2.1 PRINTARK. Dæk figurerne l. MATLAB 1a Printark Gyldendal

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2.1 PRINTARK. Dæk figurerne l. MATLAB 1a Printark Gyldendal"

Transkript

1 2.1 Dæk figurerne l

2 2.2 Figurbrikker

3 2.3 Snurretop

4 2.4 Dæk figurerne ll

5 2.5 Jeres spilleplader

6 132 tal 25/06/01 13:02 Mat, tæl Side og 132 tal 25/06/01 13:02 Side (5 x 5) Sømbrætpapir Sømbrætpapir

7 2.7 Forskellige figurer I

8 2.8 Spilleplade til Indenfor eller udenfor l Arket kan skaleres til A3.

9 2.9 Forskellige figurer ll

10 2.10 Forskellige figurer lll

11 2.11 Kort med figuregenskaber 3 sider Ikke 3 sider 4 sider Ikke 4 sider Alle sider er lige lange Ikke alle sider er lige lange En eller flere rette vinkler Ingen rette vinkler Flere end 4 sider Højst 4 sider

12 2.12 Puslespil

13 2.13 Kvadrater

14 2.14 Trekanter

15 2.15 Spilleplade til Indenfor eller udenfor ll

16 3.1 Regneplade l

17 3.2 Plus- og minusproblemer til rutsjebanen l Der er 3 børn i den røde vogn. Der er 5 børn i den blå vogn. Hvor mange børn er der i alt? Der er 4 børn i den røde vogn. Der er 6 børn i den blå vogn. Hvor mange børn er der i alt? Der er 5 børn i den røde vogn. Der er 5 børn i den blå vogn. Hvor mange børn er der i alt? Der er 8 børn i den røde vogn. Der er 5 børn i den blå vogn. Hvor mange børn er der i alt? Der er 5 børn i den røde vogn. Der er 3 børn i den blå vogn. Hvor mange flere børn er der i den røde vogn end i den blå vogn? Der er 7 børn i den røde vogn. Der er 3 børn i den blå vogn. Hvor mange flere børn er der i den røde vogn end i den blå vogn? Der er 9 børn i den røde vogn. Der er 1 barn i den blå vogn. Hvor mange flere børn er der i den røde vogn end i den blå vogn? Der er 10 børn i den røde vogn. Der er 4 børn i den blå vogn. Hvor mange flere børn er der i den røde vogn end i den blå vogn? Der er 7 børn i den røde vogn. 3 børn står af den røde vogn. Hvor mange børn er der tilbage i den røde vogn? Der er 6 børn i den røde vogn. 5 børn står af den røde vogn. Hvor mange børn er der tilbage i den røde vogn? Der er 8 børn i den røde vogn. 4 børn står af den røde vogn. Hvor mange børn er der tilbage i den røde vogn? Der er 9 børn i den røde vogn. 6 børn står af den røde vogn. Hvor mange børn er der tilbage i den røde vogn?

18 3.3 Plus- og minusproblemer til rutsjebanen ll Der er 3 børn i den røde vogn. Hvor mange flere børn kan der sidde i den røde vogn? Der er 6 børn i den røde vogn. Hvor mange flere børn kan der sidde i den røde vogn? Der er 5 børn i den røde vogn. Hvor mange flere børn kan der sidde i den røde vogn? Der er 2 børn i den røde vogn. Hvor mange flere børn kan der sidde i den røde vogn? Der er 3 børn i den røde vogn. Der er 10 børn i den blå vogn. Hvor mange flere børn kan der sidde i rutsjebanen? Der er 4 børn i den røde vogn. Der er 9 børn i den blå vogn. Hvor mange flere børn kan der sidde i rutsjebanen? Der er 5 børn i den røde vogn. Der er 8 børn i den blå vogn. Hvor mange flere børn kan der sidde i rutsjebanen? Der er 6 børn i den røde vogn. Der er 7 børn i den blå vogn. Hvor mange flere børn kan der sidde i rutsjebanen? Der er 4 børn i den røde vogn. Der er 7 børn i den blå vogn. 3 børn står af rutsjebanen. Hvor mange børn er der tilbage i rutsjebanen? Der er 6 børn i den røde vogn. Der er 7 børn i den blå vogn. 3 børn står af rutsjebanen. Hvor mange børn er der tilbage i rutsjebanen? Der er 2 børn i den røde vogn. Der er 9 børn i den blå vogn. 5 børn står af rutsjebanen. Hvor mange børn er der tilbage i rutsjebanen? Der er 7 børn i den røde vogn. Der er 7 børn i den blå vogn. 5 børn står af rutsjebanen. Hvor mange børn er der tilbage i rutsjebanen?

19 3.4 Plus- og minusproblemer til rutsjebanen lll Der er 12 børn i rutsjebanen. I den røde vogn er der 10 børn. Hvor mange børn er der i den blå vogn? Der er 14 børn i rutsjebanen. I den røde vogn er der 9 børn. Hvor mange børn er der i den blå vogn? Der er 18 børn i rutsjebanen. I den røde vogn er der 8 børn. Hvor mange børn er der i den blå vogn? Der er 13 børn i rutsjebanen. I den røde vogn er der 7 børn. Hvor mange børn er der i den blå vogn? Der er 14 børn i rutsjebanen. Der kommer flere børn med. Så er der 17 børn i rutsjebanen. Hvor mange flere børn kommer med? Der er 9 børn i rutsjebanen. Der kommer flere børn med. Så er der 15 børn i rutsjebanen. Hvor mange flere børn kommer med? Der er 13 børn i rutsjebanen. Der kommer flere børn med. Så er der 19 børn i rutsjebanen. Hvor mange flere børn kommer med? Der er 11 børn i rutsjebanen. Der kommer flere børn med. Så er der 18 børn i rutsjebanen. Hvor mange flere børn kommer med? Der er 7 børn i den røde vogn. Der er 5 børn i den blå vogn. Hvor mange færre børn er der i den blå vogn end i den røde vogn? Der er 9 børn i den røde vogn. Der er 2 børn i den blå vogn. Hvor mange færre børn er der i den blå vogn end i den røde vogn? Der er 10 børn i den røde vogn. Der er 1 barn i den blå vogn. Hvor mange færre børn er der i den blå vogn end i den røde vogn? Der er 8 børn i den røde vogn. Der er 3 børn i den blå vogn. Hvor mange færre børn er der i den blå vogn end i den røde vogn?

