HK erne på DTU i forhold til Strategi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HK erne på DTU i forhold til Strategi 2008-13"

Transkript

1 HK erne på DTU i forhold til Strategi

2

3 Forord: I 2008 er DTU s strategi blevet revideret og gælder nu for årene HK-klubberne for kontor/laborant på DTU ønsker også denne gang at forholde sig til strategien i forhold til vores fag områder. Vi håber og tror, at denne nye udgave af vor strategi vil blive modtaget med samme begejstring og entusiasme som tidligere og som et godt og fremadrettet værktøj til at synliggøre HK ernes kvalifikationer, lyst og vilje til at deltage aktivt i DTU s udvikling. Vi takker DTU s ledelse for finansiering af udgivelsen. November 2008 På vegne af samtlige HK-klubber. Bestyrelsen for HINK - HK-klubben på DTU/Lyngby Campus.

4 Mål Mission HK ere skal bidrage på det administrative niveau til at løse DTU s opgaver inden for Forskning Undervisning Myndighedsbetjening Innovation. Vision HK ere vil være kendte og anerkendte for at bidrage til og understøtte arbejdet med at sikre DTU som et internationalt førende universitet. HK ere vil internt på DTU såvel som udadtil være respekterede som kompetente, kvalitetsbevidste, veluddannede og eftertragtede medarbejdere. HK ere vil fortsat være aktive medspillere på DTU s levende campus. Vi ønsker derved at styrke rollen som sparringspartnere på det administrative område for alle medarbejdergrupper.

5 Strategiske mål HK ere vil arbejde for, at DTU når sine strategiske mål inden for områderne: Uddannelse, forskning, myndighedsbetjening, innovation, personale og økonomi. HK ere vil tage ansvar for relevante opgaver og derved sikre en optimal styring og administration, så andre medarbejdergrupper kan fokusere på DTU s primære opgaver. HK ere vil fortsat udnytte og udbygge fleksibilitet i arbejdet og gennem selvledelse påtage sig nye opgaver med nytteværdi. HK ere vil medvirke til at understøtte DTU s internationale aktiviteter ved at indgå i konstruktivt samarbejde med DTU s forskere og undervisere for at skabe optimale forhold for universitetets gæster og studerende. HK ere vil indgå som aktive og ansvarsbevidste medspillere i projektarbejde og tværgående teams. HK ere vil bidrage til at sætte rammerne for DTU som en udfordrende og udviklende arbejdsplads.

6 MIDLER Værdier Udover DTU s værdier troværdighed, nytænkning og engagement - vil HK ere arbejde ud fra følgende supple rende værdier: Ligeværd der sikrer, at alle medarbejdere har lige muligheder for at tage ansvar og udvikle arbejdsopgaver. Respekt der sikrer, at alle medarbejdere i deres arbejdsindsats bidrager til helheden og til at opfylde DTU s strategi. Trivsel der sikrer selvværd og arbejdsglæde i hverdagen og tilfører organisationen social kapital, hvor tillid, retfærdighed og samarbejde har høj prioritet. Organisation HK ere vil fortsat bidrage aktivt og visionært til ledelsen af DTU gennem deltagelse i relevante organer, udvalg og andre sammenhænge. HK ere vil fortsat støtte DTU s struktur som lægger vægt på balance mellem ansvar og kompetence så ledelsesprocessen er klar. Denne struktur giver mulighed for ændret delegering af opgaverne og dermed til yderligere selvledelse for HK erne til gavn for DTU som helhed.

7 Strategisk plan HK ere vil arbejde for, at DTU opfylder strategiplanen inden for områderne: Uddannelse, forskning, myndighedsbetjening, innovation, personale og økonomi. HK ere vil både udbygge samarbejdet internt på tværs af organisationen og eksternt med nationale som internationale samarbejdspartnere. HK ere vil gennem uddannelse skabe yderligere muligheder for selvledelse, ejerskab til opgaver, ansvar for både den enkelte opgaveløsning og kvalitet i arbejdet som helhed. HK ere vil synliggøre deres kompetencer og bruge dem aktivt for derved at bidrage til DTU s fremtidige udvikling.

8 UDMØNTNING Vi vil bidrage med at tage ansvar for nye og anderledes opgaver. Herved frigøres nogle faggruppers ressourcer til andre relevante formål. at være kvalitetsbevidste for at sikre en optimal proces og dermed et optimalt resultat. at være aktive, opsøgende og nysgerrige. at være parat til alle nye faglige udfordringer gennem udbygget faglighed. at være koordinerende og kompetente medspillere på alle niveauer. at styrke de mere bløde værdier den menneskelige faktor i miljøet.

9 Vi forventer at DTU skaber et miljø hvor elementer fra social kapital indgår. at DTU støtter os såvel vore ideer som menneskeligt. at vore kompetencer bliver brugt i alle administrative sammenhænge, såsom projektarbejde koordinering af fag teambuilding udvikling og samarbejde generelt på og uden for DTU. at vi bliver uddannet til at løse opgaver professionelt. at vi er en ligeværdig del af en levende Campus med et godt arbejdsmiljø.

10 Virksomhedens sociale kapital er den egenskab der sætter organisationens medlemmer i stand til i fællesskab at løse dens kerneopgave. For at kunne løse denne kerneopgave er det nødvendigt at medlemmerne evner at samarbejde og at samarbejdet er baseret på et højt niveau af tillid og retfærdighed.

11

12 HK-klubberne på DTU Danmarks Tekniske Universitet Ansvarshavende Janne Kofod Lassen tlf.: