KATRINEBJERGSKOLEN, KATRINEBJERGVEJ 60, 8200 ÅRHUS N. TELEFON , E-POST Katrinebjergskolens uddannelsesplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KATRINEBJERGSKOLEN, KATRINEBJERGVEJ 60, 8200 ÅRHUS N. TELEFON 87 13 93 33, E-POST kat@udm.aarhus.dk. Katrinebjergskolens uddannelsesplan 2014-15"

Transkript

1 Katrinebjergskolens uddannelsesplan

2 August 2014 Velkommen som studerende på Katrinebjergskolen Her får du nogle praktiske oplysninger, som nok vil besvare nogle af dine spørgsmål ellers kom forbi kontoret eller spørg dig frem. Skoleleder: Administrativ leder: Afdelingsleder for specialklasserne: Afdelingsleder fra 0. til 4.kl: Afdelingsleder fra 5. til 9.kl: Vikarpåsætter: Praktikansvarlig: Praktikkoordinator: Mentorer: Teknisk serviceleder: Skolesekretærer: Tillidsrepræsentant: Arbejdsmiljørepræsentant: Christian Hellum Dorte Hertz Brita Jensen Michael Blom Katja Sølvsten Thomsen Katja Pedersen Christian Hellum Nikolaj Eskelund Tina Leth, Liselotte Fredberg og Mette Birk Munthe Jan Kehlet Katja Pedersen og Wafaa Abouradi Jesper Hejndorf Lonni Fogsgaard

3 Katrinebjergskolen som organisation Katrinebjergskolen har to spor for distriktsklasser og et spor for specialklasser, i alt 530 elever fordelt på 33 klasser. 76 elever går i vore 10 specialklasser. SFO har i alt 242 børn. Specialklasserne er en vigtig del af Katrinebjergskolens profil. Vi er godt på vej med et tæt samarbejde mellem pædagoger og lærere både i distriktsklasserne og specialklasserne. Der er en stor ekspertise blandt lærere og pædagoger, og samarbejdet mellem disse udbygges løbende. Vi opfordrer alle forældre, både i specialklasserne og distriktsklasserne, til at melde deres børn i SFO, så der kan etableres størst mulig sammenhæng i skoledagen for alle børn. Distriktsklasserne er fordelt på tre afdelinger: indskoling, mellemtrin og udskoling. Hver afdeling har en koordinator, som deltager i skolens Koordinationsråd sammen med ledelsen. Katrinebjergskolen har for år tilbage formuleret et værdisæt med tre grundbegreber: Læring, engagement og gennemskuelighed (LEG). B&U s TRE-værdier: Troværdighed, respekt og engagement implementeres nu i skolens fortsatte værdidebat. For at koordinere, forenkle og tematisere en fælles udviklingsretning arbejdes der med en ny vision om at skabe innovation og helhed i samarbejde på nye måder. Visionen skal ud i dagligdagens pædagogiske arbejde, og teamene skal gennem eksperimenterende samarbejdsformer afprøve prototyper og vise nye veje. Skolen vil samlet set følge to centrale temaer: inklusion og differentiering. Det pædagogiske arbejde på skolen vidner om en grundlæggende interesse for at skabe en praksis, som understøtter, motiverer og fremmer elevernes faglige og personlige udvikling. Katrinebjergskolen har gennem en årrække udviklet det naturfaglige område. Vi laver hvert år adskillige projekter inden for området. Vi har bl.a. etableret en grejbase på Vestereng, som flere andre skoler også må bruge. Vi har desuden haft held til at være den mest vindende skole i forskellige konkurrencer. Sidste år blev vi bl.a. nordiske mestre i matematik og for 5.gang på 10 år Aarhusmestre i skolefodbold. I de 4 storteam er der fokus på at skabe den bedste skoledag for alle elever. Eleverne inddrages så vidt muligt, og elevrådenes repræsentanter i Skolebestyrelsen medbringer ønsker og forslag. Der uddannes på tredje år ca.40 elevmæglere fra klasse. Elevmæglernes rolle er en vigtig brik i skolens daglige arbejde med trivsel. Andelen af børn med dansk som andetsprog udgør 29% af den samlede elevgruppe. Vi har derfor arbejdet på at få etableret en god støtte for disse børn via et sprogstøttecenter og ansættelse af medarbejdere, som har ekspertise inden for dette felt.

4 Praktikkens organisering: Skolens ledelse har ansvaret for praktikken på skolen og praktikkoordinatoren har den koordinerende rolle i forhold til at finde praktiklærere og udarbejde praktikskemaer. Skolen er opdelt i 4 afdelinger: indskoling, mellemtrin, udskoling og en specialklasserække. Ud fra faglig kompetence og linjefag udvælger praktikkoordinator et antal praktiklærere som har til ansvar, at de studerende får passende vejledning og feedback, inden, under og efter praktikforløbet på Katrinebjergskolen. Praktikken tilrettelægges så de studerende har 12 ugentlige undervisningstimer om ugen i 6 uger herudover skal de deltage i skolens lektiecafe. Udgangspunktet er at de studerende knyttes til 1-2 praktiklærere og får så få antal klasser og fag som muligt. Der vil, inden praktikkens start, være en besøgsdag, hvor de studerende besøger skolen og får skema, møder praktiklærere og klasser og får en rundvisning på skolen. Herudover skal der underskrives en børneattest. Udover besøgsdagen forventer vi, at de første 2 uger af praktikken er observationspraktik, hvor de studerende har mulighed for at lære klassen at kende og at få et indblik i, hvad det vil sige at være lærer. Vi forventer, at de studerende som et led af vejledningstimerne i samarbejde med praktiklæreren udarbejder en plan for undervisning i praktikkens sidste del, hvor de studerende selv skal varetage undervisningen / dele af denne. Hvordan arbejdes med kompetencemålene på 1. praktikniveau? Didaktik: Fase 1: Praktiklæreren varetager undervisningen og gennemfører et forløb i de første 1-2 uger. Praktiklæreren har på forhånd redegjort for sine overvejelser overfor de studerende. De studerende reflekterer over organisering, metoder og mål. Fase 2: De studerende planlægger og gennemfører individuelt små forløb. De studerende evaluerer i samarbejde med praktiklæreren hinandens forløb og finder fokusområder, som de efterfølgende skal være opmærksomme på. Praktiklæreren og de studerende laver en fælles overordnet plan og fælles detailforberedelse for undervisningen. Der aftales individuelt i hvor stort omfang de studerende kan/vil stå for hele/dele af undervisningen. Der gives kort feedback i forlængelse af timen hvis muligt, herudover vil der være en gruppevejledning som vil være mere dybdegående. De studerende skriver logbog (Port folio). Praktiklæreren viser de studerende forskellige evalueringsformer i undervisningen.