20 3.5 Plus- og minusproblemer til laserspillet l Kaj har ramt 2 skiver. Anna har ramt 9 skiver. Hvor mange skiver har de ramt i alt? Kaj har ramt 5 skiver. Anna har ramt 9 skiver. Hvor mange skiver har de ramt i alt? Kaj har ramt 4 skiver. Anna har ramt 5 skiver. Hvor mange skiver har de ramt i alt? Kaj har ramt 10 skiver. Anna har ramt 10 skiver. Hvor mange skiver har de ramt i alt? Kaj har ramt 10 skiver. Anna har ramt 4 skiver. Hvor mange flere skiver end Anna har Kaj ramt? Kaj har ramt 9 skiver. Anna har ramt 5 skiver. Hvor mange flere skiver end Anna har Kaj ramt? Kaj har ramt 6 skiver. Anna har ramt 3 skiver. Hvor mange flere skiver end Anna har Kaj ramt? Kaj har ramt 8 skiver. Anna har ramt 2 skiver. Hvor mange flere skiver end Anna har Kaj ramt? Kaj har ramt 9 skiver. Anna har ramt 8 skiver. Hvor mange flere skiver end Anna har Kaj ramt? Kaj har ramt 10 skiver. Anna har ramt 1 skive. Hvor mange flere skiver end Anna har Kaj ramt? Kaj har ramt 10 skiver. Anna har ramt 2 skiver. Hvor mange flere skiver end Anna har Kaj ramt? Kaj har ramt 10 skiver. Anna har ramt 3 skiver. Hvor mange flere skiver end Anna har Kaj ramt?

21 3.6 Plus- og minusproblemer til laserspillet ll Anna og Kaj vil gerne vinde præmien til 16 point. Anna har fået 10 point. Hvor mange point skal Kaj have, for at de vinder præmien til 16 point? Anna og Kaj vil gerne vinde præmien til 16 point. Anna har fået 9 point. Hvor mange point skal Kaj have, for at de vinder præmien til 16 point? Anna og Kaj vil gerne vinde præmien til 16 point. Anna har fået 8 point. Hvor mange point skal Kaj have, for at de vinder præmien til 16 point? Anna og Kaj vil gerne vinde præmien til 16 point. Anna har fået 7 point. Hvor mange point skal Kaj have, for at de vinder præmien til 16 point? Anna og Kaj vil gerne vinde præmien til 18 point. Anna har fået 10 point. Hvor mange point skal Kaj have, for at de vinder præmien til 18 point? Anna og Kaj vil gerne vinde præmien til 18 point. Anna har fået 9 point. Hvor mange point skal Kaj have, for at de vinder præmien til 18 point? Anna og Kaj vil gerne vinde præmien til 18 point. Anna har fået 8 point. Hvor mange point skal Kaj have, for at de vinder præmien til 18 point? Anna skyder 10 gange. Først rammer hun 3 skiver. Til sidst rammer hun 2 skiver. Hvor mange gange rammer hun ikke en skive? Anna skyder 10 gange. Først rammer hun 1 skive. Til sidst rammer hun 5 skiver. Hvor mange gange rammer hun ikke en skive? Anna skyder 10 gange. Først rammer hun 2 skiver. Til sidst rammer hun 7 skiver. Hvor mange gange rammer hun ikke en skive? Anna skyder 10 gange. Først rammer hun 4 skiver. Til sidst rammer hun 1 skive. Hvor mange gange rammer hun ikke en skive? Anna skyder 10 gange. Først rammer hun 6 skiver. Til sidst rammer hun 3 skiver. Hvor mange gange rammer hun ikke en skive?

22 3.7 Plus- og minusproblemer til laserspillet lll Anna har ramt 5 skiver. Kaj har ramt 4 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 5 skiver. Kaj har ramt 6 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 7 skiver. Kaj har ramt 5 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 9 skiver. Kaj har ramt 7 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 10 skiver. Kaj har ramt 10 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 8 skiver. Kaj har ramt 8 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 5 skiver. Kaj har ramt 5 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 5 skiver. Kaj har ramt 7 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 8 skiver. Kaj har ramt 6 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 10 skiver. Kaj har ramt 8 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 9 skiver. Kaj har ramt 9 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne? Anna har ramt 7 skiver. Kaj har ramt 7 skiver. Hvor mange skiver mangler Kaj og Anna at ramme tilsammen, for at de har ramt alle skiverne?

23 3.8 Regneplade ll

24 3.9 Plus- og minusproblemer til klippekortene l Kaj har 7 klip tilbage. Han bruger 3 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 7 klip tilbage. Han bruger 4 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 7 klip tilbage. Han bruger 5 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 7 klip tilbage. Han bruger 6 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 8 klip tilbage. Han bruger 3 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 6 klip tilbage. Han bruger 3 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 5 klip tilbage. Han bruger 3 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 4 klip tilbage. Han bruger 3 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 15 klip tilbage. Han bruger 4 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 15 klip tilbage. Han bruger 3 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 15 klip tilbage. Han bruger 2 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage? Kaj har 15 klip tilbage. Han bruger 1 klip mere. Hvor mange klip har han så tilbage?

