Efter aftale med Jesper Kaas Schmidt sender jeg jer yderlig relevante dokumenter (oplysninger).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Efter aftale med Jesper Kaas Schmidt sender jeg jer yderlig relevante dokumenter (oplysninger)."

Transkript

1 From: Kim Kofod Hansen Sent: 23 Nov :44: To: Olaf Krogh Madsen;Inger K. Andersen;Rikke Albæk Jørgensen;Allan Gjersbøl Jørgensen;Ulf Baldrian Kudsk Harbo;Bente Hedegaard Cc: Else Søjmark;Christina Lundbergh;Helen Rosager;Magny Fynbo Subject: VS: Yderlig information vedr. Grenaa Idrætscenters ansøgning om sammenkædning af 2 projekter Kære alle Efter aftale med Else sender jeg jer supplerende materiale til brug for punkt nr. 10 på mødet i KUU senere i dag. Med venlig hilsen Kim Kofod Hansen Udviklingsdirektør Kultur- Udvikling- Teknik og Miljø Norddjurs Kommune Fra: Valdemar Haumand <vh@grenaa-ic.dk> Dato: 22. november 2015 kl CET Til: "Petersen, Jan (jp@norddjurs.dk)" <jp@norddjurs.dk>, Søjmark, Else (es@norddjurs.dk) <es@norddjurs.dk>, "kikh@norddjurs.dk" <kikh@norddjurs.dk>, "Jesper Kaas Schmidt (jeks@norddjurs.dk)" <jeks@norddjurs.dk> Emne: Yderlig information vedr. Grenaa Idrætscenters ansøgning om sammenkædning af 2 projekter Til Borgmester Jan Petersen, KUU udvalgsformand Else Søjmark, Udviklingsdirektør Kim Kofoed Hansen og Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt. Efter aftale med Jesper Kaas Schmidt sender jeg jer yderlig relevante dokumenter (oplysninger).

2 Kort yderlig information vedr. Grenaa Idrætscenters ansøgning om sammenkædning af 2 projekter. Formålet med sammenkædningen af projekt renovering- og udbygning af Østfacaden og projekt Spring- og Motorikhal, er at få et samlet ansøgning til diverse fonde, for at se om det ikke er muligt at rejse den økonomi som vil kunne realisere begge projekter. Bl.a. ved at se projekterne som en samlet udvikling for foreningerne og de ikke kendte aktiviteter og samtidigt at fremtidssikre Grenaa Idrætscenter, som idrætscenter og fyrtårn i Norddjurs kommune. Vi er bevidst om at der for nuværende er afsat 2,4 mio. kr. og 2 x 5 mio kr. og at beløbene er afsat til projekt Østfacade. Vores tanker og vision er at forsøge at få samlet økonomi til at kunne realisere begge projekter, vel vidende at vi kun har godt et år til at få samlet tilsagn om en økonomi der kan gøre dette muligt. Det vil være fantastisk hvis det vil være muligt, for os sammen med Norddjurs kommune at kunne få tilsagn om op til 50 % eller mere af de samlede omkostninger til etableringen, fra diverse fonde og gennem forskellige aktiviteter. Vi håber på jeres forståelse, for at vi gerne vil forsøge at få et så godt som muligt samlet projekt. De bedste hilsner Valdemar Haumand Centerleder DSI Grenaa Idrætscenter Svar adresse på denne er vh@grenaa-ic.dk Vedhæftet: Ansøgning til Lokale & Anlægsfonden (forventer svar omkring 1.december) Bilagsoversigt samlet til L & A. Brev til KUU fra TeamGym Djurs Fremtidsvision fra TeamGym Djurs Der vil senere blive fremsendt brev fra GIF Gymnastik.

3

4

5

6

7

8

9

10

11 Bilagsoversigt Gældende planforhold Situationsplan Kortmateriale der angiver byggefeltets placering i byen Fotos fra området Kort beskrivelse af de lokale forhold Tids- og procesplan Organisationsdiagram Interessentanalyse Politiske beslutninger Deltagere i konkurrence og efterfølgende udviklingsproces (max. 6 personer)

12 Organisationsdiagram Norddjurs Kommune Grenaa Idrætscenter Brugerrepræsentantskab

13 Deltagere i konkurrence og efterfølgende udviklingsproces Valdemar Haumand GIC Preben Brandstrup GIC Kia Rosenbrock Norddjurs Kommune Helen Rosager Norddjurs Kommune Formand Team Gym Djurs Formand Viden Djurs

14 Bilag Handling start slut Bemærkninger Projektideen Udvendigt arbejde påbegyndes Oplæg til Norddjurs kommune, sammenkædning af renovering- og udbygning af foyer og spring- og motorikhal Afventer KB behandling d.8.december af vores henvendelse Nedsættelse af byggeudvalg Nødvendige afklaringer i henhold til lokalplaner m.v. Byggeudvalget skal bestå af repræsentanter fra DSI GIC, brugerne og Norddjurs kommune. Udarbejdelse af råskitser Ved Arkikon Afklaring af egen rådgiver Kontakt til fonde Præsentation for fonde Ansøgninger til fodene Valg og udbud af rådgiver (arkitektingeniør) Udbud totalentreprise / fagentreprise Start renovering- og udbygning foyer Start opførsel af Spring- og motorikhal Valg afhænger af fondsstøtten Flytning af Fit & Sund til opvisningshallen

15 Oversigtskort med Grenaa Idrætscenter til højre under midten

16 Oversigtskort med Grenaa Idrætscenter til højre over midten

17

18 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13 FOR ET AREAL TIL IDRÆTSANLÆG

19 18.1W9BQ INDLEDNING % Nærværende notat indeholder et forslag til lokalplan for udbygning af idrætsområdet syd for Rinavej (hovedlandevej 415) i Grenaa by. Udbygningen, der er placeret både syd og øst for det eksisterende anlæg, vil forøge idrætsanlæggets areal med ca. 20 ha til i alt 36,7 ha t Hensigten med at udarbejde en lokalplan er blandt andet, at fortælle hvordan veje, stier, bygninger, beplantning m.m. skal placeres og udformes indenfor et bestemt område. Endvidere kan der træffes bestemmelser vedrørende bebyggelsens anvendelse. Lokalplanens lovgrundlag er kommuneplanloven, der trådte i kraft i februar Lokalplaner kan i store træk betragtes som en udbygning af de tidligere partielle byplanvedtægter. En lokalplan er således en detaljeret fysisk plan, der i dette tilfælde fastlægger de nøjere rammer for omfanget af en udbygning af idrætsanlægget syd for Ringvej i Grenaa by. i Intentionerne med kommuneplanloven er, blandt andet, at sikre borgerne indflydelse på og kendskab til aei A lokale planlægning. Derfor er kommunen forpligtet til at udarbejde lokalplaner, før større anlægsarbejder kan igangsættes. Da en lokalplan skal fremlægges som forslag for borgerne inden den vedtages endeligt af byrådet, er der skabt mulighed for at fremkomme med indsigelser og ændringsforslag inden en Ifølge kommuneplanloven skal der på længere sigt for hele kommunen udarbejdes en kommuneplan, der skal tjene som grundlag for udarbejdelse af lokalplaner. Som en midlertidig foranstaltning er der i en overgangsperiode tilvejebragt et planlægningsgrundlag gennem de såkaldte 15- rammer, der er en aftale mellem kommunen og miljøministeriet.

20 I det følgende afsnit er der gjort rede 'for lokalplanens indhold. Afsnittet om forholdet til anden planlægning skal gøre det muligt at se forslaget i en større sammenhæng. Herefter gøres der rede for lokalplanens retsvirkninger f borgernes muligheder for at gøre indsigelser og fremsætte ændringsforslag samt lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger. Endelig følger selve lokalplanforslaget, der indeholder formål, bestemmelser for at opnå disse, og til sidst kortbilag.

21 GRENAÅ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13 Lokalplan for et område til offentlige formål syd for Ringvej og øst for den kommende politigård i den sydlige del af Grenaa by. Lokalplanen er udarbejdet af Møller & Wichmann, arkitekter m.a.a., i samarbejde med stadsingeniørens kontor. Omslaget er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A. 4OO/76). INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS REDEGØRELSE Lokalplanens forhold til anden planlægning... BILAG A Kort beskrivelse af lokalplanens indhold... BILAG B Kort beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger... BILAG C Frist for fremsættelse af indsigelser og ændringsforslag. BILAG D Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... BILAG E LOKALPLANENS BESTEMMELSER V l.o Lokalplanens formål... Side l 2.O Område- og zonestatus... Side 2 3.O Områdets anvendelse... Side 2 4.O Udstykninger... Side 3 5.O Vej- og stiforhold... Side 3 6.O Ledningsanlæg... Side 5 7.O Bebyggelsens omfang og placering... Side 5 8.O Bebyggelsens ydre fremtræden... Side 6 9.O Ubebyggede arealer... Side 7 1O.O Forudsætninger for ibrugtagen... Side Eventuelle tilladelser eller dispensationer... Side 8 Vedtagelsespåtegning... Side 8 LOKALPLANENS KORTBILAG Kortbilag nr. l... Side 9 Kortbilag nr Side 1O

22 BILAG A KORT BESKRIVELSE AF LOKALPLANENS INDHOLD Forslaget giver mulighed for at udvide det eksisterende idrætsanlæg til ca. det dobbelte ved at inddrage arealerne umiddelbart øst og syd herfor til dette formål, således at det til idræt udlagte areal i alt vil blive på 36,7 ha. For at kunne efterkomme et nuværende og et forventet øget behov for bygningskrævende idrætsudøvelse samt dertil hørende servicefaciliteter, er der i planen udlagt et større areal, ca. 13,5 ha, til anlæg for disse formål. Beskrevet som område II i lokalplanens bestemmelser. Til imødegåelse af et forventet øget pres på de arealkrævende udendørs idrætsgrene er der i lokalplanforslaget ligeledes sikret plads til en udvidelse af disse faciliteter. Det til udvidelse udlagte areal er på ca. 6 ha, hvilket vil forøge det samlede areal til dette formål til ca. 23 ha. Beskrevet som område I i lokalplanens bestemmelser. For at bevare såvel hovedlandevej nr. 415 (Ringvej) og Vester Skovvejs egenart samt så meget det er muligt af den i området værende beplantning, sikrer lokalplanen bevarelse af beplantningen langs de nævnte veje og at der kun fældes den beplantning, som af byrådet skønnes nødvendig. Ligeledes sikrer lokalplanen en minimum 2O m bred beplantning langs det sydlige skel og en minimum 50 m bred beplantning langs det mod vest beliggende boligområde. Arealbehovet for de ovenfor nævnte og på kortbilaget viste beplantningsbælter vil være ca. 4,5 ha, således at arealet til udendørs faciliteter reelt vil blive ca. 19 ha. Den trafikale betjening af lokalplanområdet vil, viølge forslaget, hovedsagelig blive etableret fra en i den østlige del af arealet udlagt vej. Denne vej skal udgå fra Ringvej umiddelbart over for N.P. Josiassensvej og fortsætte mod syd til forbindelse med Ydesvej.

23 BILAG A Mod vest vil Vester Skovvej kun i et begrænset omfang kunne betjene en del af området, idet vejens karakter gør det uforsvarligt med en væsentlig forøgelse af trafikkent Udover de ovenfor nævnte forhold, indeholder lokalplanforslaget de allermest nødvendige bebyggelsesregulerende bestemmelser, bestemmelser om at bevare mest muligt af den eksisterende beplantning, samt bestemmelser om de nødvendige dispensationer fra andre myndigheder. Ligeledes indeholder lokalplanforslaget bestemmelser om at overføre arealet fra land- til byzone. Krrj**^i««: ifstse'* f l * s s- «T3 '**r a^^^m^i^-^sjb,;«*!ta*t *: ; ^«^il*i u* en to "^ferj^- - O;-** v^- *».»...» «-9,:",xi Luftfoto mål ca. 1: områdegrænse

24 BILAG B LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Bygningsvedtægt for Grenaa kommune 1963 Lokalplanens område er ikke medtaget i kommunens bygningsvedtægt af 1963 eller anden bindende planlægning, og er af den grund i landzone. Udkast til dispositionsplan for Grenaa kommune Den nordligste 3/4 af lokalplanens område er i det foreliggende udkast til dispositionsplan for Grenaa kommune, udlagt til offentlige formål. Lokalplanen er således i det væsentlige i overensstemmelse med dispositionsplanen. 15-rammer for Grenaa kommune Den nordligste 3/4 af lokalplanens område er i kommunens 15-rammer, område 1,41, udlagt til idrætsanlæg og ifølge denne pålagt følgende bestemmelser: at bebyggelsesprocenten under ét ikke overstiger 25, at bebyggelsen ikke opføres med mere end 2 etager, at bygningshøjden ikke overstiger 8,5 m. v * Kommunens spildevandsplan Den vestligst beliggende 1/5 af området er kloakeret. Den øvrige del af området er ikke kloakeret og heller ikke planlagt kloakeret i spildevandsplanen. Området er dog således beliggende, at det umiddelbart kan tilsluttes kloaknettet i Grenaa by. Grenaa by! s renseanlæg, der i øjeblikket er under opførelse, vil få en sådan kapacitet, at det vil kunne modtage spildevand fra området. Kommunal sektorplanlægning Ifølge den kommunale sektorplan er det byrådets målsætning at udbygge idrætsanlægget. Det er vedtaget, at anlægget skal

25 BILAG B udbygges med følgende faciliteter: 1. Idrætshal med to baner af 2O x 4O m samt plads til en optimal kapacitet på 1OOO tilskurer. 2. Servicefaciliteter som kontorer, mini-teria, kiosk og lignende samt ca. 1O klublokaler. Perspektivplan Udover det i sektorplanen nævnte, er det byrådets ønske, at der eventuelt senere skal opføres vandrehjem, flere klublokaler, cafeteria, svømmehal og skøjtehal.

26 BILAG C KORT BESKRIVELSE AF LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER a. Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen ifølge Icommuneplanlovens 31 kun udstykkes, bebygges eller iøvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg med videre, der er indeholdt i planen. Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt (eller fastholdt) ved lokalplanen. I henhold til 34 i kommuneplanloven kan der foretages ekspropriation af privates ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriationen vil være af væsentlig be- tydning for virkeliggørelsen af^ lokalplanen. i Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. b. Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen. c. Da lokalplanen udlægger området til offentlige institutioner og anlæg, betyder det, at ejerne efter kommuneplanlovens 32 under visse forudsætninger kan kræve ejendommene overtaget af kommunen, mod erstatning.

27 BILAG D FRIST FOK FREMSÆTTELSE AF INDSIGELSER OG ÆNDRINGSFORSLAG I overensstemmelse med kommuneplanlovens 24 har Grenaa byråd fastsat en frist på 2 måneder for fremsættelse af indsigelser mod eller ændringsforslag til lokalplanforslaget. Sådanne indsigelser eller ændringsforslag skal være kommunen i hænde senest den 12. februar 1979

28 BILAG E LQKALPLANFORSLAGETS MIDLERTIDIGE RETSVIRKNINGER Indtil lokalplanforslaget er endeligt vedtaget af byrådet må de ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Der gælder efter kommuneplanlovens 22 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelsen. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommene kan fortsætte som hidtil. Når fristen for fremsættelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan kommunalbestyrelsen give tilladelse til udnyttelse af en ejendom i overensstemmelse med lokalplanforslaget. * Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra 12. februar 1979 og indtil forslaget er godkendt af miljøministeriet og endelig vedtaget af byrådet, dog højst indtil 12. februar 1980 Kommunalbestyrelsens tilladelse beror på, at planstyrelsen ved fristens udløb har godkendt områdets inddragelse i kommunens 15-rammer.

29 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13 Lokalplan for et område til offentlige formål syd for Ringvej og øst for den kommende politigård i den sydlige del af Grenaa by. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes hermed følgende bestemmelser for det i afsnit 2.O nævnte område. l.o LOKALPLANENS FORMÅL Formålet med nærværende lokalplan er: at åbne mulighed for såvel en arealmæssig forøgelse af det eksisterende idrætsanlæg samt for opførelse af haller, omklædningsrum, klublokaler, overnatningsmuligheder, kontorer, cafeteria o. lign. bygninger med tilknytning til idrætsformål, \ at fastlægge størrelsen og beliggenheden af det område, hvori bygninger må opføres, at fastlægge overordnede'*bebyggelsesregulerende bestemmelser, at fastlægge et overordnet vej- og stiprincip, at sikre, at så meget som overhovedet muligt af den sunde, eksisterende beplantning bevares, således at området i størst muligt omfang bevarer sin plantagekarakter, samt plantning af et mindst 3O m beplantningsbælte langs hovedlandevej.nr. 415 (Ringvej).

30 2.0 OMRÅDE OG ZONESTATUS 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på vedhæftede kortbilag, kort nr. I, og omfatter del af matr. nr. 64 a af Grenaa Markjorder, samt alle parceller, der efter den 12. februar 198O udstykkes fra den del af den nævnte ejendom, der er omfattet af forslaget. 2.2 Med byrådets offentlige bekendtgørelse af den vedtagne lokalplan overføres hele lokalplanens område fra landzone til byzone. 3.Q OMRÅDETS ANVENDELSE 3.1 Lokalplanens areal opdeles i 2 områder, markeret I og II på vedhæftede kortbilag nr. 2, der udlægges til følgende formål: I II Idrætsanlæg uden større bebyggelse jævnfør afsnit 7 stk. 5. Idrætsanlæg med større bebyggelse. Område I Område I udlægges til offentlige formål, idrætsbaner, og der må ikke på området opføres anden bebyggelse end sådan, der har direkte tilknytning til idrætsbanerne, så som tilskuerfaciliteter, omklædnings- og redskabsbygninger o. lign. Område II Område II udlægges til offentlige formål, idrætsanlæg, og der må på området etableres sådanne faciliteter, der nødvendiggør større bygningsanlæg som boldspilhaller, svømmehal, badmintonhal o. lign. Endvidere må der opføres de for området nødvendige servicefaciliteter som cafeteria, kiosk, kontorer, overnatningsmuligheder o. lign.

31 4.O UDSTYKNINGER 4.1 Der må indenfor lokalplanens område ikke finde udstykninger sted, uden byrådets tilladelse, jævnfør kommuneplanlovens 18 stk VEJ- OG STIFORHOLD 5.1 Til betjening af lokalplanområdets funktioner skal der anlægges en vej mellem punkterne A og B. Endvidere vil der fra Vester Skovvej kunne etableres begrænset adgang til området umiddelbart nord for denne. Kortbilag nr. 2. Vejen skal ved punkterne A og B have en sådan beliggenhed, at den ved A udmunder direkte over for N.P. Josiassensvej, og ved B skal den tilsluttes skovvejen, Ydesvej, Med undtagelse af den førnævnte begrænsede vejbetjening fra Vester Skovvej, skal lokalplanområdet trafikbetjenes fra vej A-B, herunder adgang til parkeringspladsen og lignende anlæg. Derudover skal stierne fra parkeringspladserne til tilskuerfunktionerne, halindgangene og lignende anlægges med fast belægning og således, at de gående betjenes bedst muligt. 5.2 Vej A-B skal anlægges med en kørebanebredde på min. 7,5 m samt cykelsti og fortov med en fast belægning på tilsammen min. 3,6 meters bredde. Ved punktet A etableres en af Vejdirektoratet godkendt tilslutning til et lysreguleret kryds. Kørebane, cykelsti og fortov behøver ikke nødvendigvis at være parallelt beliggende, men ved punkterne A og B må afstanden mellem disse ikke overstige 3 m.

32 Ved vejtilslutninger skal hjørnerne afskæres og der skal sikres de nødvendige oversigtslinier. x) 5.4 Langs vejen A-B kan der udlægges areal til holdeplads for bus. 5.5 Ved anlæg af færdselsarealer skal der tages størst mulig hensyn til beplantningen. Byggelinier 5.6 Langs følgende veje og stier pålægges byggelinier i de nedenfor angivne afstande fra vej- og stiskel, således som vist på vedhæftede kortbilag: Ringvej 150 m fra vejudvidelseslinien (naturfredningsloven) Vester Skovvej 3O m fra skel Skovsti 3O m fra skel Arealerne mellem byggelinier og vej- og stiskellet må ikke anvendes til nogen form for bebyggelse. Dette skal dog ikke være en hindring for at bibeholde eksisterende anlæg, samt ombygge eksisterende tribune. Endvidere skal bestemmelsen ikke være til hindring for en udvidelse af Grenaa tennisklubs hus, såfremt byrådet tillader denne. I tilfælde af brand vil klubhuset kunne genopføres på samme sted, såfremt byrådets tilladelse hertil kan opnås. Langs vejen A-B må bygninger ikke, uden byrådets tilladelse, placeres nærmere vestlige vejudlæg end 15 m. Parkering 5.7 Byrådet kan give tilladelse til, at 5O% af arealet mellem vej skel og byggelinie langs Ringvej og vej A-B anvendes til anlæg af parkeringspladser, dog ikke nærmere skel mod Ringvej end 3O m. x) Opmærksomheden henledes på, at hjørneafskæringer og oversigtslinier vil blive pålagt i henhold til vejlovgivningen.

33 Byrådet kan endvidere give sin tilladelse til, at 50% af arealet mellem vej A-B og Ydesvej anvendes til anlæg af parkeringspladser, dog ikke nærmere A-B end 2O m. 5.9 Fra Vester Skovvej må der kun gives adgang til den til tennisbanerne nødvendige parkering. Parkering herudover kun med byrådets tilladelse Parkeringsarealet skal opdeles i enkeltområder på maks. 6O pladser Ved placeringen og udformningen af parkeringsanlæggene skal der tages størst mulig hensyn til den eksisterende beplantning, ligesom byrådet kan forlange/ at de enkelte parkeringsområder omgives af planter samt at der etableres nyplantning på selve områderne, således at karakteren af skov bevares Regnvandsbassiner til afvanding af parkeringsarealerne kan placeres på området, såfremt tilladelse hertil kan opnås i relation til spildevandsplanen og fra byrådet. 6.O LEDNINGSANLÆG 6.1 El-ledninger, herunder til vejbelysning, må ikke fremføres som luftledninger, men må alene udføres som jordkabler. 7.0 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING Område I 7.1 I område I må bebyggelsesprocenten ikke overstige 10%, 7.2 Bygninger må ikke opføres med mere end l etage. 7.3 Intet punkt af en bygning må gives en højde, der er over 6,5 m over terræn (niveauplan).

34 7.4 Bygningernes facadehøjde må ikke overstige 4 m, målt fra terræn (niveauplan) til skæringen mellem facade og tagflade. 7.5 Undtaget fra stk. nr. 7.2, 7.3 og 7.4 er tribuneanlæg. 7.6 Bygninger må ikke opføres nærmere de mod vest beliggende parceller end 5O m. Område II 7.7 I område II må bebyggelsesprocenten ikke overstige 25%, 7.8 Haller må ikke, uden byrådets tilladelse, gives en højde, der er over 12 m over terræn (niveauplan). 7.9 Øvrige bygninger må ikke opføres med en større højde end 8,5 m over terræn (niveauplan) Bebyggelse må ikke placeres øst for vej A-B. Fællesbestemmelser for område I og II V 7.11 Ved bygningernes placering skal der tages størst mulig hensyn til den eksisterende beplantning Byrådet kan ved byggesagsbehandlingen forlange en bygnings placering ændret, såfremt man finder, at bygningen kan placeres mere skånsomt i området Store og mellemstore træer må ikke fjernes uden byrådets tilladelse. 8.0 BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN Fællesbestemmelser for område I og II 8.1 Udendørs skiltning må kun finde sted med byrådets tilladelse i hvert enkelt tilfælde.

35 9.O UBEBYGGEDE AREALER Fællesbestemmelser for område I og II 9.1 Beplantning må ikke fjernes uden byrådets tilladelse. 9.2 Med undtagelse af bestemmelsen i afsnit 5 stk. 7 må den på vedhæftede kortbilag nr. 2 med beplantningssignatur viste beplantning ikke fjernes. Det eksisterende regnvandsbassin, som er placeret ud for matr. nr. 64 aq, kan forblive liggende i beplantningsbæltet. 9.3 Ubebyggede arealer skal gives et ordentligt udseende, ligesom en passende orden ved oplagring skal overholdes, 9.4 Eventuel indhegning skal foretages med en hegnstype, som passer til områdets karakter. 9.5 Belysning af veje og andre færdselsarealer inde i områderne må kun udføres som parkbelysning efter byrådets nærmere anvisninger. 9.6 Der må etableres de for idrætsudøvelsen nødvendige lysanlæg. 9.7 Højttalere og lignende må kun bruges indenfor bestemte tidsrum og med et maksimalt støjniveau som specificeret i et af byrådet vedtaget reglement vedrørende disse forhold FORUDSÆTNINGER FOR IBRUGTAGEN AF NY BEBYGGELSE 10.1 Før ny bebyggelse tages i brug skal der være etableret de for det enkelte anlæg nødvendige parkeringspladser.

36 11.0 EVENTUELLE TILLADELSER ELLER DISPENSATIONER FRA ANDRE MYNDIGHEDER 11.1 Uanset foranstående bestemmelser må der ikke foretages ændringer af eksisterende lovlige forhold, før der er opnået tilladelse hertil fra Skovstyrelsen for ophævelse af fredskovspligten og fra Fredningsstyrelsen om anlæg indenfor naturfredningslovens 3OO m byggelinie. VEDTAGELSESPÅTEGNING Således vedtaget af Grenaa byråd. Grenaa, den 14. november 1978 Arne Jessen borgmester J. Chr. Nielsen stadsingeniør I henhold til 27 i lov om kommuneplaner vedtages foranstående lokalplan endeligt. Grenaa byråd, den 12. februar 198O Arne Jessen borgmester J. Chr. Nielsen stadsingeniør

37 Foranstående lokalplan begæres tinglyst på ejendommen matr. nr. 64 a, Grenaa Markjorder. Grenaa byråd, den 12. februar 1980 Arne Jessen borgmester J. Chr. Nielsen stadsingeniør INDFØRT l DAGBOGEN FOR RETTEN l GRENÅ DEN 1 8 HAR, 1980 LYST

38 '' ~ LOKALPLANGRÆNSE GRENAA KOMMUNE KORT NR.1 TIL LOKALPLAN NR.13 MÅL O 0,5 1km

39 » +*** m ***** F"^ > /-.^ s*'-**** fø-jr: é K **w * J ^ 23 ~^ ^'^ é / %-!) n u.^ '(S,5t& ^CP^ ^ A^LO^VJ,!& ^^, /^ -T fc 4tf? NP -»OS'JsSfNSv.Ej «j<r*/'? - ' -K ' LOKALPLANGRÆNSE OMRÅDEGRÆNSE - - BYGGELINIE tev^ BEPLANTNINGSBÆLTE GRENAA KOMMUNE KORT NR.2 TIL LOKALPLAN NR.13 MÅL 1:4000 O i

40 Stempel kr. O Anmelder: Grenaa Kommune PÅTEGNING på servitut angående lokalplan nr. 13 lyst 18. marts Ovennævnte lokalplan begæres tinglyst af tingbogen for så vidt angår dels matr.nr. 64 iæ og dels den del af matr.nr. 64 a Grenaa Markjorder, som nu er omfattet af lokalplan nr. 86 og iøvrigt vist på vedhæftede kortbilag nr. l fra lokalplan nr. 86. Grenaa Kommune, den SV l $ JJ&hr. Nielsen stadsingeniør INDFØRT l DAGBOGEN FOK RATTEN l GRENAA ' aføk/ / Betty Cad^ O.CISS., dl

41 N 64f 166 b 64 bo ab e \ \ \o>\ 94c 100 Signatur: Lokalplangrænse Matrikelkort GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 86 KORTBILAG NR. l Mål 1:2000 O

42 Anmelder: Grenaa Kommune Teknik og Udvikling Torvet 3,8500 Grenaa Tlf Stadion Hal! p h_ \ VancTrerhTem, tpi»^j r e n a K om m un e ip l a / GRENAA KØMMUNE LOKALPLAN NR. 122 FOR ET OMRÅDEl TIL IDRÆTSAN- LÆG OG UNGDOMSBOLIGER M. V. VED GRENAA IDI^ÆTSCENTER OG VANDRERHJEM STEMPELMÆRKE RETTEN I GRENAA KUN QYLDIGT MtQ AFSTCMPUNC AF DOMMIRKONTOHETS KASSEKOWTROLAPRRRAT K :04 OOOO7OO.OO m 01

43 GRENAA KOMMUNE LOKALPLANNR. 122 Lokalplan nr. 122 for et område til idrætsanlæg og ungdomsboliger m.v. ved Grenaa Idrætscenter og Vandrerhjem. Lokalplanen er udarbejdet! december Udsnit af Kort- og Matrikelstyrelsens kort/flyvefotografier er gengivet med Kortog Matrikelstyrelsens tilladelse, (c) Kort- og Matrikelstyrelsen 1992/KD Indholdsfortegnelse LOKALPLANENS REDEØØRELSE SIDE Indledning l Kort beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til arjden planlægning 2 Kort beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger 4 LOKALPLANENS BESTEMMELSER I.0 Lokalplanens formål Områdets afgrænsning og zonestatus Områdets anvendelse Udstykninger Vej- og stiforhold Ledningsanlæg Bebyggelsens omfang og placering Bebyggelsens ydre fremtræden Ubebyggede arealer, beplantning og hegn Eksisterende lokalplaner, servitutter, oplysninger til andre myndigheder 9 II.0 Vedtagelsespåtegning 10 LOKALPLANENS KORTBILAG Matrikelkort Kortbilag nr. l Lokalplanområdets afgrænsning og udformning Kortbilag nr. 2

44

45 1. Indledning Grenaa Byråd ønsker at støtte Grenaa Handelsskoles planer om at etablere en detailhandelsskole i Grenaa. Der er tale om et nyt uddannelsestilbud i Grenaa, hvor detailhandelsuddannelsen kombineres med idræt, og hvor der lægges vægt på de unges muligheder for socialt samvær. En af målsætningerne er, at skole, arbejde og fritid skal gå op i en højere enhed. Grenaa har gode muligheder for at opbygge en sådan uddannelse i tilknytning til Idrætscentret og udnytte faciliteterne her og i Vandrerhjemmet. Det er en forudsætning for den nye uddannelse, at der i umiddelbar nærhed af Idrætscentret opføres ungdomsboliger, undervisningslokaler og fællesrum til elever, som kommer fra hele landet. Til detailhandelsskolen planlægges opført ca. 38 ungdomsboliger med 2 beboere i hver bolig. Uddannelsesforløbet strækker sig over et normalt skoleår. Der vil evt. i en senere etape kunne opføres flere ungdomsboliger inden for lokalplanområdet. Kort beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanområdet har siden 1980 været omfattet af "Lokalplan nr. 13 for et areal til idrætsanlæg". Ifølge denne plan "udlægges området til offentlige formål, idrætsanlæg, og der må på området etableres sådanne faciliteter, der nødvendiggør større bygningsanlæg som boldspilhaller, svømmehal, badmintonhal og lignende. Endvidere må der opføres de for området nødvendige servicefaciliteter som cafeteria, kiosk, kontorer, overnatningsmuligheder og lignende/' Lokalplan nr. 13 fastsætter, at bebyggelsesprocenten for området er 25. Haller må med byrådets tilladelse gives en højde på op til 12 m, og øvrige bygninger må opføres i en højde på 8,5 m. Disse bestemmelser ændres ikke og er fortsat gældende for lokalplanområdet. Der kan således som hidtil foretages udvidelser af Idrætscentret og Vandrerhjemmet eller etableres nye sportsfaciliteter i området.

46 2. Lokalplanen åbner mulighed for, at der kan opføres ungdomsboliger samt undervisningslokaler, fællesrum og lignende. Boligerne skal placeres inden for det viste byggefelt, hvorimod undervisningsfaciliteterne kan placeres, hvor det findes hensigtsmæssigt, f.eks. i forbindelse med Vandrerhjemmet. Lokalplanen er en rammelokalplan. Inden byggeriet af ungdomsboligerne kan gå igang, skal der udarbejdes en bebyggelsesplan, som kommunen skal godkende. Lokalplanens forhold til anden planlægning Kommuneplan for Grenaa Kommune u m Kommuneplanens rammer for lokalplanlægningen Hovedstruktur Lokalplanområdet er i kommuneplanen udlagt til offentlige formål. Rammer for lokalplanlægningen Lokalplanområdet ligger i kommuneplanens rammeområde 4.D.4. Der gælder følgende rammer for indholdet af lokalplanlægningen:

47 3. En lokalplan for området skal sikre: a. at områdets anvendelse fastlægges til offentlige formål, idrætsanlæg, haller m.v. b. at bebyggelsesprocenten ikke overstiger 25, c. at bebyggelsen ikke opføres med mere end 2^ etage, og at bygningshøjden ikke overstiger 8,5 m bortset fra enkelte bygninger eller bygningsdele, når særlige forhold taler herfor. Udover den hidtidige anvendelse til idrætsanlæg m.v. åbner lokalplanen mulighed for opførelse af ungdomsboliger, undervisningsfaciliteter m.v. i tilknytning til Idrætscentret og Vandrerhjemmet. Såvel uddannelsen som boligerne, der opføres og drives af et almennyttigt boligselskab, arbejder på et almennyttigt grundlag og under offentligt tilsyn. De pågældende aktiviteter er derfor i overensstemmelse med områdets anvendelse til offentlige formål. Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanen. Støjforhold I Miljøstyrelsens vejledning nr. 3 om "trafikstøj i boligområder", 1984, er der i forbindelse med støjhensyn i kommune- og lokalplanlægning for boligområder fastsat en vejledende grænseværdi på 55 db(a) for, hvad der er tilfredsstillende i boligområder. En støjbelastning på mere end 65 db(a) betragtes som uacceptabel. Beregningen af støjbelastningen fra trafikken er foretaget ved hjælp af "Beregningsmodel for vejtrafikstøj". Beregningerne er foretaget af COWIconsult ved brug af pc-programmet "Trafikstøj", der er udviklet til formålet. På den aktuelle strækning af Ringvejen er støjbelastningen ved nærmeste facade beregnet til mellem 60 og 64 db(a). Ved opførelse af ungdomsboliger vil der ved udformning af projektet blive stillet krav om, at bebyggelsen orienteres med opholdsrummene og de udendørs opholdsarealer væk fra Ringvejen, således at bebebyggelsen ved sin udformning virker afskærmende mod trafikstøj. Støjbelastningen af boligerne anses for at være acceptabel. Anden planlægning

48 Grenaa Kommunes spildevandsplan Lokalplanområdet er omfattet af kommunens spildevandsplan. Grenaa Kommunes varmeplan Lokalplanområdet er omfattet af kommunens varmeplan og ligger inden for Grenaa Varmeværks forsyningsområde. Kort beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge 18 i lov om planlægning kun udstykkes, bebygges eller iøvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom inden for lokalplanens område kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg med videre, der er indeholdt i planen. Byrådet kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser under forudsætning af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, planen søger at skabe eller fastholde. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. I henhold til 47 i planloven kan der foretages ekspropriation af privates ejendomme eller rettigheder over ejendomme, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelse af lokalplanen. Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen. Andre private rettigheder kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen.

49 5. GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 Lokalplan for et område til idrætsanlæg og ungdomsboliger m.v. ved Grenaa Idrætscenter og Vandrerhjem. Arealets størrelse er ca. 7,2 ha. I henhold til planloven (lov nr. 388 af 6. juni 1991) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i afsnit 2 nævnte område: l.0 Lokalplanens formål Lokalplanen har til formål, 1.1 at åbne mulighed for opførelse af ungdomsboliger, undervisningsfaciliteter m.v. i tilknytning til Idrætscentret og Vandrerhjemmet, 1.2 fortsat at sikre udvidelsesmuligheder for det eksisterende Idrætscenter og Vandrerhjem, 1.3 at fastlægge beliggenheden af det område, hvor ungdomsboligerne må opføres, 1.4 at fastlægge overordnede bebyggelsesregulerende bestemmelser, og 1.5 at sikre, at bebyggelsen afskærmes af beplantning, samt at så meget som muligt af den sunde, eksisterende beplantning bevares, således at området i størst muligt omfang bevarer sin plantagekarakter. 2.0 Områdets afgrænsning og zonestatus 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag nr. l og omfatter del af matr. nr. 64 a, Grenaa Markjorder, samt alle parceller der efter den 15. december 1994 udstykkes fra arealet. 2.2 Lokalplanområdet ligger i byzone.

50 3.0 Områdets anvendelse 3.1 Området udlægges til Idrætscenter og Vandrerhjem samt ungdomsboliger med tilhørende undervisningsfaciliteter, fællesrum, pedel- og bestyrerbolig m.v. 3.2 Der må foretages udvidelser af idrætscentret og etableres nye idrætsfunktioner samt opføres større bygningsanlæg som haller og lignende med dertil hørende servicefaciliteter m.v. 3.3 Til Vandrerhjemmet må der etableres flere overnatningsmuligheder og faciliteter i tilknytning hertil, såsom møde- og undervisningslokaler. 3.4 I området må der opføres ungdomsboliger til helårsbeboelse samt undervisningslokaler, fællesrum og lignende. 3.5 Der må opføres pedel- og bestyrerbolig i tilknytning til faciliteterne. 4.0 Udstykninger 4.1 Der kan foretages udstykning inden for lokalplanområdet. 4.2 Udstykningerne må ikke omfatte de på kortbilag nr. 2 viste plantebælter, der fortsat skal bevares som en del af kommuneplantagen. 5.0 Vej- og stiforhold 5.1 Det på kortbilag nr. 2 viste byggefelt vejbetjenes fra Stadion Allé. Vejens linieføring kan ændres, hvis det viser sig hensigtsmæssigt ved bebyggelsens udformning. 5.2 Stier udlægges i en bredde af 3 m. 5.3 Forbindelsesstier mellem de forskellige funktioner samt øvrige færdselsarealer i tilknytning til disse kan anlægges med fast belægning. Øvrige stier skal anlægges som naturstier.

51 Ved anlæg af færdselsarealer skal der tages størst muligt hensyn til beplantningen. Byggelinier 5.5 Langs følgende veje og stier pålægges byggelinier: Ringvej, 30 m fra skel Skovstien, 30 m fra skel Arealerne mellem byggelinier og vej- og stiskel må ikke anvendes til nogen form for bebyggelse, oplag, parkering eller lignende. 5.6 Langs Ydesvej må bygninger ikke uden byrådets tilladelse placeres nærmere vejudlægslinien end 15 m. Parkering 5.7 Ved nybyggeri og udvidelser af de bestående anlæg skal antallet og placeringen af nye parkeringspladser godkendes i forbindelse med byggesagsbehandlingen. 5.8 Ved placering og udformning af parkeringsanlæggene skal der tages størst muligt hensyn til den eksisterende beplantning, ligesom kommunen kan forlange, at de enkelte parkeringsområder omgives af planter, samt at der etableres nyplantning på selve områderne, således at karakteren af skov bevares. 6.0 Ledninganlæg 6.1 Samtlige nye boliger og øvrige bygningsanlæg skal tilsluttes Grenaa Varmeværk. 6.2 Samtlige nye boliger og øvrige bygningsanlæg skal tilsluttes Grenaa Byantenne. Der må ikke opsættes udvendige antenner eller paraboler.

52 Bebyggelsens omfang og placering 7.1 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 25 for lokalplanområdet som helhed. 7.2 Haller må ikke uden byrådets tilladelse gives en højde, der er over 12 m over terræn. 7.3 Øvrige bygninger må ikke opføres med en større højde end 8,5 m over terræn. 7.4 Der må opføres byggeri i op til 2^ etage. 7.5 Ungdomsboliger skal placeres inden for byggefeltet vist på kortbilag nr Udvidelser til Vandrerhjemmet og Idrætscentret samt undervisningsfaciliteter, fællesrum, pedel- og bestyrerbolig m.v. og evt. nye idrætsfunktioner kan placeres, hvor det findes hensigtsmæssigt og er ikke bundet til byggefeltet. 7.7 Ved opførelse af ungdomsboliger, uddannelsesfaciliteter m.v. skal kommunen godkende en samlet bebyggelsesplan, herunder evt. etapeopdeling. 7.8 Ved bygningernes placering skal der tages størst muligt hensyn til den eksisterende beplantning. 7.9 Ved byggesagsbehandlingen kan kommunen forlange en bygnings placering og udseende ændret, såfremt man finder, at bygningen kan indpasses mere skånsomt i området. Støjforhold 7.10 Bebyggelsen skal orienteres med opholdsrummene og de udendørs opholdsarealer væk fra Ringvejen, således at bebyggelsen ved sin udformning virker afskærmende mod trafikstøj.

53 Bebyggelsens ydre fremtræden 8.1 Ved opførelse af ny bebyggelse eller ændringer og tilbygninger til det nuværende skal udformning og materialevalg godkendes af kommunen i hvert enkelt tilfælde. 8.2 Udendørs skiltning og reklamering må kun finde sted med kommunens tilladelse i hvert enkelt tilfælde. 9.0 Ubebyggede arealer, beplantning og hegn 9.1 Beplantning må ikke fjernes uden kommunens tilladelse. 9.2 De på kortbilag nr. 2 viste plantebælter skal bevares og evt. suppleres med yderligere beplantning. 9.3 Der må ikke foretages terrænreguleringer eller opsættes hegn uden kommunens godkendelse. 9.4 Renovationsstativer og lignende skal afskærmes. Der skal holdes passende orden omkring bygningerne, og der må ikke henkastes affald og lignende i beplantningen Eksisterende lokalplan, servitutter, oplysninger til andre myndigheder 10.1 Med lokalplanens endelige vedtagelse aflyses lokalplan nr. 13 for området omfattet af nærværende lokalplan. Lokalplan nr. 13 er fortsat gældende for resten af det område, den omfatter Der er ikke inden for lokalplanområdet tinglyst servitutter, som er i strid med lokalplanens bestemmelser Fredskovspligten er ophævet inden for lokalplanområdet. Dette er sket i forbindelse med vedtagelsen af den hidtil gældende lokalplan nr. 13.

54 Vedtagelsespåtegning Forslag til lokalplan nr. 122 er vedtaget af Grenaa Byråd. Grenaa, den 20. december 1994 Erik Dahl-Rasmuss direktør / arsten T. Willadsen afdelingschef Nærværende lokalplan er endeligt vedtaget af Grenaa Byråd. Grenaa, den 21. marts Erik Dahl-Rasmussen direktør / Carsten T. Willadsen afdelingschef Foranstående lokalplan begæres tinglyst på matr. nr. 64 a, Grenaa Markjorder. Grenaa, den 6. april 1995 Erik Dahl-Rasnm sen direktør / Carsten T. Willadsen afdelingschef Grenaa tfark]orcier Retten 1 s Grenå L,ctørt J den : ivst under nr.: 4571

55 Matrikelkort GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 KORTBILAG NR. l Mål 1:

56 o O O o * * * \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \: \ \ \ \ * \ / \ / /#-- B Udvidelser til Vandrerhjemmet og \\ \\ Idrætscentret samt undervisningsfa- _---A --/ L- I \ \ \ I I I l I l I I * * \ \ \ \ \ ciliteter, fællesrum, pedel- og bdsq- I / rerbolig m.v. kan placeres, hvor det \\ fmdes hensigtsmæssigt og er ikke \\ I bundet til byggefeltet. \! r -1 Lokalplangrænse **t. \: * E Plantebælte Byggefelt til ungdomsboliger,j 3 --\ I I I I I I l I I I I I I 1 1 I I I I L'O.,\ 1 1 I i";,-- o 0 * * * * * I I L- o * * * * Lokal planom rådets afgrænsning og udformning * GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 o * * * KORTBILAG NR. 2 Må1 1:2.000 O m

57

58

59

60

61

62

63 Til Norddjurs Kommunes Kultur- og Udviklingsudvalg På vegne af forældreudvalget i TeamGym Djurs er jeg nødt til at kommentere på forvaltningens udtalelse i dagsordenen til møde i Kultur- og Udviklingsudvalget d. 23. november Her fremgår det, at forvaltningen mener at have løst vores udfordringer i forhold til at udfolde vores idrætsgren teamgym inden for kommunegrænsen ved at tildele os tider på Vivild Gymnastik og Idrætsefterskole. Først vil jeg gerne udtrykke, at vi er meget taknemmelige for, at vi i en overgangsperiode kan få nogle timer på Vivild Gymnastik og Idrætsefterskole. Herved er behovet for at vi skal leje os ind i RGF Hallen i Randers minimeret i indeværende sæson, men desværre ikke løst. Vi står stadig i en situation, hvor vi har mangel på haltider og de rette faciliteter. Hvorfor ønsker vi i TeamGym Djurs et springcenter og hvorfor placering i GIC og ikke i evt. andre steder i Norddjurs Kommune fx i Toubrohallen, hvor vi har adresse? Vi i TeamGym Djurs har et stort behov for at få optimale og sikre rammer for vores gymnaster at træne i og samtidig har vi et ønske om at få samlet vores aktiviteter i samme hus, således at vi får mulighed for at få en naturlig samhørighed i træningen i vores kombinationssportsgren teamgym, der består af disciplinerne tumbling, spring på trampet og en rytmeserie dette er et udtrykt ønske helt ned til de små gymnaster, som ikke kan træne 4 gange om ugen, men skal trænes i alle 3 discipliner, når de er i hallen. Hvorfor behov for et springcenter: Fordi vi mangler haltider og de rette faciliteter til at udøver vores sport, uden at vi skal surfe rundt til mange forskellige haller, der ikke er bygget til det - sammenholdt med de udfordringer det samtidig giver for vores økonomi at skulle holde 3 springcentre kørende: Udfordringer med springtræning i nuværende faciliteter: 1. Krav til redskaber på 3 adresser: Det, at vi springtræner i 3 forskellige faciliteter betyder, at vi er tvunget til at sørge for at have de rigtige redskaber i 3 haller, således at vores hold har de fornødne redskaber til rådighed i den daglige træning dette udfordrer vores økonomi i klubben maksimalt. Springhallen i Vivild er en meget simpel løsning, da der reelt kun er tale om et par stortrampoliner i gulvet. Der er langt fra de nødvendige faciliteter til at træne teamgym i landets bedste række. Vi har derfor været nødsaget til at flytte flere af vores redskaber fra Toubrohallen til Vivild for at kunne træne her, og der mangler stadig redskaber for, at vi er dækket ind bla. et rytmegulv (se længere nede), en pegasus (et springbord) og tilløbsmåtter bare for at nævne det mest nødvendige udstyr.

64 Samtidig betyder det, at mange af de redskaber vi har tilbage i Toubrohallen er gamle og udtjente redskaber, som trænger til udskiftning, både af sikkerhedshensyn, men også i fordi de ikke svarer til de redskaber, som vores gymnaster møder til konkurrencerne. Penge til vedligeholdelse og køb, som vi desværre ikke har til rådighed. I GIC lejer vi os ind på GIF Gymnastiks redskaber, dvs. her skal vi også afse midler til vedligeholdelse af redskaber. Vores faciliteter i Toubrohallen er utidssvarende vi har en slidt springgrav, der ikke kan hæves og sænkes. Samtidig springer gymnasterne komplekse spring ind i springgraven forbi en murstensmur med de risici, der kan være ved det. Og det at vi er tvunget til at træne flere hold i hallerne samtidig stiller ekstra store krav til, hvor mange redskaber der er behov for her er der bla. mangel på nedspringsmåtter for at kunne lave nok stationer til de mange gymnaster hvilket vi ikke har økonomi til at købe. 2. Pres på haltiderne: I forhold til at kunne udnytte et kommende springcenter vil TeamGym Djurs vil alene kunne udnytte tiden fra kl. ca stort set alle hverdage samt 3-4 timer om formiddagen hhv. lørdag og søndag. I indeværende sæson er vi gået fra at have 5 hold sidste sæson til at have 9 hold i år, hvilket må siges, at være yderst positivt for vores unge klub men også et meget vigtigt skridt på vejen til at blive en af landets bedste teamgym-klubber i mange år fremover. At udvide klubben med de mange nye hold giver dog store udfordringer for trænerne og gymnasterne i hallerne og især vores springtider om tirsdagen og torsdagen er under pres. I indeværende sæson træner vores 9 hold springtræning i 41 timer hver uge fordelt på 3 forskellige adresser da vi kun råder over 23 timer til springtræning, må vi lave en løsning, hvor holdene træner forskudt og oven i hinanden med op til 3 forskellige hold i hallen på samme tid. Det betyder forstyrrelser hver gang et hold starter/stopper træningen. Disse forskydninger er dog en nødvendighed pt., da vi forsøger at få haltider og redskaber udnyttet på bedst mulig måde og samtidig undgå at børnene skal træne for sent. Vores haltid om tirsdagen i Toubrohallen er fx fordelt på følgende måde: Lilleholdet Toubrohallen (ca. 10 piger) Springpigerne Toubrohallen (ca 25 piger) Minipige 3 Toubrohallen (ca. 10 piger) Minipige 2 Toubrohallen (ca. 10 piger) Minipige 1 Toubrohallen (ca. 13 piger) Og i GIC træningshallen har vi samme dag 2 drengehold i hallen samtidigt. Det betyder, at vi har vores microdrenge ned til 5 år (med krudt i numsen) til at træne side om side med vores bedste minidrengedrengehold i alderen op til 12 år, der skal kunne træne fokuseret og målrettet, samtidig

65 med at de små microdrenge, skal have lov til at lege gymnastikken ind heller ikke en optimal situation. Udfordring i rytmetræning i nuværende faciliteter: 1. For små sale til rådighed: De sale vi har til rådighed til rytmetræning er ikke store nok i forhold til det gulvareal et rytmegulv skal have (14x18m): Vi rytmetræner i Multisalen i GIC, Spejlsal på Vivild Efterskole samt Toubroskolens gymnastiksal. 2. Mangler af korrekt underlag i salene: Vi har ikke adgang til at kunne træne på et rytmegulv, som er et krav fra forbundet Teamgym Danmarks side i konkurrencerne. Rytmegulvet har til formå at minimere risikoen for skader. Det, at vi ikke har et gulv til rådighed under vores daglige træning, giver en konkurrenceforvridende situation i forhold til de andre 1. divisionsklubber, der har disse faciliteter på plads så her er vi nødsaget til at leje os ind hos andre klubber, hvis vi ikke får anskaffet vores eget gulv. 3. Mangel på opmagasineringsplads Der er mangel på opmagasinering et til mobilt rytmegulv i en idrætsfacilitet, der har en sal/hal, der lever op til korrekt gulvareal: Hvis vi med eksisterende haller i Norddjurs kommune skulle have rytmetræning i en hal med korrekte formater, vil opbevaring af gulvet ligeledes være en stor udfordring. Dog har Vivild Efterskole indvilliget i, at vi kan opmagasinere gulvet hos dem og med mulighed for at lægge det op i springcenteret, når vi have rytmetræning. 4. Mangel på haltid Her kommer så til gengæld udfordringen med de tildelte haltider, da vi ikke har mulighed for at flytte holdenes vores rytmetræning til Vivild. Vi arbejder dog alligevel benhårdt på at skrabe de sidste penge sammen til det mobile gulv via fonde og sponsorater, så vi ikke får unødige omkostninger til leje af faciliteter uden for kommunegrænsen inden gymnasterne skal i konkurrence til marts - og vil så efter bedste evne forsøge at udnytte de timer vi har fået tildelt i Vivild så godt som muligt og tilgodese holdene bedst muligt, men det vil betyde, at der skal trænes rytme og spring i hallen samtidigt, hvilket ikke er en holdbar løsning på sigt. Planen er at dette mobile rytmegulv er, at det skal flyttes med ind til GIC i den kommende rytmesal, så snart den kan komme på plads. I forbindelse med denne rytmesal gøres der plads til opmagasinering af

66 gulvet, således at andre sportsgrene som dans o. lign. vil kunne få mulighed for at anvende salen til andre formål. Pt. er vores behov for tider i en rytmesal med træning på rytmegulv timer om ugen fordelt på 4 dage om ugen i tidsrummet fra kl. 16 i hverdage og frem, men jo flere hold vi kan udbyde, jo flere timer vil vi få behov for på sigt. Hvorfor placering af et springcenter i GIC? 1. Optimal placering for at udnytte haltider i skoletiden: Her er den bedste adgang med offentlig transport fra hele Norddjurs Kommune (også fra Syddjurs Kommune) for både daginstitutioner og uddannelsesinstitutioner, der kan lægge idrætstimer ind i springcentret og derved give børn og unge en bedre motorik. OBS! Viden Djurs har vist interesse i at oprette en uddannelseslinie med teamgym på skoleskemaet hvis dette skal blive en realitet, er det kun 1 placering i Norddjurs Kommune, der er aktuel for et springcenter og det er i forbindelse med GIC og collegemiljøet på Ydesvej. 2. TeamGym Djurs har gymnaster fra et stort opland: Vores gymnaster kommer fra bla. Silkeborg, Auning, Nimtofte, Ørum, Ebeltoft, Rønde, Ryomgaard, Trustrup, Voldby, Grenaa og mange flere steder og i år har vi fået tilgang af to nye gymnaster, der tager turen fra Sjælland til Djursland hver weekend fra for at være en del af TeamGym Djurs. Det indikerer, at det tilbud vi har i TeamGym Djurs, vil kunne få endnu flere i en større radius til at trække til Djursland for at træne teamgym, hvis vi kan fortsætte med at skabe vores flotte resultater og samtidig kan tilbyde træning i nogle attraktive træningsfaciliteter (Aarhus og Randers har springcentre). Derfor ønsker vi en placering, hvor man nemt har adgang til offentligt transport, uanset hvor man bor, så gymnasterne selv har mulighed for at tage til træning efter skole og kommer de før tid, at der er mulighed for at have noget socialt sammen med sine kammerater inden træningen dvs. der skal være gode forbindelser med både den kommende letbane og med bus. Det kan man fx ikke sige om Vivild, hvor offentlig transport med bus fra fx Grenaa slutter før vores træning starter. 3. Mulighed for forældre for træning: De mange idrætstilbud i og omkring GIC, kan give mulighed for at de forældre, tager køreturen ud med deres børn til gymnastiktræning, samtidig kan få dyrket noget sport og ikke blot være chauffører. Kan der findes plads til et springcenter med en omstrukturering af eksisterende faciliteter i kommunen? Hvis man skulle forsøge at forfølge forvaltningens forslag om at udnytte de faciliteter, der er til rådighed i GIC evt. i samarbejde med de omkringliggende haller kunne et par scenarier være:

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 13 FOR ET AREAL TIL IDRÆTSANLÆG 18.1W9BQ 04092 INDLEDNING % Nærværende notat indeholder et forslag til lokalplan for udbygning af idrætsområdet syd for Rinavej (hovedlandevej

Læs mere

Hvorfor behov for et springcenter:

Hvorfor behov for et springcenter: Til Norddjurs Kommunes Kultur- og Udviklingsudvalg På vegne af forældreudvalget i TeamGym Djurs er jeg nødt til at kommentere på forvaltningens udtalelse i dagsordenen til møde i Kultur- og Udviklingsudvalget

Læs mere

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA

LOKALPLAN NR. 66 STEMPFXMÆRKE FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER MOTEL/CAFETERIA. RETTEN l '1REMAA e STEMPFXMÆRKE RETTEN l '1REMAA KUN GYLOKJT M 0 AFSTtMPUNG AF OOMM ftkonto«ets lcass KONTf»OLAPFA«AT B 263523 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 66 FOR ET OMRADE TIL SALGS- OG UDSTILLINGSPRÆGET VIRKSOMHED HERUNDER

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPUNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT C 836870 Anmelder: Advokatfirmaet Dalgaard- Knudsen & Jepsen, v/hogens Jepsen, Ringkøbing

Læs mere

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88

Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 Udarbejdet af Teknik og Udvikling Dato: August 2000 Kontaktperson: Hanne Majgaard Nielsen Tlf. 87 58 59 19 Fax. nr. 87 58 59 88 GRENAA KOMMUNE LOKALPLANNR. 147 Læsevejledning Lokalplanen er opdelt i en

Læs mere

Lokalplan 1.01. Køge Bugt Uddannelsescenter

Lokalplan 1.01. Køge Bugt Uddannelsescenter Lokalplan 1.01 Køge Bugt Uddannelsescenter Ishøj Kommune ISHØJ KOMMUNE LOKALPLAN l.01 Lokalplanens' indhold, Lokalplanen, der omfatter arealet "begrænset af Tranegildestien, Vejlebrovej, Gildbrovej og

Læs mere

,~- V, ( A 83 ) LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51

,~- V, ( A 83 ) LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51 ,~- V, ( A 83 ) GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN ET OMRÅDE TIL CENTERFORMÅL NR 51 / 57? GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 51 Lokalplan nr. 51 for et område til centerformål. Lokalplanen er udarbejdet i februar 1984.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ M.V. SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget

HØJER KOMMUNE. Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget HØJER KOMMUNE Lokalplan 02.12.01 Lejeboliger i Sdr. Sejerslev ved Præstevænget Vedtaget: 08.10.1985 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL KOLONIHAVER N R. 62

LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL KOLONIHAVER N R. 62 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN FOR ET OMRÅDE TIL KOLONIHAVER N R. 62 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 62 Lokalplan nr. 62 for et område til kolonihaver beliggende mellem Randersvej og Gammel Å. Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

Lokalplan nr. 019 Del af Skuldbøl sommerhusområde

Lokalplan nr. 019 Del af Skuldbøl sommerhusområde Lokalplan nr. 019 Del af Skuldbøl sommerhusområde Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk LOKALPLAN NR. 19 - FOR EN DEL AF SKULDBØL Redegørelse for hvorledes lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN 196. for Copenhagen International School i Hellerup

LOKALPLAN 196. for Copenhagen International School i Hellerup LOKALPLAN 196 for Copenhagen International School i Hellerup GENTOFTE KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 196 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD

Læs mere

Vejle kommuneq Teknisk forvaltning ~ August 1985. Lokalpian nr.77 for et område ved Idrættens Hus

Vejle kommuneq Teknisk forvaltning ~ August 1985. Lokalpian nr.77 for et område ved Idrættens Hus Vejle kommuneq Teknisk forvaltning ~ August 1985 Lokalpian nr.77 for et område ved Idrættens Hus VEJLE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING AUGUST 1985 Lokaiplan nr. 77 for et område ved Idrættens Hus. Indhoidsfortegnelse:

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.17

LOKALPLAN NR. B 51.17 \ ~. ~ L_- ~ ~, 4/ -~) LOKALPLAN NR. B 51.17.-~ v~. ~ ~1 SrI~I~MÆRKE NYT BOLIGOMRÅDE IRBiEKBY ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 199 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE LOKALPLANENS REDEGØRELSER Lokaiplanens baggrund

Læs mere

L0KKEN - VRÅ KOMMUNE FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 3.1.1.1. FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIGBEBYGGELSE I HUNDELEV

L0KKEN - VRÅ KOMMUNE FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 3.1.1.1. FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIGBEBYGGELSE I HUNDELEV L0KKEN - VRÅ KOMMUNE FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 3.1.1.1. FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIGBEBYGGELSE I HUNDELEV 1 LOKKEN-VRÅ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 3.1.1.1. Forslag til lokalplan for et område til tæt-lav

Læs mere

RIBE BYKERNE. Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04

RIBE BYKERNE. Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04 RIBE BYKERNE Ribe Vandrehjem LOKALPLAN NR. 01.04 INDHOLD: Side Indledning... l Fremlæggelse og vedtagelse... 2 Redegørelse: 1. Lokalplanens formål og indhold 4 2. Forhold til den øvrige planlægning...

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan nr. 134 for

Læs mere

Lokalplan 2.29 Klitmøller

Lokalplan 2.29 Klitmøller Lokalplan 2.29 Klitmøller Område ved Ajs Mølls Vej Lokalplan godkendt d. 6. juli 2000 Indhold: Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Lokalplanens formål Lokalplanområdet Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 Boligområde ved Rugagerparken Januar 2001 Lokaiplan nr. 3.86 Indhoidsfortegnelse: Redet~orelse side Lokalpianens baggrund og formål 3 Beskrivelse af lokalpianområdet 3 Lokalpianens

Læs mere

KOMMUNE NR. 3014 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE

KOMMUNE NR. 3014 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 3014 FOR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL VED KYSTVEJEN I RUDE Odder Kommune Lokalplan nr. 3014 Lokalplan for et område til offentlige formål ved Kystvejen i Rude. Udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN 02-012. DALL - FERSLEV ldrætsanlæg AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 02-012. DALL - FERSLEV ldrætsanlæg AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 02-012 DALL - FERSLEV ldrætsanlæg AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUN 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE ----------- Oversigtskort Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens sammenhæng

Læs mere

J. I / KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY

J. I / KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY J. I / ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5007 Lokalplan for et område til boligformål ved Vestergade i Hou by. Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 165. Skovskolen i Nødebo. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 165 Skovskolen i Nødebo Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

LOKALPLAN NR.37 FOR ET INDUSTRIOMRÅDE NORDØST FOR GRENAA BYMIDTE

LOKALPLAN NR.37 FOR ET INDUSTRIOMRÅDE NORDØST FOR GRENAA BYMIDTE GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR.37 FOR ET INDUSTRIOMRÅDE NORDØST FOR GRENAA BYMIDTE GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 37 Lokalplan for et eksisterende erhvervsområde i Grenaa by, Nærværende lokalplan er udarbejdet

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Silkeborg Kommune Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Lokalplan nr. 40.05 for et omrade ved Lysbrogade. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FO& OG INDHOLD.. 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

Læs mere

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) T E K N I K O G M I L J Ø Forslag Lokalplan 012-707 Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07

Silkeborg Kommune. Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07 Silkeborg Kommune Område ved Arendalsvej (Gødvad Center) LOKALPLAN 63.07 Centex?, 1. etape) INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS F OML OG INDHOLD.. LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING FOR &ET..

Læs mere

~LOKALPLAN NR~e.1.3 FOR :0~ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE

~LOKALPLAN NR~e.1.3 FOR :0~ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN NRe.1.3 FOR :ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE flidholdet AF LOKALPLANFORSLLGET Lokaiplanen omfatter et Ørbæk by.. område beliggende ved Åvænget i Lokalplanen fastlægger, at der på arealet skal opføres 9

Læs mere

^.^' NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 LOKAL PLAN. ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s. For et boligområde ved Øster Ulslev " ^ ' -18 ; ^-*j&'alderdomshjem^ Jordfmoderhus

^.^' NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 LOKAL PLAN. ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s. For et boligområde ved Øster Ulslev  ^ ' -18 ; ^-*j&'alderdomshjem^ Jordfmoderhus NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 For et boligområde ved Øster Ulslev ^-*j&'alderdomshjem^ " ^ ' -18 ; Jordfmoderhus,' fi'j i ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s ^.^' LOKAL PLAN NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 For et område ved

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/56. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1983

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/56. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1983 BOV KOMMUNE Lokalplan 2/56 Boligområde ved Hærvejen i Bov 1983 Gammeltoft TIL TJENSTLIG BRUG VED BOV SÆRTRYK MED GEODÆTISK INSTITUTS TILLADELSE A. 4O0/76 BOV KOMMUNE lokalplan nr. 2/56 B O V K O MM U^N

Læs mere

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 Lokalplan 1.15 Et boligområde på Højvangen Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 LOKALPLAN 1.15 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ HØJVANGEN HAVEFACADE INDGANGSFACADE BJERGSTED KOMMUNE

Læs mere

LOKALPLAN nr. ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR

LOKALPLAN nr. ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR LOKALPLAN nr. FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR SYGEHUSVEJEN, ÆRØSKØBING ÆRØSKØBING KOMMUNE Indledning: Ærøskøbing kommune Lokalplan nr. 9-13 A for et boligområde syd for Sygehusvejen, Ærøskøbing (matr. nr. 69

Læs mere

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 115. /e, < > **/< * MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 39 FOR ET OMRÅDE TIL TRANSFORMERSTATION VED ÅSTRUP. RKE.

GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 115. /e, < > **/< * MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 39 FOR ET OMRÅDE TIL TRANSFORMERSTATION VED ÅSTRUP. RKE. /e, < > **/< * Anmelder: Grenaa Kommune Teknisk Forvaltning Torvet 3, 8500 Grenaa Tlf. 86 32 15 88 Forbrændingsanlæg GRENAA KOMMUNE GRENAA RKE LOKALPLAN NR. 115 MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 39 FOR ET OMRÅDE

Læs mere

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal  ~ ' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse HVIDEBÆK KOMMUNE o o o og, Q ~,,, /, V' km ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' \" Ugertøse " Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse Indholdsfortegnelse Redegørelse Planens forhold til anden planlægning:

Læs mere

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY.

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. Odder Kommune Lokalplan nr. 1067 Lokalplan for et område til boligbebyggelse ved Vennelundsvej

Læs mere

LOKALPLAN NR. LE 51.11

LOKALPLAN NR. LE 51.11 LOKALPLAN NR. LE 51.11 UDVIDELSE AF ERHVERVSOMRÅDE I ØRBÆK BY L~~J H~~J Ø R B Æ K K0MMUNE TEKNIS K FORV ALTNING 1993. i I NDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. LE 51.11 ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLANENS REDEGØRELSER

Læs mere

Lokalplan 252- Forslag

Lokalplan 252- Forslag 1 Lokalplan 252- Forslag Selandia Erhvervspark ved Haslevvej INDLEDNING September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN 68. Lokalpian for et område til kolonihaveformål ved Birkallè i Skjern by.

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN 68. Lokalpian for et område til kolonihaveformål ved Birkallè i Skjern by. SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN 68 Lokalpian for et område til kolonihaveformål ved Birkallè i Skjern by. Udarbejdet i december 1989 af Skjern kommune, teknisk forvaltning. INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 188 For et område ved P.Mogensenvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, AABYBRO KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANREDEGØRELSE... 3 INDLEDNING / BESKRIVELSE... 3 BAGGRUND OG FORMÅL... 4 TILLADELSER I ØVRIGT... 5 SAMMENHÆNG

Læs mere

Lokalplanen indeholder også en bestemmelse om, at husopvarmningen i området skal ske ved anvendelse af et vandbåret opvarmningssystem i Guldborg.

Lokalplanen indeholder også en bestemmelse om, at husopvarmningen i området skal ske ved anvendelse af et vandbåret opvarmningssystem i Guldborg. Lokalplan nr. 11 - Boligområde ved Guldborghave INDLEDNING Området, hvor lokalplanen gælder, er beliggende i Guldborg by bag den eksisterende langs Guldborgvej (Hovedlandevej nr. 115) og Nyvej. Hildesvigskoven

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051.295

LOKALPLAN NR. 051.295 I~ISvendborg ~ Kommune ij~d~li -U541~ LOKALPLAN NR. 051.295 For et område mellem Bregningevej, Syrenvej, Vindeby Pilevej og Eskærvej Teknisk Forvaltning - Plan- og Udviklingsafdelingen November 1996 Hvad

Læs mere

LOKALPLAN NR. 226 HOLSTEBRO KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 226 HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 226 for et centerområde ved Hostrupsvej HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 226 FOR ET CENTEROMaDE VED HOSTRUPSVEJ INDHOLDSFORTEGNELSE: S S 20-RedegØrelse 21-Beskrivelse Side

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede

Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede Videbæk i marts 2000 J. Nr. 27-11 -85 Revideret i maj 2000. Revideret i Juni 2000 Lokalplan nr. 85 for et erhvervsområde ved Industrivej i Troldhede Videbæk Kommune Tillæg nr. 7 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY

KOMMUNE NR. 3016 ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER LOKALPLAN FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMAL KOMMUNE NR. 3016 BELIGGENDE VED BLOMMEVÆNGET I SAKSILD BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR 3016 Lokalplan for et areal til boligformål. beliggende ved Blommevænget

Læs mere

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 LOKALPLAN 05-005 RIEKKEHUSE - FILLIPPAVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E REDEGøRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold til øvrig

Læs mere

Lokalplan Ø-15. Lokalplan nr. Ø-15 & 15 rammer, tillæg nr. 10

Lokalplan Ø-15. Lokalplan nr. Ø-15 & 15 rammer, tillæg nr. 10 Lokalplan Ø-15 Lokalplan nr. Ø-15 & 15 rammer, tillæg nr. 10 Vedtagelsesdato: 03-07-1984 LOKALPLAN Nr. 0-15 for et område til boligformål i den sydlige del af Østbirk by GEDVED KOMMUNE VEJLE AMT KORTFATTET

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing.

Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Lokalplan nr. 9-21 for et område nordvest for Statene, Ærøskøbing. Ærøskøbing kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side 3 Kommuneplantillæg side 5 Lokalplan side 8 Kortbilag side 12 2 Redegørelse for

Læs mere

LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger

LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger LOKALPLAN 4-01 Samsøvej, boliger KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 4-01 SAMSØVEJ REDEGØRELSE. LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆG- NING FOR OMRÅDET Områdets beliggenhed Dispositionsplan Nærværende

Læs mere

KOMMUNE LØKKEN -VRA LOKALPLAN NR. 4.8.3.1. FQR ET OMRÅDE 1 FURREBY TIL CAM- PINGPLADS OG OFFENTLIGT FQRIMÅL.

KOMMUNE LØKKEN -VRA LOKALPLAN NR. 4.8.3.1. FQR ET OMRÅDE 1 FURREBY TIL CAM- PINGPLADS OG OFFENTLIGT FQRIMÅL. LØKKEN -VRA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4.8.3.1. FQR ET OMRÅDE 1 FURREBY TIL CAM- PINGPLADS OG OFFENTLIGT FQRIMÅL. LØKKEN-VRÅ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4.8.3.1 Lokalplan for et omrade nord for Løkken til campingplads

Læs mere

STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP.

STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP. STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP. HVAD ER EN LOKALPLAN? Ifølge Lov om planlægning har Byrådet pligt til at udarbejde en lokalplan, før der gennemføres

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm

Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk I N D H O L D S F O R T E G N E L S E side Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 77 for et sommerhusområde ved Brøndalstien Hundested Kommmune Redegørelse, side 4 Indledning Lokalplanlægning Området for lokalplanen Forhold til anden planlægning Regionplanlægning Servitutter

Læs mere

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34. Område øst for Søndermarken. August 2002. κ κ. κ κ. κ κ. κ κ TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.34 Område øst for Søndermarken August 2002 Lokal D lån. 1.34 For et boligområde øst for S ø rider marken.i Tølløse LOKALPLAN 1.34 FOR ET BOLIGOMRÅDE OST FOR SONDERMARKEN l TOLLOSE

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE Lokalplan nr. 136 område ved Belvedere-Mølmarksvej.

SVENDBORG KOMMUNE Lokalplan nr. 136 område ved Belvedere-Mølmarksvej. ,c ~ Matr.nr. 6-gø og del af 6 a, Anmelder: Svendborg markjorder, samt Svendborg kommunes matr.nr. 39-a m.fl., Græshol- tekniske forvaltning mene, Svendborg jorder. Gåsestræde 14 B 5700 Svendborg SVENDBORG

Læs mere

LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING

LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING FEB 1980 I I N D H O L D S FO R T E G N ELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold

Læs mere

Områdets anvendelse. 3.1 Delområde I anvendes udelukkende til formål i tilknytning

Områdets anvendelse. 3.1 Delområde I anvendes udelukkende til formål i tilknytning HOLMSLAND KOMMUNE Lokalplan nr. 21 omfattende område 2.F.o2. til fritidsformål (surfing) i Hvide Sande syd. I henhold til kommuneplanloven (Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 734 af 21. december 1982)

Læs mere

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 200x For et område ved Rønne Stadion Nord December 2013 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af

Læs mere

T. 22. 05 LOKALPLAN NR. 5

T. 22. 05 LOKALPLAN NR. 5 T. 22. 05 LOKALPLAN NR. 5 i Herlev kommune. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 5 vedrører et areal syd for Gammel Klausdalsbrovej vest for eksisterende center ved Dildhaven og fastlægger, at området kun

Læs mere

VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN

VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN JUNI 1983 INDLEDNING Dette hæfte indeholder lokalpian for et område ved Bryggervangen, Bredballe. Hensigten med at udarbejde

Læs mere

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole Lokalplan nr. 133 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002 Nyborg Friskole 1 Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund... 4 Lokalplanens indhold... 5 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

Organisationsdiagram

Organisationsdiagram Bilagsoversigt Gældende planforhold Situationsplan Kortmateriale der angiver byggefeltets placering i byen Fotos fra området Kort beskrivelse af de lokale forhold Tids- og procesplan Organisationsdiagram

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

LOKALPLAN NR. 60. r,t UDVIDELSE AF LEIKKEGARDEN TROMMESLAGERVEJ STORE-HEDDDINGE --- I I I I I I // I. I Lokal planom rådd I I I. 1 Oa STEVNS KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 60. r,t UDVIDELSE AF LEIKKEGARDEN TROMMESLAGERVEJ STORE-HEDDDINGE --- I I I I I I // I. I Lokal planom rådd I I I. 1 Oa STEVNS KOMMUNE g r,t nr- i: LOKALPLAN NR. 60 - UDVDELSE AF LEKKEGARDEN TROMMESLAGERVEJ STORE-HEDDDNGE - l // --- Lokal planom rådd N \ 1 Oa STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 60 Lokalplan for udbygning af Lærkegården, Trommeslagervej,

Læs mere

LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING MAJ 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev T Anmelder: Sejlflod Kommune, Stationsvej 5, 9280 Storvorde tlf.: 96 77 99 00 ORIGINAL 22542? 03 OUU0.0070 LOKALPLAN NR. 20.20.04 ORIGINAL 225390 03 0000.0070.04.20015 TÅ 400r00 K Område til offentlige

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 170 For et område ved Gadeledsvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg. August 1978 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg. August 1978 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 053 Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg KONGSBAK INFORMATIK August 1978 ~ ~~ ~~ ~~ ~~ Århus kommune Lokalplan n ~: Renseværk ved Trankær mose, Tranbjerg Statistikområde/distrikt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 265. for et erhvervsområde ved Milnersvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 265 for et erhvervsområde ved Milnersvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder

Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder Anmelder: ADVOKAT H. THORNINGER HERNINGVEJ 1. 6950 RINGKØBING TELEFON 07-32 38 11 Matr.nr. 13o i^, 13o m og 13o n Ringkøbing markjorder RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 01.027 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED MØLLEVEJ

Læs mere

LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979

LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979 LOKALPLAN 14-001 SULSTED IDRÆTSANLÆG, SKOLEIDRÆTSPLADS AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JUL 1979 Lokalplanens baggrund og område Lokalplan 14-001 er udarbejdet for at sikre arealer til udvidelse

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere

Lokalplan nr. 101. for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej)

Lokalplan nr. 101. for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej) Lokalplan nr. 101 for et område ved Emil Chr. Hansens Vej (Skolen på La Cours Vej) September 1998 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området (Skolen på La Cours Vej) til offentlige

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 088 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund og formål l Lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til anden planlægning 2 Lokalplanens retsvirkninger 5

Læs mere

Lokalplan nr. 134. for Holger Danskes Vej 87-89

Lokalplan nr. 134. for Holger Danskes Vej 87-89 Lokalplan nr. 134 for Holger Danskes Vej 87-89 2004 Lokalplan nr. 134 er udarbejdet af Frederiksberg Kommune Teknisk Direktorat Projekt- og Planafdelingen Rådhuset 2000 Frederiksberg Tlf. 3821 4071 E-mail:

Læs mere

LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og

LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og Kalvebodvej ( Mg5llevang ) LOKALPLANENS BAGGRUND Baggrunden for nærværende lokalplan er et ønske om at ligestille Dragør kommunes 3 kolonihaveområder

Læs mere

LOKALPLAN 1.36. Torsbo - plejehjem og ældreboliger

LOKALPLAN 1.36. Torsbo - plejehjem og ældreboliger LOKALPLAN 1.36 Torsbo - plejehjem og ældreboliger Ishøj Kommune 2001 BAGGRUND FOR LOKALPLAN 1.36 Torsbo Plejehjem blev opført i 1957-58 som et af de første større, offentlige byggerier i Ishøj Kommune.

Læs mere

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg.

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. ASSENS KOMMUNE FREDENSVEJ GRØNNEVEJ VANDVÆRKSVEJ LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ Lokalplan nr. O.75 For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. 1 Lokalplan nr. 0.75 For et boligområde ved teglværksvej,

Læs mere

M a r i a g e r K o m m u n e M.1.55. Mariager Camping

M a r i a g e r K o m m u n e M.1.55. Mariager Camping M a r i a g e r K o m m u n e M.1.55. Mariager Camping INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 5 Indledning... 7 1. Lokalplanens område... 7 2. Lokalplanens formål... 8 3. Lokalplanens indhold... 8 4. Lokalplanens

Læs mere