kano&kajak 1984 var Henning Lynges år Magasinet anmeldelse GoPro Hero2 HD klub Limfjorden træning Sprintdistancer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "kano&kajak 1984 var Henning Lynges år Magasinet anmeldelse GoPro Hero2 HD klub Limfjorden træning Sprintdistancer"

Transkript

1 kano&kajak Magasinet dansk kano & kajak forbund Nr. 3 maj var Henning Lynges år Magasinet Kano og Kajak har mødt den tidligere dobbelte OL-medaljevinder. s. 18 klub Limfjorden Limfjorden har klare holdninger til alkohol, bredden og træningsmiljøet s.6 anmeldelse GoPro Hero2 HD Vi har testet GoPros videokamera til lands og til vands s.24 træning Sprintdistancer Fysiologiske tanker om disponering af de længere sprintdistancer s.44

2 Kajakker til fornuftige priser indhold Genvandt førligheden Nyd kajakturen på et ergometer fra et sejlskib 4 Leder 6 Plads til alle men uden alkohol 10 Genvandt førligheden på et ergomenter 14 Klummen: Snyd ikke dig selv 16 Nye regler efter Præstø-ulykken 7030.dk 18 Los Angeles, Lewis og Lynge Player Player er en ny kajak for roeren der ønsker fart og stabilitet. Kajakken er perfekt som overgangskajak fra tur- til kapkajak. Arrow Arrow er udkommet i en ny og lettere version, men stadig i den kendte gode kvalitet. En god turkajak både til klubber og private. Forhandler blandt andet: Kajakpolo for dummies 34 Kommunen fandt en plads ved åen Anmeldelse: GoPro Hero2 HD 28 Nyd kajakturen fra et sejlskib 32 Det sker Kajakpolo for dummies B: 47 cm. L: 520 cm. V: 12 kg. Pris ,- Alt i udstyr, tilbehør og kajakker B: 51 cm. L: 520 cm. V: 12 kg. Pris ,- Struer kajak Attack Ny turkajak med dejlig stabilitet og gode manøvreegenskaber. 38 Kommunen fandt en plads ved åen 42 Husk nummeret 44 Fysiologiske tanker om sprintdistancer 46 DKF grønt forbund igen i år Åbningstider Mandag-fredag Lørdag Perfekt klubkajak for begyndere eller større personer. B: 60 cm. L: 520 cm. V: 13 kg. Pris ,- kolofonen... Magasinet kano&kajak Udgiver Dansk Kano og Kajak Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion Brøndby Tlf: Åbningstid: Hver dag isnn Ansvarshavende Ole Tikjøb Formand, DKF Kontaktperson DKF's sekretariat Christian Jacobsen Direktør Tlf: Faglig redaktør Anders Krintel Mobil: Redaktion AL Kommunikation Journalist Lars Bo Mobil: Journalist Ann Kerol Mobil: Layout Karin Fredsøe Tilde Grafisk Mobil: Annoncer DG Media A/S Telefon: Fax: København Store Kongensgade København K Tryk og distribution Stibo Graphic A/S Stibo Graphic arbejder aktivt for at mindste miljøbelastningen ved grafisk produktion. Se alt om miljømærkningerne på Papir Indhold: 70 g. GraphoCote. Kvaliteten kan både FSC mærkes samt opfylde div. miljømærkninger. Omslag: 170 g. Maxi Gloss m/ gloss vandlak Oplag ex. Distribution: Postomdeles til klubber og medlemmer under DKF. Modtager du ikke bladet, ret henvendelse til din klub. Tekst og fotos fra Magasinet Kano & Kajak må ikke gengives uden tilladelse fra DKF. Tips og kommentarer kan mailes til 2 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj Industrivej 12 DK-7600 Struer T (+45)

3 LEDER Sikkerhed er en del af vores DNA Magasinets deadline: Vi viser dig hvad der er op og ned, når det Ole Tikjøb Formand Dansk Kano og Kajak Forbund Med Søfartsstyrelsens nye retningslinjer er der kommet fornyet fokus på sikkerhed i småbåde. Det er godt, gavnligt og på høje tid. Søfartsstyrelsen har radikalt ændret kurs og satser nu på opperationel sikkerhed fremfor godkendelse af materiel. Det er den rette kurs i denne overflod at kano, kajakker, surfbrædder, oppustelige fartøjer i alle tænkelige afskygninger. Kursen kræver dog ansvarlighed og faglighed for alle, der arbejder med området. Det er også godt, men forudsætter naturligvis selvindsigt, evnen til at vide hvad man ikke ved nok om. For DKF's klubber er sikkerhed er en del af vores DNA, og et grundelement i alle overvejelser i klubbens dagligdag. Alligevel kan man godt skele til den nye guide på søfartsstyrelsen hjemmeside og lade sig inspirere vi kan altid blive bedre. Læs mere om i hvilke særlige situationer de nye regler er relevante for klubarbejdet i artiklen længere inde i bladet. Næste nummer af Magasinet Kano & Kajak udkommer 18. juli Deadline for materiale sendt til redaktionen er 18. juni Deadline for indtastning af modtageradresser er 18. juni gælder valg af kajak 2-3 NYHED ACCENT HOS HAVKAJAKKEN & FRILUFTSLIV Kom og prøv vores udvalg på mere end 70 forskellige modeller! ACCENT LANAI/KAUAI SELECT Tur- og havkajak pagaj med delbart skaft i carbon. Blade i glasfiber, 794g. Kr. 999,- ACCENT ZEPHYR/EDGE PREMIER Tur- og havkajak pagaj med fiberblad i Tri-axial og delbar Carbon skaft, 794g. Kr ,- ACCENT ZEPHYR/EDGE PRO Tur- og havkajak pagaj med skaft og blad i Carbon, 652g Kr ,- Alle modeller findes i varianter af fiber og Carbon ligesom Accent benytter deres unikke Loktite deling af skaftet den angivet vægt er med dette monteret. Vi lagerføre også pagajer med agronomisk skafter. Læs mere om accent på Havkajakken & Friluftsliv ApS I Navervej 18a I DK-7000 Fredericia I Tlf. (+45) I I Nybrovej Kgs. Lyngby Tlf.: Altid 10% på udstyr og 5% på kanoer og kajakker til medlemmer af alle kano- og kajakklubber Kan ikke kombineres med andre rabatter 4 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

4 klub TEKST og foto: ann kerol Plads til alle men uden alkohol Flemming Grønborg Kano og Kajakklubben Limfjorden i Nørresundby har siden starten i 1996 haft helt klare holdninger til alkohol, bredden og træningsmiljøet for eliten og betegnes derfor af Aalborg Kommune som en mønsterklub Standerhejsningen i Kano og Kajakklubben Limfjorden var i år noget helt særligt. For da kunne flaget hejses over et gennemrenoveret klubhus, der tilmed var blevet udstyret med nye omklædnings- og badefaciliteter i en tilbygning. Noget ingen helt havde troet på kunne ske så hurtigt, da planen om udvidelse og tilbygning af klubhuset blev vedtaget på en generalforsamling i Men med stor viljestyrke og masser af frivilligt knofedt fra klubbens medlemmer blev byggeriet gennemført i løbet af to år. Og så en anden ting: - Vi har mødt stor velvilje fra Aalborg Kommune, der økonomisk har støttet projektet sammen med Bygge og Anlægsfonden. Og uden den økonomiske støtte, var vi ikke kommet så langt, som vi er nu, forklarer formand for bestyrelsen Flemming Grønborg. >>> 6 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

5 sobre rammer for familierne og vores ungdomsafdeling. Det er også blevet bemærket hos Aalborg Kommune, at vi har nogle klare holdninger på det område, og i det hele taget er meget seriøse med de ting, vi laver, og tilmed er rummelige overfor alle grupper, som har lyst til at være medlem i klubben, lyder det fra Flemming Grønborg og han tilføjer at sådan noget som klikedannelser også er noget klubben, som udgangspunkt tager afstand fra. - Vi har fællesroning hver lørdag, hvor dem, der har lyst, mødes. Men når vi er på vandet, så bliver der roet igennem på det mere individuelle plan, og bagefter samles vi og hygger os igen sammen ved et kaffebord i klubhuset, siger han. I dag ejer klubben 100 turkajakker, kapkajakker, havkajakker og to turkanoer udover to dragebåde hvilket også beskriver bredden i de aktiviteter, som klubben spænder over. Husk at du kan følge os på Facebook sommer i kajak? Tilbuddene gælder til og med 30. juni kundeklub tilmeld dig gratis og få masser af tilbud pr. mail. Ingen alkohol I det hele taget er klubben nået langt, siden den blev stiftet i 1996 af 25 medlemmer fra klubben på den anden side af Limfjorden Aalborg Kajakklub. I år kommer klubbens medlemstal over 300, og siden starten har Kano og Kajakklubben Limfjorden stort set alle år været repræsenteret med et medlem på landsholdet, og klubbens medlemmer har i stor stil markeret sig og roet mange pokaler og mesterskaber hjem til klubben. En af initiativtagerne til stiftelsen af den nye klub var daværende formand for Aalborg Kajakklub, Finn Bülow, der sammen med andre kendte Aalborg-navne fra 90'erne, besluttede at starte en klub med fokus på det sportslige. - Vi var nogle stykker fra klubben i Aalborg, der mente, at der var lidt for meget hygge og socialt samvær i klubben, som tog fokus fra det sportslige. Det ville vi lave om på i den nye klub, fortæller Finn Bülow. Derfor blev en klar alkoholpolitik fra starten et af omdrejningspunkterne for klublivet i den nye klub. For Kano og Kajakklubben Limfjorden forbyder ganske enkelt alkohol i og omkring klubhuset i det daglige. Kun ved særlige lejligheder og ved klubbens fire årlige fester, kommer der alkohol på bordet og så må der også gerne drikkes i bund, siger formanden Flemming Grønborg med et stort smil, men tilføjer at hyggen i det daglige foregår omkring kaffebordet. - Men jeg tror, at vi har vundet meget ved at holde fast i vores helt klare alkoholpolitik. Dels har vi skabt et godt træningsmiljø for eliten, men vi har også skabt nogle gode og Vi har fællesroning hver lørdag..." Aktiviteter hele året Kano og Kajakklubben Limfjorden ligger helt perfekt i idylliske omgivelser ved Lindholm Å, som snor sig langt ind i det nordjyske landskab og i modsatte retning har sit udløb i Limfjorden. - Vores beliggenhed gør det muligt at ro året rundt. Vil man prøve kræfter med Limfjorden, kan man vælge tre ruter. En forbi øen Egholm mod Gjøl, og i den anden retning kan man komme til Hals. En tredje mulighed er at ro lige ud, og så lander man i Aalborg, forklarer Flemming Grønborg. Er vejret eller lysten ikke til en tur på Limfjorden, kan man vælge at ro den anden vej væk fra fjorden og ro på det mere rolige vand på åen ind i landet blandt andet en tur til Åbybro, som er en tur på 42 kilometer. Klubben råder også over et godt træningslokale, og aktivitetsniveauet er højt i klubben hele året. Om vinteren arrangeres der svømning, løb og styrketræning. - Vi har også en stor ungdomsafdeling på omkring 40 unge og en god stor gruppe af aktive motionister, som benytter klubbens tilbud og faciliteter året rundt, siger Flemming Grønborg og peger på, at klubbens kaproningsafdeling har skabt nogle særdeles gode træningsforhold for eliten. Som noget nyt vil klubben i år arbejde på at udvide med et tilbud for handicappede. - Bestyrelsen har netop haft møde med Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg. Og vi er blevet enige om at arbejde videre med at etablere et tilbud hos os for handicappede, som jo har stor glæde af at ro i kajak. Men det er en aktivitet som vi endnu arbejder på at få på plads, forklarer Flemming Grønborg. Og så glæder han sig over, at klubben i år får et medlemstal på over 300 medlemmer, hvilket gør klubben lige så stor som søsterklubben i Aalborg, som klubben har et fortrinligt samarbejde med omkring forskellige arrangementer året rundt. spar 3.000,- spar 3.000,- AAlborg C Budolfi Plads Aalborg Tlf: AAlborg s KAJAK Nibevej 22C 9200 Aalborg SV Tlf: københavn Nr. Voldgade København K. Tlf: roskilde KAJAK Algade Roskilde Tlf: AArHUs 1 - beklædning Østergade Aarhus C Tlf AArHUs 2 - HArdwAre Østergade Aarhus C Tlf Horsens KAJAK Ove Jensens Alle Horsens Tlf: sea Cruiser u. ror 7.999,- før: ,- Point 65N s topmodel i polyethylen. Lang og slank kajak med et godt glid og en fantastisk retningsstabilitet. marlin prilite 9.999,- før: ,- Kajakken til dig, som ønsker en plastikkajak med det klassiske glasfiberlook. Lav vægt og høj komfort. se mere udstyr og flere mærker på eventyrsport.dk HillerØd Helsingørsgade Hillerød Tlf: silkeborg KAJAK Viborgvej 19 B 8600 Silkeborg Tlf AArHUs - HAglöfs store Guldsmedgade Aarhus C. Tlf: Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

6 portræt genvandt førligheden på et ergometer Da medstifteren af kano og Kajakklubben Limfjorden, Finn Bülow, for 10 år siden blev lammet i højre side efter en blodprop, blev roture på Lindholm Å og træning på ergometeret hans vej tilbage til et normalt liv TEKST og foto: ann kerol Kun seks år efter Finn Bülow var med til at stifte Kano og Kajakklubben Limfjorden i Nørresundby blev han ramt af en blodprop, som gjorde ham lam i højre side. Men det skulle ikke sætte en stopper for den flere gange danske mester i kaproning både på ungdomsholdet i 50-60'erne og Grand Old Boys i maraton i 80'erne. For på vandet kom han igen. Og det var tilmed Finn Bülows kærlighed til kajaksporten, der blev hans redning er han selv helt overbevist om. - Jeg skulle jo begynde at træne på sygehuset efter min blodprop, men det duede ikke. Så jeg lod mig udskrive og tog herned i klubben. Et par klubkammerater hjalp mig ned i min kajak, og jeg nåede da at ro tre kilometer, før jeg fik forbud af min kone Ilse og den daværende formand mod at ro kajak, forklarer han. Det med kajakken var nok også lige vovet nok, kan han godt se i dag, men så blev træning på ergometeret hans redning. - Jeg begyndte systematisk at træne mig selv op på klubbens ergometer, og det viste sig faktisk, at det var den helt rigtige måde at blive genoptrænet på, efter den omgang jeg havde været igennem, fastslår han. Allerede efter nogle måneders genoptræning kunne Finn Bülow igen med konens tilladelse sætte sig i en kajak, som deltager ved efterårets Tour de Gudenå, som han gennemførte. Og siden blev den bedrift fulgt op af syv gange Fyn Rundt. Blandt andet. I år rundende Finn Bülow de 70 år og han nyder at benytte klubbens faciliteter og ro sig en tur langs Lindholm Å eller på fjorden gerne i selskab med sine børnebørn. Medstifter af ny klub Finn Bülow var op gennem 90'erne formand for Aalborg Kajakklub, men var blandt de 25 medlemmer fra klubben, der i 1996 sagde farvel til Aalborg og stiftede den nye klub, Kano og Kajakklubben Limfjorden på den modsatte side af Limfjorden nemlig ved Lindholm Å i Nørresundby. - Vi var nogle, der gerne ville have lidt mere fokus på det sportslige. På det tidspunkt var der kommet lidt for meget hygge og socialt samvær på dagsordenen i Aalborg, så jeg selv og en lille gruppe af kaproere stiftede så klubben her, siger han. Klubben startede i en gammel nedlagt husflidsskole, som lå på en grund ned til Lindholm Å. Kommunen ejede jorden og da de besluttede at rive huset ned og etablere en park på området, stillede de syv pavilloner til rådighed for klubben, som den kunne leje og opstille ved siden af Bådelauget, der i dag er klubbens nabo. Aalborg >>> så jeg lod mig udskrive og tog herned i klubben..." 10 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

7 Ny og bedre Vi flytter 700 meter og udvider kraftigt Kommune byggede så kvit og frit klubbens nuværende klubhus og klubben sidder nu til leje hos kommunen. - Vi købte kanoer og kajakker hist og her, og stille og roligt byggede vi klubben op. Men vi havde fra starten fokus på det sportslige og besluttede os derfor også for at gøre klubben alkoholfri. Og det har vi aldrig fortrudt, siger Finn Bülow. Klubben voksede Allerede i år 2000 havde klubben fået over 100 medlemmer og således kom der penge i kassen til at bygge et værksted og et bådehus til klubhuset og det er sket ved frivillig arbejdskraft og finansieret af klubben selv. I år har klubben så med tilskud fra Aalborg Kommune kunnet indvie et nyrenoveret klubhus med tilbygninger, der rummer bad og omklædning. - Vi har altid haft fokus på det sportslige og har skabt nogle gode træningsforhold for eliten. Men vi har også haft øje for, at klubben skulle rumme alle, forklarer Finn Bülow. Derfor satsede klubben også allerede fra start på at få skabt en ungdomsafdeling. - Det er vigtigt for en klub, der gerne vil have fokus på det sportslige, at 12 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 skabe nogle gode rammer for ungdommen. Og så skal man også have fat i 40+erne, for det er i den gruppe man finder foreningsmenneskerne, der gerne vil træde til med en hjælpende hånd, siger Finn Bülow. Men en anden vigtig medspiller har været Aalborg Kommune, der siden starten har støttet op om klubben på alle mulige måder. - Aalborg Kommune har altid støttet op om sporten, og vi har her i klubben fået en utrolig flot opbakning. Men det tror jeg også skyldes, at vi har skabt en klub, hvor der er plads til alle. Både dem, der vil motionere og dem der har sportslige ambitioner. Vi vil også gerne hygge i klubben, men det er ikke det primære formål og det skal foregå uden alkohol i det daglige, siger Finn Bülow. Finn Bülow var i de første år af klubbens eksistens formand, men i dag er han mere tilbagetrukket og har overladt stafetten til andre. Dog er han stadig en drivende kraft for klubben og han har altid nogle gode anekdoter fra dengang, det hele startede. Og han henter også gerne islagkager i Åbybro, når der skal hygges lidt ekstra ved kaffebordet. - Så ror jeg gerne en tur op til Åbybro. For her kan man hos det lokale mejeri købe verdens bedste islagkager. Det bliver godt nok ikke til så mange ture i dag, som da vi startede, for turen er på 42 kilometer, beretter Finn Bülow. - Islagkagerne kan da også hentes hurtigere i en bil men så er der jo ikke så meget sport i det og det skal der helst være i Kano og Kajakklubben Limfjorden. v Klubture Kajak leje Kajak opbevaring Kajak rejser Vildmarksbad Bål fyret sauna Barbecue og musik Flydende strand Omklædning og bad Fri pakering Kayak Republic er flyttet Børskaj 12 er den nye adresse, midt i København lige ved Knippelsbro og Christiansborg. Bedre forhold, mere sol, flere muligheder for hygge og fede ture. Kontakt os og hør de mange muligheder. Magasinet kano&kajak nr. 3 maj Børskaj København K Tlf:

8 klummen Snyd ikke dig selv TEKST: anders krintel Selvom det er et postulat, så vil jeg alligevel tillade mig at fremføre den tanke, at en stor del af os kano- og kajakroere er blevet netop kano- og kajakroere, fordi vi lider af manglende forståelse af boldspil. For mit eget vedkommende har jeg måttet skabe begrebet "boldblindhed" for at anskueliggøre for min omverden, at jeg ikke fatter noget videre, når det kommer til håndtering af bolde. Ligesom den ordblinde, der ikke kan få bogstaver og deres sammensætning til at give mening, således har jeg det med bolde. Når nogen kaster eller sparker en bold til mig, sker der enten det, at jeg værger for mig i frygt for at blive ramt, eller også betragter jeg bolden, mens jeg måbende prøver at få min hjerne til at fortælle mig, hvad jeg skal stille op med dimsen. Sådan er det at være boldblind. Man har simpelthen ikke et forhold til bolde. Jeg tilhører ikke den gruppe af mennesker, som hader fodbold. Jeg ytrer mig ikke om, at spillet er fordummende eller lignende. Faktisk kan jeg, som de fleste andre, godt lide at se boldspil, når det er på et højt plan, hvor man kan fascineres af spillernes geniale manøvrer med bolden. Sådan er det i øvrigt med rigtigt mange sportsgrene. Bliver det først virtuost, kan man nyde det, som man nyder god musik eller litteratur. Ergo: kan man ikke spille bold, er det naturligt at finde på noget andet at lave, og her er kano eller kajak da om noget et skønt, spændende og sundt alternativ. (Er man alligevel til bolde, finder man jo i øvrigt ud af, at man kan kombinere færdighederne i kajakpolo, og så må man da rigtigt kunne gå rundt og føle sig som et heldigt asen). Men det jeg prøver at nå frem til her er, at når man nu ikke er typen, der sidder og råber af tv et, når der er Champions League, så er det vel naturligt, at man så flipper lidt ud, når der er kano og kajak i fjerneren? Om man ror kapkajak, turkano, havkajak eller spiller polo, er det fælles for os alle sammen, at vi lige netop ikke er kano- og kajakblinde. Vi har alle sammen en klar forståelse af, hvad det er vi ser på skærmen, når tv en alt for sjælden gang bringer noget kano og kajak på højt plan. Man kan ikke som et af de eksklusive mennesker, vi kano- og kajakroere jo er, tage afstand til vores sport eller dele af den, når det bliver rigtig godt. Jeg kan ikke se den kano- eller kajakroer for mig, der ikke vil kunne begejstres, når Attila Vajda, Adam Van Koeverden eller Katalin Kovács banker over målstregen i OL-finalen. (Lige på dette sted i læsningen er der garanteret nogle af de inkarnerede fans, der er dybt skuffede over, at jeg ikke eksemplificerer med navne som Emil Stær, René Holten Poulsen eller Henriette Engel Hansen, men det skyldes en barnlig angst for Nemesis så tilgiv mig). Kære kano- og kajakvenner. Til august skal vi samles rundt om tv-skærmene i det ganske land. Vi skal drikke fadøl, råbe og skrige, bide negle, danse grimt og nyde, at der på skærmen er kano- og kajakroning på det aller aller højest mulige plan, når verdens absolut bedste sprintere mødes, og fyrer raketterne af til OL. Snyd ikke dig selv for denne tv-oplevelse. Og selvom vi bliver set surt på af naboer over vores larm, kan vi glædes over, at der i kano og kajak ikke findes hooligans, som ikke kan administrere det med at sniffe lightergas; der er ingen fjolser, der pludselig løber nøgne over banen, og der er ingen, som knuser en modstanders ankler for at stoppe et angreb Snyd heller ikke dig selv for en tur til hovedstaden for at opleve Marathon World Cup på Bagsværd Sø i dagene juni. Her kommer det meste af maratonverdenseliten og forsøger at ro 30 kilometer hurtigere end det er menneskeligt muligt. World Cup en er som bekendt en vigtig optakt til næste års VM i maraton på dansk vand, og så er det live og det er i Danmark. God kajaksommer Når dette blad udkommer, er de sidste OLudtagelser ved at falde på plads ved European Olympic Qualifyer i Poznan. Kryds fingre for at vores roere klarer de sidste prøvelser for at komme med til legene. Kajak & Outdoor Et af Danmarks stærkeste kajakmiljøer 70 kajakker (hav, polo, surf og fos) og undervisere på højeste niveau. GIV uddanner i havkajak til og med EPP3 og Instruktør Hav 2. GIV Kajakpolo har hold i den danske liga, 1. og 2. division. Prøv det vilde i surfkajak ved Vesterhavet og slut kurset med 5 dage på fos i Norge. Kursusstart: 12/8 12 og 6/1 eller 17/2 13 Sommerkursus: Kayak 4 Fun på Impulsion i uge Ortlieb BACK-ROLLER CLASSIC Cykelbagtaske med den helt vandtætte»rulle-lukning«. Udstyret med QL-1 monteringssystem og enkelt skulderrem. Stor re eks. Kan kombineres med»rack-pack«. Sæt: 2 stk., 40 liter, 1750 g Back-Roller Classic 899,- Ortlieb FRONT-ROLLER CLASSIC Identisk med»back-roller Classic«bare mindre. Passer både foran og bagpå cyklen. Sæt: 2 stk., 25 liter, 1400 g 749,- Ortlieb TRACK 35 Vandtæt rygsæk på 35 liter med rullelukning. Til trekking og heldagsture. Stor udvendig lomme med rullelukning. 2 neopren sidelommer til drikke asker. Indvendig organiser i A4 format. Udvendige fæstepunkter for karabiner mm. Air-back rygsystem, ventilerende 1.099,- Ortlieb Track ,- Ortlieb PACKMAN PRO 2 Vandtæt rygsæk på 20 liter. Ventileret ryg. Indvendig organiser. Elastisk neopren frontlomme (ikke vandtæt). Holder til cykelhjelm. Mørkegrå/sort 899,- Ortlieb ULTIMATE 5 CLASSIC Styrtaske med lås. Indvendig lomme. Classic 5M, 7 liter 550,- Classic 5L, 9 liter 599,- Ortlieb RACK-PACK Vandtæt sports- og rejsetaske med rulle-lukning. Polstret skulderrem. Small, 24 liter 450,- Medium, 31 liter 480,- Large, 46 liter 500,- X-large, 89 liter 550,- Ortlieb DUFFLE Vandtæt duf e i 3 størrelser med vandtæt lynlås. Skulderremme, der kan tages af og på. 2 indvendige lommer og 1 udvendig meshlomme. Kompressionsremme indvendig. Forstærket bund. Daisy chains udvendig. Sort, hvid/sort eller solgul/sort. Duf e ,- Duf e ,- Duf e ,- Ortlieb VELOCITY Vandtæt rygsæk med rullelukning. Indvendig lynlåslomme. Gode polstrede skulderremme 599,- Frederiksborgade 28, 1360 København K, Specialbutik: Kultorvet 7, København K 14 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

9 reglement NYHED NYHED Nye regler efter Præstø-ulykken Direktør Christian Jacobsen, DKF Søfartsstyrelsen har lavet en række nye regler TEKST: lars bo I forlængelse af den tragiske ulykke på Præstø fjord, hvor en gruppe efterskoleelever kæntrede og en lærer druknede, har Søfartsstyrelsen lavet en række nye regler for mindre fartøjer, der medtager op til 12 passagerer. De nye regler har primært fokus på sikkerhed og ansvar i forbindelse med sejlads med passagerer og falder fint i tråd med de sikkerhedsbestemmelser, som DKF i forvejen arbejder med ude i klubberne. - Fra forbundets side synes vi, at det nye regelsæt ser fornuftigt ud, og det falder fint i tråd med vores egne sikkerhedsbestemmelser ude i klubberne, siger direktør Christian Jacobsen. Den store forskel på de gamle og de nye regler er, at der nu skal udarbejdes en sikkerhedsinstruks, hvis fartøjet anvendes i erhvervsmæssig sammenhæng. Her er det arrangørens pligt at tage ansvar og få udarbejdet en sikkerhedsinstruks for sikker sejlads og godt sømandskab. - Tidligere var det bådtypen, der skulle godkendes. Nu er det i hvilken sammenhæng, båden skal anvendes. For de fleste af vores aktiviteter ude i klubberne betyder det, at de ikke falder ind under de nye regler. Kun i de tilfælde, hvor klubben tjener penge på aktiviteten, bliver klubben ansvarlig for sikkerheden blandt deltagerne og skal derfor udarbejde en sikkerhedsinstruks. Det kan eksempelvis være en polo kamp til en polterabend for en gruppe mennesker, som ingen tilknytning har til klubben i øvrigt. Bliver der opkrævet betaling for et sådant arrangement, er der efter Søfartsstyrelsens nye regler tale om erhvervsmæssig virksomhed, hvor deltagerne må anses at have en naturlig forventning om, at arrangøren har ansvaret for sikkerheden, siger Christian Jacobsen. Med de nye regler ser DKF og Christian Jacobsen frem til, at der igen kommer gang i de aktiviteter, der har ligget stille siden Præstø ulykken. Ikke bare i klubberne, men især på de skoler og institutioner, som har været tilbageholdende med vandaktiviteter. - De nye regler slår fast, at sejlads med skoleelever er at betragte som erhvervsmæssig virksomhed. Derfor er det skolen, der har ansvaret for sejladsen og skal udarbejde en sikkerhedsinstruks. I øjeblikket har vi en samarbejdstale med 50 skoler om at bruge vores EPP-uddannelsessystem, og vi forventer at flere vil komme til, for vi har med vores uddannelsessystem ingen problemer med at leve op til de nye krav om sikkerhedsinstrukser, siger Christian Jakobsen. Søfartsstyrelsen har lavet en online guide på styrelsens hjemmeside, hvor man trin for trin bliver guidet gennem udarbejdelsen af en sikkerhedsinstruks og får svar på spørgsmål omkring ansvar og sikkerhed, både som arrangør og deltager. Overordnet gælder, at der i de tilfælde, hvor der skal laves en sikkerhedsinstruks, skal laves en for hver enkelt sejlads. - Det handler dybest set om, at komme ud og hjem i god behold. Det skal man beskrive i en sikkerhedsinstruks, herunder redningsmidler, vejrforhold og kommunikationsmidler. Heldigvis har vi med vores egne sikkerhedsbestemmelser ikke oplevet sikkerhed som et problem hos DKF s klubber og de aktiviteter, vi står for. På den anden side kan de nye regler være med til at inspirere klubberne til selv at lave yderligere sikkerhedsinstrukser for de daglige aktiviteter. Det kunne jo eksempelvis være at gøre det lokale politi opmærksom på aktiviteter, som set fra land og for uforstående kan virke farlige og få nogen til at ringe efter hjælp. Det kan også være et system, der sikrer, at alle er kommet hjem i god behold efter en tur på vandet, siger Christian Jacobsen. En sikkerhedsinstruks skal i øvrigt ikke godkendes af Søfartsstyrelsen. Er der tale om sejlads, der kræver en sikkerhedsinstruks, er det alene arrangørens ansvar at sørge for, den findes. På DKF's hjemmeside kan man finde et link til Søfartsstyrelsen og de nye regler. Kom og se eller prøv den nye Citius 44. Den er hurtig som en kapkajak, men betydeligt mere stabil. Citius kajakkerne er produceret i en avanceret vacuumstøbt sandwichkonstruktion med epoxy og er af meget høj kvalitet. Indstillinger af sæde og fodspark klares med et enkelt greb. I glasfiber vejer kajakken kun ca. 11,5 kg. og i kulfiber vejer den ca. 8,5 kg. Denne fine kajak finder du kun hos Kano & Kajak Butikken Vi har et stort udvalg af tur- og kapkajakker fra Citius og Zedtech. Du er velkommen til at besøge butikkerne og se de forskellige modeller. Hvis du ønsker at prøve, er det en god ide først at ringe til butikken i Skovshoved og aftale modeller og tid. Bracsa I - Den klassiske sprint wingpagaj. Besøg en af vores butikker for råd og vejledning eller check vores hjemmeside og se alle de forskellige Bracsa modeller. Kano & Kajak Butikken Generatorvej Herlev Tlf.: Åbningstider: Mandag til fredag Lukket lørdag og søndag Bracsa IV - Den lækre allround wingpagaj. Bracsa Polo Kinetic - Så skal der spilles bold! Kano & Kajak Butikken Skovshoved Havn 10A 2920 Charlottenlund Tlf.: Åbningstider: Tirsdag til fredag 10-18, lørdag Lukket søndag og mandag Bracsa Hurricane Let og robust havkajak pagaj. Ved DM i Maraton 2011 roede nr. 1, 2 og 3 med Bracsa pagaj. Det samme gjorde vinderne af Herre K2 og Dame K1. Uanset om du er på landsholdet i Maraton, Kortbane, Kajakpolo eller hygger dig med din havkajak, så laver Bracsa nogle af verdens bedste pagajer. Prøv selv! Du kan også checke Renè Olsen s video på vores hjemmeside Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

10 portræt TEKST: lars bo foto: ann kerol og privatfoto Lynge Los Angeles, Lewis og Henning Lynge Jakobsen Fra at være totalt ukendt, blev Henning Lynge Jakobsen verdensberømt i Danmark Husker du sommer OL i 1984? Los Angeles? Carl Lewis? Henning Lynge Jakobsen gør. Bedre end de fleste, for han spiste morgenmad med Carl Lewis og stod på medaljeskamlen hele to gange endda. Den præstation gjorde med et slag den totalt ukendte Henning Lynge verdensberømt i Danmark, og ligeså kendt herhjemme som legenes superstjerne Carl Lewis. Ud af det blå tonede Henning Lynge frem på tv-skærmen og stjal billedet med sin sølvmedalje på 500 meter enerkano og bronzemedalje på den dobbelte distance. I alt fik Danmark seks medaljer i 1984, Henning Lynge tog en tredjedel og var den første danske atlet, der siden OL i 1948 vandt to individuelle medaljer. Det var stort at være dansk den sommer og være en 22-årig ung mand fra Nybro- Furå med lyst krøllet hår og blå øjne. - Ja det lyse hår har jeg ikke længere, men det er mig, smiler Henning Lynge, da Magasinet Kano & Kajak sætter ham stævne 28 år senere i hans nuværende klub, Kano- og Kajakklubben Nord. Trods det begyndende grå i toppen er hans smittende smil og blå øjne fra legene nemt at genkende, og Henning Lynge mindes også med glæde de dage, der med et forvandlede hans liv. - At deltage ved et OL er bare det største, en atlet kan opnå. Det er verdens største idrætsbegivenhed med den største medieopmærksomhed. Og når man så, som jeg, kom hjem med to individuelle medaljer, så bliver det bare ikke større, siger han. At få de to medaljer hængt om halsen er øjeblikke, han aldrig glemmer. Sammen med indmarchen til åbningsceremonien på det olympiske stadion. - Det var en helt fantastisk oplevelse at komme ind på stadion, og se de tusindvis af mennesker, som jublede og fotograferede os. Jeg troede først, det var tusindvis af lamper, men fandt så ud af, at det var blitzlys fra kameraerne, fortæller han. Det gjorde heller ikke oplevelsen mindre, at Henning Lynge og de øvrige danske atleter gik glip af åbningsceremoniens mest spektakulære indslag, den flyvende rummand. >>> >>> 18 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

Om Kerteminde Kajakklub

Om Kerteminde Kajakklub Siden er sidst revideret den 2. januar 2016 af GRL Om Kerteminde Kajakklub Kerteminde Kajakklub blev etableret i juni 2005 ved en stiftende generalforsamling og er således stadig en ny klub. Det betyder,

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nu banker foråret virkelig på døren, isen er væk, vi har temperaturer på 8 15 grader om dagen og nu skal vi derudad.

Nu banker foråret virkelig på døren, isen er væk, vi har temperaturer på 8 15 grader om dagen og nu skal vi derudad. Nyhedsbrev nr. 2 Den 10. marts 2012 Kære medlem (Billede fra bølgekursus ved Bagenkop i efteråret 2011 vi skulle lære hvordan man komme på vandet i pålandsvind det var ikke lige noget for dem med ny kajak)

Læs mere

Gift/ samlevende /familie Single

Gift/ samlevende /familie Single Navn: Steffen Bonde Alder: 24, født 5. december 1989 Adresse: Havneholmen 38, 2. tv Mail: sbj@citius-remex.com Telefon: +45 31 12 30 33 Facebookside: CitiusRemex og Steffen Bonde Evt webside: www.citius-remex.com

Læs mere

Velkommen til Horsens Kajakklub

Velkommen til Horsens Kajakklub Velkommen til Horsens Kajakklub Vi stiller trænere og materiel til rådighed og forventer så af dig, at du har lysten og viljen til: At lære at ro kajak At du efter endt træning deltager i den sociale del

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Siden sidst (2011-DEC):

Siden sidst (2011-DEC): Nyhedsbrev 2012 - APR Nyhedsbrevene vil blive udsendt ca. den 1. APR, 1. JUL, 1. OKT og 1. DEC. Der modtages gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktør for dette nyhedsbrev: Poul-Erik. Siden sidst

Læs mere

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet.

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet. Kajakur med børn. Af Thomas B. Egeskov Woidemann Nannas første kajaktur, 1 ½ år gammmel. Kajakken er en Rainbow Atlantis. (ill. 1) - Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være

Læs mere

Beretning 2012. Arrangementer

Beretning 2012. Arrangementer Når der gøres status på 2012, kan vi se tilbage på et på flere måder spændende år. Det har været fuldt af både sjove og krævende opgaver samt flotte resultater såvel organisatorisk som sportsligt. Arrangementer

Læs mere

Danmarks rekord på 24 timer

Danmarks rekord på 24 timer Danmarks rekord på 24 timer Bagsværd Roklub gentager succes en op på Teatertorvet i Lyngby Storcenter Fredag d. 9. januar kl. 13:00 til Lørdag d. 9. januar kl. 13:00 Projektet Bagsværd Roklub vil, i samarbejde

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Kaproningsudvalget Aktiviteter 2007

Kaproningsudvalget Aktiviteter 2007 Dansprint Maraton Cup Løbsoversigt: Åbne Sjællandske Mesterskaber 28. april Handelsbanken Paradisløb 6. maj Maribo Maraton 19. maj Sorø Maraton 23. juni Danmarks Mesterskaberne, lange distancer 6. 8. juli

Læs mere

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009.

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Der er 158 der har været inde på hjemmesiden og udfyldt spørgeskemaet. Mange har svaret på alle spørgsmål, men nogle har sprunget enkelte spørgsmål over, og andre

Læs mere

TEORI for kajakroere på styrmandskursus.

TEORI for kajakroere på styrmandskursus. TEORI for kajakroere på styrmandskursus. Ansvar og reglement, roområde Styreteknik Materiel Knob Organisation-DKF Der skelnes ikke mellem tur og havkajak i undervisningen Roklubbens kajak roområde. Definitioner

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Til stede: Thomas, Per Michael (den sidste del), Per Dolleris, Frans, Lars Hugo, Per From Gøse, Gorm. Afbud Henning,

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Standerstrygningstale 2016

Standerstrygningstale 2016 Standerstrygningstale 2016 Velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde til denne standerstrygning i vores 80 års jubilæumsår. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Invitation. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Torsdag d. 30. august 2012

Invitation. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Torsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 - kun fo r kvinde r Torsdag d. 30. august 2012 En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 1, Udgave 1

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 1, Udgave 1 Nyhedsbrev Årgang 1, Udgave 1 Dette Nyhedsbrev er udgivet mandag d. 4. oktober 2004 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit første nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har

Læs mere

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2005. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2005. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Dansk Kano og Kajak Forbund 2005 BBU aktiviteter Dansk Kano og Kajak Forbund 2005 Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Kære læser Børne og Breddeudvalget byder DKF s medlemmer velkommen

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Kano- og kajakklubben NORD. Bestyrelsens beretning for 2016

Kano- og kajakklubben NORD. Bestyrelsens beretning for 2016 Kano- og kajakklubben NORD 2016 Endnu et godt år i Nord! Med masser af aktiviteter På vandet! Børn og Unge Dame K2/K4 Hold for kræftramte Begynderhold havkajak Store Legedag Støt Brysterne Klubture Nords

Læs mere

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009.

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Der er 158 der har været inde på hjemmesiden og udfyldt spørgeskemaet. Mange har svaret på alle spørgsmål, men nogle har sprunget enkelte spørgsmål over, og andre

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015

Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015 1 Horsens d. 24.10.2015 Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015 Fra klokken 19.00 til 22.00 Deltagere : Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Ole Harby, Knud Erik Feldt, Klaus D. Johansen, Ole Søndermølle,

Læs mere

Skriftlig beretning for perioden 6. april 2014 12. april 2015

Skriftlig beretning for perioden 6. april 2014 12. april 2015 Generalforsamling 12. april 2015 1 Skriftlig beretning for perioden 6. april 2014 12. april 2015 Bestyrelsen har holdt 9 møder i perioden. Referater fra bestyrelsens møder er tilgængelig på hjemmesiden

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

Jakob Hertz. Havkajak. Atelier

Jakob Hertz. Havkajak. Atelier Jakob Hertz Havkajak Atelier 2005 For la get Ate li er, Almindingen 39, 2870 Dyssegård tlf. 33939898, mail@atelier.dk ISBN 978-87-7857-798-6 2005 Tekst og billeder Jakob Hertz Om forfatteren Jakob Hertz,

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier Filmmanual for tillidsvalgte Lav dine egne film til Sociale Medier Indholdsfortegnelse 1: Levende billeder på sociale medier 2: Vigtige overvejelser før du går i gang 3: Lav en simpel film 4: Lav en mere

Læs mere

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem Nyhedsbrev nr. 7 Den 24. juli 2012 Kære medlem Sea Challenge Fyn 2012 der er brug for din indsats Der er stort brug for din indsats, når vi skal afvikle vores del af Sea Challenge Fyn 2012 fra torsdag

Læs mere

Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016

Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016 Danske Invest DM TRI serien 2016 og Danske Invest Motions Triatlon 2016 (Foto: Christian Pedersen - Itritofly) Danske Invest DM TRI Serien 2016 består af 5 super spændende stævner med fart på og med en

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere

361 Nyhedsbrev #20, juli måned 2011

361 Nyhedsbrev #20, juli måned 2011 361 Nyhedsbrev #20, juli måned 2011 Den evigt ungdommelige klub fylder 60 år! I år fylder 361 Kano- & Kajakklub 60 år. TRES ÅR! Trods den høje alder er klubben stadig i fuldt vigør og har bevaret ungdommens

Læs mere

Gør dette. Eksperimenter med

Gør dette. Eksperimenter med Version 2010 Kom ned i kajakken. Du må gerne få hjælp. Hold balancen i kajakken uden at holde fast i noget. Se om du samtidig kan holde en bold eller pagaj. Ro fremad. At styre kajakken. At ro fremad i

Læs mere

Baggrund for strategi 2014-2020

Baggrund for strategi 2014-2020 Debatoplæg Temadag og Årsmøde 22.- 23. marts 2014 1 Baggrund for strategi 2014-2020 I vores omgivelser kan vi se, at idrætsorganisationerne hele tiden må omstille sig og forberede sig på nye måder at tilbyde

Læs mere

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk Niveaubeskrivelse

Læs mere

Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund

Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk 1 Niveaubeskrivelse Tur/konkurrencekajak

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

Roning Sund og. sjov motion. i årevis

Roning Sund og. sjov motion. i årevis Roning Sund og sjov motion i årevis Hvordan får man på samme tid mulighed for at komme i god form, tabe sig (hvis nødvendigt), opnå personlige resultater, hygge sig sammen med gode kammerater og nyde oplevelser

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Indholdsfortegnelse De 5 klassiske fotofejl Fejl 1 Du er for langt væk Fejl 2 Du er for doven Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Fejl 4 Du tjekker ikke hele motivet Fejl 5 Du bruger din flash forkert

Læs mere

Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014.

Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. Indstilling til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. Silkeborg Kajakklub indstiller cheftræner Finn Pape til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2014. 1 Da Finn i 1974, for første gang satte sig i en

Læs mere

på målet Chang er tæt Tekst og fotos: Niels Henriksen

på målet Chang er tæt Tekst og fotos: Niels Henriksen Chang er tæt på målet Tekst og fotos: Niels Henriksen Alle kan huske Chang. Det var nemlig Aalborg Chang, der under stor mediebevågenhed måtte begynde helt forfra, da FC Nordjylland blev nødt til at lukke

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2016 19 dage til OL i Rio. Et helt specielt OL for Gentofte Svømmeklub. Danmark stiller med 15 svømmere til OL. Heraf 2 fra Gentofte. Det er fedt, det

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Reglement for Strib Ro- og Kajakklub Roning i kajakker

Reglement for Strib Ro- og Kajakklub Roning i kajakker Godkendt af bestyrelsen den 20. juni 2012 Reglement for Strib Ro- og Kajakklub Roning i kajakker Kajakreglement Dette reglement er gældende for de af Strib Ro- og Kajakklubs medlemmer, der måtte ønske

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 Tirsdag d. 30. august 2012 - kun for kvinder En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009

Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009 Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009 Der er vist gået rigtig længe siden der har været et ordentligt nyhedsbrev fra klubben. Der har været flere korte meddelelser primært vedr. vores stævner, men

Læs mere

FM i fodbold 2013. VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september. Indbydelse

FM i fodbold 2013. VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september. Indbydelse FM i fodbold 2013 VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september Indbydelse Forbundsmesterskaber i Fodbold. Horsens KFUM har i år fornøjelsen at invitere ungdomsspillere til tre festlige dage med fodbold,

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Derfor er vi her! Formandens beretning, e12

Derfor er vi her! Formandens beretning, e12 Derfor er vi her! Formandens beretning, e12 Sportslige aktiviteter Mesterskabsmedaljer til klubben DM Sprint Sølv K1 U14 2500m Jonas Hall-Andersen Sølv K1 U14 500m Jonas Hall-Andersen Bronze K2 U16 2500m

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet Vision 2015 Den foretrukne kajakklub i KøbenhavnK Medlem 500 frigivne medlemmer over 18 år Instruktør 25 aktive instruktør 1 hav og tur-/kap

Læs mere

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2.

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2. Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016 Aalborg 23. november Herning 24. november Aarhus 25. november Odense 26. november Roskilde 2. december Et af livets store valg TITEL / 27. november 2015 VI KÆMPER

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Dansk Kano og Kajak Forbund Lege og øvelser for børn og barnlige sjæle

Dansk Kano og Kajak Forbund Lege og øvelser for børn og barnlige sjæle Dansk Kano og Kajak Forbund Lege og øvelser for børn og barnlige sjæle Dansk Kano og Kajak Forbund 2003 Eftertryk tilladt med tydelig kildeangivelse Forord I dette hæfte finder du forskellige forslag til

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

Status lige nu er at rengøringsordningen ikke fungerer.

Status lige nu er at rengøringsordningen ikke fungerer. Kajakklubben Strømmen Bestyrelsens beretning Sæson 2006-07 Året 2006 var et år med megen aktivitet. Kæmpe indsatser blev leveret af rigtig mange medlemmer i mange forskellige sammenhænge. Mange gamle kæmper

Læs mere

FSfodbold. Fodbold for alle Hele året hele livet. Sponsor 2013/2014. www.fsfodbold.dk

FSfodbold. Fodbold for alle Hele året hele livet. Sponsor 2013/2014. www.fsfodbold.dk FSfodbold Fodbold for alle Hele året hele livet Sponsor 2013/2014 Indholds fortegnelse Forside................ 1 Indholdsfortegnelse......... 2 Velkommen til FS Fodbold...... 3 Sponsor i FS Fodbold........

Læs mere

Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund

Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk 1 Niveaubeskrivelse EPP 2 (tur/konkurrencekajak)

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Indhold - Løft, håndtering, isætning og indstigning i kajakken

Indhold - Løft, håndtering, isætning og indstigning i kajakken EPP 1 (Tur/Kap) Tur- og Kapkajak Introduktion Målet med dette kursus er at introducere kursisterne til kano- og kajaksporten, og skabe gode oplevelser i sikre rammer. Der arbejdes med grundlæggende manøvrering

Læs mere

Formanden orienterer

Formanden orienterer Nummer 1 2013 - årgang 39. I dette nummer: Formanden orienterer Formanden orienterer 1 Ferie!!!! 2 Parkering ved klubhuset 3 Hjemmesiden får nyt udseende 4 Igennem de seneste år har der været faldende

Læs mere

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing Windsurfing Kitesurfing begynderkursus Eastwind Surf School. Intro eller begynderkursus Intro 3 timer/ Begynder 3 timer pr. dag, 3 dage. Balka Strand v. livreddertårnet. Alle dage kl. 10.00-13.00 og 14.00

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben.

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben. 1 Marts 2014 Nyhedsbrevnr. 1-2014 for Ylva-klubben. Trofaste Ylva-sejlere!... mens der blev slagtet endnu en giraf og russerne står på kanten til at sikre sig en bid af Ukraine, så er der heldigvis mere

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

2013 er efterhånden skudt godt i gang. Også i Risskov Taekwondoklub, hvor et nyt år for os betyder en masse nye projekter.

2013 er efterhånden skudt godt i gang. Også i Risskov Taekwondoklub, hvor et nyt år for os betyder en masse nye projekter. Michael Hartvig Fra: Risskov Taekwondo Klub [ChungMoo@klub-modul.dk] Sendt: 4. marts 2013 20:56 Emne: Nyhedsbrev marts 2013 Kære alle medlemmer af Risskov Taekwondoklub, 2013 er efterhånden skudt godt

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

INFO fra kajakudvalget

INFO fra kajakudvalget INFO fra kajakudvalget Brejning Bådklubs kajakudvalg december 2013 Vi vil forsøge at nå mere ud til vores medlemmer. Derfor vil vi med jævne mellemrum udsende et infobrev med oplysninger om bl.a. udvalgets

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5 Den 12. maj 2013. Kære medlem

Nyhedsbrev nr. 5 Den 12. maj 2013. Kære medlem Kære medlem I kajakken igen Det er blevet forår. Nogle vil endda sige, at det er blevet sommer. Derfor er det på høje tid, at komme i kajakken igen efter vinterens pause. Men det kan være svært at komme

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark.

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark. ATLETGUIDE 2014 Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark. I denne atletguide vil du kunne finde svar

Læs mere

Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Onsdag den 25. februar 2016 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende

Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Onsdag den 25. februar 2016 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Onsdag den 25. februar 2016 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende Ifølge klubbens vedtægter er dagsordenen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

INSPIRATION. Tid til at STÅ OP

INSPIRATION. Tid til at STÅ OP INSPIRATION Tid til at STÅ OP 20 Magasinet kano&kajak nr. 2 marts 2012 TEKST OG FOTO RASMUS SANGILD, OCEANGOING.DK FOTO OCEANGOING.DK Det ligner en person, der går oprejst rundt midt ude på vandet. Men

Læs mere

Beretning, generalforsamling i Ok Melfar 21.11.2007 afholdt i Grimmermosehus. Udvalgsarbejde

Beretning, generalforsamling i Ok Melfar 21.11.2007 afholdt i Grimmermosehus. Udvalgsarbejde Beretning, generalforsamling i Ok Melfar 21.11.2007 afholdt i Grimmermosehus Kære Ok Melfar medlemmer, kære venner Jeg vil på bestyrelsens vegne byde jer velkommen til Generalforsamlingen. Udvalgsarbejde

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere