OVERBLIK OVER DE SENESTE NYHEDER INDEN FOR IT-RETTEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OVERBLIK OVER DE SENESTE NYHEDER INDEN FOR IT-RETTEN"

Transkript

1 it-update JULI 2004 UDGIVER Advokatfirmaet von Haller REDAKTION Advokat Jesper Langemark OVERBLIK OVER DE SENESTE NYHEDER INDEN FOR IT-RETTEN IT-UPDATE er advokatfirmaet von Hallers papirbaserede nyhedsbrev. I IT-UPDATE giver vi et overblik over de vigtigste nyheder inden for IT-retten. En mere detaljeret omtale af de enkelte nyheder kan findes på der indeholder alle nyheder fra vores elektroniske nyhedsbrev. Denne udgave af IT-UPDATE omfatter perioden primo oktober 2003 medio juni Ønsker du ikke fremover at modtage IT-UPDATE, beder vi dig have ulejlighed med at meddele os dette pr. på info@vonhaller.dk eller på telefon nr I denne udgave af IT-UPDATE behandler vi følgende emner: ANSÆTTELSESRET DOMÆNENAVNE EU REGULERING IMMATERIELLE RETTIGHEDER MARKEDSFØRING SELSKABSRET DIGITAL SIGNATUR IT-SIKKERHED AKTUEL IT-RETLIG LITTERATUR God læselyst! Kalkbrænderihavnen, den 28. juni 2004 Advokatfirmaet von Haller

2 2 AFTALERET K01 STANDARDKONTRAKTEN ER GODKENDT OG OFFENTLIGGJORT Statens standardkontrakt for kortvarige IT-projekter er færdiggjort. Kontrakten hedder K01 og afløser den tidligere kontrakt, K-18. Den samlede kontraktpakke kan hentes på Den nye standardkontrakt er udarbejdet af en arbejdsgruppe under Statens IT-råd. Kontrakten er et agreed document, dvs. en kontrakt, som har opbakning fra både kunde- og leverandørorganisationer. K01 s anvendelsesområde er kortvarige IT-projekter vedrørende anskaffelser af standardsystemer med få tilretninger. Dette forudsætter typisk et tidsmæssigt forløb på mindre end 6 måneder med samlet levering på overtagelsesdagen. Arbejdsgruppen går nu i gang med at udarbejde en standardkontrakt for større og mere komplekse IT-projekter. K02 som er navnet på den nye kontrakt forventes offentliggjort i 2005 og afløser den nuværende standardkontrakt, K-33. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Jesper Langemark. STANDARDKONTRAKT FOR XML-BASEREDE SERVICES ER SENDT I UFORMEL HØRING Videnskabsministeriet sendte den 18. maj 2004 en ny standardkontrakt for XML-baserede services i en uformel høring. Kontrakten og de tilhørende bilag kan hentes på Standardkontrakten er beregnet på offentlige myndigheders indgåelse af aftaler om tilgængeliggørelse af data og/eller funktionalitet via XML-baserede services, hvor den offentlige myndighed optræder som serviceudbyder. Formålet med standardkontrakten er, at offentlige XML-baserede integrationsprojekter baserer sig på den samme aftale. Anvendelsen af standardkontrakten er dog ikke obligatorisk. Standardkontrakten kan også anvendes i tilfælde, hvor en privat virksomhed optræder som serviceudbyder, eksempelvis ved videredistribution af en offentlig myndigheds data. Den endelige version af standardkontrakten forventes offentliggjort på i løbet af juli Kontaktperson for nærmere information: Advokat Jesper Langemark.

3 3 ANSÆTTELSESRET AKTIEOPTIONSLOVEN: NY LOV OM KØBERET ELLER TEGNINGSRET TIL AKTIER MV. I ANSÆTTELSESFORHOLD LOV NR. 309 AF 5. MAJ 2004 Folketinget har den 29. april 2004 vedtaget den såkaldte Aktieoptionslov, hvis formål er, at klarlægge den tvivl, der har været om medarbejderoptioner ved medarbejderens fratræden. Loven gælder også for anpartsoptioner. Den nye lovs grundprincip er, at den part, der opsiger ansættelsesforholdet, mister sin ret. Det vil i store træk sige, at hvis en medarbejder vælger at opsige sin stilling for at skifte job, bortfalder medarbejderens ret til at udnytte tildelte optioner. Dette er omvendt ikke tilfældet, hvis medarbejderen fratræder grundet pensionering eller siges op. Loven træder i kraft den 1. juli 2004, men har virkning for alle aftaler, hvor tildelingen af optioner sker efter at loven er trådt i kraft. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Kristian Beltner. BORTVISNING EFTER BRUG AF INTERNET I STRID MED SIKKERHEDSFORSKRIFTER VESTRE LANDSRET DOM AF 28. APRIL 2003 (UFR VL) En systemadministrator blev bortvist efter at have brugt Internettet i strid med virksomhedens sikkerhedsforskrifter. Systemadministratoren havde fået udleveret en bærbar pc, så han kunne koble sig på Internettet via virksomhedens netværk. Det fremgik af virksomhedens sikkerhedsforskrifter, at Internettet ikke måtte anvendes til privat brug, og at medarbejderne ikke måtte gemme kodeordet til opkoblingen på computeren. Systemadministratoren havde gemt kodeordet på sin hustrus computer, så hun kunne komme på Internettet, og havde derved overtrådt virksomhedens forskrifter. Landsretten fandt, at denne overtrædelse af sikkerhedsforskrifterne var så grov, henset til systemadministratorens betroede stilling, at bortvisningen var berettiget. Landsretten fastholder dermed den hidtidige praksis fra bl.a. Østre Landsrets dom af 24. januar 2003 om den ansættelsesretlige betydning af virksomhedens retningslinier for anvendelse af Internet og s. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Kristian Beltner.

4 4 DOMÆNENAVNE AFGØRELSE I JUSTIFIKATIONSSAGEN VEDRØRENDE CO.DK SØ- OG HANDELSRETTENS DOM AF 15. JUNI 2004 Sø- og Handelsretten har afgjort, at Dansk Internet Forum (DIFO) ikke må slette virksomheden Digital Marketing Support ApS (DMS) registrering af domænenavnet co.dk. DMS havde den 16. januar 1997 registreret domænenavnet co.dk og i den forbindelse tilsluttet sig de dagældende regler for.dk-domænet. DIFO overtog i 1999 administrationen af domænenavne under.dk-domænet, og den 11. april 2000 vedtog DIFO s bestyrelse et nyt regelsæt for.dk-domænet, herunder pkt om inddragelse af domænenavne i almenhedens interesse. DIFO besluttede i 2000 at inddrage domænenavnet co.dk under henvisning til regelsættets pkt DMS indgav begæring til fogedretten om forbud mod sletningen, men fik ikke medhold. DMS kærede kendelsen til Østre Landsret, som ikke fandt, at DIFO havde hjemmel til inddragelsen og derfor nedlagde forbudet. Under den efterfølgende justifikationssag i Sø- og Handelsretten påberåbte DMS sig, at DIFOs regelsæt var vedtaget efter DMS registrering af domænenavnet, samt at DMS ikke var medlem af DIFO. DMS gjorde på denne baggrund gældende, at DMS aldrig havde tiltrådt DIFO s regelsæt og derfor ikke var underlagt dette. Sø- og Handelsretten fandt, at retsforholdet mellem DIFO og DMS har karakter af en masseaftale, og afviste derfor DMS synspunkt om, at DIFO ikke skulle have mulighed for at foretage ændringer heri, når særlige grunde taler for det. Sø- og Handelsretten fandt imidlertid, at der skal foreligge ganske væsentlige grunde for at inddrage et domænenavn. Denne bevisbyrde mente retten ikke var løftet, og DIFO var dermed ikke berettiget til at inddrage domænenavnet fra DMS. Forbudet blev derfor stadfæstet. Afgørelsen er principiel, idet en række registranter har registreret et væsentligt antal domænenavne før stiftelsen af DIFO, i lighed med DMS. Det må efter dommen antages, at disse registranter er bundet af DIFO s regelsæt, på trods af, at de ikke udtrykkeligt har accepteret det. Afgørelsen slår således fast, at DIFO s selvregulering af.dk-domæner er lovlig. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Pernille Borup Petersen.

