LOKALPLAN 64. For et villaområde omkring Kollelev Mose i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOKALPLAN 64. For et villaområde omkring Kollelev Mose i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune"

Transkript

1 LOKALPLAN 64 For et villaområde omkring Kollelev Mose i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen Lokalplanens indhold 2 3 Servitutter 7 Lokalplanens forhold til anden planlægning 10 Lokalplanens retsvirkninger 12 Lokalplanens bestemmelser 13 Denne lokalplan er udarbejdet af stadsarkitektens forvaltning, byplanafdelingen. Kortudsnit i 1 : er reproduceret med Geodætisk Instituts tilladelse (A 86). Copyright. Bearbejdet af Lyngby-Taarbæk kommune. Forsidebilledet er en luftfotooptagelse foretaget af Landinspektørernes luftfotoopmåling. Lokalplanen kan i øvrigt ses på bibliotekerne i kommunen og kan fås i arkivet, 4. sal på rådhuset, tlf , lokal Lyngby-Taarbæk kommune, oktober 1987.

3 INDLEDNING Dette hæfte indeholder et forslag til lokalplan for villaområdet beliggende i Virum, mellem Parcelvej, kommunegrænsen mod Søllerød, nordbanen og Frederiksdalsvej. Lokalplanforslaget er udarbejdet med baggrund i lov om kommuneplanlægning, i daglig tale kaldet "kommuneplanloven". I kommuneplanloven beskrives to slags planer : Kommuneplanen, som er den overordnede plan, der omfatter hele kommunen. Den fastlægger i store træk, hvor der skal være boliger, erhverv, butikscentre, grønne områder og veje m.v., samt Lokalplanen, der gælder for et mindre område, og som fastlægger mere detaljeret, hvordan området i fremtiden skal se ud. Lokalplanen skal overholde kommuneplanens rammer. Lokalplanen blev vedtaget på kommunalbestyrelsens møde den 19. oktober 1987.

4 BAGGRUNDEN FOR LOKALPLANEN Denne lokalplan har til formål at sikre en bibeholdelse af parcelhusområdets karakter, idet nogle servitutter, der hidtil har reguleret området, udløber inden for de nærmeste år. Derfor skal lokalplanen fastlægge den enkelte ejendoms anvendelse og bebyggelse m.v. i fremtiden. Store dele af parcelhuskvartererne i dette område - herunder ejendommene rundt om Kollelev Mose - blev udstykket og bebygget i årene Sagfører Henning Hansen, der for "A/S Holte nye Villakvarter" forestod udstykning og salg, pålagde samtidig grundene servitutter indeholdende detaljerede bestemmelser vedrørende anvendelse, bebyggelse og friarealer, og desuden et forbud mod udstykning uden den påtaleberettigedes tilladelse. I et særligt afsnit redegøres nærmere om servitutter og forholdet til disse (se side 7-9). Efter drøftelser med repræsentanter for Grundejerforeningen for Ryvej- og Parkvej-kvarteret, Grundejerforeningen for Virum by og arkitekt Henry Kønig, udarbejdede stadsarkitektens forvaltning en redegørelse, som blev forelagt kommunens byplanudvalg i januar Redegørelsen blev tilsendt de to grundejerforeningers bestyrelser til udtalelse. Grundejerforeningen for Ryvej- og Parkvej-kvarteret indkaldte grundejerne i foreningens område til et møde den 22. april 1986, hvor redegørelsen blev gennemgået og drøftet. Nogle forslag fra grundejerforeningerne til ændringer i oplægget blev herefter imødekommet af byplanudvalget. Sagen medførte imidlertid dannelse af "Grundejerforeningen ved Kollelev Mosepark", idet en del grundejere ved Kollelev Mose bl.a. fandt, at et foreslået forbud mod udstykning i dette område var for restriktivt. Kommunalbestyrelsen har herefter imødekommet disse synspunkter så vidt, at der er fastsat en mindstegrundstørrelse på 900 m2 for hele parcelhusområdet. Dog fastlægges der en byggelinie rundt om søarealerne for at friholde de grønne arealer for bebyggelse, og udstykning af nye grunde rundt om selve Kollelev Mose skal ske med en facadelængde langs vej på mindst 24 m.

5 LOKALPLANENS INDHOLD Området Lokalplanens område består af alle ejendommene beliggende inden for kommuneplanens rammeområder nr , , , , , og a 2.85 som vist nå kortskitsen. De to ejendomme, Frederiksdalsvej 136 og 138, udelades dog, idet kommunalbestyrelsen ikke finder, at de skal indgå i parcelhusområdet, men bør kunne anvendes til butiks- og liberale erhvervsformål. Anvendelsen I lokalplanen fastlægges området dels til boligformål, parcelhuse, dels til forskellige offentlige formål, som det fremgår af kortbilag nr. 1 bagerst i hæftet. Det er stort set en fastlæggelse af de eksisterende forhold. Ved Grønnevej, Krogvej og Olesvej ligger dog nogle række- og dobbelthuse. For disse ejendomme gælder det, at eksisterende lovlig anvendelse og bebyggelse kan bibeholdes, også efter eventuel brand og lignende. For lokale butikker og anden publikumsorienteret service gælder ligeledes, at eksisterende lovlige forhold kan opretholdes. I parcelhusområdet kan kommunalbestyrelsen tillade sådan virksomhed, som ikke forstyrrer de omboende. Der er knyttet forskellige betingelser hertil, bl.a.

6 skal virksomheden drives af den der bebor ejendommen, og erhvervsarealet må højst udgøre 25% af ejendommens samlede etageareal. Udstykninger Kommunalbestyrelsen finder en grundstørrelse på 900 m2 rimelig, da det er et ønske at bevare området - som indeholder mange store ejendomme - så åbent som muligt. Derved vil der også være mulighed for at bevare det meste af den markante træbeplantning i området. I parcelhusområdet giver lokalplanen derfor mulighed for udstykning af grunde ned til 900 m2 Hvor der er tale om koteletgrunde, må adgangsarealet ind til grundstykket ikke medregnes. Denne størrelse svarer til bestemmelserne i parcelhusområdet vest for Parcelvej (byplanvedtægt nr. 4). I det tilstødende område i Søllerød kommune er mindstegrundstørrelsen fastsat til m2 (Lokalplan nr. 46, se kortet side 10). For ejendommene beliggende rundt om selve Kollelev Mose og søen syd for Parkvej gælder, at principperne i den oprindelige udstykning ønskes fastholdt. Der pålægges ejendommene en byggelinie, så de grønne arealer nærmest søområdet kan bibeholdes. Nogle ejendomme vil stadig væk kunne udstykkes, men der stilles krav om en facadelængde på mindst 24 m, så beboelsesbygningen kan placeres ved vejen, i flugt med den eksisterende bebyggelse. Inden for de offentligt ejede områder må der ikke udstykkes. Bebyggelsen Der må kun opføres en beboelsesbygning på hver ejendom, foruden bygninger til garage-, carport- og udhusformål. Arealet af sidstnævnte bygninger må ikke overstige 50 m2, hvis de er fritliggende. Det ses dog gerne, at sådanne bygninger sammenbygges med beboelsesbygningen og udføres med samme tag som denne. Fladt tag er dog også tilladt. Småbygninger, som nævnt i bygningsreglementets kapitel 13, kan tillades ud over de 50 m2 På grunde på m2 eller derover må der indrettes 2 boliger. Det kræves imidlertid, at bygningen skal fremstå som en helhed, altså ikke opdelt synligt i 2 selvstændige boliger. Etagearealet må på grunde under m2 højst udgøre 25% af grundens nettoareal (d.v.s. grundareal eksklusive arealer til veje og stier m.v., samt vandarealer), dog maksimalt 270 m2. På større grunde må højst opføres et etageareal på 15% af grundens nettoareal. Heraf må det bebyggede areal (stueetagen) maksimalt udgøre 75% af det tilladelige

7 etageareal. Etagearealet beregnes på normal måde ud fra bygningsreglementets bestemmelser. Beboelsesbygningerne må ikke opføres med mere end 1 etage, med en udnyttelig tagetage, hvilket svarer til langt den overvejende del af den eksisterende bebyggelse. Der må ikke foretages bebyggelse eller lignende på arealerne mellem de på kortbilag nr. 2 bagerst i hæftet viste byggelinier og søbredden. Specielt for arealerne rundt om Kollelev Mose gælder, at der skal indhentes tilladelse til eventuel ombygning eller genopførelse af eksisterende, lovlige bygninger i dette område af både kommunalbestyrelsen og fredningsnævnet. Den viste byggelinie svarer til en "søbeskyttelseslinie" som er fastlagt af fredningsstyrelsen (nu Skov- og Naturstyrelsen) i henhold til naturfredningsloven. Langs Parcelvej er vejbyggelinien beliggende 12,5 m fra vejmidte. Langs Frederiksdalsvej og Grønnevej er der i medfør af vejbestyrelsesloven pålagt en vejbyggelinie på 15 m fra vejmidte. Langs de øvrige boligveje pålægges en byggelinie på 5 m fra vejskel. Al bebyggelse - også carporte - skal placeres bag disse byggelinier for at fastholde det grønne præg langs villaområdets veje. Ubebyggede arealer De ubebyggede arealer på ejendommene må kun anvendes på normal måde til adgangsarealer, gårdsplads og have. Det ubebyggede areal på en ejendom med to boliger må ikke opdeles synligt i to selvstændige haver med hegn og lignende. Hegn mod veje og stier skal være levende hegn, d.v.s. hæk eller anden beplantning. Evt. trådhegn skal placeres bag det levende hegn og må ikke overstige 1,2 m i højden. Såfremt der ønskes fast hegn mod vej og sti, skal dette forinden godkendes af kommunalbestyrelsen. Hegnes skal i givet fald placeres mindst 80 cm bag vejskel, og der skal udføres en tæt og dækkende beplantning foran. Hegn i naboskel mellem byggelinierne, som vist på kortbilag nr. 2, og søbredden skal også udføres som levende hegn, for at opnå sammenhæng i dette område. Skjult i beplantningen kan etableres et trådhegn i maksimalt 1,2 m højde. For hegn i naboskel i øvrigt gælder hegnslovens bestemmelser. På mange ejendomme - og især på de grønne arealer nærmest søområderne - forefindes store træer og anden markant beplantning. Det er kommunalbestyrel-

8 sens ønske, at sådan værdifuld beplantning så vidt muligt bevares, og man er gerne behjælpelig fra kommunens side med vejledning vedr. vedligeholdelse m. v. På arealerne mellem søbeskyttelseslinien og søbredden rundt om selve Kollelev Mose må der ifølge naturfredningslovens 47 a ikke uden fredningsnævnets tilladelse placeres bygninger og lignende, foretages ændringer i terrænet, eller henlægges affald. Lokalplanen medfører ingen principielle ændringer af anlæg og brug af parkarealet ved Kollelev Mose.

9 SERVITUTTERNE Generelt En servitut er en rettighed over fast ejendom. Man sondrer mellem privatretlige servitutter og offentligretlige servitutter, hvor sidstnævnte er pålagt af en offentlig myndighed med hjemmel i lovgivningen. Servitutter kan også opdeles i tilstandsservitutter, der giver den påtaleberettigede ret til at kræve en bestemt tilstand opretholdt på en ejendom, og rådighedsservitutter, der giver den påtaleberettigede ret til en nærmere bestemt rådighed over en ejendom. Rettigheder over fast ejendom skal tinglyses for at få gyldighed mod aftaler om ejendommen og mod retsforfølgning. Privatretlig tilstandsservitut Den privatretlige tilstandsservitut kan have stor betydning, når man vil udstykke eller bebygge sin ejendom. Servitutten kan ganske enkelt indeholde en bestemmelse om, at den oprindeligt udstykkede parcel ikke må udstykkes yderligere. Det kan også være bestemt, at der på parcellen kun må være en bolig, og dersom parcellen i forvejen er bebygget med et parcelhus, vil en fraskilt parcel formentlig ikke kunne bebygges med et nyt hus. Byggemuligheden på en parcel kan indskrænkes eller helt bortfalde ved byggelinier mod vej og naboskel, der er strengere end bygningslovgivningens bestemmelser. Det er vigtigt, at parcelejeren eller dennes rådgiver orienterer sig om indholdet af de servitutter, der eventuelt hviler på parcellen, da en udstykning eller bebyggelse i strid med servitutternes bestemmelser kan medføre et erstatningsansvar over for de påtaleberettigede (rettighedsindehaverne) i yderste konsekvens nedrivning af en ulovlig opført bygning. Påtaleret Efter tinglysningslovens 10 skal et servitutdokument altid angive den eller de påtaleberettigede. Den påtaleberettigede kan typisk være sælgeren af en række parceller, der er udstykket fra samme ejendom. Denne påtaleret kan senere være overdraget til en anden person eller en grundejerforening.

10 Byggetilladelse/servitutter Dispensation Nye servitutter Lokalplan/servitut Forholdene vedrørende påtaleberettigede kan være meget komplicerede, idet man grundlæggende anlægger det synspunkt, at man ved køb af en parcel i et servitutbelagt kvarter må have en berettiget forventning om, at den regulering af kvarteret, som de eksisterende servitutters indhold bestemmer, må være gældende fremover. Herefter tillægges der i realiteten alle ejerne af de parceller, der bærer den samme servitut, en påtaleret. Det er i denne forbindelse værd at mærke sig, at en byggetilladelse udstedt af den kommunale bygningsmyndighed ikke sikrer byggeriets lovlighed i relation til de påtaleberettigede for privatretlige tinglyste servitutter. Ofte har bygningsmyndigheden kun kendskab til de privatretlige servitutter, der har anført kommunalbestyrelsen som påtaleberettiget. Oplysninger om indholdet af servitutterne fås på tinglysningskontoret (civildommerkontoret) for den retskreds, ejendommen ligger i. Ved evt. ønske om dispensation fra bestemmelser i privatretlige servitutter må man henvende sig til den eller de påtaleberettigede. Det tilrådes dog, at ejeren i så tilfælde søger sagkyndig bistand. Kommuneplanlovens 36 bestemmer, at en ejer af fast ejendom kun med forudgående samtykke fra kommunalbestyrelsen gyldigt kan pålægge ejendommen servitutbestemmelser om forhold, hvorom der kan optages bestemmelser i en lokalplan. Dermed har man begrænset den fremtidige private servitutstiftelse og fremmet den offentlige kontrol med reguleringen. Men også tidligere tinglyste privatretlige tilstandsservitutter berøres af kommuneplanloven. 31 bestemmer således, at der ikke - efter offentlig bekendtgørelse af en lokalplan - retligt eller faktisk må etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser. Dette indebærer, at en tidligere tinglyst servitut tilsidesættes af lokalplanen i den udstrækning, den er uforenelig med denne. Man må dog i den forbindelse være opmærksom på, at en servitut, der f.eks. fastsætter en mindstegrundstørrelse på m2, ikke bortfalder, selv om lokalplanen fastsætter en mindstestørrelse på 800 m2, idet man ved at opfylde det strengeste krav kan overholde både servitut og lokalplan. Der foreligger altså ikke uforenelighed, hvis begge betingelser kan opfyldes. Ifølge kommuneplanlovens 18 kan der endvidere i en lokalplan træffes bestemmelse om ophør af gyldigheden af en tilstandsservitut, hvis den vil være i strid med lokalplanens formål og ikke bortfalder efter 31.

11 De "Henning Hansen"ske servitutter Parcellerne i kvarteret omkring Kollelev Mose er pålagt en lang række servitutter af forskelligt indhold og med forskellige tinglysningsdatoer. Størstedelen af området blev i tiden fra omkring århundredeskiftet udstykket og solgt af A/S Holte nye Villakvarter v/sagfører Henning Hansen. Disse parceller blev ved skøderne pålagt servitutter om bebyggelse og benyttelse for at sikre området som villakvarter. Her gengives et uddrag af bestemmelserne, som dog kan variere på de forskellige parceller : - Ordensregler, der skal sikre et roligt villakvarter uden gener fra naboer og som udelukker støjende erhvervsvirksomheder. - På hver grund, selv om denne består af flere matrikelnumre, må der ikke opføres mere end en beboelsesbygning, og ingen beboelsesbygning må indeholde flere end to lejligheder. - Nogle arkitektoniske begrænsninger samt bestemmelse om, at tegningerne skal godkendes af servitutejeren. - Uden servitutejerens tilladelse må man ikke bygge nærmere vejens midtlinie end 35 alen (21,97 m) og ikke uden særlig tilladelse bygge nærmere nabogrund end 10 alen (6,28 m). - Parcellen må ej udstykkes uden servitutejerens skriftlige tilladelse. - Bestemmelser om hegn samt pligter angående overkørsel, vej, kloak m.m. Påtaleretten med hensyn til disse servitutter tilkommer sælgeren, som ejer disse, og som kan dispensere fra bestemmelserne, eller den, hvem retten måtte blive overdraget. Nogle af de nævnte punkter vil være i strid med lokalplanens formål. Kommunalbestyrelsen har dog afstået fra at søge disse punkter aflyst, da en del af servitutterne vil bortfalde allerede 1. januar Påtaleretten er overdraget flere gange og udøves nu af Grundejerforeningen for Ryvej- og Parkvej-kvarteret og uden for grundejerforeningens område af arkitekt Henry Kønig. Da det fra juridisk hold er fremhævet, at det i almindelighed er yderst tvivlsomt, hvem påtaleretten tilkommer for servitutter tinglyst inden tinglysningsloven af 1926, må det tilrådes i hvert enkelt tilfælde at vurdere forholdene for den pågældende ejendom, hvis man vil handle i strid med servitutterne.

12 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Kommuneplanen Kommuneplanen for Lyngby-Taarbæk kommune fastlægger dels en hovedstruktur for hele kommunen, dels rammer for de enkelte bydele og områder i kommunen. Kommuneplanens rammer fastlægger retningslinierne for indholdet i nye lokalplaner. Lokalplanens område er beliggende i Virum bydel og består af enkeltområderne , , , og , der alle er udlagt som parcelhusområder, nr , der er udlagt til parcelhusområde og kvarterpark, samt nr , der er udlagt til kirkeformål (se kortudsnit side 3). Lokalplanen er i overensstemmelse med rammerne for området. De to ejendomme, Frederiksdalsvej 136 og 138, indgår dog ikke i lokalplanens område, idet kommunalbestyrelsen påtænker at overføre dem til butiks- og liberale erhvervsformål ved en senere revision af kommuneplanen. Området, der omfatter ejendomme, støder mod sydøst umiddelbart op til bydelscentret i Virum bestående af Virum Torv, Geels Plads og Virum Station, som er et vigtigt knudepunkt for den kollektive trafik i området. Bag Virum Torv ligger Virum Parken. Udover nogle få nærbutikker, betjenes området af de to kvartercentre ved Parcelvej.

13 Der er busruter på trafikvejene Grønnevej, Frederiksdalsvej og på Parcelvej på strækningen fra kommunegrænsen til Højdevej. Området henhører under Virum sogn og skoledistriktet for Virum skole. Byplanvedtægt Servitutter Nogle få ejendomme i den sydlige del af enkeltområde nr er omfattet af byplanvedtægt nr. 5. Efter vedtagelse og offentlig bekendtgørelse af lokalplanen ophæves byplanvedtægten på disse ejendomme. Ud over bestemmelserne i denne lokalplan er der på mange ejendomme tinglyst bebyggelsesregulerende servitutter. Der henvises til beskrivelsen i et særligt afsnit herom (se side 7-9). Trafikforhold I kommuneplanen er Parcelvej, Frederiksdalsvej og Grønnevej klassificeret som trafikveje, og de øvrige veje som lokalveje. Lokalvejene kan i henhold til færdselslovens 40 trafiksaneres. På de af DSB erhvervede arealer langs lokalplanens østlige begrænsning har amtet planlagt etablering af en offentlig hovedsti. Fredningsforhold Den østlige del af lokalplanens område ligger inden for naturfredningslovens skovbyggelinie på 300 m fra Geelsskov. Fredningsstyrelsen (nu Skov- og Naturstyrelsen) har flyttet denne skovbyggelinie nærmere skoven, så den ikke berører området. Ejendommene rundt om Kollelev Mose er beliggende inden for naturfredningslovens søbeskyttelseslinie på 150 m fra søen, jfr. lovens 47 a. Fredningsstyrelsen har med skrivelse af 2. juli 1986 ændret denne søbeskyttelseslinie, så den svarer til den på kortbilag nr. 2 viste byggelinie. I lokalplanens område findes i øvrigt andre søer/- vådområder, der er omfattet af naturfredningslovens 43. Dette betyder, at ændring af åbne vandløbs forløb og naturlige søers tilstand kun må ske med Hovedstadsrådets tilladelse. Varmeplan Lokalplanens område indgår i de af varmeplanen omfattede områder. Varmeanlæg skal således godkendes efter bestemmelserne i planen.

14 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Ejendomme, der er omfattet af denne lokalplan, må kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg med videre, der er indeholdt i planen. Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun foretages ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. Private servitutter og andre tilstandsservitutter, der er uforenelige med lokalplanen, fortrænges af planen. Der henvises i øvrigt til lov om kommuneplanlægning, kapitel 4 : Lokalplaners retsvirkninger, og kapitel 7 : Administrative bestemmelser m.v. herunder dispensation og klage.

15 LOKALPLANENS BESTEMMELSER LOKALPLAN NR FOR ET VILLAOMRADE OMKRING KOLLELEV MOSE I VIRUM BYDEL I henhold til lov om kommuneplanlægning (lovbekendtgørelse nr. 391 af 22. juli 1985) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i pkt. 2 nævnte område. 1. FORMÅL Lokalplanens formål er følgende : - at fastlægge områdets anvendelse til boligformål, parcelhuse, samt til offentlige formål, kirke, park og tekniske anlæg, - at friholde de ubebyggede arealer nærmest sø-områderne for bebyggelse, - at udstykninger får en passende størrelse og udformning, af hensyn til en bevarelse af områdets åbne karakter, - at bebyggelsen udformes og placeres under hensyn til en fastholdelse af det eksisterende miljø, samt - at fortrænge utidssvarende servitutter, som modvirker lokalplanens hensigt OMØDE 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på vedhæftede kortbilag nr. 1 og omfatter matr. nr. : 1 d, 1 e, 1 f, 1 h, 1 i, 1 k, 1 1, 1 m, 1 q, 1 r, 1 y, læ, 1 aa, l ab, 1 ac, l ad, 1 ae, laf, 1 ah, 1 ai, 1, ak, 1 al, 1 an, 1 ao, 1 ap, 1 aq, 1 ar, 1 as, 1 at, 1 au, 1 av, 1 ax, 1 ay, 1 az, 1 aæ, 1 aø, 1 bc, 1 bd, 1 be, 1 bf, 1 bg, 1 bh, 1 bi, 1 bk, 1 bl, 1 bm, 1 bn, 1 bo, 1 bp, 1 bq, 1 br, 1 bs, 1 bt, 1 bu, 1 bv, 1 bx, 1 by, 1 bz, 1 bæ, 1 bø, 1 ca, 1 cb, 1 cd, 1 ch, 1 ck, 1 cl, 1 cn, 1 co, 1 cp, 1 cq, 1 cr, 1 cs, 1 ct, 1 cu, 1 cv, 1 cx, 1 cy, 1 cz, 1 cæ, 1 cø, 1 da, 1 db, 1 dc, 1 dd, 1 de, 1 df, 1 dg, 1 dh, 1 di, 2 a, 2 di, 2 dk, 2 dl, 2 dm, 2 dn, 2 do,

16 4 ct, 4 cv, 4 cx, 4 cz, 5 u, 5 v, 5 z, 5 æ, 5 ø, 5 aa, 5 ab, 5 ac, 5 ad, 5 ae, 5 ah, 5 aø, 5 aæ, 5 bd, 5 bh, 5 bi, 5 bl, 5 bu, 5 bv, 5 by, 5 bz, 5 bæ, 5 bø, 5 ca, 5 cc, 5 cd, 5 ce, 5 cf, 5 ci, 5 ck, 5 cl, 5 cm, 5 cn, 5 cp, 5 cq, 5 cr, 5 cu, 5 cv, 5 cx, 5 cy, 5 cz, 5 cæ, 5 dh, 5 di, 5 dk, 5 dl, 5 es, 5 ko, 5 ot, 5 ou, 5 ov, 5 pe, 5 pf, 5 pg, 5 ph, 5 pi, 5 tø, 5 ua, 5 ub, 5 uf, 6 k, 6 o, 6 r, 6 s, 6 t, 6 u, 6 v, 6 x, 6 y, 6 z, 6 ac, 6 af, 6 ag, 6 ai, 6 ap, 6 au, 6 av, 6 bc, 6 bd, 6 bb, 6 bk, 6 db, 6 he, 6 hh, 6 hk, 7 f, 7 k, 7 1, 7 n, 7 p, 7 q, 7 y, 7 ø, 7 aa, 7 ab, 7 ac, 7 ad, 7 ae, 7 ag, 7 ai, 7 eb, 8 c, 8 ba, 8 bæ, 8 dd, 8 md, 8 po, 8 pp, 8 pq, 8 pt, 9 n, 9 x, 9 y, 9 z, 9 ø, 9 ah, 9 an, 9 aq, 9 au, 9 ax, 9 ba, 9 bb, 9 bc, 9 bk, 9 cx, 9 cæ, 9 da, 9 db, 9 dc, 9 dd, 9 de, 9 df, 9 dg, 9 dh, 9 dk, 9 dl, 9 dp, 9 dq, 9 dr, 9 ds, 9 dt, 9 du, 9 hn, 9 hm, 9 iv, 9 lø, 10 s, 10 t, 10 u, 10 ø, 10 ae, 10 ag, 10 ai, 10 ak, 10 an, 10 ao, 10 ap, 10 at, 10 av, 10 ay, 10 aæ, 10 bb, 10 bg, 10 bh, 10 bk, 10 bl, 10 bm, 10 bn, 10 bo, 10 bp, 10 ef, 10 eg, 11 e, 11 f, 11 i, 11 1, 11 p, 11 t, 11 v, il x, 11 ad, 11 ah, 11 ai, 11 ak, 11 al, 11 ao, 11 ar, 11 as, 11 at, 11 au, 11 ax, 11 ay, 11 az, 11 aæ, il ba, 11 bi, 11 bm, 11 bu, 11 bv, 11 bz, 11 bæ, 11 bø, 11 cd, 11 cg, 11 ci, 11 ck, il cl, il cm, 11 cn, 11 co, 11 cq, 11 cr, 11 ct, il cu, 11 cv, 11 cx, 11 cy, 11 cz, 11 cæ, 11 cø, 11 da,' 11 db, 11 dd, il de, il df, 11 do, li ed, 11 ee, 11 ef, 11 en, 12 g, 12 h, 12 i, 12 k, 12 1, 12 m, 12 q, 12 u, 12 v, 12 x, 12 y, 12 z, 12 æ, 12 ø, 12 bf, 12 bk, 12 bz, 12 cb, 12 cd, 12 ce, 12 cf, 12 cl, 12 cm, 12 cr, 12 cs, 12 ct, 12 cø, 12 da, 12 df, 12 dg, 12 dk, 12 dl, 12 dm, 12 dn, 12 do, 12 dp, 12 dt, 12 dy, 12 dz, 12 dæ, 12 dø, 12 ea, 12 eb, 12 el, 12 ev, 12 ey, 12 eæ, 12 eø, 12 fh, 12 fn, 12 ft, 12 fx, 12 gg, 12 gl, 12 gt, 12 gu, 12 gæ, 12 gø, 12 ha, 12 hc, 12 he, 12 hf, 12 ho, 12 hq, 12 hr, 12 hs, 12 hx, 12 hz, 12 hæ, 12 ib, 12 ic, 12 id, 12 ih, 12 ik, 12 im, 12 in, 12 io, 12 ka, 12 kb, 12 kc, 12 kd, 12 kl, 12 km, 12 kn, 12 ko, 12 kp, 12 kq, 12 kr, 12 ks, 12 kt, 12 ku, 12 kv, 12 kx, 12 ky, 12 kz, 12 kæ, 12 kø, 12 la, 12 lb, 12 lc, 12 le, 12 lf, 12 ls, 12 lu, 12 lv, 12 md, 12 me, 12 mf, 12 mg, 12 mr, 12 mz, 12 mæ, 12 mø, 12 na, 12 nb, 12 nc, 12 nd, 12 ne, 12 nf, 12 oh, 12 oi, 12 ok, 12 ol, 12 om, 12 op, 12 oq, 12 qf, 12 qh, 12 qi, 12 rn, 12 ro, 12 rp, 12 rq, 12 rv, 12 rx, 12 ry, 12 rø, 12 sa, 12 sc, 12 sd, 12 sk, 12 sv, 12 tr, 12 tx, 12 ty, 12 tz, 12 tæ, 12 tø, 12 ua, 12 uc, 12 ue, 12

17 12 uy, 12 uz, 12 uæ, 12 uø, 12 vc, 13 bu, 13 bv, 13 ck, 13 cl, 15 f, 15 g, 15 i, 16 c, 16 d, 16 h, 16 i, 16 k, 16 1, 16 t, 16 y, 16 ac, 16 ad, 16 ak, 16 ax, 16 bb, 16 bn, 16 bo, 19 æ, 19 ø, 19 ag, 19 al, 19 am, 19 aq, 19 as, 19 av, 19 aæ, 19 ba, 19 bd, 19 bg, 19 bh, 19 bi, 19 bk, 19 bl, 19 bm, 19 bn, 19 bt, 19 bx, 19 bz, 19 ca, 19 cb, 19 cc, 19 cd, 19 ce, 19 cf, 19 ch, 19 ci, 19 ck, 19 cl, 19 co, 19 cp, 19 cq, 19 pr, 19 qi, 20 m, 30 at, 30 au, 30 av, 30 ax, 30 ay, 30 az, 30 aæ, 30 aø, 30 bf, 30 fm, 30 gd, 30 hc, 30 hg, 30 im, 30 in, 30 io, 30 iy, alle af Virum by, Virum, samt alle parceller, der efter den 1. december 1986 udstykkes fra de nævnte ejendomme. 2.2 Lokalplanens område opdeles i underområderne A, B, C og D som vist på kortbilag nr OMRÅDETS ANVENDELSE 3.1 For underområde A gælder følgende bestemmelser : Området må kun anvendes til boligformål. For eksisterende lokale butikker samt anden publikumsorienteret service, gælder, at eksisterende lovlige forhold kan opretholdes Bebyggelsen må kun bestå af fritliggende parcelhuse til helårsbeboelse, og der må kun opføres en beboelsesbygning på hver ejendom. For rækkehusene og dobbelthusene ved Grønnevej, Krogvej og Olesvej gælder dog, at disse efter evt. brand el.lign. kan genopføres og anvendes i overensstemmelse med de eksisterende lovlige forhold På ejendomme, hvis størrelse er under m2, må der kun indrettes en bolig. På ejendomme, hvis størrelse er mz eller derover, må der indrettes to boliger Kommunalbestyrelsen kan tillade, at der på ejendommene drives en sådan virksomhed, som almindeligvis kan udføres i beboelsesområder, under forudsætning af,

18 - at virksomheden drives af den, der bebor den pågældende ejendom, - at virksomheden efter kommunalbestyrelsens skøn drives på en sådan måde, at ejendommens karakter af beboelsesejendom ikke forandres (herunder ved skiltning eller lignende), og områdets karakter af boligområde ikke brydes, - at erhvervsarealet højst udgør 25% af det samlede etageareal på den pågældende ejendom, - at virksomheden ikke medfører ulempe for de omboende, - at virksomheden ikke medfører behov for parkering, der ikke er plads til på den pågældende ejendom. Ejendommene må i øvrigt ikke benyttes til nogen form for erhvervsvirksomhed. 3.2 For underområde B gælder følgende bestemmelser : Området må kun anvendes til offentlige formål, kirke og menighedslokaler, samt de dertil knyttede funktioner. 3.3 For underområde C gælder følgende bestemmelser : Området må kun anvendes til offentlige formål - kvarterpark. 3.4 For underområderne A, B og C gælder følgende fælles bestemmelser : Inden for områderne kan der opføres transformer-, måle- eller trykregulatorstationer til sikring af den nødvendige forsyning, når de ikke har mere end 30 ma bebygget areal og ikke gives en højde af mere end 3 m over terræn, og når de udformes i overensstemmelse med den øvrige bebyggelse. 3.5 For underområde D gælder følgende bestemmelser : Området må kun anvendes til offentlige formål - tekniske anlæg. 4. UDSTYKNINGER 4.1 For underområde A gælder følgende bestemmelser : Ingen grunde må udstykkes med en størrelse, der er mindre end 900 m2 Eventuelle adgangsarealer til grundstykket - koteletben og lignende - må ikke medregnes For de ejendomme, der er beliggende inden for et

19 område begrænset af Ryvej, Holmevej, stien mellem Holmevej, Kirsebærbakken og Parkvej, samt Parkvej, Mosebakken, Brovænget og kommunegrænsen gælder tillige, at facadelængden langs vej skal være mindst 24 m Hvor søarealer indgår, skal kommunalbestyrelsen i hvert enkelt tilfælde godkende landarealets størrelse Grunde, der udstykkes, skal gives en form, der efter kommunalbestyrelsens skøn sikrer muligheden for en hensigtsmæssig bebyggelse og udnyttelse af friarealerne. 4.2 For underområderne B, C og D gælder følgende bestemmelser : Yderligere udstykning må ikke finde sted Mindre skelreguleringer, udlæg af areal til vej- og stiareal samt forsynings- og afløbsledninger m.v. skal dog være tilladt. 5. VEJ- OG STIFORHOLD 5.1 Veje og stier : Veje og stier i området bibeholdes med den nuværende beliggenhed og udlægsbredde jfr. kortbilag nr. 1. Lokalplanen er dog ikke til hinder for en eventuel fremtidig trafiksanering. 5.2 Byggelinier : Langs følgende veje pålægges en byggelinie på 5 m fra vejskel : Askimvej, Brovænget, Digevej, Engbakken, Floradalen, Holmevej, Jørgensvej, Kildevældsvej, Kirkebakken, Kirsebærbakken, Kollemosevej, Kollevej, Krogvej, Mosebakken, Olesvej, Parkvej, Ryvej, Svendsvej, Søndervej og Virum Vænge Langs Parcelvej pålægges en byggelinie på 12,5 m fra vejmidte Arealer mellem byggelinier og vejskel må ikke anvendes til nogen form for bebyggelse. Dette gælder også carporte. Note til punkt 5.2 : Opmærksomheden henledes på, at der i medfør af vejbestyrelsesloven for tiden er pålagt vejbyggeli-

20 nier på 15 m fra vejmidte på ejendomme beliggende langs Frederiksdalsvej og Grønnevej. 6. BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING 6.1 For underområde A gælder følgende bestemmelser : For ejendomme, hvis størrelse er under m2, må bebyggelsesprocenten ikke overstige 25, dog må ejendommens samlede etageareal ikke overstige 270 m For ejendomme, hvis størrelse er m2 eller derover, må bebyggelsesprocenten ikke overstige Det bebyggede areal må maksimalt udgøre 75% af det tilladelige etageareal Fritliggende garager, udhuse, carporte og lignende må højst have et samlet areal på 50 m2. Note til punkt til : Etagearealet beregnes på normal måde ud fra bygningsreglementets bestemmelser. Ud over fritliggende bygninger som nævnt i punkt kan der opføres mindre småbygninger efter bestemmelserne i bygningsreglement for småhuse, kapitel Beboelsesbygninger må ikke opføres med mere end en etage med udnyttelig tagetage Eksisterende butikker jfr. punkt inden for branchegrupperne dagligvarer, tekstil- og udvalgsvarer må udvide detailhandelsarealet med op til 15% af det eksisterende etageareal. Ejendommens samlede etageareal skal dog holdes inden for den tilladelige størrelse jfr. punkt For ejendommen Parcelvej 97, matr. nr. 5 ko, Virum, gælder specielt, at der må indrettes et detailhandelsareal på i alt 130 m2 etageareal Tage på udhuse, garager, terasser, udestuer og lignende skal enten være som på beboelseshuset eller udføres som flade tage med en vinkel med det vandrette plan på højst Ingen bebyggelse må placeres nærmere søarealerne end den på kortbilag nr. 2 viste byggelinie.

21 Note til punkt : Fredningsstyrelsen, nu Skov- og Naturstyrelsen, har med skrivelse af 2. juli 1986 ændret naturfredningslovens søbeskyttelseslinie. Den på kortbilag nr. 2 angivne byggelinie rundt om Kollelev Mose svarer til den af Fredningsstyrelsen ændrede søbeskyttelseslinie. For eksisterende lovlig bebyggelse beliggende mellem søbredden og naturfredningslovens søbeskyttelseslinie rundt om Kollelev Mose gælder, at eventuel genopførelse eller ombygning skal godkendes af kommunalbestyrelsen og fredningsnævnet i henhold til indsendte tegninger og beskrivelse. 6.2 For underområde B gælder følgende bestemmelser : Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 40 for den enkelte ejendom Ny bebyggelse må ikke opføres med mere end 2 etager over terræn. 6.3 For underområderne C og D gælder følgende bestemmelser : Der må kun etableres nødvendige anlæg og bebyggelser til sikring af parkområdets og de tekniske anlægs drift. 7. BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN 7.1 Ved opførelse af en beboelsesbygning indeholdende 2 boliger skal bygningen udformes således, at den efter kommunalbestyrelsens skøn fremstår som en helhed, harmonisk tilpasset grunden og dens omgivelser, med veldefinerede opholdsarealer og rimelige ankomst- og parkeringsforhold. 7.2 Bygninger i underområderne B, C og D, herunder tilog ombygninger, skal gives en udformning og et udseende, der efter kommunalbestyrelsens skøn er tilpasset den eksisterende bebyggelse i området. 7.3 Til udvendige bygningssider samt tagflader må ikke anvendes materialer, konstruktioner eller farver, som efter kommunalbestyrelsens skøn virker skæmmende. 7.4 Skiltning og reklamering må kun finde sted med kommunalbestyrelsens tilladelse i hvert enkelt tilfælde. 7.5 Parabolantenner må ikke opsættes på mast eller bygninger.

22 8. UBEBYGGEDE AREALER 8.1 For underområde A gælder følgende bestemmelser : Det ubebyggede areal på den enkelte ejendom må kun anvendes som adgangsareal, gårdsplads og have, og må ikke opdeles, men skal fremtræde som friareal for en beboelse, uanset antallet af boliger Ubebyggede arealer skal ved beplantning, befæstelse eller lignende gives et ordentligt udseende Hegn mod veje og stier må kun etableres som levende hegn, eventuelt suppleret med et trådhegn i en maksimal højde på 1,20 m, placeret bag det levende hegn Såfremt der ønskes afskærmet mod vej og sti med faste hegn, skal hegnet placeres mindst 80 cm bag vejskel, og der skal foretages tæt beplantning foran hegnet mod vej- og stiarealet. Hegnets udformning og farve skal godkendes af kommunalbestyrelsen Hegn i naboskel mellem søbredden og byggelinien jfr. pkt må kun etableres som levende hegn, eventuelt suppleret med et trådhegn i en maksimal højde på 1,20 m, skjult i beplantningen Søer og vandhuller må ikke ændres eller opfyldes uden kommunalbestyrelsens særlige tilladelse. 8.2 For underområde B gælder følgende bestemmelse : Det ubebyggede areal må kun anvendes som gårdsplads, parkering og haveareal. 8.3 For underområde C gælder følgende bestemmelser : Området skal bibeholdes som park- og søareal. 8.4 For underområde D gælder følgende bestemmelser : De ubebyggede arealer skal ved hegning, befæstelse og beplantning udføres i overensstemmelse med omgivelserne. 9. FORUDSÆTNINGER FOR IBRUGTAGEN AF NY BEBYGGELSE Ny bebyggelse må ikke uden kommunalbestyrelsens tilladelse tages i brug, før bebyggelsen er tilsluttet et kollektivt varmeforsyningsanlæg efter kommunalbestyrelsens anvisning.

23 10. EVENTUELLE TILLADELSER ELLER DISPENSATIONER FRA ANDRE MYNDIGHEDER Uanset foranstående bestemmelser må der ikke foretages ændringer af eksisterende lovlige forhold vedrørende søer/vådområder, før der er opnået tilladelse dertil fra Hovedstadsrådet. Note til punkt 10 : Naturfredningslovens 43 indeholder nærmere bestemmelser vedrørende søer/vådområder. 11. OPHÆVELSE AF BYPLANVEDTÆGT Den af boligministeriet den 5. maj 1954 godkendte byplanvedtægt nr. 5 ophæves for så vidt angår følgende matr. nr.e : Ved Frederiksdalsvej : 12 kc, 12 kd, 12 lu og 12 lv. Ved Parcelvej : 13 bu, 13 bv, 13 ck og 13 cl, alle af Virum by, Virum, inden for lokalplanens område, jfr. pkt. 2. Vedtaget af Lyngby-Taarbæk kommunalbestyrelse den 19. oktober Kai Aage Ørnskov Tarquini Mårtensson

24

25

Byplanvedtægt for byplanområde XXII. i Herlev kommune

Byplanvedtægt for byplanområde XXII. i Herlev kommune Byplanvedtægt for byplanområde XXII i Herlev kommune Februar 1962 I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 242 af 30. april 1949) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område i Herlev

Læs mere

Lokalplan nr. 63. for et område omkring Folkets Allé

Lokalplan nr. 63. for et område omkring Folkets Allé Lokalplan nr. 63 for et område omkring Folkets Allé Oktober 1989 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen omhandler den samlede bebyggelse omkring Folkets Allé, Broderskabsvej, Lighedsvej og Frihedsvej

Læs mere

LOKALPLAN NR. 8. Fanø Kommune. Klitarealer i sommerhusområderne Fanø Bad og Rindby Strand. Oktober 1979

LOKALPLAN NR. 8. Fanø Kommune. Klitarealer i sommerhusområderne Fanø Bad og Rindby Strand. Oktober 1979 LOKALPLAN NR. 8 Fanø Kommune Klitarealer i sommerhusområderne Fanø Bad og Rindby Strand. Oktober 1979 2 Lokalplan 8 Fanø Kommune Anmelder: Advokat Chr. V. Thuesen Torvegade 28 6700 Esbjerg J.nr. 260 ct/aj

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20 HERLEV KOMMUNE.

LOKALPLAN NR. 20 HERLEV KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 20 I HERLEV KOMMUNE. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 20 vedrører rækkehusbebyggelsen ved Obovej og Paukevej. Udover at fastlægge, at området skal anvendes til boligformål, og at bebyggelsen

Læs mere

Byplanvedtægt nr. 2. Tillæg 1. For en del af Niverød by. Vedtagelsesdato: 18. juni 1968. Teknik & Miljø. Delvis ophævet af Lokalplan nr.

Byplanvedtægt nr. 2. Tillæg 1. For en del af Niverød by. Vedtagelsesdato: 18. juni 1968. Teknik & Miljø. Delvis ophævet af Lokalplan nr. Byplanvedtægt nr. 2 For en del af Niverød by Tillæg 1 Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 18. juni 1968 Delvis ophævet af Lokalplan nr. 40 KARLEBO KOMMUNE TILLÆG NR. 1 TIL PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 2 FOR

Læs mere

Åben, lav boligbebyggelse i Radalsgård II, Jyllinge.

Åben, lav boligbebyggelse i Radalsgård II, Jyllinge. STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSHMPUNG AF :. GUTldSØ kdtffnune KASSEKONTROLAFFARAT T 9 7)064 A GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 16 Åben, lav boligbebyggelse i Radalsgård II, Jyllinge. I henhold til kommuneplanloven

Læs mere

Bilag 2 - Spildevandsplan 2011-2021

Bilag 2 - Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 2 - Spildevandsplan 2011-2021 Alle eksisterende ejendomme på følgende matrikler skal separatkloakeres Arninge 4c Ore By, Arninge 2016-2021 Arninge 4e Ore By, Arninge 2016-2021 Arninge 4f Ore By,

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT FOR NØDEBO-OMRÅDET. Byplanvedtægt nr. 41

BYPLANVEDTÆGT FOR NØDEBO-OMRÅDET. Byplanvedtægt nr. 41 BYPLANVEDTÆGT FOR NØDEBO-OMRÅDET Byplanvedtægt nr. 41 Byplanvedtægt nr. 41 - for Nødebo-området I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970) fastsættes følgende bestemmelser for

Læs mere

Lokalplan nr. 59 (tidligere Holmsland Kommune)

Lokalplan nr. 59 (tidligere Holmsland Kommune) Lokalplan nr. 59 (tidligere Holmsland Kommune) er d. 03.06.2013 blevet delvis aflyst. Det aflyste område er i stedet omfattet af: Lokalplan nr. 274 For et område til sommerhusformål ved Klevevej, Lodbjerg

Læs mere

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå LOKALPLAN NR. 069 for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå Skanderborg Kommune 2000 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 069 REDEGØRELSE Lokalplanområdet... l Lokalplanens baggrund og

Læs mere

DOKUMENT: Dato/løbenummer: TINGLYSNINGSDATO:

DOKUMENT: Dato/løbenummer: TINGLYSNINGSDATO: side 1 ================================================================================ DOKUMENTAKTUELHENT ================================================================================ DOKUMENT: Dato/løbenummer:

Læs mere

Ménager kommune lokalplan nr. 3.1

Ménager kommune lokalplan nr. 3.1 / / ; p/t. 25.SEP.1988*007263 Ménager kommune lokalplan nr. 3.1 STEMPELMÆRKE RETTEN I HOBRO KUN GYLDIGT MED AFSTtMPLING Af DOMMERKONTORETS KASSEl

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989)

LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989) LOKALPLAN NR. 051 for et boligområde ved Skovvej og Skotteparken i Ballerup (vedtaget april 1989) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN På baggrund af ønsker fra grundejerforeningen "Klanparken" om mulighed

Læs mere

9 Et - 9 fk 9 0 ' 9 aa " 9 bq/ ÉÉÉÉ

9 Et - 9 fk 9 0 ' 9 aa  9 bq/ ÉÉÉÉ 9 Et - 9 fk 9 0 ' 9 aa " 9 bq/ ÉÉÉÉ Smørumnedre by, Smørum. STEMPELMÆRKE Skab ^- Nr - - " - ' : ^. *.": R (. - ' LEDØJE-SMØRUM KOMMUNE Sæ^M FLODVEJ 77 057666 SMØRUMNEDRE 2765 SMØRUM Ledøje-Smørum kommune

Læs mere

Lokalplan 004 Muleby. ii.

Lokalplan 004 Muleby. ii. Lokalplan 004 Muleby ii. Plan & Byg 2006 INDHOLDFORTEGNELSE 1 Om lokalplanen... Forhold til anden planlægning... Tilladelser fra andre myndigheder... Lokalplanens retsvirkninger... BESTEMMELSER 1. Formål...

Læs mere

STEMPELMÆRKE Roskib' honæ d

STEMPELMÆRKE Roskib' honæ d STEMPELMÆRKE Roskib' honæ d GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 17 o Aben, lav boligbebyggelse i Lindebjerg, Jyllinge. m I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 734 af 2 december 1982) fastsættes følgende bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN 11-001 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING MAR 1980

LOKALPLAN 11-001 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING MAR 1980 E LOKALPLAN 11-001 KOLONIHAVER M.V., SOFIEDAL AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING MAR 1980 Lokalplanens baggrund og område Lokalplanen er udarbejdet dels på baggrund af aktuelle planer om at anlægge

Læs mere

Ændring af rammeområde 2.B.6 Østbyvej

Ændring af rammeområde 2.B.6 Østbyvej Ændring af rammeområde 2.B.6 Østbyvej Tillæg 12 til Roskilde Kommuneplan 2013 2.B.6 2.BT.4 0 500 m 500 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 720.1. ANVENDELSE AF BOLIGER I TVERSTED Helårsstatus langs Tannisbugtvej og Bindslevvej samt sideveje m.v. til disse.

LOKALPLAN NR. 720.1. ANVENDELSE AF BOLIGER I TVERSTED Helårsstatus langs Tannisbugtvej og Bindslevvej samt sideveje m.v. til disse. LOKALPLAN NR. 720.1 ANVENDELSE AF BOLIGER I TVERSTED Helårsstatus langs Tannisbugtvej og Bindslevvej samt sideveje m.v. til disse. December 2007 HJØRRING KOMMUNE Side 3 LOKALPLAN NR. 720.1 FOR ANVENDELSEN

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 5. Frydendal-kvarteret. Byplanvedtægt for et område i Aalborg kommune, beliggende ved Gugvej - Th. Sauersvej.

BYPLANVEDTÆGT NR. 5. Frydendal-kvarteret. Byplanvedtægt for et område i Aalborg kommune, beliggende ved Gugvej - Th. Sauersvej. BYPLANVEDTÆGT NR. 5. Frydendal-kvarteret. Byplanvedtægt for et område i Aalborg kommune, beliggende ved Gugvej - Th. Sauersvej. STADSARKITEKTEN I AALBORG. AUGUST 1962. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 For et sommerhusområde i Evetofte Januar 2012

Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 For et sommerhusområde i Evetofte Januar 2012 Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 For et sommerhusområde i Evetofte Januar 2012 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi en lokalplan?

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Eksisterende boligområde Balagervej, Viby. Juli 1989 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Eksisterende boligområde Balagervej, Viby. Juli 1989 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 287 Eksisterende boligområde Balagervej, Viby KONGSBAK INFORMATIK Juli 1989 hhus kommune Lokalplan nr: Eksisterende boligområde Balagervej, Viby 287 Statistikomride/distrikt

Læs mere

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 7 PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 7 FOR DEL AF VESTER SAABY

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 7 PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 7 FOR DEL AF VESTER SAABY PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 7 FOR DEL AF VESTER SAABY I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20. februar 1970) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område i Hvalsø kommune. 1.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 29 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 29 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 29 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 29 vedrører et område mellem Tårnvænget og Kastaniedal og fastlægger den bebyggelsesplan, bebyggelsen skal opføres efter. Bebyggelsen

Læs mere

Ny bevaringsliste 14. april 2011

Ny bevaringsliste 14. april 2011 VEJNAVN HUSNR MATRIKELID EJENDOMSNR ABELIG Omr_bev Dronningvej 3 3v 0010164 Dronningvej 3 A Dronningvej 4A 3o 0010172 Dronningvej 4 A og B A Dronningvej 5 3x 0010180 Dronningvej 5 A Dronningvej 6 3p 0010199

Læs mere

Vej Nr. Matr.nr. Areal m² Heraf vej Parter Arresødalvej

Vej Nr. Matr.nr. Areal m² Heraf vej Parter Arresødalvej Samlet partsfortegnelse for Karsemosen Landvindingslag Gammel partsfordeling. Opstillet i adresseorden Erik B. Aksig 10. oktober 2013 Parter Parter Gribskov Halsnæs Arresødalvej 79 17 72540 357 357 Birkevænget

Læs mere

A B C D E Hjemmeværnmuseet's arkiv/depot Søgaard Distrikter - LMD. Reol/hylde Region/distrikt/m.m. Kasse nr. Indhold 2C3 Flyverhjemmeværne 1

A B C D E Hjemmeværnmuseet's arkiv/depot Søgaard Distrikter - LMD. Reol/hylde Region/distrikt/m.m. Kasse nr. Indhold 2C3 Flyverhjemmeværne 1 0 A B C D E Hjemmeværnmuseet's arkiv/depot Søgaard LMK Distrikter - LMD. Reol/hylde Region/distrikt/m.m. Kasse nr. Indhold C Flyverhjemmeværne Flyverhjemmeværnet LMD Odense Nyt fra stabseskadrillen -.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 64 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE I TYVMOSE VED KLEGOD

LOKALPLAN NR. 64 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE I TYVMOSE VED KLEGOD LOKALPLAN NR. 64 FOR ET SOMMERHUSOMRÅDE I TYVMOSE VED KLEGOD Indholdsfortegnelse Side Hvad er en lokalplan l Hvordan læses lokalplanen 2 Indsigelsesfrist 2 Redegørelse 2 Øvrig planlægning i området 3 Midlertidige

Læs mere

^.^' NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 LOKAL PLAN. ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s. For et boligområde ved Øster Ulslev " ^ ' -18 ; ^-*j&'alderdomshjem^ Jordfmoderhus

^.^' NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 LOKAL PLAN. ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s. For et boligområde ved Øster Ulslev  ^ ' -18 ; ^-*j&'alderdomshjem^ Jordfmoderhus NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 For et boligområde ved Øster Ulslev ^-*j&'alderdomshjem^ " ^ ' -18 ; Jordfmoderhus,' fi'j i ]5p7 ^ Mejeri ~'^~~s ^.^' LOKAL PLAN NYSTED KOMMUNE LOKALPLAN 01 For et område ved

Læs mere

LOKALPLAN 07-004 NIELS DAHLS ALLE, M.M. AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JAN 1981 , :::...:.:.,.

LOKALPLAN 07-004 NIELS DAHLS ALLE, M.M. AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JAN 1981 , :::...:.:.,. LOKALPLAN 07-004 NIELS DAHLS ALLE, M.M. AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING JAN 1981, :::.....:.:.,. INDHOLDSFORTEGNELSE -- ------ ----- --------- ---- REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT FOR BYPLANOMRÅDE IV A I HERLEV KOMMUNE MED TILLÆG NR. 1

BYPLANVEDTÆGT FOR BYPLANOMRÅDE IV A I HERLEV KOMMUNE MED TILLÆG NR. 1 BYPLANVEDTÆGT FOR BYPLANOMRÅDE IV A I HERLEV KOMMUNE MED TILLÆG NR. 1 1 Formål og område. Stk. 1. I medfør af lov nr. 181 af 29. april 1938 om byplaner, jfr. lovbekendtgørelse nr. 242 af 30. april 1949,

Læs mere

Lokalplan nr. 480.7a. Vedtaget. Supplement til lokalplan nr. 480.7. Sommerhusområde nord for Nørlev Strandvej. (vedrørende tagmaterialer)

Lokalplan nr. 480.7a. Vedtaget. Supplement til lokalplan nr. 480.7. Sommerhusområde nord for Nørlev Strandvej. (vedrørende tagmaterialer) Lokalplan nr. 480.7a Supplement til lokalplan nr. 480.7 Sommerhusområde nord for Nørlev Strandvej. (vedrørende tagmaterialer) Vedtaget Kommunegrænse N Vesterhavet Lokalplanområde Udemarken Lokalplan nr.

Læs mere

Samlet partsfortegnelse for Karsemosen Landvindingslag Opstillet i adresseorden

Samlet partsfortegnelse for Karsemosen Landvindingslag Opstillet i adresseorden Samlet partsfortegnelse for Karsemosen Landvindingslag Opstillet i adresseorden Udarbejdet 21. august 2013. Revideret 31. jan. 2018. Revideret 8. februar. Revideret 31. januar 2018 af Stine Holm, Halsnæs

Læs mere

Lokalplan nr. 5.22. Boligområde ved Saturnvej i Hornbæk INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 5.22. Boligområde ved Saturnvej i Hornbæk INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 5.22 Boligområde ved Saturnvej i Hornbæk INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE...3 Lokalplanens baggrund og formål...3 Eksisterende forhold....4 Forhold til anden planlægning...5 LOKALPLAN...7

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV. Byplanvedtægt nr. 46

BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV. Byplanvedtægt nr. 46 BYPLANVEDTÆGT FOR NR. HERLEV Byplanvedtægt nr. 46 Byplanvedtægt nr. 46 for Nr. Herlev I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 20 februar 1970) fastsættes følgende bestemmelser for det i 1

Læs mere

ØRSTED - DÅSTRUP KOMMUNE. Partiel byplanvedtægt nr. l.

ØRSTED - DÅSTRUP KOMMUNE. Partiel byplanvedtægt nr. l. Matr.nr. 6b m. fl Dåstrup by og Sogn Anmelder: 1andinspektørerne Thorsen, Krarup & Klæsøe, Roskilde ØRSTED - DÅSTRUP KOMMUNE Partiel byplanvedtægt nr. l. I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Byplanvedtægt 7. Ørnekærs Vænge, Vibeholms Vænge

Byplanvedtægt 7. Ørnekærs Vænge, Vibeholms Vænge Byplanvedtægt 7 Ørnekærs Vænge, Vibeholms Vænge Ishøj Kommune 2003 OMRÅDET Byplanvedtægt for et område mellem Vestmotorvejens sydlige gren,ishøjvej, Ishøj Parkvej, Vejlemose Parkvej og Ørnekærs Vænge 0

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 200

Supplement til Lokalplan nr. 200 Supplement til Lokalplan nr. 200 For boligområdet Jagtenborg i Nyborg Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan

Læs mere

Byplanvedtægt nr. 17

Byplanvedtægt nr. 17 Byplanvedtægt nr. 17 For den sydlige del af Kokkedal vest Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 15. september 1971 Delvis ophævet af Lokalplan nr. 6, 52, 61, 86 og 86A KARLEBO KOMMUNE BYPLAN N R. 17. Byplanvedtægt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 080 for et boligområde ved Kærlodden i Måløv (vedtaget februar 1994)

LOKALPLAN NR. 080 for et boligområde ved Kærlodden i Måløv (vedtaget februar 1994) LOKALPLAN NR. 080 for et boligområde ved Kærlodden i Måløv (vedtaget februar 1994) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Lokalplanområdet er beliggende i Måløv bydel. Området grænser mod syd op til Måløv Idrætsanlæg,

Læs mere

Byplanvedtægt 6. For dele af Rungsted og Vallerød by

Byplanvedtægt 6. For dele af Rungsted og Vallerød by Byplanvedtægt 6 For dele af Rungsted og Vallerød by HØRSHOLM KOMMUNE Partiel byplan 6 for dele af Rungsted og Vallerød by I medfør af lov om byplaner, jfr. lovbekendtgørelse nr. 242 af 30. april 1949,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

LOKALPLAN NR. 137. /^/t Kiri ke W^^ N77/oi. Uy* MO l tlvj^i. Magle gårdsskolen. MAGLELUNDEN Handelsskole. / ^'/t'i ROSKILDE KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 137. /^/t Kiri ke W^^ N77/oi. Uy* MO l tlvj^i. Magle gårdsskolen. MAGLELUNDEN Handelsskole. / ^'/t'i ROSKILDE KOMMUNE ^Wt^ ^ A^C^A^A VN^ Q Uy* N77/oi ^' l / W^^ lo Z nl w l r ' ' l do - 1 Skt. Laurentn** ^ m /^/t Kiri ke / ^'/t'i ROSKILDE KOMMUNE Magle gårdsskolen m LOKALPLAN NR. 137 MAGLELUNDEN Handelsskole MO l tlvj^i

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7.07

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7.07 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR..0 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR..0. SIDE 1. Lokalplanens formål... 1 2. Område og zonestatus... 1 3. Områdets anvendelse... 4 4. Udstykninger... 4 5. Bebyggelsens omfang og

Læs mere

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 20-230

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 20-230 ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 20-230 FOR ET OMRÅDE MELLEM RISMARKSVEJ - TARUPVEJ - RUGVANG SAMT TILLÆG NR. 1 FOR LOKALPLANENS OMRÅDE B I N D H 0 L D S F 0 R T E G N E L S E AFSNIT 1. Lokalplanens formål

Læs mere

8bu. 9g 1cø. Udarb./Tegn Kontrolleret Godkendt 1:5000. Odsherred Spildevand A/S Afskæring Tengslemark Rens Arealdisponeringsplan

8bu. 9g 1cø. Udarb./Tegn Kontrolleret Godkendt 1:5000. Odsherred Spildevand A/S Afskæring Tengslemark Rens Arealdisponeringsplan 7 Strandvej 8 T 0 8 M M M M M Strandvej Strandvej 7 e f 7000k bu 8a 8bx a ah 8bu 8d 8bu a 8d 8m 8n 0da d 8bv 8c 8h t dy 0ft ag 9o 8g 8m 9g cø Servitutareal(89 m²) Forventet arbejdsareal(90 m²) :000 0-0-0

Læs mere

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING INDLEDNING Gl. Amtsvej er et ældre, blandet område, som med sine mange forskelligartede huse, fremstår som en karakterfyldt villavej. Indenfor området ligger to ubebyggede grunde, matr. nre. 1 dg og 1dh,

Læs mere

Vedtægter. for. Grundejerforeningen KILDEHOLM IV

Vedtægter. for. Grundejerforeningen KILDEHOLM IV Vedtægter for Grundejerforeningen KILDEHOLM IV Vedtægter for "GRUNDEJERFORENINGEN KILDEHOLM IV" 1. Foreningens navn er "GRUNDEJERFORENINGEN KILDEHOLM IV". Foreningens hjemsted er Ølstykke. 2. Foreningens

Læs mere

Hvad er en lokalplan?

Hvad er en lokalplan? Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser før et område, f eks øm : - anvendelse - udstykning - vej- øg stiforhold - placering øg udformning af bebyggelsen

Læs mere

STEMPELMÆRKE Roskilde herred ^ KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLlMG AF DOMMERKCNTOBET5KASSKXONTKOUFPARAT GUNDSØ KOMMUNE u4 D ,161X

STEMPELMÆRKE Roskilde herred ^ KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLlMG AF DOMMERKCNTOBET5KASSKXONTKOUFPARAT GUNDSØ KOMMUNE u4 D ,161X STEMPELMÆRKE Roskilde herred ^ KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLlMG AF DOMMERKCNTOBET5KASSKXONTKOUFPARAT GUNDSØ KOMMUNE u4 D 0 2 4 8,161X1871418000400.00 LOKALPLAN NR. 20.- Åben, lav boligbebyggelse i Jyllinge

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER i.. L 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 1. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen ifølge kommuneplanlovens 31 kun udstykkes,

Læs mere

VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN

VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN VEJLE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING LOKALPLAN NR. 59 FOR ET OMRÅDE VED BRYGGERVANGEN JUNI 1983 INDLEDNING Dette hæfte indeholder lokalpian for et område ved Bryggervangen, Bredballe. Hensigten med at udarbejde

Læs mere

LOKALPLAN 68. For et villaområde afgrænset af Nybrovej, Bagsværdvej og kommunegrænsen i Ulrikkenborg bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 68. For et villaområde afgrænset af Nybrovej, Bagsværdvej og kommunegrænsen i Ulrikkenborg bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 68 For et villaområde afgrænset af Nybrovej, Bagsværdvej og kommunegrænsen i Ulrikkenborg bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 3

Læs mere

Å.R s LEV KOMMUNE. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9

Å.R s LEV KOMMUNE. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9 Å.R s LEV KOMMUNE. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9 Matr.nr. 12a m.fl. 412 2 ~ A~1~?5.Akt: Skab nr. Sønder-Nærå by og sogn....... Anmelder: Landinspektørfirmaet :Hübbe & Thorlacius Hunderupvej 71, Odense j.nr.

Læs mere

Byplanvedtægt 18. Vestervang

Byplanvedtægt 18. Vestervang Byplanvedtægt 18 Vestervang Ishøj Kommune 2003 PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 18, VESTERVANG. OMRÅDET. BYPLANVEDTÆGT FOR VESTERVANG. I medfør af "byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 2o. februar 197o) fastsættes

Læs mere

LOKALPLAN NR. 049 for et boligområde i Egebjerg, Egebjerglund-Syd (vedtaget september 1988)

LOKALPLAN NR. 049 for et boligområde i Egebjerg, Egebjerglund-Syd (vedtaget september 1988) LOKALPLAN NR. 049 for et boligområde i Egebjerg, Egebjerglund-Syd (vedtaget september 1988) FORORD BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Da kommuneplanloven, den 1. februar 1977, afløste den tidligere byplanlov, faldt

Læs mere

Lokalplantillæg nr. 17.4.1 Trippendalsparken. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.

Lokalplantillæg nr. 17.4.1 Trippendalsparken. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund. Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplantillæg nr. 17.4.1 Trippendalsparken Hvad er en lokalplan En lokalplan

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanområdet side 3 Lokalplanens sagsforløb side 3 Lokalplanens indhold side 4 Lokalplanens forholdet til anden planlægning side 4 LOKALPLAN H26 1 Lokalplanens afgrænsning

Læs mere

~LOKALPLAN NR~e.1.3 FOR :0~ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE

~LOKALPLAN NR~e.1.3 FOR :0~ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE LOKALPLAN NRe.1.3 FOR :ÆK BY. ØRBÆK KOMMUNE flidholdet AF LOKALPLANFORSLLGET Lokaiplanen omfatter et Ørbæk by.. område beliggende ved Åvænget i Lokalplanen fastlægger, at der på arealet skal opføres 9

Læs mere

Supplerende ansøgning om dispensation (matr.nr. 4a Glostrup By, Glostrup, Østervej 45)

Supplerende ansøgning om dispensation (matr.nr. 4a Glostrup By, Glostrup, Østervej 45) Glostrup kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup Att.: Susanne Nørgaard Dato: 08-12-2014 J.nr.: 2013060 Supplerende ansøgning om dispensation (matr.nr. 4a Glostrup By, Glostrup, Østervej 45) I henhold til

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Bakkehusene Stenrosevej/Stokrosevej i Beder. Se endvidere byplanvedtægt nr. 9 Beder-Malling.

Århus Kommune. Lokalplan nr. Bakkehusene Stenrosevej/Stokrosevej i Beder. Se endvidere byplanvedtægt nr. 9 Beder-Malling. Århus Kommune Lokalplan nr. 326 Bakkehusene Stenrosevej/Stokrosevej i Beder Se endvidere byplanvedtægt nr. 9 Beder-Malling KONGSBAK INFORMATIK Februar 1989 \ Arhus kommune Lokalplan nk: BAKKEHUSENE 326

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE. ust erm inal RENOVERING AF DANICA - EJENDOMMEN NDR. STATIONSVEJ LOKALPLAN NR 179

SLAGELSE KOMMUNE. ust erm inal RENOVERING AF DANICA - EJENDOMMEN NDR. STATIONSVEJ LOKALPLAN NR 179 B ust erm inal SLAGELSE KOMMUNE Hellig Andersvej Valbyvej Ndr. Stationsvej Sdr. Stationsvej Jernbanegade RENOVERING AF DANICA - EJENDOMMEN NDR. STATIONSVEJ LOKALPLAN NR 179 HVAD ER EN LOKALPLAN Tilvejebringelse.

Læs mere

LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING MAJ 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

Byplanvedtægt 5. For den sydlige del af Furesøkvarteret. Lyngby-Taarbæk Kommune

Byplanvedtægt 5. For den sydlige del af Furesøkvarteret. Lyngby-Taarbæk Kommune Byplanvedtægt 5 For den sydlige del af Furesøkvarteret Lyngby-Taarbæk Kommune BYPLANVEDTÆGT FOR DEN SYDLIGE DEL AF FURESØKVARTERET I LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. 1. I medfør af lovbekendtgørelse nr. 242 af

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr.40

Partiel byplanvedtægt nr.40 Partiel byplanvedtægt nr.40 Dønnergård Greve kommune Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk

Læs mere

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk Scanning ApS www.it-knowhow.com Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

Helårsbeboelse i sommerhuse for pensionister

Helårsbeboelse i sommerhuse for pensionister Kortbilag 11A er rettet 19. sep. 2013, p.g.a. fejl i matrikelkortet. Nyt kortbilag 11A sidder bagerst i planen. Temalokalplan 360-50 og Kommuneplantillæg 13 Helårsbeboelse i sommerhuse for pensionister

Læs mere

LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING

LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING LOKALPLAN 05-006 BLEGDALSPARKEN, GL. HASSERIS PARCELHUSE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.AFDELING FEB 1980 I I N D H O L D S FO R T E G N ELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN SOMMERHUSOMRÅDET GNIBEN STRAND, SEJERØ

LOKALPLAN SOMMERHUSOMRÅDET GNIBEN STRAND, SEJERØ LOKALPLAN 4.7 - SOMMERHUSOMRÅDET GNIBEN STRAND, SEJERØ BJERGSTED KOMMUNE EFTERÅR 2005 Lokalplan 4.7 Sommerhusområdet Gniben Strand, Sejerø INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Side 1 REDEGØRELSE Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 188. For et område ved P.Mogensenvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 188 For et område ved P.Mogensenvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 4.23. for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 4.23 for Helårsboliger på matr. nre. 8 d og 8 x, Boderne, Hellebæk, Ndr. Strandvej 180, Ålsgårde INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE....3 Eksisterende forhold....3 Lokalplanens formål....3 Lokalplanens

Læs mere

Matrikelnøgle 2002 for Grindsted Kommune i ejerlavsorden

Matrikelnøgle 2002 for Grindsted Kommune i ejerlavsorden Side 1 af 137 Mølle Alle/Stadion Alle 001? (Sønder Omme) *** Ingen vurdering Loftvej 017?? Udgået ejendom Norden 001?? Undtaget vurdering Askjærvej 034 1a Askær Gårde Bebygget landbrug Frodeslundvej 073

Læs mere

3 es f 3ct*, 3cu, Scv 1 ; 3 ex f Ved Fjorden 6, Degneboligen, Ølstrup. 6950 Ringkøbing. Beliggenhed: Mosevænget, Ølstrup.

3 es f 3ct*, 3cu, Scv 1 ; 3 ex f Ved Fjorden 6, Degneboligen, Ølstrup. 6950 Ringkøbing. Beliggenhed: Mosevænget, Ølstrup. Matr.nr.e: Del^f matr.nr. 3^ æ, Anmelder: 3cn, 3co, 3c ^3cC[, 3cr, Ringkøbing byråd 3 es f 3ct*, 3cu, Scv 1 ; 3 ex f Ved Fjorden 6, Degneboligen, Ølstrup. 6950 Ringkøbing Beliggenhed: Mosevænget, Ølstrup.

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT NR. 1 FOR DEN NORDLIGE DEL AF GUG BOLIGOMRÅDE 1A OG 1B

BYPLANVEDTÆGT NR. 1 FOR DEN NORDLIGE DEL AF GUG BOLIGOMRÅDE 1A OG 1B SDR.TRANDERS KOMMUNE BYPLANVEDTÆGT NR. 1 FOR DEN NORDLIGE DEL AF GUG BOLIGOMRÅDE 1A OG 1B Byplanvedtægt nr. 1 for den nordlige del af Gug I medfør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 160 af 9. maj 1962)

Læs mere

STEMPELMÆRKE RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE ØST FOR SDR, RINGVEJ I RINGKØBING. (SUPPLEMENT TIL LOKALPLAN NR ).

STEMPELMÆRKE RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE ØST FOR SDR, RINGVEJ I RINGKØBING. (SUPPLEMENT TIL LOKALPLAN NR ). STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 01.033 FOR ET BOLIGOMRÅDE ØST FOR SDR, RINGVEJ I RINGKØBING. (SUPPLEMENT TIL LOKALPLAN NR.

Læs mere

Gribskov kommune Tisvilde By, Tibirke

Gribskov kommune Tisvilde By, Tibirke Birkevænget 1 10 cx 2036 2 Birkevænget 2 10 cp 2836 2 Birkevænget 3 10 cz 2010 2 Birkevænget 5 10 cy 2085 2 Birkevænget 6 10 cr 2953 4 Samlet 10 cs 2940 ejendom Birkevænget 7 10 cn 2045 2 Birkevænget 9

Læs mere

Lokalplan nr. 142. for et område ved Hortensiavej

Lokalplan nr. 142. for et område ved Hortensiavej Lokalplan nr. 4 for et område ved Hortensiavej Hvad er en lokalplan? En lokalplan fastsætter regler om bebyggelse og anvendelse af arealer m.v. inden for planens geografiske område. En lokalplan fastlægger

Læs mere

Århus Kommune Byplanvedtægt nr. 17

Århus Kommune Byplanvedtægt nr. 17 Århus Kommune Byplanvedtægt nr. 17 Hjortshøj-Egå Kommune Brobjergparken etageboliger, rækkehuse, parcelhuse, børneinstitutioner og lokalcenter mellem Grenåvej, Brovej og Egåen Lokalplan nr. 134 har i vest

Læs mere

Lokalplan 70 A.2 Et område øst for Regimentsvej, Farum Kaserne

Lokalplan 70 A.2 Et område øst for Regimentsvej, Farum Kaserne Lokalplan 70 A.2 Et område øst for Regimentsvej, Farum Kaserne Sådan læses lokalplanen Lokalplanens bestemmelser Lokalplanens bestemmelser tinglyses på de ejendomme, som planen omfatter, og bestemmelserne

Læs mere

FORSLAG TIL LOKALPLAN SOMMERHUSOMRÅDET GNIBEN STRAND, SEJERØ

FORSLAG TIL LOKALPLAN SOMMERHUSOMRÅDET GNIBEN STRAND, SEJERØ FORSLAG TIL LOKALPLAN 4.7 - SOMMERHUSOMRÅDET GNIBEN STRAND, SEJERØ BJERGSTED KOMMUNE FORÅR 2005 Forslag til Lokalplan 4.7 Sommerhusområdet Gniben Strand, Sejerø INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Side 1 REDEGØRELSE

Læs mere

Matr. nr. 271lRødby Markjorder

Matr. nr. 271lRødby Markjorder Matr. nr. 271lRødby Markjorder 549a 271k 13a Finlandsvej 271i 629 m² 271l 2 m² 271n Sulkavavej 271m 271o 271q 271d 271p Sulkavavej 244ec Tegningsnr. : LE34_ 100128-1043_ 3 Ret til at udvide veje (midlertidigt

Læs mere

Lokalplan 309.1. for Vangedevej 132 FORSLAG

Lokalplan 309.1. for Vangedevej 132 FORSLAG Lokalplan 309.1 for Vangedevej 132 FORSLAG INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 309.1 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING

Læs mere

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 170 For et område ved Gadeledsvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 10 FOR ET BOLIGOMRÅDE NORD FOR HERNINGVEJ I RINGKØBING BY. December 1974. Rattet juli 1975.

PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 10 FOR ET BOLIGOMRÅDE NORD FOR HERNINGVEJ I RINGKØBING BY. December 1974. Rattet juli 1975. R I N G K Ø B I N G K O M M U N E PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 10 FOR ET BOLIGOMRÅDE NORD FOR HERNINGVEJ I RINGKØBING BY. December 1974. Rattet juli 1975. RINGKØBING KOMMUNE PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 10 FOR

Læs mere

2. UDGAVE. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR ET BOLIGOMRADE I JÆGERSPRIS. December 1972, rettet November 1973 BY, BAKKEGARDEN.

2. UDGAVE. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR. 9 FOR ET BOLIGOMRADE I JÆGERSPRIS. December 1972, rettet November 1973 BY, BAKKEGARDEN. UDGAVE. PARTIEL BYPLANVEDTÆGT BY, BAKKEGARDEN. December 1972, rettet November 1973 NR. 9 FOR ET BOLIGOMRADE I JÆGERSPRIS 1. J -Æ G E R S P RI S K OM M U N E PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR, 9 Byplanvedtægt for

Læs mere

Lokalplan 1.C.1.C-2. regulering af spillehaller i centerområdet i Fuglebjerg

Lokalplan 1.C.1.C-2. regulering af spillehaller i centerområdet i Fuglebjerg Lokalplan 1.C.1.C-2 regulering af spillehaller i centerområdet i Fuglebjerg Om lokalplaner: Udarbejdelse af lokalplaner Bestemmelser om lokalplaner findes i lov om planlægning. Byrådet har ifølge loven

Læs mere

Matr. nr. 1aLungholm inddæmning, Olstrup

Matr. nr. 1aLungholm inddæmning, Olstrup Matr. nr. 1aLungholm inddæmning, Olstrup 1e 1a 1a 604024 m² 1r 1aa Tangvej 1n Tegningsnr. : LE34_ 100128-1016_ 2 Ret til at etablere natur (permanent indgreb), jf. 33, stk. 4 1: 3000 15 1q Matr. nr. 1rLungholm

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 62 FOR ET OMRÅDE VED ULLERØD MØLLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 62 FOR ET OMRÅDE VED ULLERØD MØLLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 62 FOR ET OMRÅDE VED ULLERØD MØLLE I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. 1. Lokalplanens

Læs mere

SKOVBO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14. Klempegården (Nr. Dalby)

SKOVBO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14. Klempegården (Nr. Dalby) SKOVBO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14 Klempegården (Nr. Dalby) 20.09.1977 SKOVBO KOMMUNE NR. DALBY LOKALPLAN NR. 14 "KLEMPEGÅRDEN" 30.08.1977 - l - Lokalplan nr. 14 for Skovbo kommune I. Indledning Nærværende

Læs mere

LOKALPLAN 41. For et område ved Stenrødgård i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 41. For et område ved Stenrødgård i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 41 For et område ved Stenrødgård i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 5 Lokalplanens

Læs mere

MUNKEBO KOMMUNE PARTIEL BYPLANVEDTÆGT 15.

MUNKEBO KOMMUNE PARTIEL BYPLANVEDTÆGT 15. MUNKEBO KOMMUNE PARTIEL BYPLANVEDTÆGT 15. I medf~ør af byplanloven (lovbekendtgørelse nr. 63 af 2o. februar 197o) fastsættes følgende bestemmelser for det i i nævnte område i Munkebo kommune. 1. Byplanvedtægtens

Læs mere

Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm

Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm Lokalplan nr. 031 Hjørnet Vardevej/ Lønborgvej, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk I N D H O L D S F O R T E G N E L S E side Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej

LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej KØGE KOMMUNE 1987 LOKALPLAN 2-19 TAGBOLIGER VED NYLANDSVEJ INDHOLD side Redegørelsen... 3 Forhold til anden planlægning 5 Retsvirkninger... 8 Lokalplanen... 11 Lokalplan

Læs mere

Byplanvedtægt 1. Kvarteret omkring Hannelundsvej og Christiansgave

Byplanvedtægt 1. Kvarteret omkring Hannelundsvej og Christiansgave Byplanvedtægt 1 Kvarteret omkring Hannelundsvej og Christiansgave HØRSHOLM KOMMUNE Partiel byplan 1 Kvarteret omkring Hannelundsvej og Christiansgave Byplanvedtægt for kvarteret omkring Hannelundsvej og

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE TILLÆG NR. 4 TIL KOMMUNEPLAN 2005...5

INDHOLDSFORTEGNELSE TILLÆG NR. 4 TIL KOMMUNEPLAN 2005...5 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE...3 INDLEDNING...3 LOKALPLANOMRÅDET...3 LOKALPLANENS BAGGRUND OG FORMÅL...3 LOKALPLANENS INDHOLD...4 LOKALPLANEN I FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...4 TILLÆG NR. 4 TIL KOMMUNEPLAN

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE, LOKALPLAN NR. 046 for boligområdet Måløhøj (vedtaget januar 1989)

BALLERUP KOMMUNE, LOKALPLAN NR. 046 for boligområdet Måløhøj (vedtaget januar 1989) BALLERUP KOMMUNE, LOKALPLAN NR. 046 for boligområdet Måløhøj (vedtaget januar 1989) INDLEDNING LOKALPLANENS BAGGRUND. På baggrund af grundejerforeningens ønske om at sikre at områdets karakteristiske træk

Læs mere

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov.

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. Det naturskønne område som bl. a. indeholder flere mindre søer,

Læs mere

LOKALPLAN 116 for Hareskovby med Tillæg 5 til Kommuneplan 2013 FORSLAG

LOKALPLAN 116 for Hareskovby med Tillæg 5 til Kommuneplan 2013 FORSLAG LOKALPLAN 6 for Hareskovby med Tillæg 5 til Kommuneplan 2013 FORSLAG i offentlig høring fra xx. xxxx til xx. xxxx 2015 Lokalplanens bestemmelser Lokalplanens bestemmelser om de ejendomme, som planen omfatter,

Læs mere