SEE Electrical V7R2 Builds SEE Electrical V7R2 Nyheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SEE Electrical V7R2 Builds SEE Electrical V7R2 Nyheder"

Transkript

1 SEE Electrical V7R2 Builds SEE Electrical V7R2 Nyheder V7R2

2 Build (Sorteret stigende) Beskrivelse Build 12 - Begrænsning af antal åbne sider. Der var i visse tilfælde ikke mulighed for at begrænse antallet af åbne sider i projektet, dette er nu rettet. - Faneblade i Ribbon I nogle tilfælde forsvandt fanebladet elektrisk efter man havde været i projektdatabasen, dette er nu rettet. - Rearkivering Rearkiverede filer blev ikke altid lagt i den originale folder, dette er nu rettet. - Rearkivering Hvis der anvendes automatisk arkivering, og der findes links til eksterne filer/billeder spørges der om disse skal medtages i arkiveringen, det valgte vil nu blive husket. Hvis der ikke findes eksterne links spørges der ikke længere. - Tilslutningstekster. Tilslutningstekster kan nu bruges til at repræsentere eks. signalnavne på hver tilslutningspunkt. Teksten kan så vises på tilslutningslister. - Sideskabeloner Der kan nu dobbeltklikkes på en sideskabelon som dermed åbner for sideinformationerne så disse kan redigeres. - Søg funktion i symbol menu Tidligere kunne det give fejl hvis man havde anvendt symbolet mere end 100 gange i projektet, dette er nu løst. - Plukliste Det er nu muligt at Scrolle op og ned i Pluklisten - CopyP I CopyP funktionen er der nu kommet en mulighed for at kombinere komponenter med samme navn - Udskrivning Hvis der anvendes funktionen Udskriv Zoom er der to muligheder nu. 1. Der udskrives nøjagtig det der er vist på skærmen (som det har været siden V7R1 Build 16) 2. Der udskrives den del af tegningen der er indrammet af en rektangel (Zoom rammen som anvendt i V6R1). Muligheden for at vælge den ene eller den anden form for udskrivning af zoom, sættes i registreringsdatabasen. Registreringsfiler til valg af mulighed fås ved henvendelse til Supporten eller kan ændres her; HKEY_CURRENT_USER\Software\CAE Development\SEE Electrical\Version V7R2\Plot\PrintRegion. Standard indstillingen er 0 - Udskrift som i 1 Indstilling 1 - Udskrives der som i 2. - Klemmer Det er nu muligt at få omnummereret alle klemmer så de følger opsætning for nummerering af komponenter Præfix for klemmer vil altid være X. Den første klemme i en klemrække vil definere navnet for resten af klemrækken. - Autodiagrammering komponentnavne der er defineret i Excel arket vil altid ved autodiagrammering være sat til låst fuldstændig for at undgå uheldig omnummerering ved indsættelse i diagrammet. - Autodiagrammering I visse tilfælde blev kabler ikke nummereret korrekt ved indsættelse, dette er nu løst.

3 - Nedarvet aspekter Det er nu muligt at skjule komponent navn selvom der arbejdes med nedarvet aspekter. - Nedarvet aspekter Hvis nedarvet aspekter er aktiveret, er det nu muligt at skjule ens aspekter på komponenter ved at anvende en funktion-placerings ramme på komponenterne - Aspektmanager Det er nu muligt at oprette mere end en klemme pr. klemrække, når der arbejdes med unikke navne i Produkt aspekt. - Backup Kommandoen RecoverFromAutoBackup supporterer nu også sideindeks. - Klemmeeditor Det er nu ikke længere muligt at omnummerere klemmer automatisk der er markeret låst fuldstændig - Databaseoversigten Oversigt Klemmer Der var i nogle tilfælde problemer med korrekt visning hvis der fandtes en 4 tilslutning, dette er nu løst. - Databaseoversigten Oversigt Revisionsskyer I visse tilfælde blev listen ikke genereret korrekt, dette er nu løst. - Grafiske lister Hvis der anvendes en attribut for revisionsdato i skabelonen, anvendes datoen for generering, det er nu muligt at skjule denne information på dokumentlisten. For at undertrykke den generede dato indsættes flg. Tekststreng på skabelonen; #ExcludeRevision, anvend tekstattribut normal. - Grafiske lister Det er nu muligt at flytte alle grafiske lister til nye positioner i projekttræet. - Arrangementstegning Det er nu muligt i pluklisten at skjule de komponenter der ikke har en type eller fysiske mål angivet i kanaldefinitionen. Funktionaliteten kan aktiveres i Registreringsdatabasen i flg. Streng; HKEY_CURRENT_USER\Software\CAE Development\SEE Electrical\VersionV7R2\General\ExcludeTypeFromPickList standard indstillingen er 0, dvs. Der ikke skjules noget. Indstillingen 1 skjuler komponenten på pluklisten. Registreringsfil kan fås ved henvendelse til supporten. - Hus installation Bredde af døre, vinduer og åbninger håndteres korrekt nu i forhold til skalaforhold på siden. Det er nu muligt at sætte standard str. Under sideegenskaber. - PC Schematic konverter Der vises nu information om hvilken version af PC Schematic der understøttes. - PC Schematic konverter Type information håndteres anderledes i PC Schematic, dette håndteres nu så det vises korrekt i SEE Electrical.

4 Build 14 - Ny tekst og Rediger tekst Når man opretter en ny tekst eller redigerer en eksisterende tekst har man som altid mulighed for at tjekke sin tekst imod oversættelsesdatabasen, nu understøttes der op til 200 muligheder for sammenfald, er der flere sammenfald end 200 kommer der en melding. - IEC/IEEE I nogle tilfælde når der anvendtes reference indstillingen vis kun andre funktioner og placeringer under bruger indstillingen, blev det modsatte vist, dette er rettet. - Basic versionen Diagram indstillingen modifikation af navne under kredsskema egenskaber var ikke aktiv. Dette er rettet. - PLC Tilslutningstekster Hvis der var anvendt mere end 1 tilslutningstekst blev yderligere tekster ikke overført til signalet, dette er rettet. - CopyP Hvis komponentkoden for kabler er oprettet i indstillingen for kabler, og der anvendes kodeside-nummer, indsættes kabelnavne korrekt nu, hvis der anvendes kode-fortløbende nummer skal kabler om nummereres i kabeleditor. - Referencetekst Når der anvendes vis Target på en reference, vises der nu også etagebetegnelse ved flerlags klemmer. - Komponent browser Hvis man arbejder med visning af type og beskrivelse i komponentbrowser overføres beskrivelsen ikke længere til komponenten, kun type. - Kanaldefinitionsvinduet Valgt vinduesopsætning gemmes nu i registreringen når vinduet lukkes. - Arkivering af projekt I visse tilfælde crashede programmet når der skulle arkiveres meget store projekter, dette er løst. - Databaselister Problem med at kunne åbne databaseoversigter ved visse kombinationer, er nu løst. - Produkt editor Det var ikke muligt at ændre flere produktnavne når indstillingen var kode-nummer, dette er nu løst. - PLC editor Der er blevet tilføjet en ny funktionalitet i PLC editoren, Check PLC, denne gør det muligt at tjekke følgende: PLC signal adresse tom. PLC adresse allerede anvendt PLC adresse er ikke defineret på kort PLC komponent har flere adresser med samme navn Antal af tilslutninger på kort og signal stemmer ikke overens Tilslutningstekster på kort og signal stemmer ikke overens Kommentar tekster på kort og signal stemmer ikke overens - Eksport til Phoenix Contact Eksport fra database oversigt blev gemt i en forkert mappe, når saemode var aktiveret, dette er ændret. - Klemmeplan Der var blevet ændret i måden at route ledninger på i klemmeplanen fra V/R1 til V7R2, dette er blevet rettet.

5 - Grafiske lister Hvis man overordnet set arbejder med automatisk revisionstyring, men ikke nødvendigvis ønsker opdateret på sine lister, kan man i skabelonen tilføje følgende tekst: #ExcludeAutoRevision, husk at dette skal være med attributten normal tekst og denne skal tilføjes rammen. - PotRef PotRef kan nu også anvendes i Standard modulet. - Wiretrans Wiretrans virkede ikke, dette er nu løst. - Genveje Genvejen Z og X virkede ikke hvis man hentede en komponent fra pluklisten i kabinet modulet. Z og X og + og - virkede ikke når man hentede fra pluklisten i Kredsskema, dette er nu løst. - Husinstallation Offset for komponenter blev ikke taget fra sidens egenskaber, dette er nu løst. - Excel import/eksport modul Det er nu muligt at ændre tilslutningstekster i det eksporterede ark og få dem tilbage i projektet. - PDF De nye interne forbindelser som blev vist på pdf udskrift, vises nu ikke længere. - PDF Links der eksporteres til pdf, forbliver nu korrekte. Build 15 Ikke udgivet Build 16 - PG UP / PG Down Siderne i projekttræet vises nu korrekt når der bruges PG UP eller PG DOWN. - Symboler Hvis man trak et symbol ind på tegningen fra symboldatabasen blev symbolet ikke skaleret korrekt i forhold til sidens egenskaber, dette er nu rettet. - Symboler I nogle tilfælde blev der indsat dubletter af symboler hvis man indsatte et symbol med funktion/placeringstekster og disse ikke blev anvendt, dette er nu rettet. - Navngivning Hvis man anvendte side/kode/celle til navngivning af komponenter og flyttede en komponent på siden og denne samtidigt var placeret på en layout side, fik komponenterne et generations navn, dette er nu rettet. - Relæspoler Når en relæspole flyttes fra én side til en anden vha. sidefanen navngives den korrekt nu. - IEEE Hvis man anvendte kode fortløbende nummerering og fjernede en komponent, blev den ledige plads ikke anvendt, dette er nu rettet. - Forlæng ledninger ved flytning Det er ikke længere nødvendigt at markere alle ledninger der skal forlænges (hvis de er forbundet til en anden ledning), kun dem der er forbundet til komponenten. - Komponent Browser Der er nu muligt at tilføje det samme varenummer flere gange til den samme komponent fra komponent browseren.

6 - Indstillingen Spørg om lednings dimension spørg om lednings dimension deaktiverer ikke længere vis ledningsretning. - Oversættelsesmodul Det er nu meget nemmere at vælge den oversatte tekst. - Sideskabelon Når der vælges sideskabelon fra sideegenskabs menuen vælges Template folderen automatisk. - IEEE Ved indsættelse af flere kopier af et symbol, placeres kopier under det første symbol og ikke længere over det. - DWG Import DWG importen er blevet forbedret, der understøttes nu langt større filer og jpg billeder i dwg filen understøttes også. - Vinklet dimension I visse tilfælde var det ikke muligt at lave en korrekt vinklet dimension, dette er nu rettet. - Aspekt Manager Der er tilføjet en ny funktion, hvis en komponent er valgt er der kommet en ny mulighed i højreklik s menuen Vælg aspekter. Denne funktion giver dig mulighed for at få vist valgte aspekter i trækontrollen, så det er nemmere at udskifte et aspekt på komponenten. - Vinklet dimension I visse tilfælde var det ikke muligt at lave en korrekt vinklet dimension, dette er nu rettet. - Databaseoversigter Filtreringer vises nu i eks. Funktion (=) = =B1 så der er adskillelse mellem lighedstegn. - Auto diagrammering I visse tilfælde kunne slaven ikke genkende masteren, hvis de ikke var placeret på samme side, dette er nu rettet. - Dokument editor Der kunne ikke multiselekteres i dokument editoren, dette er nu rettet. - Database editorer Hvis der var oprettet en standard filtrering, kunne denne ikke genåbnes medmindre projektet blev lukket, dette er nu rettet. - DRWInfoAll kommando DRWInfo kommandoen fungerede ikke korrekt, dette er nu rettet. - FontToolRead og FontToolChange kommandoerne Mulighederne for at udvælge/scanne for projekter er forbedret, med CTRL eller SHIFT tasten er det nu muligt at multi selektere projekter. - Om nummerering af klemrækker Det er nu blevet muligt at om nummerere hele klemrækken i henhold til den regel der er sat op for alle andre komponenter. Komponent koden for en klemrække vil altid være X, du skal manuelt sørge for at markere hvilke klemmer der hører til klemrækken, den klemme med det laveste indeks vil være den der giver navnet til klemrækken. Indeks og klemmenummer bliver IKKE ændret. - Genvejstast CTRL 3 Genvejstast CTRL 3 kan nu tildeles en hvilken som helst funktion. - Arrangementstegning Kanaler bliver tegnet i det aktuelle lag der tegnes i.

7 - Installations tegning Det er nu muligt at indsætte flere symboler ad gangen, når symbolet er i trådkorset kan man taste det ønskede antal på det numeriske tastatur. Ved positionering af det første symbol får man vist det valgte antal og dernæst skal man vælge placeringen af de(n) næste i forhold til den første. - PDF Modul Det er nu muligt at eksportere fremhævede/indrammede tekster og vandmærker. - Excel import/eksport modul Den indstilling der anvendes ved eksport og import gemmes nu. - Intelligent Drawing Legacy modul Kommandoen BKSymbol, lagde ikke altid den korrekte baggrund på symbolet, dette er rettet. - Revisionsskyer Når man rettede i en tekst til en revisionssky og SafeMode var aktiveret, blev rettelsen ikke gemt, dette er rettet. Når man anvendte SEE Electrical Viewer eller SEE Electrical uden licens og SafeMode var aktiveret var det ikke muligt at oprette en revisionssky, dette er rettet. Build 17 - WEB Katalog Vi introducerer nu det nye WEB Katalog. Alle SEE Electrical Standard og Advanced brugere med en servicekontrakt som indeholder WEB kataloget, kan nu downloade de vare/leverandører der anvendes direkte fra vores nye store WEB Katalog som indeholder godt validerede varenumre med alle informationer til brug for lister, kredsskemaer samt kabinettegninger. Adgang til WEB Kataloget, sker via en pull down menu under menuen Import/Eksport. Der er WEB Katalog på følgende sprog: Dansk Engelsk (international) Indstillingen vil som udgangspunkt være dansk, dvs. at bruger interface og database vil være på dansk, vil man bruge den engelske version udskiftes dette i opsætningen af databasen. På nuværende tidspunkt vil brugerinterface være på engelsk, men vil i den nærmeste fremtid blive på dansk. - Komponent nummerering Hvis komponentnavne var nummereret med side/kode/celle og 2 symboler med samme kode var placeret i samme strømvej, blev disse ændret ved om nummerering i produkt editoren, dette er rettet. - Sider grupperet efter Funktion I nogle projekter kunne det give problemer, når sider var grupperet efter Funktion, og disse blev omdøbt i dokument editor, hvis man omdøbte til et eksisterende sidenummer, dette er løst. - Komponent med hjælpekontakt/plc I visse tilfælde kunne man ikke ændre indstillingen (Navn låst), dette er løst.

8 - PLC symboler PLC symboler der er lavet i gamle versioner af SEE Electrical, mangler signal bemærkning og signal beskrivelse, dette kunne i visse tilfælde give fejlmeldinger. Manglende tekster i Referencekort og signal symboler, kan opdateres ved hjælp af kommandoen DRWInfo eller DRWInfoAll, brug funktionen Opdater automatisk illegale PLC symboler. Manglende tekster I symboler fra symbol databasen kan opdateres ved hjælp af kommandoen Fix kommentarer og beskrivelser på PLC symboler. - Sideinformation Når man dobbeltklikker på en sideskabelon, fremkommer sideinformationen i egenskabsfeltet. - Ledningsnummer Flyttes et ledningsnummer, bliver det ikke længere flyttet tilbage igen ved om nummerering så længe tilslutningen ikke har været ændret. - Færdiggør database komponent Det er nu muligt at jumpe fra færdiggør vinduet til et stikben (Advanced). - Nedarvet aspekter I projekter med nedarvet aspekter slået til, blev Placeringsaspekt altid vist, det gør det ikke længere, men gamle kabler skal slettes og sættes ind igen. - Typedatabase Det kunne fremkalde en fejl hvis man forsøgte at søge i typedatabasen fra en af database editorerne, dette er løst. - Klemmeeditor Niveaunavn bliver nu vist i klemmeeditoren. - Signaleditor Det er nu muligt at ændre signaler med index i signaleditoren. - Grafiske lister Klemmeliste og kabelplan kan nu sorteres efter Funktion, hvis funktionen Grupper sider efter funktion er aktiveret, hvis ikke sker der ingenting. Klemmeliste; For at få funktionaliteten skal der ændres i templaten, der skal tilføjes tekstholder for Funktion og Placering, som andre templates der sorterer efter disse kriterier. Hvis de ikke er tilstede vil Funktion og Placering blive skrevet i sidebeskrivelsen sammen med klemrække betegnelsen eks. =F1+P1-X1. Kabelplan; For at få funktionaliteten skal der ændres i templaten, der skal tilføjes tekstholder for Funktion og Placering, som andre templates der sorterer efter disse kriterier. Derudover skal der tilføjes #PageBreak (ny side når Funktion skifter). - Arrangementstegning Funktion og Placering blev ikke altid tilføjet til det mekaniske symbol, dette er løst. - Arrangementstegning Hvis der var tildelt 2 eller flere typer til en komponent på kredsskemasiden og hver især havde mekanisk symbol, blev beskrivelse 00 fjernet så snart symbol 2 blev indsat, dette er løst.

9 - Arrangementstegning Hvis man indsatte en indekstabel med for få linjer, og derefter indsatte den korrekte blev komponentnavnet skjult, dette er løst. - Open Data modul (Excel Import/Eksport) Brugerdefinerede beskrivelser til symboler understøttes nu også. - Legacy modul Brugerdefinerede beskrivelser til symboler understøttes nu også. - Symboldatabase Fler-streg Symboldatabasen er blevet forøget med over 300 nye symboler, for at kunne anvendes fuldt ud i forbindelse med WEB Kataloget, det kan have indvirkning på nogle symbol henvisninger fra standard typedatabasen, hvis man har anvendt fler-streg som symbol reference. Med venlig hilsen IGE+XAO

SEE Electrical V7R2 Builds SEE Electrical V7R2 Nyheder

SEE Electrical V7R2 Builds SEE Electrical V7R2 Nyheder SEE Electrical V7R2 Builds SEE Electrical V7R2 Nyheder V7R2 Build (Sorteret stigende) Beskrivelse Build 12 - Begrænsning af antal åbne sider. Der var i visse tilfælde ikke mulighed for at begrænse antallet

Læs mere

SEE Electrical V7R2 Nyheder

SEE Electrical V7R2 Nyheder SEE Electrical V7R2 Nyheder 1 Indhold: SEE Electrical V7R2 Nyheder... 1 2. Generelle Nyheder... 4 2.1. Lokal Licens server... 4 2.2. Flere programmer startet samtidig (gælder alle versioner)... 4 2.3.

Læs mere

SEE Electrical V7R1 Build 20

SEE Electrical V7R1 Build 20 SEE Electrical V7R1 Build 20 Build (Sorteret stigende) Build 14 Beskrivelse - Åbning af projekter fra stifinder ved dobbeltklik Det er nu muligt at åbne ved dobbeltklik i stifinder (Hvis Bruger kontrol

Læs mere

AUTOMATION SERVICE. Sådan anvender du programmet Automation Service. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S

AUTOMATION SERVICE. Sådan anvender du programmet Automation Service. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S AUTOMATION SERVICE Sådan anvender du programmet. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S Opdateret feb. 2015 FORORD Dette hæfte viser, hvordan du anvender programmet. ET PAR DEFINITIONER PC SCHEMATIC Automation er

Læs mere

KOM I GANG. 1/1-2014 Kopiering kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC

KOM I GANG. 1/1-2014 Kopiering kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC KOM I GANG 1/1-2014 Kopiering kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC Forord FORORD Denne manual giver dig en hurtig introduktion til hvordan du arbejder med programmet Automation fra

Læs mere

Funktionalitet og nyheder i ELPROCAD ic 5.0

Funktionalitet og nyheder i ELPROCAD ic 5.0 Funktionalitet og nyheder i ELPROCAD ic 5.0 ELPROCAD ic 5 Pro og Basic indeholder de symboler og funktioner du behøver for at tegne, Kreds-, Hovedkreds-, Ydre tilslutningsskema, Montagetegninger, PLC er

Læs mere

Quickguide til SEE Electrical. Skoleversioner

Quickguide til SEE Electrical. Skoleversioner Quickguide til SEE Electrical Skoleversioner Om Quickguiden Rettigheder: Alle rettigheder til dette materiale tillægges forfatteren. Materialet er specielt udarbejdet til de uddannelsesinstitutioner som

Læs mere

KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S

KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT Udviklet af PC SCHEMATIC A/S side 2 FORORD Denne bog, viser dig, hvordan du enkelt opretter et simpelt projekt med PC SCHEMATIC Automation. Der er flere

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

MANUAL AUTOMATION SERVICE

MANUAL AUTOMATION SERVICE MANUAL AUTOMATION SERVICE Udviklet af PCSCHEMATIC A/S Juli 2017 FORORD Dette hæfte viser, hvordan du anvender programmet Automation Service. Et par definitioner PCSCHEMATIC Automation er et program til

Læs mere

PROJEKT GENERATOR. 1/1-2014 Kopiering kun tilladt med skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC

PROJEKT GENERATOR. 1/1-2014 Kopiering kun tilladt med skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC PROJEKT GENERATOR 1/1-2014 Kopiering kun tilladt med skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 5 ANDRE MANUALER.......................................... 5 GENERÉR OG OPDATÉR

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

MIT FØRSTE PROJEKT MOTORSTYRING

MIT FØRSTE PROJEKT MOTORSTYRING MIT FØRSTE PROJEKT MOTORSTYRING Sådan laver du et simpelt projekt, hvor du anvender de mest almindelige funktioner i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S. Sidst ændret 13-2-2013 Dok.nr.:

Læs mere

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere)

Vejledning PROPHIX 11. Driftsbudgettering ved åbning af templates (Kun til Avanceret-brugere) PROPHIX 11 Systemansvarlige Michael Siglev Økonomiafdelingen 9940 3959 msi@adm.aau.dk Daniel Nygaard Ricken Økonomiafdelingen 9940 9785 dnr@adm.aau.dk Vejledning (Kun til Avanceret-brugere) Opdateret:

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook

TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook TeamShare 3.0 Forbedringer til TeamShare Outlook Kære TeamShare bruger, I min løbende orientering om alle de nye ting der kommer i TeamShare 3.0, vil jeg her give en beskrivelse af de forbedringer vi laver

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Skifte til OneNote 2010

Skifte til OneNote 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft OneNote 2010 ser meget anderledes ud end OneNote 2007, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Dannelse af PDF-dokumenter

Dannelse af PDF-dokumenter Dannelse af PDF-dokumenter Indhold Generere PDF-dokumenter... 2 Håndtering af PDF-dokumentet... 8 Hvordan indsætter man sidetal i PDF-dokumentet?... 8 Hvordan laver man bookmarks i PDF-dokumentet?... 8

Læs mere

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17 CRBook Aftalekalender CRSoft 2018 Afsnit 0: Side 1 af 17 Forord CRBook er et styringsinstrument for indgåelse af aftaler. Programmet er opbygget omkring en Outlook lignende kalender og man kan anvende

Læs mere

DesignPro II Side 11. Grupper

DesignPro II Side 11. Grupper DesignPro II Side 11 Grupper Hvis man arbejde helt fra grunden, er det ofte en fordel at kunne samle tekst, billeder og baggrund til en fast gruppe, som så kan flyttes rundt, og ændres i størrelsen. I

Læs mere

Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes

Image Converter. Betjeningsvejledning. Indholdsfortegnelse: Version: 1.1.0.0. Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Image Converter Betjeningsvejledning Version: 1.1.0.0 Sørg for at læse følgende, før Image Converteren anvendes Indholdsfortegnelse: Overblik over Image Converter P2 Image Converteringsproces P3 Importér

Læs mere

Funktionsoversigt ELPROCAD LT er udgået af produktion. Erstattes af ELPROCAD IC. ELPROCAD IC 5.0 IC PLAN ELPROCAD xt 17.2

Funktionsoversigt ELPROCAD LT er udgået af produktion. Erstattes af ELPROCAD IC. ELPROCAD IC 5.0 IC PLAN ELPROCAD xt 17.2 versioner Basic gramforudsætninger Læser og skriver i standardfil formatet.dwg, version 2013 og nedad. Arbejder direkte i AutoCAD s dwg format uden konvertering. Moduler for intern og ekstern forbindelses-dokumentation.

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund

Brugermanual 2015-01-01. ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund Brugermanual 2015-01-01 ProcessManager ApS Hovmarksvej 68 DK-2920 Charlottenlund T +45 40 84 44 41 Mail: info@process-manager.dk Web: www.process-manager.dk Web: www.easy-mapping.dk CVR 28 69 77 67 Side

Læs mere

Skifte til Access 2010

Skifte til Access 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Access 2010 ser meget anderledes ud end Access 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Danmarks mest solgte eldokumentations

Danmarks mest solgte eldokumentations Danmarks mest solgte eldokumentations program Her kan du få et overblik over mulighederne i PCschematic ELautomation. Ved en første betragtning kan PCschematic ELautomation godt ligne et hvilket som helst

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden Mediehåndtering Denne funktion kan kun gøres af registrerede brugere! Systemet kan håndtere jpg, jpeg, png, pdf, xls, doc, lyd og video filer osv. Det kan IKKE håndtere TIF filer (nogle af AOs gamle kirkebogsopslag).

Læs mere

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer.

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer. Startvejledning Microsoft Excel 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Føje kommandoer til værktøjslinjen Hurtig

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne symbolark. Version: August 2012

Picto Selector. Lav dine egne symbolark. Version: August 2012 Picto Selector Lav dine egne symbolark Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5 Picto Selector på USB...8

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Kursusmappen Kommuniker: Gennem Valg Øvelser Mikro Værkstedet Indhold Indhold... 2 Start Kommuniker: Gennem Valg... 3 Øvelse 1 Åbn Kommuniker: Gennem Valg... 3 Øvelse 2 Åbn en aktivitet... 4 Øvelse 3 Udskrivnings-ikon

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport:

Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport: Kom godt i gang: Vejledning vedr. VP Rapport: Denne vejledning beskriver det nye uddatamodul til Vagtplan (VP Rapport). Løsningen skal erstatte det eksisterende Ressourcestyringsmodul og danner samtidig

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

Indhold. Evalueringsvejledning. En undersøgelse fra start til slut involverer 4 programmer: - SurveyXact - Excel - E-learn - SiteCore

Indhold. Evalueringsvejledning. En undersøgelse fra start til slut involverer 4 programmer: - SurveyXact - Excel - E-learn - SiteCore Evalueringsvejledning En undersøgelse fra start til slut involverer 4 programmer: - SurveyXact - Excel - E-learn - SiteCore Indhold 1 - Respondentgruppe hentes... 2 2 Undersøgelsen oprettes i SX... 4 3.

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Pivottabeller, diagrammer og databehandling. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil

Pivottabeller, diagrammer og databehandling. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil Pivottabeller, diagrammer og databehandling Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil 21 48 65 16 E-mail: ns@teamcrm.dk Emner: Excel Pivottabeller/diagrammer og databehandling Brugerfladen Import af data

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS6... 6

Indholdsfortegnelse. Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS6... 6 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS2... 6 Photoshop CS3... 6 Photoshop CS4... 6 Photoshop CS5... 6 Photoshop CS6... 6 Filbrowseren Adobe Bridge

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Funktionsoversigt. Program versioner Basic Pro ELPROCAD IC 5.0 ELPROCAD LT 6.9 ELPROCAD Dokumenttyper. Program

Funktionsoversigt. Program versioner Basic Pro ELPROCAD IC 5.0 ELPROCAD LT 6.9 ELPROCAD Dokumenttyper. Program gram versioner gramforudsætninger Læser og skriver i standardfil formatet.dwg, version 2013 og nedad. Arbejder direkte i AutoCAD s dwg format uden konvertering. Moduler for intern og ekstern forbindelsesdokumentation.

Læs mere

Dannelse af PDF dokumenter

Dannelse af PDF dokumenter Dannelse af PDF dokumenter Indhold Dannelse af PDF-dokumenter i Phd Planner... 2 Valg af vedhæftninger i PDF dokumentet... 2 Valg af skabelon for PDF dokumentet... 3 Når PDF filen er dannet... 5 Gem PDF

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Manual til opsætning af Jit-klient version 1.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark Aps 2006. Find mere information på www.jitbesked.

Manual til opsætning af Jit-klient version 1.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark Aps 2006. Find mere information på www.jitbesked. Opsætning Indholdsfortegnelse Sådan finder du indstillingerne...3 Muligheder og begrænsninger...6 Hvilke søgeord skal jeg bruge?...6 Ting man skal passe på...6 Tilføjning/nedlægning af søgeord...6 Ændring

Læs mere

13/02/2008. Vejledning RoofCon Viewer

13/02/2008. Vejledning RoofCon Viewer Vejledning RoofCon Viewer Indhold Vejledning RoofCon Viewer... 1 Indhold... 2 Installation... 3 Marker objekt... 3 Zoom... 3 Mål afstand... 3 Værktøjsfelt og Tegningsalternativ... 4 Lag... 5 3D... 6 Forhåndsvisning...

Læs mere

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Hvad er RefWorks?... 2 Opret dig som bruger... 2 Inden du går i gang... 3 Klargøring af computer til download af Write-N-Cite v. 4.2... 3 Installation af Write-N-Cite... 4 Installation

Læs mere

MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT. Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S. Dok. nr.

MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT. Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S. Dok. nr. MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S Dok. nr.: 74-100 079-001 FORORD Dette hæfte indeholder beskrivelse af, hvordan man dokumenterer

Læs mere

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af:

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: GeoGIS2020 Installation Udkast Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: 2015.08.31 Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: 1. GENERELT Side 2 af 16 Side 3 af 16 2. DOWNLOAD OG INSTALLATION

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

Brugerinterfacet er blevet delt op i vinduer så der senere kan tilføjes mulighed for åbne flere lister samtidig, i en fremtidig version.

Brugerinterfacet er blevet delt op i vinduer så der senere kan tilføjes mulighed for åbne flere lister samtidig, i en fremtidig version. Produktbeskrivelse: Program for vedligeholdelse af styklister. Programmet bygger på en Microsoft Access database. I denne Version, har vi optimeret strukturen så der kan være flere leverandører (linier)

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

CoverMe Kyed edition. Cover & print program. Programør: SGP. Guide: Undertaker. 07 03 2008

CoverMe Kyed edition. Cover & print program. Programør: SGP. Guide: Undertaker. 07 03 2008 CoverMe Kyed edition Cover & print program Programør: SGP. Guide: Undertaker. 07 03 2008 Index. Index. Setup af CoverMe 2008 (Side 3) Opsætning. (Side 4) Genvejstaster. (Side 5) Email funktionen. (Side

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Wahlberg Surtitle Display

Wahlberg Surtitle Display Wahlberg Surtitle Display (Copyright by WAHLBERG ApS) Bruger manual Software version - 1.88 Produktindhold: Strømkabel USB to RS232 Converter. Undertekst lysavis 2,8 Meter lang / 0,3 Meter høj. Wahlberg

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

KOMPONENTGUIDE. Sådan opretter du komponenter i PC SCHEMATICs komponentdatabase. Fra version 17. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S

KOMPONENTGUIDE. Sådan opretter du komponenter i PC SCHEMATICs komponentdatabase. Fra version 17. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S KOMPONENTGUIDE Sådan opretter du komponenter i PC SCHEMATICs komponentdatabase. Fra version 17. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S FORORD Dette hæfte viser, hvordan du anvender den nye komponentguide til at

Læs mere

Tutorial: Annotationsliste

Tutorial: Annotationsliste Tutorial: Annotationsliste Annotationslisten er en særlig fane med vandret layout, hvor du får effektive muligheder for at behandle, få adgang til, gennemgå og sammenfatte annotationer i en PDF-fil. Som

Læs mere

BESKRIVELSE AF NYE FUNKTIONER

BESKRIVELSE AF NYE FUNKTIONER BESKRIVELSE AF NYE FUNKTIONER Version 17.0 Dette dokument beskriver nye funktioner i Automation version 17. Nyheder markeret med ** er kommet med efter brugermøder i 2014. Beskrivelser af Komponentguide,

Læs mere

Skifte til Excel 2010

Skifte til Excel 2010 I denne vejledning Microsoft Excel 2010 ser meget anderledes ud end Excel 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Maj 2017 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling):

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): Kom godt i gang med CoinDB programmet fra PetriSoft (Holder styr på din Mønt- seddel- eller frimærkesamling) Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): CoinDB er et Windows program, der anvendes af mønt-

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER 5.1 TRIN

5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER 5.1 TRIN 5. OPSÆTNING DOKUMENTSKABELONER Under fanen Dok. skabeloner kan du arbejde med de skabeloner som du har i systemet, eller du kan oprette nye. I denne vejledning kigger vi på hvordan du kan tilrette selve

Læs mere

Vejledning til Privat-konferencer

Vejledning til Privat-konferencer Vejledning til Privat-konferencer 1 Indhold 1 Om Privat-konferencer... 3 2 Oprettelse af hovedkonference... 4 2.1 Oprettelse og indretning... 4 2.1.1 Nu skal du navngive konferencen og foretage andre tilpasninger...

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE

Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Start Photoshop Elements 11 (Velkomstskærmen) Den nye brugerflade i PE 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Meget er ændret og forbedret i PE11's Organizer... 6 Forbedret kort-funktion med GPS... 6 De nye visninger i PE11... 6 PE11 er på engelsk... 6 Målet med denne bog...

Læs mere

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5 EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero version 5 En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word - sådan deler du referencer November

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

DEL 2. 1/1-2013 Kopiering kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC

DEL 2. 1/1-2013 Kopiering kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC DEL 2 1/1-2013 Kopiering kun tilladt efter skriftlig tilladelse fra PC SCHEMATIC INDHOLDSFORTEGNELSE DEL 1 FORORD... 7 UDERSTØTTELSE AF UNICODE... 10 OVERBLIK OVER MANUALEN...13 KOM HURTIGT I GANG...

Læs mere

Funktions opdatering 4.5.01 ASPECT4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, T=Opgave, W=Releaseønske)

Funktions opdatering 4.5.01 ASPECT4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, T=Opgave, W=Releaseønske) ASPEC4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, =Opgave, =Releaseønske) 00001289 Dags dato som standardværdi Standardværdierne for datofelter i en rekvisition kan sættes til dynamiske datoer, således at rekvisitionsfeltet

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS

Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS e-service Titelblok i OrCAD Capture og Capture CIS Side 1 af 11 Oprettelse af Titelblok i Capture og Capture CIS Note skrevet af : Nordcad Systems Technical Support Revision : April 2003, Release 14.2/9.2.3,

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Betjeningsvejledning. Winformatik

Betjeningsvejledning. Winformatik Betjeningsvejledning Winformatik Udgivet af: KIMIK it A/S Industrivej 1 3900 Nuuk Grønland Sidst opdateret den 12. maj 2009 af Kenneth Skovbjerg Blomgren Andre steder du også kan finde hjælp: http://support.kimik-it.gl/

Læs mere

BRUGERMANUAL TIL N-PDF

BRUGERMANUAL TIL N-PDF BRUGERMANUAL TIL N-PDF NORRIQ A/S Side 1 1. Opsætning af edocprinter PDF Pro... 4 2. Opsætning af dokumenttyper... 9 2.1 Fanebladet Generelt... 10 2.1.1 Feltet Rapport-id... 10 2.1.2 Feltet Rapportnavn...

Læs mere

HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING

HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING Ubberud idrætsforening 9/1 2017 Andreas Jørgensen Bestyrelsen fodbold Klub CMS Administrator https://www.dbu.dk LOG IND LOG IND TIL STYRESYSTEM http://live-1514-ubberud-if.umbraco-proxy.com/umbraco/#/content/content/edit/1264?doctype=newsitem&create=true

Læs mere

Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla

Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla skrevet af Inge Vittrup Paragraph anvender du ved almindelige sætninger. Heading 1 er hovedoverskrift med største skrift. Heading 2 er overskrift til en artikel

Læs mere

SIDETITEL TASTATURGENVEJE

SIDETITEL TASTATURGENVEJE SIDETITEL TASTATURGENVEJE STANDARDTASTATURGENVEJE MARKERING Linje L Ctrl + Alt + B Lås Ctrl + Skift + L Juster center Ctrl + Alt + E Bemærkning N Juster venstre Ctrl + Alt + L Pen P Juster midten Ctrl

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Importér skemadata fra Lectio 1 af 16 Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Vælg Konverter skemadata Klik på Eksporter skemadata Importér skemadata fra Lectio 2 af 16 Vælg

Læs mere

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer

Mobile Arbejdssedler. Mobile TID. Mobile Observationer Næsgaard MOBILE Generelt Flere vejledninger Næsgaard MOBILE kan anvendes til markregistrering og/eller til tidsregistrering. Har du adgang till både Mark og TID i PC program kan du som administrator bestemme

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER Åbn CM og vælg funktioner, indstillinger Fanebladet: generelt Fanebladet: søgning Fanebladet: filer Fanebladet: notificer Fanebladet: visning Fanebladet: påmindelse Fanebladet:

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Vejledning af Økonomi opsætning

Vejledning af Økonomi opsætning Vejledning af Økonomi opsætning 1. Økonomi Integration 2. Debitorindstillinger 3. Varekatalog 4. Betalingsskabeloner 5. Betalinger 6. Eksportér 7. Debitornumre og ventelistemedlemmer Økonomi Integration

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3

Redaktørmanual TYPO3 Redaktørmanual TYPO3 Version: 1.1 Tilpasset TYPO3: 4.2 Sidst opdateret: 15/10-2008 Copyright: IdeFA Gruppen Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 1.1. Quick info... 2 1.2 Om TYPO3 CMS... 2 2. TYPO3 CMS Opbygning...

Læs mere