Velkommen som ny leder i FDF.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen som ny leder i FDF."

Transkript

1 Velkommen som ny leder i FDF. Mulighederne er således : A - discount-udgaven. Du læser bare dette materiale igennem. B - mini-udgaven. Du læser materialet og mailer om at få tilsendt en sæsonplan, der passer til din FDF-klasse. Mail : C- luksus-udagaven Du læser materialet og mailer om at få tilsendt sæsonplan til din aldersgruppe og melder dig til to gange sparring på nettet i løbet af det næste halve år. ( Når du er færdig med A,B, eller C mailer du bare til og får tilsendt kursusbevis) Ny leder? Hvornår er man det? Helt ny eller været med i kortere tid eller mangler noget.. Du definerer selv, om du er ny leder.

2 Velkommen som ny leder i FDF. Mange er rigtig glade for, at du tager den frivillige lederopgave. Det gælder : FDF, de andre ledere i kredsen, forældrene og først og fremmest børnene. Som ny leder kan der være mange ting fra starten. Her er derfor en kort lederuddannelse, som først og fremmest er her på nettet. Den forsøger at give svar på det, som du behøver for at komme rigtig godt i gang. Foruden den direkte netudgave er der også en del, hvor du kan sparre med en rutineret leder på nettet. Der lægges op til 2 gange i løbet af det første halve år som leder. Konsulenter er i øjeblikket : Mogens Bodenhoff, netværksleder i FDF, tidligere konsulent i FDF, nu konsulent i Natteravnene Peter Hundebøll, kredsleder i Esbjerg 2 Midtby, skoleinspektør i Esbjerg Jes Imer, landsdelsleder, forstander på Kongeådalens Efterskole Ny leder i FDF kan have mange udgangspunkter. Du kan være vokset op i FDF og nu er i lederalderen Du er en forælder, som gerne vil give et nap med. Du har været med hos FDF eller spejderne for mange år siden, og nu vil du gerne være med igen. Du vil give børnene nogle oplevelser som i FDF. Du har tidligere haft masser af lederjob for børn i andre foreninger Eller du har en helt anden baggrund. Vilkårene kan være vidt forskellige. Du kan have nogle rutinerede lederkammerater, som sætter dig ind i FDF Du står helt alene med FDF-klassen som ny eller sammen med andre nye. I dette materiale prøver vi at tage hensyn til de mange forskellige udgangspunkter, som en ny leder kan have. Det betyder, at noget er lige til dig; mens andet måske er mere til andre nye ledere.

3 At være leder i FDF det er mulighedernes land. FDF Landsdel5 Løn og arbejdsforhold er måske det eneste, som ikke er noget særligt. Du behøver ikke bekymre dig om lønsedlen det er frivilligt arbejde. Arbejdstiderne er uden for de almindelige tider på arbejdsmarkedet. Der foregår minsandten også noget i ferier. Men du får og skal så meget andet. Du skal kunne lide at have med børn og unge at gøre. Du skal lyst til at møde verdens bedste børn, både når de er helt på toppen og hænger med skuffen. Du skal give dig tid til at tage sig af den enkelte, når de savner en voksen at snakke med om alt fra deres nye hund til lærerne på skolen. Du har ansvaret for de børn, der er til møde eller med på tur. Du kan godt ind i mellem have mange bolde i luften og skulle træffe beslutninger. Du får lov til at møde børnene og de unge med livets store spørgsmål. FDF er præget af et kristent livssyn, hvor der er højt til loftet og plads til forskellighed. At være FDF-leder er mulighedernes land, hvor du kommer til så meget, så det også giver dig selv en masse.

4 Langt de fleste gange, du er sammen med børnene, er til det ugentlige klassemøde. Et typisk program for et møde : Velkomst fortælling(kort) om hvad der skal ske i dag Sang Ritual, hvor f.eks. navneopråb indgår Aktivitet/aktiviteter Oprydning Forkyndelse med sang(e) Praktiske beskeder Farvel og appetitvækker om næste møde I FDF har vi i en årrække brugt ordene : Klasemødets treklang. Rammer(ritualer) skal skabe tryghed adskille FDF fra alt andet, som børnene går til skabe særligt fællesskab i gruppen Eksempler De små puslinge kommer først kun til døren. De bliver så båret/fragtet ind til omvendte borde inde i lokalet. De omvendte borde er en særlig puslingeø på det store hav. Puslingene samles på øen og er klar til mødets start. Piltene skal gennem særlig sluse for at komme ind til mødet. Det kan være gennem store papkasser sige særligt kodeord gå ind gennem vinduet af særlig stige... Forkyndelsen kan foregå siddende omkring et stearinlys et udendørs trækors et særligt billede eller symbol. Det er vigtigt, at vi i rammerne og ritualerne laver et rum, der signalerer både tryghed og noget særligt for FDF-klassen. Aktiviteter (senere nærmere om aktiviteter til de forskellige klasser).

5 Et par fif. Sørg for afveksling til mødet ofte godt både at være ude og inde. Gerne flere hovedaktiviteter. Sørg for at have lege parat, hvis hovedaktiviteten går lidt i stå. Sørg for at have aktiviteten planlagt så godt på forhånd, at du har overskud til at tage sig af det enkelte barn. Sørg for at mange aktiviteter lægger op til fællesskab Forkyndelse Standardmodellen i FDF ved de store børn og unge gerne overraskelser Salme, der giver anden stemning end den vilde fysiske udfoldelse lige før. Fortælling direkte fra Det nye Testamente eller anden fortælling...(i kredshuset har I garanteret en masse bøger med forslag - men ellers her et vink : og videre til andagt her er bogforslag og viderevink til gode hjemmesider) du kan også gå direkte ind på : her er masser af færdige andagter(forkyndelse). Denne side er lavet af FDF sammen med andre organisationer. For de yngre aldersgrupper er det rigtig godt med fortælling; mens de ældre gerne skal have en overraskende eller skæv vinkel(det er der også mange forslag til i bøger og hæfter brug igen Bøn ofte Fadervor Ture og lejre. Foruden det ugentlige møde har klassen også af og til ture og lejre. Endagsture med : En tur i skoven En tur i svømmehallen En tur i Zoo Kend din by Weekendlejr Klassen eller hele kredsen tager afsted fra fredag aften til søndag eftermiddag. Brug omgivelserne, så I er meget ude. I de sidste år er det også blevet populært med fredaglørdags lejr. Sommerlejr. Det almindelige er, at kredsen enten holder samlet kredslejr eller en lejr for de store og en lejr for de små. Det kan hænge sammen med lejrtilbud i landsdel eller landsforbund.

6 Klasser i FDF Alderstrin FDF Landsdel5 Puslinge omkring børnehaveklassealderen/0. klasse 5 7 år Der fuld fart på puslinge, som lige er begyndt i skolen. De laver bål, dukketeater, stearinlys, går på opdagelse i naturen, bygger huler, leger, hører historier... Tumlinge klasse 7 9 år De laver bål og er selv med til at tænde. De kommer på løb, besøger forskellige ting, lærer nødhjælp, leger... Pilte 3. og 4. klasse 9 11 år Pilte snitter i træ, laver bål, kommer på længere ture, prøver udfordringer, begynder at sove i telt... Væbnere 5. og 6. klasse år Væbnere kommer tæt på naturen, bygger lidt med rafter, sover i bivuak, sejler i kano, laver film, spiller teater, kommer på weekends og ture med væbnere også fra andre kredse(væbner-seniorvæbnerweekend på Kongeådalens Efterskole og Oktoberdyst). Nogle år landslejr eller udlandstur. Seniorvæbnere 7. og 8. klasse år Seniorvæbneren har prøvet en masse og kan selv være med til at planlægge møder og ture. Måske laves arrangementer for de yngre FDFere. En del arrangementer med jævnaldrende fra andre kredse. Samme tilbud som væbnere; men også særlige ugekurser. Seniorer 9. klasse og lidt ældre år I de fleste kredse er seniorer assistenter på en klasse for yngre FDFere for senere at blive ledere. Der er også mange tilbud til seniorer for at være sammen med jævnaldrende. Weekend i landsdelen, ugekurser på Sletten og Vork og hvert andet år stor Musikfestival.

7 FDF-idèen. FDF er ikke tilknyttet en bestemt kirkelig retning eller en bestemt pædagogisk retning; men der er selvfølgelig nogle ting, som kendetegner FDF. FDF-idèen er at skabe et miljø, hvor den enkelte holder af at være og føler, at man er med i et fællesskab. FDF vægter fællesskabet højt; men sådan at der skal være plads til den enkeltes særpræg og originalitet i fællesskabet. FDF-idèen består af 4 elementer, der udgør en helhed i samklang med hinanden Børn, voksne, aktiviteter og forkyndelse. Børn voksne. I FDF er børn og voksne sammen. Det er ikke voksne, der dirigerer/styrer børn. Aktiviteterne er nogle, som både børn og voksne kan lide. Lederne vælger ikke nogle aktiviteter, som de ikke selv synes om. Eksempelvis er der ikke en sommerlejr, hvor der ikke er vandkrig med både børn og voksne som legende deltagere. Aktiviteter og forkyndelse. I FDF er der både aktiviteter og forkyndelse. Begge dele er ligeværdige. Livet i FDF er både fysisk og åndeligt. Vi laver ikke kun aktiviteterne, for at forkyndelsen kan glide med. I FDF er der en helhed af aktiviteter og livets store spørgsmål.

