Sektor Branche Koncern Oprindelig løbetid Formål Afdrag Efterstillet kapitalindskud Ultimobalance Kodeliste L2 L3 L4 L5 L6 L8 L11 L12 L15 - Kolonne i ark Aktiver Kontantbeholdning ZZ X ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Udlån (nedbrydes på instrumenter) X X X X X X Gældsinstrumenter X X X ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Aktier og andre kapitalandele X X X ZZ X ZZ ZZ ZZ ZZ X Finansielle derivater (aktiver) X ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Anlægsaktiver ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Øvrige aktiver ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Passiver Indlån (nedbrydes på instrumenter) X X X X X X ZZ ZZ X X Udstedte gældsinstrumenter X X ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X X Finansielle derivater (passiver) X ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Kapital og reserver ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Andre passiver ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Anm.: Dimensioner farvet med orange er modpartsoplysninger, og dimensioner farvet med grøn er instrumentoplysninger. Datavariablen er farvet med gult. Rækken med kolonnenumre angiver, i hvilken kolonne i indberetningsarket den pågældende dimension indberettes. X/Z Z X/Z Z ZZ X Aktivsiden 5.1. Kontantbeholdning Instrumentet omfatter lovlige betalingsmidler, herunder udenlandske sedler og mønter. "Anfordringstilgodehavender i centralbanker" indberettes ikke her, men som et selvstændigt instrument under "Udlån".

20 20 DIMENSIONER OG DATAVARIABEL FOR KONTANTBEHOLDNING Boks 5.2 INSTRUMENT DIMENSION/ DATAVARIABEL Land Valuta Sektor Branche Koncern Oprindelig løbetid Formål Afdrag Efterstillet kapitalindskud Ultimobalance Kodeliste L2 L3 L4 L5 L6 L8 L11 L12 L15 - Kolonne i ark Kontantbeholdning ZZ X ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ ZZ X Anm.: Dimensioner farvet med orange er modpartsoplysninger, og dimensioner farvet med grøn er instrumentoplysninger. Datavariablen er farvet med gult. Rækken med kolonnenumre angiver, i hvilken kolonne i indberetningsarket den pågældende dimension indberettes Udlån Generelt Udlån er alle lån ydet på basis af uomsættelige dokumenter eller uden noget tilgrundliggende dokument. Omsættelige lån ydet på basis af et enkelt dokument skal også føres her. Udlån opgøres til nominel værdi. Indekserede udlån opgøres til indekseret nominel værdi. Udlånet indberettes som modpartens aktuelle restgæld, dvs. hvor regnskabsmæssige nedskrivninger (endnu ikke realiserede tab) stadig indgår i balancen. De regnskabsmæssige nedskrivninger indgår under "Kapital og reserver". Både obligations- og kontantlån opgøres til den nominelle obligationsrestgæld Afgrænsning og præcisering Følgende eksempler betragtes som udlån (eksemplerne er ikke udtømmende): Tilgodehavender på udlån i ikke-overtagne ejendomme i form af tilgodehavender, forfaldne terminsydelser og udlæg på ikke-overtagne ejendomme. Leasingkontrakter vedrørende finansiel leasing, hvor det indberettende institut fungerer som leasinggiver. De aktiver (varige goder), som er udlånt til leasingtager, skal ikke indberettes. Uerholdelige udlån, som endnu ikke er tilbagebetalt eller afskrevet. Det vil sige det samlede beløb for udlån, hvor tilbagebetaling er forfalden, eller som på anden måde er angivet som helt eller delvis misligholdt ifølge definitionen på misligholdt udlån i Kreditinstitutdirektivet (2006/48/EF). Udlån, som reelt er blevet omsættelige, forudsat at de alene har et enkelt dokument som grundlag, og som hovedregel kun lejlighedsvis handles.

Indberetningsvejledning MFI-statistikken Udenlandske enheder [Version 4]

Indberetningsvejledning MFI-statistikken Udenlandske enheder [Version 4] repo DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling 20. februar 2013 Sagsnr.: 115723 Dokumentnr.: 1204951 Indberetningsvejledning MFI-statistikken Udenlandske enheder [Version 4] Indhold 1 Generelt om MFI-indberetningen...

Læs mere

Indberetningsvejledning MFIFO-statistikken færøske MFI'er

Indberetningsvejledning MFIFO-statistikken færøske MFI'er Indberetningsvejledning MFIFO-statistikken færøske MFI'er Indhold 1 Generelt om MFIFO-indberetningen... 2 2 Læsevejledning... 12 3 Masterdata (Ark masterdata)... 16 4 Virksomhedsark Skal ikke indberettes...

Læs mere

Indberetningsvejledning MFI-statistikken fuldt indberettende institutter [Version 7]

Indberetningsvejledning MFI-statistikken fuldt indberettende institutter [Version 7] 1 DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling 31. januar 2013 Sagsnr.: 115723 Dokumentnr.: 1198978 Indberetningsvejledning MFI-statistikken fuldt indberettende institutter [Version 7] Indhold 1 Generelt

Læs mere

Manual Sammenligning af MFI- og regnskabsindberetning

Manual Sammenligning af MFI- og regnskabsindberetning DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Sagsnr.: 115723 Dokumentnr.: 1200480 Manual Sammenligning af MFI- og regnskabsindberetning Indhold 1 Formål... 2 2 Aktiver... 2 2.1 Kassebeholdning og anfordringstilgodehavender

Læs mere

Manual Generelle spørgsmål og svar

Manual Generelle spørgsmål og svar DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Sagsnr.: 115723 Dokumentnr.: 1179892 FORELØBIG Manual Generelle spørgsmål og svar Spørgsmål: Hvordan skal regnskabsmæssige nedskrivninger og tab registreres i

Læs mere

Teknisk indberetningsvejledning MFI-statistikken

Teknisk indberetningsvejledning MFI-statistikken DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling 17. juni 2011 Teknisk indberetningsvejledning MFI-statistikken Indhold 1. Indledning... 1 2. Kort om STINA... 2 2.1. Indberetning af MFI via STINA... 2 2.2. Tilgængelighed

Læs mere

RETNINGSLINJER. Artikel 1. Ændringer

RETNINGSLINJER. Artikel 1. Ændringer 19.6.2015 L 154/15 RETNINGSLINJER DEN EURPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) 2015/948 af 16. april 2015 om ændring af retningslinje ECB/2013/7 om statistik over beholdninger af værdipapirer (ECB/2015/19)

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE L 247/38 Den Europæiske Unions Tidende 18.9.2013 RETNINGSLINJER DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 30. juli 2013 om ændring af retningslinje ECB/2011/23 om Den Europæiske Centralbanks statistiske

Læs mere

Danmarks Nationalbank

Danmarks Nationalbank Danmarks Nationalbank Indberetning af finansielle mellemværender til Danmarks Nationalbank årlig for forsikrings- og pensionsselskaber Vejledning og skemaer dberetning af finansielle mellemværender Indber

Læs mere

INTRODUKTION TIL NYE TABELLER OM INVESTERINGSFONDSSEKTOREN I STATISTIKBANKEN

INTRODUKTION TIL NYE TABELLER OM INVESTERINGSFONDSSEKTOREN I STATISTIKBANKEN INTRODUKTION TIL NYE TABELLER OM INVESTERINGSFONDSSEKTOREN I STATISTIKBANKEN Finansiel Statistik Kontakt: If@nationalbanken.dk April 2018 Nye og forbedrede tal for den danske investeringsfondssektor er

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU).../...

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU).../... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.9.2017 C(2017) 5959 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU).../... om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

MANUAL INDBERETNING VED FUSIONER MELLEM MFI'ER

MANUAL INDBERETNING VED FUSIONER MELLEM MFI'ER MANUAL INDBERETNING VED FUSIONER MELLEM MFI'ER Statistisk Afdeling Penge-, bank- og nationalregnskabsstatistik Kopi: Sagsnr.: 115723 Dokumentnr.: 1347967 6. januar 2015 Notatet beskriver fremgangsmåden

Læs mere

Indberetning til Nationalbanken Oversigt over datakontroller for indberetningen af finansielle mellemværender

Indberetning til Nationalbanken Oversigt over datakontroller for indberetningen af finansielle mellemværender DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling 28. juli 2014 Indberetning til Nationalbanken Oversigt over datakontroller for indberetningen af finansielle mellemværender 1. Indledning Oversigten beskriver

Læs mere

Indberetningsvejledning Nationalbankens udlånsundersøgelse

Indberetningsvejledning Nationalbankens udlånsundersøgelse DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Version 3 Juli 2011 Indberetningsvejledning Nationalbankens udlånsundersøgelse 1. Baggrund og generelle forhold Udlånsundersøgelsen er en kvalitativ statistik,

Læs mere

De Europæiske Fællesskabers Tidende

De Europæiske Fællesskabers Tidende L 57/34 27.2.2002 BERIGTIGELSER Berigtigelse til Den Europæiske Centralbanks forordning (EF) nr. 2423/2001 af 22. november 2001 om den konsoliderede balance i MFI-sektoren (monetære institutioner) (ECB/2001/13)

Læs mere

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen Bekendtgørelse om serieregnskaber i realkreditinstitutter Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Generelle bestemmelser Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige

Læs mere

Danmarks Nationalbank

Danmarks Nationalbank Danmarks Nationalbank Indberetning af udenlandske dattervirksomheder og udenlandsk ejerskab til Danmarks Nationalbank årlig for MFI'er Vejledning og skemaer dberetning af udenlandske dattervirksomheder

Læs mere

AFGØRELSER. under henvisning til statutten for Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank, særlig artikel 5 og 46.

AFGØRELSER. under henvisning til statutten for Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank, særlig artikel 5 og 46. 1.6.2016 DA L 144/99 AFGØRELSER DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU) 2016/868 af 18. maj 2016 om ændring af afgørelse ECB/2014/6 om Det Europæiske System af Centralbankers tilrettelæggelse af de

Læs mere

Sektormanual MFI-statistikken [Version 1]*

Sektormanual MFI-statistikken [Version 1]* DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling 23. juni 2011 Sagsnr.: 115723 Dokumentnr.: 1059060 Sektormanual MFI-statistikken [Version 1]* Indhold Institutionelle enheder... 2 Kriterier for sektorplacering...

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 9.12.2003 KOM(2003) 761 endelig 2003/0295 (CNS) Forslag til RÅDETS FORORDNING om udarbejdelse og indberetning af data vedrørende den kvartårlige

Læs mere

Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter

Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter Side 1 af 5 Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter 0 Administrative oplysninger om statistikproduktet Seneste opdatering 17. januar 2013 0.1 Navn Ud- og indlån i penge- og realkreditinstitutter

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om visse skattebegunstigende opsparingsformer

Vejledning til bekendtgørelse om visse skattebegunstigende opsparingsformer Vejledning til bekendtgørelse om visse skattebegunstigende opsparingsformer i pengeinstitutter Indledning Bekendtgørelse nr. 1056 af 7. september 2015 om visse skattebegunstigende opsparingsformer i pengeinstitutter

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 15.8.2002 L 220/67 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 30. juli 2002 om visse krav fra Den Europæiske Centralbank til statistiske indberetninger samt procedurerne for

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2012O0018 DA 09.11.2012 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 2. august 2012 om yderligere

Læs mere

Penge og kapitalmarked

Penge og kapitalmarked Penge og kapitalmarked FLERE TAL Danmarks Statistik offentliggør løbende statistik indenfor dette område, der bl.a. omhandler likviditets-forhold, valutareserven, pengeinstitutternes balance, indlån og

Læs mere

Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Indledning Bekendtgørelsen er udstedt med hjemmel i 43, stk. 3, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer. Afsnit I. Baggrund

Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer. Afsnit I. Baggrund Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer Afsnit I Baggrund En finansiel virksomhed må efter 182, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed ikke uden tilladelse fra Finanstilsynet

Læs mere

BILAG KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /..

BILAG KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.10.2014 C(2014) 7117 final ANNEX 1 BILAG KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU

Læs mere

NOTAT KVARTALSVISE FINANSIELLE KONTI - ESA2010 BACKDATA

NOTAT KVARTALSVISE FINANSIELLE KONTI - ESA2010 BACKDATA NOTAT KVARTALSVISE FINANSIELLE KONTI ESA21 BACKDATA Rasmus Kofoed Mandsberg lokal 686 Finansiel Statistik Penge, Bank og Nationalregnskabsstatistik Sagsnr.: 166392 Dokumentnr.: 165798 29. september 217

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU) L 193/134 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU) 2015/1196 af 2. juli 2015 om ændring af afgørelse ECB/2010/21 om Den Europæiske Centralbanks årsregnskab (ECB/2015/26) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Indholdsfortegnelse: Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2015 5.

Læs mere

Danmarks Nationalbank

Danmarks Nationalbank Danmarks Nationalbank Indberetning af finansielle mellemværender til Danmarks Nationalbank årlig for erhvervsvirksomheder Vejledning og skemaer dberetning af finansielle mellemværender Indber mellemværender

Læs mere

MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET

MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET Har du brug for hjælp? Skriv til os på: betalingsbalance@nationalbanken.dk eller kontakt: Lasse Vogelius på tlf. 3363 6853 Samir

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Bestyrelsen og direktionen for PFA Pension Sundkrogsgade 4 2100 København Ø 21. april 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Indledning I Økonomisk Ugebrev nr. 34 2014 fremgik

Læs mere

Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer

Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer Til Københavns Fondsbørs 16. august 2007 Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer

Læs mere

L 330/20 Den Europæiske Unions Tidende

L 330/20 Den Europæiske Unions Tidende L 330/20 Den Europæiske Unions Tidende 15.12.2007 DEN ROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EF) Nr. 1489/2007 af 29. november 2007 om ændring af forordning (EF) nr. 2423/2001 (ECB/2001/13) om den konsoliderede

Læs mere

Kreditinstitutter. Halvårsartikel 2018

Kreditinstitutter. Halvårsartikel 2018 Kreditinstitutter Halvårsartikel 2018 Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning...1 2. Kreditinstitutter i Danmark...2 3. Fortsat høje overskud på trods af lave renteindtægter...4 4. Udlånsvækst i danske kreditinstitutter...5

Læs mere

Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber

Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber 7. juli 2014 Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber Denne vejledning finder anvendelse for investeringsforvaltningsselskaber samt finansielle

Læs mere

Fondsbørsmeddelelse 11/2003 FIH koncernens kvartalsrapport januar-september 2003

Fondsbørsmeddelelse 11/2003 FIH koncernens kvartalsrapport januar-september 2003 Københavns Fondsbørs Fondsbørsen i Luxembourg Fondsbørsen i Frankfurt Fondsbørsen i Düsseldorf Fondsbørsen i Amsterdam Pressen 24. oktober 2003 Fondsbørsmeddelelse 11/2003 FIH koncernens kvartalsrapport

Læs mere

ECB-STATISTIK EN KORT OVERSIGT AUGUST 2005

ECB-STATISTIK EN KORT OVERSIGT AUGUST 2005 ECB-STATISTIK EN KORT OVERSIGT AUGUST 5 DA Hovedformålet med de statistikker, som Den Europæiske Centralbank (ECB) udarbejder, er at understøtte ECBs pengepolitik og andre opgaver, som udføres af Eurosystemet

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om visse skattebegunstigende opsparingsformer i pengeinstitutter

Vejledning til bekendtgørelse om visse skattebegunstigende opsparingsformer i pengeinstitutter VEJ nr 9475 af 31/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0056 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bilag 1 1. februar 2006

Bilag 1 1. februar 2006 Bilag 1 1. februar 2006 I. Indsendelse af materiale Finanstilsynets vejledning om indberetning af engagementer FINANSTILSYNET Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C Tlf 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 CVR-nr

Læs mere

Bekendtgørelse om Afviklingsformuen 1)

Bekendtgørelse om Afviklingsformuen 1) BEK nr 8 af 0/07/05 (Gældende) Udskriftsdato: 4 oktober 07 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin, jnr 5/059 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EF)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EF) L 229/34 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende 9.9.2000 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EF) Nr. 1921/2000 af 31. august 2000 om ændringaf forordning(ef) nr. 2818/98 om anvendelse af mindstereserver

Læs mere

B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU)

B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 02015R0534 DA 09.10.2017 001.002 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter

Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter Indholdsfortegnelse VEJ nr. 9047 af 07/02/2013 1. Indledning 2. Tilsynsdiamantens pejlemærker 2.1. Summen af store engagementer under 125 pct. 2.2. Udlånsvækst

Læs mere

Til Københavns Fondsbørs og pressen. 17. august HALVÅRSRAPPORT 2006 Totalkredit A/S (1. januar 30. juni 2006)

Til Københavns Fondsbørs og pressen. 17. august HALVÅRSRAPPORT 2006 Totalkredit A/S (1. januar 30. juni 2006) Til Københavns Fondsbørs og pressen 17. august HALVÅRSRAPPORT Totalkredit A/S (1. januar 30. juni ) PERIODEN KORT FORTALT Lavere men fortsat høj aktivitet på ejerboligområdet Resultat før skat på 319 mio.

Læs mere

LEDELSENS BERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2010

LEDELSENS BERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2010 LEDELSENS BERETNING FOR REGNSKABSÅRET 1 HOVEDAKTIVITETER 2 MÅL OG OPGAVER 3 VIGTIGSTE RESURSER, RISICI OG PROCESSER ECB'S CORPORATE GOVERNANCE MEDLEMMER AF DIREKTIONEN MEDARBEJDERE ECB 207 INVESTERINGSAKTIVITETER

Læs mere

Periodemeddelelse. 1. januar 31. marts 2015. for Jutlander Bank A/S

Periodemeddelelse. 1. januar 31. marts 2015. for Jutlander Bank A/S NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Aars, den 11. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 5/2015 Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2015 for Jutlander Bank A/S Yderligere oplysninger:

Læs mere

Bekendtgørelse om storaktionærer 1

Bekendtgørelse om storaktionærer 1 Bekendtgørelse om storaktionærer 1 I medfør af 29, stk. 7, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved lov nr. 532 af 29. april 2015, fastsættes:

Læs mere

Ny og mere detaljeret

Ny og mere detaljeret Ny og mere detaljeret MFI-statistik Jens Uhrskov Hjarsbech og Andreas Kuchler, Statistisk Afdeling Indledning og sammenfatning Nationalbanken har offentliggjort en ny MFI-statistik, der bygger på nye,

Læs mere

Beløb år til dato. kvartalet

Beløb år til dato. kvartalet ES1 Resultatoplysninger Beløb for kvartalet Beløb år til dato 1. Renteindtægter... 1 19 2. Renteudgifter... 2 20 A. Netto renteindtægter... 3 21 3. Udbytte af aktier m.v.... 4 22 4. Gebyrer og provisionsindtægter...

Læs mere

BILAG A til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union

BILAG A til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2010 KOM(2010) 774 endelig Bilag A/Kapitel 14 BILAG A til Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om det europæiske national- og regionalregnskabssystem

Læs mere

RETNINGSLINJER. (3) Endvidere kræves der visse yderligere tekniske ændringer til bilag IV til retningslinje ECB/2010/20. Artikel 1. Ændring.

RETNINGSLINJER. (3) Endvidere kræves der visse yderligere tekniske ændringer til bilag IV til retningslinje ECB/2010/20. Artikel 1. Ændring. 21.7.2015 L 193/147 RETNINGSLINJER DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) 2015/1197 af 2. juli 2015 om ændring af retningslinje ECB/2010/20 om den retlige ramme for bogføring og regnskabsrapportering

Læs mere

Bekendtgørelse om forvaltning af Danmarks Grundforskningsfonds midler

Bekendtgørelse om forvaltning af Danmarks Grundforskningsfonds midler BEK nr 325 af 29/03/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Innovation,

Læs mere

EUROPÆISK AFTALE OM FRIVILLIG ADFÆRDSKODEKS FOR INFORMATION OM BOLIGLÅN FORUD FOR KONTRAKTINDGÅELSE ( AFTALEN )

EUROPÆISK AFTALE OM FRIVILLIG ADFÆRDSKODEKS FOR INFORMATION OM BOLIGLÅN FORUD FOR KONTRAKTINDGÅELSE ( AFTALEN ) EUROPÆISK AFTALE OM FRIVILLIG ADFÆRDSKODEKS FOR INFORMATION OM BOLIGLÅN FORUD FOR KONTRAKTINDGÅELSE ( AFTALEN ) Denne aftale er forhandlet og indgået af de europæiske foreninger af henholdsvis forbrugersammenslutninger

Læs mere

under henvisning til statutten for Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank, særlig artikel 5,

under henvisning til statutten for Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank, særlig artikel 5, L 62/4 5.3.2018 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) 2018/318 af 22. februar 2018 om ændring af forordning (EU) nr. 1011/2012 om statistik over beholdninger af værdipapirer (ECB/2018/7) STYRELSESRÅDET

Læs mere

Halvårsrapport 2004 Totalkredit A/S (1. januar juni 2004)

Halvårsrapport 2004 Totalkredit A/S (1. januar juni 2004) Til Københavns Fondsbørs og pressen 18. august 2004 Halvårsrapport 2004 Totalkredit A/S (1. januar - 30. juni 2004) Kontakt: Koncernchef Mogens Munk Rasmussen, tlf. 33 42 10 00 Koncerndirektør Niels Tørslev,

Læs mere

Resultat pr. aktie i kr... 22,88 56,90 11,56 36,13 47,60 Udvandet resultat pr. aktie i kr. 22,88 56,90 11,56 36,13 47,60

Resultat pr. aktie i kr... 22,88 56,90 11,56 36,13 47,60 Udvandet resultat pr. aktie i kr. 22,88 56,90 11,56 36,13 47,60 Moderselskab Resultatopgørelse 1. januar - 30. juni 2010 2010 2009 2009 1.000-kr. 2. kvartal 1. halvår 2. kvartal 1. halvår 1/1-31/12 Renteindtægter... 32.824 65.797 37.342 79.363 149.512 Renteudgifter...

Læs mere

CPH Håndværker Gruppen 786 ApS

CPH Håndværker Gruppen 786 ApS CPH Håndværker Gruppen 786 ApS Vesterbrogade 104 1620 København V Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 07/01/2019 Muhammad

Læs mere

I 1. halvår 2004 steg udlånet med 10,6 mia. kr., og det samlede udlån udgjorde 149,8 mia. kr. pr. 30. juni 2004.

I 1. halvår 2004 steg udlånet med 10,6 mia. kr., og det samlede udlån udgjorde 149,8 mia. kr. pr. 30. juni 2004. 5HDONUHGLWDNWLHVHOVNDE &95QU +DOYnUVUHVXOWDWPLRNU 8GOnQVY NVWRYHUPLDNU 6DPOHWXGOnQPLDNU 9 NVWLPDUNHGVDQGHOSnDOOHRPUnGHU Nordea Kredit Realkreditaktieselskab opnåede i 1. halvår 2004 et resultat på 288

Læs mere

HS01. Januar Resultatoplysninger kr.

HS01. Januar Resultatoplysninger kr. HS01 Resultatoplysninger 1. Renteindtægter 1 2. Renteudgifter 2 A. Netto renteindtægter 3 3. Udbytte af aktier mv. 4 4. Gebyrer og provisionsindtægter 5 5. Afgivne gebyrer og provisionsudgifter 6 B. Netto

Læs mere

Ny statistik for investeringsforeninger

Ny statistik for investeringsforeninger 33 Ny statistik for investeringsforeninger Gitte Wallin Pedersen og Faisel Sethi, Statistisk Afdeling INDLEDNING Som led i udbygningen af den finansielle statistik efter internationale retningslinjer kan

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet L 33 (som vedtaget): Forslag til lov om finansiel stabilitet. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. oktober 2008 Forslag til Lov om finansiel stabilitet Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde m.v.

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 15. marts 2001 2000/0019(COD) PE1

EUROPA-PARLAMENTET ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING. Konsolideret lovgivningsdokument. 15. marts 2001 2000/0019(COD) PE1 EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Konsolideret lovgivningsdokument 15. marts 2001 2000/0019(COD) PE1 ***I EUROPA-PARLAMENTETS HOLDNING fastlagt ved førstebehandlingen den 15. marts 2001 med henblik på vedtagelse

Læs mere

Bekendtgørelse om realkreditinstitutters obligationsudstedelse, balanceprincip, rente- og valutakursrisici

Bekendtgørelse om realkreditinstitutters obligationsudstedelse, balanceprincip, rente- og valutakursrisici Bekendtgørelse nr. 1190 af 17. december 2003 Bekendtgørelse om realkreditinstitutters obligationsudstedelse, balanceprincip, rente- og valutakursrisici I medfør af 20, stk. 2, 21, 26, stk. 4, og 39, stk.

Læs mere

Danmarks Nationalbank. Tabeltillæg D A N M A R K S N A T I O N A L B A N K

Danmarks Nationalbank. Tabeltillæg D A N M A R K S N A T I O N A L B A N K Danmarks Nationalbank Tabeltillæg 2007 D A N M A R K S N A T I O N A L B A N K 2 0 0 7 2 NATIONALBANKENS STATUS OG MÅNEDSBALANCER Tabel Aktiver Mio.kr. Guld på udlandet Fordringer Fordringer på Det Europæiske

Læs mere

(Retsakter hvis offentliggørelse er obligatorisk)

(Retsakter hvis offentliggørelse er obligatorisk) 30. 12. 98 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende L 356/1 I (Retsakter hvis offentliggørelse er obligatorisk) DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EF) Nr. 2818/98 af 1. december 1998 om anvendelse af

Læs mere

1 Indledning Retningslinjer for aktiver Retningslinjer for passiver Retningslinjer for leasing...4

1 Indledning Retningslinjer for aktiver Retningslinjer for passiver Retningslinjer for leasing...4 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...1 2 Retningslinjer for aktiver...2 3. Retningslinjer for passiver.. 3 4 Retningslinjer for leasing...4 1 Indledning Finansstrategien indeholder retningslinjer for styring

Læs mere

KDMS (Udlån med pant i boliger m.m.)

KDMS (Udlån med pant i boliger m.m.) KDMS (Udlån med pant i boliger m.m.) Skabelon LTV Afdragsfrihed (udfyldes kun af gruppe 1 og gruppe 2 institutter samt Nordea Danmark filial, Handelsbanken og Handelsbanken Kredit)... 2 Skabelon BB12 og

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 8.5.2003 KOM(2003) 242 endelig 2003/0095 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om finansielle kvartalsregnskaber for den

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 10.01.2000 KOM(1999) 749 endelig 2000/0019 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr.

Læs mere

A. Netto renteindtægter B. Netto rente- og gebyrindtægter C. Resultat før skat D. Resultat Heraf minoritetsinteressers andel

A. Netto renteindtægter B. Netto rente- og gebyrindtægter C. Resultat før skat D. Resultat Heraf minoritetsinteressers andel EK1 Resultatoplysninger Beløb for kvartalet Beløb år til dato 1. Renteindtægter... 1 20 2. Renteudgifter... 2 21 A. Netto renteindtægter... 3 22 3. Udbytte af aktier m.v.... 4 23 4. Gebyrer og provisionsindtægter...

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af indberetningsskemaer for opgørelse af likviditet (LI 01-13) for pengeinstitutter

Vejledning til udfyldelse af indberetningsskemaer for opgørelse af likviditet (LI 01-13) for pengeinstitutter 27. oktober 2010 Vejledning til udfyldelse af indberetningsskemaer for opgørelse af likviditet (LI 01-13) for pengeinstitutter Indberetning skal ske månedsvis 15 arbejdsdage efter månedsudløb af alle gruppe

Læs mere

Totalkredit A/S Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2003

Totalkredit A/S Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2003 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K 12. august 2003 Totalkredit A/S Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2003 Bestyrelsen for Totalkredit A/S har på et møde i dag godkendt regnskabet for 1.

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S. Halvårsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon

Danske Andelskassers Bank A/S. Halvårsrapport pr Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon Halvårsrapport pr.30.06.2006 Baneskellet 1, Hammershøj 8830 Tjele Telefon 87993000 www.dabank.dk Halvårsrapport pr.30.06.2006 Resultatopgørelse 1000 kr. Note 2006 2005 Renteindtægter 1 78.774 59.745 Renteudgifter

Læs mere

DB CAPPED FLOATER 2019

DB CAPPED FLOATER 2019 DB C A PPED F LOAT ER 2019 2 DANSKE BANK DANSKE BANK 3 DB CAPPED FLOATER 2019 Danske Bank tilbyder nu en obligation med variabel rente og en løbetid på 5 år kaldet DB Capped Floater 2019. Obligationen

Læs mere

Markedet for langsigtet opsparing i et samfundsmæssigt perspektiv

Markedet for langsigtet opsparing i et samfundsmæssigt perspektiv Markedet for langsigtet opsparing i et samfundsmæssigt perspektiv Jesper Berg, Bankdirektør, Nykredit Bank 21.april, 2015. Trust me, I m a banker 2 21-04-2015 Game plan 1. Modeller for finansiel intermediering

Læs mere

Tina Christoffersen og Marie Jakobsen, Statistisk Afdeling

Tina Christoffersen og Marie Jakobsen, Statistisk Afdeling 9 Ny rentestatistik Tina Christoffersen og Marie Jakobsen, Statistisk Afdeling INDLEDNING Med virkning fra januar 2003 er der tilvejebragt en ny og væsentligt forbedret rentestatistik for monetære finansielle

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK L 159/48 Den Europæiske Unions Tidende 20.6.2007 RETNINGSLINJER DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 31. maj 2007 om ændring af retningslinje ECB/2004/15 om Den Europæiske

Læs mere

Bekendtgørelse om et skibsfinansieringsinstitut

Bekendtgørelse om et skibsfinansieringsinstitut BEK nr 1513 af 15/12/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 122-0030 Senere ændringer til

Læs mere

Gældende fra 01.01-2018. Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter

Gældende fra 01.01-2018. Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter Gældende fra 01.01-2018 Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter Indholdsfortegnelse Vejledning om tilsynsdiamanten for pengeinstitutter...2

Læs mere

Vejledning Strukturen i XML-indberetningsfilen

Vejledning Strukturen i XML-indberetningsfilen DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Version 2.0 Oktober 2012 Vejledning Strukturen i XML-indberetningsfilen 1. Indledning Vejledningen henvender sig til virksomheder, der vil automatisere indberetningen

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 4. juli Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning. 3. juli Nr. 819.

Lovtidende A Udgivet den 4. juli Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning. 3. juli Nr. 819. Lovtidende A 2015 Udgivet den 4. juli 2015 3. juli 2015. Nr. 819. Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning I medfør af 1, stk. 8, 4, 7, stk. 9, 7 a, stk. 6, 16 a, stk. 3, og 20, stk. 3,

Læs mere

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Andersen & Busch ApS Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2015 Jesper Galle Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning

Bekendtgørelse om en indskyder- og investorgarantiordning BEK nr 819 af 03/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 31. juli 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, jnr. 3031-0002 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Halvårsrapport 2009 Nordea Kredit Realkreditaktieselskab CVR-nr. 15134275

Halvårsrapport 2009 Nordea Kredit Realkreditaktieselskab CVR-nr. 15134275 Halvårsrapport 2009 Nordea Kredit Realkreditaktieselskab CVR-nr. 15134275 Nordea Kredit hovedtal 1.halvår 1.halvår 1.halvår 1.halvår 1.halvår 2009 2008 2007 2006 2005 Resultatopgørelse (mio. kr.) Netto

Læs mere

Halvårsrapport 2005 1RUGHD.UHGLW 5HDONUHGLWDNWLHVHOVNDE &95 QU

Halvårsrapport 2005 1RUGHD.UHGLW 5HDONUHGLWDNWLHVHOVNDE &95 QU Halvårsrapport 2005 1RUGHD.UHGLW5HDONUHGLWDNWLHVHOVNDE &95QU +DOYnUVUHVXOWDWPLRNU 8GOnQVY NVWPLDNU 6DPOHWXGOnQPLDNU 0DUNHGVDQGHOIRUWVDW JHW 5HVXOWDW Nordea Kredit opnåede i 1. halvår 2005 et resultat på

Læs mere

Til Københavns Fondsbørs og pressen. 18. august HALVÅRSRAPPORT 2005 Totalkredit A/S (1. januar 30. juni 2005)

Til Københavns Fondsbørs og pressen. 18. august HALVÅRSRAPPORT 2005 Totalkredit A/S (1. januar 30. juni 2005) Til Københavns Fondsbørs og pressen 18. august HALVÅRSRAPPORT Totalkredit A/S (1. januar 30. juni ) PERIODEN KORT FORTALT Bruttonyudlån 78 mia. kr. mod 44 mia. kr. i en fremgang på 77% Nettonyudlån 34

Læs mere

Retningslinjer Retningslinjer for komplekse gældsinstrumenter og strukturerede indlån

Retningslinjer Retningslinjer for komplekse gældsinstrumenter og strukturerede indlån Retningslinjer Retningslinjer for komplekse gældsinstrumenter og strukturerede indlån 04/02/2016 ESMA/2015/1787 DA Indholdsfortegnelse I. Anvendelsesområde... 3 II. Henvisninger, forkortelser og definitioner...

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 31.10.2003 L 283/81 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 23. oktober 2003 om de deltagende medlemsstaters transaktioner med deres arbejdsbeholdninger i udenlandske valutater

Læs mere

Overgang til IFRS i 2005 (ikke revideret)

Overgang til IFRS i 2005 (ikke revideret) Pr. 1. januar 2005 ændres den anvendte regnskabspraksis til at være i overensstemmelse med kravene i de internationale regnskabsstandarder, IFRS. Overgangsdatoen er 1. januar 2004. De i Bekendtgørelse

Læs mere

NOTAT DIFFERENCER MELLEM INDIVID- OG MAKROTAL FOR HUSHOLDNINGERNES FORMUEOPGØRELSE

NOTAT DIFFERENCER MELLEM INDIVID- OG MAKROTAL FOR HUSHOLDNINGERNES FORMUEOPGØRELSE NOTAT DIFFERENCER MELLEM INDIVID- OG MAKROTAL FOR HUSHOLDNINGERNES FORMUEOPGØRELSE Stinne Skriver Jørgensen tlf. 3363 6834 Stine Ludvig Bech tlf. 3363 6849 Statistisk Afdeling Penge-, Bank- og Nationalregnskabsstatistik

Læs mere

Sammenslutningen Danske Andelskasser

Sammenslutningen Danske Andelskasser Sammenslutningen Danske Andelskasser Supplement til årsrapporten for 2007. Korrigerende/supplerende information til årsrapporten for 2007. I henhold til anvendt regnskabspraksis, indregnes børsnoterede

Læs mere

Ny balancestatistik for monetære finansielle institutioner

Ny balancestatistik for monetære finansielle institutioner 3 Ny balancestatistik for monetære finansielle institutioner Kjeld Ole Nielsen og Anders Mølgaard Pedersen, Statistisk Afdeling INDLEDNING Statistik opstillet efter internationale retningslinjer er et

Læs mere

L 232 Tidende. Den Europæiske Unions. Retsforskrifter. Ikke-lovgivningsmæssige retsakter. 62. årgang. 6. september Dansk udgave.

L 232 Tidende. Den Europæiske Unions. Retsforskrifter. Ikke-lovgivningsmæssige retsakter. 62. årgang. 6. september Dansk udgave. Den Europæiske Unions L 232 Tidende Dansk udgave Retsforskrifter 62. årgang 6. september 2019 Indhold II Ikke-lovgivningsmæssige retsakter RETNINGSLINJER Den Europæiske Centralbanks retningslinje (EU)

Læs mere

Resultatet før skat beløber sig til 430 mio. kr. mod 398 mio. kr. i 2001 og efter skat henholdsvis 320 mio. kr. og 286 mio. kr.

Resultatet før skat beløber sig til 430 mio. kr. mod 398 mio. kr. i 2001 og efter skat henholdsvis 320 mio. kr. og 286 mio. kr. SPECIALISTER I ERHVERVSFINANSIERING Københavns Fondsbørs Fondsbørsen i Luxembourg Fondsbørsen i Frankfurt Fondsbørsen i Düsseldorf Fondsbørsen i Amsterdam Pressen 22. august 2002 FIH Halvårsrapport januar-juni

Læs mere

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Konklusioner Foreningernes samlede formue er vokset med 206 mia. kr. i 2005, og udgjorde ved udgangen af året

Læs mere

Aktuelle tendenser i pengemarkedet for kroner

Aktuelle tendenser i pengemarkedet for kroner 117 Aktuelle tendenser i pengemarkedet for kroner Anders Jørgensen, Handelsafdelingen, og Lars Risbjerg, Økonomisk Afdeling INDLEDNING OG SAMMENFATNING I pengemarkedet for kroner udveksler pengeinstitutterne

Læs mere

Fra den 1. juli 2011 gælder danske regler om risikomærkning af de forskellige typer investeringer. Bekendtgørelsen er opdateret pr. 1. januar 2017.

Fra den 1. juli 2011 gælder danske regler om risikomærkning af de forskellige typer investeringer. Bekendtgørelsen er opdateret pr. 1. januar 2017. Information om risikomærkning af investeringsprodukter Fra den 1. juli 2011 gælder danske regler om risikomærkning af de forskellige typer investeringer. Bekendtgørelsen er opdateret pr. 1. januar 2017.

Læs mere