kano&kajak 1984 var Henning Lynges år Magasinet anmeldelse GoPro Hero2 HD klub Limfjorden træning Sprintdistancer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "kano&kajak 1984 var Henning Lynges år Magasinet anmeldelse GoPro Hero2 HD klub Limfjorden træning Sprintdistancer"

Transkript

1 kano&kajak Magasinet dansk kano & kajak forbund Nr. 3 maj var Henning Lynges år Magasinet Kano og Kajak har mødt den tidligere dobbelte OL-medaljevinder. s. 18 klub Limfjorden Limfjorden har klare holdninger til alkohol, bredden og træningsmiljøet s.6 anmeldelse GoPro Hero2 HD Vi har testet GoPros videokamera til lands og til vands s.24 træning Sprintdistancer Fysiologiske tanker om disponering af de længere sprintdistancer s.44

2 Kajakker til fornuftige priser indhold Genvandt førligheden Nyd kajakturen på et ergometer fra et sejlskib 4 Leder 6 Plads til alle men uden alkohol 10 Genvandt førligheden på et ergomenter 14 Klummen: Snyd ikke dig selv 16 Nye regler efter Præstø-ulykken 7030.dk 18 Los Angeles, Lewis og Lynge Player Player er en ny kajak for roeren der ønsker fart og stabilitet. Kajakken er perfekt som overgangskajak fra tur- til kapkajak. Arrow Arrow er udkommet i en ny og lettere version, men stadig i den kendte gode kvalitet. En god turkajak både til klubber og private. Forhandler blandt andet: Kajakpolo for dummies 34 Kommunen fandt en plads ved åen Anmeldelse: GoPro Hero2 HD 28 Nyd kajakturen fra et sejlskib 32 Det sker Kajakpolo for dummies B: 47 cm. L: 520 cm. V: 12 kg. Pris ,- Alt i udstyr, tilbehør og kajakker B: 51 cm. L: 520 cm. V: 12 kg. Pris ,- Struer kajak Attack Ny turkajak med dejlig stabilitet og gode manøvreegenskaber. 38 Kommunen fandt en plads ved åen 42 Husk nummeret 44 Fysiologiske tanker om sprintdistancer 46 DKF grønt forbund igen i år Åbningstider Mandag-fredag Lørdag Perfekt klubkajak for begyndere eller større personer. B: 60 cm. L: 520 cm. V: 13 kg. Pris ,- kolofonen... Magasinet kano&kajak Udgiver Dansk Kano og Kajak Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion Brøndby Tlf: Åbningstid: Hver dag isnn Ansvarshavende Ole Tikjøb Formand, DKF Kontaktperson DKF's sekretariat Christian Jacobsen Direktør Tlf: Faglig redaktør Anders Krintel Mobil: Redaktion AL Kommunikation Journalist Lars Bo Mobil: Journalist Ann Kerol Mobil: Layout Karin Fredsøe Tilde Grafisk Mobil: Annoncer DG Media A/S Telefon: Fax: København Store Kongensgade København K Tryk og distribution Stibo Graphic A/S Stibo Graphic arbejder aktivt for at mindste miljøbelastningen ved grafisk produktion. Se alt om miljømærkningerne på Papir Indhold: 70 g. GraphoCote. Kvaliteten kan både FSC mærkes samt opfylde div. miljømærkninger. Omslag: 170 g. Maxi Gloss m/ gloss vandlak Oplag ex. Distribution: Postomdeles til klubber og medlemmer under DKF. Modtager du ikke bladet, ret henvendelse til din klub. Tekst og fotos fra Magasinet Kano & Kajak må ikke gengives uden tilladelse fra DKF. Tips og kommentarer kan mailes til 2 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj Industrivej 12 DK-7600 Struer T (+45)

3 LEDER Sikkerhed er en del af vores DNA Magasinets deadline: Vi viser dig hvad der er op og ned, når det Ole Tikjøb Formand Dansk Kano og Kajak Forbund Med Søfartsstyrelsens nye retningslinjer er der kommet fornyet fokus på sikkerhed i småbåde. Det er godt, gavnligt og på høje tid. Søfartsstyrelsen har radikalt ændret kurs og satser nu på opperationel sikkerhed fremfor godkendelse af materiel. Det er den rette kurs i denne overflod at kano, kajakker, surfbrædder, oppustelige fartøjer i alle tænkelige afskygninger. Kursen kræver dog ansvarlighed og faglighed for alle, der arbejder med området. Det er også godt, men forudsætter naturligvis selvindsigt, evnen til at vide hvad man ikke ved nok om. For DKF's klubber er sikkerhed er en del af vores DNA, og et grundelement i alle overvejelser i klubbens dagligdag. Alligevel kan man godt skele til den nye guide på søfartsstyrelsen hjemmeside og lade sig inspirere vi kan altid blive bedre. Læs mere om i hvilke særlige situationer de nye regler er relevante for klubarbejdet i artiklen længere inde i bladet. Næste nummer af Magasinet Kano & Kajak udkommer 18. juli Deadline for materiale sendt til redaktionen er 18. juni Deadline for indtastning af modtageradresser er 18. juni gælder valg af kajak 2-3 NYHED ACCENT HOS HAVKAJAKKEN & FRILUFTSLIV Kom og prøv vores udvalg på mere end 70 forskellige modeller! ACCENT LANAI/KAUAI SELECT Tur- og havkajak pagaj med delbart skaft i carbon. Blade i glasfiber, 794g. Kr. 999,- ACCENT ZEPHYR/EDGE PREMIER Tur- og havkajak pagaj med fiberblad i Tri-axial og delbar Carbon skaft, 794g. Kr ,- ACCENT ZEPHYR/EDGE PRO Tur- og havkajak pagaj med skaft og blad i Carbon, 652g Kr ,- Alle modeller findes i varianter af fiber og Carbon ligesom Accent benytter deres unikke Loktite deling af skaftet den angivet vægt er med dette monteret. Vi lagerføre også pagajer med agronomisk skafter. Læs mere om accent på Havkajakken & Friluftsliv ApS I Navervej 18a I DK-7000 Fredericia I Tlf. (+45) I I Nybrovej Kgs. Lyngby Tlf.: Altid 10% på udstyr og 5% på kanoer og kajakker til medlemmer af alle kano- og kajakklubber Kan ikke kombineres med andre rabatter 4 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

4 klub TEKST og foto: ann kerol Plads til alle men uden alkohol Flemming Grønborg Kano og Kajakklubben Limfjorden i Nørresundby har siden starten i 1996 haft helt klare holdninger til alkohol, bredden og træningsmiljøet for eliten og betegnes derfor af Aalborg Kommune som en mønsterklub Standerhejsningen i Kano og Kajakklubben Limfjorden var i år noget helt særligt. For da kunne flaget hejses over et gennemrenoveret klubhus, der tilmed var blevet udstyret med nye omklædnings- og badefaciliteter i en tilbygning. Noget ingen helt havde troet på kunne ske så hurtigt, da planen om udvidelse og tilbygning af klubhuset blev vedtaget på en generalforsamling i Men med stor viljestyrke og masser af frivilligt knofedt fra klubbens medlemmer blev byggeriet gennemført i løbet af to år. Og så en anden ting: - Vi har mødt stor velvilje fra Aalborg Kommune, der økonomisk har støttet projektet sammen med Bygge og Anlægsfonden. Og uden den økonomiske støtte, var vi ikke kommet så langt, som vi er nu, forklarer formand for bestyrelsen Flemming Grønborg. >>> 6 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

5 sobre rammer for familierne og vores ungdomsafdeling. Det er også blevet bemærket hos Aalborg Kommune, at vi har nogle klare holdninger på det område, og i det hele taget er meget seriøse med de ting, vi laver, og tilmed er rummelige overfor alle grupper, som har lyst til at være medlem i klubben, lyder det fra Flemming Grønborg og han tilføjer at sådan noget som klikedannelser også er noget klubben, som udgangspunkt tager afstand fra. - Vi har fællesroning hver lørdag, hvor dem, der har lyst, mødes. Men når vi er på vandet, så bliver der roet igennem på det mere individuelle plan, og bagefter samles vi og hygger os igen sammen ved et kaffebord i klubhuset, siger han. I dag ejer klubben 100 turkajakker, kapkajakker, havkajakker og to turkanoer udover to dragebåde hvilket også beskriver bredden i de aktiviteter, som klubben spænder over. Husk at du kan følge os på Facebook sommer i kajak? Tilbuddene gælder til og med 30. juni kundeklub tilmeld dig gratis og få masser af tilbud pr. mail. Ingen alkohol I det hele taget er klubben nået langt, siden den blev stiftet i 1996 af 25 medlemmer fra klubben på den anden side af Limfjorden Aalborg Kajakklub. I år kommer klubbens medlemstal over 300, og siden starten har Kano og Kajakklubben Limfjorden stort set alle år været repræsenteret med et medlem på landsholdet, og klubbens medlemmer har i stor stil markeret sig og roet mange pokaler og mesterskaber hjem til klubben. En af initiativtagerne til stiftelsen af den nye klub var daværende formand for Aalborg Kajakklub, Finn Bülow, der sammen med andre kendte Aalborg-navne fra 90'erne, besluttede at starte en klub med fokus på det sportslige. - Vi var nogle stykker fra klubben i Aalborg, der mente, at der var lidt for meget hygge og socialt samvær i klubben, som tog fokus fra det sportslige. Det ville vi lave om på i den nye klub, fortæller Finn Bülow. Derfor blev en klar alkoholpolitik fra starten et af omdrejningspunkterne for klublivet i den nye klub. For Kano og Kajakklubben Limfjorden forbyder ganske enkelt alkohol i og omkring klubhuset i det daglige. Kun ved særlige lejligheder og ved klubbens fire årlige fester, kommer der alkohol på bordet og så må der også gerne drikkes i bund, siger formanden Flemming Grønborg med et stort smil, men tilføjer at hyggen i det daglige foregår omkring kaffebordet. - Men jeg tror, at vi har vundet meget ved at holde fast i vores helt klare alkoholpolitik. Dels har vi skabt et godt træningsmiljø for eliten, men vi har også skabt nogle gode og Vi har fællesroning hver lørdag..." Aktiviteter hele året Kano og Kajakklubben Limfjorden ligger helt perfekt i idylliske omgivelser ved Lindholm Å, som snor sig langt ind i det nordjyske landskab og i modsatte retning har sit udløb i Limfjorden. - Vores beliggenhed gør det muligt at ro året rundt. Vil man prøve kræfter med Limfjorden, kan man vælge tre ruter. En forbi øen Egholm mod Gjøl, og i den anden retning kan man komme til Hals. En tredje mulighed er at ro lige ud, og så lander man i Aalborg, forklarer Flemming Grønborg. Er vejret eller lysten ikke til en tur på Limfjorden, kan man vælge at ro den anden vej væk fra fjorden og ro på det mere rolige vand på åen ind i landet blandt andet en tur til Åbybro, som er en tur på 42 kilometer. Klubben råder også over et godt træningslokale, og aktivitetsniveauet er højt i klubben hele året. Om vinteren arrangeres der svømning, løb og styrketræning. - Vi har også en stor ungdomsafdeling på omkring 40 unge og en god stor gruppe af aktive motionister, som benytter klubbens tilbud og faciliteter året rundt, siger Flemming Grønborg og peger på, at klubbens kaproningsafdeling har skabt nogle særdeles gode træningsforhold for eliten. Som noget nyt vil klubben i år arbejde på at udvide med et tilbud for handicappede. - Bestyrelsen har netop haft møde med Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg. Og vi er blevet enige om at arbejde videre med at etablere et tilbud hos os for handicappede, som jo har stor glæde af at ro i kajak. Men det er en aktivitet som vi endnu arbejder på at få på plads, forklarer Flemming Grønborg. Og så glæder han sig over, at klubben i år får et medlemstal på over 300 medlemmer, hvilket gør klubben lige så stor som søsterklubben i Aalborg, som klubben har et fortrinligt samarbejde med omkring forskellige arrangementer året rundt. spar 3.000,- spar 3.000,- AAlborg C Budolfi Plads Aalborg Tlf: AAlborg s KAJAK Nibevej 22C 9200 Aalborg SV Tlf: københavn Nr. Voldgade København K. Tlf: roskilde KAJAK Algade Roskilde Tlf: AArHUs 1 - beklædning Østergade Aarhus C Tlf AArHUs 2 - HArdwAre Østergade Aarhus C Tlf Horsens KAJAK Ove Jensens Alle Horsens Tlf: sea Cruiser u. ror 7.999,- før: ,- Point 65N s topmodel i polyethylen. Lang og slank kajak med et godt glid og en fantastisk retningsstabilitet. marlin prilite 9.999,- før: ,- Kajakken til dig, som ønsker en plastikkajak med det klassiske glasfiberlook. Lav vægt og høj komfort. se mere udstyr og flere mærker på eventyrsport.dk HillerØd Helsingørsgade Hillerød Tlf: silkeborg KAJAK Viborgvej 19 B 8600 Silkeborg Tlf AArHUs - HAglöfs store Guldsmedgade Aarhus C. Tlf: Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

6 portræt genvandt førligheden på et ergometer Da medstifteren af kano og Kajakklubben Limfjorden, Finn Bülow, for 10 år siden blev lammet i højre side efter en blodprop, blev roture på Lindholm Å og træning på ergometeret hans vej tilbage til et normalt liv TEKST og foto: ann kerol Kun seks år efter Finn Bülow var med til at stifte Kano og Kajakklubben Limfjorden i Nørresundby blev han ramt af en blodprop, som gjorde ham lam i højre side. Men det skulle ikke sætte en stopper for den flere gange danske mester i kaproning både på ungdomsholdet i 50-60'erne og Grand Old Boys i maraton i 80'erne. For på vandet kom han igen. Og det var tilmed Finn Bülows kærlighed til kajaksporten, der blev hans redning er han selv helt overbevist om. - Jeg skulle jo begynde at træne på sygehuset efter min blodprop, men det duede ikke. Så jeg lod mig udskrive og tog herned i klubben. Et par klubkammerater hjalp mig ned i min kajak, og jeg nåede da at ro tre kilometer, før jeg fik forbud af min kone Ilse og den daværende formand mod at ro kajak, forklarer han. Det med kajakken var nok også lige vovet nok, kan han godt se i dag, men så blev træning på ergometeret hans redning. - Jeg begyndte systematisk at træne mig selv op på klubbens ergometer, og det viste sig faktisk, at det var den helt rigtige måde at blive genoptrænet på, efter den omgang jeg havde været igennem, fastslår han. Allerede efter nogle måneders genoptræning kunne Finn Bülow igen med konens tilladelse sætte sig i en kajak, som deltager ved efterårets Tour de Gudenå, som han gennemførte. Og siden blev den bedrift fulgt op af syv gange Fyn Rundt. Blandt andet. I år rundende Finn Bülow de 70 år og han nyder at benytte klubbens faciliteter og ro sig en tur langs Lindholm Å eller på fjorden gerne i selskab med sine børnebørn. Medstifter af ny klub Finn Bülow var op gennem 90'erne formand for Aalborg Kajakklub, men var blandt de 25 medlemmer fra klubben, der i 1996 sagde farvel til Aalborg og stiftede den nye klub, Kano og Kajakklubben Limfjorden på den modsatte side af Limfjorden nemlig ved Lindholm Å i Nørresundby. - Vi var nogle, der gerne ville have lidt mere fokus på det sportslige. På det tidspunkt var der kommet lidt for meget hygge og socialt samvær på dagsordenen i Aalborg, så jeg selv og en lille gruppe af kaproere stiftede så klubben her, siger han. Klubben startede i en gammel nedlagt husflidsskole, som lå på en grund ned til Lindholm Å. Kommunen ejede jorden og da de besluttede at rive huset ned og etablere en park på området, stillede de syv pavilloner til rådighed for klubben, som den kunne leje og opstille ved siden af Bådelauget, der i dag er klubbens nabo. Aalborg >>> så jeg lod mig udskrive og tog herned i klubben..." 10 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

7 Ny og bedre Vi flytter 700 meter og udvider kraftigt Kommune byggede så kvit og frit klubbens nuværende klubhus og klubben sidder nu til leje hos kommunen. - Vi købte kanoer og kajakker hist og her, og stille og roligt byggede vi klubben op. Men vi havde fra starten fokus på det sportslige og besluttede os derfor også for at gøre klubben alkoholfri. Og det har vi aldrig fortrudt, siger Finn Bülow. Klubben voksede Allerede i år 2000 havde klubben fået over 100 medlemmer og således kom der penge i kassen til at bygge et værksted og et bådehus til klubhuset og det er sket ved frivillig arbejdskraft og finansieret af klubben selv. I år har klubben så med tilskud fra Aalborg Kommune kunnet indvie et nyrenoveret klubhus med tilbygninger, der rummer bad og omklædning. - Vi har altid haft fokus på det sportslige og har skabt nogle gode træningsforhold for eliten. Men vi har også haft øje for, at klubben skulle rumme alle, forklarer Finn Bülow. Derfor satsede klubben også allerede fra start på at få skabt en ungdomsafdeling. - Det er vigtigt for en klub, der gerne vil have fokus på det sportslige, at 12 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 skabe nogle gode rammer for ungdommen. Og så skal man også have fat i 40+erne, for det er i den gruppe man finder foreningsmenneskerne, der gerne vil træde til med en hjælpende hånd, siger Finn Bülow. Men en anden vigtig medspiller har været Aalborg Kommune, der siden starten har støttet op om klubben på alle mulige måder. - Aalborg Kommune har altid støttet op om sporten, og vi har her i klubben fået en utrolig flot opbakning. Men det tror jeg også skyldes, at vi har skabt en klub, hvor der er plads til alle. Både dem, der vil motionere og dem der har sportslige ambitioner. Vi vil også gerne hygge i klubben, men det er ikke det primære formål og det skal foregå uden alkohol i det daglige, siger Finn Bülow. Finn Bülow var i de første år af klubbens eksistens formand, men i dag er han mere tilbagetrukket og har overladt stafetten til andre. Dog er han stadig en drivende kraft for klubben og han har altid nogle gode anekdoter fra dengang, det hele startede. Og han henter også gerne islagkager i Åbybro, når der skal hygges lidt ekstra ved kaffebordet. - Så ror jeg gerne en tur op til Åbybro. For her kan man hos det lokale mejeri købe verdens bedste islagkager. Det bliver godt nok ikke til så mange ture i dag, som da vi startede, for turen er på 42 kilometer, beretter Finn Bülow. - Islagkagerne kan da også hentes hurtigere i en bil men så er der jo ikke så meget sport i det og det skal der helst være i Kano og Kajakklubben Limfjorden. v Klubture Kajak leje Kajak opbevaring Kajak rejser Vildmarksbad Bål fyret sauna Barbecue og musik Flydende strand Omklædning og bad Fri pakering Kayak Republic er flyttet Børskaj 12 er den nye adresse, midt i København lige ved Knippelsbro og Christiansborg. Bedre forhold, mere sol, flere muligheder for hygge og fede ture. Kontakt os og hør de mange muligheder. Magasinet kano&kajak nr. 3 maj Børskaj København K Tlf:

8 klummen Snyd ikke dig selv TEKST: anders krintel Selvom det er et postulat, så vil jeg alligevel tillade mig at fremføre den tanke, at en stor del af os kano- og kajakroere er blevet netop kano- og kajakroere, fordi vi lider af manglende forståelse af boldspil. For mit eget vedkommende har jeg måttet skabe begrebet "boldblindhed" for at anskueliggøre for min omverden, at jeg ikke fatter noget videre, når det kommer til håndtering af bolde. Ligesom den ordblinde, der ikke kan få bogstaver og deres sammensætning til at give mening, således har jeg det med bolde. Når nogen kaster eller sparker en bold til mig, sker der enten det, at jeg værger for mig i frygt for at blive ramt, eller også betragter jeg bolden, mens jeg måbende prøver at få min hjerne til at fortælle mig, hvad jeg skal stille op med dimsen. Sådan er det at være boldblind. Man har simpelthen ikke et forhold til bolde. Jeg tilhører ikke den gruppe af mennesker, som hader fodbold. Jeg ytrer mig ikke om, at spillet er fordummende eller lignende. Faktisk kan jeg, som de fleste andre, godt lide at se boldspil, når det er på et højt plan, hvor man kan fascineres af spillernes geniale manøvrer med bolden. Sådan er det i øvrigt med rigtigt mange sportsgrene. Bliver det først virtuost, kan man nyde det, som man nyder god musik eller litteratur. Ergo: kan man ikke spille bold, er det naturligt at finde på noget andet at lave, og her er kano eller kajak da om noget et skønt, spændende og sundt alternativ. (Er man alligevel til bolde, finder man jo i øvrigt ud af, at man kan kombinere færdighederne i kajakpolo, og så må man da rigtigt kunne gå rundt og føle sig som et heldigt asen). Men det jeg prøver at nå frem til her er, at når man nu ikke er typen, der sidder og råber af tv et, når der er Champions League, så er det vel naturligt, at man så flipper lidt ud, når der er kano og kajak i fjerneren? Om man ror kapkajak, turkano, havkajak eller spiller polo, er det fælles for os alle sammen, at vi lige netop ikke er kano- og kajakblinde. Vi har alle sammen en klar forståelse af, hvad det er vi ser på skærmen, når tv en alt for sjælden gang bringer noget kano og kajak på højt plan. Man kan ikke som et af de eksklusive mennesker, vi kano- og kajakroere jo er, tage afstand til vores sport eller dele af den, når det bliver rigtig godt. Jeg kan ikke se den kano- eller kajakroer for mig, der ikke vil kunne begejstres, når Attila Vajda, Adam Van Koeverden eller Katalin Kovács banker over målstregen i OL-finalen. (Lige på dette sted i læsningen er der garanteret nogle af de inkarnerede fans, der er dybt skuffede over, at jeg ikke eksemplificerer med navne som Emil Stær, René Holten Poulsen eller Henriette Engel Hansen, men det skyldes en barnlig angst for Nemesis så tilgiv mig). Kære kano- og kajakvenner. Til august skal vi samles rundt om tv-skærmene i det ganske land. Vi skal drikke fadøl, råbe og skrige, bide negle, danse grimt og nyde, at der på skærmen er kano- og kajakroning på det aller aller højest mulige plan, når verdens absolut bedste sprintere mødes, og fyrer raketterne af til OL. Snyd ikke dig selv for denne tv-oplevelse. Og selvom vi bliver set surt på af naboer over vores larm, kan vi glædes over, at der i kano og kajak ikke findes hooligans, som ikke kan administrere det med at sniffe lightergas; der er ingen fjolser, der pludselig løber nøgne over banen, og der er ingen, som knuser en modstanders ankler for at stoppe et angreb Snyd heller ikke dig selv for en tur til hovedstaden for at opleve Marathon World Cup på Bagsværd Sø i dagene juni. Her kommer det meste af maratonverdenseliten og forsøger at ro 30 kilometer hurtigere end det er menneskeligt muligt. World Cup en er som bekendt en vigtig optakt til næste års VM i maraton på dansk vand, og så er det live og det er i Danmark. God kajaksommer Når dette blad udkommer, er de sidste OLudtagelser ved at falde på plads ved European Olympic Qualifyer i Poznan. Kryds fingre for at vores roere klarer de sidste prøvelser for at komme med til legene. Kajak & Outdoor Et af Danmarks stærkeste kajakmiljøer 70 kajakker (hav, polo, surf og fos) og undervisere på højeste niveau. GIV uddanner i havkajak til og med EPP3 og Instruktør Hav 2. GIV Kajakpolo har hold i den danske liga, 1. og 2. division. Prøv det vilde i surfkajak ved Vesterhavet og slut kurset med 5 dage på fos i Norge. Kursusstart: 12/8 12 og 6/1 eller 17/2 13 Sommerkursus: Kayak 4 Fun på Impulsion i uge Ortlieb BACK-ROLLER CLASSIC Cykelbagtaske med den helt vandtætte»rulle-lukning«. Udstyret med QL-1 monteringssystem og enkelt skulderrem. Stor re eks. Kan kombineres med»rack-pack«. Sæt: 2 stk., 40 liter, 1750 g Back-Roller Classic 899,- Ortlieb FRONT-ROLLER CLASSIC Identisk med»back-roller Classic«bare mindre. Passer både foran og bagpå cyklen. Sæt: 2 stk., 25 liter, 1400 g 749,- Ortlieb TRACK 35 Vandtæt rygsæk på 35 liter med rullelukning. Til trekking og heldagsture. Stor udvendig lomme med rullelukning. 2 neopren sidelommer til drikke asker. Indvendig organiser i A4 format. Udvendige fæstepunkter for karabiner mm. Air-back rygsystem, ventilerende 1.099,- Ortlieb Track ,- Ortlieb PACKMAN PRO 2 Vandtæt rygsæk på 20 liter. Ventileret ryg. Indvendig organiser. Elastisk neopren frontlomme (ikke vandtæt). Holder til cykelhjelm. Mørkegrå/sort 899,- Ortlieb ULTIMATE 5 CLASSIC Styrtaske med lås. Indvendig lomme. Classic 5M, 7 liter 550,- Classic 5L, 9 liter 599,- Ortlieb RACK-PACK Vandtæt sports- og rejsetaske med rulle-lukning. Polstret skulderrem. Small, 24 liter 450,- Medium, 31 liter 480,- Large, 46 liter 500,- X-large, 89 liter 550,- Ortlieb DUFFLE Vandtæt duf e i 3 størrelser med vandtæt lynlås. Skulderremme, der kan tages af og på. 2 indvendige lommer og 1 udvendig meshlomme. Kompressionsremme indvendig. Forstærket bund. Daisy chains udvendig. Sort, hvid/sort eller solgul/sort. Duf e ,- Duf e ,- Duf e ,- Ortlieb VELOCITY Vandtæt rygsæk med rullelukning. Indvendig lynlåslomme. Gode polstrede skulderremme 599,- Frederiksborgade 28, 1360 København K, Specialbutik: Kultorvet 7, København K 14 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

9 reglement NYHED NYHED Nye regler efter Præstø-ulykken Direktør Christian Jacobsen, DKF Søfartsstyrelsen har lavet en række nye regler TEKST: lars bo I forlængelse af den tragiske ulykke på Præstø fjord, hvor en gruppe efterskoleelever kæntrede og en lærer druknede, har Søfartsstyrelsen lavet en række nye regler for mindre fartøjer, der medtager op til 12 passagerer. De nye regler har primært fokus på sikkerhed og ansvar i forbindelse med sejlads med passagerer og falder fint i tråd med de sikkerhedsbestemmelser, som DKF i forvejen arbejder med ude i klubberne. - Fra forbundets side synes vi, at det nye regelsæt ser fornuftigt ud, og det falder fint i tråd med vores egne sikkerhedsbestemmelser ude i klubberne, siger direktør Christian Jacobsen. Den store forskel på de gamle og de nye regler er, at der nu skal udarbejdes en sikkerhedsinstruks, hvis fartøjet anvendes i erhvervsmæssig sammenhæng. Her er det arrangørens pligt at tage ansvar og få udarbejdet en sikkerhedsinstruks for sikker sejlads og godt sømandskab. - Tidligere var det bådtypen, der skulle godkendes. Nu er det i hvilken sammenhæng, båden skal anvendes. For de fleste af vores aktiviteter ude i klubberne betyder det, at de ikke falder ind under de nye regler. Kun i de tilfælde, hvor klubben tjener penge på aktiviteten, bliver klubben ansvarlig for sikkerheden blandt deltagerne og skal derfor udarbejde en sikkerhedsinstruks. Det kan eksempelvis være en polo kamp til en polterabend for en gruppe mennesker, som ingen tilknytning har til klubben i øvrigt. Bliver der opkrævet betaling for et sådant arrangement, er der efter Søfartsstyrelsens nye regler tale om erhvervsmæssig virksomhed, hvor deltagerne må anses at have en naturlig forventning om, at arrangøren har ansvaret for sikkerheden, siger Christian Jacobsen. Med de nye regler ser DKF og Christian Jacobsen frem til, at der igen kommer gang i de aktiviteter, der har ligget stille siden Præstø ulykken. Ikke bare i klubberne, men især på de skoler og institutioner, som har været tilbageholdende med vandaktiviteter. - De nye regler slår fast, at sejlads med skoleelever er at betragte som erhvervsmæssig virksomhed. Derfor er det skolen, der har ansvaret for sejladsen og skal udarbejde en sikkerhedsinstruks. I øjeblikket har vi en samarbejdstale med 50 skoler om at bruge vores EPP-uddannelsessystem, og vi forventer at flere vil komme til, for vi har med vores uddannelsessystem ingen problemer med at leve op til de nye krav om sikkerhedsinstrukser, siger Christian Jakobsen. Søfartsstyrelsen har lavet en online guide på styrelsens hjemmeside, hvor man trin for trin bliver guidet gennem udarbejdelsen af en sikkerhedsinstruks og får svar på spørgsmål omkring ansvar og sikkerhed, både som arrangør og deltager. Overordnet gælder, at der i de tilfælde, hvor der skal laves en sikkerhedsinstruks, skal laves en for hver enkelt sejlads. - Det handler dybest set om, at komme ud og hjem i god behold. Det skal man beskrive i en sikkerhedsinstruks, herunder redningsmidler, vejrforhold og kommunikationsmidler. Heldigvis har vi med vores egne sikkerhedsbestemmelser ikke oplevet sikkerhed som et problem hos DKF s klubber og de aktiviteter, vi står for. På den anden side kan de nye regler være med til at inspirere klubberne til selv at lave yderligere sikkerhedsinstrukser for de daglige aktiviteter. Det kunne jo eksempelvis være at gøre det lokale politi opmærksom på aktiviteter, som set fra land og for uforstående kan virke farlige og få nogen til at ringe efter hjælp. Det kan også være et system, der sikrer, at alle er kommet hjem i god behold efter en tur på vandet, siger Christian Jacobsen. En sikkerhedsinstruks skal i øvrigt ikke godkendes af Søfartsstyrelsen. Er der tale om sejlads, der kræver en sikkerhedsinstruks, er det alene arrangørens ansvar at sørge for, den findes. På DKF's hjemmeside kan man finde et link til Søfartsstyrelsen og de nye regler. Kom og se eller prøv den nye Citius 44. Den er hurtig som en kapkajak, men betydeligt mere stabil. Citius kajakkerne er produceret i en avanceret vacuumstøbt sandwichkonstruktion med epoxy og er af meget høj kvalitet. Indstillinger af sæde og fodspark klares med et enkelt greb. I glasfiber vejer kajakken kun ca. 11,5 kg. og i kulfiber vejer den ca. 8,5 kg. Denne fine kajak finder du kun hos Kano & Kajak Butikken Vi har et stort udvalg af tur- og kapkajakker fra Citius og Zedtech. Du er velkommen til at besøge butikkerne og se de forskellige modeller. Hvis du ønsker at prøve, er det en god ide først at ringe til butikken i Skovshoved og aftale modeller og tid. Bracsa I - Den klassiske sprint wingpagaj. Besøg en af vores butikker for råd og vejledning eller check vores hjemmeside og se alle de forskellige Bracsa modeller. Kano & Kajak Butikken Generatorvej Herlev Tlf.: Åbningstider: Mandag til fredag Lukket lørdag og søndag Bracsa IV - Den lækre allround wingpagaj. Bracsa Polo Kinetic - Så skal der spilles bold! Kano & Kajak Butikken Skovshoved Havn 10A 2920 Charlottenlund Tlf.: Åbningstider: Tirsdag til fredag 10-18, lørdag Lukket søndag og mandag Bracsa Hurricane Let og robust havkajak pagaj. Ved DM i Maraton 2011 roede nr. 1, 2 og 3 med Bracsa pagaj. Det samme gjorde vinderne af Herre K2 og Dame K1. Uanset om du er på landsholdet i Maraton, Kortbane, Kajakpolo eller hygger dig med din havkajak, så laver Bracsa nogle af verdens bedste pagajer. Prøv selv! Du kan også checke Renè Olsen s video på vores hjemmeside Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

10 portræt TEKST: lars bo foto: ann kerol og privatfoto Lynge Los Angeles, Lewis og Henning Lynge Jakobsen Fra at være totalt ukendt, blev Henning Lynge Jakobsen verdensberømt i Danmark Husker du sommer OL i 1984? Los Angeles? Carl Lewis? Henning Lynge Jakobsen gør. Bedre end de fleste, for han spiste morgenmad med Carl Lewis og stod på medaljeskamlen hele to gange endda. Den præstation gjorde med et slag den totalt ukendte Henning Lynge verdensberømt i Danmark, og ligeså kendt herhjemme som legenes superstjerne Carl Lewis. Ud af det blå tonede Henning Lynge frem på tv-skærmen og stjal billedet med sin sølvmedalje på 500 meter enerkano og bronzemedalje på den dobbelte distance. I alt fik Danmark seks medaljer i 1984, Henning Lynge tog en tredjedel og var den første danske atlet, der siden OL i 1948 vandt to individuelle medaljer. Det var stort at være dansk den sommer og være en 22-årig ung mand fra Nybro- Furå med lyst krøllet hår og blå øjne. - Ja det lyse hår har jeg ikke længere, men det er mig, smiler Henning Lynge, da Magasinet Kano & Kajak sætter ham stævne 28 år senere i hans nuværende klub, Kano- og Kajakklubben Nord. Trods det begyndende grå i toppen er hans smittende smil og blå øjne fra legene nemt at genkende, og Henning Lynge mindes også med glæde de dage, der med et forvandlede hans liv. - At deltage ved et OL er bare det største, en atlet kan opnå. Det er verdens største idrætsbegivenhed med den største medieopmærksomhed. Og når man så, som jeg, kom hjem med to individuelle medaljer, så bliver det bare ikke større, siger han. At få de to medaljer hængt om halsen er øjeblikke, han aldrig glemmer. Sammen med indmarchen til åbningsceremonien på det olympiske stadion. - Det var en helt fantastisk oplevelse at komme ind på stadion, og se de tusindvis af mennesker, som jublede og fotograferede os. Jeg troede først, det var tusindvis af lamper, men fandt så ud af, at det var blitzlys fra kameraerne, fortæller han. Det gjorde heller ikke oplevelsen mindre, at Henning Lynge og de øvrige danske atleter gik glip af åbningsceremoniens mest spektakulære indslag, den flyvende rummand. >>> >>> 18 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj 2012 Magasinet kano&kajak nr. 3 maj

Danmarks rekord på 24 timer

Danmarks rekord på 24 timer Danmarks rekord på 24 timer Bagsværd Roklub gentager succes en op på Teatertorvet i Lyngby Storcenter Fredag d. 9. januar kl. 13:00 til Lørdag d. 9. januar kl. 13:00 Projektet Bagsværd Roklub vil, i samarbejde

Læs mere

Velkommen til Horsens Kajakklub

Velkommen til Horsens Kajakklub Velkommen til Horsens Kajakklub Vi stiller trænere og materiel til rådighed og forventer så af dig, at du har lysten og viljen til: At lære at ro kajak At du efter endt træning deltager i den sociale del

Læs mere

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem Nyhedsbrev nr. 7 Den 24. juli 2012 Kære medlem Sea Challenge Fyn 2012 der er brug for din indsats Der er stort brug for din indsats, når vi skal afvikle vores del af Sea Challenge Fyn 2012 fra torsdag

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet.

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet. Kajakur med børn. Af Thomas B. Egeskov Woidemann Nannas første kajaktur, 1 ½ år gammmel. Kajakken er en Rainbow Atlantis. (ill. 1) - Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Til stede: Thomas, Per Michael (den sidste del), Per Dolleris, Frans, Lars Hugo, Per From Gøse, Gorm. Afbud Henning,

Læs mere

Medlemsønsker 2005. Resultater af spørgeskemaundersøgelse

Medlemsønsker 2005. Resultater af spørgeskemaundersøgelse Medlemsønsker 25 Resultater af spørgeskemaundersøgelse 8. november 25 Sammenfattet af Bo Kayser Holte Roklub Frederikslundsvej. Postboks 71 28 Holte Tlf. 45424232 Indholdsfortegnelse 1. SAMMENFATNING...3

Læs mere

bestyrelsens beretning 2012

bestyrelsens beretning 2012 bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Formandens beretning Jeg vil gerne starte formandens beretning med at sige velkommen. Velkommen til alle de gamle medlemmer, velkommen til årets

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk Niveaubeskrivelse

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Det er den enkelte skole/institution, der har ansvaret for udarbejdelsen af sikkerhedsinstruksen.

Det er den enkelte skole/institution, der har ansvaret for udarbejdelsen af sikkerhedsinstruksen. Retningslinjer for skoler og institutioner under Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) i Københavns Kommune ifm. de nye sejladsregler fra Søfartsstyrelsen. Søfartsstyrelsen har den 1. oktober 2012 udsendt

Læs mere

Team Roskilde Junior

Team Roskilde Junior Team Roskilde Junior Et dansk juniorteam som skaber bemærkelsesværdige resultater nationalt og internationalt If my mind can conceive it, and my heart can believe it - then I can achieve it. Muhammad Ali

Læs mere

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2006. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse

BBU aktiviteter. Dansk Kano og Kajak Forbund 2006. Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Dansk Kano og Kajak Forbund 2006 BBU aktiviteter Dansk Kano og Kajak Forbund 2006 Eftertryk tilladt med Side tydelig 1 kildeangivelse Kære Læser Dansk Kano og Kajak Forbund byder endnu engang medlemmerne

Læs mere

ÅKS 2015 Dagsorden og referat for møder i ÅKS

ÅKS 2015 Dagsorden og referat for møder i ÅKS ÅKS 2015 Dagsorden og referat for møder i ÅKS REFERAT 9. marts 2015 Deltagere: Skjold: Morten Eld, Trine Færch MKC: Max, Jørn Maler Viking: Carsten Buus (repræsenterer også Den Blå Rambla i dag), Ejlev

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Det er det enkelte medlem, der selv skal ind i medlemsregisteret på hjemmesiden og registrere de prøver, man har aflagt.

Det er det enkelte medlem, der selv skal ind i medlemsregisteret på hjemmesiden og registrere de prøver, man har aflagt. Kære medlem Turpas 150 km Bestyrelsen var samlet torsdag den 18. april se referatet på hjemmesiden. Her blev det besluttet at justere et af kriterierne for at opnå turpasset fra 250 km årlig roning til

Læs mere

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet Vision 2015 Den foretrukne kajakklub i KøbenhavnK Medlem 500 frigivne medlemmer over 18 år Instruktør 25 aktive instruktør 1 hav og tur-/kap

Læs mere

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år.

En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. En Sejlklub med puls aktiviteter for unge i alderen 15-20 år. Sejlklubben Fælleskabet Attraktive Aktiverende Uddannelse Trænere og som aktivitets og den frivillige sejladstilbud sejladser og træning instruktører

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark.

Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark. ATLETGUIDE 2014 Det er os en stor glæde at byde dig velkommen til KMD 4:18:4 Copenhagen fra torsdag den 21. august til lørdag den 23. August i Amager Strandpark. I denne atletguide vil du kunne finde svar

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

EPP 5 (Havkajak) International Havkajakguide

EPP 5 (Havkajak) International Havkajakguide Standarder for teknik- og egenfærdighedsniveauet: EPP 5 (Havkajak) International Havkajakguide Udarbejdet af Dansk Kano og Kajak Forbund 1. udgave, januar 2007 - www.europaddlepass.dk På www.europaddlepass.dk

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling:

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Brøndbyernes IF-beretning 2013 Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Jørn Sørensen Bente Fryland John Pedersen Arne Nielsen Rudolf Larsen Æret være deres minde.. Året 2013

Læs mere

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km.

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km. Turoversigt 2014 13. 14. Juni - Skibelund tur Start: Fredag d.13.6 kl 17:00 Hjemkomst: Lørdag til frokost Turlængde: 2 x 11 km Medbring: Madpakke og drikkevarer til fredag aften Der er frisk vand på pladsen

Læs mere

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY:

2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: 2-3. JUNI 2012 ALBERTSLUND CUP 2012 POWERED BY: VELKOMMEN TIL ALBERTSLUND CUP 2012 2. OG 3. JUNI Vi ved alle, at idræt og motion er dannende og vanedannende. Det giver fysisk og psykisk velvære at røre

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få

Læs mere

EPP 4 (Havkajak) Havkajak Videregående

EPP 4 (Havkajak) Havkajak Videregående Standarder for teknik- og egenfærdighedsniveauet: EPP 4 (Havkajak) Havkajak Videregående Udarbejdet af Dansk Kano og Kajak Forbund 1. udgave, januar 2007 - www.europaddlepass.dk På www.europaddlepass.dk

Læs mere

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov Billeder fra 8'er Grand Prix NYHEDSARKIV 2002 Se billederne i Galleriet! Billederne er indsendt af: Evan Jeppesen GYMNASTIK- torsdag Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 8. grand

Læs mere

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning.

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning. Bliv en del af succesen Støt Hillerød G.I. Bordtennis koncept www.hgibordtennis.dk Velkommen til Hillerød G.I. Bordtennis I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision,

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00

Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 Referat af generalforsamlingen i Svendborg Cykle Club Lørdag d. 25. oktober 2014, kl. 17:00 1. Valg af dirigent og referent Niels Jensen blev valgt som dirigent. Ask Nørgaard blev valgt som referent. Dirigenten

Læs mere

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få internet

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

+ Få pletfri hud + Safari for alle sanser + Den åbenhjertige hofjægermester + Californiens friske køkken + Shopping +

+ Få pletfri hud + Safari for alle sanser + Den åbenhjertige hofjægermester + Californiens friske køkken + Shopping + Friheden frister Det sker ude på bølgerne eller i fitnesscentret. Vi drømmer om mere energi i livet gerne med hjælp fra vores personlige trænere. Mød tre af de bedste, og få deres tip + Få pletfri hud

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 1, Udgave 1

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 1, Udgave 1 Nyhedsbrev Årgang 1, Udgave 1 Dette Nyhedsbrev er udgivet mandag d. 4. oktober 2004 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit første nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2012

FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2012 FYSSISK TRÆNING I SOMMERFERIEN 2012 Der er mange gode grunde til at dyrke sport i ens sommerferie. Det er forskelligt hvor meget sport man vi kunne dyrke og derfor vil det for nogen handle om at holde

Læs mere

SIKKERHEDSINSTRUKS. for aktiviteter med havkajakker hos Qayak.dk. Juni 2014. Side 1 af 5

SIKKERHEDSINSTRUKS. for aktiviteter med havkajakker hos Qayak.dk. Juni 2014. Side 1 af 5 SIKKERHEDSINSTRUKS for aktiviteter med havkajakker hos Qayak.dk Juni 2014 Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse 1. Identifkation af rederen 2. Beskrivelse af sejladsaktiviteter 3. Identifkation af risici 4.

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Sejlads på Tommerup Efterskole. Generelt & Sikkerhedsinstruks

Sejlads på Tommerup Efterskole. Generelt & Sikkerhedsinstruks Sejlads på Tommerup Efterskole Generelt & Sikkerhedsinstruks Generelt Søfart/sejlads med TE Regler, retningslinjer og vejledning i forbindelse med sejlads på Tommerup Efterskole Efteråret 2013 Generelle

Læs mere

VI ER RØDE VI ER HVIDE

VI ER RØDE VI ER HVIDE VI ER RØDE VI ER HVIDE DANMARK SKAL MED TIL EM I FODBOLD 2016 På det nye landshold glimter fremtidens stjerner. Med 24 hold i slutrunden og en gunstig pulje i kvalifikationen har Danmark alle muligheder

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE FOR MEDLEMMER AF DANSK HAVKAJAK BRANCHE FORENING (DHBF) OG DANSK KANO OG KAJAK FORBUND VEDR. BRUGEN INSTRUKTØRUDDANNELSE I DANMARK.

SAMARBEJDSAFTALE FOR MEDLEMMER AF DANSK HAVKAJAK BRANCHE FORENING (DHBF) OG DANSK KANO OG KAJAK FORBUND VEDR. BRUGEN INSTRUKTØRUDDANNELSE I DANMARK. SAMARBEJDSAFTALE FOR MEDLEMMER AF DANSK HAVKAJAK BRANCHE FORENING (DHBF) OG DANSK KANO OG KAJAK FORBUND VEDR. BRUGEN AF DKF S ROERUDDANNELSE (EPP) OG DKF S INSTRUKTØRUDDANNELSE I DANMARK. Side 1 af 5 Samarbejdsaftale

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

BRUG BOLDEN, MOR. (og far) INSPIRATIONSKURSUS FOR MØDRE og fædre. -fra leg til landshold

BRUG BOLDEN, MOR. (og far) INSPIRATIONSKURSUS FOR MØDRE og fædre. -fra leg til landshold BRUG BOLDEN, MOR (og far) INSPIRATIONSKURSUS FOR MØDRE og fædre -fra leg til landshold BRUG BOLDEN, MOR (og far)! Formål At vise hvorledes forældre - specielt mødre - kan involveres i døtrenes træning.

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

Kano og Kajak OL-landsholdet

Kano og Kajak OL-landsholdet Pressemeddelelse 2. juni 2008 Kano og Kajak OL-landsholdet Dansk Kano og Kajak Forbund er stolt af at kunne præsentere det danske kajak OL-hold. Med 4 aktive, er det et af de større hold, som dansk kajaksport

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt

Idræt med børn - for børnenes skyld. 10 bud på bedre børneidræt Idræt med børn - for børnenes skyld 10 bud på bedre børneidræt Vi vil være bedre; og vi har lagt en plan Idræt er danske børns vigtigste fritidsaktivitet. Ni ud af ti danske børn under 12 år er medlem

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

Langvang atletikstadion

Langvang atletikstadion Langvang atletikstadion Praktiske oplysninger Klubdragt: Der skal stilles op i anmeldt klubdragt Pigge: Maksimum 6 mm Startnumre: Startnumre skal bæres synlig på brystet og må ikke bøjes Opvarmning: Skal

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00

Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00 Referat af Generalforsamling i Horsens Kajakklub Tirsdag d. 27. oktober 2009, kl. 19:00 36 medlemmer inkl. bestyrelsen deltog i generalforsamlingen. Bestyrelsesmedlemmer: Kenneth Bergenhagen, Pia Jørgensen,

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015

Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015 Nyhedsbrev - Lotte Friis Juli 2015 Den værste dag i mit liv. VM kvalifikation Hjemløs NU venter Kazan!!!!!! 2015 Mit 2015 startede rigtig godt. Efter nogle dejlige dage i New York hvor jeg sammen med nogle

Læs mere

Vision og Strategi. Forslag til Vision og Strategi 2015. Formål

Vision og Strategi. Forslag til Vision og Strategi 2015. Formål Bestyrelsen : 01.02.2015 Forslag til Vision og Strategi 2015 Baggrund Vision og Strategi indeholder de værdier, som klubben vil være kendt for og sætter en retning for den udvikling, vi ønsker i forhold

Læs mere

Formands beretning SAR 27/2-14

Formands beretning SAR 27/2-14 Formands beretning SAR 27/2-14 Da det er min første formands beretning, vil jeg starte med at undskylde hvis der er noget jeg har glemt, overset eller fejl disponeret. Igen i går er der sket mange ting

Læs mere

Materielregler for Vedbæk Kano- og Kajakklub

Materielregler for Vedbæk Kano- og Kajakklub Materielregler for Vedbæk Kano- og Kajakklub Hvorfor materielregler? Det er skønt at ro, og det er vi mange der nyder at gøre året rundt i klubbens materiel. Det giver mange glæder og selvfølgelig også

Læs mere

www.riberoklub.dk Nyhedsbrev nr. 1, 10/3 2013 Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben!

www.riberoklub.dk Nyhedsbrev nr. 1, 10/3 2013 Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben! Det meste er som det plejer, men der er også meget, der er forandret i roklubben! Alt det nye bliver præsenteret på MEDLEMSMØDET ALLEREDE NU PÅ TIRSDAG DEN 12. MARTS KL. 19.00-21.00 I KLUBHUSET. Dagsorden

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Hou Matchrace Center

Hou Matchrace Center Hou Matchrace Center Det enestående koncept Hou Matchrace Center (HMC) er etableret i et samarbejde mellem Hou Maritime Idrætsefterskole (HMI), Egmont Højskolen og Hou Bådelaug. Det enestående koncept

Læs mere

Historien om Boldklubben Hellas

Historien om Boldklubben Hellas Historien om Boldklubben Hellas BK Hellas blev stiftet 23. Juni 1926 af Carl Matzen. Carl Matzen, som var vicevært for kommunens ejendom Carl Langesvej, var meget sportsinteresseret og derfor var det for

Læs mere

INVITATION. Dansk Forening for Rosport

INVITATION. Dansk Forening for Rosport INVITATION Dansk Forening for Rosport 1 Så slår Dansk Forening for Rosport endnu en gang dørene op for et veltilrettelagt inspirationsseminar på Dalum Landbrugsskole i Odense. Vi glæder os til at se en

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014

Nyhedsbrev december 2014 Nyhedsbrev december 2014 Glædelig jul og godt nytår - svømmeskolen starter igen den 6. januar. Svømmeskolebørnene og instruktørerne holder en velfortjent juleferie, mens konkurrencesvømmerne fortsætter

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder

Invitation. - kun for kvinder Invitation Woman 2014 Torsdag d. 28. august 2014 - kun for kvinder Præstér, når det gælder! - og oplev suset fra saltvandsindsprøjtningen i mange aspekter af dit liv. Ikke mindst på jobbet! Energi, glæde,

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Formøde den 7. maj 2013

Formøde den 7. maj 2013 Formøde den 7. maj 2013 Deltagere fra bestyrelsen: Ove Pedersen, Joan Lindholdt, Sven Lyster, Per S. Christensen, Marie S. Rasmussen og Mads-Peter K. Engelhardt (ref.) Dagsorden: 1. Deltagelse i Maritime

Læs mere

Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer

Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer Ny Afdelingsleder For Kollegiet, Caféen og Klubtilbud Elevråd Markedsprojekt Sommer Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. Så er det allerede igen tid til meget spændende historier fra elevernes hverdag.

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2009 Af: StilladsInformation Torsdag den 3. december 2009 blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København.

Læs mere

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser!

LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE. For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE For divisions og seriehold i Tyrkiet! Professionelle forhold til super skarpe priser! Pantone LIGABOLD TRÆNINGSLEJRE FOR DIV. OG SERIEHOLD Kære fodboldvenner! Ligabold.com giver

Læs mere

Arrangør: PI-København. Program for Danske Politimesterskaber i. Bowling 2011. Torsdag den 12. maj

Arrangør: PI-København. Program for Danske Politimesterskaber i. Bowling 2011. Torsdag den 12. maj Arrangør: PI-København Program for Danske Politimesterskaber i Bowling 2011 Torsdag den 12. maj Dansk Politiidrætsforbund PI-København lagde ud i 2002 med det første officielle politimesterskab, og kan

Læs mere

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK KØBENHAVN KARATENYT København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK Uden frivillige går det ikke Dejligt - nu er det igen dagen, hvor der er træning, og om et par dage er det igen tid til at tage en frisk gi

Læs mere

BMX Idekatalog til at fastholde kørere over 14 år. Lotte Filsø, Palle Steen Hansen og Lars Ostenfeldt 15. Januar 2015

BMX Idekatalog til at fastholde kørere over 14 år. Lotte Filsø, Palle Steen Hansen og Lars Ostenfeldt 15. Januar 2015 BMX Idekatalog til at fastholde kørere over 14 år Lotte Filsø, Palle Steen Hansen og Lars Ostenfeldt 15. Januar 2015 1 Baggrund: Idekatalog til at fastholde kørere over 14 år BMX SK nedsatte efter klublederseminar

Læs mere

Vælg en digital billedramme med hjertet!

Vælg en digital billedramme med hjertet! Guide fra FOTOHOUSE Vælg en digital billedramme med hjertet! Indhold: - Omkring digitale billedrammer Side 2 - Digitalbilledrammen til hjemmet Side 3 - Design eksempler Side 5 - Design eksempler og eksempel

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter

Fuglsøcentret. Kursus og konferencecenter Fuglsøcentret Kursus og konferencecenter VELKOMMEN >> Et besøg på Fuglsøcentret er noget ganske særligt! Det er et ophold, hvor service, engagement og rummelighed går hånd i hånd med ro, smuk natur og

Læs mere

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele

Der er masser af muligheder i dit tv. TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele Der er masser af muligheder i dit tv TDC HomeTrio tv, bredbånd og telefoni med unikke fordele TDC HomeTrio Tv, bredbånd og telefoni Med TDC HomeTrio får du de bedste tv-kanaler direkte gennem dit telefonstik,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere