Cases til tværgående øvelse alle matchgrupper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Cases til tværgående øvelse alle matchgrupper"

Transkript

1 Cases til tværgående øvelse alle matchgrupper

2 Sag nummer 1 1) Køn Kvinde 2) Alder 53 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (fra Seks måneder Har gennemført folkeskole og er uddannet inden for kontor. Dagplejemor i ca. fem år. Uddannet syerske og har arbejdet inden for dette fag i ca. tre år. Har haft diverse job, f.eks. Dansk Flygtningehjælp og et røgeri. Har arbejdet fem år hos TDC som sælger/rådgiver. Har været alkoholiker siden hun var 20 år. Har været på adskillige afvænningsinstitutioner og har deltager i forskellige grupper, f.eks. AA. Hun er netop forsøgt aktiveret i et kommunalt beskæftigelsesprojekt, men det måtte opgives på grund af hendes alkoholmisbrug. Hun er i kontakt med misbrugscenteret. 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Hun er pt. ikke i stand til at møde i aktivering pga. alkoholmisbrug. 9) Andet relevant Der er tale om eskalerende alkoholmisbrug. Tidligere var hun i de fleste perioder i stand til at passe et arbejde. Ind imellem var der perioder, hvor drikkeriet tog til, så hun ikke var i stand til at holde på jobbet. Men hun kæmpede sig efterfølgende tilbage på arbejdsmarkedet. Det er hun ikke i stand til pt. 3 Kvinden har et alkoholmisbrug, der gør, at hun pt. ikke er i stand til at deltage i et aktivt beskæftigelsesrettet tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Kvinden betragtes derfor som midlertidig passiv og skal i matchgruppe 3.

3

4 Sag nummer 2 1) Køn Kvinde 2) Alder 20 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra Et år og to måneder Specialklasse fra Ingen afgangseksamen. Er ordblind. Startet på handelsskole for et par år siden, men stoppede efter et par måneder, fordi det var for svært for hende. Ingen erhvervserfaring. Er i en beskæftigelsesfremmende virksomhedspraktik i et supermarked, hvor hun fungerer godt. To dage om ugen til danskundervisning for voksne. 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen 9) Andet relevant Nej 1 Der er ikke nogle umiddelbare barrierer for, at hun kan tage et job og være selvforsørgende inden for tre måneder. Kvinden vurderes derfor som jobklar og placeres i matchkategori 1.

5 Sag nummer 3 1) Køn Kvinde 2) Alder 24 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (fra Fem år og tre måneder. 9. klasse på Tvind skole uden afgang, to måneder på tankstation, startet tre gange på VUC stoppet efter 1-3 måneder, kassedame i supermarked (kortvarigt), grillbar (kortvarigt). Samtlige steder er hun ophørt på grund af uoverensstemmelser. Hun er gennem flere år dybt forankret i et fysisk sygdomsbillede, der ikke er lægeligt belæg for. Deltager ved kommunal aktivering. Nej. Dog har egen læge henvist til psykiater. Hun har tidligere afvist psykiatrisk undersøgelse. 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Nej 9) Andet relevant Vokset op i en familie, hvor offentlig forsørgelse har været det primære indtægtsgrundlag. 1 Der er ikke nogle umiddelbare barrierer for, at hun kan starte på en uddannelse eller tage et ordinært job inden for tre måneder, hvorfor hun matches 1,Det tyder dog på, at hun har brug for en særlig indsats i forhold til at fastholde jobbet. Der vil derfor formegentligt være behov for at hun fik tilknyttet en mentor eller lignende.

6 Sag nummer 4 1) Køn Kvinde 2) Alder 35 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse ( Tre år og tre måneder 10. klasse, HF enkeltfag i dansk, matematik, psykologi. Opstart på pædagogseminarium men ophørt efter et halvt år. Grundforløb på Roskilde slagteriskole. Har været aktivere i børnehave og SFO i ca. tre år. Derefter i tilbud i kantine på skole i 2 måneder. Så vikariat i smørrebrødsforretning i 10 måneder. Hun fremtræder som en skrøbelig person. Hendes verden styrter ofte sammen, og hun har svært ved at strukturere sin dagligdag og få overblik. Hun er alene med to børn. Hun får hjælp fra familieafdelingen. Efter et afklaringsforløb hos anden aktør iværksat virksomhedspraktik i supermarked. Arbejdsgiver har oplyst om stort fravær uden gyldig grund. Derfor ny aftale om at oprette en anden praktik med et forløb på 15 timer ugentligt. Det vurderes dog at kvinden ikke kan fastholdes i aktivt tilbud uden støtte, hvorfor der skal tilknyttes en mentor. Ingen 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen 9) Andet relevant Intet 2 Kvinden er i stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats, men har behov for en mentor for at kunne fastholde et aktivt tilbud på 15 timer om ugen. Kvinden betragtes derfor som indsatsklar og skal i matchgruppe 2.

7

8 Sag nummer 5 2) Alder 55 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (fra Kontanthjælp i tre år i alt siden 2004 Ufaglært. Har arbejdet i bygge- og anlægsbranchen. Er frataget sit kørekort. Gentagende sygemeldinger. Fyring pga. for meget fravær. Kommunal aktivering, som pt. er afbrudt pga. sygemelding. Ingen 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Pt. fritaget for aktivering. Sygemeldt med depression samt stort alkoholforbrug. Er startet antabusbehandling og forventes raskmeldt om 1 uge. 9) Andet relevant Har rygproblemer. Læge anbefaler job uden hårdt rygbelastende arbejde. 1 Borgeren er i behandling og derfor fritaget for aktivering. Han forventes raskmeldt inden for tre uger og må derfor forventes at kunne tage et ordinært arbejde herefter.

9 Sag nummer 6 2) Alder 20 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra Fem måneder 9. klasse. Få måneders erhvervserfaring. Er netop løsladt efter afsoning af voldsdom. Psykiatrisk diagnose: OCD. Sygdommen intensiveres ved stress og rastløshed. Ønsker uddannelse og job, men det er pt. ikke afklaret, hvad han kan magte. Åbent tilbud på værksted. Tidligere flere udeblivelser fra aktiveringsforløb. Ingen 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen 9) Andet relevant Nej 2 Det er en udfordring at få borgeren til at møde op til et aktivt tilbud. Vedkommende er ikke parat til at tage et ordinært arbejde.

10 Sag nummer 7 2) Alder 19 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra Ni måneder 9. klasse; to afbrudte forløb på teknisk skole. Har arbejdet som avisbud; lagermedarbejder; slagtermedarbejder; opvasker; håndtering af pakkepost. Har haft ustabilt fremmøde på jobbene, idet han hele tiden lader sig forstyrret af udefrakommende ting. Er aktuelt i et afklaringsforløb efter LAB-loven. Der er behov for mentor og kontaktperson for at fastholde ham i dette forløb. Jobcenteret vurderer, at borgeren i løbet af 3-6 mdr. kan komme i ordinær beskæftigelse. Jobcenteret har lavet en plan med borgeren om, at de indenfor 3-6 mdr., når hashmisbruget er mere under kontrol, skal de sammen finde et job til ham. Har samtaler med misbrugskonsulent vedrørende et højt forbrug af hash. 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Er ikke fritaget for aktivering. 9) Andet relevant Turbulent tilværelse med familiemæssige problemer, hashmisbrug og berigelseskriminalitet. 2 Borgeren er pt. ikke i stand til at tage et arbejde. Han har behov for en mentor for at fastholde et aktivt tilbud, og der er samtaler med misbrugskonsulent vedr. højt forbrug af hash. Jobcenteret har lavet en plan med borgeren om, at de sammen skal finde et job til ham indenfor 3-6 mdr., når hashmisbruget er mere under

11 Sag nummer 7 kontrol. I forlængelse af planen skal borgeren ommatches til matchgruppe 1 i forbindelse med næste kontaktsamtale.

12 Sag nummer 8 2) Alder 25 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra Kontanthjælp i lange perioder siden det fyldte 18. år Irakisk flygtning med varigt ophold; 6 års skolegang i Irak samt modtagelsesklasse i Danmark; Fuldført sprogskole; Er dårlig til at skrive og læse, men taler udmærket dansk. Er ikke motiveret for yderligere skolegang. Praktikforløb og løntilskudsjob inden for café og køkken. Er svær at motivere til ansættelse inden for andre brancher. Har været god til selv at finde småjobs inden for branchen. Har ikke hygiejnebevis. Kan ikke arbejde med rengøring grundet allergisk reaktion. Skal henvises til anden aktør. Nej 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen 9) Andet relevant Hjemmeboende 1 Der er ikke nogle umiddelbare barrierer for, at borgeren kan tage et arbejde og være selvforsørgende inden for tre måneder.

13 Sag nummer 9 2) Alder 41 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra Har modtaget kontanthjælp siden indrejse fra Somalia i Dog selvforsørgende i Nuværende kontanthjælpsperiode er på otte måneder Otte års skolegang i Somalia; sprogundervisning niveau 2; diverse aktiveringsforløb indenfor kantine; rengøring og montage. Selvforsørgende via rengøringsjob fra Ingen helbredsmæssige barrierer. Har vanskeligt ved at acceptere skrevne og uskrevne regler på arbejdsmarkedet. Virksomhedspraktik hos privat arbejdsgiver. Nej 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen 9) Andet relevant Nej 1 Der er ikke nogle umiddelbare barrierer for, at han kan tage et arbejde. Måske er der behov for en mentor for at lære regelsættet på en arbejdsplads.

14 Sag nummer 10 1) Køn Kvinde 2) Alder 44 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra 16 år Har ingen uddannelse og kun kortvarig erhvervserfaring inden for rengøring. Er analfabet og har ikke gået i skole i hjemlandet. Kom til landet i januar 1993 og har gået på sprogskole. Forstår dansk på tomandshånd, men taler sproget dårligt. Er i to måneders virksomhedspraktik som rengøringsassistent. Praktikken forløber godt. Nej 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen 9) Andet relevant Er alene med fire børn og har begrænset netværk i Danmark. 1 Der er ikke nogle umiddelbare barrierer for, at hun kan tage et arbejde. Det kunne fx være et rengøringsjob.

15 Sag nummer 11 2) Alder 49 4) Varighed af offentlig forsørgelse Seks måneder Han har netop afsonet 4 år. Har etårig handelsuddannelse fra Har sidst haft arbejde fra 1984 til 1986 og har efterfølgende været pusher. Efter den lange afsoning har han store vanskeligheder med at indordne sig i samfundet og det daglige liv. Var i praktik i speditørfirma gennem Kriminalforsorgen op til løsladelsen, men det gik ikke godt. Han havde svært ved at styre sit temperament og isolerede sig. Havde mange kampe med de øvrige medarbejdere. Forsøger nu med virksomhedspraktik på et lager. Er henvist til psykolog gennem egen læge. 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Han har i en periode været fritaget for aktivering på grund af psykiske helbredssituation, men er det ikke længere. 9) Andet relevant Nej 2 Jobcentret vurderer, at han er klar til aktivering og forsøger nu med virksomhedspraktik på et lager.

16 Sag nummer 12 2) Alder 49 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (fra 6) Oplysninger om uddannelse, erhvervserfaring 7) Nuværende tilbud efter lov om en aktiv 8) Nuværende andre tilbud, f.eks. behandling 4 år Uddannet tømrer og jægersoldat. Er psykisk meget dårlig, har et uerkendt alkoholmisbrug og tager forskellige former for medicin, han har købt rundt omkring. Har ofte vred og truende adfærd. Tror ikke på, at psykologbehandling kan hjælpe. Hævder, at tavshedspligt fra militæret gør, at han ikke kan lukke op for problemerne. Intet arbejdsmarkedsperspektiv. Har fået afslag på førtidspension. Starter arbejdsprøvning om to uger med henblik på at afdække, hvilket former for job, han vil kunne varetage. Modtager pt. ingen behandling. Forsøges motiveret til behandling for depression. 9) Angiv evt. fritagelse og årsag Nej 10) Andet relevant Nej 2 Borgeren kan efter jobcenterets vurdering deltage i arbejdsprøvning, hvorfor han skal i matchgruppe 2 og ikke 3.

17 Sag nummer 13 2) Alder 28 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (fra 6) Oplysninger om uddannelse, erhvervserfaring 7) Nuværende tilbud efter lov om en aktiv 8) Nuværende andre tilbud, f.eks. behandling 4 år Ingen uddannelse. Har ikke afsluttet 9. klasse. Har som helt ung haft en række småjobs i kortere tid af gangen, men der har også været en del perioder på kontanthjælp. Har massive problemer med misbrug, men er netop startet misbrugsbehandling. Ingen. Arbejdspraktik er forsøgt, men det går galt pga. misbruget. Dagtilbud i misbrugscentret. 9) Angiv evt. fritagelse og årsag Fritaget for aktivering pga. misbrugsproblemer. 10) Andet relevant Nej 3 Borgeren kan ikke deltage i tilbud efter LAB, men kun i tilbud efter Lov om Social Service. Derfor skal han i match 3 og ikke i match 2.

18 Sag nummer 14 1) Køn Kvinde 2) Alder 30 år 4) Varighed af offentlig forsørgelse (fra 6) Oplysninger om uddannelse, erhvervserfaring 7) Nuværende tilbud efter lov om en aktiv 8) Nuværende andre tilbud, f.eks. behandling 3 år Ingen uddannelse. Psykisk syg (borderline) og har været indlagt flere gange de forløbne år. Det er usikkert, hvilken betydning diagnosen har for arbejdsevnen. Foreløbig forsøges der med 10 timers praktik ugentligt i et virksomhedscenter. Får støtte fra socialpsykiatrien 9) Angiv evt. fritagelse og årsag Nej 10) Andet relevant Skilt. Har to børn. Det ene barn er anbragt. Det andet bor hos faren. 2 Der er usikkerhed om diagnosen og dennes betydning for arbejdsevnen. Kombinationen af denne usikkerhed og diagnosen gør, at der ikke er udsigt til, at borgeren er i job inden for kortere tid. Der er dog ikke umiddelbart noget, der udelukker, at borgeren kan deltage i et aktivt tilbud. Jobcenteret forsøger da også nu med virksomhedspraktik.

19 Sag nummer I5 2) Alder 32 år 3) Aktuel ydelse Introduktionsydelse 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra 4 måneder Modersmål: Burmesisk. Taler/forstår ganske få ord på engelsk. Gået i skole 4 år i Burma. Ingen uddannelse. Har arbejdet som landbrugsmedarbejder og som medhjælper/tjener i restauration. Ankom som kvoteflygtning for ca. 1 år siden. Har arbejdet 3 måneder på fabrik, men blev fyret pga. nedskæringer. Deltager i danskundervisning. Kan enkelte sætninger på dansk, men har brug for tolk til almindelig kommunikation. Er i virksomhedspraktik i en detailhandlen og overgår til løntilskudsjob fra næste måned. Intet 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Intet 9) Andet relevant Nej 1 Der er ikke nogle umiddelbare barrierer for, at borgeren kan tage et arbejde. Dårlige danskkundskaber kan ikke i sig selv begrunde en anden matchindplacering end 1.

20 Sag nummer I6 1) Køn Kvinde 2) Alder 58 år 3) Aktuel ydelse Introduktionsydelse 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra 3 måneder Modersmål: Burmesisk. Gået i skole 8 år. Har arbejdet på markeder og haft egen bod med dagligvarer. Ankom som kvoteflygtninge for 9 måneder siden. Har arbejdet 6 måneder på plastfabrik, men blev fyret da hun ikke kunne betjene maskinen pga. smerter. Deltager i dansk undervisning. Kan enkelte ord på dansk, men har brug for tolk til almindelig kommunikation. Har smerter i fingrene og benene. Er meget følelsesladet. Sagsbehandleren i jobcenteret er usikker på hvilket arbejde hun kan udføre, med de smerter hun har i fingre og ben. Dette afklares via deltagelse i 30 timers ugentligt kommunalt tilbud, men hun magter kun at møde ca. 20 timer. Ingen 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen 9) Andet relevant Nej 2 Borgeren magter kun at møde i et aktivt tilbud 20 timer om ugen, hvorfor vedkommende ikke er parat til at tage et ordinært arbejde, som medfører selvforsørgelse.

21

22 Sag nummer I7 1) Køn Kvinde 2) Alder 34 år 3) Aktuel ydelse Introduktionsydelse 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra Introduktionsydelse i 2 år og 3 måneder. Modersmål: Arabisk. Ingen uddannelse og ingen arbejdsmarkedserfaring. Taler kun arabisk. Alene med to børn. Har meget ofte syge børn. Ingen I behandling hos psykolog og i medicinsk behandling hos læge. Det vides endnu ikke, hvor alvorlig den generelle helbredssituation er. Sociallæge har vurderet, at der skal laves en generel helbredsundersøgelse. Diagnose (indtil videre): Depression. Hudlidelse som giver mange smerter under fødder og gør det svært at gå. 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Fritaget fra at deltage i introduktionsprogrammet pga. depression og smertefuld hudlidelse, samt at man er i gang med yderligere helbredsmæssig udredning. 9) Andet relevant Der er udarbejdet sygeopfølgningsplan mht. helbredsmæssig udredning i forhold til fremtidig beskæftigelsesmuligheder. 3 Kvinden er fritaget fra at deltage i introduktionsprogrammet pga. helbredsproblemer, og man er i gang med en yderligere helbredsundersøgelser med henblik på at afklare, hvad hun kan deltage i fremadrettet (tilbud og beskæftigelse). Hun betragtes som midlertidigt passiv.

23 Sag nummer I8 2) Alder 18 år 3) Aktuel ydelse Introduktionsydelse 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra 6 måneder Har ikke gået i skole i hjemlandet. Har hjulpet sin far med ufaglært arbejde. Modtaget som uledsaget flygtning. Har gået på sprogskole i 1 år. Det forløber fint, men han har stadig udfordringer i forhold til netværk og deltagelse i sociale sammenhænge. Det er aftalt, at der sideløbende skal igangsættes et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb med fokus på grundskolefærdigheder; læse, skrive og regnefærdigheder. Får bostøtte og er henvist til psykolog. Han ønsker dog ikke at deltage i psykologsamtalerne. 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen. 9) Andet relevant Traumatiseret og skrøbelig; er meget alene i Danmark. Har behov for længere skoleforløb for at kunne få et stabilt arbejdsliv i Danmark. 2 Han kan ikke forsørge sig selv indenfor tre måneder. Han skal have et intensivt forløb med grundskolefærdigheder. Dernæst forventes påbegyndelse i ordinær uddannelse.

24 Sag nummer 19 2) Alder 31 år 3) Aktuel ydelse Ledighedsydelse 4) Varighed af offentlig forsørgelse (forsørgelseshistorik fra 6 måneder Ingen uddannelse. Har arbejdet ufaglært i en del år, bl.a. på værksted og lager. Fyret fra fleksjob pga. hyppige udeblivelser og sygemeldinger. Han er i forløb hos anden aktør, der skal afklare, om han kan klare et fleksjob. 8) Angiv evt. fritagelse og årsag Ingen 9) Andet relevant Nej 2 Afklares med henblik på at vurdere om, han kan klare et fleksjob.

25 Sag nummer 20 2) Alder 61 år 3) Aktuel ydelse Sygedagpenge 4) Varighed af offentlig forsørgelse (fra 6) Oplysninger om uddannelse, erhvervserfaring 7) Nuværende tilbud efter lov om en aktiv 8) Nuværende andre tilbud, f.eks. behandling 13 uger. Har diffuse smerter i kroppen og er under udredning for gigt. Jobcentret har en mistanke om, at også psykiske problemer spiller ind. Det skal afklares nærmere via egen læge. Har en kort uddannelse, der ikke er brugt i mange år. Har vekslet mellem ledighed og supplerende dagpenge i flere år. Ingen Får smertestillende medicin, men modtager ikke anden behandling 9) Angiv evt. fritagelse og årsag Sygemeldt fra a-kassen og dermed fritaget for rådighed. 10) Andet relevant Nej 2 Der er usikkerhed om diagnosen og dennes betydning for arbejdsevnen. Der er tale om matchgruppe 2, idet der givet symptomerne ikke er udsigt til, at borgeren er i ordinært job inden for kortere tid. Der er ikke umiddelbart noget, der udelukker, at borgeren kan deltage i et aktivt tilbud.

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag December 2015 Nedenstående cases beskriver cases på de budgetforslag der er beskrevet i det samlede besparelseskatalog for arbejdsmarkedsområdet. Indsats

Læs mere

Dette notat indeholder en beskrivelse af den nye matchmodel og formålet med at indføre den.

Dette notat indeholder en beskrivelse af den nye matchmodel og formålet med at indføre den. NOTAT 21. december 2009 Ny matchmodel hvorfor og hvordan? Vores sag 2009-000-2943 Arbejdsmarkedsstyrelsen har, i tæt samarbejde med flere jobcentre, udviklet en ny, simpel og forbedret matchmodel. Den

Læs mere

Uddannelse i ny matchmodel Baggrund, formål og anvendelse

Uddannelse i ny matchmodel Baggrund, formål og anvendelse Uddannelse i ny matchmodel Baggrund, formål og anvendelse Januar marts 2010 Velkommen og præsentation - 2 - Velkommen og præsentation Kort præsentationsrunde Formålet med i dag Viden Forståelse Anvendelse

Læs mere

ARKETYPER MED DE VÆSENTLIGSTE BARRIERER. Til brug på møde om socialt ansvar på rengøringsområdet. Opdateret med rød-gul-grøn indgangsdør

ARKETYPER MED DE VÆSENTLIGSTE BARRIERER. Til brug på møde om socialt ansvar på rengøringsområdet. Opdateret med rød-gul-grøn indgangsdør ARKETYPER MED DE VÆSENTLIGSTE BARRIERER Til brug på møde om socialt ansvar på rengøringsområdet Opdateret med rød-gul-grøn indgangsdør 04-11-2015 Indhold Praktiske udfordringer transport og daginstitution...

Læs mere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere 19. april 2010 Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere J.nr.2010-0005276 3.kt. Det er besluttet at ændre bekendtgørelsen om sygedagpenge for at fastsætte nærmere regler om visitation af

Læs mere

Ny matchmodel sådan og derfor

Ny matchmodel sådan og derfor N O T A T 10. september 2009 Ny matchmodel sådan og derfor Vores sag 2009-000-8984 Med udgangen af 1. kvartal 2010 skal sagsbehandlere i landets kommuner bruge et nyt redskab, en ny matchmodel, når de

Læs mere

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet.

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet. Ledighedsydelse over 18 måneder uden refusion. Når en borger visiteres til fleksjob, men ikke har et konkret job får vedkommende ledighedsydelse. Det samme gør sig gældende hvis en borger har været ansat

Læs mere

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed.

Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Hvad kan jobcentret tilbyde unge med( særlige behov) udfordringer ud over ledighed. Jobcentret skal som udgangspunkt hjælpe unge ledige til at komme i selvforsørgelse via uddannelse. Dette gøres gennem

Læs mere

Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan

Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan Bilag 2: Uddybende beskrivelse af indsatserne under Frederiksberg Kommunes hjemløseplan Nedenstående er en uddybende beskrivelse af forløb for de hjemløse, der har taget ophold i boliger etableret under

Læs mere

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens SYGEMELDT Hvad skal du vide? Horsens Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sygemeldt og aktiv...side 3 Udbetaling af sygedagpenge...side 4 Når vi modtager din sygemelding...side 6 Opfølgning det videre

Læs mere

Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet

Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet Tilbud til unge på beskæftigelsesområdet Unge mellem 18-29 år Oversigt over tilbud og aktiviteter for de 18-29-årige Udvalget for Arbejdsmarked og Erhverv er på deres møde den 28. marts 2012, blevet præsenteret

Læs mere

Status et øjebliksbillede i maj/juni 2013

Status et øjebliksbillede i maj/juni 2013 Status et øjebliksbillede i maj/juni 013 Nærværende status bygger på opgørelser i hver af de 8 medvirkende kommuner og en opgørelse på tværs af kommunerne pr. maj/juni 013 (se tabel 1 og ): Hvor mange

Læs mere

Jobcentrenes instrumenter overfor de svage ledige. Hvad virker og hvad bør udvikles? v/regionsdirektør Jan Hendeliowitz

Jobcentrenes instrumenter overfor de svage ledige. Hvad virker og hvad bør udvikles? v/regionsdirektør Jan Hendeliowitz Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcentrenes instrumenter overfor de svage ledige. Hvad virker og hvad bør udvikles? v/regionsdirektør Jan Hendeliowitz Målgruppen Ikke en klar definition /

Læs mere

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter Vi har et mål... at bringe ledige borgere ud på/tættere på arbejdsmarkedet Fra mange års erfaring med at bringe ledige

Læs mere

Grupper med risiko for at tilgå pemanente ydelser. Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt

Grupper med risiko for at tilgå pemanente ydelser. Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Grupper med risiko for at tilgå pemanente ydelser, Karl Schmidt jul-11 okt-11 Nytilgangen falder 4.5 4. 3.5 3. 2.5 2. 1.5 1. 5 jan-8 apr-8 jul-8 okt-8 jan-9 apr-9 jul-9 okt-9 jan-1 apr-1 jul-1 okt-1 jan-11

Læs mere

Case: Sygedagpenge. Oplysningsskema

Case: Sygedagpenge. Oplysningsskema Case: Sygedagpenge Case: Sygedagpenge Borger Anders kommer til skade i en fodboldkamp og det viser sig, at han udover trykkede ribben har brækket benet. Han er ansat som chauffør. Han er sygemeldt i mere

Læs mere

Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov til marts 2011)

Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov til marts 2011) Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov. 2010 til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov. 2010 til marts 2011) Målgruppe: matchgruppe 2, indsatsklare kontant og starthjælpsmodtagere.

Læs mere

Kvalitetsstandard for ressourceforløb

Kvalitetsstandard for ressourceforløb Kvalitetsstandard for ressourceforløb Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen har medført store ændringer i arbejdet med komplekse sager. Ud fra

Læs mere

Jobcenterets anvendelse af sanktioner i beskæftigelsesindsatsen - for stærke ledige

Jobcenterets anvendelse af sanktioner i beskæftigelsesindsatsen - for stærke ledige TULU 2. december 2015 Jobcenterets anvendelse af sanktioner i beskæftigelsesindsatsen - for stærke ledige v/sofie Steensgaard, afdelingsleder og Inge Beck, teamleder Job & Helhedsindsats Hvad betyder sanktioner?

Læs mere

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Malene Nordestgaard Laursen Sagsnr. 15.40.00-P20-1-15 Dato:24.2.2016 Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Antallet af borgere omfattet af

Læs mere

Job- og sundhedsmentor

Job- og sundhedsmentor Evalueringsrapport Job- og sundhedsmentor Dato 4/3 2013 21/6 2013, i alt 16 uger Formål Job- og sundhedsmentor havde til formål at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet for borgere med en reel nedsat

Læs mere

Det fremtidige arbejde med ressourceforløb

Det fremtidige arbejde med ressourceforløb R A P P O R T Det fremtidige arbejde med ressourceforløb RAPPORTTITEL Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Baggrund... 3 1.2. Status på arbejdet med ressourceforløb... 3 2. Målgruppen for

Læs mere

De ledige 18-29 årige

De ledige 18-29 årige Sundhedsstyrelsen De ledige 18-29 årige Hvem er de og hvad skal der til for at få dem i uddannelse eller job? 1 Sektionsleder Helle Engelund, COWI 2007M01 2007M04 2007M07 2007M10 2008M01 2008M04 2008M07

Læs mere

Sygedagpengeopfølgning

Sygedagpengeopfølgning Sygedagpengeopfølgning Muligheder i sygedagpengereformen Viden om tidlig virksomhedsrettet indsats Forventningsafstemning 1. Sygedagpengereformen 2. Viden om en tidlig og aktiv virksomhedsindsats for sygemeldte

Læs mere

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Ungeindsats Υνγεινδσατσ Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under 30 år. Der er en række specifikke regler for unge under

Læs mere

Analyse af ressourceforløb oktober november 2015

Analyse af ressourceforløb oktober november 2015 Notatark Sagsnr. 15.00.00-P20-16- 15 Sagsbehandler Kirsten Pedersen 17.11.2015 Analyse af ressourceforløb oktober november 2015 Indledning Nærværende analyse er baseret på udtræk fra den 12. oktober 2015.

Læs mere

Offentligt udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen. Tilbud til kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2. Bilag 2a, Cases

Offentligt udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen. Tilbud til kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2. Bilag 2a, Cases Offentligt udbud af dele af beskæftigelsesindsatsen Tilbud til kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 2011 Bilag 2a, Cases Nationalt udbud efter tilbudsloven Bilag 2a Indhold Bilag 2a... 1 Cases til tilbudstypen:

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug Skema 2: Projektbeskrivelsesskema 1. Projektets titel: En vej væk fra misbrug - arbejdsmarkedsrettet sundhedsindsats 2. Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper Indsats(er) der ansøges

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Notat. Status på ungeindsatsen 3. kvartal 2013

Notat. Status på ungeindsatsen 3. kvartal 2013 Notat Status på ungeindsatsen 3. kvartal 203 I budget 203-6 blev der afsat en innovationsblok på kr.,5 mio. årligt til en styrket indsats overfor unge ledige. Dette forventes at medføre en besparelse på

Læs mere

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013

Notat. Status - ungeindsatsen 2. kvartal 2013 Notat Status - ungeindsatsen 2. kvartal 213 I budget 213-16 blev der afsat en innovationsblok på 1,5 mio. kr. årligt til en styrket indsats over for unge. Dette forventes, at medføre en besparelse på 1

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 4 Tilbud... 4

Læs mere

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget for oktober måned 2012 Der er i oktober sket en stigning i antallet af borgere i Assens kommune der modtager midlertidig offentlig forsørgelse. Dette gælder

Læs mere

H v i s d u b l i v e r s y g

H v i s d u b l i v e r s y g H v i s d u b l i v e r s y g R e t t i g h e d e r P l i g t e r M u l i g h e d e r Slagelse E n t i d l i g i n d s at s va r e r l æ n g s t Indhold 2 En tidlig indsats varer længst 4 Roller og ansvarsfordeling

Læs mere

Ledige fleksjobberettigede

Ledige fleksjobberettigede Ledige fleksjobberettigede Formål med pjecen: At give borger en introduktion til lovgivningen omkring pligter og rettigheder At oplyse borger om metoder til jobsøgning At oplyse borger om de individuelle

Læs mere

LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den 1. februar 2016, 06:00

LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den 1. februar 2016, 06:00 »Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«- UgebrevetA4.dk 31-01-2016 22:00:46 LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den

Læs mere

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk uddannelseshuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

Sagsbehandlingsfrister på beskæftigelsesområdet

Sagsbehandlingsfrister på beskæftigelsesområdet Sagsbehandlingsfrister på beskæftigelsesområdet Sagsbehandlingstiden gælder fra sagen er fuldt oplyst, til du modtager en afgørelse på sagen. Alle sager skal behandles så hurtigt som muligt. Når Jammerbugt

Læs mere

- ret og pligt. At skabe sammenhæng mellem mennesker og job

- ret og pligt. At skabe sammenhæng mellem mennesker og job Fleksjob - ret og pligt At skabe sammenhæng mellem mennesker og job I Fleksjobteamet samarbejder vi målrettet med dig om at komme ud på arbejdsmarkedet igen Vi forventer af dig, og det er lovpligtig, at:

Læs mere

Analyse af 18-29-årige

Analyse af 18-29-årige Beskæftigelsesregion Syddanmark Analyse af 18-29-årige med fokus på modtagerne af kontanthjælp, starthjælp eller introduktionsydelse Pixi-udgaven Juni 2008 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon

Læs mere

Aktive hurtigere tilbage

Aktive hurtigere tilbage Baggrund og formål: Lovgivningen giver i dag kun jobcentrene mulighed for at sætte s beskæftigelsesrettet indsats i gang for: Syge modtagere af kontanthjælp og starthjælp Det hæmmer h kommunernes mulighed

Læs mere

Opfølgning kontanthjælpsanalyse Aktiv Indsats

Opfølgning kontanthjælpsanalyse Aktiv Indsats Opfølgning kontanthjælpsanalyse Aktiv Indsats I april blev der lavet en analyse over de kontanthjælpssager, som var tilknyttet Aktiv Indsats. Der blev i marts lavet en opfølgning her på. I marts 2013 er

Læs mere

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet Norddjurs Kommune 2. juni 203 Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet. Forsikrede ledige Jobcenter Norddjurs har udarbejdet en række nøgletal, der viser udviklingen i antallet af kontaktforløb for forsikrede

Læs mere

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet Norddjurs Kommune 4. maj 203 Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet. Forsikrede ledige Jobcenter Norddjurs har udarbejdet en række nøgletal, der viser udviklingen i antallet af kontaktforløb for forsikrede

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Kortlægning af indsatsen for aktivitetsparate borgere i Glostrup Kommune

Kortlægning af indsatsen for aktivitetsparate borgere i Glostrup Kommune APRIL 2015 Kortlægning af indsatsen for aktivitetsparate borgere i Glostrup Kommune UDKAST Glostrup Kortlægning af indsatsen for aktivitetsparate borgere i Glostrup Kommune 2 Kortlægning af indsatsen for

Læs mere

De friholdte unge på uddannelseshjælp. Et resume

De friholdte unge på uddannelseshjælp. Et resume De friholdte unge på uddannelseshjælp Et resume En undersøgelse af friholdelsesårsagerne blandt friholdte unge 18 29 årige på uddannelseshjælp i Holstebro kommune Udarbejdet af socialrådgiver Ester Bertelsen

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen

Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen Notat Sagsnr.: 2014/0001359 Dato: 22. april 2014 Titel: Mentorindsats i Jobcenter Halsnæs Sagsbehandler: Lisbeth Rindom og Natalia Frøhling Arbejdsmarkedschef Koordinator for mentorfunktionen Halsnæs Jobcenter

Læs mere

Budgetforudsætninger 2015 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforudsætninger 2015 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforudsætninger 2015 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. august 2014 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2014-priser Oprindeligt Budget 2014 / Basisbudget 2015 Budgetforslag

Læs mere

2012 Økonomiske potentialer ved forebyggelse af førtidspension. Bilag med beskrivelser af eksempler

2012 Økonomiske potentialer ved forebyggelse af førtidspension. Bilag med beskrivelser af eksempler 2012 Økonomiske potentialer ved forebyggelse af førtidspension Bilag med beskrivelser af eksempler 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...3 2. EKSEMPLER PÅ KONTANTHJÆLPSMODTAGERE DER ER TILKENDT FØRTIDSPENSION...4

Læs mere

EN FÆLLES STRATEGI FOR UDSATTE OG SYGE BORGERE I BIF, SUF OG SOF

EN FÆLLES STRATEGI FOR UDSATTE OG SYGE BORGERE I BIF, SUF OG SOF EN FÆLLES STRATEGI FOR UDSATTE OG SYGE BORGERE I BIF, SUF OG SOF En fælles strategi for udsatte og syge borgere i BIF, SUF og SOF Mange københavnere er syge eller har andre sundhedsmæssige problemer. Nogle

Læs mere

GUIDE TIL JOBCENTERET OG ANDRE FAGFOLK

GUIDE TIL JOBCENTERET OG ANDRE FAGFOLK GUIDE TIL JOBCENTERET OG ANDRE FAGFOLK Når den unge på vej til uddannelse og job har et sjældent handicap JOB Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri 1 2 JOB Unge mennesker med sjældne sygdomme kan

Læs mere

Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen. Hvad bliver du syg af?

Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen. Hvad bliver du syg af? Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen Syg i længere tid? Det sker ikke for mig. Ofte syg i kortere perioder? Nej, heller ikke. Det sker for naboen, måske, men ikke mig. Sådan tænker de fleste af os,

Læs mere

vær sygefra værd at vide om

vær sygefra værd at vide om sygefravær værd at vide om Når du bliver syg, kan der opstå mange spørgsmål: Hvordan ser min økonomi ud under min sygdom? Hvad gør jeg for at sikre, at jeg stadig har mit job, når jeg atter bliver rask?

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst 10. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst 10. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 10. november 2015 Oktober 2015 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

- individuelle udviklingsforløb

- individuelle udviklingsforløb Velkommen MÅLGRUPPER til MATCHgruppen Med denne folder vil vi gerne give dig som medarbejder eller sagsbehandler i jobcenter et overordnet overblik over MATCHgruppens tilbud og det værdisæt, vi arbejder

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

Kræft i gang med hverdagen

Kræft i gang med hverdagen SOLRØD KOMMUNE Kræft i gang med hverdagen Støttemuligheder til kræftramte og deres pårørende i Solrød Kommune Solrød Kommune Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon: 56182000 (telefonomstilling) www.solrod.dk

Læs mere

Referat. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. tirsdag den, 8. januar 2008 kl. 13:00. i Ballerup Sprogcenter. Åbent møde. Medlemmer

Referat. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. tirsdag den, 8. januar 2008 kl. 13:00. i Ballerup Sprogcenter. Åbent møde. Medlemmer Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tirsdag den, 8. januar 2008 kl. 13:00 i Ballerup Sprogcenter Åbent møde Medlemmer Henrik Bolberg (A) - formand Birte Kramhøft (F) Doris Børger (A) Grethe Larsen

Læs mere

Revalidering/revalideringslignende tiltag for bestemte målgrupper

Revalidering/revalideringslignende tiltag for bestemte målgrupper 31. januar 2012 Revalidering/revalideringslignende tiltag for bestemte målgrupper Arbejdsmarkedsudvalget besluttede på mødet den 14. december 2011, at der til brug for en fælles drøftelse mellem Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning august 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Ansøgning om kontanthjælp

Ansøgning om kontanthjælp Case: Kontanthjælp Case: Kontanthjælp Morten er 32 år og bor i Haderslev Kommune. Morten er student og er ikke kommet i gang med en uddannelse. Han har haft forskellige ufaglærte jobs og de sidste 4 år

Læs mere

Landsforeningen Autisme. Kontanthjælpsreformen erfaringer og udfordringer siden start

Landsforeningen Autisme. Kontanthjælpsreformen erfaringer og udfordringer siden start Landsforeningen Autisme Kontanthjælpsreformen erfaringer og udfordringer siden start Kontanthjælpsreformen 1.1.2014 Baggrund Over 50.000 kontanthjælpsmodtagere var under 30 år Over 90 % havde ingen erhvervskompetencegivende

Læs mere

Sygedagpengereformen - Hvad betyder den for virksomhederne?

Sygedagpengereformen - Hvad betyder den for virksomhederne? Sygedagpengereformen - Hvad betyder den for virksomhederne? Anette Hansen, seniorkonsulent 11. November 2015 Anette Hansen Seniorkonsulent Mail: ah@cabiweb.dk Mobilnr. 40 38 54 74 Side 2 Det kan du få

Læs mere

Status på implementering af reform af førtidspension og fleksjob i Lyngby- Taarbæk Kommune

Status på implementering af reform af førtidspension og fleksjob i Lyngby- Taarbæk Kommune Status på implementering af reform af førtidspension og fleksjob i Lyngby- Taarbæk Kommune Oplæg ved Afdelingschef Dorte Jarratt fra Jobcenter Lyngby-Taarbæk Handicaprådsmøde den 8. februar 2017 Baggrund

Læs mere

En intensiv indsats omkring alle unge, så flest mulige unge påbegynder og afslutter en uddannelse

En intensiv indsats omkring alle unge, så flest mulige unge påbegynder og afslutter en uddannelse Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplan 2016 er i sin form og i sit indhold reduceret i forhold til tidligere år. I planen fokuseres der i år alene på 3 udvalgte indsatsområder, som Jobcentret

Læs mere

Oversigt over projekter finansieret af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Ærø og Langeland Kommune fra 2007-2008-2009

Oversigt over projekter finansieret af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Ærø og Langeland Kommune fra 2007-2008-2009 Oversigt over projekter finansieret af Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Ærø og Langeland Kommune fra 2007-2008-2009 Projekttitel Ansøger Væsentligste indhold projektperiode Status Erfaringer

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 1. Halvår 2013

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 1. Halvår 2013 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 1. Halvår 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 3 Køn... 4 Alder... 4 Tilbud...

Læs mere

Ny rettidighedsmåling for modtagere af a- dagpenge og kontant- og starthjælp

Ny rettidighedsmåling for modtagere af a- dagpenge og kontant- og starthjælp Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 10, 2. februar 2011 Ny rettidighedsmåling for modtagere af a-dagpenge og kontant- og starthjælp, side 1 Ny måling af lediges bevægelser mellem matchkategori,

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014 Orientering om jobparate ledige over 30 år Med henblik på at give Beskæftigelsesudvalget en overordnet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Solgårdens syge-og sundhedspolitik.

Solgårdens syge-og sundhedspolitik. Solgårdens syge-og sundhedspolitik. MED oktober 2011 1 Thisted kommunes overordnede politik om sygefravær. Målet med sygefraværspolitikken er at skabe et kollegialt miljø med engagerede medarbejdere, der

Læs mere

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Analyse. Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo juni 2015 - Beskæftigelsesudvalget Notat om: pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 15. juli Til: - J. nr.: 15/007728-001 pr. ultimo juni Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives et overblik

Læs mere

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob.

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. A s s e n s Nørregade 42 5620 Glamsbjerg Tel +45 64 74 70 00 Fax +45 64 45 19 47 www.jobnet.dk Journal nr.: Sagsbehandler: 23. juli 2009 Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. Resume Lavkonjunkturen

Læs mere

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet 9. maj 2012 Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet Dette notat indeholder grundlaget for Silkeborg Kommunes administration af sygedagpengeområdet. Notatet beskriver de centrale retningslinjer

Læs mere

sikring og støtte ved sygdom

sikring og støtte ved sygdom sikring og støtte ved sygdom regler om sygedagpenge Sygedagpenge Tilmeld dig vores nyhedsbrev på dsa.dk og få spændende nyt om job og karriere I DSA arbejder vi under mottoet Din sikkerhed altid. Med det

Læs mere

TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel

TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel TR Temakursus 2014 Sygefravær og socialt kapitel Fastholdelse af medarbejdere Overenskomsten: Socialt kapitel med hjemmel til at indgå særlige aftaler for at beskæftige medarbejdere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Vi har et godt tilbud til dig

Vi har et godt tilbud til dig Unge med ADHD/Autisme & jobcentret: Vi har et godt tilbud til dig af socialfaglig konsulent Søren Møller Petersen Det kan være svært, når man som ung med ADHD/Autisme bliver tilknyttet et jobcenter. Centret

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

N o t a t. Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark

N o t a t. Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark N o t a t Arbejdsmarkedskontor Øst 18. februar 2016 Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark Dette notat giver et overblik over de mange forskellige instanser og indsatser, den enkelte flygtning

Læs mere

Sygemeldt Hvad skal du vide?

Sygemeldt Hvad skal du vide? Sygemeldt Hvad skal du vide? Redigeret maj 2012 Indhold Sygemeldt og aktiv... 3 Udbetaling af sygedagpenge... 3 Når vi modtager din sygemelding... 5 Opfølgning det videre forløb... 6 Samarbejde med læger...

Læs mere

6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget

6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget 6. Budgetforudsætninger for Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningens budget ligger delvist inden for Arbejdsmarkedsudvalgets budgetramme og delvist inden for Socialudvalgets budgetramme. Den

Læs mere

Reform af førtidspension og fleksjob betyder en ændret tilgang i det beskæftigelsesrettede arbejde, både i forhold til metoder og redskaber.

Reform af førtidspension og fleksjob betyder en ændret tilgang i det beskæftigelsesrettede arbejde, både i forhold til metoder og redskaber. Notat Sagsnr.: 2012/0009182 Dato: 13. januar 2013 Titel: Orientering om reform af førtidspension og fleksjob Sagsbehandler: Lisbeth Rindom Arbejdsmarkedschef Reform af førtidspension og fleksjob træder

Læs mere

Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne

Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne Det er lettere, end du tror integration i virksomhederne Integration betaler sig både for den enkelte virksomhed og for samfundet som helhed Nye regler i integrationsloven og i en ny danskuddannelseslov

Læs mere

Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job

Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job Temadrøftelse: Unge uden for uddannelse og job Disposition 1. De inaktive unge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, 2016 2. Hvem er de unge ledige? Center for Ungdomsforskning, 2011 3. Indsatser på folkeskoleområdet

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse nov. 2013. Virksomhedsnavn. Totalrapport. Antal besvarelser: 155

Brugertilfredshedsundersøgelse nov. 2013. Virksomhedsnavn. Totalrapport. Antal besvarelser: 155 Virksomhedsnavn Totalrapport Antal besvarelser: 155 Denne undersøgelse har i alt 155 respondenter og en svarprocent på 0%. Undersøgelsen blev gennemført i perioden uge 44 - uge 46 2013. Rapporten blev

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for UDKAST Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 Frederiksværk-Hundested Oktober 2007 Side 1 af 28 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A

Læs mere

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer

Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer 7. november 2013 Etablering af kommunale fleksjob med få arbejdstimer Resumé Efter 18 måneder på ledighedsydelse har mange fleksjobvisiterede mistet troen på at komme i job og samtidig modtager kommunen

Læs mere

IPS. Individuelt planlagt job med støtte

IPS. Individuelt planlagt job med støtte IPS Individuelt planlagt job med støtte 1 Hvad er IPS: Beskæftigelsesindsats til personer med en alvorlig psykisk sygdom. IPS er udviklet i USA i starten af 90 erne og afprøvet i lang række lande. Evidensbasseret

Læs mere

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3 nr.2:praktisk pædagogisk støtte i hjemmet (Familiekonsulenter).

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3 nr.2:praktisk pædagogisk støtte i hjemmet (Familiekonsulenter). Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge. Socialområde. Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3 nr.2:praktisk pædagogisk støtte i hjemmet (Familiekonsulenter). Allerød kommune.

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset.

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for. Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset. HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. december 2008, Kl. 18.30 i Multihuset. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1 Status på sygedagpengeområdet...

Læs mere

Ændringer i reglerne for seniorførtidspension

Ændringer i reglerne for seniorførtidspension Sagsnr. 15-1295 Vores ref. csoe Den 6. januar 2016 Ændringer i reglerne for seniorførtidspension Seniorførtidspensionsordningen blev udarbejdet som en del af tilbagetrækningsreformen og blev lanceret som

Læs mere

Beskæftigelse for sygemeldte - matchning

Beskæftigelse for sygemeldte - matchning Beskæftigelse for sygemeldte - matchning Ved 0-5 uger varighed Alle nye sygemeldte gennemgås ud fra oplysningsskema og/eller allerede kendte oplysninger på borgeren. Sagerne fordeles på de tre Match grupper

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

Udlændinge bliver væk fra danskkurser

Udlændinge bliver væk fra danskkurser 25. januar 2015 ARTIKEL Af David Elmer Udlændinge bliver væk fra danskkurser Flygtninge og familiesammenførte går i gennemsnit glip af mere end hver fjerde danskundervisnings-time, fordi de ikke møder

Læs mere

M u l i g h e d e r S t ø t t e V e j l e d n i n g. Rudersdal

M u l i g h e d e r S t ø t t e V e j l e d n i n g. Rudersdal Hvis din kollega er syg M u l i g h e d e r S t ø t t e V e j l e d n i n g Rudersdal H v i s d i n k o l l e g a e r s y g Indhold 2 Hvis din kollega er syg 4 Skab en god spiral 6 Tilbage til jobbet 8

Læs mere