5 Klasseledelse: Fase 1: De studerende observerer praktiklærerens undervisning og er opmærksomme på fokuspunkter, som på forhånd er aftalt med praktiklæreren til dette bruges et observationsskema. Det er vigtigt, at de studerende er bevidste om, at de er rollemodeller specielt når de er i klassen. Derfor er man på uanset, om man står for undervisningen eller om man observerer i klasserummet. Fase 2: De studerende og praktiklæreren planlægger herefter sammen de studerendes undervisning. Praktiklæreren guider undervejs ift. struktur, tydelighed, ansvarlighed etc. Relationsarbejde: Praktiklæreren videregiver viden til de studerende om relationsarbejdet i klassen og sætter fokus på dette blandt andet i vejledningen med de studerende. De studerende skal have et indblik i arbejdsgange fx i forbindelse med forældresamarbejde, herunder planlægning og gennemførelse af skole/hjem samtaler. De studerende har under hele praktikperioden fokus på relationsarbejdet og skal forsøge at opbygge relationer både en til en og på klasseniveau. Hvordan arbejdes med kompetencemålene på 2. praktikniveau? Didaktik: De studerende bruger besøgsdagen på skolen sammen med praktiklæreren og danner sig i den forbindelse et lille indtryk af klassen. Herefter planlægges i samarbejde et undervisningsforløb, som de studerende i den efterfølgende praktik gennemfører. Praktiklæreren giver forslag til, hvordan man kan evaluere mundtligt og skriftligt, og de studerende evaluerer undervisningsforløbet ved fx test. Fokus i vejledningen er på evaluering af undervisning, og på hvordan man som lærer kan forbedre sit undervisningsforløb, så det giver eleverne større læringsudbytte med andre ord, hvordan man kan tilrettelægge sin undervisning, så alle elever bliver så dygtige, som de kan. Klasseledelse: Praktiklæreren præsenterer forskellige organiseringsformer for de studerende, som har mulighed for at afprøve disse i praktikken. I forbindelse med vejledning forholder praktiklæreren sig spørgende og reflekterende fremfor rådgivende så de studerende selv finder frem til den lærerrolle, der passer dem! Det er vigtigt, at de studerende i praktikken gør sig nogle erfaringer med at starte/slutte undervisning, at kunne håndtere uro på forskellige måder, kunne lede skift i undervisningen og handle, når noget sker/opstår i undervisningen.

6 Relationsarbejde: Praktiklæreren skal huske at inddrage de studerende i planlægningen og give plads til, at de kan undervise de studerende skal udvise initiativ! De studerende skal kunne kommunikere med forældre om formål og indhold i undervisningsforløbet og skal i den forbindelse udarbejde et forældrebrev, som sendes ud før praktikken. Skole/hjem samarbejde: Vi forventer, at de studerende forud for praktikperioden tager kontakt til praktiklæreren og skriver et udkast til et forældrebrev med informationer om, hvem de er, og hvad de vil i praktikken. Der kan laves aftaler om, at de studerende deltager i skole/hjem-samtaler, forældremøder, sociale arrangementer og lignende uden for selve praktikforløbet som en del af andre læreropgaver. Vi vil, som praktikskole, sikre os, at de studerende i løbet af deres 3 praktikforløb stifter bekendtskab med skole/hjem-samtaler. Andre læreropgaver: Vi forventer, at de studerende deltager i relevante arrangementer, der finder sted på skolen i den periode, de er i praktik på skolen. Det kunne fx være: teamsamarbejde, storteammøder, pædagogisk rådsmøder, samtaler, forældremøder, alternative dage, sociale arrangementer. I teamsamarbejdet indgår de studerende på lige fod med lærerne i samarbejdet i den afdeling, hvor de har flest praktiktimer. Skolen har fast mødedag hver onsdag til kl , hvor vi forventer de studerende deltager i de møder/aktiviteter, der måtte forekomme. Vejledningsforløbet på Katrinebjergskolen: På Katrinebjergskolen lægger vi stor vægt på vejledning - den har en stor betydning forde studerendes læreproces i praktikken. Gennem vejledning skal de studerende lære at begrunde deres undervisning og deres konkrete handlinger og overveje, hvordan de løser undervisningsopgaven og den generelle læreropgave. Der vejledes i; klasseledelse, kontakt til eleverne, elevers specielle behov/forudsætninger, konfliktløsning osv. Praktiklærer og de studerende opsætter rammer for vejledningen, og der udarbejdes dagsordener til møderne. Port folio: Dette er et vejledningspapir, hvor de studerende har formuleret hvorledes de er blevet vejledt, inden for hvert kompetenceområde, og hvilke konkrete tiltag, overvejelser og refleksioner vejledningen har givet anledning til. Følgende materialer skal indgå: - Noter, ideer og overvejelser - Ufærdige og færdige udkast til iagttagelsesarbejde, spørgeskemaer, interviews etc. - Dagsordner og referater fra mødevirksomhed - Logbogsnotater, refleksionspapir - Materialer fra skolen, årsplaner, elevarbejde etc. Vejledning i løbet af praktikken: Disse vejledninger vil tage udgangspunkt i praktiklærerens observationer af de studerendes

7 undervisning. Der vil også under praktikforløbet være en vejledningssamtale, hvor praktiklærer, praktikgruppe og en underviser fra LIA deltager. Denne vejledning skal rammesætte et praktisk og teoretisk perspektiv, der kan danne grundlag for praktikprøven. Eftervejledning: Her vil praktiklærer vejlede på grundlag af gennemført undervisning. Det er også her prøven i praktik ligger. Dette foregår umiddelbart efter praktikkens afslutning, hvor praktikgruppen skal til prøve i de tre pågældende kompetencemål: - Didaktisk kompetence - Relationskompetence - Klasseledelseskompetence Vejledning med mentor: Mentor arbejder sammen med de studerende om at udvikle deres personlige lærerkompetencer og vil støtte de studerende i at finde en lærerfaglig problemstilling. Herudover kan mentor bruges til at drøfte individuelle - og grupperelaterede problemstillinger i forbindelse med praktikken. Følgegruppemøde: Efter praktikperioden og prøvens afslutning afholdes følgegruppemøde. På mødet deltager samarbejdsgruppen, ledelsesrepræsentant/praktikansvarlig fra skolerne og repræsentanter fra praktikkontoret. Det er praktikkontoret, der indkalder til dette møde. Mødet har til mål at evaluere praktikforløbet i det pågældende studieår og på det pågældende kompetenceniveau. Evaluering af praktikperioden. Bestået/ikke bestået: Udover at skulle til prøven i praktik ligger der også en modulevaluering, hvor Katrinebjergskolen vurderer, med udgangspunkt i de formulerede videns-og færdighedsmål på det pågældende niveau - om de studerende har bestået eller ikke-bestået praktikken. Hvis en studerende ikke består, kræves der en erstatningspraktik. Så snart en praktiklærer vurderer, at en studerende er på vej mod bedømmelsen ikke bestået kontaktes mentor og praktikansvarlig. Disse skal i samarbejde med skolens afdelingsleder holde en vejledende samtale med det formål at forsøge at ændre på de forhold, der peger mod ikke-bestået. Prøven i Praktik: Synopsis Hvis praktikperioden er bestået, skal der udarbejdes en synopsis i gruppen. Der forventes forud for praktikprøven en 5-siders synopsis, som gruppen skriver i fællesskab. Synopsen danner grundlag for prøven og indgår i bedømmelsen. Synopsen skal indeholde en eller flere lærerfaglige problemstillinger, som gruppen har beskæftiget sig med i løbet af praktikken, og som kan dokumenteres og konkretiseres med materiale fra portfolien. Den valgte problemstilling skal analyseres med udgangspunkt i de tre kompetenceområder, og