25 3.10 Plus- og minusproblemer til klippekortene ll Anna har 9 klip tilbage. Kaj har 3 klip tilbage. Hvor mange flere klip end Kaj har Anna tilbage? Anna har 10 klip tilbage. Kaj har 3 klip tilbage. Hvor mange flere klip end Kaj har Anna tilbage? Anna har 11 klip tilbage. Kaj har 3 klip tilbage. Hvor mange flere klip end Kaj har Anna tilbage? Anna har 12 klip tilbage. Kaj har 3 klip tilbage. Hvor mange flere klip end Kaj har Anna tilbage? Anna har 11 klip tilbage. Kaj har 6 klip tilbage. Hvor mange flere klip end Kaj har Anna tilbage? Anna har 11 klip tilbage. Kaj har 7 klip tilbage. Hvor mange flere klip end Kaj har Anna tilbage? Anna har 11 klip tilbage. Kaj har 8 klip tilbage. Hvor mange flere klip end Kaj har Anna tilbage? Anna har 11 klip tilbage. Kaj har 9 klip tilbage. Hvor mange flere klip end Kaj har Anna tilbage? Anna har 10 klip tilbage. Hvor mange klip har hun brugt? Anna har 9 klip tilbage. Hvor mange klip har hun brugt? Anna har 8 klip tilbage. Hvor mange klip har hun brugt? Anna har 7 klip tilbage. Hvor mange klip har hun brugt?

26 3.11 Skriv minusstykker og regn

27 4.1 Spilleplade l

28 4.2 Spilleplade ll

29 4.3 Spilleplade lll

6.1 ØVEARK. Tæl og skriv tal

6.1 ØVEARK. Tæl og skriv tal 6.1 Tæl og skriv tal 1 2 3 4 6 11 12 13 14 1 16 1 1 1 20 0 30 1 30 1 0 30 30 1 1 0 30 1 30 1 0 1 30 1 0 30 30 1 JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE JUICE

Læs mere

International matematikkonkurrence

International matematikkonkurrence Facit til demoopgaver for 6. og 7. klassetrin Navn og klasse 3 point pr. opgave Facit 1 Hvilken figur har netop halvdelen farvet? A B C D E 2 På min paraply fra Australien står der KANGAROO: Hvilket af

Læs mere

Tegn fra prik til prik 1 ELEVBOG 2A SIDE 1

Tegn fra prik til prik 1 ELEVBOG 2A SIDE 1 Tegn fra prik til prik 1 ELEVBOG 2A SIDE 1 arbejdsark 1 280 290 270 310 300 320 390 400 460 250 260 140 330 410 450 470 240 220 230 200 150 130 340 380 210 190 180 170 100 160 90 70 110 120 350 360 370

Læs mere

SKATTEJAGT DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du. Prøv at justere aktiviteten sådan her..! Januar 2016

SKATTEJAGT DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du. Prøv at justere aktiviteten sådan her..! Januar 2016 SKATTEJAGT Sådan gør du 1. Print siden med posterne og klip dem ud. 2. Hæng posterne op rundt omkring i jeres bolig eller et passende sted udenfor. Husk selv at skrive ned hvor du gemmer posterne. 3. Når

Læs mere

PIRANA - MAteMAtIk 3 PIRANA

PIRANA - MAteMAtIk 3 PIRANA Facitliste - Matematik 3 Facitliste Dette er facitlisten til Pirana - Matematik 3. De fleste stykker i bogen har indlagt diverse tjek, så de rettes direkte i bogen. Facit på de stykker er ikke her i facitlisten.

Læs mere

SKATTEJAGT DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du. Prøv at justere aktiviteten sådan her..! Uge 16

SKATTEJAGT DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du. Prøv at justere aktiviteten sådan her..! Uge 16 SKATTEJAGT Sådan gør du 1. Print siden med posterne og klip dem ud. 2. Hæng posterne op rundt omkring i jeres bolig eller et passende sted udenfor. Husk selv at skrive ned hvor du gemmer posterne. 3. Når

Læs mere

Nyhedsbrev januar 2016

Nyhedsbrev januar 2016 Nyhedsbrev januar 2016 Kære forældre Godt nytår til jer alle. Så faldt temperaturen og det betyder flyverdragt/overtrækstøj så jeres barn kan holde varmen udenfor. Det betyder også, at der er brug for

Læs mere

Fra tilfældighed over fraktaler til uendelighed

Fra tilfældighed over fraktaler til uendelighed Fra tilfældighed over fraktaler til uendelighed Tilfældighed Hvor tilfældige kan vi være? I skemaet ved siden af skal du sætte 0 er og 1-taller, ét tal i hvert felt. Der er 50 felter. Du skal prøve at

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

FP9. 1 Ferielejlighed i Italien 2 Danskernes mest populære feriemål. 3 Peterspladsen i Rom 4 Leje af cykler 5 Femkantede fliser 6 Tal-ligevægt

FP9. 1 Ferielejlighed i Italien 2 Danskernes mest populære feriemål. 3 Peterspladsen i Rom 4 Leje af cykler 5 Femkantede fliser 6 Tal-ligevægt FP9 9.-klasseprøven Matematik Prøven med hjælpemidler Maj 2016 To svarark er vedlagt til dette opgavesæt 1 Ferielejlighed i Italien 2 Danskernes mest populære feriemål 3 Peterspladsen i Rom 4 Leje af cykler

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget)

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget) Kære underviser Når børnene har gået i skole i mellem en og to uger, laver jeg denne test, for at se hvor gode hvert barn er er til at omsætte det de får at vide til en tegning. Den er inspireret af den

Læs mere

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN Opgaver til dig og dine forældre Det her er Arthur. Han er 6 år og lige begyndt i skole. Han har trænet skolevejen sammen med sin mor og far. Men der er stadig meget, han ikke

Læs mere

fsa 1 Rejsekort til Emil 2 Claras bueskydning 3 Emils akvarium 4 Claras børneopsparing 5 Hvor langt er der til øen? 6 Figurfølge

fsa 1 Rejsekort til Emil 2 Claras bueskydning 3 Emils akvarium 4 Claras børneopsparing 5 Hvor langt er der til øen? 6 Figurfølge fsa Folkeskolens Afgangsprøve Matematisk problemløsning December 2012 Et svarark er vedlagt som bilag til dette opgavesæt 1 Rejsekort til Emil 2 Claras bueskydning 3 Emils akvarium 4 Claras børneopsparing

Læs mere

Du skal lære: at tegne forskellige former. tæt på eller langt væk. Find runde og kantede former. Tegn. Sørensen

Du skal lære: at tegne forskellige former. tæt på eller langt væk. Find runde og kantede former. Tegn. Sørensen at tegne Du skal lære: at tegne forskellige former at tegne mønstre at tegne ting, som er tæt på eller langt væk PÅ GADEN Find runde og kantede former. Sørensen Tegn. Noget rundt. Noget kantet. 2 Intro:

Læs mere

SKATTEJAGT DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du. Prøv at justere aktiviteten sådan her..! Oktober 2016

SKATTEJAGT DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du. Prøv at justere aktiviteten sådan her..! Oktober 2016 SKATTEJAGT Sådan gør du 1. Print siden med posterne og klip dem ud. 2. Hæng posterne op rundt omkring i jeres bolig eller et passende sted udenfor. Husk selv at skrive ned, hvor du gemmer posterne. 3.

Læs mere

Uge 18: Familie og arbejde. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Familie og arbejde side 1 HIPPY

Uge 18: Familie og arbejde. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Familie og arbejde side 1 HIPPY Kursusmappe Uge 18: Familie og arbejde Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp uge_18_guidevejl_familie_og_arbejde.indd 1 06/07/10

Læs mere

Areal. Et af de ældste skrifter om matematik, der findes, hedder Rhind Papyrus. NTRO

Areal. Et af de ældste skrifter om matematik, der findes, hedder Rhind Papyrus. NTRO Areal Et af de ældste skrifter om matematik, der findes, hedder Rhind Papyrus. NTRO Det stammer fra Egypten og er ca. 3650 år gammelt. I Rhind Papyrus findes optegnelser, der viser, hvordan egypterne beregnede

Læs mere

Rapport Bjælken. Derefter lavede vi en oversigt, som viste alle løsningerne og forklarede, hvad der gør, at de er forskellige/ens.

Rapport Bjælken. Derefter lavede vi en oversigt, som viste alle løsningerne og forklarede, hvad der gør, at de er forskellige/ens. Rapport Bjælken Indledning Vi arbejdede med opgaverne i grupper. En gruppe lavede en tabel, som de undersøgte og fandt en regel. De andre grupper havde studeret tegninger af bjælker med forskellige længder,

Læs mere

Frimærker. 1 Hvor meget koster frimærkerne? 2 Tegn frimærker, så det passer med beløbet. kr. kr. 57 kr. 98 kr. 108 kr. 132 kr.

Frimærker. 1 Hvor meget koster frimærkerne? 2 Tegn frimærker, så det passer med beløbet. kr. kr. 57 kr. 98 kr. 108 kr. 132 kr. ELEVBOG B SIDE -9 ARBEJDSARK Frimærker DANMARK kr Hvor meget koster frimærkerne? Kontext B Kopimappe Bestillingsnr.: 90 forlag Malling Beck Tegn frimærker, så det passer med beløbet. 7 9 0. ELEVBOG B SIDE

Læs mere

MARTE MEO - VED EGEN KRAFT -

MARTE MEO - VED EGEN KRAFT - MARTE MEO - VED EGEN KRAFT - Kære forældre / dagplejer I er blevet tilbudt et Marte Meo forløb, denne lille folder vil informere jer om, hvad det går ud på. Lidt historie Marte Meo er en næsten 25 år

Læs mere

Fysisk aktivitet i den boglige undervisning

Fysisk aktivitet i den boglige undervisning Fysisk aktivitet i den boglige undervisning 1 Battle Øve begreber, teorier og beregninger i de naturvidenskabelige fag Besvare redegørende eller analyserende spørgsmål af tekster i fx historie, samfundsfag

Læs mere

september 2012 Arbejde / Aktivitet: Differentiering/ Variationer: Supplerende akt.: Afslutning:

september 2012 Arbejde / Aktivitet: Differentiering/ Variationer: Supplerende akt.: Afslutning: G-2.57; Byg ens figurer. Faglige mål: Lektionsmål: Arbejdsform: Materialer: Ord, udtryk og symboler: Figurkendskab. Beliggenhed. At SPØRGE og SVARE i, med, om matematik. At omgås SPROG og REDSKABER i matematik.

Læs mere

Mattip om. Geometri former og figurer. Du skal lære: Kan ikke Kan næsten Kan. At finde og tegne former og figurer

Mattip om. Geometri former og figurer. Du skal lære: Kan ikke Kan næsten Kan. At finde og tegne former og figurer Mattip om Geometri former og figurer Du skal lære: At finde og tegne former og figurer Kan ikke Kan næsten Kan At beregne omkreds og areal af figurer Om forskellige typer trekanter At finde højde og grundlinje

Læs mere

Gæt og kast 1 MATERIALER. Dette værksted handler om at gætte på resultatet af kast med terninger. Læs hele værkstedet før I begynder.

Gæt og kast 1 MATERIALER. Dette værksted handler om at gætte på resultatet af kast med terninger. Læs hele værkstedet før I begynder. Gæt og kast 1 Dette værksted handler om at gætte på resultatet af kast med terninger. Læs hele Kast 10 terninger, og læg øjnene sammen. 10 terninger Hvad er det mindste resultat, I kan få? Hvad er det

Læs mere

FP10. 1 Kan Charlotte få råd til at bo i. 2 Patienter med forbrændinger 3 Antal personer indlagt på. 4 Figurfølger 5 Diofantiske trekanter. lejlighed?

FP10. 1 Kan Charlotte få råd til at bo i. 2 Patienter med forbrændinger 3 Antal personer indlagt på. 4 Figurfølger 5 Diofantiske trekanter. lejlighed? FP10 10.-klasseprøven Matematik Maj 2015 1 Kan Charlotte få råd til at bo i lejlighed? 2 Patienter med forbrændinger 3 Antal personer indlagt på hospitaler i Danmark 4 Figurfølger 5 Diofantiske trekanter

Læs mere

06 Formler i retvinklede trekanter del 2

06 Formler i retvinklede trekanter del 2 06 Formler i retvinklede trekanter del 2 I del 2 udledes (nogle af) de generelle formler, der gælder for sinus, cosinus og tangens i retvinklede trekanter. Sætning 1 For enhver vinkel v gælder der BEVIS

Læs mere

Opgave 1 -Tages kvadrat

Opgave 1 -Tages kvadrat Opgave 1 -Tages kvadrat Den danske matematiker, Tage Werner, fandt på figuren, som ses herunder. Figuren kan laves ved 1) at tegne et kvadrat, 2) markere midtpunkterne på kvadratets sider og 3) tegne linjestykker

Læs mere

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det?

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det? 1 28. dec. kl. 16.30 Julesøndag 118 Julen har englelyd 123 Her kommer Jesus dine små 117 En rose så jeg skyde 125 - Mit hjerte altid vanker 111 - Hør hvor englesangen toner Der er en ting, jeg mangler

Læs mere

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse Lær om trafik Opgaver til dig Navn Klasse Hej, jeg hedder Hugo. Jeg er 6 år og er lige begyndt i skole. Jeg har trænet skolevejen sammen med min mor og far. Men der er stadig meget, jeg ikke er helt sikker

Læs mere

!!!!!!!!!! Mandag 7.marts Kære 4B

!!!!!!!!!! Mandag 7.marts Kære 4B !!!!!!!!!! Mandag 7.marts 2016 Kære 4 Jeg har desværre fået influenza, men her er en hilsen med opgaver specielt til jer. Gør dig umage. Der er også svære opgaver imellem. Husk at gøre dig umage. Skriv

Læs mere

Funktioner. Antallet af robotter i industrien stiger. Ordnede talpar. Grafer. Forskrifter for funktioner

Funktioner. Antallet af robotter i industrien stiger. Ordnede talpar. Grafer. Forskrifter for funktioner Funktioner Ordnede talpar Grafer Forskrifter for funktioner Antallet af rootter i industrien stiger Antallet af rootter i industrien i Danmark er i pæn fremgang. En root defineres som en programerar maskine

Læs mere

Fredag den 29. januar 2016

Fredag den 29. januar 2016 den 29. januar 2016 Selvom alt sneen nu er smeltet, har det alligevel siden sidste månedsbrev, været en måned med mange sjove timer på vores lille kælkebakke. Godt vi bor i et land hvor årstiderne byder

Læs mere

KÆNGURUEN 2015. International matematikkonkurrence. Del 1. 3 point pr. opgave. 2. Erik har 10 ens metalstænger.

KÆNGURUEN 2015. International matematikkonkurrence. Del 1. 3 point pr. opgave. 2. Erik har 10 ens metalstænger. 2015 60 minutter Navn og klasse Del 1 3 point pr. opgave 1. A 6 B 7 C 8 D 10 E 15 2. Erik har 10 ens metalstænger. Han skruer dem sammen to og to og får fem metalstænger. Hvilken stang er længst? A A B

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Matematisk jul - Naturligvis!

Matematisk jul - Naturligvis! Matematisk jul - Naturligvis! for mellemtrin Opgaverne henter inspiration i materialet Matematik Naturligvis, som kobler matematik til aktiv læring. Sådan bruger du julekalenderen Materialet indeholder

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Kvinden Med Barnet 1

Kvinden Med Barnet 1 Kvinden Med Barnet 1 Du blev født. Du voksede op. Du blev voksen, flyttede hjemmefra og så dig aldrig tilbage. Du fik dig en god uddannelse. Du blev forelsket, og I blev kærester. I var sammen i flere

Læs mere

Med bussen på Bornholm

Med bussen på Bornholm Med bussen på Bornholm 9 Det koster at køre med bussen i en zone. En zone er det område, der har det samme mønster. Børn (- år) betaler halv pris. Børn under år kører gratis. Hasle Allinge Gudhjem Svaneke

Læs mere

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO.

Nu kan jeg orientere om hvad de kommende besparelser får af betydning for vores SFO. Personale nyt: Dorthe Ziegler pædagog i jobtræning i Solstråle afdelingen, er ikke at finde i Bh.kl.B. og Solstrålen hver dag, idet hun er tilkaldevikar i andre institutioner. Så er der arbejde dér en

Læs mere

Prøveudtagning i forbindelse med bestemmelse af fugt i materialer

Prøveudtagning i forbindelse med bestemmelse af fugt i materialer Prøveudtagning i forbindelse med bestemmelse af fugt i materialer Når du skal indsende prøver af materiale til analyse i Teknologisk Instituts fugtlaboratorium, er det vigtigt, at du har udtaget prøverne

Læs mere

fx 8 Sandsynligheden for at slå en 4 er med en 6-sidet 1 terning 2

fx 8 Sandsynligheden for at slå en 4 er med en 6-sidet 1 terning 2 Logik Udsagn Reduktion Ligninger Uligheder Regnehistorier I en trekant er den største vinkel 0 større end den næststørste og denne igen 0 større end den mindste. Find vinklernes gradtal. = og Lig med og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Tal og algebra. I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster?

Tal og algebra. I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster? Oplæg I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster? Hvordan ser I mulighederne i at stimulere elevernes tænkning og udvikle deres arbejdsmåde, når de

Læs mere

Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet

Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet Følgende ideer er ment som praktiske og konkrete ting, man kan bruge i matematik-undervisningen i de yngste klasser. Nogle af aktiviteterne kan bruges til

Læs mere

Mattip om. Arealer 2. Tilhørende kopi: Arealer 4 og 5. Du skal lære om: Repetition af begreber og formler. Arealberegning af en trekant

Mattip om. Arealer 2. Tilhørende kopi: Arealer 4 og 5. Du skal lære om: Repetition af begreber og formler. Arealberegning af en trekant Mattip om Arealer 2 Du skal lære om: Repetition af begreber og formler Kan ikke Kan næsten Kan Arealberegning af en trekant Arealberegning af en trapez Tilhørende kopi: Arealer 4 og 5 2016 mattip.dk 1

Læs mere

TILLYKKE MED DEN LILLE

TILLYKKE MED DEN LILLE TILLYKKE MED DEN LILLE Få hurtigt overblik over jeres ret til orlov, når I skal være forældre og over jeres ekstra fordele med industriens overenskomster. 52 UGERS ORLOV Loven om barsel giver forældre

Læs mere

Vinderseminar 2007. Diskret matematik. Kirsten Rosenkilde. 1. Diskret matematik.

Vinderseminar 2007. Diskret matematik. Kirsten Rosenkilde. 1. Diskret matematik. Vinderseminar 2007. Diskret matematik. Kirsten Rosenkilde. 1 1 Paritet Diskret matematik. I mange matematikopgaver er det en god ide at se på paritet dvs. hvornår en bestemt størrelse er henholdsvis lige

Læs mere

Vejledende besvarelse

Vejledende besvarelse Side 1 Vejledende besvarelse 1. Skitse af et andengradspolynomium Da a>0 og da parablen går gennem (3,-1) skal f(3)=-1. Begge dele er opfyldt, hvis f (x )=x 2 10, hvor en skitse ses her: Da grafen skærer

Læs mere

40' 2-6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr

40' 2-6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr 40' -6 0+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr Christophe Raimbault Jordi Valbuena . juli 899 kl 0. Eksprestoget 'Union Pacific' har lige forladt Folsom, New mexico med 47 passagerer om bord. Efter få minutter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23: Min krop. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23: Min krop. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Min krop side 1 Uge 23: Min krop Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Min krop side 1 HIPPY HippHopp uge_23_guidevejl_min_krop.indd 1 06/07/10 10.44 Denne vejledning

Læs mere

Vejledning til Teknikmærker

Vejledning til Teknikmærker Vejledning til Teknikmærker Jeg synes godt nok, at det var svært at loope på hans lange underskruede server! Så skal du prøve DBTU s teknikmærke så bliver du bedre på en sjov måde! Vejledningen er lavet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Matematisk argumentation

Matematisk argumentation Kapitlets omdrejningspunkt er matematisk argumentation, der især bruges i forbindelse med bevisførelse altså, når det drejer sig om at overbevise andre om, at matematiske påstande er sande eller falske.

Læs mere

Nordisk Matematikkonkurrence. samt Danmarks Matematiklærerforening. Skoleåret 2008 2009 Opgaver ved semifinalen

Nordisk Matematikkonkurrence. samt Danmarks Matematiklærerforening. Skoleåret 2008 2009 Opgaver ved semifinalen Opgave 1 Opdeling af figur I har fået udleveret et ark med syv regulære sekskanter. Inddel dem i 6 6 på syv forskellige måder. Det er kun tilladt at bruge rette linjer. Nedenfor kan I se en af måderne

Læs mere

Krageungen af Bodil Bredsdorff

Krageungen af Bodil Bredsdorff Fokusområder Litterær analyse og fortolkning Mål: At eleverne prøver at indgå i et fortolkningsfællesskab omkring en fælles litterær oplevelse. At eleverne lærer at finde begrundelser i teksten for deres

Læs mere

1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7. Budskabet:

1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7. Budskabet: 1 MOS 30,22-24; 37,1-3; PATRIARKER OG PROFETER, S. 105. Josefs nye kjortel Huskevers: (Jesus) har omsorg for jer. 1 PET 5,7 Budskabet: Gud elsker mig og har omsorg for mig. Se den smukke gave. Hvem er

Læs mere

Mødet. 6 Geometri. Begreb Eksempel Navn. Parallel. Vinkelret. Linjestykke. Polygon. Cirkelperiferi. Midtpunkt. Linje. Diagonal. Radius.

Mødet. 6 Geometri. Begreb Eksempel Navn. Parallel. Vinkelret. Linjestykke. Polygon. Cirkelperiferi. Midtpunkt. Linje. Diagonal. Radius. 6.01 Mødet Begreb Eksempel Navn Parallel Vinkelret Linjestykke Polygon Cirkelperiferi Midtpunkt Linje Diagonal Radius Ret vinkel 6.02 Fire på stribe Regler Hver spiller får en spilleplade (6.03). Alle

Læs mere

Rundt om bordet Tegning

Rundt om bordet Tegning Rundt om bordet - Forfra Fra siden Fra oven Forfra Fra siden Fra oven 58 Quiz runden - A4 A Spørgsmål : Begrund. - Spørgsmål : Hvor høj er flagstangen? - Målepinden er m. 50 m 0 m Spørgsmål : Er alle kvadrater

Læs mere

BONUSMATERIALE TIL INSTITUTIONER Hvem er du? Spil VÆR LYDHØR, OPMÆRKSOM OG EMPATISK

BONUSMATERIALE TIL INSTITUTIONER Hvem er du? Spil VÆR LYDHØR, OPMÆRKSOM OG EMPATISK BONUSMATERIALE TIL INSTITUTIONER Hvem er du? Spil Spillet, der spilles i grupper på fire medarbejdere, indledes med, at de 34 spillekort lægges i rækkefølge. Nu trækkes et kort ad gangen, og spørgsmålet

Læs mere

Planlægning for indretning af funktions opdelte grupperum.

Planlægning for indretning af funktions opdelte grupperum. Planlægning for indretning af funktions opdelte grupperum. Navn på funktion/grupperum. Aktivitetsborde Hvorfor har vi valgt at indrette denne funktion Vi ønsker at have et område, der appellerer til stillesiddende

Læs mere

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene:

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene: Bogstaver Bogstavet a Skriv bogstavet a i skrivehusene: Farv den figur som starter med a: Bogstavet b Skriv bogstavet b i skrivehusene: Farv den figur som starter med b: Bogstavet c Skriv bogstavet c i

Læs mere

Matematik interne delprøve 09 Tesselering

Matematik interne delprøve 09 Tesselering Frederiksberg Seminarium Opgave nr. 60 Matematik interne delprøve 09 Tesselering Line Købmand Petersen 30281023 Hvad er tesselering? Tesselering er et mønster, der består af en eller flere figurer, der

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Nordisk Matematikkonkurrence Danmarks Matematiklærerforening Skoleåret 2010-2011 Opgaver ved semifinalen

Nordisk Matematikkonkurrence Danmarks Matematiklærerforening Skoleåret 2010-2011 Opgaver ved semifinalen Opgave 1 Sum af produkter i en trekant Antag at der i et koordinatsystem er en trekant hvis vinkelspidser ligger i punkterne ( 2, 1), (3, 3) og (4, 3). Find alle de punkter inden i trekanten hvis koordinater

Læs mere

HUSK nu at sætte X i kalenderen

HUSK nu at sætte X i kalenderen Nyhedsbrev uge 45 2014 Side 1 HUSK NU!!!! Side 5 Spilleaften Side 2 Nyt fra Troels Side 6 Filuren Side 3 Det forsvundne forår vol.2 Side 7-10 Børnehaven Side 4 Fra Vejrumbro by Side 11 Kalender, rengøring

Læs mere

Problembehandling. Progression

Problembehandling. Progression Problembehandling Progression Problemløsning Problemløsning forudsætter at man står overfor et problem som man ikke har en færdig opskrift til at løse. Algoritme Når man har fundet frem til en metode eller

Læs mere

-1- Beretning til Frivilligrådets årsmøde d. 20.4.2016

-1- Beretning til Frivilligrådets årsmøde d. 20.4.2016 -1- Beretning til Frivilligrådets årsmøde d. 20.4.2016 Frivilligrådets beretning fra det sidste år vil bl.a. dreje sig om: - Samarbejdet med Social og Sundhed og også andre afdelinger i kommunen, hvor

Læs mere

Nr. Hvornår Hvor mange år siden: 1 Du startede i skole 2 Du blev født 3 1982 4 Statsministerens fødselsår. (1966)

Nr. Hvornår Hvor mange år siden: 1 Du startede i skole 2 Du blev født 3 1982 4 Statsministerens fødselsår. (1966) Observationer fra Dyrehaven & Bakken Dyrehaven: Hvis I kommer med tog til Klampenborg station, kan I evt. starte med at tage et smut forbi skovhuggeregetræet. Det står ca. 150 m. fra stationen, på vej

Læs mere

Matematisk opmærksomhed

Matematisk opmærksomhed Tælle og systematisere tal. Tælle i trin på 5 og 10 Kender i nogle tal? Hvor mange forskellige tal kender I? (forskellen på tal og grundtal) Hvad kan I tælle til? Kender I nogle store tal? Kan I tælle

Læs mere

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen Brug låget i

Læs mere

517.4.09. Trives vi? Arbejdsmiljø i bo - En leder undrer sig. 36. årgang

517.4.09. Trives vi? Arbejdsmiljø i bo - En leder undrer sig. 36. årgang 517.4.09 36. årgang Trives vi? Arbejdsmiljø i bo - og dagtilbud Børn stresser En leder undrer sig På vej fra den ene institution til den anden snakker vi om bygninger og veje. De to arkitektstuderende

Læs mere

Det overordnede program

Det overordnede program Skoleturnering for 6 hold timer fra 9.00 til.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud påbanerne og Kidsvolley vises. 9.5 Der spilles Kidsvolley 0.5

Læs mere

Sundhedsplejen. Sundhedsplejen. i Roskilde kommune - tilbud til børn og familier

Sundhedsplejen. Sundhedsplejen. i Roskilde kommune - tilbud til børn og familier Sundhedsplejen Sundhedsplejen i Roskilde kommune - tilbud til børn og familier Sundhedspleje er et tilbud til gravide og børnefamilier Formål at børn og unge får mulighed for et sundt liv at skabe forudsætninger

Læs mere

12.1 ØVEARK. Plustavle Sæt O om resultaterne 10. Sæt X over resultater, der er det dobbelte.

12.1 ØVEARK. Plustavle Sæt O om resultaterne 10. Sæt X over resultater, der er det dobbelte. 12.1 Plustavle + 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Sæt O om resultaterne 10. Sæt X over resultater, der er det dobbelte. Farv ens resultater med den samme farve. FORSLAG TIL LÆRINGSMÅL: Eleverne

Læs mere

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31.

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31. HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Gud skabte jorden Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31 Budskabet: Gud skabte alt det smukke, fordi han elsker os. Kan

Læs mere

U6 - U7 3 mands kampe

U6 - U7 3 mands kampe U6 - U7 3 mands kampe Sommer Cup 16.. august ugust 2014 Velkommen til de yngste Vi er glade for at kunne byde de yngste årgange velkommen til, for nogens vedkommende, deres første stævne. Det er vigtigt

Læs mere

Valg af fælles onsdagsaktiviteter

Valg af fælles onsdagsaktiviteter Valg af fælles onsdagsaktiviteter Kære forældre. Så er det igen tiden til, at dit barn skal vælge onsdagsaktiviteter for en periode. Perioden er denne gang fra den 1. september til den 17. november 2010.

Læs mere

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling:

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling: 3. Handling: Buster har i forvejen lavet sin egen Motion Comic: Den Onde Vampyr (D.O.V.), så I kan se, hvordan I kan bygge jeres egen Motion Comic op. Ligesom rigtig mange film er D.O.V. bygget op ud fra

Læs mere

Et undervisningsværktøj. På de følgende sider kan du læse om Gravity Board Games produkter.

Et undervisningsværktøj. På de følgende sider kan du læse om Gravity Board Games produkter. Et undervisningsværktøj På de følgende sider kan du læse om Gravity Board Games produkter. Du er velkommen til at klikke ind på www.gravityboardgames.com, hvor du kan læse mere om vores meget udfordrende

Læs mere

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE DEN KONKRETE FREMGANGSMÅDE Tekstliggørelse er med vilje en meget enkel metode, som ikke kræver specielle indkøb eller nye færdigheder. Det er vigtigt, fordi dagligdagen

Læs mere

ÅRTSPLAN FOR 2. A MATEMATIK 2015/16

ÅRTSPLAN FOR 2. A MATEMATIK 2015/16 ÅRTSPLAN FOR 2. A MATEMATIK 2015/16 Kapitel 1: Tal til 1000 Hvor mange er der? Eleven kan anvende flercifrede naturlige tal til at beskrive antal og rækkefølge Eleven har viden om naturlige tals opbygning

Læs mere

Geometri Følgende forkortelser anvendes:

Geometri Følgende forkortelser anvendes: Geometri Følgende forkortelser anvendes: D eller d = diameter R eller r = radius K eller k = korde tg = tangent Fig. 14 Benævnelser af cirklens liniestykker Cirkelperiferien inddeles i grader Cirkelperiferien

Læs mere

Matematiske færdigheder opgavesæt

Matematiske færdigheder opgavesæt Matematiske færdigheder opgavesæt SÆT + 0 :, 0 000 9 0 cm m 0 liter dl ton kg Hvilket år var der flest privatbiler i Danmark? Cirka hvor mange privatbiler var der i 99? 00 0 000 Priser i Tivoli, 00: Turpas

Læs mere

Matematisk jul - Naturligvis!

Matematisk jul - Naturligvis! Matematisk jul - Naturligvis! for 4.-6. klasse JULEKALENDER Opgave 1: Hvor længe kan lysene brænde? Hej! Har du hørt om mig? Det er mig som lægger alle ting i julekalenderen i hele Danmark. Jeg er søster

Læs mere

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Øvelse 1: Snak om tegnefilmen Formålet med denne øvelse er at styrke elevernes evne til at sætte sig ind i hvordan andre har det. Øvelsen skal hjælpe

Læs mere

der en større hemmelighed og velsignelse, end vi aner, gemt til os i Jesu ord om, at vi skal blive som børn.

der en større hemmelighed og velsignelse, end vi aner, gemt til os i Jesu ord om, at vi skal blive som børn. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 10. maj 2015 Kirkedag: 5.s.e.påske/A Tekst: Joh 16,23b-28 Salmer: SK: 743 * 635 * 686 * 586 * 474 * 584 LL: 743 * 447 * 449 * 586 * 584 Jeg vil godt indlede

Læs mere

Undersøgende og eksperimenterende matematikundervisning i indskolingen. Ole Freil Matematik i marts den 11. april 2018

Undersøgende og eksperimenterende matematikundervisning i indskolingen. Ole Freil Matematik i marts den 11. april 2018 Undersøgende og eksperimenterende matematikundervisning i indskolingen Ole Freil Matematik i marts den 11. april 2018 Program Kl. 14.30: Præsentation - Hvordan kan eleverne arbejde undersøgende og udvikle

Læs mere

Den modige. Heltetøser - niveau 1 - trin for trin. Heltetøser Niveau 1

Den modige. Heltetøser - niveau 1 - trin for trin. Heltetøser Niveau 1 Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Selvfølgelig er spirerne ægte! Derfor trækker de i rustning

Læs mere

Pangea Regler & Instruktioner

Pangea Regler & Instruktioner 1.runde 2016 8. Klasse Pangea Regler & Instruktioner Svarark Fornavn, efternavn og klasse skal udfyldes med blokbogstaver. Du må bruge en kuglepen/blyant til at løse opgaverne (Vi råder deltagerne til

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Forløb om undervisnings- differentiering. Elevark

Forløb om undervisnings- differentiering. Elevark Program for løft af de fagligt svageste elever Intensivt læringsforløb Lærervejledning Forløb om undervisnings- differentiering Elevark Dato September 2018 Udviklet for Undervisningsministeriet Udviklet

Læs mere

Kvikvejledning om barsel

Kvikvejledning om barsel April 2015 Kvikvejledning om barsel Orlovstyper og ret til fravær, løn, dagpenge, pension og ferie under barselsorlov for ansatte, omfattet af den statslige barselsaftale Denne kvikudgave af Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Gå til cirkel med opgave (Lydér med partner) 3.

Gå til cirkel med opgave (Lydér med partner) 3. Gå til cirkel med opgave (Lydér med partner) 3. Et opgaveark (2 sider), men numrene 1-16 ud for hver linje og røde og blå farvemarkeringer for vokalerne og konsonanterne. Her er 16 nummererede kort, der

Læs mere

Matematik med LEGO WeDo 4.-6. klasse. Lærervejledning Symmetri og drejning. Formål: Aktivitet

Matematik med LEGO WeDo 4.-6. klasse. Lærervejledning Symmetri og drejning. Formål: Aktivitet Lærervejledning Symmetri og drejning Eleverne skal bygge karusseller efter et billede. De skal sammenligne en symmetrisk og en asymmetrisk karrusel opfører sig nå der drejer rundt. De skal afgøre om nogle

Læs mere

(Alle disse mål kan ændres fra ballon til ballon, og i kan selv vælge hvad målende er. )

(Alle disse mål kan ændres fra ballon til ballon, og i kan selv vælge hvad målende er. ) MATMATISKE BEREGNINGER Her er den metode vi brugte til at beregne Hylsteret facon, og bredden af strimlerne. Hylsteret består af en kugle, og en keglestup der er tangens med kuglen (altså at den har en

Læs mere

pistedronning, præmier og party! TUSSENEWS Nr. 18 MARTS 2013

pistedronning, præmier og party! TUSSENEWS Nr. 18 MARTS 2013 Påske, pistedronning, præmier og party! TUSSENEWS Nr. 18 MARTS 2013 Indholdsfortegnelse Chefens spalte Info fra klubben Det sker i marts! Månedens opskrifter Resultater Hvor godt kender du klubben? Quizzen

Læs mere

Oplæg hjemmesideløsning kun for NORDLYS medlemmer i samarbejde med Attraktia

Oplæg hjemmesideløsning kun for NORDLYS medlemmer i samarbejde med Attraktia Oplæg hjemmesideløsning kun for NORDLYS medlemmer i samarbejde med Attraktia Selve løsningen Kom bedst fra start Kom nemt, hurtigt og billigt i gang med en ny hjemmesideløsning, som er baseret på ét af

Læs mere

Lille Georgs julekalender 2010. 1. december

Lille Georgs julekalender 2010. 1. december 1. december I hver af de øverste bokse skal der skrives et af tallene 1, 2, 3,..., 9. Alle tre tal skal være forskellige. I de næste bokse skrives de tal der fremkommer ved at man lægger sammen som vist.

Læs mere