Medlemsblad nr. 18 november 2008 )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsblad nr. 18 november 2008 )"

Transkript

1 Medlemsblad nr. 18 november 2008 )

2 - 2 - Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Første halvdel af sæsonen er nu næsten forbi. Der har igen været masser af aktivitet i klubben. Under generalforsamlingen blev vores køkkensponsor, Morten Boe, under højlydte klapsalver udnævnt til EliteÆresmedlem, og Inger Jepsen klippede på køkkenudvalgets vegne den symbolske røde snor over. Nye kursister Vi har kunnet byde velkommen til 26 nye kursister på vores begynderhold tirsdag eftermiddag og onsdag aften, så vores medlemstal nu er oppe på 269. Det er det højeste antal nogensinde. Generalforsamlingen På generalforsamlingen den 5. september kunne vi også byde Tove Christensen velkommen i bestyrelsen. Tove har overtaget sekretærjobbet i klubben efter Bolette, der jo forlod bestyrelsen. Du kan se hele sammensætningen af den ny bestyrelse inde i bladet. Det var meget glædeligt, at flere end 70 medlemmer mødte op til generalforsamlingen og viste interesse for klubbens ve og vel. En fredag aften med generalforsamling, god mad og kortspil er en god cocktail, så en stor tak til arrangørerne. Vi glæder os allerede til næste år. Mona, Kirsten og Rethe udtrak rødvin og tilbagebetaling på lånebeviserne. I efteråret har vi også haft fornøjelsen af at deltage i: - Venskabskamp mod Kiel den 4. oktober - Sønderjyske aften fredag den 31. oktober - Lagkagebridge den 16. november. Det var dejligt, at deltagerantallet var stort til alle arrangementer. Du kan læse mere herom inde i bladet, og du kan glæde dig til endnu to fredagsarrangementer: Syng, spis og spil bridge den 30. januar og Royal aften den 6. marts samt endnu en gang lagkagebridge den 22. februar. Arrangørholdet fra venstre Etly Nørgaard, Finn, Lise, Niels og Vibeke. Indledende runder Vi har også afviklet indledende runder i Veteranpar og Damepar. I december gælder det Mixpar og i januar Åben Par. Det kunne være dejligt, hvis der var endnu flere deltagere i disse arrangementer! Man har her mulighed for at møde spillere udefra, vinde sølvpoint og kvalificere sig til distriktsfinaler og derefter til DM i Vingsted, så husk at melde jer til!

3 - 3 - Edb-kort Den mest skelsættende begivenhed for klubben i efteråret har været, at vi har anskaffet vores egen kortblandemaskine, og at vi derfor nu kan spille med edb-blandede kort til alle vores turneringer. Jeg håber, I er glade for det, for det har f.. været dyrt, og vores kortblandere ofrer mange timer på at blande kort til os! Maskinen har kostet knap kr. Dertil kommer så 900 nye plastikmapper og mange nye kort, hvoraf Sydbank heldigvis har været så venlig at sponsorere en del. Samlet løber investeringen op i ca kr. Vi sparer at leje kort i Vojens, så investeringen er tjent hjem i løbet af en 6-7 år og på den halve tid, hvis vi ville leje kort til alle vores turneringer i Vojens. Vi har været så heldige at få et kortblandehold, der består af Ole Nielsen (formand), Ellen Jensen, Jes Brabrand og Svend Erik Holst. Inde i bladet kan du læse om deres erfaringer med vores nye kortblandemaskine og med edb-kort. Jeg har bemærket, at vi til parturneringerne, hvor vi ikke hidtil har haft edb-kort, ofte er tidligere færdige end før i tiden. Det tror jeg, at de fleste er godt tilfredse med. Julen nærmer sig, og på bestyrelsens og egne vegne vil jeg gerne ønske jer alle: Glædelig jul og godt nytår Men husk at melde jer til: Juleafslutning den 11. december kl. 18 Lynbridge den 15. december kl Champagneturnering den 29. december kl. 19. PS: Forsikringsskaden efter indbruddet i juni løb op i kr. og så kommer der en malerregning til. Som bekendt blev indbryderens udbytte sølle 635 kr. Guld-, sølv- og bronzepoint Du skal fremover aflevere dine vundne guld-, sølv- og bronzepoint til mig eller lægge dem i min skuffe på kontoret. Hilsen Tove Christensen Indlæg til klubbladet Sådan ser den ud den lille, smarte og dyre maskine. Sidste frist for aflevering af indlæg til næste klubblad er den 1. april Aflever eller send dem til mig på mail: alice.dahl@get2net.dk Hilsen Alice Dahl

4 - 4 - Venskabskamp mod Kiel af Svend Erik Holst Ja, sådan stod der i invitationen på opslagstavlen, men i virkeligheden er det ikke Kiel, vi spiller venskabskamp imod, men en bridgeklub, der hedder Bridge am Gruen, og som har til huse i Heikendorf, en lille by lige uden for Kiel. I de senere år har vi spillet venskabskamp en gang om året, skiftevis i Aabenraa og i Heikendorf. I år fandt venskabskampen sted den 4. oktober i Aabenraa Bridge Center, og det flaskede sig så fint, at der lige var 12 par fra hver klub (vi måtte godt nok have Dirk og Udo, som er medlemmer hos os, på vores side, ligesom Tien måtte have en tysk makker Mirjana for at vi kunne nå op på 12 par). Som altid blev det en rigtig hyggelig dag, hvor vi spillede i to seedede 6-bordsrækker med 33 spil, afbrudt af kaffepause med hjemmebagt kage, som Alice Dahl og Inger Jepsen var mestre for. Resultatet af turneringen blev, at AABC satte sig på de første 5 pladser i A-rækken, med Jørn Jeppesen og Niels Dahl som vindere. I B-rækken opnåede vi en 2. plads ved Morten Boe og Tove Schultz. Det skal lige tilføjes, at det ikke er sædvanligt, at vi er så dominerende i disse venskabskampe. Efter turneringen deltog langt de fleste i spisningen, som Alice og Inger også stod for. Som sædvanlig havde de lavet rigtig dejlig mad. Alle var begejstrede. Fantastisk, at man kan få hele dette arrangement med turnerings- Også Bridge am Gruen bor godt i golfklubben Kitzebergs tidligere klubhus ved Kieler Förde. indskud, kaffe med kage og spisning for 110 kr. Kun lidt ærgerligt, at ikke flere melder sig til en sådan hyggelig dag. De to formænd, Jørn J. og Richard Hömmen, glæder sig over et godt arrangement. Til slut vil jeg lige referere et spil fra Jørn Jeppesen og Niels Dahls runde mod Dirk og Udo: KB63 E102 EK D86 B9753 D83 B765 B752 ED102 K EK106 D8 Som Nord var Jørn kommet i 6. Som det fremgår, ser det ud til, at kontraktens skæbne afhænger af, at der kan kastes en ruder på klørene. Aktuelt spillede Jørn klør 9 for at dobbeltknibe (fejl nr. 1). Dirk som Øst lagde lavt (fejl nr. 2), hvorefter Jørn stak med klør Es (fejl nr. 3). Efter klør K og en lille klør mod hånden, stak Udo med klør B (fejl nr. 4). Han havde glemt, at klør 9 var gået. Altså 6 spar meldt og vundet. Morale: Når de bedste kan håndtere kortene på den måde, er der håb endnu for os alle

5 - 5 - Marens lillejuleaften Frit efter Villy Dam v/rethe Det havde sneet i mange dage, så markerne var dækket af et tykt lag sne. Men det var ingen hindring. Maren og hendes mor satte en ære i at overholde traditionen og besøge tante Elvira, onkel Oskar og fætter Marius til gløgg og æbleskiver og så selvfølgelig også lige for at spille lidt bridge. De blev mødt på trappen af fætter Marius og hunden Freja. Den havde forstået, at det var dagen, hvor Marens mor kom, og så betød det godter. Den hilste med stor ærbødighed på den ældre dame, der straks fandt godter frem til den og katten Albert. Albert rejste sig fra sin gode plads ved kaminen, og Maren fik lov til at kæle for den, inden tante Elvira serverede den varme gløgg og de dejlige æbleskiver. Snakken gik lystigt, men snart kom kortene på bordet. Maren fik denne hånd som Vest. Ingen er i zonen. D B 10 2 B Meldeforløbet var VEST NORD ØST SYD Maren Marens Fætter Onkel mor Marius Oskar pas 1 pas 1 pas 4 pas 6 Hvad spiller du ud? Marens lillejuleaften (fortsat) Maren havde engang hørt onkel Oskar sige: Spil trumf ud mod slem, så det gjorde hun. B blev spillet ud. Her har du hele fordelingen K 9 E D 7 3 K K D B D B 10 2 K B 7 5 D E 10 8 E B E Som du ser, fandt Maren det eneste udspil, der kunne få kontrakten til at vinde, nemlig en hjerterhonnør. B blev taget med esset, der fældede majestæten, og bagefter kunne 10 knibes ud, så spilfører kunne nøjes med en klørtaber. Onkel Oskar fløjtede fornøjet Maren var frygtelig, frygtelig flov. Da de skulle hjem, stak fætter Marius hende en lille pakke hun var stadig så flov, så hun rødmede endnu mere. Da hun pakkede gaven op, så hun, at det var en lille bog med titlen UDSPILLET. GLÆDELIG JUL TIL ALLE!

6 - 6 - En gallt gemytle awten! Af Leif Østergaard I et letsindigt øjeblik forslog jeg, at vi kunne lave en sønderjysk aften i klubben. Det er du velkommen til, lød formandens kommentar. Som sagt så gjort. Efter gode råd fra flere sider allierede jeg mig med Inger Hartmann som den udfarende kraft. En særlig velkomstdrink Den 31. oktober var 48 bridgespillere på plads. Ingers menu var ægte sønderjysk, så velkomstdrinken var udskiftet med et solæg med en Bommerlunder snaps til. Samtidig gav det mulighed for et lille kursus i tilberedning og indtagelse af et solæg på den rigtige måde. Solæg er fordanskning af Soleier på tysk, som egentlig betyder saltæg. Her er opskriften: Æggene koges i 20 minutter. Derefter lægges de i en mættet saltlage i 1-3 uger. I lagen lægges de yderste brune skaller fra løg, og hvis æggene stødes lidt, trænger den brune farve ind og giver ægget en fin marmorering. Når de spises, pilles de og halveres, og blommen pilles ud i 2 halvdele. I hullet i hviden fyldes eddike, sennep og olie efter behov, og hver halvdel spises i én mundfuld velbekomme! De æ gallt glant mæ såen et pa soleck å naue smo naue te. Hovedretten Hovedretten var vinsuppe med stuvede kartofler med røget flæsk og krydderskinke det sidste til de flæskeforskrækkede. Det var en spændende og speciel oplevelse at smage vinsuppe tidligere festmad til bryllupper og lignende lejligheder, og rundt omkring ved bordene blev der husket og snakket om gamle dage. God, veltillavet og gedigen mad fra dengang. Svend Rasmussen havde sørget for godt specialøl (op til 9,5 %), så det gik op i en højere enhed. Ann Posselt havde taget sangbøger med, så efter maden tog vi et par sange, inden det Anne Asmussen og Inger Hartmann retter flæsk og krydderskinke an.

7 - 7 - gik løs med oplæsning og fortælling på sønderjysk af John Christensen, tidligere lærer i Aabenraa. En historie om hunnsupp (kan ikke skrives skal høres) gav en kostelig forveksling af tysk/dansk/sønderjysk. Et par anekdoter blev bare bedre på sønderjysk med mere underfundige toner. En fortælling om indsamling af seefmærker og efterfølgende biltur til Flensborg fik lattermusklerne i gang igen. John supplerede på fin måde det hele med en række personlige bemærkninger og betragtninger, så det hele blev en rigtig god oplevelse. Så gik det løs med kortene og i kaffepausen var der æblekage med flødeskum og gelé. En oprigtig tak til alle medvirkende for meget arbejde til glæde for os andre. Af hensyn til formand Jørn Jeppesen bringes til slut opskriften på vinsuppe: Lidt vand, rhinskvin, hele byggryn, rosiner, svesker smages til med sukker og ribssaft. Oprindeligt spiste man vinsuppen og den anden ret samtidig, men som de siger i Tønder: I tø itt tæi æ heele i jet slamasl, I kan gått spies æ skink å æ obbstufft katøfle føst å sint æ viensobb. En stor tak fra Leif til John Christensen (t.v.) for oplæsning og fortælling på sønderjysk. Et lille udsnit af de 48 deltagere til sønderjysk aften. Vinderne af miniholdturneringerne Mandag aften Else Holm-Pedersen-Astrid Jensen Else Knudsen-Kjeld Knudsen Tirsdag aften Delt førsteplads plads mellem Niels Dahl-Jørn Jeppesen Flemming Boesgaard-Mogens Boesgaaard og Else Stryhn-Preben Stryhn Eva Stockfisch-Johan Stockfisch Torsdag aften Rethe Dahlstrup-Svend Erik Holst Jes Brabrand-Jørn Jeppesen Hjernen er et vidunderligt organ. Den begynder at arbejde på fuldt tryk i samme sekund, man slår øjnene op om morgenen, den bliver ved dagen igennem og stopper først i det øjeblik, man sætter sig ned ved bridgebordet.

8 - 8 - De har fast arbejde ved Alice Dahl Hvor er det blevet nemt nu kan vi bare tage kortene ud af mapperne og gå i gang. Og vi kan se kortfordelingerne og komme tidligere hjem. Sikken en service takket være nogle medlemmer, der gør et stort stykke arbejde. Her fortæller de lidt om arbejdet og deres holdning til edb-kort Svend Erik Holst: Jeg kom med på blandeholdet, fordi vi da selvfølgelig også skulle spille med edb-kort mandag eftermiddag, hvor jeg er turneringsleder, og hvor vi har klubbens største hold hele 18 borde i fire rækker. Når vi nu havde fået den blandemaskine, skulle den bestemt også bruges. Jeg er selv glad for at spille med edb-kort, selv om jeg nok synes, det er en lidt dyr fornøjelse i betragtning af, at der er så få, der tager kortfordelingen med hjem, for netop det, at man kan se kortfordelingen, er jo virkelig en stor fordel ved at spille med edb-kort. Kortfordelingen kan i øvrigt også hentes på klubbens hjemmeside. Det gør Rethe og jeg f.eks., når vi kommer hjem det er lærerigt at kunne studere et spil, man var i tvivl om eller ikke rigtig kan huske. Som sagt, så blander jeg til mandag eftermiddag, det tager 1-2 timer om ugen, så det er til at have med at gøre de 200 spil til Dame Par tog 2½ time, så det er rimeligt. Men en forudsætning for, at det glider, er, at der ikke er for mange stop. Nu spiller vi jo med kort uden stregkoder, og det gør måske, at vores blandemaskine er lidt mere fintfølende end den anden slags. Der skal ikke så meget til, før den afviser eller ikke kan genkende et kort. Og det tager jo så ekstra tid, hvis man skal finde erstatningskort frem og udskifte. Så behandler I kortene godt passer på ikke at mase dem ind, bøje, knipse eller knække dem behandler I også blandeholdet godt. Og så er der ikke noget problem i at være med på holdet. Ellen Jensen: Der er så mange, der gør noget for vores klub, og det er jo medvirkende til, at vi har sådan en god klub. Og da der blev efterlyst medlemmer til at blande kort, ville jeg også gerne gøre en lille indsats og tænkte, at sådan noget med at lægge kort i mapper, det kunne jeg da sagtens klare. Jeg havde bare ikke tænkt dybt nok og gjort mig klart, at det havde noget med computer at gøre. For sådan en er jeg ikke så begejstret for. Men jeg er da kommet i gang, selv om jeg stadig er lidt usikker. For der er mange ting at holde styr på, og man være utrolig opmærksom på, at man får alle kortene med. Heldigvis har Christel Lassen tid til at være med, når vi er færdige med at spille tirsdag formiddag. Så hygger vi os faktisk

9 - 9 - med det og med at gøre noget for vores fælles bedste. Men jeg synes, det er et stort projekt, at man skal spille med edb-kort på alle spilletidspunkter, efter min mening ville det være tilstrækkeligt med edb-kort til mandag, tirsdag og torsdag aften og til de store arrangementer og distriktsturneringer. Og så bare for en ordens skyld: Nej, man kan ikke se billedsiden, når man blander, det er altid kun bagsiden, der er synlig. Ole Nielsen Formanden spurgte mig og jeg påtog mig gerne det ansvar at være formand for kortblandegruppen, dvs. at jeg dels selv blander, f.eks. til Lagekageturneringen og Veteran, dels springer til, når der er brug for det og endelig også støtter efter behov. Det er et stort arbejde at blande til alle turneringer f.eks. blandede Ellen og Christel her forleden til 3 klubber: torsdag eftermiddag med 28 spil, torsdag aften med 32 x 2 spil og mandag aften med 32 x 3 spil. Vi kan følge med, men også kun lige derfor ser vi frem til, at blandegruppen muligvis får et ekstra medlem. Jeg er selv udmærket tilfreds med at spille med edb-kort, det er min overbevisning, at det kan højne klubben rent spillemæssigt, hvis man har interesse og mulighed for at ana- lysere spillene sammen med makker på baggrund af kortfordelingerne. Der er nogle, der har spurgt, om vi har sat maskinen til at pakke kortene, så de bliver vildt skæve eller har en særlig pointe. Men nej, det er helt tilfældigt, hvordan maskinen blander det har vi ingen indflydelse på overhovedet. Kortfordelingen ser vi heller ikke, den er skjult i maskinen, vi har dog mulighed for at kalde et spil frem på skærmen, hvis der er kort, maskinen ikke har kunnet læse. Så bliver vi nødt til at se, hos hvem de manglende kort skal være, hvorefter vi igen klikker på skjul. Kortfordelingen bliver printet fra et filnavn og udskriften foldet sammen og pakket i en kuvert og først kopieret, når vi er færdige med at spille. Jes Brabrand Jeg har hele tiden stemt for edb-kort, så det er klart, at jeg gerne ville være med på blandeholdet, da Jørn spurgte. Hvis maskinen kører, er det heller ikke nogen sag, så klarer man nemt hen mod 100 spil i timen. Men det sker jo, at den hakker i det, og så tager det selvfølgelig længere tid. Jeg blander som regel i weekenden, til tirsdag aften. Yvonne og jeg spiller torsdag aften, om end i hver sin række, og vi synes, det er fint, at vi kan få kortfordelingerne med hjem. Det gør det meget nemmere for mig at forklare Yvonne som ikke har spillet i så mange år hvorfor det er logisk at gøre sådan og sådan.

10 Og jeg bruger også selv kortfordelingerne, når jeg ikke lige er enig med Jørn om en melding eller spilføringen. Endelig kommer vi også tidligere hjem, når vi ikke skal blande og man er ikke mere ude for at sidde ved bord 3 i en 5-bords og skulle blande hele tiden. Jeg synes bestemt, det er fint med edb-kort. Det er også fint, at vi blander til de aftener, hvor vi ikke selv spiller. Selv om jeg ikke tror, at nogen kunne drømme om at se på kortfordelingen så er det jo ikke sjovt at spille så er der heller ingen problemer der. Vidste du - at du skal spille spil for at være sikker på at møde en fordeling, du har haft før? Og at antallet af forskellige fordelinger, man kan opnå ved et bridgebord i et rundt tal er: ? Det gjør ikke noget at være født i Andegaarden, naar man kun har ligget i et Svaneæg! sakset fra Dansk Bridge 1988 Det var sandelig et rigtigt eventyr, komplimenterede Christian VIII, da H.C. Andersen lagde manuskriptet til sit nye eventyr fra sig efter oplæsningen. Men var det et eventyr? Eller var det i virkeligheden en skildring af digterens egen opvækst med ham selv i hovedrollen som den grimme ælling, der havde ligget i et svaneæg? Resten af selskabet med jomfru Fanny i spidsen klappede begejstret efter højtlæsningen. Kong Christian VIII var i 1844 rejst på sommerferie til øen Føhr med sit hof, og han havde inviteret H.C. Andersen og jomfru Fanny til at deltage. At netop disse to som de eneste private var med på denne ferie, er bemærkelsesværdigt og kun et af talrige indicier for, at H.C. Andersen er uægte søn af kong Christian VIII at kongen er fædrene ophav til sandsigersken jomfru Fanny, hersker der nemlig ikke tvivl om. Mens vi lader historieforskerne grave videre i denne interessante teori, vender vi tilbage til Føhr, hvor man senere på aftenen havde taget plads ved det grønne bord. H.C. Andersen havde altid haft vanskeligt ved at finde makkere både på den ene og anden måde. I barndomsårene havde skomagersønnen således ingen legekammerater, men der var en undtagelse: Min Moder var imidlertid kommen til at gaae paa Slottet, herved kom jeg ogsaa derind, legede imellem i den store Gaard med Prinds Frits. Slottet var Odense Slot og Prinds Frits den senere Frederik VII. Det er ikke enhver skomagerdreng beskåret at lege med prinser, men lad det nu være Christian VIII trak jomfru Fanny som makker, så der blev en kærkommen lejlighed til at genopfriske makkerskabet fra den nu mere end årige barndomsby:

11 Nord/Alle i zonen B D 2 E K D B D E K D B 10 9 K E K B E Vest Nord Øst Syd Chr. VIII Frederik Fanny HCA 3 ut pas 6 pas pas pas Christian VIII startede naturligt med B, der gjorde det af med hele kongefamilien i den farve. Det huede ikke vor gamle eventyrdigter, der havde håbet på E som indkomst til hjerterne, men det gik nok endda hans eventyrlige spil fik altid en lykkelig udgang. E fældede damen og gav Andersen et godt billede af sitsen. Han trak derfor alle trumferne. Før den sidste sad kong Christian tilbage med D , men da Syd efter sidste trumf gik ned på K B 9 8, måtte kongen kapitulere. Kanske vi skulle have taget det første stik sammen? grundede den pigeglade konge, da han tog afsked med D, og deri kunne han nok have ret. I hvert fald blev han nu sat ind i ruder, så han måtte spille ud fra sit hjerterhold og give Syd de tre sidste stik og slemmen. Du forstår sandelig at håndtere papirerne, Hans Christian! udbrød jomfru Fanny, men du har det jo heller ikke fra nogen fremmed! H.C. Andersen kunne have fået både prinsessen og det halve kongerige, men vi er mange, der er glade for, at han blev født i andegaarden tænk, hvad vi ellers var gået glip af! Bestyrelsen Formand: Jørn Jeppesen Næstformand: Claus Hylling Christensen Sekretær: Tove Christensen Kasserer: Rethe Dahlstrup IT ansvarlig: Ole Nielsen Mesterpointansvarlig: Tove Christensen Indkøbsansvarlig: Svend E Rasmussen Turneringsansvarlig: Niels C. Dahl do. Axel Petersen do. Karl Peder Larsen Turneringsudvalg: Niels C. Dahl Claus H. Christensen Ole Nielsen Karl Peder Larsen Undervisningsudvalg: Svend Erik Holst Rethe Dahlstrup Claus H. Christensen Jørn Jeppesen

12 Vores første Lagkageturnering af Eva Johansen Så fik vi holdt klubbens allerførste lagkageturnering, som 44 lækkermundede bridgespillere deltog i. Vores mål var maks. 64, så vi er godt på vej. Der var til dagen bagt 7 lagkager, og intet blev levnet, så det må siges at være en succes. I kaffepausen kom Morten Boes søster Karen og musicerede. Ole Bøgholm sluttede af med en sømandssang, inden 2. afdeling gik i gang. Vi prøver igen den 22. februar, så må vi se, hvad det kan bære, men 1 gang i året er måske nok målet. Ole Nielsen lægger et stort arbejde i alt, hvad der har med kortene at gøre, og jeg trækker på, hvem der gerne vil bage. Så hvis nogen har lyst til at bage 1-2 lagkager til den 22. februar, så meld jer til mig. Vi kan kun sige, at det var en rigtig hyggelig eftermiddag, og præmierne blev godt fordelt, de gik nemlig til Christiansfeld, Haderslev og Aabenraa Tak til dem, der bagte denne gang.

13 Sådan lærte jeg at spille bridge Af Jørn Jeppesen Jeg er født og opvokset i den lille landsby Hune nær Blokhus i Vendsyssel. Mine forældre var bidt af at spille kort whist med trumf og bridge og jeg har tilbragt mange timer med at se på, mens mine forældre og deres venner spillede. Whist var ikke så svært at lære, bridge lidt vanskeligere. Det skete ofte, at jeg fik lov til at spille nogle enkelte spil, mens min mor var i køkkenet. Jeg fik hurtigt lært grundreglerne, men mere blev det ikke til, da ingen af mine venner spillede bridge. De måtte finde sig i at få tæv i whist! Min mor og far ombyggede det nedlagte Hune mejeri til et cafeteria med selskabslokaler. Her var der god plads til at spille kort, og mine forældre arrangerede i mange år bridge hver tirsdag aften i sommerhalvåret. Det var meget populært, og min mor blev nærmest berømt for sine snitter og lagkager. Desværre fik jeg ikke lov til at spille med. Nej, jeg måtte nøjes med at kigge på, da mine tre søstre og jeg stod for serveringen i kaffepausen. Det hændte dog, at jeg måtte træde til, hvis nogen manglede en makker. Jeg tror, jeg var 10 år, da jeg vandt min første flaske vin! Jeg spurgte engang min far, hvor han havde lært at spille kort, for det undrede mig, at min bedstefar aldrig spillede kort. Men bedstefar havde spillet kort, og han var en haj. Han spillede ofte på kroer i sine yngre dage, og det var ikke bare for sjov, men om penge store penge. Så på et tidspunkt gav min bedstemor ham valget mellem kortene og hende. Heldigvis valgte han bedstemor! Så det var min fars faster, der introducerede bridgen i vores familie. I konfirmationsgave fik jeg Gorens store bridgebog af nogle af mine forældres bridgevenner. I bogen havde de skrevet: Til gavn og glæde og megen styrke. Jeg har læst den flere gange, og det var ord, der gik i opfyldelse. Bridge har på mange måder givet mig stor glæde og mange venskaber. Da jeg f.eks. flyttede til Aabenraa i 1991, varede det ikke længe, før jeg fik en masse nye venner gennem Spar Es og AABC. Da mine kære hustru Laila senere flyttede til Aabenraa, omtalte jeg i klubben, at nu havde vi brug for en bolig. Samme aften havde jeg lejet Ulla og Svends lejlighed på Nørretorv! Det begyndte for alvor i Aarhus Jeg begyndte først for alvor at spille bridge, efter at jeg flyttede til Århus for at læse i Sammen med en kammerat meldte jeg mig ind i Akademisk Bridgeklub (AB). Vi kendte jo reglerne, så vi mente ikke, det var nødvendigt med et kursus. Vi blev klogere. AB var og er en af de stærkeste klubber i Danmark. Vi fik en masse tæv i starten, men efterhånden fik vi os etableret i klubben. Det lykkedes mig dog kun en enkelt gang at spille i A-rækken i en halv sæson. I Aabenraa er det gået bedre. Her er det blevet til en del klubmesterskaber i par og hold. Uden tvivl på grund af mine gode makkere. Mine bedste resultater har jeg opnået sammen med Niels Dahl: Distriktsmester i Sydjylland i Åben Par, hæderlige placeringer ved DM for par og pæne placeringer i 3. division, hvor vi spillede sammen med Dirk Willecke og Udo Petersen. Mine forældre Karen og Peter Jeppesen efter Aabenraa Turneringen 2008

14 Status fra klubbens kasserer I disse for vort land så betrængte økonomiske tider, hvor spar er trumf, så er det måske rart at vide, at klubben har foretaget store økonomiske investeringer i dette regnskabsår. Jeg vil kun fremhæve 4 ting: Kortblandemaskine med tilhørende mapper og kort kr. Nye stolesæder kr. Ventilation i rygerum kr. Nyt køkkengulv + lidt anskaffelse til det fine køkken kr. Så på nuværende tidspunkt kan jeg allerede skrive, at vi i dette regnskabsår ikke kan præstere et kæmpe overskud men at det ser økonomisk meget fornuftigt ud. Husk spillebetaling senest 15. januar 2009 til konto nr i Sydbank evt. postgiro BG Bank konto Benyt så vidt muligt netbank og Sydbank-kontoen. Der vil også være mulighed for at betale den 2. spilledag i januar. Mandag eftermiddag Mandag Tirsdag formiddag Tirsdag Torsdag eftermiddag Torsdag 308 kr. 308 kr. 240 kr. 330 kr. 242 kr. 330 kr. Undervisning med Villy Dam lørdag den 17. januar kl. 13 af Rethe & Svend Erik Den 17. januar er klubbens planlagte undervisningslørdag, og vi har igen været heldige, for vi har fået tilsagn om, at Villy Dam vil være vores gæstelærer. Temaet Doblinger + et antal tilfældigt lagte spil, der spilles og gennemgås. Denne gang er forløbet planlagt således: 1) Hjemmearbejde før kurset Deltagerne får 2 quizzer om doblinger + et instruktionsark en uge før kurset. Dette materiale skal være gennemarbejdet sammen med makkeren før kurset. 2) På kursusdagen Quizzerne gennemgås, og der spilles herefter tilfældigt lagte spil. Det samme spil spilles ved alle borde samtidig, hvorefter der er fælles gennemgang. Reserver eftermiddagen allerede nu og husk: tilmelding senest den 8. januar Pris for megen god lærdom (og kaffe/te med kage til) kun 75 kr.

15 Julekonkurrence nr. 1 af Niels Dahl De vigtige vadesten Syd er kommet i 6 Sp med Ru K i udspil. Hvordan vinder Syd sin kontrakt? 7 2 B E K D D K D B B E K D B E K 7 E Julekonkurrence nr. 2 af Alice Dahl AABC-Jeopardy 1. Løgplante af narcisfamilien, med enlige, nikkende og duftende hvide blomster med grønne striber. Hvad er 2. Den dag på året, da solen når den laveste middagshøjde, i reglen 22. december på den nordlige halvkugle. Hvad er 3. Dansk filminstruktør. Internationalt gennembrud med satiren Festen (1998), der river masken af borgerskabets pænhed. Hvem er 4. Tidligere kejserpalads i Skt. Petersborg, opført ; fra 1918 museum. Hvad er 5. Kornsorter, der sås og spirer om efteråret, står grønne om vinteren og modnes og høstes følgende sommer. Hvad er Indsendt af Vi trækker lod om en flaske rødvin til hver af de tre bedste/rigtige løsninger i hver konkurrence. Aflever din løsning i løsningskassen i klubben senest den 11. december. 7. Dansk navn for den finsk-russiske krig 30. november 1939 til 13. marts 1940 Hvad er Indsendt af

16 - 16 -

Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen

Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC onsdag den 15.12.10 kl. 18.00 Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde 17.12.08 kl. 18.00

Referat fra bestyrelsesmøde 17.12.08 kl. 18.00 Referat fra bestyrelsesmøde 17.12.08 kl. 18.00 Deltagere: Jørn Jeppesen Axel Petersen Claus Christensen (afbud) Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Niels Dahl Karl Peter Larsen Tove Christensen

Læs mere

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC onsdag den 16.12.15 kl. 17.30: Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels

Læs mere

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Nr. 6 2014 Tak til vores sponsor Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Det seneste nyhedsbrev var egentlig ment som det sidste i denne sæson, men vi manglede jo billederne af alle klubmestrene, så derfor

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning Medlemmer Klubaktiviteter Resultater Undervisning Øvrige forhold - Hjemmeside - Nyhedsbrev - Klublokaler mm. Udvikling i AABC s medlemstal 400 350 300 250 200 150 100 332 341 326

Læs mere

Der blev orienteret om de afholdte arrangementer, og der var tilfredshed med deltagerantallet til Drop In.

Der blev orienteret om de afholdte arrangementer, og der var tilfredshed med deltagerantallet til Drop In. Side 1 af 5 Beslutning referat for bestyrelsesmøde i AABC torsdag den 19. juni 2008 kl. 18 i klubben: Punkt 1: Valg af referent: Bolette Deltagere: Bestyrelsen mødt fuldtallig. Punkt 2: Afholdte arrangementer:

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 20. august 2013 Kære klubledere Sikke en sommer. Varmen var jo næsten tropisk, så det har længe været forbundet med stort besvær bare at tænke på at skulle sætte sig til Pc en for at sende et

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Formandens beretning 2006

Formandens beretning 2006 Formandens beretning 2006 Når jeg tænker tilbage på år 2005, er succes og modgang ord som dukker op. Vi startede året med 113 medlemmer, aldrig har tallet været så højt. Det er dejligt med en så stor skare

Læs mere

Aabenraa Bridge Center September 2009. Referat af generalforsamling, fredag den 4. september 2009 kl. 18.00

Aabenraa Bridge Center September 2009. Referat af generalforsamling, fredag den 4. september 2009 kl. 18.00 Aabenraa Bridge Center September 2009 Referat af generalforsamling, fredag den 4. september 2009 kl. 18.00 Deltagere: 73 medlemmer Ad. 0. Velkomst Klubbens formand Jørn Jeppesen (JJ) bød velkommen Ad 1:

Læs mere

LEKTION 1 INDLEDNING KAPITEL 1. HVAD ER BRIDGE

LEKTION 1 INDLEDNING KAPITEL 1. HVAD ER BRIDGE KAPITEL 1. HVAD ER BRIDGE LEKTION 1 INDLEDNING Bridgens oprindelse fortaber sig i det uvisse. Man har kendskab til, at der allerede i det 16. århundrede var et spil, der svagt mindede om nutidens bridge.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer

Sommerkoloni 2/7 11/7 på det gode sted Värmlandsgården Se mere i næste nummer 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. SIDE 3 LEDEREN SIDE 4 HESTESIDEN SIDE 5 JULEFEST SIDE 6 OPGAVEN SIDE 7 VÆRKSTEDER SIDE 8 VÆRKSTEDER SIDE 9 KALENDER SIDE 10 BÅLFORLØBET

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-2015.

Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-2015. Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-201. På bestyrelsens vegne vil jeg sige tak til alle, der er mødt op. Det er flot at kunne samle som minimum 86 medlemmer

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Lynbridge 1.04. EasyBridge & Lynbridge

Lynbridge 1.04. EasyBridge & Lynbridge Lynbridge 1.04 EasyBridge & Lynbridge Udviklet af Torben Kelså 15-04-2012 Indhold Indledning... 3 Om EasyBridge... 3 Kapitel 1- Spillets gang... 3 Sådan spiller du EasyBridge... 3 Kapitel 2 - Kortvurdering

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest Hold øje uge 47 Sidste efterårsmåned er ved at rinde ud. En enkelt uge har vi tilbage, før julemåneden og dermed vinteren er over os. På den ene side er der stadig lang tid til årsskiftet, og samtidigt

Læs mere

Optællingens kunst. Invit Stayman. Spil 2. Ø / NS. Spil 1. N / Ingen 8 7 5 2 K B 10 9 7 - K D 9 3

Optællingens kunst. Invit Stayman. Spil 2. Ø / NS. Spil 1. N / Ingen 8 7 5 2 K B 10 9 7 - K D 9 3 Spil 1. N / Ingen 5 4 2 K D 4 D 6 2 9 8 3 2 Invit Stayman K 9 6 E 5 3 E B 7 5 E B 6 E 3 10 9 8 7 2 K 4 3 10 7 4 D B 10 8 7 B 6 10 9 8 K D 5-1ut 2 2 2 4 Meldingerne: Når Nord åbner med 1ut, er Syd med 9

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne I løbet af foråret er sket mange forskellige aktiviteter for beboerne i klynge 1. Nedenunder kommer et lille udpluk af de mange aktiviteter: Bowl n Fun i Viborg På beboernes husmøde

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Haveforeningen. Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder.

Haveforeningen. Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder. Haveforeningen Anno 1982 27. årgang September 2010 Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder. Og det er al den jord, jeg har, og

Læs mere

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms)

Jens Lundberg. Venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 (gerne sms) Sendt: 17. august 2011 11:18 Emne: juniorskak i Jyderup Skakklub Til orientering. Vi starter børne- og juniorskakken torsdag den 25.august kl. 15-16.30 i B-fløjen på Jyderup Kommuneskole. Samt at tidspunktet

Læs mere

Afgangseksamen nærmer sig!

Afgangseksamen nærmer sig! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Afgangseksamen nærmer sig! Mens foråret så småt meldte sig, fik vi hold på terminsprøverne for de 24 afgangselever. Der er nu en god måned til at finpudse fagligheden

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5. Om Medlemsnyt Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Januar 2014 nr. 5 Om Medlemsnyt Efter aftale med bestyrelsen har vi besluttet, at Medlemsnyt skal udkomme hver måned som et

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Sæsonstart Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Vi har nu danset de to første måneder af sæsonen 14-15 og kan konstatere, at vi har haft en medlemstilgang, der bevirker at vi på en normal

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Bridge kommer på skoleskemaet

Bridge kommer på skoleskemaet Læs SITSEN Et medlemsblad for Akademisk Bridgeklub - September 2010 Systemhjørnet Opgaver for kvikke hjerner Årets program Den nye bestyrelse Info om bestyrelsen Bridge kommer på skoleskemaet TILTAG: Akademisk

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

LEKTION 22 FARVEBEHANDLING

LEKTION 22 FARVEBEHANDLING LEKTION 22 FARVEBEHANDLING I hvert eneste spil skal man som spilfører tage stilling til, hvordan samtlige fire farver skal spilles. Derfor er dette et vigtigt område i selve spilføringen. Mange kombinationer

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset.

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Nr. 172 november 2011 Reception lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Vi ved ikke om der måske skal klippes en snor over? Vi ved heller ikke om den nordfynske verdenspresse kommer? Men vi ved alle

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

1. Carl Erik Østergaard 19. Asta Amdisen Pedersen 22. Ester Thomsen 24. Jørgen Clement Avisen for Othellos beboere og brugere

1. Carl Erik Østergaard 19. Asta Amdisen Pedersen 22. Ester Thomsen 24. Jørgen Clement Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 5. årgang 8. udgave 1. januar 2015 6. Ellen Camille Sørensen 2. sal: 6. Kæthe Heuck 9. Anne Marie Jørgensen 6. Vita Hansen 10. Grethe Pedersen 3. sal: 1. Ejnar Kolbech Sand 29. Lone

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

Et lille modspilsproblem fra Klubsølv-turneringen 8/

Et lille modspilsproblem fra Klubsølv-turneringen 8/ Et lille modspilsproblem fra Klubsølv-turneringen 8/11 2018 Nord/Alle Nord DT62 DT74 K Øst K542 Vest? KB? 9652? 3 2 DT97? 7 ET3 Syd?? E?8? DB986 N-S er i 3 ut. Du sidder vest og får ruder 2 ud fra makker,

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535

bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535 bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535 Nyt fra kontoret: Så blev det december og årets sidste måned, som vil indeholde

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

CANASTAKLUBBEN. stiftet 20. januar 1995. For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn.

CANASTAKLUBBEN. stiftet 20. januar 1995. For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn. CANASTAKLUBBEN stiftet 20. januar 1995 For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn. Canasta er et ungt spil, hvori man finder ideer fra flere kortspil.

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Hold Øje uge 40. https://docs.google.com/forms/d/1illuaadzzatm8- _OI27vGpXlUU92DSU50xfON0dAgr4/viewform?usp=send_form. Samba samba samba.

Hold Øje uge 40. https://docs.google.com/forms/d/1illuaadzzatm8- _OI27vGpXlUU92DSU50xfON0dAgr4/viewform?usp=send_form. Samba samba samba. Hold Øje uge 40 Samba samba samba. Se mere på www.facebook.dk/boernenesfriskole.dk En dejlig uge på BØF. I går torsdag var der dels projekt- fortælling, hvor overbygningen overraskede med en lille Samba

Læs mere