Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Klippeløkke ved Kåsegård. Domme. Taksati ons kom miss io nen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "07909.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07909.00. Fredningen vedrører: Klippeløkke ved Kåsegård. Domme. Taksati ons kom miss io nen."

Transkript

1 Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Klippeløkke ved Kåsegård Domme Taksati ons kom miss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer

2 FREDNINGSNÆVNET>

3 - fjr~'i SRov- Og Naturstyrefsen - 3 SEP :_~_.. REG.NR. l~o~. 00 År 1997 den 1. september afsagde fredningsnævnet for Bornholms amts fredningskreds sålydende KENDELSE i sag 35/1996 Fredning af en klippeløkke ved Kåsegård i Nexø kommune.

4 Ved skrivelse af 19. december 1996 har Danmarks Naturfredningsforening rejst fredningssag vedrørende et ca. 9,5 ha stort areal ved Kåsegård i Nexø kommune. Arealet består af en del af ejendommen matr. nr. l-a og l-b Ibsker, beliggende Kåsegård, Klintebyvejen 8, 3730 Nexø. Under sagens behandling har Danmarks Naturfredningsforening begrænset forslaget til alene at angå et ca. 9,0 ha stort areal af nævnte ejendom. Området, der ønskes fredet, er beliggende mellem Kåsegårds driftsbygninger og Paradisbakkernes sydskrænt. Den overvej ende del af området er klippeløkke. Klippeløkken er en udpræg~t bornholmsk naturtype, der er karakteriseret ved, at grund fjeld og stenstrøninger hindrer normal landbrugsdrift og skovdrift, samt at muldlaget er for ringe og fugtigheden for rigelig, således at landbruget fra gammel tid har været henvist til løkkedrifc med kreaturgræsning. Klippeløkken ved Kåsegård udgør samtidig hovedparten af det østligste af tre kerneområder på Bornholm for Hylde-Gøgeurt. Kåsegårds-lokaliteten er samtidig den største danske bestand af Hylde-Gøgeurt. Udover Hylde-Gøgeurten rummer klippeløkken ved Kåsegård mange andre overdrevsplanter, hvis voksesteder i disse år er truet af tilgroning og tilplantning. Klippeløkken ved Kåsegård er beliggende syd for et gammelt udmarksgærde, der forløber parallelt med Paradisbakkerne og videreføres på nabogårdenes tilliggender. Løkken er i sig selv omkranset af et stengærde, som udgår fra avlsbygningernes nære omgivelser. Endnu et stengærde forløber i retning vest/øst og opdeler klippeløkken i to græsningsfolde. En markvej fører fra gården diagonalt op til klippeløkkens nordvesthjørne, hvor indgangen til udmarken er beliggende. Herudover er der et udslæbningsspor fra skovbevoksningen med retning sydvest over den østligste del af overdrevsområdet mod driftsbygni~gerne. Inden for den foreslåede fredningsgrænse er der konscateret en jordvold forløbende i recning nordvest/sydøst, som kunne være en del af ec ældre udmarksdige. Desuden er der konscateret 3 eller 4 gravrøser, hvoraf den største måler 7,5 m i diameter og er 0,5 m høj.

5 Formålet med fredningen er primært at sikre Kåsegårdsløkken som voksested for den nordiske orkideart Hylde-Gøgeurt. Subsidiært er formålet at sikre lokalitetens øvrige naturhistoriske, landskabelige og kulturhistoriske værdie~. Fredningspåstanden gå~ derfor i det væsentlige ud på at fremme en udvikling, som favoriserer ove!'drevsvegetationen, herunde~ specielt bestanden af Hylde-Gøgeurt med fortsat kreaturgræsning og udvidet adgang til naturpleje, således at den lysåbne naturtype, der betinger overdrevsvegetationen, kan fastholdes og udbygges. Arealet, der foreslås fredet, er beliggende i landzone og i et område, som i regionplan er udpeget som særligt naturområde og fredningsmæssigt beskyttelsesområde. Et areal 2ffi 2,7 ha af det foreslåede fredningsområde er registreret som beskyttet naturtype i henhold til naturbeskyttelseslovens 3. Det drejer sig om 2 søer (vandingsdamme til kreaturer) samt overdrevet nord for avlsbygningerne. Den generelle beskyttelse indebære~, at der ikke må foretages ændringe~ i arealecs tilstand. Beskyctelsen omfatter imidlertid kun ca. 1/4 af arealet og hindrer ikke f. eks. gødskning, sprøjtning og omlægning, hvis dette tidligere er indgået i driften. 2,4 ha af arealet er endvidere omfattet af skovbyggelinie ligesom en del af arealet af Skov og Naturstyrelsen er note~et som fredsskov. I forhold til den generelle beskyttelse indebærer den foreslåede fredning en udvidet forpligtelse for nuværende og kommende ejere til at opretholde klippeløkkens drifcsform og lysåbne vilkår, enten gennem kreaturgræsning eller naturpleje, eller en kombination af begge. Sten- og jorddiger på arealet er beskyttet i henhold til naturbeskyttelseslovens 4. Røserne er ikke tinglyst som f!'edede fortidsminder. Enkel te af dem er registre~et i sognebeskriveisen. Da de er synlige i terræn, er de beskyttet efter naturbeskyttelseslovens og 18. Hertil kommer beskyttelsen efter museumslovens 26. Den foreslåede fredni~g af klippeløkken indebærer, at Bornholms Amt i henhold til fredningens formål og uden udgift: for ej eren - får ret til at sikre løkkedrift, naturpleje og naturger-cpretning gennemført. Det~e gælder også eventuel plej e cg restaurering af jord- og stendiger samt fort:idsminder.

6 Dammarks Miljøundersøgelser har i et notat af 13. marts 1996 anført, at klippeløkken ved Kåsegård er en af Bornholms og dermed Danmarks mest værdifulde lokaliteter for lavtvoksende, artsrig overdrevsvegetation isprængt sommertørre lavninger samt selvgroet, lys åben kratskov med arcsrig bundvegetation. En forudsætning for at bevare og sikre denne vegetationstype er, at græsning - helst med kreaturer - bibeholdes, at der opretholdes en mulighed for rydning, når opvækst af træer og buske truer med at lukke de lysåbne partier i lighed med rydning, som Bornholms Amt foretog i begyndelsen af 90-erne, og at anvendelse af kunstgødning og sprøjtning med pesticider og lignende fuldstændig undgås. Rej sningen af fredningssagen har været bekendtgj ort deu_ 29. og 30. januar 1997 i henholdsvis Bornholms Tidende og Statstidende. Fredningsnævnet har afholdt besigtigelse og offentligt møde den 2. juni Besigtigelsen og det fremkomne på det offentlige møde gav anledning til, at sagen blev udsat med henblik på Danmarks Naturfredningsforenings overvejelse om fredningens udstrækning. Danmarks Naturfredningsforening har på baggrund heraf efterfølgende udarbejdet et ændre~ fredningskort, der begrænser fredningen til det ovennævnte ca. 9,0 ha store areal, hvorved fredningsgrænsen ikke lægges tættere på driftsbygningerne end m, ligesom skovgrænsen er korrigeret. Samtidig har både Bornholms Amt og Danmarks Miljøundersøgelser fremsat yderligere ændringsforslag om henholdsvis naturplej en og græsningstryk, men har i øvrigt anbefalet fredningsforslaget. Lodsejeren har ikke udtalt sig imod fredningsforslaget, således som dette foreligge~, med de æ~drede grænsedragninger. Skov og Naturstyrelsen (Statss~ovdistriktet) har ikke udtalt sig i anledning af sagen. Fredningsnævnet skal udtale: 41 Fredningsnævnet finde~, at fredningsforslaget bør gennemføres med

7 henblik på at sikre Kåsegårdsløkken som fortsat voksested for Hylde-Gøgeurt, men også med henblik på at sikre naturhistoriske, landskabelige og kulturhistoriske værdier i området, herunder klippeløkken som sådan med dens lavtvoksende og artsrige overdrevsvegetation og særlige driftsform samt den selvgroede, lysåbne kratskov og dennes artsrige bundvegetation. Der bør til fremme af fredningens formål tilvejebringes mulighed for at foretage naturpleje i området. Fredningen træder ikke i stedet for eventuelle tilladelser m.v. efter naturbeskyttelsesloven eller anden lovgivning, jfr. naturbeskyttelseslovens 38 stk. 6. THI BESTEMMES: De på vedhæftede kort angivne arealer af ejendommen matr. nr. l- a og l-b Ibsker pålægges følgende fredningsbestemmelser: l. Fredningens formål. Fredningens primære formål er at sikre området som voksested for den nordiske orkidearc Hylde-Gøgeurt. Subsidiært er det formålet at sikre områdets øvrige naturhistoriske, landskabelige og kulturhistoriske værdier, herunder klippeløkkens særlige driftsform og fortidsminder. 2. Arealernes drift. Det fredede område skal drives ved en fortsættelse af den gamle bornholmske løkkedrift (kreaturgræsning). Til afgræsningen må alene anvendes kvæg..~ealerne må ikke opdyrkes, omlægges eller tilplantes. Der må ikke sprøj tes med kemiske midler eller gødskes på arealerne, når bortses fra den naturgødning, som følger af kreaturgræsningen.

8 ~4t 3. Naturpleie og naturgenopretning. Til opfyldelse af fredningens formål udarbej der amtet i samarbejde med ejeren en plan for naturpleje og eventuel naturgenopretning, herunder udtynding af skovdelen. Der kan herved blandt andet hegnes, udsættes kreaturer til græsning og fjernes opvækst, ligesom der kan foretages oprensning af vandhuller samt pleje og restaurering af j orddiger, stengærder og fortidsminder. Plejeplanen fastsættes af fredningsnævnet, hvis enighed ikke kan opnås mellem amtet og ejeren. Ejeren skal have mulighed for at foretage den ønskede naturpleje e selv. Såfremt naturplej e og naturgenopretning m. v. foretages af amtet, skal dette ske uden udgift for ejeren. Eventuelt aflagte effekter fra skovning tilfalder ejeren. Det offentlige skal have mulighed for at overvåge overdrevsvegetationen for at følge den generelle vegetationsudvikling og effekten af naturpleje. Denne overvågning udføres uden udgift for ejeren. 4. Terrænændrincrer. -e Der må ikke foretages terrænændringer. Der må således ikke ske udnyttelse af råstofforekomster eller foretages opfyldning, planering eller afgravning. Sten må ikke fjernes fra arealet. 5. Bebyggelse m.v. Der må ikke opføres bebyggelse, herunder skure, boder og jagthytter. Efter fredningsnævnets godkendelse kan der dog opfø-res eventuelt nødvendige nye driftsbygninger på overdrevet nord for gården, i umiddelbar tilknycning til de eksisterende byg-ninger, ligesom der efter nævnets godkendelse kan opstilles læ-skur for kr-eaturer.

9 6. Andre kons truktioner og anlæg. Der må ikke etableres andre faste konstruktioner og anlæg. Eksempelvis må der ikke anlægges campingpladser, sportsanlæg, skydebaner, motorbaner eller oplags-og lossepladser. Der må ikke anbringes tårne, master, vindmøller, tankanlæg, campingvogne eller andre skæmmende indretninger. Der må ikke føres luftledninger over det fredede område. Arealet må ikke benyttes til oplag, heller ikke af landbrugsrnæssig art som f.eks halm. Der må ikke opsættes andre hegn end kreaturhegn. 7. Veje og stier. _ Den eksisterende markvej, som fremgår af fredningskortet, og et udslæbningsspor bevares. Herudover må der ikke anlægges nye veje eller stier på arealet. 8. Vådområder. De eksisterende vandhullers tilstand og omfang må ikke ændres. Dog kan fredningsnævnet give tilladelse til oprensning og pleje med det formål at forbedre vilkårene for flora og fauna. 9. Floraen. Af hensyn til den fredede overdrevsvegetation må der ikke plukkes blomster eller ske opgravning af urter. 10. Offentlighedens adgang. I det omfang, der ikke er adgang til arealerne i medfør af naturbeskyttelseslovens 24, har offentligheden kun ret til færdsel og ophold i dec fredede område efter nærmere forudgående aftale med ejeren eller Bornholms Amt. ll. Dispensation fra fredningen. Fredningsnævnet kan meddele dis?ensation fra fredningsbestemmel- ~ serne, når det ansøgte ikke strider mod fredningens formål, jfr.

10 naturbeskyttelseslovens 50 stk. l. Nævnets afgørelse er enstemmig. Fredningsnævnets afgørelse kan påklages til Naturklagenævnet af l. ejer og eventuelle brugere, 2. enhver, der under sagen har givet møde for nævnet eller fremsat ønske om sagens afgørelse, 3. statslige og kommunale myndigheder, hvis interesser berøres af forslaget, samt organisationer m.v., som antages at have en væsentlig interesse i forslaget. Klage indgives skriftligt til Naturklagenævnet, Frederiksborggade ~ 15, 1360 København K. Klagefristen er 4 uger fra gældende klageberettigede, kendtgøreise af afgørelsen, den dag, afgørelsen er meddelt den pådog høj st 4 uger fra offentlig bejfr. naturbeskyttelseslovens 43. Søgsmål ved domstolene til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder efter afgørelsen er meddelt klageren dog senest fra tidspunktet for offentlig bekendtgørelse. Sven Harild F. Schønnemann Per Broberg Lind Udskriftens rigtighed bekræftes: Fredningsnævnet for Bornholms amts fredningskreds, den l. september oass.

11 REG. NR. 1'10'1. 00 År 1997 den 1. september afsagde fredningsnævnet for Bornholms amts fredningskreds sålydende KENDELSE om erstatning i sag 35/1996 om fredning af en klippeløkke ved Kåsegård i Nexø kommune.,

12 Ved en samtidig hermed afsagt kendelse har fredningsnævnet truffet afgørelse om fredning af et ial t ca. 9, o ha stort areal af matr.nr. la og lb, Ibsker i Nexø kommune. Det fredede areal er en del af ej endommen Kåsegård. Den overvejende del af området er klippeløkke, der er en udpræget bornholmsk naturtype, som er karakteriseret ved, at grundfjeld og stenstrøninger hindrer normallandbrugsdrift og skovdrift, samt at muldlaget er for ringe og fugtigheden for rigelig, således at landbruget fra gammel tid har været henvist tilløkkedrift med kreaturgræsning. Formålet med fredningen er primært at sikre Kåsegårdsløkken som tt voksested for den nordiske orkideart Hylde-Gøgeurt. Subsidiært er formålet at sikre lokalicetens øvrige naturhistoriske, landskabelige og kulturhistoriske værdier. Fredningspåstanden går derfor i det væsentlige ud på at fremme en udvikling, som favoriserer overdrevsvegetationen, herunder specielt bestanden af Hylde-Gøgeurt med fortsat kreaturgræsning og udvidet adgang til naturpleje, således at den lysåbne naturtype, der betinger overdrevsvegetationen, kan fastholdes og udbygges. Kåsegårdsejendommen omfatter matr.nr. la, sker med et samlet areal på knap 54 ha., matr.nr. la og lb omfattes af fredningen. Ib, 65b og l49al, Ibhvoraf ca. 9,0 ha. af Det fredede areal er beliggende i landzone og i et område, som i regionplan er udpeget som særligt naturområde og fredningsmæssigt beskyttelsesområde. Et areal på 2,7 ha af det foreslåede fredningsområde er registreret som beskyttet naturtype i henhold til naturbeskyttelseslovens 3. Det drejer sig om 2 søer (vandingsdamme til kreaturer) samt overdrevet nord for avl~bygningerne. Den generelle beskyttelse indebærer, at der ikke må foretages ændringer i arealets tilstand. Beskyttelsen omfatter imidlertid kun ca. 1/4 af arealet og hindrer ikke f. eks. gødskning, sprøjtning og omlægr.ing, hvis dette tidligere er indgået i driften. 2,4 ha ar arealec er endvidere omfattet af skovbyggelinie ligesom en del af arealet af Skov og Naturstyrelsen er noteret som fredsskov.

13 ~ Ejeren Ingrid Prehn har påstået sig tilkendt erstatning på ikke under ,00 kr. for forringet ejendomsværdi, særligt for så vidt angår overdrevet, som ligger meget tæt på gården, og som med den påtænkte fredning slet ikke må anvendes af ejeren. Det fredede areals samlede og tætte placering på avlsbygningerne, arealets seørrelse og kommende alternative dyrkningsformer inden for landbruget gør overdrevet til et velegnet sted for en animalsk produktion af en eller anden slags. Dette forhindres imidlertid fuldstændig ved fredningen. Endvidere forhindres ejeren i en raeionel skovdrift på det fredede skovområde. Uanset der for en del af områdets vedkommende er tale om fredsskov, indebærer fredningen ingen mulighed for udnyttelse af skoven i modsætning til fredsskovsdeklarationen. Fredningsnævnets bemærkninger: Fredningsnævnet finder, at området som klippeløkke - uanset fredningen alene giver mulighed for en begrænset landbrugs- og skovbrugsmæssig udnyttelse. Området kan efter sin karakter alene anvendes til græsning i en ikke særlig intensiv grad. Fredningsbestemmelsernes gødskningsforbud og begrænsningen af muligt græsningstryk samt afskæringen af muligheden for at holde andre dyr end kvæg på området findes im~dlertid at påføre ejendommens ejer ulemper. Herefter, og da det fredede areal s tæt te placering på eksisterende avlsbygninger i ec vise omfang vil afskære ejeren fra fremtidige bygningsmæssige udvidelser, finder fredningsnævnet ikke, at minimumserstatningen på 1.000,00 kr. pr. ha fuldt ud kan dække ejerens ulemper ved fredningen. Erstatningen fastsættes derfor skønsmæssigt til ialt ,00 kr. Den tilbudte erstatning forrentes fra kendeisens dato og udbeeales med en årlig rente svarende til Danmarks Nationalbanks d:'skonto. I medfør af naturbeskyttelses~ovens 47 godtgøres ejeren sagsomkostninger med 6.000,00 kr. De samlede erstatnings- og godtgørelsesbeløb udredes af staten.. med 3/4 og af Bornholms Amt med 1/4, jfr. naturbeskyttelseslovens ~

14 49, stk. 3. Nævnets afgørelse er enstemmig. Fredningsnævnets afgørelse, med undtagelse af afgørelsen i.h.t naturbeskyttelseslovens 47, kan Naturklagenævnet af ejeren samt af Miljøministeriet Amt, jfr. naturbeskyttelseslovens 43. omkostningspåklages til og Bornholms Klagen indsendes til Naturklagenævnet, Frederiksborggade 15, 1360 København K inden 4 uger fra den dag kendelsen er meddelt den pågældende, dog senest fra tidspunktet for offentlig bekendtgørelse af kendelsen. Søgsmål ved domstolene til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder efter afgørelsen er meddelt klageren, dog senest fra tidspunktet for offentlig bekendtgørelse. Sven Harild F. Schønnemann Per Broberg Lind Udskriftens rigtighed bekræftes: tt Fredningsnævnet for Bornholms amts fredningskreds, den 1. september oass.,

15 " ~ -N- ~ Kåsegård,, --' : i Udfærdiget" F. I juli rednrngsnæv til brug ved afgørelse net for Bornholms FS 35/1996 amts Signaturforklaring 1:4000 kopi atm ajour Okt~1~'9~rtet ====: ==--:7-Klinteby,}ej 1a II ~ b frednings.. grænse 3 yggeljnle i h.t. NB' Ls 17 o II røser Jordvold 1: 4000

16 DISPENSATIONER> Afgørelser - Reg. nr.: Dispensationer i perioden:

17 )~ FREDNINGSNÆVNET -) ~ECiNR oc; Skov- og Naturstyrelsen Fredningsregisteret Haraldsgade København ø SCANNET. Modtaget i Skov- OP' 1'JAf.u'l'atyrelsen 1,9 q~p, 2QG~ Hovedmodtager Styregruppen for Kåsegårds naturarealer vi Louise Lyng Bojesen Anhøjvejen Rønne for Bornholms Regionskommune Damgade 4a 3700 Rønne Tlf Fax HER1031O/Sagsbeh.HER J.nr Deres j.nr. 27. september 2005 Overfor fredningsnævnet er der ansøgt om tilladelse til på ejendommen matr.nr. l-e, Ibsker, Kåsegård, beliggende Klintebyvejen 8A, 3730 Nexø at lade afgræsning ske ved får og heste, da det er vanskeligt at skaffe kreaturer til afgræsning. Afgræsningsforholdene er nærmere beskrevet i det til nævnet fremsendte materiale. Det fremgår af sagen, at ejendommen er omfattet af en fredningskendelse af 1. september 1997, der fastsætter blandt andet: Det fredede område skal drives ved en fortsættelse af den gamle bornholmske løkke drift (kreaturgræsning). Til afgræsningen må alene anvendes kvæg. Arealerne må ikke opdyrkes, omlægges eller tilplantes. Der må ikke sprøjtes med kemiske midler eller gødskes på arealerne, når bortses fra den naturgødning, som følger af kreaturgræsningen. " Fredningsnævnet har afholdt besigtigelse den 7. september Bornholms Regionskommune og Danmarks Naturfredningsforening har anført, at hesteafgræsning skal anvendes med varsomhed. Samgræsning mellem kreaturer og et mindre antal heste vil dog være gavnligt for området. Afgræsning ved får bør kun anvendes undtagelsesvist. I medfør af 50, stk. 1 i naturbeskyttelsesloven meddeler nævnet herved dispensation til lejlighedsvis udsætning afto heste til samgræsningmed kreaturer efter nærmere aftale med og anvisning fra Bornholms Regionskommune. Dispensationen er gældende i 5 år og udløber således med udgangen af år Fredningsnævnet finder for tiden ikke tilstrækkeligt grundlag for at meddele dispensation fra fredningen til afgræsning ved får. Nævnets afgørelse er enstemmig. ~-,1-\\ I) 8-~~J t-8

18 ." Side 2/2 Efter naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2 bortfalder tilladelsen, såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år fra dens meddelelse. Afgørelsen kan efter naturbeskyttelseslovens 78, stk. 2 indbringes for Naturklagenævnetaf offentlige myndigheder, Danmarks Naturfredningsforening og lokale foreninger og lignende, som har en væsentlig interesse i afgørelsen. Klage indgives skriftligt til fredningsnævnet, Damgade 4A, 3700 Rønne. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. En tilladelse må ikke udnyttes før udløbet af klagefristen. Er klage indgivet, kan tilladelsen ikke udnyttes medmindre Naturklagenævnet bestemmer andet. Det er en betingelse for Naturklagenævnets behandling af Deres klage, at De indbetaler et gebyr på 500 kr. til Naturklagenævnet. Nævnet vil sende Dem en opkrævning på gebyret, når nævnet har modtaget Deres klage fra fredningsnævnet. Naturklagenævnet vil ikke påbegynde behandlingen af klagen, før gebyret er modtaget. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Naturklagenævnets hjemmeside Opmærksomheden henledes på, at der eventuelt tillige kræves tilladelse til det ansøgte fra andre myndigheder. Genpart af denne skrivelse er sendt til Skov- og Naturstyrelsen, Bornholms Regionskommune, Natur og Miljø, Dansk Botanisk Forening, Aage V. Jensen Charity Foundation og Danmarks Naturfredningsforening. F. Schønnemann Genpart til : Skov- og Naturstyrelsen Til Deres orientering. Fredningsregisteret

19 FREDNINGSNÆVNET FOR BORNHOLM Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade København V Damgade 4 A 3700 Rønne Tlf bornholm@fredningsnaevn.dk J.nr. FN 24/2013 Den 21. februar 2014 Overfor fredningsnævnet er der ansøgt om dispensation til på ejendommen matr. nr. 1-e Ibsker, beliggende Kåsegård, Klintebyvejen 8, 3730 Nexø, at etablere en natursti. Projektet er nærmere beskrevet i det materiale, der er sendt til fredningsnævnet. Sagens oplysninger Det fremgår af sagen, at ejendommen er omfattet af fredningsdeklaration af 1. september 1997, som navnlig skal sikre området som voksested for hyldegøgeurt, og herudover sikre lokalitetens øvrige naturhistoriske, landskabelige og kulturhistoriske værdier, herunder klippeløkkens særlige driftsform og fortidsminder. Fredningskendelsens 7 fastsætter, at der ikke må anlægges nye veje og stier. Området er beliggende i Natura 2000-område nr. 186, Almindingen, Ølene og Paradisbakkerne (habitatområde nr. 162 og fuglebeskyttelsesområde nr. 80). Naturstyrelsen har vurderet, at etablering af det ansøgte stiforløb ikke vil have negativ indflydelse på Natura 2000-områdets udpegningsgrundlag. Fredningsnævnet har foretaget besigtigelse den 19. februar 2014, hvor forløbet af den projekterede natursti, som der er enighed mellem ansøgeren og Bornholms Regionskommune om forløbet af, blev forevist. Bornholms Regionskommune, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Dansk Ornitologisk Forening har anbefalet, at der meddeles dispensation til det ansøgte. Fredningsnævnets afgørelse I medfør af 50, stk. 1 i naturbeskyttelsesloven meddeler nævnet herved dispensation til udførelse af projektet i overensstemmelse med det forløb, hvorom der er enighed mellem ansøgeren og Bornholms Regionskommune. Nævnets afgørelse er enstemmig.

20 Tilladelsen må i henhold til naturbeskyttelseslovens 87, stk. 3, ikke udnyttes før klagefristen er udløbet, eller behandling af en eventuel klage er afsluttet. Det følger endvidere af naturbeskyttelseslovens 50, stk. 1, jf. 66, stk. 2, at tilladelsen bortfalder, hvis den ikke udnyttes inden 3 år efter, at den er givet. Andre modtagere af denne afgørelse Kopi af denne afgørelse er sendt til Naturstyrelsen, Bornholms Regionskommune, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Dansk Ornitologisk Forening. Klagevejledning Fredningsnævnets afgørelse kan efter naturbeskyttelseslovens 78, stk. 3, indbringes for Natur- og Miljøklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt, jf. naturbeskyttelseslovens 87. Klage indgives skriftligt til fredningsnævnet, Damgade 4A, 3700 Rønne. Klageberettigede er, jf. naturbeskyttelseslovens 86: Adressaten for afgørelsen, ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører, offentlige myndigheder, en berørt nationalparkfond, lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, og landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige, rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser. Klagegebyr Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af klagen, at klageren indbetaler et gebyr til Natur- og Miljøklagenævnet. Gebyret er 500 kr. Natur- og Miljøklagenævnet vil sende klageren en opkrævning på gebyret, når nævnet har modtaget klagen fra fredningsnævnet. Opkrævningen skal benyttes ved indbetaling af gebyret. Natur- og Miljøklagenævnet modtager ikke check eller kontanter. Natur- og Miljøklagenævnet påbegynder behandlingen af klagen, når gebyret er modtaget. Betales gebyret ikke på den anviste måde og inden for den fastsatte frist på 14 dage, afvises klagen fra behandling. Vejledning om gebyrbetalingen findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Gebyret tilbagebetales, hvis

21 1. klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, 2. klageren får helt eller delvis medhold i klagen, eller 3. klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi klagen ikke er omfattet af Natur- og Miljøklagenævnets kompetence. Det bemærkes, at hvis den eneste ændring af den påklagede afgørelse er forlængelse af frist for efterkommelse af afgørelse som følge af den tid, der er medgået til at behandle sagen i Natur- og Miljøklagenævnet, tilbagebetales gebyret dog ikke. Natur- og Miljøklagenævnet kan også beslutte at tilbagebetale klagegebyret, hvis 1. der er indledt forhandlinger med afgørelsens adressat og/eller førsteinstansen om projekttilpasninger, og disse forhandlinger fører til, at klageren trækker sin klage tilbage, eller 2. klager i øvrigt trækker sin klage tilbage, før Miljø- og Naturklagenævnet har truffet afgørelse i sagen. Gebyret tilbagebetales dog ikke, hvis nævnet vurderer, at der er forhold, der taler imod at tilbagebetale gebyret, f.eks. hvis klagen trækkes tilbage meget sent, herunder efter at klager har haft et afgørelsesudkast i partshøring. Henrik Engell Rhod

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07506.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00 Fredningen vedrører: Dyndeby Domme Taksations kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 20-11-1990 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet.

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet. FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 99 68 48 00 Telefax: 99 68 48 99 Den 1.D"SEP. 2013 FRS nr. 22/2013 Dok 22-2013A Rudersdal Kommune Byplan Plan

Læs mere

Notat om skovning i Dammegaardsskoven

Notat om skovning i Dammegaardsskoven Notat om skovning i Dammegaardsskoven Skrevet af Rolf Molich, 20. februar 2016 på baggrund af materiale fra Torben Westh Jensen, Jens Fangel og Eva Hansen I januar og februar 2016 er der fældet en del

Læs mere

00539.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00. Fredningen vedrører: Urania. Domme. Taksations kom missionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

00539.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00. Fredningen vedrører: Urania. Domme. Taksations kom missionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 00539.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00 Fredningen vedrører: Urania Domme Taksations kom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredni ngsnævnet 03-03-1937 Kendelser Deklarationer o._- FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Strandbjerggårdens Grundejerforening Kalundborg v/søren Birk Pedersen, soerenbirkpedersen@gmail.com Anette Mathiesen, abmathiesen@gmail.com Det åbne land J.nr. NST-4132-326-00172 Ref: pivha Den 21. januar

Læs mere

Yt- V1. ~Jb REG. NR. 'i! U D S K R I F T af Forhandlingsprotokollen for Fredningsnævnet for Holbæk Amtsraadskreds.

Yt- V1. ~Jb REG. NR. 'i! U D S K R I F T af Forhandlingsprotokollen for Fredningsnævnet for Holbæk Amtsraadskreds. 00836.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00836.00 Fredningen vedrører: Bognæs Skov Domme Taksations kom m iss ionen Naturklagenævnet Overfred nings nævnet Fredningsnævnet 03-06-1942 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Assens Kommune Kim Walsted Knudsen kiwak@assens.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-420-00089 Ref: mackj Den 19. september 2014 Dispensation til at foretage sandfodring af badestrand inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk

Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014. Naturstyrelsen Bornholm. Sendes pr. mail: bon@nst.dk Naturstyrelsen Bornholm Sendes pr. mail: bon@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-400-00102 Ref: lanth Den 17. december 2014 Dispensation til opførelse af multihus inden for strandbeskyttelseslinjen på

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Naturstyrelsen Vestjylland Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Att. Hans Henning Riber email: vjy@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4122-661-00028 Ref: mhe Den 8. juli 2014 Dispensation til udstykning inden for

Læs mere

Sendt pr. mail til: crn@hededanmark.dk

Sendt pr. mail til: crn@hededanmark.dk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Hede Danmark v/ Christian Nørgaard Rettrup Kærvej 23 7800 Skive Sendt pr. mail til: crn@hededanmark.dk

Læs mere

Bygningen skal opføres, som ansøgt, i tilknytning til ejendommens eksisterende bygningsmasse.

Bygningen skal opføres, som ansøgt, i tilknytning til ejendommens eksisterende bygningsmasse. Kjeld Mortensen Abterp 1 6261 Bredebro Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-610-13 22-01-2014 Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation til etablering af carporte med fladt tag ved Andelsforeningen Vandværksparken II

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation til etablering af carporte med fladt tag ved Andelsforeningen Vandværksparken II Andelsboligforeningen Vandværksparken II Nørremarksvej 25-27 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte

Læs mere

Ortofoto 2014. Hedensted Kommune. A eksisterende sø, B og C nye søer, D nyt jorddige.

Ortofoto 2014. Hedensted Kommune. A eksisterende sø, B og C nye søer, D nyt jorddige. LiebhaverSkovfogeden I/S Skibetvej 40 7100 Vejle Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Birgitte Mogensen Dir: +4579755675 Mob: 21130536 e-mail: Birgitte.Mogensen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-153-15

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken Erik Aagaard Pr. mail: aagaard0605@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

Markvejens beliggenhed er angivet med rød stiplet linje på kortet neden for.

Markvejens beliggenhed er angivet med rød stiplet linje på kortet neden for. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Lars Dinesen Krogh Vesterkærvej 16 7600 Struer Nedlæggelse af markvej Struer kommune har den 13.

Læs mere

Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12.

Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12. Carsten Dahl Godballe Blæsbjergvej 12 Bøvling 7650 Bøvlingbjerg 7. november 2014 Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12. Med ansøgning af den 10. oktober 2014, har du ansøgt

Læs mere

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Landzonetilladelse til lovliggørelse af skur - Skyggevej 21 A, 7441 Bording Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst kopi

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees.

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Tonny Brian Christensen Sandbækvej 9 Nees 7570 Vemb 2. oktober 2015 Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Lemvig Kommune har den 21. august 2015 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord.

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord. Uffe Strandby Naturstyrelsen Vestjylland Forstfuldmægtig Gl. Landevej 35 7620 Lemvig 15. marts 2016 Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer

Læs mere

Med dispensationen gives samtidig landzonetilladelse efter planlovens 35.

Med dispensationen gives samtidig landzonetilladelse efter planlovens 35. TEKNIK OG MILJØ Søren Kastbjerg Langbovej 5 7490 Aulum Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8154 ngors@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 01.05.00-P00-100-14

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af sø, matr. 15l, Stouby By, Stouby, Rosenvoldvej 16, 7140 Stouby

Landzonetilladelse til etablering af sø, matr. 15l, Stouby By, Stouby, Rosenvoldvej 16, 7140 Stouby Peter Bo Bohsen Rosenvoldvej 16 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-156-15 20.4.2016 Landzonetilladelse

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at anlægge flisebelagt hundetræningsbane på overdrev

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at anlægge flisebelagt hundetræningsbane på overdrev DcH Vojens civile Hundeføreforening V/ Frede Pedersen fp1499@bbsyd.dk Dato: 30-6-2014 Sagsident: 14/6189 Sagsbehandler: Søren Karmark Obel Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej

Læs mere

Det åbne land J.nr. NST-4132-101-00010 Ref. lanth Den 26. september 2013. Horten att. Mogens Moe Philip Heymans Alle 7 2900 Hellerup

Det åbne land J.nr. NST-4132-101-00010 Ref. lanth Den 26. september 2013. Horten att. Mogens Moe Philip Heymans Alle 7 2900 Hellerup Horten att. Mogens Moe Philip Heymans Alle 7 2900 Hellerup Det åbne land J.nr. NST-4132-101-00010 Ref. lanth Den 26. september 2013 Sendes pr. mail: mmo@horten.dk Tidsbegrænset dispensation til opstilling

Læs mere

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen Minna og Ole Mortensøn Kærvej 2, Strynø 5900 Rudkøbing E-mail: om@strynet.dk Odense vand J.nr. NST-4132-482-00074 Ref. inhol Den 31. oktober 2012 Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

1. Det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet.

1. Det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. Steffen Schmidt Hammelev Bygade 89 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 naturogvand@haderslev.dk www.haderslev.dk Dato:

Læs mere

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 Knud Thor Larsen Arvad Møllevej 3 7330 Brande 14. marts 2013 Landzonetilladelse til etablering af et overdækket privat svømmebassin - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande Teknik- og miljøudvalget har den 5. marts

Læs mere

07911.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07911.00. Fredningen vedrører: Robbedale geologiske profiler. Domme. Taksations komm iss ionen.

07911.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07911.00. Fredningen vedrører: Robbedale geologiske profiler. Domme. Taksations komm iss ionen. 07911.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07911.00 Fredningen vedrører: Robbedale geologiske profiler Domme Taksations komm iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 19-11-1997 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013 Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning 11.september 2013 Anmeldelse af etablering af gyllebeholder - Resenborgvej 20, 7400 Herning Ikast-Brande Kommune har den 13. august 2013 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Thomas Aabling Vandmiljø Korsørgade 19, 2. tv 2100 København Ø

Thomas Aabling Vandmiljø Korsørgade 19, 2. tv 2100 København Ø Thomas Aabling Vandmiljø Korsørgade 19, 2. tv 2100 København Ø Lovliggørende dispensation til på vilkår at brinksikre søbredden på matr.nr. 77 d, Hareskov By, Værløse, beliggende Åvej 20 A, Hareskovby.

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 1 Kumled, Brede, beliggende Kummerlev 5, 6261 Bredebro

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 1 Kumled, Brede, beliggende Kummerlev 5, 6261 Bredebro Henrik Seidelin Kummerlev 5 6261 Bredebro Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-5-14 23-01-2014 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle

Læs mere

Landzonetilladelse til klatrebane

Landzonetilladelse til klatrebane Funky Monkey Park A/S v/ Søren Madsen Østerskovvej 15 6000 Kolding sm@woa.dk Landzonetilladelse til klatrebane Kolding Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en klatrebane/ trætopsbane

Læs mere

Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm. 5. september 2013

Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm. 5. september 2013 Thomas Albert Nielsen Engvej 7 Gludsted, 7361 Ejstrupholm 5. september 2013 Landzonetilladelse til opførelse af en ny carport med redskabsrum, Engvej 7, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har behandlet

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose Jens Christian Simonsen Saturnvej 6800 Varde Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose Du har søgt om dispensation til at rydde træer og buske på matr. nr. 3

Læs mere

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Landzonetilladelse til udvidelse af en maskinhal og lovliggørelse af et brændeskur, Floritsvej 4, 8765 Klovborg Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved. Landzonetilladelse til ny bolig, carport og ombygning af eksisterende bolig til værksted

Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved. Landzonetilladelse til ny bolig, carport og ombygning af eksisterende bolig til værksted Sten Nielsen Sparkærvej 33 6040 Egtved By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30

Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30 Forsvarets Bygning og Etablisement Byggedivisions vedligeholdelsesteam Vest Flyvestation Karup Att: Søren Balle Bygning 466 Herningvej 30 1. november 2013 Landzonetilladelse til opførsel af kedelhus til

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af et vandhul på 1200 m² på matr. nre. 11c og 22b Albøge By, Albøge

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af et vandhul på 1200 m² på matr. nre. 11c og 22b Albøge By, Albøge Kaj Haakon Sørensen l Svenstrupvej 2 Svenstrup 8570 Trustrup TEKNIK OG MILJØ Dato: 21.09.2012 Reference: Annette Jessen Direkte telefon: 8959 4001 E-mail: anje@norddjurs.dk Journalnr.: 12/15824 Tilladelse

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst FREDNINGSNÆVNET

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Kommune Att.: Karsten Klintø Via e-post: kakl01@frederiksberg.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 21 Gærup, Daler, beliggende Gærupvej 17, 6280 Højer

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 21 Gærup, Daler, beliggende Gærupvej 17, 6280 Højer Susanne og Leif Eskildsen Gærupvej 17 Gærup 6280 Højer Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-231-13 11-02-2014 Landzonetilladelse til at opstille

Læs mere

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr.

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr. Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg Dato: 18. november 2015 Sagsnr.: 15/22359 Tilladelse efter planlovens 35 til lovliggørelse af udhus Der meddeles

Læs mere

BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk. 15. august 2014

BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk. 15. august 2014 BALLEGAARD EJENDOMSUDVIKLING A/S Nørregade 14 2 7100 Vejle E-mail: bj@ballegaard-gruppen.dk 15. august 2014 Lovliggørende landzonetilladelse til opdeling af et enfamiliehus til to lejligheder (med to lejemål)

Læs mere

Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg. 28. november 2012

Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg. 28. november 2012 Hardy Brian Linneberg Chr.Winthers Vej 6 8600 Silkeborg 28. november 2012 Landzonetilladelse til lovliggørelse af et opført redskabsskur i tilknytning til jagthytte - Toftlundvej 15 B, 7430 Ikast Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Birgit Dupont Thorlundvej 30A 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Landzonetilladelse til etablering af Bed & Breakfast og lokaleudlejning - Thorlundvej

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø Jan Løhndorf Haderslevvej 80 6760 Ribe Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 08-02-2016 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Sagsid 16/264 Dispensation

Læs mere

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015 JUUL EJENDOMME ÅRHUS ApS v/ Michael Juul (mail: michael@juulejendomme.dk) Adelgade 87 8660 Skanderborg Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt stuehus og udhus Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

3 dispensation til at udskifte bro i Skallepanden Center for By, Miljø og Erhverv Åbningstider:

3 dispensation til at udskifte bro i Skallepanden Center for By, Miljø og Erhverv Åbningstider: Farum Kano og Kajakklub Skallepanden ved Furesøen V.M. Amdrupsvej 17 3520 Farum Att.: Bent Henriksen 3 dispensation til at udskifte bro i Skallepanden Furesø Kommune modtog den 1. juli 2013 din ansøgning

Læs mere

Dispensation til opstilling af restauranttelt og toiletvogn ved Nørlund Slot efter naturbeskyttelseslovens 18

Dispensation til opstilling af restauranttelt og toiletvogn ved Nørlund Slot efter naturbeskyttelseslovens 18 Center Natur og Miljø Nørlundfonden Conradsminde 23 Postboks 15 9510 Arden Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.05.02-P25-19-13 Ref.: Anja Daugbjerg

Læs mere

www.ikast-brande.dk Palle Ledet Jensen Repulse Bay Apartments Apartment D2, Ground Floor 101 Bay Road, Hong Kong SAR E-mail: hygild@yahoo.

www.ikast-brande.dk Palle Ledet Jensen Repulse Bay Apartments Apartment D2, Ground Floor 101 Bay Road, Hong Kong SAR E-mail: hygild@yahoo. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Palle Ledet Jensen Repulse Bay Apartments Apartment D2, Ground Floor 101 Bay Road, Hong Kong SAR E-mail: hygild@yahoo.dk 13. maj 2014 Landzonetilladelse

Læs mere

Tilladelse til oprensning og udvidelse af sø, matr. nr. 12 a, Over Barrit By, Barrit

Tilladelse til oprensning og udvidelse af sø, matr. nr. 12 a, Over Barrit By, Barrit Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Dora og Jørgen Krebs Randvej 8 7150 Barrit Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.08-P19-16-15 18.6.2015 Tilladelse

Læs mere

Askær, Brande. Askær, Brande. Lundfod By, Brande. Hygild Gde., Ejstrup. Hygild Gde., Ejstrup

Askær, Brande. Askær, Brande. Lundfod By, Brande. Hygild Gde., Ejstrup. Hygild Gde., Ejstrup Energinet.dk 21. januar 2013 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 til opsætning af master og 400 kv el-ledninger mellem Bølling Sø og Sønder Askær (del af Kassø - Tjele forbindelsen) Energinet.dk

Læs mere

Der henvises til Tilladelse til afledning af regnvand fra Vesterholmvejs forlængelse (sagsnr. 06.11.05-P19-14-12)

Der henvises til Tilladelse til afledning af regnvand fra Vesterholmvejs forlængelse (sagsnr. 06.11.05-P19-14-12) TEKNIK OG MILJØ Rambøll Herning Poulsgade 8 7400 Herning Att.: Mogens Kattenhøj mogk@ramboll.dk Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8072 ngojs@herning.dk www.herning.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til tilbygning til garage og udhus

Landzonetilladelse til tilbygning til garage og udhus Bjarne Bjørn Hansen Vamdrupvej 14 6580 Vamdrup By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til tilbygning til garage og udhus Kolding Kommune har den 19. december 2011 modtaget din ansøgning

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2.

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2. Kurt Nielsen Omfartsvejen 160 9490 Pandrup Omfartsvejen160@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

www.ikast-brande.dk Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015

www.ikast-brande.dk Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015 Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af et skur med solceller - Højgårdsvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning

Læs mere

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Dispensation til udvidelse af Bornholms Kunstmuseum på ejendommen matr. nr. 33a Rø Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Roskilde natur J.nr. NST-4132-400-00038 Ref. lanth Den 6. januar 2012 Sendes pr mail: teknikogmiljoe@brk.dk Dispensation til udvidelse

Læs mere

Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg. Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3.

Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg. Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3. Business College Syd Att: Rikke Mikkonen Holm Sdr. Landevej 30 6400 Sønderborg Sønderjylland J.nr. NST-321-04718 Ref. PEBTH Den 3. juli 2014 Afgørelse Naturstyrelsen giver hermed tilladelse til anlæg af

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Johan Christian Rosenkrantz Scheel Munkholmvej 376 4060 Kirke-Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte:

Læs mere

Jan Svend Andersen Bremerskovvej 4 5550 Langeskov. Landzonetilladelse til carport, brændeskur og redskabsskur Afslag på ansøgning om garage

Jan Svend Andersen Bremerskovvej 4 5550 Langeskov. Landzonetilladelse til carport, brændeskur og redskabsskur Afslag på ansøgning om garage Jan Svend Andersen Bremerskovvej 4 5550 Langeskov Miljø- og Kulturforvaltningen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 Fax 65 15 14 99 natur-miljo@kerteminde.dk Landzonetilladelse til carport,

Læs mere

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 Landzonetilladelse til genopførelse af et sommerhus på matr. nr. 4b, Lundfod By, Brande, beliggende ved Ejstrupholmvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra skovbyggelinjen til det ansøgte 2.

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra skovbyggelinjen til det ansøgte 2. Torsten Bech Johannesen Place du Village 8 6161 Bourglinster Luxembourg Sag: 2015/32232 016 Id: 022385 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 05. april 2016 Personlig henvendelse

Læs mere

Til Kystdirektoratet. Med venlig hilsen / Best regards Ingolf Jensen

Til Kystdirektoratet. Med venlig hilsen / Best regards Ingolf Jensen From: Ingolf Jensen Sent: 28. januar 2014 15:12:57 To: Kystdirektoratet (kdi) Cc: Peter Sandorff Subject: Retablering af voldanlæg på Aabenraa Sønderstrand Til Kystdirektoratet Vedlagt fremsendes på vegne

Læs mere

Vedr. nedlæggelse af dele af skovveje og stier

Vedr. nedlæggelse af dele af skovveje og stier POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Poul Christian Tage Kjær Nørskovvej 12 7600 Struer att. Driftslederen Vedr. nedlæggelse af dele af

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af en kunstig sø

Landzonetilladelse til etablering af en kunstig sø Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Dorte Ringgaard Direkte 7257 7893 dor@jammerbugt.dk 03-12-2007 Sagsnr.: 1849-23372 Landzonetilladelse til

Læs mere

Landzonetilladelse til anlæg af sø på ejendommen Jerslevvej 289, 9700 Brønderslev, matr. nr. 2c Ålstrup By, Jerslev.

Landzonetilladelse til anlæg af sø på ejendommen Jerslevvej 289, 9700 Brønderslev, matr. nr. 2c Ålstrup By, Jerslev. Morten Als Jerslevvej 289 9700 Brønderslev Byggeri, Planer, Trafik & Veje. Dato: 12-04-2013 J. nr.: 13-63773 Sagsbeh.: Annemarie S Pedersen Lokaltlf.: 99 45 55 14 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 19. december 2013. kl. 15:30.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 19. december 2013. kl. 15:30. Henrik Højer Lundergaardsvej 8 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Kompan Dica har på vegne af Bøgeskov Skolen søgt om tilladelse til at etablere en bro over et privat vandløb på mat. nr. 2eu, Gullev By, Bjerringbro.

Kompan Dica har på vegne af Bøgeskov Skolen søgt om tilladelse til at etablere en bro over et privat vandløb på mat. nr. 2eu, Gullev By, Bjerringbro. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kompan Dica Att: Susanne Green Mail: SusGre@kompan-dica.dk naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Tilladelse til at etablere en bro

Læs mere

www.ikast-brande.dk René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015

www.ikast-brande.dk René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015 René Schau Larsen Vibevej 76 7330 Brande 29. juli 2015 Landzonetilladelse til etablering af et nyt stuehus på matr. nr. 2c, Borup By, Brande, beliggende ved Sandfeldvej 23, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Ejendommen ligger i landzone og det søgte kræver derfor landzonetilladelse.

Ejendommen ligger i landzone og det søgte kræver derfor landzonetilladelse. Stenvad Put & Take Bjerrevænget 44 7080 Børkop Att.: Allan Lindgaard Nielsen Landzonetilladelse til ændring af eksisterende mandskabsbygning til beboelse. Kolding Kommune har den 3. december 2012 modtaget

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af et vandhul på 1400 m² på matr. nr. 1e Fannerupgård, Ginnerup

Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af et vandhul på 1400 m² på matr. nr. 1e Fannerupgård, Ginnerup Anders Fischer l Skovkonsulenterne ApS Sødalsvej 4 8220 Brabrand fischer@skovkonsulenterne.dk TEKNIK OG MILJØ Dato: 16.11.2012 Reference: Annette Jessen Direkte telefon: 8959 4001 E-mail: anje@norddjurs.dk

Læs mere

08036.00. Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00. Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker. Domme. Taksati ons kom miss ionen

08036.00. Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00. Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker. Domme. Taksati ons kom miss ionen 08036.00 Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00 Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker Domme Taksati ons kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-08-2003 Kendelser

Læs mere

Du har søgt om dispensation til at der etableres en adgangsvej langs sydsiden af det nye vandløbstrace ved Gram Slotssø på matrikel nr. 453 Gram.

Du har søgt om dispensation til at der etableres en adgangsvej langs sydsiden af det nye vandløbstrace ved Gram Slotssø på matrikel nr. 453 Gram. Naturstyrelsen Ribe Arealforvaltning Skovridervej 3 6510 Gram raf@nst.dk Dato: 5-5-2014 Sagsident: 08/34890 Sagsbehandler: Søren Karmark Obel Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej

Læs mere

Landzonetilladelse til opsætning af fugle- og udkigstårn ved Hejlsminde Nor

Landzonetilladelse til opsætning af fugle- og udkigstårn ved Hejlsminde Nor Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Natur og Vand Landzonetilladelse til opsætning af fugle- og udkigstårn ved Hejlsminde Nor Planafdelingen, Kolding Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Hvis anvendelsen af ridebanen ophører skal det tilhørende skur til ridebanespring

Hvis anvendelsen af ridebanen ophører skal det tilhørende skur til ridebanespring Ninna Schmidt Stenderupvej 146 6092 Sønder Stenderup Landzonetilladelse til udvidelse af bolig og garage samt lovliggørelse af ridebane og skur Kolding Kommune har den 21. juni 2013 modtaget din ansøgning

Læs mere

Niels Christian Schultz Vester Nebelvej 4 6040 Egtved. Landzonetilladelse til etablering af ridebane og jordvold

Niels Christian Schultz Vester Nebelvej 4 6040 Egtved. Landzonetilladelse til etablering af ridebane og jordvold Niels Christian Schultz Vester Nebelvej 4 6040 Egtved By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til etablering af ridebane og jordvold Kolding Kommune har den 24. maj 2012 modtaget din ansøgning

Læs mere

Husstandsvindmøllen må ikke opføres i reflekterende materiale.

Husstandsvindmøllen må ikke opføres i reflekterende materiale. Knud Hyldahl Thyregodvej 11 7323 Give Sendt pr mail: [rapsbil@gmail.com] Dato: 26. juni 2015 Sagsnr.: 14/87540 Tilladelse efter planlovens 35 til opstilling af husstandsvindmølle Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø. Dato: 29. september 2014

Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø. Dato: 29. september 2014 Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at afgræsse og rydde enge, moser og heder ved Ansager Å Billund Kommune har på vegne af lodsejere

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Bemærkninger Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper Afdeling: Byg og Miljø Dato: 05.09.2014 TEKNIK BYG OG OG MILJØ MILJØ Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper Kirke Allé 18 Homå 8500 Grenaa Efter 17, stk. 3 i lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at flytte sø samt landzonetilladelse til ny sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at flytte sø samt landzonetilladelse til ny sø Cornelius Johannes Hilhorst Farrisvej 1 Revsø 6560 Sommersted Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 23 34 naturogvand@haderslev.dk www.haderslev.dk

Læs mere

Der har været foretaget nabohøring og ingen af naboerne har givet bemærkninger til kommunens udkast til vurdering.

Der har været foretaget nabohøring og ingen af naboerne har givet bemærkninger til kommunens udkast til vurdering. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Christian Riis Sindberg Kallerupvej 5 Kallerup 7790 Thyholm Opførelse af kornsilo på ejendommen Kallerupvej

Læs mere

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et nyt enfamiliehus og garage med redskabsrum på matr. nr. 6s, Brandlund

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET> ! UDSKRIFTaf Forhandlingsprotokollen

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering permanent

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering permanent Teknik & Sønderho Havn Støtteforening Landevejen 80 6720 Sønderho Att. Anders Bjerrum Mail: anders.bjerrum@fp7consult.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 12. september 2013 Sagsbehandler Carsten E. Callisen

Læs mere

00700.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00700.00. Fredningen vedrører: Gudhjem Plantage. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

00700.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00700.00. Fredningen vedrører: Gudhjem Plantage. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 00700.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00700.00 Fredningen vedrører: Gudhjem Plantage Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredni ngsnævnet Kendelser Deklarationer 23-01-196, 14-09-1951,

Læs mere

00100.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00. Fredningen vedrører: Espergærde Strand. Domme. Taksationskom missionen.

00100.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00. Fredningen vedrører: Espergærde Strand. Domme. Taksationskom missionen. 00100.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00100.00 Fredningen vedrører: Espergærde Strand le Domme Taksationskom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 18-01-1922

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016 Landzonetilladelse til toiletbygning - Herningvej

Læs mere

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage NB. Dette er ikke en byggetilladelse Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Amstrup Søerne. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfred nings nævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Amstrup Søerne. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfred nings nævnet 07693.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07693.00 Fredningen vedrører: Amstrup Søerne Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfred nings nævnet Fredningsnævnet 31-01-1986 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Landzonetilladelse til at tilbygge stuehuset med en udestue på Højvej 2, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse til at tilbygge stuehuset med en udestue på Højvej 2, 9490 Pandrup. Thomas Brøndum Clemmensen Højvej 2 Moseby 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

03161.00. Afgørelser - Reg. nr.: 03161.00. Fredningen vedrører: Kjelderbakke. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

03161.00. Afgørelser - Reg. nr.: 03161.00. Fredningen vedrører: Kjelderbakke. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 03161.00 Afgørelser - Reg. nr.: 03161.00 Fredningen vedrører: Kjelderbakke Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 18-11-1963 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt.

Det er en betingelse for tilladelsen, at anlægget etableres som ansøgt. Peter Winther Carlsen Aldrupvej 86 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Urhøj Smedje ApS Krogvejen 40 4281 Gørlev Att: Heidi Daggaard Johansen Sendt til: heidi@urhoj.dk 3. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Matr. Nr. 42m, Grænge By, Toreby, Majbøllevej 166,

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Hasle Kystområde. Domme. Taksatio ns kom miss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Hasle Kystområde. Domme. Taksatio ns kom miss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 08064.00 Afgørelser - Reg. nr.: 08064.00 Fredningen vedrører: Hasle Kystområde e Domme Taksatio ns kom miss ione n Naturklagenævnet e Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 17-09-2004 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording. 13. januar 2016

Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording. 13. januar 2016 Tina Thorup Nielsen Ruskærvej 3 7441 Bording 13. januar 2016 Landzonetilladelse til etablerede jordvolde, plads til oplagring og nedknusning af beton samt en ny ridebane på matr. nr. 3d, Stubkær By, Bording,

Læs mere

Landzonetilladelse til udstykning af eksisterende vindmølle

Landzonetilladelse til udstykning af eksisterende vindmølle Landinspektør Finn Skøt Nygade 13 9620 Aalestrup By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til udstykning af eksisterende vindmølle Kolding Kommune har den 25. august 2011 modtaget din ansøgning

Læs mere