Afgørelse om prisloft for 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse om prisloft for 2011"

Transkript

1 SK Vand A/S Att.: Henrik Lundgaard Lilleøvej Korsør 27. oktober 2010 Sag 4/ / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade København V Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vandforsyninger og spildevandsforsyninger i Danmark, der er omfattet af reglerne om fastsættelse af prisloftet. Prisloftet for 2011 fastsættes med udgangspunkt i selskabets driftsomkostninger for 2003 til 2005 og korrigeres med et indeks for omkostningsudviklingen, et generelt effektiviseringskrav og en række budgetterede omkostninger mv. Prisloftet er med til at fastsætte en ramme for de maksimale indtægter, som vandselskabet må opkræve for selskabets primære aktiviteter. Prisloftet udmeldes som en samlet m 3 -pris. Tlf Fax CVR-nr vand@ks.dk FORSYNINGSSEKRETARIATET Afgørelse Forsyningssekretariatet har truffet afgørelse om prisloftet for SK Vand gældende for Prisloftet fastsættes til 17,13 kr. pr. m 3. Prisloftet er opgjort inklusiv afgifter, men eksklusiv moms og omfatter alle indtægter fra den primære aktivitet. Afgørelsen er truffet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, hvorefter Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for vandforsyninger og spildevandsforsyninger, der er omfattet af lovens 2, stk. 1. Forsyningssekretariatet er en del af Konkurrencestyrelsen.

2 2/16 Sagsfremstilling SK Vand er et aktieselskab. Selskabets debiterede vandmængde i 2009 var på m 3, og selskabet er i henhold til vandsektorlovens 2, stk. 1, omfattet af prisloftreguleringen. I henhold til bekendtgørelsen om prisloftregulering skulle selskaberne, senest 1. maj 2010, indberette en række oplysninger til brug for fastsættelsen af prisloftet. SK Vands indberetning gav anledning til, at Forsyningssekretariatet sendte et brev med anmodning om yderligere oplysninger. Selskabet har herefter ændret og uddybet de indberettede oplysninger. Forsyningssekretariatet vurderer, at det på baggrund af de foreliggende oplysninger er muligt at træffe afgørelse om selskabets prisloft gældende for På de områder, hvor det har været nødvendigt at foretage en skønsmæssig fastsættelse, er metoden og begrundelsen herfor udførligt beskrevet nedenfor i afsnittet om begrundelse. Udkastet til afgørelse blev sendt i høring den 24. september 2010 med frist for bemærkninger den 8. oktober Selskabet har afgivet høringssvar inden for fristen og har i den forbindelse anført en række bemærkninger. I det omfang Forsyningssekretariatet ikke umiddelbart har taget selskabets konkrete bemærkninger til efterretning i afgørelsen, fremgår dette under de enkelte afsnit. Eventuelle andre ændringer er alene af sproglig/grammatisk karakter eller uddybende i forhold til det allerede angivne. Reglerne Afgørelsen er truffet i medfør af vandsektorlovens 6, stk. 2, hvorefter Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for vandforsyninger og spildevandsforsyninger, der er omfattet af lovens 2, stk. 1. Der er fastsat nærmere regler om disse prislofter i Miljøministeriets bekendtgørelse om prisloftregulering, bekendtgørelse nr. 143 af 9. februar Ifølge bekendtgørelsens 4, stk. 1, fastsættes udgangspunktet for prisloftet for 2011 ved at opgøre selskabets gennemsnitlige driftsomkostninger i Disse opgøres som vandselskabets gennemsnitlige primære indtægter i perioden , korrigeret for den gennemsnitlige over- eller underdækning i perioden , fratrukket gennemsnittet af periodens 1:1 omkostninger, driftsomkostninger til opnåel-

3 3/16 se af miljø- og servicemål, omkostninger til investeringer, nettofinansielle poster og væsentlige omkostninger, som er bortfaldet. I henhold til bekendtgørelsens 4, stk. 4, skal de gennemsnitlige driftsomkostninger i herefter pristalsreguleres efter en metode, som fremgår af bekendtgørelsens 32. Dernæst korrigeres for afvikling af selskabets over- eller underdækning pr. 31. december 2009 og tillæg af forventede 1:1 omkostninger, forventede driftsomkostninger til opnåelse af miljø- og servicemål, investeringstillæg for planlagte investeringer, investeringstillæg for historiske investeringer og forventede nettofinansielle poster samt fradrag af et generelt effektiviseringskrav. Det giver en samlet indtægtsramme for selskabet i Til sidst fastsættes prisloftet i henhold til bekendtgørelsens 4, stk. 5, som den samlede indtægtsramme opgjort efter 4, stk. 4, divideret med den debiterede vandmængde i Hvis et vandselskab ikke indsender de fornødne oplysninger til Forsyningssekretariatet til brug for fastsættelse af prisloftet, kan Forsyningssekretariatet i henhold til bekendtgørelsens 7 skønsmæssigt fastsætte de manglende oplysninger.

4 4/16 Begrundelse Selskabets prisloft for 2011 er beregnet i følgende tabel: Beløb Gns driftsomkostninger i kr. Korrektion for prisudvikling kr. Korrektion for generelt effektiviseringskrav kr. Tillæg for planlagte investeringer i 2010 og kr. Fradrag for nettofinansielle poster kr. Tillæg for 1:1 omkostninger kr. Tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål 0 kr. Tillæg for historiske investeringer kr. Fradrag for overdækning indtil 31/ kr. Indtægtsramme kr. Debiteret vandmængde m 3 Prisloft ,13 kr. pr. m 3 Begrundelserne for de fastsatte beløb i tabellen gennemgås enkeltvis i det følgende. Gennemsnitlige driftsomkostninger i Forsyningssekretariatet fastsætter driftsomkostningerne for hvert af årene Driftsomkostningerne er de omkostninger, der medgår til selskabets drift og udgør de samlede omkostninger fratrukket driftsomkostninger til miljø- og servicemål, 1:1 omkostninger, nettofinansielle omkostninger, investeringsomkostninger eller væsentlige omkostninger, som er bortfaldet. Med udgangspunkt i driftsomkostningerne beregnes et gennemsnit for årene, som bliver det tal, som indgår i udregningen af prisloftet. Forsyningssekretariatet har vurderet selskabets indberetning af driftsomkostninger i perioden Det vurderes, at selskabets indberettede oplysninger giver et retvisende billede af dets driftsomkostninger i , og at alle oplysningerne kan lægges til grund for beregningen af de gennemsnitlige driftsomkostninger i perioden Forsyningssekretariatet har således opgjort de gennemsnitlige driftsomkostninger fra i overensstemmelse med selskabets indberetning, jf. skemaet nedenfor. Forsyningssekretariatet tager forbehold for, at visse omkostninger angivet under de enkelte poster ikke nødvendigvis kan betragtes som tilhørende den pågældende post.

5 5/16 Oversigt over Forsyningssekretariatets vurdering År Primære indtægter kr kr kr. 1:1 omkostninger kr kr kr. Driftsomkostninger til miljø- og servicemål 0 kr. 0 kr. 0 kr. Investeringsomkostninger kr kr kr. Nettofinansielle poster kr kr kr. Andre væsentlige omkostninger som nu er bortfaldet 0 kr. 0 kr. 0 kr. Over/underdækning kr kr kr. Driftsomkostninger kr kr kr. Gns. driftsomkostninger kr. Korrektion for prisudvikling De gennemsnitlige driftsomkostninger for korrigeres for prisudviklingen fra til Prisudviklingen er udregnet på baggrund af prisudviklingen fra medio 2003 til medio 2010 ved en vægtning af nedenstående prisindeks fra Danmarks Statistik, jf. prisloftbekendtgørelsens 32: Omkostningsindeks for anlæg (BYG 6, undergruppen Jordarbejde mv. ) vægtes 35 pct. Omkostningsindeks for anlæg (BYG 6, undergruppen Asfaltarbejde ) vægtes 15 pct. Byggeomkostningsindeks for boliger (BYG 4) vægtes 30 pct. Prisindeks for indenlandsk vareforsyning (PRIS 11, undergruppen Andre maskiner og apparater ) vægtes 20 pct. Da udviklingen fra perioden og frem til prisloftåret 2011 spænder over en i gennemsnit 7-årig periode (fra medio 2004 til medio 2011), vil korrektionen mest retvisende kunne laves ved at se på prisudviklingen i den senest tilgængelige 7-årige periode. I beregningen til brug for prisloftet for 2011 anvendes udviklingen fra ultimo 2002 til ultimo Det skyldes, at de seneste tilgængelige oplysninger på tidspunktet for fastsættelsen af prisloftet for 2011 og fremover vil foreligge ultimo kalenderåret to år før. Ved fastsættelsen af prisloftet for 2011 er dette ultimo Prisudviklingen kan på den baggrund opgøres til 16,9 pct. fra til Det betyder altså at omkostningerne fra skal ganges med 1,169 for at få omkostningerne i 2011-priser, jf. tabellen nedenfor.

6 6/16 Opgørelse af prisindeks Opgørelsestidspunkt ultimo 2002 ultimo 2009 BYG 6, jordarbejde mv. (35 pct.) ,0 BYG 6, asfaltarbejde (15 pct.) ,9 BYG 4, byggeomkostninger for boliger (30 pct.) ,0 PRIS 11, andre maskiner og apparater (20 pct.) ,0 Sammenvejet indeks (127,0*0,35+129,9*0,15+121,0*0,3+83,0*0,2) ,9 Kilde: Forsyningssekretariatets beregning baseret på tal fra Danmarks Statistiks BYG 6: Omkostningsindeks for anlæg efter art og indekstype (undergrupperne Jordarbejde mv. samt Asfaltarbejde ), BYG 4: Byggeomkostningsindeks for boliger efter hovedindeks, delindeks og art (hovedindekset Byggeomkostningsindeks for boliger, delindekset Byggeomkostningsindeks i alt og art I alt ) og PRIS 11: Prisindeks for indenlandsk vareforsyning efter varegruppe (varegruppen Andre maskiner og apparater ). Den samlede korrektion for prisudviklingen kan således opgøres til kr., svarende til 16,9 pct. af kr. De priskorrigerede driftsomkostninger kan således opgøres til kr. ( kr kr.). Korrektion for generelt effektiviseringskrav Med henblik på at opnå den effekt at hvert vandselskab løbende forbedrer effektiviteten i takt med, at produktiviteten og effektiviteten forbedres i andre erhverv, skal selskabet leve op til et generelt effektiviseringskrav. Det fremgår således af 4, stk. 4, i prisloftbekendtgørelsen at prisloftet fratrækkes et generelt effektiviseringskrav. Det generelle effektiviseringskrav er baseret på både den generelle produktivitetsudvikling i dansk erhvervsliv (indgår i effektivitetskravet med 70 pct.) og på udviklingen indenfor bygge- og anlægssektoren (indgår i effektivitetskravet med 30 pct.), jf. prisloftbekendtgørelsens 14. På den måde søges nået et sammenligningsgrundlag, som afspejler vilkårene i vandselskaberne. Produktivitetsudviklingen opgjort efter disse indeks kan imidlertid udvise betydelige variationer fra år til år. For at sikre en mere stabil og forudsigelig udvikling i de generelle effektiviseringskrav, som skal stilles til vandselskaberne i prisreguleringen i 2011 og årene fremover, foretages beregningen som et (rullende) gennemsnit af produktivitetsudviklingen i de 10 seneste år, som er tilgængelig på tidspunktet for fastsættelse af prisloftet, jf. 14 i prisloftbekendtgørelsen. Det generelle effektiviseringskrav kan fastsættes til 0,14 pct. af driftsomkostningerne, jf. tabellen nedenfor.

7 7/16 Opgørelse af det generelle effektiviseringskrav År Dansk erhvervsliv Bygge og anlæg Vægtet udvikling 10-års gennemsnit -1,5 0,7 2,6-1,5-1,7 1,0 1,7 1,0 1,1-2,0 1,4 0,6-0,1-4,0 0,1 1,9-0,8-0,5 4,3-1,4-0,6 0,7 1,8-2,3-1,2 1,3 1,0 0,6 2,1-1,8 Kilde: Forsyningssekretariatets beregning baseret på tal fra Danmarks Statistiks NAT25: Produktivitetsudviklingen efter branche, type og prisenhed for brancherne Markedsmæssig økonomi i alt og 4 Bygge og anlæg ved typen Totalfaktorproduktivitet i årene ,14 Det samlede effektivitetskrav til selskabet kan således opgøres til kr., svarende til 0,14 pct. af kr. Tillæg for planlagte investeringer i 2010 og 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter tillæg for de planlagte investeringer, herunder investeringer til opnåelse af miljø- og servicemål, på baggrund af de planlagte investeringer, som vandselskaberne har indberettet for prisloftåret og året forud for prisloftåret. Tillægget for de planlagte investeringer udgør i henhold til prisloftbekendtgørelsens 10, stk. 2, den budgetterede værdi af de fremtidige årlige lineære afskrivninger af de planlagte investeringer baseret på standardlevetider. Disse standardlevetider er baseret på de i pris- og levetidskataloget angivne standardlevetider. Forsyningssekretariatet tager stilling til, om en planlagt investering vurderes som tillægsberettiget. Til brug for Forsyningssekretariatets vurdering af, hvorvidt betingelserne herfor er opfyldt, skal vand- og spildevandsselskaberne indberette deres planlagte investeringer for prisloftåret samt året forud for prisloftåret, hvor det af selskaberne tydeliggøres, hvilke investeringer de forventer at foretage i prisloftåret samt året forud for prisloftåret. Som hovedregel vurderes en planlagt investering at være tillægsberettiget, såfremt den kan betegnes som en investering, er en del af de primære aktiviteter og at investeringens levetid er fastsat i overensstemmelse med de i pris- og levetidskataloget angivne standardlevetider for de pågældende aktiver. Såfremt et selskab foretager en renovering, der medfører en væsentlig omkostning, der forlænger restlevetiden for anlægsaktivet eller tilfører anlægsaktivet væsentlige nye eller forbedrede egenskaber, kan det medtages som en planlagt investering. Der anvendes samme levetid for disse renoveringer, som levetidskataloget angiver for det relevante aktiv. Nedenfor følger en summeret oversigt over selskabets indberettede planlagte investeringer:

8 8/16 Beskrivelse af investeringen År SK Vand Standardlevetid (antal år) Anskaffelsespris (i kr.) Afskrivning (i kr.) Konstruktioner Mek./el Elanlæg SRO Ny boring Lundforlund Boring mek./el Udskiftning af målere Opsætning af målere på ny installationer Ledningsnet Analyse af eks borings- og undersøgelsesdata Nedlæggelse Mek./el Elanlæg Konstruktioner SRO Ledningsnet Samlet tillæg: På basis af selskabets indberettede planlagte investeringer for årene 2010 samt 2011 har Forsyningssekretariatet fundet, at følgende anførte planlagte investeringer ikke vurderes at være tillægsberettigede: Analyse af eks borings- og undersøgelsesdata samt nedlæggelse. Det er sekretariatets vurdering, at der ved disse posteringer ikke er tale om investeringer i henhold til prisloftbekendtgørelsens definition heraf, jf. 3, stk. 6, hvorfor der ikke fastsættes tillæg for planlagte investeringer herfor. Med udgangspunkt i selskabets indberettede planlagte investeringer for årene 2010 samt 2011 samt de ovenfor nævnte forhold har Forsyningssekretariatet vurderet de resterende indberettede planlagte investeringer som tillægsberettigede. Som følge heraf modtager SK Vand tillæg for planlagte investeringer på kr. svarende til summen af afskrivningerne i 2011 på de planlagte investeringer i årene 2010 samt Tillæg/fradrag for nettofinansielle poster Tillæg for selskabets finansielle omkostninger og/eller fradrag for finansielle indtægter fastsættes på grundlag af de indberettede oplysninger under Nettofinansielle poster. De indberettede oplysninger sammenholdes med oplysningerne indberettet i felterne Uddybende oplysninger om renteudgifter i 2011 og Selskabets likvide beholdninger, værdipapirer og kapitalandele mv samt i den indsendte åbningsbalance.

9 9/16 Selskabet har ikke indberettet budgetterede finansielle omkostninger, der berettiger til tillæg i prisloftet i Selskabet forventer renteindtægter på kr. i Det er Forsyningssekretariatets opfattelse, at selskabet har vurderet renteindtægterne fra sine omsætningsaktiver. En renteindtægt på kr. lægges derfor til grund for afgørelsen, der fradrages i det samlede prisloft Fradraget/tillægget for selskabets nettofinansielle poster beregnes som værdien af tillæg for selskabets renteomkostninger med fradrag for dets finansielle indtægter. På baggrund af ovenstående fastsætter Forsyningssekretariatet selskabets nettofinansielle poster til kr. i prisloftet Tillæg for 1:1 omkostninger Forsyningssekretariatet fastsætter tillæg for 1:1 omkostninger på baggrund af de budgettal, som vandselskabet har oplyst. 1:1 omkostninger er ifølge prisloftbekendtgørelsens 3, stk. 4, omkostninger, som har væsentlig betydning for selskabet, og som selskabet ikke selv har indflydelse på, forudsat at disse omkostninger vedrører selskabets primære aktiviteter. Som eksempler nævnes i bestemmelsen tjenestemandspensioner, vandsamarbejder i medfør af 48 i vandforsyningsloven, køb af ydelser og produkter, der er omfattet af prisloftreguleringen hos et andet vandselskab, betalinger til Forsyningssekretariatet samt skatter og uundgåelige afgifter. Det er Forsyningssekretariatet, der på grundlag af bekendtgørelsens bestemmelser herom tager stilling til, om en given omkostning er en 1:1 omkostning. Til brug for Forsyningssekretariatets vurdering af, om betingelserne herfor er opfyldt, er vandselskaberne blevet bedt om at redegøre for, hvorfor en given omkostning efter deres opfattelse opfylder betingelserne og eventuelt vedlægge relevant dokumentation. SK Vand har indberettet følgende som 1:1 omkostninger: Betalinger til Forsyningssekretariatet: kr. Vandindvindingsafgift: kr. Betalingen til Forsyningssekretariatet er ifølge prisloftbekendtgørelsens 3, stk. 4, en 1:1 omkostning. Ifølge vandsektorlovens 10, stk. 2, betaler vandselskaber, som sekretariatet behandler benchmarking eller fastsætter prisloft for, kr. pr. år. Dette beløb skal dog reguleres med den i de successivt offentliggjorte forslag til finanslov fastsatte sats for det generelle pris- og lønindeks med niveaukorrektion, jf. 10, stk. 4. Det lægges til grund, at betalingen i 2011 vil være i omegnen af kr. pr. selskab. For så vidt angår vandindvindingsafgiften, skal Forsyningssekretariatet gøre opmærksom på, at denne afgift opkræves af Skat på Miljøministeriets vegne efter 24 i vandforsyningsloven. Formålet med denne afgift er

10 10/16 at finansiere Miljøministeriets og kommunernes opgaver i forbindelse med beskyttelse af grundvandet, herunder kortlægning og udpegning af områder med drikkevandsinteresser, indvindingsoplande og områder, som er særligt følsomme over for forurening. Afgiften udgør i ,50 øre pr. m 3 grundvand af tilladelser til indvinding af grundvand. Forsyningssekretariatet vurderer, at denne afgift i henhold til prisloftbekendtgørelsens 3, stk. 4, er en 1:1 omkostning og har på den baggrund medtaget selskabets budgetterede omkostninger i denne forbindelse som 1:1 omkostninger. Afgift af ledningsført vand i henhold til lovbekendtgørelsen herom (Lovbekendtgørelse nr. 639 af 21. august 1998) bliver også betragtet som en 1:1 omkostning i henhold til prisloftbekendtgørelsens 3, stk. 4. Afgiften betales til statskassen og udgør 5 kr. pr. m 3 ledningsført vand. Selskabet har ikke indberettet de nødvendige oplysninger hertil og Forsyningssekretariatet har derfor i overensstemmelse med 7, stk. 1, i lovbekendtgørelsen om afgift af ledningsført vand beregnet en 1:1 omkostning for selskabet for afgift af ledningsført vand ved at gange selskabets debiterede vandmængde, der ifølge selskabet er på m 3, med 5 kr. pr. m 3 til at være kr. Det samlede tillæg for 1:1 omkostninger er derfor på kr. Tillæg for driftsomkostninger til miljø- og servicemål Forsyningssekretariatet fastsætter tillæg for driftsomkostninger til miljøog servicemål på baggrund af de budgettal, som vandselskaberne har oplyst og af den dokumentation, som vandselskaberne har fremsendt. Selskabet har ikke indberettet driftsomkostninger i 2011 til miljø- og servicemål. Der er derfor ikke givet tillæg herfor i prisloftet. Tillæg for historiske investeringer Forsyningssekretariatet fastsætter tillæg for historiske investeringer på baggrund af den reguleringsmæssige åbningsbalance, som vandselskaberne har indsendt, samt den indsendte dokumentation. Den samlede værdi af de materielle anlægsaktiver i pris- og levetidskataloget i den reguleringsmæssige åbningsbalance er ifølge prisloftbekendtgørelsens 23, stk. 2 og 3, en værdiansættelse af vandselskabernes aktiver, som er bestemt ved gennemsnittet af aktivets nedskrevne genanskaffelsesværdi og aktivets nedskrevne anskaffelsesværdi. Denne værdiansættelse er foretaget ud fra standardpriser og standardlevetider, som er opgivet i prisog levetidskataloget. Fastlæggelse af værdi og levetid af anlægsaktiver, der ikke indgår i pris- og levetidskataloget, foretages af Forsyningssekretariatet i henhold til prisloftbekendtgørelsens 23, stk. 4. Ifølge 12, stk. 2 og 5, udgør tillægget for historiske investeringer de årlige standardafskrivninger. Forsyningssekretariatet fastsætter tillægget for historiske investeringer. Vandselskaberne kan ifølge 24, stk. 1, alene anvende den likviditet, som tillægget for historiske investeringer giver

11 11/16 anledning til, til at nedbringe investeringsomkostningerne og dermed nedsætte de finansielle omkostninger. Samtlige selskaber har senest den 1. april 2010 skulle indsende fyldestgørende oplysninger og dokumentation til brug for åbningsbalancen. Dette har imidlertid ikke været muligt for samtlige selskaber. Hvis det senere viser sig, at der ikke er tilstrækkelig dokumentation eller der på anden måde er forhold, som Forsyningssekretariatet finder problematiske, kan det føre til en ændret opgørelse af åbningsbalancen. Selskabet har ansøgt om værdifastsættelse af aktiver, som af selskabet ikke vurderes at være omfattet af pris- og levetidskatalogets aktivspecificering i henhold til 23, stk. 4. På baggrund heraf har Forsyningssekretariatet vurderet, at der i ansøgningen er tale om aktiver, som bør kategoriseres som øvrige aktiver. Forsyningssekretariatet har på basis af selskabets indsendte begæring samt underliggende dokumentation værdifastsat de pågældende aktiver og efterfølgende meldt disses værdi ud til selskabet, således at det har haft mulighed for at indføre disse i sin reguleringsmæssige åbningsbalance. Selskabet har indført 13 levetidsforlængelser i pris- og levetidskataloget, men nogle af disse levetidsforlængelser er ikke placeret korrekt. Forsyningssekretariatet har i mail af 15. september 2010 bedt selskabet indsende en vurdering af levetidsforlængelserne fra en uvildig sagkyndig i henhold til Vejledning til udarbejdelse af reguleringsmæssig åbningsbalance side samt angive den korrekte placering af de fejlplacerede levetidsforlængelser. Selskabet har indsendt denne dokumentation hvoraf den korrekte placering af alle levetidsforlængelserne fremgår. Derudover har selskabet angivet, at nogle af de indtastede levetidsforlængelser skal slettes. Forsyningssekretariatet har foretaget de nødvendige ændringer i pris- og levetidskataloget, således at levetidsforlængelserne stemmer overens med vurderingen fra den uvildige sagkyndige. En enkelt levetidsforlængelse på 50 år for Etageareal kontor og mandskabsfaciliteter er dog ikke vurderet af den uvildige sagkyndige. Forsyningssekretariatet har derfor slettet denne levetidsforlængelse. En anden levetidsforlængelse på 3000 år har selskabet angivet er en fejlplacering af en højdebeholder. Denne skal flyttes en række op i pris- og levetidskataloget. Forsyningssekretariatet har foretaget denne ændring. Ovenstående ændringer medfører, at åbningsbalancen øges med kr. Forsyningssekretariatet har i mail af 15. september 2010 anmodet selskabet om at bekræfte rigtigheden af de indberettede anlægsmængder i pris- og levetidskataloget i kategorierne Bygninger og Andre i fanebladet produktionsanlæg. Selskabet har indsendt et skema med angivelse af bygningernes bebygget areal og hvornår bygningerne er opført og renoveret. Af dette skema fremgår det, at anlægget på Nordvej 7 i Slagelse har en vandværksbygning på 438 m 2 der er opført i 1889 og renoveret i Denne bygning er indført i pris- og levetidskataloget under perioden Da bygningen er opført i 1889 har Forsyningssekretaria-

12 12/16 tet flyttet denne bygning til perioden før Dette har dog ingen indflydelse på åbningsbalancen, da standardlevetiden er 75 år. Forsyningssekretariatet har i mail af 15. september 2010 anmodet selskabet om at bekræfte rigtigheden af de indberettede anlægsmængder i pris- og levetidskataloget i kategorierne Vandværk i fanebladet produktionsanlæg og kategorierne Ledningsnet og Ventiler i fanebladet distributionsanlæg. Selskabet har i sit høringssvar bekræftet rigtigheden. SK Vand opnår således en samlet værdi af de materielle anlægsaktiver i pris- og levetidskataloget på kr. Det fører til et tillæg i 2011 på kr. for de historiske investeringer. Korrektion for over- eller underdækning indtil 31/ Tillæg eller fradrag i prisloftet fastsættes efter opgørelse af selskabets akkumulerede over- eller underdækning pr. 31. december Hvis opgørelsen viser en overdækning, fradrages et beløb i prisloftet, mens der gives tillæg ved underdækning. Prisloftbekendtgørelsens 3, stk. 8, fastsætter følgende: Over- eller underdækning opgøres som forskellen mellem de primære indtægter og de afholdte udgifter til drift, opnåelse af miljø- og servicemål, 1:1 omkostninger, nettofinansielle poster og investeringer. Ved lånefinansierede investeringer kan kun de afholdte afdrag medregnes i de afholdte udgifter. Restgæld knyttet til investeringer kan ikke medregnes. Såfremt et vandselskab konkret kan dokumentere, at gældsposter hverken direkte eller indirekte udgør finansiering af investeringer, kan disse dog medregnes i opgørelsen af over- eller underdækningen. Over- eller underdækning skal således opgøres som de årlige forskelle mellem selskabets indtægter og selskabets afholdte udgifter, der vedrører de primære aktiviteter om indvinding, behandling, transport, salg og levering af vand eller om transport, behandling og afledning af spildevand. Ved afholdte udgifter forstås kun de konkrete betalinger, som vandselskabet har afholdt og finansieret. Ved lånefinansierede investeringer kan kun de afholdte afdrag medregnes i de afholdte udgifter. Restgæld knyttet til investeringer kan ikke medregnes. Dette gælder også for vandselskaber, som har anvendt kassekreditlignende finansiering. F.eks. har en række vandselskaber været en del af den kommunale forvaltning, som har finansieret investeringer ved hjælp af kommunale mellemregningskonti eller lignende. I disse tilfælde er det også kun de afholdte afdrag på investeringer, som kan medregnes i de afholdte udgifter, mens restgælden ikke kan tælles med i opgørelsen. Når vandselskabet derimod konkret kan dokumentere, at gældsposter hverken direkte eller indirekte udgør en restgæld i forbindelse med finansiering af investeringer, men alene omfatter kortfristet gæld knyttet til

13 13/16 selskabets drift, kan disse medregnes i opgørelsen af over- eller underdækningen. Opgørelsen af over- eller underdækning frem til og med 31. december 2009 skal principielt foretages som en akkumuleret opgørelse, der dækker hele perioden fra de oprindelige forsyningers etablering og frem til udgangen af I praksis vil dette dog normalt ikke være muligt, idet der ikke foreligger tilstrækkelige regnskabsoplysninger helt tilbage fra tidspunktet for de oprindelige forsyningers etablering. Det er Forsyningssekretariatets opfattelse, at en opgørelse pr. 31. december 2009 af selskabets likvide beholdninger, værdipapirer, kapitalandele og selskabsinterne tilgodehavender mv. fratrukket konkrete kortfristede gældsposter, som alene vedrører driften af selskabet (men ikke gældsposter knyttet til anlægsinvesteringer) generelt vil være en enkel og hensigtsmæssig opgørelse af over- eller underdækningen, da opsparing og gæld knyttet til driften er et udtryk for de tidligere års indtægter og omkostninger. Forsyningssekretariatet er i denne forbindelse af den opfattelse, at selskaberne bør have adgang til en vis arbejdskapital til den løbende drift, og at øvrige omsætningsaktiver, herunder værdien af varebeholdninger og tilgodehavender fra salg eller leverandører (dvs. selskabseksterne tilgodehavender), derfor ikke bør medregnes i opgørelsen af selskabets likvide beholdninger, værdipapirer, kapitalandele og selskabsinterne tilgodehavender mv. Som det fremgår ovenfor, skelnes der i opgørelsen mellem selskabsinterne og selskabseksterne tilgodehavender. Det er her Forsyningssekretariatets vurdering, at selskabsinterne tilgodehavender bør medregnes, da disse i praksis stort set kan sidestilles med likvide beholdninger. Med den ovenfor anførte metode finder Forsyningssekretariatet, at der er foretaget en opgørelse, som både giver et retvisende billede af over- eller underdækningen pr. 31. december 2009, og hvor selskaberne fortsat har en vis arbejdskapital til rådighed til den løbende drift. For selskabet er over- eller underdækningen pr. 31. december 2009 konkret opgjort således (baseret på tal fra selskabets årsrapport for 2009):

14 14/16 Likvide beholdninger, værdipapirer, kapitalandele og selskabsinterne tilgodehavender mv. Likvide beholdninger kr. Tilgodehavende hos tilknyttede virksomheder Koncerninternt tilgodehavende selskabsskat Konkrete kortfristede gældsposter, som alene vedrører driften af selskabet Leverandører af varer og tjenesteydelser Gæld til tilknyttede virksomheder Anden gæld Forud faktureret vandsalg Hensættelse til allerede udgiftsførte tjenestemandspensioner (som derfor ikke senere skal indregnes som 1:1 omkostning) Modregnet beløb fra posterne om leverandører af varer og tjenesteydelser samt gæld til tilknyttede virksomheder, som vedrører anlægsinvesteringer (oplyst af selskabet i af 23. september 2010) Overdækning pr. 31. december 2009 i alt: kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Det bemærkes, at selskabet har argumenteret for, at hensættelsen på kr. omhandler allerede udgiftsførte tjenestemandspensioner (som derfor ikke vil indgå som 1:1 omkostninger i prislofterne fremover), og at selskabet skal foretage den konkrete betaling til tjenestemændene senere. Forsyningssekretariatet har på baggrund af det af selskabet anførte medtaget det pågældende beløb i opgørelsen. Selskabet har i høringssvaret anført, at der i Forsyningssekretariatets opgørelsesmetode ikke sker korrektion for opsparing til latente skatteforpligtelser, og selskabet anmoder om, at der sker modregning af et beløb på kr. for sambeskatningsbidrag. Der er her tale om en problemstilling, som selskabet ikke tidligere har rejst over for Forsyningssekretariatet. Selskabet har ikke fremsendt dokumentation for de nu fremførte argumenter. Det pågældende beløb fremgår ikke af balanceposterne i selskabets årsrapport, hverken som kortfristet gæld eller som hensatte forpligtelser. Det er Forsyningssekretariatets opfattelse, at selskabers eventuelle opsparing til latente skatteforpligtelser omhandler hensættelser til fremtidige driftsomkostninger. Såfremt sådanne hensættelser fratrækkes i opgørelsen af over- eller underdækningen, vil der derfor efter Forsyningssekretariatets opfattelse være tale om en indregning af foruddiskonterede driftsomkostninger i prisloftet, som ikke ses at være i overensstemmelse med reglerne i prisloftbekendtgørelsen. Forsyningssekretariatet kan derfor på baggrund af det af selskabet fremsendte hverken konstatere eller kontrollere, at det vil i overensstemmelse med reglerne i prisloftbekendtgørelsen at modregne det pågældende beløb i over- eller underdækningen pr. 31. december 2009.

15 15/16 Den akkumulerede over- eller underdækningen frem til udgangen af 2009 kan indregnes i prislofterne over en periode på maksimalt 10 år, jf. prisloftbekendtgørelsens 6. Det er Forsyningssekretariatets opfattelse, at det vil være hensigtsmæssigt at foretage hele korrektionen i prisloftet for 2011 for de selskaber, hvor over- eller underdækningen er af begrænset omfang set relativt i forhold til selskabets samlede omsætning. Hvis over- eller underdækningen derimod har en større betydning for selskabet, vil det være relevant at foretage korrektionen over en længere periode. For selskabet udgør overdækningen konkret et beløb, som svarer til 60 pct. af selskabets nettoomsætning i Det er derfor Forsyningssekretariatets vurdering, at det vil være hensigtsmæssigt at indregne overdækningen i selskabets prislofter over en 10-årig periode. På baggrund af denne opgørelse fastsættes derfor et fradrag i selskabets prisloft for 2011 på i alt kr. (svarende til en tiendedel af den opgjorte overdækning). Debiteret vandmængde 2009 Prisloftet opgøres i kr. pr. m 3 på baggrund af de gennemsnitlige driftsomkostninger i årene med forskellige korrektioner divideret med den debiterede vandmængde i Forsyningssekretariatet lægger selskabets indberettede debiterede vandmængde på m 3 til grund for beregningen af prisloftet.

16 16/16 Klagevejledning Denne afgørelse kan i henhold til vandsektorlovens 26, stk. 2, påklages til Konkurrenceankenævnet efter bestemmelserne i vandsektorlovens kapitel 9. En klage til Konkurrenceankenævnet skal indgives skriftligt af de klageberettigede efter lovens 27 til Forsyningssekretariatet. Forsyningssekretariatet sender umiddelbart efter klagefristens udløb klagen til Konkurrenceankenævnet ledsaget af den påklagede afgørelse og det materiale, der er indgået i sagens bedømmelse. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. De klageberettigede er ifølge 27 adressaten for afgørelsen. Endvidere er offentlige myndigheder, lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen, og landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, klageberettigede for så vidt angår spørgsmål om natur og miljø. Konkurrenceankenævnet kan efter bestemmelsens stk. 2 kræve, at foreninger og organisationer, jf. stk. 1, dokumenterer deres klageberettigelse ved at indsende vedtægter eller på anden måde. Konkurrenceankenævnet opkræver et gebyr på kr. for at behandle en klage og fastsætter frist for dets indbetaling. Betalingen sker direkte til Konkurrenceankenævnet. Forsyningssekretariatets afgørelser om prislofter kan ifølge 29, stk. 2, ikke indbringes for domstolene, før Konkurrenceankenævnets endelige afgørelse foreligger. Med venlig hilsen Carsten Smidt Kontorchef

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Andelsselskabet Ørbæk Vandværk Att.: Peer Heine Andersen Bakkevej 8 5953 Ørbæk 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0305 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 NK-Vand A/S Att.: Bent Blom Larsen Ved Fjorden 18 4700 Næstved 27. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0321 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Dronninglund Vandværk I/S Att.: Arne Hansen/ Poul Erik Jensen Slotsgade 17 9330 Dronninglund 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0251 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hillerød Vand A/S Att.: Alf Johansen Trollesmindealle 27 3400 Hillerød 2. november 2010 Sag 4/1020-0301-0262 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 NFS Vand A/S Att.: Erik Hansen Gasværksvej 2 5800 Nyborg 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0058 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780 København

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Energi Viborg Spildevand A/S Att.: Mette Urup Bøssemagervej 8 8800 Viborg 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0160 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vejle Spildevand A/S Att.: Jesper Villumsen Toldbodvej 15 7100 Vejle 18. november 2011 Sag 4/1020-0600-0048 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Frederikssund Spildevand A/S Att.: Jørgen Skaarup Kongensgade 18 Postboks 201 3550 Slangerup 27. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0255 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Dragør Spildevand A/S Att.: Asger Nielsen/Asger Djørup Ndr. Dragørvej 162 2791 Dragør 11. februar 2013 Sag 12/06098 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kolding Spildevand A/S Att.: Gunnar Hansen Nytorv 11 6000 Kolding 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0144 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød 31. maj 2013 Sag 12/05945 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kalundborg Overfladevand A/S Att.: Karin Hansen Holbækvej 189B 4400 Kalundborg 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0273 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ulsted-Ålebæk Vandværk a.m.b.a. Att: Hanne Bønnelykke Skovsgårdsvej 31 9370 Hals 7. oktober 2011 Sag 4/1020-0301-0500 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S gældende for Ringkøbing-Skjern Renseanlæg

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S gældende for Ringkøbing-Skjern Renseanlæg Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Att.: Hans A. Schmidt Østergade 130 6900 Skjern Den 20. april 2015 Sag nr. 14/05486 Deres ref.rlj/pmo Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hørsholm Vand ApS Att.: Gitte Benner Christensen Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm 27. august 2010 Sag 4/1020-0301-0138 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Løkken Vandværk Att.: Mette Nørgaard Andersen Åsendrupvej 70 9480 Løkken 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0117 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Grenaa & Anholt Vandforsyning a.m.b.a Att.: Jesper G. Brødsgaard Teknologivej 2 8500 Grenaa 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0060 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14, Skovlund 6823 Ansager 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0085 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Esbjerg Spildevand A/S Att.: Flemming Andersen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø 23. september 2011 Sag 4/1020-0301-0504 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Køge Afløb A/S Att.: Carsten Ring Ørnevej 15 4600 Køge 11. februar 2013 Sag 12/05930 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Snejbjerg Vandværk I/S Att.: Leif Nielsen Sigkvarteret 11, Snejbjerg 7400 Herning 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0015 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Faaborg Vandforsyning A/S Att.: Jes Knudsen Sundvænget 5 5600 Faaborg 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0310 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Lemvig Vand og Spildevand A/S (vand) Att.: Gitte Guldberg Rønbjerghage 31 7620 Lemvig 16. september 2011 Sag 4/1020-0301-0605 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Middelfart Spildevand A/S Att.: Jacob Støving Strandvejen 100 5500 Middelfart 13. februar 2013 Sag 12/06168 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Fanø Vand A/S (spildevand) Att.: Anna Marie Sørensen Skolevej 5 6720 Fanø 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0253 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Tistrup Vandværk Att.: Gert Christensen Askevej 7 6862 Tistrup 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0327 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Lejre Spildevand A/S Att.: Susanne Rasmussen Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0332 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Langeskov Vandværk Att.: Keld Ib Hansen Nyborgvej 22 5550 Langeskov 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0150 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 VSK Att.: Jørn Sølver Vandværksvej 6 9280 Storvorde 27. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0328 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780 København V

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hørsholm Vand ApS (Vand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04229 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Aarhus Vand A/S (spildevand) Att.: Lars Schrøder Bautavej 1 8210 Århus V 14. oktober 2011 Sag 4/1020-0301-0460 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Herning Vand A/S (Spildevand) Att.: Poul Schlosser Ålykkevej 5 7400 Herning Den 24. februar 2015 Sag nr. 14/03754 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Måløv Rens A/S C/O Ballerup Forsyning Att.: Klaus Ole Møgelvang Møllevej 5 2750 Ballerup 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0210 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Næsby Vandværk Att.: Henning Jensen Stærehusvej 100 5270 Odense N 29. septembert 2010 Sag 4/1020-0301-0178 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Aalborg Forsyning, Kloak A/S Att.: Martin Bitsch Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 23. september 2011 Sag 4/1020-0301-0464 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Att.: Eva Lund Østergade 130 6900 Skjern 27. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0323 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Allerød Spildevand A/S Att.: Charlotte Frandsen Kirkehavegård Kirkehaven 10 3450 Allerød 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0213 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Nyropsgade 30

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Gentofte Vand A/S Att.: Morten Serup Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte 23. september 2011 Sag 4/1020-0301-0475 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0061 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Egedal Spildevand A/S Att.: Eiko Sølby Steinhauer Krogholmvej 71 3650 Ølstykke 23. september 2011 Sag 4/1020-0301-0384 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Langeland Spildevand ApS Att.: Peter Bøgebjerg Andreasen Vågebjergvej 5B 5932 Humble 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0104 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vandværket Lyngen Att.: Lone Brenholdt Pedersen Snogebækvej 3 4600 Køge 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0234 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vordingborg Spildevand A/S Att.: Søren L. Dideriksen Færgegårdsvej 3 4760 Vordingborg 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0141 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Videbæk Vand A/S Att.: Ib Melsen Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 16. september 2011 Sag 4/1020-0301-0376 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Nyropsgade 30 1780 København

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Odder Spildevand A/S Att.: Michael Lind-Frandsen Rude Havvej 9 8300 Odder Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02407 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Udsholt Vandværk A.m.b.a. Att.: Jan D. Christiansen Udsholtvej 71 3230 Græsted 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0227 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hunseby Renseanlæg Att.: Marianne Spicker Hunsebystrandvej 52 4930 Maribo 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0313 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Vandcenter Djurs a.m.b.a. Att.: Henrik Harregaard Jordalen Teknologivej 2 8500 Grenaa Den 27. september 2013 Sag nr. 13/04637 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Holbæk Vand A/S Att.: Mette Hauge Kalvemosevej 1 4300 Holbæk 1. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0076 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780 København

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Langeland Vand ApS Att.: Peter Bøgebjerg Andreasen Vågebjergvej 5B 5932 Humble 29. september 2010 Sag 4/1020-0301-0103 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Herlev Kloak A/S Att.: Torben Olsson Herlev Bygade 90 27300 Herlev 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0024 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyning Helsingør Vand Att.: Kjeld Frederiksen Agnetevej 2 3070 Snekkersten 1. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0164 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Billund Spildevand A/S Att.: Jesper Brødsgaard Varde Landevej 40 7200 Grindsted 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0238 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Assens Vandværk A/S Att.: Bent Hvam Pedersen Skovvej 2B 5610 Assens 1. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0131 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Nr. Uttrup Vandværk Amba Att.: Arne Larsen Gisselfeldparken 4 9400 Nørresundby 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0322 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Store Heddinge Vandværk A.m.b.a. Att.: Viggo Nielsen Erikstrupvej 15 4660 St. Heddinge 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Samsø Spildevand A/S Att.: Per Even Rasmussen Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø 15. februar 2013 Sag 12/06182 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Esbjerg Vand A/S Att.: Eric Lauridsen Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Den 10.december 2013 Sag nr. 13/04389 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vand-

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hillerød Spildevand A/S Att.: Alf Johansen Trollesmindealle 27 3400 Hillerød 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0261 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Lyngby-Taarbæk Vand A/S Att.: Marianne Taanum Bak Lyngbygårdsvej 2 2800 Lyngby 1. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0106 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Herning Vand A/S Att.: Carsten Nygaard Ålykkevej 5 7400 Herning 1. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0113 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2011

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2011 Ulsted-Ålebæk Vandværk a.m.b.a. Att.: Erik Vinther Skovsgårdsvej 31 9370 Hals 26. januar 2015 Sag 14/11812 Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Lemvig Vand og Spildevand A/S (spildevand) Att.: Gitte Guldberg Rønbjerghage 31 7620 Lemvig 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0176 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Nybrovejens Vandværk Att.: John M. Petersson Nybrovej 15 3550 Slangerup 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0094 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Frederiksberg Vandværk Att.: Jens Olsen Koldemosevej 2 4180 Sorø 2. september 2011 Sag 4/1020-0301-0408 Indledning Afgørelse om prisloft for 2012 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Langeland Spildevand ApS Att.: Peter Bøgebjerg Andreasen Nørrebro 207 A 5900 Rudkøbing 11. februar 2013 Sag 12/05996 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hvidovre Vand A/S Att.: Lars Thiesson Bibliotekvej 52 2650 Hvidovre 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0266 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Hedensted Vandværk Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted 13. februar 2013 Sag 12/06127 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0218 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30 1780

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Ringkøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. februar 2013 Sag 12/05954 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35

Læs mere

Korrektion af prisloft for 2011

Korrektion af prisloft for 2011 Billund Spildevand A/S Varde Landevej 40 7200 Grindsted 7. oktober 2011 Sag 4/1020-0600-0006 / KST Indledning Korrektion af prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vandforsyninger

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Nørre Alslev Vandværk Att.: Flemming Heintz Nr. Alslev Langgade 52 4840 Nørre Alslev 7. september 2012 Sag 12/10266 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Kalundborg Vandforsyning A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Den 10. juli 2014 Sag nr. 12/17510 Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Energi Viborg Vand A/S Att.: Mogens Brems Knudsen Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 8. januar 2014 Sag nr. 13/04384 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Egedal Spildevand A/S Att.: Anne Margrethe Hansen Krogholmvej 71 3650 Ølstykke 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0145 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Hurup Vandværk Att.: Torben Nielsen Nygade 22 7760 Hurup 10. oktober 2017 Sag 16/13378 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Hurup Vandværk og Gettrup Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Tarup Vandværk Att.: Jørgen Storm Pilevangen 2 D 5210 Odense NV Den 12. december 2013 Sag nr. 13/11777 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Syddjurs Spildevand A/S Att.: Søren Lynge Petersen Hovedgaden 77 8410 Rønde 15. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0038 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Sunds Vand- og Varmeværk Att.: Ulla Hald Teglgårdsvej 7 A 7451 Sund Den 20.december 2013 Sag nr. 13/04874 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Svendborg Spildevand A/S Att.: Jakob Juhl Ryttermarken 21 5700 Svendborg 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0168 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Horsens Vand A/S (Spildevand) Att.: Jacob Knudsen Rådhustorvet 4 8700 Horsens 18. marts 2011 Sag 4/1020-0301-0115 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Mariagerfjord Spildevand A/S Att.: Ida Jørgensen Østergade 11 9510 Arden 8. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0087 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2013

Afgørelse om prisloft for 2013 Nr. Uttrup Vandværk a.m.b.a. Att.: Arne Larsen Gisselfeldparken 4 9400 Nørresundby Den 21. marts 2014 Sag nr. 13/04813 Indledning Afgørelse om prisloft for 2013 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Skærbæk Vandværk Att.: Jan Gregersen Brøns Skovvej 2 A 6780 Skærbæk 20. januar 2011 Sag 4/1020-0301-0334 / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Holbæk Spildevand A/S Att.: Mette Hauge Kalvemosevej 1 4300 Holbæk 8. september 2010 Sag 4/1020-0301-0074 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade 30

Læs mere

Sagsfremstilling 2/17

Sagsfremstilling 2/17 Assens Spildevand A/S Att.: Bent Hvam Pedersen Skovvej 2B 5610 Assens 7. juli 2014 Sag 13/06287 Afgørelse om prisloft for 2013 som følge af spaltning af Assens Spildevand A/S Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Egå Vandværk a.m.b.a Att.: Driftsleder Torben Vidkjær Egå Havvej 3 8250 Egå 22. oktober 2010 Sag 4/1020-0301-0167 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 KONKURRENCESTYRELSEN Nyropsgade

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 HOFOR Spildevand København A/S Att.: Louise Isafold Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 19. december 2013 Sag nr. 13/11845 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A og Bjerndrup Vandværk Padborg Vandværk A.M.B.A Att.: Børge Vestergaard Nielsen Toldbodvej 1 6330 Padborg 10. oktober 2017 Sag 16/05324 KONKURRENCE- OG Afgørelse om prisloft for 2016 efter fusion mellem Padborg Vandværk A.M.B.A

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk

Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk Energi Viborg Vand A/S Att.: Mogens Brems Knudsen Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 12. januar 2015 Sag nr. 13/10503 Afgørelse om prisloft for 2014 efter fusion med Kølvrå Vandværk Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013

Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Hillerød Spildevand A/S Att.: Alf Johansen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 17. december 2013 Sag nr. 13/11842 Korrigeret afgørelse om prisloftet for 2013 Indledning Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2014

Afgørelse om prisloft for 2014 Frederiksberg Kloak A/S Att.: Frank Steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 11. oktober 2013 Sag nr. 13/04572 Indledning Afgørelse om prisloft for 2014 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes.

KENDELSE. mod. Forsyningssekretariatet har nedlagt påstand om, at afgørelsen af 15. oktober 2010 vedrørende Støvring Vandværk skal stadfæstes. KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 10/7 2013 i sag nr. 2010-0023454 Støvring Vandværk a.m.b.a. mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Forsyningssekretariatet har den 15. oktober 2010

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Thisted Drikkevand A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Den 20. maj 2014 Sag nr. 13/10130 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning

Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde for klimatilpasning Aalborg Forsyning, Kloak A/S Att: Bjarne Nielsen Stigsborg Brygge 5 Postboks 169 9400 Nørresundby 22. maj 2013 Sag 13/03714 Genåbning af prisloftet for 2013 som led i den ekstraordinære ansøgningsrunde

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012

Afgørelse om prisloft for 2012 Ringkjøbing-Skjern Vand A/S Att.: Søren Jakobsen Østergade 130 6900 Skjern 14. september 2012 Sag 12/10270 KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Indledning Afgørelse om

Læs mere