5 5 HØJESTERET OVERFØRER BR.DK TIL BR HØJESTERETS DOM AF 25. MARTS 2004 En IT-virksomhed, havde i 1998 registreret domænenavnet br.dk og ville kun overdrage domænenavnet til legetøjskæden BR mod betaling af kr ,00. IT-virksomheden hævdede, at registreringen var foretaget, fordi br står for HTML-kommandoen break. BR anlagde sag ved Sø- og Handelsretten med påstand om, at registrering og opretholdelse af domænenavnet var i strid med markedsføringslovens 1 og 5 og varemærkelovens 4, stk. 2. Dette blev bl.a. begrundet i, at BR i 1973 fik varemærkeregistreret et figurmærke med BR som centralt element, og at BR nu var et velkendt og indarbejdet varemærke. Sø- og Handelsretten gav BR medhold i, at der var tale om en overtrædelse af markedsføringslovens 1 og 5, fordi varemærket BR er velkendt i Danmark, at IT-virksomheden manglede konkrete retmæssige planer for anvendelsen af domænenavnet, og at BR led markedsføringsmæssig skadevirkning ved ikke at kunne anvende domænenavnet. Derimod var der ikke tale om en overtrædelse af varemærkelovens 4, stk. 2, da domænet ikke var taget i brug. IT-virksomheden blev pålagt vederlagsfrit at overdrage domænenavnet br.dk til BR. Højesteret stadfæstede dommen, og pointerede i sin afgørelse som er i tråd med tidligere praksis at afpresning af indehavere af forretningskendetegn ikke accepteres af domstolene. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Pernille Borup Petersen. WIPO KENDELSE VEDR. LEGO WIPO KENDELSE AF 12. DECEMBER 2003 (CASE NO. D ) WIPO har truffet afgørelse i sagen vedrørende registrering af domænenavnene legosystem.com, legosystems.com og legosysem.com, som LEGO-koncernen mente var i strid med dennes kendetegnsrettigheder. Domænerne var registreret af et firma kaldet This Domain for Sale. Når WIPO træffer afgørelse i domænetvister, følges den såkaldte UDRP-procedure (Uniform Domain Name Resolution Policy), som indebærer, at klageren skal godtgøre tre forhold: (i) det registrerede domænenavn er identisk eller overvejende identisk med klagerens varemærke, (ii) registranten har ikke rettigheder til eller anden legitim interesse i domænenavnet, og (iii) domænenavnet er registreret og benyttes i ond tro. Registranten ønskede at udbyde domænerne til salg på auktionsvilkår til de største detailsælgere af LEGO-legetøj, men tilbød at sælge dem til LEGO for USD ,00 per styk. Dette kunne lade sig gøre, mente registranten, fordi LEGO s varemærkerettigheder i USA var udløbet. WIPO s afgørelse blev, at registranten blev dømt til at overdrage alle tre domænenavne til LEGO, idet alle betingelserne herfor var opfyldt. Herved forkastede WIPO altså registrantens forklaring og fastslog, at registreringen var sket i ond tro. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Pernille Borup Petersen.

6 6 AFGØRELSER OM THOMSEN.DK OG REINHARDT.DK KLAGENÆVNETS AFGØRELSER AF 23. JANUAR 2004 I sagen vedrørende thomsen.dk ønskede klageren, der hed Thomsen til efternavn at få domænenavnet overdraget til brug for sin families hjemmeside og -adresse. Navnet Thomsen er optaget på Civilretsdirektoratets liste over forbeholdte navne. Registranten Jubii A/S, benyttede domænenavnet i et forretningskoncept, hvor domænenavnet tilbydes som -adresse for folk, der hed Thomsen til efternavn. Jubii A/S havde mere end 100 brugere, som som en del af deres -adresse. Nævnet fandt, at klagerens efternavn er et almindeligt efternavn. Den beskyttelse, der tilkommer den enkelte bærer af et sådan navn, er derfor begrænset, da anvendelsen af navnet normalt ikke er egnet til at skabe forveksling. Der var på denne baggrund ikke grundlag for at antage, at Jubii A/S registrering og brug af domænenavnet thomsen.dk var en krænkelse af klagerens rettigheder efter personnavneloven. Samme dag afsagde klagenævnet kendelse i en tilsvarende sag vedrørende domænenavnet reinhardt.dk. Navnet Reinhardt er også optaget på Civilretsdirektoratets liste over forbeholdte navne. Domænenavnets ejer havde oplyst, at reinhardt.dk var registreret med henblik på etablering af efternavnsportaler, og at ideen til dette forretningskoncept var opstået efter inspiration fra Jubii A/S koncept. Nævnet lagde vægt på, at slægtsnavnet Reinhardt bliver båret af en begrænset kreds af personer i Danmark. Den påtænkte anvendelse af domænenavnet var derfor egnet til at skabe forveksling med klageren og dennes familie. Registrering og brug af domænenavnet var således en krænkelse af klagerens rettigheder efter personnavneloven. Der er ikke tidligere taget stilling til lovligheden af sådanne efternavnsportaler. Afgørende for sagernes forskellige udfald var udbredelsen af de to efternavne; Thomsen er et almindeligt efternavn, mens der kun er få, der hedder Reinhardt. Det har dog muligvis også spillet ind, at Jubii A/S allerede havde mere end 100 brugere, som havde en thomsen.dk adresse, mens reinhardt.dk endnu ikke var taget i brug. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Pernille Borup Petersen.

7 7 AFGØRELSE OM ON-AIR.DK KLAGENÆVNETS AFGØRELSE AF 15. DECEMBER 2003 Klageren ejede en virksomhed, som blev drevet under betegnelsen On-Air A/S og fandt det generende, at der på hjemmesiden under domænenavnet on-air.dk stod Lukket og slukket. Under sagen kom det frem, at teksten på hjemmesiden var ændret, så det nu blot fremgik af hjemmesiden, at der ikke var adgang til serveren. Nævnet fandt, at de forskellige tekster, som registranten havde lagt på hjemmesiden, var egnede til at give urigtige forestillinger om klagerens virksomhed. Nævnet lagde også vægt på, at registranten ikke havde dokumenteret anden brug af domænenavnet. Da registranten heller ikke havde imødegået klagerens påstand om, at registreringens egentlige formål var at sælge domænenavnet til On-Air A/S, blev registreringen fundet at være i strid med gældende dansk ret, herunder markedsføringslovens 1. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Pernille Borup Petersen. SØREN PIND HAR RET TIL SOERENPIND.DK KLAGENÆVNETS AFGØRELSE AF 7. NOVEMBER 2003 Søren Pind, borgmester i København, ønskede at få domænenavnet soerenpind.dk overført til sig, da den hjemmeside, som lå under domænenavnet blev brugt til at kritisere ham, bl.a. på grund af hans tidligere sammenligning af graffitimalere med voldtægtsforbrydere. Siden blev ikke anvendt til erhvervsmæssige formål og domænenavnet var ikke blevet tilbudt overført mod betaling. Reglerne i varemærke- eller markedsføringsloven kunne derfor ikke bruges. Spørgsmålet var herefter om personnavneloven var krænket. Dette kræver, at navnet er blevet brugt uberettiget, og at forveksling let kan ske. Klagenævnet lagde vægt på, at domænenavnet bærer Søren Pinds fulde navn, og at det derfor vil blive identificeret med ham. Klagenævnet lagde herefter til grund, at denne identifikation var meningen med hjemmesiden, og at registreringen dermed udgjorde en uberettiget brug af navnet. Søren Pind fik følgelig domænet overdraget til sig. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Pernille Borup Petersen.

8 8 IMMATERIELLE RETTIGHEDER LETTERE AT ANSØGE OM PATENT- BRUGSMODEL- OG DESIGNBESKYTTELSE Det er nu muligt at søge om beskyttelse af patenter, brugsmodeller og designs direkte via Internettet på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside Online-ansøgningsskemaet er mere omfattende end det traditionelle ansøgningsskema, og ansøgningen støttes af en række hjælpe- og informationsfunktioner, som skal sikre korrekt udfyldning. Også bilag til ansøgningen kan vedhæftes elektronisk, hvilket sparer tid og besvær for både ansøgeren og ansøgningsmyndigheden. Kontaktperson for yderligere information: Advokatfuldmægtig Lars Bing Lauritzen. EU-DIREKTIV OM SOFTWAREPATENTER VEDTAGET FORSLAG TIL EU-DIREKTIV AF 18. MAJ 2004 Ministerrådet har vedtaget Kommissionens forslag til et direktiv om softwarepatenter. Forslaget blev godkendt uden at tage højde de mange ændringer, som EU-Parlamentet havde foreslået under Parlamentets behandling for at komme kritikerne af forslaget i møde. Der er dog stadig et stykke vej, før direktivet kan vedtages endeligt, idet det nu atter skal behandles i det nyvalgte Parlament. Formålet med direktivforslaget er at harmonisere reglerne om patentering af software. Ifølge Kommissionen hersker der en betydelig uklarhed på dette område, bl.a. fordi de nationale myndigheder og Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) har administreret reglerne forskelligt. En softwarerelateret opfindelse kan dermed være patenterbar i ét medlemsland, men ikke i et andet, hvilket går ud over det indre markeds effektivitet. Ifølge den Europæiske Patentkonvention og den danske patentlov kan der ikke gives patent på software "som sådan". Dette forbud er dog ifølge EPO's praksis ikke til hinder for, at der meddeles patent, hvis softwaren har "teknisk effekt". EPO og de nationale patentmyndigheder har således udstedt omkring europæiske patenter på software relaterede opfindelser. Omvendt har EPO i en række sager afvist at udstede patent på softwareimplementerede forretningsmetoder på grund af manglende teknisk effekt.

9 9 I direktivforslaget lægges der op til en videreførelse af EPO's praksis. Der skal således fortsat ikke kunne gives patent på software som sådan. Omvendt skal softwarerelaterede opfindelser kunne patenteres, hvis den fornødne tekniske effekt foreligger. Forslaget indeholder en temmelig intetsigende definition af begrebet teknisk effekt. Man må derfor hente inspiration i EPO's praksis for at være i stand til at vurdere, om den fornødne tekniske effekt foreligger. Direktivet forholder sig ikke direkte til softwareimplementerede forretningsmetoder. Direktivets krav om teknisk effekt, og Kommissionens udtalelser i forbindelse med forslagets offentliggørelse, lægger dog op til en fortsat restriktiv holdning på dette område. Kontaktperson for yderligere information: Advokat Jesper Langemark. NORSK DOM OM LINKING MELLEM BOLIGPORTALER TRONDHEIM TINGSRETTS KENDELSE AF 27. JANUAR 2004 En norsk ejendomsmægler havde på sin hjemmeside - oprettet en søgemaskine, hvor man kunne søge efter boliger. Hvis man ønskede at søge hos andre mæglere, blev man ledt til en side, hvor links til mæglerne var lagt ind. Søgemaskinen foretog ikke en søgning i mæglernes databaser. Ejendomsselskabet Finn ( påstod sine rettigheder krænket af Notar s linking til Finn s hjemmeside og ønskede et forbud mod Notar.no. Finn påberåbte sig bl.a. overtrædelse af ophavsretslovens beskyttelse af databaser, svarende til den danske ophavsretslovs 71, samt overtrædelse af markedsføringsloven svarende til den danske markedsføringslov 1 om god forretningsskik. Retten mente, at Finn s database nød beskyttelse, men at linkingen ikke udgjorde en ny offentliggørelse på en sådan måde, at der var tale om en fremførelse i ophavsretlig forstand. Tingsretten fandt også, at Finn havde accepteret normal brug af databasen via Internettet, hvor linking er en af de mest grundlæggende og mest benyttede funktioner. Notar udnyttede heller ikke Finn s database udover det normale. Notar forsøgte dermed ikke at snylte på Finn s goodwill og linkingen var derfor heller ikke i strid med markedsføringsloven. På denne baggrund blev Ejendomsselskabet Finn nægtet det ønskede forbud. Da de norske og danske regler på området er stort set enslydende, er afgørelsen interessant i den danske debat om lovligheden af dybe links. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Kasper Heine.

10 10 IT-KRIMINALITET AFGØRELSE OM BEVISER I PIRATKOPIERINGSSAGER VESTRE LANDSRETS DOM AF 13. MAJ 2004 En ung mand blev i 2002 i Retten i Skjern dømt for ophavsretlige krænkelser og pålagt at betale en erstatning på ,- kr. Det eneste bevis i sagen var en CD-rom, som angiveligt indeholdt en liste over indholdet af en server. Serveren var blevet konfiskeret i forbindelse med en razzia mod et netparty, hvor den unge mand deltog. Serveren blev senere returneret som del af et forlig, men inden da kopieredes en liste over indholdet over på en CD-rom. Den liste blev ført som bevis for, at den unge mands computer indeholdt en række musik-, film- og spilfiler. Den unge mand mente derimod, at udskriften ikke viste indholdet af hans computer. Vestre Landsret fandt det ikke bevist, at udskriften beviste, at den unge mands computer indeholdte de anførte filer. Årsagen til dette var, at udskriften ikke stammede fra selve bevissikringen, men blot fra en kopiering af serverens indhold, og at denne kopiering var blevet udført af rettighedshavernes egne repræsentanter. Dommen er blandt andet interessant derved, at den beskriver, hvilke metoder rettighedshavere kan og navnlig ikke kan benytte i forbindelse med anvendelse af reglerne om bevissikring i RPL kapitel 57a. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Kasper Heine. NY LOV TIL BEKÆMPELSE AF IT-KRIMINALITET LOV NR. 352 AF 19. MAJ 2004 Folketinget har den 11. maj 2004 vedtaget en ændringslov, som tilslutter Danmark til Europarådets konvention om bekæmpelse af IT-kriminalitet. Loven ændrer en række love (straffeloven, retsplejeloven, markedsføringsloven og ophavsretsloven), så de kommer i bedre overensstemmelse med den tekniske udvikling og giver mere effektive midler til at bekæmpe og sanktionere IT-kriminalitet. Politiet har bl.a. fået et nyt redskab til brug for opklaring af sager om IT-kriminalitet, så udbydere af telenet eller teletjenester nu kan påbydes at foretage såkaldt hastesikring af elektronisk data. Hastesikring betyder, at data i en periode på 90 dage ikke må slettes som led i udbyderens normale drift. Dette sikrer, at dataene eventuelt senere kan udleveres som led i politiets efterforskning. Kontaktperson for nærmere information: Advokatfuldmægtig Lars Bing Lauritzen.

11 11 BEKENDTGØRELSE OM OVERVÅGNING AF TELENETTET SENDT I HØRING Justitsministeriet har sendt den såkaldte logningsbekendtgørelse i høring. Bekendtgørelsen er udstedt på baggrund af nylige ændringer til Retsplejelovens 786 om indgreb i meddelelseshemmeligheden. De danske udbydere af telenet/-tjenester pålægges i bekendtgørelsen store byrder i form af registrering ( logning ) af deres kunders brug af de udbudte tjenester. Den øgede pligt til logning af bl.a. kommunikation via Internettet giver politiet forbedrede efterforskningsmuligheder. Der sker dog ingen ændringer af de almindelige betingelser for politiets ret til at foretage indgreb i meddelelseshemmeligheden. Der kan derfor kun forlanges adgang til logfiler og kun ved forudgående indhentelse af en dommerkendelse. Bekendtgørelsen omfatter udbydere af telenet og teletjenester, hvilket som udgangspunkt betyder alle udbydere af elektronisk overføring af kommunikation. En række udbydere er dog helt eller delvist undtaget fra logningspligten, bl.a. arbejdspladser og mindre boligforeninger. Der er lagt op til en lang overgangsperiode, så reglerne først træder i kraft den 1. juli For udbydere, som er delvist undtaget fra logningspligten, træder reglerne først i kraft den 1. juli Baseret på de mange overvejende kritiske høringssvar er det sandsynligt, at der vil ske ændringer i den endelige bekendtgørelse. Kontaktperson for nærmere information: Advokatfuldmægtig Lars Bing Lauritzen. SERVER I UDLANDET IKKE TIL HINDER FOR KRÆNKELSE AF DANSK OPHAVSRET RETTEN I ÅRHUS KENDELSE AF 18. DECEMBER 2003 En ung mand fra Århus havde stillet to fildelings-tjenester til rådighed på Internettet via domænerne emule-portalen.com og edonkey2000.dk. Efter påstand fra Antipiratgruppen nedlagde fogedretten i Århus forbud mod fildelings-tjenesterne, selvom serveren, der hostede dem, stod i udlandet. Antipiratgruppen gjorde gældende, at fildelings-tjenesterne var i strid med ophavsmændenes eneret til kopiering og tilgængeliggørelse for almenheden af de musikværker, computerspil m.v., som blev udvekslet på portalen, og at ejeren af hjemmesiderne medvirkede til overtrædelse af denne eneret. Indehaveren af emule-portalen.com og edonkey2000.dk argumenterede under sagen for, at krænkelserne ikke var omfattet af dansk ophavsret, da serveren stod i Schweiz. Dette synspunkt forkastedes imidlertid af fogedretten. Kendelsen slår fast, at man godt kan ifalde et medvirkensansvar efter den danske ophavsretslov for fildeling, selvom serveren står i udlandet, da selve kopieringen sker i Danmark. Hertil kom, at selvom en af hjemmesiderne lå under et.com-domæne, rettede den sig mod Danmark. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Kasper Heine.

12 12 MARKEDSFØRING PRINCIPIEL DOM OM SPAM SØ- OG HANDELSRETTENS DOM AF 21. JANUAR 2004 Sø- og Handelsretten afsagde dom i en sag vedrørende firmaet Aircoms udsendelse af mellem og uopfordrede reklame-telefaxer over en periode på ca. 4 måneder. Da det er i strid med markedsføringslovens 6a, at fremsende uopfordret reklamemateriale pr. telefax, blev Aircom idømt en bøde på kr. Sagen er principiel derved, at Sø- & Handelsretten i dommen fastlægger nogle retningslinjer for bødeniveauet for uopfordrede reklamer, hvad enten disse udsendes pr. fax, eller SMS. Kontaktperson for nærmere information: Advokat Jesper Langemark. PERSONDATABEHANDLING EF-DOMSTOLENS FØRSTE FORTOLKNING AF DATABESKYTTELSESDIREKTIVET EF-DOMSTOLENS DOM AF 6. NOVEMBER 2003 (SAG NR. C-101/01) EF-domstolen har afsagt sin første dom vedrørende fortolkningen af databeskyttelsesdirektivet i forbindelse med besvarelse af en række præjudicielle spørgsmål, som var indgivet af en svensk domstol. Hovedsagen for den svenske domstol var en straffesag om overtrædelse af personuppgiftslagen. Tiltalte havde oprettet en hjemmeside med oplysninger om sine arbejdskolleger, bl.a. navn, telefonnummer, fritidsinteresser og lignende. Domstolen fastslog indledningsvis, at der var tale om en behandling i direktivets forstand, fordi det var muligt at identificere de enkelte personer på hjemmesiden ud fra de givne oplysninger. Under sagen blev det endvidere fremført, at der var tale om videregivelse af personoplysninger til et tredjeland, fordi hjemmesiden kunne tilgås fra udlandet. EF-domstolen konkluderede imidlertid, at der ikke var tale om videregivelse til et tredjeland i direktivets forstand, blot fordi personer udenfor EU havde adgang til hjemmesiden. Kontaktperson for yderligere information: Advokat Pernille Borup Petersen.

13 13 UDBUDSRET DE NYE EU-UDBUDSDIREKTIVER ENDELIG OFFENTLIGGJORT EU-TIDENDE AF 30. APRIL 2004 De nye EU-udbudsdirektiver er blevet offentliggjort i EU-Tidende. Ifølge Konkurrencestyrelsen forventes direktiverne implementeret i Danmark inden for ca. 6 måneder fra offentliggørelsen i EU-Tidende. Formålet med de nye direktiver er bl.a. at forenkle og smidiggøre anvendelsen af EU-udbudsreglerne. Derfor er der i direktiverne flere nyskabelser, herunder nye udbuds- og kontraktformer samt udvidede muligheder for at drage nytte af elektronisk kommunikation i udbudsprocessen. Særligt interessant for IT-anskaffelser er den nye udbudsform, konkurrencepræget dialog. Advokatfirmaet von Haller har udarbejdet et særskilt nyhedsbrev herom. Kontaktperson for yderligere information: Specialkonsulent Peter Dann Jørgensen.

14 14 ANDRE AKTUELLE EMNER ADVOKATFIRMAET VON HALLER TILBYDER DIGITAL DEPONERING Advokatfirmaet von Haller tilbyder en ordning med digital deponering af kildekode, der kan udbygges, så den også omfatter back-up af data. Deponeringsservicen fungerer ved, at de relevante data overføres via en sikker forbindelse (Internettet eller dedikeret linie), lagres og udleveres under nærmere fastlagte forhold på CDrom eller andet egnet medie. Den digitale deponeringsservice udbydes i samarbejde med datalagringsvirksomheden DM Save A/S (ejet af Mærsk Data). Deponeringsproduktet er kommet i stand på initiativ af bl.a. ASP-foreningen. Kontaktpersoner for yderligere information: Advokat Jesper Langemark. NYE SKÆRPEDE REGLER FOR ELEKTRONISK FAKTURERING BEKENDTGØRELSE NR AF 12. DECEMBER januar 2004 ændredes kravene til indholdet af en faktura, og der blev indført særlige regler for, hvornår en virksomhed kan anvende elektronisk fakturering. Ifølge de nye regler skal en faktura indeholde en række specifikke oplysninger, bl.a. udstedelsesdato, fortløbende nummer, sælgers momsnummer, navn og adresse på sælger, navn og adresse på køber og mængden og arten af varen/ydelsen. For elektronisk fakturering stilles der yderligere krav til sikkerheden således, at ægtheden af fakturaens oprindelse bliver sikret. Ved fremsendelse af en elektronisk faktura skal der anvendes elektronisk signatur, enten baseret på et kvalificeret certifikat eller elektronisk dataudveksling (EDI). Køberen skal også være indforstået med, at der anvendes elektronisk fakturering. Kontaktperson for yderligere information: Advokatfuldmægtig Lars Bing Lauritzen.

15 15 AKTUEL IT-RETLIG LITTERATUR NICOLAI DRAGSTED, OLE HORSFELDT, JESPER LANGEMARK OG CLAUS SØRENSEN K01 med kommentarer Forlaget Thomson Bogen indeholder væsentlige fortolkningsbidrag, alternative formuleringer og praktiske råd til såvel kontraktteksten som de til K01-kontrakten hørende modelbilag. Bogen retter sig mod både rådgivere og praktikere og gennemgår systematisk de overvejelser, der ligger bag de enkelte kontraktbestemmelser. Internethåndbogen Forlaget Børsen Ledelseshåndbøger JAN TRZASKOWSKI (RED.) M.FL. EU electronic Commerce Law Jurist- og Økonomforbundets Forlag HENRIK UDSEN Den digitale signatur - ansvarsspørgsmål Forlaget Thomson NIELS BO JØRGENSEN, JAKOB PLESNER MATHIASEN OG JOHAN SCHLÜTER E-Handelsloven med kommentarer Jurist- og Økonomforbundets Forlag HENRIK SPANG-HANSSEN Cyberspace & International Law on Jurisdiction Jurist- og Økonomforbundets Forlag PETER BLUME Behandling af persondata - en kritisk kommentar Jurist- og Økonomforbundets Forlag KIM FROST Tilbud og opfordringer i elektronisk handel UfR 2003 B, p. 359 PETER BLUME Databeskyttelsesrettens harmonisering UfR 2004 B, p. 45 KIM FROST Kopispærringer i digitale værker UfR 2004 B, p. 142 FORBRUGEROMBUDSMANDEN Nordisk undersøkelse av internettsider for barn og unge 2003 JUSTITSMINISTERIET Høringsnotat over Justitsministeriets bekendtgørelse om logning og overvågning af telenettet DATATILSYNET index.html Offentliggørelse af billeder på Internet Offentliggørelse af oplysninger om elever på Internet Offentliggørelse af personaleoplysninger på Internet JENS SCHOVSBO Immaterialrettens afbalancering Jurist- og Økonomforbundets Forlag

16 Advokatfirmaet von Haller er en moderne advokatvirksomhed med fokus på de juridiske aspekter af ny teknologi, herunder informations- og netværksteknologi samt e-handel. Firmaet blev stiftet i januar 2001 og har siden været i rivende udvikling og beskæftiger i dag 19 medarbejdere, heraf 11 jurister. Vores specialkompetencer, kombineret med en god forretningsmæssig forståelse og et omfattende netværk, sætter os i stand til at yde en højt kvalificeret rådgivning. MARTIN VON HALLER GRØNBÆK, ADVOKAT (L) mhg@vonhaller.dk JESPER LANGEMARK, ADVOKAT (L), LL. M. jl@vonhaller.dk BENJAMIN LUNDSTRÖM, ADVOKAT, LL. M. bl@vonhaller.dk KASPER HEINE, ADVOKAT kh@vonhaller.dk PETER LUND MEYER, ADVOKAT, LL. M. plm@vonhaller.dk PERNILLE BORUP PETERSEN, ADVOKAT pbp@vonhaller.dk KRISTIAN BELTNER, ADVOKAT kb@vonhaller.dk PETER DANN JØRGENSEN, SPECIALKONSULENT, CAND.MERC.JUR. pdj@vonhaller.dk JOACHIM MØLLER ANDERSEN, JURIDISK KONSULENT, CAND.MERC.JUR. jma@vonhaller.dk LARS BING LAURITZEN, ADVOKATFULDMÆGTIG lbl@vonhaller.dk MORTEN MARK ØSTERGAARD, ADVOKATFULDMÆGTIG mmo@vonhaller.dk UDGIVER ADVOKATFIRMAET VON HALLER Pakhus 4, Kalkbrænderiløbskaj 4, 2100 København Ø info@vonhaller.dk Telefon: Telefax: REDAKTION ADVOKAT JESPER LANGEMARK Redaktionen sluttet den 28. juni 2004 LAYOUT : WHERE2GO CLIENT PUBLISHING TRYK : SCANPRINT

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, John Tyrrestrup og Bjarne

Læs mere

Butiksindehaver. 01/ Feldballe, Danmark. Prinsensgade 29, 1 th, DK-9000 Aalborg

Butiksindehaver. 01/ Feldballe, Danmark. Prinsensgade 29, 1 th, DK-9000 Aalborg Pedersen Hans Kristian Mand Dansk Butiksindehaver 01/01-1961. Feldballe, Danmark Prinsensgade 29, 1 th, DK-9000 Aalborg + 45 98 13 03 66 Henrik Karl Nielsen Advokat Norsker & Co Advokater, Landemærket

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 398 Klager: Lars Gadkjær Karenvænget 28, Næsby 5270 Odense N Indklagede: Ringsted Energi, domæne afd. Holbækvej 223 4100 Ringsted Att.: Ib Holm Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 410 Klager: Anders Olsen Vestre Havnepromenade 1 C, 3. th. 9000 Aalborg Indklagede: Powernation ApS Emdrupvej 66-1. 2400 København NV. Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1091 Klager: MinReklame ApS Dronning Olgas Vej 39B 2000 Frederiksberg Indklagede: Spar30.dk Hedevej 21 8240 Risskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 857 Klager: John Martin Sebastian Kollegiebakken 9, 3405, 1. 2800 Kgs. Lyngby Indklagede: Sebastian Design Søndergade 56, Hyllinge 4700 Næstved v/advokat Thomas Colstrup Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2010-0250 Klager: Kristian von Hornsleth ApS c/o Iversen & Co. ApS Bredgade 25 H 2 1260 København K v/advokat Stig Gøtzshe Indklagede: Als Offset ApS. Industrivej 4 6440 Augustenborg Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0063 Klager: Zentropa Administration ApS Filmbyen 22 2650 Hvidovre Indklagede: Hongjin Pte Ltd 14 Robinson Roas #13-00 Far East Finance Bulding 04585 Singapore Singapore

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. oktober 2009

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. oktober 2009 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. oktober 2009 Sag 173/2008 HE-House A/S og HE-Biler ved Henning Mærsk-Møller (begge ved advokat Mads Berendt) mod Skandinavisk Motor Co. A/S (advokat Peter Schradieck)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-135 og 136 Klager: Aalborg Flag og Sport ApS Poseidonvej 82 9210 Aalborg SØ v/advokat Mads Balsby Wilkens Indklagede: Aalborg Flagfabrik ApS Gørtlervej 3 9000 Aalborg v/advokat Stig Jørgensen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-163/164 Klager: Scandinavian Airlines System v/advokat Jeppe Skadshauge Bredgade 38 1260 København K Indklagede: Callnet ApS Strandmarksvej 63 2650 Hvidovre Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0111 Klager: Vi Køber Guld v/matthew James Alexander Tapsell c/o Postboks 2641 Øster Allé 1 2100 København Ø v/advokat Claus Hastrup Knudsen Indklagede: Nyfortuna

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1345 Klager: Powerbooking v/anders Larsen Mølleager 34 2640 Hedehusene v/advokat Michael Brandt Indklagede: Roar Music ApS Tuelsborgvej 5 4180 Sorø Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1577

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1577 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1577 Klager: 3F Kampmannsgade 4 1790 København V v/advokat Niels Bo Jørgensen Indklagede: Christian Sieberer EDV Froelichgasse 41/1/1 1230 Vienna Østrig Parternes påstande:

Læs mere

Beskyttelse af forretningskendetegn

Beskyttelse af forretningskendetegn Beskyttelse af forretningskendetegn 1 BESKYTTELSE AF FORRETNINGSKENDETEGN INDHOLD Har du husket at beskytte en af din virksomheds vigtigste aktiver 3 Registrering af virksomheds- og selskabsnavne 4 Varemærker

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 748 Klager: Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal 16 1220 København K v/ advokat Aage Krogh-Christoffersen, Kammeradvokaten Indklagede: Per Bramskov Toftegårds Allé 12, 2. th. 2500 Valby Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0205 Klager: Nykredit Mægler A/S Åhave Parkvej 29 8260 Viby J v/nykredit Realkredit A/S Kalvebod Brygge 1-3, 8. sal BV 1780 København V Indklagede: Suchknecht GmbH

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0222 Klager: Telenor A/S Frederikskaj 8 1780 København V Indklagede: Lars Andersen c/o Uglemose vej 11 4671 Strøby Parternes påstande: Klagerens påstand Principalt:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 623 og 624 Klager: Hewlett-Packard Development Company, L.P., a Texas Limited Parternership 20555 State Highway 249 Houston, Texas 77070 USA v/michael Munch Østergaard, Budde, Schou & Ostenfeld

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0109 Klager: Sri Lanka Rejser v/kurt Juel Andersen Bøgevej 5, Strøby Egede 4600 Køge Indklagede: Svane Rejser Laurentsvej 14 2880 Bagsværd Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

Christian Kragelund Thomas Munk Rasmussen Martin Dahl Pedersen. Domænenavne. - en juridisk håndbog THOMSON REUTERS

Christian Kragelund Thomas Munk Rasmussen Martin Dahl Pedersen. Domænenavne. - en juridisk håndbog THOMSON REUTERS Christian Kragelund Thomas Munk Rasmussen Martin Dahl Pedersen Domænenavne - en juridisk håndbog THOMSON REUTERS Forord 5 1. Indledning 13 2. Historik, organisation og lovgrundlag 16 2.1. Hvad er et domænenavn?

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 597 Klager: Meiniche I/S Jens Baggesens Vej 3-5 7500 Holstebro v/advokat Klaus Berning Indklagede: Bilbørs ApS Ved Stampedammen 27 2970 Hørsholm v/jakob Dalhoff Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 442 & 443 Klager: SCA Du Chateau Lecusse R.C.S. Albi Broze 81600 Gaillac Frankrig v/budde, Schou & Ostenfeld A/S Vester Søgade 10 1601 København V. Indklagede: Herning Vincompagni Herning Vin Import

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 415 og 416 Klager: Ren Ejendomsservice ApS Trepkasgade 5 2100 København Ø v/advokat Claudia Jørgensen Indklagede: MK Rengoering & Ejendomsservice Julius Blomsgade 19, kld. tv. 2200 København N Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0020 Klager: Advokatsamfundet Kronprinsessegade 28 1306 København K Indklagede: Leif Andersen Boelsmindevej 222 9300 Sæby Parternes påstande: Klagerens påstande

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 385 Klager: Søren Holger Ørum Kopp Herluf Trolles Gade 45, 1. sal 8200 Århus N Indklagede: Ruben Kopp Pedersen Svanholmsvej 9 1905 Frederiksberg C Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1622 Klager: PixelPrint.dk (PixelPartner) Vester Allé 7, 2. 8000 Århus C Indklagede: CJC Invest ApS Kvorupvej 155 9490 Pandrup v/advokat Lars Munch Andersen Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 327 og 328 Klager: De Forenede Trailerfabrikker A/S Godthåbsvej 5 7100 Vejle v/advokat Jens Møller Indklagede: Autocity ApS Judy Skjærlund Østergade 2 4863 Eskildstrup Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1302 Klager: Pixelsmed ApS Vestergade 11, 1. 5000 Odense C v/advokat Ole Østergaard Indklagede: PIXELSMEDEN Havnegade 4 A, 2. 7100 Vejle Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1096 Klager: Danske Bank A/S v/advokat Peter Gustav Olson Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Viet Nam Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 396 Klager: IT- og Telestyrelsen, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Holsteinsgade 63 2100 København Ø Kammeradvokaten v/advokat Marlene C. Hannibal Indklagede: Peter Lauge Sct. Olai

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0137 Klager: Expert Danmark A/S Omega 3, Søften 8382 Hinnerup Indklagede: Allactive Medien GmbH Am Hoefel 1 40885 Ratingen Tyskland Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under.

En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under. En oversigt over hovedindholdet af de generelle vilkår for tildeling, registrering og administration af domænenavne under.dk-domænet 1. Oversigten erstatter ikke de generelle vilkår Formålet med denne

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 450 Klager: Gert Broy Tibirke Tjørnevangen 3.2 2700 Brønshøj Indklagede: Tibirke Møbelfabrik ApS Bækkebrovej 4 3220 Tisvildeleje Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring

fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring Indhold 02 Billeder og ophavsrettigheder 03 Motivet på billedet retten til eget billede 04 Retten til eget navn og kendetegn

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-190 Klager: ebay, Inc. v/advokat Niels M. Andersen Bech-Bruun Dragsted Langelinie Allé 35 2100 København Ø Indklagede: Enhanced Business Apprehensible Yielding Blochs Vænge 5 2960 Rungsted

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 802 Klager: Lone Ingemann Mellemvangen 17 3400 Hillerød Indklagede: Tele Danmark Internet Olof Palmes Alle 36 8200 Århus N Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0359 Klager: CDK Global, LLC 1950 Hassell Road Hoffman Estates 60195 Illinois USA v/henriette Vængesgaard Rasch Indklagede: ax1ao@hotmail.com china 123456 china

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 529 Klager: Foreningen Læremidler.dk c/o Christian Wang Parkvænget 6 6300 Kerteminde Indklagede: Baskerville Forlag Langdraget 136 3250 Gilleleje Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0041 Klager: Applus Danmark A/S Korsdalsvej 111 2610 Rødovre v/advokat H. Bo Andersen Indklagede: Ulrich Dalsgaard Hejle Gustav Adolphs Vej 5 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2019-0165 Klager: William Morgensol Skejbygaardsvej 3, 1, 8 8240 Risskov Danmark Indklagede: [A] [A s adresse] Danmark Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0142 Klager: Troels Olivero Henningsens Alle 33 2900 Hellerup Indklagede: A Parternes påstande: Klagerens påstande Registreringen af domænenavnet olivero.dk skal

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013 Sag 187/2013 DR ved generaldirektør Maria Rørbye Rønn (advokat Peter Lambert) mod A (advokat Christian Harlang) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Artikel trykt i Bestyrelseshåndbogen. artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Artikel trykt i Bestyrelseshåndbogen. artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Bestyrelseshåndbogen Artikel trykt i Bestyrelseshåndbogen. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1344 Klager: Kasper Johansen Oddenvej 121 4500 Nykøbing Sj. Indklagede: DK Hostmaster A/S Kalvebod Brygge 43, 4. sal 1560 København V Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 544 Klager: Farum Data & Dokumentation ApS Toftegårdsvej 21, Vetterslev 4100 Ringsted Indklagede: Per H. Andersson Birkhøjterrasserne 423 F 3520 Farum Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0501 Klager: Videobrochure ApS c/o Simon Kokfelt Tøndborgvej 41 Tøndborg 8620 Kjellerup Danmark Indklagede: Martin Simon Litorinaparken 47 2680 Solrød Strand Danmark

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0012 Klager: Medarbejderferie ApS Nørregade 61 6600 Vejen v/advokat Kasper Stjernegaard Indklagede: 2match v/kim Jespersen Rahbæks Allé 6 6650 Brørup Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0047 Klager: Pinterest, Inc. 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103 USA v/advokat Jakob Heebøl Indklagede: Zhoumurong Longzhudadao Road 11th Nanshan District,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 479 Klager: Tønder Bank A/S Storegade 22 6270 Tønder v/advokat Preben Thomassen Indklagede: Alex Boesen Horsedammen 18, 3. th. 3000 Helsingør Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 467 Klager: Steen Brockstedt Åbrinken 13 - Taps 6070 Christiansfeld Indklagede: Advokatfirmaet Brockstedt-Rasmussen Godthåbsvej 4 Box 180 8600 Silkeborg Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0052 Klager: Michael Brix P. Kjærgårdsvej 8 Thise 9700 Brønderslev Indklagede: Jhninvest Kastrupparken 31 4760 Vordingborg Parternes påstande: Klagerens påstande

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0349 Klager: 3C Retail A/S Østre Stationsvej 1 5000 Odense C v/marianne Lind-Winther, Ebrand Services ApS Indklagede: Simon Toft Kildetoften 3 2680 Solrød Strand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 549 Klager: Fantasy Design v/anette og Per Rose Gjelstensåsen 59 3650 Ølstykke Indklagede: Johanna Nielsen Ankerets Kvarter 8E 2620 Albertslund Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 2010-0183

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 2010-0183 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2010-0183 Klager: Annette Klausen Sydtoften 34 8260 Viby J Indklagede: Jesper Riff Poulsen Kvistskovvej 5 4632 Bjæverskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-199 og 200 Klager: Google, Inc. v/advokat Per Håkon Schmidt Esplanaden 34 1263 København K Indklagede: E4 Group Åhavevej 7 8260 Viby J Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0178 Klager: Verdo A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV Indklagede: Ecoteck A/S Kirkegårdsvej 1C Hørby 9500 Hobro Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 510 Klager: Politikens Forlag Grøndalsvej 3 8260 Viby J Indklagede: Lars Toft Birkelunden 21 7500 Holstebro Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0011 Bilag 18 Offentligt Folketinget Grønlandsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 21. marts 2016 Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: André

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0063 Klager: Advokat Christian Kirk Zøllner / Strafferetsadvokater.dk Nørre Voldgade 8 1358 København K Indklagede: Blinkenberg Advokatfirma / Blinkenberg, Strafferetsadvokater

Læs mere

ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER

ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER ELEKTRONISK VINDUESKIGGERI HVOR ER GRÆNSEN? Af advokat, LL.M., Benjamin Lundström og advokat, HD(O), Pernille Borup Vejlsgaard fra advokatfirmaet von Haller. Ifølge den nugældende lovgivning er der grænser

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-191 Klager: Net-Bog-Klubben v/knud Pedersen Nikolajsgade 22 1068 København K Indklagede: Netboghandlen v/kasper Drews Rådhus Allé 12 3650 Ølstykke Parternes påstande: Klagerens principale påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0090 Klager: Scanleasing Danmark A/S Pakhustorvet 4, 1. 6000 Kolding Danmark v/ advokat Martin Holm Land Indklagede: Sergi Avaliani Nutsubidze Street 203 0186 Tbilisi

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-210 Klager: Formidleren.dk Broholms Allé 18 2920 Charlottenlund Indklagede: Domainformidlingen v/ Mette Søgaard Priorgade 7 4200 Slagelse Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1450 Klager: American Dreamcars ApS Mosevangen 12 6640 Lunderskov v/advokat Verner Holm Indklagede: Esben Larsen Øster Voldgade 22 7000 Fredericia v/advokat Jan Wittenborn Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 6. november 2015

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 6. november 2015 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 6. november 2015 Sag 144/2014 (2. afdeling) A A/S (advokat Thomas Bang) mod B (advokat K.L. Németh) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Roskilde den 13. januar

Læs mere

ANSATTES IMMATERIELLE RETTIGHEDER

ANSATTES IMMATERIELLE RETTIGHEDER ANSATTES IMMATERIELLE RETTIGHEDER Jeppe Brinck-Jensen Morten Rosenmeier Jens Schovsbo Tine Sommer Jurist- og Økonomforbundets Forlag Ansattes immaterielle rettigheder Jeppe Brinck-Jensen, Morten Rosenmeier,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0078 Klager: Novo Nordisk A/S Novo Allé 2880 Bagsværd v/ Anne Louise Bargelius Andersen, Plougmann & Vingtoft Indklagede: CypDomains.com LTD C/O AB Name ISP Jarnbrotts

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 526-528 Klager: Parabol Shoppen v/rené Boll Jensen Kærvej 4 4000 Roskilde Indklagede: Video & Data-gruppen I/S Nørregade 21 4100 Ringsted Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

Den 20. december 2009 trådte et nyt sæt regler i kraft indenfor udbudsretten.

Den 20. december 2009 trådte et nyt sæt regler i kraft indenfor udbudsretten. NYE REGLER OM OVERTRÆDELSER AF UDBUDSREGLERNE Den 20. december 2009 trådte et nyt sæt regler i kraft indenfor udbudsretten. Der er tale om en væsentlig stramning af udbudsreglerne, som har betydning for

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-177 Klager: Star Tour A/S H.C. Andersens Boulevard 12 1553 København V v/advokat Preben Kønig Indklagede: Carsten Thomsen Islandsgade 3, 1. sal 6700 Esbjerg Parternes påstande: Klagerens principale

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1375 Klager: Eyecam ApS Kresten Smed Stræde 6, 3670 Veksø Sjælland v/advokat Henrik Mansfeldt Witt Indklagede: Tariq Ahmad Pilängsrundeln 26142 Landskrona Sverige Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014 Sag 291/2013 Tårnby Kommune (advokat René Offersen) mod Forenede Danske Motorejere som mandatar for A (advokat Lennart Fogh) I tidligere instanser

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 317 Klager: Sven-Erik Boots Arnakkevej 23 4593 Eskebjerg v/advokat Knud Wallberg Indklagede: Tom Gertsen Stadion Allé 44, 3. tv. 8000 Århus C Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0285 Klager: ML Data v/ Morten Charley Larsen Løvegade 16 A 4200 Slagelse Danmark Indklagede: Martin Stabell Lauritsen Stavnsvej 6 A 8381 Tilst Danmark Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0079 Klager: Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø v/ advokat Jakob Heebøl Indklagede: Paul Bagley 3 Ladbroke Close RG5 4DX Reading United Kigdom Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 986 Klager: home A/S v/advokat Tanya Meedom Plesner Svane Grønborg Amerika Plads 37 2100 København Ø Indklagede: HomeLet Mette Ruds Vej c/o Kurt Jensen 5700 Svendborg Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0183 og 2011-0184 Klager: Dansk Erhvervs- og Selskabsrådgivning SMBA Forbindelsesvej 8 2100 København Ø Indklagede: Rackhosting ApS Hørskætten 6C 2630 Taastrup på

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 962 Klager: The Milk ApS Nyhavn 6, 3. th. 1051 København K v/cand.jur. Lone Prehn Indklagede: In2media Sankt Peders Stræde 30 C, 2 1453 København K Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. april 2010 Sag 131/2007 (2. afdeling) Digital Marketing Support ApS og Anani Voulé (advokat Michael Elkiær Andersen for begge) mod Ministeriet for Videnskab, Teknologi

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 30. november 2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011 Sag 303/2007 (2. afdeling) Prestige Tool-Plast ved Jens Fenger Eriksen (selv) mod Bent Reipur (advokat Bjørn von Ryberg, beskikket) I tidligere instans er

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 386 Klager: Vaillant A/S Drejergangen 3 A 2690 Karlslunde v/advokat Stefan Reinel Indklagede: Thomas Frederiksen Hindholm alle 27 2770 Kastrup Parternes påstande: Klagerens principale påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 571 Klager: Bøger ApS (Nethandelsportalen ApS) Ved Stampedammen 27 2970 Hørsholm Indklagede: Kirsten Bugge Henriksen Jens Kofodsgade 4 1268 København Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 782 Klager: Google, Inc. v/advokat Peter Gustav Olson Amerika Plads 37 2100 København Indklagede: Niels Thorndahl 3 Cromwell Place SW14 7HA London UK Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 395 Klager: Nettolinsen ApS Grønjordskoll 3604 2300 København S Indklagede: Linseshop ApS Ålhøj 18 2970 Hørsholm v/ advokat Lars Odd Pettersen Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 930 Klager: Freeway ApS Sct. Leonisgade 5 8800 Viborg v/advokat Morten Wagner Indklagede: Zolid ApS Bjergbygade 1 A,2.th 4200 Slagelse Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0328 Klager: IJH A/S Holmenevej 31 3140 Ålsgårde v/advokat Søren Danelund Reipurth Indklagede: Raul Foreman 614 Bryan Street 27215 Burlington USA Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0092 Klager: Lyngby-Taarbæk Kommune Lyngby Torv 17 2800 Kgs. Lyngby v/advokat Jakob Heebøll Indklagede: Henrik Thorsager Andersen Ravnholmvej 13 A 2800 Kgs. Lyngby

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0438 Klager: Det Danske Advokatsamfund Kronprinsessegade 28 1306 København K Indklagede: Dr.jur. Hans Boserup Søndre Landevej 20 6400 Sønderborg Parternes påstande:

Læs mere

Retsudvalget L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Retsudvalget L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 23 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 16. november 2015 Kontor: Sikkerhedskontoret

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0086 Klager: Curago A/S Lyskær 9 2730 Herlev v/advokat Jens Arnesen Indklagede: Jens Ole Andersen Katbyvej 5 9600 Aars Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 5. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 5. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 5. april 2016 Sag 252/2015 Anklagemyndigheden mod T (advokat Mette Grith Stage, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Odense den 19. august

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 504 Klager: Internet Danmark ApS Vestergade 14-16 1456 København K v/ advokat B. Fabech-Larsen Indklagede: 3N Etikettering Romlundvej 55 8800 Viborg Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1152 Klager: Kim Egegaard Ordrupvej 90, 4. 2920 Charlottenlund Indklagede: Denis Eg Maribovej 215 4900 Nakskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning

Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning Retningslinjer for e-mærkets elektroniske mærkningsordning 1. Formål Det elektroniske mærke skal fremme, at erhvervsdrivende udviser god skik ved handel og markedsføring på internettet eller i tilsvarende

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1013 Klager: Ole Geismar Christianshøjvej 7 3500 Værløse Indklagede: Geismars Væverier A/S Store Strandstræde 21 1255 København K Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 893 Klager: AGROFOTO v/andreas Østergaard Hullebækvej 22 4800 Nykøbing F Indklagede: Olav Sejerøe Dyssegårdsvej 18 4320 Lejre Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

Digital Marketing Support ApS

Digital Marketing Support ApS Herlev, den 18. marts 2010 Ansøgning om tilladelse til ekstraordinær genoptagelse, jf. RPL 399, af Højesterets dom af 23. januar 2006 i sag 356/2004. Undertegnede Digital Marketing Support ApS (DMS) (appellanten)

Læs mere