8 gruppen skal inddrage egen rolle i forhold hertil og den vejledning, gruppen har modtaget. Der forventes en klar sammenhæng mellem materialet i portfolien, analysen af materialet i synopsen og prøven. Der gives karakter for prøven. Arbejdsplan for de studerende (37 timer pr. praktikuge) Det tilstræbes, at de studerende får et realistisk billede af arbejdet som lærer på Katrinebjergskolen. Der er en tilstedeværelsespligt på skolen på 35 timer om ugen. Det forventes derfor, at den studerende også deltager i de andre læreropgaver, som ligger udover undervisning i fagene. En praktikuge på Katrinebjergskolen vil i gennemsnit komme til at se ud som følgende: Opgave oversigt Indhold Tidsforbrug pr. uge (anslået) lektioner med praktiklærer pr. praktikuge Observation og forberedelse af undervisningssekvenser og undervisning. 2-3 lektion med lektiehjælp Hos praktiklærerne, hos andre faglærer i samme klasse eller interessefag 20 timer pr. praktikuge 3 timer pr. praktikuge Vejledning med Inkl. forberedelse og 2 timer pr. praktikuge praktiklærer efterbehandling Vejledning, undervisning Inkl. forberedelse og 1,5 timer pr. praktikuge og samarbejde med mentor efterbehandling Dokumentation af praktik F.eks. port folio, artefakter 3,5 timer pr. praktikuge Teamsamarbejde, lærermøder, klubmøder osv. Møder mv. 5 timer pr. praktikuge Disponibel tid Samlet tidsforbrug F.eks. forberedelse hjemme, deltage i aftenmøder, samarbejde med eksterne parter 2 timer pr. praktikuge 37 timer pr. praktikuge

9 Praktiske informationer om skolen: Sygemelding: Skal ske til Katja på tlf.: ml. kl og Her giver man oplysninger om hvem man er i praktik hos og hvilke klasser. Herudover skal den studerende kontakte praktiklæreren. Raskmelding: foretages inden kl. 13 til kontoret. Efter en weekend er man i princippet raskmeldt. Hvis der ikke er aftalt andet, og man stadig er syg, skal man derfor sygemelde sig igen søndag aften inden kl eller mandag morgen. Plan for undervisningen kan sendes til praktiklæreren over skolens intranet. Vikarskema: Dagens vikarskema hænger ved lærerværelset og inde på opslagstavlen på lærerværelset sammen med vikarplanerne fra de fraværende lærere. Syge/skadede børn: Kontakt kontoret, som vil hjælpe dig. 0-4 klasse: Vær opmærksom på, at børnene skal i SFO lige efter skoletid. Taxa: Eleverne i de små specialklasser skal hentes ved taxa og efter skoledagen følges til taxa. Taxaen afleverer og henter eleverne på parkeringspladsen ved Skolevej Syd. Svømning: Svømmebussen holder i Islandsgade. Nøgler: Får du på kontoret. Klippekort: Får du på kontoret Materialer: Hæfter, papir, mapper, sakse mm opbevares i skabene på Naturfagsgangen. Pædagogisk servicecenter/psc/biblioteket: Har åbent i skoletiden. Bibliotekarerne hedder Margrethe (MM), og Helle (HA). I forbindelse med praktikperioden kan man få brug for at låne materialer på biblioteket. Til dette formål oprettes alle studerende med navn og egen stregkode. Praktikkoordinatoren afleverer de studerendes navne på biblioteket. Lånetid for eleverne er en måned for almindelige bøger og 14 dage for tegneserier. Kopimaskinen: Står på biblioteket /PSC og ved forberedelseslokalet i kælderen. PC: Der er har mulighed for at bruge skolens computere på skolens læringscenter og i EDBlokalet. Herudover har skolen et skab med 23 bærbare computere. Ønsker man at gøre brug af EDB-lokalet eller de bærbare computere skal disse reserveres på vores skoleintra. Til egen forberedelse er det en god ide at medbringe computer.

10 Skoleintra: Vores skoleintra findes på Her kan den man sende beskeder, skrive i elevernes kontaktbøger eller lektiebøger, booke lokaler, se dagens skemaændringer osv. Login for lærerstuderende er: Brugernavn: VIK Kode: praktik Netværk: De studerende har mulighed for at logge på SmartAarhus, når de er på skolen. IT i undervisningen: Vi introducerer de studerende for skolens intranet og forventer, at de studerende gør brug af de muligheder, som skoleintra tilbyder i forhold til fx skole/hjemsamarbejde. Herudover er alle vores klasseværelser udstyret med enten smartboard eller whiteboard med tilhørende projektor, hvilket indbyder til brug af/inddragelse af forskellige medier i undervisningen. Tandlægen og sundhedsplejersken: Finder du i Skøtten. Reservation af lokaler: Reservation af lokalerne sker på Skoleintra spørg på kontoret. Rygning: Det er forbudt for både elever og personale at ryge i arbejds - / skoletiden. I timerne: Eleverne må medbringe mobiltelefoner, ipod, ipad mv. og bruge disse i frikvartererne - men ikke i timerne medmindre andet er aftalt. I frikvartererne: Eleverne skal normalt opholde sig i deres egne klasser, på gangene ud for eget lokale og i skolegårdene. Elever i 0-6 klasse må ikke forlade skolen i skoletiden. 4. klasserne må dog i spisefrikvarteret være på det grønne område mod øst. Elever i 7-10 klasse, der har forældrenes tilladelse, må forlade skolen i mellemtimer og i spisefrikvarteret. 0-3 klasse har deres egne områder i den østlige fløj, mens 4-10 klasse har deres områder i den vestlige fløj. Den sidste lærer, der forlader et lokale skal sikre, at alle vinduer er lukkede, og at der bliver låst. Husk at slukke lyset.

11 Ringetider og frikvarterer Der ringes kun til pauserne 1. time time Pause time time Pause time time time time Mælkebøtten (vores minikantine) har åbent i pauserne både for elever og personale Kaffe og te: Alle er velkomne til at tage en kop kaffe eller te på lærerværelset. Tavshedspligt: Vær opmærksom på din tavshedspligt og tal med kontoret, en lærer eller andet personale, hvis du har behov for det. Der skal desuden underskrives en tavshedserklæring i forbindelse med praktikken.

12

13 Børn- og ungepolitikken i Aarhus Kommune Børn- og ungepolitikken er Aarhus Kommunes værdigrundlag for alle indsatser, tilbud og fællesskaber for børn og unge. Alle voksne må tage et særligt ansvar for at opdrage, inddrage og anerkende børnene og de unge og være bevidste om, at de har en vigtig rolle, når det gælder om at drage omsorg for børn og unge og inspirere, motivere og støtte dem i deres udvikling. (Børn og unge - politikken, Aarhus Kommune) Værdiregelsæt på Katrinebjergskolen På Katrinebjergskolen arbejder vi ud fra et anerkendende og inkluderende læringssyn. Et læringssyn der tager udgangspunkt i, at børn gør, hvad de kan og at dem, der kan gøre noget andet, er de voksne, som er sammen med børnene. Vores ståsted som skole bygger på et fælles værdigrundlag, der er gældende for alle medarbejdere i Børn og Unge i Aarhus, og de overordnede leveregler for vores arbejde er: Troværdighed man skal kunne have tillid til os Respekt - alle skal have en god og ordentlig behandling Engagement - den enkeltes indsats gør en forskel, og vi skal gøre det endnu bedre Når vi folder værdierne ud på Katrinebjergskolen, kan de afspejles i det daglige arbejde, og vi møder børn og voksne med vægt på følgende områder: Troværdighed Vi er tydelige voksne overfor eleverne, og der er sammenhæng mellem ord og handling. Vi er tro mod fælles beslutninger, og vi afslutter det, vi har startet op. Vi lægger vægt på fællesskab og glæde i hverdagen. Vi har fokus på, at eleverne udvikler sig fagligt og socialt. Respekt Vi har plads til forskellighed, og vi har ligeværdig kommunikation. Vi inddrager eleverne i sociale og faglige aspekter i deres hverdag, og vi giver positiv kritik i en anerkendende tilgang. Vi inddrager forældrene i forbindelse med faglige og sociale forhold, og vi er imødekommende i såvel hverdagssager som svære møder og giver præcise billeder af børnenes adfærd og opførsel. Engagement Vi er nærværende og har øje for den enkeltes behov, og vi gør os umage for at nå den enkelte elev. Vi arbejder med faglighed, sundhed og trivsel, og vi er velforberedte og klar. Vi har gensidige forventninger og krav til børn og forældre. Vi er deltagende og nysgerrige i forhold til forældrenes ønsker og forventninger, og vi vil samarbejde med forældrene om børnenes fremtid.

Katrinebjergskolens uddannelsesplan

Katrinebjergskolens uddannelsesplan Katrinebjergskolens uddannelsesplan August 2016 Velkommen som studerende på Katrinebjergskolen Her får du nogle praktiske oplysninger, som nok vil besvare nogle af dine spørgsmål ellers kom forbi kontoret

Læs mere

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen Kontaktoplysninger Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 2770 Kastrup Tlf: 32507525 Skoleleder

Læs mere

Uddannelsesplan Praktik 2.årgang 2015-2016

Uddannelsesplan Praktik 2.årgang 2015-2016 Uddannelsesplan Praktik 2.årgang 2015-2016 Velkommen som studerende på Søndervangsskolen I denne uddannelsesplan håber vi, at give dig og dine medstuderende et grundigt indblik i skolens håndtering af

Læs mere

Virring Skole læring, fællesskab og glæde

Virring Skole læring, fællesskab og glæde Virring Skole læring, fællesskab og glæde Uddannelsesplan for skoleåret 2014-2015 Indholdsfortegnelse: Velkommen - s. 2 Grundoplysninger - s. 3 Skolens kultur og særkende - s.3 Praktik, organisering og

Læs mere

Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen

Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen Katrinebjergskolen søger en visionær skoleleder, der inspirerer, udfordrer og samler skolens medarbejdere, og som er et nærværende og tydeligt midtpunkt for

Læs mere

Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen

Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen Egelundskolen som praktikskole for læreruddannelsen Kontaktoplysninger Adresse: Egelundsvej 8-10, 2620 Albertslund, tlf.: 43 64 73 50 Praktikansvarlig: Skoleleder Annelise Weng Praktikkoordinator: Nina

Læs mere

Uddannelsesplan for niveau 1og 2 Skoleåret 2015 2016

Uddannelsesplan for niveau 1og 2 Skoleåret 2015 2016 Uddannelsesplan for niveau 1og 2 Skoleåret 2015 2016 Tranbjergskolen Afdelingen for 0. 5. Klasse Kirketorvet 22 8310 Tranbjerg Afdelingen for 6. 10. Klasse Grønløkke Allé 9 8310 Tranbjerg www.tranbjergskolen.dk

Læs mere

TÅRS SKOLE. Uddannelsesplan for lærerstuderende ved Tårs Skole. Kultur og særkende

TÅRS SKOLE. Uddannelsesplan for lærerstuderende ved Tårs Skole. Kultur og særkende TÅRS SKOLE Uddannelsesplan for lærerstuderende ved Tårs Skole Tårs Skole Vrejlev Klostervej 8 9830 Tårs Vrejlev-Hæstrup Skole Poulstrup Skolevej 3 9760 Vrå Telefon 7233 3960 Mail taarsskole@hjoerring.dk

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. 1. Skolen som uddannelsessted

UDDANNELSESPLAN. 1. Skolen som uddannelsessted UDDANNELSESPLAN 1. Skolen som uddannelsessted Kontaktoplysninger Nordregårdsskolen Tejn Allé 3 2770 Kastrup Tlf.: 32514033 Sygetelefon.: 30760362 Mail: ng.uk@taarnby.dk Skoleleder: Niels Bahn Rasmussen

Læs mere

Uddannelsesplan for 1. og 2. årgang

Uddannelsesplan for 1. og 2. årgang Uddannelsesplan for 1. og 2. årgang 1 Indhold Vigtige oplysninger... 3 Velkomst... 4 Beskrivelse af Virupskolen... 4 Virupskolens vision... 5 Psykisk arbejdsmiljø... 5 It... 6 Studerende på Virupskolen...

Læs mere

Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder

Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder ! Uddannelsesplan 1. praktikniveau Saksild Skole og Børnehus - Odder Dokumentnr.: 727-2015-137306 side 1 Uddannelsesplan 1. niveau Saksild Skole og børnehus - Odder Kultur og særkende: Sidst redigeret

Læs mere

Praktik uddannelsesplan Skolen på Duevej 2014-15

Praktik uddannelsesplan Skolen på Duevej 2014-15 Praktik uddannelsesplan Skolen på Duevej 2014-15 Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig Skoleleder: Niels Christophersen Praktikansvarlig: Leif Skovby Larsen Skolen som uddannelsessted Skolen

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Tylstrup skole

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Tylstrup skole Uddannelsesplan for lærerstuderende på Tylstrup skole Grundoplysninger: Navn: Tylstrup skole Adresse: Poge vej 5, 9382 Tylstrup Telefon og mail: 99824050 / tylstrupskole@aalborg.dk Webadresse: www.tylstrup-skole.dk

Læs mere

PRAKTIKINFORMATION SKOLEÅRET 2014-2015. www.sejs.skole.silkeborg.dk

PRAKTIKINFORMATION SKOLEÅRET 2014-2015. www.sejs.skole.silkeborg.dk PRAKTIKINFORMATION SKOLEÅRET 2014-2015 www.sejs.skole.silkeborg.dk SEJS SKOLE TYTTEBÆRVEJ 1 SEJS 8600 SILKEBORG Kontor: tlf.: 89 70 21 70 Skoleleder: E-mail: Pædagogisk leder: E-mail: Afdelingsleder og

Læs mere

PRAKTIKNIVEAU III LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016. www.ucsj.dk

PRAKTIKNIVEAU III LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016. www.ucsj.dk PRAKTIKNIVEAU III LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016 www.ucsj.dk PRAKTIKNIVEAU III LÆRERUDDANNELSEN UCSJ LU 2013 2015/2016 Praktik omhandler (1) den praktisk/pædagogiske dimension, der retter sig

Læs mere

Rathlouskolens uddannelsesplan Professionsteam 13.16 2. niveau

Rathlouskolens uddannelsesplan Professionsteam 13.16 2. niveau Rathlouskolens uddannelsesplan Professionsteam 13.16 2. niveau en styrke i dit barns hverdag 2 Kultur og særkende: Professionsteam 13.16 består ud af skoler beliggende i Odder kommune. I Odder kommune

Læs mere

Uddannelsesplan niveau Lisbjergskolen

Uddannelsesplan niveau Lisbjergskolen Uddannelsesplan 2015 1. niveau Lisbjergskolen Nedenfor ser du uddannelsesplanen for Lisbjergskolen. Vi tilstræber, at du i din praktik møder så mange og så realistiske opgaver i forhold til lærerarbejdet

Læs mere

Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang ved læreruddannelse Aarhus Lærerseminarium på Hobrovejens Skole

Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang ved læreruddannelse Aarhus Lærerseminarium på Hobrovejens Skole Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang ved læreruddannelse Aarhus Lærerseminarium på Hobrovejens Skole Kultur og særkende for Hobrovejens Skole Hobrovejens Skole er en af de ældste skoler i Randers

Læs mere

Frisholm Skole. Uddannelsesplan. Frisholm Skole som læreruddannelsessted. Frisholm Skole. Frisholmvej 20. Tlf. 89702835. Frisholmvej 20.

Frisholm Skole. Uddannelsesplan. Frisholm Skole som læreruddannelsessted. Frisholm Skole. Frisholmvej 20. Tlf. 89702835. Frisholmvej 20. Frisholm Skole Frisholmvej 20 8653 Them Tlf. 89702835 Frisholmskole@silkeborg.dk Silkeborg kommune Uddannelsesplan Frisholm Skole som læreruddannelsessted Frisholm Skole Frisholmvej 20 8653 Them Tlf. 89702835

Læs mere

Uddannelsesplan 1 og 2 niveau Lisbjergskolen

Uddannelsesplan 1 og 2 niveau Lisbjergskolen Uddannelsesplan 1 og 2 niveau Lisbjergskolen Nedenfor ser du uddannelsesplanen for Lisbjergskolen. Vi tilstræber, at du i din praktik møder så mange og så realistiske opgaver i forhold til lærerarbejdet

Læs mere

Uddannelsesplan på Vendsyssel Friskole som praktikskole for UCN med konkrete praktikniveauer

Uddannelsesplan på Vendsyssel Friskole som praktikskole for UCN med konkrete praktikniveauer Uddannelsesplan på Vendsyssel Friskole som praktikskole for UCN med konkrete praktikniveauer Formål med Uddannelsesplanen Læreruddannelsen er ifølge bekendtgørelsens 13.1 forpligtiget på at formulere kvalitetskrav

Læs mere

Uddannelsesplan Ferslev Skole

Uddannelsesplan Ferslev Skole Uddannelsesplan Ferslev Skole Grundoplysninger: Navn: Ferslev Skole Adresse: Rævedalsvej 5, 9230 Svenstrup J Telefon: 96376220 Mail: ferslevskole@aalborg.dk Webadresse: www.ferslevskole.dk Kultur og særkende:

Læs mere

Kære Studerende. Kultur og særkende som uddannelsessted Historie og organisation

Kære Studerende. Kultur og særkende som uddannelsessted Historie og organisation Kære Studerende Velkommen til Skolerne i Elev og Hårup. Jeg håber, du føler dig velkommen. Vi er glade for at have studerende på skolen, og vi vil gøre vores allerbedste for at denne praktik bliver både

Læs mere

Praktik ansvarlige: Tomas Terp Nielsen E-mail: terpnielsen@hotmail.com

Praktik ansvarlige: Tomas Terp Nielsen E-mail: terpnielsen@hotmail.com UDDANNELSESPLAN (Lærerstuderende i praktik på Gørlev Idrætsefterskole). Gørlev Idrætsefterskole er en almendannende efterskole med fokus på idræt. Vores mål er at uddanne danne eleverne til selvstændige

Læs mere

Uddannelsesplan for Tjørnegårdsskolen

Uddannelsesplan for Tjørnegårdsskolen Uddannelsesplan for Tjørnegårdsskolen Tjørnegårdsskolen Praktikansvarlige: Lærer: Jeanette Svalberg @: jeanette.svalberg@skolekom.dk Mobil: 28 76 93 96 Skoleleder: Jakob Lykke @: jly@gentofte.dk Tjørnegårdsskolen

Læs mere

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC Forord En praktikskoles uddannelsesplan skal godkendes på baggrund af kvalitetskrav. I bekendtgørelse om

Læs mere

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole Praktik Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole som praktikskole Her kan du finde en række relevante informationer før dit praktikforløb på Nibe Skole. Nibe Skole er en

Læs mere

Uddannelsesplan pa de enkelte praktikskoler:

Uddannelsesplan pa de enkelte praktikskoler: Uddannelsesplan pa de enkelte praktikskoler: Sofiendalskolen Grundoplysninger: Navn Adresse Telefon og mail Webadresse Sofiendalskolen Lange Müllers Vej 18, 9200 Aalborg SV 99824646 Sofiendalskolen@aalborg.dk

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Praktik på Lystrup Skole for 1. og 2. årgang

UDDANNELSESPLAN. Praktik på Lystrup Skole for 1. og 2. årgang UDDANNELSESPLAN Praktik på Lystrup Skole for 1. og 2. årgang Praktiske oplysninger Skolens adresse: Lystrup Skole Lystrupvej 256 8520 Lystrup Hjemmeside: www.lystrup-skole.dk Mail: lys@aaks.aarhus.dk Tlf:

Læs mere

Brøndbyvester Skole har godt 1000 elever, 150 lærere og pædagoger

Brøndbyvester Skole har godt 1000 elever, 150 lærere og pædagoger Brøndbyvester Skole som uddannelsessted Brøndbyvester Skole har godt 1000 elever, 150 lærere og pædagoger Brøndbyvester Skole er firesporet og rummer ud over almenklasser også kommunens specialklasserække

Læs mere

Allerslev Skole uddannelsesplan

Allerslev Skole uddannelsesplan Allerslev Skole uddannelsesplan Uddannelsesplanen skal give en kort beskrivelse af, hvordan praktikskolen arbejder med at uddanne den lærerstuderende. BEK nr. 1068 af 08/09/2015: 13 stk. 2 Praktikskolen

Læs mere

Virum Skoles uddannelsesplan, 2014/2015

Virum Skoles uddannelsesplan, 2014/2015 Virum Skoles uddannelsesplan, 2014/2015 1 Læreruddannelserne på Metropol og UCC. Virum Skoles praktikuddannelsesplan Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig): Pia Garde: pg@virumskole.dk Troels

Læs mere

Højvangskolens uddannelsesplan

Højvangskolens uddannelsesplan Højvangskolens uddannelsesplan Læreruddannelsen er ifølge bekendtgørelsens 13.1 forpligtet på at formulere kvalitetskrav til praktikskolerne, så de studerende får de bedst mulige praktikforløb. I relation

Læs mere

Uddannelsesplan - Lindehøjskolen et liv i læring

Uddannelsesplan - Lindehøjskolen et liv i læring Uddannelsesplan - Lindehøjskolen et liv i læring Skolen som uddannelsessted Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig: Pædagogisk leder, praktikansvarlig: Henning Holse Lærer, Praktikvejleder: Signe

Læs mere

UDDANNELSESPLAN for praktikken pa

UDDANNELSESPLAN for praktikken pa UDDANNELSESPLAN for praktikken pa Gl. Lindholm Skole Grundoplysninger: Gl. Lindholm Skole Lindholmsvej 65, 9400 Nørresundby 96321732 gllindholm-skole@aalborg.dk www.gllindholm-skole.dk Kultur og særkende

Læs mere

Pejlemærker for den gode praktik

Pejlemærker for den gode praktik Pejlemærker for den gode praktik Pejlemærkerne omhandler de vigtigste elementer for, hvordan praktikskolerne kan skabe den bedste praktik for lærerstuderende. Således optræder pejlemærkerne som et inspirationsmateriale.

Læs mere

praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Skivehus Skole

praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Skivehus Skole Praktikskolens uddannelsesplan for praktik på 1. årgang 1. praktikniveau Praktikskole: Skivehus Skole Læreruddannelsen i Skive Dalgas Allé 20 7800 Skive Tlf. 87 55 32 00 I følge 13 jf. bekendtgørelsen

Læs mere

Uddannelsesplan Praktik 1.årgang

Uddannelsesplan Praktik 1.årgang Uddannelsesplan Praktik 1.årgang 2016 2017 Hadsten Skole Hadbjergvej 12 8370 Hadsten Tlf. 8964 4720 1 Om Hadsten Skole Hadsten Skole åbnede i 1969 og er i dag overbygningsskole for Bavnehøjskolen i Hadsten

Læs mere

Baltorpskolens uddannelsesplan

Baltorpskolens uddannelsesplan Baltorpskolens uddannelsesplan Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig : Praktikkoordinator: Torben Bille (TBI) tsbille@ownit.nu Praktikansvarlig leder: Lea Tøttrup Christiansen ltch@balk.dk Muligheder

Læs mere

Bilag 3: Praktik. Studieordning 2013-2014 Læreruddannelsen UCC Blaagaard/KDAS, Bornholm og Zahle 10-03-2014

Bilag 3: Praktik. Studieordning 2013-2014 Læreruddannelsen UCC Blaagaard/KDAS, Bornholm og Zahle 10-03-2014 Bilag 3: Praktik Modulbeskrivelser PRAKTIK... 2 PRAKTIKNIVEAU I... 2 PRAKTIKNIVEAU II... 3 OVERGANGSORDNING FOR STUDERENDE PÅ LÆRERUDDANNELSEN BORNHOLM. PRAKTIKNIVEAU II... 5 PRAKTIKNIVEAU III... 5 OVERGANGSORDNING

Læs mere

Brædstrup skole. Uddannelsesplan for skoleåret 16/17. Brædstrup Skole Niels Wonges Vej 7, 8740 Brædstrup 76291688

Brædstrup skole. Uddannelsesplan for skoleåret 16/17. Brædstrup Skole Niels Wonges Vej 7, 8740 Brædstrup 76291688 Brædstrup skole Uddannelsesplan for skoleåret 16/17 Niels Wonges Vej 7, 8740 Brædstrup 76291688 Email: braedstrupskole@horsens.dk Web: http://br.skoleporten.dk/sp 1 Kære studerende. Velkommen til praktik

Læs mere

UDDANNELSESPLAN PRAKTIKNIVEAU TILST SKOLE

UDDANNELSESPLAN PRAKTIKNIVEAU TILST SKOLE Livsglæde - Engagement - Tillid UDDANNELSESPLAN PRAKTIKNIVEAU 1 + 2 TILST SKOLE Uddannelsesplan, niveau 1 og 2 Tilst Skole, Tåstumvænget 8, 8381 Tilst 1 Indhold Tilst Skole... 3 Værdigrundlag... 3 Praktikkens

Læs mere

Uddannelsesplan som uddannelsessted

Uddannelsesplan som uddannelsessted Uddannelsesplan som uddannelsessted Kornmod Realskole, Skolegade 4-12, 8600 Silkeborg T: 86822677 M: kontor@kornmodrealskole.dk Side 1 Generelt om skolen Kornmod Realskole er en af Silkeborgs ældste uddannelsesinstitutioner

Læs mere

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Praktik på Lyshøjskolen uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui Uddannelsesplan opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Læs mere

Uddannelsesplan for studerende på 2. årgang på Bavnehøj Skole

Uddannelsesplan for studerende på 2. årgang på Bavnehøj Skole Uddannelsesplan for studerende på 2. årgang på Bavnehøj Skole Kære lærerstuderende på 2. årgang Velkommen i praktik på Bavnehøj Skole. Vi ser frem til et godt samarbejde med jer, hvor I forhåbentlig får

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende

Uddannelsesplan for lærerstuderende Uddannelsesplan for lærerstuderende Nysted Skole NYSTED SKOLE 18. april 2017 Skrevet af: mkha Uddannelsesplan for lærerstuderende Nysted Skole Uddannelsesplanen skal give en kort beskrivelse af, hvordan

Læs mere

Munkekærskolens uddannelsesplan

Munkekærskolens uddannelsesplan SOLRØD KOMMUNE MUNKEKÆRSKOLEN Munkekærskolens uddannelsesplan Munkekærskolen - altid på vej! Munkekærskolens grundoplysninger Munkekærskolen Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød Strand Tlf. 56182600 E-mail: munkekaerskolen@solrod.dk

Læs mere

Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang på Bavnehøj Skole

Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang på Bavnehøj Skole Uddannelsesplan for studerende på 1. årgang på Bavnehøj Skole Kære lærerstuderende på 1. årgang Velkommen i praktik på Bavnehøj Skole. Vi ser frem til et godt samarbejde med jer, hvor I forhåbentlig får

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN UCSJ

LÆRERUDDANNELSEN UCSJ 4. ÅRS PRAKTIK LÆRERUDDANNELSEN UCSJ Praktikken forbinder uddannelsens teori og praksis med henblik på, at den studerende opnår både en praktisk/pædagogisk og en analytisk kompetence (Studieordningen for

Læs mere

Herstedlund Skole. Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig. Præsentation af Herstedlund Skole. Herstedlund Skole som uddannelsessted

Herstedlund Skole. Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig. Præsentation af Herstedlund Skole. Herstedlund Skole som uddannelsessted Herstedlund Skole Nyvej 5-11, 2620 Albertslund, tlf.: 43 68 71 50 Skoleleder og afdelingsleder for udskolingen: Søren Hald, e-mail: soren.hald@albertslund.dk Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig

Læs mere

Uddannelsesplan, Viby Skole

Uddannelsesplan, Viby Skole Viby Skole Den 3. juni 2016 Kirkevej 2 8260 Viby J Telefon: 8713 9160 E-post: vib@mbu.aarhus.dk Hjemmeside: www.viby-skole.dk Uddannelsesplan, Viby Skole 2016-17 Læreruddannelsen i Aarhus 3. praktikniveau

Læs mere

Uddannelsesplan, Viby Skole

Uddannelsesplan, Viby Skole Uddannelsesplan, Viby Skole 2014-15 Læreruddannelsen i Aarhus 1. praktikniveau Viby Skole Den 7. juli 2014 Kirkevej 2 8260 Viby J Telefon: 8713 9160 E-post: vib@mbu.aarhus.dk Indhold Kultur og særkende

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 4.årgang ( )

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 4.årgang ( ) Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 4.årgang (2016-17) Kultur og særkende som uddannelsessted Mørke Skole er en fuldt udbygget distriktsskole, beliggende i Mørke by, Syddjurs Kommune. Skolen

Læs mere

Dåstrup Skoles uddannelsesplan for Praktikken på niveau 1, 2 og 3

Dåstrup Skoles uddannelsesplan for Praktikken på niveau 1, 2 og 3 Dåstrup Skoles uddannelsesplan for Praktikken på niveau 1, 2 og 3 Uddannelsesplanen giver en kort beskrivelse af, hvordan Dåstrup Skole arbejder med at uddanne den lærerstuderende. Se BEK nr 231 af 08/03/2013:

Læs mere

Stenhus Kostskoles uddannelsesplan for praktikanter

Stenhus Kostskoles uddannelsesplan for praktikanter Stenhus Kostskoles uddannelsesplan for praktikanter Nedenstående beskriver skolens plan for praktikanter. Denne uddannelsesplan er i overensstemmelse med kpetencebeskrivelsen for den pågældende praktikperiode.

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

Blicherskolens Uddannelsesplan for Lærerstuderende på 1. niveau.

Blicherskolens Uddannelsesplan for Lærerstuderende på 1. niveau. Blicherskolens Uddannelsesplan for Lærerstuderende på 1. niveau. Kære studerende Velkomment il Blicherskolen. Vi håber, du vil opleve vores skole som et godt sted for både elever og personale. Vi ser os

Læs mere

Uddannelsesplan Søndervangskolen, Hammel

Uddannelsesplan Søndervangskolen, Hammel Uddannelsesplan Søndervangskolen, Hammel Kompetenceniveau 2, 2. årgang 2018/2019 Favrskov Kommune Søndervangskolen Søndervangsvej 3 8450 Hammel Tlf: 89 64 36 Kultur og særkende: Søndervangskolen er en

Læs mere

Uddannelsesplan for pædagogstuderende

Uddannelsesplan for pædagogstuderende Uddannelsesplan for pædagogstuderende FRK. MICHAELS BØRNEHAVE CHR. FELD VEJ 6A 6100 HADERSLEV Indholdsfortegnelse. side Velkommen til Frk. Michaels Børnehave..3 Fakta om Frk. Michaels Børnehave 3 Tavshedspligt.4

Læs mere

Uddannelsesplan Christinelystskolen

Uddannelsesplan Christinelystskolen Uddannelsesplan Christinelystskolen kvalitetskrav til de konkrete praktikniveauer. Praktikskolens grundoplysninger: Navn: Christinelystskolen Adresse : Telefon, mail webadresse: Tlf. 9663 1755 Hjemmeside

Læs mere

Uddannelsesplan Skovbakkeskolen - 1. niveau

Uddannelsesplan Skovbakkeskolen - 1. niveau Uddannelsesplan Skovbakkeskolen - 1. niveau Kultur og særkende Odder Kommune I Odder Kommune er der 3 kommunale byskoler, 1 privat byskole samt 4 landskoler tilkoblet praktikken. Det er en lille kommune,

Læs mere

Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune

Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune Kvalitetsstandard - Social- og Sundhedsuddannelsen Kvalitetsstandard Social- og Sundhedsuddannelse Furesø Kommune Trin 1 Social- og sundhedshjælperuddannelsen 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Ansvar

Læs mere

Dybkærskolen. Uddannelsesplan. 1., 2. & 3. praktikperiode

Dybkærskolen. Uddannelsesplan. 1., 2. & 3. praktikperiode Dybkærskolen Uddannelsesplan 1., 2. & 3. praktikperiode Velkommen til Dybkærskolen Kære studerende. Velkommen til Dybkærskolen. Vi ser frem til at samarbejde med dig, og vil bestræbe os på at skabe de

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009. Skanderup-Hjarup Forbundsskole

Kvalitetsrapport 2009. Skanderup-Hjarup Forbundsskole Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 2009 Delrapport fra Skanderup-Hjarup Forbundsskole ved Johan W. Helms KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Forbundsskolens elevers resultater

Læs mere

Uddannelsesplan for Strøbyskolen

Uddannelsesplan for Strøbyskolen Uddannelsesplan for Strøbyskolen Uddannelsesplanen giver en kort beskrivelse af praktikskolen og hvordan der arbejdes med at uddanne den lærerstuderende. Præsentation af Strøbyskolen Strøbyskolen er en

Læs mere

Uddannelsesplan Kompetenceniveau 3 4. årgang 2016/2017 Praktikskole Søndervangskolen, Hammel Favrskov Kommune

Uddannelsesplan Kompetenceniveau 3 4. årgang 2016/2017 Praktikskole Søndervangskolen, Hammel Favrskov Kommune Uddannelsesplan Kompetenceniveau 3 4. årgang 2016/2017 Praktikskole Søndervangskolen, Hammel Favrskov Kommune Søndervangskolen Søndervangsvej 3 8450 Hammel Tlf: 89 64 36 00 Kultur og særkende: Søndervangskolen

Læs mere

Absalons Skoles uddannelsesplan for studerende i praktik 2018

Absalons Skoles uddannelsesplan for studerende i praktik 2018 Absalons Skoles uddannelsesplan for studerende i praktik 2018 Grundoplysninger Absalons Skole Absalonsgade 2 4000 Roskilde Tlf: 4631 4150 Mail: absalonsskole@roskilde.dk http://si.absalonsskole.roskilde.dk

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Hastrupskolens uddannelsesplan

Hastrupskolens uddannelsesplan Hastrupskolens uddannelsesplan Vi har igennem mange år været praktikskole. Vi er meget stolte og glade for igennem årene at have været med til at inspirere og vejlede kommende folkeskolelærere. Vi har

Læs mere

Bramsnæsvigskolen. 2017/2018 Bramsnæsvigskolen. Lars Rosenberg, Vibeke Hesselholdt Larsen BRAMSNÆSVIGSKOLEN, LEJRE.

Bramsnæsvigskolen. 2017/2018 Bramsnæsvigskolen. Lars Rosenberg, Vibeke Hesselholdt Larsen BRAMSNÆSVIGSKOLEN, LEJRE. 2017/2018 Bramsnæsvigskolen Lars Rosenberg, Vibeke Hesselholdt Larsen BRAMSNÆSVIGSKOLEN, LEJRE. Præsentation af praktikskolen; Bramsnæsvigskolen www.bramsnaesvigskolen.dk 410 elever, 50 ansatte, 2 spor

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang ( )

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang ( ) Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang (2014-15) Kultur og særkende som uddannelsessted Mørke Skole er en fuldt udbygget distriktsskole, beliggende i Mørke by, Syddjurs Kommune. Skolen

Læs mere

UDDANNELSESPLAN Peder Lykke Skolen. Skoleåret 2016/17

UDDANNELSESPLAN Peder Lykke Skolen. Skoleåret 2016/17 UDDANNELSESPLAN Peder Lykke Skolen Skoleåret 2016/17 Uddannelsesplaner for praktiksamarbejde Praktiske oplysninger Praktikansvarlig: Ole Mørk Olmoer@buf.kk.dk Praktikkoordinator: Pia Linder Petersen ppbella07@yahoo.dk

Læs mere

Uddannelsesplan. Kværs Tørsbøl Børnegård. Marts 2009

Uddannelsesplan. Kværs Tørsbøl Børnegård. Marts 2009 2009 Uddannelsesplan Kværs Tørsbøl Børnegård Marts 2009 Velkommen til Kværs Tørsbøl Børnegård! Med denne uddannelsesplan vil Kværs Tørsbøl Børnegård gerne byde DIG velkommen. Vi håber at kunne give dig

Læs mere

Uddannelsesplan Kompetenceniveau 1 1. årgang 2016/2017 Praktikskole Søndervangskolen, Hammel Favrskov Kommune

Uddannelsesplan Kompetenceniveau 1 1. årgang 2016/2017 Praktikskole Søndervangskolen, Hammel Favrskov Kommune Uddannelsesplan Kompetenceniveau 1 1. årgang 2016/2017 Praktikskole Søndervangskolen, Hammel Favrskov Kommune Søndervangskolen Søndervangsvej 3 8450 Hammel Tlf: 89 64 36 00 Kultur og særkende: Søndervangskolen

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Uddannelsesplan for praktikken på. -og kvalitetskrav til de konkrete praktikniveauer

