Den store Grizzly-bjørn ligger stille og roligt og får sig et hvil på en sandbanke, i bunden af Geographic Harbor, Alaska.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den store Grizzly-bjørn ligger stille og roligt og får sig et hvil på en sandbanke, i bunden af Geographic Harbor, Alaska."

Transkript

1 Beringshavet krydset Den store Grizzly-bjørn ligger stille og roligt og får sig et hvil på en sandbanke, i bunden af Geographic Harbor, Alaska. Den er tilsyneladende overhovedet ikke generet af, at vi og et par andre turister står blot 15 m fra den, og knipser løs med vore kameraer. Ude på fjorden ligger den vandflyver vi er kommet hertil med og vugger blidt. Vi har været så usandsynligt heldige at blive inviteret med på bjørnetur af en pilot fra Kodiak, som vi havde mødt året før i Sydøst Alaska. Roland og hans kone Jo driver en flytaxi-virksomhed, og en af deres specialiteter er netop bjørneture. Roland, Jo og deres vandflyver

2 Jo er en fremragende bjørneguide, som får os alle til at slappe af, mens hun fortæller om de store bamser (verdens største!), deres kropssprog, og hvordan man skal respektere deres komfortzone. Vi er i alt 5 i gruppen, og vi får alle et kick ved at være så tæt på de vilde rovdyr, uden at føle os truede. Længere inde går et par andre bamser rundt og græsser, og dem kommer vi også tæt på, inden vi flyver tilbage til Kodiak, fyldt med indtryk, og vore kameraer fyldt med fantastiske fotos og video!

3 Da vi senere forlader Kodiak, bliver første ankerplads Geographic Harbor.- En fantastisk naturhavn, hvor vi har endnu flere bjørneoplevelser. På et tidspunkt kan vi se ikke færre end 9 bjørne på strandene omkring os, fra sikkerheden i vores cockpit. Ved lavvande graver de muslinger op af sandet med deres lange kløer. Jo havde fortalt os, at det stort set kun var i dette område bjørnene havde specialiseret sig i at spise muslinger. Vi tilbringer nogle herlige dage i dette bjørneparadis, inden vi fortsætter vestover, hvor helt andre og mere dramatiske oplevelser venter os: Geographic Harbor 8/6-2012, position 57 48,121 N, ,959 W Vindens hylen i riggen er nærmest øredøvende. Ikke blot hylen, men nærmest en blanding af brølen og skrigen. Skuden ligger og hugger voldsomt i 2 m søer, som brækker ind over stævnen. Klokken er to om natten, det er mørkt, og vi ligger for anker ¼ sømil fra land i Alinchak Bay, Alaska. Bugten er i lodsbogen beskrevet som velbeskyttet, i alt andet end østenvind. Vejrudsigten lyder på 25 knob, eller hård vind fra sydvest, hvilket ikke er synderlig alvorligt. Så vi er ikke helt forberedt på de 60 knob fra Nordvest, som kommer hylende ned fra de høje tinder forude. Situationen er ved at være uholdbar, og vi har besluttet at prøve at lette anker, og komme ud af bugten. Inden vi når at blive klar, lyder der et voldsomt brag oppe fra stævnen, efterfulgt af kæderaslen, og endnu et brag. Skuden falder af for vinden, - vi har mistet ankeret! Det kraftige ankerspring som forbinder kæden med båden er sprunget, og ankerspillet har ikke kunnet holde fast på kæden i det enorme træk der pludselig opstår. Den kraftige snor som fæstner enden af ankerkæden til ankerbrønden springer også, og så er der ikke noget der holder os længere. Motoren er startet på få sekunder, og vi får krabbet os væk fra de lurende klipper ½ sømil agterude, og ud i det åbne Shelikof Strait, hvor brækkende bølger på 5 6 meter gør livet interessant. Skuden klarer sig fint, uden problemer. Vi ruller en lillebitte trekant af forsejlet ud, og kan kun sejle én vej: Med vinden tilbage mod Kodiak.

4 Det bliver lidt for spændende, da skipperinden pludselig konstaterer at der ligger ½ ton vand og slasker under dørken. Pumperne (3 stk.) holder i første omgang vandet stangen, mens alle de logiske bordgennemføringer bliver checket og fundet iorden. Vandet kommer ind agtenfra kan vi konstatere, og vi ender med at konkludere at det må komme ind ved rorakslen. Vi har tidligere haft en smule problemer med vandindtrængen på det sted, men mente at have løst problemet. Efterhånden bryder pumperne sammen én efter én. Den elektriske bliver tilstoppet, trods to forfiltre, og de to andres plasticdele brækker simpelthen i stykker. Så vi skiftes til dels at øse vand op i en pøs, som tømmes i cockpittet, og dels styre den galoperende skude i de store medløbende søer. På et tidspunkt må vi sænke farten ved at mindske sejlet endnu mere, da vi surfer afsted med 8 12 knob. Jo langsommere hun sejler, jo mindre vand kommer der ind, men det er stadig nødvendigt at øse kontinuerligt, for at holde vandstanden nede under batterierne! 13 timer efter vores dramatiske afsejling fra Alinchak Bay, ankrer vi med vores reserveanker i en beskyttet bugt ved Kodiak. Der kommer ikke vand i båden længere, og totalt udmattede falder vi sammen på køjerne. Efter at have hvilet ud, beslutter vi at sejle tilbage til Kodiak by, for at se, om vi kan købe nyt ankergrej der. Og så tage den derfra. Planen om at sejle tilbage til Alinchak Bay og dykke efter ankeret lurer hele tiden i baghovedet. Udvalget af ankre i Kodiak er meget begrænset, og kalibreret ankerkæde som passer til vores ankerspil, har man slet ikke. Til gengæld viser vejrudsigten, at det burde være muligt at sejle til Alinchak Bay i forholdsvis stille vejr, og dykke efter ankeret næste dag. Halvvejs til vores mål passerer vi gennem en strømfyldt passage, da der pludselig lyder et voldsomt dunk under båden. Propellen må have ramt noget drivgods, som vi aldrig ser! Nu opstår der voldsomme vibrationer, der helt klart kommer fra propellen. Eneste mulighed for os er, endnu en gang, at søge tilflugt i den samme lille vig, hvor vi landede efter vores mareridtstur. Skipper trækker i dykkerudstyret, og konstaterer at et af propelbladene er bøjet, og har en revne. Skipper checker propellen

5 Det betyder, at vi simpelthen er nødt til at returnere til Kodiak (igen-igen), få båden på land, og enten reparere eller udskifte propelbladet. Lykken er endelig med os: Vi kan få SOL på land uden de store problemer, hvis blot vi selv kan skaffe de støtter der skal holde båden, når den er på land. Kodiak er først og fremmest en fiskerby, og sejlbåde er ikke daglig kost for bådværftet. Vore venner i Kodiak sørger for, at vi kan låne støtter af den lokale tandlæge, som har en lille sejlbåd. Stablet ovenpå nogle kraftige træblokke, kan støtterne lige akkurat nå op og understøtte skroget de dage vi er på land. Besætningen sover ikke helt trygt, med de lidt provisoriske støtter, men skuden rokker sig heldigvis ikke! Kreativ opklodsning!! Først og fremmest kontaktede vi vores propelmand i DK, og han var straks klar til at hjælpe. Imidlertid henviste vores pilotven til den lokale propel-ekspert som skulle være lidt af en troldmand, og Propel-Per i DK er enig med os i, at det er forsøget værd, at lade ham reparere det. Skadet propelblad!

6 Han får det ødelagte propelblad med, og 4 timer senere er han tilbage med et repareret blad, som man overhovedet ikke kan se, har været ødelagt. Vi skiller propellen helt ad, renser den, og får lejerne justeret, så den nu fungerer bedre end nogensinde. Usynlig reparation Roret bliver også delvis afmonteret, en ny gummimanchet monteret, og hele pakningen strammet op, så der ikke længere burde kunne trænge vand ind. I forbindelse med rorprojektet, tømmer vi hele den agterste kistebænk, og får adgang til en bordgennemføring lidt over vandlinjen helt ude agter. Og her har vi årsagen til det vand der truede med at sænke SOL: Den har oprindeligt været anvendt til udstødningen fra den benzingenerator som i sin tid fulgte med båden. Da generatoren ikke kunne mere (vi brugte den aldrig!), blev gennemføringen anvendt til udluftning fra vores holdingtank. - Slangen ligger lige så fint ved siden af studsen, til trods for at den havde været fastgjort med to kraftige spændebånd! Vores umiddelbare reaktion er akut grineflip, - derefter lettelse, for så tror da pokker der kom så meget vand ind! Gennemføringen sidder et stykke over vandlinjen, så først når vi rundede de 6 knob, begyndte vandet at stå ind i båden som et lille springvand. I nattens mulm og mørke, mens vi surfede afsted derude i Shelikof Strait var det ikke nemt at checke denne gennemføring, som sidder godt gemt af vejen. Den er nu proppet af, og udluftningen ført til en ny position øverst på hækken! Efter grineflippet ser skipperinden hvast på skipper: Det her er simpelthen for flovt, - lover du at vi aldrig fortæller det til nogen??! Ja siger skipper samtykkende, - hvad hun ikke ser, er at han har fingrene på begge hænder krydsede bag på ryggen!! Vi udnytter også tiden til at rense bunden og smøre et par ekstra lag bundmaling på, så skuden er i tip top stand, da hun endelig bliver søsat efter 3 dage på land. I mellemtiden har vi bestilt et nyt anker (et 55 punds Rocna), og 65 meter kæde, som bliver leveret fra Seattle med luftfragt, - dyrt men effektivt! At kæden desværre ikke passer til ankerspillet, giver lidt ekstra hovedbrud. Løsningen er et nyt kædehjul, leveret luftfragt Express fra den anden side af USA. Og det virker!

7 Noget af det som har fungeret rigtig godt i år, er i øvrigt de nye sejl. Efter at sejlmageren (Ullman Sails, Seattle) sidste år måtte erkende, at de havde leveret sejlene i noget forkert sejldug - og måtte til at sy helt nye sejl til os har de virkelig gjort sig umage og leveret varen! Vi skylder stor tak til Michael hos Elvstrøm Sejl i Aalborg, som gav os uvurderlige gode råd og assistance i dén forbindelse! De sejl vi fik leveret i foråret lever virkelig op til forventningerne på alle punkter, og er en fornøjelse at sejle med. - Vi håber at få lige så mange sømil ud af dem, som af det gamle stel! Inden vi forlader Kodiak får vi for øvrigt også adskilt og repareret de tre defekte pumper, samt købt to nye til reserver. Repareret pumpedel Siden da er tingene gået lige efter bogen. Vi har haft en rigtig god sejlads siden Kodiak. Flotte scenerier og favorable vinde. Vi har stoppet i dejlige ankerbugte og nogle små fiskehavne undervejs. Og ligget ved en nedlagt fiskefabrik, Squaw Harbor i nærheden af fiskerhavnen Sand Point, nogle dage, mens en stormende kuling hyler over vore hoveder. Squaw Harbor, nedlagt fiskefabrik Fiskefabrikken er noget forfalden, men har en opsynsmand, som bor der året rundt, og prøver at holde lidt styr på sagerne. Ejeren har indrettet en slags museum i det gamle værksted, som er rigtig spændende at gå på opdagelse i. Her findes alt hvad hjertet kan begære af værktøj og træbearbejdningsmaskiner.

8 Værkstedsmuseum på fiskefabrikken. Og der er et netværk af herlige vandrestier, som vi benytter os af. Ved et par gamle forfaldne huse finder vi fine vinrabarber, som vi simpelthen er nødt til at høste lidt af. Så nu er SOL s syltetøjslager fyldt op igen! Rabarberhøst, Squaw Harbor I Kodiak møder vi i øvrigt en New Zealandsk båd, Tokimata, som skal samme vej som os. Far, mor og to voksne sønner i en 42 fods stålbåd. De sejler derfra, mens SOL står på land, og har egentlig en temmelig hård sejlads vestpå, og op over Beringshavet, med masser af hård modvind. Fordi vi blev et par uger forsinket, har vi haft et helt andet vejrsystem, og har haft masser af medvind på vores sejlads.

9 Vi ankommer til False Pass, som er den første passage nordpå fra Stillehavet til Beringshavet, i en forrygende østenvind. Alle fiskerbåde benytter denne passage, som opdagerne i første omgang troede, var en blindtarm, - deraf navnet. Passagen ligger mellem den østligste ø i Aleuterne, Unimak Island, og Alaska s fastland. Vi anløber en fin, ny lille havn, og sætter for første gang fod på Aleuterne. False Pass Harbor, Unimak Island Havnefogeden, Jackson, kommer farende, byder os hjertelig velkommen, og beder os udfylde en masse papirer. Regningen for havnepenge vil blive sendt til os senere på året, forklarer han. Her ligger et lille bysamfund, med 30 fastboende året rundt. Om sommeren svulmer befolkningen op til omkring 200, mest på grund af fiskefabrikken, som er mest aktiv i sommerperioden. Overalt ligger der bjerge af store krabbefælder, som man fisker kæmpekrabber med i Beringshavet om vinteren. Krabbefælder, False Pass Vi går på opdagelse, for om muligt at finde et sted med Internet. Postmesterinden henviser til rådhuset, hvor vi træffer kommunaldirektøren (eneste ansatte!) Jim. Han fortæller, at der ganske rigtigt er Internet, som vi gerne må bruge, i forsamlingshuset, der er en del af rådhuset. Men at borgmesterinden går rundt

10 med nøglen i sin lomme. Det er dog ikke noget problem for Jim, som ved hjælp af en stor kontorsaks får brudt låsen op, så vi kan komme ind. Vi stifter også bekendtskab med adskillige af stedets originaler, mens vi er her. Bl.a. William James Shelikoff, som er i firserne, og har mange spændende historier at fortælle. Hans daglige transportmiddel er en lille gaffeltruck! Vi har hørt, at fiskerne sommetider får lov at benytte fiskefabrikkens faciliteter, såsom vaskemaskiner. Så vi går op og møder direktøren, som er venligheden selv. Vi får straks lov til at benytte vaskeriet, ligesom han tilbyder at vi kan bruge fabrikkens trådløse Internet, hvilket er en stor hjælp til planlægning af den videre færd. Efter to dage i False Pass, viser vejrudsigten at vi burde have rimeligt vejr til at krydse Beringshavet til Nome. Den nordlige del af False Pass er en kæmpestor lavvandet bugt, med et vel afmærket sejlløb. Udenfor løbet er der meget lavvandet, og det er vigtigt at man passerer den sidste barre til Beringshavet på det rigtige tidspunkt. D.v.s. med indgående strøm, og uden alt for stor dønning nordfra. Vi har heldigvis fået afpasset tidevandet rigtigt, men har alligevel en lidt spændende udsejling, med temmelig stor dønning. Vi får på intet tidspunkt under 3,9 meter under kølen, men ånder alligevel lettet op, da vi endelig er ude i det åbne, og kan sætte vindroret til at styre skuden nordover på det lavvandede Beringshav. I skrivende stund ligger vi fortøjet udenpå dem i guldgraverbyen Nome, godt 100 sømil syd for Beringstrædet. Vi har stort set krydset det lavvandede Beringshav, og ligger kun og venter på at isen skal bryde op fra kysten lidt længere nordpå. En engelsk båd, UpChuck, samt en stor hollandsk skude, Tranquilo, ligger her også af samme årsag. Og vi kan egentlig ikke rigtig gøre andet end at vente, - isen kan vi ikke sådan bide skeer med! UpChuck, Tokimata, SOL og Tranquilo venter i Nome Harbor Nome blev for alvor kendt omkring år 1900, hvor man fandt guld i sandet langs stranden. Lige til at vaske ud med meget simple midler! I løbet af meget kort tid var byen svulmet op fra et par hundrede til over guldhungrende eventyrere. De fleste af dem boede i telte langs stranden, men byen tog

11 efterhånden form med primitive træhuse adskilt af plørede jordveje. Typisk kro i Nome I dag er den såmænd ikke meget anderledes, - husene er stadig generelt meget primitive, og hovedgaden er stadig præget af de mange barer og salooner. Noget af et Klondyke! Og så bliver der stadig gravet guld her. Eller rettere: Sandsuget efter guld. Sandet langs kysten indeholder stadig store guldmængder. Og den lille havn er fyldt af mærkelige små sandsugere, folk selv har bygget. Selvbyggede sandsugere søger efter guld langs kysten. Med dem sejler de ud langs kysten, og typisk er der en dykker som går nede på bunden med en sugeslange, og oppe på flåden bliver sand og grus siet henover flere vibrerende riste, hvor det så er meningen at det tunge guld skal bundfælde sig. Efter en lang dags arbejde, kan man være heldig at have opsamlet for mange tusinde dollars guldstøv. Nogle kan leve af at grave guld 3 mdr. om året, men de fleste hutler sig igennem tilværelsen uden ret meget held!

12 Lige bag ved os ligger der en lidt større pram udstyret med en gravemaskine i den ene ende, og et effektivt udvaskningssystem. Efter sigende er gutterne der driver den multimillionærer, som alene sidste år gravede guld for flere millioner $. Deres stil er unægtelig noget speciel, idet prammen er udstyret med en alt for lille motor. Så de padler sig afsted med gravemaskinen, - det ser helt vanvittigt ud! Vi hygger os sammen med besætningerne på de to andre både, samt lokale venner vi har fået i land. Så kedeligt er her ikke. Men utålmodigheden breder sig efterhånden, - Nordvestpassagen breder sig over rigtig mange sømil, og store dele af den er stort set isfri nu. Men pakisen ligger helt ind til kysten på en strækning af 50 sømil sydvest for Point Barrow, som er det nordligste punkt på USA s fastland. En vinddrejning kan ændre situationen på få dage, så vi følger alle ivrigt med på vejr, vind og iskort. I mellemtiden må vi nøjes med at se på Nome s seværdigheder, som udover moskusokser der græsser lige uden for byen, også indbefatter en stor buste af Amundsen. Den er mage til den der står i Ny Ålesund på Svalbard, og er opsat til minde om den første dokumenterede flyvetur over Nordpolen i Amundsen var leder af turen, der foregik i luftskibet Norge. Man landede i Teller, en lille by lidt vest for Nome. Skipperinden og Amundsen - Det er Amundsen til venstre! Museet er også spændende, og har bl.a. gamle billeder af Amundsen og Gjøa, da de ankom hertil efter at have passeret Nordvestpassagen som de første i 1905.

13 Her er også masser af historiske beviser på tidligere tiders guldsøgning. Ikke mindst adskillige kæmpestore guldgraverpramme præger landskabet omkring Nome. Forladt kæmpeguldgravermaskine! De gravede sig i sin tid gennem lavvandede tundrasøer, og filtrerede det opgravede sand og grus for guld. Da mulighederne efterhånden blev udtømte, blev de store maskiner simpelthen efterladt ude på tundraen, hvor de står som monumenter over en svunden tid. Skovlene, - hver enkelt vejer flere hundrede kilo! Når først vi kommer afsted, bliver der nok ikke megen tid og mulighed for at sende rejseberetninger og bulletiner. Men vi vil bestræbe os på at opdatere vores position med jævne mellemrum, så man kan følge vores sejlads. Positionerne kan ses på:

14 Til tider er der dårlige radioforhold, så vi ikke kan få opdateret vores position. Så det skal man altså ikke blive bekymret over! Efter sigende skal der bruges MEGET diesel for at komme igennem NWP, så vi fylder alt hvad vi kan slæbe, - både i gamle og nyerhvervede dunke! Mange kærlige sejlerhilsner Kirsten & Kim Vores planlagte rute i år

I aften: Ankring Natsejlads Dansk Sejunion tiltag for tursejlere

I aften: Ankring Natsejlads Dansk Sejunion tiltag for tursejlere I aften: Ankring Natsejlads Dansk Sejunion tiltag for tursejlere Carsten Breuning Sejlet i 15 år Yachtskipper 1 LRC Duelighed i motorpasning Indtil for nyligt Tursejlerkonsulent hos Dansk Sejlunion Vi

Læs mere

Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006

Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006 Redegørelse fra Opklaringsenheden Færgen ØEN grundstødning den 1. november 2006 Færgen ØEN, grundstødt ved stenmolen ud for Mommark havn. Foto: Opklaringsenheden Faktuel information Færgen ØEN betjener

Læs mere

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia 6. maj 2009 Selv om jeg nu har haft catamaran i Midelfart Sejlklub og i Middelfart Marina i snart 30

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 Redegørelse fra Opklaringsenheden Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 TINA ROSENGREN ved kaj, billedet viser agterskibet med muslingeskrabere og rejste bomme Faktuel information TINA

Læs mere

Fokus på tursejlads - nr. 13

Fokus på tursejlads - nr. 13 Fokus på tursejlads - nr. 13 Efter en helt igennem fantastisk sommer med mange solskinstimer og mange gode timer på vandet, må jeg sige, at denne sommer bliver husket i mange år frem. Det gode og stabile

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Kerteminde Maritime Haver Generalforsamling 2019 Formandens beretning

Kerteminde Maritime Haver Generalforsamling 2019 Formandens beretning Økonomi: Vi har i 2018 hjemtaget og afsluttet de bevillinger vi har ansøgt om i forbindelse med etableringen af havhaven. Vores kassebeholdning er ikke prangende, men vi har plus på kontoen og klarer os

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser. 1 Professoren og Kattemor's Skattekort! 2016 af Kim Christensen FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER Skrevet ud fra virkelige hændelser. Særlig tak til: Janet. Elsebeth. Til minde om Kattemor.

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18

Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 (Foto: Michael i hans Necky Chatham 18 - Februar 2010) Det var egentlig ikke fordi, jeg skulle have en ny kajak jeg var bare taget af sted sammen med

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37]

Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37] Tekster: 2 Mos 16,11-18, 2 Pet 1,3-11, Joh 6,24-35[36-37] Salmer: 736 Den mørke nat 637 Du som mætted tusind munde 319 Vidunderligst (Barnekow) 31 Til himlene rækker 736 Den mørke nat 298 Helligånden trindt

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5 Version: 2018.04.24 Side 1 af 5 Rofarvandene omkring Kerteminde Kerteminde Kerteminde er en dejlig og malerisk by med mange turister om sommeren, og derfor findes her mange hoteller og restauranter, et

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN 9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN Jeg har fået lov til at cykle til Sallinge i eftermiddag. Foråret er rigtig kommet nu, og jeg kan mærke den varme vind mod kinden. Jeg har medvind og jeg kender jo hele vejen,

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Challenger Cab Skrevet af Cigaretteman - 2008/12/07 18:05 Hej Mopar freaks er ny her i forumet og ville lige hilse på med en lille tråd om mit renoverings projekt. Jeg købte bilen for 10 år siden og kørte

Læs mere

Det første, Erik Jørgensen

Det første, Erik Jørgensen Det første, der møder os i 38-årige Erik Jørgensens lejlighed i Lyngby nord for København, er en riffel. Sammen med resten af hans udstyr ligger den og flyder i et organiseret kaos. Otte store ammunitionskasser

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

GRØNLANDSHAJ FISK. Den kan dykke virkelig langt ned under havets overflade faktisk helt ned på 2 kilometers dybde.

GRØNLANDSHAJ FISK. Den kan dykke virkelig langt ned under havets overflade faktisk helt ned på 2 kilometers dybde. GRØNLANDSHAJ Grønlandshajen er det hvirveldyr, der kan blive ældst, faktisk regner man med, at den kan blive op mod 500 år gammel. Den kan blive over 5 meter lang og veje over 1.000 kg. Vidste du, at grønlandshajen

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Lad os derfor benytte lejligheden til at fortælle lidt om det der rører på sig i Sommerlandet.

Lad os derfor benytte lejligheden til at fortælle lidt om det der rører på sig i Sommerlandet. Kære Beboere i Sommerlandet. Vinteren har langt om længe sluppet sit tag, lyset og duften af forår har, over natten, erstattet mørket og kulden, en ny sæson i Sommerlandet banker på. Lad os derfor benytte

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning 1. Det kradser i halsen Issa: Hvad? Er det der egentlig dine cigaretter? Simon: Nej, jeg ryger ikke. Det er nok Martin fra min klasses. Han er begyndt at ryge igen. Issa: Er der ellers mange fra din klasse,

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

10. juni Søsætning med båddåb

10. juni Søsætning med båddåb 10. juni 1978 - Søsætning med båddåb "" var apteret, klar til søsætning. Vi skal have båddåb lørdag d. 10. juni. Vi er sent på den. Indbydelserne er ikke færdige, de skal senest være ude på mandag, for

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Samsø, september 2012

Samsø, september 2012 Samsø, september 2012 Torsdag morgen ringer vækkeuret lidt før kl. 4. Jeg har aftalt med Jacob at vi kører kl. 4.30, da jeg har været lidt for kvik og booket færgen til Samsø kl. 6.50. Hvad pokker, så

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Regnorme er fantastiske! Jeg arbejder på universitetet med at studere, hvordan orme fungerer. Jeg elsker dem og alle deres fascinerende små vaner.

Regnorme er fantastiske! Jeg arbejder på universitetet med at studere, hvordan orme fungerer. Jeg elsker dem og alle deres fascinerende små vaner. TM Regnorme er fantastiske! Jeg arbejder på universitetet med at studere, hvordan orme fungerer. Jeg elsker dem og alle deres fascinerende små vaner. Der er tusinder af (vid)underlige arter af orme i verden.

Læs mere

http://192.168.1.217/www.nelostuote.fi/tanska/discoveryregler.html

http://192.168.1.217/www.nelostuote.fi/tanska/discoveryregler.html 1 / 10 25.6.2008 9:03 2 / 10 25.6.2008 9:03 Indhold 2 kort (spilleplader), 2 plastikfolier (benyttes til at lægge over kortet), 1 tjekometer, 28 tjekometer kort, 18 udrustningskort, 210 terræn brikker,

Læs mere

Hjælpeinstruktør Kapitel 9.2

Hjælpeinstruktør Kapitel 9.2 Tips til at komme godt i gang Det er ekstra vigtigt at starte rigtigt med begyndere i kano, fordi det er sværere for dem at se fremskridt, i forhold til kajak. Så for at de ikke mister modet, men derimod

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Ødelagt ror. Foto: Bøje Larsen Skive-ekspeditionen: Smadret ror og flinke jyder

Ødelagt ror. Foto: Bøje Larsen Skive-ekspeditionen: Smadret ror og flinke jyder Ødelagt ror. Foto: Bøje Larsen Skive-ekspeditionen: Smadret ror og flinke jyder 4. del: - Jeg har advaret Arne om, at jeg undervejs må teste roret. Hvad har det gang i? Jeg drejer frem og tilbage og bilder

Læs mere

Vinter på HUNDESTED HAVN

Vinter på HUNDESTED HAVN Vinter på HUNDESTED HAVN En billedkunstners dagbog Fredag d. 26. november 2010 kl. 13.25 Vinter Vinteren er kommet tidligt og uden varsel midt i november. Det er minusgrader og Hundested Havn har

Læs mere

Jeg forstår ikke, hvorfor Mesteren valgte Zakæus.

Jeg forstår ikke, hvorfor Mesteren valgte Zakæus. Dagbogsbladene De følgende sider printes på groft karduspapir, som efterfølgende krølles sammen og lægges i en balje med en blanding af vand, kaffegrums, soja, cola eller lignende. Når papiret har ligget

Læs mere

LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS

LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS Tur beretning af Leif Halling, Mariager Kajakklub Lofoten? Er det ikke lidt langt at køre i en sommerferie bare for at ro havkajak? Jo der ER langt ikke mindst når

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig.

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Den lige landevej ligger vidstrakt foran os, endeløs med små sving og små stigninger. Det gør os udmattede at se på

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Montering af sprinkler rør på bagrude visker.

Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Jeg var så heldig at sprinkledysse røret til bagrude viskeren knækkede. Jeg opdagede det ved at dyssen pludselig pegede i en helt forkert retning. Med et opkald

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Skovnissen Kogle Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Udgiver: Skov- og Naturstyrelsen, Storstrøm Titel: Skovnissen Kogle Forfatter: Marie Roland Tarby Layouter: Mette Millner Hansen Fotos: Marie

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Dette er et emnet der kan få en hvilken som helst forsamling sejlere ophidset. Alle har en mening og det er sjældent at to meninger er ens.

Dette er et emnet der kan få en hvilken som helst forsamling sejlere ophidset. Alle har en mening og det er sjældent at to meninger er ens. Om anker, kæder og ankring Dette er et emnet der kan få en hvilken som helst forsamling sejlere ophidset. Alle har en mening og det er sjældent at to meninger er ens. Der er fire elementer der har indflydelse

Læs mere

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden På kælkebakken I morgen er det juleaften. Det bliver en rigtig hvid jul med sne, klar himmel og frostvejr. Lissom et billede jeg har set på forsiden af et af mors juleblade. Jeg er ude at kælke på den

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 Den onde djævel havde skabt et spejl, som kunne forvrænge alting, alt skønt blev grimt. De små djævle lo og var fornøjede,

Læs mere

SIMON KARAS-JENSEN Født 24.02.2003 med dobbeltsidig læbe-gumme-ganespalte

SIMON KARAS-JENSEN Født 24.02.2003 med dobbeltsidig læbe-gumme-ganespalte SIMON KARAS-JENSEN Født 24.02.2003 med dobbeltsidig læbe-gumme-ganespalte Simon 3 måneder gammel Simon i dag 2007 næsten 4 år Her er Simon 2 dage gammel Og her er så billedet taget af Rigshospitalets fotograf

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne.

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne. Rejsebrev nr. 7 28. juli 2017 Vi er ankommet Port Napoleon ved Rhône flodens munding. Vi har sejlet 1499 sømil, gået 372 motortimer og forceret 301 sluser Vi er endelig nået Middelhavet, fået masten på

Læs mere

1. læsning: sl Evangelium

1. læsning: sl Evangelium 1. læsning: sl.31.2-6 Herre, hos dig søger jeg tilflugt, lad mig ikke for evigt blive til skamme, udfri mig i din retfærdighed! v3 Vend dit øre mod mig, red mig i hast, vær min tilflugts klippe, den borg,

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Sommer Juni, Juli, August

Sommer Juni, Juli, August Sommer 2018 - Juni, Juli, August Tur ud til Bondemand Jens - Grønne Spirer Så er vi taget på en tur ud til Bondemand Jens, denne gang er vi alle sammen gået der ud i det dejlige sommervejr, glade børn

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT STRÆKNING:SVENDBORGBANEN Et InterCity tog vejer 90 tons og skyder en tophastighed på 120 km/t. Så meget stål i så høj fart på et togspor udgør voldsomme kræfter. Ved at krydse sporet uden for de afmærkede

Læs mere

Troels Træben - Skattejagt

Troels Træben - Skattejagt Dette løb er afholdt på en familieweekend med børn i alderen 1-13 år, hvor forældre og bedsteforældre også deltog. Løbet kunne fange specielt børnene fra 3-10 år, de yngre hyggede sig med at være med,

Læs mere

5. december Det sner og vi bliver fotograferet

5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. DECEMBER I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Skiekspedition på indlandsisen

Skiekspedition på indlandsisen Skiekspedition på indlandsisen Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og bygden Qassiarsuk... 5 Dag 2. Qaleralik-fjorden...

Læs mere