8 I FDF oplever både børn og voksne : Spændende aktiviteter udfordringer skøre og gale påfund ansvarlighed holdninger fællesskab FDFs formål : At møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus. I ordet møde ligger der, at vi alle møder kristendommen og livets store spørgsmål. Mødet foregår i den grad af frihed, at den enkelte kan tage stilling; men der er altid et møde. Se nærmere under om FDF - Formål og værdier FDFs værdigrundlag (FDF har også udformet et værdigrundlag) Her en hurtig udgave : 1. Det kristne menneskesyn 2. Leg og fantasi 3. Høre til i et fællesskab 4. Ansvar for den verden, vi lever i 5. Udholdenhed og robusthed 6. Visioner og drømme 7. Selvstændighed 8. Brugbare færdigheder FDF har også et lederideal se nærmere i FDF-kalenderen eller på :

9 FDF-organisationen Klasse. Det vigtigste i FDF er den enkelte klasse. Det er her børnene møder FDF. Det er her FDFlivet foregår. Der er sikkert mindst 2000 klasser i FDF. Kredse. Kredsen er det lokale FDFs omdrejningspunkt og er tilknyttet det lokale sogn. De forskellige klasser er byggestenene i kredsen. Foruden møder og ture for den enkelte klasse vil der også være særlige kredsarrangementer, såsom sommerlejr, julearrangement, kredsweekend... Kredsen er en selvstændig enhed. Som leder vil du være med til ledermøder, hvor fremtiden i kredsen planlægges. Kredsen ledes af en kredsleder eller kredsledelse, som har ansvaret for det daglige arbejde i kredsen. Du kan altid som ny leder spørge løs hos kredslederen. Enhver FDF-kreds har også en bestyrelse, der tager sig af økonomi, bygninger og de større fremtidslinjer. Netværk Kredsene er samlet i tværk med normalt 5 10 kredse. Her laves fælles arrangementer. Som ny leder skal du bare gøre brug af tilbuddene, da du ofte kan få et gratis arrangement. Det vil sige et færdigt arrangement, som I bare skal deltage i. På kan du se, hvordan opdelingen er i dit område. Landsdel Du er med i landsdel 5(der er 8 landsdele), som dækker det sydlige Jylland, en del af Vestjylland og Sydslesvig. Landsdel 5 laver : aftenlederskoler weekendkurser for de unge lederuddannelse på nettet større arrangementer som FDF i natten for alle aldersgrupper hvert andet år Weekends for væbnere, seniorvæbnere og seniorer. Større lejre som i 2008 Østrig og 2010 Sletten(fantastisk lejrplads ved Himmelbjerget) Gør brug af tilbuddene, det letter dit arbejde som leder Du kan altid se en kalender på Landsforbund FDF består af ca. 430 kredse og ca medlemmer. Landsforbundet er selvfølgelig demokratisk opbygget med landsmøde, hovedbestyrelse, valg... Landsforbundet har en række tilbud, som nemmest findes på :

10 Historie(ultra kort udgave) 1902 FDF stiftes i 1902 af den 19-årige Holger Tornøe. FDF var noget af det første for børn dog kun drenge. FDF begynder på Frederiksberg og i København; men breder sig hurtigt ud over landet. Drengene skal høre evangeliet, men også bruge kroppen. Marchture, gymnastik, sommerlejre og orkestermusik er på programmet. March&Lejr-sangbogen udgives allerede fra de første år og de næste år. FDF indfører væbneridræt i 1919 ved spejderne hedder det spejdersport. Det betyder madlavning på bål, lejre i telt, naturoplevelser og byggeri med rafter. FDF skifter også forbundsdragt(uniform) fra hvid til grå, som passer bedre til udendørslivet. FDF får landsmusikstævner og landslejre og de næste år. Pigerne må ikke være med i FDF, så FPF dannes som et forbund for piger i Både FDF og FPF vokser i medlemstal i 50'erne og 60'erne og de næste år. FDF og FPF fornyes. Den sidste del af militære disciplin forsvinder. Førere bliver til ledere, og børnenes interesser får langt større betydning end træningsplaner 1974 og de næste år FDF og FPF sluttes officielt sammen i Mange lokale kredse var gået sammen i årene før. I disse år opretter FDF skoler, højskole og efterskoler. FDF får ny forbundsdragt den nuværende blå. 2000'erne Alle de store folkelige foreninger(som f.eks. FDF) går lidt tilbage i disse år. FDF har altid sat fællesskabet centralt; men i disse år blæser vinden mod individualisme. Men vi tror på fællesskabet, for det har vi brug for og mon ikke pendulet snart svinger over mod fælleskab igen? Vision 2015 FDF har lavet en vision 2015 om FDF med ordene : synlighed folkekirkeligt børne og ungdomsarbejde meningsfyldte aktiviteter livsvigtige fællesskaber. Velkommen som leder i FDF.

11

HÅNDBOG FOR FORÆLDRE. Om FDF, om kredsen, praktiske oplysninger, regler og gode råd. FDF Kongens Lyngby Rustenborgvej 15a 2800 Kongens Lyngby

HÅNDBOG FOR FORÆLDRE. Om FDF, om kredsen, praktiske oplysninger, regler og gode råd. FDF Kongens Lyngby Rustenborgvej 15a 2800 Kongens Lyngby HÅNDBOG FOR FORÆLDRE Om FDF, om kredsen, praktiske oplysninger, regler og gode råd FDF Kongens Lyngby Rustenborgvej 15a 2800 Kongens Lyngby Kredsleder Morten Jarlbæk Pedersen Kredsleder Ole Bennetzen Bestyrelsesformand

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE INDHOLD 1 2 3 4 5 6 INTRODUKTION... 4 Introduktion til kredslederen... 4 Introduktion til mentor... 4 FORKYNDELSEN

Læs mere

G U F INFO PÅ GUF FÅR DU: LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF. 24.- 26. april LEDERUDDANNELSE DER RYKKER

G U F INFO PÅ GUF FÅR DU: LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF. 24.- 26. april LEDERUDDANNELSE DER RYKKER LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF G U F LEDERUDDANNELSE DER RYKKER 24.- 26. april PÅ GUF FÅR DU: : MULIGHED FOR AT DELTAGE PÅ ENKELTE MODULER : FRIVILLIGE AFTENTILBUD HVOR DER ER NOGET FOR ALLE

Læs mere

Flere hænder - ja tak!

Flere hænder - ja tak! Flere hænder - ja tak! Lederrekruttering FDF er et godt og attraktivt tilbud til børn og unge. En del af det tilbud er de mange engagerede ledere, der gør FDF til et vedkommende fællesskab baseret på

Læs mere

Beretning FDF landsdel 2013 2014

Beretning FDF landsdel 2013 2014 To år er gået, siden vi sidst gjorde status og så tilbage, nu er det er så blevet tiden igen og denne gang, er det mig, der for første gang får lov at skrive beretning. I vil opdage at formen er anderledes

Læs mere

DAGSORDEN. Navn. Kreds

DAGSORDEN. Navn. Kreds DAGSORDEN Navn Kreds 1 Kære Landsmødedeltager Hermed har vi fornøjelsen at udsende dagsorden til Landsmødet på Hotel Nyborg Strand den 14. til den 16. november 2008. I dette hæfte finder du dagsorden for

Læs mere

75 år og stærkere end nogensinde. Ingen er henvist til udskiftningsbænken. Et overflødighedshorn af oplevelser

75 år og stærkere end nogensinde. Ingen er henvist til udskiftningsbænken. Et overflødighedshorn af oplevelser 75 år og stærkere end nogensinde Ingen er henvist til udskiftningsbænken Læs mere side 3 Et overflødighedshorn af oplevelser Læs mere side 7 Den kristne tro er fundamentet men der er plads til alle Læs

Læs mere

U F. Lederuddannelse med ambitioner d. 19.-21. april 2013 på Sletten. Tilmelding. kurser. Gensyn Udsyn Fællesskab

U F. Lederuddannelse med ambitioner d. 19.-21. april 2013 på Sletten. Tilmelding. kurser. Gensyn Udsyn Fællesskab Landsforbundet indbyder til kursus i FDF G U F Gensyn Udsyn Fællesskab Tilmelding på FDF.dk/ kurser»» Mulighed for at deltage i enkelte moduler»» Stor fælles Gudstjeneste lørdag aften»» Oplev Søren Østergaard

Læs mere

Indledning. Hvorfor overhovedet holde ledermøder i FDF?

Indledning. Hvorfor overhovedet holde ledermøder i FDF? Det gode ledermøde Indledning På FDFs landsmøde i 2004 blev det vedtaget, at landsforbundet skulle udgive et materiale med henblik på en styrkelse af ledermødet. Denne folder dækker nogle af de tiltag,

Læs mere

FDFLEDEREN. Må Man tegne gud? guide til naturbaserne Mit fdf. forældrebetaling versus -deltagelse. nr. 3 april 2008. Foto: Michael Jensen

FDFLEDEREN. Må Man tegne gud? guide til naturbaserne Mit fdf. forældrebetaling versus -deltagelse. nr. 3 april 2008. Foto: Michael Jensen FDFLEDEREN nr. 3 april 2008 Må Man tegne gud? Foto: Michael Jensen forældrebetaling versus -deltagelse guide til naturbaserne Mit fdf At turde kigge på sig selv Jeg var på posthuset for nylig. Som sædvanlig

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Introduktion til hæftet.

Introduktion til hæftet. Introduktion til hæftet. Kære leder. Værsgo her har du FDFs nye forkyndelsesmateriale 12. 12 er et materiale, der gerne skulle give den erfarne leder nye indspark til forkyndelsesarbejde ude i kredsen

Læs mere

G U F INFO LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF LEDERUDDANNELSE MED AMBITIONER : MULIGHED FOR AT DELTAGE I ENKELTE MODULER

G U F INFO LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF LEDERUDDANNELSE MED AMBITIONER : MULIGHED FOR AT DELTAGE I ENKELTE MODULER LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF G U F LEDERUDDANNELSE MED AMBITIONER 9.-11. maj 2014 : MULIGHED FOR AT DELTAGE I ENKELTE MODULER : FOREDRAG MED JACOB BØTTER OM INVOLVERING VIA SOCIALE MEDIER :

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Kryptiske meddelelser, 1. modul Råd og vejledning...9 Teori...11 Øvelser...14 Hvordan kan det gøres?...15

Kryptiske meddelelser, 1. modul Råd og vejledning...9 Teori...11 Øvelser...14 Hvordan kan det gøres?...15 F D F s l e d e r u d d a n n e l s e side 1 GUL KERNE UNDERHOLDNING OG KOMMUNIKATION Indhold Indledning Målbeskrivelse...2 Indhold...2 Hvorfor underholdning og kommunikation?...2 Opbygningen af et modul...3

Læs mere

Kalender. Sæt X i kalenderen: Det eftertragtede EBU-kursus stater nu til efteråret i Kolding. Se mere inde i bladet.

Kalender. Sæt X i kalenderen: Det eftertragtede EBU-kursus stater nu til efteråret i Kolding. Se mere inde i bladet. Tema: Omsorg Hvad er Evangelisk Børnemission? Evangelisk Børnemission er en tværkirkelig organisation, hvis mål er at nå børnene med evangeliet, undervise dem i Guds ord og lede dem ind i en lokal kirke.

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

KRUMMEN KREDSBLADET FOR FDF TYRSTED-UTH. Læs i Krummen: - Nye møde struktur - Sommerafslutning - Sommerlejr - Middelalder

KRUMMEN KREDSBLADET FOR FDF TYRSTED-UTH. Læs i Krummen: - Nye møde struktur - Sommerafslutning - Sommerlejr - Middelalder KRUMMEN KREDSBLADET FOR FDF TYRSTED-UTH Læs i Krummen: - Nye møde struktur - Sommerafslutning - Sommerlejr - Middelalder Maj 2015 - Juni 2015 FDF Tyrsted Uth Nordrevej 68 8700 Horsens Tlf. 75 64 84 64

Læs mere

LEDERUDDANNELSE PÅ NYE MÅDER SÅDAN GØR DU, NÅR ULYKKEN ER UDE SELVTILLID I TUMLINGEHØJDE FORÆLDREARBEJDE

LEDERUDDANNELSE PÅ NYE MÅDER SÅDAN GØR DU, NÅR ULYKKEN ER UDE SELVTILLID I TUMLINGEHØJDE FORÆLDREARBEJDE FDFLEDEREN NR. 7 NOVEMBER 2008 LEDERUDDANNELSE Foto: KFUM-spejderne PÅ NYE MÅDER SÅDAN GØR DU, NÅR ULYKKEN ER UDE SELVTILLID I TUMLINGEHØJDE FORÆLDREARBEJDE i skoler på nye måder på tv 2 er sidste afsnit

Læs mere