Uddannelsesplan for praktikken på. -og kvalitetskrav til de konkrete praktikniveauer Uddannelsesplan for praktikken på Han Herreders Ungdomsskole -og kvalitetskrav til de konkrete praktikniveauer Læreruddannelsen er ifølge bekendtgørelsens 13.1 forpligtet på at formulere kvalitetskrav

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen

Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Uddannelsesplan for lærerstuderende på Trekronerskolen Trekronerskolen er fast praktikskole for lærerstuderende fra UCSJ. Der er ofte mange studerende på skolen og her er mange praktiklærere som gerne

Læs mere

Broskolens uddannelsesplan for lærerstuderende

Broskolens uddannelsesplan for lærerstuderende Broskolens uddannelsesplan for lærerstuderende Skolen er på 420 elever fordelt på børnehaveklasse til og med 9.klasse i 2 spor. Desuden har vi en SFO samt en Junior- og Ungdomsklub. Alle enheder kender

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE HAVDRUP SKOLE

SOLRØD KOMMUNE HAVDRUP SKOLE SOLRØD KOMMUNE HAVDRUP SKOLE Havdrup Skoles uddannelsesplan for praktikanter 2017 Præsentation af Havdrup Skole: Havdrup Skole er en mellemstor folkeskole fra 0.-9.klasse med ca.560 elever og omkring 45

Læs mere

Mølleholmsskolens Uddannelsesplan

Mølleholmsskolens Uddannelsesplan MØLLEHOLMSKOLEN Trivsel og læring for alle Mølleholmsskolens Uddannelsesplan Skolen som uddannelsessted Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig: Afdelingsleder: Thomas Pedersen Friis - 43352298,

Læs mere

Uddannelsesplan for praktik på Morten Børup Skolen

Uddannelsesplan for praktik på Morten Børup Skolen Indhold: 1. Grundoplysninger 2. Kultur og særkende 3. Praktikkens årshjul 4. Praktikkens årshjul 5. Praktikkoordinatorens og praktiklærerens rolle 6. Praktikkoordinatorens og praktiklærerens rolle 7. Den

Læs mere

Uddannelsesplan for praktik og praksissamarbejde niveau 3 på Ellevangskolen

Uddannelsesplan for praktik og praksissamarbejde niveau 3 på Ellevangskolen Indhold Kultur og særkende som uddannelsessted... 1 Praktikkens organisering... 2 Ansvar for praktikken... 2 Samarbejdet med de studerende... 3 Arbejdsplanen:... 3 Vejledning med praktiklærer:... 4 Førvejledning:...

Læs mere

PRAKTIK: Uddannelse af lærere på BRS

PRAKTIK: Uddannelse af lærere på BRS PRAKTIK: Uddannelse af lærere på BRS Brøndby Strand Skole er også uddannelsessted for kommende lærere. Det sker i samarbejde med Metropol (tidligere Frederiksberg Seminarium), hvor skolen fungerer som

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a) Specialiseringsmuligheder

Læs mere

Blicherskolens Uddannelsesplan for Lærerstuderende på 2. niveau.

Blicherskolens Uddannelsesplan for Lærerstuderende på 2. niveau. Blicherskolens Uddannelsesplan for Lærerstuderende på 2. niveau. Kære studerende Velkomment il Blicherskolen. Vi håber, du vil opleve vores skole som et godt sted for både elever og personale. Vi ser os

Læs mere

Praktikskolens uddannelsesplan

Praktikskolens uddannelsesplan Praktikskolens uddannelsesplan 2016-17 Præsentation af Asgård Skole Asgård Skole er en tresporet afdelingsopdelt skole med SFO 1 og SFO2 beliggende tæt på Køge Sygehus i Køge Kmune. Skolen er indviet i

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode a) Specialiseringsmuligheder

Læs mere

NOTAT. Uddannelsesplan for lærerstuderende ved. Præsentation DATO 11. november 2016 SAGS NR.

NOTAT. Uddannelsesplan for lærerstuderende ved. Præsentation   DATO 11. november 2016 SAGS NR. Uddannelsesplan for lærerstuderende ved Skolen på Herredsåsen DATO 11. november 2016 SAGS NR. Præsentation http://herredsaasen.skoleporten.dk/sp Vision; alle skal lære mere. Vores mål er at skabe en inkluderende

Læs mere

Praktikfolder Uddannelsesplan for pædagogstuderende

Praktikfolder Uddannelsesplan for pædagogstuderende 2015 Praktikfolder Uddannelsesplan for pædagogstuderende Daginstitution Dagnæs Vision I Daginstitution Dagnæs udvikler det enkelte individ selvværd, livsglæde og handlekraft. Med anerkendende kommunikation

Læs mere

Uddannelsesplan. Ikast Nordre Skole Et godt sted at være et godt sted at lære. Skolen: Hagelskærvej 7430 Ikast 99604700 nordreskole@ikast-brande.

Uddannelsesplan. Ikast Nordre Skole Et godt sted at være et godt sted at lære. Skolen: Hagelskærvej 7430 Ikast 99604700 nordreskole@ikast-brande. Uddannelsesplan Ikast Nordre Skole Et godt sted at være et godt sted at lære Skolen: Hagelskærvej 7430 Ikast 99604700 nordreskole@ikast-brande.dk Praktikkoordinator: Jan Moth: 30258672 Jan.Moth@skolekom.dk

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende i praktik på Dansborgskolen

Uddannelsesplan for lærerstuderende i praktik på Dansborgskolen Uddannelsesplan for lærerstuderende i praktik på Dansborgskolen 1. Skolen som uddannelsessted Dansborgskolens motto er: - Vi lærer, når vi har det godt - vi har det godt, når vi lærer Faciliteter, elever

Læs mere

Uddannelsesplan for 3. årgangs lærerstuderende på Tovshøjskolen

Uddannelsesplan for 3. årgangs lærerstuderende på Tovshøjskolen Uddannelsesplan for 3. årgangs lærerstuderende på Tovshøjskolen 20016/20017 Tovshøjskolen som uddannelsessted Tovshøjskolen er en 42 år gammel skole, som ligger i Aarhus Vest. Skoledistriktet omfatter

Læs mere

Ans Skole Uddannelsesplan 1., 2. og 3. praktikperiode Ans Skole Teglgade Ans By Tlf.: ansskole.skoleporten.dk

Ans Skole Uddannelsesplan 1., 2. og 3. praktikperiode Ans Skole Teglgade Ans By Tlf.: ansskole.skoleporten.dk Ans Skole Uddannelsesplan 1., 2. og 3. praktikperiode Ans Skole Teglgade 20 8643 Ans By Tlf.: 8970 2360 ansskole.skoleporten.dk Ans Skole- præsentation- velkommen til Ans Skole Kære studerende. Velkommen

Læs mere

Skovsgård Tranum Skole

Skovsgård Tranum Skole Skoleudviklingsplan for Skovsgård Tranum Skole 2015 1 Indhold Følgende indhold i kvalitetsrapporten giver anledning til særlig opmærksomhed:... 3 Svarende skal findes i følgende SMTTE-modeller:... 4 Teamarbejdet...

Læs mere

Velkommen til Ejby Skole

Velkommen til Ejby Skole Velkommen til Ejby Skole En velkomstguide til alle nye elever og forældre på Ejby skole www.ejby-skole.dk Skolens ledelse og skolebestyrelsen vil med denne velkomstguide gerne byde alle nye elever og forældre

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere