Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den 30-10-2008. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:"

Transkript

1 REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Spørgetid Byrådet afholder spørgetid kl umiddelbart forud for dagsordenen. Der var ikke modtaget skriftlige spørgsmål til oktober-mødet.

2 Byrådet, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 527. Kommunernes Landsforenings delegeretmøde den 19. og 20. marts Opgørelse over ledige boliger i almene boligorganisationer pr. 1. september Boligselskabet Sydbo, sammenlægning af 4 små boliger i afd. 3, Humletoften, til 2 større boliger Haderslev Andels Boligforening, afdeling 27 - støtte til almene boligafdelinger med alvorlige vanskeligheder Haderslev Andels Boligforening, Kildebakken - udvidelse af servicearealer Boligselskabet af 1943, Vojens - Irisvej 55, renovering af køkken og bad Flyvestation Skrydstrups Boligselskab - regnskab Igangsætning af etablering af 16 nye boliger,service- og fællesarealer på Digagergaard Beskæftigelsesplan Forslag til Landdistriktspolitik Isarena - organisering Haderslev kommunes ejerstrategi for kommunale aktieselskaber Styringsmæssige forhold for aktieselskaberne Udarbejdelse af vurderingsberetninger og åbningsbalancer for forsyningsselskaberne Overdragelsesaftalen mellem Haderslev kommune og forsyningsselskaberne Overførsel af kommunale arealer til de brugerfinansierede områder Endelig vedtagelse af lokalplan F2 og kommuneplantillæg Sommerhusområde ved Sandersvig Lokalplan nr og kommuneplantillæg nr. 01/2006 for en bynær golfbane ved Fritidscentret i Vojens by - Endelig godkendelse Særbidrag for afledning af særligt forurenet spildevand i Haderslev Kommune LUKKET MØDE 546. Boldbaner i Sommersted: frigivelse af anlægsmidler/ arealerhvervelse Køb af ejendom Videresalg m.v Salg af areal Orientering om arbejdet i bestyrelser

3 Byrådet, Side Kommunernes Landsforenings delegeretmøde den 19. og 20. marts 2009 DIINPE / 08/34505 Sagsfremstilling I 2009 afholdes KL s delegeretmøde den 19. og 20. marts 2009 i Aalborg Kongres & Kultur Center. På byrådsmødet den 25. oktober 2007 udpegede Byrådet nedenstående 8 delegerede og 8 suppleanter for Delegerede Suppleanter H. P. Geil August Kragh Anita Christensen Mads Skau Ella Skjellerup Holger Mikkelsen Preben Holmberg Inger Fleischer Lone Ravn Irene Høgh Bent K. Andersen Finn Lykkeskov Jens Chr. Gjesing Markvard Hovmøller Kim Qvist Søren Rishøj Jakobsen ÅBEN SAG Byrådet har besluttet, at der vælges nye delegerede hvert år. Endvidere er det besluttet, at alle Byrådets partier gives mulighed for deltagelse i delegeretmødet, dog uden stemmeret, jfr. KL s vedtægter. Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at der vælges 8 delegerede samt 8 suppleanter for Beslutning i Byrådet den Følgende blev valgt for 2009: Delegerede H.P. Geil Holger Lauritzen Peter Chr. Jacobsen Rita Juhl Lone Ravn Suppleanter Mads Skau Thies Mathiasen Allan Emiliussen Inger Fleischer Irene Høgh

4 Byrådet, Side 1034 Bent K. Andersen Jens Chr. Gjesing Kim Qvist Finn Lykkeskov Markvard Hovmøller Søren Rishøj Jakobsen 528. Opgørelse over ledige boliger i almene boligorganisationer pr. 1. september 2008 DIFLFO / 03/88 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Opgørelse fra Landsbyggefonden over antallet af ledige boliger pr. 1. september For Haderslev Kommunes vedkommende er der angivet i alt 39 ledige boliger, hvoraf 12 findes i afdelinger med driftsstøtte fra Landsbyggefonden (dvs. afdelinger, der har fået støtte efter omprioriteringsloven efter reglerne om Landsdispositionsfonden). 39 ledige boliger svarer til 0,71% af en almen boligmasse på ca boliger i Haderslev Kommune. Ved opgørelsen pr. 1. april 2008 var der i alt 45 ledige boliger svarende til 0,82%. Af de 39 boliger er de 21 familieboliger, og 17 er ungdomsboliger. Procedure Sagen forelægges Økonomiudvalget og Byrådet til orientering Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at opgørelsen tages til efterretning Beslutning i Økonomiudvalget den Taget til efterretning, fremsendes Byrådet. Beslutning i Byrådet den Byrådet tog orienteringen til efterretning.

5 Byrådet, Side Boligselskabet Sydbo, sammenlægning af 4 små boliger i afd. 3, Humletoften, til 2 større boliger DIFLFO / 08/35560 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ansøgning fra Boligselskabet Sydbo om tilladelse til sammenlægning af 4 boliger (3 lejl. på 28 m2 og 1 lejl. på 30 m2) beliggende Hjortebrovej 44, 1., lejl. 1-4 (Humletoften) til 2 større boliger. Boligerne er efter sammenlægning på 54 og 56 m2. Boligerne er opført som aflastningsboliger, men anvendes som almindelige ældreboliger. Baggrunden for ombygningen er oprindeligt et krav fra Arbejdstilsynet om større badeværelser, hvorefter Teknikog Miljøservice har foreslået ombygning af de 4 boliger til 2 lidt større og mere anvendelige boliger. Den samlede udgift hertil er incl. lejetab i ombygningsperioden beregnet til ,75 kr., der finansieres med afdelingens henlæggelser, uanset at der ikke specifikt er henlagt midler eller budgetteret til dette formål. Juridiske aspekter Nedlæggelse af almene boliger skal godkendes af kommunen, ligesom der skal foretages indberetning til Økonomistyrelsen, der bl. a. tager stilling til, om der skal ske indfrielse af indestående statslån eller statsgaranterede lån. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalg og Byråd Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Bilag Godk. fra Voksenudvalg - nedlæggelse af lejligheder (616236) Indstilling På den anførte baggrund indstiller Byrådssekretariatet den foreslåede sammenlægning godkendt Beslutning i Økonomiudvalget den Afbud/fraværende: Jens Chr. Gjesing Sagen fremsendes til udtalelse i Voksenudvalget med henblik på fornyet behandling i Økonomiudvalget.

6 Byrådet, Side 1036 Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalgets møde den 15. oktober 2008 Voksenudvalget har i sit møde den 4. september 2007 godkendt, at de 4 ét-værelsesboliger i Humletoftens Plejecenter ændres til 2- rumsboliger således, at de 2 boliger nedlægges. Voksenudvalget er orienteret om dette i mødet den 7. oktober 2008 Beslutning i Økonomiudvalget den Økonomiudvalget anbefaler, at den ansøgte sammenlægning godkendes. Beslutning i Byrådet den Godkendt Haderslev Andels Boligforening, afdeling 27 - støtte til almene boligafdelinger med alvorlige vanskeligheder DIFLFO / 05/15389 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Landsbyggefonden har med skrivelse af 15. september 2008 fremsendt en indstilling til godkendelse på baggrund af en ansøgning til fonden om støtte i henhold til almenboliglovens 92, stk. 1 (Landsdispositionsfonden) og 97 for afdelinger med alvorlige vanskeligheder. Fondens endelige tilsagn foreligger hermed. Samtidig er fremsendt 1) tilsagn om tilskud til en social og forebyggende indsats ( 91a, huslejestøtte) på i alt kr. Som forudsætning for dette tilsagn har boligorganisationen sikret sig en lokal medfinansiering på kr. 2) Tilsagn om driftslån ( 94, stk. 1, nr. 1 og 92, stk. 1 (acontofastsættelse) på i alt kr. pr. år svarende til fondens overgangsstøtte indtil tidspunktet for udamortisering af tilsvarende realkreditlåneydelser. Fondens lån tilvejebringes af Landsdispositionsfondens midler.

7 Byrådet, Side ) Tilsagn om driftslån ( 92, stk. 1 og 97 (kapitaltilførsel) på i alt kr. pr. år svarende til fondens overgangsstøtte indtil tidspunktet for udamortisering af tilsvarende realkreditlån. Fondens lån tilvejebringes af Landsdispositionsfondens midler. Fonden har således behandlet ansøgningen og udarbejdet en indstilling, som forelægges kommunen med anmodning om godkendelse. I henhold hertil er den samlede kapitaltilførsel opgjort til kr., hvoraf kommunens andel er på 20% eller kr. Realkreditinstituttet og boligorganisationen betaler ligeledes hver kr. og Landsdispositionsfonden et lån på kr. og et tilskud på kr. Der er taget højde for den kommunale udgift, jfr. byrådsbeslutning af 14. december Lars Harbo, Nykredit, har oplyst, at Nykredit har godkendt sin medvirken i kapitaltilførselen. Godkendelsen er modtaget. Kommunens godkendelse af Landsbyggefondens indstilling indebærer deltagelse i den nødvendige kapitaltilførsel og godkendelse af de øvrige forudsætninger i indstillingen, herunder forudsætningerne om omfanget af investeringer og disses finansiering samt det regulerede driftsbudget. Kommunens godkendelse omfatter således ikke en teknisk godkendelse af de angivne investeringer, men et omfang og med en finansiering som foreslået som en del af den samlede løsning af afdelingens vanskeligheder. Ud over den anførte kapitaltilførsel gennemføres således følgende foranstaltninger vedr. 1. etape: Renovering/ombygning m. v., facaderenovering, 18 familieboliger i blok 15, miljøarbejder med 25% for i alt kr. som godkendt ved skema B den 12. oktober Udgifterne finansieres med støttede realkreditlån. Hertil kommer foranstaltninger som forbedrings- og opretningsarbejder m.v. på ca kr., der finansieres med kr. fra henlæggelser, tilskud fra LBF/Landsdispositionsfonden, fællespulje, kr., og tilskud fra boligorganisationens "egns trækningsret" eller lign kr. Endvidere udføres der nybyggeri og servicearealer. Nykredit, Lars Harbo, oplyser, at der i forbindelse med optagelse af realkreditlån stilles krav om 100% s kommunal garanti Spørgsmålet om bevilling til kommunens andel af kapitaltilførselen har været behandlet i Byrådet senest den 14. december 2006, hvor der er meddelt tillægsbevilling i Beløbet er således endnu ikke forbrugt. Bevillingspåtegning:

8 Byrådet, Side 1038 Der gives en tillægsbevilling på 1,0 mio. kr. i 2008 til funktion Udlån til institutioner og foreninger, Haderslev Andels Boligforening, finansieret af kassebeholdningen. Juridiske aspekter 91a: Landsbyggefonden kan i årene af de midler, der er overført til Landsdispositionsfonden, jfr. 89, inden for en årlig ramme på 400 mio. kr. give tilsagn om tilskud til en social og forebyggende indsats samt til lokal koordinering og evaluering i almene boliger, hvor der er konstateret væsentlige problemer af økonomisk, social eller anden karakter... Almenboliglovens 92, stk. 1: Landsbyggefonden kan af de midler, der er overført til Landsdispositionsfonden, yde støtte som lån eller tilskud til almene boligafdelinger, hvor der er så væsentlige økonomiske problemer, at disse vil kunne vanskeliggøre afdelingens videreførelse. Støtten kan ydes til finansiering af nødvendige udbedrings-, opretnings- og vedligeholdelsesarbejder samt til miljøforbedrende og andre foranstaltninger, herunder til udligning af opsamlede driftsunderskud... Almenboliglovens 97, stk. 1: Kommunalbestyrelsen kan yde lån til almene boligafdelinger i kommunen til de i 92, stk. 1, nævnte formål, såfremt kommunal støtte skønnes at være påkrævet for den pågældende afdelings videreførelse. Kommunalbestyrelsen fastsætter lånenes forrentnings- og affdragsvilkår, herunder om betaling af rente og afdrag først skal påbegyndes på et nærmere fastsat senere tidspunkt og under nærmere angivne forudsætninger. Kommunalbestyrelsen kan udskyde spørgsmålet om påbegyndelse af rente- og afdragsbetaling til afgørelse på et senere tidspunkt. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalget og i Byrådet Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller Landsbyggefondens indstilling som beskrevet godkendt, herunder at bevillingspåtegningen, der er anført med kursiv, godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales.

9 Byrådet, Side 1039 Beslutning i Byrådet den Godkendt Haderslev Andels Boligforening, Kildebakken - udvidelse af servicearealer DIFLFO / 08/32064 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Økonomiudvalget blev i sit møde den 17. september 2008 orienteret om, at såvel revideret skema B for servicearealerne som lejekontrakt for leje af arealer i blok 12, 13 og 14, Varbergvej 7-23, ville blive forelagt i Økonomiudvalget den 15. oktober og i Byrådet den 30. oktober 2008, idet der i såvel den reviderede skema B-udgift som i lejekontrakten ville blive taget højde for de udvidede servicearealer. Byrådet har den 31. maj 2007 meddelt principiel godkendelse af, at servicearealerne, der skulle betjene de 70 boliger, blev udvidet fra m2 til m2 således, at de hidtil uudnyttede arealer blev indrettet til - Distriktsgrupperne Østerskov og Kongevej, - Sygeplejegruppen Øst med tilhørende sygeplejeklinik, - Praktisk Bistandsgruppen, - Vikarkorpset og - Træningsarealer. En udnyttelse af servicearealerne som beskrevet samt mindre korrektioner i byggeprogrammet for Kildebakken (CSD) bevirker samtidig, at den foreløbigt godkendte husleje på kr. pr. m2 for de 70 ældreboliger nedbringes til 895 kr. Den høje beboerleje var begrundet i, at kapitalværdien af uudnyttede m2 var tillagt beboernes boligudgift. Dette bevirker en tilsvarende øget kommunal udgift til servicearealer og en udvidelse i forhold til det godkendte skema B, der således kommer til at indeholde ovennævnte områder. Bent Petersen fra Arkitektfirmaet C. F. Møller har i mail af 23. september d. å. oplyst, at projektet er ved at gå ind i den afsluttende fase, at C. F. Møller forventer at kunne aflevere hele projektet ultimo marts

10 Byrådet, Side , at blok 12 og 13 vil blive taget i brug i løbet af oktober måned 2008, og at der stadig arbejdes på blok 14 (Træningscenteret), hvor den endelige indretning er ved at være afklaret. Om arealforholdene kan følgende oplyses, idet der er mindre afvigelser fra det oprindelige til det endelige projekt, idet de oprindelige tal ikke har været bearbejdet endeligt før projektændringerne. Der er tale om bruttoetagemeter: Oprindelig projekt: Serviceareal m2 Boligareal m2 "Sort kælder" m2 Nedlagt boligareal, ca m2 Projekt pr. 23/ omfattende de anførte udvidelser: Serviceareal Boligareal m m2 Spørgsmålet om godkendelse af lejekontrakt afventer den endelige arealopgørelse. Økonomiske forhold C. F. Møller oplyser, at den samlede skema B-udgift omfattende servicearealerne efter de anførte udvidelser er beregnet til kr. incl. moms. Den godkendte skema B-sum inden udvidelsen er godkendt og indberettet til BOSSINF med kr. incl. moms og gebyrer, altså en stigning på kr. Udgifterne fordeler sig med kr. på håndværksudgifter og kr. til omkostninger. Udgifter til drift afholdes inden for Voksenservice s driftsbudget. Kommunale garantier: Efter en foreløbig beregning fra Nykredit, udarbejdet på baggrund af seneste kendte oplysninger vedr. revideret skema B, skal der optages et realkreditlån på kr. med 100% kommunal garanti. Dette vil senere blive reguleret på baggrund af en samlet anskaffelsessum på kr. incl. moms. Spørgsmålet om ajourføring og godkendelse af de endelige, aktuelle garantiforpligtelser vil blive forelagt senere. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalget og Byrådet

11 Byrådet, Side 1041 Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller det udvidede, reviderede skema B godkendt med en anskaffelsessum for servicearealerne på kr. incl. moms, herunder at kommunen påtager sig 100% s garanti for et realkreditlån beregnet på baggrund af den anførte anskaffelsessum, herunder at lejekontrakten for servicearealerne forelægges til godkendelse i et kommende møde. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Beslutning i Byrådet den Godkendt Boligselskabet af 1943, Vojens - Irisvej 55, renovering af køkken og bad DIFLFO / 08/35544 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ansøgning fra Boligselskabet af 1943, Vojens, om godkendelse af en huslejestigning på årligt kr. eller 169,41 kr. pr. m2 og optagelse af et kreditforeningslån på kr. i forbindelse med renovering af køkken og bad på adressen Irisvej 55, Vojens (afdeling 11). Den årlige husleje vil herefter udgøre 530,12 kr. pr. m2. Den samlede renoveringsudgift beløber sig til kr., der finansieres ved optagelse af et 30-årigt kreditforeningslån på kr. og kr. fra afdelingens henlæggelser. Kreditforeningslånet forventes først optaget, når der renoveres yderligere 2-3 boliger. Boligen, der er på 85 m2, står p. t. tom, hvorfor der ikke kan oplyses

12 Byrådet, Side 1042 nærmere om boligstøtte. Økonomiske forhold I henhold til 29 i bek. af lov om almene boliger m. v. kan udstedelse af pantebreve, herunder i forbindelse med konvertering eller omprioritering i en ejendom, der tilhører en almen boligorganisation, kun ske med kommunalbestyrelsens godkendelse. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalg og Byråd Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller såvel huslejeforhøjelse som låneoptagelse godkendt Beslutning i Økonomiudvalget den Afbud/fraværende: Jens Chr. Gjesing Anbefales. Beslutning i Byrådet den Godkendt Flyvestation Skrydstrups Boligselskab - regnskab 2006 DIFLFO / 08/36698 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Flyvestation Skrydstrups Boligselskab har fremsendt årsregnskab for 2006 til godkendelse. Materialet omfatter årsberetning, revisionsprotokollat, regnskab for boligorganisation og byggefond og regnskab for afdeling 1. Boligselskabet består af i alt 12 boliger. Af beretningen fremgår, at året har været præget af stabilitet, og der har ikke været fraflytninger

13 Byrådet, Side 1043 eller andre aktiviteter, der har betydet ekstraordinære udgifter for selskabet. Den gennemførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Et overskud på kr. er overført til kommende planlagt og periodisk vedligehold, herunder til planlagt udskiftning af kælderdøreog vinduer. Det fremgår af årsberetningen, at selskabet har været aktivt omkring salg af boligerne, og at den tidligere Vojens Kommune har henvist sagsbehandling i kommunalt regi til efter kommunesammenlægningen. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalg og Byråd Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller regnskabet godkendt, herunder at der rettes henvendelse til selskabet som led i evt. salg af de pågældende boliger. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Beslutning i Byrådet den Godkendt Igangsætning af etablering af 16 nye boliger,service- og fællesarealer på Digagergaard DIFRRA / 07/5367 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Økonomiudvalget godkendte den 23. januar 2008 indstillingen fra Voksenudvalget af 4. september 2007 om, at under forudsætning af, at botilbuddet til yngre sindslidende medtages og besluttes igangsat. Detailplanlægningen, projektering og etablering af projektet påbegyndes.

14 Byrådet, Side 1044 Botilbuddet for yngre sindslidende blev ikke medtaget som anlægsbudget i år Derfor påbegyndtes, efter godkendelse i Voksenudvalget en detail planlægning og projektering af projektet, med finansiering efter reglerne i Lov om Almene Boliger, med udgangspunkt i en totalfinansiering uden brug af kommunale likvide midler. Som det fremgår nedenfor under juridiske aspekter kan 4 af de 16 ens lejligheder om nødvendigt anvendes som aflastningsboliger. I den oprindelige sagsfremstilling var det planen at indrette de 4 aflastningsboliger i Digagergaards hovedbygning, samt at aflastningsboligerne skulle være lidt mindre en de andre lejligheder. Den ide er frafaldet. Det skyldes primært, at en ombygning af hovedbygningen ville blive alt for dyr. Nu er projektet tilrettet så alle 16 lejligheder indrettes i en nye fløj. Det sikrer et rationelt byggeri. For at give plads til den nye fløj nedrives den gamle produktionsbygning til højre for hovedbygningen (set fra gårdspladsen). Ændringen betyder at fordelingen mellem boligareal, fælleslokaler og serviceareal bliver optimeret. Staten bevilger efter ansøgning støtte til servicearealer, også ved en ombygning af servicearealer, såfremt servicearealerne herved bliver væsentligt bedre egnede til at betjene beboerne. Det er tilfældet i dette projekt og er med i forudsætningerne for projektets finansiering. Økonomiske forhold Boligdelen Arealoversigt Boligdelen: Boligarealer der etableres ved nybyggeri, i alt ca. Eksisterende arealer der renoveres/ombygges til boligarealer Brotto boligareal, i alt Areal som indgår i Brutto boligarealet, men ikke i boliglejearealet (fælleslokale) Netto boligareal i alt Kalkuleret anskaffelsessum Grund- og ejendomsværdi Øvrige grundudgifter, tilslutningsbidrag m.m. Håndværkerudgifter, inkl. bygherreleverancer, inventar m.m. Omkostninger, inkl. gebyrer til Byggeskadefonden, Statens promillegebyr, Støttesagsgebyr m.m. Samlet anskaffelsessum inkl. moms. Anskaffelsessum pr. m 2 Finansiering Beboerindskud, 2% Kommunal andel til grundkapital, 7% Kreditforeningslån, 91% Husleje og indskud 1.077,86 kvm 131,34 kvm 1.209,20 kvm - 131,34 kvm 1.077,86 kvm kr kr kr kr kr kr kr kr kr.

15 Byrådet, Side 1045 Gennemsnitligt indskud pr. bolig. Kapitaludgift, 3,4% af den samlede anskaffelsessum, ca. Adm. bidrag til Kommunekredit, ca % af kreditforeningslånet, ca. Øvrige driftsudgifter, anslået til ca. 250 kr. pr. kvm. Årlige driftsudgifter i alt Årlige husleje pr. kvm boligareal netto/brutto Fremtidige gennemsnitlige husleje pr. lejlighed á 67,4 kvm Servicedelen Servicedelen: Servicearealer der etableres ved nybyggeri Renovering af eksisterende arealer revovering/ombygning i stueetagen Servicearealer i alt: Kalkuleret anskaffelsessum Grund- og ejendomsværdi Øvrige grundudgifter Håndværkerudgifter, inkl. bygherreleverancer, inventar m.m. Omkostninger og gebyrer Samlet anskaffelsessum Finansiering Anskaffelsessum i alt Anslået momsrefusion ca. Grund- og ejendomsværdi Netto anskaffelsessum ved kommunal egenfinansiering eks. moms Anslåede driftsudgifter til vedligeholdelse, henlæggelser m.m. ca. 250 kr/kvm. Kommunal anlægsøkonomi Indtægter Grund- og ejendomsværdi, boligdelen Tilskud til etablering af servicearealer, kr. pr. bolig 16 stk. Kommunal indtægt i alt Udgifter kr kr kr kr kr kr kr. 201,33 kvm 186,94 kvm 388,37 kvm kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. 7% grundkapital til boligdelen kr. Netto anskaffelsessum for servicearealer, eksklusiv moms kr. Kommunal udgift i alt kr Kommunal anlægsindtægt, i alt (indtægt udgift) kr. Midlertidig kommunal driftsudgift Den kommunale andel til midlertidig finansiering af beboerindskuddet (11/3) kr. kan max udgøre i alt Ifølge det vedlagte beregningseksempel udviser det samlede projekt likviditetsmæssig balance for Haderslev Kommune. Til orientering kan oplyses, at lånefinensiering af projektet udbydes sammen med projektet til ombygning af Frederik den 9. Plejehjem med henblik på at samlet finansiel besparelse af begge projekter. Driftsudgifter af boligerne. Driftsudgifterne af boligerne afholdes efter balance princippet hvor lejerne betaler den faktiske husleje. Ud fra den beregnede husleje oplyser Borgerservice, at den forventet husleje, boligydelse/boligsikring og nettoboligudgift ekskl. el og varme til de kommende beboere er: Forventet boligydelse til: 1) førtidspensionist gl. ordning. 2)førtidspensionist ny ordning. 3)Kontanthjælpsmodtager. Dette ifølge oplysninger fra Lejlighed gennemsnit størrelse netto: 67,4 m 2 Beregnet leje pr måned inkl. administrationsomkostninger. Ekskl. forbrug. Ca. nettohusleje inkl. administrationsomkostninger, men ekskl. forbrug:

16 Byrådet, Side 1046 Borgerservice. 1) førtidspensionist (alm.) gl. ordning: 2)førtidspensionist(alm.)ny ordning: 5391 kr. pr. måned: Boligydelse ca kr. Boligydelse ca kr kr kr. 3)Kontanthjælpsmodtager, Boligydelse ca. 847 kr. enlig ikke forsørger: 4544 kr. * *Der gøres opmærksom på at unge sindslidende med behov for døgnstøtte, der er på kontanthjælp og hvis fremtidige forsørgelsesgrundlag ikke er endelig afklaret, har svært ved at betale en nettohusleje på 4544 kr. Forvaltningen arbejder på at løse problemet, så de kan opholde sig i botilbuddet så længe de har brug for et døgndækket midlertidigt botilbud. Personalemæssige forhold Botilbudet hører under Psykiatrien, Arbejdsmarkedsservice. Det skal have døgnvagt for at opfylde de til tider meget svage beboeres behov for tryghed og pædagogisk støtte. Med botilbudet undgås mange akutte og længerevarende indlæggelser og dermed et kostbart træk på det psykiatriske behandlingssystem og brug af private socialpædagogiske opholdssteder. I Psykiatrien er opbygget en erfaring for at fastlægge normeringsbehovet, på grundlag af kommunens øvrige botilbud til sindslidende. Den pædagogiske og plejemæssige normering på Digagergaard vurderes til at være på linie med, hvad der bruges i botilbuddet "Svanen". Beskæftigelsesdelen hører nu også ind under psykiatrien. Normeringen på den beskyttede del skal beskrives særskilt i forhold til det antal brugere, der benytter det dagstakstbelagte beskæftigelsestilbud. Juridiske aspekter I henhold til Lov om Almene Boliger 109, stk. 2 må almene familieboligers areal ikke overstige 110 m2. Der er altså en øvre grænse og ikke umiddelbart en nedre grænse. Boligerne på Digagergaard er til alvorligt handicappede sindslidende, primært yngre mennesker, der alle har brug for døgnvagt. Nogle/enkelte af disse beboeres fremtidige forsørgelsesgrundlag er ikke endelig afklaret. Derfor kan enkelte af dem leve af kontanthjælp under opholdet, andre - de fleste lever af en førtidspension. Alle vurderes til at være i den personkreds den er omfattet af reglerne om familieboliger/handicapboliger iht. 109,stk.2. og 110 i Lov om Almene Boliger Opmærksomheden henledes dog på, at lejen fastsættes med udgangspunkt i balanceprincippet. Det betyder således, at der skal betales en normal leje. Skal der kunne opnås boligstøtte er der krav om, at der skal være køkkenvask med separat afløb. Kravet er opfyldt.

17 Byrådet, Side 1047 I henhold til Lov om Almene Boliger 140, stk. 2 kan der ydes støtte til servicearealer til en kommune, også ved en ombygning af servicearealer, såfremt servicearealerne herved bliver væsentligt bedre egnede til at betjene beboerne. I henhold til Lov om Almene Boliger 141, stk. 1 udgør tilskuddet til servicearealer kr. pr. bolig, dog maksimalt 60 % af anskaffelsessummen for servicearealer. I henhold til skøde 3063 Haderslev Kommune til. matr. 294b findes der ingen hæftelser på ejendommen. Der er søgt om og meddelt en landzonetilladelse, der iflg. Teknisk Forvaltning er tilstrækkeligt for at gennemføre projektet. Der har været holdt åbent hus på Digagergaard den 15.april 2008 og projektet møder velvilje blandt lokalbefolkningen i Bramdrup. Sagen har været til høring i Handicaprådet. Rådet besluttede på sit møde den 9.januar 2008, at anbefale projektet med en bemærkning om, at der skal sikres fuld tilgængelighed for fysisk handicappede. Medlemmer som repræsenterer handicaporganisationerne har stillet en række spørgsmål til projektet. De blev drøftet på Handicaprådets møde den 9. januar Arbejdsmarkedsservice har svaret på disse spørgsmål og afleveres sine svar til Handicaprådets fungerende formand den 3. juli Procedure Botilbuddet for yngre sindslidende er ikke medtaget som anlægsbudget i år Efter den principielle politiske godkendelse, påbegyndte Arbejdsmarkeds Stab en detailplanlægning af projektet i samarbejde med ingeniørformaet COWI og Teknik & Miljø, samt undersøgte rammerne for lånefinansiering af projektet. Godkendes Projektet og finansieringsmodellen, iværksættes udbud og efterfølgende byggeriet. COWI er ansvarlig for udfyldelse og indsendelse af skema A og B. I byggefasenfase følger byggeudvalget arbejdet. COWI er tilsynsførende på byggeriet. Byggeriet forventes afsluttet i oktober/november Tovholder/informationsansvarlig Konsulent Frede Rasmussen fra Arbejdsmarkeds Stab. Bilag Forvaltningens bemærkninger til Handicaprådets notat af 9. januar 2007 (445677) Økonomisk oversigt mv. samt Skema A vedr. Diagergaard - HDH004.PDF (583881) 3).Diagergård - tegninger -grundplan - Diagårdprojekt pdf (497314)

18 Byrådet, Side ) 1. sal Diagergård - tegninger - Diagårdprojekt pdf (497306) Indstilling Arbejdsmarkedsservice indstiller til Voksenudvalget, at udvalget anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet: At der på Digagergaard iværksættes etablering af 16 nye boliger, hvoraf de 4 kan anvendes som aflastningsboliger, samt etablering af fælleslokale og servicearealer jfr. den vedlagte oversigt indenfor en ramme på kr. At det rådgivende firma COWI fortsat tilknyttes som totalrådgiver for hele projektet. Firmaets honorar er omfattet at de angivne overslag. At projektet Digagergaard udbydes som totalenterprise (ATB 93) i offentlig licitation. At projektet incl. bygherrerådgivning, byggetilsyn og uforudsete udgifter finansieres ved lånoptagelse på de for kommunen mest favorable vilkår. At der til sted , botilbud Digagergaard, gives en tillægsbevilling til projektets finansiering med kr. At der til sted: , botilbud Digagergaard gives en samlet anlægsbevilling på kr. Heraf udgør boligdelen kr. og servicearealer kr., samt frigivelse af rådighedsbeløb. Beslutning i Voksenudvalget den Afbud: Ingen Indstillingen godkendt. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalget den Byrådssekretariatet har gennemgået støttebetingelserne gældende for det pågældende projekt og anbefaler, at der på det foreliggende grundlag meddeles tilsagn til skema A for boligprojekt og servicearealer på baggrund af anskaffelsessummer på kr. henholdsvis kr. med et kommunalt grundkapitalindskud på kr.: Bygherren skal have tinglyst adkomst (skøde) på grunden eller ejendommen, hvor det støttede byggeri skal opføres senest ved byggeriets påbegyndelse (skema B). Før påbegyndelsen er det tilstrækkeligt, at bygherren råder over grunden ved underskrevet skøde/slutseddel, jfr. 28 i støttebekendtgørelsen. Byggearbejder: Efter almenboliglovens 106 må de byggearbejder,

19 Byrådet, Side 1049 der omfattes af tilsagnet, ikke være påbegyndt, når dette gives. Lokalplan: Der skal foreligge en endelig afklaring af plangrundlaget, herunder en endelig vedtaget lokalplan, forinden tilsagn kan gives, jfr. støttebekendtgørelsens 26. Ombygning: Ved alle ombygningssager fremsender bygherren en forsynsrapport, jfr. 27 i støttebekendtgørelsen. Ældreboliger: Ved ombygningsprojekter oplyser bygherren efter støttebekendtgørelsens 32, at boligerne bliver væsentligt bedre til ældre, og at ombygningen er gennemgribende. Ved alle projekter oplyses, at arbejdsmiljølovgivningens regler er overholdt ved indretning af ældreboliger til plejekrævende personer med tilknyttet personale. Det kan oplyses, at almenboliglovens 5, stk. 2, definerer plejeboliger som almene ældreboliger, hvor der til den samlede bebyggelse hører servicearealer for personer med behov for omfattende service og pleje efter lov om social service. Med vedtagelse af ændring af almenboligloven den 11. marts 2008 er grundkapitallånet ved tilsagn i 2008 til ældreboliger med tilknyttet serviceareal på 7% af anskaffelsessummen. Af aftalen mellem K. L. og Regeringen fremgår, at grundkapitalen til plejeboliger også er 7% i Fra Arbejdsmarkedsservice er modtaget til den supplerende sagsfremstilling: For at få klarhed over projektet er der nedenstående skitseret økonomien i projektet: Sammenfatning: Indtægter: Låneprovenue Indtægt servicetilskud -640 indskud fra beboere -422 Udligningsmoms Udgifter: Etableringsudgift ekskl. Grund og bygning Kommunal nettoresultat (indtægt) -8 Den kommunale indtægt består af: 7% grundkapital af ansk.sum inkl. moms 1.477

20 Byrådet, Side 1050 Udgift til grund og bygninger til serviceareal (allerede ejede bygning) Nettoudgift til servicearealer Låneprovenue af grund/bygn. uden afgift I alt for kommunale indtægter -8 Afledte udgifter til personale som følge af opførelsen af 16 nye lejligheder. I 2008 og 2009 bor der 10 borgere på Digagergaard. Med færdiggørelsen af de 16 lejligheder ved udgangen af 2009, skal der tilføjes ekstra personaleressourcer for at dække 6 af de nye boliger. Desuden har Digagergaard 6 værelser, der kan benyttes til aflastningspladser. Personale til dækning af disse værelser skal ses i forbindelse med den konkrete visitation til pladserne og udgiften finansieres af anbringelser i eksterne foranstaltninger f.eks. socialpædagogiske opholdstilbud eller betalinger for ophold på psykiatrisk sygehus, der undgås. En konkret vurdering og budgetlægning for ovenstående gennemføres i forbindelse med budgetlægningen for Afledte udgifter til boligydelse. Beboerne i de 16 nye boliger kommer dels fra egen lejlighed, fra eget værelse eller fra en bolig hos pårørende. Hovedparten af beboerne vil have en førtidspension efter de nye regler, som deres forsørgelsesgrundlag, hvilket berettiger dem til en boligydelse på ca kr. pr. måned. Det skønnes at 10 flytter ind i de nye boliger fra pårørende eller værelse. Derfor skønnes det af 10 af de nye lejligheder vil belaste kommunens budget til boligydelse med netto ca kr. fra år Bevillingspåtegnelse: til stednr. 530.xxx Etablering af boliger og fællesarealer på Diagergård gives en anlægsbevilling på netto kr. Anlægsbevillingen til stednr. 530.xxx Etablering af boliger, service- og fællesarealer på Diagergård udgør herefter netto kr. til stednr. 018.xxx Etablering af servicearealer på Diagergård gives en anlægsbevilling på kr. excl. moms til servicearealer. Anlægsbevillingen til stednr. 018.xxx Etablering af boliger, service- og fællesarealer på Diagergård udgør

21 Byrådet, Side 1051 til stednr. 530.xxx Etablering af boliger og fællesarealer på Diagergård gives netto rådighedsbeløb med kr. i Rådighedsbeløbet på 530.xxx Etablering af boliger, service- og fællesarealer på Diagergård udgør herefter i alt kr. til stednr. 018.xxx Etablering af servicearealer på Diagergård gives netto rådighedsbeløb med kr. i 2008 til Indskud i Landsbyggefonden gives tillægsbevilling på kr. i 2008, at der i 2008 budgetteres med låneoptagelse på kr., samt at der i 2008 tilføres kr. til likvide aktiver. at der i 2010 tilføres Borgerservice kr. til øget boligydelse/støtte. Disse findes gennem den i Arbejdsmarkedsservice pågående effektevaluering Beslutning i Økonomiudvalget den Afbud/fraværende: Jens Chr. Gjesing Økonomiudvalget anbefaler indstillingen som anbefalet af Voksenudvalget den og som yderligere beskrevet ved supplerende sagsfremstilling, herunder bevillingspåtegning. Beslutning i Byrådet den Godkendt Beskæftigelsesplan 2009 DIJEST / 07/1821 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Beskæftigelsesplanen er kommunens og statens fælles plan for, hvordan jobcentret vil imødekomme de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år.

22 Byrådet, Side 1052 Formålet med beskæftigelsesplanen er: at sikre fokus på jobcentrets mål at sikre kobling mellem de politiske mål og den daglige ledelse og indsats i jobcentret at sikre forventningsafstemning mellem politiker og jobcentret, det vil sige at synliggøre statens og byrådets krav til beskæftigelsesindsatsen i jobcentret. Af lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats 46, stk. 2 fremgår, at "Det lokale beskæftigelsesråd inddrages i udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen og kan indstille til de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret, at der sker ændringer i planen". Af forretningsordenen for Det lokale beskæftigelsesråd 3, stk. 2 fremgår det endvidere, at de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret senest med udgangen af maj skal have fremlagt et forslag til jobcentrets beskæftigelsesplan til drøftelse i Det lokale beskæftigelsesråd. Kravene til indholdet i beskæftigelsesplanen er fastsat i 20 i bekendtgørelsen om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats BEK nr. 57 af 02/02/2006. Det fremgår af bekendtgørelsen, at den skal udarbejdes på baggrund af beskæftigelsesministerens overordnede mål og planen skal indeholde en beskrivelse af de vigtigste beskæftigelsespolitiske udfordringer. Beskrivelsen skal ske på baggrund af ministerens mål, resultatrevisionen for 2007 og Det regionale beskæftigelsesråds analyserapport for det forudgående år. På baggrund heraf skal der opstilles strategi og mål for den borger- og virksomhedsrettede indsats samt for inddragelse af andre aktører. Til sidst skal der opstilles et budget. Som det fremgår af ovenstående, skal beskæftigelsesplanen blandt andet udarbejdes på baggrund af beskæftigelsesministerens mål. Beskæftigelsesministeren har udmeldt følgende mål for 2009: 1. Styrket indsat for at virksomhederne får den arbejdskraft, de har behov for På den baggrund bibeholdes følgende beskæftigelsespolitiske mål for 2009: "Jobcentrene skal sikre, at antallet af ledige med mere end tre måneders sammenhængende ledighed bliver nedbragt" 2. Styrket indsats for at nedbringe sygefraværet

23 Byrådet, Side 1053 På baggrund af ovenstående udmeldes følgende nye beskæftigelsespolitiske mål for 2009: "Jobcentrene skal sikre, at antallet af sygedagpengeforløb på over 26 uger bliver nedbragt i forhold til året før". 3. Styrket indsat for at få unge kontanthjælps-, starthjælps, introduktionsydelses- og dagpengemodtagere i arbejde eller i uddannelse For at bibeholde jobcentrenes fokus på indsatsen for at få unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere m.fl. i arbejde eller i gang med uddannelse, udmeldes følgende beskæftigelsespolitiske mål for 2009: "Jobcentrene skal sikre, at antallet af unge kontanthjælps-, starthjælps, introduktionsydelses- og dagpengemodtagere under 30 år bliver nedbragt i forhold til året før". Indledningsvis har Det lokale beskæftigelsesråd og Arbejdsmarkedsudvalget været på seminar den 12. marts 2008, hvor de beskæftigelsespolitiske udfordringer er blevet drøftet og der er peget på de udfordringer der kræver særlig opmærksomhed i De ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen har på baggrund af seminaret udarbejdet beskæftigelsesplanen der blev præsenteret for Det lokale beskæftigelsesråd på møde den 10. juni Det lokale beskæftigelsesråd har afgivet skriftligt høringssvar den 8. august 2008 og bemærkningerne er indarbejdet i beskæftigelsesplanen, der sendes til endelig godkendelse i Arbejdsmarkedsudvalget. Økonomiske forhold Anvendelse af tilskuddet til Det lokale beskæftigelsesråd Den årlige bevilling til De lokale beskæftigelsesråd skal anvendes til virksomhedsrettede, lokale initiativer til personer med begrænsninger i arbejdsevnen eller personer, der i øvrigt har svært ved at opnå fast tilknytning til arbejdsmarkedet jf. 48 i lov nr. 522 af 24. juni 2005 om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelsespolitik. Procedure Tidsplanen for beskæftigelsesplan 2009 er som følger: Den afsluttende høring af beskæftigelsesplanen hos Det lokale beskæftigelsesråd skal være foretaget inden den 31. august 2008.

24 Byrådet, Side 1054 Arbejdsmarkedsudvalget godkender beskæftigelsesplanen i forbindelse med budgetvedtagelsen (senest den 15. oktober 2008). Beskæftigelsesplanen sendes herefter til efterretning i Byrådet. Beskæftigelsesplanen med Det lokale beskæftigelsesråds bemærkninger sendes til RBR (senest 31. oktober 2008) Endelig beskæftigelsesplan inkl. endeligt budget offentliggøres (senest 10. januar 2009) Bilag Beskæftigelsesplan 2009 (584971) Høringssvar Beskæftigelsesplan Rotationsprojekt (586642) Høringssvar Beskæftigelsesplan 2009 (586641) Indstilling Arbejdsmarkedsservice indstiller, at: Beskæftigelsesplan 2009 godkendes. Beslutning i Chefgruppen Arbejdsmarkedsservice 2008 den Udsat. Beslutning i Chefgruppen Arbejdsmarkedsservice 2008 den Taget til efterretning. Kim Nørbygaard fremlægger sagen for Arbejdsmarkedsudvalget mandag den Bente Ingemansenn og Mads Helmer vil fremadrettet følge op på beskæftigelsesplanen. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den Fraværende: Rita Juhl, Jan Christensen Indstillingen blev godkendt Beslutning i Byrådet den Byrådet tog beskæftigelsesplanen til efterretning, som godkendt i Arbejdsmarkedsudvalget.

25 Byrådet, Side Forslag til Landdistriktspolitik 2008 DIPSOR / 07/27265 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Formålet med en politik for landdistrikterne er at omsætte Byrådets visioner til konkrete målsætninger. Forslag til Landdistriktspolitik 2008 fastlægger kommunens overordnede målsætninger for forhold der direkte vedrører landdistrikterne og landdistrikternes muligheder for udvikling. Målsætningerne er grupperet under temaerne Dialog, borgerinddragelse og samarbejde, Infrastruktur, Bosætning, Erhverv og turisme, Synliggørelse af landdistrikterne, Børn, unge og uddannelse og Kultur og fritid. Forslag til Landdistriktspolitik 2008 er udarbejdet på baggrund af en sammenskrivning af de eksisterende landdistriktspolitikker fra Gl. Haderslev og Gl. Vojens Kommuner. Begge kommuner har i årene umiddelbart før kommunesammenlægningen i 2007 udarbejdet landdistriktspolitikker på baggrund af omfattende borgerinddragelse. Landdistriktspolitik for Gl. Haderslev Kommune blev godkendt af Byrådet i juni Landdistriktspolitikken for Gl. Vojens Kommune blev godkendt af Byrådet i december Det sammenskrevne materiale er herefter ført up-to-date med den seneste udvikling i Haderslev Kommunes landdistrikter, er afstemt med kommunes planstrategi fra februar 2008 og har dernæst været i administrativ høring hos de relevante serviceområder. Udkastet har efterfølgende været i høring hos foreningen Haderslev Landdistrikter, der fungerer som paraplyorganisation for kommunens 29 landdistrikter og som kommunens samarbejdspartner i sager, der berører forholdene i landdistrikterne. Procedure Sagen behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 23. juni 2008 og Byrådet den 26. juni Tovholder/informationsansvarlig Peter Sørensen Bilag Forslag til Landdistriktspolitik 2008.pdf (542113) Landdistriktspolitik Behandling af høringssvar (589619) Landdistriktspolitik samlede høringssvar (613549) Forslag til Landdistriktspolitik 2008 efter indarbejdelse af høringssvar.pdf (613940) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur godkender forslaget og

26 Byrådet, Side 1056 anbefaler Byrådet, at Forslag til Landdistriktspolitik 2008 udsendes i offentlig høring i 8 uger. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Eskildsen Anbefales. Supplerende sagsfremstilling Byrådet sendte forslag til Landdistriktspolitik 2008 i høring i perioden fra den 7. juli til 1. september Der er indkommet i alt 8 høringssvar. 5 af høringssvarene giver på forskellig vis udtryk for, at Forslag til Landdistriktspolitik 2008 mangler fokus på de natur-, kultur- og sundhedsmæssige værdier i Landdistrikterne. Det har givet anledning til følgende tilføjelser i kapitlet om bosætning: Under status på side 8 er der indføjet en sætning, der fremhæver det sundhedsfremmende aspekt ved naturen og et afsnit, der omhandler registrering af bevaringsværdige bygninger. Under målsætninger på side 9 fremhæves respekt for kulturarven og de naturmæssige værdier som en forudsætning for attraktive bosætningsmuligheder samt menneskelig trivsel og sundhed. Under indsatsmuligheder på side 10 er der indføjet punkt et punkt, der fremhæver indsatsen omkring stier og ruter i kommunen, herunder Sti- og Rutegruppens arbejde og et punkt, der angiver en målsætning om en ensartet registrering af bevaringsværdige bygninger i hele kommunen. De øvrige høringssvar har ikke givet anledning til ændringer. Erhvervs- og Kulturservices forslag til behandling af de indkommende høringssvar er sammenfattet i notatet Landdistriktspolitik 2008 Behandling af høringssvar Desuden har Erhvervs- og Kulturservice foretaget enkelte mindre sproglige og faktuelle rettelser i forslag til Landdistriktspolitik Herunder er forslaget opdateret med de sidste nye tal fra Haderslev Kommunens seneste befolkningsprognose. Procedure Sagen behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 13. oktober 2008 og Byrådet den 30. oktober Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller,

27 Byrådet, Side 1057 at notatet Landdistriktspolitik 2008 Behandling af høringssvar og de af Erhvervs- og Kulturservice udvalgte ændringer af forslag til Landdistriktspolitik 2008 godkendes. at sagen anbefales til Byrådet Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Anbefales med tilføjelse side 10, 3. dot:...oprydning, sikring af bevaringsværdige bygninger, REGISTRERING OG SIKRING AF BEVARINGSVÆRDIGE TRÆER, LEVENDE HEGN OG DIGER, omlægning til bæredygtig energi, osv. Bilag Landdistriktspolitik samlede høringssvar (613549) Landdistriktspolitik Behandling af høringssvar (589619) Forslag til Landdistriktspolitik 2008 efter indarbejdelse af høringssvar og udvalgets ændringer.pdf (624120) Beslutning i Byrådet den Godkendt med justering af teksten på side 14 i forslaget, hvorefter 4. afsnit indledes således: "Haderslev Kommune vil ikke på sigt kunne opretholde den nuværende struktur på skole- og daginstitutionsområdet i kommunens landdistrikter..." 537. Isarena - organisering DIWIFE / 08/36862 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I forlængelse af Byrådets beslutning om at gennemføre Is-arenaen som et OPP-projekt, forelægges der oplæg til organisering af processen. Indstillingen sker under forudsætning af, at projektet indarbejdes i budget for Haderslev Kommune. Strukturen er foreslået for at skabe størst mulig dynamik og handling i forhold til den stramme tidsplan, der er skitseret for projektet. Tidsplanen vurderes at være realistisk. Samtidig betyder det, at nuværende styregruppe og arbejdsgrupper nedlægges, idet disse fora var nedsat for at belyse og beslutte

28 Byrådet, Side 1058 projektets udformning. Herefter vil grupperne skulle gennemføre det besluttede. Udvalget for Erhverv og Kultur Udvalget er hjemsted for projektet og dermed øverste myndighed i forhold til den opgave, som Byrådet beslutter. Udvalget involveres i principielle forhold, herunder valg af rådgiver godkendelse af grundlag for prækvalifikation godkendelse af grundlag for dialogfasen godkendelse af OPP-partner m.v. Styregruppe Willy Feddersen, direktør Erhvervs- og Kulturservice Birthe Hansen, centerchef Vojens Hallerne Lars P. Pedersen, Ejendomssektionen, Haderslev Kommune Birthe Wolf, økonomikonsulent i Erhvervs- og Kulturservice Rådgiverteamet Christian Duus, projektleder Gruppen sikrer udarbejdelse af byggeprogram annoncering og markedsføring af projektet information og dialog med interesserede gennemførelse af dialogproces udfærdigelse af beslutningsgrundlag for valg af OPP-selskab udfærdigelse af kontrakt til godkendelse m.v. Brugergruppe SønderjyskE Vojens Skøjteløberforening Vojens Ishockey Klub Curlingklubben Odin 1 repræsentant fra Vojens Hallerne Christian Duus, projektleder Gruppen orienteres og høres i: beslutninger vedrørende brugernes muligheder i projektet det endelige forslag fra OPP-selskab sager hvor brugere kan bibringe projektet yderligere viden SønderjyskE er placeret i brugergruppen og vil meget nøje blive taget med i forhold, der kan have interesse for klubben. SønderjyskE er ikke medtaget i styregruppen, idet SønderjyskE både har et funktionelt interessefelt og en lejerinteresse, der skal håndteres. Byggestyringsreglerne, udfærdiget af Ejendomssektionen, anvendes generelt som udgangspunkt i projektet.

29 Byrådet, Side 1059 Procedure Valg af organisering i forhold til det skitserede behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 13. oktober 2008 og oversendes herefter til Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Christian Duus Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur overfor Byrådet anbefaler, at organiseringen godkendes. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Anbefales med den tilføjelse, at medlemmerne af brugergruppen udvides med 1 medlem fra Idrætsrådet og 1 medlem fra Kulturelt Samråd. Repræsentant fra Vojens Hallerne udgår af gruppen og erstattes af 1 repræsentant fra Vojens Hallernes bestyrelse. Holger Eskildsen kan ikke bakke op om den anførte organisering, idet han ikke ønsker OPP-projektet fremmet. Beslutning i Byrådet den Godkendt som anbefalet af Udvalget for Erhverv og Kultur med 26 stemmer. 5 stemte imod: Holger Lauritzen, Thies Mathiasen, Gunnar Nielsen, Yrsa Theisen, Holger Eskildsen Haderslev kommunes ejerstrategi for kommunale aktieselskaber DILIBD / 07/19132 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Udskillelse af forsyningsselskaberne i aktieselskabsform bevirker at Byrådet ikke længere har direkte indflydelse på driften af forsyningsområderne.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum.

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum. Dato: 15..maj 2012 Mikael Fauerholm mfc@kubenman.dk Sagsnummer: 10837 Notat Boligselskabet Sydbo, Haderslev afd. 6, Rådmandsvej 22-24. 1. Historik, grundoplysninger mv. Rådmandsvej 22-24 er placeret på

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, IT og

Læs mere

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler.

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler. NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Notat til Økonomiudvalget om regler for opførelse og finansiering af almene boliger/støttet byggeri Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Økonomiudvalget har bedt om at få udarbejdet

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Søren Rishøj Jacobsen, Gunnar Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af 2.271 t.kr. svarende til 82 t.kr. eller ca. 6 kr. pr. m² boligareal (12.965 m²).

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af 2.271 t.kr. svarende til 82 t.kr. eller ca. 6 kr. pr. m² boligareal (12.965 m²). Randersegnens Boligforening u.k (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening u.k (v/dab), afdeling 37, Nørhald 1 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2009 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for bestyrelsen for Væksthus Syddanmark, Odense kr. 80.000,00 Medlem af bestyrelsen for UCSYD, Haderslev

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer.

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer. Punkt 13. Himmerland Boligforening - Sallingsundvej (afd. 19) og Tambosundvej (afd. 22) - 395 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg forenede Boligselskaber 3104-8/0051 Grønlandsgård,

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Referat organisationsmøde 11. marts 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Connie Bjørnsholm, Søren Egge Rasmussen og Louise

Læs mere

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud.

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. Punkt 8. Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. 2014-10452. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ansøgning om driftstilskud (kapitaltilførsel) på

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

Repræsentantskabsmøde torsdag den 21. maj 2015, kl. 19.00 i Fælleslokalerne, Kirkebakken 2, kld., Frederikssund

Repræsentantskabsmøde torsdag den 21. maj 2015, kl. 19.00 i Fælleslokalerne, Kirkebakken 2, kld., Frederikssund Repræsentantskabsmøde torsdag den 21. maj 2015, kl. 19.00 i Fælleslokalerne, Kirkebakken 2, kld., Frederikssund Til stede: Karen Christensen, Anders Brandt, Anni Damsgaard Pagh, Basile A. Sokalis, Jacob

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 16-03-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 21-09-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-14, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Helge Gellert Fraværende: Allan Emiliussen

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsen: Formand Carsten Groth-Rasmussen, næstformand Mogens

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Godkendelse af referat... 3 Boligselskabet af 1961 i Helsinge... 3 Orientering fra administrationen... 9

Godkendelse af referat... 3 Boligselskabet af 1961 i Helsinge... 3 Orientering fra administrationen... 9 Boligselskabet af 1961 i Helsinge Referat af organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 28. september 2011 kl. 17.30 i fælleshuset, Haragergård, Nygade 226, 3200 Helsinge Dagsorden: 1 Godkendelse af referat...

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 07-02-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 07-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om almene boliger m.v. 2012/1 LSF 220 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2013-607 Fremsat den 22.

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00

Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00 Referat for organisationsbestyrelsesmøde i BoligSyd Mødested: Kontoret Kallemosen 16, Aabenraa. tirsdag den 10. februar 2015 kl. 18.00 Deltagere: Leif Poulsen LP, Monika Löck ML, Svend Jensen SJ, Jeanette

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17.00 Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Kristine

Læs mere

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB.

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB. Dato: 13.11.2015 Tid: 09:00 Sted: GAB Ansvarlig: Rune Hellegaard Christensen Journalnr.: 15/17953 Deltagere: Forretningsfører Lars Kirstein, GAB Inspektør Jens Holt Poulsen, GAB Formand Hovedbestyrelsen,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15-10-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 15-10-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Hans Peter Andersen, formand Lis Højsager, næstformand Heidi Schöwing-Hansen (deltog ikke)

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Hans Peter Andersen, formand Lis Højsager, næstformand Heidi Schöwing-Hansen (deltog ikke) Boligselskabet BSB Lunderskov Referat fra organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 20. september 2011 kl. 16.00 Mødet holdes på Boligcenter Haderslev, Naffet 2, 6100 Haderslev. Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og

at der til Landsbyggefonden ydes et grundkapitaltilskud på kr. svarende til 10% af anskaffelsessummen, og Punkt 11. Godkendelse af Skema A for 4 almene familieboliger samt renovering for Boligforeningen af 1944 afdeling 4 - Skansevej 46-76 og Toftevej 54-62 + 39, Nørresundby 2017-038978 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ I Svendborg Kommune 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ I Svendborg Kommune 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Gentofte den 4. februar 2011 kl. 11.00 på Lejerbos kontor Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Gunnar Sørensen, Mogens W. Gertz og Anders Petersen. Fra administrationen deltog

Læs mere

Repræsentantskabsmøde torsdag den 29. november 2012, kl. 19.00 i Hvidovreparkens selskabslokaler, Hvidovregade 18 B, Hvidovre

Repræsentantskabsmøde torsdag den 29. november 2012, kl. 19.00 i Hvidovreparkens selskabslokaler, Hvidovregade 18 B, Hvidovre Referat Repræsentantskabsmøde torsdag den 29. november 2012, kl. 19.00 i Hvidovreparkens selskabslokaler, Hvidovregade 18 B, Hvidovre Til stede: Annette Ploug Pihl, Birgit Bilstrup, Carsten Groth-Rasmussen,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden 21-06-2011 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:55 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

Boligselskabet Domea Vordingborg 1

Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 9. december 2010, kl. 16.00 på Nyråd Kro, Nyråd hovedgade, 4760 Vordingborg Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra organisationsbestyrelsesmødet

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN)

REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN (LANDSDISPOSITIONSFONDEN) Nakskov Almene Boligselskab, afd. Rosenparken Foto : LBF SIDE 3 l 8 REGULATIV OM SÆRLIG DRIFTSSTØTTE M.V. FRA LANDSBYGGEFONDEN

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen.

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen. Afdelingsmøde for Klintevej/Rosendals Allé afd. 35. Mandag, den 21. september 2015 kl. 19.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse,

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Sundbakken -indledende møde den 20. januar 2016. Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter

Sundbakken -indledende møde den 20. januar 2016. Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter Sundbakken -indledende møde den 20. januar 2016 Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter Dagsorden 1. Velkommen og præsentation v. Lennon 2. Præsentation af bebyggelsesplan og lokalplan v. Ginnerup

Læs mere

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2013 Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Aarhus

Læs mere

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 11-10-2007 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Bemærkninger: Byrådet, 11-10-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 195. Det

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST FÅRUP ÆLDRECENTER RANDERSEGNENS BOLIGFORENING UNDER KONKURS STADION ALLE 3B, FÅRUP Advokat Pernille Thrane pt@svega.dk J.nr. 135088-000361 SVEJGAARD GALST QWIST Advokataktieselskab CVR nr. 32 28 55 70

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 16:00-16:50 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken Dato: 19. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Markedschef Bent Gordon

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 04. december 2013 Sekretariatet Eventuelt salg af kommunale ældreboliger

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 14. Godkendelse af 36 nye almene familieboliger og renovering af eksisterende almene familieboliger i Sankelmarksgade, 9000 Aalborg Himmerland Boligforening (skema A) 2016-006441 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Økonomiudvalget. Mandag 29.06.2009 kl. 16:00 Mødelokale D2. Referat fra ekstraordinært møde 29. juni 2009. Følgende sager behandles på mødet

Økonomiudvalget. Mandag 29.06.2009 kl. 16:00 Mødelokale D2. Referat fra ekstraordinært møde 29. juni 2009. Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde 29. juni 2009 Mandag 29.06.2009 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Kokkedal Vest - status og beslutning om energiinvesteringer

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2010 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for Væksthus Syddanmark (1/1-31/3 2010) kr. 20.000,00 Medlem af KL s Internationale Udvalg kr. 30.000,00

Læs mere

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder

Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Finansiering af salg af boliger med tab i hårde ghettoområder Notat BO0104-00246 28-01-2019 På møde

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige.

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige. Pkt.nr: 10 Sent udviklede 16-24 årige - ny linie påproduktionsskolen. 226183 Indstilling: der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: PEJ, JVP, HC Leje

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 27. november 2006 Starttidspunkt 14:00 Sluttidspunkt: 16:20 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Tom H. Thomsen. Suppleant Søren

Læs mere